Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    11-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Provincie Antwerpen

    Wonderwoud viert 40 jaar Sprookjeshuis Rivierenhof
    Tweejaarlijks gratis vertelfestival - zondag 22 september 2019 van 13u tot 18u in 2100 Deurne.

     

    Gratis evenement voor iedereen tussen 4 en 104 jaar

    Op zondagnamiddag 22 september 2019 is het feest in het Rivierenhof! Het Sprookjeshuis Rivierenhof blaast 40 kaarsjes uit en een bonte bende vertellers, woordtovenaars en muzikanten trekt het Wonderwoud in. Tussen de bomen en in tenten rond het Sprookjeshuis toveren ze met hun verhalen de wilde, onbegrensde wereld van de verbeelding tot leven. Een wereld vol elfen, trollen en kabouters. Ook de bomen en de dieren hebben hun verhaal. Kom dus zeker eens kijken en luisteren, het feest begint om 13 uur. Om 17u30 wordt de verjaardagstaart '40 jaar Sprookjeshuis Rivierenhof' aangesneden en is er zoets voor iedereen.

     

    Feest van de fantasie

    De weide bij het Sprookjeshuis staat op 22 september 2019 vol met tenten waarin ieder half uur een ander sprookje te horen is. De beste vertellers uit Vlaanderen en eentje uit Nederland reizen af naar het Rivierenhof om ‘het kleine volkje’ (vanaf 4 jaar) en de iets grotere helden (vanaf 6+ en 8+) te boeien met hun wonderlijke verhalen. De Belleman, VertelSter van 1001 verhalen, Wortelvrouwtje en Don Fabulist zijn alvast van de partij.

    Kom je verkleed als sprookjesfiguur of natuurwezen? Dan wordt het feest vast dubbel zo leuk! Wonderwoud richt zich op gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar, maar ook volwassenen kunnen er voluit het hart ophalen aan verhalen.

     

    Het Sprookjeshuis wordt 40!

    Ook het Sprookjeshuis zet zijn deuren open. Reeds vier decennia lang komen er dagelijks schoolkinderen uit de provincie Antwerpen op bezoek. Jaarlijks zijn dat er 4600! De eerste generatie kinderen is inmiddels zelf volwassen en komt nu met eigen kroost op zondag luisteren. Herinneringen worden zeker opgefrist wanneer de vertelsters van het Sprookjeshuis op het festival hun sprookjesgeheimen delen.

     

    Het Wonderwoud wordt prachtig, zorg dat je erbij bent!

    Je wordt verwacht:

    • op zondag 22 september 2019 van 13 tot 18u; feestelijk aansnijden verjaardagstaart om 17u30
    • In en rond het Sprookjeshuis Rivierenhof, langsheen de Parkweg (omgeving van kasteel Rivierenhof) in 2100 Antwerpen Deurne
    • Gratis!
    • Rolstoeltoegankelijk
    • Vooraf inschrijven is niet nodig

     

     

    Het Sprookjeshuis Rivierenhof …  

    al 40 jaar leverancier van onuitwisbare jeugdherinneringen

    Het Sprookjeshuis in het Rivierenhof in Deurne is een uniek concept van de provincie Antwerpen. Er werken drie professionele vertellers in halftijds dienstverband en drie vertellers op freelance basis.

    Iedere weekdag vinden er twee vertelsessies plaats voor kinderen van 1ste en 2de leerjaar.

    Kinderen van 3de en 4de leerjaar krijgen een workshop waarin zij zelf een verhaal leren verzinnen en vertellen. Iedere week luisteren 180 kinderen naar een vertelprogramma van twee uur. Ieder schooljaar hebben 4600 kinderen tussen 6 en 8 jaar een unieke ervaring met vertelde sprookjes en verhalen.

    Op zondag kunnen kinderen vanaf 6 jaar, in familie- of groepsverband naar een vertelling ‘Sprookjes op Zondag’. Op jaarbasis bieden vertellers en freelance vertellers zo duizend bezoekers een onvergetelijke zondagnamiddag.

    Tweejaarlijks organiseert het Sprookjeshuis op de 3de zondag in september een kleurrijk en gevarieerd vertelfeest dat bezocht wordt door tweeduizend bezoekers.

     

    Europees netwerk

    Het Sprookjeshuis Rivierenhof is aangesloten bij FEST (Federation for European Storytelling), een erkend Europees Netwerk. 

     

    Vertelfestival met milieuzorgkwaliteitslabel

    De PGRA (Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen), organisator van het vertelfestival Wonderwoud, is sinds september 2011 houder van het ISO-14001 label. Dit milieuzorgkwaliteitslabel omtrent duurzame, ecologische bedrijfsvoering vertaalt zich niet alleen in bijvoorbeeld het beperken van drukwerk, doordacht aankoopbeleid of het organiseren van afvalbeheer, het komt ook tot uiting in de thema’s en klemtonen bij activiteiten en de duurzaamheidscriteria die worden gehanteerd. Als bezoeker merkt u de ISO 14001-reflex waarschijnlijk vooral op door de bewuste keuze voor een streekgebonden, biologisch of fairtrade productenaanbod, de extra aandacht voor milieuvriendelijke verplaatsingen (fietsenstalling), gratis toiletten, de afvalarme catering, enz.

     

    Verwondering in het Wonderwoud, reeds 40 jaar verhalen in het Rivierenhof - Copyright: provincie Antwerpen.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer en waar:

    Zondag 22 september 2019 van 13u tot 18u op het festivalterrein omgeving Sprookjeshuis Rivierenhof, bereikbaar via Turnhoutsebaan 242-244-246 in 2100 Antwerpen Deurne. Feestelijk aansnijden verjaardagstaart met gedeputeerde Jan De Haes om 17u30.

     

    Deelnemen:

    Gratis! Reservatie niet nodig!

    Kom verkleed, dat is dubbel leuk.

     

    Programma:

    Het volledige programma vind je op https://www.provincieantwerpen.be/content/dam/provant/dvt/Groendomeinen-Regio-Antwerpen/pgra-rivierenhof-sph/FLY_4-luik_WONDERWOUD_V3.pdf

     

    Meer info:

    Via E educatie.antwerpen@provincieantwerpen.be en T 03 327 35 00

     

    Website:

    www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

    Social media:

    www.facebook.com  > Rivierenhof

    www.twitter.com > DeDomeinen

    Instagram > provincie Antwerpen

    Beleidsverantwoordelijke:

    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. district Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    11 | 09 | 19

     

    Vanaf vandaag online stemmen op recordaantalprojecten van de Burgerbegroting

     

    Voor het zesde jaar op rij organiseert het district Antwerpen de Burgerbegroting. De inwoners van het district beslissen hierbij zelf over 1,4 miljoen euro, oftewel 10% van de totale begroting van district Antwerpen. De verdeling van het budget gebeurt in 4 grote stappen. Vandaag start de vierde stap, het kiezen uit een recordaantal van meer dan 220 ingediende projecten.

     

    Dit jaar kan er voor de tweede keer ook online gestemd worden op alle projecten via https://doemee.burgerbegroting.be/. De onlinestemming loopt vanaf nu tot en met zaterdag 12 oktober 17 uur. Deze stemmen tellen voor 20 procent van de totaalscore.

     

    Daarnaast kunnen de inwoners van district Antwerpen ook stemmen tijdens het Burgerbegrotingsfestival op zondag 13 oktober in Grand Café Horta (Hopland 2, Antwerpen-Centrum). De stemmen van het festival tellen voor 80 procent van het eindresultaat.

     

    Nieuw dit jaar is dat de stemmen voor kleine projecten (max. 5000 euro) dubbel tellen. Zo krijgen de kleinschaligere projecten van burgers meer kans om verkozen te worden.

     

    Femke Meeusen, districtsschepen voor participatie & Burgerbegroting, blikt alvast vooruit naar het festival: “Alle bewoners van ons district kunnen deelnemen aan een of meerdere themarondes naar keuze tijdens het Burgerbegrotingsfestival. Dit jaar werd een recordaantal projecten ingediend. Ik kijk alvast uit naar de boeiende discussies aan de tafels.”

     

    Meer informatie en inschrijven voor het Burgerbegrotingsfestival kan hier.

    Ontdek de 12 thema’s die eerder dit jaar gekozen werden door de inwoners van district Antwerpen. Of bekijk alle ingediende projecten binnen deze thema’s.  

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. KOEN VAN DEN HEUVEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    KOEN VAN DEN HEUVEL
    MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW
    5 september 2019

     

    Vijf miljoen euro voor 22 nieuwe onthardingsprojecten

     

    Begin april lanceerde Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel een projectoproep voor onthardingsprojecten. Na het succes van de eerste projectoproep voor Proeftuinen Ontharding in 2018 investeert de Vlaamse Regering nogmaals ruim 5 miljoen euro in 22 Proeftuinen Ontharding die binnenkort opgestart worden. De initiatiefnemers worden ondersteund via subsidies én projectbegeleiding om beton, asfalt of gebouwen te verwijderen en die ruimte kwalitatief in te richten.Via onthardingsprojecten zetten we in op het klimaatrobuuster en leefbaarder maken van onze regio en nabije omgeving, en het versterken van de lokale of bovenlokale open ruimte”, zegt Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel.

     

    Overheden, (burger)verenigingen, organisaties, bedrijven en scholen konden tot en met 15 mei 2019 een subsidieaanvraag indienen.  De oproeprichtte zich op drie thematische doelstellingen met specifieke aandacht voor de klimaatvoordelen van ontharden: 

    1. Ontharden voor kwalitatievere schoolomgevingen
    2. Ontharden voor meer ruimte voor water 
    3. Ontharden voor meer mobiliteit met minder wegen

     

    Er werden 138 dossiers ingediend. Een jury van deskundigen beoordeelde de aanvragen en selecteerde uiteindelijk 22 projectvoorstellen.

    Gebruikers en beheerders van de ruimte nemen zelf het initiatief om de ruimtelijke kwaliteit van onze omgeving te verbeteren. Het Vlaams Departement Omgeving begeleidt en ondersteunt hen met subsidiemiddelen, expertise en communicatie. Zo gaan kennisopbouw en -deling hand in hand met concrete ontharding op het terrein. Onthardingsinitiatieven die in een reguliere marktwerking niet of niet optimaal uitgevoerd zouden worden, kunnen nu gerealiseerd worden met een maximum aan kwaliteit. De opgedane ervaring en inzichten worden meegenomen voor volgende initiatiefnemers, projecten en de uitwerking van een Vlaams programma voor ontharden. Zo kan er een omslag gemaakt worden van een praktijk van uitbreiding naar een transformatie van de bestaande ruimte.

     

     

     

    Overzicht van de 22 geselecteerde proeftuinen ontharding 2019

     

     

    PROEFTUINEN IN ANTWERPEN

     

    Park Piot, Turnhout (vzw Instituut van het Heilig Graf)

     

    Het project ‘Park Piot’ is gelegen in de binnenstad van Turnhout, in de buurt van de recente stedelijke kunstacademie en een nieuw stadsdeel in ontwikkeling. Het project voorziet in de afbraak van de niet- geklasseerde schoolgebouwen en enkele speelplaatsen van de school het Heilig Graf, waardoor er een grote groene ruimte wordt gecreëerd die aansluit bij de omgeving. Het doel is om de nieuwe open ruimtes zo open te stellen voor de buurt.

     

    SCH2OLEN, acht scholen uit provincie Antwerpen (Regionaal Landschap Rivierenland)

     

    Dit project van het Regionaal Landschap Rivierenland bundelt acht scholen in een verstedelijkte context om samen de effecten en voordelen van ontharden te ontdekken. Via een leer- en doetraject gaan de leerkrachten en leerlingen zelf hun speelplaatsen ontharden en kiezen welke natuurlijke inrichting ze zullen aanleggen.

    Het gaat om volgende scholen: VBS Sint-Hubertusschool Niel, Githo Nijlen, VBS De Ceder Kessel, Sint-Lutgardis Schelle, Sint-Gummaruscollege Lier, Basisschool den Heuvel Kalmthout, Basisschool Zilverenhoek Kapellen, Cade Aartselaar.

     

    Kempense Scholen Ontharden, veertien scholen uit de regio Kempen (Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete)

     

    Het project ‘Kempense Scholen Ontharden’ zal 17 speelplaatsen op 14 verschillende scholen ontharden in de provincie Antwerpen. Het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en MOS zullen hun ervaring en expertise samen inzetten in  een participatief traject, de pedagogische omkadering en het ontwerp van de natuurlijke inrichting van de speelplaats.

    Het gaat om volgende scholen:

    GBS Klimopschool Bouwel, GBS Klimopschool Bouwel, GBS Klimopschool Grobbendonk, GBS De Knipoog Vorselaar,  GBS Gierle (Lille) kleuterschool, GBS Gierle (Lille), GBS Het Trapleerke Lille, GVBS De Wingerd Lille, GVB De Springplank Lille, GVB De Springplank Lille, Freinetschool De Vlindertuin Lille Berg, GBS De Kriebel (OLV-Olen), GBS De Kleine Wijzer (Olen Centrum), VBS De Knipoog Olen, SBS Larum (Geel),VBS Millekemol (Mol Millegem),Gemeentelijke jongensschool site Mollekemil (Mol Millegem)

     

    Het Sint-Pietersinstituut onthardt met groen en blauw, Turnhout (vzw KOBArT Sint-Pietersinstituut)

     

    De volledige omgeving van het Sint-Pietersinstituut in Turnhout wordt heringericht. Het hemelwater wordt geïnfiltreerd in een beek of wadi of wordt gebruikt voor het spoelen van toiletten. Het inrichten met inheemse streekeigen bomen, struiken en planten zorgt voor een meer klimaatrobuuste speelplaats en een grotere biodiversiteit. Bovendien wordt er via buitenklassen en speel-en werkhoeken ingezet op een optimaal leer- en leefklimaat voor de leerlingen.

     

     

     

     

    Onthardingsproject Senthout voor meer zichtbaar water, Duffel (gemeente Duffel)

     

    De gemeente Duffel richt zich op een strategische knip en ontharding van het gehele kruispunt tussen de straat Senthout en de Hoevelaan. De actie zal de hier ingebuisde Arkelloop opnieuw in een open bedding laten lopen, en zal tegelijkertijd gemotoriseerd sluipverkeer tegengaan en inzetten op een functionele recreatieve verbinding voor fietsers en voetgangers. Het ontsnippert een deel open ruimte van de vallei van de Arkelloop en herstelt een fauna-migratiecorridor en verbinding met het natuurgebied Babbelbeekse Beemden verderop.

     

     

    PROEFTUINEN IN LIMBURG

     

    VIIO Borgloon, Borgloon(vzw Katholiek Secundair Onderwijs Tongeren – Borgloon (KaSO))

     

    Bij de renovatie van de secundaire school VIIO Borgloon wordt het leegstaand internaatsgebouw aan de Tongersesteenweg volledig gesloopt.  De vrijgekomen ruimte wordt een groene uitbreiding van de speelplaats. Ook parkeerplaatsen naast de school worden onthard. Bovendien wordt werk gemaakt van gedeeld ruimtegebruik van een deel van de schoolgebouwen.

     

     

    Veemarkt als groenblauwe missing link, Sint-Truiden (stad Sint-Truiden)

     

    De herinrichting van de Veemarktsite in Sint-Truiden voorziet een complete transformatie van het uitdovende slachthuis en de verharde randparking naar een stedelijke groenblauwe zone rond de open te leggen Cicindria-beek. Er ontstaat een stedelijke groenzone die het stadspark met het Speelhof verbindt en een groene long vormt ter ondersteuning van geplande stadsontwikkelingsprojecten. De ontharding van de Veemarkt is een eerste deelproject in het verder openleggen en creëren van een groenblauwe ader die de binnenstad opnieuw met het omliggende landschap verbindt en inzet op het versterken van de kwaliteit van de trage verbindingen als alternatief voor gemotoriseerd verkeer.

     

     

    WIJWATER, Genk (stad Genk)

     

    Met het project WIJWATER streeft de stad Genk naar een omslag in ruimtegebruik in het verstedelijkte valleigebied van de Stiemervallei. Het wil de natuurlijke vallei- en waterdynamiek herstellen via een concreet onthardingsproject in de tuinwijk Waterschei-Noord. De ontharding wordt hier ingezet als een mogelijk middel om het watersysteem te herdenken, via SUDS (Sustainable Urban Drainage Systems) en het inzetten op decentrale maatregelen en natuurlijke oplossingen die waterinfiltratie en ecosysteemdiensten maximaliseren en zo bijdragen tot een veerkrachtige en klimaatbestendige stad. WIJWATER kiest bewust voor in samenwerking met inwoners en diverse stakeholders.

     

     

    Realisatie Natuurcorridor en recreatieve herinrichting openruimtegebied Kiewit-Zonhoven, Zonhoven (gemeente Zonhoven)

     

    Het wegdek van de Kauwbosstraat-Boekrakelaan is acht meter breed en het traject  wordt momenteel veel als sluipweg gebruikt., De gemeente Zonhoven  zal dit over een afstand van 2,4 km omvormen tot een trage fiets- en wandelweg van 2 à 2,5m breed. Hierdoor worden de huidige ecologisch waardevolle bermen verbreed en in natuurwaarde versterkt. Zo ontstaat een belangrijke verbinding tussen de nabije natuurreservaten, waarbij men ook inzet op het (be)leefbaar maken hiervan voor buurtbewoners en recreanten, met bijzondere aandacht voor de inwoners van het aanpalende zorgcentrum Ter Heide en hun begeleiders, familie en vrijwilligers.

     

    Groen-blauwe herinrichting Koolmijnlaan en Voortplein, Heusden-Zolder  (gemeente Heusden-Zolder)

     

    Via het downscalen en deels ontharden van de Koolmijnlaan en het Voortplein zal de gemeente Heusden-Zolder 13.160 m2 overbodig asfalt en beton opbreken. De Koolmijnlaan is een veel gebruikte fietsverbinding voor heel wat scholieren uit de buurt.  De bedoeling is deze weg, die vandaag een onveilige mentale en fysische barrière vormt, te transformeren naar een verbindende wandel- en fietsboulevard in een versterkte natuurlijke omgeving. Extra aandacht gaat naar goede hemelwateropvang. Met dit project zet Heusden-Zolder samen met haar inwoners verder in op een meer duurzame mobiliteit, met respect voor het mijnerfgoed en aansluitend op de fietssnelweg kolenspoor en het nieuwe netwerk aan trage wegen in de Mangelbeekballei.

     

     

     

    PROEFTUINEN IN OOST-VLAANDEREN

     

    Weg voor water, Sint-Niklaas (stad Sint-Niklaas)

     

    Met het project ‘Weg voor water’  wil de stad Sint-Niklaas water opnieuw meer zichtbaarheid geven in combinatie met het vergroenen van de Baenlandwijk in Sint-Niklaas Men  wil de wijk meer ontharden, de onderliggende historische waterloop terug open leggen, en in de publieke ruimte op een kwaliteitsvolle manier meer plaats geven aan buffering, berging en infiltratie van water. Via de ontwikkeling van een cascadesysteem zet het project in op het herstellen van de waterballans op elk niveau (kavel, bouwblok, straat (van gevel tot gevel), wijk).

     

     

    Reconversie Den Bleek, Geraardsbergen (stad Geraardsbergen)

     

    De stad Geraardsbergen wil het recreatiedomein Den Bleek, gelegen langs de Dender, een nieuwe dynamiek en uitstraling geven. De site heeft een zeer strategische ligging voor de Geraardsbergense waterhuishouding.  De recreatieve groenzone ligt namelijk net voor het stadscentrum en er bevindt zich een stuwsluis waardoor het waterpeil geregeld kan worden.

    Het huidige openluchtzwembad en enkele andere gebouwen en verhardingen zullen hier verdwijnen als onderdeel van de hervorming naar een kwalitatief recreatieve groenzone dichtbij het centrum.  De bedoeling is om overstromingen te beperken. De beslissing tot sluiten was niet eenvoudig. Vanuit een participatietraject met het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen zal men werken aan een gedragen ontwerp en reconversieproces voor de site, waarbij duurzaamheid en vergroening voorop staan gesteld

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Antwerpse pleinen met Sinjor Circo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Ook dit najaar nog straattheater op Antwerpse pleinen met Sinjor Circo

     

    Dit weekend start het tweede deel van het straattheaterfestival Sinjor Circo. Na de succesvolle zondagen in juni, volgen er nog drie gratis spektakelweekends in september. Het concept blijft hetzelfde: op een pleintje in de buurt komt het rondreizend gezelschap van madam Circo aan. Elke week brengen ze een ander programma met als constante leuke deuntjes, een gezellig terras en spektakel op de grond in en in de lucht. Zo kunnen bezoekers op 7 september zelf aan de slag op een reuzentrapeze en zijn er op 7 en 8 september ontsnappingstrucs à la Houdini. Op 15 september staat er dan weer luchtacrobatiek op het programma en 22 september bezet de reuzenconstructie van Circus unARTiqhet hele plein.

     

    Sinjor Circo brengt verwondering naar de Antwerpse pleinen met Internationaal straattheater. Dat deden ze al in juni en nu ook in september. Het festival start op het De Coninckplein, met een XL-editie, op zaterdag 7 en zondag 8 september. Op 15 en 22 september trekt Sinjor Circo naar de Sint-Andrieswijk en het Zuid.

     

    “Sinjor Circo brengt een gezellige sfeer op verschillende pleinen in het district Antwerpen. De komende drie weekends in september zorgt internationaal straattheater voor spektakel om de hoek”, aldus Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur. The drunken horse, een drank-truck in saloon-stijl, zorgt voor een glaasje fris en een gezellig terras. Elk weekend draait een dj leuke plaatjes.

     

    Programma

    • zaterdag 7 en zondag 8 september - De Coninckplein
      Op zaterdag kunnen bezoekers zelf aan de slag op de reuzentrapeze van Ell Circo D’ell Fuego. Zondag brengt Marvelous Adventures Group een ode aan ontsnappingskunstenaar Houdini met ontsnappingstrucs. Springtime brengt visueel spektakel in een korte over-the-top romantische komedie uit de traditie van de stomme film. Tot slot maakt een wonder der natuur, klassieke ‘sterke man’ Mighty Mike, zijn opwachting.

    o   zaterdag 7 september

    • De Coninckplein
    • gratis
    • 13 tot 18 uur
    • programma:
    • doorlopend: reuzentrapeze Ell Circo D’ell Fuego en dj Caravanen Monjazz
    • 14.00 uur: toonmoment kinderen buurtsport
    • 16.30 uur: The great escape door Marvelous Adventures Group

    o   zondag 8 september

    • De Coninckplein
    • gratis
    • 13 tot 18 uur
    • programma:
    • doorlopend: dj Caravanen Monjazz
    • 14.00 uur: The great escape door Marvelous Adventures Group
    • 15.30 uur: Springtime| - Hendrik-Jan de Stuntman en Merel Kamp spelen
    • 16.30 uur: Mighty mike
    • zondag 15 september – Sint-Andriesplaats
      Dit weekend brengt Sinjor Circo spektakel in de lucht met luchtacrobatiek van Duo Musa in de 8 meter hoge Lollyfabriek. Noah Chorny zorgt voor een onvergetelijke trip op zijn wankele lantaarnpaal. De Maharadja betovert de aanwezigen en de Sterke Man neemt de kinderen mee op een tochtje door de wijk. Kinderen kunnen ook een totale make-over krijgen in de Super 3000.

    o   praktisch:

    • Sint-Andriesplaats
    • gratis
    • 13 tot 18 uur
    • programma:
    • doorlopend: dj Vinylla's (met kleine muziekquiz), Maharadja, Sterke Man, Super 3000
    • 14.00 uur: drunken master Sway Pole door Noah Chorny
    • 15.00 uur: La Factoria door Duo Musa
    • 17.00 uur: drunken master Sway Pole door Noah Chorny
    • zondag 22 september - Haantjeslei
      De reuzenconstructie van Circus unARTiqbezet het hele plein. Deze show vertelt de avonturen  van twee acrobatische sprookjesfiguren in en op hun kasteel in de lucht. Naadloos wisselen het sprookje, de fratsen van slapstick-magiër El Goma en de prijzenpot van de human-grijpers elkaar af.

    o   praktisch:

    • Haantjeslei (Zuid)
    • gratis
    • 13 tot 18 uur
    • programma:
    • doorlopend: bar | dj Juke-o-Cycle | Human grijpers
    • 14.30 uur: The Atari show door El Goma
    • 16.30 uur:  circus un ARTiq

     

    Meer info staat op www.sinjorcirco.be.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarmarktweekend HOBOKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    05 | 09 | 19

     

    Jaarmarktweekend in thema van de Bevrijding

     

    Het Hobokense jaarmarktweekend staat weer voor de deur en omdat het deze maand 75 jaar geleden is dat Antwerpen bevrijd werd na de Tweede Wereldoorlog, staan de festiviteiten dit jaar in thema van deze gebeurtenis. Van 13 tot 16 september wordt het een weekend boordevol feest, met als één van de hoogtepunten een gratis Bevrijdingsbal met Radio Modern in park Sorghvliedt.

     

    “Het wordt een bijzondere jaarmarkt dit jaar”, verzekert districtsschepen voor evenementen Tom De Boeck. “Om de bevrijding van Antwerpen 75 jaar geleden te vieren, loopt dit thema als een rode draad door het hele weekend. De opening op vrijdag in het Gravenhof, de animatie op de jaarmarkt, het versierde centrum, tot de pendelbus naar het centrum toe, alles staat in het teken van 75 jaar bevrijding. En als klap op de vuurpijl is er natuurlijk het spetterende bevrijdingsbal met Radio Modern op zaterdagavond. Daar hopen we de Hobokenaars in hun mooiste retro-outfit te mogen begroeten.”

     

    Een gevuld weekend

    Vrijdag 13 september: voorstelling in het Gravenhof

    Op vrijdag brengt salonorkest Grupetto Ensemble een ode aan Marlene Dietrich tijdens de voorstelling ‘Falling in love again’ in het Gravenhof. Meteen het startschot van een goed gevuld feestweekend.

     

    Zaterdag 14 september: Bevrijdingsbal met Radio Modern met kans op ballonvaart

    Radio Modern flitst piekfijn uitgedoste vrouwen en mannen terug in de tijd door hen in een retrodecor te laten dansen op nostalgische swing, bop en rock-’n-roll. Alle Hobokenaars ontvangen een persoonlijke uitnodiging om op zaterdag 14 september naar het Bevrijdingsbal te komen in een grote feesttent in park Sorghvliedt.

     

    Wie wil, kan zich vooraf gratis laten opmaken in een tent naast de feesttent. Wie het best gekleed - in het thema van de bevrijding - voor de dag komt, maakt kans op een ballonvaart op maandag 16 september.

     

    Zondag 15 september: familiedag met rommelmarkt

    Op zondag vindt de jaarlijkse rommelmarkt plaats in het centrum, dit keer voor het eerst aangevuld met een brocantemarkt. Ook de Hobokense verenigingen stellen zichzelf voor op de verenigingenmarkt in de Van Amstelstraat.

     

    Districtsschepen Tom De Boeck: “Het aantal verenigingen op de verenigingenmarkt is nog nooit zo groot geweest, dit jaar nemen 21 verenigingen deel, dat is een derde meer dan de voorbije edities. Er is bijvoorbeeld voor de eerste keer ook een Bulgaarse vereniging - met volksdans - en ook de glasblazer uit de Blikfabriek neemt deel.”

     

    In park Sorghvliedt ontdekken bezoekers retro-legervoertuigen en in park Gravenhof is het ‘Feest in den Hof’, een familiefestival met circus, straattheater en workshops.

     

    Op de Lelieplaats vindt zondag en maandag het Foodfestival plaats. Districtsschepen voor lokale economie Carolyn Krekels: “Het Foodfestival wordt georganiseerd door de lokale ondernemers en is intussen een vaste waarde op de Hobokense jaarmarkt. Ik ben blij om te zien dat ook de zaken die niet noodzakelijk pal in het centrum liggen op deze manier toch zichtbaar zijn tijdens de jaarmarkt en de kans krijgen de Hobokenaar te overtuigen met hun specialiteiten. Dit jaar wordt het Foodfestival voor het eerst uitgebreid naar twee dagen én loopt het door tot aan het vuurwerk, ideaal voor een snelle hap onderweg naar het park dus.”

     

    Maandag 16 september: jaarmarkt en vuurwerk

    Op maandag is er de feestmarkt in het hele centrum. In park Broydenborg ruikt het naar pannenkoeken en zijn er terrasjes. Ook op de Lelieplaats is het smullen tijdens de tweede dag van het Foodfestival. De legervoertuigen in park Sorghvliedt zijn terug en dienstencentrum Victor De Bruyne houdt een opendeurdag in het Bevrijdingsthema. En uiteraard zijn er de traditionele veeprijskampen met paarden, ezels, pony’s, schapen, geiten en koeien. Bij mooi weer vertrekken de best geklede bezoekers van het bevrijdingsbal om 18 uur op ballonvaart vanuit park Sorghvliedt.

     

    Om 20.30 uur is iedereen nog een laatste keer welkom in het park, om samen het weekend af te sluiten met een spetterend vuurwerk.

     

    Pendelbus

    Door de jaarmarkt kan op zondag en maandag tram 4 niet tot in het centrum van Hoboken rijden. Daarom rijdt een mooie retro-pendelbus tussen de Zwaantjes en het centrum.

     

    Kind tijdens de oorlog

    Het district is op zoek naar Hobokenaars die kind waren tijdens de oorlog. Hun verhalen en herinneringen komen terecht in een bundel, want de oorlog mag niet vergeten worden.

     

    Wie zelf kind was tijdens de Tweede Wereldoorlog en in Hoboken woonde en zijn of haar verhaal kwijt wil, mag contact opnemen met Henny Hermans via henny.hermans@antwerpen.be.

     

    Feestweekend Hoboken - Praktisch

    • van vrijdag 13 tot en met maandag 16 september
    • Alle info staat ook op www.hoboken.be, klik hier voor het volledige programma.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    04 | 09 | 19

     

    Steunregister naar aanleiding van ontploffing Ridderveld


    Het Wilrijkse districtsbestuur en het Antwerpse stadsbestuur betuigen hun medeleven en steun aan de slachtoffers van de ontploffing op het Ridderveld en hun naasten.
    Een steunregister wordt geopend in het districtshuis op de Bist.

     

    Op dinsdag 3 september deed zich een hevige ontploffing voor op het Ridderveld, een straat in de Valaarwijk. Drie huizen werden volledig verwoest, verschillende andere liepen ernstige schade op. De hulpdiensten waren massaal ter plaatse en konden drie slachtoffers levend vanonder het puin halen. Afgelopen nacht werd het vierde slachtoffer helaas levenloos aangetroffen.

     

    De ontploffing liet een diepe indruk na op de buurtbewoners van de Valaarwijk.

    Het districtsbestuur van Wilrijk en het Antwerpse stadsbestuur betuigen hun medeleven en steun aan de slachtoffers van de ontploffing op het Ridderveld en hun naasten. Ze danken uitdrukkelijk ook alle hulpverleners.

     

    Steunregister opent woensdagavond

    Het districtsbestuur opent een register waarin bewoners hun steun kunnen betuigen aan de slachtoffers, betrokkenen en hulpdiensten. Dat ligt vanaf woensdag 4 september om 18 uur in het onthaal van het Wilrijkse gemeenschapscentrum (Bist 1).

     

    Het steunregister kan de komende dagen getekend worden op de volgende tijdstippen:

    • woensdag 4/9 van 18 tot 22 uur
    • donderdag 5/9 van 8 tot 20 uur
    • vrijdag 6/9 van 8 tot 17 uur
    • zaterdag 7/9 van 8 tot 17 uur

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.district Hoboken

    Meunierplein

    foto: Donkergroen

    2/9: start vernieuwing speelzone

    Nadat vorig jaar op het Constantin Meunierplein de ondergrond al werd aangepakt, wordt in september een tweede deel aangelegd: een vernieuwd speelpleintje. De aannemer ‘Donkergroen’ start op 2 september.

    Voor meer informatie, lees verder


    Volg district Hoboken

    www.hoboken.be 

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN

    Nachtwerk sporen Antwerpsesteenweg

    Enkele nachten tussen 2 en 11 september: werk aan de sporen

    De Lijn besliste recent om op de Antwerpsesteenweg ook het stuk spoor tussen de Maria Henriëttalei en het kruispunt met de Oudestraat te vernieuwen. Omdat tijdens die werken de tram niet kan rijden, moet er ’s nachts worden gewerkt. Aannemer Denys zal deze opdracht van De Lijn uitvoeren in de nachten tussen 2 en 6 september en nog eens tussen 9 en 11 september.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

    20 | 08 | 2019

    Hoe wonen we in de toekomst?
    De provincie Antwerpen vraagt de mening van haar inwoners

    Geef je mening over de eerste versie van het Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen. Je tekent zo mee aan de woon- en leefomgeving in de provincie Antwerpen.

    De bevolking groeit terwijl de beschikbare ruimte niet toeneemt. Willen we in de toekomst voor iedereen ruimte om te wonen, te werken en te leven, dan moeten we nu afspraken maken over ons ruimtegebruik. De druk op het klimaat maakt het bovendien noodzakelijk om duurzaam met de beschikbare ruimte om te springen. “De provincieraad keurde in mei de conceptnota, de eerste versie, van het Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen goed”, duidt gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Ruimtelijke Ordening. “Tijdens de publieke raadpleging van 20 augustus tot en met 18 oktober 2019 kan iedereen de conceptnota inkijken en erop reageren. Ieders bedenkingen, verbetersuggesties en opmerkingen zijn een belangrijke meerwaarde.

     

    Naar een nieuw ruimtelijk beleid

    Het Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen bestaat uit een strategische visie voor de lange termijn en een set van beleidskaders die op middellange termijn zorgen voor de uitvoering van de visie. De strategische visie ligt dus aan de basis van de beleidskaders en lees je best eerst.

     

    De strategische visie bevat onder meer vier ruimtelijke principes:

    1. Zuinig ruimtegebruik, om meer te doen met dezelfde ruimte;
    2. Veerkracht, zodat we flexibel kunnen omgaan met veranderingen in de toekomst;
    3. Nabijheid en bereikbaarheid, zodat we ons minder en ook duurzaam verplaatsen;
    4. Eigenheid, want de ene plek is de andere niet.

     

    De beleidskaders bepalen de doelstellingen om de strategische visie op het terrein te realiseren. De provincie Antwerpen start met drie beleidskaders:

    1. De ruimtelijke vertaling van de strategische visie, om in beeld te brengen waar we ontwikkelingen willen en waar we de open ruimte willen versterken.
    2. Levendige kernen, omdat we belangrijk vinden dat elke kern levenskwaliteit uitstraalt én op maat kan functioneren.
    3. Verdichten en ontdichten van de ruimte, om bebouwde ruimte efficiënter te gebruiken, open ruimte te versterken en versnippering tegen te gaan.

    Vrouw maakt notities bij de conceptnota- Copyright: Provincie Antwerpen

    Geef je mening
    Iedereen kan de conceptnota inkijken op het provinciehuis en bij de 69 gemeentehuizen in de provincie Antwerpen en erop reageren. Ze is ook te vinden op www.provincieantwerpen.be/beleidsplanruimte. Ieders bedenkingen, verbetersuggesties en opmerkingen zijn een belangrijke meerwaarde. Reageren doe je op de wettelijk bepaalde manier: schriftelijk, van 20 augustus tot en met 18 oktober 2019 en gericht aan de deputatie van de provincie Antwerpen op één van de volgende manieren:

    -      per e-mail aan beleidsplanruimte@provincieantwerpen.be;

    -      per aangetekend schrijven aan de deputatie van de provincie Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen;

    -      door afgifte tegen ontvangstbewijs op het Provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen;

    -      door afgifte tegen ontvangstbewijs tijdens één van de infomarkten.

     

    TIP: Bezoek een infomarkt voor een samenvatting van de conceptnota en om vragen te stellen aan de projectleiders. Beide infomarkten zijn doorlopend toegankelijk van 19 tot 21 uur. Je komt langs wanneer het jou het beste past:

    -      donderdag 19 september 2019 in het provinciehuis van Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen;

    -      maandag 23 september 2019 in het cultuurhuis De Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout.

     

    Volgende stappen

    Een nieuw Beleidsplan Ruimte komt er niet zomaar. De provincie Antwerpen volgt daarvoor een lange, wettelijk vastgelegde procedure zodat ze goed onderbouwde beslissingen kan nemen. Tegelijkertijd met de publieke raadpleging vraagt de provincie Antwerpen het advies van elk gemeentebestuur, de Vlaamse overheid en de Procoro (de Provinciale Commissie voor Ruimtelijke Ordening). Die adviezen voegt ze samen met de reacties uit de publieke raadpleging. Verder onderzoek zal leiden tot een voorontwerp, een ontwerp en tenslotte een definitief Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen. Dat moet op termijn het Ruimtelijk Structuurplan Provincie Antwerpen (RSPA) uit 2001 vervangen.

     

    Blijf op de hoogte

    Ben je benieuwd naar de volgende stappen om tot het definitieve Beleidsplan Ruimte te komen? Surf naar www.provincieantwerpen.be/beleidsplanruimtewaar je de meest actuele informatie vindt over het proces en de toekomstige inspraak- en participatie-initiatieven. Je kan je er ook abonneren op de nieuwsbrief.

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde voor mobiliteit






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merksem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Merksem tovert vier straten voor één avond om tot ‘filmstraat’


    De Vuurkruisenlaan, het Kastanjeboomplein, de speelzone aan Winterling en de Moeshofstraat worden de komende twee weken elk voor één avond ingericht als openluchtcinema. Merksemnaren kunnen er genieten van een gratis film op een groot scherm.

     

    Het district zorgt voor de nodige omkadering: een groot scherm, een verkeersvrije straat, sfeerverlichting en uiteraard een goede film. De films werden gekozen door de bewoners van de filmstraten zelf.

     

    Buurtbewoners die zin hebben in een filmavond zijn welkom vanaf 21 uur. De films zelf starten wanneer het donker wordt, rond 21.30 uur.

     

    Wie mee film wil kijken, neemt een eigen stoeltje of deken, drank en snacks mee en maakt het gezellig met buren, vrienden en familie. Het district trakteert bovendien op gratis popcorn, zolang de voorraad strekt.

     

    • Vuurkruisenlaan
      vrijdag 23 augustus - Mamma Mia! Here We Go Again

    Een muzikale feelgood film gebaseerd op de muziek van ABBA.
     

    • Kastanjeboomplein
      donderdag 29 augustus - Niet Schieten

    Een beklijvende prent over de laatste aanslag van de Bende van Nijvel.
     

    • Speelzone Winterling
      vrijdag 30 augustus - Bohemian Rhapsody

    Een biopic over de Britse rockband Queen.
     

    • Moeshofstraat 
      vrijdag 6 september - Coureur

    Een Vlaamse film waarin wielerbelofte Felix koste wat het kost in de voetsporen van zijn vader wil treden.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    😊😊17 juli 2019, 0 uur

    U bent nooit te oud om te beginnen sporten. Bent u nog niet overtuigd? Kom dan naar de Hobokense Sportdagen. Van vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 augustus zetten verschillende Hobokense clubs hun deuren open en geven ze graag meer uitleg over hun sport.

    Vrijdag 23 augustus

    DOE SPORT!

    • Pétanque met 3x20

    Speel petanque met ervaren spelers van 3x20 in dienstencentrum Victor De Bruyne. Kent u de spelregels nog niet? Deze worden uitgelegd zodat u gebeten raakt door de petanquemicrobe.

    Dienstencentrum Victor De Bruyne, Paul-Henri Spaaklaan 5
    Van 13 tot 16 uur

    Info: Philippe Deconinck, philippe2845@telenet.be

    • Biljarten met Moretusburg Biljart Club

    Kom biljarten (vrij spel) in dienstencentrum Moretusburg. U hoeft niets mee te brengen. Het materiaal is aanwezig om de biljartsport te ontdekken. Vanaf 14 jaar.

    Dienstencentrum Moretusburg, Adolf Greinerstraat 5
    Van 13 tot 17 uur.

    Info: alfons.wittoeck@gmail.com

    • Duiken met Sodipa Duikclub

    Volg een duikinitiatie bij Duikclub Sodipa. Vergeet uw identiteitskaart, zwemkledij en handdoek niet. Reserveer voor woensdag 14 augustus via sportantenne.hoboken@antwerpen.be en geef uw naam en schoenmaat op. Vanaf 14 jaar.

    Van 20 tot 22.30 uur
    Zwembad Sorghvliedt, Krijgsbaan 20

    Info: Rudi Verschueren, rudi@climaenpartners.be

    • Petanquetornooi met petanqueclub Klein Heide

    Een tornooi voor zes ploegen.

    Dienstencentrum Klein Heide, Alfred Nobellaan 7-9
    Vanaf 11 uur

    Info: André De Lentdecker, tel. 0495 41 56 29, andre.delendtdecker@hotmail.com

    • Schaken met schaakkring Moretus

    Wees welkom in het clublokaal om een partijtje te schaken of deel te nemen aan een tornooi over vijf ronden.

    Dienstencentrum Portugesehof, Portugesestraat 1
    Vanaf 20 uur

    Info: Gert Van Bunderen, gertvanbunderen@gmail.com

    • Initiatie baanwielrennen en BMX met WAC TEAM Hoboken

    Rij mee de wielerpiste en het BMX-parcours van het Wielercentrum Antwerpen. Maak kennis met deze bijzondere takken van de wielersport op een initiatie. Schrijf vooraf in via verbiest.patrick@skynet.be. Trek zeker een lange broek en een trui met lange mouwen aan.

    Wielercentrum Antwerpen, Moerelei 117, 2610 Wilrijk-Antwerpen
    Van 18.30 tot 21 uur

    Info: Patrick Verbiest, verbiest.patrick@skynet.be, tel. 0486 89 77 52

    Zaterdag 24 augustus

    DOE SPORT!

    • Tai Chi

    Ontdek de vloeiende opeenvolging van bewegingen. Trek losse kledij aan. Vooraf inschrijven hoeft niet.

    Park Sorghvliedt (ter hoogte van kasteel Sorghvliedt)
    Vanaf 10 uur

    Info: Stefan Hameau, sportantenne.hoboken@antwerpen.be

    • Tafeltennis met topclub SOKAH

    Kom naar de opendeurdag en volg een initiatie tafeltennis. Trek sportieve kledij aan en breng indoor sportschoenen mee. Voor het overige materiaal zorgt de club.

    Sportcentrum Stuivenberg, Albert Einsteinlaan 50
    Van 14 tot 17 uur

    Info: Marc Gijs, marcgijs@vttl.be

    KIJK SPORT!

    • Dameshandbaltornooi met DHW United Antwerpen Dameshandbal

    Kom eens kijken naar tophandbal bij de dames. De plaatselijke club DHW speelt al jaren in de hoogste reeks in België. De dames nemen het op tegen sterke tegenstanders om het komende handbalseizoen goed voor te bereiden.

    13 uur        DHW Antwerpen – HV Dongen (NL)
    14.45 uur   HV Dongen (NL) – Green Park Aalsmeer (NL)
    16.30 uur   Green Park Aalsmeer (NL) – DHW Antwerpen

    Sporthal Sorghvliedt, Krijgsbaan 20
    Van 13 tot 18 uur

    Info: Anouk Weyn, dhwantwerpen@hotmail.com

    Zondag 25 augustus

    DOE SPORT!

    • Zumba

    Voor wie graag beweegt: een combinatie van Latijns-Amerikaanse muziek met invloeden van salsa, cumbia en samba. Vooraf inschrijven hoeft niet.

    Park Sorghvliedt (ter hoogte van kasteel Sorghvliedt)
    Om 10 uur

    Info: sportantenne.hoboken@antwerpen.be

    • Yoga

    Trek sportieve kledij aan en kom tot rust.

    Park Sorghvliedt (ter hoogte van kasteel Sorghvliedt)
    Om 11 uur

    Info: sportantenne.hoboken@antwerpen.be

    • Petanque met PC Mercurius

    Speel samen met een ervaren petanquespeler en leer de fijne kneepjes van petanque. Trek sportschoenen aan. Voor het overige materiaal zorgt de club.

    Hoofdfrontweg in Fort 8
    Vanaf 14 uur

    Info: Eric Bovyn, ebvn@hotmail.com

    • Wandelen met de Fort 8 Stappers in en rond Fort 8

    Trek uw wandelschoenen aan en ontdek de mooiste plekjes in Hoboken. Keuze uit wandelingen van 5, 10 en 15 km.

    Wandelclub FAST (Fort 8 Stappers), Clubhuis HAKI, Hoofdfrontweg in Fort 8
    Inschrijven en starten van 10 tot 12 uur

    Info: www.haki-team.be

    KIJK SPORT!

    • Basketbal met SOBA

    Kom eens kijken naar de beste basketbalspelers die in Hoboken spelen. Een wedstrijd tussen SOBA  en Basket Malle in het kader van de Beker van Vlaanderen

    Sportschuur Fort 8, Hoofdfrontweg
    Om 11.15 uur

    Info: Jef Vinck, jef.vinck@telenet.be

    Maandag 26 augustus

    DOE SPORT!

    • Petanque met 3x20

    Speel petanque met ervaren spelers van 3x20 in dienstencentrum Victor De Bruyne. Kent u de spelregels nog niet? Deze worden uitgelegd zodat u gebeten raakt door de petanquemicrobe.

    Dienstencentrum Victor De Bruyne, Paul-Henri Spaaklaan 5
    Van 13 tot 16 uur

    Info: Philippe Deconinck, philippe2845@telenet.be

    • Line Dance met Young at Heart

    Maak actief kennis met Line Dance. Trek makkelijke kledij aan en laat u leiden door het ritme.

    Dienstencentrum Klein Heide, Alfred Nobellaan 7-9
    Van 20 tot 22 uur

    Info: Linda Van Raemdonck, linda_vanraemdonck@skynet.be

    Dinsdag 27 augustus

    DOE SPORT!

    • Badminton met Bell Badminton

    Maak kennis met badminton tijdens de opendeurdag van de club. Breng sportkledij en indoor sportschoenen mee. Voor rackets en pluimpjes zorgt de club.

    Sportcomplex Maccabi, Maccabilaan 32
    Van 20 tot 22 uur

    Info: Christophe Merlot, voorzitter@bellbadminton.be

    Woensdag 28 augustus

    DOE SPORT!

    • Tafeltennis met topclub SOKAH

    Kom naar de open training en volg een initiatie tafeltennis. Trek sportieve kledij aan en breng indoor sportschoenen mee. Voor het overige materiaal zorgt de club.

    Sportcentrum Stuivenberg, Albert Einsteinlaan 50
    Van 19 tot 20.30 uur

    Info: Marc Gijs, marcgijs@vttl.be

    • Line Dance met Young at Heart

    Maak actief kennis met Line Dance. Trek makkelijke kledij aan en laat u leiden door het ritme.

    Dienstencentrum Klein Heide, Alfred Nobellaan 7-9
    Van 14 tot 16.30 uur

    Info: Linda Van Raemdonck, linda_vanraemdonck@skynet.be

    • Petanque met 3x20

    Speel petanque met ervaren spelers van 3x20 in dienstencentrum Victor De Bruyne. Kent u de spelregels nog niet? Deze worden uitgelegd zodat u gebeten raakt door de petanquemicrobe.

    Dienstencentrum Victor De Bruyne, Paul-Henri Spaaklaan 5
    Van 13 tot 16 uur

    Info: Philippe Deconinck, philippe2845@telenet.be

    Donderdag 29 augustus

    DOE SPORT!

    • Sjoelen met sjoelclub De Vinkskes

    Leer de fijne kneepjes van het sjoelen. Deze worden uitgelegd door de sjoelers van De Vinkskes.

    Dienstencentrum Victor De Bruyne, Paul-Henri Spaaklaan 5
    Van 13 tot 16.30 uur

    Info: Johnny Van Gossum, johnnyvg@skynet.be

    • Speel Krolf met De Zware Slag

    Krolfclub De Zware Slag leert u krolfen. Een spel dan aanleunt bij golf.

    Dienstencentrum Victor De Bruyne, Paul-Henri Spaaklaan 5
    Van 13 tot 16.30 uur

    Info: Willy Fodderie, wianfod@skynet.be

    Vrijdag 30 augustus

    DOE SPORT!

    • Open training Hoboken Mercurius Korfbalclub

    Maak kennis met de talenten van HMKC de korfbalclub en probeer deze sport eens uit. Trek sportieve kledij en sportschoenen aan.

    Sportterrein Korfbalclub HMKC, Hoofdfrontweg (Fort 8)
    Van 10 tot 12 uur en van 18 tot 20 uur (voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar)

    Info: Francois Van Noten,  francois.van.noten@telenet.be

    • Open training met sjoelclub de Vrolijke Schuivers

    Sjoelen is een leuke volkssport die u vlug aanleert. Behaal zoveel mogelijk punten door de schijven in de juiste bakjes te schuiven.

    Dienstencentrum Klein Heide, Alfred Nobellaan 7-9
    Vanaf 14 uur

    Info: Louisa Kersmaekers, louisa.kersmaekers@zorgbedrijf.be

    • Biljarten met Moretusburg Biljart Club

    Kom biljarten (vrij spel) in dienstencentrum Moretusburg. U hoeft niets mee te brengen. Het materiaal is aanwezig om de biljartsport te ontdekken. Vanaf 14 jaar.

    Dienstencentrum Moretusburg, Adolf Greinerstraat 5
    Van 13 tot 17 uur

    Info: alfons.wittoeck@gmail.com

    • Duiken met Aquaticum Duikclub

    Volg een duikinitiatie bij Aquaticum Duikclub. Vergeet uw identiteitskaart, zwemkledij en handdoek niet. Reserveer vooraf via ronald.de.meester123@telenet.be en geef uw naam en schoenmaat op. Vanaf 12 jaar.

    Zwembad Sorghvliedt, Krijgsbaan 20
    Van 21 tot 23 uur

    Info: Ronald De Meester, ronald.de.meester123@telenet.be

    • Badminton met BACHO Badminton

    Badmintoninitiatie door ervaren lesgevers. Trek sportieve kledij en indoorsportschoenen aan. Vooraf inschrijven via werner@bacho.be. Vanaf 13 jaar.

    Sportschuur Fort 8, Hoofdfrontweg
    Van 20 tot 21.30 uur

    Info: Werner Jacobs, werner@bacho.be

    • Schaken met schaakkring Moretus

    Wees welkom in het clublokaal om een partijtje te schaken of deel te nemen aan een tornooi over vijf ronden.

    Dienstencentrum Portugesehof, Portugesestraat 1
    Vanaf 20 uur

    Info: Gert Van Bunderen, gertvanbunderen@gmail.com

    Vrijdag 30 augustus

    KIJK SPORT!

    • Demonstratiewedstrijd zaalvoetbal heren met GS Beobank Hoboken Zaalvoetbalclub

    De heren zaalvoetballers van zvc GS Beobank Hoboken spelen al vele jaren aan de top van het Belgische zaalvoetbal en wonnen al enkele landstitels en bekers van België.  Om ook het in het nieuwe seizoen een hoog niveau te halen, moet er veel geoefend worden. Supporters kunnen deze oefenwedstrijd gratis bijwonen.

    Sporthal Sorghvliedt, Krijgsbaan 20
    Van 21.15 tot 23 uur

    Info: Marc De Bock, debock.marc@telenet.be

    Zaterdag 31 augustus

    • Workshop sportvissen met De Hobokense Sportvisser vzw

    Voor alle jongeren tot 16 jaar biedt de club een initiatie sportvissen aan gevolgd door een lekkere pannenkoek.Vooraf inschrijven via secretaris.visclub@gmail.com.

    Kleine vijver in fortgracht, Hoofdfrontweg 1
    Van 11 tot 15 uur

    Info: Karel Wittoeck, secretaris.visclub@gmail.com

    • Rope Skipping en turnen met IVOLO

    Volg een initiatie rope skipping en turnen met de sporters van IVOLO. Trek sportkledij aan en breng sportschoenen met witte zool mee.

    Turnzaal IVOLO, Grammestraat
    Van 10 tot 12 uur

    Info: Walter Tersago, voorzitter@ivolo.be

    Gratis zwemmen

    Op zaterdag 31 augustus is zwembad Sorghvliedt gratis open tussen 9 en 18 uur. De eerste 300 kinderen krijgen leuk gadget om het nieuwe schooljaar tegemoet te gaan.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN

    sport in hoboken

    14 | 08 | 19

    Test gratis sporten uit tijdens de Hobokense Sportdagen


    Van vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 augustus zetten verschillende Hobokense clubs hun deuren open en geven ze graag meer uitleg over hun sport.

     

    Deelnemers kiezen uit doe-sporten met initiaties in bijvoorbeeld schaken en sportvissen. Bij de dienstencentra kunnen geïnteresseerden kennismaken met sjoelen en petanque. Supporteren voor een wedstrijd kan ook: er staan een basketbal-, zaalvoetbal- en handbalwedstrijd geprogrammeerd. En op zaterdag 31 augustus kan iedereen gratis gaan zwemmen in zwembad Sorghvliedt.

     

    Districtsschepen Carine Leys: “Je bent nooit te jong of te oud om te beginnen sporten. Daarom ben ik blij dat veel Hobokense clubs hun deuren openen om hun sport én hun werking te promoten. Het programma groeit jaarlijks, zodat er nu een hele week activiteiten zijn.”

     

    Het volledige programma staat op www.hoboken.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Antwerpse provinciehuis

    30 | 07 | 2019

    Studeren met zicht op Antwerpse skyline
    Blokken voor tweede zit in het Antwerpse provinciehuis

    Ieder nadeel heeft zijn voordeel, de klassieker van Johan Cruijff gaat ook op voor Antwerpse studenten die tegen een tweede zit aankijken. Vanaf 5 augustus kunnen ze daarvoor in alle rust en comfort blokken in het provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei. Het provinciebestuur schrijft zich als nieuwkomer in bij het project STUDY360 van GATE15, dat jongeren op unieke locaties in de stad laat studeren. Met dit initiatief bevestigt het provinciehuis zijn status als een open huis voor iedereen.

    Via STUDY360 kunnen studenten hun leerstof verwerken op unieke locaties in Antwerpen, van de Zoo tot de Bourlaschouwburg. In mei en juni vonden 710 jongeren zo een verrassende studieruimte op 28 locaties in de stad. Voor de tweede zit hebben de organisatoren nu ook het nieuwe provinciehuis kunnen strikken.

    Ik heb zelf ervaring met studerende kinderen in huis. De behoefte om buitenshuis te blokken, kan ik perfect begrijpen,” lacht gedeputeerde Ludwig Caluwé, die bevoegd is voor het provinciale patrimonium. “Een andere omgeving kan een positieve invloed hebben op je motivatie. Bovendien kan het heel inspirerend werken. Vanop de 11de verdieping heb je bijvoorbeeld een onvergetelijk uitzicht op de skyline van de stad.”

    STUDY360 is een initiatief van GATE15, een agentschap van de stad Antwerpen, de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen en het Antwerps studentenoverleg.

    Reserveren vanaf 29 juli

    Van maandag 5 augustus tot en met donderdag 5 september zijn studenten welkom in het provinciehuis om te blokken voor hun tweede zit. Dat kan alleen of in groep. Wie gebruik wil maken van deze locatie moet student zijn aan één van de Antwerpse hoger-onderwijsinstellingen en een studentennummer hebben om zich te registreren op www.study360.be.

    Tijdens de openingsuren van het provinciehuis, van 8 tot 18 uur, zijn er studieplaatsen voorzien in het congrescentrum en in de vergaderzalen op de 3de en de 11de verdieping. Het provinciebestuur zorgt voor een warm onthaal met gratis wifi, water, thee en koffie. ’s Middags kan er tegen betaling geluncht worden in het personeelsrestaurant. Het provinciehuis is bovendien volledig rolstoeltoegankelijk. Een plaatsje voor deze unieke locatie reserveren kan vanaf 29 juli.

    Open huis

    Met het nieuwe provinciehuis koos de provincie resoluut voor een open huis met efficiënt gebruik. Na buurtparkeren en de buurderij, is nu ook Study360 welkom.

    “Het provinciehuis moet een open huis zijn, waar iedereen zich welkom voelt. Daarom omarmen we drempelverlagende initiatieven als STUDY360,” verduidelijkt Ludwig Caluwé. “Deze zomer stellen we in totaal 24 studieplaatsen ter beschikking. En ik kan je nu al verklappen dat je ook in de winter in het provinciehuis kunt komen blokken, van 9 tot 24 december.”  

    Provinciehuis - Copyright: provincie Antwerpen

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Patrimonium






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN

    Cockerillplaats controle op de bomen een boom dode takken verwijderd en de staat van de middelste boom is aan het verslechteren men gaat deze opvolgen en zo nodig verwijderen hopend dan snel een nieuwe aanplanten.De  werkzaamheden werden opgevolgd door zyna


















    ZYNA 



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. provincie Antwerpen


    26 | 7 | 2019

    25.000 euro voor 9 verkeersveilige initiatieven
    De provincie Antwerpen geeft subsidie aan scholen en gemeenten voor fietsenstallingen en verkeerseducatief materiaal.

    Acht scholen van het basisonderwijs en één gemeente krijgen in juli in totaal 25.000 euro aan subsidies voor het verbeteren van de verkeersveiligheid. Het gaat over basisscholen uit Baarle-Hertog, Heist-op-den-Berg, Hoogstraten, Niel, Stabroek, Wommelgem en Zandhoven. Ook de gemeente Schelle ontvangt een subsidie. Met het label 10op10 ondersteunt de provincie Antwerpen scholen en gemeenten bij de aankoop van materialen voor verkeerslessen, een fietsenstalling of een verkeersveilige schoolomgeving.

    Het label 10op10 van de provincie Antwerpen zet in op praktijklessen, een veilige schoolomgeving en de betrokkenheid van ouders in het basisonderwijs. Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens licht toe: “De provincie Antwerpen ondersteunt via 10op10 de aankoop van materialen waarmee kinderen in een beschermde omgeving en op straat kunnen oefenen of initiatieven om de school verkeersveiliger te maken. Zo bereiden ze zich op jonge leeftijd voor om zich veilig in het verkeer te verplaatsen.”

    De provincie Antwerpen kende in juli 25.000 euro toe aan de verkeersveilige projecten van 8 scholen en 1 gemeente. Hiervan vroegen twee scholen een subsidie voor een fietsenstalling aan. “Door het plaatsen van een kwaliteitsvolle fietsenstalling geven scholen een duidelijk signaal: kinderen die met de fiets komen, kunnen rekenen op een comfortabele en overdekte stalplaats. Zo moedigen we kinderen en hun ouders aan om voor de fiets te kiezen”, aldus gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens.

    kleuterfietsen - Copyright: provincie Antwerpen

    Zowel de kleuter- als lagere school Sint-Calasanz in Stabroek vernieuwen hun fietsenstalling

    Ouders willen graag dat hun kind de fiets veilig en comfortabel kan stallen. Daarom breiden de scholen Sint-Calasanz hun stalling uit. De provincie subsidieert fietsenstallingen om kinderen en ouders extra te motiveren om voor de fiets te kiezen. Een comfortabele en droge stalplaats draagt daar toe bij.

    De andere scholen en de gemeente Schelle zetten in op praktijklessen

    De subsidies gaan naar fietsen en andere verkeersmaterialen. Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens legt uit: “De kinderen oefenen regelmatig op de speelplaats om hun stap- en trapvaardigheden te automatiseren. Als ze dan later in het echte verkeer oefenen, zijn ze beter voorbereid om hun aandacht op de verkeerssituatie te vestigen.”

    Lijst van toegekende subsidies:

     

    • VBS De Vlinder Baarle-Hertog: fietsen en verkeerseducatief materiaal, 2.498 euro
    • Ter Speelbergen Heist-op-den-berg: verkeersvaardigheidsmateriaal, 1.000 euro
    • Klein Seminarie Hoogstraten: verkeersparcours, 2.500 euro
    • Sint-Hubertus Niel: verkeersparcours, 1.801 euro
    • Gemeente Schelle: fietsen, 2.904 euro
    • Kleuterschool Sint-Calasanz Stabroek: fietsenrekken, 4.949 euro
    • Lagere school Sint-Calasanz Stabroek: fietsenrekken, 4.786 euro
    • Basisschool ’t Laar Wommelgem: fietsen en verkeerseducatief materiaal, 2.500 euro
    • VBS De Klaproos Zandhoven: fietsen en verkeerseducatief materiaal, 2.499 euro



    Meer info:
    Meer informatie over 10op10: www.provincieantwerpen.be > 10op10

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.district Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    .

    Speel-O-Rama: zomers kinderfestival boordevol creatief speelplezier


    Ook dit jaar organiseert het district Antwerpen een editie van kinderfestival Speel-O-Rama, een creatief en actief kinderevenement met bijzondere workshops. Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen tussen 7 en 13 jaar 4 weken lang knutselen en ravotten in het Zuiderpershuis. Ook kinderen jonger dan 7 jaar zijn welkom, mits begeleiding door een volwassene.

    Speel-O-Rama vindt dit jaar plaats van maandag 15 juli tot vrijdag 9 augustus en biedt kinderen de keuze uit een heleboel workshops en knutselateliers. Daarnaast zijn er verschillende springkastelen waarop alle bengels kunnen klimmen en springen.

    Districtsschepen voor jeugd Tom Van den Borneblikt alvast vooruit: “Speel-O-Rama heeft weer heel wat in petto voor de kinderen die deze zomer een bezoekje brengen aan dit speelse en creatieve kinderfestival. Kom dus zeker op ontdekkingstocht in het Zuiderpershuis en laat je verrassen.”

    Leuke activiteitenmix

    Tijdens knutselateliers gaan kinderen aan de slag met schaar, papier, touw en lijm en maken ze marionetten en dansende dieren. Tijdens theaterworkshops leren ze toneelspelen en geven ze het beste van zichzelf op het podium. Het drukatelier toont de deelnemers hoe ze met zinken platen en rijstpapier zelf een tof aandenken kunnen drukken.

    Tijdens Speel-O-Rama ligt Hollywood bovendien even langs de Schelde. Het ‘Special FX’-lab geeft kinderen de kans om een spectaculairfilmpje met special effects te maken. Kinderen leren tijdens dit labo hoe een film wordt gemaakt: ze bedenken zelf een scenario, gaan aan de slag met special effects, verkleden zich en bouwen een eigen miniatuurdecor.

    Ten slotte zijn er ook verkwikkende waterspelletjes die voor de nodige afkoeling zorgen.

    De animatoren helpen de kinderen op weg om alles te ontdekken. Voor de ouders is er een zomerbar met terras waar het aangenaam vertoeven is.

    Speel-O-Rama - Praktisch

    • op weekdagen van 15 juli tot 9 augustus, telkens van 10 tot 16.30 uur
    • Zuiderpershuis, Leuvenstraat, 2000 Antwerpen
    • 2 euro per dag (baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar mogen gratis binnen), ter plaatse te betalen met Bancontact of cash
    • voor kinderen tussen 7 en 13 jaar - Kinderen jonger dan 7 jaar zijn welkom, mits begeleiding door een volwassene.
    • Vooraf inschrijven is niet nodig.
    • meer informatie en afspraken via www.speelorama.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geitjes in Arboretum Kalmthout

    Avontuur en geitjes in Arboretum Kalmthout

    Zomerspeurtocht voor kinderen t/m 31 augustus, elke dag van 10 tot 17 uur


    Deze zomer gebeuren er raadselachtige dingen in de tuin van Arboretum Kalmthout, het lijkt er wel betoverd! Kaboutertjes lokken je naar het bonsaibos, ananassen en eekhoorns wachten je op om een spelletje te spelen en in de bomen zitten vreemde vogels verstopt. En wat doen al die geitjes in de tuin?!

    Tijdens de grote vakantie is het arboretum een heerlijke speelplek waar families met kinderen zich geen moment zullen vervelen. Je kunt er elke dag meespelen met de zomerspeurtocht, een betoverend avontuur voor kleine en grote speurneuzen.

     

    Kinderen jonger dan 12 jaar hebben zoals altijd gratis toegang tot de tuin, en kunnen dus de hele zomervakantie lang -en zo vaak ze maar willen- meespelen met de zomerspeurtocht.

      Wie deelneemt, maakt kans om op het einde van de grote vakantie één van de zeven geitjes uit de zomerspeurtocht te winnen. De geitjes dragen een halsbandje met hun naam en zijn ieder genoemd naar een Team Lou-stripfiguurtje.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    ‘Het betoverende avontuur’, óók een strip!

    'Het betoverende avontuur' is niet alleen een speurtocht, maar ook een écht stripverhaal! Het nieuwste en 18de Team Lou stripalbum is bedacht en getekend door jong striptekentalent Sylvia Tops uit Westerloo. Wie de strip leest, herkent meteen een heleboel plekken en figuren uit de zomerspeurtocht van Arboretum Kalmthout. Het verhaal speelt zich namelijk helemaal af in de arboretumtuin.

    Als onderdeel van de speurtocht, is er in het sprookjesachtige tuinprieel, de Gloriëtte, een leeshoekje ingericht waar kinderen de Team Lou strip van voren naar achteren kunt uitlezen. Wie de avonturen thuis wil herbeleven, kan terecht in de cadeau- en boekenshop van het arboretum. Daar vind je naast de gewone strip ook een gelimiteerde Kalmthoutse editie van de strip te koop.

    Op de cover van de strip ‘Het betoverende Avontuur’ prijkt op de achtergrond de gevel van het historische Vangeertenhof van Arboretum Kalmthout, dat gerestaureerd wordt en voor bezoekers in de loop van 2020 bij evenementen opnieuw toegankelijk is.
      Copyright: Sylvia Tops, 2019

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer
    Elke dag van 10 tot 17 uur, nog tot en met 31 augustus 2019

    Waar
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België

    Deelnameprijs
    Deelname aan de zomerspeurtocht is voor iedereen gratis.
    Toegang tot de tuin € 7, gratis toegang voor jaarkaart- of museumpashouders, en kinderen -12 jaar

    Website
    www.arboretumkalmthout.be

    Social media
    www.facebook.com/arboretumkalmthout
    https://twitter.com/arboretumkalmt @arboretumkalmt #arboretumkalmthout #zomerspeurtocht

    Meer info
    Arboretum Kalmthout, T +32(0)3 666 67 41, E info@arboretumkalmthout.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arboretum Kalmthout

    22 | 07 | 2019

    Morgen: uitzonderlijke avondopening in Arboretum Kalmthout
    Bezoekers welkom na hittedag, gratis wandelingen met gids

    De weersvoorspellingen voor deze week winden er geen doekjes op: het wordt heet. Té heet voor velen onder ons. De tuin van Arboretum Kalmthout biedt op zo’n dagen aangename verkoeling met de vele schaduwrijke plekjes die je er vindt. Morgen blijft de arboretumtuin éxtra lang open voor bezoekers. Je kunt er dan nog tot 22 uur tot adem komen en genieten van een avondwandeling, mét of zonder gids.

    We kunnen er niet omheen, deze week sneuvelen alweer de hitterecords. Voor wie moet werken, of voor wie een uitstapje naar zee geen optie is, zet Arboretum Kalmthout op dinsdag 23 juli de deuren extra lang open met een uitzonderlijke avondopening. In de 12,5 ha grote parktuin vind je vele eeuwenoude bomen en schaduwrijke plekjes met banken van waarop je kunt bekomen van de warmte van de dag.

     

    Wie net houdt van een tropische zomer, zal ’s avonds extra kunnen genieten van zoet geurende zomerbloeiers in de borders van de tuin. De kleurentuinen staan nu op hun mooist. Je vindt er Kaapse lelies (Blauwe tuin), daglelies (Gele tuin), pluimhortensia's (Witte tuin), dahlia’s (Rode tuin) en exotische zomerbloeiers in de vlindertuin ... Het zijn kleurrijke en voedselrijke plekken voor vele vlinders en andere insecten. Ook de bijen vinden vlotjes hun weg vanuit de bijenkasten op en rond het domein. Uit de nectar van de bloemen maken zij de honing die te koop is in de cadeau- en boekenshop.

       Een wandeling onder de bomen of een dutje op één van de vele tuinbanken in het domein, in Arboretum Kalmthout komen bezoekers tot rust.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    Gratis avondwandelingen met gids

    Om 20 uur staan enkele gidsen klaar die bezoekers graag meenemen op een avondwandeling door de arboretumtuin. Extra aandacht gaat naar geurende planten en bloemen. ’s Avonds kun je immers geuren beter waarnemen dan overdag. Samen met een gids ontdekken bezoekers de hoogtepunten van het seizoen tijdens een anderhalf durende rondleiding. Inschrijven voor de wandelingen is niet nodig.

      Een gids vertelt interessante weetjes over het leven van de meest bijzondere bomen en planten in de 12,5 ha grote arboretumtuin.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    Bij hoge temperaturen genieten zonnekloppers als Helenium, of ‘zonnekruid’ volop van de zomer. Ze behoren tot de familie van Echinacea of ‘zonnehoed’, en toveren warme tinten in de Piet Oudolf borders van de arboretumtuin.
    Copyright: Arboretum Kalmthout

    Zomerspeurtocht voor kinderen

    Ook voor ouders met kinderen draait de zomervakantie op volle toeren. Morgen krijgen kinderen het perfecte excuus om eens lekker lang op te blijven en met het hele gezin tot in de vroege avonduurtjes een uitstap te maken. Ze kunnen dan meespelen met ‘Het betoverend avontuur’, een zomerspeurtocht met spelletjes en opdrachten in de arboretumtuin. Een geheime boodschap ontcijferen in een toverspiegel, ananassen en eekhoorns omver kegelen, kaboutertjes tellen in het bonsaibos of op zoek gaan naar de zeven geitjes. Het hoort er allemaal bij!

     

    De speurtocht is gebaseerd op de gelijknamige Team Lou strip door jong tekentalent Sylvia Tops. Je vindt hem in de cadeau- en boekenshop van het arboretum, samen met een gelimiteerde Kalmthoutse editie. Op de cover prijkt de gerenoveerde gevel van het Vangeertenhof in Arboretum Kalmthout.

    Nagenieten op het patioterras

    Hou het hoofd koel, blijf in de schaduw, drink voldoende… Het bloemenrijke patioterras van Arboretum Kalmthout blijft morgen doorlopend tot 22 uur open. Je kunt er terecht voor een fris streekbiertje, een kruidige limonade of een fris glas water. Het terras is vrij toegankelijk en de perfecte plek om bij te praten met vrienden en familie.

    PRAKTISCHE INFO

    Contact- & bezoekadres
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
    T +32 (0)3 666 67 41
    E info@arboretumkalmthout.be

    Openingstijden
    Dagelijks van 10 tot 17 uur
    Op dinsdag 23 juli 2019 open van 10 tot 22 uur!

    Toegangsprijzen
    Volwassenen 7 euro, studenten 5 euro
    Gratis toegang voor kinderen -12 jaar, jaarkaart- en museumpashouders

    Cafetaria, cadeau- en boekenshop en plantencentrum vrij toegankelijk.

    Bereikbaarheid
    Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
    De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.
    Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.
    Meer informatie bereikbaarheid op de website

    Meer info
    www.arboretumkalmthout.be
    www.facebook.com/arboretumkalmthout
    https://twitter.com/arboretumkalmt @arboretumkalmt #arboretumkalmthout










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ophaling huisvuil
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ophaling huisvuil start vroeger tijdens voorspelde hitteperiode


    Volgende week worden er zeer warme dagtemperaturen voorspeld. Op basis hiervan vervroegt de stad uitzonderlijk de uren waarop huisvuil wordt opgehaald. In plaats van om 7 uur starten de ophaaldiensten al om 6.30 uur.

     

    De dagophaling voor huisvuil start in heel de stad normaal gezien om 7 uur, zo staat dit ook op de ophaalkalender. Om de grootste hitte voor haar ophalers te vermijden, besliste de stad om de huisvuilophaling volgende week vroeger op te starten.

     

    “Van maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli wordt het huisvuil al vanaf 6.30 uur opgehaald. Zo kunnen onze huisvuilophalers het heetste moment van de dag meer vermijden en blijft hun werk op die dagen haalbaar”, aldus schepen voor stads- en buurtonderhoud Fons Duchateau. “We willen daarom alle bewoners vragen om hun huisvuil ten laatste om 6.30 uur buiten te plaatsen.”

     

    Na vrijdag 26 juli wijzigen de uren terug naar de gewone ophaaluren.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VREDESTOCHT NAAR AUSCHWITZ

    DUIZEND EUROPESE JONGEREN OP VREDESTOCHT NAAR AUSCHWITZ

    Van 19 tot 21 juli, internationale jongerenontmoeting voor de Vrede in Krakau.
    Zaterdag 20 juli pelgrimstocht naar Auschwitz-Birkenau.

    Duizend jongeren uit zestien Europese landen, waarvan een honderdtal uit ons land, nemen deel aan de ontmoeting “A Global Friendship to live Together in Peace” in Polen.

    Antisemitische en racistische vooroordelen dringen hoe langer hoe meer door in onze tijd. Er is nood aan een tegenverhaal. De Jongeren voor Vrede van Sant’Egidio zetten zich daarvoor in. Niet alleen in woorden, vooral in daden. Ze zetten zich in voor kinderen in moeilijkheden, daklozen, eenzame ouderen, vluchtelingen, nieuwkomers allerhande.

    In Polen komen ze samen voor een internationale bijeenkomst. Omdat Europa ook van onderaf aan wordt opgebouwd. Ze sturen een boodschap van eenheid en vrede de wereld in.

    Jongeren, studenten van universiteiten en hogescholen, herdenken de horror van de Tweede Wereldoorlog, de Shoah en de Porrajmos (de uitroeiing van Roma en Sinti). Het verenigde Europa is gebouwd op de asse van Auschwitz. De herinnering aan die ongeëvenaarde tragedie blijft beslissend voor de opbouw van een democratisch, vredevol en inclusief Europa.

    Op het programma onder meer een getuigenis van Lidia Maksymowicz, overlevende van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en slachtoffer van medische experimenten door de nazi's. Op zaterdag 20 juli houden de jongeren een stille mars in het vernietigingskamp Birkenau.

    Meer info: Gledis Shabani, 0487/15.00.38





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!