Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    23-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONZE FRANK
    De radiopresentator Frank De Laet is in de nacht van maandag op dinsdag overleden in de palliatieve afdeling van het Sint-Erasmusziekenhuis  Hij had al twee jaar een agressieve kanker, die hem vorig jaar al zijn strottenhoofd  kostte.Heb met hem nog gesproken op de geitentrofee 2018 in Wilrijk kende hem al jaren als reporter en radio presentator ook als omroeper van het boxgalla hij rust in vrede dag maat tot in het hiernamaals
    GEORGES PEETERS






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    22 | 01 | 2019

    Provincie Antwerpen subsidieerde in 2018 voor ruim 2 miljoen euro fietspaden

    Provinciale subsidies voor 15 dossiers of 10 kilometer.


    In 2018 klopten maar liefst 15 gemeenten aan bij de provincie Antwerpen voor subsidies voor de (her)aanleg van bovenlokale functionele fietspaden. Goed voor meer dan 2 miljoen euro.


    In 2018 keurde de provincie Antwerpen 15 dossiers, ter waarde van ruim 2 miljoen euro ondersteuning, goed voor de aanleg van net geen 10 kilometer fietspaden. “Zo’n 300 000 euro ging naar de Alexander Franckstraat in Boechout en 180 000 euro naar de Vennestraat-Gierlebaan in Lille-Kasterlee. Hiermee legden de gemeenten respectievelijk 2 kilometer en 4,5 kilometer fietspad aan. De gemeente Geel gebruikte de subsidie van het Fietsfonds voor de aanleg van conforme fietspaden op de Olensteenweg. In Heist-op-den-Berg werd het geld gebruikt in de Goorstraat. Ook stad Antwerpen, Zwijndrecht, Wommelgem en Ekeren deden een beroep op het Fietsfonds voor de aanleg van hun fietspaden”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Mobiliteit.

     

    De provincie Antwerpen zet zwaar in op veilige en comfortabele fietspaden voor woon-werk, woon-school en woon-winkelverkeer. “Gemeenten kunnen bij de provincie Antwerpen subsidies aanvragen voor de aanleg en verbetering van hun fietsinfrastructuur. Ze moeten daarvoor wel de Vlaamse kwaliteitsvoorwaarden respecteren. Vorig jaar keurde de provincie Antwerpen 2 050 261,71 euro aan fietspadsubsidie goed", vult gedeputeerde Luk Lemmens aan.

     

    Voorbeelden van fietspaden, aangelegd met provinciale subsidies

     

    • Geel, Olensteenweg, aanleg vrijliggend eenrichtingsfietspad

    Lengte:  300 meter inclusief fietsbrug

    Type: bovenlokale functionele fietsroute

    Subsidiebedrag: 29 007,98 euro

    Olensteenweg in Geel - Copyright: provincie Antwerpen

     

    • Wommelgem, Vremdesteenweg, aanleg vrijliggend dubbelrichtingsfietspad

    Lengte:  250 meter

    Type: bovenlokale functionele fietsroute

    Subsidiebedrag: 25 192,86 euro

     

    Vremdesteenweg in Wommelgem - Copyright: provincie Antwerpen

     

     

    • Boechout, Alexander Franckstraat, aanleg vrijliggend eenrichtingsfietspad
      Lengte:  2 000 meter

    Type: bovenlokale functionele fietsroute

    Subsidiebedrag: 305 203,12 euro

     

    Alexander Franckstraat in Boechout - Copyright: provincie Antwerpen

     

     

    Fietsfonds

    De subsidies kaderen in het Fietsfonds, een samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse overheid en de Vlaamse provincies om de realisatie van bovenlokale functioneel fietsroutenetwerk te ondersteunen. Een gemeente kan zo tot 90 procent Fietsfondssubsidie krijgen. De provincie en de Vlaamse overheid betalen respectievelijk 40 en 50 procent. De provincie betaalt het Vlaamse deel aan de gemeente en krijgt dit achteraf terugbetaald van de Vlaamse overheid. 

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sant’Egidio

    SANT'EGIDIO

    PERSBERICHT- 15 januari 2019

    Naar aanleiding van het gerechtelijk onderzoek dat loopt naar het Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam in verband met mogelijke betrokkenheid bij mensensmokkel, verschijnen er in de media en op sociale media allerhande berichten over malafide praktijken met humanitaire visa. 

    Daarbij wordt een amalgaam gemaakt tussen enerzijds humanitaire visa en de ‘humanitaire corridor’. 

    De ‘humanitaire corridor’ is een initiatief van de Sant’Egidio-gemeenschap dat 150 kwetsbare vluchtelingen uit Syrië de mogelijkheid heeft gegeven om op een veilige en legale manier naar België te komen. Hiervoor werd op 22 november 2017 een akkoord ondertekend door staatssecretaris voor Asiel en Migratie en de Gemeenschap van Sant’Egidio, in partnerschap met alle erkende erediensten van België. Deze vluchtelingen kwamen naar België met een humanitair visum dat werd afgeleverd door de Belgische overheid na een veiligheidsscreening. 

    De humanitaire corridors zijn een transparant en bonafide initiatief en heeft niets te maken met de corrupte praktijken waarvan vandaag in de media melding werd gemaakt. 
    Belangrijk daarbij is: 
    • het gaat om kwetsbare vluchtelingen (niet alleen christenen, ook moslims)
    • er werden officiële en transparante afspraken gemaakt met het staatssecretariaat voor Asiel en Migratie (zie het protocol dat ondertekend werd op 22 november 2017)
    • het project werd volledig gefinancierd via ‘private sponsorship’: de vluchtelingen hebben hier zelf niets voor betaald. De erediensten van ons land stonden zelf in voor alle kosten (inclusief vlucht en visa-kosten, verblijf en integratie)
    Sant’Egidio wijst er op dat zij dhr. Kucam niet kent en op geen enkele manier met hem gewerkt heeft en vraagt dan ook met aandrang dat haar naam en die van de humanitaire corridors op geen enkele manier geassocieerd wordt of in verband gebracht wordt met de malafide praktijken van mensensmokkelaars. 

    We gaan ervan uit dat de Pano reportage van vanavond de zaken in een juist perspectief zet. 

    Meer info: 
    Christine Janssens 
    Woordvoerder Sant’Egidio 
    0496 21 22 04 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEURNE

    Installatie districtsbestuur Deurne


    29 raadsleden legden op 8 januari 2019 de eed af voor de nieuwe Deurnse districtsraad. 18 zijn nieuwkomers. N-VA, sp.a en Open Vld zijn de coalitiepartijen voor de komende zes jaar. PVDA, Groen, CD&V en Vlaams Belang vormen de oppositie.

     

    Op 8 januari 2019 legden 29 districtsraadsleden in het districtshuis van Deurne hun eed af. Verder werden de nieuwe districtscollegeleden en de voorzitter van de districtsraad officieel verkozen.

     

    Met 16 raadsleden vormen N-VA, sp.a en Open Vld de komende zes jaar de coalitie. PVDA, Groen, CD&V en Vlaams Belang, voeren de oppositie met 13 raadsleden.

     

    18 nieuwkomers in de districtsraad

    18 verkozenen (52 %) zetelen voor het eerst in de districtsraad van Deurne. Het oudste raadslid is Josephus Braam (N-VA) met zijn 75 jaar. Het jongste raadslid, Veronique Spuesens (N-VA), is 21 jaar. Er zetelen 12 vrouwen in de districtsraad.

     

    Verkiezing districtscollegeleden en voorzitter districtsraad

    Na de installatie van de districtsraad kozen de raadsleden de districtscollegeleden en de voorzitter van de districtsraad. Het college zal instaan voor de dagelijkse werking van het districtsbestuur.

     

    De bevoegdheden van dit nieuwe districtscollege werden tijdens de eerste collegezitting op 8 januari (na de installatievergadering) officieel vastgelegd.

    • Districtsburgemeester
      Tjerk Sekeris (N-VA): algemene leiding, communicatie, budget, mobiliteit, ruimtelijke ordening en erfgoed
    • Districtsschepenen

    o   Elke Brydenbach (N-VA): sport, jeugd en stadsmakers

    o   Frank Vercammen (sp.a): sociale zaken, senioren, dierenwelzijn, groen, participatie en cultuur

    o   Freddy Lorent (Open Vld): openbare ruimte, begraafplaatsen, straatbeeld en burgerlijke stand

    o   Philip Van Acker (N-VA): lokale economie, markten en foren, toerisme, milieu, volkstuinen en feestelijkheden

    • Voorzitter districtsraad
      Frank Geudens (sp.a)

     

    De inhoud van het bestuursakkoord zal besproken worden tijdens de districtsraad op donderdag 24 januari 2019.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERCHEM

    08 |01 | 19


    Installatie van Berchemse districtsraad


    25 raadsleden legden op 8 januari 2019 de eed af voor de nieuwe Berchemse districtsraad. 8 zijn nieuwkomers. N-VA, CD&V en Open Vld zijn de coalitiepartijen voor de komende zes jaar. sp.a-Groen, PVDA en Vlaams Belang vormen de oppositie.

     

    Op 8 januari 2019 legden de 25 districtsraadsleden in Berchem hun eed af. Verder werden de nieuwe districtscollegeleden en de voorzitter van de districtsraad officieel verkozen. Met 13 raadsleden vormen N-VA, CD&V en Open Vld de komende 6 jaar de coalitie. sp.a-Groen, PVDA en Vlaams Belang voeren de oppositie met 12 raadsleden.

     

    8 nieuwkomers in de districtsraad

    8 verkozenen zetelen voor het eerst in de Berchemse districtsraad. Het oudste raadslid is Jan Dedecker van N-VA met zijn 67 jaar. Het jongste raadslid, David Danssaert van PVDA, is 27 jaar.

     

    Verkiezing districtscollegeleden en voorzitter districtsraad

    Na de installatie van de districtsraad kozen de raadsleden zowel de districtscollegeleden als de voorzitter van de districtsraad. Lieselot Keymis (N-VA) werd herverkozen als voorzitter van de districtsraad.

     

    Na afloop werd de districtsraad tijdelijk geschorst, waardoor het districtscollege voor de eerste maal zitting kon houden. Daarbij legde het districtscollege onder meer de districtsburgemeester en de bevoegdheidsverdeling vast. Nadien werd de districtsraad opnieuw geopend om kennis te nemen van de genomen collegebeslissingen.

     

    Het nieuwe districtscollege wordt gevormd door districtsburgemeester Evi Van der Planken (N-VA) en districtsschepenen Bruno De Saegher (N-VA), Edwin De Cleyn (CD&V), Kris Gysels (Open Vld) en Janick Doré (N-VA). Het college zal instaan voor de dagelijkse werking van het districtsbestuur.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN

    Installatie districtsbestuur Antwerpen


    33 raadsleden legden op 8 januari 2019 de eed af voor de nieuwe Antwerpse districtsraad. 22 zijn nieuwkomers. N-VA, Groen en Open Vld zijn de coalitiepartijen voor de komende 6 jaar. sp.a, PVDA, CD&V, Vlaams Belang en D-SA vormen de oppositie.

     

    Op 8 januari 2019 legden de 33 districtsraadsleden in Antwerpen hun eed af. Verder werden de nieuwe districtscollegeleden en de voorzitter van de districtsraad officieel verkozen.

    Met 21 raadsleden vormen N-VA, Groen en Open Vld de komende 6 jaar de coalitie. sp.a, PVDA, CD&V, Vlaams Belang en D-SA voeren de oppositie met 12 raadsleden.

     

    22 nieuwkomers in de districtsraad
    22 verkozenen zetelen voor het eerst in de districtsraad. Het oudste raadslid is Edith Boeckmans van N-VA met haar 75 jaar. Het jongste raadslid, Marie Vrelust van N-VA, is 21 jaar. Ten opzichte van 2013 zetelen er 3 vrouwen meer in de districtsraad met een totaal van 20 vrouwen (60,6 %).

     

    Verkiezing districtscollegeleden en voorzitter districtsraad
    Na de installatie van de districtsraad kozen de raadsleden de districtscollegeleden en de voorzitter van de districtsraad.

     

    Het college zal instaan voor de dagelijkse werking van het districtsbestuur. De bevoegdheden van dit nieuwe college worden tijdens de eerste collegezitting van 14 januari officieel vastgelegd. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MERKSEM


    Installatie Merksemse districtsraad en districtscollege


    De 25 raadsleden van de nieuwe Merksemse districtsraad legden op 8 januari 2019 de eed af.
    N-VA, sp.a en CD&V zijn de coalitiepartijen voor de komende zes jaar. Groen, Vlaams Belang, Open Vld en PVDA vormen de oppositie. Na de eedaflegging van de districtsraadsleden, volgde de officiële verkiezing van de nieuwe collegeleden en de districtsburgemeester.

     

    Met 16 raadsleden vormen N-VA, sp.a en CD&V de komende 6 jaar de coalitie. Groen, Open Vld, Vlaams Belang en PVDA voeren de oppositie met 9 raadsleden.

     

    9 nieuwkomers

    9 verkozenen zetelen voor het eerst in de districtsraad. Het oudste raadslid is Herman Gielen van N-VA met zijn 79 jaar. Het jongste raadslid, Fadima Aroua van Groen, is 22 jaar. Er zetelen 9 vrouwen in de districtsraad (36 %).

                                                                       

    Verkiezing districtsburgemeester en collegeleden

    Na de installatie van de districtsraad kozen de raadsleden de leden van het districtscollege:

     

    • Luc Bungeneers (N-VA)
      districtsburgemeester
      bevoegdheden: begroting, burgerlijke stand, communicatie, veiligheid en dierenwelzijn
    • Gilbert Verstraelen (sp.a)
      eerste districtsschepen
      bevoegdheden: cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
    • Wendy Simons (N-VA)
      tweede districtsschepen
      bevoegdheden:  mobiliteit, publiek domein en ruimtelijke ordening 
    • Sonja De Meyer (CD&V)
      derde districtsschepen
      bevoegdheden: jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
    • Patrick Van den Bempt (N-VA)
      vierde districtsschepen
      bevoegdheden: sport, senioren en wijkoverleg

     

    Het college zal instaan voor de dagelijkse werking van het districtsbestuur. De bevoegdheden van dit nieuwe college worden tijdens de eerste collegezitting van januari (donderdag 10 januari 2019) officieel vastgelegd.

     

    De inhoud van het bestuursakkoord zal besproken worden in de districtsraad van donderdag 31 januari 2019.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BORGERHOUT


    Installatie districtsbestuur Borgerhout


    25 raadsleden legden op 8 januari 2019  de eed af voor de nieuwe Borgerhoutse districtsraad. 16 zijn nieuwkomers. Groen, PVDA en sp.a zijn de coalitiepartijen voor de komende zes jaar. N-VA, CD&V, Open Vld en Vlaams Belang vormen de oppositie.

     

    Op 8 januari 2019 legden 25 districtsraadsleden in Borgerhout hun eed af. Verder werden de nieuwe districtscollegeleden en de voorzitter van de districtsraad officieel verkozen.

    Met 16 raadsleden vormen Groen, PVDA en sp.a de komende 6 jaar de coalitie. N-VA, CD&V, Open Vld en Vlaams Belang voeren de oppositie met 9 raadsleden.

     

    16 nieuwkomers in de districtsraad

    16 verkozenen zetelen voor het eerst in de districtsraad. Het oudste raadslid is Patrick Paredaens van N-VA met zijn 63 jaar. Het jongste raadslid, Abdullah Ibrahim van Groen, is 21 jaar. Er zetelen 10 vrouwen in de districtsraad (40 %).

     

    Verkiezing districtscollegeleden en voorzitter districtsraad

    Na de installatie van de districtsraad kozen de raadsleden de districtscollegeleden en de voorzitter van de districtsraad.

    • districtsburgemeester: Marij Preneel (Groen)
    • districtsschepenen:

    o   Stephanie Van Houtven (sp.a)

    o   Luc Moerkerke (Groen)

    o   Mariam El Osri (Groen) – volgt Luc Moerkerke op vanaf 2022

    o   Ben Van Duppen (PVDA)

    o   Omar al Jattari (Groen)

     

    Voorzitter van de districtsraad

    Olivier Elias (CD&V) is de voorzitter van de districtsraad. De voorzitter van de districtsraad wordt in Borgerhout apart gekozen uit de districtsraad. Dat is een bewuste keuze zodat de districtsraad, los van het districtscollege, voluit zijn rol kan spelen als hoogste democratisch verkozen orgaan. Groen, PVDA en sp.a kozen er bovendien voor om een voorzitter van de districtsraad aan te duiden die deel uitmaakt van de oppositie. De meerderheidspartijen onderstrepen daarmee de constructieve samenwerking in Borgerhout tussen meerderheid en oppositie in het belang van alle Borgerhoutenaars, en de transparantie van het bestuur.

     

    Het college zal instaan voor de dagelijkse werking van het districtsbestuur. De bevoegdheden van dit nieuwe college worden tijdens de eerste collegezitting van januari (dinsdag 15 januari 2019) officieel vastgelegd. De inhoud van het ontwerp-bestuursakkoord zal besproken worden in de districtsraad op donderdag 28 januari 2019.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEITETROFEE WILRIJK

    Wilrijkenaren geven Geitetrofee aan Marc Fransen


    Marc Fransen is de winnaar van de Geitetrofee 2018. Hij werd door de Wilrijkenaren verkozen tijdens de eindejaarsdrink op vrijdag 28 december.

     

    Meer dan 1000 inwoners van het ‘Geitendorp’ hieven op de Bist het glas op een mooi 2018 en een nog beter 2019. Het district trakteerde er op drank en hapjes en paar warme Wilrijkse handschoenen voor elke bezoeker.

     

    De Wilrijkenaren konden tijdens de eindejaarsdrink ook hun stem uitbrengen voor de winnaar van de Geitetrofee. De meeste stemmen gingen naar Marc Fransen. Hij haalde het van de andere kandidaten Francis Van Eycken, Pierre Boschmans en Jan Verbert.

     

    Startschot voor Wintervonk
    De eindejaarsdrink op de Bist vormde meteen het feestelijke startschot van het familiefestival Wintervonk. Dat brengt nog tot het jaareinde muziek, theater en cinema naar Wilrijk met als blikvangers onder meer The Kids, Vitalski en ’t Hof Van Commerce. Het festival sluit op maandag 31 december met een knetterende eindejaarsparty van Radio Modern. Het volledige programma van Wintervonk is te vinden op www.wintervonk.be.






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Ruiming waterlopen mooi op schema voor natte periode

    De provincie waakt erover dat haar aannemers tegen de jaarwisseling alle belangrijke onbevaarbare waterlopen geruimd hebben. Het is momenteel de piekperiode van de jaarlijkse regenval. In december en januari valt maandelijks gemiddeld 19 dagen neerslag. Het regenwater moet dan via de waterlopen veilig en vlot weggevoerd kunnen worden van woonkernen of landbouwgebieden.

    Van september tot februari ruimt de provincie Antwerpen de onbevaarbare waterlopen in haar gemeenten. Overmatige plantengroei, zwerfvuil en andere hindernissen worden uit de beken gehaald. Over een gezamenlijk traject van 2.400 kilometer moet het water vlot en gecontroleerd stroomafwaarts kunnen vloeien om te voorkomen dat het buiten de oevers treedt. Het onderhoud kost jaarlijks bijna 5 miljoen euro.

    Gedeputeerde Jan De Haes, sinds recent bevoegd voor Leefmilieu, voegt daaraan toe: “De vlotte doorstroming van de waterlopen is cruciaal. Door veranderende weersomstandigheden komt het echter meer en meer voor dat waterlopen de hoeveelheid water niet meer aankunnen. De provincie investeert dan ook alsmaar meer middelen in de aanleg van overstromingsgebieden en pompinstallaties en in het herstel van valleigebieden.

    Ongeveer 70% kan machinaal geruimd worden

    Provinciaal waterbeleid
    De provincie zag in 2014 haar bevoegdheid inzake het waterbeleid verdubbelen toen de Vlaamse regering de gemeenten toelating gaf de zorg voor hun waterlopen aan de provincie over te hevelen. 95% van de Antwerpse gemeenten hebben daaraan gevolg gegeven. Dit betekende niet alleen een enorme besparing bij de gemeentes maar ook een sterkere professionalisering van het waterlopenbeheer. Waterlopen stoppen niet aan gemeentegrenzen. De provincie denkt en handelt in termen van stroomgebieden en valleien. Het beheer van de waterlopen is dan ook op het lijf van de provincies geschreven.

     

    Buur van een waterloop?

    De provincie maakt een planning volgens hoogdringendheid op. Burgers kunnen ook hindernissen in de provinciale waterlopen melden via www.meldpuntwaterlopen.be. Door op tijd problemen te signaleren, kan erger voorkomen worden. Een buur van een waterloop moet ook voldoende afstand tot de waterloop bewaren voor grondbewerkingen (1m) of constructies (5m) en doorgang verlenen om de onderhoudswerken mogelijk te maken.

    #STREEKMOTOR - De provincie Antwerpen is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. #streekmotor @prov_Antwerpen www.provincieantwerpen.be, www.streekmotor.be







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ringland

    Beste Ringland-sympathisant,

     
    Dit ontroerende gedicht moet je zeker lezen. Maud schreef het over onze droom. Dat is waar ze heel goed in is. Maud is de Antwerpse stadsdichter. 
    Ze schonk dit gedicht aan Ringland. Dat is haar engagement.

    Iemand schrijft een gedicht, een team tekent plannen voor tunnels, iemand bouwt een website, veel mensen zingen op het Ringland-festival, een ploegje zet een mobiliteitsmarkt op en informeert andere burgers, een hoop mensen bussen deur aan deur 70.000 flyers. Als je wil, kan ook jij bij dit alles meewerken als vrijwilliger. Die hulp kunnen we hard gebruiken.

    Je kan nú ook nog iets anders doen voor Ringland

    In dit overzicht zie je wat we allemaal al samen met onze burgerbeweging gerealiseerd hebben en wat ons nog te doen staat. Wil jij ons mee helpen, zodat we kunnen volhouden en het vele werk dat er nog te doen is, kunnen voortzetten?
     
    We kunnen niet elk jaar een crowdfunding doen of een kunstveiling organiseren om de vele kosten voor onze studies, website, lonen, administratie, drukwerk enzovoort betaald te krijgen. Regelmatige steun, dat is wat we nú nodig hebben. Jij kan daarvoor zorgen door maandelijks een klein bedrag te schenken via een permanente opdracht. Hieronder lees je hoe je dat kan doen.

    Elke gift, groot of klein, is meer dan welkom. Zo kunnen we nog enkele jaren voort. Tot Ringland gegarandeerd is. Tot het kind van het gedicht kan zeggen: ‘Mama, ik ga op Ringland spelen’.

    Hartelijk dank!
    Peter Vermeulen, projectleider Ringland

    Zo kan je ons steunen  


    Een maandelijkse permanente opdracht of een gewone gift regel je het gemakkelijkst via internetbankieren. Gebruik volgend rekeningnummer: Koning Boudewijnstichting 
    BE10 0000 0000 0404
    Vermeld zeker de code van Ringland:  ***017/1590/00714***
    Veel mensen geven tussen 5 en 20 euro per maand. Als je gift aan Ringland in een jaar minstens 40 euro bedraagt, krijg je in februari van het jaar daarop automatisch een fiscaal attest voor belastingaftrek.
    Dank voor elke gift, groot of klein!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEITENTROFEE 2018


    Vier genomineerden voor Geitetrofee 2018


    Elk jaar reikt het district Wilrijk de Geitetrofee uit. Voor 2018 zijn er vier genomineerden: Jan Verbert, Pierre Boschmans, Francis Van Eycken (van ‘Samen-niet alleen’) en Marc Fransen. De Wilrijkenaars kiezen de winnaar op de nieuwjaarsdrink van het district op vrijdag 28 december 2018.

     

    De jury voor de Geitetrofee, bestaande uit leden van de Wilrijkse districtsraad, het districtscollege en de lokale pers, selecteerde vier personen voor de trofee. Allen hebben ze zich het afgelopen jaar ingezet voor het district en zijn inwoners of Wilrijk op een positieve manier in het nieuws gebracht.

     

    1. Francis Van Eycken zet zich samen met een team van actieve vrijwilligers in voor de vereenzaamde senioren in Wilrijk. Onder de naam 'Samen-niet alleen' nam de werkgroep twee jaar geleden een nieuwe start. Praatgroepen in de dienstencentra en razend populaire dansnamiddagen in het cultuurcentrum zijn maar een paar verwezenlijkingen van deze werkgroep.

     

    1. Marc Fransen is tot ver buiten Antwerpen bekend als nieuwsanker van de regionale tv-zender ATV, waar hij eind november zijn laatste nieuwsuitzending presenteerde. Sinds enkele jaren maakt hij ook de podia onveilig met de Grungblavers. Fransen is een geboren en getogen Wilrijkenaar. Hij speelt onder meer toneel bij Arsnoevoo en praat de loopwedstrijd Geitencorrida aan elkaar.

     

    1. Jan Verbert richtte in 1977 mee 'Handel en Industrie Wilrijk' (HIW) op. Deze organisatie verenigt de bedrijven van onder meer de industriezone Terbekehof en onderhoudt de contacten met de lokale overheid. Ook draagt de organisatie elk jaar bij voor de kerstboom op de Bist. Al 40 jaar is Jan een van de drijvende krachten achter HIW, maar hij zette zich ook in voor onder andere het Diontheater.

     

    1. Pierre Boschmans verenigt als voormalig frituuruitbater en tekenaar twee typisch Belgische fenomenen: frieten en strips. Hij combineerde zijn passies al in 2008 in 'Het Brozen Barakske', een hommage aan de frituurcultuur in de vorm van een beeldverhaal. Vorig jaar bracht Pierre de opvolger 'De Coloradogeest' uit. Daarin zijn opvallende bijrollen weggelegd voor Wilrijk, Lange Wapper en de legendarische frituur 'Den Boxer' op de Bist.

     

    Stemmen tijdens de oudejaarsdrink

    De stemming voor de Geitetrofee vindt plaats tijdens de nieuwjaarsdrink van het district Wilrijk, op vrijdag 28 december 2018 op de Bist. Tussen 17 en 19 uur kan elke bezoeker zijn stem uitbrengen voor een van de drie kandidaten. In ruil voor hun stem krijgen de bezoekers een gratis drankje, een hartverwarmend geschenk en versnaperingen uit een van de foodtrucks aangeboden. De Geitetrofee wordt meteen na de stemming  uitgereikt door het Wilrijkse districtscollege omstreeks 19 uur in de concerttent.

     

    Aansluitend op deze uitreiking wordt het feestelijke startschot gegeven voor de derde editie van Wintervonk. Dit meerdaags familiefestival loopt van 28 tot en met 31 december. Meer informatie over dit festival vindt u op www.wintervonk.be.







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     geplande betonneringswerken aan de Kioskplaats/ Antwerpsesteenweg..

    www.hoboken.be
    03 338 30 16
    Beste bewoner
    De werken aan de Kioskplaats vorderen. De aannemer is nu zo ver dat hij voor de aanleg van de sporen en de rijweg beton zal storten. Dit kan echter tot bijkomende hinder leiden.
    De werken
    Over de ganse lengte van Kioskplaats tussen de Kapelstraat en de Berkenrodelei, inclusief het kruispunt van de Kioskplaats/Louisalei/Antwerpsesteenweg moet de aannemer een betonlaag storten.
    Het storten van beton is weersgevoelig. Als de weersomstandigheden het toelaten zal de aannemer deze werken uitvoeren op 6/12, 11/12, 14/12 en 19/12.
    Hinder
    Deze werken kunnen extra hinder met zich meebrengen. Het aanleggen van een weg in beton is immers een delicaat werk. Daarom zal er op die dagen reeds om 6.00 uur activiteit op de werf zijn. Deze werken kunnen niet stilgelegd worden. De kans bestaat dat de aannemer ’s avonds en ’s nachts moet verder werken aan die betonnering. Dit kan voor geluidshinder zorgen.
    Let wel, dit is niet alle dagen het geval, maar slechts op de dagen dat het beton gestort wordt. Dus op 6/12,11/12,14/12 en 19/12.
    Meer info
    Voor meer informatie kan u terecht bij ‘Communicatie & Participatie’, districtshuis Hoboken, Marneflaan 3, tel. 03 338 30 16 of wijkoverleg.hoboken@antwerpen.be.
    Met vriendelijke groeten
    Veronique Van Langenhove Tom De Boeck
    districtssecretaris districtsschepen publiek domein
    Infobrief

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN NIEUWS

                                    


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    03 | 12 | 2018

    Nieuw provinciebestuur presenteert ambitieus bestuursakkoord
    N-VA en CD&V-gedeputeerden stellen provincieraad en bestuursakkoord voor

    Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend, met deze kernwaarden vat het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe legislatuur aan. De provincieraadsleden werden vandaag in de raadszaal van het Provinciehuis beëdigd. De kersverse deputatie deed vervolgens het bestuursakkoord uit de doeken, dat inzet op een provincie Antwerpen die als performant overheidsniveau een waardevolle, ondersteunende partner is voor de lokale besturen. Luk Lemmens van N-VA blijft eerste gedeputeerde. Nieuwkomer is Kathleen Helsen van CD&V. Daarnaast verlengen Jan De Haes (N-VA) en Ludwig Caluwé (CD&V) hun mandaat. Ludwig Caluwé wordt na drie jaar vervangen door Mireille Colson (N-VA).

    Nieuwe provincieraad

    In de nieuwe provincieraad zetelen voortaan 36 provincieraadsleden, de helft minder dan in de vorige legislatuur, waaronder vier in plaats van zes gedeputeerden.

    Kris Geysen (N-VA) bestendigt zijn voorzitterschap van de provincieraad. Primeur is dat voortaan niet enkel de meerderheid maar ook de oppositie een ondervoorzitter voordraagt. Op deze manier versterkt de provincieraad het democratische debat. CD&V en Vlaams Belang stelden Lili Stevens en Jan Claessen als ondervoorzitters voor.

    Bevoegdheden

    • Luk Lemmens, eerste gedeputeerde en woordvoerder van de deputatie, bevoegd voor Algemeen Beleid, Ruimtelijke Ordening, Omgevingsvergunningen, Stedenbouwkundige Beroepen, Mobiliteit, Provinciaal Onderwijs, Erfgoed, Erediensten, Sportpaleis
    • Kathleen Helsen, tweede gedeputeerde, bevoegd voor Werk, Plattelandsbeleid, Sociale Economie, Flankerend Onderwijsbeleid, Europese Samenwerking, Wonen, de Warande, Kamp C, Kempens Landschap
    • Jan De Haes, derde gedeputeerde, bevoegd voor Milieu en Natuur, Waterbeleid, Toerisme, Recreatie- en groendomeinen, Personeel, Communicatie, Campus Vesta, Kempens Landschap
    • Ludwig Caluwé, vierde gedeputeerde, bevoegd voor Economie, Innovatie, Landbouw, Financiën, Logistiek en Vastgoed, ICT, Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij, Havencentrum


    Ambitieus, duurzaam, efficiënt, dienstbaar en verbindend

    Het nieuwe provinciebestuur trekt voluit de kaart van een zuinig en performant beleid. In de vorige legislatuur sloeg de provincie Antwerpen met de focus op grondgebonden bevoegdheden een nieuwe weg in. Met een flinke scheut ambitie wordt dit pad verder uitgediept. Naast de decretale opdrachten wordt ingezet op de kerntaken waarmee de provincie een verschil maakt en een aantoonbare maatschappelijke meerwaarde heeft.

    We gaan voor een efficiënt bestuur dat zijn dienstverlening regelmatig evalueert en zijn processen durft te herdenken. Daarnaast incorporeren we zowel in de dagelijkse werking, beslissingen als organisatiecultuur duurzaamheid als kernwaarde. De provincie Antwerpen onderschrijft de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor 2030 van de Verenigde Naties als toetssteen voor alle beslissingen.

    De provincie versterkt zijn positie als partner van enerzijds de Vlaamse Overheid en anderzijds de lokale besturen. Als een dienstbaar bestuur stemt het zijn beleid af op een B2B-beleid, van bestuur tot bestuur, en richt het zich in mindere mate rechtstreeks naar de burger. Het is een open bestuur dat evenwel met een doordachte participatie zijn inwoners actief betrekt bij het beleid.

    Blikvangers uit het bestuursakkoord

    1. Afschaffing subsidie aan politieke partijen: halvering aan begin legislatuur met lineaire daling tot 0 euro tegen 2024.
    2. Verlaging aantal commissies van 12 naar 4.
    3. Provinciebelastingen stijgen niet deze legislatuur.
    4. Verdubbeling budget voor de aanleg van fietsostrades en bovenlokale fietsinfrastructuur a rato van 1 miljoen euro per jaar.
    5. Een scherper ruimtelijk beleid met het nieuw Provinciaal Ruimtelijk Beleidsplan Antwerpen.
    6. Een ambitieus integraal waterbeleid, duurzaam milieu- en natuurbeleid en innovatief energiebeleid, en een Klimaatplan 2030 voor de eigen organisatie.
    7. Een sterke eerstelijnsoverheid voor land- en tuinbouwbedrijven met focus op ruimte voor landbouw.
    8. Een geïntegreerd plattelandsbeleid met aandacht voor leefbare dorpen.
    9. Versterking van de concurrentie- en innovatiekracht van onze bedrijven met aandacht voor knelpuntberoepen via een activerend flankerend onderwijsbeleid en voor samenwerking met onze kennisinstellingen rond innovatie.
    10. Een provinciaal onderwijs met op expertise afgebakende onderwijsvormen, domeinen en studierichtingen met aandacht voor gelijke kansen, talentontwikkeling en excellentie.
    11. Een laagdrempelig vrijetijdsaanbod dat een impuls geeft aan de toeristische economie.
    12. De verbinding van het mondiaal beleid aan het Klimaatplan 2030. Uitstoot die in de bedrijfsvoering van de provincie Antwerpen niet of enkel tegen een zeer hoge kost kan teruggedrongen worden door interne maatregelen, wordt via internationale bebossingsprojecten gecompenseerd.

    Groepsfoto provincieraad en deputatie - Copyright: provincie Antwerpen

    .

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, eerste gedeputeerde en woordvoerder van de deputatie












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws uit Hoboken

    HOBOKEN

    Ook dit jaar kwam de Sint ons een bezoek brengen aan onze brave kinderen




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilrijk zoekt kandidaat-winnaars voor de Geitetrofee =
    ==

     

    Wij steunen de kandidaat  PIERRE BOSCHMANS.

     

     

     

     

    WIE is PIERRE BOSCHMANS ?

     

     

    Dat is niet zo gemakkelijk uit te leggen…tenzij je er zijn ‘stripalbum’ bij haalt…

    Zijn vorige (strip-)boek was een succes…

    ‘Het broze barakske’ was niet enkel een ode aan de ‘frietkramen; het was tegelijk fenomenaal hoe de heer Boschmans

    in opdracht van zijn echtgenote-Marie-Louise Van Dorst -die het scenario schreef…in het Frans en in het Nederlands

    een heel boek bijeen tekende en van tekst voorzag.

    Zijn huidige strip is in feite nog Wilrijkser dan de vorige.

     

    Inderdaad DE COLORADOGEEST of van patat naar frit heeft (toevallig!) veel herkenning met het fritkot van Pierre,

    En eveneens herkenbaar zijn de vele (strip)-figuren die in Wilrijk ronddwalen…

     

    Dus :  STEM OOK VOOR PIERRE

     

     Tekst = Leo Spaey

    Foto = Georges Peeters

















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilrijk zoekt kandidaat-winnaars voor de Geitetrofee ===

     

    Wij steunen de kandidaat  PIERRE BOSCHMANS.

     

     

     

     

    WIE is PIERRE BOSCHMANS ?

     

     

    Dat is niet zo gemakkelijk uit te leggen…tenzij je er zijn ‘stripalbum’ bij haalt…

    Zijn vorige (strip-)boek was een succes…

    ‘Het broze barakske’ was niet enkel een ode aan de ‘frietkramen; het was tegelijk fenomenaal hoe de heer Boschmans

    in opdracht van zijn echtgenote-Marie-Louise Van Dorst -die het scenario schreef…in het Frans en in het Nederlands

    een heel boek bijeen tekende en van tekst voorzag.

    Zijn huidige strip is in feite nog Wilrijkser dan de vorige.

     

    Inderdaad DE COLORADOGEEST of van patat naar frit heeft (toevallig!) veel herkenning met het fritkot van Pierre,

    En eveneens herkenbaar zijn de vele (strip)-figuren die in Wilrijk ronddwalen…

     

    Dus :  STEM OOK VOOR PIERRE

     

     Tekst = Leo Spaey

    Foto = Georges Peeters

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MERKSEM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Merksem op zoek naar topsporters en verdienstelijke sportclubleden


    Op dinsdag 19 februari 2019 zet het district Merksem de prestaties van haar topsporters en verdienstelijke sportclubleden in 2018 in de kijker. Sporters nomineren voor de viering kan tot 13 december.

     

    Het district Merksem viert sporters die in 2018 kampioen werden op een Belgisch, Vlaams ofProvinciaal kampioenschap en sporters die deelnamen aan een Europees of Wereldkampioenschap, Wereldspelen, Olympische of Paralympische Spelen. Burgers kunnen zelf sporters nomineren door een motivatie en duidelijke portretfoto van de sporter te mailen naar de sportantenne via sportantenne.merksem@stad.antwerpen.be. De deadline voor het indienen van nominaties is donderdag 13 december.

     

    Naast de sporters die een titel behaalden en gevierd worden, zijn er nog laureaten:

    • Van elke Merksemse sportclub die is aangesloten bij de sportraad wordt er ook een ‘verdienstelijk clublid’ gevierd dat sportief of extrasportief uitblonk in 2018. De sportclubs nomineren zelf een clublid.
    • De G-sporttrofee wordt toegekend aan een persoon die in 2018 bijdroeg aan het stimuleren van G-sport in Merksem, of een Merksemnaar die zich inzette voor G-sport in het algemeen.
    • Als kers op de taart wordt tijdens de viering bekendgemaakt wie de Merksemse sportambassadeur voor 2019 is.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!