Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    27-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    CVO Vitant

    CVO Vitant organiseert online opendeurweek
    Van zaterdag 24 april tot en met vrijdag 30 april vinden cursisten op cvovitant.be/online-infodag/ interviews met cursisten en leerkrachten en krijgen ze een blik achter de schermen van de lessen.

    Al jaar en dag volgen volwassenen bij CVO Vitant een opleiding voor het behalen van een diploma, als professionele bijscholing of om actief met een passie in de vrijetijd aan de slag te gaan. CVO Vitant gooit elk jaar de deuren open om dit aanbod te laten ontdekken, maar ook dit jaar is een fysieke opendeurdag niet mogelijk. Daarom biedt CVO Vitant een blik achter de schermen tijdens een online opendeurweek. Potentiële cursisten krijgen een idee van hoe het eraan toegaat tijdens de lessen. Daarnaast zijn er filmpjes over het opleidingsaanbod, interviews met cursisten en leerkrachten en kunnen er vragen gesteld worden via de chatbox of per telefoon.

    Levenslang leren klinkt soms als een straf, maar bij CVO Vitant willen we mensen laten proeven van de kansen die onze volwassenenopleidingen bieden. Je kan jezelf professioneel, als werknemer, maar ook als mens blijven ontwikkelen, waardoor je aan je leven een nieuwe schwung kan geven. Het team van CVO Vitant maakt met deze online opendeurweek het mogelijk dat mensen deze kansen ontdekken en kunnen grijpen”, vertelt gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Onderwijs.

    Ann Cleemput, directeur CVO Vitant, licht toe: “We organiseren deze online opendeurweek om de keuze uit ons uitgebreide aanbod makkelijker te maken voor onze cursisten. We bieden opleidingen aan, gaande van horeca tot elektromechanica, Nederlands tweede taal en diploma secundair onderwijs. Iedereen ouder dan 18 jaar is bij ons welkom. Of je nu je carrière een totaal andere richting wil geven of als volwassenen je diploma secundair onderwijs wil halen. Ons opleidingsaanbod is enorm divers.”  

    Wanneer:
    Van zaterdag 24 april tot en met vrijdag 30 april.

    Bezoek de uitbreide website en lees de boeiende verhalen van onze cursisten:
    https://cvovitant.be/online-infodag/

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    26 | 4 | 2021

     

    Voorstelling wandelexpo:
    ‘Moments are forever-IKHoboken’ in park Sorghvliedt


    Agorakring vzw organiseert, in samenwerking met GO Basisschool De Schakel,  Freneitschool De Pluim en pleinwerking StAAPelzot, een openluchtexpo op het wandelpad van park Sorghvliedt. De expo kan bezocht worden van 1 tot 31 mei 2021. Het district geeft hiervoor financiële ondersteuning.

    De pers is welkom voor een introductie van de wandeltentoonstelling door districtsschepen voor cultuur Tom De Boeck op vrijdag 30 april 2021 om 14 uur in de dreef van park Sorghvliedt naast kasteel Sorghvliedt. Het einde is voorzien om 15 uur.

    We vragen u om tijdens het persmoment de social distancing te respecteren en naargelang de omstandigheden een mondmasker te dragen. Indien u deze persconferentie graag wil bijwonen, graag vooraf inschrijven via tel. 0491 62 86 12.

     

    Meer info over deze persuitnodiging:

    Jan De Vocht, tel. 0491 62 86 12, jan.devocht@antwerpen.be   

    Verantwoordelijke districtsschepen: Tom De Boeck, districtsschepen bevoegd voor cultuur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen



    Provincie Antwerpen

    CEO BASF voor de klas op PITO
    Morgen komt Jan Remeysen, CEO BASF Antwerpen, naar PITO voor een gastcollege en een bezoek aan het labo chemie  - 27 april – 10.45 uur - Stabroek

    In het kader van het VLAJO-project, ‘Ondernemers voor de klas’, geeft Jan Remeysen, CEO van BASF Antwerpen, op dinsdag 27 april een gastcollege aan enkele klassen van 6 TSO. Ter voorbereiding op het college bezorgden de leerlingen vooraf hun vragen, wat stof is voor een ongetwijfeld boeiend gesprek over de chemiesector, het milieuaspect van de petrochemische nijverheid en over werkzekerheid in de nabije omgeving. Aansluitend op het college worden de praktijklabo’s bezocht.


    Deze legislatuur trekken we met het provinciaal onderwijs voluit de kaart van STEM en dit in goede afstemming van het studieaanbod met de arbeidsmarkt. Als bovenlokale partner zijn we daarbij goed vertrouwd met de regiospecifieke context en noden, zoals specifiek de chemiesector in de haven van Antwerpen. In het kader hiervan bepleiten we een intensieve samenwerking met de bedrijfswereld. Daarom bieden we kwalitatieve opleidingen aan die zowel aan de wensen en noden van de arbeidsmarkt tegemoet komen alsook aan de noden van de leerlingen. Dit gastcollege is daarbij een echte kers op de taart”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Onderwijs.

     

    Ik vind het cruciaal dat we jongeren reeds tijdens hun schoolloopbaan de kans bieden te proeven van het bedrijfsleven. We zijn overtuigd dat een nauwe samenwerking tussen onderwijs en de industrie zijn vruchten afwerpt! BASF Antwerpen biedt daarom jaarlijks 200 stages en duale leerwerkplekken aan”, legt CEO van BASF Jan Remeysen uit.

     

    Het gastcollege wordt om 10.45 uur vervolgd door een bezoek aan de labo’s proceschemie en automatisatie van de school. Daar staan enkele indrukwekkende installaties, waarmee onze leerlingen leren werken tijdens labolessen. Toelichting wordt voorzien door leerkrachten Bart Roggeman en Egon Zand, die met BASF en andere bedrijven samenwerken in het kader van de Se-n-Se-opleiding Chemische procestechnieken van PITO.


    We nodigen jullie graag uit op het persmoment vanaf 10.45 uur, waarop zowel Jan Remeysen als Luk Lemmens toelichting kunnen geven. Gelieve uw aanwezigheid op voorhand te bevestigen zodat we alles coronaproof in goede banen kunnen leiden.

     

     

    Leerkracht Bart Roggeman tijdens een les in het labo     

    Leerling tijdens een les in het labo automatisatie








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

       


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    26 | 04 | 2021

    PTS Boom ontvangt STEM-award van VOKA én Europees STEM-schoollabel
    Erkenning voor kwaliteitsvolle STEM-opleidingen www.ptsboom.be

    PTS Boom heeft vandaag officieel de prestigieuze STEM-award in ontvangst mogen nemen van het Vlaams Netwerk van Ondernemingen (VOKA) en is voortaan de trotse bezitter van het Europees STEM-schoollabel. Voor PTS Boom betekent dit STEM-schoollabel een erkenning van de kwaliteitsvolle STEM-opleidingen die in de school worden aangeboden. Het label versterkt de samenwerking tussen bedrijven uit de ruime regio Boom en het project IN2STEM van VOKA is een belangrijke duw in de rug van de school geweest om het Europese STEM-schoollabel te behalen.

    “We trekken bewust en heel expliciet de kaart van het STEM-onderwijs in het provinciaal onderwijs. Daartoe investeren we niet alleen in goed uitgeruste klaslokalen en scholen maar ook in een zich onderscheidende pedagogische visie, die complementair is op het aanwezig aanbod. Het is onze intentie dat leerlingen die afstuderen op een provinciale school, een STEM-school, goed voorbereid om verder te kunnen studeren in een wetenschappelijke richting of evenzeer op een job”, licht gedeputeerde Luk Lemmens toe, bevoegd voor Onderwijs. “We streven daarbij naar een goede afstemming met de arbeidsmarkt en deze award van VOKA is dan ook een erkenning alsook ferme aanmoediging om hiervan verder werk te maken! We zijn VOKA dankbaar voor het label en de stuwende kracht van het project IN2STEM om het STEM-aanbod van PTS Boom te versterken.”

    Kwaliteitsvolle STEM-opleidingen

    STEM is een afkorting voor Science, Technology; Engineering en Mathematics. Voor PTS Boom betekent dit STEM-schoollabel een erkenning van de kwaliteitsvolle STEM-opleidingen die in de school worden aangeboden. “Dit label is een verdienste van jarenlang gedreven en gepassioneerde werk van leerkrachten en directie en de investeringen in hoogtechnologische machines en materialen om de werkplaatsen en labo’s uit te rusten voor de jobs van de toekomst”, zegt directeur Arnold Callay van PTS Boom.

    Dit STEM-label versterkt de samenwerking tussen bedrijven uit de ruime regio Boom. Daarnaast maakt PTS Boom voortaan ook deel uit van het Europees netwerk van scholen met een STEM-schoollabel, wat extra kansen creëert. Zo kan PTS Boom eenvoudig in contact komen met andere Europese scholen.

    Het is dankzij het project IN2STEM, de afkorting van Industry to STEM, van VOKA dat PTS Boom de stap heeft gezet naar het behalen van dit Europees STEM-schoollabel. VOKA en PTS Boom willen zo samen verder bouwen aan een brug tussen middelbaar onderwijs en de bedrijfswereld. Via dit project kan PTS Boom het komende jaar de huidige STEM-strategie versterken en een duurzame samenwerking met bedrijven uit de ruime regio verder aangaan.

    De directie en betrokken leerkrachten van PTS Boom - Copyright: provincie Antwerpen

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs
    Perscontact: Faye Van Impe, M 0486 604 602, E faye.vanimpe@provincieantwerpen.be

    Dienst:
    PTS Boom, Beukenlaan 44/1, 2850 Boom

    Arnold Callay, directeur PTS Boom, M 0476 762 127, Arnold.Callay@provincieantwerpen.be









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    26 | 04 | 2021

    PTS Boom ontvangt STEM-award van VOKA én Europees STEM-schoollabel
    Erkenning voor kwaliteitsvolle STEM-opleidingen www.ptsboom.be

    PTS Boom heeft vandaag officieel de prestigieuze STEM-award in ontvangst mogen nemen van het Vlaams Netwerk van Ondernemingen (VOKA) en is voortaan de trotse bezitter van het Europees STEM-schoollabel. Voor PTS Boom betekent dit STEM-schoollabel een erkenning van de kwaliteitsvolle STEM-opleidingen die in de school worden aangeboden. Het label versterkt de samenwerking tussen bedrijven uit de ruime regio Boom en het project IN2STEM van VOKA is een belangrijke duw in de rug van de school geweest om het Europese STEM-schoollabel te behalen.

    “We trekken bewust en heel expliciet de kaart van het STEM-onderwijs in het provinciaal onderwijs. Daartoe investeren we niet alleen in goed uitgeruste klaslokalen en scholen maar ook in een zich onderscheidende pedagogische visie, die complementair is op het aanwezig aanbod. Het is onze intentie dat leerlingen die afstuderen op een provinciale school, een STEM-school, goed voorbereid om verder te kunnen studeren in een wetenschappelijke richting of evenzeer op een job”, licht gedeputeerde Luk Lemmens toe, bevoegd voor Onderwijs. “We streven daarbij naar een goede afstemming met de arbeidsmarkt en deze award van VOKA is dan ook een erkenning alsook ferme aanmoediging om hiervan verder werk te maken! We zijn VOKA dankbaar voor het label en de stuwende kracht van het project IN2STEM om het STEM-aanbod van PTS Boom te versterken.”

    Kwaliteitsvolle STEM-opleidingen

    STEM is een afkorting voor Science, Technology; Engineering en Mathematics. Voor PTS Boom betekent dit STEM-schoollabel een erkenning van de kwaliteitsvolle STEM-opleidingen die in de school worden aangeboden. “Dit label is een verdienste van jarenlang gedreven en gepassioneerde werk van leerkrachten en directie en de investeringen in hoogtechnologische machines en materialen om de werkplaatsen en labo’s uit te rusten voor de jobs van de toekomst”, zegt directeur Arnold Callay van PTS Boom.

    Dit STEM-label versterkt de samenwerking tussen bedrijven uit de ruime regio Boom. Daarnaast maakt PTS Boom voortaan ook deel uit van het Europees netwerk van scholen met een STEM-schoollabel, wat extra kansen creëert. Zo kan PTS Boom eenvoudig in contact komen met andere Europese scholen.

    Het is dankzij het project IN2STEM, de afkorting van Industry to STEM, van VOKA dat PTS Boom de stap heeft gezet naar het behalen van dit Europees STEM-schoollabel. VOKA en PTS Boom willen zo samen verder bouwen aan een brug tussen middelbaar onderwijs en de bedrijfswereld. Via dit project kan PTS Boom het komende jaar de huidige STEM-strategie versterken en een duurzame samenwerking met bedrijven uit de ruime regio verder aangaan.

    De directie en betrokken leerkrachten van PTS Boom - Copyright: provincie Antwerpen

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs
    Perscontact: Faye Van Impe, M 0486 604 602, E faye.vanimpe@provincieantwerpen.be

    Dienst:
    PTS Boom, Beukenlaan 44/1, 2850 Boom

    Arnold Callay, directeur PTS Boom, M 0476 762 127, Arnold.Callay@provincieantwerpen.be







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilrijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Wilrijk fleurt op dankzij de acties van Lentepoets, Groenbouwers en Lenteboeket

     

    Wilrijk ligt er dit voorjaar extra groen bij. Dat komt door de vele inwoners die intekenden op verschillende acties van het district. Dat deelde de afgelopen week duizenden planten uit.

     

    Lentepoets in 48 straten

    Op zaterdag 24 april haalden 656 Wilrijkse gezinnen hun poetsmateriaal boven. Voor de jaarlijkse Lentepoets gaven ze in 48 straten de stoepen, voortuinen en opritten een flinke poetsbeurt. Buurtbouwers, de Wilrijkse opvolger van Stadsmakers, beloonde elk gezin met een gieter vervaardigd uit gerecycleerd materiaal. Daarnaast werden ook 332 bloembakken met bijhorende bloemen verdeeld over de deelnemende straten. De in totaal 3086 geraniums geven de propere straten extra kleur. In het najaar pakt Buurtbouwers opnieuw uit met een (herfst)poetsactie.

     

     

    Wilrijkenaren vinden weg naar Groenbouwers

    In maart lanceerde het district Wilrijk ‘Groenbouwers’, een nieuw groenreglement dat inwoners ondersteunt met kleinschalige straatacties die zorgen voor meer groen, minder verharding en betere opvang van regenwater in Wilrijkse straten. De eerste inschrijfronde liep tot eind maart.

     

    Heel wat Wilrijkenaren lieten zich verleiden door de acties van Groenbouwers en tekenden in op een of meerdere acties:

     

    -           50 regentonnen recupereren regenwater aan de voorgevels van Wilrijkse gezinswoningen;

    -           18 gezinnen breken stoeptegels uit om een geveltuin aan te leggen, wat meer groen in de straat oplevert;

    -           87 boomvakken worden opgefleurd met bloemen en onderhouden door bewoners;

    -           3 groenslingers zorgen voor een feestelijk tintje in de Pater de Dekenstraat en de Sint Sebastiaanstraat;

    -           12 grasstroken (samen goed voor 246 m²) worden aangepakt door bewoners en verfraaid met bloemen en planten;

    -           3 648 planten werden in het kader van de bovenvermelde acties uitgedeeld door het district Wilrijk aan de deelnemende inwoners.

     

    Groenbouwers stopt niet na deze eerste ronde. Vanaf 17 mei 2021 kunnen Wilrijkenaren zich opnieuw inschrijven voor één of meerdere acties van dit nieuwe groenreglement. De deadline van deze tweede ronde ligt op 30 september 2021. De bedeling vindt plaats op 23 oktober 2021. Meer informatie over de Groenbouwers-acties is te vinden op www.wilrijk.be/groenbouwers.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gouverneur vaardigt algemeen vuur- en rookverbod uit voor natuurgebieden in provincie Antwerpen,
    kampvuurverbod in hele provincie

     

     

     

     

      

    Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigt code oranje af voor de provincie Antwerpen. Doordat het droog is in onze natuur -en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er hoog. Daarom geldt er vanaf vandaag een rook -en vuurverbod in deze gebieden. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden.


    Wat betekent code oranje?

    Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) paste de brandwaarschuwingsindex voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen aan naar fase oranje: ORANJE: Hoog gevaar. Wees voorzichtig! Als er een brand uitbreekt moet en zal de brandweer versterkt uitrukken met meer materieel en mankracht.


    Een rook- en vuurverbod in natuurgebieden, open vuren overal verboden

    Om bijkomende bos- en natuurbranden te voorkomen, kondigt gouverneur Cathy Berx met onmiddellijke ingang een politiebesluit af dat een absoluut rookverbod oplegt in de natuur- en heidegebieden en bossen in provincie Antwerpen, evenals een verbod om vuur te maken in de open lucht. Dat verbod geldt voor het volledige grondgebied van de provincie. Een open vuur of kampvuur maken is overal verboden. In alle bossen, natuur- en heidegebieden is het bovendien verboden om te roken.


    Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen: ‘De brand op het Groot Schietveld in Brecht toont aan dat de natuur erg droog is en brand snel uitbreiding kan nemen. Wees dus maximaal waakzaam en alert voor vuur in de natuur, en voor alles wat vuur kan veroorzaken. En als u gaat ontspannen in de natuur: doe het dan verstandig en op veilige afstand en leef de maatregen na die van kracht zijn tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Zorg goed voor jezelf, voor anderen, én in het  bijzonder ook voor onze bossen en heide- en natuurgebieden.’

     

     

     

                    






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gouverneur vaardigt algemeen vuur- en rookverbod uit voor natuurgebieden in provincie Antwerpen,
    kampvuurverbod in hele provincie

     

     

     

     

      

    Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigt code oranje af voor de provincie Antwerpen. Doordat het droog is in onze natuur -en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er hoog. Daarom geldt er vanaf vandaag een rook -en vuurverbod in deze gebieden. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden.


    Wat betekent code oranje?

    Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) paste de brandwaarschuwingsindex voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen aan naar fase oranje: ORANJE: Hoog gevaar. Wees voorzichtig! Als er een brand uitbreekt moet en zal de brandweer versterkt uitrukken met meer materieel en mankracht.


    Een rook- en vuurverbod in natuurgebieden, open vuren overal verboden

    Om bijkomende bos- en natuurbranden te voorkomen, kondigt gouverneur Cathy Berx met onmiddellijke ingang een politiebesluit af dat een absoluut rookverbod oplegt in de natuur- en heidegebieden en bossen in provincie Antwerpen, evenals een verbod om vuur te maken in de open lucht. Dat verbod geldt voor het volledige grondgebied van de provincie. Een open vuur of kampvuur maken is overal verboden. In alle bossen, natuur- en heidegebieden is het bovendien verboden om te roken.


    Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen: ‘De brand op het Groot Schietveld in Brecht toont aan dat de natuur erg droog is en brand snel uitbreiding kan nemen. Wees dus maximaal waakzaam en alert voor vuur in de natuur, en voor alles wat vuur kan veroorzaken. En als u gaat ontspannen in de natuur: doe het dan verstandig en op veilige afstand en leef de maatregen na die van kracht zijn tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Zorg goed voor jezelf, voor anderen, én in het  bijzonder ook voor onze bossen en heide- en natuurgebieden.’

     

     

     

                    





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    15 | 04 | 21

     

    Buitenspeeldag: avontuurlijke ontdekkingstochten doorheen heel district Antwerpen

     
    In samenwerking met jeugdorganisaties Habbekrats, Koraal vzw, Kras, Jes en Formaat steekt district Antwerpen de jaarlijkse Buitenspeeldag in een nieuw én coronaproof jasje. Van 21 april tot en met 5 mei kunnen deelnemers 7 ontdekkingstochten maken. Tijdens deze wandelingen ontdekken kinderen onderweg leuke opdrachten en kunnen ze speelse aapjes spotten. Zo verkennen kinderen samen met hun ouders of grootouders verschillende buurten in district Antwerpen op een bijzondere en spannende manier.

     

    Twee weken speelplezier

    In district Antwerpen duurt de Buitenspeeldag dit jaar maar liefst 2 weken. Er zijn 7 verschillende routes die kinderen kunnen volgen aan de hand van een heuse schatkaart. In elke postcode kan er genoten worden van een leuk wandelavontuur; van het centrum tot het Kiel, van Luchtbal tot op Linkeroever.

     

    Districtsschepen van jeugd Tom Van den Borne: ”De Buitenspeeldag in ons district ziet er dit jaar net iets anders uit. Kinderen vinden tijdens deze ontdekkingstochten leuke spelaanleidingen met opdrachten, zo kunnen ze onze verschillende wijken op een atypische manier ontdekken.”

     

    Via lagere scholen worden flyers verdeeld met de wandelroutes. Daarop staan ook de locaties waar de opdrachten te vinden zijn. De flyer kan vanaf 21 april ook afgehaald worden bij deelnemende jeugdorganisaties in de buurt.

    Zoek de aapjes
    Kinderen kunnen zelf een kleurplaat inkleuren en aan het raam hangen. Zo maken ze een originele en persoonlijke aap. De kleurplaat staat op de flyer en de website. Bewoners die voor de kinderen graag een aapje aan hun raam hangen, kunnen al een gekleurd exemplaar afdrukken. Laat de zoektocht naar de Antwerpse aapjes beginnen.

    Deelnemende partners

    • Habbekrats | Prekersstraat 14, 2000 Antwerpen
    • Koraal vzw| Otto Veniusstraat 20, 2018 Antwerpen
    • Kras Kiel | Schijfstraat 73, 2020 Antwerpen
    • JES | Perustraat 5, 2030 Antwerpen
    • Formaat | Louis Paul Boonstraat 41,  2050 Antwerpen
    • Kras Noord | Everaertsstraat 97/99, 2060 Antwerpen
    • Kras Dam | Slachthuislaan 7, 2060 Antwerpen

     

    District Antwerpenvraagt aan de bewoners om ook bij deze actie steedsde geldende coronamaatregelen tevolgen.

     

    Alle info is te vinden op www.districtantwerpen.be

     

    Verantwoordelijke districtsschepen: Tom Van den Borne, districtsschepen voor jeugd

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    16 | 4 | 2021

     

    Vorstvrije kraan en gieterbomen op begraafplaats Hoboken

     

    Op de begraafplaats van Hoboken aan de Schoonselhoflei werd een vorstvrije kraan geplaatst en vijf gieterbomen.Zo wordt het een stuk makkelijker om het graf van een dierbare te onderhouden.  

     

    Altijd water, ook in de winter
    Het water van de bestaande kranen op de begraafplaats van Hoboken wordt in de winter afgesloten om vorstschade te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat bezoekers ook in de winter graven proper kunnen maken, investeerde het district in het plaatsen van een vorstvrije kraan aan het gebouw ter hoogte van de inkom.

    Gieter ontlenen via muntsysteem
    Om op een eenvoudige manier met water tot aan een graf te geraken, werd ernaast een gieterboom geplaatst. Dat is een ijzeren constructie waar viergieters aanhangen. Aan de andere kranen op de begraafplaats werd ook een gieterboom met twee gieters geplaatst.Daar staan ook kraantjes maar die worden wel afgesloten in de winter.

     

    Bezoekers die de bloemen langs de graven water willen geven, kunnen een gieter ontlenen in ruil voor een muntstuk zoals bij een winkelkarretje in de supermarkt.Bezoekers hoeven dus geen emmers, plastic flessen of bidons meer van thuis meer mee te brengen als ze het graf van een geliefde komen opkuisen of de plantjes willen water geven.

     

    Districtsschepen Carine Leys: “Zonder zorgen het graf van een dierbare kunnen onderhouden, is voor velen heel heilzaam. Ik ben blij dat we daar als district met een kleine investering kunnen toe bijdragen.”

     

    Verantwoordelijke: Carine Leys, districtsschepen bevoegd voor begraafplaatsen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen



    Provincie Antwerpen

    19| 04 | 2021

    Oude woning moet wijken voor natte natuur

    Vandaag start de afbraak van een woning en schuur in de Calievallei. De maatregel past in een groter plan om de natuurlijke overstromingszone van de Grote en Kleine Calie te herstellen. De provincie en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid gaan met de extra waterberging de strijd aan tegen de oprukkende droogte. De werken zullen een maand duren maar veroorzaken weinig hinder.

    De Calievallei is van nature een uitgestrekt veengebied met permanent hoge waterstanden. Door drainage en het aanleggen van dijken werden grote stukken droog gemaakt om er woningen en weekendhuisjes op te richten. De Vlaamse en provinciale overheden slaan nu de handen in mekaar om terug ruimte te geven aan water en natuur. Hiermee wordt concreet invulling gegeven aan de Blue Deal, de strijd tegen droogte. Tegelijk creëert dit kansen voor natuurherstel waarin zeldzame planten en dieren zich thuis voelen.

     

    Volgens Jan De Haes vormt het ecosysteemherstel dé krijtlijn in de provinciale aanpak inzake leefmilieu.Hij verduidelijkt: “Het creëren van meer ruimte voor water, natuur én mens zorgt er voor dat we ook al op korte termijn beter uitgerust zijn tegen de klimaatverandering en het biodiversiteitsverlies. We moeten onze ecosystemen de kans geven om hun werk (gratis en voor niets) te doen. Daarom neemt de provincie initiatieven om hier in de beekvallei van de Calie het lokale watersysteem te herstellen en ruimte te creëren voor meer natuur.”

     

    Afbraakwerken met weinig hinder

    Op 19 april start de aannemer met de afbraakwerken van de woning en de schuur. Eerst zal hij het asbest voorzichtig verwijderen en afvoeren naar een erkende verwerker. Vervolgens worden de constructies gesloopt en de afbraakmaterialen afgevoerd. Aangezien de werken achteraan het perceel plaatsvinden, blijft de hinder voor passanten beperkt. Vrachtwagens zullen wel moeten passeren over de toegangsweg. We proberen de overlast tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken.

     

    De werken aan de woning zullen maximaal 20 werkdagen duren.

     

    Naar een natuurgebied dat gewapend is tegen droogte en klimaatverandering
    Als de constructies in het gebied verdwenen zijn, starten we later dit jaar met het afgraven van de dijken en andere ophogingen. De toegangsweg naar de woning wordt verwijderd en de oevers van de vijvers natuurvriendelijk ingericht. Na de inrichting zal er zich spontaan bos ontwikkelen, afgewisseld met struweel, rietland en ruigte. Zo wordt dit een stukje natte topnatuur. Een aantrekkelijk wandelpad zal de gebieden Balderij en Rielenbroek met elkaar gaan verbinden. Het einde van de inrichting is voorzien in 2022”, zegt Hildegarde Quintens, regiobeheerder bij Natuur en Bos.

     

    Het einde van de inrichting is voorzien in 2022. Meer info staat op de website.

    PRAKTISCHE INFO

    Voor vragen over de uitvoering van de afbraakwerken, kan men contact opnemen met Jan Ronsyn via 03 240 58 03 of jan.ronsyn@provincieantwerpen.be. Een plaatsbezoek is mogelijk op 20 april, 21 april (voormiddag), 22, 23 en 27 april, 28 april (voormiddag), 29 april (voormiddag) of 30 april.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, gedeputeerde bevoegd voor milieu, natuur en water








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borgerhout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    19 | 04 | 2021

     

    Inwoners ontwaken in een speelparadijs tijdens Borgerhoutse buitenspeelweek

     

    Deze ochtend ontwaakten de inwoners van district Borgerhout in een buurt vol spelplezier. Omwille van de huidige coronamaatregelen, kunnen er geen evenementen doorgaan op woensdag 21 april, de nationale buitenspeeldag. Toch trokken jeugddienst Borgerhout en Borgerbouwers alles uit de kast om kinderen te verrassen met spelplezier, een hele week lang. In de Borgerhoutse straten zijn tijdelijke speelaanleidingen aangebracht. Er wordt een gratis speelboekje verdeeld en 19 speelstraten georganiseerd. Sommige straatnamen veranderden zelfs tijdelijk van naam.

     

    Buitenspeeldag wordt buitenspeelweek

    Nationale Buitenspeeldag is normaal een dag vol speelevenementen. Aangezien de coronamaatregelen dit momenteel niet toelaten, bedacht de jeugddienst een leuk alternatief. Het district wil veilig buiten spelen immers blijven promoten omdat het gezond is en goed voor de ontwikkeling. Ze koos voor een ‘Buitenspeelweek’ van maandag 19 april tot en met vrijdag 23 april. De hele week worden jong en oud geprikkeld om zo veel mogelijk buiten te spelen, in eigen bubbel. Niet alleen door tijdelijke speelaanleidingen in elke straat, maar ook met een gratis speelboekje en speelstraten.  

     

    Tijdelijke speelaanleidingen in elke Borgerhoutse straat

    Met man en macht werd zondagavond 18 april doorgewerkt om élke Borgerhoutse straat een verrassend spelelement te geven als startschot voor de Buitenspeelweek. Er werden tijdelijke hinkelpaden, OXO-velden, woordzoekers enz, … aangebracht op de voetpaden in het district. Enkele straten kregen ook een alternatieve speelse straatnaam en hier en daar kan je de limbo doen tussen twee bomen. Zo hoopt de jeugddienst kinderen in coronatijd op te vrolijken en hen aan te zetten om buiten te spelen.

     

    Districtsschepen voor jeugd Omar Al Jattari voegt toe:In Borgerhout spelen kinderen gelukkig nog heel veel buiten. Eigenlijk is de straat één groot speelterrein. Met de spelaanleidingen willen we dat stimuleren. De weg naar school hoeft toch niet saai te zijn?”     

     

     

    Gratis speelboekje

    Coronaproof spelen? Dat kan! De districtsjeugddienst stelde een boekje samen met spelletjes waarbij weinig fysiek contact nodig is. De spelletjes verschillen in moeilijkheidsgraad zodat iedereen kan meespelen. Het boekje is terug te vinden in de boekentas van alle kinderen die in een lagere school zitten in Borgerhout. Je kan de speelboekjes ook meenemen aan de verschillende infoborden verspreid over het district of downloaden op de website: www.borgerhout.be.

     

     

    19 Speelstraten tijdens Buitenspeeldag

    Nieuw dit jaar: buurtbewoners kunnen nu ook een speelstraat aanvragen voor de Buitenspeeldag. Maar liefst 19 Borgerhoutse straten dienden deze keer een aanvraag in bij Borgerbouwers. Op 21 april worden deze straten een autovrij speelparadijs voor hun kleinste bewoners. De kinderen kunnen er veilig buiten spelen in hun eigen straatbubbel.

     

    Districtsburgemeester, Marij Preneel, vult aan: “In Borgerhout hebben veel kinderen geen eigen tuin. Ze spelen samen op straat of op de pleintjes. Eigenlijk zouden straten altijd speelstraten moeten zijn. Het is toch logisch dat je plek hebt voor je eigen deur om te spelen?”

     

    Tekenwedstrijd

    De districtsjeugddienst versiert haar ramen op Spoor Oost ook graag met de mooiste tekeningen in het thema ‘buiten spelen’. Alle Borgerhoutse kinderen mogen een tekening maken. Tekening klaar? Deze stop je in één van de brievenbussen aan Bib Vrede, Huis van het Kind Groenenhoek of Rataplan. Woensdag 28 april maakt de jeugddienst de winnende tekeningen bekend. De wedstrijd loopt tot en met vrijdag 23 april. Vergeet niet je naam en contactgegevens op de tekening achter te laten.

     

    Bib Vrede: Moorkensplein 19, 2140 Antwerpen

    Huis van het Kind: Lodewijk van Berckenlaan 361, 2140 Antwerpen

    Rataplan: Wijnegemstraat 27, 2140 Antwerpen

     

    Meer info: www.borgerhout.be

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borgerhout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    19 | 04 | 2021

     

    Inwoners ontwaken in een speelparadijs tijdens Borgerhoutse buitenspeelweek

     

    Deze ochtend ontwaakten de inwoners van district Borgerhout in een buurt vol spelplezier. Omwille van de huidige coronamaatregelen, kunnen er geen evenementen doorgaan op woensdag 21 april, de nationale buitenspeeldag. Toch trokken jeugddienst Borgerhout en Borgerbouwers alles uit de kast om kinderen te verrassen met spelplezier, een hele week lang. In de Borgerhoutse straten zijn tijdelijke speelaanleidingen aangebracht. Er wordt een gratis speelboekje verdeeld en 19 speelstraten georganiseerd. Sommige straatnamen veranderden zelfs tijdelijk van naam.

     

    Buitenspeeldag wordt buitenspeelweek

    Nationale Buitenspeeldag is normaal een dag vol speelevenementen. Aangezien de coronamaatregelen dit momenteel niet toelaten, bedacht de jeugddienst een leuk alternatief. Het district wil veilig buiten spelen immers blijven promoten omdat het gezond is en goed voor de ontwikkeling. Ze koos voor een ‘Buitenspeelweek’ van maandag 19 april tot en met vrijdag 23 april. De hele week worden jong en oud geprikkeld om zo veel mogelijk buiten te spelen, in eigen bubbel. Niet alleen door tijdelijke speelaanleidingen in elke straat, maar ook met een gratis speelboekje en speelstraten.  

     

    Tijdelijke speelaanleidingen in elke Borgerhoutse straat

    Met man en macht werd zondagavond 18 april doorgewerkt om élke Borgerhoutse straat een verrassend spelelement te geven als startschot voor de Buitenspeelweek. Er werden tijdelijke hinkelpaden, OXO-velden, woordzoekers enz, … aangebracht op de voetpaden in het district. Enkele straten kregen ook een alternatieve speelse straatnaam en hier en daar kan je de limbo doen tussen twee bomen. Zo hoopt de jeugddienst kinderen in coronatijd op te vrolijken en hen aan te zetten om buiten te spelen.

     

    Districtsschepen voor jeugd Omar Al Jattari voegt toe:In Borgerhout spelen kinderen gelukkig nog heel veel buiten. Eigenlijk is de straat één groot speelterrein. Met de spelaanleidingen willen we dat stimuleren. De weg naar school hoeft toch niet saai te zijn?”     

     

     

    Gratis speelboekje

    Coronaproof spelen? Dat kan! De districtsjeugddienst stelde een boekje samen met spelletjes waarbij weinig fysiek contact nodig is. De spelletjes verschillen in moeilijkheidsgraad zodat iedereen kan meespelen. Het boekje is terug te vinden in de boekentas van alle kinderen die in een lagere school zitten in Borgerhout. Je kan de speelboekjes ook meenemen aan de verschillende infoborden verspreid over het district of downloaden op de website: www.borgerhout.be.

     

     

    19 Speelstraten tijdens Buitenspeeldag

    Nieuw dit jaar: buurtbewoners kunnen nu ook een speelstraat aanvragen voor de Buitenspeeldag. Maar liefst 19 Borgerhoutse straten dienden deze keer een aanvraag in bij Borgerbouwers. Op 21 april worden deze straten een autovrij speelparadijs voor hun kleinste bewoners. De kinderen kunnen er veilig buiten spelen in hun eigen straatbubbel.

     

    Districtsburgemeester, Marij Preneel, vult aan: “In Borgerhout hebben veel kinderen geen eigen tuin. Ze spelen samen op straat of op de pleintjes. Eigenlijk zouden straten altijd speelstraten moeten zijn. Het is toch logisch dat je plek hebt voor je eigen deur om te spelen?”

     

    Tekenwedstrijd

    De districtsjeugddienst versiert haar ramen op Spoor Oost ook graag met de mooiste tekeningen in het thema ‘buiten spelen’. Alle Borgerhoutse kinderen mogen een tekening maken. Tekening klaar? Deze stop je in één van de brievenbussen aan Bib Vrede, Huis van het Kind Groenenhoek of Rataplan. Woensdag 28 april maakt de jeugddienst de winnende tekeningen bekend. De wedstrijd loopt tot en met vrijdag 23 april. Vergeet niet je naam en contactgegevens op de tekening achter te laten.

     

    Bib Vrede: Moorkensplein 19, 2140 Antwerpen

    Huis van het Kind: Lodewijk van Berckenlaan 361, 2140 Antwerpen

    Rataplan: Wijnegemstraat 27, 2140 Antwerpen

     

    Meer info: www.borgerhout.be

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door verwijdering wegens werken op cockerillplaats komt later terug zie de andere plaatsen 

    Glascontainers 2660 Hoboken

    • Achturendagstraat (ter hoogte van huisnummer 27)
    • Alfred Nobellaan (sorteerstraat)
    • Berkenrodelei (ter hoogte van huisnummer 126)
    • Boombekelaan
    • Commandant Weynsstraat  (ter hoogte van huisnummer 116)
    • Grotebaan  (ter hoogte van huisnummer 23)
    • Ijskelderstraat (ondergronds)
    • Jozef Leemanslaan (sorteerstraat)
    • Karel Meyvisstraat (ter hoogte van huisnummer 18 - ondergronds)
    • Lageweg (ter hoogte van huisnummer 152)
    • Maccabilaan
    • Moretusstraat (parking - sorteerstraat)
    • Nachtegaallaan (ter hoogte van huisnummer 6)
    • Oudstrijderslaan (ter hoogte van huisnummer 49)
    • Paul Vekemanslaan
    • Restringenlaan 
    • Salesianenlaan 
    • Schoonselhoflei
    • Schroeilaan
    • Smallandlaan (containerpark)
    • Steynstraat  (ter hoogte van huisnummer 330)
    • Van de Perrelei (ter hoogte van huisnummer 9)
    • Verenigde Natieslaan (ter hoogte van huisnummer 59)
    • Weerstandslaan (ter hoogte van huisnummer 6)
    • Zeelandstraat

     

    Kathelijne Toen| Districtsburgemeester Hoboken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

    13 | 4 | 2021

    Wie is jouw favoriete Korte Keten Kop?
    Maak kennis met de laureaten van de provincie Antwerpen… en breng je stem uit voor 7 mei.

    Vijf korteketenproducenten strijden in aanloop naar de Week van de Korte Keten 2021 voor jouw stem! Iedereen met een hart voor lokaal lekkers kan op één van de 5 laureaten stemmen via www.weekvandekorteketen.be. Jan Valckx van De Lommerte in Laakdal, Bart Verstraete van VremdVeld in Boechout, Mitch Verhaegen van EiGeel – Eieren uit Geel, Bart Vanbroekhoven van Kemp vzw uit Geel en Linda Van Dessel van Recht van ’t Veld uit Duffel schopten het met hun enthousiasme, professionaliteit en persoonlijkheid tot laureaat van de wedstrijd Korte Keten Kop 2021.

    Alle korteketenproducenten uit de provincie Antwerpen kregen de kans om zich kandidaat te stellen als Korte Keten Kop 2021. Daarbij vertelden ze over hun producten en bedrijfsvoering en over de manier waarop zij hun rol als ambassadeur voor de korte keten willen waarmaken. Uit alle kandidaten zijn 5 laureaten gekozen. Wie van deze 5 op 15 mei bekroond wordt als winnaar van de Korte Keten Kop, beslist het grote publiek. Iedereen kan online stemmenvia www.weekvandekorteketen.bevóór 7 mei.

    Maak kennis met Bart, Linda, Jan, Mitch en Bart

     

    Bart Verstraete teelt biologische groenten, fruit en bloemen op het VremdVeld in Vremde (Boechout). Hij stapte in de korteketenverkoop om voedselkilometers te beperken en kraakverse producten aan te bieden via een korte keten. Het persoonlijk contact met de klanten, die hun groenten komen halen en hun bessen zelf plukken, staat centraal. De zelfpluk in een mooie omgeving is voor veel klanten een moment van onthaasting en dus een mooi voorbeeld van landbouwbeleving.

     

    Linda Van Dessel runt samen met echtgenoot Raf het familiebedrijf Recht van ’t Veld in Duffel. Naast eigen vollegrondsgroenten en chrysanten verkopen ze ook groenten, vlees en zuivel van collega-landbouwers in hun sympathieke hoevewinkel. De korteketenverkoop levert volgens Linda enkel voordelen op: voor consument én producent!

     

    Jan Valckx van De Lommerte in Veerle-Laakdal biedt hoevevlees van Fleckvieh-runderen en biologische buitenvarkens aan. Je kan er ook zelf bloemen plukken en groenten en fruit van collega-bioboeren kopen of bestellen via de webwinkel. Jan wil consumenten meegeven dat ze kunnen zorgen voor een leefbaar inkomen voor landbouwers door lokaal te kopen. Alle producten zijn gezond, duurzaam geteeld en supervers. Korte keten tovert het erf ook om tot een ontmoetingsplek.

     

    Mitch Verhaegen van EiGeel – Eieren in Geel Ten Aard verkoopt vrije uitloop eieren via een automaat. Je vindt er ook producten van collega-landbouwers. Via de korteketenverkoop op het erf brengt Mitch pluimveehouderij dichter bij de consument. Ideaal voor een breder draagvlak en een fijn persoonlijk contact tussen landbouwer en klant.

     

    Bart Vanbroekhoven staat bij het nomadische landbouwbedrijf Kemp vzw in voor de korteketenverkoop van het lamsvlees en de wol. De vzw is gevestigd op de grens van Geel en Mol maar op veel meer plaatsen actief. Je ziet hun kuddes grazen in verschillende natuurgebieden, weides, industrieterreinen… in de Kempen en de wijde omgeving van Antwerpen. Er zit een verhaal achter het lamsvlees van Kemp: hun schapen stimuleren de biodiversiteit door te grazen en insecten en zaden te verspreiden tijdens hun tochten.

     

     

    Van boven naar onder, van links naar rechts: Bart Verstraete van VremdVeld, Linda Van Dessel van Recht van ’t Veld, Jan Valckx van De Lommerte, Mitch Verhaegen van EiGeel – Eieren en Bart Vanbroekhoven van Kemp vzw.

     

    Verloop wedstrijd Korte Keten Kop 2021

    Het grote publiek kan op deze 5 laureaten stemmen tot en met 6 mei via www.weekvandekorteketen.be. Bij de start van de Week van de Korte Keten, op zaterdag 15 mei, onthult de provincie Antwerpen de winnaar van de Korte Keten Kop 2021. Hij of zij wordt een jaar lang het gezicht van de korte keten in provincie Antwerpen.

     

    Week van de Korte Keten 2021

    De vierde editie van deze campagneweek focust op het meer bekendmaken van winkelen bij de boer en het promoten van de korteketenproducenten. De campagne promoot de veelzijdige reguliere korteketenverkoop door hoevewinkels, (boeren)markten, zelfpluk, automaten, groenteabonnementen, voedselteams, afhaalpunten, CSA-boerderijen, webwinkels met verse producten, coöperaties en buurderijen extra te promoten van 15 tot en met 23 mei 2021. Ook activiteiten die coronaproof georganiseerd kunnen worden zoals online kookworkshops vind je op www.weekvandekorteketen.be.

    PRAKTISCHE INFO WEDSTRIJD KORTE KETEN KOP 2021

    Wanneer:
    Voor 7 mei: Iedereen kan online stemmen op één van de 5 laureaten.

    Zaterdag 15 mei: bekendmaking van dé Korte Keten Kop 2021 van provincie Antwerpen
    Van zaterdag 15 mei tot en met zondag 23 mei 2021: Week van de Korte Keten

    Waar:
    Stem via www.weekvandekorteketen.be.

    Meer info:
    www.weekvandekorteketen.be

    www.rechtvanbijdeboer.be/provincie-antwerpen

    Beleidsverantwoordelijken:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde voor Landbouw - provincie Antwerpen

    Kathleen Helsen, CD&V, gedeputeerde voor Plattelandsbeleid – provincie Antwerpen

    www.provincieantwerpen.be > hoeve- en streekproducten

     

    www.kempvzw.be - www.rechtvantveld.be - www.vremdveld.be - www.delommerte.be - www.eigeel-eieren.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    01 | 04 | 21

     

    Burgerbegroting: bewoners zetten meeste geld ooitin op groene thema’s

     

    Voor de achtste keer verdeelden de inwoners van district Antwerpen het geld van de Burgerbegroting en beslissen zo over 10 procent van het jaarbudget van het district.

     

    Inwoners van district Antwerpen verdeelden de afgelopen weken maar liefst 1,4 miljoen euro over de 12 populairste thema’s van de Burgerbegroting. Omwille van het coronavirus gebeurde dat voor het tweede jaar op rij uitsluitend online, zowel individueel als via videoconferenties. Dit jaar gaat er een recordbedrag naar groene thema’s.

    Dit zijn de 12 thema’s en de toegekende bedragen:

     

    • groen in straten en op pleinen: 170.891 euro
    • verkeersremmende maatregelen: 84.369 euro
    • meer bomen: 172.284 euro
    • fietsvriendelijke straten: 127.666 euro
    • tuinstraten en experimenteel groen: 104.312 euro
    • ontharden: 132.038 euro
    • ontmoeting in de buurt: 114.419 euro
    • klimaat- en milieuprojecten: 109.414 euro
    • buurtconcerten en -feesten: 98.241 euro
    • aantrekkelijkere pleinen: 110.161 euro
    • kindvriendelijke straten: 85.003 euro
    • cultuur op straten en pleinen: 91.202 euro

     

    Districtsschepen van participatie & Burgerbegroting Femke Meeusen ziet veel mogelijkheden binnen de gekozen thema’s en toegewezen bedragen: “De helft van het volledige budget wordt toegewezen aan groene thema’s. Er zal dus ongetwijfeld meer groen in het straatbeeld verschijnen. Naast vergroening vinden onze inwoners verkeersveiligheid belangrijk waardoor de thema’s ‘verkeersremmende maatregelen’, ‘fietsvriendelijke straten’ en ‘kindvriendelijke straten’ een mooi budget krijgen. Binnen de thema’s ‘buurtconcerten en -feesten‘ en ‘cultuur op straten en pleinen’ zijn er dan weer leuke initiatieven mogelijk om ons district nog meer te laten bruisen. De Burgerbegroting draagt zo bij aan een groen, aangenaam en bruisend district. Ik kijk uit naar alle ideeën die vanaf nu mogen binnenstromen.”

     

    Nu de bedragen verdeeld zijn, gaat de volgende fase van de Burgerbegroting van start. Iedereen kan nu ideeën indienen via www.burgerbegroting.be. Een idee moet passen binnen een van de 12 thema’s en de gekozen bedragen, en kan doorgestuurd worden tot en met maandag 17 mei 2021 (9 uur).

     

    In september kiezen de inwoners vervolgens welke ideeën effectief geld krijgen, dit doen ze zowel online als op het Burgerbegrotingfestival. Alle info is te vinden op www.burgerbegroting.be.

     

      

    Verantwoordelijke districtsschepen: Femke Meeusen, districtsschepen voor participatie & Burgerbegroting

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    02 | 04 | 2021

    Hondenwandelingen in het Rivierenhof leiden langs hondentoiletten
    4 hondentoiletten, 3 routes, 1 hof

    Het provinciaal groendomein Rivierenhof is populairder dan ooit, ook bij viervoeters. Dat blijkt uit de hoeveelheid hondenpoep die in het park opduikt. Om dat probleem aan te pakken, lanceert het Rivierenhof drie hondenwandelingen. De routes leiden honden en hun baasjes langs de mooiste plekjes in het park. Onderweg passeren ze minstens één hondentoilet en een paar snuffelpaaltjes.

    Het provinciaal groendomein Rivierenhof is een groene long op een boogscheut van de stad Antwerpen. Buurtbewoners, gezinnen, wandelaars en scholen gebruiken het domein om te wandelen, fietsen, spelen en genieten. Ook bij hondeneigenaars is het Rivierenhof erg populair. Dit is op verschillende plekken in het park duidelijk merkbaar. Hondenpoep wordt achtergelaten en honden doen hun behoeftes tegen bomen en verlichtingspaaltjes. Dit zorgt voor overlast en is onhygiënisch. Bovendien is het schadelijk voor aanplantingen en materiaal.

    De campagne Hondenpoep Rivierenhof pakt dit probleem aan. In samenwerking met Mooimakers (een Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en de VVSG) werd een plan opgesteld om de overlast van hondenpoep in het park terug te dringen. Het Rivierenhof voorziet vier hondentoiletten: twee langs de Jezuïetendreef, één langs de Lundendreef en één aan Speeltuin West.

    Een hondentoilet is een speciaal ingericht plekje waar de honden hun behoeftes kunnen doen. In het Rivierenhof is dat een met hout omheind stukje grond, met een houten paal in het midden en een speciale hondenvuilbak. De hondentoiletten zijn ook te herkennen aan de infoborden met daarop onze gloednieuwe hondenwandelingen. Op verschillende strategische plekken in het park verschijnen ook snuffelpaaltjes.

    Op stap met de hond in het Rivierenhof - Copyright: Provincie Antwerpen

    Snuffel er op los!

    Drie gloednieuwe hondenwandelingen in #onzenhof leiden langs de hondentoiletten en snuffelpaaltjes. De gele route ‘Plas & Go’ focust op een snelle plaspauze van maximum 10 minuten. Het oranje pad ‘Korte Kwispel’ duurt zo’n 30 minuten en is perfect om de poten even te strekken. En als tijd niet van tel is, kies dan voor de paarse route ‘Snuffelen à volonté’. Deze duurt ongeveer 45 minuten.
    De routes kunnen naar hartenlust met elkaar verbonden en gecombineerd worden.

    Hondenkakje in het zakje

    Alle wandelingen staan op infoborden aan de hondentoiletten, dichtbij de ingangen van het park. Via een QR- code kunnen de wandelingen ook online gevolgd worden.
    Wandelen in #onzenhof moet leuk blijven voor iedereen. Houd honden aan de leiband. Ruim elk hondenkakje op met een zakje. Langs de routes staan verschillende vuilbakken om afval in weg te gooien. “De domeinwachters zullen in samenwerking met stadstoezichters regelmatig controle uitoefenen. Hondeneigenaars die het goed doen, kunnen worden beloond met een kleine attentie. Als de regels niet worden gevolgd, zullen hondeneigenaars daarop attent gemaakt worden. Zo willen we iedereen stimuleren om #onzenhof mee proper te houden.” sluit gedeputeerde Jan De Haes nog af.

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    Provinciaal domein Rivierenhof

    Meer info:
    www.provincieantwerpen.be > Wandelen met de hond

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme, Recreatie- en Groendomeinen








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Stichting Kempens Landschap

    02 | 04 | 2021

    Spannend wandelen met de Vossenstrekenapp
    Vanaf morgen kan je ook op pad in Hof ter Linden in Edegem!

    Wandelen is het voorbije jaar spectaculair populairder geworden. Terecht! En het kan nog leuker. Neem je gezin mee op pad met de gratis wandelapp Vossenstreken. Verken erfgoedparels en groene plekken in je omgeving. Onderweg vertelt buitenbaas Robin geheimen over het landschap en kan je badges verdienen door korte gekke opdrachten te doen. De routes van ongeveer 3,5 kilometer zijn ideaal voor families.

     

    Trek naar buiten en leer van alles over bomen, kriebelbeestjes of vogels. Onderweg pik je ook wat lokale geschiedenis op. Vossenstreken is een superleuke wandelapp voor de hele familie met verrassende routes. Voorkennis over de natuur is niet nodig: iedereen kan meedoen. Er zijn opdrachten voor diegene in het gezelschap die het beste kan voelen, horen of kijken, voor de langste of degene die het beste kan organiseren... 

     

    Op pad met Robin

    Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap, legt uit: “Voor de ontwikkeling van de app werkte Kempens Landschap samen met de Nederlandse partners Natuurmuseum Brabant en Brabants Landschap. Vossenstreken wil gezinnen meer in contact brengen met de natuur. Er zijn al zo’n veertig routes online en er komen er dit jaar nog bij. In alle routes komt één centraal figuur terug: buitenbaas Robin. Hij is de virtuele natuurbeheerder van alle gebieden waar de wandelingen gemaakt kunnen worden. Daarmee heeft hij zoveel werk, dat hij wel wat hulp kan gebruiken. Normaal gezien willen we met de app mensen overtuigen om de landsgrens over te steken en mooie gebieden te ontdekken in Noord-Brabant. Dat is momenteel uiteraard even niet mogelijk, maar ook dichter bij huis kan je op ontdekking gaan met de app.”

    Hof ter Linden - Copyright: Bart van Overbeeke

    Nieuwe route in Hof ter Linden!
    Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap licht toe: “Morgen lanceren we een gloednieuwe route in het kasteeldomein van Hof ter Linden in Edegem. Stichting Kempens Landschap beheert dit mooie domein samen met het lokaal bestuur Edegem en het Agentschap voor Natuur en Bos. Kies om ondergedompeld te worden in de wereld van veteraanbomen, verborgen dieren of historisch Hof ter Linden en vertrek. Buitenbaas Robin gidst je gezelschap door het domein en leert hen al spelenderwijs meer over de natuur en het erfgoed op Hof ter Linden. Ook de andere routes in de Merode, Wortel- en Merksplas-Kolonie, Gestel of domein Zellaer kan je uiteraard verkennen!”

     

    Wie de gratis app downloadt, kan meteen een route kiezen. Ter plekke is er de keuze uit verschillende thema’s die uniek zijn voor het gebied: ijsvogels bijvoorbeeld, of vleermuizen, of soldaten. Op die manier kunnen de wandelingen ook meerdere keren gelopen worden en zijn ze telkens weer anders.  Alle routes zijn op maat van kinderen gemaakt en duren ongeveer een uur.

     

    Eén van de opdrachten onderweg - Copyright: Stéphanie Rul

    PRAKTISCHE INFO


    Meer info:
    www.vossenstrekenapp.com

    Vossenstreken is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

    Beleidsverantwoordelijken:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap

    Kathleen Helsen, CD&V, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap

     

     

     

                              








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zandvliet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    31 | 03 | 21

     

    Opening nieuw jeugdhuis in Zandvliet

     

    Het jeugdaanbod in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo breidt uit dankzij het nieuwe jeugdcentrum 2040 in het Armenstraatje in Zandvliet. Zodra het volgens de coronamaatregelen kan, zullen jongeren hier terechtkunnen voor allerlei activiteiten. Ze zullen ook betrokken worden bij de invulling van het programma.

     

    Het nieuwe jeugdhuis komt op de locatie van het voormalige seniorenlokaal, dat leegstond sinds de Zandvlietse senioren een nieuw lokaal in gebruik namen.

     

    Stad Antwerpen koos voor een ontwerp dat niet alleen multi-inzetbaar, maar ook duurzaam is en dat rekening houdt met de buurtbewoners. Het nieuwe jeugdhuis is voorzien van een polyvalente zaal van 100 m² met een toog, een bergruimte, sanitaire voorzieningen en een ruim akoestisch sas. De zaal is dus ook geschikt voor activiteiten zoals optredens en fuiven.

     

    Schepen voor jeugd en onderwijs Jinnih Beels: “Met het gloednieuwe jeugdhuis 2040 bieden we de jongeren in Berendrecht-Zandvliet-Lillo de broodnodige, eigen en definitieve ruimte. De invulling van het gebouw ligt ook mee in handen van de jongeren zelf, zo wordt het een ontmoetingsplek voor, door en met jongeren. Ze zullen er in de toekomst ook zelf activiteiten kunnen organiseren.”

     

    De werken werden uitgevoerd door Basalt bvba. Bouwheer is AG Vespa.

     

    Op woensdag 31 maart werd het nieuwe jeugdhuis officieel geopend door schepen voor jeugd Jinnih Beels.

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    26 | 3 | 2021

    Op mini-expeditie in het Grote Netewoud
    Wandelnetwerk Grote Netewoud: wilderniswandelen voor groot én klein

    Hebben de kinderen genoeg van de zoveelste doordeweekse ‘coronawandeling’? Trek naar het Grote Netewoud. De moerassige broekbossen en metershoge zandduinen in Balen, Geel, Meerhout en Mol hebben een hoge ‘into the wild’ factor. Tien natuurgebieden en 405 kilometer knooppuntennetwerk creëren er avontuurlijk wandelplezier voor jong en oud. Met de gloednieuwe wandelkaart - inclusief suggestielussen en toeristische aanraders - maak je er een plezante trip of meerdaagse van.

    Sinds 2020 werken Toerisme Provincie Antwerpen, Natuurpunt, Agentschap voor Natuur en Bos, de gemeenten Balen, Meerhout, Mol en de stad Geel samen om het Natuurpark Grote Netewoud verder te ontwikkelen.

    Wandelnetwerk Kempense Landduinen kreeg een flinke kwaliteitsinjectie, een uitbreiding én een voor de hand liggende nieuwe naam.

    Copyright: Mie De Backer voor Toerisme Provincie Antwerpen

    Vieze schoenen, mooie herinneringen

    Wildernis in Vlaanderen? In de tien natuurgebieden langs de oevers van de Grote Nete zeker en vast! Het ene moment sta je bovenop een enorme zandduin. Even verderop houdt een vlonderpad je voeten droog. Vooral de moerassige broekbossen zijn bijzonder, typisch voor Vlaanderen maar zeldzaam in Europa.

    Elk seizoen heeft zijn charme: in de lente stap je door een frisgeel bloementapijt in het bos, in de zomer kleurt de heide purper. En met een beetje geluk spot je onderweg een bever, ijsvogel of zwarte ooievaar!

    Leuke pauzes? Lunchen op een picknickeiland, ravotten in de gigantische zandbak van de Kapucienenberg of even soezen in een hangmat.

    Het Bezoekerscentrum Grote Netewoud huist in de fraai opgeknapte watermolen van Meerhout. Kinderen kunnen er zich eens lekker vuil maken op het Totterpad - volg de beversporen! - en in de avontuurlijke speelnatuur.

    53 km nieuwe wandelroutes

    Het wandelnetwerk Grote Netewoud breidde uit met maar liefst 53 kilometer.

    Dat resulteert onder meer in extra natuur zoals het Molderbroek, een nieuw traject rond Pakawi Park en vlotte verbindingen met het centrum van Mol en wandelnetwerk Ham in Limburg. De aansluiting in het noorden met wandelnetwerk Kempense Meren creëert een fantastisch wandelgebied.

    Het ideale decor voor een nieuwe generatie wandelfans, denkt gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes: “Kinderen enthousiast maken voor wandelen en natuur? Met dit netwerk lukt dat moeiteloos. Zeker als je je trip combineert met de vele gezinsvriendelijke attracties in de buurt. Doorgewinterde stappers wagen zich wellicht graag aan de pittige tweedaagse staptocht door het Grote Netewoud. Met dit netwerk zetten we de reputatie van de Kempen als avontuurlijke wandelbestemming nog eens mooi in de verf. Stoer stappen met je vertrouwde bubbel: daarvoor trek je de komende maanden naar de Kempen.”

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    Wandelnetwerk Grote Netewoud omvat 405 kilometer routes langs knooppunten in Balen, Geel, Meerhout en Mol. De bewegwijzering gebeurt met rechthoekige rood-witte borden met nummers.

     

    De paden zijn overwegend onverhard - niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen - en soms drassig. Je trekt het best laarzen of waterdichte schoenen aan.

     

    De kaart van het wandelnetwerk Grote Netewoud kost 8 euro.

    Je haalt ze af bij de toeristische diensten van Balen, Geel, Meerhout en Mol of na afspraak via bc.grotenetewoud@natuurpunt.be bij het Bezoekerscentrum Grote Netewoud, Watermolen 7 in Meerhout. (info 26/3, check www.grotenetewoud.be voor actuele info over opening bezoekerscentrum).

     

    Je bestelt de wandelkaart online op www.kempen.be.

    Op diezelfde website vind je extra wandel-, bezoek- en logeertips.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme
    t






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!