Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    03-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het Rivierenhof

     

     

     



     











    Rivierenhof onderscheiden met Green Flag Award
    Provinciaal domein Rivierenhof heeft internationaal kwaliteitskeurmerk beet

    Het provinciaal groendomein Rivierenhof heeft als eerste van het land de internationale Green Flag Award binnengehaald. Dit prestigieuze keurmerk is een internationale norm die wereldwijd het kwalitatief beheer van openbare groene ruimte erkent en beloont.

    Jan De Haes, gedeputeerde bevoegd voor provinciale groendomeinen: “Het Rivierenhof is een prachtig stuk groene natuur en - vooral niet te vergeten - de grootste groene long van onze metropool. De ploeg van het Rivierenhof zorgt er dag in dag uit voor dat iedereen zich er welkom voelt. Of je nu met de kinderen naar de speeltuin of kinderboerderij komt, deelneemt aan een wandeling, met je hond wandelt door het park, jogt langsheen het loopparcours of liever rustig in je eentje vist in één van de vijvers, … er is voor iedereen wat wils. Dat had de Engelse jury van de Green Flag Award meteen door.”

     

    Een ambitie die keer op keer moeten worden waargemaakt

    De Haes vervolgt: “De Green Flag Award bestaat reeds 22 jaar. Deze award erkent en onderscheidt wereldwijd parken en recreatieve groene ruimtes die voldoen aan internationale kwaliteitsnormen. Het krijgen en het behouden van de Green Flag Award is een ambitie die ieder jaar weer moet worden waargemaakt. Wie geen positieve evolutie of vooruitgang maakt, loopt immers het risico geen Green Flag Award meer binnen te halen.” 

    Medewerkers Rivierenhof en gedeputeerde Jan De Haes: trots op eerste GFA-vlag van het land - Copyright: Tine Van Leemput – Bogaerts voor provincie Antwerpen.

    Peter Verdyck, directeur van het Rivierenhof, is heel trots op het behalen van de onderscheiding: “De Green Flag Award legt de lat voor goed parkbeheer zeer hoog en promoot een internationale norm voor management in de groene sector. Daarmee erkent en waardeert de Green Flag Award de inzet van alle medewerkers, vrijwilligers en het management. De jury gaat grondig na of deze groene, openbare ruimtes goed worden gerund en of ze tegemoet komen aan de vragen en noden van de gebruikers. Zo verzekert het systeem van de Green Flag Award dat zoveel mogelijk mensen toegang krijgen tot kwaliteitsvol groen, ongeacht waar ze wonen. Geen verwaarloosbaar gegeven in een verstedelijkt gebied zoals het onze. Al onze medewerkers en vrijwilligers zetten zich dan ook al vele jaren enorm in om de kwaliteit van het park te verbeteren. Dat is dan ook de reden waarom we er in geslaagd zijn de Green Flag Award binnen te halen, als eerste park in België nog wel.”

     

     

    Internationale jury tijdens keuring Rivierenhof - Copyright: PGRA voor provincie Antwerpen.

    Met vlag en wimpel
    Jan De Haes, gedeputeerde bevoegd voor provinciale groendomeinen: “Ik ben blij dat de ploeg van het Rivierenhof voluit is gegaan voor het behalen van deze internationale award. Dat dit prachtig park goed beheerd wordt, is algemeen geweten. Maar dat ze als kers op de taart deze Award binnenhalen, dat is toch wel iets om heel trots op te zijn! De Engelse jury van de Green Flag Award was onder de indruk. Ik sluit graag af met een kort citaat uit het rapport van de jury: “Er zijn zoveel positieve zaken dat het er te veel zijn om op te noemen. Het gebeurt zelden dat een eerste aanvraag zo sterk is … Knap gedaan van iedereen die betrokken is bij het uitbouwen van het park!”

     

    Directeur Peter Verdyck en gedeputeerde Jan De Haes hijsen eerste GFA-vlag van het land – Copyright: Tine Van Leemput – Bogaerts voor provincie Antwerpen.

     

    PRAKTISCH

    Waar:

    Provinciaal groendomein Rivierenhof, via Turnhoutsebaan 242-244-246 in 2100 Deurne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN


    24 | 09 | 2018

    Eerste hulp bij fietspech op fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen
    Doelgroepmedewerkers uit sociale economie voeren kleine herstellingen uit om veilig thuis of bij de fietshandelaar te geraken

    Vandaag werd op het Stationsplein in Kontich een eerste fietskluis voor de mobiele fietspechdienst geïnstalleerd. Fietsers op de fietsostrade F1 die in Kontich in panne vallen, kunnen met een elektrische vervangfiets uit die kluis hun rit zorgeloos verder zetten. Ondertussen wordt de fiets hersteld door de sociale-economie-organisatie Werkmmaat. Voor november vind je tussen Mortsel en Mechelen op de fietsostrade F1 om de 3 km zo’n fietskluis.

     

    In de fietskluizen bergen fietsers hun defecte fiets veilig op en vinden ze een elektrische vervangfiets om hun traject mee verder te zetten. De fietspuntploegen van vzw Werkmmaat en vzw ‘t Atelier, organisaties in de sociale economie, herstellen de kapotte fietsen en plaatsen ze terug in de fietskluizen. De herstellingen gebeuren via het ‘altijd thuiskom-principe’. Dat wil zeggen dat het enkel gaat om kleine herstellingen (aan het licht, de remmen, de ketting …) die nodig zijn om reglementair en veilig thuis of tot bij een reguliere fietshandelaar/-hersteller te geraken. Grote herstellingen, zoals een slag in het wiel of het vervangen van de batterij van een elektrische fiets, vallen hier dus niet onder.

     

    Gedeputeerde voor sociale economie Peter Bellens: “De provincie Antwerpen heeft voor de installatie van deze fietskluizen een budget van 70.000 euro uitgetrokken. Niet alleen de vele fietsers op de F1 hebben voordeel bij dit nieuwe initiatief, het geeft ook extra kansen aan doelgroepmedewerkers uit de sociale economie. Die kunnen extra werkervaring opdoen, waardoor hun kansen op de doorstroming naar de reguliere arbeidsmarkt verhogen.”

     

    Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens vult daarbij aan: “Vanuit mobiliteit hebben we de voorbije legislatuur zwaar geïnvesteerd in de F1: het wegwerken van missing links en vooral ook de aanleg van complexe fietsinfrastructuur zoals fietsbruggen en –tunnels waarmee we gevaarlijke punten willen wegwerken. Dagelijks passeren hier immers 6000 fietsers. De investeringen zijn toch wel meer dan de moeite waard. En dit bijzondere project sluit vanuit een ander perspectief naadloos aan bij de ultieme doelstelling om met optimale fietsinfrastructuur een goede dienstverlening voor de burger te garanderen.”

     

    Schepen van mobiliteit, Willem Wevers: “We zien jaar na jaar dat het succes van de fietsostrade groeit. Meer en meer mensen nemen de fiets voor hun woon-werkverkeer en met initiatieven als deze willen we nog meer mensen overtuigen en ondersteunen. De pendelaars die met de fiets naar het station komen, konden al langer kleine herstellingen laten doen uitvoeren aan hun fiets tegen ’s avonds, maar nu breiden we dergelijke ondersteuning dus uit naar zij die het volledige traject met de fiets doen. Zo hopen we nog meer mensen te verleiden om wat vaker de fiets te nemen.”

    Gedeputeerde Mobiliteit Lemmens (links) en gedeputeerde Sociale Economie Bellens (rechts)

    Hoe werkt de mobiele fietspechdienst?

    Je volgt de aanwijzingen op de zijkant van de fietskluis. Met je smartphone registreer je eerst je fietspech. Daarna krijg je een sms met een code om de poort van de fietskluis te openen. Na de herstelling stuurt het fietspunt je een bericht dat je je fiets weer kunt ophalen in de fietskluis waar je hem achterliet. Het gebruik van de elektrische vervangfiets is gratis, enkel voor de herstelling van jouw fiets worden kosten aangerekend. Die factuur wordt via e-mail verstuurd.

     

    8 fietskluizen op het proeftraject

    De volgende weken komen er ook fietskluizen in Mechelen, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Mortsel en Hove. Ten laatste op 1 november 2018 moeten alle 8 kluizen op het volledige proeftraject operationeel zijn. Dit proefproject duurt 2 jaar en wordt daarna geëvalueerd.

     

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Peter Bellens, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Sociale Economie
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sant’Egidio

    Ter gelegenheid van de Werelddag tegen de Doodstraf op 10 oktober 2018 is Susan Kigula te gast in België op uitnodiging van de Gemeenschap van Sant’Egidio. Deze vrouw werd in haar geboorteland Uganda beschuldigd van de moord op haar man en ter dood veroordeeld. Ze had geen geld voor een advocaat en hield steeds haar onschuld staande.

    Kigula startte een middelbare school in de vrouwenvleugel van de gevangenis, samen met enkele andere gedetineerden. In 2011 werd zij met de steun van het African Prisons Project samen met een groep andere gevangenen de eerste die via een schriftelijke cursus rechten studeerde aan de University of London. Nog voor zij haar titel behaalde, organiseerde zij een petitie om de doodstraf in Uganda af te schaffen. De zaak ‘Susan Kigula en 417 anderen tegen de procureur-generaal’ is een mijlpaal.
     
    De Hoge Raad schafte de doodstraf niet af. Hij besliste echter wel dat moord niet langer automatisch met de doodstraf bestraft wordt en dat een veroordeelde niet onbeperkt op de dodengang moet verblijven: na drie jaar wordt de doodstraf omgezet in levenslange opsluiting.
     
    Susan Kigula kreeg een nieuw proces waarbij ze haar onschuld staande hield. Haar vonnis werd veranderd in 20 jaar gevangenisstraf. In 2016 werd ze vrijgelaten.

    Kigula brengt haar pakkend verhaal op volgende plaatsen in België:

    • Op woensdag 10 oktober, getuigt ze voor een 500-tal Antwerpse leerlingen van het secundair onderwijs in Theater Elckerlyc (Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen).
    • Op donderdag 11 oktober om 19u30 getuigt ze voor Antwerpse universiteits- en hogeschoolstudenten op Thomas More, Campus Sint-Andries, Sint-Andriesstraat 2, 2000 Antwerpen (Congreszaal 0.38).

     
    De Gemeenschap van Sant’Egidio en de strijd tegen de doodstraf
     
    Sant’Egidio was in 2002 één van de initiatiefnemers bij de oprichting in Rome van de World Coalition against the Death Penalty, die bestaat uit 150 organisaties uit de hele wereld die zich inzetten tegen de doodstraf.
     
    Sinds 2004 organiseert Sant’Egidio jaarlijks conferenties met ministers van justitie, leden van hooggerechtshoven en juristen in Rome, uit landen die de doodstraf hebben afgeschaft, maar ook uit landen die deze nog steeds toepassen. Het doel van deze conferenties is het ontwikkelen van nieuwe strategieën.
     
    Sinds 2002 organiseert Sant’Egidio jaarlijks het evenement ‘Cities for Life’. Steden en gemeenten verlichten dan een monument als teken dat ze de strijd tegen de doodstraf steunen. Dat gebeurt altijd op 30 november omdat in 1786 op die dag in het Groothertogdom Toscane de doodstraf werd afgeschaft, de eerste plek in Europa waar dat gebeurde. In 2017 gebeurde dat in meer dan 2.000 steden op 5 continenten.
     
    Voor meer info of voor een interview met Susan Kigula: Annemarie Pieters, 0496 28 23 21






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie Antwerpen

    20 september 2018

    Opheffing van het verbod op zachte recreatie en het captatieverbod op de kanalen provincie Antwerpen

     

     

     

    De warme zomermaanden zorgden voor een uitzonderlijke bloei van blauwalgen in onze waterwegen. Omwille van de daaraan verbonden gezondheidsrisico’s was een captatieverbod en verbod op zachte recreatie op verschillende kanalen in de provincie Antwerpen noodzakelijk.  We stellen nu vast dat dat zachte recreatie –en captatieverbod op de kanalen niet langer nodig is.

     

    Tijdens de maand augustus stelden we op verschillende kanalen op het grondgebied van de provincie Antwerpen grote haarden van blauwalgen vast.  Op (delen van) de kanalen  Dessel–Kwaadmechelen, Dessel-Turnhout-Schoten, Bocholt –Herentals en de aftakking naar Beverlo werd er een captatieverbod en ook een verbod op zachte recreatie ingevoerd.

    Omdat we het verbod niet langer dan strikt noodzakelijk willen aanhouden, controleert  Vlaamse Waterweg nv dagelijks onze waterwegen op aanwezigheid van blauwalgen.  Deze controles geven een zichtbare afname van de blauwalgenbloei weer. Verdere analyses van waterstalen tonen nu aan dat er geen  gevaarlijke concentraties van toxische stoffen aanwezig zijn zodat dat we opnieuw de veiligheid en gezondheid  van mens en dier kunnen garanderen.  

    Waarnemend gouverneur Bram Abrams ondertekende vandaag het politiebesluit dat het captatieverbod en het verbod op zachte recreatie op (delen van) de  kanalen Dessel–Kwaadmechelen, Dessel-Turnhout-Schoten, Bocholt –Herentals en de aftakking naar Beverlo opheft.  Alertheid voor blauwalgen blijft wel nodig, zeker zo lang het warme weer aanhoudt.  Waarnemend gouverneur Bram Abrams dankt iedereen voor het begrip tijdens de voorbije weken.   

    In bijlage:

    -        Het nieuwe politiebesluit ‘opheffing verbod zachte recreatie en opheffing captatieverbod omwille van blauwalgen’.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Provincie Antwerpen

    24 | 09 | 2018

    Binnenkort babyspullen ontlenen in Geel &Aartselaar met eerste Antwerpse babytheken
    Gemeenten werden gekozen na oproep provincie Antwerpen en Netwerk Bewust Verbruiken


    Eind juli lanceerde de Provincie Antwerpen samen met Netwerk Bewust Verbruiken een oproep naar Antwerpse gemeenten en steden om een Babytheek in te richten. Geel en Aartselaar werden geselecteerd om met het project van start te gaan. Binnenkort zullen zij stappen zetten om zo’n handig uitleensysteem op te zetten voor babyspullen die ouders slechts kort nodig hebben.

     

    In het kader van de leefmilieusubsidies kreeg Netwerk Bewust Verbruiken de kans om twee babytheken in onze provincie op te richten. Met de provinciale subsidie ontwikkelde de organisatie een opstartpakket met draaiboek en voorzien ze begeleiding op maat voor gemeentebesturen. De vzw en provincie gingen eind juli samen op zoek naar geïnteresseerde gemeenten.

     

    Gedeputeerde van Leefmilieu, Rik Röttger, spreekt over een geslaagde zoektocht: “Verschillende gemeenten stelden zich kandidaat als pilootgemeente voor de babytheek. Maar op basis van de grootte en de geografische spreiding van de kandidaat-gemeenten, ging onze voorkeur uit naar Geel en Aartselaar om een babytheek in te richten. Met dit project maken hun allerjongste inwoners alvast meteen kennis met circulaire economie, een goede voedingsbodem voor later.”

     

    Ook de gemeenten kijken uit naar dit proefproject in hun gemeente. “Als gezinnen duurzame babyspullen in een babytheek kunnen uitlenen, verkleinen ze mee de afvalberg. Zo worden er minder nieuwe producten aangekocht. Dat past binnen het stedelijk klimaatbeleid, dat de CO2-uitstoot wil verminderen” zegt Nele Vanhoof, sectormanager Burger & Welzijn van de stad Geel.

     

    Hilde Heyman, schepen van kinderopvang en OCMW-voorzitter van gemeente Aartselaar: “Lokaal beleid voeren is zoeken hoe je voor mens en samenleving de kwaliteit van het (samen)leven kan bevorderen. In onze gemeente is er een duidelijke vraag van jonge gezinnen naar duurzame & betaalbare materialen voor hun kleintjes.  Ze zoeken wel op sociale media, in kringloopwinkels en op 2dehandsbeursen. Toch zien we een groep van ouders die de weg naar babyspullen niet vindt. Met het project babytheek kunnen we aan deze groep, heel dicht bij de mensen, een aanbod doen.”

     

    De babytheek in beeld - Copyright: Patrick De Ceuster

     

    Babytheek

     

    Bij een Babytheek kunnen jonge gezinnen babymateriaal op een duurzame manier ontlenen en gebruiken. Initiatiefnemer Netwerk Bewust Verbruiken vzw verzamelt de kwaliteitsvolle en duurzame babyspullen (borstvoedingskussens, babybadje, babycook, wippertje, reiswiegje, co-sleeper …). Daarnaast wil de Babytheek aan jonge ouders ook mogelijkheden bieden om producten te testen (niet iedere baby vindt bijvoorbeeld een draagzak fijn). En tegelijk heeft de Babytheek ook een sociale functie: we creëren een ontmoetingsplek voor jonge ouders.

     

     

     

      

     

    INFO

    Meer info:
    https://www.bewustverbruiken.be/artikel/babytheek

     

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Rik Röttger, sp.a, bevoegd voor Natuur en Leefmilieu








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Lieve Avaazers,

    De hoorzitting is net afgelopen en de rechter heeft gehakt gemaakt van Monsanto's dagvaarding van Avaaz!!!!

    Hij zei dat de dagvaarding een "enorm schokeffect" teweeg zou brengen, en dat "geen enkel lid zou willen dat zijn of haar persoonlijke gegevens en activiteiten bekend zouden zijn". Hij gaf Monsanto zelfs een speech over democratie en vrijheid van meningsuiting!!

    De Avaaz-leden die in de rechtbank aanwezig waren gaven spontaan een enorm applaus en konden een enorme glimlach niet onderdrukken. 




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.merksem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24 |09 | 18

    Merksem viert Vredesfeesten op 28 en 29 september 


    Begin oktober 1944 - een maand later dan Antwerpen - werd Merksem bevrijd. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september viert het district die 74 jaar vrede met Merksem Zingt, een bloemenhulde, Run4Freedom en een bal populaire in de feesttent in Bouckenborghpark.

     

    Op vrijdagavond worden de Vredesfeesten muzikaal afgetrapt met Merksem Zingt. Merksemnaars kunnen dan in de feesttent in Bouckenborghpark luidkeels meezingen met hits van vroeger en nu.

     

    Zaterdag worden de oorlogsslachtoffers van WOII en de Bevrijding van Merksem herdacht met een bloemenhulde aan de begraafplaats in de Van Heybeeckstraat.

     

    Tegelijkertijd start in het Fort van Merksem Run4Freedom, een survivalrun die zelfs bij regenweer niet in het water valt. Het parcours leidt de deelnemers langs allerhande hindernissen en door de gebouwen van het Fort. Dit jaar zijn er twee recreatieve en twee competitieve wedstrijden. Er is dus voor iedereen een uitdaging op maat.

     

    ’s Namiddags en ’s avonds gaan de Vredesfeesten verder in de feesttent. DJ Danny Van Tichelen, Lou Roman Band en The Melodymakers met Lia Linda zorgen voor ambiance. Special guest Johnny Logan vormt de kers op de taart.

     

    Om 23 uur genieten de Merksemnaars naar goede traditie van een spectaculair vuurwerk. Het district kiest dit jaar voor een geluidsarmere variant. Er worden minder vuurpijlen gebruikt en ze zijn ook minder krachtig. Bovendien worden ze afgewisseld met lasers. Dankzij die aanpak zullen zowel omwonenden als dieren minder geluidshinder ondervinden, terwijl de show zelf even indrukwekkend blijft.

     

    Praktisch

    • Vrijdag 28 september

    o   Merksem Zingt

    • van 20 tot 00 uur, met een opwarming door Wim Leys van 20 tot 21 uur
    • feesttent Bouckenborghpark

     

    • Zaterdag 29 september

    o   Bloemenhulde

    • 11 uur
    • Begraafplaats Van Heybeeckstraat

    o   Run4Freedom

    • Voormiddag: recreatieve wedstrijden
    • kids run (1,75 km, start om 10.30 uur)
    • family/school run (3,5 km, start om 11.30 uur)
    • Namiddag: competitieve wedstrijden
    • 3,5 km (start om 12.45 uur)
    • 7 km (start om 13.45 uur)
    • Fort van Merksem
    • Kassa 10 euro / via scholen en clubs 3 euro / kansentarief 1 euro 

    o   Bal populaire

    • Feesttent Bouckenborghpark
    • 14 – 20 uur: DJ Danny Van Tichelen (Radio Minerva) en The Melody Makers met Lia Linda
    • 20 uur: Lou Roman Band met special guest Johnny Logan
    • 23 uur: vuurwerk aan het kasteel
    • 01 uur: einde muziek en bar in de feesttent

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.merksem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24 |09 | 18

    Merksem viert Vredesfeesten op 28 en 29 september 


    Begin oktober 1944 - een maand later dan Antwerpen - werd Merksem bevrijd. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september viert het district die 74 jaar vrede met Merksem Zingt, een bloemenhulde, Run4Freedom en een bal populaire in de feesttent in Bouckenborghpark.

     

    Op vrijdagavond worden de Vredesfeesten muzikaal afgetrapt met Merksem Zingt. Merksemnaars kunnen dan in de feesttent in Bouckenborghpark luidkeels meezingen met hits van vroeger en nu.

     

    Zaterdag worden de oorlogsslachtoffers van WOII en de Bevrijding van Merksem herdacht met een bloemenhulde aan de begraafplaats in de Van Heybeeckstraat.

     

    Tegelijkertijd start in het Fort van Merksem Run4Freedom, een survivalrun die zelfs bij regenweer niet in het water valt. Het parcours leidt de deelnemers langs allerhande hindernissen en door de gebouwen van het Fort. Dit jaar zijn er twee recreatieve en twee competitieve wedstrijden. Er is dus voor iedereen een uitdaging op maat.

     

    ’s Namiddags en ’s avonds gaan de Vredesfeesten verder in de feesttent. DJ Danny Van Tichelen, Lou Roman Band en The Melodymakers met Lia Linda zorgen voor ambiance. Special guest Johnny Logan vormt de kers op de taart.

     

    Om 23 uur genieten de Merksemnaars naar goede traditie van een spectaculair vuurwerk. Het district kiest dit jaar voor een geluidsarmere variant. Er worden minder vuurpijlen gebruikt en ze zijn ook minder krachtig. Bovendien worden ze afgewisseld met lasers. Dankzij die aanpak zullen zowel omwonenden als dieren minder geluidshinder ondervinden, terwijl de show zelf even indrukwekkend blijft.

     

    Praktisch

    • Vrijdag 28 september

    o   Merksem Zingt

    • van 20 tot 00 uur, met een opwarming door Wim Leys van 20 tot 21 uur
    • feesttent Bouckenborghpark

     

    • Zaterdag 29 september

    o   Bloemenhulde

    • 11 uur
    • Begraafplaats Van Heybeeckstraat

    o   Run4Freedom

    • Voormiddag: recreatieve wedstrijden
    • kids run (1,75 km, start om 10.30 uur)
    • family/school run (3,5 km, start om 11.30 uur)
    • Namiddag: competitieve wedstrijden
    • 3,5 km (start om 12.45 uur)
    • 7 km (start om 13.45 uur)
    • Fort van Merksem
    • Kassa 10 euro / via scholen en clubs 3 euro / kansentarief 1 euro 

    o   Bal populaire

    • Feesttent Bouckenborghpark
    • 14 – 20 uur: DJ Danny Van Tichelen (Radio Minerva) en The Melody Makers met Lia Linda
    • 20 uur: Lou Roman Band met special guest Johnny Logan
    • 23 uur: vuurwerk aan het kasteel
    • 01 uur: einde muziek en bar in de feesttent

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Maandag 17 september 2108 jaarmarkt Hoboken 






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jaarmarkt 2018




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie Antwerpen

    14 | 09 | 2018

    Van 1998 tot nu vechten provincies al tegen het water
    20 jaar provinciaal waterbeleid voor een veilige en klimaatbestendige leefomgeving

    Exact 20 jaar geleden teisterde een ongeziene regenval onze provincie. De waterlopen konden het water niet de baas. Rik Röttger, gedeputeerde van waterbeleid: ”Men stelde met veel leed en schade vast dat we niet voorbereid waren op zulke waterellende. 1998 is dan ook het jaar dat het waterbeleid in stroomversnelling heeft gebracht. Intussen is er veel gebeurd: van pompstations tot nieuwe overstromingsgebieden. We willen geen natte voeten meer.’’

     

    2018 wordt ook gedenkwaardig want we hebben de dubbele effecten van de klimaatverandering aan den lijve ondervonden. De hulplijnen voor wateroverlast en overstromingen stonden het kletsnatte voorjaar roodgloeiend. Maar de zomer van 2018 zal de geschiedenis ingaan als de lange zomer van droogterecords, hittedagen, waterschaarste en captatieverboden.

    Terugblik op 1998

     

    Om een idee te geven van de waterellende die de mensen in onze provincie 20 jaar geleden hebben ondergaan, hebben we een paar opvallende mediaberichten en foto’s verzameld.

     

    Waterellende sterk teruggedrongen

    1998 maakte de nood aan structurele oplossingen pijnlijk voelbaar. Er is sindsdien heel wat veranderd in het provinciale waterbeleid. De installatie van grote pompen langsheen de Grote Nete en Beneden Nete was de eerste grote maatregel. Ondertussen staat de provincie 50 ha overstromingsgebied en 20 pompstations verder. Ook de Vlaamse regering zag de meerwaarde en krachtige rol van de provincie.  In 2014 kreeg de provincie dubbel zoveel onbevaarbare waterlopen in beheer.

     

    Terwijl de brandweer vooral bij acute waterlast lokaal op het terrein in de bres springt, gaan de provinciemedewerkers op zoek naar een structurele, integrale en duurzame aanpak. De provincie denkt en handelt in termen van stroomgebieden en valleien. Water wegpompen in de ene gemeente schept problemen in de andere gemeente.

    Een veilige leefomgeving zonder wateroverlast door water te bufferen en vlot verder te leiden, is de primaire doelstelling van het provinciaal waterbeleid. Omdat de provincie ook andere plichten en taken tav Europa, Vlaanderen en haar burgers moet vervullen, schenkt ze in haar waterbeheer ook maximale aandacht aan natuurbescherming, landschap, klimaat, landbouw, groene recreatie…

     

    Een greep van provinciale projecten en resultaten vind je hier.

    De pompen die bij hoogtij het water van de Itterbeek naar de Nete spuwen, zijn na 20 jaar nog steeds onmisbaar

    Klaar staan voor de klimaatverandering

    Eind 2017 wilde de provincie weten hoe mensen dachten over de klimaatverandering, waar ze schrik voor hadden, en wat ze verwachten van het provinciebestuur. Uit de chatdialogen kwam hoofdzakelijk de angst voor overstroming naar boven. De provincie Antwerpen liet ook onderzoeken hoe de klimaatverandering zich zal laten voelen in onze regio. Samen met gemeenten, burgers, scholen en bedrijven wil ze de klimaatopwarming afremmen maar ook klaar staan voor de gevolgen.

     

    Daarom is er een hoopvol klimaatadaptatieplan uitgeschreven. Waterbeheer speelt daarin een grote rol. Hoge en lage waterstanden zullen elkaar nog meer uitdagen. We krijgen extreme regenbuien afgewisseld met periodes van hitte en droogte. Het beter sluiten van de waterkringloop moet deze extremen matigen. De provincie draagt ook haar steentje bij in enkele grensoverschrijdende Europese klimaatprojecten om de impact van haar inspanningen te versterken.

    #STREEKMOTOR - De provincie Antwerpen is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. #streekmotor @prov_Antwerpen www.provincieantwerpen.be, www.streekmotor.be

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Rik Röttger, s.pa, gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie Antwerpen

    Nieuw politiebesluit opheffing captatieverbod onbevaarbare waterlopen in provincie Antwerpen

     

     

     

     

      

    Op 13 september adviseerde de Vlaamse Droogtecommissie om het algemeen captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen in alle provincies op te heffen, (behoudens uitzonderingen omwille van de aanwezigheid van blauwalgen of het borgen van de drinkwaterproductie). Gouverneur Cathy Berx volgt dit advies en heft het eerder ingevoerde captatieverbod voor de onbevaarbare waterlopen in de provincie Antwerpenop. Het captatieverbod en verbod op zachte recreatie door de aanwezigheid van blauwalgen in drie Antwerpse kanalen, blijft wel nog steeds van kracht.


    Algemene droogtetoestand blijft op niveau oranje (alarm)
    De algemene droogtetoestand blijft op het niveau “alarm” (oranje) en dit om volgende redenen:

    • De peilen en debieten van vele rivieren en beken en de grondwaterniveaus blijven zeer laag. Op de bevaarbare waterlopen zijn de debieten op heel wat plaatsen historisch bijzonder laag voor detijd van het jaar.
    • Nooit eerder was het neerslagtekort in Vlaanderen zo groot voor de tijd van het jaar. Het is het grootste tekort dat ooit werd gemeten en overtreft dat van de historische hittezomer van 1976.
    • In de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, en Limburg is er nog steeds onvoldoende regen gevallen om de grote neerslagtekorten van de voorbije maanden weg te werken.
    • Ook voor de komende dagen worden er geen grote hoeveelheden neerslag voorspeld.

    Nieuw politiebesluit opheffing captatieverbod onbevaarbare waterlopen
    Niettemin heeft gouverneur Cathy Berx, na advies van de Vlaamse Droogtecommissie, beslist om het captatieverbod onbevaarbare waterlopen (politiebesluit dd. 17/08/2018) op te heffen (zie hiervoor bijlage 1).

    Het politiebesluit van 23/08/2018 m.b.t. het verbod op zachte recreatie en het captatieverbod door de aanwezigheid van blauwalgen op drie Antwerpse kanalen blijft van kracht tot alle metingen negatief zijn en er geen toxische stoffen meer worden aangetroffen in het water (zie hiervoor bijlage 2).

    Water capteer en gebruik je met mate, gezond verstand en oog voor het algemeen belang!
    Gouverneur Cathy Berx: “Bij deze roep ik iedereen op om blijvend spaarzaam om te springen met water en in het algemeen belang mee zorg te dragen voor de kwantiteit en de kwaliteit van de waterlopen. Water is en blijft een kostbaar goed en onze waterlopen blijven kwetsbaar. De toestand is wel voldoende gestabiliseerd waardoor een strafrechtelijk verbod niet langer proportioneel is. Vanzelfsprekend mag het opheffen van het captatieverbod er niet toe leiden dat iedereen op grote schaal en tegelijk water begint te capteren. Dit kan mogelijk leiden tot een dermate grote, nieuwe verslechtering van de kwantiteit en kwaliteit van de water in de waterlopen dat een nieuw verbod noodzakelijk wordt.Stel daarom het aanvullen van voorraden uit tot de waterlopen volledig hersteld zijn. Wij zullen u hierover te gepasten tijde informeren.

    Tot slot dank ik alle betrokkenen en stakeholders voor de behoorlijke goede naleving van de besluiten én voor de inspanningen van eenieder om zo rationeel mogelijk met water om te springen. Uit de omstandigheid dat de waterlopen nog steeds onvoldoende hersteld zijn, blijkt dat alle maatregelen en uw inspanningen absoluut noodzakelijk waren.”


    In bijlage:

    Bijlage 1: Het politiebesluit van 14/09/2018 m.b.t. de opheffing van het captatieverbod onbevaarbare waterlopen. Dit besluit vervangt het politiebesluit van 17 augustus 2018.

    Bijlage 2: Het politiebesluit van 23/08/2018 m.b.t. het verbod op zachte recreatie en het captatieverbod door de aanwezigheid van blauwalgen in het volledige kanaal Dessel-Turnhout-Schoten, het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo en voor een deel van het kanaal Dessel-Kwaadmechelen (gedeelte van het kanaal Bocholt-Herentals tot aan brug 3 Mol Rauw (kilometerpunt 3.125).

    Een volledig overzicht van de politiebesluiten die momenteel nogvan kracht zijn in onze provincienaar aanleiding van de droogte, kan u nalezen op de webstek van gouverneur Cathy Berx: www.cathyberx.be

     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN

    Werken Kioskplaats: wat u moet weten over fase 2a

    De werken

    Deze tweede fase van de werkzaamheden bestaat uit rioleringswerken aan de oneven zijde. Hiervoor wordt de werf uitgebreid. Want nu wordt ook de parkeerstrook en de rijbaan aan die kant afgesloten vanaf het kruispunt Kioskplaats/Kapelstraat tot en met het kruispunt Berkenrodelei/Louisalei/Kioskplaats. De voetpaden blijven ook in deze fase toegankelijk.

    Zodra alle vergunningen in orde zijn, werkt de aannemer in fase 2a van 17 september tot 22 oktober. Hou er ook rekening mee dat door weersomstandigheden de einddatum kan verschuiven.

    Let op: dit stuk van de werf van fase 1 blijft ook in deze fase afgesloten. in de richting van de stad

    Mobiliteit

    Via een tijdelijke wegenis blijft autoverkeer mogelijk vanaf de Antwerpsesteenweg richting Lelieplaats. Ook het kruispunt Kioskplaats/Berkenrodelei/Louisalei is afgesloten. Dat betekent dat deze drie straten doodlopend worden aan de Kioskplaats. Plannetjes vindt u terug  hier op onze website.

    Tijdens de duur van fase 2a blijft de situatie voor het tramverkeer dezelfde. Lijn 2 rijdt tot de Zwaantjes en keert daar terug. Lijn 4 rijdt tot aan de halte Steynstraat. In de d’Urselstraat blijft de tijdelijke vertrekhalte voor tram 4 richting Antwerpen.
    Ook de bussen worden omgeleid. Meer informatie over de omleidingen van het openbaar vervoer vindt u op www.delijn.be

    Parkeren en garages

    Omdat de rijbaan in de werfzone wordt opgebroken, kan u niet langer in deze zone parkeren. Ook garages in het werfgebied zijn onbereikbaar. U moet dus vóór 17 september uw voertuig buiten de werfzone plaatsen.

    Gedurende de volledige periode van deze werken blijven de parkings van de Kioskplaats en de Lelieplaats toegankelijk. Er kan ook gebruik gemaakt worden van de parkeerplaatsen op de hoek van de Louisalei en de Hertoglei en de parkeerplaatsen aan het Broydenborghpark.

    Huisvuilophaling

    Het aanbieden van het huisvuil doet u op de uithoeken van de werf. Dat kunnen ook de verschillende zijstraten zijn. Voor een efficiënte ophaling vragen we u vriendelijk om de soorten huisvuil bij elkaar te zetten. Dus papier bij papier, restafval bij restafval,…
    Zorg er ook voor dat uw huisnummer vermeld staat op uw container. Zo vermijdt u misverstanden wanneer de containers terug moeten binnengehaald worden.

    Voetpaden vrijhouden

    Zoals u kon lezen blijven de voetpaden toegankelijk. Maar vermits de werf wordt afgebakend met hekwerk, zijn er geen uitwijkmogelijkheden. Daarom is het essentieel dat de voetpaden altijd vrij blijven. Er mogen geen uitstallingen of terrassen op het voetpad staan. Op die manier kunnen leveringen aan de handelszaken ook snel worden afgehandeld zodat er een minimale hinder is. We geven ook mee dat het verboden is te fietsen op het voetpad. Ook de fietsers moeten de omleidingen volgen. We rekenen op wederzijdse hoffelijkheid. 

    Voor meer informatie kan u terecht bij het wijkoverleg op het nummer 03 338 30 16 of via e-mail: wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04 |09 | 18

    MOBIT-gebruikers ontdekken de districten


    Sinds de lancering van MOBIT in Antwerpen twee maanden terug, stelt de aanbieder van het fietsdeelsysteem vast dat gebruikers niet enkel in het centrum blijven, maar ook naar de districten fietsen. Om op deze trend in te spelen wordt de operationele zone van MOBIT vandaag uitgebreid naar verschillende districten. Daardoor wordt het gebruik van de deelfietsen in de districten goedkoper. In overleg met de districtsburgemeesters zullen heel binnenkort MOBIT-parkeerlocaties komen in de districten. Met de komst van MOBIT krijgt Ekeren bovendien zijn eerste deelfietsensysteem.

     

    Vanaf vandaag breidt MOBIT haar operationele zones uit en kan MOBIT gebruikt worden in Antwerpen, Ekeren, Deurne, Merksem, Wilrijk, Hoboken en Berchem. In samenspraak met de districtsburgemeesters zullen weldra ook parkeerlocaties voorzien worden in deze districten. Dat is belangrijk omdat gebruikers geen extra kosten moeten betalen als ze een fiets stallen op een MOBIT-parkeerlocatie. Parkeren buiten een MOBIT-parkeerlocatie binnen de operationele zone kan ook altijd met een extra kost van 45 eurocent. Gebruikers die een fiets achterlaten buiten de operationele zone betalen een toeslag van 3 euro.

     

    “De uitbreiding naar de districten is dus een groot voordeel voor de vele gebruikers die vandaag al naar de districten fietsen”, aldus schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “We zijn er van overtuigd dat door deze verruiming nog meer mensen gebruik zullen maken van de MOBIT-fietsen. Waar Velo veelvuldig gebruikt wordt voor kortere afstanden, zijn deelfietsensystemen zoals MOBIT of Cloudbike ook geschikt voor het afleggen van langere afstanden.”

     

    Nu ook deelfietsen in Ekeren

    Primeur is dat ook district Ekeren sinds vandaag deelfietsen heeft. Ekeren en Brasschaat vormen een mooie toevoeging voor de MOBIT-gebruikers. Verschillende woonwijken, trekpleisters en groene recreatieve ruimte liggen nu binnen handbereik van de Ekerenaars en Antwerpenaars.

     

    Districtsburgemeester Koen Palinckx: “Onze inwoners zijn al lang vragende partij voor een fietsdeelsysteem. We zijn dan ook trots dat we  – na al onze inspanningen – nu ook deelfietsen kunnen aanbieden in ons district naast de deelwagens.  Naar het centrum van Antwerpen of naar Brasschaat fietsen kan nu zeer voordelig met de comfortabele groene MOBIT-fietsen.”

     

    Medeoprichter Alexander De Bièvre van MOBIT zegt:  “MOBIT wil het fietsdeelsysteem worden in Vlaanderen dat een waardige aanvulling is op de eigen wagen en het openbaar vervoer. De schakel voor alle dagdagelijkse verplaatsingen of recreatieve verplaatsingen. De versnelde uitbreiding naar de districten is dus vanzelfsprekend. Onze gebruikers hadden reeds de weg daarheen gevonden. We volgen dus onze klanten.”

     

    Marktplaats voor mobiliteit

    Mobit is 1 van de 18 geselecteerde projecten binnen de projectoproep 2017 van de Marktplaats voor mobiliteit, die inzet op slimme mobiliteitsoplossingen in de Antwerpse regio. Deze oproep werd gelanceerd in september 2017. Er werden 18 projecten geselecteerd, waarvan 11 gericht op personenmobiliteit en 7 gericht op logistiek. Ze dragen bij aan vlot, efficiënt en betrouwbaar personen- en vrachtverkeer. Ze kunnen rekenen op de stad voor professionele expertise, financiële en communicatieve ondersteuning.

     

    Meer informatie over de Marktplaats voor mobiliteit staat op https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/mobiliteitsaanbieders.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fixkes lanceert nieuwe single ‘Hoboken’ in Gravenhof


    Op 7 september brengt Fixkes hun gloednieuwe single ‘Hoboken’ uit. Een week later, vrijdag 14 september, houden ze toepasselijk hun officiële releaseshow in het Hobokense cultuurcentrum Gravenhof.

     

    Na 10 jaar, 15 singles en 3 albums besloot Fixkes in 2016 een stevige sabbatperiode in te lassen. Dit jaar zijn ze terug met een gloednieuw album.  

     

    Op vrijdag 14 september om 20.45 uur stellen ze dat nieuwe repertoire voor in cultuurcentrum Gravenhof, met nadien een afterparty.

     

    Het nieuwe album volgt het beproefde recept, met songs met weerhaakjes in het Vlaamse dialect waarin alles kan, maar niets moet. In de nummers speelt humor naar eigen zeggen haasje over met ernst, en gaat het over het leven, rake observaties en de liefde of het gebrek eraan.

     

    Fixkes zelf hebben er alleszins al veel zin in: “Fixkes doet Hoboken…dus Hoboken doet Fixkes. Iedereen is welkom in het Gravenhof op 14 september voor een topavond, met een topsong in een topdistrict!”

     

    Alle info over deze avond staat op www.gravenhof.org/fixkes.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02 | 09 | 18

    Stad en districten vieren de Bevrijding


    Begin september viert Antwerpen de Bevrijding. Het centrum van de stad wordt op vrijdag 7 en zaterdag 8 september ondergedompeld in de sfeer van weleer met het Bal van de Bevrijding, legervoertuigen, plechtigheden en de Taptoe. Ook in de districten Hoboken, Deurne en Merksem wordt de Bevrijding gevierd.

     

    Op 4 september is het 74 jaar geleden dat de stad Antwerpen van de Duitse bezetter bevrijd werd met de hulp van het Britse leger en het verzet. De stad en haven konden grotendeels zonder vernieling ingenomen worden, al vielen er enkele tientallen doden. De oorlog was toen echter niet voorbij: de Slag bij de Schelde duurde nog tot november 1944, en tot maart 1945 vielen er 857 V-bommen op Antwerpen, met 4500 doden, 7000 gewonden en 50.000 vernielde woningen tot gevolg.

     

    Vandaag de dag zijn er nog elementen in de stad die aan de Bevrijding herinneren. Zo verwijst de Kolonel Silvertopstraat naar de bevelhebber van het Third Royal Tank Regiment, die later sneuvelde in de Slag om Arnhem. Daarnaast herdenken de stad en een aantal districten elk jaar de Bevrijding.

     

    District Antwerpen bijt de spits af met gratis bal

    De Bevrijdingsfeesten gaan traditioneel van start met het Bal van de Bevrijding, georganiseerd door het district Antwerpen. Dit gratis bal vindt plaats op vrijdag 7 september op de Groenplaats.

     

    Cream Colored Ponies en vaste waardes DJ Danny (Radio Minerva) en Valley Sound Big Band zorgen voor sfeervolle muziek uit de oorlogsjaren. Dancing Sophie leert het publiek de basispassen van de swing. Tussendoor arriveert een historische legervoertuigenparade. Daarnaast zorgt de populaire Make Up & Beautyboudoir voor een jaren '40 make-over. De Photomatique legt alle make-overs vast op beeld. Cinema Roulotte vertelt aan de hand van enkele opmerkelijke rekwisieten wat meer over WOII.

     

    Programma vrijdag 7 september:

    • 18.00 tot 18.50 uur: Cream Colored Ponies (set 1)
    • 18.50 tot 19.10 uur: historische legervoertuigenparade
    • 19.15 tot 20.00 uur: Cream Colored Ponies (set 2)
    • 20.00 tot 20.45 uur: dansinitiaties swing
    • 20.50 tot 23.30 uur: Valley Sound Big Band
    • doorlopend van 18 tot 22 uur: Make-up en Beauty Boudoir
    • doorlopend van 18 tot 22 uur: Photomatique
    • doorlopend van 18 tot 22 uur: Cinema Roulotte
    • DJ Danny van Radio Minerva zorgt voor de sfeer tussen de verschillende muzikale sets door.

     

    Deze info is ook te vinden op www.districtantwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

     

    Legervoertuigenparade en Taptoe

    Op zaterdag 8 september vindt er om 15 uur een heuse optocht plaats van oude legervoertuigen van AMVA (Antwerp Military Vehicles Association). De parade gaat van het Stadspark naar de binnenstad en wordt begeleid door muziekkapellen uit binnen- en buitenland. Ze houdt halt op de Groenplaats, waar het publiek de voertuigen kan bezichtigen.

     

    ’s Avonds om 20 uur kunnen liefhebbers genieten van de Internationale Taptoe op de Grote Markt, met binnen- en buitenlandse muziekkapellen. Op het programma staan vaste waarden zoals de Koninklijke Muziekkapel van de Lokale Politie Antwerpen, maar ook de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine, The United States Naval Forces Band en the Rimsky-Korsakov Central Navy Band uit de Russische Federatie. Zoals elk jaar is de Taptoe een groot succes: alle kaarten zijn al de deur al uit. Wie wil, kan zich om 19.45 uur aandienen aan de ingang op de Grote Markt en eventuele plaatsen die niet benomen zijn, innemen.

     

    Programma zaterdag 8 september:

    • 15 uur: De legervoertuigenparade vertrekt aan het Stadspark en volgt de route Marie-Henriëttalei, Bourlastraat, Leopoldstraat, Schuttershofstraat, Hopland, Kipdorpvest, Meir, Schoenmarkt, Groenplaats.
    • 16 – 18 uur: Static show aan de Groenplaats.
    • 20 uur: Taptoe.

     

    Daarnaast zijn er een aantal plechtigheden in de stad gepland.

     

    Ook districten vieren de bevrijding

    In Hoboken wordt de bevrijding herdacht op dinsdag 4 september met een bijeenkomst aan het districtshuis in park Sorghvliedt om 18.45 uur, een optocht naar het Heldenmonument in park Broydenborg om 19.15 uur en tot slot een bloemenhulde en toespraken aan het Heldenmonument om 19.30 uur.

     

    In Deurne is er op vrijdagavond 7 september een Bevrijdingsconcert van Absynthe Minded in het OLT Rivierenhof. Diezelfde avond om 22 uur schieten vuurwerkmaker Cliff Hooge en zijn team duizenden vuurpijlen de lucht in aan de atletiekpiste in Park Groot Schijn. Op 8 en 9 september vinden er in het district allerlei activiteiten plaats zoals de traditionele reuzenstoet door Deurne-Noord, de taptoe op het Arenaplein en de braderij op de Gallifortlei.

     

    In Merksem wordt de Bevrijding dit jaar gevierd op 28 en 29 september. Dan zijn er de Vredesfeesten met ‘Merksem zingt’, een bloemenhulde aan de begraafplaats, de hindernissenloop Run4Freedom in het Fort van Merksem, een muziekprogramma in het Bouckenborghpark, en vuurwerk als afsluiter.

    ...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE AZNTWERPEN

    31 | 08 | 2018

    Veilig fietsen van de Berlaarsesteenweg tot de Legrelletraat dankzij Fietsfonds

    De provincie Antwerpen betaalt 1 miljoen euro Fietsfondssubsidie voor de heraanleg van het fietspad langs de Berlaarsesteenweg in Nijlen tot de Legrellestraat in Berlaar. Met deze middelen legden de gemeenten Berlaar en Nijlen een afgescheiden dubbelrichtingsfietspad in rode beton aan waardoor fietsers er voortaan veilig kunnen fietsen. 

    Over een afstand van 2,3 kilometer werd een 2,5 meter breed afgescheiden fietspad in rode beton aangelegd. Hiermee pakten de gemeenten Berlaar en Nijlen het aanliggend, oncomfortabel en te smal fietspad in betonplaten aan. “De gemeenten dragen dankzij de Fietsfondssubsidie slechts 20 % van de totale kosten van de aanleg van het fietspad. De provincie Antwerpen betaalde 990 000 euro Fietsfondssubsidie uit en vordert hiervan de helft terug bij de Vlaamse overheid”, legt Luk Lemmens uit, gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit.

    “In landelijke gemeenten vormt de fiets een belangrijke vervoersmiddel”, verduidelijkt de Berlaarse burgemeester Walter Horemans. “Om het fietsverkeer te stimuleren maken we voortdurend werk van comfortabele en veilige fietspaden. We zijn erg blij om daarvoor op steun van provincie Antwerpen te kunnen rekenen.”

    Vrijliggend fietspad

    De aanleg van een vrijliggend fietspad langsheen de Berlaarsesteenweg is een schoolvoorbeeld van hoe gemeentebesturen over de gemeentegrenzen heen kunnen samenwerken aan projecten die de inwoners van de beide gemeenten ten goede komen. Dit fietspad stopt niet aan de gemeentegrens en biedt zo een veilige route voor iedereen, en de schoolgaande jeugd in het bijzonder, die van of naar één van de twee gemeenten wil fietsen,” aldus burgemeester, Paul Verbeeck van gemeente Nijlen. De gemeente maakte van de werken ineens gebruik om in het stuk tussen de Nieuwe Bevelsesteenweg en de laatste woning van de Berlaarsesteenweg riolering aan te leggen. Daarmee is de Berlaarsesteenweg volledig uitgerust met riolering.

    De gemeenten Berlaar en Nijlen legden een afgescheiden fietspad aan met Fietsfondssubsidies -
    Copyright: provincie Antwerpen

    Toekomst

    Zeer binnenkort zet de gemeente trouwens alweer een volgende stap in het aanleggen van veilige fietspaden op de belangrijke verkeersassen met naburige gemeenten. Begin september starten de voorbereidende werken voor de aanleg van een fietspad in de Herenthoutsesteenweg,” vertelt schepen voor openbare werken, Paul Laurijssen.

    De provincie Antwerpen zet al jaren sterk in op de fietsende pendelaars. We moedigen lokale besturen aan om zelf fietspaden aan te leggen of te vernieuwen. Dat hebben Berlaar en Nijlen alvast goed begrepen. Beiden gemeenten dienden onlangs een nieuwe subsidie in. Nijlen voor de heraanleg van de Herenthoutsesteenweg, een project van ruim 1,6 miljoen euro en Berlaar voor het centrum, goed voor ruim 500 000 euro,” vult Luk Lemmens aan. 

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, bevoegd voor Mobiliteit





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31 | 08 | 18

    Heropening Arbeidersstraat en start werken Groenenhoekstraat


    Vrijdagnamiddag 31 augustus ging de vernieuwde Arbeidersstraat volledig terug open voor alle verkeer. Het is de eerste straat in de buurt die heropent na een grondige vernieuwing van het publiek domein. De werken in deze wijk tussen de Roderveldlaan en de Saffierstraat lopen vlot. Maandag 3 september wordt er gestart in de Groenenhoekstraat.

     

    Heraanleg Arbeidersstraat

    De Arbeidersstraat onderging een complete metamorfose. Er kwamen fietspaden aan beide kanten van de rijweg. Voor auto’s werd de rijweg opnieuw geasfalteerd en smaller, zo wordt de zone 30 afgedwongen. Parkeren gebeurt niet langer in de middenberm maar aan de zijkanten. De straat kreeg ook een nieuwe riolering en straatverlichting. Tijdens het eerstvolgende plantseizoen (vanaf november) komen daar nog nieuwe bomen en planten bij.

     

    Totaalproject

    De Arbeidersstraat was de eerste van een hele reeks straten die heraangelegd worden in de wijk tussen de Roderveldlaan en de Saffierstraat. Ondertussen werkt de aannemer verder in de Woningenstraat en maandag starten de werken in de Groenenhoekstraat. In de latere fases is het nog de beurt aan de Lambert Briesstraat, de Spoorwegstraat en het Florent Cootmansplein.

     

    Water-link vervangt in samenwerking met Aquafin in elke straat de riolering, behalve in de Lambert Briesstraat, daar is de bestaande riolering nog in goede staat. Het district Berchem legt de straten opnieuw aan. Daarbij gaat er vooral aandacht naar meer groen, meer parkeerruimte en een vlotte en veilige verkeerscirculatie doorheen de wijk. In elke straat wordt de rijweg aangelegd in asfalt. De blikvanger in het project is het Florent Cootmansplein. Het plein wordt een groene zone die loopt tot aan de voortuin van de bewoners.

     

    “Fietspaden, meer dan 30 extra parkeerplaatsen en meer dan 140 nieuwe bomen zullen deze buurt doen opleven. We kijken ernaar uit”, vat districtsschepen voor publiek domein Bruno De Saegher het project samen. “De vernieuwde Arbeidersstraat is alvast een prachtig begin!”

     

    Informatie bewoners

    In aanloop naar de uitvoering van het project werd er een uitgebreid traject gelopen in de buurt: sinds 2015 kwam het district regelmatig naar de buurt om met de bewoners te dialogeren over het project. Na de heropening van de Arbeidersstraat was er deze vrijdag voor bewoners van de Groenenhoekstraat een infomoment over het praktische verloop van de werken bij hen in de straat.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    .

    Op zondag 2 september 2018 vindt in Antwerpen een herdenkingswandeling plaats ter herinnering aan de deportatie van joden tijdens WO II.

    Onder de noemer ‘Wie vergeet, is gedoemd te herhalen’ organiseert Sant’Egidio deze herdenkingswandeling in samenspraak en vriendschap met de Joodse gemeenschap.

    De herdenking van de holocaust blijft fundamenteel voor de opbouw van een democratisch Europa waar racisme en antisemitisme geen plaats hebben. Kinderen, jongeren, ouderen, nieuwe en oude Antwerpenaren en mensen van iedere overtuiging zijn welkom om mee op te stappen.

    De herdenkingswandeling vertrekt om 18u op het Hendrik Conscienceplein in Antwerpen. Tijdens de optocht dragen deelnemers kaarsen en borden mee met daarop de namen van de concentratiekampen als een blijvende herinnering aan de nazi-gruwel.

    De wandeling gaat door de joodse wijk en eindigt aan het Monument van de Gedeporteerden aan de Belgiëlei waar enkele toespraken worden gehouden.

    Sprekers dit jaar zijn:

    - Rik van Cauwelaert, opiniemaker
    - Jean-Pierre Delville, bisschop van Luik
    - Willy Kahan, secretaris-generaal van Shomre Hadas
    - Hilde Kieboom, voorzitter Sant’Egidio

    Na een minuut stilte voor de oorlogsslachtoffers en het zingen van het gebed voor de doden leggen jongeren en ouderen van verschillende origines en geloofsovertuigingen samen bloemen aan de voet van het monument. Het is een symbool van de brug tussen generaties.

    Het einde van de ceremonie is voorzien rond 19u30.

    Pers is welkom.

    Meer info: Christine Janssens, woordvoerster Sant’Egidio, 0496 21 22 04
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Laudato Si’

    BERICHT- 27 augustus 2018

    ‘Laudato Si’ – Opening zaterdag, 15 september 2018 15u
     Ernest Claesstraat 5, Antwerpen-Linkeroever


    Op zaterdag 15 september 2018 in de namiddag vindt de officiële opening van Laudato Si’ plaats. Na de succesvolle koffiebar ‘Amici, Coffee & Books’ in de Antwerpse Kammenstraat is dit het nieuwste project van de Gemeenschap van Sant'Egidio. Om 15u is er een openingcolloquium, om 16u30 wordt het lint doorgeknipt.

    Laudato Si' is een innovatief socio-ecologisch initiatief dat streeft naar integratie en activering van kwetsbare mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Bovendien focust Laudato Si' ook op het milieu, via hergebruik en recyclage, en op gemeenschapsopbouw in de wijk.

    Concreet worden in Laudato Si' tweedehandskleding en gebruikte spullen ingezameld, gesorteerd en te koop aangeboden (in samenwerking met Kringwinkel-Antwerpen). Daarnaast komen er een naai- en hersteldienst en een verhuis- en klusjesservice (in samenwerking met Kamiano). Er komt ook een gezellige coffeecorner waar buurtbewoners van verschillende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten.

    Werkatelier en tweedehandswinkel bevinden zich midden in de Europawijk, op Linkeroever (Ernest Claesstraat 5), in de lokalen van de Sint-Lucaskerk.

    Laudato Si', oud-Italiaans voor 'Geprezen zijt gij', is een verwijzing naar het Zonnelied van de Heilige Franciscus en naar de gelijknamige ecologische encycliek van Paus Franciscus (2015).

    Sant’Egidio is al twintig jaar actief op Antwerpen Linkeroever met werkingen voor kinderen, jongeren en ouderen. Dit initiatief is ook een uitbreiding van ‘Kamiano’, haar werking voor dak- en thuislozen.

    Het project wordt in de opstartfase door private sponsors gefinancierd, en hoopt spoedig in aanmerking te komen voor overheidsfinanciering.

    Sprekers op het openingscolloquium zijn:

    • Johan Bonny, bisschop van Antwerpen
    • Johan De Tavernier, decaan Theologie en Religiewetenschappen, KU Leuven
    • Dirk De Wachter, psychiater, KU Leuven
    • Hilde Kieboom, voorzitter Sant’Egidio
    • Josse Van Steenberge, ererector Universiteit Antwerpen

    Na de officiële inhuldiging om 16u30 volgt een receptie. De pers is van harte uitgenodigd.

    Voor meer info over dit project:
    Pascale Bemelmans: 0497 43 45 93
    Pieter Wieërs, 0495 79 30 52






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!