Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    29-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tai chi

    sportweekend Hoboken 2016                     

    Tai-chi

    Tai-chi is gebaseerd op het principe het taoisme een vechtmethode.

    Er zijn verschillende stijlen zoals Chen,Wu,Sun-stijl en Yang.

    Kenmerkend voor tai chi  de Yang en Wu stijl  zijn de langzame bewegingen zeer ontspannen uitgevoerd worden en zo ook inerlijk tot rust komt 

    Daartegen over  in de Chen-stijl het zelfverdedigend karakter veel zichtbaarder aanwezig is

    Zie foto's

     

     

     





















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

    Boekvoorstelling deel drie:

      ANTWERPEN door het oog van de stadsgidsen

                                              

     

    ‘Het onderwerp van dit derde deel zijn de zuiderdistricten’ stak Koen Raets van wal – en hij sneed meteen de ‘mini toeristische storm’ aan waarin hij zèlf terecht kwam… het verhaal rond Nello en Patrasche…

     

    Na hem was het Koen Kennis, die op zijn beurt het woord gaf aan Rita Gruloos, voorzitster van de Antwerpse stadsgidsen, stadsgidsen die jaarlijks een 140.000 toeristen rondleiden.

     

    In een interessante uiteenzetting kwamen we meer te weten over de fortengordel – het schoonselhof, de tentoonstellingswijk, de kastelen en parken, het middelheim, Berchem en zoveel meer.

     

    Het was zeker de moeite om een ‘zweterige avond’ in de trouwzaal van kasteel Sorghvliet door te brengen.

     

     































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Levering groenten week 34 (25 augustus)

    Wat zit er deze week in je pakket?
             18 augustus (week 33)


    De laatste week van de grote vakantie is ingezet. We maken ons met z'n allen klaar voor een nieuw schooljaar, nieuwe plannen of een verderzetting van de oude...
    De zon geeft nog wat extra energie en ook onze heerlijke groenten helpen daarbij!
    Geniet dus ten volle van alles wat mooi en lekker is!


    Deze week maakte Jolien heerlijke boterhammen met komkommer van De Wriemeling om die eerste boterhammen op school of op het werk wat op te vrolijken! Wat er precies in je pakket zit, kan je hieronder lezen, en op de website.
    En kom gerust nog eens ontspannen in onze tuin bij De Boerderij van Lizette. 

    In je grote groentepakket* van deze week zitten deze seizoensgroenten:

    - Komkommer van De Wriemeling in Herent
    - Koriander van Wijngaardhof in Westmalle
    - Aardappel van Puur Natuur in Melsele
    - Patisson van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem)
    - Paksoi van Herdershof in Nijlen

                                                     - Wortel van Herdershof in Nijlen                                                
     
    Selder van Herdershof in Nijlen

    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen selder en patisson, maar wel spitskool van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem) en andijvie van Wijngaadhof in Westmalle.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:
    - Koriander van Wijngaardhof in Westmalle
    - Courgette van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem)
    - Aardappel van Puur Natuur in Melsele
    - Selder van Herdershof in Nijlen
    - Komkommer van De Wriemeling in Herent

    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen selder en courgette, maar wel spitskool van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem) en paksoi van Herdershof in Nijlen.


    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (25 augustus 2016 - week 34). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven viawww.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen viawww.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.

    www.stadsboerderijantwerpen.be copy richt stadsboerderij


     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIETSBRUG

    Luk Lemmens, Ben Weyts en Koen Kennis tonen de ontwerpplannen en sfeerbeelden

    Nieuwe fietsbrug voor 5000 fietsers per dag
    1ste steunpilaar fietsbrug over de Singel op F1 fietsostrade Antwerpen-Mechelen verrijst

    Einde volgend jaar gebruiken elke dag zo’n 5000 fietsers de nieuwe fietsbrug over de Singel in Berchem. In de middenberm verrijst nu al de eerste steunpilaar. De bouw van de fietsbrug is een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen en de NMBS. De brug vormt een belangrijke schakel in de succesvolle fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen.

    De nieuwe fietsbrug start op het hoogste punt van de Posthofbrug, loopt over de stationsparking, gaat verder in de spoorwegberm, steekt de Singel over en sluit aan op het fietsparkeergebouw van het station Antwerpen-Berchem. “De totale brug meet 270 meter. Waar ze niet in de spoorwegberm loopt, steunt ze op 7 stevige pilaren. De laatste pilaar, die op de middenberm van de Singel, plaatsen we nu in de rustige zomerperiode. Daarvoor moeten we in beide richtingen tijdelijk 1 rijstrook van de Singel afsluiten” legt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit provincie Antwerpen uit. “De komende maanden verbreden we de spoorwegberm, bouwen we de 6 steunpilaren op de stationsparking en leggen we de brug stelselmatig aan. Ook het fietspad op de Posthofbrug nemen we onder handen. Zonder vertragingen fietsen we einde 2017 de nieuwe brug in.

     

    Mooi voorbeeld van samenwerking

    De provincie Antwerpen investeerde de afgelopen jaren fors in de aanleg van de F1, de fietsostrade tussen Antwerpen en Mechelen. Met de nieuwe fietsbrug steken de fietsers op die F1 het drukke kruispunt met de Singel veilig en snel over. Veilig want ze kruisen geen ander verkeer. Snel want ze moeten niet meer wachten aan de verkeerslichten. De provincie Antwerpen deed het voorbereidende studiewerk en investeert nu 1.327.871 euro in de bouw van de fietsbrug.

    De Vlaamse overheid geeft dezelfde steun aan het project (1.327.871 euro). Ben Weyts, Vlaams minister voor Mobiliteit legt uit waarom: “Vlaanderen investeert in kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur die een voelbaar verschil maakt. Zo willen we meer mensen verleiden om ook in het woon-school- en woon-werkverkeer te kiezen voor de fiets. De nieuwe fietsbrug zal het fietsverkeer in en uit de stad sneller, comfortabeler en veel veiliger maken.

    De stad Antwerpen draagt 663.935,50 euro bij om de bereikbaarheid van het station Antwerpen-Berchem te verbeteren. Koen Kennis, schepen voor Mobiliteit stad Antwerpen licht toe: “Veilige en directe fietsroutes zijn essentieel om een stijgend fietsgebruik in goede banen te leiden. Een stevig uitgebouwd netwerk stimuleert deze evolutie. Met deze fietsbrug werken we opnieuw een missing link weg en bieden we een veilige en hoogkwalitatieve fietsroute aan. Bovendien optimaliseren we de knooppuntfunctie van Berchem-Station: men raakt vlot en veilig over de Singel, kan zijn fiets makkelijk in de stalling plaatsen en eventueel op trein, tram of bus springen.

    Het EFRO-fonds steunt het project met 907.740,67 euro subsidies omdat ze belangrijk is voor de regionale en economische ontwikkeling. De fietsbrug zet namelijk meer mensen op de fiets voor functionele verplaatsingen. EFRO staat voor Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

    Fundering steunpilaar op middenberm Singel - Copyright: provincie Antwerpen

     

    Hinder
    Een deel van de parking van het station Antwerpen-Berchem ligt in de werfzone. De abonnees behouden hun toegang tot de parking. Parkeren met een dagticket kan tijdens de werken alleen op weekdagen na 17 uur en in het weekend. Een alternatief is de parking van het station Antwerpen-Centraal.
    In het voorjaar van 2017 zal het kruispunt van de Singel en de Posthofbrug gedurende 1 weekend volledig afgesloten zijn. Dat is nodig om de veiligheid te garanderen bij het plaatsen van de fietsbrug over de Singel. Voetgangers, fietsers, bussen, auto’s, vrachtwagens, niemand kan dan het kruispunt oversteken. Wanneer dat precies gebeurt, is nog niet geweten. De timing is afhankelijk van het verloop van de werken en wordt afgestemd op de geplande evenementen in de binnenstad.

     

    Meer informatie

    Wil je meer weten over de nieuwe fietsbrug? Bezoek dan de infomarkt op donderdag 22 september van 15 tot 21 uur in de stationshal Antwerpen-Berchem. Je kunt met je vragen ook terecht bij Steunpunt Fiets provincie Antwerpen via fietsen@provincieantwerpen.be of 03 240 66 25.

     

     

     

     




    PROVINCIE ANTWERPEN:LUK LEMMENS,GEDEPUTEERDE VOOR MOBILITEIT







    VLAAMSE OVERHEID: BEN WEYTS ,MINISTER VOOR MOBILITEIT


    STAD ANTWERPEN:KOEN KENNIS,SCHEPEN VOOR MOBILITEIT
























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd Sjoelen


      
    Het is Augustus 2016 de sjoelwedstrijd Dc.Klein Heide tegen Dc vrijgeweide;

    Dc Klein Heide ontvangt op 18-08-2016 Dc Vrijgeweide de match werd gespeeld Dc Klein Heide 2602 punten
                                                                                                                           Dc Vrijgeweide 2738 punten een verschil van 136 voordeel Dc Vrijgeweide
    Dan op 23-08-2016 de terug wedstrijd Dc Klein Heide naar Dc Vrijgeweide de strijd barste los revanche voor kom op tegen kanker waar Dc Klein Heide deze wisselbeker won en Dc Vrijgeweide de tweede plaats 
    En dat het een sportieve  hevige wedstrijd werd zie je aan de punten;Dc Vrijgeweide 2977 punten
                                                                                                         Dc Klein Heide 2959 punten    
    Een verschil van 18 punten voor Dc Vrijgeweide  en een totaal 154 punten Dc Klein Heide de verliezer .     
     
    Toch werd een een gezellige dag met lekker eten en zien we uit naar de strijd in November DE ZORG CUP ingericht door het Zorgbedrijf bij Dc romanza te Wilrijk waar er weer verschillende dienstencentrums zullen strijden. 
     

     
                
     
     
     
     

      

                       

                          




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CONCERT Hans Primusz

    Kan jij breien?

    Zoals de zes voorgaande keren was het weer drummen aan de ‘blauwe zaal’ van de Singel…

    Dat voor het zevende optreden onder de deskundige leiding van HANS PRIMUSZ.

    Pieter Embrechts en Eddy et les Vedettes stonden op 20 augustus 2016 in de Antwerpse deSingel voor een eenmalig liveconcert.

    Zaterdag Zondag was op zoek naar zangtalent om met deze artiesten het podium te delen. In Koor 2016 werd een unieke ervaring voor jong én oud! Een team van professionele coaches stoomde twee pop-upkoren klaar voor een bruisende performance in artistieke workshops.

    Zangtalent tot 39 jaar trad op met Pieter Embrechts. Zangers vanaf 40 jaar brachten met Eddy et les Vedettes de beste Franse chansons.

    Dat Embrechts van Borgerhout is wisten we al – dat hij er boeiend kan over vertellen is een feit.

    Het meezing ‘In Borgerhout’ rondde hij af met de ‘naar waarheid’ vertelde belevenis van de Marokkaan die zijn best deed een kindje te imponeren aan het fitnes toestel – waarop het kleintje vroeg : ‘en kunde gij breien?’…





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEEL TWEE




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEN ZUID DC.

     

    Een gezellige namiddag in DC.Zuid Groen met een koopjes namiddag pop up boetiek van winny


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

    Hobokense sportdagen 2016


    Van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 28 augustus vinden de Hobokense sportdagen 2016 plaats. Hobokenaars kunnen die dagen gratis verschillende sporten beoefenen of bekijken. Als extraatje is zwembad Sorghvliedt gratis open op zondag 28 augustus van 10 tot 18 uur.

     

    Met de Hobokense sportdagen wil Hoboken het rijke sportaanbod in het district in de kijker plaatsen. Zo’n 27 verenigingen nemen deel en zetten hun deuren open voor doe- of kijk-sporten. De deelnemers kunnen dus actief deelnemen aan initiaties of gaan kijken naar wedstrijden. 

     

    Deelnemen is gratis, maar voor sommige sporten moet er vooraf worden gereserveerd bij de sportclubs. Het volledige programma is te vinden op www.antwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

     

    Als kers op de taart is zwembad Sorghvliedt gratis open op zondag 28 augustus tussen 10 en 18 uur. Kindjes die er gaan zwemmen, krijgen bovendien een leuke verrassing.



    ENKELE SPORTEN IN HOBOKEN









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    De Schorre betovert: klassieke concerten door topmusici in openlucht
    www.deschorrebetovert.be - zaterdag 3 september 2016 , 19 – 24 uur, Boom

    Il Novecento olv Robert Groslot

    Eliane Rodrigues

    koperkwintet O’Brass

    Houtbaaskwintet Houthandel

    Eline Groslot

    Musica Nova,

    Vivente Voce

    Lucas Van den Eynde


    Op zaterdag 3 september geniet je in openlucht van klassieke concerten door topmusici, met de mooie vijvers en natuur van De Schorre in Boom als decor. Je kan kiezen tussen diverse podia, van zeer intiem tot groot. Bij de ingang krijg je het programmaboekje en een handig vouwstoeltje zodat je zelf je avond kan samenstellen.


    Verwacht je aan o.a. de pianomuziek van Eliane Rodrigues, het koperkwintet O’Brass, het houtblaaskwintet Houthandel, een thuismatch van het koor Musica Nova, het koor Vivente Voce onder leiding van Jeroen Keymeulen en harpmuziek van Eline Groslot.

    Sluitstuk van de avond is Il Novecento o.l.v. Robert Groslot. Het orkest brengt A Midsummer Night’s Dream naar Felix Mendelssohn, gebaseerd op het werk van William Shakespeare. Speciaal voor ‘De Schorre Betovert’ werden enkele van zijn teksten vertaald door Frank Albers. Lucas Van den Eynde zal tussen de muziekstukken door vertellingen brengen van deze verhalen.

    Een ticket kost 25 euro in voorverkoop. In de ticketprijs zit een handig vouwstoeltje inbegrepen. Kinderen tot en met 12 jaar gratis!
    Een VIP ticket biedt je toegang tot een overdekte vip-ruimte met een zicht op het hoofdpodium, een walking dinner en de open bar.

    Meer info en tickets: www.deschorrebetovert.be

    Copy Richt Provincie antwerpen


    Il Novecento o.l.v. Robert Groslot

    Eliane Rodrigues speelt piano

    Vivente Voce

    Houtblaaskwintet Houthandel

    Eline Groslot



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

    Regionaal Landschap Rivierenland vzw
    provincie Antwerpen

    Heidefeesten brengen hulde aan uniek stukje Kesselse natuur
    28/08 Koken met wilde planten, Heideyoga, sporenzoektocht of een workshop landschapsfotografie

    Op zondag 28 augustus organiseren Regionaal Landschap Rivierenland en Bosgroep Antwerpen-Zuid in samenwerking met Natuurpunt De Wielewaal, de gemeente Nijlen en de provincie Antwerpen ‘De Heidefeesten’. Een natuurminnend en duurzaam festival dat plezier, avontuur, muziek, gemoedelijkheid en natuurschoon voor groot en klein belooft op de allerlaatste dag van de vakantie. Dit alles vindt plaats op het prachtige provinciaal domein van de Kesselse Heide in Nijlen.

    Er valt die dag heel wat te beleven. Je kan genieten van natuur- en boswandelingen, relaxen op het heideterras of met een gids het nabije Fort van Kessel ontdekken. Daarnaast kan je op het festival een kookworkshop met wilde planten bijwonen, het landschap leren fotograferen, tot rust komen met een sessie heideyoga en genieten van akoestische livemuziek. Kinderen kunnen zich uitleven in het speelbos, op zoek gaan naar dierensporen en allerlei knotsgekke landschapsspelletjes spelen.

    Beschermd Landschap
    De Kesselse Heide en de broekbossen van het Goor zijn beschermd als landschap. Samen met de brede stroken Europees beschermde habitat langs de Kleine Nete, maken ze deel uit van een set waardevolle natuurgebieden in de regio rond Kessel. Naast de grote inspanningen die Natuurpunt levert in het gebied, proberen het regionaal landschap en de bosgroep ook privé-eigenaars in deze beschermde gebieden te stimuleren om hun percelen op een juiste manier te beheren.

    Met dit evenement willen we streekbewoners enerzijds laten kennismaken met onze waardevolle natuur dichtbij huis en hen anderzijds laten beseffen dat deze open ruimte te midden van onze bijna volgebouwde regio van onschatbare waarde is om er aangenaam te leven, te wonen en te werken”, aldus Rik Röttger, gedeputeerde van de provincie Antwerpen voor natuur en landschap.

     

    Kesselse Heide eind augustus- Copyright: Regionaal Landschap Rivierenland vzw

    PRAKTISCHE INFO

    Afspraak op zondag 28 augustus 2016, van 11 tot 18 uur  aan het onthaalcentrum Doefopdhei, Vaerestraat 4, provinciaal domein Kesselse Heide. Alle activiteiten zijn gratis. Dit domein kan je met de fiets, te voet, met het openbaar vervoer of met de auto bereiken.
    www.rlrl.be/agenda/heidefeesten-2016

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu


              














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Wat zit er deze week in je pakket?
    18 augustus (week 33)


    Augustus doet zijn naam van oogstmaand alle eer aan! We zien de groenten bijna letterlijk groeien, en het aanbod dat we kunnen leveren, wordt steeds gevarieerder. Geniet dus ten volle van wat in je pakket zit, het zijn ook nu weer de groenten op hun allerbest!

    Deze week kunnen we je bijvoorbeeld de lekker knapperige radicchio van Wijngaardhof in Westmalle aanbieden. Jolien maakte er een quinoasalade mee, met gegrilde groenten en gemarineerde blaadjes radicchio. Je kan het recept donderdag op de website vinden. Wij geven je dan ook weer een reeks tips mee om met de andere groenten een heerlijke maaltijd te serveren. Wat er precies in je pakket zit, kan je hieronder lezen, en op de website.
    Deze week kan je ook weer terecht voor een fijn zomeravondje ontspanning in de Boerderij van Lizette: op vrijdagavond organiseren ze een afterwork apero en diner, vanaf 16u. Kom je dus lekker ontspannen na een zware werkweek, geniet van een lekker drankje met op de achtergrond de plaatjes van dj Fidel Gonzo en smul dan van een kraakvers avondmaal boordevol seizoensgroenten, recht van bij de boer! Meer info kan je hier vinden.


    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    • Radicchio van Wijngaardhof in Westmalle
    • Kerstomaten van Wijngaardhof in Westmalle
    • Zomerpostelein van Wijngaardhof in Westmalle
    • Spitskool van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem)
    • Courgette van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem) of van Seizoensmaak in Londerzeel
    • Wortelen van Herdershof in Nijlen
    • Prei van Herdershof in Nijlen

    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen zomerpostelein en spitskool, maar wel patisson van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem) en selder van Wijngaadhof in Westmalle.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:
    • Radicchio van Wijngaardhof in Westmalle
    • Courgette van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem) of van Seizoensmaak in Londerzeel
    • Wortelen van Herdershof in Nijlen
    • Prei van Herdershof in Nijlen
    • Paksoi van De Wriemeling in Herent

    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen paksoi en wortelen, maar wel bloemkool van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem) en kerstomaten van Wijngaardhof in Westmalle.


    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (18 augustus 2016 - week 33). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de even weken.

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

     

    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.



     

    www.stadsboerderijantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    16 | 8 | 2015

    Zonnepanelen 26% goedkoper met groepsaankoop
    Recordaantal inschrijvingen en grootste korting

    Meer dan 14.000 gezinnen hebben zich ingeschreven voor de 3e groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen. De deelnemers kunnen nu gemiddeld 26,2% goedkoper zonnepanelen plaatsen. Hiermee overtreft de 3e editie van de groepsaankoop alle voorgaande.

    Inga Verhaert, gedeputeerde voor energie en initiatiefneemster reageert opgetogen: “Vorig jaar bereikten we al een grote groep mensen, zo’n 11.500. Dit jaar hebben nog meer nieuwe mensen zich ingeschreven. Een groot succes!  Ik ben uiteraard erg blij met deze resultaten. Een recordaantal inschrijvers en een record in bedongen korting tonen aan dat mensen veel vertrouwen hebben in onze groepsaankoop en in de dienstverlening van de provincie.”

    Op 10 augustus vond de veiling plaats. Verschillende gekwalificeerde leveranciers hebben hun beste bod uitgebracht. Dankzij het grote aantal deelnemers werd een prijs geboden die gemiddeld 26.2 % onder de gangbare prijzen op de markt ligt. Een gemiddeld zonnepanelensysteem van 16 zonnepanelen kost via de groepsaankoop zo 4.587 euro. Dat is meer dan 1.600 euro onder de marktprijs.

    De winnende leveranciers zijn IZEN uit Lille, KTI-WTI uit Zandhoven en Gutami Solar Projects uit Beringen. Zij hebben de laatste jaren brede ervaring opgebouwd binnen de groepsaankopen.

    Veranderde markt

    Inga Verhaert: “Het is nu meer dan ooit de moeite om deel te nemen aan de groepsaankoop. Want als je de rekening maakt, blijkt dat een gemiddeld gezin een zonnepanelensysteem ruim binnen de 10 jaar terugverdient. Met daarna nog minstens 15 jaar gratis stroom.“

    De 14.000 deelnemers die zich de afgelopen maanden hebben ingeschreven, ontvangen eind augustus een persoonlijk voorstel. Hierin staat een voorstel op maat, berekend op basis van de informatie die ze bij hun inschrijving doorgaven. Ook de garanties staan er uitgebreid in beschreven. Wie nog vragen heeft, kan altijd terecht bij de provincie en de leveranciers op een informatieavond in hun buurt. Deelnemers hebben tot en met 3 oktober de tijd om te beslissen of ze hun persoonlijk voorstel accepteren.

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    www.samengaanwegroener.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor energie






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN-NIEUWS

    Zaterdag 13 augustus 2016  rond 17.30 uur zijn twee auto's met elkaar op het kruispunt Kappelstraat cockerillplaats op een gereden.De vrouw in de grijse wagen was licht gekwetst aan het hoofd toch voor alle zekerheid meegenomen voor verzorging met de ziekewagen.

























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12 | 08 | 2016

    Recreatiedomein De Schorre opnieuw open na brand in avonturentoren

    Vanmorgen ontstond er een brand in de avonturentoren op het provinciaal recreatiedomein De Schorre. Het terrein werd uit voorzorg tijdelijk afgesloten. Ondertussen is het domein terug open voor bezoekers.


    Vanmorgen vond er een brand plaats in de avonturentoren op het provinciaal recreatiedomein De Schorre. De brand is ondertussen geblust en alles is onder controle.

    Er vielen geen gewonden. Op het moment van de brand was er niemand in de toren aanwezig.

     

    Er is vooral veel schade in het administratief gedeelte van de avonturentoren. De aanpalende zaal Verstrepen en het congrescentrum De Pitte ondervonden geen schade van de brand.

     

    Ondertussen is het domein is terug open en zijn de balie, de telefoons en de recreatieverhuur terug operationeel..

     

    De avonturentoren blijft tijdelijk gesloten terwijl de schade wordt opgemeten. Het is nog niet duidelijk hoelang de toren dicht blijft. De avonturentoren wordt niet uitgebaat door de provincie.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN NIEUWS

    13/14 august 2016 - ANTWERP EXPO BELGIUM

     

    American Stars on Wheels : vintage all american car & lifestyle event.

     

    USA car and bike Meeting & show, indoor hall 2 & 3, outdoor parking red & green A.

     

    Thema 2016: Convertibles & Pickup trucks.

     

      Aircooled Stars on wheels : aircooled VW & old school VAG meeting.

    Vintage Aircooled VW &  oldschool VAG event : indoor hall 2, outdoor parking green B

     

    Detail. Toegelaten op onze meeting :
    - alle luchtgekoelde VW's tot bus T3 (1992)
    - types 1 & 2 Golf (1992), Jetta (1992), Passat (1988), Sirocco (1992), Polo (1994), Derby (1994)
    - Audi 50, 60, 80 (1986), 100 & 200 (1991)

    - aircooled Porche (1997)

     

    Antwerp Expo Retro Rockabilly Rave.

    On saturday the 13th august with live rockabilly bands.

     

    Rockers & Mods : meeting classic Scooters & Caferacers.

    Meeting vintage, oldschool and classic Scooters, Caferacer, Bobbers, Choppers & Frisco's, outdoor parking red, on sunday the 14th august with live rockers & mods bands.

     

    1 weekend, 1 location, 1 ticket, 4 events

     

     Our facebook pages, click poster.

                                                   

             

     

    http://www.americanstarsonwheels.com/

     

     Indoor deelnemen met show wagen  / participation with show car indoors / participer avec show-car  à l'intérieur : contact us.

     

    Presenteer uw club / book a club stand / réservez un stand pour votre club : contact us.

     

    Reserveer een verkoopstand / book a trade stand / réservez un stand de vente : contact us.

     

     contact us : mail  amexpeter@telenet.be

     

    uitschrijven / unsubscribe / désincrire: via mail

     









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Wat zit er deze week in je pakket?
    11 augustus (week 32)


    Het is nu echt wel volop zomer, en dan proef je in je pakket: kerstomaatjes, zoetepuntpaprika, courgette,... Wij denken dan: ratatouille, pittige slaatjes, heerlijke pasta's op zonnige zomeravonden!

    Deze week zit er dus heerlijke zoetepuntpaprika in je pakket, van Kurt Nevejans in Wachtebeke. Ze zijn mooi geel of rood, en ohzo lekker!
    Jolien ging er voor ons mee aan de slag, en toverde een heerlijk kruidige paprikatomatensoep uit haar potten. Je kan die zelf ook serveren, of je kan aan het werk met de tips die je donderdag zal krijgen.
    En als je eens geen zin hebt om te koken, of je wil inspiratie opdoen voor je eigen keuken, door te proeven, dan heten we je van harte welkom in de Boerderij van Lizette, waar elke week ook met dezelfde verse ingrediënten wordt gekookt, en waar de lekkerste slaatjes, de origineelste quiches en de verrassendste broodjes op het menu staan!


    De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
    • Kerstomaten van Wijngaardhof in Westmalle
    • Ijsbergsla van Wijngaardhof in Westmalle
    • Zoetepuntpaprika van De Voldoening in Wachtebeke
    • Cindeltomaten van De Voldoening in Wachtebeke
    • Rode biet van De Voldoening in Wachtebeke
    • Andijvie van Wijngaardhof in Westmalle
    • Selder van Wijngaardhof in Westmalle

    In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen ijsbergsla maar wel spitskool en patisson van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem), warmoes van Wijngaardhof in Westmalle en rode biet van De Voldoening in Wachtebeke.

    In het kleine groentepakket* zit het volgende:
    • Kerstomaten van Wijngaardhof in Westmalle
    • Ijsbergsla van Wijngaardhof in Westmalle
    • Radijsjes van Wijngaardhof in Westmalle
    • Zoetepuntpaprika van De Voldoening in Wachtebeke
    • Prinsessenboontjes van Wijngaardhof in Westmalle

    In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen radijsjes en prinsessenboontjes, maar wel courgette van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem) en warmoes van Wijngaardhof in Westmalle.


    Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de even week (11 augustus 2016 - week 32). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

    Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
    Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

     

    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.



     

    www.stadsboerderijantwerpen.be

    Foto onder: © Georges Peeters






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK JAARMARKT 2016
     
    UITSLAG VROUWEN KOERS IN WILRIJK
     
       Plaats: 1 Stephanie Roorda /Selecti-Canada.2é  Christina Siggaard / team Bms Birn.3é Celine Van Severen /Selectie belgie.4é Jessy Druyts / Vlaanderen Etixx.5è Rebbeca Durerl /Drops Cycling team.
      De andere Belgen Ellen van Loon 6é plaats, Kaat Hannes 8é plaats,Kelly Druyts 14é plaats,Pia De Quint 16é plaats,Demmy Druyts 20é plaats,Lenny Druyts 24é plaats en Els Belmans 28e plaats.
      De omloop was 90 Km over 30 rondes  Stephanie heeft deze afgelegd in 2 uur 25 minuten en 02 seconden, aangekomen renners 34 verschillende renners zijn uit koers genomen om te veel achterstand.
    Zie ook eens sport in de kijker .be 120 foto's




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK JAARMARKT 2016

    De dag zelf de rondgang de markt en de dieren





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!