NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Hoboken nieuws
 • PROVINCIE ANTWERPEN NIEUWS
 • Nieuws uit Hoboken
 • Wilrijk zoekt kandidaat-winnaars voor de Geitetrofee =
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  06-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN

  Tips voor de tweede week van de Paasvakantie

  Webversie | Uitschrijven

  Stem Antwerpen tot fietsstad van Vlaanderen

  Tot 21 mei kan u stemmen op Antwerpen als dé fietsstad van Vlaanderen. Wie stemt, maakt kans op een van de vele prijzen: van een fietsknooppuntenkaart tot een bon van 1.500 euro in een fietsenwinkel.

  Klik voor meer

  Weekje Antwerpen: onze tips voor 7 tot 13 april

  De lente lokt iedereen naar buiten. Marktjes veroveren opnieuw de pleinen. Overal klinkt muziek: van het Museum Vleeshuis tot in de kathedraal. Of volg een Blotevoetenpad en ontdek zo een nieuw landschap. Zelfs een zwemplons in openlucht kan al.

  Klik voor meer

  Schrijf u in op BE-Alert

  Eind dit jaar houdt het sirenenetwerk op te bestaan. Schrijf u daarom in op het waarschuwingssysteem BE-Alert.

  Klik voor meer

  Opgelet: wegenwerken tijdens de Paasvakantie

  Tijdens de Paasvakantie starten meerdere wegenwerken in Antwerpen. Dit heeft gevolgen voor de mobiliteit in en rond de stad. Voor de meest actuele info kijkt u het best op de website slimnaarantwerpen.be voor u vertrekt.

  Klik voor meer

  Soms is huurbemiddeling een goed idee

  Weet u dat u gratis huurbemiddeling kan krijgen bij overlast, huurachterstand of andere problemen? Bemiddeling kan helpen om problemen tijdig aan te pakken. Zowel een verhuurder, huurder als hulpverlener kan huurbemiddeling aanvragen.

  Klik voor meer

  Vergunningen vanaf nu enkel op afspraak en per mail

  De afdeling vergunningen werkt steeds meer digitaal en op maat. Begin dit jaar startte het omgevingsloket.be. Vanaf 3 april kunnen er nog meer zaken digitaal opgevolgd worden.

   

  Klik voor meer

   

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Stad pakt Krugerbrug aan, een belangrijke missing link op bestaande fietsroutes


  De stad Antwerpen heeft een projectdefinitie opgemaakt om de huidige Krugerbrug, over de spoorweg Antwerpen-Puurs, te vervangen door een nieuwe fiets- en voetgangersbrug. Met deze nieuwe brug maakt de stad een comfortabele en veilige verbinding tussen twee belangrijke fietsroutes: de fietsostrade F13 richting Boom en de Districtenroute. Het moet een brug worden op maat van fietsers en voetgangers die voldoet aan de moderne comfort- en kwaliteitseisen voor fietsroutes. Verder moet het ontwerp rekening houden met de ontwikkeling van de gebieden ernaast zoals Blue Gate Antwerp en het project Lageweg. Ook de aansluiting van de brug op de omgeving, inclusief de zone rond en onder de brug, is een onderdeel van de ontwerpopdracht. De stad en spoorwegbeheerder Infrabel gaan nu op zoek naar een ontwerpteam.

   

  De nieuwe fiets- en voetgangersbrug zal, net als de huidige Krugerbrug, Hoboken centrum verbinden met de Hobokense Polder en het in ontwikkeling zijnde groene industrieterrein Blue Gate Antwerp. Ook fietsers vanuit Hoboken centrum op de fietsostrade F13, die vandaag langs het spoor richting Boom loopt, zullen rechtstreeks op de nieuwe brug kunnen aantakken. Via deze route kunnen fietsers op termijn doorfietsten richting Schelde en het centrum van Antwerpen.

   

  De projectdefinitie legt de doelstellingen en de uitgangspunten voor het ontwerp vast. Hiermee gaan de stad en de spoorwegbeheerder Infrabel op zoek naar een ontwerpteam om de brug en de zone rond de brug te ontwerpen.

   

  Belangrijke schakel in fietsnetwerk

  De huidige Krugerbrug is in slechte staat en voldoet door de steile aanloophellingen en de verouderde inrichting niet aan de moderne comforteisen voor fietsroutes. Daarom wil de stad de brug vervangen door een nieuwe en comfortabele fiets- en voetgangersbrug op dezelfde locatie. Door de verdere ontwikkeling van het groene industrieterrein Blue Gate Antwerp ten noorden van de brug en de toekomstige ontwikkeling van het project Lageweg ten zuiden ervan, vormt deze route een belangrijke schakel op het hoofdfietsnetwerk rond de stad.

   

  De brug is vandaag al onderdeel van de Districtenroute, deze route bundelt veelgebruikte fietsverbindingen in en tussen de districten ”, zegt schepen voor mobiliteit Koen Kennis. Onder de brug loopt het druk gebruikte Jef Van Linden fietspad, een onderdeel van de fietsostrade F13 van Antwerpen richting Boom. Met de nieuwe fiets- en voetgangersbrug worden beide routes met elkaar verbonden. Voor de bewoners van de aanpalende woonwijken vormt de brug een belangrijke verbinding met het natuurgebied Hobokense Polder.

   

  Een brug op maat van fietsers en voetgangers

  De vorm en de ligging van de brug worden in grote mate bepaald door de aansluiting op de bestaande fietsroutes en voetpaden. De brug moet voldoen aan alle hedendaags comfort en aan de kwaliteitseisen voor fietsroutes, met vlotte toegangshellingen voor zowel fietsers als voetgangers. Uiteraard moet de brug ook passen in de omgeving.

   

  Het ontwerp moet verder rekening houden met de huidige en toekomstige ontwikkelingen. Zo is Blue Gate Antwerp volop in ontwikkeling en moet de brug aansluiten op het nieuwe fietspad langs de Naftaweg richting Schelde. De verdere ontwikkeling van het project Lageweg is vandaag nog niet duidelijk, toch zal het ontwerp van de brug ook hier met de mogelijke ontwikkelingspistes rekening moeten houden. Daarnaast spelen de veiligheidsvoorschriften voor werken rond en over spoorwegen ook een belangrijke rol.

   

  Gebied rond de brug verbeteren

  De bouw van de nieuwe brug biedt eveneens een kans om de ruimte rond en onder de brug mee aan te pakken en is dan ook onderdeel van de ontwerpopdracht. Verder moet er gezorgd worden voor voldoende opvang en infiltratie van het regenwater in dit gebied. Ook een aantal waardevolle bomen moeten een plek krijgen in het ontwerp.

   

  Deze zone ligt, ten noorden van het spoor, tussen het natuurgebied Hobokense Polder en het nog te ontwikkelen privaat perceel Blue Gate Antwerp. Hierbij wordt er niet geraakt aan het natuurgebied zelf. Ten zuiden van het spoor wordt het gebied afgebakend door de private percelen tussen de Zuidweg, de huidige brug en de Lageweg. Alle gronden in het projectgebied zijn vandaag al eigendom van de overheid.

   

  Volgende stappen

  Met deze projectdefinitie gaan de stad en de spoorwegbeheerder in 2018 op zoek naar een ontwerpteam voor de brug en het gebied errond. Tegen het einde van 2019 moet het ontwerp rond zijn, zo kan er in 2020 een vergunning aangevraagd worden en een aannemer aangesteld worden.  In de loop van 2021 kan de bouw van de nieuwe brug van start gaan.

   

  Ook de buurt zal betrokken worden bij de verschillende stappen.

   

  Van plan naar uitvoering

  De stad Antwerpen moedigt bezoekers, bewoners en pendelaars aan om tijdens de grote wegenwerken in en rond de stad op een andere manier naar de stad te komen. Onder meer de fiets is hiervoor een alternatief. De stad zal daarom verder investeren om de belangrijkste ‘missing links’ op de grote fietsroutes, zoals de fietsostrades naar de stad, het Ring- en Singelfietspad en de Districtenroute, weg te werken. Zo verhogen het fietscomfort en de veiligheid van de gebruikers op deze routes.

   

  Vandaag is de stad volop bezig om de plannen verder uit te werken tot uitvoerbare dossiers. Afhankelijk van het project wordt er nauw samengewerkt met de districten, de provincie Antwerpen, AWV en BAM. Bij dit project is ook Infrabel, de spoorwegbeheerder, nauw betrokken.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoboken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  04 |04 | 18

   

  Aanleg voetpaden en rijweg in de Edmond Cretsstraat


  Vanaf maandag 9 april worden nieuwe voetpaden aangelegd in de Edmond Cretsstraat in Hoboken. Eind mei wordt er een nieuwe asfaltlaag op de rijweg gelegd.

   

  De voetpaden in de Edmond Cretsstraat tussen het kruispunt met de Kapelstraat en de Vinkeveldenstraat worden aan beide zijden vernieuwd. Ze behouden dezelfde afmetingen en worden uitgevoerd in dezelfde materialen. Tussen maandag 9 en zondag 15 april pakt de aannemer de voetpaden aan de pare zijde aan. Van 16 april tot en met 23 april is het de beurt aan de voetpaden aan de onpare zijde.


  Eind mei wordt het asfalt in de straat vernieuwd. Er komt ook een nieuwe fundering. Het profiel van de straat blijft hetzelfde.

   

  Het district investeert 58.800 euro in het vernieuwen van de rijbaan en 64.400 euro in het vernieuwen van de voetpaden.

   

  Omleiding

  Tijdens de volledige duur van de werken in april wordt de straat afgesloten voor autoverkeer. Er geldt langs beide zijden een parkeerverbod. Het voetpad aan één van de zijden blijft altijd open. De rijweg wordt niet opgebroken tijdens de werken in april. Er is een omleiding via de De Hertstraat, de Kapelstraat, de Jozef Leemanslaan en de Vinkeveldestraat. In de periode tussen de heraanleg van de voetpaden en het asfalteren van de rijweg in mei is de straat wel bereikbaar.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  03 |04 |18

  Sirenes loeien op donderdag 5 april 2018


  Op donderdag 5 april 2018 worden in Antwerpen en omgeving tussen 11.45 en 13.15 uur de elektronische alarmsirenes, opgesteld in risicozones rond nucleaire en Seveso-bedrijven, getest.

   

  De elektronische sirenes die door Binnenlandse Zaken worden opgesteld in welbepaalde risicozones rond nucleaire centra en Seveso-bedrijven worden dagelijks op hun gebruiksklaarheid getest. Dat gebeurt door middel van stille testen. Ze zijn niet hoorbaar voor de bevolking.

   

  Elke eerste donderdag van de eerste maand van ieder trimester worden er ook luide testen uitgevoerd, die meer vertellen over de hoorbaarheid van de signalen. In 2018 zijn er luide testen op 5 april, 5 juli en 4 oktober.

   

  Op het ogenblik van de test zal de sirene een alarmsignaal geven. Dit is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal melden de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap 'Proefsignaal'. Tijdens de test duurt het alarmsignaal ongeveer 1 minuut. Bij een reële noodsituatie duurt het signaal ongeveer 3 minuten en kan het ook meermaals worden herhaald. Bewoners hoeven dus niet ongerust te zijn als ze donderdag 5 april 2018 deze alarmsignalen horen.

   

  Wie vragen over de testen heeft, kan tot en met vrijdag 6 april, tussen 9 en 16 uur, terecht op het gratis nummer 0800 94 113. Eventuele vragen of reacties naar aanleiding van de sireneproeven kunnen ook steeds bezorgd worden aan alerte@ibz.fgov.be.

  Bijkomende informatie over het alarmeringsnet van Binnenlandse Zaken kan u vinden op de site www.crisiscentrum.be.

   

  Eind dit jaar houdt het sirenenetwerk op te bestaan. Dit netwerk van sirenes rond de Seveso- en nucleaire sites vormt slechts één van de kanalen van de overheden om de bevolking in noodsituaties te alarmeren en ertoe aan te zetten de juiste reflexen aan te nemen. Naast deze sirenes zijn er andere kanalen om de bevolking te alarmeren bij een noodsituatie. Eén van deze kanalen is via een telefonische oproep, sms of e-mail door middel van het systeem BE-Alert.

   

  BE-Alert

  Sinds vorig jaar kunnen de mensen worden gealarmeerd via het nieuwe alarmeringsplatform BE-Alert. Bij een noodsituatie (een grote brand, een overstroming, een stroomonderbreking,… ) stuurt BE-Alert automatisch berichten uit. U krijgt die als u bent ingeschreven en de noodsituatie een impact op u heeft. Zo krijgt u snel de juiste informatie en instructies over wat u moet doen. U kan berichten ontvangen via sms, e-mail of een gesproken bericht. Voor een efficiënte alarmering via BE-Alert is het van groot belang dat u zich registreert op de website www.be-alert.be.

   

  Sirenetest op 5 april 2018: locaties

  In Antwerpen zullen de sirenes loeien bij:

  • ABC Sociale woningen, Reinaartlaan 12 (Linkeroever)
  • PIVA, Desguinlei 244
  • Hogere Zeevaartschool, Campus Noordkasteel Oost 6
  • Provinciale Verkeerseenheid, d'Herbouvillekaai 9
  • Politie, Antwerpsebaan (Berendrecht)
  • Pyloon, Leugenberg (Ekeren)
  • OLV van Lourdesinstituut, Alfons Jeurissenstraat 13 (Ekeren)
  • Total Raffinaderij, Scheldelaan 16
  • Vopak Terminal Eurotank, Industrieweg 16 – Haven 399
  • Vormingscentrum Noord (seinhuis) blok 9, Noorderlaan
  • Indaver, Poldervlietweg
  • Vopak Terminal ACS, Scheldelaan 410
  • NV Vollers
  • LBC, Leon Bonnetweg 28
  • Solvay, Scheldelaan 480
  • New Holland, Wilmarsdonksteenweg 32
  • ABT, Nieuwe Westweg
  • Opel Belgium (Powerplant), Noorderlaan 401
  • HesseNoordNatie, Scheldelaan 601
  • HesseNoordNatie, Treurenberg 1-9
  • Sobelgra, Zandvoort 2 - Haven 350
  • HesseNoordNatie, Delwaidedok 700-714 - Kaai 913
  • Esso, Haven 447 - Polderdijkweg
  • Vollers Belgium/Capella, Kaaien 218-220
  • het vormingsstation Noord 9 aan de Noorderlaan 630
  • het vormingsstation Noord blok 10 aan de Noorderlaan 630
  • Douane en accijnzen, Kattendijkdok Oostkaai 22 A 1
  • Northern Manuport, Mulhouselaan Zuid
  • Belgian Refining Corporation, Scheldelaan 490
  • Monsanto Europe, Scheldelaan 460
  • Degussa Antwerpen, Frans Tijsmanstunnel West
  • Politieschool POTVA (Blok E), Noorderlaan 500
  • Total, Scheldelaan 4
  • Umicore Precious Metals, A. Greinerstraat 14 (Hoboken)
  • ZNA Hoge Beuken, Cdt. Weynsstraat 165, 2660 Hoboken
  • Stelplaats De Lijn, Putsebaan 204 (Zandvliet)
  • Voetbalterrein, Armenstraatje (Zandvliet)
  • Basisschool Noordland, Begijnhoeve 6 (Zandvliet)
  • Brandweer, Sint-Jacobsmarkt 58 – 60

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  Drukke maand voor fuifbussen
  Gedeputeerde Inga Verhaert neemt de fuifbus op 7 april 2018 om 22.00 uur te Meer.

  De provincie Antwerpen is vóór fuiven. Met de provinciale fuifbus zorgt ze er ook voor dat jongeren veilig van en naar de fuif gebracht worden. Sinds de start van de fuifbussen in 2010 reden intussen al meer dan 800 bussen uit. Steeds meer fuiforganisatoren doen beroep op deze gratis provinciale dienstverlening. In april rijdt de provinciale fuifbus liefst 10 keer uit in Wiekevorst, Retie, Meer, Kasterlee, Hoogstraten, Merksplas, Lille-Gierle, Mol, Bevel-Nijlen en Antwerpen.

  Gedeputeerde Inga Verhaert zal op zaterdag 7 april om 22 uur de fuifbus nemen voor de Frisco in den Disco-fuif van de Chiro-jongens in Meer. Op die manier wil ze het belang van de fuifbussen onderstrepen. ‘Deze dienstverlening, die volledig gratis is, wordt sterk gesmaakt door de organisatoren’, zegt Inga Verhaert. ‘De fuifbussen zorgen voor een duurzaam en veilig vervoer, en dat is voor zowel de organisatoren als de fuifgangers (en hun ouders) toch een extra troef.’

  Sinds de start van de fuifbussen in 2010 reden intussen al meer dan 800 bussen uit. In 2018  kregen we al 30 aanvragen binnen, goed voor 46 fuifbussen. Maar de echte piek (augustus-september) moet in 2018 nog komen.

  Ook na de overheveling van het provinciaal jeugdbeleid naar Vlaanderen blijven we provinciale fuifbussen inzetten,’ zegt gedeputeerde Inga Verhaert. ‘Logisch. Vanuit Brussel fuifbussen regelen in de Kempen, Antwerpen of Mechelen leek ons van meet af aan geen goed idee. Intussen heeft de Vlaamse overheid dat ook ingezien en blijft het fuifbussenvervoer bij de provincie.’

  Hoe vraag je een fuifbus aan?

  Je kan een fuifbus gratis aanvragen als je een fuif organiseert met je jeugd-, sport-, cultuur- of studentenvereniging uit de provincie Antwerpen. Jouw vereniging moet erkend zijn door een gemeente uit de provincie of door het provinciebestuur. Je moet minstens 500 bezoekers verwachten. De fuifbus vervoert fuifgangers uit de nabije omgeving van de fuiflocatie. Het parcours verbindt belangrijke plaatsen en duurt maximum een uur. De fuifbus rijdt maximum acht uur, waaronder een uur pauze. De aanvraag moet ten laatste twaalf weken voor de fuifdatum ingediend worden. Alle info op www.provincieantwerpen.be > fuifbussen

  Enthousiaste jongeren in de fuifbus – Foto door Lisa Deckers in opdracht van Naft voor Provincie

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  7 april 2018, van 21.30 tot 23.00 uur

  Waar:
  Fuif Frisco in den Disco, Chiro Jongens Meer, Meerseweg 20, (Meer) Hoogstraten

  Programma:

  21.30 uur

  Inleiding door gedeputeerde Inga Verhaert

  21.35 uur

  Mogelijkheid tot interviews

  21.45 uur

  Fotomoment

  22.00 uur:

  Vertrek fuifbus Frisco in den Disco (Meerseweg 20)

  22.18 uur:

  Halte Dorp (Merksplas)

  22.29 uur:

  Halte Kerk (Rijkevorsel)

  22.36 uur:

  Halte Kerk (Sint-Lenaarts)

  22.47 uur

  Halte Palmbosstraat (Loenhout)

  22.59 uur:

  Eindhalte fuifbus Frisco in den Disco (Meerseweg 20)


  Beleidsverantwoordelijke:
  Inga Verhaert, gedeputeerde, sp.a


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN

  Turnfeest Ontvoogding 2018

  Het was weer zo ver na hard trainen konden we aan ons turnfeest beginnen het was weer indrukwekkend van jong tot oud brachten ze een fantastische show 

   

   

  http://sportindekijker.be/turnfeest-ontvoogding-antwerpen-2018/ VOOR MEER FOTO.S KLIK HIER

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  27 | 03 | 2018

  Fietstoerisme genereert 86,5 miljoen euro
  Recreatieve fietser geeft trip langs knooppuntennetwerk prima score: 8,3 op 10

  Een recreatieve fietser die steeds jonger wordt en vooral wil genieten. Een rapport van 8,3/10 voor een rit langs het knooppuntennetwerk. En jaarlijks 7,6 miljoen tochtjes langs het netwerk, samen goed voor een economische omzet van 86,5 miljoen euro. Het zijn enkele opvallende resultaten van De Grote Fietsenquête, een onderzoek bij 6000 fietsers in onze provincie.

  Door de extra focus op daguitstappers en vakantiegangers wil Toerisme Provincie Antwerpen de economische return van het fietstoerisme langs knooppunten verder verhogen. 

  Om de vijf jaar bevraagt Toerisme Provincie Antwerpen de recreatieve fietser. Ditmaal gebeurde dat in het kader van De Grote Fietsenquête, een gezamenlijk onderzoek met de Dienst Mobiliteit waarbij informatie over ruim 6000 ritten werd geanalyseerd.

  Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen

  Prima rapport voor netwerk

  De gemiddelde leeftijd van de recreatieve fietser daalde de voorbije vijf jaar van 55 naar 50 jaar. Genieten - bij voorkeur in gezelschap - blijft de voornaamste motivatie (75%) om op te fiets te stappen. Eén vierde van de fietsers doet dat om sportieve redenen.

  De frequentie ligt hoog: 77% maakt minstens één tochtje per week. De gemiddelde afstand en duur van een trip langs het knooppuntennetwerk stegen naar 52 km en 4.25 uur. De groeiende populariteit van de elektrische fiets zit daar voor veel tussen: in 2012 gebeurde 4,5% van de ritten met een e-bike, vandaag al 28%.

  Jongere fietsers laten zich graag inspireren door digitale routeplatformen, terwijl 55-plussers nog vaak een fietskaart raadplegen.

  De respondenten geven hun laatste trip langs het netwerk een 8,3 op 10. Naast de bewegwijzering scoren de horeca, het landschap en de rustige omgeving.

  De resultaten stemmen gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes tevreden: “Onze recente kwaliteitscontroles zorgden voor een nóg beter en comfortabeler netwerk. Het Routedokterteam en de fietspeters en -meters houden de bewegwijzering op punt. De 250 Fietsers Welkom-horecazaken garanderen onderweg een warm onthaal. De fietser apprecieert duidelijk al die inspanningen. Intussen blijven we inzetten op service. Als aanvulling op onze fietskaarten lanceren we deze zomer een digitaal routeplatform. Zo zullen we ongetwijfeld nog meer jonge fietsers bereiken.”


  86,5 miljoen euro return

  Driekwart van de fietsers langs het knooppuntennetwerk last onderweg een tussenstop in voor een drankje (54%), hapje (33%) of picknick (23%). De gemiddelde besteding van de daguitstapper en de vakantieganger stegen de voorbije vijf jaar naar respectievelijk 17,2 en 108,9 euro.

  De 7,6 miljoen tochtjes langs het netwerk in 2017 genereerden samen een economische omzet van 86,5 miljoen euro (71,6 miljoen in 2012). Een serieuze bonus voor de lokale ondernemers en goed voor 502 extra voltijdse banen in de horeca.

  Toch ziet gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes nog opportuniteiten: “Onze grootste uitdaging? Meer daguitstappers en vakantiegangers warm maken voor een trip. Dat doen we onder meer met een fietsbijlage in onze nieuwe toeristische gids Kempen en het vakantieboek Scheldeland. Met het ambitieuze project ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ willen we samen met de andere Vlaamse provincies ook de internationale fietsvakantieganger naar onze regio’s en steden lokken. Die inspanningen zullen het fietstoerisme in onze provincie de komende jaren verder stimuleren.”

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info:
  Infographic met de meest opvallende cijfers als bijlage

  Beleidsverantwoordelijke:
  Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  De Schorre
  Provincie Antwerpen

  27 | 03 | 2018

  Recreatieverhuur De Schorre van start

  Zaterdag 31 maart 2018, vanaf 10 uur, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom

  De paasvakantie geeft de aftrap voor de recreatieverhuur van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Vanaf zaterdag 31 maart kan je weer waterfietsen en minigolf spelen op het recreatiedomein. Ook het Barrevoetspad is opnieuw open. Tijdens de weekdagen is de verhuur geopend van 8 tot 18 uur, in het weekend van 10 tot 17 uur. Meer info: www.deschorre.be

   

  De lente is begonnen en dat hebben ze bij Provinciaal Recreatiedomein De Schorre geweten. Huur een waterfiets en geniet al dobberend van de rust op het domein van De Schorre. Voor een half uur waterfietsen betaal je 6 euro. Niet enkel de verhuur van de waterfietsen start weer, ook de minigolf heropent de deuren. Speel met het hele gezin een partijtje minigolf op het centraal eilandje in de vijver! Minigolf spelen kost 4 euro per persoon. Voor beide activiteiten meld je je wel op voorhand aan bij de onthaalbalie in gebouw De Pitte.

  Schorremorrie 2017 - Copyright: We Have Heart

  Een andere leuke activiteit op het domein van De Schorre is het Barrevoetspad. Na het succes van vorig jaar werd het Barrevoetspad verlengt tot 1300 meter. Dit blotevoetenpad ligt verscholen in de natuur en is een prikkeling voor alle zintuigen. Je wandelt over mossen, kleibroden, modder, zachte kiezels, wol, hooi, noem maar op. Daarboven dien je vooral ook goed te voelen en te ruiken. Er zijn op het pad een 300-tal kruiden en geurplanten aangeplant, zoals kruiptijm, munt, citroenverbena. Het Barrevoetspad is gratis te bewandelen. Voor je aan de wandeling begint, haal je het plannetje op aan het onthaal van De Schorre. Om de beleving nog completer te maken, kan je de Barrevoetsrugzak aankopen. Dit is een rugzakje ter waarde van 6 euro vol leuke en ook nuttige gadgets.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Zaterdag 31 maart 2017, vanaf 10 uur.

  Waar:
  Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1.

  Meer info:
  www.deschorre.be, onthaal@deschorre.be, 03 880 76 00

  Beleidsverantwoordelijke:
  Jan De Haes, N-va, gedeputeerde bevoegd voor provinciale domeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen PIVA

  12 mensen met een beperking kunnen dankzij CVO provincie Antwerpen aan de slag in de horeca
  Vrijdag 23 maart, 19 uur, CVO Provincie Antwerpen campus PIVA, Antwerpen

  Op 2 oktober 2017 startten 12 volwassen cursisten met een beperking (o.a. met het syndroom van Down) een volwaardige basisopleiding horeca aan CVO Provincie Antwerpen. Met de ondersteuning van hun begeleiders van vzw’s Rotonde en Spectrum, aangevuld met de expertise van de docenten van CVO Provincie Antwerpen leerden ze de kneepjes van het vak. De cursisten hadden meer tijd nodig om keukencompetenties te verwerven dan in het regulier onderwijs, maar hun leerresultaten zijn na een half jaar opleiding verbluffend.

  Op 23 maart behalen ze hun deelcertificaat basis zaal en basis keuken. Ze leerden onder meer vis fileren, groenten reinigen en versnijden en basissoepen en –sauzen maken. Ze zijn dan ook klaar om aan de slag te gaan in bistro Perron Noord in Brasschaat, een initiatief van vzw Rotonde en in de horecafaciliteiten van vzw Spectrum. Sommige van de cursisten kunnen onder het statuut van ‘begeleid werken’ ook terecht in de horecasector of ze kunnen doorstromen naar de opleiding Hulpkok.

  Op 23 maart verzorgen de 12 cursisten vanaf 19 uur een receptie als sluitstuk van hun opleiding. Daarna krijgen ze hun deelcertificaten en mogen ze samen met hun familieleden genieten van een feestmaal bereid en opgediend door de cursisten van het eenjarig traject Hotelbedrijf.

  Pers is van harte welkom op de receptie en de proclamatie. Dit warme event geeft weer hoe trots de cursisten zijn op hun  prestaties en hoe zij binnen de horeca een bijzondere rol kunnen vervullen. Hierbij enkele sfeerfoto’s van de proclamatie van 2018 OP 23 MAART

  WIJ ZIJN DE GELUKKIGE

  BARANOUSKAYA NATALLIA-BERNAERTS SOFIE-DE NEVE EVI-DE SMET JOLIEN

  DIERCKX JEROEN-JANSSEN CHRISTOPHE-KONINCKX KOEN-MEURIS BERTEN-

  OOMEN DANIEL-SMEYERS OLIVER-THIJS BART-VAN DEN BLEEKEN LIESJE-

  VAN DYCK KIM-VEREECKE STEVEN.

  Dank aan de medewerkers:DE VOS INGE-LAENEN GUSTAVE-OERLEMANS SVEN

   SUYKERBUYK KIANA

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stad Antwerpen

  DISTRICT ANTWERPEN SPORTLAUREATEN 2018

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  SPORTLAUREA

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

     

  Foto: Lawrence Schoonbroodt

   

  “In de chemie-, kunststoffen- en farmasector ervaren we de sterkste jobgroei in meer dan tien jaar. Opvallend: meer dan de helft van de vacatures (56%) staat open voor pas afgestudeerden zonder specifieke werkervaring. Bedrijven leggen de lat wel alsmaar hoger wat betreft het gevraagde opleidingsniveau. Twee derde van de vacatures is bestemd voor bachelors, masters of doctors. Maar ook technisch talent uit het TSO blijft erg in trek”, zegt Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van sectorfederatie essenscia vlaanderen.

   

  Twee nieuwkomers: Agfa Gevaert en Oiltanking
  Dit jaar verwelkomt het event twee nieuwkomers. In de eerste plaats Agfa Gevaert uit Mortsel. Het bedrijf met een traditie van 150 jaar wordt nog vaak vooral geassocieerd met fotografie, maar er is veel meer. De Agfa Gevaert Groep ontwikkelt, produceert en verdeelt analoge en digitale beeldvorming systemen en IT-oplossingen, voornamelijk voor de grafische industrie, de gezondheidssector en voor specifieke industriële toepassingen. “Wij zoeken vandaag vooral technische profielen zoals procesoperatoren, laboranten, ingenieurs en IT-profielen. Daarnaast kijken we naar ruimere studieniveaus zoals middelbaar, bachelor, master of Phd”, zegt Anne Saveyn, Director HR HQ/Benelux.

   

  Tweede nieuwkomer Oiltanking is dan weer een van 's werelds grootste partners op het gebied van onafhankelijke opslag en overslag voor minerale en chemische producten, gassen en droge bulk. In België beschikt het bedrijf over drie terminals waarvan twee in de haven van Antwerpen. “Oiltanking is sterk ingebed in de chemische en petrochemische sector. We zijn overtuigd dat we jobs in de aanbieding hebben die een mooie aanvulling bieden op de klassieke jobs in de chemische procesindustrie”, zegt Niels Piette, coördinator recruitment & development.

   

  We Are Chemistry is een initiatief van Provinciale Ontwikkkelingsmaatschappij Antwerpen, met steun van essenscia vlaanderen.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Woensdag 21 maart 2018, middageditie om 13.30 uur, avondeditie om 17.30 uur

  Waar:
  Business center BluePoint Antwerpen, Filip Williotstraat 9, Berchem

  Meer info:
  www.wearechemistry.be

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Beleidsverantwoordelijke:
  Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie en voorzitter Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.District Berchem
  VIERING SPORTLAUREATEN BERCHEM 2018

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Stadsschouwburg

  Theaterplein 1

  2000 Antwerpen

   

  Programma:

  • 13u00:  Onthaal en persmoment
  • 14u00: Voorstelling van het project Verkeersveilige Gemeente provincie Antwerpen & partners, door gouverneur Cathy Berx en eerste gedeputeerde Luk Lemmens
  • 14u30: Bekendmaking van de kandidaat-gemeenten en geselecteerde gemeenten Project Verkeersveilige Gemeente provincie Antwerpen.
  • 15u00: Theatervoorstelling Fractie van een seconde
  • Ca 16u00: einde

  Nul slachtoffers in en door het verkeer…Voor Provincie Antwerpen, VSV en OVK is dit dé doelstelling van een goed verkeersveiligheidsbeleid. Met het oog op een drastische daling van het aantal verkeersslachtoffers, nodigen gouverneur Cathy Berx en gedeputeerde voor Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening Luk Lemmens alle gemeenten uit om samen ‘vision zero’ te realiseren met het project Verkeersveilige Gemeente.

   

   

  Volgens gouverneur Cathy Berx komt het project geen seconde te vroeg.  Het is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de Federale Diensten van de gouverneur, de Dienst Mobiliteit van de provincie, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Ouders van Verongelukte Kinderen vzw (OVK). “Zolang er een dode of zwaargewonde valt in en door het verkeer, vind ik euforie misplaatst. Een doelstelling die ‘streeft’ naar weliswaar maximum 420 verkeersdoden blijft verbazen. Na de Veiligheidsconferentie van 2016 met als thema Verkeersveiligheid en innovatie, de goed ingeburgerde WODCA-controles en twee openingsredes over het thema, is het hoog tijd voor meer concrete actie. Vandaar het project Verkeersveilige gemeente provincie Antwerpen. Het gaat nog een stap verder dan sterke verkeersveiligheidsinitiatieven van VSV en OVK vzw. Van deelnemende gemeenten verwacht het zowel een inspannings- als resultaatsverbintenis. Inspanningen zijn goed en noodzakelijk. Resultaat: geen slachtoffers meer in en door het verkeer, is wat echt telt en wat ons allen zou moeten verbinden.”

   

   

  40 kandidaat-gemeenten, 16 geselecteerde gemeenten


  Tot eind januari kregen alle gemeenten uit de provincie de tijd om zich kandidaat te stellen. De reacties waren erg positief. Maar liefst 40 gemeenten stelden zich kandidaat: Arendonk, Balen, Beerse, Berlaar, Bonheiden, Bornem, Borsbeek, Brecht, Edegem, Essen, Hemiksem, Herselt, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kasterlee, Kontich, Lille, Lint, Malle, Meerhout, Mol, Nijlen, Oud-Turnhout, Puurs, Ranst, Ravels, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Sint-Amands, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar, Wijnegem, Wuustwezel, Zandhoven en Zoersel.

   

  Luk Lemmens: “Uit die groep selecteerden we vervolgens 16 gemeenten op basis van de ongevallencijfers uit 2015, 2016 en 2017 en de politiezones. Vanaf eind maart gaan zij als eerste van start met hun kosteloze begeleidingstraject. Meer concreet gaat het om Bornem, Borsbeek, Edegem, Essen, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Puurs, Ravels, Rijkevorsel, Schelle, Sint-Amands, Vorselaar, Wijnegem en tot slot Wuustwezel. Na 2018 starten opnieuw 10 à 15 nieuwe gemeenten. Gemeenten die dit jaar niet werden geselecteerd, krijgen uiteraard een nieuwe kans.”

   

  Vanmiddag stelden Gouverneur Cathy Berx en gedeputeerde Luk Lemmens het project Verkeersveilige gemeente provincie Antwerpen voor in de Antwerpse stadsschouwburg.  In de zaal heel wat burgemeesters en schepenen, verkeersveiligheidspartners, provincieraadsleden en ook leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs. Jean Bosco Safari schreef en bracht het ZERO-lied. Spoedverpleegkundigen Stef Vanlee en Rudy Claeys brachten er hun aangrijpende theatervoorstelling Fractie van een seconde.  Dat hoofdrolspeler Stef Vanlee eerder deze week zelf nog een goede vriend verloor in een tragisch verkeersongeval, bewijst nog maar eens dat de voorstelling dagelijks helaas nauwelijks aan relevantie inboet. 

  Project Verkeersveilige gemeente provincie Antwerpen: een kosteloos begeleidingstraject


  De 16 geselecteerde gemeenten starten hun kosteloze begeleidingstraject Verkeersveilige gemeente met  SAVE steden & gemeenten en ondertekenen hun SAVE-charter bij OVK vzw. Als partner van VSV staat Studiebureau Tridée garant voor de coaching van de gemeenten en politie. Tridée en VSV voeren een grondig voorbereidend onderzoek en formuleren acties ter bevordering van de verkeersveiligheid in elke gemeente. Deze liggen aan de basis van een individueel SAVE-actieplan gebaseerd op zeven algemene doelstellingen.

   

  Vervolgens zijn de gemeenten aan zet om die verkeersveiligheidsacties succesvol uit te voeren. Slagen ze daarin, dan behalen ze het SAVE-label, uitgereikt voor OVK vzw. In een derde en laatste fase begeleiden de dienst Mobiliteit van provincie Antwerpen en de Federale Diensten van de Gouverneur gemeenten intensief bij de verdere concrete uitwerking van de verkeersveiligheidsacties. De focus ligt dan zeer bewust en uitgesproken op meetbare resultaten en effecten. Gemeenten die hoog mikken, kunnen het ZERO-label halen.

   

  In totaal zijn er drie ZERO-deellabels te verwerven. Het project Verkeersveilige gemeente voorziet niet in harde deadlines.  Gemeenten werken dus op eigen tempo hun project Verkeersveilige gemeente af. Het project voorziet wel in een duidelijke en gedeelde doelstelling: ZERO doden en zwaargewonden in en door het verkeer.

   

   

  Gouverneur Cathy Berx: “Als gemeenten meer dan ooit hun nek uitsteken om het verkeer veiliger te maken, kunnen ze de federale en Vlaamse overheid met nog meer recht en rede op hun verantwoordelijkheden wijzen voor een nog meer doorgedreven handhaving en veiliger gewestwegen. Maar als steeds zullen vooral ook alle weggebruikers rekening moeten houden met elkaar en in het bijzonder met fietsers, voetgangers en inzittenden.”

   

  Luk Lemmens: “Als provincie nemen we graag onze gemeente-overschrijdende, coördinerende rol op. Met het project Verkeersveilige gemeente voegen we hier een luik aan toe. We bieden een kosteloos coaching- en begeleidingstraject voor gemeenten aan om samen met de  Vlaamse Stichting Verkeerskunde en provincie verder te werken aan meer en betere verkeersveiligheid. Daarbij gaan we voor meetbare resultaten. Met de mobiliteitsstudies, de fietsbarometer en de Grote Fietsenquête heeft de provincie een grote expertise hierin opgebouwd. Onze opgedane kennis wenden we nu graag aan voor het project Verkeersveilige gemeente. Samen met de waardevolle kennis van onze partners, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en Ouders van Verongelukte kinderen.”

   

  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts: “90% van de wegen in Vlaanderen valt onder het beheer van steden en gemeenten. Lokale overheden zijn dan ook een onmisbare partner om de Vlaamse doelstellingen inzake verkeersveiligheid te realiseren. Een systematische aanpak die vertrekt van een grondige analyse kan hierin een grote meerwaarde betekenen en de efficiëntie van verkeersveiligheidsmaatregelen vergroten.”

  Koen Van Wonterghem: "OVK ziet in deze samenwerking een uitgelezen kans om de ultieme doelstelling van haar project SAVE Steden & Gemeenten daadwerkelijk dichterbij te doen komen", zegt gedelegeerd bestuurder Koen Van Wonterghem, "namelijk dat lokale besturen op elk ogenblik en bij elke beleidsdaad of maatregel bewust met verkeersveiligheid bezig zijn."

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  EN ZO KOM JE ENKELE ARTIESTEN EN GENODIGDE TEGEN
   JAN DE CLAIRE ACTEUR

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwarte panter

  TENTOONSTELLING VAN 11 MAART 2018 TOT 22 APRIL


  Fotografe Frederique van Rijn (Parijs, °1982) woonde in 2016 een half jaar in twee atelierwoningen van dichter en schilder Lucebert (1924-1994). De geschilderde fantasiefiguren en verfspetters die Lucebert na zijn dood achterliet in ateliers in Bergen (Nl) en Javea (naast Benidorm) zijn in de collages van Frederique van Rijn ogenschijnlijk voorgoed naar buiten getrokken. Languit liggen ze op een heuvel in het Bergense duinlandschap, of ze lopen op lange stelten over een modderig veld naast een kudde paarden. Het worden als het ware Picturale Partituren, de titel van de tentoonstelling.


  KOMEN KIJKEN ER ZIJN VEEL MEER WERKEN TE ZIEN VAN DE KUNSTENAARS

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  .GALLERIJ DE ZWARTE PANTER

  TENTOONSTELLING VAN 11 MAART 2018 TOT 22 APRIL

  In zijn eigen stijl omschrijft Mugo (Gent 1953) in een handgeschreven brief aan Adriaan Raemdonck zijn huidig werk als volgt: “Reeds van in de kindertijd speelde en floreerde Mugo op domeinen van kastelen en mysterieuze landhuizen. Die bijzondere idyllische locaties hebben een wereld doen opengaan in de geest van de kunstenaar. Een wereld van heren met hoge hoeden en dames van stand, geflankeerd door butlers en frivole dienstmeiden. Mugo heeft er vossenjachten gezien met uitgebreide wijn overgoten jachtmaaltijden.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  TENTOONSTELLING VAN 11 MAART 2018 TOT 22 APRIL

  Michel Buylen (Gent, °1953) hield zijn eerste tentoonstelling te Gent in 1976 in de toen bekende Galerie Vyncke-Van Eyck. Met de Galerie De Zwarte Panter werkt hij al samen sinds 1992. Zijn huidige tentoonstelling Glow (Gloed) is een voortzetting van de Parijse expositie begin dit jaar in de J-A Pougatch Galerie.

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!