NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Kabinet van Koen Van den Heuvel
 • KOEN VAN DEN HEUVEL MINISTER VAN OMGEVING
 • district Antwerpen
 • Provincie Antwerpen
 • Provincie Antwerpen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  07-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Klimaatstrijd

  Provincie Antwerpen

  7 | 6 | 2018

  54931kg CO2-uitstoot minder dankzij Klimaatstrijd
  Twee maanden na lancering doen 66 van de 70 gemeenten mee aan Klimaatstrijd provincie Antwerpen

  Eind maart lanceerde de provincie Antwerpen de Klimaatstrijd, een wervende klimaatcampagne om haar inwoners en gemeenten aan te zetten om met kleine en grote inspanningen hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Twee maanden na de lancering doen 66 van de 70 gemeenten mee en hielden alle individuele deelnemers samen 54 931 kg CO2 uit de lucht. De campagne loopt nog tot maart 2019.

  Wat is jouw missie?

  Elke inwoner van de provincie Antwerpen die de gratis For Good app downloadt, kan deelnemen aan de challenge de Klimaatstrijd. De app trackt je transport. Je eetgewoonten en meterstanden geef je zelf in. De app verwerkt alle gegevens en geeft dan aan hoeveel aardbollen er nodig zijn als iedereen leeft zoals jij. En dat is confronterend, maar zet ook aan tot actie. Via de challenge engageer je jezelf om missies te volbrengen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo kan je stijgen of dalen in het klassement. De ranking van de gemeenten is een afspiegeling van de resultaten van hun inwoners. Gedeputeerde voor Leefmilieu Rik Röttger bevestigt: “Deelnemers kiezen zelf hoe ze hun ecologische voetafdruk te lijf gaan: door minder vlees te eten, minder met de auto te rijden, de tv te laten voor wat het is en een boek te lezen, seizoensgroenten te eten, enzovoort. De Klimaatstrijders volbrachten tot hiertoe 1023 missies. De missie die het vaakst wordt gekozen is: ‘Eet deze week geen rood vlees en probeer alternatieven’. We blijven onze gemeenten en inwoners aanmoedigen zodat we allemaal samen nog vele tonnen CO2 uit de lucht kunnen houden.”

   

  De Klimaatstrijd in cijfers

  Door al deze missies tot een goed einde te brengen, spaarden de deelnemers op 10 weken tijd dus al 54931 kg CO2 uit. Het effect van deze besparing kan je vergelijken met 7 847 auto’s die voor 1 dag van de baan worden gehaald of 228 403 km dat er minder met de wagen gereden is. Om deze cijfers te berekenen gebruikte For Good formules van erkende adviesbureaus Ecolife en CO2logic. Inspanningen voor een beter klimaat kan je ook vertalen naar een compensatie van aarde-oppervlakte.


  Van links naar rechts: burgemeester Bart Seldeslachts van Kontich en gedeputeerden Jan De Haes en Rik Röttger. Handen uit de mouwen en voeten op de trappers voor de Klimaatstrijd!

   

  (Districts)Burgemeesters van Puurs, Edegem, Borgerhout en Deurne geven het goede voorbeeld. #deKlimaatstrijd

   

  66 gemeenten
  Van de 66 gemeenten die deelnemen aan de Klimaatstrijd, kwamen enkele burgemeesters van gemeenten die erg goed scoren in de Klimaatstrijd, op 6 juni naar de persconferentie over de Klimaatstrijd. We verwelkomden Jeroen Baert (Boom), Koen Metsu (Edegem), Koen Van den Heuvel (Puurs), Bart Seldeslachts (Kontich), Stephanie Van Houtven (districtsraadvoorzitster Borgerhout) en Tjerk Sekeris (districtsraadvoorzitter Deurne). Ze bewezen ze dat ze als beleidsmaker bereid zijn om op de fiets te springen voor een beter klimaat (zie foto’s).  Toerisme in eigen provincie

  “Deze zomer zet de provincie zoals elke zomer in op toerisme in eigen provincie. Ook dat heeft een grote impact op ons klimaat. Al wie niet in het vliegtuig stapt en vakantie houdt dichtbij huis, doet een mooie geste voor een beter klimaat. Alle groen- en recreatiedomeinen van de provincie pakken uit met een mooi zomerprogramma. Een rode draad hierin is het groeiende fietsbelevingsaanbod. Door recreatief fietsen bij het brede publiek te stimuleren hopen we ook op een mentaliteitswijziging die leidt tot een modal shift,” vertelt gedeputeerde bevoegd voor toerisme Jan De Haes. De unieke zomerarrangementen werden samengebracht onder de noemer Terra Nova: zo kan je onze provincie (her)ontdekken vanuit een boom, een kasteelbivak, vanop een ezel of een ‘retro velo’. Fietsen is één van de speerpunten van Toerisme provincie Antwerpen. Op 21 juni opent provincie Antwerpen De Velodroom, een gloednieuw fietsbelevingscentrum aan de Rupel in Boom. Op 23 juni staat de opening voor het groot publiek op het programma.

  De Strijdleiders
  Geen strijd voor een beter klimaat zonder vier inspirerende Strijdleiders. Elisabeth Van Lierop gooit hoge ogen met haar blog PlantBased, waar ze haar volgers de veganistische pap in de mond geeft en laat zien hoe je ecologie en stijl combineert. Antoine Geerinckx is de man achter CO2logic, een adviesbureau dat bedrijven stimuleert om hun CO2-uitstoot in te perken. Hij richtte ook Greentripper op zodat mensen die reizen de impact van hun reis kunnen compenseren.  Cedric Hanet is één van de bezielers van Dagen Zonder Vlees en de oprichter van Greenway, een keten van vegetarische restaurants. Maarten Desmet ten slotte richtte samen met Koen Jaspers For Good op. Hun Doel? Bewijzen dat duurzaam leven niet beperkend hoeft te zijn. De vier Strijdleiders lopen vooraan in het peloton. Samen met de provincie Antwerpen sensibiliseren ze mensen om te ijveren voor een beter klimaat. Hun credo? ‘Wie duurzaam leeft, doet meer met minder.’ En ook: ‘Koop minder spullen en beloon jezelf met ervaringen zoals een massage of een concert.’ Lees meer over de Strijdleiders via www.deklimaatstrijd.be/nieuws.

   

  Waarom nog een klimaatcampagne?

  Uit de resultaten van de4e nationale klimaatenquête van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu blijkt dat mensen wakker liggen van het klimaatvraagstuk, maar niet altijd goed weten wat ze zélf kunnen doen om het klimaat mee te beschermen. De Klimaatstrijd biedt antwoorden en reikt burgers en gemeenten tools aan om hun eigen ecologische voetafdruk te verkleinen. Wie wil, kan ook vrienden en familie warm maken om ook de Klimaatstrijd aan te gaan.

   

  Klimaat is een belangrijk thema voor provincie Antwerpen. Door rond klimaatmitigatie te werken, beperkt de provincie niet alleen de CO2-uitstoot binnen de eigen organisatie, maar spoort de provincie ook gemeenten, burgers, scholen, bedrijven en andere partners aan om hetzelfde te doen. De provincie verkent ook nieuwe pistes richting klimaatadaptatie en –transitie. Klimaat is een thema dat vraagt om overleg met andere overheden, denk maar aan het burgemeestersconvenant, projectoproep klimaatsubsidies, broeikasgasinventaris, groepsaankoop groene stroom en zonnepanelen, mobiliteitsadvies woon-werkverkeer, aandacht voor biodiversiteit op bedrijventerreinen, duurzaamheidsscreenings van het gebouwenpark, enzovoort.

   

   

  Omdat het klimaat een zaak is van ons allemaal, startte provincie Antwerpen en haar gemeenten de Klimaatstrijd. Een strijd om met kleine inspanningen het tij te doen keren. De Klimaatstrijd start bij jezelf, met je buren, in jouw gemeente. Hoe? Door duurzamer te leven en meer te fietsen, de verwarming lager te zetten, te recycleren, te isoleren, seizoensgroenten te degusteren, enzovoort. Neem deel en help je gemeente aan de titel ‘Gemeente met de Kleinste Ecologische Voetafdruk’. Want de Klimaatstrijd is ook een wedstrijd.

  De 70 gemeenten van de provincie Antwerpen strijden niet alleen voor een betere planeet, maar ook tegen elkaar. De gemeente die zich het meest inzet en de meeste vooruitgang boekt, neemt in maart 2019 de felbegeerde titel van ‘Gemeente met de Kleinste Ecologische Voetafdruk’ mee naar huis. www.deklimaatstrijd.be#deKlimaatstrijd

  PRAKTISCHE INFO DE KLIMAATSTRIJD

  Wanneer:
  De Klimaatstrijd loopt nog tot maart 2019.

  Waar:
  in alle gemeenten van de provincie Antwerpen

  Meer info:
  www.deklimaatstrijd.bewww.provincieantwerpen.be > vrije tijd
  www.terranova.be - www.develodroom.bewww.forgood.eco - www.plantbased.be -
  www.co2logic.com/nl - www.greentripper.orgwww.greenway.be  

  Beleidsverantwoordelijken:
  Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Natuur en Leefmilieu

  Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme en Groen- en Recreatiedomeinen

  E faye.vanimpe@provincieantwerpen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleiontginningsgebied Terhagen

   

     01 | 06 | 2018

  Startschot is gegeven voor sanering én inspraaktraject toekomstige inrichting Kleiputten Terhagen

  Het voormalige kleiontginningsgebied Terhagen werd in het verleden gebruikt als stortplaats. Door deze historische verontreiniging is een sanering noodzakelijk. De Provincie Antwerpen, De Vlaamse Waterweg nv, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en de gemeente Rumst maken samen werk van deze verplichte sanering. Tegelijk werd het startschot gegeven voor het participatietraject waarbij inwoners en gebruikers mee de toekomstige inrichting van het gebied kunnen bepalen.

  De kleiputten Terhagen werden in het verleden gebruikt als asbeststort en huisvuilstort van de stad Antwerpen. Om de verontreiniging van dit gebied structureel aan te pakken moet dit gebied verplicht gesaneerd worden. De Provincie Antwerpen, De Vlaamse Waterweg nv, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en de gemeente Rumst, willen samen deze sanering zo efficiënt mogelijk laten verlopen.

   

  Buurtbewoners en andere gebruikers hebben terechte vragen rond herbestemming, gebruik en toegankelijkheid van het gebied na de saneringswerken. Daarom spraken de projectpartners af om een participatietraject op te starten voor de toekomstige inrichting van het gebied. Doel is om samen met omwonenden en gebruikers van het gebied te komen tot een gedragen visie voor de invulling van de kleiputten Terhagen als een waardevol stuk groen waarbij recreatie mogelijk blijft. Het startmoment van dit participatietraject vindt plaats op woensdag 6 juni doorlopend van 19u tot 21u in De Schorre. Iedereen is welkom.

  Copyright: Compagnie Fotografie voor Provincie Antwerpen  Gedeputeerden Rik Röttger, Ludwig Caluwé en Jan De Haes benadrukken dat de provincie met een sterk partnerschap wil werken aan een definitieve oplossing voor de historische vervuiling in de Rupelstreek. “Op een relatief korte periode zullen we niet alleen een asbeststort en een huisvuilstort saneren maar ook gaan we op 6 juni in coproductie met de bewoners en gebruikers een toekomst uitzetten voor een 55 hectare publiek toegankelijk gebied met kansen voor natuur en zachte recreatie. Zo wordt een nieuwe grote groene long toegevoegd aan de Rupelstreek als overgang tussen het huidig provinciaal recreatiedomein De Schorre te Boom en de actieve kleiontginning en het Natuurpuntgebied te Rumst.

  "Samen met de Provincie Antwerpen en de andere partners nemen we onze verantwoordelijkheid op om de stortplaatsen in het gebied definitief te saneren. De ligging van het projectgebied vlakbij de Rupel, biedt een unieke kans om de opvulgronden die nodig zijn om het project te realiseren, uitsluitend via de waterweg aan te voeren" zegt Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv. Dankzij het transport via de waterweg vermijden we dat vrachtwagens door woonwijken moeten rijden. Scheepvaart op de Rupel is mogelijk met binnenschepen die tot 2.000 ton kunnen transporteren; met één schip kunnen 140 vrachtwagenritten vermeden worden. In totaal worden zo meer dan 400.000 vrachtwagenritten uitgespaard. Ook het jaagpad langs de Rupel, waar heel wat buurtbewoners en recreanten gebruik van maken, zal tijdens de werken steeds beschikbaar blijven.

   

  Ook BAM ziet belangrijke maatschappelijke meerwaarde in de samenwerking. Jan Van Rensbergen verduidelijkt: “Door tijdens de Oosterweelwerken de Antwerpse Ring in de diepte aan te leggen, verhogen we niet alleen de leefbaarheid in de ringzone. Door een deel van de grondvolumes die daar beschikbaar komen te gebruiken voor de noodzakelijke sanering van de kleiputten in Rumst en Boom, draagt BAM ook hier bij aan de realisatie van een gezondere omgeving, waarvan de omwonenden en gebruikers van het gebied dankzij het participatietraject zelf mee de toekomstige invulling kunnen bepalen.

   

  Voor Geert Antonio, burgemeester van Rumst is het belangrijk dat het traject past binnen de huidige plannen van de deelgemeente: “Terhagen staat de volgende jaren met verschillende projecten in de steigers. Deze samenwerking is belangrijk om er een Terhagen aan de steiger van te maken. Wij hebben  voor onze inwoners bekomen dat alle grondaanvoer voor de verplichte sanering via schip zal gebeuren en niet jarenlang via vrachtwagens door onze dorpskernen. Wij hebben ook gevraagd dat onze inwoners meebepalen hoe dit gebied na de sanering een groen gebied kan blijven dat voor iedereen toegankelijk is. Bovendien zal Terhagen een steiger aan de Rupel hebben.


  Gebiedsprogramma Rupelstreek
  De Rupelstreek bestaat uit de gemeenten Hemiksem, Schelle, Niel, Boom en Rumst en is een streek met een zichtbaar gemeenschappelijk verleden. De industriële ontwikkeling, gekoppeld aan de baksteennijverheid en de Rupel, legde de streek in een bepalende plooi, letterlijk. De uitdagingen waarvoor de streek staat, zijn divers en verschillend tussen de gemeenten, maar er liggen ook heel wat gemeenschappelijke problematieken én potenties.

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info:
  www.kleiputtenterhagen.be

  Beleidsverantwoordelijken:
  Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor het gebiedsprogramma Rupelstreek

  Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Financiën en voorzitter POM

  Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Groen- en recreatiedomeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEREN EN BUREN

   Provinciaal Groendomein Hof van Leysen, Markgravelei , Antwerpen

  Naar jaarlijkse traditie vieren buurtbewoners en provincie Antwerpen op de laatste zondag van mei de Dag van het Park in het Hof van Leysen. Want kleine groene parkjes in de stad zijn belangrijk voor de wijk. Kom gerust een kijkje nemen en geniet! Op het programma staan: een kruidenactiviteit aan de Samentuin en een erfgoedwandeling: Hof van Leysen - Hoven van plaisantie. Doorlopend artisanale markt met lokale (landbouw) producten in het kader van de Week van de Korte Keten. 

  En ja we zijn er ook geweest samen met mijn dochter en er gaan neuzen naar de verschillende kramen met voeding wat eten gekocht en bekenden tegengekomen zoals de deputés Luk Lemmens en Ludwig Caluwe met zijn dochter, we konden ook genieten van muziek Brasspartiij # 3” en zo was het een gezellige namiddag 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APOPO 20 JAAR OUD

                                      RATTEN

  Ratten wie denkt dat ratten alleen schadelijk zijn hebben het mis.
  Doordat ratten zo geen goed zicht hebben daar ze bij nacht voedsel zoeken hebben een goede reuk ontwikkeld.
  Dat heeft de mens ondervonden en ze zeer intelligent zijn,en deze gave nu gebruikt door ze af te richtten in de geneeskunde en op speuren naar explosieven.
  Explosieven kunnen we opsporen met:Een metaaldetector nadeel is dat deze alle metaal aanwijst waardoor veel tijd gepaard gaat. 
                                                          Met een hond deze zijn er ook zeer goed in maar de kostprijs is veel meer dan onze ratten en het gevaar voor een explosie daar het dier een mijn kan activeren.
                                                         De ratten zijn zeer licht in gewicht zodat indien ze op een mijn zit geen explosie teweegbrengt zijn goedkoop in onderhoud en transporteren is gewoon een kooitje.
  Nu heeft men nog een geweldige ontdekking gedaan  dat ze ziektes kunnen opsporen door aan een staal te reuken BV:10 patiënten worden onderzocht BV: op TBC haalt de rat direct de personen die besmet zijn eruit,gevolg een snellere diagnose 
  en verder onderzoek en behandeling van de zieke patiënt.
  NU ons ratje heeft ongeveer 9 maanden opleiding nodig en ze kan beginnen te werken,ze hebben wel een goede verzorging nodig op alle gebied.
   
   
  Op 26 mei 2018 is de viering van het 20 jarig bestaan van de VZW APOPO gevierd met een meeting over het werken met de ratten in de landen Angola,Cambodia,Mozambique,Zimbabwe,Colombia,Tanzania en Ethiopia.
  Apopo heeft met hun ratten al vele mensen  gevrijwaard van verminking en de dood door explosies en ziekten.
  Er zijn zo 200 mensen in dienst voor het kweken van de dieren,opleiding van zowel mens en dier.
  Nu hadden ze een wedstrijd ingericht om te zien hoe goed de mens is om geuren te herkennen je moest aan een staal ruiken even in een ander kamer aan 20 bollen ruiken en deze reuk eruit halen niet simpel.
  En hoe betaald men dit alles door sponsering en giften wil je ook doneren 
  Klik eens op deze link:

  https://www.org/en/support-us  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOF VAN LEYSEN

  Provinciaal Groendomein Hof van Leysen, Markgravelei , Antwerpen

  Naar jaarlijkse traditie vieren buurtbewoners en provincie Antwerpen op de laatste zondag van mei de Dag van het Park in het Hof van Leysen. Want kleine groene parkjes in de stad zijn belangrijk voor de wijk. Kom gerust een kijkje nemen en geniet! Op het programma staan: een kruidenactiviteit aan de Samentuin en een erfgoedwandeling: Hof van Leysen - Hoven van plaisantie. Doorlopend artisanale markt boeren en buren met lokale (landbouw) producten in het kader van de Week van de Korte Keten. www.provincieantwerpen.be
  Dus ja we hebben er eens een bezoekje gebracht samen met mijn dochter en schoonzoon echt wat gaan neuzen bij de kraampjes voedsel gekocht enkele bekenden tegen gekomen zoals gedeputeerde van de provincie luk Lemmens en Ludwig caluwe met zijn dochter kennis gemaakt en in het kader van Brasspartij 3#konden we een musical genoegen meemaken zo kan je de zondag ook meemaken


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  24 |05 | 18

  Zomerbar Sorgheloos en geefbib in park Sorghvliedt


  Het district wil van park Sorghvliedt een bruisende en levendig plek maken. De zomerbar in park Sorghvliedt groeide de afgelopen jaren uit tot een vaste waarde in Hoboken. Dit jaar wil de vzw 5 voor 12 er met zomerbar Sorgheloos een plaats voor ontmoeting, plezier, creatieve initiatieven, groepsbeleving en muziek & spel van maken. De zomerbar is open van vrijdag 1 juni tot zaterdag 30 september. In park Sorghvliedt staat sinds dinsdag 22 mei bovendien een geefbib waar Hobokenaars boeken kunnen uitkiezen of zelf boeken in kunnen plaatsen.

   

  Zomerbar Sorgheloos

  Het interieur van de Oranjerie in park Sorghvliedt wordt Franse bistro-stijl: een marmeren toog, ronde tafeltjes, enkele design duo-zitjes, hangplanten, hedendaagse kunst en een lage tafel in het midden met kranten en magazines. Buiten komt er een terras met 8 tot 12 picknicktafels met parasols. De zomerbar opent vrijdag 1 juni om 17 uur en is daarna alle dagen open vanaf 11 uur behalve op maandag.

   

  Districtsburgemeester Kathelijne Toen: “Het districtsbestuur kiest ervoor om park Sorghvliedt al enkele jaren aantrekkelijker te maken door de Oranjerie beschikbaar te stellen voor een zomerbar. Samen met de speeltuin en het vele groen geeft dit een extra ontspanningsplek voor de Hobokenaar. We zijn erg verheugd dat er een enthousiaste uitbater gevonden werd en kijken uit naar gezellige zomerdagen.”

   

  De uitbaters bieden een eenvoudige lunchkaart aan met panini’s, soepen en salades en ’s avonds wisselende dagschotels. Op woensdag is er spaghetti à volonté-avond; op zondagen een uitgebreid ontbijt. Het drankenaanbod is klassiek aangevuld met gezonde huisgemaakte limonades, bio-vruchtensappen,  biowijnen, fairtradekoffie en -thee.

   

  Verder zijn er verspreid over de zomer nog ontspannende activiteiten zoals kleinschalige optredens, yoga in groep, een uitleendienst voor gezelschapsspelletjes, tafeltennismiddagen, een open barbecue, filmvertoningen van klassiekers, urban petanque, WK op groot scherm, een cursus start-To-DJ…

   

  De zomerbar opent op vrijdag 1 juni om 17 uur. Een eerste optreden van Axl Peleman vindt plaats op zondag 3 juni om 18 uur.

   

  Geefbib in park Sorghvliedt
  Sinds dinsdag 22 mei staat er een geefbib op het grasveld naast het districtshuis van Hoboken waar Hobokenaars een boek uit kunnen kiezen of zelf boeken in kunnen plaatsen. Deze constructie is een houten kast met ingebouwde zitgelegenheid. Ze nodigt parkbezoekers of bezoekers van de toekomstige zomerbar uit om een boek te lezen op het terras, gras of op het ingebouwde zitmeubel. De kast is behandeld met een speciale olie zodat ze bestand is tegen regenweer.

   

  19 leerlingen van Hofke van Thys waren alvast enthousiast tijdens een voorleesmoment dat gisteren georganiseerd werd door het district en de bibliotheek van Hoboken.

   

  Districtsschepen Tom De Boeck: “Deze geefbib is gemaakt uit recyclagemateriaal en spoort Hobokenaars aan om met elkaar in interactie te gaan over de inhoud van de kast. Het is ook een sociaal gegeven dat Hobokenaars er zelf boeken in kunnen plaatsen voor anderen.”

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEURNE NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Deurne beloont fietsers met gratis ontbijt


  Tijdens de ‘Fietsdag Deurne’ op maandag 28 mei bedankt het district alle fietsers. Ze worden ’s morgens aan het kasteel Sterckshof getrakteerd op een gratis ontbijt.

   

  Veel Antwerpenaars verplaatsen zich in de stad regelmatig of altijd met de fiets. Zeker in een stad als Antwerpen met een hoge bevolkingsdichtheid, een bloeiende handel en een groot aantal openbare werken, is het belangrijk dat zoveel mogelijk verplaatsingen per fiets gebeuren. Fietsen is bovendien gezond, beter voor het milieu en is vaak sneller dan andere vervoersmiddelen. Tijdens de ‘Fietsdag Deurne’ op maandag 28 mei wil het district Deurne daarom alle fietsers belonen en nog meer bewoners aanzetten om hun verplaatsingen met de fiets te doen.

   

  Fietsers worden van 7 tot 9.30 uur ter hoogte van het kasteel Sterckshof getrakteerd op een gratis ontbijt (koffiekoek, fruit, koffie, thee en fruitsap). Het fietsatelier zal ter plaatse kleine herstellingen aan fietsen uitvoeren en de Fietsersbond is aanwezig met een infostand.


  Praktisch

  • Fietsdag Deurne
  • maandag 28 mei van 7 tot 9.30 uur
  • Kasteel Sterckshof - Hooftvunderlei (t.h.v. oversteekplaats aan Rivierenhof)
  • gratis
  • Alle info staat ook op www.deurne.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERCHEM NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Lancering nieuwe erfgoedbrochure ‘Berchem buiten de wallen’


  Het district Berchem stelt op zondag 27 mei de nieuwste erfgoedwandeling ‘Berchem buiten de wallen’ voor. Geïnteresseerden kunnen dan deelnemen aan een geleide wandeling. Na eerdere historische wandelbrochures voor de wijken Zurenborg, Nieuw Kwartier West, Oud Berchem en Groenenhoek neemt deze route wandelaars mee op tocht doorheen wijk De Veldekens. De bundel ‘Bewaar Berchem’ die de vijf erfgoedbrochures bundelt, wordt tevens op 27 mei in primeur voorgesteld. Ook de pers is hierbij van harte welkom.

   

  Het Berchemse grondgebied dat buiten de omwalling lag, kende in de tweede helft van de twintigste eeuw een ingrijpende evolutie. De nieuwe erfgoedwandeling ‘Buiten de wallen’ leidt wandelaars langs plaatsen die verwijzen naar het rijke verleden en langs locaties die de buurt vandaag zo aantrekkelijk maken. Geïnteresseerden kunnen op zondag 27 mei om 14 uur in primeur de nieuwe brochure ontdekken en deelnemen aan een begeleide wandeling. Vanaf vrijdag 1 juni is de brochure ook te koop voor 1 euro in bibliotheek De Poort, Willem Van Laarstraat 15 – 17, en kan de route zelfstandig afgelegd worden.

   

  Bewaar Berchem
  Op 27 mei wordt ook de erfgoedbundel ‘Bewaar Berchem’ voorgesteld, die vijf erfgoedbrochures waaronder de nieuwe borchure ‘Berchem buiten de wallen’ bundelt.  “We gaven de vijf Berchemse wijken de afgelopen jaren elk hun eigen wandeling en brochure”, vertelt Edwin de Cleyn, districtsschepen voor erfgoed. “Om dit project in schoonheid af te sluiten lieten we de vier oudere brochures herdrukkenmét nieuwe covers en presenteren we de bundel in een cadeauverpakking met oude postkaarten van elke Berchemse buurt.”

   

  De erfgoedbundel ‘Bewaar Berchem’ is vanaf 1 juni te koop in bibliotheek De Poort voor 10 euro.

   

  Praktisch  - lancering erfgoedbrochure ‘Berchem buiten de wallen’

  • zondag 27 mei, start wandeling om 14 uur (ongeveer 2 uur stappen)
  • vertrek begeleide wandeling aan dienstencentrum De Veldekens,
   Frans Beckersstraat  31
  • achteraf receptie met gratis drankje, versnapering en wandelbrochure
  • 2 euro
  • Inschrijven via www.ccBe.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERCHEM NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Lancering nieuwe erfgoedbrochure ‘Berchem buiten de wallen’


  Het district Berchem stelt op zondag 27 mei de nieuwste erfgoedwandeling ‘Berchem buiten de wallen’ voor. Geïnteresseerden kunnen dan deelnemen aan een geleide wandeling. Na eerdere historische wandelbrochures voor de wijken Zurenborg, Nieuw Kwartier West, Oud Berchem en Groenenhoek neemt deze route wandelaars mee op tocht doorheen wijk De Veldekens. De bundel ‘Bewaar Berchem’ die de vijf erfgoedbrochures bundelt, wordt tevens op 27 mei in primeur voorgesteld. Ook de pers is hierbij van harte welkom.

   

  Het Berchemse grondgebied dat buiten de omwalling lag, kende in de tweede helft van de twintigste eeuw een ingrijpende evolutie. De nieuwe erfgoedwandeling ‘Buiten de wallen’ leidt wandelaars langs plaatsen die verwijzen naar het rijke verleden en langs locaties die de buurt vandaag zo aantrekkelijk maken. Geïnteresseerden kunnen op zondag 27 mei om 14 uur in primeur de nieuwe brochure ontdekken en deelnemen aan een begeleide wandeling. Vanaf vrijdag 1 juni is de brochure ook te koop voor 1 euro in bibliotheek De Poort, Willem Van Laarstraat 15 – 17, en kan de route zelfstandig afgelegd worden.

   

  Bewaar Berchem
  Op 27 mei wordt ook de erfgoedbundel ‘Bewaar Berchem’ voorgesteld, die vijf erfgoedbrochures waaronder de nieuwe borchure ‘Berchem buiten de wallen’ bundelt.  “We gaven de vijf Berchemse wijken de afgelopen jaren elk hun eigen wandeling en brochure”, vertelt Edwin de Cleyn, districtsschepen voor erfgoed. “Om dit project in schoonheid af te sluiten lieten we de vier oudere brochures herdrukkenmét nieuwe covers en presenteren we de bundel in een cadeauverpakking met oude postkaarten van elke Berchemse buurt.”

   

  De erfgoedbundel ‘Bewaar Berchem’ is vanaf 1 juni te koop in bibliotheek De Poort voor 10 euro.

   

  Praktisch  - lancering erfgoedbrochure ‘Berchem buiten de wallen’

  • zondag 27 mei, start wandeling om 14 uur (ongeveer 2 uur stappen)
  • vertrek begeleide wandeling aan dienstencentrum De Veldekens,
   Frans Beckersstraat  31
  • achteraf receptie met gratis drankje, versnapering en wandelbrochure
  • 2 euro
  • Inschrijven via www.ccBe.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERP NIEUWS

  ANTWERPEN 

  Concessiehouder nieuwe openbare markt Eilandje gevonden


  Binnen enkele maanden krijgt de wijk het Eilandje een nieuwe wekelijkse openbare markt. De uitbating daarvan is nu toegekend. 

   

  Begin dit jaar besliste de gemeenteraad om een nieuwe markt op te richten aan de Napoleonkaai. De stad deed daarna een oproep naar potentiële concessiehouders om daar een goed draaiende markt te organiseren.

   

  Twee kandidaten dienden een uitgebreid concessievoorstel in. De stad Antwerpen besloot om te kiezen voor Michel Van Aerde bvba.Dit bedrijf werd gekozen omwille van zijn professionele, eigentijdse aanpak en zijn aandacht voor beleving en kwalitatieve uitstraling.

   

  De markt zal elke vrijdagnamiddag plaatsvinden van 15 uur tot 20 uur op de Napoleonkaai, met als aanbod voeding, bloemen en planten. De bedoeling is om in de loop van augustus de eerste marktdag te laten plaatsvinden.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van de Korte Keten


  In 2018 organiseren alle Vlaamse provincies samen met de Vlaamse Overheid de Week van de Korte Keten van 26 mei tot 3 juni.  De provincie Antwerpen wil het aankopen hoeve- en streekproducenten aanmoedigen om iets leuks te doen en nieuwe initiatieven financieel ondersteunen. Op 22 mei nodigen de provincie Antwerpen en Boeren & Buren je graag uit op de persvoorstelling waar beide partijen hun smakelijke samenwerking toelichten. Gedeputeerde van provincie Antwerpen Ludwig Caluwé geeft uitleg over de samenwerking met Boeren & Buren en Marleen De Gruyter (verantwoordelijke van 3 Antwerpse Buurderijen) geeft uitleg over de werking van Boeren & Buren. Je kan daarnaast ook proeven van ambachtelijke lekkernijen, bereid in samenwerking met de PIVA en op basis van de producten van verschillende boeren van het Boeren & Buren netwerk.

  Campagnebeeld Week van de Korte Keten - Copyright: VLAM

  Week van de Korte Keten is al voor de start een groot succes
  Meer dan 50 evenementen in de provincie Antwerpen  

  Van zaterdag 26 mei tot en met zondag 3 juni organiseert de provincie Antwerpen net als alle andere Vlaamse provincies de Week van de Korte Keten. Voor deze eerste editie in de provincie Antwerpen kan je meteen terecht op meer dan 50 evenementen, van kleine proeverijen op de boerderij tot grootse boerenmarkten. Met dit uitgebreide programma vol lekkers neemt dit nieuwe evenement in onze provincie alvast een daverende start.

  Koop je je verse producten in een hoevewinkel, op de markt of via een automaat? Dan koop je via de zogenaamde korte keten: rechtstreeks van de producent. Tijdens de Week van de Korte Keten kan je kennismaken met de lokale producenten in jouw buurt. Ze organiseren proeverijen, kooklessen, rondleidingen en veel meer. Verspreid over de provincie Antwerpen kan je smullen op meer dan 50 activiteiten. Dat maakt van de Week van de Korte keten nog voor de officiële start een groot succes. Benieuwd welke activiteiten in jouw buurt doorgaan? Kijk dan op www.weekvandekorteketen.be.

  Kiezen voor Korte Keten

  Voor de eerste keer organiseert de provincie Antwerpen samen met de andere Vlaamse provincies, VLAM en het Steunpunt Hoeveproducten de Week van de Korte Keten. Gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé: “We zetten onze schouders onder de Week van de Korte Keten omdat we weten dat elk landbouwbedrijf een duwtje in de rug kan gebruiken. Naar schatting 14% van de Antwerpse landbouwers kiest er bewust voor om zijn producten via korte keten te verkopen. Ze doen dit omdat ze dan zelf de prijs kunnen zetten en het aanbod kunnen bepalen. Door in te stappen in de organisatie van de Week van de Korte Keten, wil de provincie Antwerpen de lokale verkoopstrategie bij de consument promoten als een doordacht alternatief voor de verkoop via veiling, supermarkt en export.”

  Steun voor lokale producenten

  Niet alleen tijdens de Week van de Korte Keten ondersteunt de provincie Antwerpen haar hoeve- en streekproducenten, ze doet dat het hele jaar door op vele manieren. Gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Peter Bellens: “181 lokale producenten staan in de etalage op de website www.lekkersmetstreken.be en daar komen er steeds meer bij. Met het Lekkers met Streken-terras trekken we langs grote evenementen om lekkers uit eigen streek te promoten. We brengen producenten samen in ondernemersnetwerken om van elkaar te leren en nieuwe synergiën te ontwikkelen. Verschillende subsidieprogramma’s ondersteunen land- en tuinbouwers die hun activiteiten willen verbreden, enzovoort.”

   

  Proeven van al dat lekkers

  Verspreid over de provincie Antwerpen vind je 52 verkopers van hoevezuivel, 12 hoeveslagerijen en 47 verwerkers van groenten en fruit. Je vindt hun producten in hun eigen hoevewinkel of op verkooppunten zoals op een markt, een Buurderij of een voedselteam. Tijdens de Week van de Korte Keten kan je van een groot deel van deze producten komen proeven. Sommige rechtstreeks bij de producent andere bij collega-landbouwers of op georganiseerde markten en picknicks. Een overzicht van alle activiteiten vind je op www.weekvandekorteketen.be

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Van zaterdag 26 mei tot zondag 3 juni 2018

  Waar:
  Verschillende locaties in de provincie Antwerpen (en Vlaanderen)

  Meer info:
  www.weekvandekorteketen.be

  Beleidsverantwoordelijken:
  Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde voor Landbouw en Economie

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOF VAN LEYSEN

  Provincie Antwerpen

  Hof van Leysen lokt je naar Dag van het Park
  Kom zondag 27 mei naar het Hof van Leysen #dagvanhetpark #weekvandekorteketen

  Naar jaarlijkse traditie vieren buurtbewoners en provincie Antwerpen op de laatste zondag van mei de Dag van het Park in het Hof van Leysen. Kleine groene parkjes in de stad zijn immers belangrijk voor de cohesie van de wijk.

   

  Kom zondagnamiddag 27 mei naar het Hof van Leysen en geniet om 14 uur van een kruidenworkshop aan de Samentuin en om 15 uur van een erfgoedwandeling Hof van Leysen - Hoven van plaisantie. Tussen 14 en 17.30 uur struin je langs een artisanale markt met lokale landbouwproducten in het kader van de Week van de Korte Keten. Buurtactiegroep De Lei en Samentuin Hof van Leysen stellen hun werking voor. Geen zin in actie? Vlij je dan neer op een bankje en geniet van de gezellige bedrijvigheid en de zondagse sfeer in het park.

   

  KOM NAAR HET HOF VAN LEYSEN

   Markgravelei , Antwerpen

  Kom naar het Hof van Leysen tijdens Dag van het Park op 27 mei 2018 - Copyright: provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Zondag 27 mei 2018 van 14 tot 17.30 uur

  Waar:
  Provinciaal Groendomein Hof van Leysen, Markgravelei , Antwerpen

  Meer info:
  www.provincieantwerpen.be > Hof van Leysen

  www.weekvandekorteketen.be

  Beleidsverantwoordelijke:
  Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen
  Perscontact: Faye Van Impe
  T 03 240 51 97, M 0486 604 602
  E faye.vanimpe@provincieantwerpen.be  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA Provincie Antwerpen

  N-VA stelt haar kandidaten provincieraad voor
  22 mei 2018


  Onder een stralende zon stelde vice-eersteminister Jan Jambon aan de gloednieuwe fietsbrug van Berchem de drie provinciale N-VA-lijsttrekkers voor. Na 6 jaar sterk beleid staan eerste gedeputeerde Luk Lemmens, gedeputeerde Jan De Haes en provinciaal N-VA fractievoorzitster Mireille Colson stevig in de startblokken voor een volgende legislatuur.

  Luk Lemmens, Jan De Haes en Mireille Colson trekken de kieslijsten van respectievelijk de arrondissementen Antwerpen, Mechelen en Turnhout. De voorbije legislatuur is de provincie onder impuls van de N-VA afgeslankt waardoor de focus werd verschoven naar grondgebonden bevoegdheden. Dit heeft geresulteerd in een performanter beleid, onder meer op vlak van mobiliteit. Met deze drie lijsttrekkers wordt deze lijn voortgezet.

   

  Lijsttrekker voor het arrondissement Antwerpen én huidig eerste gedeputeerde Luk Lemmens: “De locatie van ons persmoment kan niet symbolischer, namelijk de oprit van de fietsostrade F1 Mechelen-Antwerpen in Berchem, waar we nog heel recent de nieuwe fietsbrug hebben geopend. De fietsostrades zijn hét speerpunt binnen ons provinciale mobiliteitsbeleid. Hiermee versterken we het bovenlokale fietsroutenetwerk te versterken. Dit beleid willen we uiteraard verderzetten in een volgende legislatuur.”

   

  Ook de lijsttrekker voor het arrondissement Mechelen, huidig gedeputeerde Jan De Haes en Mireille Colson voor het arrondissement Turnhout kaarten enkele prioriteiten aan. “De provincie Antwerpen draagt zorg voor 1700 ha bos, park en heide, waarbij we met respect voor de natuur inzetten op een belevenisvolle recreatie”, licht Jan De Haes, eveneens gedeputeerde voor Groen- en Recreatiedomeinen toe. “Ook bij toerisme zetten we deze lijn voort, en dan ook met grote aandacht voor opportuniteiten voor onze horeca. Binnen het beleid is de stimulans van ondernemerschap een topprioriteit.”

   

  Mireille Colson, lijsttrekker voor het arrondissement Turnhout, wil vanuit haar achtergrond in het onderwijs voor de volgende legislatuur graag inzetten op het provinciaal onderwijs. “Vanuit N-VA willen we werken aan sterke technische en beroepsopleidingen afgestemd op de behoeften van de arbeidsmarkt en waarbij talent ten volle tot ontwikkeling komt, waarbij neutraliteit en gelijkheid primeren. Daarom zullen we onderwijs claimen.” Colson gaat verder “Daarnaast strijden we als N-VA niet alleen voor een veiliger Vlaanderen maar ook voor een mooi en leefbaar Vlaanderen met voldoende plaats voor water, natuur, wonen en ontspanning. In onze Nota Ruimte leggen we als provincie de basis voor een zuinig en veerkrachtig ruimtegebruik.”

   

  Vice-eersteminister Jambon zal opnieuw optreden als lijstduwer voor het arrondissement Antwerpen. “Onze doelstelling als partij is nog steeds om de provincies af te schaffen. Maar zolang dat niet gebeurt willen we gaan voor goed bestuur. We zetten daarom hiervoor dan ook onze beste mensen in vanop het provinciale niveau.” 

   

  PERSINFO

  Provinciaal fractiemedewerker N-VA Provincie Antwerpen

  Thomas Van Herbruggen
  T 03 240 52 21, M 0474 79 74 69
  thomas.vanherbruggen@n-va.be
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse haven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  17 mei 2018

  Driedaagse PortEx2018-rampenoefening focust op beveiliging van en terroristische dreiging in Antwerpse haven

   

  Van dinsdag 15 mei tot en met donderdag 17 mei 2018 organiseerden de Provinciale Dienst Noodplanning van de gouverneur van Antwerpen en het Havenbedrijf Antwerpen een multidisciplinaire noodplanoefening in samenwerking met vertegenwoordigers van de verschillende interventiediensten, de havenautoriteiten en tal van andere partners.

   

   

  Multidisciplinaire provinciale terro-oefening
  PortEx2018 was een multidisciplinaire, operationele terrein- en beleidsoefening die afrekende met een gewelddadig incident aan boord van een schip in de haven en een terroristische dreiging. Tijdens de eerste dag van de oefening lag de nadruk op informatiegaring en -deling. Op 16 mei, de tweede oefendag, stond een provinciale coördinatieoefening op het programma in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Voorafgaand aan deze tafeloefening vergaderden de Nationale Autoriteit Maritieme Beveiliging (NAMB) en het Lokaal Comité Maritieme Beveiliging (LCMB).  Op donderdag 17 mei volgde dan een operationele inzetoefening aan boord van een mijnenjager van Defensie op de Schelde (ten noorden van het Brits monument) waarbij de hulp- en interventiediensten ook effectief ter plaatse uitrukten.

  Samenwerking tussen verschillende (veiligheids)partners
  Aan de PortEx2018-oefening namen heel wat partners en disciplines deel waaronder de Brandweer Zone Antwerpen, de Hulpverleningszone (HVZ) Waasland, de Maritime Incident Response Group (MIRG), de FOD Volksgezondheid, de federale en lokale politiediensten, de Civiele Bescherming, Defensie (Militair Commando Provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen), Federale diensten van de gouverneurs van Antwerpen en Oost-Vlaanderen, het Havenbedrijf Antwerpen, de FOD Mobiliteit, het Crisiscentrum, de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV), de Staatsveiligheid (VSSE), stad Antwerpen, de gemeente Beveren, de Dienst Scheepvaartbegeleiding, de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit (GNA), de Veiligheidsregio Zeeland, North Sea Ports. Bijkomend verleenden een aantal bedrijven in de haven zoals PSA-MPET, Total en Exxon hun medewerking aan de oefening.

  Regelmatig oefenen is een goede voorbereiding op noodsituaties

  De PortEx2018-oefening werd voorbereid door een multidisciplinair planningsteam en zette in op vier algemene oefendoelen. Op de eerste plaats kwamen daarbij de International Ship and Port Facility Security (ISPS) en de maritieme beveiliging uitgebreid aan bod. Beide hebben tot doel de weerbaarheid van schepen en havenfaciliteiten tegen terroristisch geweld te verhogen. Op de tweede plaats stond de afstemming  tussen de verschillende KB’s Noodplanning (2006), Terro (2016) en de bijbehorende Wet en het KB Maritieme beveiliging (2007) centraal. Ten derde oefenden de verschillende overlegorganen (noodplanning, maritieme beveiliging, inlichtingendiensten,…) hun interne coördinatie en samenwerking. Tot slot stelde PortEx2018 de deelnemers in staat om de onderlinge bevoegdheden en communicatie tussen België en Nederland in te oefenen en nauwkeuriger op elkaar af te stemmen. Binnenkort volgt een grondige evaluatie van de PortEx2018-oefening door alle deelnemers. Dit alles zal ertoe bijdragen dat de verschillende disciplines n de toekomst nog beter voorbereid zijn bij eventuele incidenten of rampen. 

   

  Gouverneur Cathy Berx: ‘Vaak oefenen is de enige manier om als overheid goed voorbereid te zijn op noodsituaties en rampen. De uitwerking van een gevarieerd en zeer uitdagend oefenbeleid is een kerntaak bij uitstek van mijn Dienst Noodplanning.  Even cruciaal als het oefenen zelf, is de goede opvolging ervan.  Een grondige en kritische evaluatie van wat goed en voor verbetering vatbaar is, laat toe om onze nood- en interventieplannen met kennis van zaken bij te sturen. Geregeld oefenen draagt ertoe bij dat mensen elkaar goed leren kennen en vertrouwen. Dat is nodig voor een goede coördinatie, samenwerking en afstemming tussen de verschillende hulpdiensten en externe partners. De uitmuntende driedaagse PortEx2018-oefening met een terroristische dreiging in de haven als complex scenario, bevestigde dit.

   

   

  Perscontacten:

  Sara Claes

  Communicatieverantwoordelijke gouverneur Cathy Berx
  Sara.Claes@provincieantwerpen.be

  Nathalie Van Impe, Port of Antwerp
  Chief Communication & Marketing Officer

  E nathalie.vanimpe@portofantwerp.com 

  Jasmien O
  Brandweer Zone Antwerpen
  E jasmien.O@brandweerzone.antwerpen.be

  Thomas Fallentheyn
  Public Affairs Officer, Militair Commando Provincie Antwerpen
  E thomas.fallentheyn@mil.be

  Sarah Frederickx
  Perscoördinator
  Federale politie

  E sarah.frederickx@police.belgium.eu  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  16 | 05 | 18


  De markt komt terug naar de Bist


  Vanaf dinsdag 22 mei keert de wekelijkse markt terug naar de Bist. Ook de rijbaan op de Bist en de Kleinesteenweg heropent gedeeltelijk, wat ook voor de lokale handelaars goed nieuws is.

   

  Begin januari moest de markt tijdelijk plaats ruimen voor werken aan de Bist en de heraanleg van de Kleinesteenweg. Intussen is de rijbaan op de Bist en op de Kleinesteenweg tussen de Bist en de Vuurmolenstraat heraangelegd en klaar voor gebruik vanaf vrijdag 18 mei in de loop van de dag. Daardoor zijn de winkels opnieuw beter bereikbaar en kan ook de markt terugkeren.

   

  Bedankactie met koffie en shoppingtassen

  Vanaf 22 mei staat de markt elke dinsdag terug op haar vertrouwde plaats in het centrum van Wilrijk. Om dit te vieren, voorziet het districtsbestuur een gratis kopje koffie, vanaf 7.30 uur, voor alle marktkramers. Vanaf 8.45 uur zullen leden van het districtscollege aanwezig zijn om de marktkramers en -bezoekers te verwelkomen. Deze editie van de markt wordt opgevrolijkt door een muziekband.

   

  Ook de winkeliers van de Bist en Kleinesteenweg, die de afgelopen maanden hinder ondervonden van de werken, vieren graag mee. Op 22 mei krijgen klanten, zolang de voorraad strekt, een speciale winkeltas mee met een persoonlijk bedankkaartje bij aankoop van een product in volgende winkels aan de Bist en Kleinesteenweg. Een lijst van deelnemende handelszaken staat op de website van het district Wilrijk (www.wilrijk.be, klik hier voor de rechtstreekse link).

   

  Speeltuin heropent

  Om de gratis parking op de Bist bereikbaar te houden tijdens de werken, werd een tijdelijke tweede toegang voorzien vanuit de Heistraat. Vanaf vrijdag 18 mei wordt deze extra toegang opnieuw afgesloten. De parking is dan weer toegankelijk langs alle gebruikelijke toegangswegen. De speeltuin op de Bist is vanaf dan ook terug geopend.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERCHEM
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  15 |05 | 18

  Start heraanleg Arbeidersstraat


  Op 22 mei start in principe de heraanleg van de Arbeidersstraat in het district Berchem. Deze werken zijn het startschot voor een grondige vernieuwing van het publiek domein in de wijk tussen de Roderveldlaan en de Saffierstraat.

   

  Het district Berchem start binnenkort met de heraanleg van een hele reeks straten in de wijk tussen de Roderveldlaan en de Saffierstraat. Eerst wordt de Arbeidersstraat heraangelegd. Daarna is het de beurt aan de Woningenstraat, de Groenenhoekstraat en Lambert Briesstraat, de Spoorwegstraat en het Florent Cootmansplein .

   

  Water-link vervangt in samenwerking met Aquafin in elke straat de riolering, behalve in de Lambert Briesstraat, daar is de bestaande riolering nog in goede staat. Het district Berchem legt de straten opnieuw aan. Daarbij gaat er vooral aandacht naar meer groen, meer parkeerruimte en een vlotte en veilige verkeerscirculatie doorheen de wijk. In elke straat wordt de rijweg aangelegd in asfalt. De blikvanger in het project is het Florent Cootmansplein. Het plein wordt een groene zone die loopt tot aan de voortuin van de bewoners.

   

  “Fietspaden, meer dan 30 extra parkeerplaatsen en meer dan 140 nieuwe bomen zullen deze buurt doen opleven. We kijken ernaar uit”, vat districtsschepen voor publiek domein Bruno De Saegher het project samen.

   

  Heraanleg Arbeidersstraat

  In principe starten de werken in de Arbeidersstraat meteen na het pinksterweekend, op dinsdag 22 mei. Het district verwacht dat de heraanleg van de Arbeidersstraat tot het najaar zal duren. Tijdens de werken is de straat niet toegankelijk voor het autoverkeer. Het containerpark blijft wel bereikbaar langs de kant van de Roderveldlaan. Enkel naar het einde van de werken zal het containerpark tijdelijk sluiten. Meer communicatie hierover volgt nog.

   

  Het doorgaand verkeer volgt een omleiding via de Posthofbrug – Singel – Borsbeeksebrug en Diksmuidelaan (en omgekeerd in de andere richting).

   

  Informatie bewoners

  De bewoners werden tijdens een infomoment op 15 mei op de hoogte gebracht over het praktische verloop van de werken. Voordien werd een uitgebreid traject gelopen in de buurt:  sinds 2015 kwam het district regelmatig naar de buurt om met de buurtbewoners in dialoog te gaan over het project.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAANDEREN VAKANTIELAND

   

  FIETSVAKANTIE IN VLAANDEREN  15 | 05 | 2018

  Op koers richting Vlaanderen Fietsvakantieland
  Nieuw digitaal platform ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ reikt fietsvakantiemakers content op maat aan

  Een sterk imago als fietsvakantieland, meer boekingen én extra omzet voor lokale ondernemers: dat is het opzet van het project ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ van de vijf Vlaamse provincies. Met behulp van een gloednieuw digitaal platform stellen fietsvakantiemakers in België en Nederland voortaan gemakkelijk zelf aantrekkelijke arrangementen samen. Via netwerkmomenten stimuleren de vijf Vlaamse provincies de samenwerking tussen alle betrokken partners. Toerisme Vlaanderen zet haar expertise in voor een ambitieus promotieplan in binnen- en buitenland. 

  Fietsvakanties die de troeven van een regio in de verf zetten, winnen aan populariteit. Zo groeiden de Donauradweg en de wijnroutes in Bourgondië of de Loirestreek uit tot absolute publiekstrekkers. Naast een sterke toeristische uitstraling leveren dergelijke fietsvakanties ook een grote economische meerwaarde voor de betrokken regio op.

  Gebruiksvriendelijk platform

  Met de lancering van een business-to-business platform komt het project ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ op kruissnelheid. Daarop vinden touroperators en andere fietsvakantiemakers zoals routeplatformen alle bouwstenen om gemakkelijk een gevarieerd aanbod aan fietsvakanties in Vlaanderen te ontwikkelen: van knooppuntenroutes tot logies, van toeristische attracties tot sfeerfoto’s.

  De vijf provincies kiezen bewust voor een provinciegrensoverschrijdende aanpak en focussen daarbij op drie thema’s die ook in het buitenland uitstekend scoren: bier, Vlaamse meesters en Vlaamse toppers.  

  Netwerk van partners

  Samenwerken en knowhow delen vormen twee belangrijke voorwaarden om het project te doen slagen. Daarom organiseren de vijf Vlaamse provincies op geregelde tijdstippen netwerkmomenten voor alle betrokken partners.

  Zo brengt het evenement op 15 mei in Antwerp Expo een honderdtal fietsvakantiemakers uit België en Nederland, lokale ondernemers en aanbieders van ondersteunende diensten samen. Touroperators ontmoeten er logiesmanagers, museumdirecteurs, uitbaters van fietsenverhuur of vertegenwoordigers van G-sport Vlaanderen. Een prima gelegenheid om kennis uit te wisselen en mogelijke drempels in de productontwikkeling weg te werken.

  Ambitieus promotieplan

  Halverwege de werkingstermijn (2017-2019) zit het project Fietsvakanties in Vlaanderen mooi op koers. Sjantal Sillius, coördinator werkgroep Fietsvakanties Vlaamse Provincies: “We zijn erg benieuwd hoe de vakantiespecialisten met het platform aan de slag gaan en hoe zich dat zal vertalen in hun concrete aanbod voor 2019. We zullen hun fietsvakanties ook actief promoten in binnen- en buitenland. Voor de buitenlandpromotie kunnen we rekenen op de expertise van Toerisme Vlaanderen. Een nieuwe, spannende etappe richting Vlaanderen Fietsvakantieland...”

  Bonus voor lokale ondernemers

  Fietstoerisme is big business. Vorig jaar genereerden de 7,6 miljoen tochtjes langs het fietsknooppuntennetwerk in de provincie Antwerpen 86,5 miljoen euro omzet. Een serieuze bonus voor de lokale ondernemers en goed voor 502 extra voltijdse banen in de horeca. Volgens gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes is er nog groeimarge: “Een fietsvakantieganger spendeert gemiddeld 109 euro per dag, aanzienlijk meer dan iemand die een dagtrip maak. Meer buitenlandse fietsers in onze regio’s en steden betekenen extra economische return. De provincie Antwerpen heeft de voorbije decennia fors geïnvesteerd in het fietsnetwerk. Het is fijn dat onze lokale ondernemers volop delen in het rendement.”

  Beleidsverantwoordelijke:
  Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme

  1


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!