Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    16-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ING

     September NASEDA:

    Donderdag 15 september werd door de gepensioneerden van de Bank Van Brussel, de BBL en de ING de NASEDA gevierd. (de Nationale Senioren DAG)

     

    Zes autocars reden rond acht uur de parking van de zalen Extra Time in Hoboken op.

    Na de koffie en koeken werden de mensen onderverdeeld   en  gegroepeerd naargelang wat ze wilden zien en beleven.…

     

    Een voormiddag en namiddag programma was voorzien met alle bussen naar de Stad Antwerpen.

    Rond de middag verzamelden ze terug in Extra Time voor een ‘broodjeslunch’ om opnieuw te vertrekken naar  het MAS of het RED STAR LINE MUSEUM – of onder andere een toeristische rondrit met het ‘trammetje’…

     

    Met inbegrip van een STOP en een bezoek met stadsgidsen  aan het CENTRAAL STATION  van een 40 tal minuten !

     

    ‘Ik heb voor 300 mensen de tafel gedekt’ zegt Peter van de Extra Time.

     

     

    Rond 17 uur gaf Koen Raets (schepen voor toerisme in Hoboken) nog eerst een uiteenzetting over HOBOKEN.

     

    Hij wandelde zo langs de voornaamste plekken -ten behoeve van de mensen uit Verviers en Luik in beide landstalen – zoals daar zijn NELLO & PATRASCHE.

     

    Een handige boodschappentas en een handig boekje als geschenk moet de aanzet zijn om Hoboken nog eens specifieker te bezoeken.

     

    Proficiat aan iedereen die van deze ‘NASEDA’ een onvergetelijke dag gemaakt hebben  en niet in het minst Peter en zijn Extra Time team; ge moet het maar klaarspelen om 300 schotels praktisch tegelijk warm op te dienen…

      En Koen Raets eveneens gefeliciteerd ge moet het aandurven ook in het Frans uw verhaal te doen!

     

     

    Tekst: Leo Spaey

     

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    Autovrije zondag in Vrijbroekpark
    Zondag 18 september, van 7.30 uur tot 18 uur, Vrijbroekpark Mechelen

    Nu zondag, 18 september, is het Autovrije Zondag. Ook het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark doet mee en zal zondag de hele dag autovrij zijn. Bezoekers krijgen alle ruimte om te stappen, te fietsen of gewoon stilletjes te genieten.
    Om 7.30 uur worden de poorten gesloten voor alle autoverkeer. Je kunt parkeren op de parking van Kellogg’s, aan de Hombeeksesteenweg ter hoogte van huisnummer 321. Van daaruit brengt de fietstaxi je gratis naar het park. Er pendelen zondag drie fietstaxi’s tussen het Vrijbroekpark en de parking van Kellogg’s. Elke fietstaxi kan twee personen vervoeren. Naast de parking van Kellogg’s heeft de fietstaxi nog drie haltes in het park: aan het bezoekerscentrum, taverne Vrijbroekhof en brasserie ’t Park.
    Personen met een handicap mogen wel in het park parkeren indien zij in het bezit zijn van een geldige parkeerkaart voor gehandicapten.
    Op de autovrije zondag kunnen kinderen gratis met go-carts rijden op de parking aan taverne Vrijbroekhof. Aangezien er geen auto’s zijn, kunnen zij die dag rustig rond rijden.

     

    Full Moon Bike Ride

    De autovrije zondag kadert in de Week van de Mobiliteit die vrijdag 16 september van start gaat. Die vrijdag kun je in Mechelen deelnemen aan een Full Moon Bike Ride.
    De Full Moon Bike Ride Club organiseert fietstochten bij volle maan. Vrijdag start de fietstocht om 19 uur op de Grote Markt in Mechelen. Na een uurtje fietsen kom je rond 20 uur aan bij taverne Vrijbroekhof in het Vrijbroekpark. Wil je deelnemen? Registreer je dan op de facebookpagina van Full Moon Bike Ride: https://www.facebook.com/events/1844198432474577/.

    Go-carts in het Vrijbroekpark - Copyright: Marc Goossens

    En hoe zit het met de mobiliteit van het eigen personeel?

    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark stimuleert ook haar eigen personeel om met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen. De helft van het personeel komt dagelijks met de fiets, de trein of de bus naar het werk. Tijdens de week van de mobiliteit worden de werknemers extra aangemoedigd om de auto thuis te laten. Wie fietst of met het openbaar vervoer komt, wordt donderdag 22 september verwend met een heerlijk ontbijt op het werk.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken Nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Het jaarmarktweekend 2016 voor Hoboken komt er aan.

    In het weekend zijn er wel wat veranderingen aangebracht, sommigen zeer zichtbaar anderen iets minder.

     

    Traditioneel wordt het weekend geopend bij GRACILIS, de aquaria-club op de Kioskplaats met een receptie om 19u (natuurlijk ben jij ook welkom:))


    Op zaterdag start dan iets totaal nieuw : het VIVA LOUISA Circusfestival. Met dit festival willen we, vanuit het GRAVENHOF,  een traditie opstarten om elk jaar tijdens het jaarmarktweekend een echt circusfestival te laten plaatsvinden. Dit festival loopt over zaterdag en zondag en kent haar apotheose op zondagavond. Ligt het zwaartepunt van het gebeuren in en rond het Gravenhof dan zijn er ook voorstellingen op locaties in Hoboken.

    Op zondag is er de verenigingen- en cultuurmarkt. Voor de eerste maal zal deze doorgaan in de LOUISALEI tussen het Gravenhof en de Kioskplaats. Dit is een bewuste keuze om een haast fysieke link te leggen tussen het centrum van Hoboken en het Gravenhof. Op de Kioskplaats, Kapelstraat en omgeving vindt op zondag de grote rommelmarkt en braderij plaats. De rommelmarkt laten we organiseren door Rocky events de braderij door de lokale handelaars

    Op maandag is er dan de traditionele jaarmarkt. Na de moeilijkheden vorig jaar met de stedelijke diensten, hebben we gekozen om de markt te laten organiseren door de Algemene Markthandelaars Vereniging. Meer dan 130 markhandelaars zullen op post zijn in gans het centrum van Hoboken ( Kioskplaats, Kapelstraat, Lelieplaats, Van Amstelstraat). Uiteraard is er ook nog de braderij van de lokale handelaars, de veeprijskamp rond het park, enz.

    Daarna is er uiteraard als afsluiter vuurwerk.

    Gans het centrum zal extra bevlagt worden door meer dan  5 km oranje,witte en blauwe vlagjes.

    Gedurende gans de week vanaf 12/09 staat de kermis op de Lelieplaats.

    In bijlage een aantal JPEG files van affiches en flyers

    Koen Raets | Districtsschepen Hoboken

    Na de jaarmarkt start om 17u het evenement HOBOKEN ZINGT met o.m. SILKE MASTBOOMS, GEENA LISA enz.. In het voorprogramma zit CAMILLEFOIS.




     

     

     

     

     

     



     

     

     

     

     

     

     










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    Provinciale prijs voor ontwikkelingssamenwerking voor verdienstelijke masterproef over Noord-Zuid
    Driedubbel feest: prijs ontwikkelingssamenwerking op aftrap academiejaar Universiteit Antwerpen en diploma-uitreiking IOB

    12 september – uitreiking - Antwerpen

    Op 12 september reikt het provinciebestuur de prijs voor Ontwikkelings-samenwerking uit. De prijs huldigt een student die zich in zijn masterproef verdiept heeft in het Zuiden op economisch, politiek, sociaal, juridisch, cultureel en milieuvlak of op het gebied van de volksgezondheid of de menselijke en dierlijke geneeskunde. Dit jaar is het driedubbel feest: de prijsuitreiking valt samen met de diploma-uitreiking van het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid en -Beheer en met de feestelijke opening van het nieuwe academiejaar van de Universiteit Antwerpen.

    Oorkonde, medaille en 850 euro
    Een honderdtal master of master-na-masterstudenten van het Instituut voor Tropische Geneeskunde, van het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid en -Beheer en van de Universiteit van Antwerpen maken kans op een van 6 prijzen. De jury, samengesteld door de deputatie, beoordeelt de ingediende scripties en selecteert een geschikte laureaat:

    • twee prijzen vanuit het Instituut voor Tropische Geneeskunde:
        - Master of Science in Ziektebestrijding en -preventie
        - Master of Science in Volksgezondheid
    • drie prijzen vanuit het IOB (Instituut voor Ontwikkelingsbeleid en –beheer)
        - Master in Globalisation and Economic Development
        - Master in Governance and Development
        - Master in development Evaluation and Management
    • en een prijs vanuit de Universiteit Antwerpen over een relevant ontwikkelingsthema


    De winnaars ontvangen een geldsom van 850 euro, een oorkonde (gekalligrafeerd door Greet Van Gestel) en een medaille.

    Beloning voor academische benadering ontwikkelingssamenwerking
    De provincie Antwerpen reikt sinds 1996 elk jaar de Prijs voor Ontwikkelingssamenwerking uit. Naar goede gewoonte reiken ook dit jaar de provinciegouverneur, Cathy Berckx, en gedeputeerde van Ontwikkelingssamenwerking, Rik Röttger, de prijs uit. Dat gebeurt in het Engels.

    Gedeputeerde Rik Röttger: “We proberen studenten tijdens hun hele schoolloopbaan te prikkelen en te laten nadenken over de verhoudingen in de wereld. Voor het universitaire onderwijs bestaat de provinciale prijs voor Ontwikkelingssamenwerking, waarmee we studenten motiveren en belonen in het academisch benaderen en onderzoeken van ontwikkelingssamenwerking. Zo hopen we hen te stimuleren als echte wereldburgers in het leven te staan.”

    Meer info op de provinciale website.

    Copyright IOB: medaille prijs Ontwikkelingssamenwerking

    Copy richt provincie antwerpen

    Wanneer:
    12 september 2016 

    De prijzen worden uitgereikt door de provinciegouverneur, Cathy Berckx, en gedeputeerde van Ontwikkelingssamenwerking, Rik Röttger. Dat gebeurt in het Engels.

    Waar:
    Aula rector Dhanis, Kleine Kauwenberg 14, 2000 Antwerpen






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg

    6 laureaten ontvangen provinciale prijs voor ontwikkelingssamenwerking voor verdienstelijke masterproef over Noord-Zuid
    6 laureaten gehuldigd door gouverneur Cathy Berx en gedeputeerde Rik Röttger

    Maandagnamiddag 12 september reikte het provinciebestuur de prijs voor Ontwikkelingssamenwerking uit aan zes laureaten. De prijs huldigt studenten die zich in hun masterproef verdiept hebben in het zuiden op economisch, politiek, sociaal, juridisch, cultureel en milieuvlak of op het gebied van de volksgezondheid of de menselijke en dierlijke geneeskunde.


    Zes laureaten kregen de prijs uit handen van provinciegouverneur Cathy Berx en gedeputeerde voor Noord-Zuid Rik Röttger.

     

    3 laureaten van het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid en –beheer (UA):

    • Mr Desalegne Megos Gelagay uit Ethiopië (master Development Evaluation and Management) schreef een masterproef met als titel: “The impact of Productive Safety Net Program (PSNP) on economic empowerment of women: The case of North-East Ethiopia”.

     

    • De laureaat van het masterprogramma Governance and Development is de Braziliaanse Ana Julia Franca Monteiro. Haar masterproef heeft als titel: “The Political Governance of the Brazilian Racial Issue”.

     

    • De Filippijnse Mary Ann Manahan (master Governance and Development) kreeg een prijs voor haar masterproef: “Painting the Town REDD-Plus?: Competing Narratives on Forest Tenure, Land Rights, and REDD+ within Contentious Politics in the Philippines”.

     

    2 laureaten van het Instituut voor Tropische Geneeskunde:

    • Van de internationale “Master of Science in Public Health, orientation Health Systems Management and Policy” is de Filippijnse Romelei Camiling-Alfonso laureaat. Zij schreef een masteproef met als titel: “Are routine health programs in the Philippines responsive to interventions that increase breastfeeding rates?”.

     

    • De laureate van de “master of Sciences in Public Health – Orientation Disease Control” is de Vietnamese Ha Dinh Thu. Haar masterproef heeft als titel: “Are married women aged 15-49 in Chi Linh and Thanh Thuy district, Vietnam willing to pay for HPV vaccine?”.

     

    1 laureaat vanuit Universiteit Antwerpen:

    • Vanuit de Universiteit Antwerpen werd Willem Ooms uit Nederland gehuldigd. Hij is student aan de faculteit Politieke Wetenschappen. Zijn masterproef: “Piraterijbestrijding rond Somalië: een casestudy naar de nationale verschillen van inzet (2009-2011)”.

     


    Gedeputeerde Rik Röttger: “We proberen studenten tijdens hun hele schoolloopbaan te prikkelen en te laten nadenken over de verhoudingen in de wereld. Voor het universitaire onderwijs bestaat de provinciale prijs voor Ontwikkelingssamenwerking, waarmee we studenten motiveren en belonen in het academisch benaderen en onderzoeken van ontwikkelingssamenwerking. Zo hopen we hen te stimuleren als echte wereldburgers in het leven te staan.”

     

    De winnaars ontvangen een geldsom van 850 euro, een oorkonde (gekalligrafeerd door Greet Van Gestel) en een medaille.





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken Nieuws

    HOBOKEN OP 11 SEPTEMBER MONUMENTEN DAG

    FORT 8

    We kwamen bijeen voor het houten huis dat ook een rol speelden daar Belgie enkel een verdedigde rol mocht spelen werden de forten en gordels gemaakt om ons tegen de vijand te verdedigen

    We hadden een gids die de rol en de stijl van de forten ons vertelde te veel informatie om alles op te schrijven maar niet getreurd maak eens een afspraak met de gidsen van het fort OM EEN BEZOEK ALDAAR

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps bericht

     Sant'Egidio

    11 september 2016

    “Voor moslims is het beschermen van mensen in nood, zoals de joden tijdens de vervolgingen, nog meer een menselijke plicht dan een religieuze plicht”, stelde imam Saïd Aberkan zondagavond bij het Monument van de Gedeporteerden aan de Belgiëlei. Hij verwees onder meer naar de Egyptische arts, Mohammed Helmy, die in Berlijn woonde en drie jaar lang een joods meisje verborg. Daardoor kreeg hij in 2013 als eerste Arabier de titel “Rechtvaardige onder de Volkeren”.

    Imam Aberkan, die aan het hoofd staat  van de moslimconsulenten in Vlaamse strafinstellingen, nam deel aan de holocaustherdenking “Wie vergeet, is gedoemd te herhalen”. Die vindt jaarlijks plaats in Antwerpen op initiatief van de Gemeenschap van Sant’Egidio, in samenwerking met de joodse gemeenschap.

    Een tweehonderdvijftigtal mensen van allerlei leeftijden en achtergronden stapten van het Hendrik Conscienceplein naar het Monument aan de Belgiëlei. Tijdens de optocht droegen deelnemers van verschillende culturen, geloofsovertuigingen en leeftijden kaarsen en borden mee met daarop de namen van de concentratiekampen, als een blijvende herinnering aan de nazigruwel.

    Onderweg werden ze aan de Moryah Synagoge in de Terliststraat verwelkomd door Regina Sluszny, ondervoorzitter van het Forum der Joodse organisatie en die zelf een overlevende van de Shoah is.            

    De wandeling eindigde bij het Monument van de Gedeporteerden aan de Belgiëlei. Daar volgde een plechtigheid met toespraken van Prof.Dr. Herman van Goethem rector van de Universiteit Antwerpen, Imam Saïd Aberkan, hoofdconsulent Islam Vlaanderen en Prof. Jan de Volder van KU Leuven en Sant'Egidio. Allen maakten in hun toespraken ook de link met de huidige golf van terreur en de noodzaak aan dialoog en vrede. Prof. Jan de Volder merkte op dat het oorlog is die meestal een collectieve psychose op gang brengt en zo worden omstandigheden gecreëerd om tot systematische uitroeiing van de zondebokken over te gaan. En de rector van Universiteit Antwerpen Herman van Goethem riep iedereen op om te luisteren naar de jongeren, want zij brengen hoop voor de toekomst.

    Na een minuut stilte voor de oorlogsslachtoffers en het zingen van het gebed voor de doden door Rabbijn Aharon Malinsky legden kinderen en ouderen van verschillende origines en geloofsovertuigingen samen bloemen aan de voet van het monument. Het is een symbool van de brug tussen generaties en het is een krachtig signaal voor de opbouw van een vredevolle samenleving

































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOXGALA

    Het Box gala is verplaatst naar 7 November 2016





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken Nieuws

     BROYDENBORG EN SORGVLIEDT worden één park

     

    Na de toelichting door Tom De Boeck, Koen Raets en districtsburgemeester Kathelijne Toen over het Masterplan Hoboken-centrum dat start met de heraanleg van de Marneflaan gingen wij ter plaatse om de ‘werfdoeken’ te onthullen – werfdoeken waarop een schalkse Jan  Jansen (voorzitter van de Hobokense seniorenraad) als ‘ambassadeur’ te zien is.

    Daar waar vandaag de gevelbache hangt wordt eerstdaags letterlijk een ‘verbindingsgat’ in de muur gemaakt.

     

    Voor het fijne van dit verhaal verwijs ik graag naar www.masterplanhoboken.be  én naar de tekst hieronder.

     

     

    Tekst = Leo Spaey

     

    09 |09 | 16

     

    Masterplan Hoboken-centrum start met heraanleg van Marneflaan


    Vandaag werd het startschot gegeven van het Masterplan Hoboken-centrum met de heraanleg van de Marneflaan.

     

    Districtsschepen voor publiek domein Tom De Boeck: “Het Masterplan Hoboken-Centrum bestaat uit verschillende projecten. Het start met de heraanleg van de Marneflaan. Verder zullen park Sorghvliedt en Broydenborg visueel met elkaar verbonden worden. Ook het lichtplan is een belangrijk element van het Masterplan met kasteel Broydenborg als eerste monument dat uitgelicht zal worden. Ten slotte wordt de omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwekerk op de Kioskplaats heraangelegd. Met dit plan werkt Hoboken de komende twintig jaar aan zijn toekomst. We ontwikkelen een visie over ‘Hoboken aan de Schelde’. Dit zorgt voor een bereikbaar Hoboken met een versterkt centrum en een groen Hoboken met prachtig erfgoed.

    Het Masterplan start in september 2016 met de heraanleg van de Marneflaan.”

    Heraanleg Marneflaan
    Het deel van de Marneflaan tussen de Broydenborglaan en de Rodekruislaan wordt een woonstraat. Parkeren zal er langs beide kanten kunnen en de parkeerstroken zullen worden onderbroken door boomvakken. Ter hoogte van de Rodekruislaan komt een verkeersplateau om de toegangen tot het park te verbeteren.

     

    Het tweede deel tussen de Rodekruislaan en de Van Amstelstraat wordt een parkweg met een verkeersremmend karrenspoor in een comfortabel materiaal voor fietsers. Ter hoogte van de Van Amstelstraat komt ook een verkeersplateau.

     

    Het district trekt voor de heraanleg 550 000 euro uit. De heraanleg gebeurt in vier fases tussen september 2016 en maart 2017. Deze vier fases kan u terugvinden op www.masterplanhoboken.be.

     

    Park Sorghvliedt en Broydenborg met elkaar verbinden
    Door een opening in de muur aan park Sorghvliedt te maken worden beide parken met elkaar verbonden. Hierdoor wordt een mooie, groene doorsteek naar het centrum gemaakt.

     

    Lichtplan voor Hoboken
    Hoboken heeft heel wat mooie monumenten en erfgoed. Met het lichtplan zullen deze gebouwen letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers worden geplaatst. Zo kan de Hobokenaar ook ’s avonds genieten van de monumenten. Het eerste gebouw dat in het voorjaar van 2017 wordt verlicht is kasteel Broydenborg in de Broydenborglaan. In de volgende jaren volgen andere gebouwen.

     

    De hoeken van het neoclacissistische kasteel zullen van onderuit door wit strijklicht benadrukt worden. Daarnaast krijgen de vlakken een opvulling met goud getint licht. Daardoor komen de grote kolommen in negatief contrast te staan. Zo maken ze zich visueel meer los van het gebouw en treden ze op de voorgrond. De achtergevel wordt in zijn geheel verlicht. De kleurtemperatuur van het licht zal de kleur van de materialen versterken: warm wit licht voor de baksteen, koud wit licht voor het dak en goud getint licht of lichtjes gekleurd licht voor de witte gevel. De zuidgevel wordt ook verlicht.

     

    De stad Antwerpen voorziet in een bedrag van 60 000 euro.

     

    Heraanleg omgeving aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk op de Kioskplaats
    Met deze heraanleg wil het district het voor bewoners, bezoekers en handelaars uitnodigender maken om het centrum van Hoboken binnen te komen. Het moet een trefpunt worden waar mensen elkaar ontmoeten op het kerkplein of een terrasje. De werken starten aan de Kioskplaats tussen de Antwerpsesteenweg en de Kapelstraat.

     

    Aan de Berkenrodelei zal er een compact kruispunt komen waardoor de veiligheid van alle weggebruikers verhoogt. Verder verhuist de tram- en bushalte van de Kioskplaats naar de Antwerpsesteenweg. Voor fietsers komt er een apart fietspad gescheiden van de rijweg.  De D’Urselstraat wordt éénrichtingsverkeer in de richting van de Dr. Coenstraat. Er kan geparkeerd worden aan beide zijden. De ruimte voor de kerk ten slotte wordt een groen plein. Ook de kerktuin wordt opnieuw aangelegd.



































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE EN STAD ANTWERPEN

    .

    Werken aan DIVA gestart!
    Nieuw museum en belevingscentrum voor edelsmeedkunst, juwelen en diamant opent eind 2017

    Donderdag 8 september is de symbolische eerste spadesteek gegeven van DIVA, het nieuw museum en belevingscentrum voor edelsmeedkunst, juwelen en diamant aan de Suikerrui in het hart van Antwerpen. Het komende jaar wordt de site van het voormalig Etnografisch en het voormalig Volkskundemuseum gerenoveerd tot een plek waar iedereen alles te weten komt over het Antwerps diamantverhaal en kennis kan maken met het Antwerps vakmanschap. De opening van DIVA is voorzien voor december 2017.

    Informatie naar de buurt

    Vanzelfsprekend gaan de werken aan DIVA gepaard met hinder voor de buurtbewoners. Alle mensen in de directe omgeving kregen een brief met informatie in de bus en worden uitgenodigd op een infovergadering die zal plaatsvinden op 13 september vanaf 18u30.

     

                                                    

     

    Verwelkoming door gedeputeerde Luk Lemmens en toelichting bij DIVA

    Toekomstbeeld van DIVA door Jeroen Martens, directeur

    Fasering van de werken door projectverantwoordelijke Charlotte Rubbens

    Ruimte voor vragen in aanwezigheid van de architect

    Eerste spadesteek was een afbraak met een hamerslaghamerslag

    (L. Lemmens, gedeputeerde voor cultuur – donderdag 8 september 2016)

    Geachte genodigden, partners, vertegenwoordigers van de aannemer, van het architectenbureau, medewerkers van de provincie, dames en heren van de pers,

    -          Laat ik beginnen door te benadrukken hoe geweldig het is om hier vandaag samen met u te kunnen staan om van start te gaan met de werken aan DIVA.

    -          Toen ik eind 2012 begon als gedeputeerde voor Cultuur waren er namelijk twee grote probleemdossiers: het provinciaal Diamantmuseum was een half jaar dicht zonder zicht op een doorstart en het Zilvermuseum in het Sterckshof zat op een dood spoor nadat de plannen voor een renovatie van het kasteel waren afgesprongen.

    -          Sinds 2013 ben ik met mijn mensen en mijn diensten aan een oplossing voor beide musea aan het werken, een oplossing die nu eindelijk concreet wordt.

    -          Dat begon met het vinden van een nieuwe locatie, hier aan de Suikerrui. Vervolgens dienden zowel de provincieraad als de stad overtuigd te worden om in te stemmen met de aankoop en de verkoop van dit indrukwekkende bouwblok.

    -          In 2013 keurde de provincieraad de aankoop goed en werd er vanuit de provincie 5,75 miljoen euro vrijgemaakt, bovenop de aankoopprijs van 6 miljoen, om het voormalig etnografisch en volkskundemuseum uit te bouwen tot een nieuw museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant in het hart van de stad. Begin 2014 werd ook verkoop goedgekeurd door de gemeenteraad.

    -          Ook de stad sprong mee op de kar en vorig jaar kon ik samen met schepenen Koen Kennis en Ludo Van Campenhout onze handtekening zetten onder een samenwerkingsakkoord waarin de stad Antwerpen zich engageerde om 3 miljoen euro vrij te maken voor dit project.

    -          De steun van de stad was extra belangrijk gezien de beslissing van de Vlaamse regering om cultuur te schrappen als provinciale bevoegdheid. Door het engagement van de schepenen is er zekerheid dat dit project ook na 2017 onder auspiciën van de stad zal kunnen groeien.

    -          Op die manier kwam er eindelijk een einde aan de kwalijke gewoonte uit het verleden waarbij stad en provincie naast elkaar probeerden schrijven aan een diamantverhaal, totdat bleek dat Antwerpen als dé diamantstad van de wereld amper nog een toeristisch aanbod had voor diamantliefhebbers.

    -          DIVA, zoals dit project sinds begin dit jaar heet, zal hier eindelijk verandering in brengen. DIVA wordt een museum, een belevingscentrum en een uithangbord voor alles wat in deze stad en in onze provincie met edelsmeedkunst, juwelen en natuurlijk diamant heeft te maken.

    -          Dit wordt een belangrijke nieuwe troef voor het toerisme in Antwerpen, maar ook de jongeren in deze stad zullen hier kunnen ontdekken hoe Antwerpen is uitgegroeid tot de belangrijkste diamantstad van de wereld. Ook voor het educatief aanbod rond diamant zal DIVA een nieuwe start kunnen betekenen.

    -          Bovendien willen we plaats bieden aan jonge ontwerpers van eigen bodem die hier hun producten ook zullen kunnen aanbieden aan de bezoekers. Zo wordt DIVA ook een verhaal van kansen en een duw in de rug van het vele talent dat in deze stad rondloopt.

     

     

    Dames en heren,

    -          Het mag duidelijk zijn, er is een lange weg afgelegd om hier te komen. Ik heb het namelijk nog niet gehad over de uitdagingen die deze gedeeltelijk beschermde gebouwen hebben gevormd voor onze ontwerpers en architecten.

    -          De werken van de komende maanden zullen intensief en ingrijpend zijn, zonder hierbij aan het historische uitzicht van dit bouwblok te raken, een hele prestatie gezien de noden van een hedendaags museum en de erfgoedwaarde van dit bouwblok.

    -          En toch, ondanks de moeite die het heeft gekost om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen, ondanks de bouwkundige uitdagingen en ondanks alle bestuurlijke hervormingen en besparingen waar de provincie mee geconfronteerd is staan we hier vandaag om de eerste spadesteek te geven van DIVA en zitten we daarmee nog mooi op schema.

    -          Toen de eerste plannen van DIVA bekend werden gemaakt is er gezegd om eind 2017 te kunnen openen, wel zoals straks zal blijken uit de planning van de werken zullen we eind 2017 openen!

    -          Hoe DIVA er zal gaan uitzien, hoort u zo dadelijk, maar voor ik het woord doorgeef aan Jeroen Martens, de directeur van DIVA heb ik nog een praktische mededeling.

    -          De buurt zal de komende maanden natuurlijk wat hinder ondervinden van de werken. Daarom werd vorige week vrijdag een informatieve brief verspreid en organiseren we op 14 september een infoavond voor de buurtbewoners. We vinden het belangrijk om hen van in het begin te betrekken bij dit project en mochten hen het voorbije jaar al op enkele van onze evenementen verwelkomen.

    -          Tot slot wil ik nog onze medewerkers van de provincie, zowel bij DIVA als bij het departement Logistiek, de partners bij de stad , de aannemer en de architecten bedanken en feliciteren. Het is dankzij de goede samenwerking van de laatste jaren dat we hier nu staan en aan het volgende hoofdstuk in ons verhaal kunnen beginnen.

    -          Dan geef ik nu graag het woord aan directeur Jeroen Martens en projectverantwoordelijke Charlotte Rubbens voor een toekomstbeeld van DIVA en een overzicht van de geplande werken. Aansluitend geven we een symbolische eerste spadesteek.

    -          Ik dank u.





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    8 september 2016

    Drie nieuwe projecten van start in Interreg Vlaanderen-Nederland

     

    Ruim 13 miljoen euro - inclusief cofinanciering - wordt met nieuwe goedkeuring in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd.

    Leve(n) de Bodem

    Op 7 september keurde Interreg Vlaanderen-Nederland drie nieuwe projecten goed. ‘Natuurlijk groen als grondstof’ richt zich op de opstart van een kringloopeconomie rond groene reststromen. Bij ‘SKiN-HUID’ en ‘PRosPERoS’ ligt de focus op (zorg)innovatie. 'SKiN-HUID' ontwikkelt een kankertherapie tegen huidtumoren en ‘PRosPERoS’ zal op maat gemaakte implantaten voor heup en rug ontwikkelen door middel van regeneratieve geneeskunde.

    Met deze goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal ruim 13 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt 6.5 miljoen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Ondertussen staat de teller op 28 goedkeuringen waarmee 68.9 miljoen euro vanuit het EFRO fonds werd geïnvesteerd in de grensregio. Nog deze maand plant het programma een derde oproep. 

     

     

    CrossRoads: het beste project in Europa?
    Finaleplaats RegioStars Awards 

    Elk jaar worden door de Europese Commissie de RegioStars Awards uitgereikt. Binnen vijf verschillende thema’s worden innovatieve en succesvolle projecten in regionale ontwikkeling in de spotlight gezet en beloond. CrossRoads werd geselecteerd voor de finale. Meer informatie kan u hier vinden. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    Lekkers met Streken-terras op Landbouwdag Heist-op-den-Berg
    Zaterdag 10 september van 9 tot 17u, Heereweg z/n, Wiekevorst/Heist-op-den-Berg

    Zin in een leuke gezinsuitstap? Kom op zaterdag 10 september naar de Landbouwdag van Heist-op-den-Berg en passeer zeker eens langs het gezellige Lekkers met Streken-terras. Je maakt er kennis met het lekkers uit Heist-op-den-Berg en omstreken en kunt er proeven er van hoeve-ijs, rijstpap, fruit, kaas, streekbier, appelsap en veel meer.

     

    De Landbouwdag wordt om 9u officieel geopend door gedeputeerde voor platteland Peter Bellens.

     

    Met het ganse gezin genieten op het Lekkers met Streken-terras - Copyright: Hooibeekhoeve


    Aanwezige producenten:

    • Hoevezuivel - De Witte Lelie

    • Serafijn bieren - Microbrouwerij Achilles

    • Runds- en lamsvlees - ’t Zwarthof

    • Saffraan en afgeleide productenBelgische Saffraan - Linda Van Den Bulck

    • Noten en olie - Migino

    • Aardbeien, confituren en aardbeiensap - Op het veld

    • Kaas - Van Loock Agra

    • Fruit- en appelsap - Notelteirs

    • Vollegrond groenten - Tuinbouwbedrijf Vercammen

     

    Volgende editie:

    Op maandag 31 oktober vind je het Lekkers met Streken-terras op de jaarmarkt van Willebroek.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    zaterdag 10 september, van 9 tot 17u

    Waar:
    Heereweg z/n, Wiekevorst/Heist-op-den-Berg

    Website:
    www.landbouwdag.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé,  gedeputeerde bevoegd voor landbouw

    Peter Bellens,  gedeputeerde bevoegd voor platteland






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    05 | 09 | 2015

    Uitgebreide delegatie op Agromissie naar China
    Helft van de deelnemende bedrijven komt uit provincie Antwerpen

    Afgelopen weekend is een Vlaamse delegatie richting China afgereisd. De deelnemende bedrijven uit de agro-industrie gingen in op de uitnodiging van organisatoren Flanders Investment & Trade (FIT) en provincie Antwerpen. Naast een uitgebreide delegatie van de provincie Antwerpen, met onder andere gedeputeerde voor Landbouw, Economie en Internationale Samenwerking Ludwig Caluwé, komt ook de helft van de deelnemende bedrijven uit de provincie Antwerpen.

    Voor de organisatie van de zevendaagse zakenreis naar China sloot de provincie Antwerpen een samenwerkingsakkoord met Flanders Investment & Trade af. De groepszakenreis naar Beijing, Shaanxi en Shanghai is specifiek gericht op bedrijven in de agro-sector. De helft van de deelnemende bedrijven komt uit de provincie Antwerpen: Arbor uit Hulshout, AVT Europe uit Essen, Bens uit Westerlo, Molenbergnatie uit Antwerpen, Noordvlees – Van Gool uit Kalmthout en Proviron Industries uit Hemiksem.

     

    De provincie Antwerpen heeft reeds meer dan 30 jaar een intensieve samenwerking met de Chinese provincie Shaanxi, die is ontstaan naar aanleiding van de vestiging van de joint venture van Jansen Beerse in Xi’an in 1985. “Wij waren toen een pionier, want we waren de eerste Belgische provincie die een samenwerking aanging met een Chinese partner”, verklaart Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie, Landbouw en Internationale Samenwerking. “Als resultaat hiervan beschikken we over een goed uitgebouwd netwerk van contacten in de hele provincie Shaanxi, die wij ter beschikking kunnen stellen van onze bedrijven.”

     

    De agromissie trekt de komende dagen onder meer naar Yangling in Shaanxi, waar het ‘Yangling Agricultural High-tech Industries Demonstration Zone’ is gevestigd. Deze ‘Zone’ bestaat uit een topuniversiteit in China, de Northwest Agriculture and Forestry University, scholen voor technisch- en beroepsonderwijs, O&O-centra en een industriepark met Chinese en joint-venture bedrijven. Ze werd opgericht in 1998, met als bedoeling om het hele landbouwgegeven bijeen te brengen en zo maximale interactie te stimuleren.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé,  gedeputeerde bevoegd voor Economie, Landbouw en Internationale






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    05 | 09 | 2016

    Zwarte Liza overleden
    Rivierenhof in rouw

    Vanochtend werd Zwarte Liza dood aangetroffen op de Kinderboerderij Rivierenhof. Aldaar tijdelijk ondergebracht omwille van het bevrijdingsvuurwerk, viel de mega-populaire zwarte zwaan op het erf ten prooi aan een sluwe vos. 

    De chou-chou van het Rivierenhof is niet meer. Van zodra de zwarte zwaan vorig voorjaar op de kasteelvijver was neergestreken, werd het mysterieus aangelande dier massaal door de bezoekers van het provinciaal domein in de harten gesloten.

    Van heinde en ver was er grote belangstelling voor deze gevederde exoot, er werd zelfs een reportage voor CNN over ingeblikt. Dichter bij huis kwam er een online referendum om het dier een naam te geven en de gemoederen bedaarden pas op 12 mei 2015 toen de zwaan met suikerbonen en een lied van Katastroof officieel werd gedoopt tot Zwarte Liza, Burilda, Blacky van het Rivierenhof. (zie hernomen persbericht hieronder).

    Bij zeer koude temperaturen werd Zwarte Liza ondergebracht op de Kinderboerderij. Ook wanneer de vuurpijlen van de Bevrijdingsfeesten boven de spiegelvijver gingen knallen, vond de zwarte zwaan daar tijdelijk onderdak.

     

    Helaas liep de laatste uitstap de zwaan die niet kon vliegen dit weekend fataal af. Zondagnacht viel Zwarte Liza ten prooi aan een vos die zich onder omheiningen van het erf langsheen de Parkweg had gegraven.

     

    Dit mooie roofdier is steeds vaker actief in de grootstedelijke rand en dus ook in het natuurwaardevolle Rivierenhof. Hoe spijtig ook, er mag worden geconcludeerd dat Zwarte Liza eigenlijk een zeer ‘natuurlijke’ dood is gestorven.

    Beleidsverantwoordelijke:

    Bruno Peeters,  gedeputeerde bevoegd voor groendomeinen




    COPY RICHT PROVINCIE ANTWERPEN


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    Monumentenwacht provincie Antwerpen in Kristus Koningkerk op Open Monumentendag
    Focus ligt op glas-in-loodramen en gerestaureerd Klaisorgel

    Zondag 11 september stellen weer honderden monumenten in Vlaanderen hun deuren open. Het lokale comité OMD Antwerpen kon rekenen op de medewerking van  Monumentenwacht provincie Antwerpen en het Architectuurarchief van de Provincie Antwerpen om in de Antwerpse Kristus Koningkerk aan jong en oud een boeiend programma aan te bieden.


    De Kristus Koningkerk is een iconisch gebouw in de wijk het Kiel. Wie via de Boomsesteenweg naar Antwerpen rijdt, ziet het typische silhouet al van ver opdoemen. De kruisbasiliek is in 1928-1930 gebouwd naar ontwerp van Jos Smolderen in modern romaans-byzantijnse stijl. Het gebouw deed eerst dienst als Museum voor de Vlaamse kunst op de Wereldtentoonstelling van 1930 en werd pas nadien parochiekerk. Op Open Monumentendag vind je hier een algemeen infopunt. Je kan genieten van een film- en fototentoonstelling over de wereldtentoonstelling van 1930 en de specifieke architectuur in de omringende Tentoonstellingswijk.

     

    Ook voor kinderen!

    Monumentenwacht provincie Antwerpen focust op de glasramen en verzorgt doorlopend rondleidingen voor volwassenen en activiteiten op kindermaat. Jan Defauw geeft om 14, 15 en 16 uur een rondleiding over de historiek van de glas-in-loodramen. Aan de infostand over het gerestaureerde Klaisorgel vertrekt een rondleiding om 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur. Er is ook een doe-orgel voor kinderen.

     

     

    Armand Calders, Karton voor een glasraam in de Kristus Koningkerk - Copyright: Architectuurarchief Provincie Antwerpen

    Glasramen inkleuren

    “Onze monumentenwachters delen hun kennis van en liefde voor het erfgoed graag met groot en klein. Ze nemen je mee voor een boeiende wandeling vol informatie over inspectie, schadebeelden en onderhoud van glas-in-loodramen. Ze laten je ook een paar onverwachte hoeken en gaatjes van de kerk zien! En we vergeten ook de kleintjes niet: kinderen mogen deelnemen aan een leerrijke zoektocht over de glasramen in de kerk, of een lijntekening van een glasraam tot leven brengen met kleur. Doe mee en geef je invulblad of tekening zeker af, want we verloten drie mooie prijzen onder de beste en mooiste werkstukjes,” stelt gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens.

     

    Ten slotte kan de bezoeker nog terecht op een tentoonstelling over kerkelijke gewaden en attributen en de tentoonstelling GLAS(h)ART van kunstenaar Leo Vinck. Deze laatste tentoonstelling loopt nog tot 18 september.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Zaterdag 11 september van 10 tot 10.45 uur en van 12 tot 18 uur
    Opgelet! Om 11 uur is er een misviering, dan is de kerk tijdelijk enkel voor de eredienst open.

    Waar:
    Kristus Koningkerk, Louis Strausstraat 1, 2020 Antwerpen

    Meer info:
    www.provincieantwerpen.be

    Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor Cultuur






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!