Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    27-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN

    Turnfeest Ontvoogding 2018

    Het was weer zo ver na hard trainen konden we aan ons turnfeest beginnen het was weer indrukwekkend van jong tot oud brachten ze een fantastische show 

     

     

    http://sportindekijker.be/turnfeest-ontvoogding-antwerpen-2018/ VOOR MEER FOTO.S KLIK HIER





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

    27 | 03 | 2018

    Fietstoerisme genereert 86,5 miljoen euro
    Recreatieve fietser geeft trip langs knooppuntennetwerk prima score: 8,3 op 10

    Een recreatieve fietser die steeds jonger wordt en vooral wil genieten. Een rapport van 8,3/10 voor een rit langs het knooppuntennetwerk. En jaarlijks 7,6 miljoen tochtjes langs het netwerk, samen goed voor een economische omzet van 86,5 miljoen euro. Het zijn enkele opvallende resultaten van De Grote Fietsenquête, een onderzoek bij 6000 fietsers in onze provincie.

    Door de extra focus op daguitstappers en vakantiegangers wil Toerisme Provincie Antwerpen de economische return van het fietstoerisme langs knooppunten verder verhogen. 

    Om de vijf jaar bevraagt Toerisme Provincie Antwerpen de recreatieve fietser. Ditmaal gebeurde dat in het kader van De Grote Fietsenquête, een gezamenlijk onderzoek met de Dienst Mobiliteit waarbij informatie over ruim 6000 ritten werd geanalyseerd.

    Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen

    Prima rapport voor netwerk

    De gemiddelde leeftijd van de recreatieve fietser daalde de voorbije vijf jaar van 55 naar 50 jaar. Genieten - bij voorkeur in gezelschap - blijft de voornaamste motivatie (75%) om op te fiets te stappen. Eén vierde van de fietsers doet dat om sportieve redenen.

    De frequentie ligt hoog: 77% maakt minstens één tochtje per week. De gemiddelde afstand en duur van een trip langs het knooppuntennetwerk stegen naar 52 km en 4.25 uur. De groeiende populariteit van de elektrische fiets zit daar voor veel tussen: in 2012 gebeurde 4,5% van de ritten met een e-bike, vandaag al 28%.

    Jongere fietsers laten zich graag inspireren door digitale routeplatformen, terwijl 55-plussers nog vaak een fietskaart raadplegen.

    De respondenten geven hun laatste trip langs het netwerk een 8,3 op 10. Naast de bewegwijzering scoren de horeca, het landschap en de rustige omgeving.

    De resultaten stemmen gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes tevreden: “Onze recente kwaliteitscontroles zorgden voor een nóg beter en comfortabeler netwerk. Het Routedokterteam en de fietspeters en -meters houden de bewegwijzering op punt. De 250 Fietsers Welkom-horecazaken garanderen onderweg een warm onthaal. De fietser apprecieert duidelijk al die inspanningen. Intussen blijven we inzetten op service. Als aanvulling op onze fietskaarten lanceren we deze zomer een digitaal routeplatform. Zo zullen we ongetwijfeld nog meer jonge fietsers bereiken.”


    86,5 miljoen euro return

    Driekwart van de fietsers langs het knooppuntennetwerk last onderweg een tussenstop in voor een drankje (54%), hapje (33%) of picknick (23%). De gemiddelde besteding van de daguitstapper en de vakantieganger stegen de voorbije vijf jaar naar respectievelijk 17,2 en 108,9 euro.

    De 7,6 miljoen tochtjes langs het netwerk in 2017 genereerden samen een economische omzet van 86,5 miljoen euro (71,6 miljoen in 2012). Een serieuze bonus voor de lokale ondernemers en goed voor 502 extra voltijdse banen in de horeca.

    Toch ziet gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes nog opportuniteiten: “Onze grootste uitdaging? Meer daguitstappers en vakantiegangers warm maken voor een trip. Dat doen we onder meer met een fietsbijlage in onze nieuwe toeristische gids Kempen en het vakantieboek Scheldeland. Met het ambitieuze project ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ willen we samen met de andere Vlaamse provincies ook de internationale fietsvakantieganger naar onze regio’s en steden lokken. Die inspanningen zullen het fietstoerisme in onze provincie de komende jaren verder stimuleren.”

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    Infographic met de meest opvallende cijfers als bijlage

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    De Schorre
    Provincie Antwerpen

    27 | 03 | 2018

    Recreatieverhuur De Schorre van start

    Zaterdag 31 maart 2018, vanaf 10 uur, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom

    De paasvakantie geeft de aftrap voor de recreatieverhuur van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Vanaf zaterdag 31 maart kan je weer waterfietsen en minigolf spelen op het recreatiedomein. Ook het Barrevoetspad is opnieuw open. Tijdens de weekdagen is de verhuur geopend van 8 tot 18 uur, in het weekend van 10 tot 17 uur. Meer info: www.deschorre.be

     

    De lente is begonnen en dat hebben ze bij Provinciaal Recreatiedomein De Schorre geweten. Huur een waterfiets en geniet al dobberend van de rust op het domein van De Schorre. Voor een half uur waterfietsen betaal je 6 euro. Niet enkel de verhuur van de waterfietsen start weer, ook de minigolf heropent de deuren. Speel met het hele gezin een partijtje minigolf op het centraal eilandje in de vijver! Minigolf spelen kost 4 euro per persoon. Voor beide activiteiten meld je je wel op voorhand aan bij de onthaalbalie in gebouw De Pitte.

    Schorremorrie 2017 - Copyright: We Have Heart

    Een andere leuke activiteit op het domein van De Schorre is het Barrevoetspad. Na het succes van vorig jaar werd het Barrevoetspad verlengt tot 1300 meter. Dit blotevoetenpad ligt verscholen in de natuur en is een prikkeling voor alle zintuigen. Je wandelt over mossen, kleibroden, modder, zachte kiezels, wol, hooi, noem maar op. Daarboven dien je vooral ook goed te voelen en te ruiken. Er zijn op het pad een 300-tal kruiden en geurplanten aangeplant, zoals kruiptijm, munt, citroenverbena. Het Barrevoetspad is gratis te bewandelen. Voor je aan de wandeling begint, haal je het plannetje op aan het onthaal van De Schorre. Om de beleving nog completer te maken, kan je de Barrevoetsrugzak aankopen. Dit is een rugzakje ter waarde van 6 euro vol leuke en ook nuttige gadgets.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Zaterdag 31 maart 2017, vanaf 10 uur.

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1.

    Meer info:
    www.deschorre.be, onthaal@deschorre.be, 03 880 76 00

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-va, gedeputeerde bevoegd voor provinciale domeinen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen PIVA

    12 mensen met een beperking kunnen dankzij CVO provincie Antwerpen aan de slag in de horeca
    Vrijdag 23 maart, 19 uur, CVO Provincie Antwerpen campus PIVA, Antwerpen

    Op 2 oktober 2017 startten 12 volwassen cursisten met een beperking (o.a. met het syndroom van Down) een volwaardige basisopleiding horeca aan CVO Provincie Antwerpen. Met de ondersteuning van hun begeleiders van vzw’s Rotonde en Spectrum, aangevuld met de expertise van de docenten van CVO Provincie Antwerpen leerden ze de kneepjes van het vak. De cursisten hadden meer tijd nodig om keukencompetenties te verwerven dan in het regulier onderwijs, maar hun leerresultaten zijn na een half jaar opleiding verbluffend.

    Op 23 maart behalen ze hun deelcertificaat basis zaal en basis keuken. Ze leerden onder meer vis fileren, groenten reinigen en versnijden en basissoepen en –sauzen maken. Ze zijn dan ook klaar om aan de slag te gaan in bistro Perron Noord in Brasschaat, een initiatief van vzw Rotonde en in de horecafaciliteiten van vzw Spectrum. Sommige van de cursisten kunnen onder het statuut van ‘begeleid werken’ ook terecht in de horecasector of ze kunnen doorstromen naar de opleiding Hulpkok.

    Op 23 maart verzorgen de 12 cursisten vanaf 19 uur een receptie als sluitstuk van hun opleiding. Daarna krijgen ze hun deelcertificaten en mogen ze samen met hun familieleden genieten van een feestmaal bereid en opgediend door de cursisten van het eenjarig traject Hotelbedrijf.

    Pers is van harte welkom op de receptie en de proclamatie. Dit warme event geeft weer hoe trots de cursisten zijn op hun  prestaties en hoe zij binnen de horeca een bijzondere rol kunnen vervullen. Hierbij enkele sfeerfoto’s van de proclamatie van 2018 OP 23 MAART

    WIJ ZIJN DE GELUKKIGE

    BARANOUSKAYA NATALLIA-BERNAERTS SOFIE-DE NEVE EVI-DE SMET JOLIEN

    DIERCKX JEROEN-JANSSEN CHRISTOPHE-KONINCKX KOEN-MEURIS BERTEN-

    OOMEN DANIEL-SMEYERS OLIVER-THIJS BART-VAN DEN BLEEKEN LIESJE-

    VAN DYCK KIM-VEREECKE STEVEN.

    Dank aan de medewerkers:DE VOS INGE-LAENEN GUSTAVE-OERLEMANS SVEN

     SUYKERBUYK KIANA





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stad Antwerpen

    DISTRICT ANTWERPEN SPORTLAUREATEN 2018





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    SPORTLAUREA

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

       

    Foto: Lawrence Schoonbroodt

     

    “In de chemie-, kunststoffen- en farmasector ervaren we de sterkste jobgroei in meer dan tien jaar. Opvallend: meer dan de helft van de vacatures (56%) staat open voor pas afgestudeerden zonder specifieke werkervaring. Bedrijven leggen de lat wel alsmaar hoger wat betreft het gevraagde opleidingsniveau. Twee derde van de vacatures is bestemd voor bachelors, masters of doctors. Maar ook technisch talent uit het TSO blijft erg in trek”, zegt Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van sectorfederatie essenscia vlaanderen.

     

    Twee nieuwkomers: Agfa Gevaert en Oiltanking
    Dit jaar verwelkomt het event twee nieuwkomers. In de eerste plaats Agfa Gevaert uit Mortsel. Het bedrijf met een traditie van 150 jaar wordt nog vaak vooral geassocieerd met fotografie, maar er is veel meer. De Agfa Gevaert Groep ontwikkelt, produceert en verdeelt analoge en digitale beeldvorming systemen en IT-oplossingen, voornamelijk voor de grafische industrie, de gezondheidssector en voor specifieke industriële toepassingen. “Wij zoeken vandaag vooral technische profielen zoals procesoperatoren, laboranten, ingenieurs en IT-profielen. Daarnaast kijken we naar ruimere studieniveaus zoals middelbaar, bachelor, master of Phd”, zegt Anne Saveyn, Director HR HQ/Benelux.

     

    Tweede nieuwkomer Oiltanking is dan weer een van 's werelds grootste partners op het gebied van onafhankelijke opslag en overslag voor minerale en chemische producten, gassen en droge bulk. In België beschikt het bedrijf over drie terminals waarvan twee in de haven van Antwerpen. “Oiltanking is sterk ingebed in de chemische en petrochemische sector. We zijn overtuigd dat we jobs in de aanbieding hebben die een mooie aanvulling bieden op de klassieke jobs in de chemische procesindustrie”, zegt Niels Piette, coördinator recruitment & development.

     

    We Are Chemistry is een initiatief van Provinciale Ontwikkkelingsmaatschappij Antwerpen, met steun van essenscia vlaanderen.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Woensdag 21 maart 2018, middageditie om 13.30 uur, avondeditie om 17.30 uur

    Waar:
    Business center BluePoint Antwerpen, Filip Williotstraat 9, Berchem

    Meer info:
    www.wearechemistry.be

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie en voorzitter Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.District Berchem
    VIERING SPORTLAUREATEN BERCHEM 2018





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Stadsschouwburg

    Theaterplein 1

    2000 Antwerpen

     

    Programma:

    • 13u00:  Onthaal en persmoment
    • 14u00: Voorstelling van het project Verkeersveilige Gemeente provincie Antwerpen & partners, door gouverneur Cathy Berx en eerste gedeputeerde Luk Lemmens
    • 14u30: Bekendmaking van de kandidaat-gemeenten en geselecteerde gemeenten Project Verkeersveilige Gemeente provincie Antwerpen.
    • 15u00: Theatervoorstelling Fractie van een seconde
    • Ca 16u00: einde

    Nul slachtoffers in en door het verkeer…Voor Provincie Antwerpen, VSV en OVK is dit dé doelstelling van een goed verkeersveiligheidsbeleid. Met het oog op een drastische daling van het aantal verkeersslachtoffers, nodigen gouverneur Cathy Berx en gedeputeerde voor Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening Luk Lemmens alle gemeenten uit om samen ‘vision zero’ te realiseren met het project Verkeersveilige Gemeente.

     

     

    Volgens gouverneur Cathy Berx komt het project geen seconde te vroeg.  Het is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de Federale Diensten van de gouverneur, de Dienst Mobiliteit van de provincie, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Ouders van Verongelukte Kinderen vzw (OVK). “Zolang er een dode of zwaargewonde valt in en door het verkeer, vind ik euforie misplaatst. Een doelstelling die ‘streeft’ naar weliswaar maximum 420 verkeersdoden blijft verbazen. Na de Veiligheidsconferentie van 2016 met als thema Verkeersveiligheid en innovatie, de goed ingeburgerde WODCA-controles en twee openingsredes over het thema, is het hoog tijd voor meer concrete actie. Vandaar het project Verkeersveilige gemeente provincie Antwerpen. Het gaat nog een stap verder dan sterke verkeersveiligheidsinitiatieven van VSV en OVK vzw. Van deelnemende gemeenten verwacht het zowel een inspannings- als resultaatsverbintenis. Inspanningen zijn goed en noodzakelijk. Resultaat: geen slachtoffers meer in en door het verkeer, is wat echt telt en wat ons allen zou moeten verbinden.”

     

     

    40 kandidaat-gemeenten, 16 geselecteerde gemeenten


    Tot eind januari kregen alle gemeenten uit de provincie de tijd om zich kandidaat te stellen. De reacties waren erg positief. Maar liefst 40 gemeenten stelden zich kandidaat: Arendonk, Balen, Beerse, Berlaar, Bonheiden, Bornem, Borsbeek, Brecht, Edegem, Essen, Hemiksem, Herselt, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kasterlee, Kontich, Lille, Lint, Malle, Meerhout, Mol, Nijlen, Oud-Turnhout, Puurs, Ranst, Ravels, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Sint-Amands, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar, Wijnegem, Wuustwezel, Zandhoven en Zoersel.

     

    Luk Lemmens: “Uit die groep selecteerden we vervolgens 16 gemeenten op basis van de ongevallencijfers uit 2015, 2016 en 2017 en de politiezones. Vanaf eind maart gaan zij als eerste van start met hun kosteloze begeleidingstraject. Meer concreet gaat het om Bornem, Borsbeek, Edegem, Essen, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Puurs, Ravels, Rijkevorsel, Schelle, Sint-Amands, Vorselaar, Wijnegem en tot slot Wuustwezel. Na 2018 starten opnieuw 10 à 15 nieuwe gemeenten. Gemeenten die dit jaar niet werden geselecteerd, krijgen uiteraard een nieuwe kans.”

     

    Vanmiddag stelden Gouverneur Cathy Berx en gedeputeerde Luk Lemmens het project Verkeersveilige gemeente provincie Antwerpen voor in de Antwerpse stadsschouwburg.  In de zaal heel wat burgemeesters en schepenen, verkeersveiligheidspartners, provincieraadsleden en ook leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs. Jean Bosco Safari schreef en bracht het ZERO-lied. Spoedverpleegkundigen Stef Vanlee en Rudy Claeys brachten er hun aangrijpende theatervoorstelling Fractie van een seconde.  Dat hoofdrolspeler Stef Vanlee eerder deze week zelf nog een goede vriend verloor in een tragisch verkeersongeval, bewijst nog maar eens dat de voorstelling dagelijks helaas nauwelijks aan relevantie inboet. 

    Project Verkeersveilige gemeente provincie Antwerpen: een kosteloos begeleidingstraject


    De 16 geselecteerde gemeenten starten hun kosteloze begeleidingstraject Verkeersveilige gemeente met  SAVE steden & gemeenten en ondertekenen hun SAVE-charter bij OVK vzw. Als partner van VSV staat Studiebureau Tridée garant voor de coaching van de gemeenten en politie. Tridée en VSV voeren een grondig voorbereidend onderzoek en formuleren acties ter bevordering van de verkeersveiligheid in elke gemeente. Deze liggen aan de basis van een individueel SAVE-actieplan gebaseerd op zeven algemene doelstellingen.

     

    Vervolgens zijn de gemeenten aan zet om die verkeersveiligheidsacties succesvol uit te voeren. Slagen ze daarin, dan behalen ze het SAVE-label, uitgereikt voor OVK vzw. In een derde en laatste fase begeleiden de dienst Mobiliteit van provincie Antwerpen en de Federale Diensten van de Gouverneur gemeenten intensief bij de verdere concrete uitwerking van de verkeersveiligheidsacties. De focus ligt dan zeer bewust en uitgesproken op meetbare resultaten en effecten. Gemeenten die hoog mikken, kunnen het ZERO-label halen.

     

    In totaal zijn er drie ZERO-deellabels te verwerven. Het project Verkeersveilige gemeente voorziet niet in harde deadlines.  Gemeenten werken dus op eigen tempo hun project Verkeersveilige gemeente af. Het project voorziet wel in een duidelijke en gedeelde doelstelling: ZERO doden en zwaargewonden in en door het verkeer.

     

     

    Gouverneur Cathy Berx: “Als gemeenten meer dan ooit hun nek uitsteken om het verkeer veiliger te maken, kunnen ze de federale en Vlaamse overheid met nog meer recht en rede op hun verantwoordelijkheden wijzen voor een nog meer doorgedreven handhaving en veiliger gewestwegen. Maar als steeds zullen vooral ook alle weggebruikers rekening moeten houden met elkaar en in het bijzonder met fietsers, voetgangers en inzittenden.”

     

    Luk Lemmens: “Als provincie nemen we graag onze gemeente-overschrijdende, coördinerende rol op. Met het project Verkeersveilige gemeente voegen we hier een luik aan toe. We bieden een kosteloos coaching- en begeleidingstraject voor gemeenten aan om samen met de  Vlaamse Stichting Verkeerskunde en provincie verder te werken aan meer en betere verkeersveiligheid. Daarbij gaan we voor meetbare resultaten. Met de mobiliteitsstudies, de fietsbarometer en de Grote Fietsenquête heeft de provincie een grote expertise hierin opgebouwd. Onze opgedane kennis wenden we nu graag aan voor het project Verkeersveilige gemeente. Samen met de waardevolle kennis van onze partners, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en Ouders van Verongelukte kinderen.”

     

    Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts: “90% van de wegen in Vlaanderen valt onder het beheer van steden en gemeenten. Lokale overheden zijn dan ook een onmisbare partner om de Vlaamse doelstellingen inzake verkeersveiligheid te realiseren. Een systematische aanpak die vertrekt van een grondige analyse kan hierin een grote meerwaarde betekenen en de efficiëntie van verkeersveiligheidsmaatregelen vergroten.”

    Koen Van Wonterghem: "OVK ziet in deze samenwerking een uitgelezen kans om de ultieme doelstelling van haar project SAVE Steden & Gemeenten daadwerkelijk dichterbij te doen komen", zegt gedelegeerd bestuurder Koen Van Wonterghem, "namelijk dat lokale besturen op elk ogenblik en bij elke beleidsdaad of maatregel bewust met verkeersveiligheid bezig zijn."

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    EN ZO KOM JE ENKELE ARTIESTEN EN GENODIGDE TEGEN








     JAN DE CLAIRE ACTEUR





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwarte panter

    TENTOONSTELLING VAN 11 MAART 2018 TOT 22 APRIL


    Fotografe Frederique van Rijn (Parijs, °1982) woonde in 2016 een half jaar in twee atelierwoningen van dichter en schilder Lucebert (1924-1994). De geschilderde fantasiefiguren en verfspetters die Lucebert na zijn dood achterliet in ateliers in Bergen (Nl) en Javea (naast Benidorm) zijn in de collages van Frederique van Rijn ogenschijnlijk voorgoed naar buiten getrokken. Languit liggen ze op een heuvel in het Bergense duinlandschap, of ze lopen op lange stelten over een modderig veld naast een kudde paarden. Het worden als het ware Picturale Partituren, de titel van de tentoonstelling.


















    KOMEN KIJKEN ER ZIJN VEEL MEER WERKEN TE ZIEN VAN DE KUNSTENAARS

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    .GALLERIJ DE ZWARTE PANTER

    TENTOONSTELLING VAN 11 MAART 2018 TOT 22 APRIL

    In zijn eigen stijl omschrijft Mugo (Gent 1953) in een handgeschreven brief aan Adriaan Raemdonck zijn huidig werk als volgt: “Reeds van in de kindertijd speelde en floreerde Mugo op domeinen van kastelen en mysterieuze landhuizen. Die bijzondere idyllische locaties hebben een wereld doen opengaan in de geest van de kunstenaar. Een wereld van heren met hoge hoeden en dames van stand, geflankeerd door butlers en frivole dienstmeiden. Mugo heeft er vossenjachten gezien met uitgebreide wijn overgoten jachtmaaltijden.





















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    TENTOONSTELLING VAN 11 MAART 2018 TOT 22 APRIL

    Michel Buylen (Gent, °1953) hield zijn eerste tentoonstelling te Gent in 1976 in de toen bekende Galerie Vyncke-Van Eyck. Met de Galerie De Zwarte Panter werkt hij al samen sinds 1992. Zijn huidige tentoonstelling Glow (Gloed) is een voortzetting van de Parijse expositie begin dit jaar in de J-A Pougatch Galerie.

     























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    TENTOONSTELLING VAN 11 MAART 2018 TOT 22 APRIL

    In zijn carrière heeft Fred Bervoets in één constante lijn van hoge intensiteit en grote kwaliteit talrijke periodes gekend en verschillende reeksen gerealiseerd.   bijwijlenantische wereld op doek of op papier zet in een expressieve stijl. meesterlijk ontwikkelde. Deze expositie is een vervolg van zijn vorige onder de titel Still on the road.
























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN 2018

    HOBOKEN  SPORTLAUREATEN


    Viering sportlaureaten 2017 district Hoboken


    Op woensdag 7 maart vierden het district en de districtssportraad Hoboken voor de 23ste keer de sportlaureaten van het jaar. 59 laureaten kwamen in aanmerking voor een trofee en tegelijkertijd werden er 5 trofeeën voor sportverdienste uitgereikt.

     

    Op de sfeervolle avond in kasteel Sorghvliedt waren 20 sporttakken vertegenwoordigd. De sporters kwamen uit 27 verschillende sportclubs.

     

    Na de uitreiking van de trofeeën met interviews door Erwin Van den Sande, eindredacteur van Sportweekend, werd bekendgemaakt wie van de genomineerden de hoofdtrofeeën van Talent, Team, Jeugdteam, Master en Sportprestatie 2017 kregen. Deze onderscheidingen houden niet alleen de trofee in maar ook een waardebon van 100 euro.

     

    • Individueel Talent 2017 werd Sanne Lumbeeck. Deze BMX-ster van 10 jaar behaalde de vijfde plaats in de finale van het Wereldkampioenschap en de halve finale in het Europees Kampioenschap.
    • De trofee voor Jeugdteam 2017 ging naar de Sasja handbalwelpen. Zij werden kampioen én wonnen de beker van de regio Antwerpen en Vlaams-Brabant.
    • Walter Packolet werd uitgeroepen tot Master 2017. De ultraloper blinkt uit in wedstrijden in binnenland en buitenland. Zo won hij onder meer de Marathon Des Sables in Peru, een wedstrijd over 6 dagen met een afstand van 250 kilometer.  
    • Team 2017 werd tafeltennisclub SOKAH. Met de overwinning in de beker van Antwerpen, de Beker van Vlaanderen en een plaats in de halve finale van de Beker van België kon het seizoen voor hen niet meer stuk. Daar bovenop behaalden ze de derde plaats in de Superdivisie en de kampioenstitel in de eerste nationale. Klap op de vuurpijl was de schitterende Europese campagne waarbij de kwartfinale werd bereikt.
    • De Sportprestatie 2017 was weggelegd voor Kirsten Umans. Zij werd provinciaal kampioen in het speerwerpen. Daarnaast haalde ze talrijke medailles in internationale wedstrijden. Ze gooide ook de vijfde beste Belgische jaarprestatie met 43,16 meter.

    MEER FOTO'S IN SPORTINDEKIJKER





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SJOELEN
    SJOELEN:Een wedstrijd tussen de vrolijke schuivers van het dienstencentrum Klein heide en de Meermin van het dienstencentrum De seefhoek zij kwamen winnen  en de vrolijke schuivers gingen winnen bij hen,zoals altijd werd het een vrolijke boel met een gebakje en een drankje .





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    In laatste rechte lijn voor projecten uit oproep 3

     

    Interreg Vlaanderen-Nederland keurt vandaag opnieuw één project goed

    Op 7 maart keurde het programma opnieuw één project goed uit haar derde oproep: DOEN (energiemakelaar). GIST, Glitch en Beton naar hoogwaardig beton kregen eerder dit jaar groen licht. Met deze vier nieuwe goedkeuringen sinds begin 2018 wordt, inclusief cofinanciering, in totaal ruim 13.9 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt 6.9 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De teller staat zo op 57 goedgekeurde projecten waarmee in totaal ruim 120.9 miljoen euro vanuit het EFRO fonds werd geïnvesteerd in de grensregio. Ondertussen is oproep 4 volop in zicht en wordt deze afgesloten op 18 mei 2018. 

    Het volledige persbericht en meer informatie over de vijf goedgekeurde projecten leest u hier.

     

    Nog meer kansen binnen oproep 4
    Interreg Vlaanderen-Nederland kan meer middelen vrijmaken voor 4de oproep

    Interreg-Vlaanderen Nederland lanceerde op 14 december 2017 haar vierde (laatste) oproep. Het Comité van Toezicht heeft het voornemen om via deze projectoproep minstens alle nog beschikbare middelen in te zetten. Op het moment van lancering van deze oproep gaat het om zo’n 17.5 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Samenwerking. Het programma kan echter vaststellen dat de bedragen evolueerden en er nu zicht is op een subsidie van 19.8 miljoen euro. ​

    Projecten kunnen zich aanmelden voor iedere specifieke doelstelling van het programma, behalve de doelstellingen gericht op bevorderen van energie-efficiëntie voor bedrijven, openbare gebouwen en woningen en het beschermen van biodiversiteit, bodem  en ecosysteemdiensten. Er geldt algemeen specifieke aandacht voor samenwerking met KMO’s/MKB’s. Daarnaast zijn projectaanmeldingen welkom gericht op arbeidsmarkt, opleiding en tewerkstelling, onderzoek en innovatie met investeringen in ‘harde infrastructuur’, duurzame energie en het efficiënt omgaan met hulpbronnen. De projectoproep wordt afgesloten op 18 mei 2018.

    Lees hierhet volledige bericht over oproep 4. 

     

    Interreg V Vlaanderen-Nederland is een programma van de Europese Unie, gericht op de samenwerking aan de Vlaams-Nederlandse grens. Voor 2014-2020 voorziet de Europese Commissie ruim 152 miljoen euro vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), voor het programma. Dankzij cofinanciering van de beide regeringen, de betrokken provinciebesturen Limburg (NL), Noord-Brabant, Zeeland, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg (B), en een eigen bijdrage van projectpartners zal dit programma leiden tot een impuls van ruim 300 miljoen euro, vooral gericht op (groene) innovatie en dus duurzame groei. Voor meer informatie over het programma en de 69 projecten die in het vorige programma werden gerealiseerd zie www.grensregio.eu.

    Meer info

    Raadpleeg onze website op www.grensregio.eu
    Of contacteer: 
    Sara Peeters
    +32 (0)3 240 69 31
    sara.peeters@grensregio.eu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Wie Duurzame Ontwikkelingsdoelen uitdraagt, krijgt ondersteuning van de provincie Antwerpen

    In 2015 lanceerden de Verenigde Naties 17 duurzame ontwikkelingsdoelen om van de wereld een betere plek te maken tegen 2030. De dienst Mondiaal Beleid van de provincie Antwerpen zet al een hele tijd in op de bredere bekendheid van deze SDG’s door middel van onder andere  uitlenen van SDG materiaal (kubussen, poefjes,…), festivalstand, gemeentelijke begeleidingstrajecten, affiches op maat van gemeenten,… Vandaag lanceert de provincie een nieuwe subsidielijn voor projecten die de draagkracht rond de SDG’s vergroot.


    Rik Röttger, gedeputeerde van Mondiaal Beleid licht toe waarom er nu een nieuwe subsidielijn komt: “De SDG’s vormen hét gereedschap bij uitstek om een leefbare toekomst voor ons allen te verzekeren, daarom roept de provincie Antwerpen een nieuwe subsidielijn in het leven. Landelijke NGO’s, organisaties en verenigingen die bij het 4de pijlersteunpunt geregistreerd staan, (hoge)scholen en universiteiten, middenveldorganisaties en gemeentebesturen kunnen intekenen. Ze kunnen financiële steun krijgen voor een project dat in het teken staat van de SDG’s en deze doelstellingen wil bekend maken bij het grote publiek. Zo kan de kennis rond de SDG’s zich verder op lokaal niveau verspreiden en de draagkracht daar vergroten.


    SDG’s: breder kader

     

    SDG’s staat voor ‘Sustainable Development Goals’ of Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. De SDG’s zijn de opvolgers van de Millenniumdoelstellingen (MDG’s) maar ze  zijn veel ambitieuzer! De MDG’s waren opgevat vanuit het klassieke perspectief van ontwikkelingssamenwerking: de westerse landen gaven geld aan het Zuiden zodat ze daar aan de slag konden om de doelstellingen te halen. De SDG’s omvatten echter doelstellingen die wereldwijd van belang zijn: ook in onze eigen land zijn er doelen waaraan gewerkt moet worden.

    De Verenigde Naties lanceerden deze 17 doelen in 2015 om van de wereld een betere plek te maken tegen 2030. De SDG’s zijn gekoppeld aan 169 concrete targets die samen één groot actieplan vormen  om de mensheid te bevrijden van armoede en de planeet terug op koers te zetten richting duurzaamheid. De 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn één en ondeelbaar, en reflecteren vijf dimensies van duurzame ontwikkeling: de mens, de planeet, welvaart, vrede en samenwerking. Daarom zijn ze belangrijk voor alle landen en alle burgers ter wereld!

    Beleidsverantwoordelijke:
    Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Mondiaal Beleid






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!