NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • TURNFEEST
  • PIVA
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    21-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEO EN GEORGES

          KONTACT                

     

    LEO SPAEY                                                

     

    REPORTER                                                           

    KLEINE DOORNSTRAAT 45                                               

    WILRIJK                                                                                

    TEL/0485 41 26 75                                                            

    regionaleredactie@antwerpen.be                   

    leo.spaey@antwerpen.be                                  

                     

    GEORGES PEETERS

    INTERNATIONALE PERSFOTOGRAAF

    georges.1947@skynet.be

    GSM/0475 31 01 24

    Cockerillplaats 48

    HOBOKEN 2660

    BLOG:REGIONAAL NIEUWS-BLOGS-SENIORENNET

                           

      

                 

     

     

                                                      

                                                                                

         

                                                                                                          

                             

                                                                                                              

                                

       

     

                                        

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TURNFEEST

    ONTVOOGDING TUNVERENIGING

    HET WAS EEN GROOTS SCHOUWSPEL

    Van de allerkleinst tot de ouderen je moet het gezien hebben.

    Je kan meer foto's bekijken op www.sportindekijker.be





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIVA

    CVO PROVINCIE ANTWERPEN

    PIVA

    12 mensen met een beperking gaan dankzij CVO provincie Antwerpen aan de slag in de horeca

    12 volwassen cursisten met een beperking (o.a. met het syndroom van Down) een volwaardige basisopleiding horeca aan CVO Provincie Antwerpen. Met de ondersteuning van hun begeleiders van vzw Rotonde en de expertise van de docenten van CVO Provincie Antwerpen leerden ze de kneepjes van het vak. De cursisten hadden meer tijd nodig om keukencompetenties te verwerven dan in het regulier onderwijs, maar hun leerresultaten zijn na een half jaar opleiding verbluffend.

    Op 24 maart behalen ze hun deelcertificaat basis zaal en basis keuken. Ze leerden onder meer vis fileren, groenten reinigen en versnijden en basissoepen en –sauzen maken. Ze zijn dan ook klaar om aan de slag te gaan in bistro Perron Noord in Brasschaat, een initiatief van vzw Rotonde. Sommige van de cursisten kunnen onder het statuut van ‘begeleid werken’ ook terecht in de horecasector of ze kunnen doorstromen naar de opleiding Hulpkok.

    Op 24 maart verzorgden de 12 cursisten vanaf 19 uur een receptie als sluitstuk van hun opleiding. Daarna krijgen ze hun deelcertificaten en mogen ze samen met hun familieleden genieten van een feestmaal bereid en opgediend door de cursisten van het eenjarig traject Hotelbedrijf.

    CVO provincie Antwerpen – project Rotonde

     

    Onder de deskundige begeleiding van vier coaches  -HAMBARTSOUMIAN Marianna

                                                                                                 -LAENEN Gustave

                                                                                                  -UWAERTS Brigiet

                                                                                                   -VALENTEYN  Helen

     ONER LEIDING VAN ONZE VAKLEERKRACHTEN.CHEF WOUTER DE SMET EN MAITRE D'HOTEL LEEN LEYS

    bekwamen volgende personen het zeer gegeerde certificaat:onder  

    Bamps Mike

    De Boeck Nicole

    De Kort Giselle

    Goetgebuer Peter

    Goffin Lise

    Lancel James

    Marievoet Sabine

    Maxim   Andreea

    Plas Pieter-Jan

    Slootmaekers Ben

    Spaas Marc

    Vanhecke Jeroen

     

     

     

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Even laten zien als we werken



































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIVA

    PIVA-CVO PROVINCIE ANTWERPEN

    INFO MOMENT DOOR DIRK DE WILDE 

    Adjunct directeur

     

    Word kok en kelner in één jaar tijd

    Eenjarig traject HOTELBEDRIJF

     

    Tijdens het schooljaar 2014 - 2015 breidde het opleidingsaanbod van CVO Provincie Antwerpen uit met een eenjarige voltijdse dagopleiding Hotelbedrijf, uniek binnen de provincie Antwerpen. Enkel in Brugge en Koksijde kan je de opleiding Hotelbedrijf ook in één jaar voltooien. Het Centrum voor Volwassenenonderwijs komt hiermee tegemoet aan een duidelijke vraag van volwassenen die in 1 jaar een integrale opleiding Horeca (keuken- en restaurantpraktijk) willen volgen. Voor de ene cursist een carrièreswitch, voor de andere de verwezenlijking van een oude droom.

     

    Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor onderwijs: "Tijdens een intensief schooljaar doorloop je bij CVO Provincie Antwerpen achtereenvolgens de modules hulpkok en kok, hulpkelner en kelner en keuken- en zaalverantwoordelijke. Na deze veelzijdige opleiding kom je als allroundmedewerker met het secundair diploma Hotelbedrijf terecht in een restaurant of hotel. Van bereidingstechnieken tot zaalversnijdingen, over desserten, wijnkennisen inspirerende studie-uitstappen: het zit allemaal vervat in een eenjarige opleiding. Een stage in een klasserestaurant vormt het sluitstuk van het studietraject Hotelbedrijf."

     

    CVO provincie Antwerpen zet sterk in op opleidingen voor knelpuntberoepen.  Volwassenen kunnen op campus PIVA of campus AP Meistraat zowel overdag als ’s avonds opleidingen volgen voor knelpuntberoepen zoals slager, kok, kelner, bakker en leraar.

     Op zaterdag 22 april kan je een infomoment over deze populaire eenjarige opleiding volgen. Sinds de start van de opleiding in september 2014 studeerden al 33 studenten af. Ze gingen bijna allemaal aan de slag in een horecabedrijf, minstens twee van hen startten al hun eigen zaak. 

     INSCHRIJVINGEN bonnie.peeters@cvoprovincieantwerpen.be

     

    onze website ( www.cvoprovincieantwerpen.be )voor volwassenen die graag zelf een opleiding voeding bij ons zouden willen volgen en ook een uitnodiging naar onze opendeurdag op zaterdag 22 april van 11 tot 17u, adres campus PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen.

     

     

     

     

     













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Tips voor scheutjesbroccoli en raapstelen
     


    Kipschotel met scheutjesbroccoli Wat heb je nodig (voor 4 personen): 3 grote kipfilets 250 g scheutjesbroccoli 250 g krielaardappelen 2 takjes rozemarijn  70 ml volle melk  3 el bloem  350 ml kippenbouillon  4 dunne citroenschijfjes   2 el gehakte peterselie   peper en zout olijfolie paprikapoeder Stappenplan: - Snijd de aardappelen in twee en kook ze in gezouten water beetgaar.  - Verwarm olijfolie in een grote pan. Klop de kipfilets een beetje plat en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Bak de filets goudbruin langs beide kanten en voeg de rozemarijn toe.  - Haal het vlees uit de pan en bedek met aluminiumfolie.  - Snijd de onderkanten van de steel van de steeltjesbroccoli en blancheer 2 à 3 minuten. Spoel af met koud water. Snijd daarna in stukjes. - Verwarm nog een beetje olie en bak de aardappelen goudbruin. Meng de melk met de bloem.  - Giet de bouillon in de pan.  - Giet er dan de melk bij en roer even goed door. Voeg de citroenschijfjes en de scheutjesbroccoli toe. Kruid met peper en zout. Laat 6 minuten sudderen. - Doe de kip terug in de pan en laat nog eens 4 minuten sudderen. Bestrooi voor het serveren met peterselie.   Pasta pesto van raapsteeltjes en avocado Wat heb je nodig (voor 4 personen): 2 handjevol raapsteeltjes + extra voor garnituur 2 avocado's 75 gr parmezaan + extra voor garnituur  50 gr pijnboompitten+ extra voor garnituur 1 à 1,5 dl olijfolie (is een beetje aanvoelen + afhankelijk van de smerigheid van de avocado) 2 teentjes look verse bieslook halve citroen peper zout 400 gr pasta Stappenplan: - Kook de pasta gaar. - Mix alle andere ingrediënten buiten het peper en zout. Proef eerst en kruid dan naar smaak met peper en zout.  - Schep de pasta in een grote kom en voeg er de pesto aan toe. Meng alles goed onder elkaar. - Verdeel over de borden en werk af met parmezaanschilfers, pijnboompitjes en strooi er nog wat raapsteeltjes over. Smakelijk!
    Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COUNTRY-LINE DANSEN




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Trots

    Rob en ik hebben echt een serre rechtgezet deze week. Een gevecht tegen de machtige wind, dat we overigens eigenlijk niet konden winnen. Maar ze staat er, in al haar glorie. De tweede is in de maak en zo zetten we elke dag stappen naar lekkere, verse groenten van eigen veld. Daar word ik nu eens blij van!

    Deze week (donderdag 23 maart) leveren we de grote en de kleine pakketten en de tweewekelijkse pakketten voor de klanten die zich inschreven voor de even weken.

    Inhoud grote pakketten:

    • postelein van Wijngaardhof
    • raapsteel van Wijngaardhof
    • Yacon van Wijngaardhof
    • savooi van Seizoensmaak
    • scheutjesbroccoli van Seizoensmaak
    • wortelen van Seizoensmaak

    De tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

    Inhoud kleine pakketten:

    • postelein van Wijngaardhof
    • raapsteel van Wijngaardhof
    • savooi van Seizoensmaak
    • scheutjesbroccoli van Seizoensmaak

     

    De kleine tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

    Warme groet vanop de boerderij!

    Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!