Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    29-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen de Singel

    ZANGERSCOLLECTIEF…

     

    Wij mochten het ‘letterlijk & figuurlijk’ meemaken vanop de EERSTE RIJ !

     

    Het Zangerscollectief speelt Huis vol Harnas, een ode aan de keuze.
    Een voorstelling over kiezen en niet (kunnen) kiezen.
    Over willen losbreken.
    Over vastzitten in een vorm.
    Over dat fijn vinden.
    Over erin berusten.
    Over het niet kunnen daarvan.
    Het Zangerscollectief gaat op zoek naar waar het harnas knelt.
    Het Zangerscollectief maakt keuzes.
    Of doet in elk geval een poging.
    Huis vol Harnas.

    Jazz, klassiek, muziektheater, cabaret, woord en alles daar tussenin. Uit dat allegaartje komt het Zangerscollectief voort. 
    Elf mensen uit verschillende windrichtingen en met compleet andere toekomstperspectieven vonden samen een gemeenschappelijk doel: hun passie voor de muziek en samenzang delen met elkaar en met u. Gestuwd door het geloof dat van samen zingen een enorme kracht uitgaat, en dat al die persoonlijkheden samen alleen maar vuurwerk kan geven, repeteren zij duchtig en plezierig.

     

     

    www.hansprimusz.be





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse provinvies

     

    De VVP deelt het standpunt van de Vlaamse regering dat het ‘overheidsapparaat’ op een meer efficiënte manier dient te werken. De provincies dienen daar evenzeer toe bij te dragen net zoals de andere overheden.

    Op basis van de beslissing van de Vlaamse regering zullen de provincies in de toekomst geen persoonsgebonden bevoegdheden (cultuur, jeugd, sport, welzijn) meer kunnen uitvoeren en zullen zij hun beleid dienen te focussen op grondgebonden bevoegdheden. Het is goed om vast te stellen dat voor de overdracht van deze persoonsgebonden bevoegdheden de Vlaamse regering een extra jaar uittrekt en dat de overdracht dient geregeld te zijn op 1 januari 2018. Voor de VVP is daarbij belangrijk dat de overdracht van het personeel ofwel naar de Vlaamse overheid ofwel naar de gemeenten op een ordentelijke manier zal gebeuren.

    De VVP gaat er vanuit dat de provincies in de toekomst ten volle hun verantwoordelijkheid zullen kunnen opnemen mbt de grondgebonden bevoegdheden op bovenlokaal niveau zoals streekontwikkeling, plattelandsbeleid, ruimtelijke ordening, leefmilieu, mobiliteit,… In het kader van bestuurlijk partnerschap wenst de VVP de volgende maanden hierover overleg te voeren met de bevoegde ministers.

    Voor wat het financiële luik betreft van de beslissing van de Vlaamse regering wenst de VVP eerst het gesprek af te wachten met minister Homans. Dit gesprek zal begin volgende week plaats hebben. Het standpunt van de VVP is daarbij duidelijk: er moeten voldoende financiële mogelijkheden zijn voor het voeren van een degelijk grondgebonden beleid zonder dat dit gepaard gaat met een verhoging van de fiscaliteit!

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Provincie Antwerpen

    27 | 05 | 2016

    Financiële steun voor economische projecten
    Vijf projecten rond jongeren en talent krijgen steun in kader van het provinciaal economisch beleid

    De Antwerpse provincieraad keurde de subsidiëring goed voor 5 projecten ter ondersteuning en stimulering van het provinciaal economisch beleid. De projecten zijn een verderzetting van huidige samenwerkingen en ondersteuning. “Door een slimme inzet van middelen wil de provincie projecten de kans geven om zich verder te ontplooien”, licht gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé toe. De goedgekeurde projecten kregen in totaal 118.000 euro toegewezen uit het economische verdeelkrediet van de provincie Antwerpen.

    De provincie Antwerpen is een ondernemende regio met  de bouw- en metaalsector, de logistiek sector, de detailhandel, de zakelijke dienstverlening, de chemie en life sciences, de agro-industrie en de creatieve industrie als economische speerpuntsectoren. “Het is een positieve zaak dat we samen met andere partners de economie in onze provincie kunnen stimuleren en verder ontplooien. Daarbij is heel wat aandacht voor talent en jongeren. Zij zijn de mest voor onze economie en verdienen de nodige aandacht. Door hen optimaal te informeren en ondersteunen, zoals met deze projecten, geven we onze provinciale economie extra zuurstof en nieuw talent”, motiveert Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie.

    Een overzicht van de vijf projecten:

    Provincie Antwerpen heeft hoogste aantal ‘miniondernemingen’ in Vlaanderen

    In het schooljaar 2015-2016 telde de provincie Antwerpen 149 miniondernemingen. Met dit aantal toont de Antwerpse jeugd zich het meest ondernemend in Vlaanderen. ‘Mini-ondernemingen’ is een initiatief van de vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen. Het doel is om studerende jongeren hun eigen potentieel aan ondernemende competenties te leren ontdekken en ontwikkelen. In kleine groepen stampen zij een onderneming uit de grond en beheren ze deze van a tot z. Zij doorlopen dezelfde taken en activiteiten als in een reële onderneming: aandelen verkopen, vergaderen, reclame maken een boekhouding bijhouden, het produceren en verkopen van producten. De provincie steunt dit project met 30.000 euro.

     

    Het project ‘Zwaargewicht’

    Via Leertijd krijgen jongeren vanaf 15 jaar de kans om op de werkvloer een beroep onder de knie te krijgen en het laat zelfstandige ondernemers toe om enthousiaste medewerkers op te leiden. Vier dagen per week draait de leerjongere mee in het bedrijf. De vijfde dag volgt de jongere aanvullend een praktijkgerichte cursus in een campus van Syntra. Onder het impuls van Syntra-Vlaanderen is de leertijd de laatste jaren grondig gemoderniseerd en uitgegroeid tot een kwaliteitsvol opleidingstraject. De provincie steunt dit met 28.000 euro.

     

    ‘Talentenstroom’ – samenwerkingsverband haven en logistiek

    Met dit samenwerkingsverband ‘haven en logistiek’ willen VDAB en de stad Antwerpen een betere afstemming bewerkstelligen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Zij doen dit in samenwerking met de sectororganisaties (Alfaport en CEPA), het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen; de vormingsfondsen (Logos en SFTL), opleidingscentra (OCHA, RTC Antwerpen), onderwijspartners en de provincie Antwerpen (provincie Antwerpen, Havencentrum en POM Antwerpen). Met ‘Talentenstroom’ wil men jongeren motiveren om een job als logistiek bediende in de haven te kiezen. (20 000 euro)

     

    ‘Talentenwerf’ – samenwerkingsverband voor de bouwsector

    Dit samenwerkingsverband tussen VDAB, stad Antwerpen, provincie Antwerpen en de bouwsector vult knelpuntvacatures in de Antwerpse bouwsector in via gerichte opleidingen op de werf (werfplekleren). Bouwbedrijven stellen hun werkplek ter beschikking, leiden mee op en delen hun expertise – onmisbaar om de perfect passende werkkrachten te vormen. (20.000 euro)

     

    ‘Talentenfabriek’ -samenwerkingsverband voor de chemie- en de metaalsector

    De VDAB, stad Antwerpen, netwerk van opleidingsfondsen sector metaal (FTMA, VIBAM, ANTTEC) en vormingsfonds sector chemie (Co-valent) willen met deze samenwerking kennis, ervaring, mensen en middelen samenbrengen om samen één job- en opleidingspunt voor de industriesector te creëren. Gezien het belang van de (chemische) industrie als één van de economische speerpuntsectoren in de provincie Antwerpen, gezien het potentieel aan (toekomstige) arbeidskrachten en de uitdagingen in deze sector, is het belangrijk hiertoe bij te dragen. (20 000 euro)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    Het was weer tijd voor en avond markt in hoboken en het weer viel mee wel drukkend warm maar de terassen zaten dan ook vol.


































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    26 | 05 | 2016

    Officiële inhuldiging verkeerstuin Vrijbroekpark


    Op woensdag 25 mei werd de verkeerstuin van het Vrijbroekpark officieel ingehuldigd door gedeputeerde Bruno Peeters en schepen Marc Hendrickx.
    Na de speeches van de gedeputeerde en de schepen fietsten de leerlingen van een naburige school de verkeerstuin in.

    De verkeerstuin in het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark was aan vernieuwing toe. Het is immers een druk bezochte speelplek in het Vrijbroekpark.

    Jonge fietsers komen hier leren fietsen in een rustige omgeving. Ze genieten van het rondcrossen op een verhard parcours en sommigen vieren er zelfs hun verjaardagsfeestje.

    Daarom zorgde het Vrijbroekpark ervoor dat de verkeerstuin werd opgeknapt. De stad Mechelen maakte werk van nieuwe belijning en verkeersborden. En voortaan werken de verkeerslichten op woensdagnamiddag en op zaterdag en zondag. Zo kunnen de Mechelse kinderen weer komen fietsen en oefenen om zich te verplaatsen in het verkeer.

    Leerlingen van de Luchtballon fietsen de verkeerstuin in onder aanmoediging van gedeputeerde Bruno Peeters en schepen Marc Hendrickx - Copyright: Koen Fasseur

    Officiële inhuldiging

    Op woensdag 25 mei werd de verkeerstuin officieel ingehuldigd door gedeputeerde Bruno Peeters en schepen Marc Hendrickx. Om 11 uur vertelden gedeputeerde Peeters en schepen Hendrickx in hun speech hoe belangrijk verkeerseducatie en – recreatie is. Het zesde leerjaar van school De Luchtballon huldigde de verkeerstuin mee in. Na de speeches volgden de leerlingen een demo “Wheels” door organisatie Yes-Events. De leerlingen kregen een initiatie en mochten de verkeerstuin inhuldigen met skateboards, longboards en steps.

     

    Gedeputeerde Bruno Peeters legt uit: “Voor de provincie Antwerpen is de verkeerstuin in de eerste plaats een speeltuin waar ouders met hun kinderen kunnen komen oefenen met de fiets of de step. Wij stellen onze infrastructuur graag ter beschikking van de stad voor hun educatieve initiatieven. Wij zijn blij dat de stad hiervoor mee heeft willen investeren in de tuin.”


    “We krijgen bij de stad Mechelen veel vraag naar ondersteuning bij verkeerseducatie. Daarom vinden we het belangrijk dat we lessen kunnen aanbieden in de verkeerstuin in het Vrijbroekpark. Mechelse scholen kunnen met hun klas naar het Vrijbroekpark komen om hier in een veilige omgeving te oefenen hoe zich te verplaatsen in het verkeer.” vertelde schepen Marc Hendrickx.

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark,

    Ridder Dessainlaan 65,

    2800 Mechelen

    Meer info:
    Onthaal Vrijbroekpark

    015 45 13 80

    vrijbroek@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilrijk

    INFO WILRIJK

     

    Aangepaste verkeerssituatie tijdens markt

     

    Mei 2016

     

    Beste bewoner,

     

    De aannemer is begonnen aan de werkzaamheden in de Zwaantjesstraat. Tijdens de markt op vrijdag voorziet hij een aanpassing aan de verkeersituatie om autoverkeer uit de Daniël Herreynslaan mogelijk te maken.

     

    Omdraaien enkelrichting

     

    De huidige situatie maakt het onmogelijk voor bewoners om uit de Daniël Herreynslaan, tussen de Zwaantjesstraat en het Michel Willemsplein, te geraken tijdens de markt.

     

    Om uitgaand autoverkeer toch mogelijk te maken, zal de aannemer het verbodsbord aan de korte zijde van het Michel Willemsplein afdekken gedurende de uren dat de markt uitgestald staat op het plein.

     

    Ingaand autoverkeer naar de Daniël Herreynslaan zal moeten wachten tot de markt weg is om via de korte zijde van het plein terug de Daniël Herreynslaan in te rijden, net zoals voor de werkzaamheden aan de Zwaantjesstraat.

     

    Het stukje straat is te smal om verkeer in beide rijrichtingen toe te staan.

     

    Zodra de markt weg is, wordt de verkeerssituatie terug aangepast naar zijn originele vorm.

     

    Contact

     

    Met vragen en opmerkingen kan u altijd terecht bij het stedelijk wijkoverleg op het nummer 03 338 53 91. Mailen kan naar wijkoverleg.wilrijk@stad.antwerpen.be.

    districtssecretaris        districtsschepen         voorzitter van het districtscollege

     BART VRINTS             WERNER THEUNS            KRISTOF BOSSUYT

    Meer info vindt u op www.wilrijk.be onder ‘openbare werken’.

     

     

     


     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Foto boven: Ajoub

    Wat zit er deze week in je pakket?
    26 mei (week 21)


    We slaan je deze dagen om de oren met sla. Groene eikenbladsla, andijvie, rode eikenbladsla, Romeinse sla, ijsbergsla,... Dat is niet altijd gemakkelijk om mee te koken, zeker niet als het weer wat regenachtig is, en je helemaal geen zin hebt in een fris, knapperig blaadje. Maar wij willen je daarbij helpen, zodat je geen slag in het water slaat ;) ! En we hebben ook leuk geboortenieuws: onze twee zwangere geitjes zijn vorige week bevallen van twee flinke zonen! Lees er hieronder meer over.

    Vorige week woensdag en zaterdag zijn er twee geitjes geboren: Ajoub (foto boven) en Emiel (foto onder). Beide bokjes stellen het wel, de mama's hebben het geweldig gedaan, en wij zijn enorm fier! Ze lopen allebei al in de wei, dus kom gerust eens langs voor een babybezoekje. Ze zijn wollig, snoezig en en ongelooflijk vrolijk! Af en toe verstoppen ze zich nog wel eens, dus je moet soms wel wat geduld hebben, maar dat wordt absoluut beloond.

    Deze week hebben we weer ons best gedaan om jullie een heerlijk pakket te bezorgen. Het aanbod op dit moment in het seizoen bestaat vooral uit groene bladgroenten, waaronder veel slasoorten.
    Sla is moeilijk, zo begrijpen we. Het is een groente die, wanneer ze vers gegeten wordt enorm smakelijk kan zijn. Maar wanneer je sla even laat liggen, verpietert ze tot een zielig hoopje donkergroen blad in je groentelade. En wat moet je er dan nog mee? Vaak wordt de ooit-zo-mooie krop sla dan gewoon in de GFT-bak gekieperd (of aan de kippen gegeven), wat wel erg jammer is natuurlijk; zeker voor de boer die zijn best deed om haar zo fier en elegant te krijgen...
    Maar je kan dat heel gemakkelijk voorkomen: wanneer je je sla ontvangt, haal dan meteen alle blaadjes van de krop af, en was ze in koud water. Laat de blaadjes even weken, zodat het zand dat er eventueel aan hangt, naar de bodem kan zinken en de frisse blaadjes helemaal proper bovendrijven. Zwier ze dan goed droog in een slazwierder, en leg ze vervolgens (wanneer ze helemaal droog zijn) in een propere theedoek, onderaan in je koelkast. Zo blijft die frisse sla een week knapperig, en heb je meteen ook de hele week gewassen slablaadjes in je koelkast liggen!
    Het fijne is dat je dat ook kan toepassen op alle bladgewassen: spinazie, rucola, warmoes,...

    Je pakket bestaat natuurlijk niet alleen uit sla: er zitten ook bietjes in, en knapperige paksoi (waarmee Jolien voor ons aan de slag ging)! Je kan hieronder ontdekken waar je dit weekend allemaal van kan smullen...


    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    - Paksoi van Wijngaardhof in Westmalle
    - Jonge rode bietjes met loof van Wijngaardhof in Westmalle
    - Andijvie van Wijngaardhof in Westmalle
    - Japanse bergpeterselie van Wijngaardhof in Westmalle
    - Rucola van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver
    - Groene eikenbladsla van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver
    - Spinazie van De Voldoening in Wachtebeke


    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit hetzelfde.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:

    - Paksoi van Wijngaardhof in Westmalle
    - Jonge rode bietjes met loof van Wijngaardhof in Westmalle
    - Andijvie van Wijngaardhof in Westmalle
    - Rucola van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver
    - Groene eikenbladsla van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver


    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit hetzelfde.

    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (26 mei 2016 - week 21). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

    De aardappelen van De Wriemeling zijn te bestellen aan 1,80 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 18 mei 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/. Ook de asperges van Patrick Robeyns uit Schoten zijn nog te bestellen via onze webshop, maar haast je, want op = op!

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

    www.stadsboerderijantwerpen.be

    Foto onder: Emiel



     












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERCHEM BERICHT




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOETBAL IN HOBOKEN

                                                                                                          

       FELDHAUSEN      1---2   MORETUSBURG

    WEEKEND FELDHAUSEN
     
    in het weekend van 21/22 mei trokken de veteranen van Moretusburg nog eens naar Feldhausen...
    Het was een weekendtrip om het succesvolle seizoen af te sluiten, en nog eens naar deze af te reizen, waar ooit, 48 jaar geleden een verbroedering ontstond... we schrijven 1968...
    na 2008 viel het allemaal stil, omdat in Feldhausen het "alte-herren" voetbal verdween... er waren nog wel contacten in Usseln (Hoch Sauerland) met enkele oude getrouwen, maar daar bleef het bij...
     
    Op onze vraag slaagde Karl-Heinz Berhof (Charlie voor de vrienden) er in een ploeg samen te stellen om ons partij te geven op het veld van Grafenwald...
     
    we vertrokken zaterdag richting Duitsland, hielden kort voor de grens een tussenstop, om dan zonder enig probleem het hotel te bereiken kort voor 12 uur het hotel... Wie nog nooit mee was, stond versteld dat we in zo'n sjiek hotel de nacht zouden door brengen... vermits we wat vroeg waren zetten we ons op het terras en genoten van een eerste pintje...
     
    Tegen 13 uur kwam Charlie ons op halen, met enkele oude bekenden, om ons naar het voetbalveld te rijden... Wat voor ons nieuw was, na zovele jaren op het asveld van TSV, kregen we nu een kunstgrasveld voorgeschoteld...
    Daar werden we verwelkomt met een bak bier en waren we het "hoofdschotel" van de namiddag...
    Tegen half vier was de wedstrijd en tot onze vreugde daagden enkele goeie bekenden van het eerste uur op... Schlipps, Heidi und Ulli, Manni und Gret'l, nog enkele bekende gezichten kwamen goeie dag zeggen en dronken eentje mee...
    de wedstrijd zelf...
    we kregen hulp van twee gastspelers "Elvis" Jan (een vriend van den taxi), en Marouane, (een thuisspeler die graag met ons mee deed) zodat we 12 spelers in aanbieding hadden...
    maar met een onuitgegeven verdediging en een goed voetballend middenveld, zaten direct goed in de wedstrijd... Feldhausen van zijn kant liet zich niet wegdrummen, en we kregen een aangename wedstrijd te zien...
    De kansen die we kregen in de eerste helft kwamen er door mooie aanvallen, maar de afwerking liet te wensen over... Aan de andere kant hadden weonze Tim, een keeper van werfeldklasse hé... Die hield met enkele geweldige save onze ploeg in de match... Ruststand 0-0
    Na de pauzen veranderde coach Danny enkele pionnen van plaats en dat leverde op...
    50' een knappe aanval , Sergej werd weggestuurd en die vloerde de thuisdoelman met een laag schot...
    TSV liet het hier niet bij, gingen op zoek naar de gelijkmaker die er kwam na 58 minuten, na een strakke aanval op rechts en een laag schot...
    We waren al tevreden met die uitslag maar het slotakkoord was voor ons... Een snelle aanval op rechts, Sergej duwde naar Marouane, die de keeper tegenvoets nam... 1-2...
    beide teams kregen nog enkele kansjes, maar na 70' floot een goed leidende Jos Mariën de wedstrijd ten einde...
    Na de wedstrijd waren er "würsten, bauchfleiss en spek", een pintje en een gezellige babbel... Maar we moesten om 18 vertrekken... zo stond het geschreven en dat deden we dan ook schoorvoetend...
    we moesten dan toch nog inchecken voor onze kamers, maar tegen 20 uur was iedereen paraat op "met dat schone weer", op het terras van Bauer-Wilms lekker te gaan eten... en aansluitend gezellig bij elkaar te zitten bij pot en pint...µ
    en toen ze daar de toog sloten hebben nog een tijdje in de bar van hotel gezeten, waar allerlei verhalen werden opgehaald... tot de nachtwaker ons kwam vertellen, dat ook Linda er mee ophield...
    na een korte nachtrust was iedereen toch present voor een rijk gevulde ontbijttafel...
     
    Vandaar nog even "Fruhschoppen" bij Bauer Wilms, om dan naar de verrassingsact te vertrekken...
    Dat eindigde dus in Lichtaard, waar we vergast werden op een Body painting... leuk en gezellig...
    We troffen ook  Marcel Steven nog aan, en sloten het weekend met een lekker etentje in de kantine van de camping Korte Heide...
    met dank aan Marc, Danny en Leo, die zich hebben ingezet iets leuks van te maken, en daar ook in slaagden...
     
     












    onze veteranen ploeg die won met 1-2 in Feldhausen-Grafenwald: Danny, ref Jos, Tom, Thomas, Danny, Taxi (alias Ludo) en Lro en onderaan Patje Koffie, Marouane, Danny, Rudi, Sergej, "Elvis" Jan en doelman Tim...

























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moretus eind gevecht

    Nadat we vertrokken waren in feldhausen stopten we even in venlo om  pipi te doen en de rokers de gelegenheid te geven aan hun verslaving dan vertrokken we op een geheime plaats om te bewijzen dat de voetballers ook andere sporten kenden tot de groote verbazing was het een gevecht met laser wapens,dat ging in de pikkedonker en de stad was ook gehuld in smog  je had 1000 vierkante meter om je te verstoppen en de tegenstrever te grazen te nemen twee ploegen de rode en de groene gingen de strijd aan de rode ploeg versloeg de groene?als laatste gingen we nog lekker eten en de  geldbeugel was leeg dan maar naar Hoboken daar bijna aangekomen viel de regen met bakken uit de hemel.

    Ben je opzoek naar een spannende activiteit voor je bedrijfsuitstap of eens iets anders om met een ploeg te doen om je te amuseren dan zit je goed bij www.laser-games.net  info reserveren 0488.814.144

    En het is niet moeilijk te vinden recht over bobbejaanland naar het caravan park .vanaf 7 jaar tot 100 jaar .Olensteenweg 40 lichtaart www.laser-games.net


    foto's copy richt georges peeters


































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ten Zuiden Van Het Zuid

    22-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ten Zuiden van het Zuid...

    Ten Zuiden van het Zuid eindigt met de paraplu…

     

    De immer enthousiaste Kurt Van Eeghem wist de toehoorders een boeiende avond voor te schotelen…

     

    En of Karl Eriksson nu voor of achter de spoorweg woont : ‘Het hangt er vanaf aan welke kant je staat…’

     

    Ten Zuiden van het Zuid, een gratis lichtklassiek concert in het park


    Zaterdag 21 mei om 20 uur kon iedereen genieten van het gratis concert Ten Zuiden van het Zuid in park Sorghvliedt in Hoboken.

     

    Op 21 mei organiseerde het district Hoboken opnieuw Ten Zuiden van het Zuid. Casco Phil kwam met veertig strijkers en blazers naar park Sorghvliedt voor het lichtklassieke concert.Presentator Kurt Van Eeghem nodigt zijn muzikale vrienden uit: banjospeler Karl Eriksson van The Broken Circle Bluegrass Band, fagottist Bert Helsen en zangeres Iris van Straten.

     

    Kurt Van Eeghem: “Het thema van de avond is 'optimisme’. Dat is nodig in deze tijden. Liefdesverklaringen, serenades, vrolijke muziek en als afsluiter ‘Always Look on the Bright Side of Life’. Kijk naar de goede kant van het leven. Na vorige editie, nu twee jaar terug, kwamen mensen me bedanken op de markt voor hun ‘kippenvelmoment’. Daarvoor doe ik het!”

     

    Voor sfeerbeelden : heel even geduld tot maandag - kom dan nog eens langs door op de 'link' te klikken...






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    De Schorre

    Provincie Antwerpen

    Tandartsen strikken Milk Inc. voor het goede doel
    4 juni 2016, 15.00 uur – 1.00 uur, De Schorre

    Het geluid van de boormachine bij de tandarts geeft je misschien kippenvel, maar in de Filipijnen klinkt het als muziek in de oren. De VZW Dental Seminars & Missions trekt al een paar jaar naar de Filipijnen en wil er nu een dentaal hospitaal opbouwen. Daarom organiseert het op 4 juni het muziekfestival Dental Mission @ De Schorre. Niemand minder dan Milk Inc. sluit de benefiet af!

    Een groep tandartsen trekt onder de naam ‘VZW Dental Seminars & Missions’  al een paar jaar als vrijwilligers naar de Filipijnen om daar de nodige tandheelkundige bijstand te verlenen. En dit is ook broodnodig, aangezien er veel regio’s zijn waar de bevolking dit niet kan betalen. Met de volgende missie willen ze de hulpverlening naar een duurzamer niveau tillen. Ze willen namelijk een dentaal hospitaal bouwen op het eiland Talicud. Om dit te financieren organiseren ze op 4 juni het muziekfestival Dental Mission @ De Schorre. Met een indrukwekkende affiche nemen ze je mee op sleeptouw om er een fantastische dag van te maken.

    Indrukwekkende line-up


    Wie denkt om op het zoveelste festivalletje te stuiten, heeft het mis. Er is nl. een indrukwekkende line-up samengebracht. Om 15.00 uur bijt Nunki de spits af. Met hun warme, elektronisch getinte muziek doet deze band een beetje denken aan Björk. ‘De zingende tandarts’ Inge Stassen, die de ‘Dental Mission song’ inzong, komt haar zangtalent eveneens tonen. Crazy Sir-G zorgt op zijn beurt dan weer voor de nodige gekheid en vrolijke beats. Maar grote blikvanger is uiteraard Milk Inc. Dit dance duo heeft zich al meermaals bewezen, en zal ook deze keer alles van zichzelf geven. Meezingen (of brullen) is uiteraard toegestaan. De volledige line-up vind je op www.dentalmission.be.

    De VZW Dental Seminars & Missions trekt al een paar jaar naar de Filipijnen en wil er nu een dentaal hospitaal opbouwen - Copyright: vzw Dental Seminars & Missions

    15.000 patiënten

    De groep tandartsen is erg gedreven. Ze organiseerden al drie missies en behandelden in totaal bijna 15.000 patiënten. De jongste editie telde 51 tandartsen, en verschillende logistieke ondersteuners. Samen zetten zij -naast de acute behandelingen- grootschalige sensibilisatiecampagnes over tandpreventie op. Gezien de erbarmelijke toestand in de Filipijnen zijn deze acties onontbeerlijk.

     

    Voorzitter en tandarts Rik Claes: “Op het eiland Talicud is er geen tandarts en de levensstandaard is er erg pover. Alle mensen op dit eiland een gezonde en stralende glimlach bezorgen is dan ook onze droom. Met het dentaal hospitaal willen we niet alleen een breed opgezette tandartsenpraktijk opzetten, maar ook studenten ondersteunen die hun studies niet kunnen betalen en later in ruil voor onze steun vrijwilligerswerk zullen doen op Talicud. Op die manier zal ons project ook gedragen worden door de mensen van daar en op termijn helemaal aan hen overgelaten kunnen worden.”

     

    Early birds

     

    Draag jij ook je steentje bij? Koop dan snel je ticket via www.dentalmission.be. Dental Mission @ De Schorre gaat door op 4 juni 2016 in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en begint om 15.00 uur. ticket 20 euro in voorverkoop. Aan de kassa betaal je 25 euro. Je kan het project ook steunen door een VIP-arrangement te kopen (200 euro). In een luxe tent beleef je dan de concerten van dichtbij met o.a. een walking dinner en gin- & champagnebar. Voor bedrijven zijn er speciale sponsorformules uitgewerkt.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    zaterdag 4 juni 2016

    15.00 uur – 1.00 uur


    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein De Schorre

    Schommelei 1 | 2850 Boom

     

     

    Sociale media:
    Dental Mission
    Dentalmission@deschorre


    Meer info:

    www.dentalmission.be

    Onthaalbalie De Schorre: onthaal@deschorre.be, T 03 880 76 00

    www.deschorre.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Wat zit er deze week in je pakket?
    19 mei (week 20)


    De lente brengt niet alleen frisse, knapperige groenten, maar ook heel jonge groenten, die extra veel smaak hebben. Bovendien kan je ze helemaal opeten, want ook hun loof is licht verteerbaar en smaakvol. Zo kan je deze week aan de slag met de jonge rode bietjes van boer Godfried van Wijngaardhof uit Westmalle.

    Ze zijn lekker zoet, ze zijn stevig, ze zijn knapperig en ze zijn overheerlijk: de bietjes zijn er weer! Jolien ging ermee aan de slag voor overheerlijke brownies, maar je kan er nog meer mee bereiden! Rode bietjes met loof hebben zoveel troeven dat wij enthousiast in onze handen klapten toen de boer ons zijn aanbod voor deze week bezorgde.
    "Bietjes, ja, in een slaatje met geitenkaas en munt!"
    "Of in een smoothie met sinaasappelsap en gember!"
    "Nee, gebakken in de oven, met wat anijszaad en tijm!"
    Wij kijken alvast reikhalzend uit naar donderdag, wanneer we aan de slag kunnen met die dieprode knolletjes! Uiteraard bezorgen we je dan weer een reeks receptentips zodat je zelf ook naar hartenlust zal kunnen smullen.

    Maar er zit nog veel meer lekkers in het pakket deze week - ontdek het zelf hieronder!

    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    - Koolrabi van Wijngaardhof in Westmalle
    - Jonge rode bietjes met loof van Wijngaardhof in Westmalle
    - Selder van Wijngaardhof in Westmalle
    - Eikenbladsla van Wijngaardhof in Westmalle
    - Lente-ui van Wijngaardhof in Westmalle
    - Rucola van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver
    - Radijsjes van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver


    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit hetzelfde.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:
    - Koolrabi van Wijngaardhof in Westmalle
    - Jonge rode bietjes met loof van Wijngaardhof in Westmalle
    - Romeinse sla van Wijngaardhof in Westmalle
    - Selder van Wijngaardhof in Westmalle
    - Radijsjes van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver


    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen selder, maar wel rucola van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver.

    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (19 mei 2016 - week 20). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

    De aardappelen van De Wriemeling zijn te bestellen aan 1,80 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt vóór woensdag 18 mei 12u: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/. Ook de asperges van Patrick Robeyns uit Schoten zijn nog te bestellen via onze webshop, maar haast je, want op = op!

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.



     

    www.stadsboerderijantwerpen.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    TalentWerkt@Gravenhof - Jongeren uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel focussen zich op hun talent en maken kennis met potentiële werkgevers


    Woensdag 18 mei nemen laatstejaars uit het middelbaar, jongeren en werkzoekenden tot 25 jaar deel aan TalentWerkt@Gravenhof. De leerlingen ontdekten deze voormiddag welke studiekeuze het beste aansluit bij hun interesses en hoe ze zich beter kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt. Werkzoekenden volgen deze namiddag nog workshops om zich beter te profileren tijdens het solliciteren. Ze praten er met managers van veertien bedrijven met een locatie in het Antwerpse, die hun bedrijf voorstellen en toelichten welke functies bij hen kunnen ingevuld worden.

     

    Jongeren uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel

    “Uit recente werkloosheidscijfers blijkt dat in Wilrijk het aantal niet-werkende werkzoekenden jonger dan 25 jaar het afgelopen jaar met 2,6% gedaald is. In absolute aantallen gaat het echter slechts om 8 jonge werkzoekenden minder. Op het Kiel is het aantal jonge werkzoekenden met 9% gestegen en in Hoboken zelfs met 14,5%.* Daarom richt deze (job- en) talentenbeurs zich tot laatstejaars uit het middelbaar, jongeren en werkzoekenden van 18 tot 25 jaar uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel. Deze jongeren staan immers op het punt een studiekeuze te maken of zijn op zoek naar een job die bij hen past”, licht schepen voor werk Marc Van Peel toe. “Op dit event krijgen ze een beter inzicht in hun talenten en competenties, de basis voor een goeie studiekeuze of de zoektocht naar werk. Bewust worden van wat ze willen en wat ze kunnen, sterkt deze jongeren bij het maken van een keuze of tijdens een sollicitatiegesprek.”

     

    Lokale bedrijven stellen zich voor

    Om studiekeuze en werk voor deze jongeren concreter te maken, werd afgestapt van een klassieke jobbeurs. Veertien bedrijven met een locatie in het Antwerpse (De Lijn, IKEA, VINCI Energies, De Blauwe Hond, Lux Lummen, PromoPlan, HRrail spoorwegen, Stegmann, ISS schoonmaakbedrijf, BPost, Hilaire Van Der Haeghe, Defensie, Sherlock SEO Agency en Lokale Politie Antwerpen) vulden de jobvloer.

     

    “Wij zijn al een tijdje op zoek naar jonge werknemers met een technische achtergrond. We hopen hier werkzoekenden te vinden met dit profiel die in de buurt van onze onderneming wonen. Dit heeft immers een voordeel voor beide partijen”, Fokke Minnesma, De Blauwe Hond.

     

    De invulling van vacatures was echter niet het hoofddoel, wel de toelichting over en de vereiste competenties voor jobs in hun onderneming. De jongeren kunnen de hele dag vlot met werkgevers spreken en vragen stellen over werken in deze bedrijven.

     

    “Wij zijn een familiebedrijf, dus geen grote organisatie en ook niet de bekendste. Technische profielen zijn moeilijk te vinden. Wij willen een beter netwerk uitbouwen met jongeren uit de buurt die techniek interessant vinden, en dat niet alleen voor jobs maar ook als stageplaats. De merken die we verdelen zijn bekend, maar wij willen onszelf ook beter bekendmaken als werkgever en dit sluit helemaal aan bij de opzet van deze job- en talentenbeurs”, Sara Crooymans, Hilaire Van Der Haeghe.

     

    Formaat nodigde scholen in de buurt uit om in de voormiddag met 150 laatstejaars middelbaar de talentenbeurs te bezoeken. VDAB nodigde voor de namiddag 669 werkzoekenden uit voor de talentenbeurs. Dat is het aantal laag- en middengeschoolde werkzoekenden van 18 tot en met 25 jaar uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel dat momenteel ingeschreven is bij VDAB. In de namiddag is de job- en talentenbeurs ook vrij toegankelijk voor alle jongeren uit de buurt, die een studiekeuze willen maken of op zoek zijn naar werk.

     

    “Wij zijn een uitzendbureau dat in regio Zuid-Antwerpen met lokale bedrijven samenwerkt. We zijn voor hen op zoek naar jonge werkzoekenden uit de buurt, want die beschikken nog niet altijd over een wagen en zoeken werk op de lokale arbeidsmarkt. We hebben technische vacatures die perfect aansluiten bij de workshops die hier vandaag gegeven worden”, Tom Maes, Stegmann.

     

    Workshops rond studie- en beroepskeuze en solliciteren

    Laatstejaars uit het middelbaar ontdekten deze voormiddag studie- en knelpuntberoepen in economische sectoren als techniek, chemie en logistiek en internationale handel en kwamen dus te weten dat deze richtingen veel kans op werk bieden. Ze zochten zelf uit welke beroepen bij hen passen en waar ze veel kans maken op werk.

     

    “We moesten meedoen, creatief zijn en flink opletten om zelf uit te zoeken welk beroep we echt willen doen. Daarvoor kregen we verschillende opdrachten. Ze hebben ons wakker geschud om in te zien dat dit belangrijk is”, Kyana Van Tongerloo (18 jaar).

     

    “We hebben heel actief nagedacht over de job waarvoor je wil solliciteren. Je moet je focussen op vacatures die je echt wil doen, waarvoor je gemotiveerd bent, want dan kan je beter jezelf zijn, en trots en fier dat je die job wil doen. Dan ben je ook geloofwaardiger. Ook heb ik bijgeleerd dat ik in mijn cv en brief mijn ervaring en stage zeker moet vermelden, want dat telt mee”, Oumaima Azzouz (19 jaar).

     

    Werkzoekenden volgen ook deze namiddag nog workshops die hen bewust maakten van hun sterke kanten zodat ze ook zelfbewuster kunnen solliciteren.

     

    TalentWerkt@Gravenhof, het resultaat van samenwerking

    Het opzet van deze eerste TalentWerkt@Gravenhof om iets te doen aan de jongerenwerkloosheid in Hoboken, werd uitgewerkt door het district Hoboken in nauwe samenwerking met de stad Antwerpen – Business en Innovatie, VDAB en jongerenorganisatie Formaat.

     

    Het concept van deze (job-) en talentenbeurs, op maat van de jongeren uit Hoboken, Wilrijk en het Kiel, groeide uit de overtuiging dat het event laagdrempelig moest zijn – iedereen moest heel aanspreekbaar zijn – en vertrekkende vanuit de talenten van de jongeren.

     

    De organisatoren brachten bedrijven en jongeren samen. Lokale bedrijven, die deze jongeren willen ontmoeten, nemen de tijd om ze hun bedrijfsactiviteiten toe te lichten. De workshops zijn gericht op het sterker maken van de jongeren in hun zoektocht naar werk.

     

    Scholen werden aangeschreven om TalentWerkt te bezoeken in de voormiddag, jongeren en werkzoekenden bezoeken de job- en talentenbeurs in de namiddag.

     

    De workshops worden georganiseerd door Talentenstroom, Talentenfabriek, Levanto, Kavka en VDAB; organisaties die werken met jongeren en gespecialiseerd zijn in alternatieve opleidingen en begeleiden naar werk. Formaat en WIJ-partners, lokale organisaties die jongeren intensief begeleiden naar werk zijn ook aanwezig.

     

    “Jongeren kunnen bij ons ervaren wat knelpuntberoepen inhouden. Ze moeten een flenzenconstructie perfect in elkaar steken en dat geeft aan wat een pijpfitter moet doen. Als onderhoudstechnicus leren ze een plan lezen en samenwerken tijdens het monteren van een sleutelopdracht. Voor de job van PLC programmeur is er een oefening waaruit ze kunnen testen of ze logisch en in logaritmes kunnen denken”, Pascale Segers, Talentenfabriek.

     

    “In een bevoorradingsspel moeten de jongeren zowel in de productie als in het logistieke proces telkens keuzes maken in functie van duurzaamheid, tijd en kostprijs. Door deze beslissingen leren ze de logistieke keten kennen. Als planner krijgen ze de opdracht vier havens aan te doen en mogen ze de containers maar één keer laden en lossen; goed leren plannen dus. Daarnaast helpen wij ze met het ontdekken van de competenties, nodig in de verschillende logistieke beroepen in de maritieme sector”, Mieke Coppieters, Talentenstroom.

     

     

    Deze actie maakt deel uit van JongerenAanBod. In Antwerpen bundelen de stad, VDAB, OCMW en het middenveld hun acties tegen jeugdwerkloosheid. Samen informeren, inspireren en begeleiden ze jongeren naar de juiste job. Ze betrekken jongeren en stimuleren hen om zelf innovatief aan de slag te gaan.
































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    Ontmoet de ketnethelden Sieg en Maureen op #YouLoveTech op PITO Stabroek
    Zondag 22 mei, van 10 tot 17 uur, Stabroek #YouLoveTech

    14 uur: Bekendmaking winnaars Clics Challenge door Sieg en Mareen

    Met You Love Tech beleef je de opendeurdag van PITO Stabroek helemaal in festivalstijl. Ketnethelden Sieg en Maureen komen langs en maken de winnaar bekend van de Clics Challenge, een wedstrijd die kinderen en jongeren uitdaagt om het voertuig van de toekomst te ontwerpen. Heb je een hart voor dieren? Van geiten melken, roofvogelshow tot doggy dance: op de opendeurdag op zondag 22 mei beleef je het allemaal! Van Elektromechanica tot Landbouw, van Industriële Wetenschappen tot Plant, Dier en Milieu,… Geïnteresseerden vinden op PITO alvast hun ding. Iedereen is welkom in Stabroek van 10 tot 17 uur.

    Creatieve en technisch ingestelde jongeren kijken al lang uit naar de opendeurdag van PITO Stabroek. De provinciale school organiseert samen met Clics en de Ketnethelden Sieg en Maureen een uitvinderswedstrijd. Ze dagen de kinderen uit een voertuig van de toekomst te ontwerpen. Wie wil deelnemen kan zijn of haar voertuig binnenbrengen vanaf woensdag 18 mei van 14 tot 16 uur, zaterdag 21 mei van 10 tot 12 uur en ten laatste op zondag 22 mei van 10 tot 12 uur. Deelnemen kan je individueel of samen met vrienden of klasgenoten.
    Het maakt niet uit of het voertuig kan rijden, vliegen, duiken of zich verplaatsen in de tijd, de jonge bedenkers kunnen volledig hun ding doen. Met deze wedstrijd wil PITO jongeren uitdagen om hun STEM-talenten te ontdekken..

    Tijdens de opendeurdag van PITO Strabroek op 22 mei kiezen Sieg en Maureen vakkundig het knapste ontwerp uit en maken de winnaar om 14 uur bekend. Die krijgt een meet & greet met de twee helden van Ketnet en een verrassingspakket.

    De leerlingen van de Vrije basisschool Sint-Jozef in Kalmthout aan het werk voor de Clics Challenge

    copy richt Provincie Antwerpen

    Een druk programma  

    De leerkrachten en leerlingen van PITO Stabroek zorgen ervoor dat er heel wat te beleven valt tijdens de opendeurdag. Een greep uit het programma: 

    Voel je een echte havenarbeider en bouw in de rol van 'pijpfitter' je eigen waterdichte leiding. Wij brengen buizen, flenzen, bouten en sleutels mee. Jij bevestigt ze correct aan elkaar. Houdt je constructie stand als we een druktest doen?

    Gek op dieren? Op de opendeurdag kom je ze in alle maten en gewichten tegen: van toiletteren van koeien, Natural horsemanship en demo paardrijden, geiten melken, doggy dance en toiletteren van honden tot op de foto gaan met een halsbandparkiet! Er is een stand van levend erfgoed en je kan zelfs een kip kopen!

    Bij de afdeling tuinbouw kan je plantjes en groenten kopen zoals tomatenplantjes. Zo kan je meteen zelf beginnen met je groententuin en je krijgt er tips bij van de leerlingen. Ook de oogst van bio-groenten kan je bewonderen en wie durft kan een hapje met insecten eten.

    #YouLoveTech

    #YouLoveTech is de komende maanden dé slogan om techniek en wetenschap hip te maken bij jongeren. In de sfeer van een festival wil de provincie Antwerpen de komende maanden kinderen en jongeren uit de bol laten gaan met wetenschap en techniek op talloze activiteiten en opendeurdagen. Doel? Ervoor zorgen dat zij met volle goesting kiezen voor een technische studierichting want bedrijven schreeuwen om technisch talent. www.youlovetech.be

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:

    Binnenbrengen ontwerpen voor Clics Challenge:
    Woensdag 18 mei van 14 tot 16 uur, zaterdag 21 mei van 10 tot 12 uur, zondag 22 mei van 10 tot 12 uur.

    Opendeurdag: zondag 22 mei 2016, van 10 tot 17 uur

    Prijsuitreiking tijdens opendeurdag
    14 uur: Prijsuitreiking Clics Challenge met Sieg en Maureen en gedeputeerde Inga Verhaert

    Waar:
    PITO Stabroek , Laageind 19, Stabroek

    Website:
    http://www.youlovetech.be/home/scholen/pito/opendeurdag/
    Clics Challenge (filmpje)
    Ontdek hier alle richtingen op PITO Stabroek (filmpje)

    Social media:
    Evenementspagina Facebook
    Facebookpagina PITO Stabroek

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sant'egidio

    2016

    OUD OF THE BOX - 10 JAAR SIMEON EN HANNA

    zaterdag 21 mei 2016 14u – 17u

    Antwerpen, Kammenstraat 51

    Weinigen zullen het weten, maar temidden van de hippe winkels van de Antwerpse Kammenstraat, ligt ook het kleinste en fijnste rusthuis van België verscholen.

    In Simeon en Hanna wonen acht vaak hulpbehoevende ouderen samen in een kleinschalige en familiale formule. Ieder beschikt over een eigen kamer, een koppel over een tweepersoonskamer. Woonkamer en  keuken zijn gemeenschappelijk, maar er is extra ruimte om bezoekers te ontvangen. Er is een prachtige binnentuin aan verbonden.

    Het geheim van Simeon en Hanna zit niet zozeer in de infrastructuur. Wel in de sfeer: directeur Filip Wieërs en verpleegster Veronique Wetzels zorgen, geholpen  door enkele professionelen en tientallen vrijwilligers, voor een menselijk en familiaal klimaat. Zoals in ‘Winter in Gloster Huis’, de recente succesvolle roman van de Nederlandse schrijfster Vonne Van der Meer, worden oudere mannen en vrouwen hier extra in de watten gelegd. Uur van opstaan en slapengaan zijn vrij, inspraak in de keuze van het menu is groot. Wie kan en wil, kan zelf een handje helpen in de tuin of in de keuken.

    Ook uniek is het feit dat hier tientallen vrijwilligers gratis een handje komen toesteken. Een kinderhoek zorgt ervoor dat ook de allerkleinsten hier thuis zijn. Velen van de vrijwilligers zijn van uitheemse afkomst. Zo werd Simeon en Hanna niet alleen een brug tussen generaties, maar ook tussen culturen. Het maakt de vreugde in Simeon en Hanna alleen maar groter, zowel voor wie geholpen wordt als voor wie komt helpen.

    Simeon en Hanna bestaat nu tien jaar. Nu zaterdag, 21 mei 2016 staat een feestelijke namiddag op stapel, met als titel ‘Oud of the Box – Uw grijsaards zullen visioenen zien’. Sprekers zijn vice-premier Kris Peeters, die als Vlaams minister-president tien jaar geleden het idee om een kleinschalig en familiaal WZC op te starten, een warm hart toedroeg; de Nederlandse successchrijfster Vonne van der Meer die behartigenswaardige dingen schrijft over de waarde van het leven van hoogbejaarden; Carla Molenberghs, directeur van ‘Huis Perrekes’, een referentie in Vlaanderen voor de omgang met dementerende ouderen en bekend van onder meer het zangkoor ‘De Betties’. En Hilde Kieboom, verantwoordelijke van de Gemeenschap van Sant’Egidio in België en vice-voorzitter van de beweging wereldwijd.

    Sant’Egidio, die Simeon en Hanna runt, wil met dit initiatief aantonen dat een warm, menselijk en betaalbaar alternatief mogelijk is voor de schipbreuk die het leven  van veel ouderen in onze samenleving vaak is, zeker voor wie hulpbehoevend wordt. Solidariteit, vriendschap en gratis inzet maken het verschil.

    De media zijn vriendelijk uitgenodigd om een impressie te geven van dit goed bewaard geheim op deze feestdag van Simeon en Hanna, zeker het kleinste en wellicht ook het fijnste huis voor ouderen van het land.

    Voor meer info: Jan De Volder 0495 79 50 91 of 03 229 04 10

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZVC-GS-HOBOKEN

             5----0                                                                                                                                                                   

     

     

     

    Op deze onheilspellende vrijdag de dertiende kon GS Beobank Hoboken slechts kortstondig de hoop op een mirakel koesteren…

     

    De talrijke toeschouwers in het sportcentrum van Thulin zagen beide ploegen een evenwichtige start nemen waarbij de doelverdedigers zich onderscheidden met enkele fraaie reddingen.

     

    Orazio Valenti maakte dankbaar gebruik van een Hobokense defensieve blunder om de score makkelijk te openen (1-0).

     

    De goudzwarten wierpen al hun gewicht in de weegschaal. Zij stuitten op een stugge Henegouwse gordel die de harde contacten niet schuwde: in de 18’ noteerden we reeds de vijfde blauwe kaart op het conto van de lokalen toen de doorgebroken Steven Dillien brutaal van de sokken werd gelopen. Even later verscheen Hicham Channouf op een diepe voorzet van de Wilrijkenaar oog in oog met Roberto Apareicido Gozi, de jonge talentrijke ST-doelman liet zich niet vermurwen.

     

    In de 23’ sloeg het noodlot nogmaals toe: een forse trap van Steven Dillien werd gestopt, tijdens de daaropvolgende tegenaanval reet een striemend onderonsje tussen Jonnatha Goncalves Mendes en Bruno Barboza de Hobokense afweer aan flarden (2-0).

     

    Afstandsschoten van Karim Akajoua en Hicham Channouf wijzigden niets aan het feit dat de rust met een bedenkelijke stand werd ingegaan.

     

    Onmiddellijk na de hervatting liep de schade nog hoger op. Marcelo Gonçalves Padilha glipte langs de rechterflank voorbij zijn bewaker en vond de goedgevolgde André Pereira de Campos (3-0).

     

    Nadat Steven Dillien zonder succes alleen voor de alweer onverschrokken Roberto Apareicido Gozi opdook, vroeg GS-coach Rudy Smet een time-out en besliste om Antoine Lemaire als meespelende doelman te bezigen. Met een gapende doelmond in de achtergrond zochten de Hobokenaars naar een opening maar in de zone van de waarheid liep het al te vaak mis. Selaklean Thulin bewees ook op verdedigend vlak stevig in de schoenen te staan.

     

    Tot overmaat van ramp verloor GS Beobank Hoboken nu ook haar kapitein: Karim Akajoua zag zich verplicht om een quasi gemaakt doelpunt met de hand te voorkomen en werd met een geel karton van het terrein verwezen.

     

    Mustapha Aabbassi vond eindelijk een gaatje, bediende de aanstormende Hicham Channouf, diens volley zoefde over de dwarsligger. Een vrijschop van deze laatste tot bij de vrijstaande Imad Amazou bracht evenmin zoden aan de dijk.

     

    De Hobokense blauwe foutenlast bereikte het fatale maximum en een mopperende Imad Amazou mocht op zijn beurt met een gele sanctie opkrassen. De malaise greep helemaal om zich heen.

     

    In de 52’ was het zover: André Pereira de Campos mocht vanop negen meter aanleggen, Olivier Verhanneman kwam voor die gelegenheid opnieuw onder de deklat postvatten en pareerde schitterend. Het mocht echter niet baten. Drie minuten later benutte Marcelo Gonçalves Padilha bezoekend balverlies om het projectiel in de lege tent te lepelen (4-0).

     

    Hoezeer onze jongens zich ook inspanden, zelfs een troostende eerredder werd hen niet gegund. De paal en een voetveeg van Roberto Apareicido Gozi staken er een stokje voor.

     

    Erger nog, een nieuwe negenmeter, deze keer wel omgezet door Marcelo Gonçalves Padilha, maakte de afgang compleet (5-0). Het laatste fluitsignaal van het arbitrale duo Juan Ortega-Régis Bawin klonk als een verlossing.

     

    Een integraal beeldverslag en een samenvatting van deze terugwedstrijd in de halve finale van de play-offs kan u eerstdaags bekijken op de website van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) onder de rubriek “video’s” www.fwbb.be/nl.

     

    Geen verlenging van de landstitel voor GS Beobank Hoboken. ARB Hamme en Selaklean Thulin zullen onder elkaar uitvechten wie zich tot kampioen in de hoogste afdeling van de huidige nationale competitie mag kronen. Toch krijgt onze club nog de kans om dit seizoen een mooie prijs te pakken wanneer op zaterdag 4 juni a.s. om 21:00 uur in het Eurovolleycenter in Vilvoorde de finale van de Beker van België tegen Anneessens 25 Bruxelles wordt aangevat. Dan zal er wel uit een ander vaatje moeten getapt worden en rekenen we op de onvoorwaardelijke steun van alle GS-supporters en -sympathisanten. Tot dan!

     

    samenstelling Selaklean Thulin:Roberto Apareicido Gozi (d), Stefano De Carolis(d), Jonnatha Goncalves Mendes, André Pereira de Campos (1), Michel Souza Moraes, Orazio Valenti (1), Bruno Barboza (kpt) (1), Adam Zriwil, Lucas Diniz Pinheiro, Marcelo Gonçalves Padilha (2), coach Abdellak Ouafik en assistent-coach Nourredinne Boumediane.

     

    samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire, Hicham Channouf, Imad Amazou, Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi,Safouane Channouf, Steven Dillien,Xavier Potvin, coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

     

    Voor onze beloften zit de campagne 2015-2016 er definitief op. In de halve finale van de Beker van Antwerpen bleek Africa United een maatje te sterk voor de discipelen van coach Youssef Achbari (3-6).

     Met sportieve groeten

    Marc De Bock                                                                                                                                                                

     

    GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

     

    - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

    - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

    - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25 - 0497 43 56

     

    _______________________________________________

     

    G

     

     

     

     

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!