Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    20-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANT’EGIDIO

       

     19 maart 2019

    SANT’EGIDIO ORGANISEERT NOODHULP NA CYCLOON IDAI


    De Gemeenschap van Sant’Egidio, die een uitgebreide werking heeft in de zwaar getroffen landen Mozambique en Malawi, roept het publiek op de noodhulp te steunen. Met name voor de heropbouw van het gezondheidscentrum “DREAM” in de Mozambicaanse havenstad Beira, waar de meeste slachtoffers te betreuren vallen.

    De voorbije dagen heeft de cycloon Idai Mozambique en Malawi zwaar getroffen. De hevigheid van de storm is een effect van de klimaatopwarming, waar armere landen veel meer dan wij de dupe van zijn. In een tijd waarin er zoveel terechte bezorgdheid is over het klimaat, is het eigenlijk ongelofelijk hoe weinig media-aandacht er is voor deze grote ramp in zuidelijk Afrika.
     
    Zowel in Mozambique als in Malawi is Sant’Egidio erg actief. Onze mensen staan in eerste lijn mee in voor de hulpverlening aan de vele slachtoffers en mensen die have en goed verloren.
     
    De Mozambicaanse havenstad Beira werd het felst getroffen door de ramp. In deze stad liep het DREAM centrum van Sant’Egidio ernstige schade op. De muren staan nog overeind, maar het dak is weggewaaid, de informatica en heel wat toestellen in het hooggespecialiseerde laboratorium werden vernield.

    Sant’Egidio roept op om te doneren, teneinde het centrum weer op te bouwen en te laten functioneren, ten behoeve van duizenden patiënten. Ook andere directe noodhulp – zoals de heropbouw van huizen – wordt ondersteund. De giften gaan rechtstreeks en integraal naar de getroffen bevolking.
     
    DREAM is het succesvolle programma van Sant’Egidio om aidszieken in Afrika te verzorgen. Het wordt sinds vele jaren gesteund door Viva Africa via een subsidie van de Vlaamse Ontwikkelingssamenwerking. Vele vrijwilligers uit ons land hebben de afgelopen jaren meegewerkt in dit centrum.

    Voor meer info: dr Kristien Wouters 0495 79 09 15
     
    Stort vandaag nog uw bijdrage met vermelding “noodhulp na cycloon IDAI” op rekening van Viva Africa vzw
    IBAN BE03 7320 1530 9984 – BIC CREGBEBB
     
    Klik hier voor meer info.










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    19 | 03 | 2019

    Genomineerden voor titel Antwerpse Jonge Ondernemer 2019 zijn bekend
    Provincie Antwerpen stelt vier sterke kandidaten voor

    Voor de 9de keer op rij gaan de provincie Antwerpen en JCI (Junior Chamber International) District Antwerpen op zoek naar dé Antwerpse Jonge Ondernemer van het jaar. Gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé stelde de kanshebbers voor in het provinciehuis. Op 18 april weten we wie de provincie Antwerpen vertegenwoordigt in de Vlaamse finale van de Jonge Ondernemer van het Jaar.

    Provincie Antwerpen en JCI District Antwerpen bekronen op 18 april 2019 dé Antwerpse jonge ondernemer, een persoon die in de bloemetjes wordt gezet voor zijnof haar vernieuwende en duurzame initiatieven. Vandaag zijn de vier kandidaten voor die felbegeerde titel bekendgemaakt.

    Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie: “Ondernemerschap moet je koesteren. Het zijn immers ondernemers die jobs creëren. De vier genomineerde jonge ondernemers zijn een voorbeeld voor andere of toekomstige ondernemers. Het zou fijn zijn als jongeren door hen geïnspireerd worden, want de positieve kant van het ondernemerschap wordt vaak onvoldoende belicht.”      

    Vlnr: gedeputeerde Ludwig Caluwé, Alexander Van Laer (Poppy), Martijn Joris (Twikit), Bart Van Acker (Quality by Design) en Nick De Mey (Board of Innovation). © provincie Antwerpen

    Nick De Mey (Board of Innovation) - Antwerpen

    Board of Innovation is een internationaal innovation agency dat ondernemingen helpt bij het neerzetten van innovatie door het creëren en drijven van een sterke ondernemerszin. Via beproefde methodes uit de domeinen van onder meer Design Thinking en Lean Startup, garanderen ze dat organisaties mee kunnen draaien in een snel veranderende omgeving.

     

    Martijn Joris (Twikit) - Berchem


    Twikit maakt digitale productietechnieken zoals 3D-printing en lasercutting toegankelijk voor bedrijven die hun eindklanten gepersonaliseerde producten willen aanbieden. Met nieuwe technologieën is het mogelijk om op grote schaal geïndividualiseerde producten als auto-onderdelen, protheses en orthoses, juwelen, electronica, ramen & deuren, meubelen,... aan te bieden via digitale kanalen zoals webshops en apps.

     

    Bart Van Acker (Quality by Design) - Wilrijk


    Quality by Design (QbD) levert consultancydiensten aan bedrijven in onder andere de life sciences- (farmacie, biotechnologie en medical devices), cosmetica-, healthcare- en voedselindustrie. QbD is uniek in de consultancywereld, omdat het niet enkel actief is in de klassieke life sciences maar ook expertise in huis heeft op het vlak van medical devices en personalized medicine.

     

    Alexander Van Laer (Poppy) - Antwerpen


    Poppy, een jonge start-up, biedt sinds begin 2018 een mobiliteitsoplossing met haar eigen ‘free floating car sharing’-dienst in Antwerpen. De start-up werkt met een vloot van 100% elektrisch aangedreven wagens. Sinds de zomer van 2018 biedt het innovatieve Antwerpse bedrijf ook deelscooters aan. Klantervaring en gebruiksgemak zijn de speerpunten van het platform. Zo kan je de wagens en scooters overal in Antwerpen terugvinden, eenvoudig openen via de smartphone, en achterlaten op alle publieke parkeerplaatsen in de stad.

     

     

    Een professionele jury, aangevuld met oud-laureaten, kiest op donderdagavond 18 april de uiteindelijke winnaar van de provincie Antwerpen. Deze verkiezing vindt plaats in de Antwerp Management School. De winnaar neemt later deel aan de Vlaamse finale, om samen met de laureaten van de andere provincies te strijden voor de titel ‘Jonge Ondernemer van het Jaar’.                                         

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

       

    Provincie Antwerpen

    19| 03 | 2019

    3D-printer bouwt huis met twee verdiepingen op Kamp C

    De grootste 3D-printer van de wereld staat klaar op de site van Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in Westerlo om een huis met twee verdiepingen te printen. Geïnteresseerde bedrijven zijn vanaf het najaar welkom in Westerlo om met de printer te experimenteren. Zo willen we de Vlaamse bouwsector met praktijkvoorbeelden overtuigen van deze innovatieve techniek.

    Hoewel 3D-printen wereldwijd veel aandacht krijgt, is het nog even wachten op de eerste 3D-geprinte woning in Vlaanderen. “Toch komt de techniek stilaan in een stroomversnelling”, zegt Kai Van Bulck. Hij is voor Kamp C betrokken bij het C3PO-project, dat de Vlaamse bouwwereld moet klaarstomen voor de technologie. De betonprinter die zopas aangekomen is in Westerlo zal daarin een cruciale rol spelen. Voor dit innovatief project kan Kamp C rekenen op een aantal prominente partners: Beneens, ETIB/CONCRETE HOUSE, Groep Van Roey, Thomas More, Trias architecten, Ugent en Vicré. Saint-Gobain Weber België werkt ook mee aan het project.

     

     

     

    Zo’n vijf jaar geleden startten enkele Belgische universiteiten met de eerste onderzoeksprojecten rond het 3D-printen van bouwonderdelen. De techniek is stilaan klaar voor de volgende fase. Van Bulck: “We zijn op een punt gekomen dat we al die theoretische kennis kunnen uittesten in de praktijk. Dat is precies wat we gaan doen met onze 3D-printer. De voornaamste focus zal zijn om de technische uitdagingen waar de techniek nog voor staat, te overwinnen via trial-and-error.”

     

    Zelfexperimenteren

    Kamp C start momenteel met een demofase. Alle geïnteresseerde bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen zijn vanaf het najaar welkom om de printer uit te proberen. Die tests zullen helpen om technische vragen uit te klaren. Zelf cement meebrengen is niet nodig: “We zorgen ervoor dat alle materialen die we al hebben uitgetest, aanwezig zijn”, zegt Van Bulck. Kamp C rekent aan de deelnemers enkel de materiaal- en elektriciteitskosten aan.

    Grootste 3D-betonprinter ter wereld voor het eerst in werking op Kamp C

    Sectorovertuigen

    Bedrijven zullen zeker nog tot 2020 met de printer kunnen experimenteren. Tijd genoeg om kennis te maken met alle voordelen van de techniek. “Het zijn vooral de complexe bouwonderdelen waarvoor de betonprinter een grote meerwaarde heeft”, weet Van Bulck. “Denk maar aan gewelven of gebogen muren. Vandaag worden die elementen nog op de werf zelf gemaakt. Dankzij de printer is dat binnenkort misschien verleden tijd.”

    Volgens Van Bulck zal de testfase op Kamp C de Vlaamse bouwsector finaal over de streep trekken: “Zodra we kunnen aantonen welke onderdelen geprint kunnen worden en waar de efficiëntiewinst zit, zal de sector wel overstag gaan.”

    “Meer dan ooit wil Kamp C de vinger aan de pols houden én zelfs toonaangevend zijn op het vlak van innovatie in de bouw,” stelt provinciaal gedeputeerde voor Europese Samenwerking en voorzitter van Kamp C Kathleen Helsen. “Met deze 3D-printer maken we die ambitie waar. Deze innovatie biedt tal nieuwe mogelijkheden voor de hele bouwsector in onze provincie en ver daarbuiten. Dat we hier als provinciebestuur mee investeren, is dan ook evident.”

    Dit artikel is onderdeel van het C3PO-project. Vanuit het EFRO-project C3PO (‘Co-creatie: 3D-Printen met Ondernemingen’) kunnen de partners rekenen op 668.320 euro steun van Europa. Het project past in de GTI Kempen (GTI staat voor Gerichte Territoriale Investering, een geïntegreerde strategie voor een bepaald gebied, waarbij verschillende Europese fondsen en programma’s worden gebundeld).

     

    PRAKTISCHE INFO

    Interessantewebsite:
    https://www.kampc.be/innovatie/projecten/c3po

    Beleidsverantwoordelijke:

    Kathleen Helsen, CD&V, gedeputeerde van de provincie Antwerpen, voorzitter van Kamp C






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Literaire lentewandelingen op Linkeroever


    Wist u dat Linkeroever een literair openluchtmuseum is? Tijdens een gegidste wandeling langsheen stoeptegels met inspirerende citaten kan iedereen Linkeroever ontdekken op een bijzondere manier. Een aangename lentewandeling boordevol verrassingen.

     

    Meer dan 50 straatnamen op Linkeroever zijn vernoemd naar een auteur uit de Vlaamse of Europese literatuur. Het boek 'Citaat op Straat' vertelt het verhaal van deze Antwerpse wijk aan de hand van deze straatnamen. “Bewoners zijn zich niet altijd bewust van de culturele of zelfs historische waarde van de persoon naar wie hun straat is vernoemd. Deze wandeling legt literaire wortels bloot en brengt daar zo verandering in”, stelt districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen.

     

    Bekende Antwerpenaars zoals Kristien Hemmerechts, Axel Daeseleire en De Strangers lieten zich inspireren door de citaattegels in deze straten om zelf een tekst te schrijven, al dan niet met een link naar Linkeroever. Ook die verhalen staan in het wandelboek ‘Citaat op straat’ en komen tijdens de uitstap aan bod.

     

    Met het boek als leidraad neemt een ervaren stadsgids de deelnemers mee op pad langsheen tal van charmante plekjes op Linkeroever. Er wordt een rustmoment ingelast voor koffie en zoetigheid. De wandelaars kunnen onderweg ook genieten van het adembenemende uitzicht op de stad vanuit de panoramazaal in de Chicago Building.

     

    Praktisch

    • woensdag 3 en 24 april
    • telkens van 10 tot 12.30 uur en van 14 tot 16.30 uur
    • maximum 20 deelnemers per groep
    • gegidst door gediplomeerde stadsgidsen
    • start aan ingang Sint-Annatunnel (Frederik van Eedenplein, 2050 Antwerpen-Linkeroever)
    • einde aan bibliotheek Elsschot (Willem Elsschotstraat 5, 2050 Antwerpen-Linkeroever)
    • 2 euro (incl. koffie en zoetigheid) te betalen aan de start
    • inschrijven verplicht via tel. 03 338 35 25 of senioren.antwerpen@antwerpen.be
    • Meer info via www.districtantwerpen.be of www.citaatopstraat.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Jeugdverenigingen planten eerste bomen toekomstig bos in Park Groot Schijn


    In Park Groot Schijn aan de Ruggeveldlaan in Deurne werden vandaag de eerste bomen geplant van het toekomstige bos met open speelplekken.

     

    Park Groot Schijn is de laatste jaren uitgegroeid tot een echt park, een plek voor iedereen in Deurne en omstreken. De afgelopen periode verhuisden een aantal sportvelden van het gebied achter de atletiekpiste naar de zone naast de Ruggeveldlaan. De vrijgekomen ruimte in dat gebied wordt nu ingericht als een bos met heel wat open speelplekken, ideaal voor gezinnen met kinderen en voor jeugdverenigingen. De scouts van de 17e Prins Albert en de 43ste Sint Rumoldus plantten daar vandaag in aanwezigheid van schepenen Ludo Van Campenhout en Jinnih Beels en districtsschepen Elke Brydenbach een tiental bomen.

     

    De aanleg van dit bos is onderdeel van de tweede fase van de parkaanleg. Er wordt, net zoals in de rest van het park, een mengeling van inheemse bomen aangeplant. Die kunnen daarna uitgroeien tot een bos dat mooi aansluit op de reeds bestaande natuur langs het Schijn.

     

    Jeugdverenigingen zetten de natuur in de kijker

    Voor de jeugdverenigingen in het park is het groeiende park een heus speelparadijs. Omdat zij het behoud en de verdere groei van de natuur daar belangrijk vinden, staken ze mee de spade in de grond voor het nieuwe bos.

     

    Ludo Van Campenhout, schepen voor sport vertelt: “Met deze actie benadrukken we dat Park Groot Schijn niet enkel bestemd is voor de vele sportclubs en verenigingen die er hun plek hebben. Het is een park waar iedereen uit Deurne en omstreken kan komen wandelen of spelen in het groen en de natuur.”

     

    “Op termijn krijgen de jeugdverenigingen hier in de buurt, rond de historische Master Schmidt-hoeve, hun eigen ‘kamer’ als uitvalsbasis voor hun activiteiten” vult Jinnih Beels, schepen voor jeugd aan. “Het ontwerp en de invulling van de jeugdkamer zijn opgemaakt in nauw overleg met alle betrokken jeugdverenigingen.”

     

    Een park voor iedereen

    Het masterplan Park Groot Schijn legt in het hele gebied ‘kamers’ vast waarbinnen een bepaalde activiteit kan plaatsvinden. De kamers worden met elkaar verbonden door ‘groene voegen’ waarin wandelpaden, wadi’s, zit- en ligplaatsen en de natuur een plek vinden. Het hoofdpad, dat zeven meter breed is, ligt in het verlengde van de centrale dreef in het Rivierenhof. Dit pad maakt van oost naar west een fiets- en voetgangersverbinding doorheen het park.

     

    Vandaag zijn het speelbos, de eerste sportkamer, het centrale plein met skatepark, de volkstuinen in het zuidelijke deel en een groot deel van de natuuraanleg en parkpaden in het park al klaar. De jeugdkamer, de tweede sportkamer, de derde fase van de parkaanleg, de hondenkamer en de vernieuwing van het woonwagenterrein staan nog op de planning.

     

    Het plan kreeg vorm door een unieke samenwerking tussen alle betrokkenen binnen het gebied, de ontwerpers, de stad en het district Deurne. Voor dit participatietraject won de stad Antwerpen in 2010 de prestigieuze Vlaamse Ruimtelijke Planningsprijs. De groei van Park Groot Schijn is mede mogelijk door de steun van EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    Meer info over dit bericht:
    Eveline Leemans, 0476 83 76 88, eveline.leemans@antwerpen.be

    Verantwoordelijken: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport – Jinnih Beels, schepen voor jeugd - Elke Brydenbach, districtsschepen voor sport en jeugd

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Province Antwerp nieuws

    Provincie Antwerpen

    15 | 03 | 2019

    Europa, hoe leg ik dat uit?
    Unieke handleiding bij de EU voor leerkrachten voorgesteld in basisschool De Vesten in Herentals

    De provincie Antwerpen heeft een unieke handleiding ontwikkeld voor leerkrachten uit de derde graad van het lager onderwijs. Die stelt hen in staat om hun leerlingen te laten kennismaken met de geschiedenis en de werking van de EU. De provincie Antwerpen komt daarmee tegemoet aan de steeds toenemende vraag uit het onderwijsveld naar informatie op maat en concrete werkvormen rond dit thema. Kennis over de EU behoort in Vlaanderen tot de eindtermen voor het basisonderwijs.

     

    Europa Direct van de provincie Antwerpen organiseert al verscheidene jaren de Europaweken, waarbij leerlingen uit de derde graad een halve dag lang worden ondergedompeld in een Europees bad. Deze interactie workshop omhelst onder meer een rollenspel, waarbij de leerlingen een Europese ministerraad naspelen.

     

    “Jaarlijks bereikt Europa Direct op die manier zo’n 3.000 leerlingen uit 80 scholen, verspreid over het hele grondgebied van de provincie Antwerpen. Maar de vraag is groter dan het aanbod. Er is nu al een wachtlijst van 60 scholen,” verklaart gedeputeerde voor Europese Samenwerking Kathleen Helsen. “Met deze kant-en-klare-handleiding kunnen de leerkrachten met dezelfde inhoud en methodieken zelf aan de slag in hun eigen klas.”

     

    België is één van de weinige lidstaten waar de EU in de eindtermen opduikt en dat al vanaf het basisonderwijs. Dat er nu ook een kant-en-klaar-lespakket wordt aangeboden is helemaal uniek in Europa. De officiële voorstelling vond plaats in basisschool De Vesten in Herentals.

     

    “Om deze Europa-les in de klas te brengen heb je maximaal een halve lesdag nodig,” gaat gedeputeerde Helsen verder. “De inhoud sluit aan bij de eindtermen voor het lager onderwijs.de vakken Wereldoriëntatie en Nederlands. De leerlingen verwerven niet alleen kennis over Europa maar leren ook een aantal vaardigheden en attitudes aan. Zo leren ze onder andere een mening vormen en er voor opkomen.”  

     

    Juf Gitte Geysens van het 5de leerjaar en juf Vanessa Vranken van het 6de leerjaar van basisschool De Vesten in Herentals krijgen het 1ste exemplaar van de handleiding uit handen van gedeputeerde Kathleen Helsen.                   

    Deze handleiding voor leerkrachten verschijnt in eerste druk op 1500 exemplaren. De papieren versie is af te halen in het provinciehuis in Antwerpen, bij DocAtlas in Turnhout, in het Vrijbroekpark in Mechelen en tijdelijk in de steden en gemeenten waar Pop Up Europa langskomt. Of je kan ze gratis aanvragen via de website van de provincie Antwerpen, waar je ook een digitale versie kunt downloaden.

    Het pakket omhelst alle inhoudelijke achtergronden, de verschillende werkvormen, een kant-en-klare powerpoint, de onderwerpen en de methodiek voor het rollenspel, enz. Leerkrachten die hun klas helemaal in een Europees kleedje willen stoppen, kunnen bovendien bij Europa Direct extra materiaal uitlenen, van vlaggetjes van alle Europese landen tot een grote kaart van Europa.

    Over Europa Direct

    Europa Direct provincie Antwerpen is een informatiecentrum over de EU, opgericht door de provincie Antwerpen in samenwerking met de Europese Commissie en FOD Buitenlandse Zaken. Een belangrijke pijler van deze dienst is het aanbod voor scholen met workshops, vormingen en lesmaterialen. In de EU zijn er 400 van die Europa Direct informatiecentra. Ze beantwoorden vragen en organiseren acties om het Europese bewustzijn aan te wakkeren en burgers te betrekken bij de toekomst van de EU.

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    Leerkrachten kunnen de handleiding aanvragen en/of downloaden via www.provincieantwerpen.be/europaindeklas.  

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Europese samenwerking





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    PERSBERICHT- 14 maart 2019

    De Gemeenschap van Sant’Egidio wenst haar christelijk medeleven te betuigen aan de familie en de ganse kerkgemeenschap bij het heengaan van kardinaal Godfried Danneels.

    Als aartsbisschop van Mechelen-Brussel en als voorzitter van de bisschoppenconferentie was hij drie decennia lang het gezicht van de katholieke kerk in ons land en een zwaargewicht in de wereldkerk.

    Het was een delicate overgangstijd voor kerk en samenleving, waar hij altijd rustig onder bleef en weigerde te dramatiseren, in het geloof dat uiteindelijk alles goed zou komen.

    Zijn trefzekere pen maakte van zijn herderlijke brieven echte pareltjes.

    Meermaals ging hij de jaarlijkse dankviering van Sant’Egidio voor, waarbij hij steeds bemoedigende woorden in huis had.

    Rond een aantal initiatieven werkte Sant’Egidio intensief samen met de kardinaal, zoals toen haar Interreligieuze Vredessamenkomst plaatsvond in Leuven en Brussel in september 1992, of voor het project Allerheiligen 2006 over stadsevangelisatie.

    De uitverkiezing van paus Franciscus in 2013 was voor hem een moment van grote vreugde.

    Sant’Egidio is hem dankbaar voor al het goede dat hij in zijn pastorale dienstwerk heeft bewerkstelligd.

    Requiescat in pace cum sanctis.
     
    14 maart 2019

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Persbericht 13 maart 2019

    Geen afbeeldingen? Webversie

      

    Eerste drie projecten uit oproep 4 krijgen groen licht

     

    Interreg Vlaanderen-Nederland keurt de eerste projecten uit haar vierde oproep goed: Fotonica pilootlijnenagrEUfood en Circulair Onderhoud

    Met deze nieuwe goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal 7.5 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt de helft uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De teller staat zo op 65 goedgekeurde projecten waarmee in totaal ruim 134 miljoen euro vanuit het EFRO fonds werd geïnvesteerd in de grensregio. 

    Het volledige persbericht leest u hier.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    16 maart: markt terug op Kioskplaats

    Door de werken aan de Kioskplaats moest de wekelijkse markt tijdelijk verhuizen naar de Van Amstelstraat. Vanaf zaterdag 16 maart staat de wekelijkse Hobokense markt terug op de Kioskplaats.

     

    Parkeerverbod

     

    Hou er rekening mee dat u zowel op zaterdag- als maandagochtend niet op de Kioskplaats mag parkeren. Het parkeerverbod geldt nog steeds. 

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

    Wereldverteldag in het Rivierenhof
    woensdag 20 maart 2019 van 14u tot 15u30 – provinciaal groendomein Rivierenhof (Deurne).

    Op woensdag 20 maart 2019 gaan in heel de wereld vertellers op pad om verhalen rond te strooien. Zo ook in het oudste provinciaal domein van het land.

     

    Wie zin heeft om mee te stappen in de wondere wereld van magie, verzamelt om 14u aan het Sprookjeshuis van het Rivierenhof voor een poëtische en ook spannende vertelwandeling.

     

    Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig. Kom gewoon af!

    De vertelwandeling duurt anderhalf uur, is rolstoelvriendelijk en geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

     

    Meer info via T 03 327 35 00.

     

    World Storytelling Day, jaarlijkse ode aan de mondelinge vertelkunst - Copyright: PGRA voor provincie Antwerpen.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer en waar:

    Woensdag 20 maart 2019 van 14u00 tot 15u30.

    Afspraak om 14 uur aan het Sprookjeshuis Rivierenhof, langsheen de Parkweg (tussen de girafjes en de speeltuin) in 2100 Antwerpen, Deurne.

     

    Deelnemen:

    Gratis!

    Vooraf inschrijven is niet nodig.

    Rolstoelvriendelijk.

    Geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

    Meer info via T 03 327 35 00

     

    Social media:

    www.facebook.com > Rivierenhof

     

    Websites:

    www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

    Social media:

    www.facebook.com  > Rivierenhof

    www.twitter.com > DeDomeinen

    PERSINFO & BEELDMATERIAAL

    Beleidsverantwoordelijke:

    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor groendomeinen

    Faye Van Impe, perscontact Jan De Haes

    T 03 240 51 97
    E faye.vanimpe@provincieantwerpen.be





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlaamse gemeenschap

    Afbeeldingsresultaat voor vlaamse gemeenschap

    PERSMEDEDELING

    KOEN VAN DEN HEUVEL

    VLAAMS MINISTER VAN omgeving, natuur en landbouw

    Woensdag 6 maart 2019

     

    Koen Van den Heuvel maakt 1,75 miljoen euro vrij voor investeringen voor praktijkgericht land- en tuinbouwonderzoek

     

    Minister van Landbouw Koen Van den Heuvel bezocht vandaag vijf innoverende bedrijven die actief zijn in de landbouwsector. Hij kondigt daarbij aan dat hij 1,75 miljoen vrijmaakt voor VLIF-omkaderingssteun die innovatieve onderzoekstechnieken ondersteunt.   

     

    “Die steun maakt het voor de praktijkcentra mogelijk om voor actuele problemen en noden in de sector een oplossing te zoeken. Ze hebben tot doel de innovatie in de land- en tuinbouw te stimuleren en een voortrekkersrol te spelen op het vlak van duurzame vernieuwende teelttechnieken en -toepassingen om op die manier de klimaatdoelstellingen van 2030 te behalen”, zegt Koen Van den Heuvel.

     

    De minister bezocht BelOrta in Sint-Katelijne-Waver, bloemenkwekerij Scheers in Kontich, De Hoeve in Pulle en sloot af bij Raf Patat en de Hooibeekhoeve in Geel. Hij ging met de sector in dialoog over thema’s zoals klimaat, duurzaamheid en innovatie. Met steun van de overheid investeren deze bedrijven in energieslimme en duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, energieschermen en LED-verlichting. Ook de specifieke stimulansen voor jonge landbouwers kregen extra aandacht. Zij genieten van financiële ondersteuning bij een bedrijfsovername en investeringen. 

     

    “Niet alleen energiezuinige investeringen zijn broodnodig, de oplossingen moeten ook rendabel en duurzaam zijn”, aldus Koen Van den Heuvel. “Praktijkcentra vormen daarin een voortrekkersrol, maar de landbouwbedrijven hebben ook de financiële middelen nodig om deze investeringen te volbrengen. De toekomst zal klimaatslim zijn. In het kader van de klimaatuitdaging bekijk ik de mogelijkheid om landbouwers nog beter te ondersteunen via klimaatscans en investeringssteun zodat iedereen het traject naar energieneutraal ondernemen kan verderzetten.”

     

    --

     

    Praktijkcentra en vergelijkbare instellingen voor praktijkgericht land- en tuinbouwonderzoek kunnen bij het Departement Landbouw en Visserij tot en met 15 april 2019 een aanvraag indienen voor VLIF-investeringssteun aan de omkaderingssector van land- en tuinbouw. Alle informatie en het aanvraagformulier zij beschikbaar op https://lv.vlaanderen.be/nl/subsidies/vlif-steun/investeringen-omkaderingssector.

     

     

     

     

    Gerrit Budts
    Woordvoerder
    0479/ 732 893

     

    Kabinet van Koen Van den Heuvel

    Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw 

    Koning Albert II-Laan 20, 1000 Brussel

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verhoogd budget voor zesde Burgerbegroting van district Antwerpen


    Het district Antwerpen organiseert voor de zesde keer de Burgerbegroting. Inwoners van het district beslissen hierbij over de verdeling van 1,4 miljoen euro of 10% van de volledige begroting van 2019. Vanaf dit jaar krijgt het district een groeiend aantal bevoegdheden waardoor het budget van de Burgerbegroting stijgt van 1,1 miljoen naar 1,4 miljoen euro. Bewoners kunnen zich nu al inschrijven voor een van de acht startmomenten viawww.burgerbegroting.be.

     

    Femke Meeusen, nieuwe districtsschepen bevoegd voor participatie & burgerbegroting, blikt alvast enthousiast vooruit naar de startmomenten: “Tijdens de startmomenten kunnen bewoners uit alle wijken van ons district bepalen wat voor hen prioritaire thema’s zijn om mee aan de slag te gaan. Daarmee ligt niet enkel 10% van de districtsmiddelen in hun handen, het is ook een ideale gelegenheid om andere bewoners te ontmoeten.”

    Tijdens 8 startmomenten gaan bewoners met elkaar in gesprek. Ze kiezen samen 12 thema’s die ze belangrijk vinden. Tijdens de volgende fase van de Burgerbegroting wordt 1,4 miljoen euro verdeeld over de gekozen thema’s.

    Inwoners kunnen van 10 tot 21 maart deelnemen aan een startmoment naar keuze.
    Inschrijven kan via www.burgerbegroting.be.Klikhier voor de rechtstreekse link.

     

    • zondag 10 maart om 10 uur
      OC Luchtbal | Columbiastraat 110, 2030 Antwerpen
    • zondag 10 maart om 14 uur

    Districtshuis Antwerpen | Arenbergstraat 7, 2000 Antwerpen

    • maandag 11 maart om 19.30 uur

    OC Nova, Schrijfstraat 105 | 2020 Antwerpen

    • dinsdag 12 maart om 19.30 uur

    Den Bell | Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen

    • donderdag 14 maart om 19.30 uur

    OC Oude Badhuis | Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen

    • maandag 18 maart om 19.30 uur

    Dienstencentrum Linkeroever| Louis Paul Boonstraat 21, 2050 Antwerpen

    • woensdag 20 maart om 14 uur​

    Districtshuis Antwerpen |Arenbergstraat 7, 2000 Antwerpen

    • donderdag 21 maart om 19.30 uur​

    Elcker-Ik | Breughelstraat 31-33, 2018 Antwerpen

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Afbeeldingsresultaat voor vlaamse gemeenschap

    PERSMEDEDELING

    KOEN VAN DEN HEUVEL

    VLAAMS MINISTER VAN omgeving, natuur en landbouw

     

    woensdag6 maart 2019

     

    Geen omgevingsvergunning voor nieuw dienstencentrum Beerse”

     

     

    In eerste aanleg werd door de deputatie van de provincie Antwerpen een omgevingsvergunning verleend op 2 augustus 2018 voor een vergunning aan het gemeentebestuur te Beerse met betrekking tot een dienstencentrum, gelegen te 2340 Beerse, Bisschopslaan 56.

     

    Twaalf omwonenden dienden een beroep in tegen de vergunning. Zo zal volgens de omwonenden onder meer de goede ruimtelijk ordening geschonden worden, de werkelijke schade aan het groene hart van de gemeente onherroepelijk zijn en zal het dienstencentrum de verkeersdrukte verhogen.

     

    Tijdens het openbaar onderzoek werden 793 bezwaarschriften ingediend met betrekking tot o.a. mobiliteitsproblemen, luchtvervuiling, ruimtelijke ordening,…       

     

    Het advies van het Departement Omgeving voor het aspect Ruimte is ongunstig en stelt dat het nieuw dienstencentrum Beerse niet in overeenstemming is met de goede ruimtelijke ordening.
    Het gevelaanzicht betekent een schaalbreuk met het straatbeeld en door de grote uitbreiding in oppervlakte wordt een aanzienlijk deel van het huidig park ingenomen. Het ontwerp sluit verhoudingsgewijs niet aan bij de parkbebouwing en bij het straatbeeld. De ruimtelijke draagkracht wordt overschreden.

     

    Minister Koen Van den Heuvel sluit zich aan bij deze adviezen en beslist daarom om voor het huidige project geen omgevingsvergunning uit te reiken.

     

     

     

     

    Gerrit Budts
    Woordvoerder
    0479/ 732 893

     

    Kabinet van Koen Van den Heuvel

    Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw 

    Koning Albert II-Laan 20, 1000 Brussel

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verhoogd budget voor zesde Burgerbegroting van district Antwerpen


    Het district Antwerpen organiseert voor de zesde keer de Burgerbegroting. Inwoners van het district beslissen hierbij over de verdeling van 1,4 miljoen euro of 10% van de volledige begroting van 2019. Vanaf dit jaar krijgt het district een groeiend aantal bevoegdheden waardoor het budget van de Burgerbegroting stijgt van 1,1 miljoen naar 1,4 miljoen euro. Bewoners kunnen zich nu al inschrijven voor een van de acht startmomenten viawww.burgerbegroting.be.

     

    Femke Meeusen, nieuwe districtsschepen bevoegd voor participatie & burgerbegroting, blikt alvast enthousiast vooruit naar de startmomenten: “Tijdens de startmomenten kunnen bewoners uit alle wijken van ons district bepalen wat voor hen prioritaire thema’s zijn om mee aan de slag te gaan. Daarmee ligt niet enkel 10% van de districtsmiddelen in hun handen, het is ook een ideale gelegenheid om andere bewoners te ontmoeten.”

    Tijdens 8 startmomenten gaan bewoners met elkaar in gesprek. Ze kiezen samen 12 thema’s die ze belangrijk vinden. Tijdens de volgende fase van de Burgerbegroting wordt 1,4 miljoen euro verdeeld over de gekozen thema’s.

    Inwoners kunnen van 10 tot 21 maart deelnemen aan een startmoment naar keuze.
    Inschrijven kan via www.burgerbegroting.be.Klikhier voor de rechtstreekse link.

     

    • zondag 10 maart om 10 uur
      OC Luchtbal | Columbiastraat 110, 2030 Antwerpen
    • zondag 10 maart om 14 uur

    Districtshuis Antwerpen | Arenbergstraat 7, 2000 Antwerpen

    • maandag 11 maart om 19.30 uur

    OC Nova, Schrijfstraat 105 | 2020 Antwerpen

    • dinsdag 12 maart om 19.30 uur

    Den Bell | Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen

    • donderdag 14 maart om 19.30 uur

    OC Oude Badhuis | Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen

    • maandag 18 maart om 19.30 uur

    Dienstencentrum Linkeroever| Louis Paul Boonstraat 21, 2050 Antwerpen

    • woensdag 20 maart om 14 uur​

    Districtshuis Antwerpen |Arenbergstraat 7, 2000 Antwerpen

    • donderdag 21 maart om 19.30 uur​

    Elcker-Ik | Breughelstraat 31-33, 2018 Antwerpen

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verhoogd budget voor zesde Burgerbegroting van district Antwerpen


    Het district Antwerpen organiseert voor de zesde keer de Burgerbegroting. Inwoners van het district beslissen hierbij over de verdeling van 1,4 miljoen euro of 10% van de volledige begroting van 2019. Vanaf dit jaar krijgt het district een groeiend aantal bevoegdheden waardoor het budget van de Burgerbegroting stijgt van 1,1 miljoen naar 1,4 miljoen euro. Bewoners kunnen zich nu al inschrijven voor een van de acht startmomenten viawww.burgerbegroting.be.

     

    Femke Meeusen, nieuwe districtsschepen bevoegd voor participatie & burgerbegroting, blikt alvast enthousiast vooruit naar de startmomenten: “Tijdens de startmomenten kunnen bewoners uit alle wijken van ons district bepalen wat voor hen prioritaire thema’s zijn om mee aan de slag te gaan. Daarmee ligt niet enkel 10% van de districtsmiddelen in hun handen, het is ook een ideale gelegenheid om andere bewoners te ontmoeten.”

    Tijdens 8 startmomenten gaan bewoners met elkaar in gesprek. Ze kiezen samen 12 thema’s die ze belangrijk vinden. Tijdens de volgende fase van de Burgerbegroting wordt 1,4 miljoen euro verdeeld over de gekozen thema’s.

    Inwoners kunnen van 10 tot 21 maart deelnemen aan een startmoment naar keuze.
    Inschrijven kan via www.burgerbegroting.be.Klikhier voor de rechtstreekse link.

     

    • zondag 10 maart om 10 uur
      OC Luchtbal | Columbiastraat 110, 2030 Antwerpen
    • zondag 10 maart om 14 uur

    Districtshuis Antwerpen | Arenbergstraat 7, 2000 Antwerpen

    • maandag 11 maart om 19.30 uur

    OC Nova, Schrijfstraat 105 | 2020 Antwerpen

    • dinsdag 12 maart om 19.30 uur

    Den Bell | Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen

    • donderdag 14 maart om 19.30 uur

    OC Oude Badhuis | Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen

    • maandag 18 maart om 19.30 uur

    Dienstencentrum Linkeroever| Louis Paul Boonstraat 21, 2050 Antwerpen

    • woensdag 20 maart om 14 uur​

    Districtshuis Antwerpen |Arenbergstraat 7, 2000 Antwerpen

    • donderdag 21 maart om 19.30 uur​

    Elcker-Ik | Breughelstraat 31-33, 2018 Antwerpen

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hOBOKEB nIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    .

     

    Beste bewoner

    Vanaf 5 maart zal aannemer Verbruggen 2 rijbaankussens leggen in de Notelaarstraat om de snelheid van voertuigen te verlagen.
    Deze werken duren slechts 2 tot 3 dagen, maar de kussens moeten  daarna één week uitharden.
    In die tijd is er een omleiding voor het verkeer.

     

    Welke werken?

    Ter hoogte van huisnummers 65-69 en nummers 23-27 plaatst men een rijbaankussen.

    Eerst aan de overzijde van de Sint Agnesschool en 10 dagen later ter hoogte van de academie.

    Deze kussens worden in de rijweg geplaatst met een fundering en moeten daarom uitharden.

     

    Timing en hinder

    De werken gaan door vanaf 5 maart tot en met 14 maart aan de Sint Agnesschool.

    Vanaf 14 maart tot en met 23 maart werkt men ter hoogte van de academie.

    Er is een lokaal parkeerverbod rond de werfzones. De bewoners met een inrit aan de werfzones moeten hun wagen voor die tijd buiten plaatsen.

    Er is een omleiding via de Oudestraat, Antwerpsesteenweg en de Kloosterstraat.

     

    Wilt u later ookop de hoogte blijven van de start of wijziging van werken in uw buurt? Bezorg ons uw e-mailadres met uw toestemming en vermelding van uw straat en wij informeren u over werken op het openbaar domein, via wijkoverleg.hoboken@antwerpen.be

     

    Meer info

    Voor meer informatie kan u terecht bij wijkoverleg Hoboken op het nummer 03 338 30 16 of via mail wijkoverleg.hoboken@antwerpen.be

     

                         

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Subsidie stimuleert eigenaars om hun katten te laten onvruchtbaar maken, chippen en registeren


    Eigenaars van een kat moeten het dier verplicht laten onvruchtbaar maken, chippen en registeren. Antwerpenaars die deze ingrepen laten uitvoeren, kunnen vanaf nu het hele jaar door een subsidie aanvragen. Die bedraagt 42 euro voor een kattin en 22 euro voor een kater.

     

    Wie een kat heeft, moet die laten steriliseren of castreren voor ze vijf maanden oud is. Het dier moet ook een chip krijgen en geregistreerd worden in de databank CatID. Ook wie een kat weggeeft of verkoopt, is wettelijk verplicht om deze ingrepen te laten uitvoeren.

     

    Vroeger konden Antwerpenaars gedurende 1 maand een subsidie aanvragen om hun kat te laten chippen en registreren, en het hele jaar door om ze onvruchtbaar te laten maken.Vanaf nu kunnen ze beide gecombineerd gedurende het hele jaar aanvragen.

     

    Wie beide ingrepen laat uitvoeren door een erkende dierenarts krijgt een subsidie van 42 euro (kattin) of 22 euro (kater). Wie een van de ingrepen al in het verleden liet uitvoeren, kan nu nog een subsidie aanvragen voor de andere ingreep. De eigenaar moet dan wel bewijzen dat de eerste ingreep al werd uitgevoerd voor 1 januari 2019.

     

    “We willen het eenvoudiger maken voor katteneigenaars”, zegt schepen voor dierenwelzijn Fons Duchateau. “Het onvruchtbaar maken van katten en hen laten chippen registreren biedt veel voordelen. Doordat gechipte katten sneller weer terechtkomen, gaan ze niet zwerven en zich voortplanten. Zo worden baasjes sneller met hun huisdier verenigd en moet de stad de kosten voor hun verzorging en huisvesting niet dragen.”

     

    Op www.antwerpen.be/dieren vinden geïnteresseerden meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier. Klik hier voor de rechtstreekse link.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren voor Vrede

    23 februari 2019

    Jongeren voor Vrede houden halt tegen slechte lucht


    Vandaag, zaterdag 23 februari 2019, kwamen 85 Jongeren voor Vrede van Sant'Egidio samen voor een jongerenontmoeting in het Fort van Breendonk om de grootste menselijke tragedie, de Shoah, te herdenken. 

    In de voormiddag kregen de jongeren een ontroerende rondleiding aan het fort waar circa 3.600 joden, politieke gevangenen en zigeuners in hechtenis werden gehouden. In zijn nieuwste boek ‘1942’ zegt de rector van de Universiteit Antwerpen Herman Van Goethem: “Breendonk was de hel!”

    In de namiddag volgde een uitwisseling tussen de jongeren. Ieder vroeg zich af hoe dit had kunnen gebeuren en wat de jongeren moeten doen opdat niemand nog gediscrimineerd of vervolgd zou worden wegens zijn ras, geloof of cultuur.

    De lezing van professor van de KULeuven Jan De Volder bood hierop een antwoord. Hij moedigde de jongeren aan om joodse en andere mensen te leren kennen, want vooroordelen zijn het gemakkelijkst wanneer men iemand niet kent. Hij stuurde de jongeren ook met een opdracht naar huis: “We spreken vandaag over slecht lucht. De lucht die we inademen is inderdaad slecht, het is een lucht van haat, vooroordelen en racisme. Daar doen de Jongeren voor Vrede niet aan mee. De Jongeren voor Vrede sluiten vriendschap met wie anders is. Ze willen samen het verschil maken!”

    Op het programma stond ook een ontmoeting met een overlevende van de Holocaust, die getuigde over hoe ze als kind door een mirakel aan de dood ontsnapte. 

    De dag werd afgesloten met een kaarsenceremonie ter nagedachtenis van de 6 miljoen slachtoffers van de Shoah. Ook werd er een vredesmanifest voorgelezen door 6 jongeren: “Wij engageren ons om in onze steden te werken aan de dialoog tussen mensen en verschillende geloofsovertuigingen om een samenleving op te bouwen waarin respect, vriendschap, solidariteit en de kunst van het samenleven de toekomst verzekeren.” 
    Na een minuut stilte werd er een teken van vrede uitgewisseld tussen de deelnemende jongeren. 

    Deze dag was een belangrijke les voor de jongeren die beseften dat ze niet veroordeeld kunnen blijven om enkel toeschouwers te zijn, ze beseften dat elk van hen, hoe jong ook, een marge heeft om mee het verschil te maken. Dat is wat de jongeren van de Gemeenschap van Sant’Egidio zich ook doorheen het jaar hebben voorgenomen: door de vriendschap met minstens één migrantenkind, één zigeunerkind, één dakloze, één bejaarde willen zij het verschil helpen maken. 

    Deze ontmoetingsdag was een opstap naar de Europese jongerenontmoeting “A Global Friendship to live together in Peace” die van 19 tot 21 juli 2019 in Auschwitz/Krakau zal plaatsvinden.
     
    De Jongeren voor Vrede zetten zich bij Sant’Egidio gedurende het jaar in ons land in voor de armen: in de Scholen van Vrede waar ze kinderen helpen in kansarme wijken, bij eenzame ouderen, bij daklozen en vluchtelingen. Door de vriendschap met de armen hebben ze het belang ontdekt van solidariteit met iedereen om te bouwen aan vrede.

    Contactpersoon:  
    Gledis Shabani 0487 15 00 38

    Copyright © 2019 Gemeenschap van Sant'Egidio, All rights reserved.
    Sant’Egidio Pers – Gratis Nieuwsflash. U bent ingeschreven na contact met de Gemeenschap van Sant'Egidio

    Ons adres is:
    pers@santegidio.be

    Voor meer info: Christine Janssens - Gemeenschap van Sant'Egidio 0496 21 22 04













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BERICHT- 22 februari 2019

    Morgen, zaterdag 23 februari, vindt in het Fort van Breendonk een ceremonie plaats ter herinnering aan de slachtoffers van de Holocaust. Tijdens de herdenking dragen de deelnemende jongeren kaarsen mee en lezen ze een vredesmanifest voor.

    De Jongeren voor Vrede van Sant’Egidio verzamelen zich morgen in het Fort van Breendonk voor een jongerenontmoeting. Op het programma staat onder meer een rondleiding in het Fort, een lezing van Prof. Jan De Volder over het belang van herdenken en uitwisseling tussen de deelnemende jongeren.
     
    Om 16u verzamelen de jongeren zich om bij een kaarsenceremonie de 6 miljoen slachtoffers van de Shoah te herdenken. Ook wordt er een vredesmanifest voorgelezen: “Wij engageren ons om in onze steden te werken aan de dialoog tussen mensen en verschillende geloofsovertuigingen om een samenleving op te bouwen waarin respect, vriendschap, solidariteit en de kunst van het samenleven de toekomst verzekeren.”
     
    Deze ontmoetingsdag is een opstap naar de Europese jongerenontmoeting die van 19 tot 21 juli 2019 in Auschwitz/Krakau zal plaatsvinden.
     
    De Jongeren voor Vrede zetten zich bij Sant’Egidio gedurende het jaar in ons land in voor de armen: in de Scholen van Vrede waar ze kinderen helpen in kansarme wijken, bij eenzame ouderen, bij daklozen en vluchtelingen. Door de vriendschap met de armen hebben ze het belang ontdekt van solidariteit met iedereen om te bouwen aan vrede.

    Pers is welkom vanaf 16u om dit moment vast te leggen.

    Contactpersoon:  
    Gledis Shabani 0487 15 00 38
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    Specialisten Rivierenhof leren jou rozen snoeien
    zondag 24 februari 2019 om 10u en om 14u in provinciaal groendomein Rivierenhof (2100 Deurne).

    Leer rozen snoeien van de besten

    Februari, het ideale moment om de rozen onder handen te nemen. Tijdens een gratis workshop leer je in het Rivierenhof op zondag 24 februari 2019 vakkundig rozen snoeien zodat ze in de zomer weer mooi gaan bloeien.

     

    Deelnemen aan deze interessante doe-activiteit is gratis, maar vooraf reserveren via www.eventbrite.be > Rivierenhof workshop 'rozen snoeien' is verplicht.

    Ben je geïnteresseerd? Reserveer dan nu meteen je plekje. Er kunnen slechts achtenveertig personen deelnemen en volzet is volzet.

     

    Je kan meedoen van 10u tot 12u of van 14u tot 16u (aan jou de keuze). Telkens afspraak aan het kasteel Rivierenhof langsheen de Parkweg in 2100 Antwerpen Deurne. Breng gerust je eigen snoeischaar en tuinhandschoenen mee!

     

    Meer info nodig?

    Contacteer de domeinwachters van het Rivierenhof via T 03 360 52 18.

    De specialisten van het Rivierenhof tonen je graag hoe je vakkundig rozen snoeit - Copyright: PGRA voor provincie Antwerpen.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer en waar:

    Zondag 24 februari 2019 van 10u tot 12u of van 14u tot 16u. Afspraak aan het kasteel Rivierenhof langsheen de Parkweg in 2100 Deurne - Antwerpen.

     

    Deelnemen:

    Gratis!

    Vooraf online inschrijven is verplicht en kan via www.eventbrite.be > Rivierenhof workshop 'rozen snoeien' 2019

     

    Meer info:

    bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

     

    Social media:

    www.facebook.com > Rivierenhof

     

    Website:

    www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

    Social media:

    www.facebook.com  > Rivierenhof

    www.twitter.com > DeDomeinen

    PERSINFO & BEELDMATERIAAL

    Beleidsverantwoordelijke:

    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Groen- en Recreatiedomeinen
    Faye Van Impe, perscontact Jan De Haes, T 03 240 51 97








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!