Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    21-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen - topracespektakel

    Kom kijken naar topracespektakel op de Schelde

    Op 22 en 23 juli geniet u van topracespektakel op de Schelde. Dan leveren de F2-powerboats, zeg maar formule 1 op het water, een prachtige strijd op het water tijdens de Belgian Grand Prix. U volgt de race gratis van op de eerste rij langs de boorden van de Schelde. Een unieke belevenis!

    VROEMMMM... Op 22 en 23 juli is het race in Antwerpen! Nee, geen moto's of F1-bolides, maar wel... F2-powerboats. Dat zijn razendsnelle raceboten met een lengte van min. 4,8 meter en een minimumgewicht van 513 kg. De F2-motoren genereren tot 220 pk. Hiermee ziet u de piloten aan topsnelheden van 200 km/u voorbijzoeven op de Schelde tussen noorder- en zuiderterras. Door de speciaal ontworpen tunnelrompen zijn de boten in staat om extreem scherp te draaien, waardoor piloten hogere G-krachten te verwerken krijgen dan in eender welke andere racemachine op de planeet. Dat levert ongetwijfeld een onvergetelijk spektakel op!

    Antwerpen decor voor Belgian Grand Prix

    De race is een onderdeel van het WK-programma. De verschillende Grand Prixs worden afgewerkt op mooie circuits in landen van over de hele wereld. Deze circuits meten tussen 1600 en 2000 meter en liggen in rivieren of binnenmeren. Antwerpen is met de Schelde dan ook de ideale locatie voor de Belgian Grand Prix. 

    Het parcours in Antwerpen zal ongveer 2200 meter bedragen en wordt door de kenners als moeilijk omschreven. De powerboats zullen ongeveer ter hoogte van het zuiderterras opgesteld liggen aan een ponton. Van daaruit ziet u ze in één keer vertrekken vanuit een zogenaamde ‘dead engine start’. De boten leggen zo'n 35 à 40 ronden af, goed voor een spannende race-ervaring van 30 à 45 minuten.

    Racen met een hart voor het milieu

    De Union Internationale Motonautique (UIM) heeft een 'Environmental Code' waarin ze ijvert voor alternatieve energie, een lage uitstoot en het milieu in al zijn facetten. Elke race die wordt georganiseerd, moet dus voldoen aan heel aantal milieuvriendelijke voorwaarden alvorens ze mag plaatsvinden.   

    Praktisch

    • Zaterdag 22 juli
      • 10.25 – 11.55 uur: vrije trainingen F2 Powerboat
      • 14.30 – 16.20 uur: kwalificatiesessies 
      • 17.30 – 19.30 uur: F2 Powerboat Elimination Race
    • Zondag 23 juli
      • 10.25 – 11.55 uur: vrije trainingen
      • 14.20 uur: line-up van de boten naar de startplaats
      • 14.30 uur: start Belgian Grand Prix 
      • meteen na de race: podiumceremonie
    • Alle info op www.antwerppowerboat.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE BELGISCHE TROTS















    De coloradogeest spookt door het ‘frietmuseum’…

    De coloradokevers behoorden bij de ‘patat’

    En zo werd het stripboek overhandigd aan verschillende prominenten

     

    Tekeningen Boschmans Pierre ---)tekst Van Dorst Marie-Louise. Staat er op de kaft van het interessante stripboek.

     

    Wij kregen als eersten de nieuwste strip van Frietje en Tuurke te pakken…

     

    En of het de moeite loont!

     

    Aan het woord is Eddy Van Belle, ‘de drijvende kracht van het museum aan de Vlamingstraat 33 te 8000 Brugge :’

     

     

    ‘De Belgische friet is op wereldvlak, samen met chocolade en bier een echte kwaliteitslabel geworden voor onze Belgische keuken…

    Dit tekenverhaal, het werk van de ex-friturist en nu tekenaar Pierre Boschmans, gaat daar zeker nog toe bijdragen.

                             

    Bedankt Pierre voor dit stripverhaal dat onze Belgische Friet ere aan doet… Veel succes ermee vanwege het Frietmusem Team

     

    En wij nodigen u uit om zo vlug als mogelijk voor een ‘klein prijsje’ het album in uw bezit te krijgen… want op = op…

     

    Alle info bij Pierre Boschmans : tel. 0486 86 73 59



















    fritkot

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.










    Niets beter dan een lekker pakje goudgele frietjes op grootmoeders wijze gebakken.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN



    Provincie Antwerpen

    19 | 07 | 2017

    #Tripfixer: 
    een chatbot voor je persoonlijk zomeraanbod
    Provincie Antwerpen schakelt nieuw technologisch snufje in om vakantie dichtbij huis te promoten

    Weet je deze zomer niet wat te doen? Verveel je je? De provincie Antwerpen pakt uit met de Tripfixer: een virtuele chatvriend die je tips geeft voor activiteiten dichtbij huis. Gedeputeerde Inga Verhaert, verantwoordelijk voor Communicatie, demonstreert de Tripfixer graag aan de pers. De provincie Antwerpen experimenteert als eerste openbaar bestuur met een geautomatiseerde bot. 



    De voorbije dagen fronsten heel wat voorbijgangers hun wenkbrauwen bij het lezen van de promotie voor de Tripfixer van het Antwerpse provinciebestuur. Achter het ‘Zomeraanbot’, schuilt echter een échte ‘bot’. “Met de Tripfixer gebruiken we als eerste openbaar bestuur een automatische chatpartner”, verduidelijkt gedeputeerde Inga Verhaert.“Op onze provinciale facebook en website stelt de chatbot je vragen over je interesses en wensen en dat met een vleugje chathumor. Door een samenwerking met  Uit in Vlaanderen kiest de Tripfixer razendsnel jouw persoonlijke tips uit een aanbod van meer dan 14.000 activiteiten in onze provincie.”

    Weet je deze zomer niet wat te doen? Verveel je je? Spreek dan de Tripfixer aan via Facebook Messenger of www.provincieantwerpen.be. Die virtuele chatvriend weet exact wat er in de provincie Antwerpen te beleven valt. Op basis van jouw voorkeuren selecteert hij enkele activiteiten uit het zomeraanbod. Hij houdt zelfs rekening met het weer. Een frisse neus halen, een toffe activiteit met de kids of een tentoonstelling meepikken. Dankzij de Tripfixer krijgt verveling geen kans!

    Eerste openbaar bestuur dat experimenteert met chatbot

    “Ieder jaar laten we onze inwoners en bezoekers op een leuke manier kennismaken met het zomeraanbod”, legt Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Communicatie, uit. “Zo haalden we al de Chinese Dandan naar onze provincie en dit jaar stunten we opnieuw met een chatbot, een robot waarmee je kan chatten. We zijn het eerste openbare bestuur dat deze technologie uitprobeert.  Steeds meer bedrijven zetten chatbots in om klanten te helpen met vragen. Maar ook als overheid kunnen we, met nieuwe technologieën, dienstverlening op maat bieden. 24u/24u en 7d/7.”

    Foto van de banner op Provinciaal domein De Nekker- Copyright: provincie Antwerpen

     

     

    Samenwerking met Uit in Vlaanderen

    Uit in Vlaanderen is op online vlak veruit de meest gebruikte overheidswebsite voor het vinden van leuke uitstapjes. Per jaar biedt ze praktische informatie van meer dan 180.000 activiteiten zowel van overheden als van particulieren. Gedeputeerde Inga Verhaert is dan ook blij dat zij meewerken aan de Tripfixer: “Onze provinciale website is achter de schermen al jaren gekoppeld aan ‘Uit in Vlaanderen’ waardoor ons aanbod automatisch ook op hun website staat. Voor de Tripfixer gebruiken wij nu hun databestand. Dit betekent dat de chatbot niet enkel suggesties geeft van provinciale activiteiten, maar van alle activiteiten in onze regio. We lanceerden ook een oproep aan onze lokale besturen om hun aanbod in Uit in Vlaanderen aan te bieden. Op dit moment staan er meer dan 14.000 activiteiten in voor de provincie Antwerpen. Vervelen dichtbij huis, is deze zomer dus geen optie!’

    Toon Beullens van UIT in Vlaanderen is het een ambitie om de juiste vrijetijdsinformatie bij de juiste persoon te krijgen. “Chatbots bieden in dat opzicht nieuwe mogelijkheden. Daarom zijn we opgetogen dat de provincie Antwerpen hierin een voortrekkersrol op zich neemt en aan de slag gaat met de data uit de UiTdatabank. We zijn dan ook heel benieuwd naar de resultaten: een chatbot is snel en kan heel veel data verwerken.”


    Win een leuke prijs met de Tripfixer

    Van 24 tot 28 juli biedt de Tripfixer je niet alleen leuke uittips aan, maar maak je ook kans op enkele mooie prijzen die verstopt zitten in de chatbot: een hotelovernachting vooraf gegaan door een optreden in het Openluchttheater van Pieter Embrechts, Goat en Brutus of ‘Coely en Romeo of een meet & greet met Herman Brusselmans of Lize Split bij ‘Schrijvers op stal’ of een VIP arrangement voor Lekker Klassiek.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs
    T 03 240 52 54




    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters


    EN EEN GOEDE RAAD PROBEER HET EENS UIT,VIND JE IETS OM NAARTOE TE GAAN DAT JE INKOM MOET BETALEN KLINK OP DE VERWIJZING KOM JE OP DE SIDE TERECHT EN IS DE MOGELIJKHEID OM VIA INTERNET DE  TICKETS TE RESERVEREN

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    Pik een openluchtfilm mee met #TerraNova17
    28 juli, 21 uur, Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, Kalmthout
    19 augustus, 19 uur, Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen Kamp C, Britselaan 20, Westerlo

    Terra Nova, het alternatief zomeraanbod van de provincie Antwerpen, selecteerde 16 unieke avonturen voor een droomzomer in de provincie Antwerpen. Arboretum Kalmthout en Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen Kamp C transformeren deze zomer speciaal voor Terra Nova in een gezellige openluchtcinema. Op 28 juli pik je Life Of Pi mee in het Arboretum en op 19 augustus cruise je met je tweewieler naar Kamp C voor De GVR. Tickets bestellen doe je via www.terranova.be

    Life of Pi

    Het Arboretum Kalmthout verandert op 28 juli een avond lang in een filmtheater. Op een mooie plek in de tuin poten de medewerkers van het Arboretum een groot wit scherm neer. Na een drankje aan de tuinbar, neem je plaats op een klapstoeltje en start de film. Droom lekker weg bij Life of Pi, onder de blote hemel en te midden van het groen. Net een film in een film. Life of Pi is een film uit 2012 die maar liefst 4 Oscars won.

    De projector wordt tussen 21 en 21.30 uur aangezet en de film duurt twee uur. Neem een dekentje of een extra trui mee, want ’s avonds kan het flink afkoelen.

    Tuinbar Arboretum Kalmthout  - Copyright: Arboretum Kalmthout


    De Grote Vriendelijke Reus komt naar Kamp C

    Na succesvolle edities de vorige jaren organiseert Kamp C op 19 augustus weer een bike-in-movie. Als de avond valt en het duister wordt, verschijnt ‘De GVR – Grote Vriendelijke Reus’ op het grote scherm. Nestel je in de ligstoelen of op de strobalen en laat je meetronen door de Grote Vriendelijke Reus, één van de heerlijke geesteskinderen van Roald Dahl. Aan de bar kan je lekkere drankjes en hapjes krijgen.

    Om helemaal in het droomthema van de zomerse campagne Terra Nova te blijven, kunnen kinderen voor de film (vanaf 19 uur) reuzegrote dromenvangers maken met hoepels.

    Wie met de fiets komt, maakt kans op een dromerige prijs. De trotse eigenaar van de best versierde fiets krijgt een droombox: een leuke geschenkdoos met allerlei spullen die je aan het dromen zetten! Kamp C gaat dus net als de voorbije edities voor openluchtcinema met een ecologische toets.


    Zin in een avontuurlijke zomer? Zoek het niet te ver. Terra Nova selecteerde 16 avonturen op 13 verschillende locaties voor een droomzomer in de provincie Antwerpen: avontuurlijke overnachtingen, beestige activiteiten, verrassende filmvertoningen en workshops. Van 1 juni tot en met 3 september 2017. Info en tickets: www.terranova.be.

    #TerraNova17

    @TerraNovaEvents

    www.facebook.com/Terranova.zomer

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Vrijdag 28 juli 2017, 21 tot 23.30 uur (Arboretum Kalmthout)
    Zaterdag 19 augustus 2017, 19 tot 23 uur (Kamp C)

    Waar:
    Arboretum, Heuvel 8, Kalmthout
    Centrum voor Duurzaam Wonen en Bouwen Kamp C, Britselaan 20, Westerlo

    Deelnameprijs:
    Droomfilm – Life of Pi: 10 euro inclusief welkomstdrankje
    Bike-in Movie GVR: t.e.m. 12 jaar 3 euro, volwassenen 6 euro



    Reserveren?
    www.terranova.be/tickets







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 JULI VIERING SCHOONSELHOF

    11 JULI



















    Dinsdagmorgen 11 juli 2017 heeft burgemeester Bart De Wever de Antwerpse Gulden Sporenviering op het Schoonselhof ingezet aan het grafmonument van zijn verre voorganger

     

    Een van de sprekers was Jaouad Achab. Deze 23-jarige kwam in 2009 uit Marokko naar Antwerpen. Hij werd Europees kampioen taekwondoo in 2014 en het jaar daarop wereldkampioen. Hij spreekt intussen perfect Nederlands onder meer dank zij de topsportschool van Wilrijk. Hij werd ontdekt door Karim Dighou die hem overhaalde om naar topsportschool Wilrijk te komen. In maart 2013 kreeg Achab de Belgische nationaliteit.[2] Een jaar later veroverde hij de Europese titel in de categorie tot 63 kg. In diezelfde categorie werd hij in mei 2015 wereldkampioen. In de finale versloeg bij toenmalig olympisch kampioen Joel Gonzalez Bonilla.

     

     


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    HOBOKEN VIERT 11 JULI

     

    Op zondag 9 juli wordt Vlaanderen Feest! gevierd in het jeugd- en cultuurcentrum Gravenhof in Hoboken. Het cultuurcentrum wordt omgetoverd tot Graafschap Gravenhof waar u een familienamiddag beleeft in middeleeuwse sfeer. Voor kinderen is er een gigantisch springkasteel, knutselworkshops, middeleeuwse spelen en een grimestand. Geniet van de voorstelling 'Kammelot' door theatergezelschap FroeFroe. Vanaf 19 uur tovert Gene Thomas met vijf topmuzikanten het Gravenhof om tot een danspaleis met een mix van eigen hits en covers.

     

    • zondag 9 juli
    • jeugd- en cultuurcentrum Gravenhof, Louisalei 7
    • programma:

    o   van 14 tot 17 uur: Gravenhof wordt omgetoverd tot Graafschap Gravenhof met springkasteel, knutselworkshops en grimestand. Voorstelling ‘Kammelot’ door theatergezelschap FroeFroe.

    o   Vanaf 19 uur: optreden van Gene Thomas met liveband.


    Hoboken feest op 9 juli :)

    Vier de Vlaamse feestdag samen met ons. We starten met een familienamiddag in middeleeuwse sfeer. Je kan je uitleven op ons gigantisch springkasteel. Neem deel aan knutselworkshops of laat je schminken. Geniet van de voorstelling 'Kammelot' door gezelschap FroeFroe. ‘s Avonds kan je meezingen en dansen met Gene Thomas & live band. Laat In dit evenement op facebook weten of je erbij kan zijn aub.


    Website Gravenhof

    Familiehappening voor groot en klein
    GRATIS

    Ridders en prinsessen in het Gravenhof


    Zondag 9 juli van 14 tot 17 uur
    Van 14 tot 17 uur toveren we het Gravenhof om tot het ‘Graafschap Gravenhof’. Waan je in de middeleeuwen, speel ridder, nar, jonkvrouw of prinses en ontdek spelen uit dit tijdperk of leef je uit op ons indrukwekkend springkasteel. Theater FroeFroe speelt de voorstelling 'Kammelot': straattheater vol draken en ridders
    Meer info over deze voorstelling vind je hier.
     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

    Het districtscollege nodigt u en uw partner graag uit op de het officiële openingsmoment van Wilrijk Feest op zaterdag 8 juli 2017 om 16.30 uur, dit ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag 2017.

    Om Wilrijk feest samen met u officieel te openen, nodigen we Emeritus hoogleraar Literatuur en Filosofie Ludo Abicht uit die stilstaat bij de betekenis van de Vlaamse feestdag in het Vlaanderen van vandaag. Daarna luisteren we naar muziek van Bruno De Groote en Ben Faes, verbonden aan de academie van Wilrijk en gerespecteerd als nieuwe lichting Vlaamse componisten.

    Dit openingsmoment voor de viering van de Vlaamse feestdag in Wilrijk wilt u niet missen.

     

     

    Over Ludo Abicht
    Abicht groeide op in Antwerpen en studeerde filosofie en taalkunde. In 1971 haalde Abicht zijn doctoraat Germaanse letterkunde aan de Universiteit van Cincinnati. Hierna doceerde hij dertig jaar. Daarnaast publiceerde hij meer dan 20 boeken en diverse artikelen. Ludo Abicht bekleedde in 2004-2005 de Calewaert-leerstoel, en was van 2005 tot 2006 lid van de commissie-Bossuyt voor normen en waarden. Hij is actief in de Vlaamse Beweging en door iedereen gerespecteerd als verdediger van debat en vrijheid van meningsuiting.

    Het Duo De Groote en Faes. Foto (c) Cas Janssens

    Over duo De Groote en Faes
    De academie van Wilrijk heeft met Bruno De Groote, leraar gitaar popjazz, een van Vlaanderens meest talentrijke jazz gitaristen in huis. Voor de officiële opening van Wilrijk feest, zorgt hij samen met zijn compagnon Ben Faes op contrabas voor een muzikaal cultureel aperitief om u tegen te zeggen. Het Duo De Groote en Faes kan gerekend worden tot een nieuwe lichting van Vlaamse componisten. 

    • Ben Faes is een veelgevraagd contrabassist bij de internationaal gerenommeerde symfonische orkesten zoals de Filharmonie of bij Anima Eterna o.l.v. Jos Van Immerseel, maar ook buiten Vlaanderen zoals het Rotterdam Philharmonsich Orkest. In Faes' composities voor De Groote-Faes Duo hoor je flarden van deze rijke baggage : klassieke harmonieën en romantische gestreken passages. Bijwijlen ook echo's van zijn tijd als begeleider in de groep rond die grote Antwerpenaar, wijlen Wannes Van De Velde.
    • Bruno De Groote legde als gitarist een uiterst breed parcours af. Hij leidde talloze jazzprojecten, componeerde theatermuziek, was vaste begeleider van blikvangers Raymond Van het Groenewoud, Pieter Embrechts, Lady Lynn. Dit jaar trekt Bruno, samen met Ben Faes, op tour met Kommil Foo.






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kom op tegen kanker

           

    Sjoelen in HOBOKEN op uitnodiging van de club DE VROLIJKE SCHUIVERS.


    • Sjoelen in HOBOKEN op uitnodiging van de club DE VROLIJKE SCHUIVERS.


      In samenwerking met het Dienstencentrum Klein Heide werd er weer gesjoeld op donderdag 6 juli 2017. De opbrengst gaat naar “kom op tegen kanker”. Dit jaar was het de 12 editie. Zoals voorgaande jaren was er een ruime belangstelling. 17 deelnemende ploegen, de eerste plaats werd behaald door Vrijgeleid1 met 1602 punten nummer twee VDB1 met 1520 punten en op drie staat Seefhoek1 met 1499. Winnen is hier ook minder belangrijk, de sfeer de gezelligheid en het samen zijn is hoofddoel van deze activiteit.

    • Ook de hobyclub was er aanwezig en verkochten de gemaakte stukken te koop voor kom op tegen kanker





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    7 | 7 | 2017

    Eerste cocoon in a tree in België #TerraNova17
    Nog 3 plaatsen beschikbaar voor een dromerige nacht in Arboretum Kalmthout

    Terra Nova, het zomerprogramma van de provincie Antwerpen, focust met 5 nieuwe logeeradresjes meer dan ooit op vakantie in eigen land. Van vrijdag 7 juli tot en met 31 augustus kan je overnachten in een cocoon die tussen de bomen zweeft in Arboretum Kalmthout. Zoete dromen verzekerd! Wie kampeert in deze eerste cocoon op Belgische bodem kan exclusief genieten van een privémoment in de arboretumtuin.

     

    Cocoon in a tree Arboretum Kalmthout - Copyright: provincie Antwerpen

    Cocoon in a tree: het arrangement

    De cocoon is gebouwd naar Brits ontwerp en werd gemaakt in Portugal. Het is voor het eerst dat de cocoon ons land aandoet. Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Terra Nova is enthousiast:“De cocoon hangt vlakbij de grote vijver tussen drie hoge bomen in de gele tuin van het Arboretum. Wie een overnachting boekt, wordt letterlijk in slaap gewiegd. Op de achtergrond kwetteren de vogels en ritselen de bladeren. Wie incheckt, krijgt bovendien de sleutel van de tuin. Na sluitingstijd is die voorbehouden voor de aanwezige cocoontoeristen. Avondeten is niet voorzien, maar er zijn picknickmogelijkheden genoeg. Er zijn brasseries en restaurants in de buurt voor wie zin heeft in een warme hap.“

     

    Zwevende bal

    De aluminium structuur in de vorm van een grote bal wordt overspannen met een duurzaam wit zeil. Onder de ronde matras is een luikje met bagagecompartiment. Een klamboe beschermt de kampeerders tegen de muggen. Je geraakt er via een houten ladder. ’s Avonds kan je wandelen door de tuin of relaxen in een afgeschermd loungehoekje met leeshoek en gezelschapsspelletjes zoals mens-erger-je-niet en Stratego. Lampjes die werken op zonne-energie verlichten de weg naar de cocoon van zodra het donker wordt. De cocoon reserveren kan via www.terranova.be/tickets. Momenteel zijn er nog drie nachten beschikbaar.

     

      Boilerplate Terra Nova

     

    Zin in een avontuurlijke zomer? Zoek het niet te ver. Terra Nova selecteerde 16 avonturen op 13 verschillende locaties voor een droomzomer in de provincie Antwerpen: avontuurlijke overnachtingen, beestige activiteiten, verrassende filmvertoningen en workshops. Van 1 juni tot en met 3 september 2017. Info en tickets: www.terranova.be.


    #TerraNova17

     

    Wanneer:
    van 7 juli tot en met 31 augustus 2017, telkens inchecken vanaf 14 uur en uitchecken volgende dag om 11 uur

    Waar:
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, Kalmthout

    Meer info:
    www.terranova.be/events/coccoon-a-tree/

    Beleidsverantwoordelijke:
    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Terra Nova






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERP NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sirenes loeien op donderdag 6 juli 2017


    Op donderdag 6 juli 2017 worden in Antwerpen en omgeving tussen 11.45 en 13.15 uur de elektronische alarmsirenes, opgesteld in risicozones rond nucleaire en Seveso-bedrijven, getest.

     

    De elektronische sirenes die door Binnenlandse Zaken worden opgesteld in welbepaalde risicozones rond nucleaire centra en Seveso-bedrijven worden dagelijks op hun gebruiksklaarheid getest. Dat gebeurt door middel van stille testen. Ze zijn niet hoorbaar voor de bevolking.

     

    Elke eerste donderdag van de eerste maand van ieder trimester worden er ook luide testen uitgevoerd, die meer vertellen over de hoorbaarheid van de signalen. In 2017 zijn er nog luide testen op 6 juli en 5 oktober.

     

    Op het ogenblik van de test zal de sirene een alarmsignaal geven. Dit is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal melden de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap 'Proefsignaal'. Tijdens de test duurt het alarmsignaal ongeveer 1 minuut. Bij een reële noodsituatie duurt het signaal ongeveer 3 minuten en kan het ook meermaals worden herhaald. Bewoners hoeven dus niet ongerust te zijn als ze donderdag 6 juli 2017 deze alarmsignalen horen.

     

    Wie vragen over de testen heeft, kan tijdens de week van de test, tussen 9 en 16 uur, terecht op het gratis nummer 0800 94 113. Eventuele vragen of reacties naar aanleiding van de sireneproeven kunnen ook steeds bezorgd worden aan alerte@ibz.fgov.be.

     

    Bijkomende informatie over het alarmeringsnet van Binnenlandse Zaken kan u vinden op de site www.crisiscentrum.be.  

     

    BE-Alert

    Naast het sirenenetwerk kan de overheid nog andere communicatiekanalen inzetten om de burger te alarmeren bij een noodsituatie. Sinds half juni kunnen de mensen ook worden gealarmeerd via het nieuwe alarmeringsplatform BE-Alert. Bij een noodsituatie (een grote brand, een overstroming, een stroomonderbreking,… ) stuurt BE-Alert automatisch berichten uit. U krijgt die als u bent ingeschreven en de noodsituatie een impact op u heeft. Zo krijgt u snel de juiste informatie en instructies over wat u moet doen. U kan berichten ontvangen via sms, e-mail of een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Voor een efficiënte alarmering via BE-Alert is het van groot belang dat u zich registreert op de website www.be-alert.be.

     

    Sirenetest op 6 juli: locaties

    In Antwerpen zullen de sirenes loeien bij:

    • ABC Sociale woningen, Reinaartlaan 12 (Linkeroever)
    • PIVA, Desguinlei 244 
    • Hogere Zeevaartschool, Campus Noordkasteel Oost 6
    • Provinciale Verkeerseenheid, d'Herbouvillekaai 9
    • Politie, Antwerpsebaan (Berendrecht)
    • Pyloon, Leugenberg (Ekeren)
    • OLV van Lourdesinstituut, Alfons Jeurissenstraat 13 (Ekeren)
    • Total Raffinaderij, Scheldelaan 16
    • Vopak Terminal Eurotank, Industrieweg 16 – Haven 399
    • Vormingscentrum Noord (seinhuis) blok 9, Noorderlaan
    • Indaver, Poldervlietweg 
    • Vopak Terminal ACS, Scheldelaan 410
    • NV Vollers
    • LBC, Leon Bonnetweg 28
    • Solvay, Scheldelaan 480
    • New Holland, Wilmarsdonksteenweg 32
    • ABT, Nieuwe Westweg
    • Opel Belgium (Powerplant), Noorderlaan 401
    • HesseNoordNatie, Scheldelaan 601
    • HesseNoordNatie, Treurenberg 1-9
    • Sobelgra, Zandvoort 2 - Haven 350 
    • HesseNoordNatie, Delwaidedok 700-714 - Kaai 913
    • Esso, Haven 447 - Polderdijkweg
    • Vollers Belgium/Capella, Kaaien 218-220
    • het vormingsstation Noord 9 aan de Noorderlaan 630
    • het vormingsstation Noord blok 10 aan de Noorderlaan 630
    • Douane en accijnzen, Kattendijkdok Oostkaai 22 A 1
    • Northern Manuport, Mulhouselaan Zuid
    • Belgian Refining Corporation, Scheldelaan 490
    • Monsanto Europe, Scheldelaan 460
    • Degussa Antwerpen, Frans Tijsmanstunnel West
    • Politieschool POTVA (Blok E), Noorderlaan 500 
    • Total, Scheldelaan 4
    • Umicore Precious Metals, A. Greinerstraat 14 (Hoboken)
    • ZNA Hoge Beuken, Cdt. Weynsstraat 165, 2660 Hoboken
    • Stelplaats De Lijn, Putsebaan 204 (Zandvliet)
    • Voetbalterrein, Armenstraatje (Zandvliet)
    • Basisschool Noordland, Begijnhoeve 6 (Zandvliet) 
    • Brandweer, Sint-Jacobsmarkt 58 - 60

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUGGE

     

     VAN PATAT NAAR FRIET :DE COLORADOGEEST

    De coloradogeest spookt door het ‘frietmuseum’…

    De coloradokevers behoorden bij de ‘patat’

     

    Tekeningen Boschmans Pierre ---)tekst Van Dorst Marie-Louise. Staat er op de kaft van het interessante stripboek.

     

    Wij kregen als eersten de nieuwste strip van Frietje en Tuurke te pakken…

     

    En of het de moeite loont!

     

    Aan het woord is Eddy Van Belle, ‘de drijvende kracht van het museum aan de Vlamingstraat 33 te 8000 Brugge :’

     

     

    ‘De Belgische friet is op wereldvlak, samen met chocolade en bier een echte kwaliteitslabel geworden voor onze Belgische keuken…

    Dit tekenverhaal, het werk van de ex-friturist en nu tekenaar Pierre Boschmans, gaat daar zeker nog toe bijdragen.

                             

    Bedankt Pierre voor dit stripverhaal dat onze Belgische Friet ere aan doet… Veel succes ermee vanwege het Frietmusem Team

     

    En wij nodigen u uit om zo vlug als mogelijk voor een ‘klein prijsje’ het album in uw bezit te krijgen… want op = op…

     

    Alle info bij Pierre Boschmans : tel. 0486 86 73 59




    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters

    Foto ©-Georges-Peeters














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUGGE

    Wij melden U met genoegen dat de ontdekking van de schedeltoren bovenop het Tzompantli platform met door de Azteken afgehakte hoofden plaatsvond in het gebouw waar het toekomstig Choco-Story chocolade museum zal ondergebracht worden in Mexico stad.

     

    Een eerste ontdekking gebeurde een goed jaar geleden toen de archeologen een aantal schedels boven haalden en onder ons gebouw een hoek van een Tzompantli platform blootlegden.

     

    Ze hadden eindelijk na 100 jaar zoeken de Huei Zompantli of de grootste van de 7 Zompantlis van de Templo Mayor, oorsprong van de stad Mexico, ontdekt.

     

    Recentelijk werden 3 nieuwe cirkels met schedels ontdekt die een toren vormen van 6 m diameter, die bovenop het platform stond.

     

    Blijkbaar stonden er 2 torens op het Zompantli platform en werden de schedels na een tijd van het platform waar ze op staken vastzaten verwijderd en aan elkaar gemetst in de vorm van een toren.

     

    Bepaalde schedels vertonen misvormingen, blijkbaar afkomstig van andere streken zoals Veracruz.

     

    Merkwaardig is ook de aanwezigheid van vrouwelijke schedels en van 1 kinderschedel.

     

    Dit zou de belangrijkste archeologische vondst in heel Mexico zijn sinds de laatste 100 jaar en deze is te danken aan het project om in dat gebouw een Choco-Story chocolade museum onder te brengen.

    Nieuwe ontdekking in het gebouw van het toekomstig Choco-Story museum op de Zocalo in Mexico Stad

     

    Wij hadden al geïnformeerd betreffende de ongelooflijke vondst door archeologen van de INAH in ons huis op de Zocalo (grote markt van Mexico Stad).

     

    De « tzompantli » of rij van schedels, die ontdekt werd, bestaat uit een groot platform, waarvan een hoek onder ons huis zit.

     

    Bepaalde archeologen beweren dat het tot 35.000 schedels kon bevatten (10 rijen van 70 palen met telkens tussen 2 palen 10 rijen van 5 schedels = 10 x 70 x 10 x 5 = 35.000 schedels).

     

    Volgens de omschrijvingen van Spanjaarden uit die periode (einde 16de eeuw) stonden er ook 2 torens gemaakt met schedels op het platform, die zo’n 20 meter hoog waren.

     

    De basis van één van die torens bevindt zich ook onder ons gebouw (foto 1).

     

    Maar wat ongelooflijk is, is dat de archeologen zopas vastgesteld hebben, dat de Azteken rond die toren, nog eens 3 rijen schedels hadden bijgemetst, wat aan die toren een diameter geeft van 6 meter (foto 2).

     

    Meer dan 100 schedels werden reeds door de archeologen weggenomen, voor verdere studie.

     

    Blijkbaar zouden de schedels niet van één en dezelfde regio afkomstig zijn.
    Er zitten bijvoorbeeld misvormde afgeplatte schedels tussen, wat typisch zou zijn voor de Veracruz regio (foto 3).

     

    In de schedels zijn er ook inkepingen te zien. Sporen van obsidiaanmessen.
    Het vel en vlees zou weggesneden zijn vóór de schedels op staken werden geplaatst (zie foto’s 4 et 5).

     

    Bijna alle schedels die zich in en rond de toren bevinden vertonen een opening aan beide kanten en hingen dus voordien op het platform.

     

    Waarom werden ze daar weggehaald om ze dan in de torens te verwerken ?

    Om plaats te maken voor nieuwe schedels ?

    Dit is één van de vele vragen die de vondst opwekt.

     

    Er zitten bijvoorbeeld ook een paar vrouwelijke schedels en één van een kind tussen.

     

    Een enkele schedel toont een gevijlde tand. Dit was blijkbaar om op een jaguar te gelijken, een dier dat veel gebruikt werd in de mythologie van de Azteken.

     

    Foto 6 : de archeologen aan het werk.

     

    Foto 7 : het resultaat van de opgravingen.

     

     bij Eddy Van Belle 























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    Ongeval Lumbeeckstraat

    Hoboken 29 juni 2017 is een motorrijder zwaar te val gekomen mogelijk  de boord van de weg geraakt met spoed naar het ziekenhuis overgebracht dit gebeurde in de Lumbeeckstraat.
























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

     Aan de  Gandilaan te Hoboken op donderdag 29 juni 2017 moest een man met een heupfractuur naar het ziekenhuis gevoerd worden toch kon men niet via de lift naar beneden werd de brandweer ingeschakeld om hem via de buitenkant naar beneden te halen dit vanaf het 7é verdiep alles verliep vlotjes en kon de man naar het ziekenhuis gebracht worden.


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MERKSEM

     

    Geachte Heer, Mevrouw,

    Met trots presenteren wij u de eerste editie van “Merksem Schlagert”.
    Dit evenement word georganiseerd door Merksemenaar en zanger Marco Martinez.

    Met Merksem schlagert willen wij Merksem op de kaart zetten op een positieve manier. Dit in samenwerking met de plaatselijke handelaars en tal van artiesten.
    Zoals: Garry Hagger, Cindy, Ambidance, Robby Lathe, Papillon, …

    U zal merken dat er ook artiesten uit Merksem op het programma staan zoals: “Patrick De Deken”, “Tim De Meyer” en “Marco Martinez”.

    Iedereen is welkom, van jong tot oud, van Merksem tot ver daarbuiten.

    Wij schenken 10% van onze inkomsten aan “Vlinders voor vlinders” die zich inzetten voor zieke & kansarme kinderen in binnen en buitenland.

    Ook aan liefhebbers van andere genres is er gedacht.

    Tickets kosten in voorverkoop 15 euro, en aan de kassa 17 euro.
    Elke bezoeker krijgt een jeton die ter plaatse kan worden omgeruild voor gratis gebak.

    Tickets kan u reserveren via: 

    0479 08 55 42
    03 256 01 98
    info@marcomartinez.be

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERP NIEUWS

    ANTWERP URBAN 2017

    Urban stadsfestival vol sport, lifestyle en cultuur

    Georges Peeters En Marc Demartin

    Na een overweldigende editie in 2016 met maar liefst 50.000 bezoekers, maakt Antwerpen zich op voor een nieuwe editie van Antwerp City Drops: een gratis, urban stadsfestival in de Antwerpse binnenstad vol sport, lifestyle en cultuur. Op zaterdag 23 en zondag 24 september wordt de hele stad omgetoverd tot urban scene, met een mix van laagdrempelige initiaties, demonstraties en evenementen. Op verschillende locaties laten onder andere skaters, slackliners, graffiti-artiesten en bmx’ers het beste van zichzelf zien.
    Tijdens het laatste weekend van september belooft Antwerp City Drops heel wat straffe stunts en groots spektakel. Het event laat het beste van de (inter)nationale urban scene op de stad los, zowel op het vlak van urban sports als lifestyle & culture. Op verschillende locaties in de binnenstad zullen sport, lifestyle en culturele activiteiten te beleven vallen en kunnen bezoekers zich vergapen aan de prestaties van topsporters.  In aanloop naar het festival vinden er sinds mei in de hele stad zo’n 60 verschillende initiaties en demonstraties en activiteiten plaats. Op die manier kunnen nieuwsgierigen kennismaken met allerlei ‘urban’ sporten en de stad op een niet-alledaagse manier ontdekken. Op  www.antwerpcitydrops.be staat een overzicht van deze activiteiten.

    Focus op skateboard, BMX, basket en dance
    Tijdens deze tweede editie ligt de focus op skateboard, BMX, basket en dance, maar evengoed op urban lifestyle en cultuur. Het hele weekend lang hangt er een festivalsfeer in de stad, met niet enkel sport, maar ook een cultuurmarkt, streetart en dj’s.
    In 2011 nog was Antwerpen Europese jongerenhoofdstad. In 2013 werd de stad verkozen tot Europese Sporthoofdstad. Antwerpen heeft de ambitie om te groeien tot ‘urban stad’ van de Benelux en blijft inzetten op ‘urban’.

    Van de Grote Markt tot aan Park Spoor Noor
    Op de verschillende locaties als de Grote Markt, het Steenplein, de Jordaenskaai, de Groenplaats, Park Spoor Noord, de Vrijdagmarkt en de Sint-Jansvliet, kunnen bezoekers enkele topsporters aan het werk zien. Op de Grote Markt vindt de World Cup Bike Trial plaats, met onder andere Kenny Belaey.  Kenny Belaey, nationale trots en negenvoudig wereldkampioen Trialbike: “Vorig jaar was echt de max. Heel het weekend lang hing er een fijne sfeer in de stad en heel wat mensen kwamen kennismaken met onze sport. Trialbiken in een stedelijke omgeving, met het stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal op de achtergrond, het is eens wat anders.”


    Antwerp City Drops

    (Inter)nationale topsporters en workshops
    Op de Jordaenskaai en in de Skate-bowl in Park Spoor Noord is er een Europese skateboardwedstrijd met 10.000 euro aan prijzengeld. Tijdens de BMX-wedstrijd op het Steenplein verdeelt een internationale jury een prijzenpot van 7500 euro. En met de Urban Dance-wedstrijd op de Groenplaats valt 5000 euro te winnen. Maar wie wil, kan natuurlijk ook zélf stoere kunstjes uithalen tijdens de vele workshops. Tussen al het sporten door, kunnen bezoekers rustig kuieren op de cultuurmarkt of de honger stillen bij de verschillende foodtrucks.

    Nightlife meets sports
    Zowel overdag als ’s nachts zijn er tal van activiteiten. Terwijl topsporters overdag de meest halsbrekende tricks uithalen, kunnen bezoekers zich zowel op vrijdagavond en zaterdagavond als maandagavond uitleven op de beats van hippe dj’s in Antwerpse clubs.

    Locaties
    Grote Markt: World Cup Bike Trial
    Steenplein: BMX, Pumptrack Contest, Junior Pumptrack, Freestyle BMX
    Jordaenskaai: Antwerp Skate Contest
    Groenplaats: Urban Market, Dance & dj , met zowel op zaterdag als zondag kunst, eten en urban crafts
    Park Spoor Noord: Skate & Bowl, Junior Skate Contest, Sub event: City Mountainbike
    Vrijdagmarkt: Sub event: Rock@Antwerp
    Sint-Jansvliet: Basket: Afterparty: Café d’Anvers & Ampère

    Praktische informatie
    Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.antwerpcitydrops.be.
    Voor de organisatie van dit festival slaat de stad Antwerpen de handen in elkaar met evenementenbureau Fast Forward.

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!