Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    26-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN



    26 | 07 | 2016

    Bouw fietsbrug over de Singel op F1 fietsostrade Antwerpen-Mechelen gestart
    In augustus slechts 1 rijstrook van de Singel beschikbaar

    In augustus plaatst aannemer Mols op de middenberm van de Singel de eerste steunpilaar voor een fietsbrug. De provincie Antwerpen, de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen bouwen die brug om fietsers vlot en veilig de stad in en uit te loodsen. Tijdens de werken is er op de Singel, ter hoogte van het station Antwerpen-Berchem, in elke rijrichting slechts 1 rijstrook beschikbaar. Fietsers en voetgangers ervaren geen hinder.

    De toekomstige fietsbrug verbindt de Berchemse Posthofbrug met het nieuwe fietsparkeergebouw van het station Antwerpen-Berchem. Elke werkdag steken meer dan 5000 fietsers het kruispunt van de Antwerpse Singel en de Posthofbrug over. De nieuwe fietsbrug brengt fietsers veilig en snel over dat drukke kruispunt. Veilig, want ze kruisen geen ander verkeer, en snel, want de verkeerslichten vallen weg.

    “Met de fietsbrug maken we de binnenstad van Antwerpen via de F1 fietsostrade Antwerpen-Mechelen rechtstreeks bereikbaar”, ”
    licht Luk Lemmens, provinciaal gedeputeerde voor Mobiliteit toe. “Het provinciebestuur werkte hard aan de aanleg van die F1. Sinds vorig jaar fiets je in één rechte lijn van het station Antwerpen-Centraal tot aan het station Mechelen-Nekkerspoel.

    We investeren stevig in kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur die het verschil maakt”, vult Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts aan. “Zo verleiden we meer mensen om ook in het woon-werkverkeer te kiezen voor de fiets. Met deze nieuwe fietsbrug garanderen we dat je met de fiets veilig, snel en comfortabel op je bestemming geraakt”.

    Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “De route van een fietser is slechts even comfortabel als het zwakste punt van de hele route. Daarom werken we deze legislatuur verschillende grote en kleine missing links weg. We zetten fors in op veilige en comfortabele fietsroutes.

    Singel ter hoogte van het station Antwerpen-Berchem - Copyright: Provincie Antwerpen

    Sinds voorjaar 2015 kunnen treinreizigers hun fiets comfortabel en veilig in het nieuwe fietsparkeergebouw bij het station Antwerpen-Berchem parkeren. Voor fietsers zal het station dankzij de nieuwe fietsbrug en fietsostrade bereikbaarder zijn dan ooit.

    Werken in verkeersluwe periode
    Ter hoogte van het station Antwerpen-Berchem is in augustus in elke rijrichting slechts één rijstrook beschikbaar op de Singel. De wegversmalling situeert zich tussen de kruispunten van de Singel met de Posthofbrug en met de Borsbeekbrug. Voor werken op de smalle middenberm van de Singel heeft aannemer Mols extra ruimte nodig. De wegversmalling is bewust gepland in de vakantiemaand augustus omdat er dan minder verkeer is. Fietsers en voetgangers ervaren geen hinder van deze werken. Als alles volgens planning verloopt, zijn alle rijstroken van de Singel vanaf 1 september opnieuw beschikbaar.

    Mooi voorbeeld van samenwerking
    De kosten voor de bouwwerken bedragen 3.319.677,50 EUR. De Vlaamse overheid en de provincie Antwerpen betalen elk 1.327.871 EUR. De stad Antwerpen legt het resterende bedrag van 663.935,50 EUR bij. De provincie Antwerpen deed het voorbereidende studiewerk en de NMBS coördineert nu de bouw van de fietsbrug.
    Via het EFRO-fonds ontvangt de provincie Antwerpen 907.740,67 EUR subsidies. De fietsbrug is namelijk belangrijk voor de regionale en economische ontwikkeling omdat ze meer mensen op de fiets zet voor functionele verplaatsingen. EFRO staat voor Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.


    Ter info voor de pers: Op 24 augustus 2016 om 14 uur nodigen gedeputeerde Luk Lemmens en minister Weyts u uit voor de eerste-steunpilaarplaatsing (ipv eerstesteenlegging). De officiële uitnodiging volgt half augustus.














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    .

    Avondmarkt aan het Zilvermeer
    29 juli en 12 augustus, vanaf 17 uur , Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Mol

    Elk jaar organiseert het Zilvermeer een gezellige avondmarkt. Niets is zo fijn als shoppen bij zomerse temperaturen. Kuier lekker langs de verschillende kraampjes op vrijdag 29 juli en vrijdag 12 augustus vanaf 17 uur tot en met 21 uur.

    Heb je zin in een hapje of een drankje of wil je gewoon gezellig shoppen, het kan allemaal op onze avondmarkt. Je kan er verscheidene kledingkraampjes vinden, ook sierraden en allerlei (lederen) accessoires. Zoetebekken komen zeker ook aan hun trekken bij de wafel- en snoepkramen. Heb je een last-minute cadeau nodig? Geurkaarsen, sjaals, beeldjes en aardewerk vind je er allemaal. Vanaf 17 uur is de toegang tot het Zilvermeer voor iedereen gratis. Meer informatie vind je op www.zilvermeer.be.

    Gezellige drukte op de avondmarkt foto copy richt provincie antwerpen

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    29 juli en 12 augustus 2016, 17 uur - 21 uur

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, Mol

    Deelnameprijs:
    Gratis vanaf 17 uur

    Website:
    www.zilvermeer.be

    Social media:
    www.facebook.com/ZilvermeerMol
    www.twitter.com/ZilvermeerMol #avondmarkt








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Samen aan de slag:

    Hooien in augustus
    zaterdag 20 augustus 2016 van 13u30 tot 16u30 - provinciaal groendomein Rivierenhof (2100 Deurne / Antwerpen)

    Steek de handen uit de mouwen als vrijwilliger voor een (halve) dag

    Met maar liefst twaalf verschillende activiteiten kun je in dit jaar onder het motto ‘Samen aan de slag’ als occasioneel vrijwilliger in het Rivierenhof helpen bij het bouwen van dierenhuisjes, vlechten van wilgentakken tot speelse parkelementen, het oogsten van zaden, het planten van bloembollen, het beschermen van bomen, enz. Deze nieuwe ontwikkeling komt na tien jaar vrijwilligerswerking tegemoet aan de behoefte van parkgebruikers die iets willen doen voor het Rivierenhof maar zich niet op regelmatige basis kunnen engageren om mee te helpen op de Kinderboerderij of aan de slag te gaan als vrijwillig vuilprikker of rozentuingids.

     

    Augustus: oogstmaand!

    Het is weerom tijd om de hooilanden te maaien. Het maaisel moet worden bijeen gerijfd en afgevoerd. Met een riek in de hand is dat behoorlijk intensief. Het ambachtelijk, verzamelde maaisel wordt vervolgens gedroogd en in botten geperst: meteen goed als wintervoer voor de koeien op de Kinderboerderij.

     

    We vliegen er samen in op zaterdag 20 augustus 2016 van 13u30 tot 16u30.

    Afspraak aan het domeinwachtersgebouw Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne. Meedoen is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht.

    Inschrijven kan vanaf 1 augustus 2016 bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

    Copyright: provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    zaterdag 20 augustus 2016 van 13u30 tot 16u30.

    Waar:
    Provinciaal groendomein Rivierenhof, afspraak aan het domeinwachtersgebouw, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne.

    Deelname:
    Gratis! Vooraf inschrijven is verplicht.

    Inschrijven kan vanaf maandag 1 augustus 2016 bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

     

    Website:
    www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

    Social media:
    www.facebook.com > Rivierenhof


    Meer info:
    Domeinwachters T 03 360 52 18






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

    21 Juli viering stadspark stond in het teken van vrede maar dit lijkt een utopie te zijn door het aanhoudend geweld in de wereld de terroristische aanslagen hier bij ons en in Frankrijk en problemen in Turkey het vluchtelinge probleem in Europa en ons landje toch mogen we de moed niet opgeven en zeker geen angst laten blijken en gewoon blijven voortdoen met naar buiten te komen  de regering heeft   fase 3 uitgroepen en zal er alles aandoen om ons te beschermen zo ook ons stadsbestuur van Antwerpen heeft veiligheids maatregels al getroffen, de bloemenkransen in Antwerpen werden aan het standbeeld Koning Albert 1 monument der gesneuvelden 1914-1918 en 1940-1945  en Leopold plaats  het standbeeld van Leopold 1 de eerste koning der Belgen van 1831-1865 gelegd.





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN

    Schepen voor sport Ludo Van Campenhout opende het sportopia park spoor noord en ging enkele attracties uitproberen.





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    19_JULI_2016

    INGA VERHAERT

    Algemene bevoegdheden:
    Onderwijs
    Jeugd
    Communicatie
    Energie
    ICT


    Specifieke bevoegdheden:
    Arboretum Kalmthout
    Mobiliteitsvisie Noorderkempen
    Covoorzitter Kempens Landschap

    PROVICIE PIONIERT MET NIEUWE FORMULE GROEPSAANKOOP

    NOG MAAR 1X INSCHRIJVEN AUTOMATISCH VERZEKERD VAN VOORDELIG ENERGIECONTRACT


    De Provincie Antwerpen lanceert de toekomst van de groepsaankopen groene stroom. Op vraag van heel wat deelnemers automatiseert ze het inschrijvingssysteem. Wie zich nu inschrijft voor de groepsaankoop krijgt de volgende jaren vanzelf het winnende bod toegestuurd. Zo vermijdt de provincie dat je uit vergetelheid eindigt met een te duur verlengingscontract.  De Provincie Antwerpen vervult hiermee opnieuw een pioniersrol, nadat ze eerder in 2010 de groepsaankopen in de markt zette.

     

    De inschrijvingen voor de  succesvolle groepsaankoop groene stroom van de Provincie Antwerpen zijn weer gestart. Een van de grote troeven is het feit dat deelnemers volledig 'ontzorgd' worden. Ze moeten zich enkel inschrijven en de veiling afwachten. Als ze het bod van de winnende leverancier accepteren zorgt de provincie voor hun overstap. Na 6 edities en 287.000 deelnemers gaat de Provincie Antwerpen als eerste nog verder in die dienstverlening. Met de nieuwe formule schrijven deelnemers zich nu nog 1 keer in en zijn vanaf dan verzekerd van een voordelig contract.

     

    63% gezinnen zit in top 10 duurste energiecontract

    Inga Verhaert, initiatiefneemster van de groepsaankopen: "Maar liefst 63% van de Vlaamse gezinnen heeft vandaag nog een contract lopen voor de 10 duurste energieproducten op de markt. Dat is een enorme groep mensen. We willen ook deze mensen bereiken en aan een goedkoop energiecontract helpen. Bovendien merkten we dat heel wat groepsaankopers zich bij een volgende editie opnieuw vergaten in te schrijven. En zo eindigen ze wel eens met een duurder verlengingscontract, zonder het te beseffen. Daarom gaan we nu nog een stap verder in onze dienstverlening. Je energiefactuur hou je best minstens een keer per jaar kritisch tegen het licht. Dat is zoals een tandartsbezoek. Een keer per jaar moet je gaan. Vergeet je dat, krijg je tegenwoordig bij het volgende tandartsbezoek een gepeperde rekening. Met de energiefactuur kan het net zo lopen. Daarom gaan we je tarief voortaan elk jaar automatisch controleren. Een verzekering tegen vergeetachtigheid en te hoge facturen zeg maar. "

     

    Inschrijven voor de 7e groepsaankoop kan via www.samengaanwegroener.be tot en met 11 oktober 2016.

     

    Inga Verhaert: "Het succes van de vorige edities heeft het ruimschoots bewezen. De groepsaankopen werken! Hoe groter de groep mensen die zich verenigen in de groepsaankoop, hoe groter de kortingen die we kunnen bedingen. In de voorbije jaren hebben 287.000 mensen heel wat geld bespaard. En wie weet, zal de groep met deze extra service de komende jaren nóg sterker groeien. Portemonnee en milieu zullen er wel bij varen."

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    www.samengaanwegroener.be

























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Wat zit er deze week in je pakket?
    20 juli (week 29)


    Nationale feestdag deze week, en dus leveren we een dagje vroeger. Je kan je pakket al op woensdag gaan ophalen in je trefpunt, en zo op je vrije dag lekker koken met groenten recht van 't veld!

    Deze week zal je je pakket al van ver kunnen ruiken, want er zit heerlijke basilicum in, van Wijngaardhof in Westmalle. De bussel in je pakket is zo groot, dat je er met gemak een aantal keer pesto mee kan maken, en er dan nóg van kan genieten. We geven je daarom woensdag extra tips mee over hoe je de basilicum kan verwerken, en ook bewaren. Verder zal je ook een prachtige venkelknol mét loof vinden, die je kan gebruiken in het recept dat Jolien voor ons schreef: venkel-komkommertorentjes met granaatappelpitjes, besprenkeld met een look-gember-citroendressing. We zetten het recept morgen online!
    Verder kan je deze week ook nog kersen kopen: zowel de Bigarreau- als de Kordiakersen zijn beschikbaar, en wel in onze webshop via deze link, voor levering deze woensdag! Ze zijn nog te bestellen tot 20u vanavond maandag 18 juli, dus haast je naar de webshop!


    De seizoensgroenten (en uitzonderlijk fruit!) die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:

    - Venkel van De Voldoening in Wachtebeke
    - Ijsbergsla of andijvie van De Voldoening in Wachetebeke
    - Rode ui van De Wriemeling in Herent
    - Koolraap van De Wriemeling in Herent
    - Wortelen van De Wriemeling in Herent
    - Warmoes van Wijngaardhof in Westmalle
    - Basilicum van Wijngaardhof in Westmalle

    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen koolraap, wortelen, andijvie of ijsbergsla, maar wel patisson en courgette van De Wriemeling en Kordiakersen van Gilissen in Riemst.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:
    - Venkel van De Voldoening in Wachtebeke
    - Warmoes van Wijngaardhof in Westmalle
    - Basilicum van Wijngaardhof in Westmalle
    - Ijspegeltjes van Wijngaardhof in Westmalle
    - Koolraap van De Wriemeling in Herent

    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen koolraap en geen warmoes, maar wel courgette van De Wriemeling en Kordiakersen van Gilissen in Riemst.


    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (20 juli 2016 - week 29). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

     

    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.



     

    www.stadsboerderijantwerpen.be









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18 |07 | 15

    Bereikbaarheid stadsdiensten op 21 en 22 juli

     

    Op feestdag donderdag 21 juli (Nationale feestdag) en brugdag vrijdag 22 juli geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten en OCMW. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad Antwerpen gesloten. Tijdens brugdagen zijn een aantal diensten geopend. Een brugdag is een verlofdag die aansluit op een bestaande feestdag.

     

    Zo zijn bv. de bibliotheken, de stadswinkel,overdekte zwembaden, sportinstellingen en het Maagdenhuismuseum op 22 juli geopend. De stedelijke musea, openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg zijn zelfs open op zowel 21 als 22 juli. Ook de bezoekerscentra van Visit zijn die twee dagen open.

     

    Op www.antwerpen.bestaan de openingsuren vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.

     

    Geen afvalophaling omwille van feestdagen

    Op woensdagavond 20 en donderdag 21 juli overdag wijzigt de afvalophaling. Antwerpenaars uit die ophaalzone mogen uitzonderlijk hun huisvuil aanbieden tussen donderdagavond 20 uur en vrijdagmorgen 7 uur. Het afval wordt dan vrijdag opgehaald. Bij twijfel kijken Antwerpenaars het best hun ophaalkalender goed na. U vindt de kalender ook op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. Op 21 juli zijn de containerparken gesloten.

     

    Wie twijfelt, kan het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie, op het telefoonnummer 03 22 11 333. Op woensdag 20 juli en vrijdag 22 juli is het stedelijk contactcenter geopend van 9 tot 17 uur. Op donderdag 21 juli is het stedelijk contactcenter gesloten.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    18 | 07 | 2016

    Provincie Antwerpen leert 70.000 kinderen zich veilig bewegen in het verkeer
    10op10 zet zich in voor een evenwichtige verkeerseducatie

    Al sinds 2001 organiseert de provincie Antwerpen het 10op10-project, een initiatief om een evenwichtige verkeerseducatie uit te bouwen in basisscholen. Naast een begeleidingsproject op maat voor elke school, kent 10op10 ook deellabels toe voor de verkeerseducatie van de scholen. Dankzij dit initiatief genoten maar liefst 70.000 kinderen dit jaar van een evenwichtige verkeerseducatie. 247 scholen van het basisonderwijs namen deel aan het 10op10-project.

    “Jong geleerd is oud gedaan, daarom ondersteunt de provincie Antwerpen met het 10op10-project de actieve verkeerswerking op school. Geen passieve aanpak, maar praktijklessen verkeer op de speelplaats en achteraf ook op straat. Want leren is doen! Voor een goede verkeerseducatie volstaat de theorie niet, er zijn praktijklessen op de speelplaats en in de schoolomgeving nodig.”, zegt gedeputeerde Luk Lemmens. Een persoonlijke begeleiding, bruikbare lesfiches, vormingen op maat, een mascotte die verkeersacties mee ondersteunt, … Dit zijn maar enkele van de 10op10-producten die het project kleur geven. Voor verkeersveilige initiatieven van scholen en gemeenten, kende de provincie Antwerpen daar bovenop ook €76.767 aan subsidies toe, bijvoorbeeld voor de aankoop van fluovestjes of lesmateriaal.

    De provincie Antwerpen draagt via het 10op10-project bij aan slimme kinderen, een veilige schoolomgeving en een hoge ouderbetrokkenheid. De samenwerking tussen leerkrachten, gemeenten en lokale politie draagt bij tot een succesvolle actie. Maar liefst 141 leerkrachten namen deel aan de gratis 10op10-vorming. Met meer dan 8.000 downloads zijn de handige lesfiches een populair product. Mascotte Milo bracht 165 bezoeken aan verschillende scholen. 10op10 kan tevreden terugblikken op een verkeerseducatief schooljaar 2015-2016.

    10op10 leert 70.000 kinderen zichzelf bewegen in het verkeer - copyright: provincie Antwerpen

    Ook volgend schooljaar 10op10 weer in de praktijk

    Ook volgend schooljaar zet de provincie Antwerpen haar 10op10-team opnieuw in om een evenwichtige verkeerseducatie uit te bouwen. Scholen die willen deelnemen aan het project kunnen zich inschrijven op www.provincieantwerpen.be.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het fretje
    Deze fret was gevonden in hobokense industie en tot me gebracht door vrienden die daar een zaak hebben een foto gemaakt en uitgehangen op het politie bureel en op facebook geplaatst toch geen reactie zal weer een dier uitgezet zijn om vakantie?
    Contact opgenomen met de Nederlandse fretten liga deze zijn hem komen ophalen met de belofte zijn verloop mede te delen en kijk nu.
    Hier een berichtje vanuit Nederland van de geëmigreerde fret Georges. Het gaat prima met Georges. Hij heeft in Nederland een heerlijk nieuw mandje gevonden, waar hij meer dan zeer gewenst is. Momenteel is hij met deze mensen op vakantie en ik ontvang regelmatig foto's van hoe heerlijk Georges het heeft. Hij wordt heel erg verwend; hij mag mee wandelen, als hij moe is wordt hij gedragen, hij mag mee op de boot en dan maakt hij een lange neus naar mij dat hij dat lekker wel heeft en ik maar hard werken in de opvang, Dit is een grapje hoor. Ik gun het Georges heel erg en ben super blij dat hij het zo getroffen heeft.









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Bosgroepen en Regionale Landschappen

    provincie Antwerpen

    14 | 07 | 2016

    Vakantie in eigen provincie: geniet van 33 nieuwe speelplekken in het groen & 81.500 extra bomen en struiken
    Inspanningen van Regionale Landschappen en Bosgroepen zorgen voor meer zomers natuurgenot

    Nu de vakantie goed is ingezet, met af en toe wat zonneschijn, is het heerlijk vertoeven in de natuur van de provincie Antwerpen. Dankzij inspanningen in 2015 van maar liefst 300 vrijwillige en professionele medewerkers van de Bosgroepen en Regionale Landschappen bieden onze landschappen deze zomer nog meer mooie plekjes waar het fijn spelen en wandelen is.

    Regionale Landschappenwerken aan duurzame natuur- en landschapszorg in overleg met alle gebruikers van de open ruimte binnen hun regio.

    Bosgroepenzijn vrijwillige samenwerkingsverbanden van boseigenaars die samen werken aan een duurzaam bosbeheer binnen hun werkingsgebied.

     

    81.500 nieuwe bomen en struiken zorgen voor extra verkoeling en kleur

    De Regionale landschappen en Bosgroepen zorgden in 2015 voor aanleg of herstel van:

    • bijna 4 km hagen en heggen
    • 4600 m² houtkanten
    • 654 geknotte wilgen
    • 323 hoogstamfruitbomen
    • 300 solitaire bomen
    • 198 dreefbomen
    • 66 ha herbebossing (dat zijn 130 voetbalvelden!)
    • 15 km ecologische bosranden
    • 400 ha beter beheerd bos

    Nieuwe speelplekjes voor groot en klein - Copyright: Regionaal Landschap Schelde-Durme

    Ontdek en beleef de natuur dankzij:

    • 14 nieuwe speelbossen en natuurlijke speelplekken
    • 19 nieuwe picknickplekken, buitengewoon plekjes, openbare boomgaarden en andere belevingsplekken
    • bijna 7 km opengestelde trage wegen
    • vernieuwd wandelnetwerk in Rivierenland met meer dan 660 km wandelwegen
    • de bloemenpracht van 100 ha ingezaaide fauna-akkers (tijdelijke natuurplekken die voedsel en onderdak bieden voor insecten, akkervogels en kleine zoogdieren die niet altijd een plaats vinden in het moderne landbouwlandschap)
    • 22 nieuwe poelen, vennen of vijvers als blauwe parels in het landschap


    Ook in 2016 provinciale ondersteuning

    Gedeputeerde Rik Röttger: “Via hun diverse projecten dragen bosgroepen en regionale landschappen bij aan het provinciale biodiversiteits- en landschapsbeleid. Ze zetten in 2015 onder meer met steun van de provincie Antwerpen sterke resultaten neer waar we deze, en alle volgende zomers, van zullen kunnen genieten. Het is dan ook logisch dat we hen in 2016 opnieuw ondersteunen.”

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN


    13 | 07 | 2016

    Provincies Antwerpen en Zuid-Holland wisselen ervaringen in tuinbouw, haven en logistiek uit
    Gedeputeerde Ludwig Caluwé leidt gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van Zuid-Holland rond in provincie Antwerpen.

    Afgelopen vrijdag heeft gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie en Internationale Samenwerking, zijn collega-gedeputeerde uit de provincie Zuid-Holland, Adri Bom-Lemstra, ontvangen. Het werkbezoek spitste zich toe op belangrijke sectoren, die beide provincies als speerpuntsectoren delen: haven, logistiek en tuinbouw.

    Ondanks de recente oproep van Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans voor meer samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland, geven de provincies Zuid-Holland en Antwerpen al jaren het goede voorbeeld. In een grensoverschrijdend netwerk van Nederlandse en Vlaamse provincies (Antwerpen, Noord-Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Zeeland en Zuid-Holland) faciliteren beide provincies, samen met de steden, zeehavens, bedrijfsleven en kennisinstellingen, de projecten, die noodzakelijk zijn voor de economische en logistieke ontwikkeling van de regio.

     

    Met de twee belangrijke mainports Antwerpen en Rotterdam op hun grondgebied vertonen de provincies Antwerpen en Zuid-Holland heel wat gelijkenissen. Tijdens het werkbezoek kon gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van Zuid-Holland de lokale context van de uitdagingen van de sectoren inzake milieu, energie, arbeidsmarkt van naderbij bekijken. “Er valt nog veel van elkaar te leren en daarom is het belangrijk elkaar te blijven ontmoeten en tijd te nemen om elkaars context goed te kennen”, aldus gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie en Internationale Samenwerking, van de provincie Antwerpen. 

    Gedeputeerden Adri Bom-Lemstra en Ludwig Caluwé luisteren aandachtig tijdens havenbezoek.

    Bezoek haven en tuinbouwbedrijf

    Gedeputeerde Ludwig Caluwé nam zijn collega-gedeputeerde mee naar het Havencentrum en gidste haar door het havengebied. Vervolgens bracht de delegatie ook een bezoek aan Hortipower, een tuinbouwbedrijf in Merksplas, waarvoor de provincie Antwerpen met hulp van hogeschool Thomas More de mogelijkheden van verduurzaming van deze energie vragende sector bekijkt. Het zijn tal van uitdagingen, waarmee ook de gedeputeerde uit Zuid-Holland in de Nederlandse glastuinbouwprovincie in aanraking komt. Thema's zoals geothermie, warmtenetten en restwarmte kwamen daarbij uitgebreid ter sprake.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

      

    12 | 07 | 2016

    Toon Claes nieuwe directeur Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer                       



    Begin juli startte Toon Claes als nieuwe directeur van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol. Hij volgt Jean-Pierre Bulens op, die na 13 jaar aan het hoofd van het Zilvermeer afscheid neemt en op pensioen gaat. 

    Achtergrond


    Toon Claes studeerde voor burgerlijk ingenieur om vervolgens zijn carrière te starten bij Glaverbel in Mol, nu AGC. Na 18 jaar als productieverantwoordelijke, maakt hij de overstap naar Provinciaal Recreatiedomein het Zilvermeer.

    Brede ervaring

    “Het Zilvermeer is natuurlijk iets totaal anders, maar ik hou van een uitdaging”, zegt Toon Claes. “In de toeristische sector is de omgang met de klant zeer belangrijk en de voorbije jaren heb ik hier heel wat ervaring in opgebouwd. Deze zal zeker van passen komen bij het Zilvermeer.”

    Missie

    De missie van het Zilvermeer omvat het doel een provinciaal domein met regionale uitstraling te zijn, dat voorziet in de behoefte aan een betaalbaar en kwaliteitsvol aanbod van verblijfsmogelijkheden, recreatie, animatie en educatie. Dit alles overwegend in openlucht en in een groene omgeving.

    Toon Claes wil deze missie ook getrouw blijven: “Wat de toekomst van het Zilvermeer betreft zal ik in eerste instantie niet te veel veranderen en het huidige beleidsplan verder uitvoeren”, zegt hij. “In de eerste plaats zorgen we ervoor dat onze bezoekers zich hier op vakantie voelen!”.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    12 | 07 | 2016

    Ticketverkoop Terra Nova schiet de hoogte in
    Bestel nu je tickets op www.terranova2016.be

    De zomer is ondertussen van start gegaan en dat merken ze ook bij Terra Nova. Met Terra Nova wil de Provincie Antwerpen betaalbare, verrassende en avontuurlijke activiteiten organiseren. Deze zomer zien we enkele populaire activiteiten terugkomen maar ook nieuwkomers vallen goed in de smaak!

    Pitkamperen is ondertussen een vaste waarde geworden in het aanbod van Terra Nova en is reeds bijna uitverkocht. Maar niet getreurd, deze unieke kampeerervaring heeft er ook een leuke nieuwe variant bij: de Zilvertenten! Tot en met 31 augustus kan je je eigen Zilvertent tussen de bomen ophangen. Slapen in een tentje zwevend boven de grond, chillen in een hangmat aan de rand van het water en gezellig samen zijn met vrienden en familie. Dát is zomersfeer.

    Ook Expeditie fortizon en La Vida Peruviana waren nog nooit zo snel volgeboekt. Maar geen schrik, de zomer zit nog vol verrassingen! Wat dacht je van een Bike-in movie openluchtfilm of een heerlijke after-work barbecue midden in de onbevangen natuur? Ben je geen vroege vogel maar heb je wel zin in een déjeuner sur l’herbe? Voor de langslapers is er altijd het Salon du thé sur l’herbe waar je je na een heerlijke wandeling kan overgeven aan de zoete zonde op het knapste panoramapunt van De Schorre.
    Ben je dan weer eerder een liefhebber van fantasieprikkelende verhalen? Kom dan op 31 juli naar de zomeravond in het Vrieselhof of steek je licht op bij Dichtatuur in het Vrijbroekpark in Mechelen. Voor ieder wat wils!
    Info en tickets op www.terranova2016.be.

    De Zilvertenten aan het Zilvermeer in Mol – Copyright: Provincie Antwerpen

    De zomer is vlakbij #TerraNova16

    Van 1 juni tot 10 september 2016 zorgt de provincie Antwerpen met meer dan 25 activiteiten voor een geweldige zomer vlakbij huis! Meer info en tickets op www.terranova2016.be.

    Website:
    www.terranova2016.be

    Social media:
    facebook.com/Terranova.zomer
    twitter.com/TerraNovaEvents, #TerraNova16
    instagram.com/terranovazomer
    E terranova@provincieantwerpen.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SDATSBOERDERIJ

    Wat zit er deze week in je pakket?
    14 juli (week 28)


    Een kleurrijk pakket deze week, met onder andere paarse boontjes, witte selder en groene courgettes! En een speciale actie: heerlijk dieprode kersen!

    Jolien verwerkte voor ons de courgettes in een frittata, het recept komt binnenkort online. Maar je kan er zoveel meer kanten mee uit! Deze donderdag komen een hele reeks courgettetips jouw richting uit. En natuurlijk geven we je ook inspiratie mee voor de andere groenten.
    Verder willen we nog maar eens de heerlijke kersen van kersenteler Gilissen uit Riemst in de kijker zetten. Ze zijn heerlijk zoet en vol van smaak! En om je de smaak te pakken te doen krijgen, geven we ze deze week uitzonderlijk mee in het groentepakket - zodat iedereen eens kan proeven!
    Je kan de kersen ook nog altijd apart kopen: zowel de Bigarreau- als de Kordiakersen zijn beschikbaar, en wel in onze webshop via deze link, voor levering deze donderdag! Ze zijn nog te bestellen tot 20u vanavond dinsdag 12 juli, dus haast je naar de webshop!
    Ten slotte hebben we ook nog een kleine dienstmededeling: volgende week zullen we niet leveren op donderdag 21 juli, maar op woensdag 20 juli. Een aantal trefpunten sluit de 21ste, dus zorg ervoor dat je je pakket zeker gaat ophalen op woensdag!

    De seizoensgroenten (en uitzonderlijk fruit!) die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:

    - Courgette van Puur Natuur in Melsele
    - Paarse boontjes van Wijngaardhof in Westmalle
    - Paksoi van Wijngaardhof in Westmalle
    - Rode eersteling aardappelen van Seizoensmaak in Londerzeel
    - Suikerbrood van Seizoensmaak in Londerzeel
    - Witte selder van Seizoensmaak in Londerzeel
    - Koridakersen van Gilissen in Riemst

    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten courgettes van de Stadsboerderij of van Puur Natuur. Er zitten verder geen rode eerstelingen, suikerbrood en paksoi in, maar wel radijsjes en wortelen van De Wriemeling en tuinbonen van Wijngaardhof.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:
    - Courgette van de Stadsboerderij (van het veld in Wommelgem)
    - Paarse boontjes van Wijngaardhof in Westmalle
    - Tuinbonen van Wijngaardhof in Westmalle

    - Witte selder van Seizoensmaak in Londerzeel
    - Kordiakersen van Gilissen in Riemst

    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen witte selder, maar wel spitskool van De Wriemeling.


    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (14 juli 2016 - week 28). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

     

    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.



     

    www.stadsboerderijantwerpen.be

    BOERDERIJ VOOR DE STAD

    De Stadsboerderij is de eerste duurzame boerderij in de stad Antwerpen. Op de boerderij in Wilrijk kan je de groenten zien groeien, de dieren kan horen ademen en het land proeven. Een plek waar je welkom bent.

    Op 1 mei vieren we met een groots openingsfeest de echte opening van de boerderij en van onze eigen horeca! Iedereen is vanaf dan welkom om de boerderij te bezoeken.
    Openingsuren:
    woe-za van 12u tot zolang het gezellig is (maar alvast zeker tot 18u!)
    op zondag van 10u tot zolang het gezellig is (maar alvast zeker tot 18u!)








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

    In deze flits:

    • Kempen-Broek
    • Bonheiden: Wandeling Mispeldonk en Cassenbroek
    • Luk: gehuldigd in Aartselaar
    • Wandeling van het jaar: stem op de Hobokense Polder!
    • Noteer reeds in je agenda

    www.hobokensepolder.be

    Is deze mail niet goed weergegeven
    of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

     Volg ons op Facebook!

    Zaterdag 23 juli: Kempen-Broek

    Daguitstap naar het grenspark Kempen-Broek

    In dit zeer groot wandelgebied van meer dan 25.000 ha gaan we twee grote wandelingen maken: Weert en omgeving van de Kettingdijk (Nederland) en De Luysen-St. Maartensheide (België).
    In en rond de grens bevindt zich de Kettingdijk, een gebied van Natuurmonumenten. Hier werden landbouwgronden terug in ere hersteld, zodat de natuur die er vroeger was, kon terugkeren. In het Smeetshof overschrijd je letterlijk grenzen: tussen België en Nederland, tussen bossen, moerassen, weilanden en beken zoals de Veldhoverbeek en de Lechterrietbeek. Het Smeetshof maakte samen met het Nederlandse Wijffelterbroek ooit deel uit van het uitgestrekte moeras van meer dan 5.000 ha op de grens van België en Nederland. De vijvers van De Luysen en het aanpalende Mariahof zijn de grootste in Kempen-Broek. Dit gebied is in beheer van Natuurpunt. Zij vormen samen met de aanpalende moerassen een waar paradijs voor vogels en vogelliefhebbers. Uitkijkpunten, vogelkijkhutten en knuppelpaden gunnen je een unieke blik in dit verrassende landschap.

    We vertrekken om 8 uur met volle auto's op basis van kostendelend samenrijden (7 eurocent/km) aan 't Spant, Boomsesteenweg 335 Wilrijk (parkeren onder het viaduct). Terugkeer voorzien omstreeks 18 u.
    Meebrengen: picknick, verrekijker.
    Gids en verplicht inschrijven bij Danny Jonckheere - 0478 33 24 27 voor 20 juli

    Zaterdag 31 juli: Bonheiden: Wandeling Mispeldonk en Cassenbroek

    In het zuidelijk deel van Bonheiden, tussen Boeimeerbeek en Dijle, ligt Mispeldonk.Samen met het Mechels Broek en het Cassenbroek vormt het een nagenoeg aaneengesloten groengebied op de rand van de Dijlevallei.

    Mispeldonk en Cassenbroek hebben ongeveer eenzelfde ontstaansgeschiedenis. Het Cassenbroek is ontstaan uit een reuzemeander, gevormd door een rivier die de voorloper was van de huidige Demer en Dijle. De rivier liep lange tijd op dezelfde plaats.
    Door het wegvallen van de dynamiek werd deze meander afgesloten en trad de verlanding in werking. Op Mispeldonk had de rivier meer ruimte en daardoor verplaatste ze zich regelmatig over de volledige breedte van de vallei.
    In tegenstelling tot het eerder kleinschalige landschap in het Cassenbroek, vinden we op Mispeldonk voornamelijk grote oppervlakten hooiweides en hooilanden voor vlinders.
    De meander ontstond zo'n 10 000 jaar geleden in de periode van de laatste ijstijden. Dijle en Demer hebben zich nu teruggetrokken en plaats gemaakt voor de veel kleinere Boeimeerbeek. De sporen die de grote rivieren achtergelaten hebben, kunnen we echter nog steeds zien in het landschap.

    Vertrek met wagens om 12.30 u op de parking van het Cultureel Centrum van Aartselaar, della Faillelaan. Afspraak om 13 u aan de ingang van natuurgebied Mispeldonk, Koningin Astridlaan, 2820 Bonheiden (via Dertien Eikenlaan naast Imelda-Ziekenhuis). Terugkeer in Aartselaar omstreeks 18.30 u.
    Meebrengen: Drankje voor onderweg, stevige stapschoenen en laarzen voor op het ven. Evt. veldgidsen vlinders, insecten en kevers.
    Gids en info: crauwels.kurt@skynet.be - 0496 34 75 24








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS 2016

     

     

     

     

     

    Chillrijk.be is een samenwerking tussen Jeugdhuis Joké, Jeugdhuis Jong Valaar en Jeugdcentrum Vizit die garant staat voor “Grenzeloze Events”. Verwacht u aan het onverwachte.

    “Het begon allemaal met een toevallige brainstorm in het café van Vizit. We beseften dat we met onze drie jeugdhuizen in Wilrijk geen concurrenten zijn, maar een team. En Chillrijk.be was geboren” dixit David Peeters, coördinator van Vizit. Jonas Meyvaert, een bestuurder van Jong Valaar vult aan:” Chillrijk.be laat ons experimenteren met organiseren en onze talentontwikkeling!” “Onze ouders zijn deze jeugdhuizen begonnen. Via onze Chillrijk.be evenementen willen wij iets terug geven aan Wilrijk.” zegt Willem Magits, bestuurder van Joké.

    Chillrijk.be bundelt van 11 tot 26 augustus de krachten om de inwoners van Wilrijk en omgeving te verwennen met een unieke zomerbar!

    Samen met een hele ploeg vrijwilligers staan we drie weken in het Park van Eden en bieden tal van activiteiten aan waaronder workshops, liveoptredens, dansinitiaties, film, skatecontest, volkskeuken, speldagen, literaire avonden, DJ-sets… dit alles in een decor van zelfgebouwde palettenmeubels. Uiteraard kan je ook elke dag genieten van (h)eerlijke dranken en snacks aan democratische prijzen, allemaal geserveerd door een bende enthousiaste vrijwilligers.

    Waar? Park Van Eden- Wilrijk

    Wanneer? 11 augustus Openingsfeest met Grasjas Live en Dj Sandra & Kim

    Elke dag open vanaf 14u tot en met 26 augustus (enkel 22/08 gesloten)

    Meer informatie? 0479 34 27 05 - David Peeters (coördinator JC Vizit)- david@vizitonline.bewww.chillrijk.be

     

     

     

     

     

     

     

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

    De ING senioren

     

    Hallo beste ING Senioren,

     

    Wij mochten weer een mooie zomerwandeling beleven op donderdag 7 juli 2016.

     

    We gingen op stap langs de linker Schelde oever, nu hadden wij de extra attractie dat we nog een aantal zeilschepen zagen toekomen die deelnamen aan de “Tallship Race “ prachtig!



















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!