Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    20-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    Nello en patrasche musical door de schoolkinderen van Hoboken de vijfde editie al.

    Als aandenken kregen ze een stripboek van suske en wiske het dreigende dinges

    Het was een ongelooflijk spektakel van de schoolkinderen die de liedjes zongen over Nello en Patrasche

































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUNST

     KUNST TE WILRIJK komp eens kijken



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN



    19 | 04 | 2016

    Lokale besturen versterken Vlaamse klimaattop
    Gemeenten besparen onder andere jaarlijks elektriciteit voor 1000 gezinnen door doven van openbare verlichting

    Ter inspiratie van de Vlaamse klimaattop, legt de provincie Antwerpen het klimaatrapport met acties van haar gemeenten op tafel. Onder impuls van de 5 provincies starten de voorbije jaren immers al 78 % van de gemeenten met inspanningen voor het milieu. “Het klimaatengagement leeft bij lokale besturen, het is nu een kwestie van zo snel mogelijk van elkaar te leren en goeie acties over heel Vlaanderen uit te rollen” suggereert Rik Röttger, gedeputeerde bevoegd voor Milieu. “Zo geven openbare besturen het goede voorbeeld en begeleiden ze hun inwoners om hetzelfde te doen.” In de top 3 van acties staat een efficiëntere openbare verlichting, het milieuvriendelijker maken van het openbare patrimonium en ambtenaren die massaal de dienstfiets nemen. Maar ook aansluitingen voor warmtenetten, aanwerven van energieadviseurs en zelfs grond ter beschikking stellen voor groenteteelt zijn klimaatacties die vorig jaar door gemeenten werden uitgerold.

    Vandaag is het de Vlaamse klimaattop. De provincie Antwerpen sensibiliseert al sinds 2011 lokale besturen om klimaatneutraal te worden.“De provincies werken al jaren rond klimaat, duurzame ontwikkeling en biodiversiteit.” benadrukt Rik Röttger, gedeputeerde bevoegd voor Natuur & Leefmilieu.“Nu Vlaanderen haar klimaatbeleid verder wil vormgeven, is onze expertise en ervaring daarin zeker een meerwaarde. Ook als tussenfiguur tussen het gemeentelijke en bovenlokale niveau want de voorbije jaren overtuigden we al meer dan 239 of 78% van de Vlaamse steden en gemeenten om samen met de provincie acties te ondernemen. Samenwerking is de kern van het realiseren van klimaatbeleid. Zo werken de provincies nauw samen met andere trekkers voor het klimaatbeleid als de Intercommunales en de netbeheerders. We hopen dus van harte dat de Vlaamse overheid mét de provincies gaat werken. Om een maximaal resultaat te behalen is het een absolute must dat overheden hun inspanningen rond klimaat bundelen.”

    Tijdens de klimaattop zal de Limburgse gedeputeerde Ludwig Vandenhove namens de 5 provincies het woord nemen in het panelgesprek met mandatarissen en middenveld.

    42 gemeenten deden een klimaatactie in 2015

    Onder impuls van de provincie Antwerpen verzamelden 42 steden en gemeenten inspirerende klimaatacties van 2015. Elke actie zorgde ervoor dat de CO2-uitstoot verminderde. Elke gemeente is terecht fier op haar realisatie. Het bewijs dat het klimaatengagement bij de lokale besturen leeft én werkt! Op de website: www.provincieantwerpen.be (zoekterm klimaatrealisaties) staan alle acties. Hierbij enkele opmerkelijke voorbeelden uit de regio:

    Aansluitingen voor warmtenetten in Turnhout
    Bij de herontwikkeling van de voormalige industriële sites van Foresco en Atelfond koos Turnhout ervoor om aansluitingen op warmtenetten te voorzien. De warmte die nodig is voor warm water en sanitaire voorzieningen zal in de toekomst uit geothermie komen. Hierdoor zullen de inwoners van de nieuwe wijk voor hun warmte niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen

    Energieadviseur in Hoogstraten
    Hoogstraten nam een energieadviseur onder de arm om inwoners te helpen energie te besparen, en deze begeleidt de personen tot en met de ingrepen. Ook o.a. Balen, Antwerpen en Schoten geven samen met Kamp C advies aan bouwers. Zij kiezen ervoor om bij de opmaak van de plannen voor gebouwen of projecten een adviseur in de schakelen. Op die manier helpen deze gemeenten inwoners om de meest duurzame keuze te maken in een vroege fase.

    Grond voor groententeelt in  Duffel, Grobbendonk, Oud -Turnhout en Schelle
    Via verschillende andere acties willen gemeenten de inwoners aansporen om klimaatvriendelijker te worden. Duffel, Grobbendonk, Oud -Turnhout en Schelle stelden grond ter beschikking van inwoners om er groenten en fruit op te telen. Op die manier verkorten ze de productieketen van hun voedsel. Via groepsaankopen voor groene stroom, zonnepanelen en energiezuinige elektronica maakten de gemeenten het voor de burgers makkelijker en goedkoper om hun steentje bij te dragen.

    Gemeenten in actie met gedeputeerde Rik Röttger

    COPY RICHTPROVINCIE ANTWERPEN 

    Top 3 van populairste acties in de eigen organisatie van de gemeente

    Binnen de organisatie geeft de gemeente ook steeds meer en meer het goede voorbeeld en zoekt ze naar een efficiënter energieverbruik. Dit zowel voor het milieu als om de uitgaven te beperken.

    1. Openbare verlichting. Verlichting doven waar ze overbodig is en aanpassen naar energiezuinige lampen waar ze nodig is. Dat is de meest gekozen actie door de gemeenten. Logisch, want hiermee bespaart een gemeente in  samenwerking met de netbeheerders jaarlijks van 250.000  kWh tot meer dan 600.000 kWh (of 12.000 euro/ CO2/ afhankelijk van brandregimes: elk uur gedoofd= 10.000 euro/ in 55.000 kwh/uur,). Door de openbare verlichting te doven en/of te vernieuwen bespaarden elf steden en gemeenten uit de provincie Antwerpen meer dan 3 mio kWh, voldoende om jaarlijks 1000 gezinnen te voorzien van elektriciteit.

    2. Aanpassen verwarming. Ranst en Niel besparen 25% energie in gebouwen. Door de stookinstallaties te voorzien van isolatie en correct af te stellen wordt er efficiënt verwarmt. Stad Antwerpen en Kapellen verminderden zo alvast hun CO2-uitstoot met respectievelijk 44 en 31 ton.

    3. Dienstfietsen. De gemeente en het OCMW van Mol fietste meer dan 130.000 km in 5 maanden tijd. Fietsen zit duidelijk in de lift. De werknemers van Heist o/d Berg kochten 31 elektrische fietsen aan met een groepsaankoop. Ook vele andere gemeenten kwamen gezond naar het werk.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Rik Röttger, gedeputeerde bevoegd voor Natuur en Leefmilieu en tevens provinciaal voorzitter beleidscommissie Milieu






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

     

    19 | 04 | 2016

    Het Eenzame Wantenbureau

    Inzameling van eenzame handschoenen in het Vrijbroekpark

    De lente is in het land! Tijd om je handschoenen weer op te bergen. Eenzame handschoenen kun je vanaf vandaag binnenbrengen in het bezoekerscentrum van het Vrijbroekpark. Hang ze op aan ons hart, zo krijgt jouw handschoen een tweede leven.  

    Het is lente!

    Handschoenen en wanten verdwijnen onderaan in de kast. Met de start van dit romantische seizoen kunnen verliefde koppeltjes en prille geliefden immers elkaars handjes verwarmen. Maar wat gebeurt er met de eenzame wanten en handschoenen die deze winter hun partner verloren? Deze gebroken harten en eenzame zielen kunnen vanaf vandaag terecht bij Het Eenzame Wantenbureau in het Vrijbroekpark!

     

    Heb je een eenzame want of handschoen? Kom dan naar het Vrijbroekpark. Hang je want of handschoen aan het gebroken hart in het bezoekerscentrum, eventueel vergezeld van een briefje met naam en/of de vindplaats, en gun je warme wollen vriend de liefde van zijn tweede leven.

     

    Om de verloren wanten en handschoenen een handje te helpen in de zoektocht naar een nieuwe partner, roepen we de hulp in van de stikbitchen van H30. Zij voorzien elk nieuw paar van een vurig of speels accent.

     

     

    Eenzame wantenbureau in het Vrijbroekpark - Copyright: Maarten Verreth

    Koppelverkoop tijdens de Vurige Winteravond

     

    Bij de start van de nieuwe winter, op de vurige winteravond, gaan de nieuwe koppeltjes op zoek naar hun nieuwe eigenaar. Voor elk nieuw paar dat iemand weer warm en blij kan maken, wordt een bijdrage gevraagd. Het verzamelde bedrag gaat naar een goed doel.

     

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:

    Binnenbrengen kan elke werkdag tussen 9 uur en 17 uur

    Waar:

    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark,

    Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

    Meer info:

    Onthaal Vrijbroekpark

    015 45 13 80

    vrijbroekpark@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD BOERERIJ

    Wat zit er deze week in je pakket?
    21 april (week 16)


    "Maartse buien, aprilse grillen", zo luidt het spreekwoord. En dat mag je gerust voor waarheid nemen. Het is 's nachts nog zo koud, dat alles heel traag groeit...

    We waren vorige week ontzettend blij met het lentegroen in het pakket, en hadden jullie deze week heel graag weer raapsteeltjes aangeboden, nu van De Doederij. Maar het is plots zo koud geworden, dat de raapsteeltjes niet meer hebben kunnen groeien, en we het pakket dus hebben moeten aanpassen. Het blijft een heerlijk pakket uiteraard, en eind deze week kan je weer een reeks kooktips verwachten!
    En we hebben nog nieuws: volgende week vieren we graag feest met jullie! Op 1 mei zet de Stadsboerderij de deuren weer open, en gaat ook De Boerderij van Lizette (powered by De Klopperij) open, ons boerderijcafé. Iedereen is welkom voor een hapje en een drankje, om een workshop te volgen, of om naar één van onze gratis optredens te komen. Je kan alle informatie vinden op onze website.

    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    - Radijsjes van Wijngaardhof
    - Paksoi van Wijngaardhof
    - Lente-ui van Wijngaardhof
    - Warmoes van Wijngaardhof
    - Prei van Puur Natuur
    - Kervel van Seizoensmaak


    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen warmoes en kervel, maar wel een grote portie grondwitloof van Seizoensmaak.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:
    - Radijsjes van Wijngaardhof
    - Paksoi van Wijngaardhof
    - Grondwitloof van Seizoensmaak
    - Prei van Puur Natuur


    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit hetzelfde.

    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (21 april 2016 - week 16). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

    Er zijn weer aardappelen! Deze keer komen ze van De Wriemeling in Herent. Ze zijn te bestellen aan 1,80 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 20 april 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.



     

    www.stadsboerderijantwerpen.be
    Foto's: © Maarten Mellemans






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sjoelen

    Klein heide kreeg bezoek van Romanza om een wedstrijd sjoelen te doen .

    Het werd een hevige strijd die gewonnen werd door de vrolijke schuivers met een winst van 170 punten niet een zo groot verschil daar de vrolijke schuivers een heen match moesten gaan doen naar Romanza.

    Toch werd het een gezellige namiddag

    .





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sjoelen

    Sjoelen wedstrijd DC Romanza tegen Klein heide de vrolijke schuivers

    Ja het ging er spannend aan toe romanza zetten alles in om te winnen en zo het verschil van de thuiswedstrijd van klein heide te heroveren  maar klein heide streed om de winst te behouden en won toch nog met een verschil van 43 punten.

    Maar al bij al was het een gezellige namidag





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE NIEUWS

    14 | 06 | 2016

    Lions Lier Twee Neten laat Lierse scholen ‘Sint-Ursula Klim Op’ en ‘Het Molentje’ proeven van
    G-sport
    Scholenproject G-sportfonds sensibiliseert jongeren over sport voor personen met een handicap

    Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen wil het taboe over en rond sport voor personen met een handicap doorbreken. Dankzij het scholenproject ervaren jongeren zonder handicap aan den lijve hoe het is om te sporten mét een handicap. Zo sensibiliseert het G-sportfonds al op jonge leeftijd. Dankzij een samenwerking met serviceclub ‘Lions Lier Twee Neten’ kregen twee scholen uit Lier gratis het scholenproject op bezoek: ‘Sint-Ursula Klim Op’ en ‘Het Molentje’. Goed voor 88 leerlingen die nu ook weten dat G-sport staat voor gewoon sporten.

    De provincie Antwerpen zet met het G-sportfonds al jarenlang in op G-sport, sport voor personen met een handicap. Dankzij het provinciale G-sportbeleid zijn er vandaag 259 sportclubs met een specifieke werking gericht naar personen met een handicap. Onze provincie telt ook 6.400 aangesloten G-sporters bij zo’n G-sportclub. Een duidelijk signaal dat G-sport steeds meer aan belang wint bij sportbeoefening. Gedeputeerde voor sport Bruno Peeters beaamt de inspanningen van het provinciebestuur op het vlak van G-sport: “Het G-sportfonds wil een breed draagvlak opbouwen voor G-sport. Want ook met één been, als je blind of doof bent, of in een rolstoel zit, kun je genieten van sport. Een doelstelling dat het G-sportfonds niet alleen wil realiseren, maar samen met iedereen die zijn schouders mee onder G-sport wil zetten. ‘Lions Lier Twee Neten’ was meteen voor het sociaalmaatschappelijk initiatief van het G-sportfonds gewonnen. En wij hadden een mooie opportuniteit in de vorm van een scholenproject. Een mooie win-win dus.”

     

    Het scholenproject is één van de vele sensibiliseringscampagnes van het G-sportfonds. Hierbij laat het G-sportfonds valide leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar kennismaken met G-sport. Ze leven zich een halve dag in als sporter met een handicap en ervaren van jongs af aan den lijve hoe het is om bijvoorbeeld te basketballen vanuit een rolstoel, om zittend te badmintonnen of om torbal te spelen. “In totaal bereikte het G-sportfonds de voorbije jaren meer dan 200 scholen met het scholenproject, samen goed voor meer dan 10.000 leerlingen”, aldus gedeputeerde Bruno Peeters.

     


    ‘Lions Lier Twee Neten’ zorgde met hun steun ervoor dat twee scholen uit Lier het scholenproject gratis op bezoek konden krijgen: 48 leerlingen van ‘Sint-Ursula Klim Op’ en 40 leerlingen van ‘Het Molentje’. De scholen én leerlingen hadden alvast een leuke, sportieve maar ook leerrijke dag. Hetzelfde voor enkele leden van ‘Lions Lier Twee Neten’ die een bezoekje brachten aan de school. Johan Van Rooy van ‘Lions Lier Twee Neten’ klonk alvast enthousiast: “G-sport brengt het schoonste in de mens naar boven. Bij personen met en zonder handicap. Daarom steunt ‘Lions Lier Twee Neten’ dit scholenproject met veel enthousiasme. Het is prachtig om te ontdekken hoe jongeren dankzij sport meer aandacht voor elkaar en elkaars noden krijgen. Dat achter G-sport een lange termijn visie schuilt, is een extra reden voor onze steun.”

     

    Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen kan rekenen op de steun van bedrijven die sociaalmaatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel dragen. Pidpa, IOK en IOK Afvalbeheer, BASF, Soudal, Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, Sportoase, Total, Zeelandia, IDEWE, Ravago Logistics en Planon behoren tot deze sportieve en geëngageerde partners. Ook Lions Lier Twee Neten ging specifiek voor het scholenproject een samenwerking aan met het G-sportfonds. Meer informatie over het G-sportfonds lees je op www.gsportfonds.be.



    Foto copyricht provincie Antwerpen
    Leerlingen van ‘Het Molentje’ en enkele vertegenwoordigers van Lions Lier Twee Neten
    spelen een wedstrijdje rolstoelbasket

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE NIEUWS



    14 | 04 | 2016

    Campus Vesta deelt militaire EHBO-kennis met hulpverleners

    Bij grote rampen en terreuraanslagen is het van levensbelang om massieve bloedingen bij slachtoffers zo snel mogelijk te stelpen. Opleiders van Campus Vesta volgden naar aanleiding van de recente terreuraanslagen in Brussel een opleiding Tactical First Aid. In de opleiding wordt aangeleerd hoe je met een tourniquet ledematen afbindt en zo mensenlevens redt.

    Bij militairen zitten tourniquets standaard in hun uitrusting. Dat is nog niet het geval bij politie en brandweer. Ook medische interventieteams zijn niet altijd goed op de hoogte van het gebruik ervan.

    Rol van Campus Vesta na de aanslagen
    Gedeputeerde Bruno Peeters vindt het de taak van de provincie Antwerpen om met het multidisciplinaire kenniscentrum Campus Vesta in te spelen op de actualiteit. “De bedoeling van hulpverleners samen te zetten in een groot opleidingscentrum is om van elkaar te leren en elkaar ook te versterken. Zien wij ergens verbeterpunten, dan gaan we ervoor. We zijn onze collega’s van defensie dankbaar dat ze onmiddellijk hun kennis wilden delen met onze opleiders. We merken dat de drive enorm groot is bij onze terreinmensen, ze willen allemaal bij grootschalige incidenten zoveel mogelijk kunnen en nuttig zijn. Politie en brandweer krijgen al standaard een EHBO-opleiding en kunnen reanimeren, maar eerste zorg toedienen bij oorlogswonden, dat is een nieuwe realiteit die op hen is afgekomen.”

    Binnenkort alle hulpverleners tourniquet op zak?
    Campus Vesta staat steeds meer internationaal op de kaart. Zo traint de Europese Commissie al een tijd op Campus Vesta op nucleaire terreuraanvallen. Ook nationaal wil Campus Vesta haar stempel drukken op de sector en een voortrekkersrol spelen. De plannen van Bruno Peeters zijn dan ook ambitieus. “Met deze opleiding willen we sensibiliseren. Hoe meer hulpverleners ledematen kunnen afbinden in noodsituaties en bij zware ongevallen, hoe beter. Idealiter zouden alle hulpverleners een tourniquet op zak moeten hebben. We gaan er bij Campus Vesta voor zorgen dat wie de opleiding bij ons volgt, er alleszins al een meekrijgt. Via opleidingen gaat de bal vaak aan het rollen. Na het volgen van reanimatieopleidingen schaften bijvoorbeeld een aantal politiekorpsen een AED-toestel aan om in hun interventiecombi’s te installeren. Gaandeweg hopen we dat alle politie, brandweer en dringende medische hulpverleners binnen onze provincie een tourniquet op zak hebben.”

     

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    In de loop van de zomer

    Waar:
    Campus Vesta, Oostmalsesteenweg 75, 2520 Ranst

    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor veiligheid

    Perscontact: Willem Migom

    T 03 240 51 97, M 0494 75 32 22

    willem.migom@provincieantwerpen.be

     

     

    Cursisten leren ook een tourniquet bij zichzelf aan te brengen ..copy richt provincie antwerpen




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE NIEUWS



    15 | 04 | 2016

    Werken aan multifunctionele sporthal Braxgata in De Schorre gestart

    In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre verschijnt de komende maanden een nieuwe sporthal. Deze wordt gebouwd door hockeyclub Braxgata, die haar thuishaven al enige tijd in De Schorre heeft. De provincie Antwerpen investeert zelf niet in de sporthal, maar stelt wel de grond ter beschikking en staat borg voor de lening van Braxgata. Donderdag gaven gedeputeerden Bruno Peeters en Ludwig Caluwé, burgemeester Jeroen Baert en voorzitter Erik Gysels de symbolische eerste spadesteek.

    De nieuwe sporthal komt er dankzij een publiek private samenwerking met provincie Antwerpen en lange termijnengagementen met Phantoms Rupel Basket, judoschool Fudji Yama en de gemeente Boom.

    Gedeputeerde Bruno Peeters: “De provincie Antwerpen zet bewust in op de sportinfrastructuur in haar eigen provinciale domeinen. Deze nieuwe sporthal wordt een bijkomende troef voor De Schorre. We hebben al lang een positieve samenwerking met Braxgata en creëren dan ook graag het kader waarin zij deze sporthal kunnen realiseren.”

    De provincie Antwerpen investeert niet in het project maar maakt dankzij een borgstelling mee het project mogelijk. Gedeputeerde Ludwig Caluwé:
    “Sinds 2003 stelt de provincie Antwerpen gronden van De Schorre via erfpacht ter beschikking aan Braxgata Invest. De inplanting van de nieuwe sporthal komt deels op gronden die nog niet in erfpacht zaten, daarom is de erfpachtovereenkomst uitgebreid. 29 m² wordt uit de erfpacht onttrokken, en 1246 m² grond komt extra in de erfpacht. De periode van de erfpacht werd verlengd tot eind 2045. Als erfpachtgever stellen we ons ook borg voor de lening die Braxgata Invest aangaat, waardoor zij aan gunstigere voorwaarden kunnen lenen.”

    De provincie staat borg voor een totaalbedrag van 5,5 miljoen euro. Dit omvat zowel de bouw van de nieuwe sporthal (2,2 miljoen euro) als  de herfinanciering van bestaande infrastructuur en de hockeyvelden.

     

    Win-win voor iedereen

    De nieuwe sporthal biedt Braxgata de topsportinfrastructuur die het nodig heeft voor de de verdere ontwikkeling van de club. Voorzitter Erik Gysels ligt de plannen toe: “Onze club investeert zo’n 2,2 miljoen euro in dit project. Met Phantoms Rupel Basket, Judoschool Fudji Yama en de gemeente Boom sloten we langetermijn overeenkomsten af. De sporthal wordt 2500m² groot met plaats voor 500 toeschouwers. Met  onder andere een professionele kinéruimte, een fitnessruimte en drie basketbalterreinen is er plaats voor topsporters, maar ook voor recreatieve en G-sporters.”

    Gemeente Boom was al een tijdje op zoek naar partners voor de realisatie van een indoorsporthal. Burgemeester Jeroen Baert:
    “Dit project is een win-win voor iedereen. Als gemeentebestuur kunnen we daar alleen maar blij en tevreden mee zijn. Ik denk trouwens oprecht dat we met deze nieuwe clustering van sport en vrijetijd op De Schorre een mooi voorbeelddossier afronden; een dossier dat aantoont op welke manier lokale overheden in de toekomst nog mee kunnen genieten van zulke grootse projecten zonder de eigen begroting te bezwaren en de belastingbetaler daarvoor te laten opdraaien.”

    Ook voor Phantoms Rupel Basket vormt de nieuwe infrastructuur een oplossing voor hun zoektocht. Door ook een nieuwe dojozaal voor judoschool Fudji Yama te voorzien worden de sporten gecentreerd in één gebouw (de judoschool trainde tot nu in het gebouw waar ook Brasserie De Schorre en Toerisme Rupelstreek gevestigd zijn). Uiteraard zijn ook andere sporten welkom, de sporthal is immers multifunctioneel.

     

    Tegen september klaar

    De werken zijn op 11 april gestart. Tegen 30 juni is de vloerplaat gelegd, is het metselwerk op het gelijkvloers klaar en zijn de binnenmuren en buitenwanden afgewerkt. In de zomer zal de sporthal al gebruikt worden als backstage en persruimte tijdens Tomorrowland. Op 1 augustus start de aanleg van de basketvloer en tegen 31 augustus zou de sporthal volledig afgewerkt zijn. De sporthal wordt achter de parking gebouw aan het huidige clubgebouw en zal weinig hinder veroorzaken voor bezoekers van De Schorre.

    De Schorre op zijn beurt start rond oktober met de heraanleg van parking 2 in de Kapelstraat om op die manier een vlotte mobiliteit en voldoende parkeerplaatsen te garanderen. De parking wordt gestructureerd zodat er voldoende vaste parkeerplaatsen zijn. Groen en veiligheid staan hierbij centraal. Vanaf de parking zal een pad lopen rechts naar De Schorre, richting congrescentrum De Pitte en de hockeyvelden van Braxgata.

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen en sport
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor financiën en infrastructuur


    Gedeputeerde Bruno Peeters, burgemeester Jeroen Baert en gedeputeerde Ludwig Caluwé voeren de symbolische eerste spadesteek uit.

    Een uitgewerkt beeld van hoe de nieuwe sporthal er zal uitzien. - Copyright: Hockeyclub Braxgata vzw

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN

    HOBOKEN

                                          

    Ook de Maraton liep er door op 17 april 2016


































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

                    5--0                                                                                                   



    GS Beobank Hoboken stond voor de lastige opdracht om een gunstige uitgangspositie te verwerven met het oog op de terugwedstrijd in deze halve finale van de Beker van België.

    De start van goud-zwart was indrukwekkend. In de 3’ vond Imad Amazou de vrijstaande Steven Dillien die niet aarzelde en de bal in de verste hoek deponeerde (1-0). Wat later zag Steven Dillien een nieuwe treffer op het nippertje verijdeld door Robbin Seghers. Het was slechts uitgesteld: de Wilrijkenaar dribbelde de Puurse defensie op een hoopje en schonk Imad Amazou een makkelijk inleggertje (2-0).

    Het lokale recital wervelde vrolijk verder. Ook Karim Akajou waagde zijn kans, Robbin Seghers ging gezwind plat. De Hobokenaars vormden een stevig geheel: een tweetal pogingen van Mounir Kissami werden vakkundig afgeblokt, zo nodig was er nog Wim Rooms die enkele fraaie parades uit de mouw schudde. Mustapha Aabbassi besloot een uitbraak met een pegel die rakelings voorbij het kruishout scheerde.

    In de 11’ trok Steven Dillien ongrijpbaar aan de haal en schoof de bal behendig in het mandje (3-0). Vier minuten nadien lukte het goudhaantje zijn hattrick aan het slot van een pijlsnelle solotocht doorheen het hart van de roodwitte verdediging (4-0).

    Terwijl de onweerswolken letterlijk boven onze accommodaties samenpakten, zag CKB-coach Luc Nys de bui reeds hangen en vroeg een time-out. Hij las zijn discipelen uitgebreid de levieten en stuurde hen voluit in de frontlinie. Zij stuitten echter op een flink georganiseerde Hobokense defensie met een onverstoorbare Wim Rooms als sluitstuk.

    Het tweede bedrijf zou gekenmerkt worden door een vrij steriel offensief vanwege de bezoekers, de thuisploeg loerde op de counter. De forfaitcijfers hadden reeds op het scorebord kunnen prijken toen Steven Dillien door Mustapha Aabbassi in de diepte werd gestuurd, zijn kanonskogel plofte op de deklat. Ook de penetrerende Imad Amazou had een mooie kans aan de voet maar Robbin Seghers liet zich niet verschalken.

    De Beobankers hielden koelbloedig stand tegen de Klein-Brabantse aanvalsgolven. Voorts hield Wim Rooms zijn netten ongeschonden dankzij enkele schitterende reddingen met als uitschieter een verbluffende reactie op een quasi gemaakt doelpunt van Lucio Lima Rosa. Alvorens het laatste fluitsignaal van het arbitrale duo Juan Ortega-Denis Van Laeken weerklonk, zoefde een afstandsschot van Hicham Channouf nipt naast, mikte Antoine Lemaire een volley over doel en pletste een keiharde bal van Imad Amazou tegen de onderkant van het dwarshout en weer het veld in.

    Alles bij elkaar een genietbare bekermatch voor de toeschouwers, waarbij we de aanwezigheid noteerden van onder meer Ludo Van Campenhout (sportschepen van de stad Antwerpen),
    BZVB-voorzitter Pierre Goyvaerts en nationaal coach Rony Penninckx.

    Een integraal beeldverslag en een samenvatting kan u respectievelijk vanaf zondag en woensdag a.s. bekijken op de website van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be onder de rubriek “video’s”. Eerstdaags kan u ook terecht op de website van Sportbeat www.ivr-sportbeat.com, op You Tube “Sportbeat Anders dan Anderen”, alsook op Proximuskanaal 17 en Telenetkanaal 40.

    Op vrijdag 27 april a.s. zal in sporthal “De Kollebloem” (aftrap om 21:00 uur) uitgemaakt worden of GS Beobank Hoboken voor de tweede opeenvolgende maal in de bekerfinale mag aantreden.
    We mogen en durven hopen dat de vanavond opgebouwde marge hiertoe zal volstaan. Vooraleer het zover is, dient eerstkomende vrijdag om 21:15 uur de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie aangevat te worden tegen het reeds veroordeelde AC Piazza Gilly.

    GS Beobank Hoboken: Wim Rooms (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire, Hicham Channouf, Imad Amazou (1), Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Safouane Channouf, Steven Dillien (3), coach Rudy Smet en assistent-coaches Geert Brijs en Bart Kegels.

    CKB Puurs: Robbin Seghers (d), Ken Beaudoux (d+kpt), Mounir Kissami, Mehdi Jaber, Mohcine Hajji, Ismail Ben Ayad, Nabil Rabhi, Lucio Lima Rosa, Luiz Aranha, Abdelhakim Sababti, coach Luc Nys en assistent-coach André De Leeuw.

    Onze beloften genoten heden van een vrije dag in de Vlaamse competitie (regio centraal). In het kader van de 1/8ste finale van de Beker van Antwerpen spelen zij op maandag 18 april e.k. om 20:00 uur tegen Old Classic (uit de Rupelliga) in sporthal “De Zandbergen” in Sint-Job-in-‘t-Goor (neutraal terrein).

    Tenslotte nog een belangrijke mededeling voor de lekkerbekken onder ons: op zaterdag 30 april a.s. om 19:00 uur (aperitief vanaf 18:00 uur) organiseert onze club haar jaarlijks paellafestijn in de businessruimte van sportcentrum Sorghvliedt (zie bijlage). Schrijf nu vlug in!

    Marc De Bock

    GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

    - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be
    - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be
    - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25 - 0497 43 56

    Met sportieve groeten
    _______________________________________________

    GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"
    landskampioen 2015
    landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005 en 2015
    landskampioen en winnaar supercup 2006
    winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007
    vicelandskampioen 2004, 2007, 2008 en 2014
    5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008
    halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013
    10 keer play-offs op 12 seizoenen 1ste nationale BZVB
    In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).


    l




























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Op 14 april kwamen een deligatie uit puurs de eerste apsperges overhandigen aan onze Gooverneur Cathy Berkx

    EVEN EEN WOORDJE UITLEG VAN DE DELEGATIE OVER DE ASPERGE EN ZIJN VERLEDEN 

    De bakermat van de asperge ligt tussen de Eufraat en de Tigris. Via Egypte, Griekenland en Italië kwam ze in onze streken aan.

    In de oudheid stond de asperge vooral bekend als een geneeskrachtig kruid, de toevoeging “officinalis” in de Latijnse naam duidt hierop.

    De plant diende als geneesmiddel tegen heel wat kwalen en ziekten, van bijensteken tot hartklachten en van waterzucht tot kiespijn. In de piramide van Sakkara (Egypte) zijn afbeeldingen gevonden van asperges als offergaven, vermoedelijk van 3000 jaar vóór Christus.

    Van de Grieken gebruikten al asperges als groenten. De Romeinen brachten de asperges al veel eerder in cultuur. Uit de tweede eeuw vóór Christus zijn teeltnotities van Cato bekend, die sterk overeenkomen met de huidige. In plaats van te steken, trok men de asperges uit de grond.

    De Franse koningen en verschillende hofhoudingen waren verzot op deze delicatesse. Ze lieten moestuinen en groentekassen aanleggen voor deze groente. Men sprak dan al van asperges blanches. Het was feitelijk een groene aspergesoort met een wit onderstuk.

    Het witte goud ontstond uiteindelijk in 1885 in Kalfort, in Hof van Coolhem. Het was Henri Meersman (bijgenaamd “de Kap”), een vrachtvervoerder, die op het einde van de 19de eeuw de eerste asperges plantte op het Hof Van Coolhem op vraag van de toenmalige eigenaars van het domein, de Mechelse familie Van de Wiele.

    Vooral madame Van de Wiele, die de plaatselijke bevolking liet werken op haar velden, was hiermee de grote bezielster van de aspergekweek in de streek. Henri Meersman bezorgde de landbouwers in Kalfort aspergezaad van Argenteuil (een oud Frans handelsras) dat hij kocht in Parijs. De boeren waren hier erg gelukkig mee, want tegen het einde van de 19de eeuw was de vlasteelt uitgestorven en de bevolking in de streek kende armoede. Andere gewassen waren moeilijk te telen door de zanderige bodem.

     























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    FOTO'S DE SPEELDAG HOBOKEN

    buitenspeeldag Antwerpen 2016

    Buitenspeeldag stad Antwerpen 2016

    Ook Antwerpen doet dit jaar weer mee aan de Buitenspeeldag. Die gaat door op woensdag 13 april. Hier vind je een overzicht per district van de locaties, programma en uren.

    Overzicht districten

    DISTRICTLOCATIE(S)UURPROGRAMMA
    District Antwerpen Albertpark 14.00 - 17.00 Reuzespelen, olympische spelen, zotte kapsels, open speelaanbod
    District Antwerpen Boeienweide 14.00 - 17.00 Korfbalinitiaties, capoeira, reis rond de wereld, avontuur spelen
    District Antwerpen Damplein 14.00 - 17.00 Klimmuur, badminton, basketbal, grime, croket met senioren, fietsen, go-carts en DJ kevin
    District Antwerpen Kielpark 14.00 - 17.00 Knutselkaravaan, massaspelen, atletiek, sumoworstelen, touwenparcours, straattheater, verteltentje
    District Antwerpen Jeugdcenrtrum Rozemaai 14.00 - 17.00 Grote spelen, petpret, taekwondo, volksspelen en sportkoffer
    District Antwerpen Sint-Andriesplaats 14.00 - 17.00 Bouwatelier, fiets- en go-cartparcours, klimrek, kleurdoeken en roomtaartwedstrijd
    District Antwerpen Tamicopark 14.00 - 17.00 Rolstoelbasket, circusactiviteit, springkasteel, sportkoffer, dans salsa en gekke fietsen
    Berchem De Villegaspark 14.00 - 17.00 Thema Olympische spelen: Pannavoetbal, initiaties MMA en Kempo Shaolin, circusworkshops, trampolines, tchoukbal, Fietsparcours, hindernisparcours, springkussen, eendjes vissen, knutselen, verhalenbib, airbrushtattoos,…
    Berchem Het Prieel 14.00 - 17.00 Thema Olympische spelen: BMX-parcours, initiaties hockey en atletiek, initatie skaten, trampolines, springkussen, grime, funwagen, bib-lounge, knutselen
    Berendrecht-Zandvliet-Lillo Speeltuin Zandvlietse Dorpstraat 13.30 - 16.00 Grote springkastelen, stormbaan, mini golf, schmink, slack lines, trampolines
    Borgerhout Krugerplein 13.00 - 16.30 Sport & spel
    Borgerhout Ter Lo plein 13.00 - 16.30 Sport & spel
    Borgerhout Bloemstraat 12.30 - 16.30 Sport & spel
    Borgerhout Luitenant Naeyaertplein 13.00 - 16.30 Sport & spel
    Deurne Speelbos Park Groot Schijn 14.00 - 16.30 Spelen in en met de natuur
    Ekeren Park Hof de bist 14.00 - 17.00 Thema XL: reuzespelen, springkastelen, sportinitiaties, bumperballen, …
    Hoboken Park Sorghvliedt 13.00 - 17.00 Jespo on tour met DJ Ive en lokale sportverenigingen, zelf een tol maken, pleinwerk Formaat, tienerzone
    Merksem Runcvoortpark 14.00 - 17.00 Kleuterzone met treintje, draaimolen, springkasteel, mini-speeltuin, luchtkussens, voetbal, altletiek, moutainbike, panna, discobar, estafettespelen (kamelenrace, vliegend tapijt), pimp je haar kapsalon, volksspelen en ouderbar
    Wilrijk Park Van Eden 13.00 - 17.00 Allerlei workshops





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Wat zit er deze week in je pakket?
    14 april (week 15)


    De lente is nu echt begonnen, alles wordt levendig groen, en dat merk je ook op je bord! Groene groenten spelen deze week dan ook de hoofdrol in je pakket...

    Deze week leveren we je frisse bladgroenten waar je zowel knapperige salades als warme schotels kan bereiden, voor warme lentemiddagen, of toch nog koele aprilavonden. Jolien ging aan de slag met de warmoes, en toverde voor ons een warmoes-sushi uit haar kookpotten. Het recept kan je hier vinden. Eind deze week krijg je ook weer een reeks tips om met de rest van je pakket aan de slag te gaan.

    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    - Warmoes van Wijngaardhof
    - Rucola van Wijngaardhof
    - Winterpostelein van Wijngaardhof
    - Bladpeterselie van Wijngaardhof
    - Mosterdblad van De Wriemeling
    - Spinazie van de Voldoening
    - Savooikool van Seizoensmaak


    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen mosterdblad en peterselie, maar wel raapstelen van De Wriemeling.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:
    - Warmoes van Wijngaardhof
    - Winterpostelein van Wijngaardhof
    - Meiraapjes van Seizoensmaak
    - Spinazie van De Voldoening of savooikool van Seizoensmaak


    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen spinazie, maar wel savooikool van Seizoensmaak.

    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (14 april 2016 - week 15). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

    Er zijn voorlopig even geen aardappelen meer, maar we zorgen er gauw weer voor!

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.


    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.



     

    www.stadsboerderijantwerpen.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

    HETSTEEN vormt historisch decor voor Coming World Remember Me
     HETSTEEN, Steenplein 1, Antwerpen


    Tijdens de periode 2014-2018 volgen kinderen, jongeren en volwassenen workshops om samen 600.000 beeldjes te maken uit klei: één beeldje voor elke gesneuvelde op Belgische bodem in de Eerste Wereldoorlog. Onder impuls van provincie Antwerpen en het Vredescentrum, worden in 2016 mobiele ateliers van CWRM opgesteld in Antwerpen, Lier en Turnhout. Stad Antwerpen is daarbij de eerste halte: van 13 april tot en met 8 mei 2016 vormt HETSTEEN het historische decor voor het mobiele atelier. Tijdens dit moment zullen gedeputeerde Lemmens, burgemeester Bart De Wever en kunstenaar Koen Vanmechelen de eerste beeldjes maken. Ook u kan een workshop bijwonen. Info: www.comingworldrememberme.be
     
    Wil je deel uitmaken van dit project of meer weten info:www.vredescentrum.be info@vredescentrum.be tel 03/292 36 51
    De beeldjes gaan uiteindelijk naar het provinciaal domein de Palingbeek.
    Dus ja kom met zijn allen beeldjes maken het startschot werd in Antwerpen gegeven op 12-04-2016 door:Mevr.Barbara Wyckmans (Directeur Het Paleis) 
                                                                                                                                                                                       Dhr.Gilbert Verstraelen (Voorzitter Vredescentrum)
                                                                                                                                                                                        Dhr.Bart De Wever (Burgemeester Stad Antwerpen)
                                                                                                                                                                                        Dhr. Luk Lemmens (gedeputeerde Cultuur Provincie Antwerpen)
                                                                                                                                                                                        Dhr.Koen Vanmechelen (Kunstenaar)
    Muzikale omkadering door Nightman .Aansluitend een bezoek aan het CWRM atelier de kans om de eerste beeldjes te boetseren zie de foto’s






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!