Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    24-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Twee weken pauze

    Het is koud en onze Belgische groentjes hebben het grotendeels opgegeven.

    We willen jullie enkel topkwaliteit leveren en daarom schorsen we alle pakketten even op. Je betaalt uiteraard geen eurocent meer. Je groentepakket schuift gewoon twee weken op.

    We geven zeker een seintje wanneer we opnieuw beginnen.

    Hou het ondertussen warm en gezond!

    Warme groet

    Stadsboerderij Antwerpen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    23 | 1 | 2017

    Campus Vesta begeleidt ambulanciers bij verwerkingsproces
    Dringende geneeskundige hulpverleners worden steeds vaker met weerstand en agressie geconfronteerd. Daarnaast zijn er nog de ontelbare interventies met dodelijke slachtoffers.


    Bijscholing veerkracht versterken
    Campus Vesta start met een bijscholing voor dringende geneeskundige hulpverleners. In een drie uur durende opleiding sensibiliseren ervaren docenten de cursisten om stil te staan bij het noodzakelijke verwerkingsproces na traumatische ervaringen en het herkennen van risicofactoren. Docenten van deze eerste opleidingssessie zijn ervaren ambulancier Herman Daems en Bart Rens, hoofdverantwoordelijke voor spoedgevallen AZ Sint-Maarten Duffel. ‎

    Gedeputeerde Bruno Peeters, verantwoordelijk voor veiligheidsopleidingen, is heel blij met deze nieuwe opleiding die de FOD Volksgezondheid en het Rode Kruis samen initieerden. “De eisen zijn hoog: we verwachten dat hulpverleners klantvriendelijk zijn, goed kunnen communiceren, adequaat eerste hulp toedienen én ze op elk moment de situatie correct inschatten. Ze staan altijd ten dienste van hun medemens en zijn bij zware ongevallen als eerste aanwezig. Het is logisch dat we ook over hun welzijn op het werk moeten waken. We beschouwen deze opleiding als een vorm van respect voor het werk van onze ambulanciers. Net als spoedartsen en spoedverpleegkundigen zijn ambulanciers nauw betrokken bij de menselijke drama’s van elk ongeval.” 

    Rampenoefening met kinderen als rollenspeler - Copyright: Campus Vesta

    Ongevallen met kinderen vergeet je nooit
    “Iedere ambulancier die al medische bijstand verleende bij een ongeval met kinderen zal je vertellen dat dit het zwaarste is. Op die momenten moet je ervoor zorgen dat je er zelf niet onderdoor gaat. Vaak komt de weerbots dagen later. Dan is het van belang dat je de signalen herkent en je je eigen draagkracht niet overschat.” weet Peeters. “Dat is in alle sectoren zo, maar hulpverleners durven we al eens sneller vergeten. We gaan er vaak vanuit dat alles went, maar we mogen de confrontaties met ongevallen niet onderschatten. Ambulanciers hebben zelf aangegeven dat het niet went en dat ze zichzelf willen wapenen tegen burn-outs. Daar willen wij met deze opleiding bij helpen. Hulpverleners zijn mensen en geen robots.”

    Aan de rampenoefeningen op Campus Vesta nemen dan ook steeds vaker minderjarige rollenspelers deel. Volgens Bruno Peeters zijn dit waardevolle leermomenten voor hulpverleners: “Kinderen geruststellen die helemaal overstuur zijn? Het is interessant dat je het al eens op voorhand hebt geoefend. Minderjarige slachtoffers zijn voor hulpverleners in de praktijk mentaal dubbel zo belastend, je mag het niet onderschatten. De rampenoefeningen zijn een goede leerschool om te leren omgaan met dergelijke stress. En stresserend is het gegarandeerd. Ik sta er zelf altijd weer versteld van hoe goed de kinderen acteren tijdens die rampenoefeningen en hoe empathisch onze hulpverleners het aanpakken!”,aldus een trotse Bruno Peeters.

    Waar:
    Campus Vesta, Oostmalsesteenweg 75, 2520 Ranst

    Beleidsverantwoordelijke:

    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor veiligheid








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    23 | 1 | 2017

    Twintig Antwerpse speelpleinen krijgen begeleiding
    ‘Jouw stoep onder de loep’ is een nieuwe actie voor meer inclusief jeugdwerk.

    In 2017 biedt het provinciebestuur de begeleiding ‘Jouw stoep onder de loep’ aan. Wel twintig speelpleinen grepen deze unieke kans om rond ‘de eigen buurt’ te werken met beide handen.

    Wie woont er achter de hoek en hoe kan je als speelplein ook die kinderen bereiken? ‘Jouw stoep onder de loep’ biedt de speelpleinen een antwoord op die vraag. Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor jeugd: “De begeleiding moet speelpleinen bewuster maken van hun omgeving en zorgen dat de speelpleinwerkers de stoep eens oversteken en de buurt leren kennen. Met ‘Jouw stoep onder de loep’ zorgen we ervoor dat de kinderen die effectief naar het speelplein komen een betere afspiegeling zijn van de buurt rond het speelplein.”

     

    De twintig speelpleinen die deelnemen aan ‘Jouw stoep onder de loep’ zijn: Kaboem in Vorselaar, Zomergrabbel in Mortsel, Kiekeboe in Rijkevorsel, speelplein Puurs, speelplein Laakdal, Boemerang in Nijlen, de Pretplaneet en Pretteketet in Lille, Speelfijn in Geel, Gekkootje op Linkeroever, speelplein Wijnegem, speelplein Ranst, speelplein Boom, Koraal vzw in Antwerpen, De Speelfabriek in Geel, Malpertuus in Balen, speelplein Westerlo, De Speelmicroob in Lier, Hest in Heist-op-den-Berg, speelplein Essen en De Sjallekes & de Speelbus in Herentals.

     

    We investeren ook in het laatste jaar van provinciaal jeugdbeleid graag in jeugdwerk voor álle kinderen en jongeren. Samen met Arktos vzw, Uit de Marge of Vlaamse Dienst Speelpleinwerk biedt het provinciebestuur met ‘Jouw Stoep onder de loep’ opnieuw meerwaarde op het vlak van toegankelijk jeugdwerk.

    Speelplein Essen – foto: Boaz Timmermans voor Naft voor Provincie

    Beleidsverantwoordelijke:
    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Jeugd





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPORT

     

    SPORTLAUREATEN

     

     

     

    Ben Cloostermans en Bjarne Lardon winnen twee trofeeën in één weekend

     

    Het afgelopen weekend was een voltreffer voor Ben en Bjarne op extra sportief vlak.

    Beide Ju-Jitsuka’s zijn lid van Ippon Zwijndrecht en woonachtig in Groot-Beveren.

     

    Op de sportlaureatenviering van Beveren in sporthal ‘t Wit Zand werden ze vrijdagavond gehuldigd als sportpersoonlijkheid 2016.

     

    Met oa. een Europese titel, een zilveren medaille op het WK , winst op het Grandslam tornooi van Parijs, zilver op de Grand Slams Balkan Open en German Open waren ze het meest constante duo bij de mannen vorig jaar.

    Dit resulteerde in een eerste plaats op de wereldranking Duo Men en een selectie voor de World Games 2017 in Polen.

    Voor deze uitstekende prestaties ontvingen Ben en Bjarne uit handen van Burgemeester Marc Van De Vijver de trofee van sportpersoonlijkheid 2016, een hele eer vermits deze trofee niet jaarlijks wordt uitgereikt en je deze slechts éénmaal in je leven kan winnen.

     

    Twee dagen later op het nieuwjaarsgala van de VJJF werden ze voor het derde jaar op rij verkozen tot duo koppel van het jaar.

     

    Foto’s in bijlage (met Burgemeester Marc Van De Vijver en bondscoach Leon Verbraeken)

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    .


    Persbericht


    vzw Kempens Landschap

    23 | 1 | 2017

    Prinsheerlijk cruisen in de Merode

    Het gemeentebestuur van Laakdal en Kempens Landschap starten aan de opwaardering van de historische stoomzagerij in Laakdal


    Het bestuur van Laakdal wil de historische stoomzagerij in de deelgemeente Vorst opwaarderen en deed hiervoor een beroep op de expertise van vzw Kempens Landschap. Het plattelandsontwikkelingsprogramma LEADER ondersteunt dit initiatief met een subsidie van € 100.000. Die middelen zullen gebruikt worden om in en om de stoomzagerij een innovatief concept uit te werken rond toerisme en recreatie in relatie tot landbouw. Zo zal er vlakbij de stoomzagerij in 2018 een verhuurpunt van elektrische tuktuks komen. Vandaaruit kunnen bezoekers dan op een unieke en eigentijdse manier het uitgebreide agrarische landschap van Laakdal en de rest van het Merodegebied verkennen.

     

    Waardevol industrieel erfgoed

    De stoomzagerij is de enige overblijvende stoomzagerij in Vlaanderen, waar vrijwel alle werktuigen nog in hun oorspronkelijk verband aanwezig zijn. Een deel van de gebouwen is bovendien een beschermd monument. Het gemeentebestuur zal de stoomzagerij restaureren en herbestemmen met behulp van landschapsvereniging vzw Kempens Landschap. Deze vereniging bouwde reeds de nodige expertise op voor de restauratie en herbestemming van industrieel erfgoed. Zo is Kempens Landschap o.a. eigenaar van verschillende windmolens. De stoomzagerij in Laakdal moet op termijn opnieuw een bruisende site rond de geschiedenis van een verdwenen ambacht en een poort naar het omliggende platteland worden.

     

    Tine Gielis, burgemeester en schepen van landbouw verduidelijkt: “Als eigenaar zijn we verplicht om de stoomzagerij als beschermd monument te restaureren. Een belangrijke voorwaarde hierbij was de houtzagerij een invulling te geven die de geschiedenis van het gebouw laat verder leven. Het gebouw wordt gerestaureerd; er wordt een pleintje gecreëerd waarop de machines tentoongesteld worden en waar de buurtbewoners kunnen verzamelen en vertoeven, maw de site wordt opgewaardeerd. Er is bewust gekozen voor deze herbestemming om de rust in de omgeving te  respecteren."

     

    Op een tuktuk door de Merode

    Dankzij de financiële steun van LEADER Kempen Zuid kan er een extra dimensie worden toegevoegd aan de ontwikkeling van de site. In de stoomzagerij komt er een toeristisch verhuurpunt voor tuktuks, een soort scooter. Vanaf 2018 zullen er dus elektrische tuktuks geruisloos door het Merodegebied zoeven. Opgeladen kan zo’n tuktuk ongeveer 70 km afleggen. Ideaal voor een uitstapje dus.

     

    Dit initiatief waarborgt een zinvolle herbestemming en ontsluiting. De stoomzagerij wordt de perfecte uitvalsbasis voor een tochtje door de Merode, een streek waar erfgoed, agricultuur en natuur harmonieus samengaan. De ingebouwde GPS van de tuktuks leidt de bezoekers langs interessante boerderijen en andere land- en tuinbouwbedrijven in de buurt, waar ze even kunnen pauzeren voor een hoevebezoek of om streekproducten in te slaan.

     

    Inga Verhaert, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap, staat achter het project: “Met Kempens Landschap laten we mensen op een originele manier het landschap ontdekken. Ook in Laakdal ontwikkelden we bijvoorbeeld een Klompenbelevingspad waar jong en oud een parcours kan afleggen op klompen. Deze Tuktuks zijn een mooie aanwinst voor het toerischtisch-recreatief aanbod!”

     

    Stoomzagerij in Laakdal - Copyright: vzw Kempens Landschap

     

    Cofinanciering vanuit Leader Kempen Zuid

    LEADER is een Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling. Het biedt kansen aan vernieuwende en duurzame initiatieven op het platteland, bottom-up bedacht en uitgewerkt. In september vorig jaar diende Kempens Landschap met steun van de gemeente Laakdal een dossier rond de stoomzagerij in bij LEADER Kempen Zuid. In december werd het project goedgekeurd, waardoor het kan rekenen op een financiële bijdrage van 60% of 100.000 euro op een totale investeringskost van 164.500 euro.

     

    Peter Bellens, gedeputeerde van de provincie Antwerpen, covoorzitter van Kempens Landschap en voorzitter van de stuurgroep de Merode, ziet heel wat potentieel in dit initiatief: “Met deze tuktuks ontwikkelt Kempens Landschap een nieuwe vorm van plattelandsbeleving in het Merodegebied. Bovendien zijn we momenteel aan het onderzoeken of de uitbating in samenwerking met een organisatie uit de sociale economie kan gebeuren. Kempens Landschap heeft positieve ervaringen met zulke win-win samenwerkingen.”

    Beleidsverantwoordelijke:

    Peter Bellens, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Welzijn en Gezondheid, Sociale economie, Plattelandsbeleid en Europese samenwerking








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.saja

    Beste supporters,
    Het was gisteren heel zuur om toch zonder punten van Sittard huiswaarts te keren.
    Na een 11-4 achterstand komen onze jongens weer terug bij de zaak. De hele wedstrijd is het een nek-aan-nek-race, spannend voor de supporters.
    In de laatste minuut staat het 32 gelijk.
    We missen de kans om de winning-goal te maken en Lions kan toch  in de allerlaatste seconde nog de bal in de netten gooien. 
    Eindstand 33-32.
    Dat was echt balen. Het had zo mooi kunnen zijn.
    Maar goed, we kunnen niet bij de pakken blijven zitten en volgende week staat er toch weer "Dé match van 't Stad" op het programma.
    Daarom eens te meer een warme oproep om te komen supporteren, onze jongens hebben jullie steun eens te meer nodig.
    Zak af naar Sporthal Sorghvliedt zaterag 28/2 tegen 20.00.
    Het SASJA Café zal beneden open zijn met een drankje en een hapje.
    Noteer het in jullie agenda, schrap vorige afspraken en zak massaal af naar Hoboken.
    Be there!!
    Sportieve groeten
    Rita Van der Auwera





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DHW united Antwerpen


    Verslag Initia Hasselt - DHW United Antwerpen : 21 - 01-‘17
    Uitslag : 30 - 24 ruststand : 11 - 10
    Beloften : 28 - 27
    Voor DHW : Shana Husson (44’), Joni Muys (16’) en Arina Shulga (keepsters) - Anita
    Szamosi (3) - Sandra Ruginyte (11) - Sinne Bes (1) - Sara Haazen (4) - Amber Major -
    Gitte Janssens (3) - Teuntje Voermans (2) - Amelia Neacsu - Joana Ribeiro - Jana Maes
    Voor Hasselt : Renata Beinoryte Jatulevice (59’30”) en Michelle Smekens (30”) (keepsters)
    - Aurelie Bemelmans - Charlotte Castermans (3) - Yentl Goossens (1) - Klaudia Obrusik
    (3) - Liv Pauwels (2) - Edel Robyns (13) - Sam Robyns (2) - Linda Vallen (5) - Vera
    Mennicken - Charlotte Willems (1) - Lore Paredis - Raluca Dascalu
    Hasselt trekt het laken naar zich toe in het slotkwartier
    DHW is er niet in geslaagd om na de winterstop, autoritair leider Initia Hasselt punten te
    ontfutselen, die in de race naar de Play-offs broodnodig zijn. Het zag er nochtans lang
    mogelijk uit, maar in het slotkwartier maakte de ruimere kern van Hasselt het verschil.
    De partij begon gelijk opgaand, waarbij vooral de verdedigingen baas waren . Via 3 - 1 na 8’
    ging het naar 3 - 3 na 10’ en nadien nam DHW het voortouw : 4 - 6 na 16’. De thuisploeg
    kon slechts 1 veldgoal maken en moest vooral rekenen op strafworpen. Bij DHW kwam het
    meeste doelgevaar van Sandra Ruginyte (4x).
    De ingevallen Linda Vallen hing de bordjes 10 minuten later terug gelijk, nadat DHW in
    ondertal kwam : 7 - 7 na 25’.
    Aan het einde van de 1e helft konden beide teams vlotter scoren dan voordien. Gitte
    Janssens (2x) en Teuntje Voermans hielden DHW op koers. Ruststand : 11 - 10
    Een uitgerust DHW kwam het best uit de kleedkamer en ging er op en erover : 11 - 12 na
    33’. Nadien gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe, wat de score betreft. Het
    resulteerde in een 16 - 16 stand na 46’.
    Hasselt krikte zijn niveau op en DHW kende een dip. Het incasseerde een droge 5 - 0 terwijl
    het zelfs in overtal had gestaan : 21 - 16 na 50’.
    DHW probeerde de kloof te dichten en de kopjes niet te laten hangen, maar Klaudia Obrusik
    (3x op rij) gaf DHW de doodsteek : 24 - 18 na 53’.
    Handbalclub DHW United Antwerpen vzw wordt ondersteund door het Topsportfonds van de stad Antwerpen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf Antwerpen

    HET SJOELEN

    Tot de minder gekende sporten behoort ook het SJOELEN.

    Nochtans wordt het druk beöefend door senioren in de dienstencentra.

     

    Daar spelen ze competities tegen elkaar.

    Zo is er het sjoelen van Klein Heide (de vrolijke schuivers) tegen de ‘vinkjes’ van Victor De Bruyne.

    bij de eerste ronde is Klein Heide verloren met 323 punten op 6 januari.

    Op 19 januari was het verschil 23 punten in het voordeel van de vinkjes…

    Het is lang geleden dat de vrolijke schuivers nog eens verloren hebben – maar voorzitter Louis Smolders wist te vertellen dat er nog verschillende mensen weg waren …

    En de ‘nieuwen’ nog in opleiding zijn.

     

    WE KOMEN TERUG! Is zijn devies

     

    Tekst & foto’s = Georges Peeters






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilrijk nieuws


    District en partners evalueren samen ‘Geitencorrida-Memorial Jean Van Onselen’ en bepalen nieuwe datum


    De volgende editie van de ‘Geitencorrida-Memorial Jean Van Onselen’ zal plaatsvinden op zondag 10 december 2017. Dat beslisten het district en organisator KSAH in samenspraak met een reeks lokale partners. Het parcours wordt gewijzigd zodat het zwaartepunt komt te liggen in de omgeving van de Kerkelei en de Steytelincklei. Start- en aankomstpunt van de wedstrijd blijft de Bist.

     

    De ‘Geitencorrida-Memorial Jean Van Onselen’ is een stratenloop voor jong en oud die het centrum van Wilrijk doorkruist. De 53ste editie van dit loopevenement vond plaats op zaterdag 26 november 2016.

     

    Het district organiseerde hierover een evaluatievergadering op dinsdag 17 januari 2017. Daarop nodigde het een uitgebreide reeks partners uit:

    • Het Koninklijk Sportverbond Antwerpens Handel, dat de loopwedstrijd organiseert;
    • Familieleden van Jean Van Onselen, de geestelijke vader van de wedstrijd;
    • Middenstandsverenigingen WiZo en Unizo;
    • De vzw Wilrijk-Niedernhausen-Ilfeld, die de jaarlijkse kerstmarkt organiseert op de Bist.

     

    In samenspraak met deze partners werd afgesproken dat de volgende editie van de ‘Geitencorrida-Memorial Jean Van Onselen’ zal plaatsvinden op zondag 10 december 2017, tijdens het kerstmarktweekend. Het parcours zal gewijzigd worden zodat het zwaartepunt verschuift naar de omgeving van de Kerkelei en de Steytelincklei. De Bist blijft het start- en aankomstpunt van de loopwedstrijd. Ten slotte zal er ook bijkomende aandacht worden besteed aan de acties van de lokale middenstand tijdens het kerstmarktweekend.

     

    “Als districtsbestuur dat deze loopwedstrijd mee ondersteunt en een warm hart toedraagt, zijn we zeer verheugd over deze constructieve oplossing. We kijken nu al uit naar nieuwe succesvolle edities met veel deelnemers”, zegt Robert Moens, Wilrijks districtsschepen voor sport.

     

    Kristof Bossuyt, voorzitter van het Wilrijkse districtscollege, voegt toe: “De trendbreuk was nodig om in onderling overleg en in dialoog tot een gedragen oplossing te komen waarbij voor iedereen een win-winsituatie werd bekomen: de herdenking en eerbetuiging aan Jean Van Onselen, de talrijkere opkomst van lopers (atleten en bovenal veel kinderen), de gezelligheid en de traditie van de kerstmarkt en de verzuchtingen (en de actieve participatie) van de gehele middenstand.”

     



    2016













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps bericht

    18 |01 | 17

    'Sacrale vertelsels uit de volksmond' door Jenne Decleir in première in coStA


    Dit voorjaar loopt de nieuwe solovoorstelling van Jenne Decleir, 'Sacrale vertelsels uit de volksmond', exclusief in de Antwerpse cultuurcentra en Rataplan. Daarna (seizoen 17 -18) doet de voorstelling de rest van Vlaanderen aan. De première vindt plaats op zaterdag 21 januari in coStA. Er zijn nog tickets beschikbaar.

     

    ‘Sacrale vertelsels uit de volksmond’ is de nieuwe solovoorstelling van Jenne Decleir. Hij duikt in het verleden om het heden te ontraadselen aan de hand van een reeks hilarische vertellingen waarin dieren zich gedragen als mensen en mensen als goden. God probeert zijn creatie in toom te houden, maar soms voegt hij er gewoon nog meer chaos aan toe. Alles draait rond begrippen als macht en geloof - of is het goedgelovigheid?

     

    Het zijn niet de gekende parabels uit de bijbel die aan bod komen maar de versies zoals die werden doorgegeven in de volksmond. De Italiaanse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Dario Fo (+ 2016)  herschreef deze parabels uit oude tradities in zijn typerende, groteske stijl, vol satire en humor. Jenne interpreteert ze op zijn manier en zijn livemuziek klinkt als een straffe noot door alles heen. Het resultaat is een ludiek stukje theater dat de toeschouwers aanzet om naar zichzelf te kijken. De absurde verhalen bevatten immers een diepe waarheid.

     

    Een greep uit de verhalen: het varken jaagt de illusie na van een paradijs en ziet niet wat er voor zijn neus ligt. Abraham krijgt onverwachts de les gespeld door zijn zoon Isaak. De adelaar denkt dat hij het allemaal voor elkaar heeft omdat hij het embleem is van de Groten der Aarde. Hij moet echter het onderspit delven voor een mestkever. Het is geweten dat zotten de waarheid spreken. Daarom trekt de Zot een wijze conclusie uit de chaos op onze aardbol.

     

    Première praktisch

     

    Persuitnodiging

    De pers is van harte welkom op de première op 21 januari 2017 om 20 uur in coStA, Sint-Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen.  De voorstelling start om 20 uur, dus u moet iets vroeger aanwezig zijn. Gelieve uw aanwezigheid vooraf te melden aan Kristof Wouters, tel. 0486 11 26 36, kristof.wouters@stad.antwerpen.be.    

     

    Speeldata

    • 21/1: première in coStA, Sint-Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen
    • 3/2: cc Merksem, Nieuwdreef 135, 2170 Merksem
    • 4/2: Gravenhof, Louisalei 7, 2660 Hoboken
    • 23/2: 252 cc, Veltwijcklaan 252, 2180 Ekeren
    • 24/2: Elsschot, Willem Elsschotstraat 5, 2050 Antwerpen
    • 3/3: Vrijetijdscentrum De Schelde, De Keyserhoeve 66, 2040 Zandvliet
    • 13/4: cc De Kern, Kern 18, 2610 Wilrijk
    • 22/4: cc Deurne, Frans Messingstraat 36, 2100 Deurne
    • 5/5: Rataplan vzw, Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout

     

     

    'Sacrale vertelsels uit de volksmond' is een coproductie met de Antwerpse cultuurcentra. 

    Dario Fo (tekst) - Jenne Decleir (bewerking, spel, muziek en tekst) - Fabrizio De Giovanni (oog buitenaf) - Caroline van Gastel (vertaling en oog buitenaf) - Maria Chiara Di Marco (scenografie) - Victor Hidalge (techniek)






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MINERAALBEURS

    MINERALEN EDELSTELEN EN FOSSIELBEURS

     

     

    De Academie voor Mineralogie (ACAM) vzw organiseert op zaterdag 25 februari 2017 van 12u tot 18u en zondag 26 februari 2017 van 10u tot 17u30 haar internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs ‘IMRA 2017’. Het gebeuren vindt plaats in het ‘Event Center’ van KINEPOLIS – (Zaal Hollywood) – Groenendaallaan 394 – ANTWERPEN. Bereikbaar met tramlijn 6.

     

    Door zijn grote verscheidenheid aan mineralen, fossielen, edelstenen, sieraden, kunstvoorwerpen, instrumenten, gereedschap en vakliteratuur is deze beurs beslist de moeite waard. IMRA 2017 zet de deuren niet alleen open voor specialisten ter zake. Iedereen die beroepshalve of vanuit liefhebberij met deze tak van de natuurwetenschappen te maken heeft, voelt zich erdoor aangetrokken. Ook de toevallige bezoeker raakt ongetwijfeld geboeid door die fascinerende wereld van mineralen, door die wonderbaarlijke pracht aan kleuren en kristalvormen... Ook juwelen met mineralen of fossielen schitteren in al hun pracht.

    Tijdens de beurs kan men ook nu weer gratis zijn edelstenen op hun echtheid laten onderzoeken (voor zover men aan de vraag kan voldoen).

    In het cafetaria zijn dranken en broodjes te verkrijgen.                                                                                                             

    Wij meer inlichtingen wenst over deze beurs kan hiervoor best contact opnemen met Ghilaine (Suzy) Hofmans, Tel.03/5690175 – GSM: 0496-146503 of per E-mail: suzy.hofmans@telenet.be - beursinfo@acam.be  website:www.acam.be

     

          WAT?              IMRA 2017, internationale mineralen-, edelstenen- en  

                                   fossielenbeurs.     

          WAAR?           ‘Event Center’ – KINEPOLIS (Zaal Hollywood)

                                    Groenendaallaan 394 - ANTWERPEN          

          WANNEER?     Zaterdag  25 februari 2017 van 12 tot 18u

                         Zondag    26 februari 2017 van 10 tot 17.30u 

          INKOM: € 4.00 per persoon, kinderen tot 12 j. gratis, duo-ticket € 6.00 p/p

     

     

     











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Yakon!!!
     

    Weetjes over de yakon in je pakket

    Yacon is een ondergrondse knolsoort, die zijn oorsprong vindt in Peru. Daar wordt het ook wel ” apple of the earth” genoemd. De bloem van de yaconplant zelf lijkt nog het meest op een zonnebloem, en dat is niet zo vreemd, het is namelijk familie van de zonnebloem. De yacon planten groeien het gehele jaar door, en is dus niet seizoensgebonden. De plant is niet gevoelig voor plagen/ziekten en is niet winterhard. De knollen kun je op een koele, donkere plek erg lang bewaren. Hoe langer je de knollen bewaart, hoe zoeter ze worden.

    Yacon heeft een zeer bijzondere zoete smaak. Het wordt nog het meest vergeleken met een mix tussen karamel en stroop, met een vleugje bloemensmaak ( viooltjes) .

    zeer gezonde eigenschappen

    Het heeft nogal wat prachtige voordelen:

    • het bezit zeer weinig calorieën
    • het bezit een zeer lage waarde op de glycemische index
    • yacon bezit de grootste hoeveelheid F.O.S  ( fructooligosaccharide) van alle bekende voedingsbronnen ter wereld. F.O.S is ook beter bekend onder de verzamelnaam inuline.

    F.O.S , ook bekend als fructooligosaccharide,is een speciaal type fructose wat het lichaam onverteerd weer verlaat. Hierdoor vinden er nauwelijks tot geen schommelingen plaats in de bloedsuikerspiegel. Tevens zorgt F.O.S voor een prebiotische werking , in het bijzonder op de lactobaccillus  en de bifido bacterie. Deze twee dragen samen met talloze andere bacterie in ons spijsverteringsstelsel bij aan een gezond en goed werkend darmstelsel. F.O.S bezit tevens een adapterende eigenschap door de gezonde bacterie-groei te stimuleren en de schadelijke ( toxische) bacterie-groei in de darmen af te remmen. Dit laatste is extreem belangrijk, om tot een goede en maximale opname van voedingsstoffen uit ons voedsel te komen.

    Wat kun je ermee?

    De knol kan rauw worden gegeten, sterker, zo profiteer je ook het meeste van alle gezonde voordelen. Omdat de yacon voor zo’n 90% uit water bestaat, heeft de knol een crunchy-bite en smaakt het fris-zoet. Je kunt de knol rauwe in blokjes verwerken in tal van gerechten als salades. Je kunt de knol ook koken, bakken en roerbakken. Hierdoor wordt de smaak wat milder. Net als de zoete aardappel, kan yacon bij overconsumptie leiden tot winderigheid en ook diarree.

    Inhoud grote pakketten:

    • yakon van Wijngaardhof
    • pijplook  Wijngaardhof
    • witloof van Seizoensmaak
    • savooi van Seizoensmaak
    • wortelen van Seizoensmaak
    • prei van Seizoensmaak

    De tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

    Inhoud kleine pakketten:

    • yakon van Wijngaardhof
    • pijplook  Wijngaardhof
    • witloof van Seizoensmaak
    • savooi van Seizoensmaak

    De kleine tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

    Warme groet Stadsboerderij Antwerpen

    Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Zorgbedrijf Antwerpen zoekt meester-soepkok in dienstencentra en woonzorgcentra


    Na het grote succes van ‘Héél Zorgbedrijf Bakt!’ in het voorjaar van 2016 lanceren de diensten- en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen dit jaar ‘Héél Zorgbedrijf Kookt! - de soepeditie’. Senioren uit de dienstencentra en woonzorgcentra duiken met hun team de keuken in om de lekkerste soep op tafel te toveren.

     

    Ook dit jaar organiseert Zorgbedrijf Antwerpen een kookwedstrijd voor de senioren van de dienstencentra en woonzorgcentra. In deze editie gaat Zorgbedrijf Antwerpen op zoek naar de meester-soepkok. Net als vorige keer wordt het winnende gerecht geserveerd in alle dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen.

     

    4 rondes

    In 4 rondes nemen de deelnemende teams van ‘Heel Zorgbedrijf Kookt! – de soepeditie’ het tegen elkaar op. Telkens bereiden ze een soep met een ander thema: 

    • dinsdag 21 maart: Soep met ballen (maaltijdsoep)
    • dinsdag 25 april: Soep om mee uit te pakken (feestelijke soep)
    • dinsdag 16 mei: Soep met een klare kijk (heldere soep)
    • dinsdag 20 juni: Soep voor warme dagen (koude soep)

     

    Winnaar

    De jury beoordeelt de soep op basis van smaak, originaliteit, presentatie en moeilijkheidsgraad. Na de laatste ronde op dinsdag 20 juni worden alle punten opgeteld en wordt het team met de hoogste score uitgeroepen tot ‘Meesterkok van Zorgbedrijf Antwerpen’.

     

    Het recept van het winnende team zal op vrijdag 30 juni als voorgerecht in alle dienstencentra en woonzorgcentra geserveerd worden.

     

    Praktisch

    • Inschrijven is gratis.
    • Senioren die interesse hebben, kunnen zich uiterlijk op maandag 27 februari individueel of met een team inschrijven bij een dienstencentrum of woonzorgcentrum in hun buurt.
    • Alle 42 dienstencentra en 17 woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen kunnen met 2 teams inschrijven, met telkens 1 teamleider. De ingeschreven teams engageren zich om deel te nemen aan de 4 rondes.
    • Alle info staat op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/heelzorgbedrijfkookt.   

     

    Meester-soepkok in de centra voor jeugdzorg

    Nieuw in deze editie is dat ook de centra voor jeugdzorg van Zorgbedrijf Antwerpen deelnemen. Voor de kinderen en jongeren is er een aparte wedstrijd: zij nemen het tegen elkaar op, niet tegen de senioren. Ook bij de centra van jeugdzorg wordt één team uitgeroepen tot Meester-soepkok.

     

    De wedstrijd bij de centra van jeugdzorg verloopt intern bij Zorgbedrijf Antwerpen. Hiervoor is inschrijven dus niet mogelijk.

     

    ----------------------------------------------einde persbericht-------------------------------------------------
    Meer info over dit persbericht:
    Marije Marijs, coördinator dienstencentrum Santiago, Zorgbedrijf Antwerpen, tel. 0471 61 82 60, marije.marijs@zorgbedrijf.antwerpen.be

    Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPORCREA-DEURNE

     

                                                                                             Deurne, 15 januari 2017.

     

     

     

    Beste vrienden en sympathisanten van Sporcrea-Deurne,

     

     

     

    Het is zo ver. Vanaf nu kunnen ook mensen met een zware motorische handicap genieten van het zwembadwater dankzij de installatie van onze tillift in het zwembad A. Leyweg 4 in Antwerpen – Kiel (achter de sporthal).

     

    Mogen wij U uitnodigen op de plechtige opening van deze tillift op

     

                    zaterdag    21   januari   om 11 uur

     

    in zwembad A. Leyweg.

     

    U bent van harte welkom. Kan U ons uiterlijk vrijdag 20 januari laten weten of wij U

    ook mogen begroeten.

     

    Hopelijk tot zaterdag!

     

    Met oprechte hoogachting,

     

     

    Anita Van Hoegaerden                                                         Marcel Coppens

    voorzitster                                                                             secretaris

    0497/554794                                                                         03/3253003






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf Antwerpen

    En of het gezellig was op de ‘nieuwjaarsreceptie van de afdeling ‘De Keizerlei’ van Sint Anna

     

    Maandag  16 januari om 16 uur werden wij verwelkomd op de receptie ter gelegenheid van de viering van het ‘nieuwe jaar’…

     

    Dat de mensen hun best gedaan hadden om het zo gezellig mogelijk te maken moge blijken uit de foto’s van Georges.

     

    Niets speciaals hoor ik u zeggen; een glaasje Cava – een broodje en veel, heel veel gebabbel…

    zodanig dat de ‘klanten’ hun fysieke klachten eens even  konden vergeten en hoopvol naar de toekomst kunnen uitkijken.

     

    2017 is goed begonnen !

     

     

     

    Leo    S P A E Y






    ZO GAAT HET OOK FOTO'S MAKEN






























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    16 | 1 | 2017

    Campus Vesta en Heilig Hart Ziekenhuis werken nauw samen
    Al drie spoedverpleegkundigen op rij van het Lierse ziekenhuis leren brandweer en politie van de provincie Antwerpen reanimeren

    Wanneer brandweer of politie als eerste ter plaatse is bij een noodsituatie is het belangrijk dat zij medische hulp kunnen verlenen. Voor docenten met terreinervaring kan Campus Vesta in Emblem rekenen op het Heilig Hart Ziekenhuis Lier. Sinds deze week zijn maar liefst drie spoedverpleegkundigen van het Heilig Hart Ziekenhuis aan de slag als deeltijds docent op Campus Vesta. Zij geven opleidingen dringende geneeskundige hulpverlening aan brandweer en politie, maar ook aan kinderdagverblijven en kmo’s.

    Gedeputeerde Bruno Peeters, bevoegd voor veiligheidsopleidingen in de provincie Antwerpen, moedigt kennisdeling tussen de publieke sector en het bedrijfsleven aan. “Campus Vesta, ons opleidingscentrum voor brandweer, politie en dringende geneeskundige hulpverleners is in Ranst gevestigd en Lier is het dichtst bijgelegen ziekenhuis. In eerste instantie is het dus de nabijheid die ervoor zorgt dat spoedverplegers van Heilig Hart Ziekenhuis hier solliciteren. Dat er voor de derde keer op rij een kandidaat van hen als beste uit de selecties komt, wil uiteraard ook zeggen dat ze daar een ijzersterk team hebben. Het vergt bovendien van het ziekenhuis een inspanning. Zij geven drie goede krachten de kans om deeltijds bij hen en deeltijds bij Campus Vesta te werken. Daarmee geeft het ziekenhuis aan dat ze goede medische opleidingen voor iedereen die interventies rijdt, absoluut belangrijk vindt.”

    Bijscholing CPR voor politieprofessionals
    Copyright: Tim Kempenaers

    Brandweer en politie kunnen mensenlevens redden

    Tijdens de basisopleiding politie krijgen de aspiranten 10 uur EHBO op maat. Brandweerrekruten volgen 34 uur medische hulpverlening. “Dat betekent niet dat politie minder bekwaam is dan brandweer,” lacht Bruno Peeters. “Brandweer staat bij ongevallen en rampen mee in voor de evacuatie van slachtoffers. Dat betekent dat bij een zwaar verkeersongeval een MUG-team klaarstaat, terwijl brandweer de geknelde slachtoffers bevrijdt. Die twee disciplines moeten dan nauw samenwerken. Daarom dat we zo blij zijn met onze spoedverpleegkundigen van Heilig Hart Lier: zij hebben al jaren ervaring op het vlak van MUG-interventies en weten als geen ander hoe belangrijk het is voor brandweer, politie en medische hulpverleners om op elkaar te zijn ingespeeld.”  

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    Campus Vesta, Oostmalsesteenweg 75, 2520 Ranst

    Meer info:
    www.campusvesta.be
    www.hhzhlier.be

    Beleidsverantwoordelijke:

    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor veiligheid






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    12 | 1 | 2017

    PITO Stabroek pakt uit met nieuwe labo’s en techniekklassen

    Het Provinciaal Instituut voor Technisch onderwijs in Stabroek gaat 2017 in met gloednieuwe, hoogtechnologische labo's en techniekklassen. Gedeputeerde voor onderwijs Inga Verhaert legt het principe uit:  "In de ruime lokalen bootsen leerlingen situaties uit het werkveld na en slaan zo de brug tussen praktijk en theorie. De nieuwe accommodatie moedigt de jongeren aan om zelfstandig én samen te werken. Ook bedrijven zijn welkom om bijscholingen te organiseren. In PITO Stabroek is de arbeidsmarkt immers nooit ver weg. PITO Stabroek rolt zo het STEM-verhaal verder uit in de school."


    Drie nieuwe technieklokalen voor de eerste graad

    In de eerste graad zullen de leerkrachten theorie en praktijk beter op elkaar kunnen afstemmen dankzij de drie nieuwe techniekklassen. Hoogtechnologische machines staan broederlijk naast klassieke werkbanken en ICT-eilanden. Voor elke fase in het leertraject nemen de leerlingen plaats aan het meest geschikte eiland van het technieklokaal. Informatie opzoeken en leren programmeren gebeurt bijvoorbeeld aan het ICT-eiland.

    Vanaf het eerste jaar maken de leerlingen, binnen STEM, kennis met hoogtechnologische apparatuur zoals een 3D-printer en een lasercutter. Deze apparatuur sturen ze aan door middel van tablets en computers.Dankzij de grote deur en de buitenruimte is het ook mogelijk te werken aan grotere projecten.

    Robot knipt lintje nieuwe labo’s en technieklokalen door - Copyright: Koen Fasseur voor provincie Antwerpen


    Tweede graad: domotica, rationeel energieverbruik en industriële installaties

    De leerlingen van de tweede graad BSO Elektrische Installaties leggen tijdens hun projecten steeds vaker de link tussen praktijk en theorie. In de grote ruimte is er plaats voor bouwconstructies zodat de praktijkopdrachten erg realistisch zijn.

    De leerlingen maken al kennis met basisdomotica en rationeel energieverbruik. Hoge muren en plafonds maken het mogelijk om leidingtracés uit te zetten voor kabelbanen en kabelgoten zoals in industriële installaties. Elk lokaal heeft een apart magazijn zodat de praktijkruimtes ordelijk blijven. De hoge ruimtes en optimale lichtinval zorgen voor een aangename sfeer.

    De leerlingen van de tweede graad TSO Elektrische Installatietechnieken borduren in hun nieuwe labo verder op de STEM - doelstellingen van de eerste graad. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Een apart labo in de praktijkruimte maakt werken met verschillende toestellen mogelijk. Het gebruik van logische modules en microcontrollers legt de basis voor latere digitale schakeltechnieken zoals domotica en PLC. De combinatie van een labo- en theorielokaal binnen de praktijkruimte zorgt ervoor dat de leerlingen met hun praktische vragen of onduidelijkheden onmiddellijk terecht kunnen. Ook  in de stille werkruimte staat zelfstandig werken en probleemoplossend denken centraal.

     

     

    Ook bedrijven maken gebruik van nieuw labo derde graad

    Het nieuwe labo van de derde graad TSO Elektrische installatietechnieken en Industriële Wetenschappen is uitgerust met kwalitatieve meetapparatuur zodat de leerlingen op een veilige en zelfstandige manier kunnen werken. Door indicatieverlichting per labotafel merken leraars meteen of de status passief, actief of in nood is. De pc’s registreren alle metingen, waardoor leerlingen gemakkelijk verslagen kunnen maken.

    Gedeputeerde Inga Verhaert: "Het multifunctioneel karakter van het labo maakt dit lokaal ook interessant voor externe organisaties voor bijvoorbeeld bijscholingen. Het pedagogisch concept van de school en de knowhow van de bedrijven zullen elkaar versterken en zorgen voor een win-winsituatie voor de leerlingen."

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs PITO, Laageind 19, Stabroek

    Meer info:
    www.pitostabroek.be

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen
    De Schorre


    12 | 01 | 2017

    Intense heropent feestelijk vernieuwde avonturentoren in De Schorre
    Iedereen welkom op gratis klimsessies op zaterdag 21 en zondag 22 januari


    De organisatie Intense bleef niet bij de pakken zitten na een uitslaande brand in augustus vorig jaar. De avonturentoren in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre kreeg een grondige facelift. Het interieur steekt in een nieuw knap jasje en de nieuwe indoor via ferrata is uniek in Europa! Op 21 en 22 januari is iedereen van harte welkom om de activiteiten gratis uit testen.


    Midden in het groen van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre kun je voor avontuurlijke verjaardagsfeestjes en uitdagende teambuildings terecht in de avonturentoren van Intense.

    De organisatie Intense baat via een erfpacht de avonturentoren uit. Scholen, groepen en bedrijven kunnen er terecht voor avontuurlijke en speelse activiteiten. Naast een avonturentoren met een indoor en outdoor parcours is er ook aansluitend een avonturenbos en twee ziplines.



    Nieuwe via ferrata, uniek in Europa

     

    Na een uitslaande brand in augustus 2016, is Intense niet bij de pakken blijven zitten en hebben ze hard gewerkt aan de avonturentoren. Het indoor hoogteparcours werd aangepast en de klimmuur werd vervangen door een indoor via ferrata, die door haar creativiteit en speelse opzet uniek is in Europa. Het interieur kreeg een grondige facelift samen met de bar en de zitruimte. Door een verwarmingsinstallatie en aangepaste verlichting kan Intense nu ook tijdens de winterperiode activiteiten organiseren. Het nieuwe interieur straalt gezelligheid, sfeer en avontuur uit. Wim Maes, één van zaakvoerders van Intense:

    “We focussen vanaf nu op recreatieve activiteiten die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Klimsessies kun je niet volgen bij ons, er is immers geen klimmuur meer. We werken pakketten op maat uit voor groepen, scholen en bedrijven.”

     

    De avonturentoren van Intense, met o.a. een outdoor via ferrata.
    Copyright: Intense

    De Schorre ideale locatie voor bedrijven

     

    Voor Provinciaal Recreatiedomein De Schorre zijn de activiteiten van Intense een enorme troef. Bruno Peeters, gedeputeerde bevoegd voor sport en recreatie- en groendomeinen:

    “Je kunt hier al terecht voor professionele of recreatieve sport in clubverband (denk maar aan hockeyclub Braxgata, kajakpoloclub KNRS, F.C. Rupel Boom, …) of gewoon in je vrije tijd. Bedrijven kunnen terecht in ons congrescentrum De Pitte en er is natuurlijk onze prachtige natuur. We zijn heel blij dat Intense na een grondige make-over opnieuw van start gaat. De Schorre is nu dé locatie bij uitstek voor vergaderingen of brainstorms in combinatie met teambuildings en sportdagen.”

     

    Gratis het hoogteparcours op

     

    Op 21 en 22 januari nodigt Intense iedereen uit op een feestelijke heropening. Zowel op zaterdag als zondag kun je gratis het hoogteparcours, de indoor en outdoor via ferrata en de ziplines uitproberen. Er zijn sessies van 12.30 uur tot 18 uur. Een sessie duurt max. 1 uur en start telkens om 13 uur, 14 uur, 15 uur, 16 uur en 17 uur. Wees op tijd want de sessies zullen snel volzet zijn! Intense zorgt voor het nodige materiaal en een goede begeleiding, je dient enkel sportieve kledij aan te doen. Je maakt bovendien kans op leuke prijzen! De eerste 50 bezoekers krijgen een leuk geschenk en langs het parcours loopt ook een zoekwedstrijd.Niet zo’n avonturier? Dan kun je ook de mogelijkheden van dichtbij ontdekken met een hapje en een drankje, en foto’s van vroeger en nu bekijken. De vernieuwde bar is doorlopend open.

     

     

    Verjaardagsfeestjes en teambuildings

     

    De avonturentoren van Intense is gelegen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre(Schommelei 1, 2850 Boom), centraal tussen Antwerpen en Mechelen en makkelijk te bereiken via de E19 en A12. Je kunt er terecht voor (verjaardags)feestjes, teambuildings en sportdagen. Ze werken graag een pakket op maat uit met naast klimactiviteiten ook initiaties skateboarden, SUPen, streetdance, mountainboarden, slackline, longboarden, … Tijdens vakanties organiseren ze ook geregeld open dagen waarop iedereen de activiteiten kan uitproberen. Ook voor minder avontuurlijk aangelegde personen zijn er leuke activiteiten. Meer info over alle mogelijkheden vind je op www.intense.be. Meer info over de combinatiemogelijkheden met het congrescentrum De Pitte vind je op www.congrescentrumdepitte.beenwww.deschorre.be.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Winterse wok met pastinaak

    Wat heb je nodig: pastinaak, in reepjes 2 preistengels, fijngesneden 150gr champignons, in kwartjes gesneden 3 wortels, fijngesneden (of met spiralizer) Halve el sriracha (pikante chilipasta, kan ook met harissa) 450 gr steak, in reepjes gesneden Verse peterselie 2 teentjes look, geperst 1 ui, in fijne stukjes gesneden Handvol pecannoten Olijfolie Peper Zout Zo maak je het: - verwarm de olijfolie en bak er de ui en look in. Voeg er de steak aan toe en laat 5 minuten bakken. - voeg er de groenten aan toe. - roer goed en voeg er de sriracha en de verse peterselie aan toe. - kruid af met peper en zout. - serveer en strooi er fijngehakte pecannoten over. Smakelijk!

    Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!