Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    17-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    17 | 06 | 2016

    Provincie zet schouders onder betere verspreiding informatie grensarbeid
    Interreg-V project ‘Grensinfovoorziening Vlaanderen-Nederland’ van start in Efteling

    Tijdens een conferentie onder de noemer ‘Grensarbeid werkt’ werd in De Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel het Interreg-V project Grensinfovoorziening Vlaanderen-Nederland gelanceerd. In een modern Europa wordt steeds meer gestreefd naar arbeidsmobiliteit over de landsgrenzen heen. Om dat extra te stimuleren, zet de provincie Antwerpen samen met andere partners in op de verdere uitbouw van zogenaamde grensinformatiepunten. Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Internationale Samenwerking en Economie heeft namens de deputatie de officiële overeenkomst ondertekend.

    Vanuit de provincie Antwerpen pendelden in 2015 10.704 werknemers over de grens naar de Noorderburen, terwijl 3.862 Nederlanders de omgekeerde verplaatsing maakten. Het project ‘Grensinfovoorziening Vlaanderen-Nederland’ biedt ondersteuning aan deze grenswerkers door alle informatie beschikbaar te maken via een overkoepelend netwerk van bestaande èn nieuwe grensinformatiepunten in de grensregio. Tijdens de kick-off is ook de vernieuwde site www.grensinfo.nl voorgesteld.

     

    Kick-off Interreg project ‘Grensinfovoorziening Vlaanderen-Nederland’

     

    Het Interreg project ‘Grensinfovoorziening Vlaanderen-Nederland’ is een samenwerking tussen het Bureau voor Belgische Zaken en 15 regionale partners in de gehele Vlaams – Nederlandse grensregio. Doel is om alle relevante informatie, voor iedereen die in de grensstreek woont of werkt, extra toegankelijk te maken door de opzet van een netwerk van 14 regionale Grensinfopunten.

     

    Gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie: “Het is voor vele Vlamingen soms makkelijker om bij onze Noorderburen net over de grens te gaan werken, dan urenlang in files richting Antwerpen of Brussel te gaan staan. Het verschil in of het gebrek aan informatie rond de regelgeving mag hierop geen belemmering vormen. Ik woon zelf op enkele honderden meters van de Nederlandse grens en fysiek of mentaal bestaat die grens al lang niet meer. Meer arbeidsmobiliteit over landsgrenzen heen komt onze economische groei en werkgelegenheid ten goede.”

     

    Via zogenaamde grensinformatiepunten kunnen de arbeidsvraag en -aanbod in de grensregio nog efficiënter en effectiever gematcht worden. Zo kunnen tekorten aan bijvoorbeeld technisch geschoold, onderwijzend of verzorgend personeel opgevangen worden door middel van grensarbeid.

    Conferentie ‘Grensarbeid werkt’ – met oa gedeputeerde Ludwig Caluwé namens provincie Antwerpen

    Geheel vernieuwde website www.grensinfo.nl

    Goede informatievoorziening over rechten en plichten van grensarbeiders is essentieel voor het goed functioneren van de arbeidsmarkt in de grensregio. Bureaus voor Belgische en Duitse Zaken presenteren daarom de geheel vernieuwde website www.grensinfo.nl. Grensinfo.nl is evenals de wet- en regelgeving uiteraard erg dynamisch en levert maatwerk op vragen over wonen en werken in Nederland en/of Duitsland en België. De site is een initiatief vanuit de Nederlandse overheid, opgezet door de Bureaus Belgische en Duitse Zaken in samenwerking met de Belastingdienst, het UWV, en Zorginstituut Nederland.

     

    Bureau voor Belgische Zaken is een onderdeel van de Sociale Verzekeringsbank en geeft informatie over de sociale zekerheid in grensoverschrijdende situaties tussen Nederland en Duitsland namens de Sociale Verzekeringsbank, het UWV en het Zorginstituut Nederland.

     

    Het project ‘Grensinfovoorziening Vlaanderen-Nederland’ krijgt ondersteuning van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor een bedrag van 1.26 miljoen euro. Gedeputeerde Peter Bellens, bevoegd voor Europese Samenwerking: “Het is onze taak als provinciale overheid om in te zetten op sterke regionale samenwerkingen over de landsgrenzen heen. Met onze zusterprovincie Noord-Brabant hebben we reeds jaren een goede samenwerking en uitwisseling. In totaal wordt ruim 19.4 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt 8.6 miljoen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.”

     

    Project ‘Grensinfovoorziening Vlaanderen-Nederland’ werd mogelijk gemaakt met de steun van EFRO. De bijdrage vanuit Europa bedraagt 1.259.637,55 euro. De Europese Commissie stelt via Interreg Vlaanderen-Nederland de komende zeven jaar ruim 152 miljoen euro ter beschikking voor grensoverschrijdende samenwerking, die innovatie en duurzame ontwikkeling in de grensregio bevordert.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    Fit-O-Meter voor Fit-O-Meisjes….

     

    Aan de toegang van het Fort 8 in Hoboken staan verschillende toestellen – gebruiksklaar voor wie wil oefenen… ook de ‘gemerkte’ omloop van meer dan 2km. Wacht op u!

     

    Eén opmerking van de gebruiksters : bij vochtig weer zijn de toestellen te glad – en zou er beter een kunststofovertrek (zoals aan het bouwcentrum) voorzien worden.

     

    Of het nu het BLOSO is – de Stad of het District : BEDANKT voor de toestellen… en de oefenkansen!

     

     































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

                                                                                                                                                                      

    In het (prachtig!) gerestaureerd ‘houten huis’ aan de Schansstraat 7 opende sinds onlangs kinderdagverblijf “boelieboe” de deuren…


    Kinderdagverblijf Boelieboe


    Op donderdag 16 juni konden toekomstige ouders en geïnteresseerden kennismaken met kinderdagverblijf Boelieboe in Hoboken. Zij kregen er - in aanwezigheid van schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud - alle informatie over deze nieuwe kinderopvanglocatie.

     

    Begin 2016 opende kinderdagverblijf Boelieboe in de Schansstraat in Hoboken de deuren. Het biedt plaats aan 30 kindjes van 0 tot 3 jaar. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

     

    Stad investeert

    Boelieboe kwam er dankzij de beslissing van het Antwerpse stadsbestuur om stedelijke panden te renoveren tot kinderdagverblijf, en ze open te stellen voor kandidaat-exploitanten. De stad verhuurt de panden via een domeinconcessie aan een marktconforme prijs. “Het is niet eenvoudig om een geschikt pand te vinden dat aan alle criteria van kinderopvang voldoet. Net daarom neemt het stadsbestuur voluit zijn verantwoordelijkheid en gaat het actief op zoek naar panden zoals dit”, aldus schepen Nabilla Ait Daoud. De stad Antwerpen investeerde ongeveer 500 000 euro in de renovatie van dit stadspand tot kinderdagverblijf.

     

    Derde van vier stadspanden

    In februari 2015 lanceerde de stad Antwerpen een oproep naar kandidaat-exploitanten voor vier stadspanden in Deurne, Hoboken, Berchem en Merksem. Na kinderdagverblijf Fonkelfijn (Deurne) en Fabelfee (Merksem) wordt nu ook het stadspand in Hoboken feestelijk geopend.

     

    Kinderopvangtoelage

    Boelieboe werkt met de kinderopvangtoelage van de stad Antwerpen. De stad Antwerpen betaalt hierbij het verschil terug tussen de vaste prijs die de opvang vraagt en de prijs die ouders zouden betalen volgens het inkomenstarief, met een maximum van 14 euro per dag.

     








































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN


    The Tall Ships Races 2016: zo’n 50 schepen, 4.000 trainees en 40 officieren meren aan
    Zesde editie The Tall Ships Races in Antwerpen van 7 tot en met 10 juli 2016


    Van donderdag 7 tot en met zondag 10 juli verwelkomt Antwerpen voor de zesde keer The Tall Ships Races. Voor deze editie meren zo’n 50 schepen aan. Zij hebben samen 4.000 trainees en 40 officieren aan boord. Wie de indrukwekkende zeilschepen wil bewonderen, moet op de wandelboulevard zijn die zich uitstrekt van het Steenplein tot de Rijnkaai. Ook rondom het MAS en aan het Kattendijkdok zijn pareltjes van schepen te zien. Van donderdag tot en met zaterdag houden de schepen gratis opendek. Daarnaast brengen The Tall Ships Races ook een flinke portie sfeer naar de stad met randanimatie gaande van EK-uitzendingen op groot scherm op donderdag en zondag, over een crew parade gevolgd door een verrassingsconcert op vrijdag tot een fonkelend vuurwerk boven de Schelde op zaterdag. Het evenement wordt op zondag afgesloten met de Parade of Sail, de afvaart van de schepen. Het volledige programma en meer info staat op www.tsrantwerp.be.

    Aan de Scheldekaaien, het Kattendijkdok en de dokken rond het MAS meren van 7 tot en met 10 juli zo’n 50 tall ships aan. De schepen nemen deel aan de zestigste editie van The Tall Ships Races. Die brengt hen van Antwerpen over Lissabon en Cádiz naar La Coruña. Het is de zesde keer dat de races Antwerpen aandoen. Sommige schepen, zoals de Dar Mlodziezy, Statsraad Lemkuhl, de MIR en de Gulden Leeuw, zijn trouwe bezoekers. Daarnaast zijn er ook schepen die voor het eerst naar Antwerpen komen, zoals de Venezolaanse Simón Bolívar en de Mexicaanse Cuauthémoc.

    De 50 schepen hebben samen 4.000 trainees en 40 officieren uit maar liefst dertig verschillende landen aan boord. Ook België is vertegenwoordigd. Aan The Tall Ships Races nemen bijna 100 Belgische trainees deel. Een 80-tal daarvan, allen tussen 15 en 25 jaar, is verenigd in de Young Belgium Crew. Daarnaast racen er ook 2 schepen onder de Belgische vlag: de Rupel en de Tomidi. 2 andere Belgische schepen zijn wel in Antwerpen te zien maar racen niet mee. Het gaat om Vrouwe Nele die dient als persboot en de Zenobe Gramme, een zeilschip van de Belgische marine dat dienst doet als school- en trainingsschip voor officieren en onderofficieren.

    Zesde editie brengt heel wat sfeer
    De komst van The Tall Ships Races gaat hand in hand met enkele bezienswaardige tradities. Zo is er op vrijdag de Crew Parade doorheen de stad. Duizenden bemanningsleden, gekleed in hun officiële uniformen, vertrekken dan op de Grote Markt en paraderen via de Kaaien naar het MAS. Bij vertrek (op zondag) is er dan weer de Parade of Sail, de imposante uittocht van de tall ships waarbij alle schepen één voor één de Schelde afvaren, Antwerpen achter zich laten en koers zetten naar het zuiden.

    Bovenop deze tradities organiseert de stad een reeks grote en kleinere randevenementen om van The Tall Ships Races een groots feest te maken. De zone waarin de schepen aanmeren, wordt voor het overzicht onderverdeeld in vijf kleinere zones of “oceanen”. Elke oceaan wordt aangeduid met een eigen kleur en heeft zijn eigen schepen. 

    Aan sfeer zal het in geen van de zones ontbreken, maar dé plek voor wie een feestje wil meepikken, is de rode oceaan. Zo is er onder meer een Afterwork Aper’eau (donderdag), liveconcerten van Cookies & Cream en Natalia (vrijdag) en een thé dansant (zaterdag). Al deze evenementen zijn gratis.

    In alle zones is het dek van de schepen van donderdag tot en met zaterdag gratis toegankelijk van 10 tot 18 uur.

    Het volledige programma is te vinden op www.tsrantwerp.be  

    Net zoals bij andere grote evenementen, vragen politie en organisatoren om rugzakken thuis te laten. Dat vergemakkelijkt het werk van de veiligheidsdiensten.

    Tall Ships ook bereikbaar per Waterbus
    Op het vlak van mobiliteit heeft deze editie van The Tall Ships Races een primeur: voor de eerste keer zetten stad en haven tijdens een evenement de Waterbus in. Die vaart op vaste tijdstippen tussen Hemiksem, Hoboken en het Steenplein in Antwerpen. Bezoekers uit het Waasland kunnen de overzetboot nemen vanuit Kruibeke naar Hoboken of vanuit Bazel naar Hemiksem. Meer info en reservaties:  www.waterbusantwerpen.be.

    Om bezoekers al van bij hun vertrek aan het ponton in feestelijke stemming te brengen, zijn er kinderanimatie, springkastelen en foodtrucks aan de pontons van Hemiksem en Hoboken.

    Daarnaast is heel de Tall Ships-site in het hartje van Antwerpen zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets, te voet of een combinatie van alle. Wie met de wagen komt, wordt aangeraden één van de park-and-rides buiten de stad te gebruiken en van daar met het openbaar vervoer naar de Tall Ships-site te gaan.

    Meer info


    Races voor iedereen dankzij STI, sponsors en peters
    The Tall Ships Races Antwerpen worden georganiseerd door Sail Training International (STI) in samenwerking met stad en Havenbedrijf Antwerpen. Sail Training International is de meest toonaangevende organisator en leverancier van races, evenementen, conferenties, seminars, publicaties, onderzoeken en andere diensten voor de internationale zeilopleidingsgemeenschap. Eén van de stichtende leden van STI is Sail Training Associaton Belgium, de overkoepelende zeilorganisatie van België en partner van The Tall Ships Races.

    Sail Training International wil jongeren met heel uiteenlopende achtergronden aantrekken om deel te nemen aan de races. Zo kunnen ook zij allerlei competenties onder de knie krijgen of aanscherpen, die nu en in het latere (professionele) leven belangrijk kunnen zijn. Om iedereen, ook deelnemers met een beperkt budget, deel te kunnen laten nemen aan The Tall Ships Races, zijn er bedrijven die zich engageren als peter.

    The Tall Ships Races – praktisch

    • donderdag 7 tot en met zondag 10 juli
    • wandelboulevard van Steenplein tot Rijnkaai, rondom het MAS en het Kattendijkdok
    • makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, fiets én Waterbus
    • gratis
    • meer info en het volledige programma op www.tsrantwerp.be

    .













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    Going out with a bang
    Derdegraadsleerlingen Provinciaal Instituut STGodelieve sluiten hun jaar af met indrukwekkende tentoonstelling
    17 juni, 19 uur, Sterckshof

    In het historische kader van het kasteel Sterckshof in Deurne stellen de leerlingen van de derde graad van het Provinciaal Instituut STGodelieve met trots hun eindwerken voor aan het grote publiek. Op 17, 18 en 19 juni kan je tijdens de veelzijdige tentoonstelling ‘The Big Bang’ kennismaken met de creatieve eindejaarsprojecten van de afdelingen Toegepaste Beeldende Kunst en Publiciteit. Op 17 juni om 19 uur wordt deze tentoonstelling geopend met een vernissage.


    'Wij weten welke inspanningen onze leerlingen het hele schooljaar door hebben geleverd om tot dit prachtige resultaat te komen. Daarom vinden wij het als vakgroep niet meer dan logisch dat wij hun de kans bieden om met hun creaties naar buiten te treden', zegt Serge Van Camp, vakleerkracht en initiatiefnemer van het project. Hij klopte daarvoor aan bij Kim Kindermans van Multitude, een organisatie die zichzelf omschrijft als 'het kloppende hart dat het leegstaande Sterckshof doet herleven door kunst en sociale symbiose’. Zij zorgde voor de nodige expositieruimtes, de leerlingen van het Provinciaal Instituut STGodelieve voor de creatieve invulling.

    De tentoonstelling leidt de bezoeker langs diverse culturele projecten in wereldsteden en laat hem kennismaken met bijzondere zitmeubels als de picknickstoel. En wat dacht u van een lichtgevende kauwgom voor fuifgangers? Of een foodbox voor kunstliefhebbers? Deze en nog veel meer bruisende ideeën krijgen vorm tijdens The Big Bang. Een bezoek méér dan waard!






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Kempens Landschap vzw

     

    Inhuldiging monumentale tank Kapellen

    Dinsdag 21 juni, 14u, Fortsteenweg (nabij huisnummer 37), Kapellen

    OP dinsdag hebben de gemeente Kapellen en Kempens Landschap de eer en het genoegen om een Leopard 1A5 tank, een pareltje op het gebied van militair erfgoed, als eyecatcher te mogen plaatsen aan het onthaal van de spoorfietsen in de Fortsteenweg te Kapellen. Het feit dat Kempens Landschap deze tank kan verwerven symboliseert de fijne samenwerking met Defensie, onder andere binnen het project van de spoorfietsen.

     

    Op dinsdag 21 juni om 14u huldigden wij de Leopard tank  in met een kleine plechtigheid en in aanwezigheid van heel wat genodigden. 

     

     

    Programma:

     

    Speeches van Inga Verhaert en Peter Bellens, gedeputeerden en covoorzitters Kempens Landschap

    Speech commandant Jean de Ghellinck, vicedirecteur Aankoopdienst Defensie

    Speech Dirk Van Mechelen, burgemeester Kapellen          












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Provincie Antwerpen

    15 | 06 | 2016

    Grote Nete vallei test duurzame oplossing voor invasieve stierkikker
    Provincie Antwerpen steunt project van Universiteit Hasselt en PXL Bio-Research

    De Stierkikker of Amerikaanse brulkikker kon zich de afgelopen twintig jaar ongehinderd verspreiden in de voedselrijke plassen van de Kempen. Onze inheemse groene kikker is daarvan het grootste slachtoffer. Momenteel gebeurt de bestrijding van de stierkikker door het afvangen met dubbele schietfuiken. Deze methode is echter enkel efficiënt in geïsoleerde populaties. Pxl research en de Universiteit Hasselt gaan nu een nieuwe methode testen die geschikt is voor grote verspreide populaties zoals in de vallei van de Grote Nete. Het bestaat erin om de dieren onvruchtbaar te maken. De provincie ondersteunt dit onderzoek met 20.000 euro.

    “Als provinciebestuur volgen we nauwgezet de biodiversiteit in onze regio op. Voor sommige dieren en planten zetten we speciale beschermingsmaatregelen op. Andere soorten die ingevoerd zijn, zijn echter een bedreiging voor onze eigen biodiversiteit. Die bestrijden we dan,” legt Rik Röttger, gedeputeerde bevoegd voor Milieu, uit. “De stierkikker is een zeer grote en vraatzuchtinge Noord-Amerikaanse kikker. In het project in de Grote Nete vallei gaan ze voor het eerst deze soort bestrijden door het ‘onvruchtbaar’ maken van de mannetjes. Dit zou een duurzame oplossing kunnen bieden tegenover de veel minder diervriendelijke vangacties. We hopen dan ook dat dit experiment slaagt”

    Stierkikker – Copyright: R. Jooris

    Door de productie van kikkerbillen, verzeilde de stierkikker in onze natuur

    De Amerikaanse brulkikker is afkomstig uit het oosten van Noord Amerika. Hij werd in Europa vanaf de jaren 1930 ingevoerd voor de productie van kikkerbillen. Nadien verzeilde hij hier ook nog samen met levende vis voor de aquacultuur of als bewoner van tuinvijvers. Ontsnapte exemplaren stichtten meerdere populaties in het noorden van onze provincie en in de Grote Nete Vallei.

    Stierkikkers hebben een voorkeur voor voedselrijke en ondiepe plassen die snel opwarmen. Hun dieet bestaat uit amfibieën, geleedpotigen, weekdieren, vis, kleine zoogdieren en jonge watervogels en niet zelden ook soortgenoten. Aangezien in deze biotopen verder weinig predatoren zoals roofvissen zijn, kunnen de stierkikkers zich ongehinderd voortplanten ten koste van de inheemse soorten zoals de groene kikker, waarmee hij vaak verward wordt.

    Om deze reden plaatse Europa de stierkikker op de lijst van zorgwekkende invasieve soorten die een bedreiging vormen voor de biodiversiteit. De Europese lidstaten dienen dus maatregelen te nemen om deze soorten zoveel mogelijk onder controle te houden. De provincie Antwerpen coördineert sinds enkele jaren het beleid en beheer van de invasieve Amerikaanse stierkikker.

    Afvangen is niet zinvol bij uitgebreide populaties

    Tot nu toe werd vooral gewerkt met het afvangen van adulte en larvale stierkikkers in geïsoleerde populaties door middel van fuiken en het leeglaten van vijvers. Dit is een goede maatregel voor het uitroeien van geïsoleerde populaties, maar is zinloos bij uitgebreide populaties zoals in de vallei van de Grote Nete.

    De afgelopen jaren heeft PXL Bio research in samenwerking van de Universiteit van Hasselt gezocht naar een duurzame oplossing via de sterilemale-release technique” (SMRT genoemd) of eenvoudig gesteld de sterilisatie en dan opnieuw uitzetten van mannelijke dieren. Zo wil men op een gecontroleerde manier de invasieve uitheemse populaties van de stierkikker uit evenwicht brengen en definitief verwijderen.

    Om deze techniek verder te optimaliseren en uit te testen op terrein, zullen de provincie Antwerpen en het Agentschap voor Natuur en Bos dit project ondersteunen. Plaats van het gebeuren is de Vallei van de Grote Nete.

    Meer info over biodiversiteit in de provincie op www.provincieantwerpen.be

     

    Waarnemingen van stierkikkers kunnen ingegeven worden op www.waarnemingen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    14 | 05 | 2016

    Milieuvergunning provincie Antwerpen gaat digitaal: 10.000 kopieënminderper dossier

    De provincie Antwerpen zet in op snel, efficiënt en digitaal afleveren van milieuvergunningen van klasse 1. Aanvragers kunnen sinds kort bijlagen bij een dossier digitaal bezorgen, wat 10.000 vellen papier minder betekent. De provincie richt zich zo volop op innovatief en duurzaam ondernemen. Bovendien is ze koploper bij het digitaal indienen van een milieuvergunningsdossier, want dat kan in andere provincies nog niet. Sabine Thabert van Inovyn is enthousiast: “Met slechts 1 USB-stick trokken we naar de dienst Milieuvergunningen van de provincie Antwerpen. De bespreking en de aanvullingen liepen uitermate vlot en snel. En de indiening zelf van het dossier gebeurde daarna ogenblikkelijk!”.

    De provincies behandelen de milieuaanvragen van klasse 1. Meestal gaat het om aanvragen van bedrijven met activiteiten die een grotere impact hebben op het milieu. Chemiereus, veebedrijf, dancing, zwembad of tankstation … allemaal hebben ze een milieuvergunning nodig. Vorig jaar werden 407 milieuvergunningsaanvragen en 180 mededelingen kleine verandering ingediend in onze provincie.

     

    Goed nieuws voor de bedrijfswereld

    “Als provincie Antwerpen streven wij ernaar om zoveel mogelijk papier te besparen. Dat levert niet alleen een winst op voor het milieu, maar betekent ook efficiëntiewinst. Een dossier opvolgen en indienen verloopt digitaal een pak sneller en makkelijker. Daarom zetten we in op het digitaal verwerken van milieuvergunningen” licht Rik Röttger, gedeputeerde van Natuur en Leefmilieu toe.

     

    Diensthoofd Milieuvergunningen, Martine Verhelst beaamt: “De papierbesparing is inderdaad de moeite. Het eerste ingediende dossier was meteen een groot dossier met in totaal zo'n 1000 pagina's. Een milieuvergunningsaanvraag indienen analoog betekent het dossier minstens9 keer kopiëren. Dus tel maar uit. Niet elk dossier is natuurlijk even groot, maar zelfs bij kleinere dossiers is de besparing de moeite.

     

    Het bedrijf Inovyn, een 50-50 Joint-Venture, dat de wederzijdse chloorvinylactiviteiten van Solvay en Ineos combineert, was het eerste bedrijf dat zijn aanvraag digitaal indiende. Sabine Thabert, milieucoördinator bij Inovyn: “Het niet hoeven indienen van 12 papieren exemplaren leverde een aanzienlijke besparing in papier en in werktijd bij onze administratie op. Bovendien vertaalde die uitgespaarde werktijd zich ook in het feit dat de indiening van het dossier zo’n twee weken vroeger geschiedde.

     

    Stap voor stap

    De digitalisering verloopt stap voor stap. De provincie hanteert het “wat digitaal is, blijft digitaal, ook bij het indienen van een dossier”-principe. Processen en werking zijn aangepast zodat het mogelijk is om informatie en dossierstukken digitaal te bezorgen en we hiermee digitaal aan de slag gaan. De digitale dossierstukken worden via ons eigen provinciale digitale platform gedeeld met de adviesinstanties en gemeenten, zodat 1 USB-stick volstaat.

     

    Ondertussen werkt de Vlaamse overheid volop aan de omgevingsvergunning. Die integreert de stedenbouwkundige vergunning en milieuvergunning. Op 23 februari 2017 kunnen bedrijven tegelijkertijd en bij dezelfde overheid hun aanvraag tot bouwen en exploiteren laten behandelen. Met 1 samengesteld dossier Bouw en milieu hoeven bedrijven zo maar een vergunningsprocedure te doorlopen. De omgevingsvergunning voorziet dat het dossier digitaal kan ingediend worden via een loket. In afwachting van de komst van het e-loket en de omgevingsvergunning, kunnen bedrijven nu alvast in de provincie Antwerpen het vele kopieerwerk achterwege laten bij indienen van een dossier.

     

    Zelf een aanvraag indienen
    Digitaal kan, maar niet op eender welke manier. Met het dossier gaan vele partijen (gemeenten, adviesinstanties, provincie) aan de slag. Een dossier moet voor hen ook digitaal vlot raadpleegbaar zijn. Voor een vlotte en efficiënte vergunningverlening zijn dan ook afspraken over formaten, wijze van aanleveren … nodig. De praktische wegwijzer op de website is aangepast en biedt een leidraad hoe je digitaal aan de slag kan.

    Van plan om een dossier in te dienen? Doe het maximaal digitaal. Tien vuistregels onder de praktische wegwijzer op de website van de provincie helpen je op weg bij het indienen van een dossier. (http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dlm/milieuvergunningen.html)






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Wat zit er deze week in je pakket?
    16 juni (week 24)


    Wat een bewogen dagen hebben we weer achter de rug... Op vrijdag was er de cd-release van The subTITLES, waar we op hun zomerse tonen genoten van de ondergaande zon op de boerderij. Gisteren was het dan de beurt aan onze Duivels, die helaas niet meteen hun beste beentje voorzetten. Maar we geven hun nog een kans: kom mee supporteren tijdens het midzomerweekendfeest, of volgende week woensdag!

    Want jawel, dit weekend vieren we heel graag samen met jullie het Midzomerfeest. Je kan vrijdagavond op de Boerderij van Lizette terecht voor frisse pintjes, een huisgemaakte limonade of een cava om het weekend goed in te zetten. De barbecue en het bluegrassbandje zijn helaas geannuleerd wegens het slechte weer (er is nog geen Belgisch-weer-backupplan). Maar in dit geval is het enkel uitstel, zeker geen afstel! Op zaterdag kan je dan weer op het erf terecht voor de EK-wedstrijd België-Ierland, en voor de foodtruck met nacho's, chili sin en con carne, en kaasbroodjes. Of in de Boerderij van Lizette, waar je naar hartenlust kan smullen van pannenkoeken, ijsjes, quiche, verse boterhammen, en nog veel meer lekkers. Kom de zomer dus feestelijk inzetten samen met ons!
    Ook in je pakket kan je een feestje verwachten: er zitten tuinbonen in, broccoli, rode lente-ui,... Allemaal kraakvers, recht van het veld en overheerlijk. Jolien ging voor ons aan de slag met de broccoli, en ze maakte er heerlijk gemarineerde broccoliroosjes mee.
    En ten slotte geven we nog graag mee dat het deze week de laatste week is om de asperges van Patrick Robeyns te bestellen. Haast je dus naar de webshop om die zingende asperges uit Schoten in huis te halen! Verder zijn er ook de stevig blozende aardbeien van Kurt Nevejans uit Wachtebeke die staan te springen om in jouw dessertbordje te belanden, eveneens te koop via de webshop. Allen daarheen dus!

    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    – Tuinbonen van Wijngaardhof in Westmalle
    – Rode lente-ui van Wijngaardhof in Westmalle
    – Romeinse sla van Wijngaardhof in Westmalle
    – Ijspegeltjes van Wijngaardhof in Westmalle
    – Andijvie van De Voldoening in Wachtebeke
    – Warmoes van Puur Natuur in Melsele
    – Broccoli van Seizoensmaak in Londerzeel

    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen ijspegeltjes, maar wel rode bietjes met loof van Wijngaardhof.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:
    – Tuinbonen van Wijngaardhof in Westmalle
    – Paksoi van Wijngaardhof in Westmalle
    – Rode lente-ui van Wijngaardhof in Westmalle
    – Andijvie van De Voldoening in Wachtebeke
    – Broccoli van Seizoensmaak in Londerzeel

    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen paksoi, maar wel rode bietjes met loof van Wijngaardhof.


    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (16 juni 2016 - week 24). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

    Deze week is het dus de laatste week voor de asperges van Patrick Robeyns uit Schoten, maar haast je, want op = op! Graag bestellen voor woensdagmiddag 1 juni voor 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/. Ook de aardbeien kan je daar vinden.

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.



     

    www.stadsboerderijantwerpen.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    Rozenfeesten
    Zondag 19 juni, 10 uur, Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

    Juni is de rozenmaand. De rozen in het Vrijbroekpark staan in bloei en zorgen voor een spektakel van geuren en kleuren in het park. Zondag 19 juni vieren we feest in en rond de rozentuin. Kom zeker eens kijken en laat je verwennen!

    Op ons evenementenplein, tussen het hockeyveld en de tennisvelden, vind je een uitgebreide markt. Op deze markt staat een infotent waar je heel wat rozenweetjes opsteekt. Aan deze tent kun je om 13.30 uur, 15 uur en 16 uur aansluiten bij een rozenwandeling.
    Terwijl je kuiert over de markt geniet je van een streepje muziek. Ook op andere plaatsen in het park weerklinkt muziek. Zigeunertrio Piroska, Demi Sec en Los del Tré zorgen voor een gezellige sfeer.

    De muziek leidt je naar onze rozentuinen, waar je bij verschillende rozenverenigingen nog meer kunt leren over de roos.
    Op de rozenfeesten geniet je traditiegetrouw van proeverijen. Dit jaar staan er rozenijs, pannenkoeken met rozenhoning en een fris rozendrankje op het menu. Net zoals vorig jaar kun je even uitrusten bij de High Tea, in het theesalon smul je van rozenthee en gebak.

    De kinderen leven zich volop uit in allerlei activiteiten zoals eendjes vissen, minigolf, gekke kapsels, grime, kleimannetjes maken en een crea-doe-tocht.

    Rozenfeesten in het Vrijbroekpark - Copyright: Barbara Pardon

    Victorian Rose Walk

    Vorig jaar verscheen vereniging Victorian Rose Walk voor het eerst op onze rozenfeesten. Dit jaar zijn ze terug van de partij. Enkele tientallen personages gekleed in Belle Epoque-stijl fleuren de rozentuinen op. Ze geven rondleidingen en hebben een fotografiestand.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Zondag 19 juni van 10 uur tot 18 uur

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark
    Ridder Dessainlaan 65
    2800 Mechelen

    Deelnameprijs:
    gratis

    Website:
    http://www.provincieantwerpen.be

    Social media:
    http://www.facebook.com/Vrijbroekpark

    Meer info:
    Onthaal Vrijbroekpark
    015 45 13 80
    vrijbroekpark@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aka i bara hoboken

    AKA I BARA                                        

    VIERING 35 JAAR

    Onze club is in 1980 opgericht door Geoff Benoy (Sihan,grootmeester) We startten in het Volkshuis, verhuisden naar de Maalbootstraat, de Molenstraat, de Atlasstraat, om uiteindelijk terug in het Volkshuis terecht te komen  waar we nu nog steeds trainen. Ikzelf(39jaar) train al sinds mijn kinderjaren bij deze club, dan ben ik doorgegroeid naar Sensei om vervolgens als voorzitter  de leiding van de club op mij te nemen. Sihan Geoff (70jaar) geeft nog mee wekelijks les en zetelt als erevoorzitter mee in het dagelijks bestuur. Momenteel zijn we de oudste karate club van België. Onze club telt een 60tal vaste leden en de leeftijden beginnen van 5jaar tot 70 jaar. De jongste trainen op woensdag, de junioren trainen ook op woensdag maar dan later op de avond, de senioren trainen op dinsdag,donderdag en zondag. Ik geef ook les in Combat jujutsu aan de senioren, Geoff neemt kobudo op hem.

     

    Onze club Aka i bara kenden tot op heden al vele successen;

    -3x Goud, 2x zilver en 2xbronzen medailles f op het WK van 2012 in Antwerpen.(meer dan 250 deelnemers)

    -4xGoud, 6x zilver en 8xbronzen medailles op de Belgisch kampioenschappen van 2014/2015/2016

    -6xGoud, 8xzilver en 3bronzen medailles op de rupelcup 2011/2012/2013

    -we leverde de sportman van het jaar 2013 af ,

    -we waren laureaat beste club van Antwerpen 2013/2014

    -We kregen huldigingen van onze Wk gangers op het Antwerpse stadshuis bij Bart de wever.

    Met de grotere en de  nieuwe lichting van de  karatekids en junioren  kunnen we nog jaren successen boeken.

    Op naar de 40jaar.

     En de weergoden waren ons goed gezind de regen kwam na de viering

     






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expo Sluitertijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Expo Sluitertijd

    Expo eindejaarswerken atelier Fotokunst

    17 juni om 19u: Opening

    18 - 19 juni: van 10u tot 19u Expo

     

     

    'SLUITERTIJD'

    Vijf studenten fotokunst hebben de foto’s van hun afstudeerproject verzameld onder de noemer Sluitertijd. Deze term uit de fotografie is natuurlijk een onderdeel van iedere opname maar knipoogt hier naar de afsluiting van vijf jaar Fotokunst aan de Academie van Hoboken.
    Inhoudelijk ging ieder zijn eigen weg en dat kan al bij de eerste blik vastgesteld worden op deze tentoonstelling.

    Karin Thiers Het klein gemis
    Haar foto’s zijn samengestelde beelden met een nadrukkelijke aanwezigheid van de materie. De composities zijn bewerkingen van foto’s met toegevoegde materialen om het vlakke beeld enigszins voelbaar te maken.

    Wim Vodderie gewoon ongewoon 
    Onze omgeving heeft dikwijls visuele verrassingen in petto maar ze zijn niet vanzelfsprekend. Deze beelden tonen wat de fotograaf registreert bij zijn omzwervingen, maar hij kiest precies die omkadering waarbij het gewone ongewoon wordt.

    Bruno Pollefeys Léon (1894-1974) 
    Kleinzoon Bruno onderzoekt een sfeer van herinneringen aan Léon die vier jaar aan het IJzerfront vertoefde. In deze foto’s komen de essenties van deze zoektocht aan de oppervlakte.

    Marina Op de Beeck Oude mensen en dingen die voorbijgaan. 
    Krasse bejaarden poseren op statiefoto’s bij een stoel uit hun woning, een element uit hun habitat, en tonen de kijker de band met hun omgeving. Het uiteindelijke afscheid van het huis is een grote stap in hun leven. In een aanvullend boekje toont de fotografe impressies van de woning die verlaten wordt door haar eigen moeder: verre herinneringen worden geprojecteerd op die verhuis.

    Bart Bylois
    Wanneer men abstracte kunst wil creëren via fotografie, verlaat men een beetje “Fotografie". Desondanks creëert de fotograaf via deze fotografie een impressie in een ruimte eindeloos en vooral puur. Ontdaan van enige realiteit, opende deze vorm van fotografische kunst, voor hem althans, een ultieme expressie.

    wanneer 18 juni - 19 juni 2016
    van 10u tot 19u
    vernissage 17 juni om 19u
    waar Zuiderpershuis
    Timmerwerfstraat 40 - Antwerpen

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

    .

    OPLEIDING VAN STADSGISTEN

    Een beetje achtergrond. 
    CVO Provincie Antwerpen, gelegen in de Meistraat 5 (gebouw AP), richt opleidingen in tot stadsgids en reisleider, heel populair! Deze periode is de examenperiode voor de gidsen in spe die het basisjaar afronden. De examenopdracht bestaat uit een traject tussen de Groenplaats en het Centraal station, waarvan elke aspirant gids een deel krijgt toegewezen. Er wordt vooral geoefend op ‘modern’ gidsen, dus met veel interactie. De bezoeker zelf de stad laten ontdekken, daar draait het om! 
    De opleiding bestaat naast de praktijkoefeningen ook uit theorievakken. In het eerste semester kwamen ‘kunst- en cultuurgeschiedenis’ en ’Natuur- en landschapslezen’ aan bod. Ook volgden de studenten van het basisjaar zelf een heel aantal gidsbeurten, als voorbeelden uit de praktijk. Het tweede semester was het naast het gidsen in de Praktijk ook tijd voor het vak ‘Algemene en politiek geschiedenis’. Het gidsen kent veel uitdagingen, maar ook de theorievakken zijn niet te onderschatten, maar noodzakelijk voor een gids die een brede algemene kennis in de praktijk zeker kan gebruiken.
    Als de gidsen van het basisjaar slagen, wacht hen een moeilijke keuze. Verschillende opties dienen zich aan: ze kunne verderstuderen voor Stadsgids Antwerpen, Stadgids Mechelen, Museumgids of reisleider. Pas na de specialisatie kunnen de leerlingen zich volleerd gids noemen. 

    Iedereen leert op zijn manier C.K. had vrienden en kennissen uitgenodigd om eens te komen luisteren naar haar kennis over de Leystraat met zijn prachtige gebouwen en twee standbeelden En wij met zijn allen toch nog bijzonderheden te weten gekomen van onze gids in spe  zoals een goede Antwerpenaar gingen we achteraf een drankje nuttigen in het Antwerpse torengebouw Keizerlei




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

    Wat zit er deze week in je pakket?
    9 juni (week 23)


    We hebben weer leuk nieuws voor jullie: een tweetal weken geleden zijn we begonnen met de eerste aanplantingen op ons veld in Wommelgem. De eerste bloemkool-, spitskool-, courgette- en pompoenplantjes staan er al (en overleefden de overvloedige regen van de afgelopen dagen) en staan hun best te doen om jullie heerlijke groenten te bezorgen!

    Eind juli zullen we waarschijnlijk onze eerste eigen groenten kunnen leveren, en wij kijken daar net zo reikhalzend naar uit als jullie. Want groenten van planten die je zelf in de grond stak, die je me liefde en zorg ziet groeien, die eet je toch eigenlijk het liefst... We houden jullie graag op de hoogte van de vorderingen in Wommelgem, en zullen binnenkort ook meer foto's hebben van het veld en de plantjes. Wordt vervolgd, dus!
    Deze week kunnen we dankzij onze samenwerking met andere boeren gelukkig ook weer veel lekkers in jullie pakket steken. Zo kan je deze donderdag je eerste bloemkool van het jaar verwachten, waarmee Jolien een heerlijke bloemkoolpizza maakte. Je kan hieronder lezen wat er verder nog in je pakket zit.
    En ten slotte willen we ook nog meegeven dat er weer een hele reeks activiteiten op stapel staan! Deze vrijdag is het de cd-release van The subTITLES op de Stadsboerderij, zaterdag en zondag gaat de gezelligste zandbak van het land open en kan je naar de familie voorstelling Zand gaan kijken, maandag kan je komen supporteren voor de Rode Duivels, en volgend weekend vieren we Midzomer met een barbecue, een bluegrassbandje en nog een voetbalmatch! Druk druk druk dus! Je kan meer informatie over de evenementen op onze website terugvinden.

    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    - Bloemkool van Wijngaardhof in Westmalle
    - Selder van Wijngaardhof in Westmalle
    - Rode biet van Wijngaardhof in Westmalle
    - Warmoes van Wijngaardhof in Westmalle
    - Paksoi van Wijngaardhof in Westmalle
    - Rode eikenbladsla van De Voldoening in Wachtebeke


    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen warmoes of paksoi, maar wel spitskool en radijsjes van Wijngaardhof.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:
    - Bloemkool van Wijngaardhof in Westmalle
    - Selder van Wijngaardhof in Westmalle
    - Rode biet van Wijngaardhof in Westmalle
    - Rode eikenbladsla van De Voldoening in Wachtebeke

    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen rode eikenbladsla, maar wel spitskool van Wijngaardhof.


    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (9 juni 2016 - week 23). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

    Deze week geen asperges, maar volgende week weer wel, én dan zijn het de laatste van het seizoen... Bedenk nu dus al maar wat je volgende week zal eten ;)

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.



     

    www.stadsboerderijantwerpen.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07 |06 | 16

    Antwerpenaars kunnen met afval door stormschade terecht op containerpark


    Tijdens de nacht van 29 en 30 mei trok een zware storm over Antwerpen. Antwerpenaars die getroffen werden door het stormweer en daardoor met grof afval zitten kunnen terecht in de stedelijke containerparken.

     

    Antwerpenaars kunnen zoals steeds met hun grofvuil en ander afval terecht in de containerparken. De toegang tot de containerparken en het binnenbrengen van de meeste fracties blijft gratis. Sinds 1 januari 2015 betalen inwoners wel om steenpuin en grofvuil binnen te brengen bij een containerpark. Grofvuil (brandbaar en niet-brandbaar) kan met een maximum 5m³/dag binnengebracht worden in de Antwerpse containerparken.

     

    Openingsuren containerparken

    De stedelijke containerparken zijn geopend op:

    • maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 17 uur
    • woensdag van 12 tot 20 uur
    • zaterdag van 8 tot 16 uur

    Ze zijn gesloten op zon- en feestdagen.

     

    Het containerpark van Zandvliet heeft andere openingsuren. Het is open op maandag van 13 tot 17 uur, op woensdag van 12 tot 20 uur, op vrijdag van 9 tot 17 uur  en op zaterdag van 8 tot 16 uur. Het containerpark van Borgerhout is tijdelijk gesloten.

     

    Ophaling aan huis

    Ophaling aan huis blijft mogelijk, maar enkel voor brandbaar grofvuil en tegen betaling.

    Inwoners van de stad Antwerpen kunnen een afspraak maken voor ophaling aan huis. Schadegevallen zullen prioritair worden behandeld, hiervoor voorziet de stad in extra mankracht.

     

    Bewoners bellen daarvoor naar het stedelijk contactcenter op het nummer 03 22 11 333.

    Op de aangevraagde adressen wordt dit afval dan zo snel mogelijk opgehaald.

    Afval dat klein genoeg is voor een restafvalzak, mag worden aangeboden in een witte restafvalzak van de stad Antwerpen.

     

    Erkenning als ramp

    De stad Antwerpen stuurt alle nodige informatie naar de provinciegouverneur om de storm te laten erkennen als ramp. Pas na publicatie van een Koninklijk Besluit dat de storm officieel als ramp erkent, kunnen inwoners een financiële tussenkomst aanvragen. Hiervoor dient men dan een officieel dossier in. Meer informatie staat op de website van Binnenlandse zaken: www.rampen.be (of www.calamites.be). Opgelet: dit kan pas als de storm erkend is als ramp.

     

    Het is belangrijk om alvast voldoende bewijsmateriaal verzamelen. Dat betekent:

    • een inventaris opmaken van de schade;
    • foto’s nemen als bewijsmateriaal;
    • de verzekeringsmakelaar inlichten en aan hem de nodige attesten vragen (ook als de verzekering niet tussenkomt, moet u van de makelaar een attest van niet-tussenkomst krijgen);
    • de verzekering op de hoogte brengen (en de facturen van de gemaakte kosten bijhouden).

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08 |06 | 16

    Gezocht: uitbater mobiele zomerbar in Park van Eden Wilrijk


    De stad Antwerpen zoekt een uitbater voor een mobiele zomerbar met terras in het nieuw aangelegde Park van Eden in Wilrijk. De uitbater kan aan de slag van juli tot midden september 2016.

     

    Het nieuw aangelegde Park van Eden heeft nood aan een plek waar bezoekers rustig kunnen genieten van de omgeving met een hapje en drankje. Daarom is de stad op zoek naar een uitbater van een mobiele snackbar of foodtruck met terras. De snackbar wordt uitgebaat in de zomer van 2016, van juli tot en met half september. Bij succes kan de exploitatie verlengd worden voor een nieuw seizoen.

     

    Wie interesse heeft, kan terecht op www.antwerpen.be/zomerbarparkvaneden voor meer informatie. Op de website staat ook het digitale biedingsformulier dat ten laatste op 22 juni 2016 om 14 uur ingevuld opgestuurd moet worden naar bieding.parkeden@stad.antwerpen.be.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUROPEES KAMPIONSCHAP JU-JITSU

    Ps:de atleten werden vandaag ontvangen bij de Minister van Sport.

     

    De Broers Michielsen konden niet aanwezig zijn voor de foto.

    Louis Cloots werd 5de,ook Stefanie Wouters 5de,en Sami Loussif nog 7de.

    Er was nog 1 xGoud voor Amjahid Amal in Ne-Waza -62kg dames,en Brons in de-55kg voor Scheldeman Tine.

     

     

     

    Duo’s presteren ijzersterk op het Europees kampioenschap Ju-jitsu

     

     

    Op 4 en 5 juni namen in Gent 20 landen deel aan het European Open Championship Ju-jitsu.

     

    Vlaanderen vaardigde 3 topduo’s af, allen bereikten de finale.

     

    Op zaterdag was het eerst de beurt aan de duo’s Ben Cloostermans en Bjarne Lardon (Ippon Zwijndrecht) en de broers Michielsen (Bushido Zandvliet) in de reeks Duo Men.

     

    Op hun weg naar de finale wonnen Ben en Bjarne achtereenvolgens van de Zweden (83-77), de Nederlanders (87-81,5) en de sterke Duitsers (89,5-85,5).

    De broers Michielsen wonnen van de Italianen (84,5-83,5) en van de Montenegrijnen (86-85,5) en bereikten ook de finale.

    Het Belgisch onderonsje in de finale werd afgesloten met een zege van het duo Cloostermans-Lardon (96,5-90), ze kroonden zich tot Europees kampioen 2016.

    Door deze zege komen ze op de eerste plaats van de Wereldranking algemeen en op de eerste plaats op de ranking van de World Games 2017 in Polen te staan.

     

    Op zondag was het aan het duo Ian Lodens (Ippon Zwijndrecht) en Charis Gravensteyn (Jigo Bazel) in de reeks Duo Mixed, ook zij bereikten de finale.

    Na zege’s tegen de Duitsers (83-82,5), de Italianen (81-79) en de Zwitsers (124,5-123,5) verloren ze nipt de finale tegen de Italiaanse nr. 1 op de Wereldranking met (91-90,5).

     

     

    Een knappe prestatie van alle duo’s onder leiding van duo bondscoach Leon Verbraeken en assistent coach Johny Paelinck.

     

     

    In bijlage foto met v.l.n.r: coach Leon Verbraeken, Ben Cloostermans, Bjarne Lardon, Ian Lodens, Charis Gravensteyn en assistent coach Johny Paelinck






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!