NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  21-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEO EN GEORGES

        KONTACT                

   

  LEO SPAEY                                                

   

  REPORTER                                                           

  KLEINE DOORNSTRAAT 45                                               

  WILRIJK                                                                                

  TEL/0485 41 26 75                                                            

  regionaleredactie@antwerpen.be                   

  leo.spaey@antwerpen.be                                  

                   

  GEORGES PEETERS

  INTERNATIONALE PERSFOTOGRAAF

  georges.1947@skynet.be

  GSM/0475 31 01 24

  Cockerillplaats 48

  HOBOKEN 2660

  BLOG:REGIONAAL NIEUWS-BLOGS-SENIORENNET

                         

    

               

   

   

                                                    

                                                                              

       

                                                                                                        

                           

                                                                                                            

                              

     

   

                                      

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  21 | 03 | 2016

  Paddentrek op gang gekomen

  Rivierenhof (Deurne) sluit poort Sterckshoflei iets vroeger

  Om paddenslachtoffers te voorkomen sluit de parkpoort van het Rivierenhof aan de Sterckshoflei vanaf vanavond vroeger dan gewoonlijk en gaat ze ook later open. Deze regeling heeft gevolgen voor vroege en late bezoekers, fietsers en de sportclubs in het provinciaal groendomein Rivierenhof.

  Met de stijgende nachttemperaturen is ook de paddentrek begonnen. Deze start bij zonsondergang en gaat de ganse nacht door tot bij zonsopgang.

   

  Om paddenslachtoffers te voorkomen, beslisten de domeinwachters van het Rivierenhof om de poort aan de Sterckshoflei (kant brug autostrade) vanaf vandaag tot aan het einde van de paddentrek (vermoedelijk half april) vroeger te sluiten.

   

  Aangepaste regeling

  Vanaf vanavond sluit deze parkpoort bij zonsondergang. Ook ’s ochtends zal de poort aan de Sterckshoflei omwille van de paddentrek pas na zonsopgang worden geopend.

   

  Deze regeling heeft gevolgen voor vroege en late bezoekers, fietsers en de sportclubs in het provinciaal groendomein Rivierenhof. Zij zullen het park vanaf zonsondergang tot na zonsopgang moeten betreden of verlaten via de toegang aan de Kongohut ter hoogte van het Zilvermuseum Sterckshof. De openingsuren van de andere toegangswegen tot het Rivierenhof worden door de paddentrek niet beïnvloed.

   

  Elke dag zal de paddentrek in het Rivierenhof worden gemonitord. Wanneer de tellingen aangeven dat de paddentrek ten einde is (vermoedelijk midden april), gaat de poort aan de Sterckshoflei opnieuw open om 6u30 en sluit ze opnieuw om 23u.

   

  Paddentrek in het Rivierenhof is begonnen - Copyright: Provincie Antwerpen.

   

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:

  Vanaf vanavond sluit de parkpoort bij zonsondergang. Ook ’s ochtends zal de poort aan de Sterckshoflei omwille van de paddentrek pas na zonsopgang worden geopend. Dit tot het einde van de paddentrek (vermoedelijk half april 2015).

  Waar: Provinciaal groendomein Rivierenhof, poort aan de Sterckshoflei (kant brug autostrade) in 2100 Deurne.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZVC-GS-HOBOKEN

                                                

                          1-2                                                                                                                                                                      

                                                       

  De verkeers- en parkeerproblemen in de buurt van het imposante Brusselse Zuidpaleis zorgden ervoor dat het arbitrale duo Régis Bawin-Maurice Bourharmont de wedstrijd met twaalf minuten vertraging op gang floot.

   

  Ruim driehonderd toeschouwers zagen zowel de gastheren als de bezoekers, respectievelijk zonder de geblesseerde Jamal Rezki en Imad Amazou, erg voorzichtig uit de startblokken vertrekken.

   

  Olivier Verhanneman kwam voor de eerste maar zeker niet voor de laatste maal in actie om de doorgebroken Hassan Abroum en een geweldige dreun van Mohamed Zinebioui te stoppen. Steven Dillien reageerde met een bolide op het kruishout en slaagde er bijna in om een verre uitworp van zijn doelman in één tijd succesrijk te verlengen. In de 10’ liet de Wilrijkenaar een afstandsschot van Antoine Lemaire listig onder de voet doorlopen, de bal verdween in de benedenhoek voorbij een compleet verraste Hamza Sammar (0-1).

   

  De vreugde was echter van korte duur: Hassan Abroum volbracht frontaal voor het Hobokense doel een knap manoeuvre en tekende voor de gelijkmaker (1-1).

   

  Deze treffer gaf de Brusselaars vleugels en ook bij hun talrijke aanhang steeg de koorts. Olivier Verhanneman moest met enkele fraaie reddingen uitpakken om erger te voorkomen. Aan de overzijde liet Hamza Sammar zich gelden op een schot uit de draai van Khaled Oulichki en een hoekschop van Karim Akajoua, pardoes op de slof genomen door Steven Dillien.

   

  Ondertussen totaliseerden beide ploegen vijf blauwe kaarten. Nadat Olivier Verhanneman zijn netten wederom had gespaard dankzij een zwierige voetveeg, mocht Hassan Abroum vanop negen meter aanleggen ingevolge een fel gecontesteerde overtreding van Khaled Oulichki. Gelukkig ontbrak bij de schutter de nodige koelbloedigheid, zodat de eerste speelhelft met een billijke gelijke stand werd afgesloten.

   

  Vlak na de verfrissingen oefenden de hoofdstedelingen zware druk uit. De goudzwarte verdediging diende alle zeilen bij te zetten. De dribbelvaardige Jean-Michel Eke Akanga-Nkoy verplichtte Olivier Verhanneman tot enkele verbluffende parades, één keer trof de kleurling de staak. Ook bij doelpogingen van Bilal Ziani en Adnan El Hafsi bleek onze portier onvermurwbaar.

   

  Steven Dillien, die vaak als eenzame spits fungeerde, lukte plots een balrecuperatie en stormde in de vrije ruimte. Hamza Sammar kwam hem op gepaste wijze tegemoet. Groot was onze verbazing toen deze laatste een vrij onschuldig schot van Mustapha Aabbassi niet onder controle kreeg, de bal huppelde traagjes over de doellijn (1-2). Kort daarop verscheen Steven Dillien opnieuw alleen voor de Brusselse muit, de lokale goalie herstelde zijn blunder.

   

  In de resterende tijd lanceerden de rood-marineblauwen een uitgebreid offensief. Hamza Sammar kwam zich zelfs vooraan in de debatten mengen. Het mocht echter niet baten. Achteraan gaven onze jongens geen krimp meer. Het ultieme bewijs van een robuuste prestatie waarbij deze van Olivier Verhanneman een voortreffelijk exponent mag genoemd worden.

   

  Met deze krappe zege sprokkelt onze club twee gouden punten: deelname aan de play-offs is nu zo goed als een certitude geworden.

   

  Aangezien de nationale ploeg tijdens het paasweekend aan een internationaal zaalvoetbaltornooi in Italië deelneemt, werd de competitiewedstrijd Futsal Jette-GS Beobank Hoboken, oorspronkelijk gepland op vrijdag 25 maart, naar woensdag 6 april a.s. verdaagd.

   

  De terugwedstrijd in de kwartfinale van de Beker van België tegen AC Colfontaine-Hornu vindt plaats op woensdag 30 maart e.k. om 22:00 uur in sportcentrum Sorghvliedt. Aldaar wordt twee dagen later om 21:15 uur de aftrap gegeven van de regionale derby tegen CKB Puurs dat volop in de strijd voor de vierde plaats in de rangschikking is gewikkeld. Voor beide interessante ontmoetingen verwachten wij een grote toestroom van onze supporters!

   

  samenstelling Anneessens 25 Bruxelles: Hamza Sammar (d), Youssef Rezki (kpt), Ibrahim El Jomaile, Hassan Abroum (1), Yassine El Barjraji , Adnan El Hafsi, Mohamed Zinebioui, Jean-Michel Eke Akanga-Nkoy, Bilal Ziani, Mustapha Rezki, coach Abdellah Besri-Medyouni en assistent-coach Abdeltif Meskini.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire (1), Hicham Channouf, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi (1),Safouane Channouf, Steven Dillien,coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

   

  Onze beloften genoten van een rustdag in de Vlaamse competitie (regio centraal).

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  Kalmthout als tweede strijdtoneel voor Naft voor Woord
  Vrijdag 25 maart wordt de tweede txt-on-stagewedstrijd gestreden in de Bibliotheek van Kalmthout vanaf 19.30 uur, Kerkeneind 23


  Op vrijdag 25 maart palmen 9 jongeren de Arendonkse bibliotheek in met hun woorden. Zij zijn de geselecteerden van de txt-on-stagewedstrijd Naft voor Woord, een initiatief van de Provincie Antwerpen i.s.m. Creatief Schrijven vzw. Na hun performance geeft een vakjury instant feedback. Tijdens het juryberaad wordt het publiek verwend met een foodcorner en muzikale intermezzo’s. De twee winnaars van elke voorronde krijgen een podiumplek op het finalefeest op 30 april in bibliotheek Permeke in Antwerpen. De TXT-on-stage wedstrijd was ooit een springplank voor o.a. Antwerps stadsdichter Maarten Inghels, Nederlands Slamkampioen Carmien Michels en voor Maud Vanhauwaert. 

   

  Jury en presentatie

  Antwerps stadsdichter Maarten Inghels, uitgever Rudy Vanschoonbeek, actrice Dahlia Pessemiers-Benamar en acteur Floris Schillebeeckx geven instant feedback op de performances van de kandidaten.

   

  Tijdens de pauze kan het publiek smullen van een streekgerecht, drankje en muzikale act door Soundscapes & piano van Adriaan de Roover (Oaktree) & Marijn Claeys.

  Foto door Milou Verstappen tijdens finale 2015 voor Naft voor Provincie

  Andere voorrondes
  In totaal krijgen 41 jongeren van 18 tot 30 jaar die wonen, studeren of werken in de provincie Antwerpen een podiumplek tijdens een voorronde. De andere voorrondes zijn in de bibliotheek van

  • Arendonk (24 maart),
  • Zwijndrecht (31 maart) of
  • Mechelen (1 april).

   

  Finale

  Twee winnaars van elke voorronde gaan door naar de finale. Ze worden individueel gecoacht en nemen het tegen elkaar op in bibliotheek Permeke in Antwerpen op zaterdag 30 april. Dan ontdekkende toeschouwers live wie er in de voetsporen treedt van vroegere finalisten als Maud Vanhauwaert, Carmien Michels en Maarten Inghels!

   

   

  De winnaar van Naft voor Woord krijgt een iPad, publicatiekansen en optredens op evenementen, waaronder ‘Nuff Said. De totale prijzenpot bedraagt € 1.500.

   

   

  Naft biedt brandstof voor jong creatief talent

  Naft voorziet brandstof voor verschillende doeleinden.

  • Jongeren kunnen hun talenten inzetten voor opdrachten van de provincie zelf.
  • Jongeren kunnen financiële steun, inhoudelijke ondersteuning, vergaderruimtes,… krijgen bij het opstarten van een eigen cultureel project.
  • Naft ondersteunt jongeren die deel willen uitmaken van Kunstbende.
  • Er wordt brandstof aangeboden aan jongeren met een grote passie voor woord.

   

  “In de provincie krioelt het van talent en daarom wil de provincie deze jonge creatievelingen brandstof geven. De website, www.ikwilnaft.be, geeft jongeren de aanzet om hun talenten en creatieve ideeën echt uit te werken” zegt Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor jeugd.

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Vrijdag 25 maart vanaf 19.30 uur

  Waar:
  Bibliotheek Kalmthout, Kerkeneind 23

  Website:
  www.ikwilnaft.be/naft/woord


  Social media:
  www.facebook.com/ikwilnaft

  www.flickr.com/photos/provant/albums

  www.youtube.com/user/creatiefschrijven

  Meer info:
  Creatief Schrijven vzw

  Barbara Delft

  barbara@creatiefschrijven.be

  03 229 09 91

  Organisatie:
  Naft voor Woord  is een initiatief van de Provincie Antwerpen, in samenwerking met Creatief Schrijven vzw en met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Brouwerij Het Anker, Artype vzw, You on Stage, Fameus, ‘Nuff Said, Jeugd en Poëzie, Villanella, bibliotheek Permeke en de bibliotheken van Arendonk, Kalmthout, Zwijndrecht en Mechelen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 5e Rommelmarkt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

            5e Rommelmarkt

    Grasveld Aartselaarstraat

                             Zaterdag 23 april 2016

                                         9u-17u

                                        

                                 

                                      Inkom gratis

                                     Inschrijvingen:

                              Vanaf : maandag 21 maart 2016

                 Bij Gust:Aartselaarstraat 133, tel: 0473/66.24.53

   

      6 euro voor standhouders

   

         LET OP :                            

  • Er wordt een waarborg van 10 euro gevraagd, te betalen bij inschrijving  .
  • Bij proper achterlaten van de standplaats wordt deze met de glimlach     terugbetaald
  • Opbouw :8u-9u,afbraak vanaf 17u NIET VROEGER OF DE HELFT BORG TERUG !!!!
  • Er zijn geen tafels en stoelen voorzien
  • Er worden geen verenigingen met commerciele doeleinden toegelaten op het terrein van de rommelmarkt 

   

   

            

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  19 | 3 | 2016

  Luk Lemmens (N-VA) nieuwe voorzitter Vereniging Vlaamse Provincies (VVP)


  Antwerps gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) is op 19 maar 2916 verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vereniging van de Vlaams Provincies (VVP). Luk Lemmens zal de komende drie jaar aan het roer staan van de VVP. Sinds 2012 is Luk Lemmens eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen, bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit, Cultuur en Erfgoed. Hij volgt Marc Vandeput op, die in 2013 verkozen werd.

  De komende jaren zal de nieuwe voorzitter de uitdaging aangaan om met de vijf Vlaamse provinciebesturen te werken aan de invulling van de vernieuwde taakstelling voor de provincies. De Vlaamse regering heeft immers beslist dat de provincies vanaf 1 januari 2017 niet langer bevoegd zijn voor persoonsgebonden bevoegdheden (o.a. Cultuur, Welzijn, Sport en Jeugd).

  De nieuwe voorzitter wil daarom dit najaar een congres organiseren voor alle provincieraadsleden en gedeputeerden om zich te beraden over de rol van het provinciale niveau voor de komende jaren. Hiervoor wil de VVP contacten leggen met de Vlaamse regering en de lokale overheden, maar ook met de middenveldorganisaties.

  Luk Lemmens is enthousiast om de uitdaging aan te gaan: “De provincies staan voor een zware hervorming en een ingrijpende verandering. Als voorzitter wil ik er voor zorgen dat de VVP een constructieve stem is in het debat. Niemand weet beter dan wij welke rol de provincies spelen en in de toekomst nog kunnen spelen. Het is aan ons om er op toe te zien dat er geen stappen worden overgeslagen in de provinciale hervormingen, om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat onze werknemers correct behandeld worden en dat hun werk niet verloren gaat. Het is belangrijk dat de provinciale besturen een constructieve partner zijn van de Vlaamse regering, zodat de provinciale hervormingen een succes kunnen worden. Ik wil tot slot Marc Vandeput bedanken voor zijn voorzitterschap van de voorbije jaren.” 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S-PLUS

                                                                       HET LENTEFEEST VAN S-PLUS HOBOKEN
   
   
   
  HET WAS WEER  ZOVER WE GINGEN ONS LENTEFEEST VIEREN  IN DC KL HEIDE .
   
   
   
   EEN VOLLE ZAAL IN AFWACHTING VAN DE ARTIESTEN EVEN BIJPRATEN EN DE SHOW KON BEGINNEN;
   
   
   DIT JAAR MET KATRIEN GALLEZ EEN SOPRANE.
   
   
                              ARTHURO CARDINI EN VERONIQUE;
   
   
  TIJDENS DE PAUZE EEN LEKKER GEBAKJE MET EEN DRANKJE EN ZO WAS DE DE NAMIDDAG VEEL TE SNEL VOORBIJ EN ZIEN WE AL UIT NAAR HET ZOMERFEEST..
   
  EN GENIET NOG EVEN NA MET DE FOTO’S
   
   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Beste klant, coöperant en sympathisant, 
   
  Vandaag, 18 maart 2016, verschenen er een aantal artikels in de pers over de Stadsboerderij Wilrijk. Wij willen jullie graag zelf ook toelichting geven bij deze berichten. 
  N.a.v. een anonieme klacht werden we recent gecontacteerd door het FAVV. Het FAVV heeft in navolging van die klacht inderdaad een onderzoek opgestart, dat nu lopende is en waaraan wij met de Stadsboerderij uiteraard de volledige medewerking verlenen.  
  Als gevolg van historische vervuiling door de industrie wordt er in de grond in Wilrijk en omgeving op sommige plaatsen cadmium aangetroffen.  De stad Antwerpen liet in 2012 een bodemonderzoek uitvoeren door de Bodemkundige Dienst van België. Zij formuleerden een advies over wat wel en wat niet veilig kon geteeld worden op de toenmalige kinderboerderij. Dit advies, deel van de aanbesteding voor uitbating van de boerderij van februari 2014 door de stad en dus publieke informatie, is integraal overgenomen in de erfpacht met de stad Antwerpen. Concreet werd voor welbepaalde groenten teeltbeperking geadviseerd, bv voor sla en spinazie, maar bv ook voor wortelen. 
  Toen we ons opstartjaar 2015 voorbereidden, hield ons teeltplan dan ook rekening met de volgende fundamenten: 

  • De genoemde teeltbeperkingen, die werden overgenomen 
  • Selectie van percelen met de laagst gemeten cadmium gehaltes in de bodem 
  • Toevoegen van kalk, kalium, en organische stoffen (grasresten, verteerde stalmest) om het cadmium in die percelen zoveel mogelijk te immobiliseren 
  • Structurele samenwerking met andere boerderijen, minstens voor de teelten in de teeltbeperking, vanuit de coöperatieve opzet van ons project. 

  De geuite twijfel over de geleverde groenten in 2015 is dan ook in zekere zin begrijpelijk, maar in feite werd de kwestie al van bij het begin adequaat aangepakt. 


  Met het oog op de lange termijn werd fundamenteel onderzoek gestart met de Universiteit Antwerpen vanaf de zomer van 2015 rond de mogelijkheden tot verbeteren van de bodem voor wat betreft opname van cadmium om ook de teelten met teeltbeperking zonder probleem te kunnen telen. Dit is uitgemond in een reeks concrete testen in het labo om te kijken hoe we de cadmiumdeeltjes blijvend kunnen immobiliseren. 
  Omdat we ons in Wilrijk meer willen concentreren op veeteelt, zuivelproductie en andere activiteiten al horeca en educatieve werkingn gingen we bovendien al snel na onze opstart op zoek naar uitbreiding van ons areaal.
  Zo kregen we vanaf oktober 2015 zicht op een nieuw veld voor bio-groenten dicht bij de stad, meer bepaald in Wommelgem bij Fort II. Begin 2016 kregen we hier ook zekerheid over, waarmee we de mogelijkheid krijgen alle groenten vanaf dit jaar daar te telen, terwijl we vanuit de coöperatieve opzet ook gewoon verder met andere boeren samenwerken, en nu tijdens de opstart in Wommelgem zelfs nog intensiever.
  Dit maakt de baan vrij vanaf 1 mei 2016 voor horeca in Wilrijk, op dit moment in volle voorbereiding.

  Door de opstart van de groententeelt in Wommelgem kan er, wat ook de vragen zijn die in de media gesteld werden, voor 2016 en de verdere toekomst dus in feite geen enkel probleem zijn.

  De Stadsboerderij is een coöperatief en agro-ecologisch project voor de toekomst dat lekkere, verse producten met liefde en respect voor mens, dier en aarde rechtstreeks tot bij de klant wil brengen. 
  Dank aan de critici, ze houden ons scherp. 
  Dank aan jullie, onze klanten, coöperanten, boeren, trefpunten en andere partners, voor jullie geduld, vertrouwen, en steun. Wij zijn maar initiatiefnemers, zonder jullie is er geen Stadsboerderij Antwerpen. 
  Uiteraard houden we iedereen graag op de hoogte van de voortgang van de zaken. Mochten er nog vragen zijn, dan beantwoorden wij die graag. 


  Warme groeten,
  We zien elkaar graag deze zondag op het Lentefeest van de Stadsboerderij,
  De Stadsboerderij  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPORTLAUREATEN DISTRICT ANTWERPEN 2016
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPORTLAUREATEN DISTRICT ANTWERPEN 2016
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCI TECH CALLENGE

  Jongeren stoten door naar slotfinale van Europese wetenschapswedstrijd Sci Tech Challenge

  6 Vlaamse leerlingen slepen Europees ticket in de wacht met innovatief Go Cycling idee om Brusselse mobiliteitsknoop te ontwarren   

   

  Heverlee, 15 maart 2016 – 50 Europese jongeren (17- en 18-jarigen) uit 10 verschillende landen namen vandaag deel aan de Europese online finale van de Sci Tech Challenge. Zij werden door Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo), ExxonMobil en Ja Europe uitgedaagd om een oplossing te bedenken voor de groeiende verkeersdrukte in Brussel. Deze wetenschappelijk, technische wedstrijd wil jongeren enerzijds informeren over de huidige en toekomstige energieproblemen, anderzijds wil ze jongeren inspireren  om  een  opleiding  en  beroep  te  kiezen  in  Wetenschap,  Techniek,  Engineering  en Wiskunde (STEM). Team BTF (Brussels Traffic Federation) veroverde, samen met Roemenië en het Verenigd Koninkrijk, een plaats in de top drie met als kers op de taart een ticket voor de grote Europese slotfinale eind mei in het Europees Parlement in Brussel.

   

  Hoe kan de verkeersdrukte in Brussel op een duurzame en kost-efficiënte manier verminderd worden? Dat was de opdracht die de deelnemende teams uit 10 Europese landen voorgeschoteld kregen (België, Frankrijk, Italië, Kazachstan, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Rusland en Verenigd Koninkrijk). Het winnende idee van het Vlaamse team wil meer mensen op de fiets krijgen in Brussel.

   

  “We willen het autoverbruik in Brussel drastisch verminderen door het fietsen in de stad aantrekkelijker te maken. Ten eerste willen we de Brusselse wegen fietsvriendelijker makendoor de aanleg van specifieke fietsstroken. Een netwerk van fietssnelwegen moet ervoor zorgen dat mensen in een veilige omgeving kunnen fietsen. Ten tweede willen we het voor mensen gemakkelijker maken om lange afstanden te overbruggen via elektrische bedrijfsfietsen. Tot slot willen we ook de luchtvervuiling aanpakken door ondergrondse tunnels te bouwen specifiek voor het truckverkeer”, aldus Ellyne Maris (Ursulinen Mechelen).

   

  Bruno Franckx (Ursulinen Mechelen), Arno Van Camp (OLV Pulhof Berchem), Laura Verbist (Don Bosco Haacht), Dries Croonen (College Hagelstein Sint Katelijne Waver), Ella Eycken (Ursulinen Mechelen) en Ellyne Maris (Ursulinen Mechelen) eindigden tijdens de Europese online finale in de TOP 3 en mogen hierdoor deelnemen aan de Europese slotfinale eind mei in Brussel. “We zijn zo blij met dit Europese ticket voor de grote finale, we hadden dit echt niet verwacht. Deze wedstrijd is een ontzettend boeiende ervaring, we leren veel bij en leren ook samenwerken in team, wat niet altijd evident is, we kennen elkaar tenslotte niet zo goed. We gaan eind mei ons beste beentje voorzetten, we hebben er veel zin in”, aldus Laura Verbist (Don Bosco Haacht).

   

  De Sci Tech Challenge is een jaarlijkse wedstrijd die bestaat uit klasbezoeken van ExxonMobil medewerkers, een quiz en een Vlaamse wedstrijddag. ExxonMobil heeft deze challenge in het leven geroepen om op originele wijze aandacht te vragen voor energie en de daarbij horende uitdagingen van de toekomst. “De Sci-Tech Challenge biedt ons de kans om scholieren inzicht te geven in het belang van wiskunde, wetenschap en technologie. Ons vermogen om wereldwijd voorop te blijven lopen, hangt af van de volgende generatie wetenschappers en ingenieurs”, aldus Joost Van Roost, President Directeur ExxonMobil Benelux. 

   

  In samenwerking met:

    

  ExxonMobil, het grootste beursgenoteerde internationale olie- en gasbedrijf in de wereld, maakt gebruik van technologie en innovatie om op verantwoorde manieren te voorzien in de groeiende wereldwijde behoefte aan energie. Dit bedrijf is ‘s werelds grootste raffinadeur en verkoper van aardolieproducten. Daarnaast behoort de chemische tak tot een van de grootste ter wereld. www.exxonmobil.bewww.exxonmobil.com

  Vlajo - Vanderen bulkt van jong ondernemend talent. Op de schoolbanken herken je jongeren die initiatiefrijk en creatief zijn, die buiten de lijntjes durven kleuren, die kansen zien én grijpen. Alleen komen die jonge entre- én intrapreneurs vaak niet vanzelf bovendrijven. Hun ondernemingszin moet gestimuleerd worden. Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw, kortweg Vlajo, biedt praktijkgerichte onderwijsprogramma’s aan - van in de kleuterklas tot aan de universiteit - om de ondernemingszin bij jongeren te stimuleren en hun ondernemende competenties te ontwikkelen. Met meer dan 100.000 ondernemende jongeren en bijna 6.500 leertrajecten is Vlajo veruit marktleider in ondernemerschapsonderwijs in Vlaanderen. www.vlajo.org  

   

  Info Sci Tech Challenge -http://scitech.ja-ye.org

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:Nathalie Roels – Communicatieverantwoordelijke Vlajo– 0495 29 61 27 – nathalie.roels@vlajo.org

   

   

                                                          

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Provincie Antwerpen

  15 | 03 | 2016

  Monumentenwacht Provincie Antwerpen toont Israëlische deskundigen hoe om te gaan met waardevolle gebouwen

  Twee leden van het Antwerpse team Monumentenwacht zijn uitgenodigd als prominente sprekers op een congres van de Israëlische Raad voor Monumentenbeheer en Historische Sites (Tel Aviv). Behalve een kennislezing zullen zij er ook een praktische workshop leiden met inspectie van het Habima Nationaal Theater, dat recent heropende na een vier jaar lange restauratieperiode. 

  Van 13 tot 15 maart vindt in Tel Aviv een internationale conferentie plaats over kwalitatief en verantwoord bouwbeheer van monumenten en historische sites. Het congres richt zich op internationale bouwprofessionals en erfgoedbeheerders die praktische kennis en conservatietips kunnen uitwisselen.

  Monumentenwachters Katrien Moens en Evi Van de Weyer zijn enthousiast: ‘De conferentie ‘Management en conservatiebeheer van Historische Sites’ is een belangrijk onderdeel van ‘The International Exhibition for Building Conservation’, waarvoor men ruim 2.500 bezoekers verwacht. De organisatie legt zicht toe op de wisselwerking tussen moderne bouwprincipes en waardevolle conservatietechnieken. Naast prominente sprekers uit de erfgoedsector zijn mondiale bedrijven aanwezig om nieuwe bouwmaterialen en –technieken te introduceren. De Israëlische initiatiefnemers zijn vragende partij voor een uitwisseling van professionele kennis en conservatiepraktijken. Specifiek wat betreft restauratietechnieken en de keuze van geschikte bouwmaterialen kunnen we hen heel wat bijleren.’

  Geen onbekenden
  Monumentenwacht is geen onbekende voor de Israëlische Raad voor Monumentenbeheer en Historische Sites. Een afvaardiging bracht reeds tweemaal een bezoek aan onze regio. Telkens was een werkbezoek aan Monumentenwacht inbegrepen.

  Gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens bevestigt: “De filosofie, werking en bouwtechnische expertise van Monumentenwacht wordt erkend als een progressief praktijkmodel inzake conservatiebeheer. De Israëlische Raad meent terecht dat ons model een mondiale presentatie verdient voor een publiek van internationale professionals. Het feit dat we twee vrouwelijke experten naar dit congres afvaardigen, toont bovendien aan dat dames zeker hun mannetje staan in de mondiale bouw- en conservatiepraktijk.”

  PRAKTISCHE INFO

  Praktisch:
  13-15 maart 2016, Tel Aviv, Israël

  Info Monumentenwacht:
  Webpagina Monumentenwacht Provincie Antwerpen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Workshop snoeien van rozen

  Vrijdag 18 en zondag 20 maart, 14.30 uur, Vrijbroekpark Mechelen

  Het Vrijbroekpark heeft een prachtige rozencollectie, die door onze medewerkers met veel liefde en vakkennis wordt onderhouden. Op dit moment is het tijd voor de rozensnoei. Onze medewerkers delen hun kennis graag met jou.


  Heb jij ook prachtige rozen in je tuin? Wil je ze graag mooi houden, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Volg dan een workshop rozen snoeien in het Vrijbroekpark. Onze vakspecialisten leggen je graag uit waar je op moet letten bij de rozensnoei. Na een deskundige uitleg ga je zelf aan de slag met hulp van onze gidsen.

   

  De workshop ‘snoeien van rozen’ gaat door op vrijdag 18 maart en op zondag 20 maart. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel nodig. Dat doe je via onze website, www.provincieantwerpen.be. Typ in het zoekvenster ‘Vrijbroekpark e-loket’ en je komt meteen bij al onze inschrijvingsformulieren.

  Meer informatie vind je ook op deze website in de kalender van het Vrijbroekpark.

   

  Werkman geeft uitleg over snoeien van rozen - Copyright: Marc Goossens

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:

  Vrijdag 18 en zondag 20 maart, van 14.30 uur tot 17 uur

  Waar:

  Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

  Deelnameprijs:

  gratis

  Website:

  http://www.provincieantwerpen.be

  Social media:

  http://facebook.com/vrijbroekpark

  Meer info:

  Onthaal Vrijbroekpark

  015 45 13 80

  vrijbroekpark@provincieantwerpen.be

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TURNEN
        TURNKRING ONTVOOGDING
   
                               12 MAART 2016 TURNFEEST TEMA: L'EAU
   
   
  We beginnen met onze leden te vieren volgens de jaren dat ze aangesloten zijn.
   
                                                         5 Jaar: Amira Yadine,Bart Cantens,Kyana Duval,Loubna Yadine,Lina Zarioh,Luna Verstreet,Tibo Rercoura,Yente Van den Bergh en Romy Marién .
   
                                                         10 Jaar: Anthea Claeys,Yara de Meyer en Zoé Verschueren.
   
                                                         20 Jaar: Shana De Ruysscher en Kelly Heremans.
   
                                                         15 Jaar: Debby Rijlant.
   
                                                         25 Jaar: Emy Boucher.
   
                                                         30 Jaar: Chris Luyckx,Johan De Laet,Robin Nobels en Tessa De Meyer.
   
                                                         35 Jaar: Guy De Lendtdecker.
   
   
  En nu kan het spektakel beginnen met een enorme lichtshow.
   
                                                       Deel 1: Basis 4:Blub ik ben een vis,Acro:Individuele Oefening,Kleuters:Visjes zijn vrienden geen voer,Basis 2:Aqua,Arco Basis : Singing in The rain,Basis 1: Walk on water,Acro Wedstrijd : Samenwerking VGL Niel,
                                                                   
                                                               Fit&Gezond: I just want to make you sweet,Trampoline: Rain,Gastoptreden: Team get Wild: Radioactieve.
   
   
                                                      Deel 2: Acro: Individuele Oefening,Basis 3: Piates Of The Caribean,Acro: Samenwerking VGL Niel,Demo Acro: O ,Fit&Gezond: Dieper dan de diepste zee,Gastoptreden Team Get Wild : Big Wild Bubblegum Bitch ,
   
                                                                   Ritmische Gymnastiek: Conquest of Paradise en het Eindnummer: Diep in de zee.
   
   
  Het was een fantastisch schouwspel we wachten met spanning op het volgende feest.  
   
   
   
   
   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

  Gitaren bouwen, trappen lassen en auto’s herstellen: het leven zoals het is in PTS campus Boom
  Van nichejob tot knelpuntenberoep, technische richtingen zitten in de lift

  “Met de campagne You Love Tech zet de provincie Antwerpen  dit voorjaar in op technisch onderwijs en technische beroepen. De jobmogelijkheden bij technisch onderwijs zijn groot, veel jongeren hebben al een contract op zak voor ze afstuderen. PTS campus Boom biedt een waaier van 26 afstudeerrichtingen aan, van een nichejob als instrumentenbouwer tot knelpuntenberoepen als lasser, installateur van verwarmingsinstallaties of pijpfitter. Jongeren met een neus voor techniek ontwikkelen dit talent best zo vroeg mogelijk. De You Love Tech-campagne bindt de strijd aan tegen het watervaleffect en wil jongeren met een fascinatie voor wetenschap en techniek al strikken vanaf het eerste middelbaar.” Aldus gedeputeerde voor Onderwijs Inga Verhaert.


  Instrumentenbouw van Litouwen tot Malawi

   

  Voor de richting instrumentenbouw komen jongeren uit heel Europa studeren in Boom. Leerlingen uit onder andere Nederland, Litouwen en Frankrijk leren hun unieke stiel in het PTS. De leerlingen reizen zelf ook de wereld rond om hun kennis te delen. Twee studenten instrumentenbouw (ILSA) gingen in februari 2016 nog naar Malawi. Daar toonden ze plaatselijke leraren houtbewerking hoe je met beperkte middelen snel een gitaar bouwt. Zo kunnen de plaatselijke muziekleerlingen zelf hun instrumenten maken.

   

  De Internationale Lutherie School Antwerpen (ILSA) is een afdeling binnen PTS. ILSA is de enige richting in de Benelux waar je een viool- en gitaarbouwopleiding kan volgen in voltijds dagonderwijs. De opleiding bestaat uit drie jaar. Wie wil, volgt nog een extra jaar restauratie. Tijdens de lessen praktijk bouwen de leerlingen aan hun instrument. Op één schooljaar voltooien ze één instrument aan een gemiddelde van 16 praktijkuren per week. Leerlingen zijn zo gemotiveerd dat ze ook vaak buiten de lesuren in het atelier te vinden zijn al zagend, snijdend of sculpterend aan hun viool of gitaar. Technische en theoretische vakken zoals technologie, akoestiek, muziek en muziekgeschiedenis vervolledigen het opleidingspakket van ILSA.

   

  Strijken met een Stradivarius


  Na inleidende oefeningen om de leerlingen vertrouwd te maken met fijne houtbewerking, het buigen van hout, het steken van gewelfde bladen en fijn inlegwerk bouwen de leerlingen een moderne viool model Stradivarius, medici, 1716. Tijdens het tweede jaar bouwen ze een viool, altviool of een cello op moderne of barokke wijze. De individuele vorderingsgraad speelt een rol bij deze keuze en bepaalt of er nog een derde instrument gebouwd wordt. Een instrument bouwen is een ingewikkeld proces met veel uitdagingen waarbij inzicht, geduld en doorzettingsvermogen cruciaal zijn. Elke leerling doorloopt dit proces op zijn eigen ritme.  Tokkelen


  Bij de tokkelinstrumentenbouw beginnen de instrumentenbouwers met een octaafgitaar, in het tweede jaar gevolgd door een klassieke gitaar. Volgens de Spaanse traditie gitaarbouw maken de leerlingen gitaarrozetten, -halzen, bebalken ze bovenbladen, enzovoort. In het derde jaar specialiseren ze met een renaissanceluit, een flamenco- of barokgitaar of een romantische of klassieke concertgitaar.

  Werkplaats instrumentenbouw (ILSA)van PTS campus Boom

   

  Kweekvijver BMW-garage Jorssen

  De leerlingen automechanica herstellen een 70-tal auto’s per jaar. Voor de klanten is de service iets goedkoper dan in een reguliere garage, terwijl de begeleidende leerkracht de kwaliteit van de herstellingen mee garandeert. PTS campus Boom heeft ook een 10-tal wagens in eigen beheer waarop de leerlingen kunnen oefenen. Autotechniekers in wording sporen zowel mechanische als elektrische fouten op, voeren onderhoudsbeurten uit,  (de)monteren, stellen een diagnose en stellen motors af. De leerlingen automechanica lopen stage bij onder meer BMW Jorssen nv, Volvo Vermant, Peugeot Antwerpen, Carrosserie Etoile en Mercedes-Benz nv Mechelen. Zo leren ze ook de kostprijs van onderhoudswerkzaamheden begroten en communiceren met de klant. BMW-garage Jorssen (Aartselaar en Schoten) ziet stagiairs van Provinciale Scholen voor Tuinbouw en Techniek campus Boom graag komen. Directeur naverkoop van BMW Jorssen nv getuigt: “We werken graag samen met PTS. Er zijn al zes oud-leerlingen bij ons aan de slag op de techniekafdeling en in onze carrosserieafdeling werken drie oud-leerlingen van PTS. Het is een goede zaak om toekomstige werknemers via een stage beter te leren kennen.”

   

   

  Van gitaren naar brievenbussen, rolpoorten en binnentrappen

   

  Elk jaar slaan een 30-tal lassers van PTS campus Boom hun vleugels uit. Lang rondfladderen is er niet bij, want voor het einde van hun laatste schooljaar hebben ze al een job op zak. In 2015 telde VDAB 959 oningevulde vacatures bij de lassers.  Dit cijfer maakt van het beroep lasser een knelpuntenberoep. Zowel het beroep als de opleiding hebben de laatste jaren een sterke evolutie doorgemaakt. In PTS campus Boom leren lassers de stiel in een totaal vernieuwde werkplaats, waar alles aanwezig is om de modernste technieken te leren beheersen. Om de stiel te leren, maken de leerlingen volledige binnentrappen in metaal, rolpoorten, buizenconstructies, brievenbussen, enzovoort. Wie de opleiding lasser – constructie voltooit, kan na zijn studies aan de slag als autogeenlasser, elektrodelasser, hoofdlasser, TIG-lasser of halfautomaatlasser. De toekomstige lassers lopen onder meer stage bij Fabricom, Cargotek Belgium, Arte Vinci en G & D construct.

   

  De derde graad van PTS Boom telt op dit moment vierentwintig leerlingen die worden opgeleid tot lasser – constructie of pijpfitter. Lassers in spe volgen in de tweede graad de richting metaalbewerking. In die tweede graad zitten momenteel 66 leerlingen die op het einde van het vierde jaar een keuze maken tussen autotechnieken, sanitaire installaties, mechanische bewerkingstechnieken en lassen-constructie. Wie pijpfitter wil worden, volgt nog een zevende specialisatiejaar.

   

  Eén school, 26 afstudeerrichtingen

  Vanaf de tweede graad biedt PTS campus Boom 9 studierichtingen. In de tweede graad TSO kan je kiezen voor industriële wetenschappen, techniek-wetenschappen, elektromechanica, mechanische technieken, elektro- of houttechnieken. In de tweede graad BSO heb je basismechanica, elektrische installaties en houtbewerking. In de derde graad BSO verbreedt de waaier naar acht studierichtingen in het BSO en negen in het TSO. Wie na het zesde jaar BSO een zevende specialisatiejaar aanvat, heeft maar liefst negen keuzes. Industriële elektriciteit, pijpfitten-lassen-monteren, computergestuurde werktuigmachines, verwarmingsinstallaties, auto-elektriciteit, carrosserie en spuitwerk, industriële houtbewerking, restauratie muziekinstrumenten of bouw historische muziekinstrumenten.


  Bezoek PTS

  Op dinsdag 12 en zondag 24 april mag iedereen die wil PTS campus Boom bezoeken. Tijdens een infoavond en een opendeurdag zetten ze al hun troeven in de etalage. Met YouLoveTech trekken de provinciale scholen de Belgische festivalzomer vroeg op gang. Tijdens de opendeurdagen ontdekken bezoekers de unieke line-up van technische studierichtingen. Studenten versieren er een meet & greet met hun professionele idolen, die hen meteen laten zien hoe ze als bedrijf schreeuwen om technisch talent.

   

  PRAKTISCHE INFO OPENDEURDAGEN PTS CAMPUS BOOM

  Wanneer:
  Dinsdag 12 en zondag 24 april 2016

  Waar:
  Provinciale Scholen voor Tuinbouw en Techniek, Beukenlaan 44, Boom

  Meer info:
  www.pts-boom-mechelen.be
  www.youlovetech.be
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZVC-GS-HOBOKEN

                                    1-4                                                    

   

  Het was uitkijken hoe GS Beobank Hoboken in het flink gevulde omnisportcentrum van Boussu zou reageren na de mokerslag van afgelopen vrijdag.

   

  In deze heenwedstrijd van de kwartfinale van de Beker van België kregen de Hobokenaars (met doelman Davy Lammertyn op de bank ter vervanging van de zieke Wim Rooms) een supergemotiveerd AC Colfontaine-Hornu tegenover zich.

   

  De huidige leider in derde nationale afdeling C, met liefst acht Franse spelers in zijn rangen, stak vrij en vrank van wal: Olivier Verhanneman zweefde een krachtig schot van Lyess Aksil in hoekschop. Nadien namen de Beobankers de teugels in handen. Met geduldig en constructief voetbal. In de 4’ schudde Hicham Channouf een briljante schijnbeweging uit het lichaam en plaatste de bal piekfijn in de linkerbenedenhoek (0-1).

   

  Vier minuten later lukte Steven Dillien een fraai ééntweetje met Imad Amazou (0-2). Kort daarna begon Hicham Channouf aan een indrukwekkende raid langs de rechterflank, veinsde een voorzet te zullen geven doch besloot keihard in de winkelhaak (0-3).

   

  De thuisploeg liet zich echter niet onbetuigd, zij het vaak met individuele acties. Een trap van El Mehdi El Kinani vergde een geweldige parade van Olivier Verhanneman. Mustapha Aabbassi en Antoine Lemaire mikten beurtelings over en naast het doelkader. Khalid Amzil, constant op zoek naar persoonlijk succes, stuurde een afvallende bal tegen de Hobokense netten (1-3).

   

  De goudzwarten bleven beheerst voetballen en lieten de tegenstander niet zelden achter een ongrijpbare bal hollen. Een vrijschop van Antoine Lemaire belandde in de armen van Clément Granjon. Hicham Channouf werd op de rand van het strafschopgebied zwaar onderuit geschoffeld door El Mehdi El Kinani, deze laatste kwam er zonder gele kaart wel erg goedkoop vanaf.

   

  Ook tijdens de tweede speelhelft hielden de Beobankers de boel rustig onder controle, het tactisch plaatje klopte volledig. Enkel in de zone van de waarheid liep het niet altijd naar wens. Imad Amazou was wel driemaal dicht bij de verlossende treffer, pogingen van Hicham Channouf en Steven Dillien misten de juiste richting.

   

  In de 35’ wist Hicham Channouf zich loodrecht voor doel te wurmen alvorens verrassend doorheen een bos van benen uit te halen (1-4).

   

  De Henegouwers gaven zich nog steeds niet gewonnen en wierpen hun volle gewicht in de weegschaal. Een kolfje naar de hand voor de bezoekers om meermaals vlot om te schakelen met kansen voor Karim Akajoua, Mustapha Aabbassi en Khaled Oulichki.

   

  Tijdens de slotseconden pakte Olivier Verhanneman nog uit met twee sublieme reddingen zodat zijn ploeg op woensdag 30 maart a.s. om 22:00 uur in sportcentrum Sorghvliedt in een erg gunstige uitgangspositie aan de terugwedstrijd kan beginnen…

   

  In competitieverband wacht volgende vrijdag in het hoofdstedelijk Zuidpaleis een moeilijke opdracht tegen Anneessens 25 Bruxelles dat aan een steile opmars bezig is en een vierde plaats in het klassement binnen bereik ziet komen…

   

  Volgende acteurs werden vrij probleemloos geleid door het arbitrale duo Christophe Blairon-Joel Rémy alsook aandachtig bekeken door Pierre Goyvaerts en Rony Penninckx, respectievelijk federaal voorzitter en bondscoach:

   

  AC Colfontaine-Hornu: Clément Granjon (d), Youssef El Madjoub (kpt), Julien Malaise, Khalid Amzil (1), Christophe Demory, Yanise Aksil, Dimitri Demad, Mohamed Jabbli, Lyess Aksil,

  El Mehdi El Kinani, coach Hervé Lagouche en assistent-coach Julien Devière .

   

  GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Davy Lammertyn (d), Antoine Lemaire, Hicham Channouf (3), Imad Amazou, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi,Safouane Channouf, Steven Dillien (1),coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

   

  Onze beloftenbehaalden vanavond in eigen huis een uitgesproken zege tegen hekkensluiterMortsel AZ (5-1).

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   


                                                                  

                                                          0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sportlaureaten Berchem
   
  SPORTLAUREATEN VIERING 2015 BERCHEM
   
           Een voorwoord door Rudy Condes Voorzitter sportraad: samen met het districtsbestuur zet onze sportraad het project Team Berchem aan u voor.Dit ter ondersteuning van onze atleten naar de olympische spelen met onze Ambassadeurs die we deze avond  zullen voorstellen.
            Een voorwoord door Ann Bakelants Districtsschepen voor sport:traditiegetrouw houden we in Berchem in het voorjaar onze sportlaureatenviering.In totaal behaalde 13 individuele sporters en 9 teams het voorbije jaar een titel.Ook proficiat aan  de 64 start to run en start to swim.Ook wat er doen staat in Berchem dit jaar.
   
  Onze Ambassadeurs”TeamBerchem:  Ben en Cindy Dandois /Perfect Team  MMA
                                                                     Carinne Podgorz  en   Svetlana Stavena/Zumba Antwerpen
                                                                     Eddy/:G-sport 
                                                                     Gerda Cleyman/start to run
                                                                     Kettie Remarais/Vrrijwilliger OS Rio De Janeiro
                                                                     Morad Bouayad en Musea Karaca/Kras Jeugdwerking
                                                                     Paul van Agtmael/scermacademie Wezowski
  Demostratie van Soe’s Girls studio,K.B.T.S en Turnkring Volharding
   
  De uitreiking van de trofee door Miss België 2015 Annelies Toros en Ann Bakelants een geschenk en bloemen Presentatie Erwin Van Den Sande.
   
   
  DE LAUREATEN
  Atletiek:Ac Lyra-Nicolai Sake’
   
  Badminton:Olympia BC-Patrick Tan&Marc Roelans,Peter Stessels & Amses Siereveld,Ken Cristiaens,Vincent Chong en Mun Wai.
   
  Basketbal:Mercurius-U16 Miniemen
   
  Hockey:Dragons-Alexander delreu
   
  Jiu Jitsu:Satori Kwai-Louis Cloots
   
  Judo: Satori Kwai-roxane Taeymans
   
  MMA: Perfect team-Cindy en ben Dandois,Samir Alekozal,Jan Quayehaegens
   
  Shermen: Wezowski-Ruben Caluwaerts
   
  Turnen: TB Gymnastics-Tim Laukens,Democircuit B,Matthias Goossens,Emma Mertens,Caro de Weerdt,fleur Luyckx,Nanou Ulrich,Phoebe van Meirhaegehe,Ilias Guerti
   
  Thurnen: Volharding Berchem-Kiara Vervullens
   
  Voetbal:Koninklijke Berchem Sport-U16 en U17
   
  Zwemmen: Zola- Andre’ Joos
   
  Tot slot het afscheid Van Suzanne Krol na 43 jaar sportraad en 83 lentes jong
   
   
   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!