Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    16-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

                    5--0                                                                                                   



    GS Beobank Hoboken stond voor de lastige opdracht om een gunstige uitgangspositie te verwerven met het oog op de terugwedstrijd in deze halve finale van de Beker van België.

    De start van goud-zwart was indrukwekkend. In de 3’ vond Imad Amazou de vrijstaande Steven Dillien die niet aarzelde en de bal in de verste hoek deponeerde (1-0). Wat later zag Steven Dillien een nieuwe treffer op het nippertje verijdeld door Robbin Seghers. Het was slechts uitgesteld: de Wilrijkenaar dribbelde de Puurse defensie op een hoopje en schonk Imad Amazou een makkelijk inleggertje (2-0).

    Het lokale recital wervelde vrolijk verder. Ook Karim Akajou waagde zijn kans, Robbin Seghers ging gezwind plat. De Hobokenaars vormden een stevig geheel: een tweetal pogingen van Mounir Kissami werden vakkundig afgeblokt, zo nodig was er nog Wim Rooms die enkele fraaie parades uit de mouw schudde. Mustapha Aabbassi besloot een uitbraak met een pegel die rakelings voorbij het kruishout scheerde.

    In de 11’ trok Steven Dillien ongrijpbaar aan de haal en schoof de bal behendig in het mandje (3-0). Vier minuten nadien lukte het goudhaantje zijn hattrick aan het slot van een pijlsnelle solotocht doorheen het hart van de roodwitte verdediging (4-0).

    Terwijl de onweerswolken letterlijk boven onze accommodaties samenpakten, zag CKB-coach Luc Nys de bui reeds hangen en vroeg een time-out. Hij las zijn discipelen uitgebreid de levieten en stuurde hen voluit in de frontlinie. Zij stuitten echter op een flink georganiseerde Hobokense defensie met een onverstoorbare Wim Rooms als sluitstuk.

    Het tweede bedrijf zou gekenmerkt worden door een vrij steriel offensief vanwege de bezoekers, de thuisploeg loerde op de counter. De forfaitcijfers hadden reeds op het scorebord kunnen prijken toen Steven Dillien door Mustapha Aabbassi in de diepte werd gestuurd, zijn kanonskogel plofte op de deklat. Ook de penetrerende Imad Amazou had een mooie kans aan de voet maar Robbin Seghers liet zich niet verschalken.

    De Beobankers hielden koelbloedig stand tegen de Klein-Brabantse aanvalsgolven. Voorts hield Wim Rooms zijn netten ongeschonden dankzij enkele schitterende reddingen met als uitschieter een verbluffende reactie op een quasi gemaakt doelpunt van Lucio Lima Rosa. Alvorens het laatste fluitsignaal van het arbitrale duo Juan Ortega-Denis Van Laeken weerklonk, zoefde een afstandsschot van Hicham Channouf nipt naast, mikte Antoine Lemaire een volley over doel en pletste een keiharde bal van Imad Amazou tegen de onderkant van het dwarshout en weer het veld in.

    Alles bij elkaar een genietbare bekermatch voor de toeschouwers, waarbij we de aanwezigheid noteerden van onder meer Ludo Van Campenhout (sportschepen van de stad Antwerpen),
    BZVB-voorzitter Pierre Goyvaerts en nationaal coach Rony Penninckx.

    Een integraal beeldverslag en een samenvatting kan u respectievelijk vanaf zondag en woensdag a.s. bekijken op de website van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be onder de rubriek “video’s”. Eerstdaags kan u ook terecht op de website van Sportbeat www.ivr-sportbeat.com, op You Tube “Sportbeat Anders dan Anderen”, alsook op Proximuskanaal 17 en Telenetkanaal 40.

    Op vrijdag 27 april a.s. zal in sporthal “De Kollebloem” (aftrap om 21:00 uur) uitgemaakt worden of GS Beobank Hoboken voor de tweede opeenvolgende maal in de bekerfinale mag aantreden.
    We mogen en durven hopen dat de vanavond opgebouwde marge hiertoe zal volstaan. Vooraleer het zover is, dient eerstkomende vrijdag om 21:15 uur de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie aangevat te worden tegen het reeds veroordeelde AC Piazza Gilly.

    GS Beobank Hoboken: Wim Rooms (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire, Hicham Channouf, Imad Amazou (1), Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Safouane Channouf, Steven Dillien (3), coach Rudy Smet en assistent-coaches Geert Brijs en Bart Kegels.

    CKB Puurs: Robbin Seghers (d), Ken Beaudoux (d+kpt), Mounir Kissami, Mehdi Jaber, Mohcine Hajji, Ismail Ben Ayad, Nabil Rabhi, Lucio Lima Rosa, Luiz Aranha, Abdelhakim Sababti, coach Luc Nys en assistent-coach André De Leeuw.

    Onze beloften genoten heden van een vrije dag in de Vlaamse competitie (regio centraal). In het kader van de 1/8ste finale van de Beker van Antwerpen spelen zij op maandag 18 april e.k. om 20:00 uur tegen Old Classic (uit de Rupelliga) in sporthal “De Zandbergen” in Sint-Job-in-‘t-Goor (neutraal terrein).

    Tenslotte nog een belangrijke mededeling voor de lekkerbekken onder ons: op zaterdag 30 april a.s. om 19:00 uur (aperitief vanaf 18:00 uur) organiseert onze club haar jaarlijks paellafestijn in de businessruimte van sportcentrum Sorghvliedt (zie bijlage). Schrijf nu vlug in!

    Marc De Bock

    GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

    - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be
    - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be
    - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25 - 0497 43 56

    Met sportieve groeten
    _______________________________________________

    GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"
    landskampioen 2015
    landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005 en 2015
    landskampioen en winnaar supercup 2006
    winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007
    vicelandskampioen 2004, 2007, 2008 en 2014
    5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008
    halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013
    10 keer play-offs op 12 seizoenen 1ste nationale BZVB
    In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).


    l




























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Op 14 april kwamen een deligatie uit puurs de eerste apsperges overhandigen aan onze Gooverneur Cathy Berkx

    EVEN EEN WOORDJE UITLEG VAN DE DELEGATIE OVER DE ASPERGE EN ZIJN VERLEDEN 

    De bakermat van de asperge ligt tussen de Eufraat en de Tigris. Via Egypte, Griekenland en Italië kwam ze in onze streken aan.

    In de oudheid stond de asperge vooral bekend als een geneeskrachtig kruid, de toevoeging “officinalis” in de Latijnse naam duidt hierop.

    De plant diende als geneesmiddel tegen heel wat kwalen en ziekten, van bijensteken tot hartklachten en van waterzucht tot kiespijn. In de piramide van Sakkara (Egypte) zijn afbeeldingen gevonden van asperges als offergaven, vermoedelijk van 3000 jaar vóór Christus.

    Van de Grieken gebruikten al asperges als groenten. De Romeinen brachten de asperges al veel eerder in cultuur. Uit de tweede eeuw vóór Christus zijn teeltnotities van Cato bekend, die sterk overeenkomen met de huidige. In plaats van te steken, trok men de asperges uit de grond.

    De Franse koningen en verschillende hofhoudingen waren verzot op deze delicatesse. Ze lieten moestuinen en groentekassen aanleggen voor deze groente. Men sprak dan al van asperges blanches. Het was feitelijk een groene aspergesoort met een wit onderstuk.

    Het witte goud ontstond uiteindelijk in 1885 in Kalfort, in Hof van Coolhem. Het was Henri Meersman (bijgenaamd “de Kap”), een vrachtvervoerder, die op het einde van de 19de eeuw de eerste asperges plantte op het Hof Van Coolhem op vraag van de toenmalige eigenaars van het domein, de Mechelse familie Van de Wiele.

    Vooral madame Van de Wiele, die de plaatselijke bevolking liet werken op haar velden, was hiermee de grote bezielster van de aspergekweek in de streek. Henri Meersman bezorgde de landbouwers in Kalfort aspergezaad van Argenteuil (een oud Frans handelsras) dat hij kocht in Parijs. De boeren waren hier erg gelukkig mee, want tegen het einde van de 19de eeuw was de vlasteelt uitgestorven en de bevolking in de streek kende armoede. Andere gewassen waren moeilijk te telen door de zanderige bodem.

     























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    FOTO'S DE SPEELDAG HOBOKEN

    buitenspeeldag Antwerpen 2016

    Buitenspeeldag stad Antwerpen 2016

    Ook Antwerpen doet dit jaar weer mee aan de Buitenspeeldag. Die gaat door op woensdag 13 april. Hier vind je een overzicht per district van de locaties, programma en uren.

    Overzicht districten

    DISTRICTLOCATIE(S)UURPROGRAMMA
    District Antwerpen Albertpark 14.00 - 17.00 Reuzespelen, olympische spelen, zotte kapsels, open speelaanbod
    District Antwerpen Boeienweide 14.00 - 17.00 Korfbalinitiaties, capoeira, reis rond de wereld, avontuur spelen
    District Antwerpen Damplein 14.00 - 17.00 Klimmuur, badminton, basketbal, grime, croket met senioren, fietsen, go-carts en DJ kevin
    District Antwerpen Kielpark 14.00 - 17.00 Knutselkaravaan, massaspelen, atletiek, sumoworstelen, touwenparcours, straattheater, verteltentje
    District Antwerpen Jeugdcenrtrum Rozemaai 14.00 - 17.00 Grote spelen, petpret, taekwondo, volksspelen en sportkoffer
    District Antwerpen Sint-Andriesplaats 14.00 - 17.00 Bouwatelier, fiets- en go-cartparcours, klimrek, kleurdoeken en roomtaartwedstrijd
    District Antwerpen Tamicopark 14.00 - 17.00 Rolstoelbasket, circusactiviteit, springkasteel, sportkoffer, dans salsa en gekke fietsen
    Berchem De Villegaspark 14.00 - 17.00 Thema Olympische spelen: Pannavoetbal, initiaties MMA en Kempo Shaolin, circusworkshops, trampolines, tchoukbal, Fietsparcours, hindernisparcours, springkussen, eendjes vissen, knutselen, verhalenbib, airbrushtattoos,…
    Berchem Het Prieel 14.00 - 17.00 Thema Olympische spelen: BMX-parcours, initiaties hockey en atletiek, initatie skaten, trampolines, springkussen, grime, funwagen, bib-lounge, knutselen
    Berendrecht-Zandvliet-Lillo Speeltuin Zandvlietse Dorpstraat 13.30 - 16.00 Grote springkastelen, stormbaan, mini golf, schmink, slack lines, trampolines
    Borgerhout Krugerplein 13.00 - 16.30 Sport & spel
    Borgerhout Ter Lo plein 13.00 - 16.30 Sport & spel
    Borgerhout Bloemstraat 12.30 - 16.30 Sport & spel
    Borgerhout Luitenant Naeyaertplein 13.00 - 16.30 Sport & spel
    Deurne Speelbos Park Groot Schijn 14.00 - 16.30 Spelen in en met de natuur
    Ekeren Park Hof de bist 14.00 - 17.00 Thema XL: reuzespelen, springkastelen, sportinitiaties, bumperballen, …
    Hoboken Park Sorghvliedt 13.00 - 17.00 Jespo on tour met DJ Ive en lokale sportverenigingen, zelf een tol maken, pleinwerk Formaat, tienerzone
    Merksem Runcvoortpark 14.00 - 17.00 Kleuterzone met treintje, draaimolen, springkasteel, mini-speeltuin, luchtkussens, voetbal, altletiek, moutainbike, panna, discobar, estafettespelen (kamelenrace, vliegend tapijt), pimp je haar kapsalon, volksspelen en ouderbar
    Wilrijk Park Van Eden 13.00 - 17.00 Allerlei workshops





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Wat zit er deze week in je pakket?
    14 april (week 15)


    De lente is nu echt begonnen, alles wordt levendig groen, en dat merk je ook op je bord! Groene groenten spelen deze week dan ook de hoofdrol in je pakket...

    Deze week leveren we je frisse bladgroenten waar je zowel knapperige salades als warme schotels kan bereiden, voor warme lentemiddagen, of toch nog koele aprilavonden. Jolien ging aan de slag met de warmoes, en toverde voor ons een warmoes-sushi uit haar kookpotten. Het recept kan je hier vinden. Eind deze week krijg je ook weer een reeks tips om met de rest van je pakket aan de slag te gaan.

    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    - Warmoes van Wijngaardhof
    - Rucola van Wijngaardhof
    - Winterpostelein van Wijngaardhof
    - Bladpeterselie van Wijngaardhof
    - Mosterdblad van De Wriemeling
    - Spinazie van de Voldoening
    - Savooikool van Seizoensmaak


    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen mosterdblad en peterselie, maar wel raapstelen van De Wriemeling.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:
    - Warmoes van Wijngaardhof
    - Winterpostelein van Wijngaardhof
    - Meiraapjes van Seizoensmaak
    - Spinazie van De Voldoening of savooikool van Seizoensmaak


    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen spinazie, maar wel savooikool van Seizoensmaak.

    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (14 april 2016 - week 15). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

    Er zijn voorlopig even geen aardappelen meer, maar we zorgen er gauw weer voor!

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.


    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.



     

    www.stadsboerderijantwerpen.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

    HETSTEEN vormt historisch decor voor Coming World Remember Me
     HETSTEEN, Steenplein 1, Antwerpen


    Tijdens de periode 2014-2018 volgen kinderen, jongeren en volwassenen workshops om samen 600.000 beeldjes te maken uit klei: één beeldje voor elke gesneuvelde op Belgische bodem in de Eerste Wereldoorlog. Onder impuls van provincie Antwerpen en het Vredescentrum, worden in 2016 mobiele ateliers van CWRM opgesteld in Antwerpen, Lier en Turnhout. Stad Antwerpen is daarbij de eerste halte: van 13 april tot en met 8 mei 2016 vormt HETSTEEN het historische decor voor het mobiele atelier. Tijdens dit moment zullen gedeputeerde Lemmens, burgemeester Bart De Wever en kunstenaar Koen Vanmechelen de eerste beeldjes maken. Ook u kan een workshop bijwonen. Info: www.comingworldrememberme.be
     
    Wil je deel uitmaken van dit project of meer weten info:www.vredescentrum.be info@vredescentrum.be tel 03/292 36 51
    De beeldjes gaan uiteindelijk naar het provinciaal domein de Palingbeek.
    Dus ja kom met zijn allen beeldjes maken het startschot werd in Antwerpen gegeven op 12-04-2016 door:Mevr.Barbara Wyckmans (Directeur Het Paleis) 
                                                                                                                                                                                       Dhr.Gilbert Verstraelen (Voorzitter Vredescentrum)
                                                                                                                                                                                        Dhr.Bart De Wever (Burgemeester Stad Antwerpen)
                                                                                                                                                                                        Dhr. Luk Lemmens (gedeputeerde Cultuur Provincie Antwerpen)
                                                                                                                                                                                        Dhr.Koen Vanmechelen (Kunstenaar)
    Muzikale omkadering door Nightman .Aansluitend een bezoek aan het CWRM atelier de kans om de eerste beeldjes te boetseren zie de foto’s






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

    12-04-2016


    ‘Putteke van Quinten Matsijs’ wordt gerestaureerd


    Aanstaande maandag, 11 april, starten de restauratiewerken aan de Quinten Matsijs waterput op de Handschoenmarkt. Het smeedijzeren bovenstuk van de waterput en het gedeelte in natuursteen worden in hun originele staat hersteld. De werken zullen volgens de planning vijf weken duren.

    Het ijzerwerk van de waterput op de Handschoenmarkt dateert van ca. 1490 en wordt traditioneel toegeschreven aan de kunstenaar Quinten Matsijs. Boven op het werk staat het eerste Brabo-beeldje dat ooit in de publieke ruimte tentoongesteld werd. Voor het eerst ondergaat het smeedwerk een volledige restauratie. Ontbrekende stukken worden indien mogelijk opnieuw gecreëerd en bestaande stukken worden in hun originele staat hersteld. De werken aan het ijzersmeedwerk gebeuren op locatie.

     

    Ook de stenen waterput wordt gerestaureerd. Het natuurstenen deel werd begin vorige eeuw nog vervangen maar heeft opnieuw een opknapbeurt nodig. De steenrestaurateurs gaan ter plaatse te werk.

     

    Volgens de planning zijn de werken na vijf weken afgerond. Het bekende ‘putteke van Quinten Matsijs’ is dan voor de zomer opnieuw in vol ornaat te bezichtigen.











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

                                                                                                           

    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    Schapenscheerfeest in De Averegten
    Zondag 22 mei, 14 tot 18.30 uur, De Averegten – Heist-op-den-Berg

    Het Schapenscheerfeest is het jaarlijkse hoogtepunt in De Averegten, met veel aandacht voor landelijke gezelligheid. Op het erf van de boerderij worden de schapen geschoren. Op de feestweide zijn er workshops met wol, demonstraties spinnen en vilten. Het is gezellig struinen op het marktje met natuurlijke en artisanale producten.

     

    In de foodcorner is er aandacht voor het verwerken en bereiden van gezonde voeding.

     

    Het feest wordt geopend door folkband Fjost. Op de klanken van de life folkmuziek van Westfolk kan er gedanst worden. Voor de leken wordt vooraf een initiatie folkdans gegeven.

    De Murgafanfare Agrum zorgt voor wereldmuziekklanken. Het feest wordt afgesloten met het muzikaal rariteitencabaret pIE p.KLEIN. Geschifte, grappige Nederlandstalige nummers worden gebracht met veel energie en goesting.

     

    Het Schapenscheerfeest is een afvalarm feest met bio-vegetarische versnaperingen, ambachtelijk gebrouwen streekbieren en een fietsatelier met gratis onderhoud voor de bezoekers die met de fiets komen.

     

    Iedereen welkom, deelnemen is gratis!

     

    Honden mogen mee op de feestweide, maar kunnen niet mee op het erf waar de schapen worden geschoren

    .

    Knutselen op het Schapenscheerfeest - Copyright: Ben Jacobs

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Zondag 22 mei 2016 van 14 tot 18.30 uur

    Waar:

    Provinciaal Groendomein De Averegten, bioboerderij, Langendijk 17, 2220 Heist-op-den-Berg

    Deelnameprijs:
    Gratis, inschrijven niet nodig

     

    Website:
    www.provincieantwerpen.be > Averegten

    Social media:
    www.facebook.com/Averegten






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.polderflits

    Natuurpunt Hobokense Polder vzw    11 april 2016

     

    Natuurpunt Aartselaar bestaat 25 jaar

    Een film van Markus Imhoof
    Prijs: 5 € in voorverkoop via Cultureel Centrum Aartselaar (03 877 28 75), 6 € ter plaatse
    "Als de bijen uitsterven, zal vier jaar later ook de mens uitsterven" (Albert Einstein)

    Natuurpunt Aartselaar bestaat 25 jaar.
    Alle filmliefhebbers worden verwend met een drankje en een cadeautje.

    In memoriam: Julien Moens

    Op 19 maart 2016 moesten we afscheid nemen van Julien Moens net voor zijn 91e verjaardag.

    Vooral de oudere "Whoppers" zullen zich Julien nog goed herinneren als de gedreven natuurgids met steeds een grote lach op zijn gezicht.

    Zijn kennis over paddenstoelen was enorm. Maar ook kruiden (wilde en keukenkruiden) boeiden hem. Op hoge leeftijd was hij nog paraat in de Hobokense Polder om een belangrijke inbreng te doen tijdens een grote vlinderdag, bij de sprookjesdag, ...

    Op zijn 80ste verjaardag eerden we Julien met de aanplant van een boom in ons natuurgebied, een evenement waar hij natuurlijk bij aanwezig was.
    En in 2008 was hij met zijn lieve vriendin Hilde aanwezig op ons groot feest ter gelegenheid van 30 jaar natuurwerking en konden we hem nog een mooi herinneringsgeschenk aanbieden.

    De laatste jaren woonde Julien in een serviceflat in Wilrijk. We zagen hem wat minder, maar als we hem tegenkwamen, was er toch altijd wel tijd en ruimte voor een gezellig babbeltje.

    We waren met verschillende mensen aanwezig op de afscheidsplechtigheid in de St-Bavokerk in Wilrijk. Het laatste eerbetoon dat we Julien konden geven.

    Bedankt, Julien, voor al wat je voor de natuur en voor de Hobokense Polder betekend hebt.

    In memoriam: Hubert De Meulder

    Met droefenis vernamen we ook het overlijden Hubert De Meulder op 24 februari. Hubert werd 91 jaar.

    Hubert was een zeer innemende persoon, die veel betekende voor de vroegere Wielewaal en voor Natuurpunt. Zijn paddenstoelenonderzoeken waren zeer belangrijk voor de kennis van ons natuurgebied Hobokense Polder en zelfs voor heel Vlaanderen. Op waarnemingen.be vinden we wel 7074 paddenstoelenwaarnemingen, waaronder zeer zeldzame soorten.

    Op onze website vind je verschillende artikels, waarin naar zijn waarnemingen verwezen wordt.

    Noteer ook in je agenda

    We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

    • zo 1 mei: Tiengemeten: een natuurparel in Zuid-Holland
    • zo 1 mei: Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder
    • ma 16 mei: Slow! Vogelexcursie nr 1 - KBR, ...op een mooie Pinksterdag

    Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

    Natuurbeheer:

    Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur. (verzamelen aan container Procap)

    Paarden en runderen:
      André Van Langenhove, 03/288.00.81
    Beheerplanning en schoolcontacten:
      Danny Jonckheere, 0478 33 24 27

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.polderflits

    Natuurpunt Hobokense Polder vzw    11 april 2016

    In deze flits:

    • Wandeling van het jaar
    • Op naar de 100.000 !
    • Broedvogeltelling blauwe reigers in het Schoonselhof
    • Vroegochtendwandeling in de Hobokense Polder,
      met aansluitend ontbijt
    • Le Marais d'Harchies en omgeving (Henegouwen)
    • In memoriam: Julien Moens
    • In memoriam: Hubert De Meulder
    • Natuurpunt Aartselaar bestaat 25 jaar
    • Noteer reeds in je agenda

    www.hobokensepolder.be

    Is deze mail niet goed weergegeven
    of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

    Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

    Wandeling van het jaar

    Jaarlijks organiseert de provincie een wedstrijd "Wandeling van het jaar".

    Met het vlonderpad, de nieuwe kijkwand, de Galloways en het volgehouden onderhoud van de wandelwegen biedt onze Hobokense Polder een prachtig wandelgebied.

    Stem op ons op www.wandelingvanhetjaar.be

    Verspreid deze oproep bij familie en vrienden.

    Op naar de 100.000 !

    Momenteel zijn meer dan 97.000 gezinnen lid van Natuurpunt. Dat is bijzonder mooi, uitstekend zelfs, maar... het mooie cijfer 100.000 komt nu wel echt dichtbij. Om de 100.000 te halen, moedigt Natuurpunt de lokale afdelingen aan om leden te werven voor Natuurpunt, met een stevige financiële stimulans voor de plaatselijke natuurwerking.

    Ook jij kan helpen. Ben je nog geen lid? Klik dan op naaststaande knop (logo) en vul je gegevens in.

    Of maak anderen lid. Klik daarbij eveneens op naaststaand logo of geef alle gegevens door aan leden@hobokensepolder.be.

    Zaterdag 16 april: Broedvogeltelling blauwe reigers in het Schoonselhof

    Info: Luc Van Schoor, 0494/33 63 09

    Vogelwerkgroep ARDEA telt al drie jaar het aantal broedparen van haar boegbeeld. In het verwilderd bos achter de kasteelvijver nestelen de reigers er vooral op de kruinen van grove dennen. Bewoonde reigernesten zijn in april te herkennen aan de aanwezigheid van de volwassen vogels op het nest of verse uitwerpselen, eierschalen en braakballen onder de nestbomen. Deze bomen werden gemerkt met een cijfer en een stip per bewoond nest waardoor we de gegevens gerichter kunnen opvolgen. We telden in 2015 zeker 37 bezette nesten wat een toename was met 6 broedparen tegenover 2014.

    Hoe het dit jaar met de reigerkolonie vergaat, kan je zelf vaststellen op deze teldag. Bij slecht weer wordt de telling verplaatst naar een latere datum.

    Praktisch: Aanmelden met opgave van tel.nr bij Luc Van Schoor. Afspraak om 15 u aan de zij-ingang van het Schoonselhof, hoek Legerstraat/ Koornbloemstraat te Wilrijk. Een stevige lange broek (bramen) en wandelschoenen of laarzen zijn aangeraden

    Zaterdag 23 april: Vroegochtendwandeling in de Hobokense Polder,
    met aansluitend ontbijt

    Gidsen: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27 en Marnix Lefranc, 0499/23 01 91
    Ontbijtinfo: Sylvia Van den Broeck, 0474/25 22 27

    We moeten vroeg uit de veren voor onze klassieker om een onvergetelijke ervaring op te doen: de eerste vroege vogels die beginnen te fluiten. Zijn er al een paar voorjaarssoorten in de Polder aanwezig? Wie weet wat horen we dit jaar allemaal. Kom de natuur op een andere manier beleven, want het loont telkens de moeite. Ook al vele jaren koppelen we er een gezellig openluchtontbijt aan vast.

    Praktisch:
    Afspraak om 6 u op de Schroeilaan (parkeerstrook nabij het station).
    Ontbijt om 9 u aan het Kijk.punt. Einde ontbijt voorzien om 10 u.
    Best even inschrijven voor het ontbijt en dit ten laatste op 20 april! Voor het ontbijt betaal je 6 euro per persoon en 3 euro voor kinderen tussen de 4 en de 14 jaar. Storten op volgend nummer BE81 5230 8065 0424 van Natuurpunt Hobokense Polder met als vermelding "Ontbijt Hobokense Polder" en het aantal personen.
    Zeker laarzen en verrekijker meebrengen.

    Zondag 24 april: Le Marais d'Harchies en omgeving (Henegouwen)

    Vogelexcursie Waalse Klassieker nr 1

    Leiding: Joris Van Reusel, Marnix Lefranc - Gids: Walter Van Spaendonk

    Wie af en toe de website "Waarnemingen.be" volgt en zo op de hoogte blijft van o.a. de vogels die in ons land worden waargenomen, kan niet anders dan regelmatig de naam van het Henegouwse natuurgebied Le Marais d'Harchies te hebben opgemerkt. Dit waterrijk en heel bijzonder gebied, tot stand gekomen op de 'terrils' van de steenkoolmijnen, is misschien wel het beste vogelgebied van Wallonië, en telt naast tal van zang- en watervogels ook een aalscholverkolonie en enkele reigerachtigen (waaronder de koereiger) onder haar broedvogels. Ook in de herfst en in de winter is het een belangrijk rustgebied voor heel veel watervogels (o.a. eenden, zwanen en zaagbekken). Het is dan tevens een toevluchtsoord voor vogels die in het nabije Frankrijk door de jacht worden bedreigd.
    Omdat in deze periode van het jaar de natuur er zo mooi is en de broedvogels er volop actief zijn, trekt ARDEA voor een volle dag naar dit gebied en haar directe omgeving. Er wordt stevig gewandeld (zeker een tocht van 5 à 7 km) maar er is ook tijd om vanuit de kijkhutten te genieten van het landschap en de vogels. In de namiddag trekken we naar één van de vele natuurgebieden in de buurt. Deze excursie is zo de eerste in een reeks 'Waalse klassiekers' die ons wat dichter bij de natuur van onze zuiderburen brengt. Stip de datum alvast met een vette bol aan in je agenda en oefen al je franstalige vogelkennis, zodat je deze kennismaking zeker niet mist!

    Praktisch:
    Afspraak: 't Spant, Boomsesteenweg 335, Wilrijk
    Vertrek om 7.30 u, einde om 19 u op dezelfde plaats
    Kostendelend vervoer aan 0,07 euro/km.
    Aanmelden gewenst voor 20 april, via ardea@hobokensepolder.be of bel Joris via 0486/83 62 34
    Meebrengen: laarzen of wandelschoenen, verrekijker (telescoop), camera, vogelgids en lunchpakket

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    11 |04 | 16

    Antwerpse kinderen beleven pret tijdens Buitenspeeldag


    Op woensdagnamiddag 13 april is het Buitenspeeldag. Ook Antwerpse kindjes kunnen zich die dag uitleven op negentien speellocaties in hun stad. Van Reuzespelen tot experimenteren met airbrush-tattoos, het aanbod is enorm gevarieerd. Het volledige programma voor Antwerpen is te vinden op www.antwerpen.be.   

     

    Tijdens de negende editie van de Buitenspeeldag op woensdag 13 april zet ook Antwerpen zijn beste beentje voor. Op negentien verschillende locaties worden die dag activiteiten georganiseerd.

     

    In alle districten

    In het district Antwerpen kunnen kinderen op maar liefst zeven plekken terecht. Ze kunnen bijvoorbeeld gaan sumoworstelen in het Kielpark of go-carten op het Damplein.

    In Berchem nemen kinderen dan weer deel aan een circusworkshop in het De Villegaspark of gaan ze los op de trampolines in Het Prieel.

    In Zandvliet staan onder andere minigolf en een stormbaan op het programma.

    Borgerhout gaat voor sport en spel op maar liefst vier pleinen, waaronder het Terloplein en het Krugerplein.

    In Deurne draait alles rond spelen in de natuur, in het gloednieuwe speelbos van Park Groot Schijn.

    Ekeren zet park Hof de Bist op z’n kop met allerlei XL-spelen, van springkastelen tot bumperballen.

    In park Sorghvliedt in Hoboken is er een openluchtdisco. Jespo brengt een airtrack, klimvulkaan en duathlonparcours mee.

     

    Het Runcvoortpark van Merksem wordt omgetoverd tot een speelparadijs voor jong en oud, met een kleuterzone, discobar en kapsalon.

    In het Wilrijkse Park Van Eden kunnen kinderen zich onder meer wagen aan een paratraining, waterdiertjes vangen of kokkerellen in een modderkeuken.

     

    Het volledige programma is te vinden op www.antwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link. 

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

                                                         2--2                                                                                                                                                                                                         

    In het fraaie sportcomplex “Max Audain” van Frameries moest GS Beobank Hoboken opnieuw de degens kruisen met een tegenstander in puntennood.

     

    Bij de Hobokenaars was Hicham Channouf nog steeds niet speelklaar, Flamengo Mons kon geen beroep doen op zijn geblesseerde nationale doelman Birger Maes zodat Romuald Laporte tussen de palen kwam postvatten. Deze laatste diende onmiddellijk in actie te treden op pogingen van Steven Dillien en Antoine Lemaire. De thuisploeg reageerde met een forse trap van Abdelrani Debieb, Olivier Verhanneman bracht redding op een gekraakt schot van Mohamed El Jarroudi, een pegel van Hicham El Morabit scheerde voorlangs.

     

    Op het einde van het eerste kwartier werd Steven Dillien door Khaled Oulichki in het straatje gestuurd, Romuald Laporte bewees een waardig vervanger voor zijn gerenommeerde collega te zijn. Safouane Channouf en Xavier Potvin kregen ieder een dot van een kans voorgeschoteld, zij hadden er meer kunnen en moeten mee doen. Ook Imad Amazou kon niet zorgen voor de goede afloop van een heet standje voor het lokale doel. Tenslotte wierp Olivier Verhanneman zich gepast in de voeten van de doorgebroken Mohamed El Jarroubi.

     

    De eerste speelhelft waarin het offensief compartiment van beide partijen in gebreke bleef, werd afgesloten met een niet zo onlogische blanke stand.

     

    Heel wat meer animo na de pauze. Op links verraste Steven Dillien vriend en vijand met een fenomenaal nummertje en dropte de bal vanuit een uiterst scherpe hoek in de netten (0-1). De goudzwarten leken gelanceerd om het laken naar zich toe te trekken. Telkens op aangeven van Antoine Lemaire trof Karim Akajoua de Flamengo-doelman én de staak op zijn weg.

     

    In een tijdspanne van nauwelijks twee minuten kantelde de weegschaal plots helemaal over: Olivier Verhanneman kon een kanjer van Mohamed El Jarroudi niet klemmen, Damien Cabo sloeg in de rebound genadeloos toe (1-1), even later mocht Abdelrani Debieb in de strafschopzone al te makkelijk binnenschieten (2-1).

     

    De Beobankers vonden het nu welletjes. Zij voerden druk en tempo op. Met een snelle barcirculatie die de roodzwarten naar adem deden happen. Met een dosis pech maar ook iets te weinig beheersing in de afwerking bij Karim Akajoua, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien en Khaled Oulichki...  

     

    De Henegouwers verdwenen volledig uit beeld, behalve bij enkele Hobokense slordigheden waarvan Damien Cabo en Malik Ahmed Amraoui bijna wisten te profiteren.

     

    Uiteindelijk schudde Steven Dillien de opgestapelde frustraties van zich af met een geweldige schicht in de koorden (2-2). Het sein voor een massale stormloop waarbij de uitgeputte opponent wel wankelde maar niet zou begeven. Mustapha Aabbassi miste onbegrijpelijk na een drie-tegen-één aanval.  Ook in de toegevoegde tijd, toegekend door het arbitrale duo Joël Remy-Denis Van Laeken omwille van enkele spelonderbrekingen, joegen achtereenvolgens Steven Dillien en Karim Akajoua het doelpunt van de verdiende zege overhaastig naar de reclameborden.

     

    De gastheren waren door het oog van de naald gekropen en best tevreden: bewijs hiervan was het luid gejuich dat na afloop vanuit hun kleedkamer weerklonk…

     

    Sfeer en spanning staan garant voor de heenwedstrijd in de halve finale van de Beker van België op vrijdag 15 april a.s. Om 21:15 uur verwachten we in sportcentrum Sorghvliedt dichte drommen GS-supporters en -sympathisanten om de bekerhouder tegen CKB Puurs naar een behoorlijk resultaat te schreeuwen.

     

    samenstelling Flamengo Mons: Romuald Laporte (d), François Postel (d), Damien Cabo (kpt) (1), Abdelrani Debieb (1), Jawad Debieb, Mohamed El Jarroudi, Hicham El Morabit, Malik Ahmed Amraoui, Lorenzo Muratore, Salah Khatrani en coach Rudy Celsy.

     

    samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire, Imad Amazou, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi,Safouane Channouf, Steven Dillien (2),Xavier Potvin, coach Rudy Smet en assistent-coaches Geert Brijs en Bart Kegels.

     

    Het bezoek van onze beloften aan ZVK Leest ging eveneens gepaard met een lawine gemiste kansen. Een onterechte nederlaag als gevolg ondanks doelpunten van Ferdi Saciri (2), Mehdi Siyahya en Abdel Barie Ahankour (5-4).

     Met sportieve groeten

    Marc De Bock                                                                                                                                                                

     

    GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

     

    - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

    - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

    - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25 - 0497 43 56

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Bij de buren op de pick-nick. 
                                                    In het park Gravenhof
    Er waren tentjes opgezet voor de eters picknickers ook was er verschillende voorstellingen in de theatertenten waar je kon gaan kijken naar jeugdfilmfestival kortfilms en een theater voorstelling voor de kinderen er zijn ook randactiviteiten voorzien je kan er kennis maken met sjoelen,petanque,krolf en verschillende spelen de grootste spelbreker was spijtig genoeg de regen  
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal

                                                                                                          

                                                                         2--5

                                                                                                                                  

     

    Voor deze inhaalwedstrijd kon GS-coach Rudy Smet nog steeds geen beroep doen op de geblesseerde Hicham Channouf, de volledig herstelde Xavier Potvin vierde zijn rentree. Futsal Jette, dat een cruciale week beleeft in de strijd om het behoud, hoopte stiekem op een gulle landskampioen… 

     

    De Hobokenaars namen in het Vilvoordse Eurovolleycenter een gezapige start: zij kwamen niet verder dan een schuchtere poging van Steven Dillien en twee afstandsschoten van Antoine Lemaire. Enkel Imad Amazou kreeg een behoorlijke kans voorgeschoteld, Nicolas De Baerdemaeker kwam gepast tussenbeide. Aan lokale zijde viseerde Hichame M’Rabet beurtelings de vuisten van Olivier Verhanneman en de staak. Roberto Oguz Sandro besloot een priemende actie met een punter die naast bolde.

     

    In de 17’ schonk Imad Amazou aan de geïsoleerde Xavier Potvin de gelegenheid om zijn wederoptreden met een doelpunt te onderstrepen, deze laatste slaagde er niet in om de bal in de Brusselse kooi te werken. Drie minuten later kon de lokale portier een harde knal van Safouane Channouf niet vasthouden, Khaled Oulichki was er als de kippen bij om het euvel af te straffen (0-1).

     

    Olivier Verhanneman moest wegens een schouderletsel de baan ruimen voor Wim Rooms. Die kon zich dadelijk opwarmen met twee alerte voetreflexen en een acrobatische redding, zag zich nog geholpen door het doelhout maar stond machteloos tegenover een welgemikte vrijschop van Zakaria Aibour. Een logische 1-1 bij de rust.

     

    Na de kampwisseling bepaalde een gretig GS Beobank Hoboken het spelbeeld. Vooral dankzij de uitmuntende creativiteit van Imad Amazou. De virtuoze spelverdeler stuurde Steven Dillien triomferend in de diepte (1-2) en bediende de topspits kort daarna wederom op zijn wenken (1-3). Tussendoor verscheen ook Mustapha Aabbassi aan het kanon, met minder succes evenwel.

    Steven Dillien viel ten prooi aan enige nonchalance toen hij nogmaals door Imad Amazou in ideale schietpositie werd gebracht. Een afleggertje van Khaled Oulichki tot bij de aanstormende Mustapha Aabbassi noopte Nicolas De Baerdemaeker tot een spectaculaire parade. Ook Karim Akajoua had een nummertje in petto, spurtte de rechterflank onstuitbaar af, de goed gevolgde Safouane Channouf kon zijn voorzet helaas niet verzilveren.

     

    Het overdonderend meesterschap had meer treffers moeten opleveren want één keer kwam de thuisploeg uit de omknelling onderuit, voldoende voor Zakaria Aibour om Wim Rooms uit de draai te fusilleren (2-3). Gelukkig reageerden de goudzwarten gevat: Safouane Channouf zond Karim Akajoua in de gapende ruimte, onze kapitein bleef ijzig kalm en zette de laatste hindernis met een puike schijnbeweging op het verkeerde been (2-4).

     

    De vertwijfelde gastheren poogden nog wat terug te doen. Zakaria Aibour kogelde vanop ruim 20 meter tegen de paal. De inzet van Bilal Afettat als meespelende doelman bleek een maat voor niets: Steven Dillien lukte een fatale steal en wandelde doodleuk naar de lege tent (2-5). Bij het eindsignaal van het arbitrale tweetal Marc Nihoul-Joel Rémy was de ontgoocheling bij Futsal Jette bijzonder groot. Er wachten deze sympathieke vereniging en haar ijverige voorzitter Jean-François Vandenheede nog bange dagen…

     

    Onze jongens wordt weinig rust gegund want reeds eerstkomende vrijdag moeten zij opnieuw aan de slag uit bij Flamengo Mons dat - net als onze tegenstander van vanavond - de puntjes goed kan gebruiken om aan de degradatieperikelen te ontsnappen…

     

    samenstelling Futsal Jette:Nicolas De Baerdemaeker (d), Maarten Munaron (d), Zakaria Aibour (2), Bilal Afettat (kpt), Hichame M’Rabet, Younes El Aziz, Bader El Azzaoui, Younes Sebbar, Roberto Oguz Sandro, Abdelkarim Saddiki, coach Juan Carlos Sepulveda en assistent-coach Jamal Amraoui.

     

    samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire, Imad Amazou, Karim Akajoua (kpt) (1), Khaled Oulichki (1), Mustapha Aabbassi,Safouane Channouf, Steven Dillien (3), Xavier Potvin, coach Rudy Smet en assistent-coaches Geert Brijs en Bart Kegels.

     Met sportieve groeten

    Marc De Bock                                                                                                                                                                

     

     

    _______________________________________________

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERCHEM

    Schrijf u in voor de Beweeg Mee-dag

    Op dinsdag 3 mei vindt de derde editie van de Beweeg Mee-dag plaats. Alle 55-plussers krijgen dan een ruim sport- en beweegaanbod voorgeschoteld. U kan kiezen uit meer dan 25 sporten waaronder badminton, petanque, tai chi en wandelen. Begint het al te kriebelen? Schrijf u dan in vanaf 22 maart om 9 uur.

    Programma

    • 9 uur: onthaal
    • 9.45 uur: gezamenlijke opwarming
    • 10 - 11 uur: sport 1 naar keuze
    • 11.15 - 12.15 uur: sport 2 naar keuze
    • 12.15 - 13.30 uur: lunch en gezondheids- en vrijetijdsbeurs
    • 13.30 - 14.30 uur: sport 3 naar keuze
    • 14.45 – 15.45 uur: sport 4 naar keuze
    • 15.45 - 16.30 uur: afsluiter met DJ Danny van Tichelen van Radio Minerva

    Alle info over de Beweeg Mee-dag vindt u op de website.

    Prijs

    Voor deelname aan de Beweeg Mee-dag betaalt u:

    • 10 euro voor een volledige dag voor deelname aan de sporten, lunch, stuk fruit, drie drankjes, verzekering en pendelbus tussen station Berchem en sportcentrum Het Rooi
    • 6 euro voor een halve dag voor deelname aan de sporten, een drankje, verzekering en pendelbus tussen station Berchem en sportcentrum Het Rooi
    • Mensen die genieten van een verhoogde tegemoetkoming via hun A-kaart betalen slechts 3 euro voor een volledige dag.

    Inschrijven

    Inschrijven kan van dinsdag 22 maart om 9 uur tot en met maandag 25 april:

    • via de website
    • bij de sportantenne in uw district
    • bij de Antwerpse dienstencentra

    Bus vanuit Berendrecht en Ekeren

    Vanuit Berendrecht rijdt er een bus via Ekeren naar sportcentrum Het Rooi. Hiervoor moet u apart inschrijven. U krijgt dan een aparte factuur van 2,5 euro.

    Inschrijven voor busvervoer vanuit Berendrecht

    Inschrijven voor busvervoer vanuit Ekeren

     

     

    In 't kort:

    Samen met andere 55-plussers proeven van verschillende sport- en beweegactiviteiten.

    • dinsdag 3 mei
    • volledige of halve dag
    • sportcentrum Het Rooi, Berchem

     

    Delen op facebook

    www.antwerpen.be/beweegmee






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT


    Agendatip

    1000 blikken vanuit het bos
    Zondag 24 april, 14 tot 16 uur, De Averegten – Heist-op-den-Berg

    Als je door het bos wandelt heb je soms het gevoel dat je in de gaten gehouden wordt. Zijn het de boom-ogen die je aanstaren of is het een facetoog van een vlieg die jouw beeld in honderdvoud op zijn lens ontvangt?

    Of zijn het de afschrikogen die als een reuzentattoo op vlindervleugels zijn afgetekend??

     

    Ga mee op stap met de boswachter en ontdek de fascinerende en wonderlijke wereld van het bos in de frisheid van de lente.

    Deze wandeling is geschikt voor volwassenen en gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

     

    Deelnemen is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven per mail aan tom.huysmans@provincieantwerpen.be of 0474 95 00 90.

    Duizend blikken vanuit het bos - Copyright: Pattyn Wouter

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Zondag 24 april 2016 van 14 tot 16 uur

    Waar:

    Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 12, 2220 Heist-op-den-Berg; samenkomst aan de blokhut

    Deelnameprijs:
    Gratis, inschrijven noodzakelijk

     

    Website:
    www.provincieantwerpen.be > Averegten

    Social media:
    www.facebook.com/Averegten

    Meer info:
    Domeinwachter Tom Huysmans, 0474 95 00 90, tom.huysmans@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!