Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    09-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

    Het districtscollege nodigt u en uw partner graag uit op de het officiële openingsmoment van Wilrijk Feest op zaterdag 8 juli 2017 om 16.30 uur, dit ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag 2017.

    Om Wilrijk feest samen met u officieel te openen, nodigen we Emeritus hoogleraar Literatuur en Filosofie Ludo Abicht uit die stilstaat bij de betekenis van de Vlaamse feestdag in het Vlaanderen van vandaag. Daarna luisteren we naar muziek van Bruno De Groote en Ben Faes, verbonden aan de academie van Wilrijk en gerespecteerd als nieuwe lichting Vlaamse componisten.

    Dit openingsmoment voor de viering van de Vlaamse feestdag in Wilrijk wilt u niet missen.

     

     

    Over Ludo Abicht
    Abicht groeide op in Antwerpen en studeerde filosofie en taalkunde. In 1971 haalde Abicht zijn doctoraat Germaanse letterkunde aan de Universiteit van Cincinnati. Hierna doceerde hij dertig jaar. Daarnaast publiceerde hij meer dan 20 boeken en diverse artikelen. Ludo Abicht bekleedde in 2004-2005 de Calewaert-leerstoel, en was van 2005 tot 2006 lid van de commissie-Bossuyt voor normen en waarden. Hij is actief in de Vlaamse Beweging en door iedereen gerespecteerd als verdediger van debat en vrijheid van meningsuiting.

    Het Duo De Groote en Faes. Foto (c) Cas Janssens

    Over duo De Groote en Faes
    De academie van Wilrijk heeft met Bruno De Groote, leraar gitaar popjazz, een van Vlaanderens meest talentrijke jazz gitaristen in huis. Voor de officiële opening van Wilrijk feest, zorgt hij samen met zijn compagnon Ben Faes op contrabas voor een muzikaal cultureel aperitief om u tegen te zeggen. Het Duo De Groote en Faes kan gerekend worden tot een nieuwe lichting van Vlaamse componisten. 

    • Ben Faes is een veelgevraagd contrabassist bij de internationaal gerenommeerde symfonische orkesten zoals de Filharmonie of bij Anima Eterna o.l.v. Jos Van Immerseel, maar ook buiten Vlaanderen zoals het Rotterdam Philharmonsich Orkest. In Faes' composities voor De Groote-Faes Duo hoor je flarden van deze rijke baggage : klassieke harmonieën en romantische gestreken passages. Bijwijlen ook echo's van zijn tijd als begeleider in de groep rond die grote Antwerpenaar, wijlen Wannes Van De Velde.
    • Bruno De Groote legde als gitarist een uiterst breed parcours af. Hij leidde talloze jazzprojecten, componeerde theatermuziek, was vaste begeleider van blikvangers Raymond Van het Groenewoud, Pieter Embrechts, Lady Lynn. Dit jaar trekt Bruno, samen met Ben Faes, op tour met Kommil Foo.






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kom op tegen kanker

           

    Sjoelen in HOBOKEN op uitnodiging van de club DE VROLIJKE SCHUIVERS.


    • Sjoelen in HOBOKEN op uitnodiging van de club DE VROLIJKE SCHUIVERS.


      In samenwerking met het Dienstencentrum Klein Heide werd er weer gesjoeld op donderdag 6 juli 2017. De opbrengst gaat naar “kom op tegen kanker”. Dit jaar was het de 12 editie. Zoals voorgaande jaren was er een ruime belangstelling. 17 deelnemende ploegen, de eerste plaats werd behaald door Vrijgeleid1 met 1602 punten nummer twee VDB1 met 1520 punten en op drie staat Seefhoek1 met 1499. Winnen is hier ook minder belangrijk, de sfeer de gezelligheid en het samen zijn is hoofddoel van deze activiteit.

    • Ook de hobyclub was er aanwezig en verkochten de gemaakte stukken te koop voor kom op tegen kanker





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    7 | 7 | 2017

    Eerste cocoon in a tree in België #TerraNova17
    Nog 3 plaatsen beschikbaar voor een dromerige nacht in Arboretum Kalmthout

    Terra Nova, het zomerprogramma van de provincie Antwerpen, focust met 5 nieuwe logeeradresjes meer dan ooit op vakantie in eigen land. Van vrijdag 7 juli tot en met 31 augustus kan je overnachten in een cocoon die tussen de bomen zweeft in Arboretum Kalmthout. Zoete dromen verzekerd! Wie kampeert in deze eerste cocoon op Belgische bodem kan exclusief genieten van een privémoment in de arboretumtuin.

     

    Cocoon in a tree Arboretum Kalmthout - Copyright: provincie Antwerpen

    Cocoon in a tree: het arrangement

    De cocoon is gebouwd naar Brits ontwerp en werd gemaakt in Portugal. Het is voor het eerst dat de cocoon ons land aandoet. Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Terra Nova is enthousiast:“De cocoon hangt vlakbij de grote vijver tussen drie hoge bomen in de gele tuin van het Arboretum. Wie een overnachting boekt, wordt letterlijk in slaap gewiegd. Op de achtergrond kwetteren de vogels en ritselen de bladeren. Wie incheckt, krijgt bovendien de sleutel van de tuin. Na sluitingstijd is die voorbehouden voor de aanwezige cocoontoeristen. Avondeten is niet voorzien, maar er zijn picknickmogelijkheden genoeg. Er zijn brasseries en restaurants in de buurt voor wie zin heeft in een warme hap.“

     

    Zwevende bal

    De aluminium structuur in de vorm van een grote bal wordt overspannen met een duurzaam wit zeil. Onder de ronde matras is een luikje met bagagecompartiment. Een klamboe beschermt de kampeerders tegen de muggen. Je geraakt er via een houten ladder. ’s Avonds kan je wandelen door de tuin of relaxen in een afgeschermd loungehoekje met leeshoek en gezelschapsspelletjes zoals mens-erger-je-niet en Stratego. Lampjes die werken op zonne-energie verlichten de weg naar de cocoon van zodra het donker wordt. De cocoon reserveren kan via www.terranova.be/tickets. Momenteel zijn er nog drie nachten beschikbaar.

     

      Boilerplate Terra Nova

     

    Zin in een avontuurlijke zomer? Zoek het niet te ver. Terra Nova selecteerde 16 avonturen op 13 verschillende locaties voor een droomzomer in de provincie Antwerpen: avontuurlijke overnachtingen, beestige activiteiten, verrassende filmvertoningen en workshops. Van 1 juni tot en met 3 september 2017. Info en tickets: www.terranova.be.


    #TerraNova17

     

    Wanneer:
    van 7 juli tot en met 31 augustus 2017, telkens inchecken vanaf 14 uur en uitchecken volgende dag om 11 uur

    Waar:
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, Kalmthout

    Meer info:
    www.terranova.be/events/coccoon-a-tree/

    Beleidsverantwoordelijke:
    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Terra Nova






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERP NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sirenes loeien op donderdag 6 juli 2017


    Op donderdag 6 juli 2017 worden in Antwerpen en omgeving tussen 11.45 en 13.15 uur de elektronische alarmsirenes, opgesteld in risicozones rond nucleaire en Seveso-bedrijven, getest.

     

    De elektronische sirenes die door Binnenlandse Zaken worden opgesteld in welbepaalde risicozones rond nucleaire centra en Seveso-bedrijven worden dagelijks op hun gebruiksklaarheid getest. Dat gebeurt door middel van stille testen. Ze zijn niet hoorbaar voor de bevolking.

     

    Elke eerste donderdag van de eerste maand van ieder trimester worden er ook luide testen uitgevoerd, die meer vertellen over de hoorbaarheid van de signalen. In 2017 zijn er nog luide testen op 6 juli en 5 oktober.

     

    Op het ogenblik van de test zal de sirene een alarmsignaal geven. Dit is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal melden de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap 'Proefsignaal'. Tijdens de test duurt het alarmsignaal ongeveer 1 minuut. Bij een reële noodsituatie duurt het signaal ongeveer 3 minuten en kan het ook meermaals worden herhaald. Bewoners hoeven dus niet ongerust te zijn als ze donderdag 6 juli 2017 deze alarmsignalen horen.

     

    Wie vragen over de testen heeft, kan tijdens de week van de test, tussen 9 en 16 uur, terecht op het gratis nummer 0800 94 113. Eventuele vragen of reacties naar aanleiding van de sireneproeven kunnen ook steeds bezorgd worden aan alerte@ibz.fgov.be.

     

    Bijkomende informatie over het alarmeringsnet van Binnenlandse Zaken kan u vinden op de site www.crisiscentrum.be.  

     

    BE-Alert

    Naast het sirenenetwerk kan de overheid nog andere communicatiekanalen inzetten om de burger te alarmeren bij een noodsituatie. Sinds half juni kunnen de mensen ook worden gealarmeerd via het nieuwe alarmeringsplatform BE-Alert. Bij een noodsituatie (een grote brand, een overstroming, een stroomonderbreking,… ) stuurt BE-Alert automatisch berichten uit. U krijgt die als u bent ingeschreven en de noodsituatie een impact op u heeft. Zo krijgt u snel de juiste informatie en instructies over wat u moet doen. U kan berichten ontvangen via sms, e-mail of een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Voor een efficiënte alarmering via BE-Alert is het van groot belang dat u zich registreert op de website www.be-alert.be.

     

    Sirenetest op 6 juli: locaties

    In Antwerpen zullen de sirenes loeien bij:

    • ABC Sociale woningen, Reinaartlaan 12 (Linkeroever)
    • PIVA, Desguinlei 244 
    • Hogere Zeevaartschool, Campus Noordkasteel Oost 6
    • Provinciale Verkeerseenheid, d'Herbouvillekaai 9
    • Politie, Antwerpsebaan (Berendrecht)
    • Pyloon, Leugenberg (Ekeren)
    • OLV van Lourdesinstituut, Alfons Jeurissenstraat 13 (Ekeren)
    • Total Raffinaderij, Scheldelaan 16
    • Vopak Terminal Eurotank, Industrieweg 16 – Haven 399
    • Vormingscentrum Noord (seinhuis) blok 9, Noorderlaan
    • Indaver, Poldervlietweg 
    • Vopak Terminal ACS, Scheldelaan 410
    • NV Vollers
    • LBC, Leon Bonnetweg 28
    • Solvay, Scheldelaan 480
    • New Holland, Wilmarsdonksteenweg 32
    • ABT, Nieuwe Westweg
    • Opel Belgium (Powerplant), Noorderlaan 401
    • HesseNoordNatie, Scheldelaan 601
    • HesseNoordNatie, Treurenberg 1-9
    • Sobelgra, Zandvoort 2 - Haven 350 
    • HesseNoordNatie, Delwaidedok 700-714 - Kaai 913
    • Esso, Haven 447 - Polderdijkweg
    • Vollers Belgium/Capella, Kaaien 218-220
    • het vormingsstation Noord 9 aan de Noorderlaan 630
    • het vormingsstation Noord blok 10 aan de Noorderlaan 630
    • Douane en accijnzen, Kattendijkdok Oostkaai 22 A 1
    • Northern Manuport, Mulhouselaan Zuid
    • Belgian Refining Corporation, Scheldelaan 490
    • Monsanto Europe, Scheldelaan 460
    • Degussa Antwerpen, Frans Tijsmanstunnel West
    • Politieschool POTVA (Blok E), Noorderlaan 500 
    • Total, Scheldelaan 4
    • Umicore Precious Metals, A. Greinerstraat 14 (Hoboken)
    • ZNA Hoge Beuken, Cdt. Weynsstraat 165, 2660 Hoboken
    • Stelplaats De Lijn, Putsebaan 204 (Zandvliet)
    • Voetbalterrein, Armenstraatje (Zandvliet)
    • Basisschool Noordland, Begijnhoeve 6 (Zandvliet) 
    • Brandweer, Sint-Jacobsmarkt 58 - 60

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUGGE

     

     VAN PATAT NAAR FRIET :DE COLORADOGEEST

    De coloradogeest spookt door het ‘frietmuseum’…

    De coloradokevers behoorden bij de ‘patat’

     

    Tekeningen Boschmans Pierre ---)tekst Van Dorst Marie-Louise. Staat er op de kaft van het interessante stripboek.

     

    Wij kregen als eersten de nieuwste strip van Frietje en Tuurke te pakken…

     

    En of het de moeite loont!

     

    Aan het woord is Eddy Van Belle, ‘de drijvende kracht van het museum aan de Vlamingstraat 33 te 8000 Brugge :’

     

     

    ‘De Belgische friet is op wereldvlak, samen met chocolade en bier een echte kwaliteitslabel geworden voor onze Belgische keuken…

    Dit tekenverhaal, het werk van de ex-friturist en nu tekenaar Pierre Boschmans, gaat daar zeker nog toe bijdragen.

                             

    Bedankt Pierre voor dit stripverhaal dat onze Belgische Friet ere aan doet… Veel succes ermee vanwege het Frietmusem Team

     

    En wij nodigen u uit om zo vlug als mogelijk voor een ‘klein prijsje’ het album in uw bezit te krijgen… want op = op…

     

    Alle info bij Pierre Boschmans : tel. 0486 86 73 59




    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUGGE

    Wij melden U met genoegen dat de ontdekking van de schedeltoren bovenop het Tzompantli platform met door de Azteken afgehakte hoofden plaatsvond in het gebouw waar het toekomstig Choco-Story chocolade museum zal ondergebracht worden in Mexico stad.

     

    Een eerste ontdekking gebeurde een goed jaar geleden toen de archeologen een aantal schedels boven haalden en onder ons gebouw een hoek van een Tzompantli platform blootlegden.

     

    Ze hadden eindelijk na 100 jaar zoeken de Huei Zompantli of de grootste van de 7 Zompantlis van de Templo Mayor, oorsprong van de stad Mexico, ontdekt.

     

    Recentelijk werden 3 nieuwe cirkels met schedels ontdekt die een toren vormen van 6 m diameter, die bovenop het platform stond.

     

    Blijkbaar stonden er 2 torens op het Zompantli platform en werden de schedels na een tijd van het platform waar ze op staken vastzaten verwijderd en aan elkaar gemetst in de vorm van een toren.

     

    Bepaalde schedels vertonen misvormingen, blijkbaar afkomstig van andere streken zoals Veracruz.

     

    Merkwaardig is ook de aanwezigheid van vrouwelijke schedels en van 1 kinderschedel.

     

    Dit zou de belangrijkste archeologische vondst in heel Mexico zijn sinds de laatste 100 jaar en deze is te danken aan het project om in dat gebouw een Choco-Story chocolade museum onder te brengen.

    Nieuwe ontdekking in het gebouw van het toekomstig Choco-Story museum op de Zocalo in Mexico Stad

     

    Wij hadden al geïnformeerd betreffende de ongelooflijke vondst door archeologen van de INAH in ons huis op de Zocalo (grote markt van Mexico Stad).

     

    De « tzompantli » of rij van schedels, die ontdekt werd, bestaat uit een groot platform, waarvan een hoek onder ons huis zit.

     

    Bepaalde archeologen beweren dat het tot 35.000 schedels kon bevatten (10 rijen van 70 palen met telkens tussen 2 palen 10 rijen van 5 schedels = 10 x 70 x 10 x 5 = 35.000 schedels).

     

    Volgens de omschrijvingen van Spanjaarden uit die periode (einde 16de eeuw) stonden er ook 2 torens gemaakt met schedels op het platform, die zo’n 20 meter hoog waren.

     

    De basis van één van die torens bevindt zich ook onder ons gebouw (foto 1).

     

    Maar wat ongelooflijk is, is dat de archeologen zopas vastgesteld hebben, dat de Azteken rond die toren, nog eens 3 rijen schedels hadden bijgemetst, wat aan die toren een diameter geeft van 6 meter (foto 2).

     

    Meer dan 100 schedels werden reeds door de archeologen weggenomen, voor verdere studie.

     

    Blijkbaar zouden de schedels niet van één en dezelfde regio afkomstig zijn.
    Er zitten bijvoorbeeld misvormde afgeplatte schedels tussen, wat typisch zou zijn voor de Veracruz regio (foto 3).

     

    In de schedels zijn er ook inkepingen te zien. Sporen van obsidiaanmessen.
    Het vel en vlees zou weggesneden zijn vóór de schedels op staken werden geplaatst (zie foto’s 4 et 5).

     

    Bijna alle schedels die zich in en rond de toren bevinden vertonen een opening aan beide kanten en hingen dus voordien op het platform.

     

    Waarom werden ze daar weggehaald om ze dan in de torens te verwerken ?

    Om plaats te maken voor nieuwe schedels ?

    Dit is één van de vele vragen die de vondst opwekt.

     

    Er zitten bijvoorbeeld ook een paar vrouwelijke schedels en één van een kind tussen.

     

    Een enkele schedel toont een gevijlde tand. Dit was blijkbaar om op een jaguar te gelijken, een dier dat veel gebruikt werd in de mythologie van de Azteken.

     

    Foto 6 : de archeologen aan het werk.

     

    Foto 7 : het resultaat van de opgravingen.

     

     bij Eddy Van Belle 























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    Ongeval Lumbeeckstraat

    Hoboken 29 juni 2017 is een motorrijder zwaar te val gekomen mogelijk  de boord van de weg geraakt met spoed naar het ziekenhuis overgebracht dit gebeurde in de Lumbeeckstraat.
























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

     Aan de  Gandilaan te Hoboken op donderdag 29 juni 2017 moest een man met een heupfractuur naar het ziekenhuis gevoerd worden toch kon men niet via de lift naar beneden werd de brandweer ingeschakeld om hem via de buitenkant naar beneden te halen dit vanaf het 7é verdiep alles verliep vlotjes en kon de man naar het ziekenhuis gebracht worden.


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MERKSEM

     

    Geachte Heer, Mevrouw,

    Met trots presenteren wij u de eerste editie van “Merksem Schlagert”.
    Dit evenement word georganiseerd door Merksemenaar en zanger Marco Martinez.

    Met Merksem schlagert willen wij Merksem op de kaart zetten op een positieve manier. Dit in samenwerking met de plaatselijke handelaars en tal van artiesten.
    Zoals: Garry Hagger, Cindy, Ambidance, Robby Lathe, Papillon, …

    U zal merken dat er ook artiesten uit Merksem op het programma staan zoals: “Patrick De Deken”, “Tim De Meyer” en “Marco Martinez”.

    Iedereen is welkom, van jong tot oud, van Merksem tot ver daarbuiten.

    Wij schenken 10% van onze inkomsten aan “Vlinders voor vlinders” die zich inzetten voor zieke & kansarme kinderen in binnen en buitenland.

    Ook aan liefhebbers van andere genres is er gedacht.

    Tickets kosten in voorverkoop 15 euro, en aan de kassa 17 euro.
    Elke bezoeker krijgt een jeton die ter plaatse kan worden omgeruild voor gratis gebak.

    Tickets kan u reserveren via: 

    0479 08 55 42
    03 256 01 98
    info@marcomartinez.be

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERP NIEUWS

    ANTWERP URBAN 2017

    Urban stadsfestival vol sport, lifestyle en cultuur

    Georges Peeters En Marc Demartin

    Na een overweldigende editie in 2016 met maar liefst 50.000 bezoekers, maakt Antwerpen zich op voor een nieuwe editie van Antwerp City Drops: een gratis, urban stadsfestival in de Antwerpse binnenstad vol sport, lifestyle en cultuur. Op zaterdag 23 en zondag 24 september wordt de hele stad omgetoverd tot urban scene, met een mix van laagdrempelige initiaties, demonstraties en evenementen. Op verschillende locaties laten onder andere skaters, slackliners, graffiti-artiesten en bmx’ers het beste van zichzelf zien.
    Tijdens het laatste weekend van september belooft Antwerp City Drops heel wat straffe stunts en groots spektakel. Het event laat het beste van de (inter)nationale urban scene op de stad los, zowel op het vlak van urban sports als lifestyle & culture. Op verschillende locaties in de binnenstad zullen sport, lifestyle en culturele activiteiten te beleven vallen en kunnen bezoekers zich vergapen aan de prestaties van topsporters.  In aanloop naar het festival vinden er sinds mei in de hele stad zo’n 60 verschillende initiaties en demonstraties en activiteiten plaats. Op die manier kunnen nieuwsgierigen kennismaken met allerlei ‘urban’ sporten en de stad op een niet-alledaagse manier ontdekken. Op  www.antwerpcitydrops.be staat een overzicht van deze activiteiten.

    Focus op skateboard, BMX, basket en dance
    Tijdens deze tweede editie ligt de focus op skateboard, BMX, basket en dance, maar evengoed op urban lifestyle en cultuur. Het hele weekend lang hangt er een festivalsfeer in de stad, met niet enkel sport, maar ook een cultuurmarkt, streetart en dj’s.
    In 2011 nog was Antwerpen Europese jongerenhoofdstad. In 2013 werd de stad verkozen tot Europese Sporthoofdstad. Antwerpen heeft de ambitie om te groeien tot ‘urban stad’ van de Benelux en blijft inzetten op ‘urban’.

    Van de Grote Markt tot aan Park Spoor Noor
    Op de verschillende locaties als de Grote Markt, het Steenplein, de Jordaenskaai, de Groenplaats, Park Spoor Noord, de Vrijdagmarkt en de Sint-Jansvliet, kunnen bezoekers enkele topsporters aan het werk zien. Op de Grote Markt vindt de World Cup Bike Trial plaats, met onder andere Kenny Belaey.  Kenny Belaey, nationale trots en negenvoudig wereldkampioen Trialbike: “Vorig jaar was echt de max. Heel het weekend lang hing er een fijne sfeer in de stad en heel wat mensen kwamen kennismaken met onze sport. Trialbiken in een stedelijke omgeving, met het stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal op de achtergrond, het is eens wat anders.”


    Antwerp City Drops

    (Inter)nationale topsporters en workshops
    Op de Jordaenskaai en in de Skate-bowl in Park Spoor Noord is er een Europese skateboardwedstrijd met 10.000 euro aan prijzengeld. Tijdens de BMX-wedstrijd op het Steenplein verdeelt een internationale jury een prijzenpot van 7500 euro. En met de Urban Dance-wedstrijd op de Groenplaats valt 5000 euro te winnen. Maar wie wil, kan natuurlijk ook zélf stoere kunstjes uithalen tijdens de vele workshops. Tussen al het sporten door, kunnen bezoekers rustig kuieren op de cultuurmarkt of de honger stillen bij de verschillende foodtrucks.

    Nightlife meets sports
    Zowel overdag als ’s nachts zijn er tal van activiteiten. Terwijl topsporters overdag de meest halsbrekende tricks uithalen, kunnen bezoekers zich zowel op vrijdagavond en zaterdagavond als maandagavond uitleven op de beats van hippe dj’s in Antwerpse clubs.

    Locaties
    Grote Markt: World Cup Bike Trial
    Steenplein: BMX, Pumptrack Contest, Junior Pumptrack, Freestyle BMX
    Jordaenskaai: Antwerp Skate Contest
    Groenplaats: Urban Market, Dance & dj , met zowel op zaterdag als zondag kunst, eten en urban crafts
    Park Spoor Noord: Skate & Bowl, Junior Skate Contest, Sub event: City Mountainbike
    Vrijdagmarkt: Sub event: Rock@Antwerp
    Sint-Jansvliet: Basket: Afterparty: Café d’Anvers & Ampère

    Praktische informatie
    Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.antwerpcitydrops.be.
    Voor de organisatie van dit festival slaat de stad Antwerpen de handen in elkaar met evenementenbureau Fast Forward.

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    27 | 06 | 2017

    Winkeloppervlakte provincie Antwerpen blijft stabiel
    Provincie Antwerpen brengt detailhandel in beeld

    Vandaag lanceren de vijf provincies via www.detailhandelvlaanderen.be voor het vierde jaar op rij de vernieuwde gemeentelijke feitenfiches voor detailhandel. Elk van de 308 Vlaamse steden en gemeenten krijgt een fiche met interessante data, zoals cijfers over het detailhandelsaanbod, demografische en tewerkstellingscijfers.  

    Winkelaanbod en -oppervlakte

    De provincie Antwerpen beschikt over een totale netto-winkelvloeroppervlakte van
    3.603.000 m², inclusief leegstaande panden (meting van mei 2017). Terwijl de winkeloppervlakte de voorbije jaren steeds toenam, blijft ze sinds 2016 stabiel. Er zijn 1.480 panden minder dan in 2012. Met 32.884 panden staat de provincie Antwerpen wel nog op kop in Vlaanderen.

    Met 1.020.000 m² winkelvloeroppervlakte vertegenwoordigt de Stad Antwerpen bijna 1/3 van heel de provincie, goed voor de koppositie in Vlaanderen. Mechelen en Turnhout nemen respectievelijk de 10de en 11de plaats in van de 13 centrumsteden in Vlaanderen.


    Als we kijken naar welke soort goederen verhandeld worden, krijgen we volgende top 3:

    1. In en om huis (meubelwinkels, doe-het-zelvers…):40 % van de netto-winkelvloeroppervlakte
    2. Dagelijkse goederen (levensmiddelen, supermarkten, bakker, beenhouwer…): 22%van de netto-winkelvloeroppervlakte
    3. Mode en luxe (kledingzaken, schoenenwinkels): 18%van de netto-winkelvloeroppervlakte

     

    Elke winkel op zijn plaats?

    We zien steeds meer detailhandel buiten de winkelkern. 50% van de winkelvloeroppervlakte in de provincie ligt buiten kernwinkelgebieden en kernondersteunende gebieden. Het gaat dan vooral over winkels langs steenwegen en in het buitengebied, alleenstaand of geclusterd in grootschalige concentraties. Deze trend heeft effect op het aanbod in de grote en kleine dorpscentra, waar het aantal panden ende winkelvloeroppervlakte afnemen.

     

    Gedeputeerde bevoegd voor Economie Ludwig Caluwé: “We willen de steden en gemeenten stimuleren om voor kernversterking in hun winkelgebied te gaan. Te veel handelspanden buiten de winkelkernen zorgt voor een leegloop van het centrum en creëert een verloedering van de open ruimte.”

     

    Detailhandel op maat is zoek

    Kleine gemeentes hebben nood aan enkele goede basisvoorzieningen, zoals de lokale bakker, slager, kleine tot middelgrote supermarkt, een café, enzovoort. Toch stellen we vast dat in sommige gemeenten het detailhandelsaanbod buiten proportie is ontwikkeld en vaak trekt dit veel mobiliteit van buurgemeenten aan. Voorbeelden zijn Wijnegem met een detailhandelsaanbod van 6.155 m² /1.000 inwoners (uiteraard een sterke bijdrage van het shoppingcentrum); Schelle heeft 4.500 m²/1.000 inwoners (o.a. Boomsesteenweg); en Olen (eveneens met shoppingcenter) heeft een aanbod van 4.400 m²/1.000 inwoners.

     

    Het provinciaal beleid detailhandel wil een structureel basispakket detailhandel behouden in de kleine kernen en buurten. Een goed beleid houdt rekening met het economisch draagvlak en de potentiële afzet in de gemeente én met het aanbod in de buurgemeenten.

    Gedeputeerde bevoegd voor Economie Ludwig Caluwé: “Dankzij deze feitenfiches weten steden en gemeenten voor welke uitdagingen ze staan. En ze staan er niet alleen voor. Ze kunnen beroep doen op het provinciale coachingstraject detailhandel, waarbij onze detailhandelscoaches voor gemeenten een strategisch commercieel plan opmaken. Éen van de belangrijke stappen hierin is bijvoorbeeld de afbakening van het kernwinkelgebied, wat reeds in 15 gemeenten in onze provincie tot een goed einde werd gebracht, al dan niet in het kader van een coachingstraject.”

    PRAKTISCHE INFO

    De feitenfiches voor alle 308 gemeenten zijn te raadplegen op http://www.detailhandelvlaanderen.be/gemeenten-en-provincies

     

    Meer uitgebreide info via de website van de provincie Antwerpen.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Economie




    copy richt provincie antwerpen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEL.KAMP.VAN BELGIE

    BK-CB HEREN-ELITE

    Deelnemers: 135 ME 1.1 5:18:29 238 km 44,838 km/u



     25/06/2017 UITSLAG 

    NAESEN Oliver    5:18:29 2 50 BEL

    VANMARCKE       0:00:00 3 47 BEL

    STUYVEN Jasper  0:00:00 4 51 BEL

     




    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-CB DAMES ELITE 2017

    BK-CB DAMES ELITE Deelnemers: 106 WE 1.1 2:36:17 102 km 39,160 km/u 

    25/06/2017 UITSLAG - RESULTAT -

     

    D`HOORE Jolien  2:36:17 

     KOPECKY Lotte   0:00:00 

     DRUYTS Kelly      0:00:00




    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters Foto ©-Georges-Peeters  

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

    Het Belgisch kampioenschap wielrennen doorkruist Wilrijk. 

    Het district laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan en richt daarom samen met wedstrijdorganisator Golazo en de Valaarse sportclubs VK Valaarhof en Red Vic een fandorp in aan de Valaardreef. Wielerliefhebbers kunnen er de wedstrijd volgen op groot scherm en er is ook randanimatie voor het hele gezin.

    Dit dorp wordt gewijd aan Rik Van Linden, de legendarische sprintkoning die zelf afkomstig is uit de Valaarwijk. Speciaal voor het BK wielrennen richt het district Wilrijk ook een tentoonstelling in rond de Wilrijkse wielergeschiedenis, waarin uiteraard een belangrijke rol is weggelegd voor Rik Van Linden.

    Het Wilrijkse districtsbestuur nodigt u graag uit op de opening van deze tentoonstelling in aanwezigheid van Rik Van Linden en tal van Wilrijkse en nationale wielercoryfeeën.






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIERENMISHANDELING

    Eindelijk waren we op onze bestemming. De laadbak van de vrachtwagen ging open en schreeuwend joegen ze ons naar buiten. We werden keihard geslagen met de zweep. Tot bloedens toe. Nu sta ik al dagen zonder beschutting in de brandende zon. Ik heb honger en dorst. De open wonden aan mijn benen etteren... Plots drijven ze me een donkere gang in. Ik kan geen kant meer op! IK BEN ZO BANG! Ineens een harde klap op mijn hoofd. En dan is er alleen nog duisternis...” (Diego † 20/06/2017)

     

    Vlees van mishandelde paarden in Belgische supermarkten


    Beste mensen

    Kookt uw bloed ook bij het lezen van Diego’s verhaal? Een prachtig dier, dat op zo’n weerzinwekkende manier afgeslacht werd... Dit is helaas nog altijd het schrijnende lot van paarden in de Argentijnse vleesindustrie. Tot de laatste seconde voor hun dood moeten ze de vreselijkste folteringen ondergaan. En hun vlees? Dat is nog altijd te koop in sommige Belgische supermarkten.

    STEUN DEZE PAARDEN

    Paarden als Diego zijn urenlang onderweg in stinkende, vuile, overvolle vrachtwagens. Het is snikheet in de laadbak, maar de uitgedroogde dieren krijgen niets te drinken. Wrede dierenbeulen folteren de dieren met zweep- of stokslagen en pijnlijke stroomstoten.

    Kunt u zich voorstellen welke doodsangsten deze prachtige dieren doorstaan? De pijn die hen kwelt in hun laatste uren is ondraaglijk. In de verzamelplaats van het slachthuis is geen voedsel, geen water en geen beschutting tegen de hitte. Veel paarden zijn ziek, graatmager en uitgeput. Gebroken benen of ontstoken wonden worden niet verzorgd. Argentijns paardenvlees is een schande voor het dierenwelzijn!

    Ik vraag u vandaag om uw steun  zodat we die toestanden een halt kunnen toeroepen.

    STEUN DE ARGENTIJNSE PAARDEN

    Met de steun van dierenliefhebbers zoals u overtuigden we Makro, Colruyt, Cora, Aldi en Delhaize om niet langer Argentijns paardenvlees te verkopen. Lidl verkoopt zelfs helemaal geen paardenvlees meer. Maar sommige ketens als Renmans, Intermarché en Carrefour weigeren koppig om op onze vraag in te gaan.

    Schiet NU in actie  Hoe luider uw en mijn protest klinkt, hoe meer druk we op deze supermarkten uitoefenen. Zij moeten dit gruwelvlees uit hun winkels bannen. U hebt de mogelijkheid om hen daartoe te dwingen!

    Met dankbare, diervriendelijke groeten,

    Michel Vandenbosch
    Voorzitter van GAIA

    PS: Eis dat alle Belgische supermarkten de verkoop van Argentijns paardenvlees ONMIDDELLIJK stopzetten. Uw gift redt paardenlevens!

    PPS: Als u vlees eet, koop dan nooit Argentijns paardenvlees in de supermarkt of bij de slager!







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Natuurpunt Hobokense Polder vzw    21 juni 2017

    In deze flits:

    • Nachtzwaluwtocht Grenspark De Zoom
    • Vlinderwandeling in Middelheimpark
    • Sponsoractie: de laatste dagen!
    • Noteer reeds in je agenda

    www.hobokensepolder.be

    Is deze mail niet goed weergegeven
    of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

    Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

    Za 24 juni: Nachtzwaluwtocht Grenspark De Zoom

    Gids: Luc Van Schoor - 0494/33 63 09
    Leiding: Rudy Vansevenant 0475/49 03 68

    Vandaag wagen we ons aan een excursie in het avonduur en gaan we op zoek naar de nachtzwaluw, één van de meest mysterieuze ornithologische wezens in onze contreien. De nachtzwaluw is zeker geen zwaluw, maar wat dan wel? In de volksmond ook wel geitenmelker genoemd, maar waarom? Pas laat in het voorjaar komt hij terug uit diep Afrika en nestelt zich dan in het halfopen heidelandschap. Geruisloos vliegend, stil zittend op de grond, uitstekend gecamoufleerd. Niet of nauwelijks te ontdekken. Totdat hij zijn bevreemdende zang laat horen. Het monotone ratelende geluid dat ze produceren, is met weinig andere vogelgezangen te vergelijken. Het maakt wel hun aanwezigheid meteen duidelijk.

    Voor deze boeiende vogel trekken we zoals twee jaar geleden nog eens naar Grenspark De Zoom- Kalmthoutse Heide. De prachtige Kriekelaarsduinen die we doorkruisen, bieden een heerlijke afwisseling van bossen, heide, stuifzand waar jaarlijks meerdere koppels nachtzwaluw tot broeden komen, ook nu weer. EEN DIKKE AANRADER!!

    Garanties zijn er nooit met vogels, maar als het weer meezit (droog en niet te veel wind), bestaat zeker ook de kans dat we enkele exemplaren in het laatste schemerlicht in het vizier krijgen. Met wat geluk treffen we nog enkele andere schemer- en nachtdieren.

    PS. Zondag werden er tijdens de voorbereiding 6 (!) zingende nachtzwaluwen waargenomen, sommigen dichtbij te zien. Daarnaast ook nog jagende boomvalk, roepende bosuil en juv. ransuil (ja, die van de rode lijst NL)

    Voor deze bijzondere excursie vervangt Luc Van Schoor, onze eigenste ARDEA vogelgids, Ignace Ledegen van het Grenspark die onbeschikbaar was op deze avond.

    Afspraak: vertrek met eigen wagens (kostendelend vervoer!) om 19.30 u. aan 't Spant op de Boomsesteenweg te Wilrijk. Het einde is voorzien omstreeks 23.45 u. ter plaatse. De te wandelen afstand bedraagt ongeveer 6 km. Contacteer bij slechte weersvoorspellingen best op voorhand de gids of leiding om na te gaan of de tocht wel door gaat.

    Mee te brengen: verrekijker, fototoestel, aangepaste kledij en muggenmelk.

    Zo 9 juli: Vlinderwandeling in Middelheimpark

    Gidsen: Wim Mertens en Toon Verbruggen
    Inschrijven bij Ria Thys

    Ook verzot op vlinders? Kom dan naar het Middelheimpark en ontdek verschillende soorten dagvlinders. Dagpauwoog, atalanta, bont zandoogje... Het zijn maar enkele soorten die tussen de beelden in het park rond fladderen.

    Icarusblauwtje
    Foto: Toon Verbruggen

    Samen met Wim en Toon loop je langs de wilde stukjes van het park en ga je op zoek naar dagvlinders. Of je alle soorten gaat zien, kunnen we niet garanderen. Maar wel verwondering en ontspanning!

    Deze wandelingen kaderen in de samenwerking tussen het Middelheimmuseum en Natuurpunt: een samenwerking die al zeker een volledig jaar zal lopen. Meer over deze samenwerking in het komende Polder.blad.

    Praktisch:
    Afspraak aan het kasteel (onthaal/shop), Middelheimlaan 6, 2020 Antwerpen
    De wandeling is gratis, maar inschrijven is nodig.
    Stuur een mail naar ria.thys@telenet.be of telefoneer naar 0476/33 79 36.
    Maximum 25 deelnemers per gids. Einde om 16 u.
    Opgelet! Bij regenweer of felle wind gaat de wandeling niet door. Dan houden vlinders zich verscholen.

    Laatste kans: sponsors gezocht voor ons team Nello en Patrasche

    Koen - Wim - Raf - Marnix - Luk

    Wel heel spannend voor onze sponsoractie!
    Gisteren stonden we terug op de eerste plaats. Maar het is haasje-over spelen. Vandaag zijn we weer tweede!
    Help ons de eerste plaats behalen! Je kan tot vrijdagavond nog een gift doen.

    Ga naar de teampagina. Moedig de ploeg aan en steun hen met een gulle gift. Klein of groot, alles is welkom

    Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    19 | 06 | 2017

    Provincie Antwerpen lanceert ‘De Grote Fietsenquête’
    Grootschalig onderzoek naar recreatief én functioneel fietsen in de provincie Antwerpen

    Wie fietst langs het knooppuntennetwerk in onze provincie? Hoe evalueert de fietser de recreatieve en functionele routes? Wat is aantrekkelijk? Wat kan beter? De provincie Antwerpen organiseert De Grote Fietsenquête om het fietsbeleid beter te kunnen afstemmen op de fietsers. Gedeputeerden Luk Lemmens en Bruno Peeters deelden de voorbije dagen flyers uit op twee populaire locaties om fietsers te overtuigen de enquête in te vullen.

    De provincie Antwerpen is niet aan haar proefstuk toe met deze enquête. De dienst mobiliteit peilde in 2013 al bij de fietsers op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen naar de ervaringen. Toerisme Provincie Antwerpen onderzocht in 2002, 2007 en 2012 de economische impact van het fietstoerisme in de provincie. Door de vele raakpunten tussen functioneel fietsen en het vrijetijdsfietsen organiseert de provincie Antwerpen voor het eerst een grootschalig onderzoek vanuit de beide invalshoeken.

     

    De provincie Antwerpen wil weten wie kiest voor de fiets, wanneer, waarom en hoe ze dat doen. Het fietsonderzoek biedt fietsers een unieke kans om direct invloed uit te oefenen op het provinciale fietsbeleid. Zo willen we beter ontdekken wie de fietsers in onze provincie zijn en hoe we ons beleid beter op hen kunnen afstemmen. Naast vragen over de kwaliteit van fietspaden en het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer, onderzoeken we via de activiteiten en de bestedingen van de recreatieve fietser ook de economische impact van het fietstoerisme”, vertelt Luk Lemmens, gedeputeerde voor mobiliteit bij de provincie Antwerpen.

    Gedeputeerde Luk Lemmens deelde deze ochtend flyers van de Grote Fietsenquête uit. 
    - Copyright: provincie Antwerpen

    Infopanelen, flyeracties, prijzen en een panelgesprek

    Infopanelen en flyeracties op 24 locaties langs toeristische en functionele fietsroutes sporen fietsers aan om deel te nemen aan het onderzoek dat loopt tot en met september 2017.

    Wie de enquête op www.antwerpenfietsprovincie.be invult, maakt bovendien kans op leuke prijzen, waaronder een elektrische fiets en een fietsweekend voor twee personen. Aanvullend peilt onderzoeksbureau IVOX tijdens een panelgesprek bij een representatieve groep Vlamingen naar hun verplaatsingsgedrag. Begin 2018 maakt de provincie Antwerpen de resultaten bekend.

     

    Fietsbeleid voor en door fietsers

     

    De provincie Antwerpen wil de ervaringen en wensen van de fietsers vertalen naar een beter fietsbeleid, dat op zijn beurt zorgt voor nog meer fietsplezier.

    Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters: “Meer dan 1.500 fietsers vulden de enquête al in. Een goed begin, maar we mikken toch nog op enkele duizenden antwoorden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Het advies helpt ons om goede keuzes te maken in ons fietsbeleid. Welke types fietser onderscheiden we anno 2017 en wat zijn hun specifieke wensen? En vooral: hoe kunnen we nog meer inwoners van de provincie Antwerpen op de fiets krijgen?

    PRAKTISCHE INFO

    Fietsers kunnen de enquête invullen op www.antwerpenfietsprovincie.be en dit tot eind september 2017.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor mobiliteit

    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor toerisme






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saint'Egidio

    Sant'Egidio bereikt vredesakkoord in Centraal-Afrikaanse Republiek

    Na dagen van intense onderhandelingen in Rome hebben de strijdende partijen en de regering van de Centraal-Afrikaanse Republiek vandaag een vredesakkoord ondertekend

    De aankondiging: “In de komende dagen ontmoetingen in Rome om de vrede in Centraal-Afrikaanse Republiek te bevorderen.”

    De president van de Gemeenschap van Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, sprak vanochtend in New York bij de VN-Veiligheidsraad. De uitnodiging was het resultaat van de jarenlange ervaring van Sant’Egidio in de internationale arena op het domein van vredesbemiddeling in verschillende gebieden van de wereld, te beginnen met het vredesakkoord voor Mozambique in oktober 1992.

    Impagliazzo sprak over de benarde situatie van de Centraal-Afrikaanse Republiek en over de mogelijkheden om te komen tot een einde aan de crisis en de spanningen die alleen maar sterker worden in sommige gebieden van het land. Nadat hij het werk van de Gemeenschap voor de bevordering en begeleiding van de democratische verkiezingen in het land uitgelegd had, kondigde de president van Sant’Egidio aan dat in de komende dagen in Rome, dankzij de contacten die al enige tijd bestaan met de verschillende facties in het gebied, een ontmoeting zal plaatsvinden van de vertegenwoordigers van de veertien bestaande gewapende groepen samen met afgezanten van president Touadéra om te praten over ontwapening, reïntegratie van voormalige strijders en de politieke dialoog. Ook aanwezig zal zijn de speciale gezant van de VN-secretaris-generaal voor de Centraal-Afrikaanse Republiek Onanga-Anyanga.

    Het doel is om een “klimaat van vertrouwen” onder de burgers van de Centraal-Afrikaanse Republiek te creëren, overeenkomstig de bekwaamheid van Sant’Egidio, die “neutraal terrein biedt voor dialoog en onderhandelingen.”

     

    De Verenigde Naties, vertegenwoordigd door de onder-secretaris van Politieke Zaken Jeffrey Feltman, tekende vrijdag een samenwerkingsovereenkomst met Sant’Egidio op het gebied van vrede en conflictpreventie, die de rol van de Gemeenschap in de wereld officieel erkent. 

     

    Clicca qui per il testo integrale dell'intervento di Marco Impagliazzo

    Heb geen Nederlandse vertaling

    18 Juin 2017 | ROME, ITALIE

    Le pape François salue les délégations de Centrafrique présentes à Rome avec Sant'Egidio pour rechercher des voies de paix

    Paix, L'Afrique, Pape Français,

     version imprimable

    « J'adresse mes salutations spéciales à la représentation qualifiée de la République centrafricaine et des Nations unies, qui se trouve à Rome ces jours-ci pour une rencontre organisée par la Communauté de Sant’Egidio. Je garde dans mon cœur la visite que j'ai faite en novembre 2015 dans ce pays et je souhaite que, avec l'aide de Dieu et la bonne volonté de tous, soit pleinement relancé et renforcé le processus de paix, condition nécessaire pour le développement » Voir le texte complet

    C'est avec ces mots que le pape François a salué, à la fin de l'Angelus, les représentants centrafricains — tant ceux du gouvernement, représenté par le ministre des affaires étrangères et par le conseiller politique du président de la République que les délégués de treize groupes politiques et militaires ex-seleka et antibalaka, des partis politiques et de l'assemblée nationale — réunis à Rome avec la Communauté de Sant'Egidio et l'envoyé spécial de l'ONU pour la RCA, Parfait Onanga Anyanga, afin de chercher de nouvelles voies de paix pour leur pays. 












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!