NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Zoeken(d)...
 • Uit de geschiedenis van ons dorp (129)
 • Het leven...
 • Muziek...
 • Interview...
  Zoeken in blog

  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  De "schatjes" Thibault en Julie op een regenachtige vakantiedag!
  Foto
  Maarten en Jonas in hun "zand-fort"!
  Foto
  Mijn schoonmoeder Mw. Anna Conings-Bocken : 98 jaar op 08-10-2007 !!! Omringd door al haar kinderen, overleden op 15 december 2007.
  Foto
  Thibault en Julie worden groter... juni 2008
  Foto
  Jonas wordt 9 en Maarten en opa vinden het ook geweldig !
  Foto
  Thibault en Julie in het ballenbad!
  Foto
  Julie leest haar Nieuwjaarsbrief op opa's schoot! 01-01-2009.
  Foto
  25 april 2009 : Julie en Thibault in Plopsa Coo tijdens de Vrijwilligersdag van Child Focus!
  Foto
  13 juli 2009 : Julie en Thibault in Kinderstad Heerlen!
  Foto
  18 sept 2009 : Opa met Julie en Thibault in Maasmechelen Village !
  Foto
  Julie in balletpakje gaat haar balletvriendjes "trakteren" op haar verjaardag!
  Foto
  Communicant Maarten bedankt zijn lieve nichtje Julie voor de mooie cadeautjes: 13 mei 2010.
  Foto
  Julie en Thibault met de trein op weg naar Brussel! 17 aug 2010
  Foto
  25 dec 2010 : Julie als "sneeuwpop(je) !
  Foto
  10 maart 2011 : Museum voor Natuurwetenschappen Brussel : Thibault aangevallen door een vleesetende dino !!!
  Foto
  20 april 2011 : Tongeren : Gallo-Romeins Museum : Jonas en Maarten met hun diploma "Archeoloog voor 1 dag"!
  Foto
  25 sept 2011: Maarten treedt in de voetsporen van zijn overgrootvader: hij volgt klarinetles en speelt op de klarinet van zijn overgrootvader Pierre Medaer!
  Foto
  03  april 2012 : Julie noteert de bestellingen voor het eten in haar "restaurant"!
  Een Betere Wereld
  Boodschap in vele talen met info, concrete projecten, vrijwilligerswerk en verslag daarover, geschiedenis van onze regio.
  13-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondleiding in de kerk van Leut...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een heel aangename rondleiding geweest in de Sint-Pieterskerk van Leut! Heel geïnteresseerde mensen uit Brugge en omgeving. Ze waren al dadelijk "gecharmeerd" door de Limburgse ontvangst met koffie en koek in de kerk : dat hadden ze nog nooit meegemaakt !

  FOTO : even poseren voor de kerk samen met de groep!

  KLIK op de FOTO

  En... het was al "rondverteld" : dat hoorden we toen we deze morgen orgel gingen spelen...in de kerk van Leut !

  Heel wat verhalen maken het altijd aangenaam en... er is natuurlijk ook de link naar hotel Beau Séjour in Lanklaar waar de groep verblijft...

  13-08-2017 om 11:22 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerlei...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We staan voor een verlengd weekend en..; dat betekent dat er heel wat op ons afkomt !

  Orgel spelen we tijdens eucharistievieringen in Meeswijk op zaterdag en maandag (telkens om 18.30 u.), in Leut op zondag (10 u.) en op dinsdag 15 augustus om 15 u. aan de Kapel in Mazenhoven met... de traditionele wijding van "kroedwèsj" !

  Daarbij werken we verder aan onze lezingen over WOI in Diest , Hasselt, Rotem, Neerharen, Dilsen, ..... en werken we onze publicatie bij met onze "Boodschap voor een Betere Wereld" : we kregen weer 2 uitzondelijke vertalingen en geraken zoal aan 757 talen... : die 2 bijkomende publiceren we nog !!!

  En... om het weekend goed in te zetten,... leiden we deze namiddag een groep toeristen uit Brugge (!) rond doorheen de kerk van Leut !

  FOTO : glasraam in de Sint-Pieterskerk van Leut : Sint Pieter... de patroonheilige en... interessant detail : de glasramen werden vervaardigd door de firma Coucke uit ... Brugge !!! Dat gaan we zeker aan de Bruggelingen vertellen !!!

  KLIK op de FOTO

  Een fijn weekend toegewenst !!!

  12-08-2017 om 11:47 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze regio vroeger en nu.(122)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tijdens het voorbereiden van een "zoveelste" lezing over de Zuid-Willemsvaart en het Ontstaan van de Oude Kanaalarmen zoeken we nog steeds naar "andere" beelden : zo blijft het voor ons ook "verdiepend" en "nieuw" !

  In het oeuvre van schilder Christoffel Hendrik Dijkman vonden we een mooi schilderijtje met de voormalige draaibrug in Vucht : KLIK op de FOTO

  Christoffel Hendrik Dijkman werd op 29 december 1879 in een molenaarsgezin te Sint Maartensdijk, op Tholen geboren. In 1915 ging Dijkman naar de Academie in Den Haag. In 1925 vertrok Chris Dijkman naar de Maasvalllei. Hij ging zich 'Henk' noemen en signeerde zijn schilderijen vanaf dat moment met Henk Dijkman, H. Dijkman en Dijkman zonder voorletter. Henk was zeer productief in die tijd en werd bij de verkoop van zijn werk geholpen door Bert Gorissen in het Belgische Vucht.

  Hij woonde een tijd lang in die plaats en trouwde er met Rika van Veelen. Na een paar jaar verhuisden ze naar Maastricht. Het huwelijk liep stuk en in 1943 trok Dijkman in bij de familie Wouters in Borgharen, waar hij achter hun café een houten optrekje had, dat hij 'zijn atelier' noemde. Tot aan zijn dood op 11 december 1954 werkte Dijkman in Maastricht en omgeving en ook in die periode legde hij veel historisch interessante plekjes op doek en paneel vast. (bron : www.christoffeldijkman.nl)

  11-08-2017 om 13:03 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankondigingen ...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Uit Diest ontvingen we vandaag de uitnodigingen die verstuurd worden naar de leden van VL@S Afdeling Groot Diest.

  Op dinsdag 19 september komen de senioren uit Groot Diest naar het Maasland : ik ontvang ze in hotel Beau Séjour : na een vertelling-met-beelden over het ontstaan van de Oude Kanaalarm maken we een mooie wandeling op en rond Tivoli en bezoeken we enkele locaties waar het feuilleton Beau Séjour werd opgenomen.

  Een versterkend middagmaal en daarna een "sightseeing" doorheen ons prachtige Maasland... en we sluiten uiter(aard af met koffie en "vlaaj" !

  FOTO : in Eisden vertellen we zeker over de "mijnverzakkingen" : nu eens een oude foto van het beroemde huis, genomen van op de andere oever , richting Eisden Dorp centrum : toen lag het nog hoger ...

  KLIK op de FOTO

  Voor blogbezoek(sters) die buiten het Maasland wonen... (misschien ook erbinnen)... een ideetje : neem maar gerust contact op.

  Op donderdag 16 november geef ik een namiddag over "Onze regio en de Eerste Wereldoorlog" met bijzondere aandacht voor Diest en omgeving... nog enkele maanden maar... de voorbereiding is in volle gang: we passen onze lezing weer aan...

  En... net binnengekomen : op woensdag 25 oktober... een vertel-en zagnamiddag voor de residenten en familieleden van "Stockheim"...

  10-08-2017 om 14:40 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitvaart...

  Vooraleer we een volgend item op ons blog plaatsen gaan we orgel spelen tijdens de uitvaart van een dorpsgenote (slechts 63 jaar...) die jarenlang voorzitster was van KAV (nu FEMMA)...

  Onze oprechte deelneming aan de familie ...

  10-08-2017 om 09:18 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en de Eerste Wereldoorlog (142)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eén van de redenen die men regelmatig aanhaalt om in 1914 te "denken" dat er geen oorlog zou komen in België, is de "Frans-Duitse" oorlog in 1870 - 1871. Toch is die reden minder bekend...

  Toen werden Belgische soldaten gemobiliseerd om de grenzen te bewaken. De oorlog bleef echter beperkt tot Frankrijk en Duitsland: onze neutraliteit werd gerespecteerd. Bewijzen van Belgische "oproepingen" vind je af en toe op een bidprentje.

  KLIK op de FOTO : hij ontving het "gedenkteeken van den Fransch-Duitschen" oorlog , 1870 - 1871 ... (met dank aan André)

  Soldaat Willem Prenen uit Bocholt heeft die vermelding dus op zijn bidprentje staan : een document dat we zeker zullen tonen naast het bidprentje van Gijsen uit Meeswijk en naast het grafmonument Crijns uit Lanklaar.

  Zo blijven we speuren !!!

  09-08-2017 om 09:53 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Boodschap voor een Betere Wereld in de taal MINGREELS : Taal 755

  Een heel uitzonderlijke vertaling van onze Boodschap voor een Betere Wereld kunnen we aan onze lijst toevoegen: MINGREELS : taal 755 !

  Het Mingreels (ook: Mingrelisch) is een Kartvelische of Zuid-Kaukasische taal. Ze wordt gesproken door ongeveer 500.000 Mingreliërs, een etnische subgroep van de Georgiërs,  in het westen van Georgië. De taal is niet officieel erkend...

  Georgië ligt in oost-Europa : de hoofdstad is Tbilisi.

  MINGREELS

  “Chkin mizan re avashenat do agvordzinat umos usafrtxo kiana, sode ardzo baganas sheulebdasii iguruas do gimirinuas mush nichi muchot amdga tesh momavalsi, didebs sheulebdani artianish moxvara solidarobat,ndobat do artianish pativiscemat." 

  EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

  08-08-2017 om 09:49 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Boodschap voor een Betere Wereld in de taal OROMO (Oeganda): Taal 754

  We kunnen weer enkele vertalingen toevoegen aan onze lijst !!!

  Vandaag geven we OROMO weer uit OEGANDA : Taal 754 ! De vertaling werd gemaakt door een organisatie die zich inzet voor het behoud van alle mogelijke culturele "uitingen" in Oeganda, waaronder uiteraard hun talen !

  Oromo is een offficiële taal in Ethiopië (25 miljoen sprekers) : je vindt ze ook in Kenia en Somalia, maar hier hebben we een Oegandese variant !

  OROMO (Oeganda)

  Kaayyoon keenyaa addunyaa fooyyawaa fi nagaqabeessa ijoolleen keenya keessatti barumsa gaarii argatanii dandeettii isaanii dagaagsuun yeroo guddatan hafuura obbolummaan waliin dhaabbattanii wal gargaaraa keessa jiraatan uumuudha.

  Nederlands

  WIJ WILLEN EEN VEILIGE WERELD WAARIN ALLE JONGEREN ONDER GOEDE BEGELEIDING AL HUN TALENTEN OPTIMAAL KUNNEN ONTWIKKELEN OM ZE - NU  EN - LATER TEN DIENSTE TE STELLEN VAN ELKAAR IN EEN GEEST VAN SOLIDARITEIT, VERTROUWEN EN WEDERZIJDS RESPECT

  EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER

  07-08-2017 om 10:10 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze regio vroeger en nu.(121)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We vertelden over de kanalen en het vervoer. Ooit was er een reizigersboot , varend op de Zuid-Willemsvaart, maar ook de tram vervoerde heel wat mensen doorheen onze regio. De tram... een heel apart verhaal waar we nog op terugkomen.

  Vandaag een FOTO (klik erop) van de tram aan een halte dichtbij de mijn van Eisden (jaren '50). Later stopte er de bus!

  Een fijne zondag toegewenst !

  06-08-2017 om 10:23 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanalen doorheen Limburg...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op 2 september( geef ik een lezing (op uitnodiging) in het Cultureel Centrum van Peer : thema :"De kanalen in Limburg". We zullen spreken over "romantiek" (-aan de oude kanaalarmen) en "realiteit" (- het harde werk...boottrekken enz...-).

  Naast het verhaal over de Zuid-Willemsvaart (Schelde-Maas-Rijnverbindingen) en het ontstaan van de oude kanaalarmen, spreken we ook over het belang van het Albertkanaal en daarover hebben we weer heel wat info opgestoken aan de brug in Vroenhoven.

  KLIK op de FOTO : kleinzonen Thibault en Maarten proberen een schip met containers doorheen een sluis te loodsen... ongelooflijk moeilijk... en... op het scherm mag je al eens "botsen".

  Gisteren zag ik samen met hen de oorlogsfilm "Duinkerken": realiteit... historie... natuurlijk doorspekt met heel wat "filmische" mogelijkheden: ze waren onder de indruk... 

  Een fijn weekend toegewenst !

  05-08-2017 om 11:28 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredesboodschap.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren bezocht ik de "Brug van Vroenhoven" samen met 2 kleinkinderen (- en ze worden al groot -): het hele verhaal van 10 mei 1940 konden ze "her-beleven" via beelden en getuigenissen. Jammer genoeg kon de film (weer) niet afgespeeld worden.

  FOTO : even poseren aan de "Vredesvlam" naast brug en Albertkanaal , een beeld dat we zeker gaan opnemen in de voorbereiding van onze publicatie van onze "Boodschap voor een Betere Wereld" ! Net gisteren ontvingen we ook nog enkele vertalingen uit Armenië , Slovenië en Georgië: later meer daarover !

  KLIK op de FOTO

  We bezochten ook de tentoonstelling over het Albertkanaal en de jongens mochten via computer een schip doorheen een sluis loodsen : niet gemakkelijk !!!

  Zo... beleefden ze weer een heel "historische" dag samen met opa... : het verleden "moeten" ze kennen: heel belangrijk... en "overgoten" met heel wat verhalen lukt dat !!!

  04-08-2017 om 09:50 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding : "Rondrit" met uitleg doorheen ..... Dilsen-Stokkem !

  Voorbereiden van een rondrit doen we vandaag "dicht bij huis" ! SAMANA ( - vroeger Ziekenzorg - ) uit Dilsen vroeg ons om begin september met de bus een rondrit-met-commentaar te maken doorheen... Dilsen-Stokkem: heel dichtbij dus !

  Daarbij verwachten ze natuurlijk heel veel "verhalen". Voor de busmaatschappij stippelen we een "toer" uit - we kunnen niet "overal" komen - en we moeten uiteraard rekening houden met de lengte van de bus : ongeveer 13 meter...

  Met de auto maken we de toer (en zetten een kleinkind-fotograaf naast ons) ... beginnend in Dilsen aan de kerk , Europalaan , Witte Kapel, nieuwe verbinding naar industrieterrein Dilsen-Rotem , Weerstandskapel , Rotem Centrum , Elen met molen en kasteel Sipernau, Stokkem met De Wissen, stadswallen, Molenveld, Maas, .... en tenslotte Lanklaar met Mulheim, Oude Baan ... om aan te komen in hotel Beau Séjour : rondleiding aan de Oude Kanaalarm en wandelen naar de locaties waar het feuilleton Beau Séjour werd opgenomen. Eindigen doen we natuurlijk in het hotel met koffie en... "vlaai" !

  Er zijn nog zoveel mooie plekjes ... maar ja...

  03-08-2017 om 10:01 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de geschiedenis van ons dorp (128 A)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zoals beloofd tonen we nu de "opdracht" die in het boek "De Zeven Wonderen der Wereld" geschreven staat!

  KLIK op de FOTO

  Tijdens onze opzoekingen vonden we een Maria Aerts, geboren in Lanklaar op 15 juni 1885 : ze zou dan 15 jaar geweest zijn toen ze het boek ontving!

  In het boek (naar een lezing uit 1888) , staan eerst de 7 "klassieke" wereldwonderen  : (ik geef ze weer zoals ze in het boek staan): De Pyramiden van Egypte, De hangende tuinen van Babylonië, De Muren van Babylonië, Jupiter Olympus (standbeeld door Phidias - met vragen erbij) , De Kolossus van Rhodes , De Tempel van Diana te Ephese , Het Mausoleum (te Halicarnassus).

  Vrij bekend...maar dan komen de 7 "nieuwe" wereldwonderen (- denk aan 1888 -) veel minder bekend voor ons of zelfs onbekend:

  1.Het Kanaal van Suez

  2.De Tunnel onder den Cenisberg (Alpen...) 

  3.De Transatlantische Kabel

  4.De Union Pacific Railroad (van kust tot kust - west/oost doorheen het Amerikaanse vasteland)

  5.De Brug van East River (New York)

  6.De Droogmaking van het Haarlemmer Meer

  7.Het Paleis van Justicie te Brussel (ingehuldigd op 15 oktober 1881: plannen door Poelaert)

  Het boek is "verlucht" met mooie tekeningen : we komen er nog wel eens op terug !!!

  02-08-2017 om 09:37 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de geschiedenis van ons dorp (128)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Speurend in al mijn oude “papieren” enz. kwam ik dit “verhakkeld” boek tegen :

   De ZEVEN WONDEREN der Wereld : in 1900 – 1901 als Aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Maria Aerts door hoofdonderwijzer Bouts .

  106 pagina’s , uitgegeven in Brussel , geschreven (oorspr. ) door J Carlier en vertaald door A. VERMAST

  KLIK op de FOTO : de titelpagina

  Het was het onderwerp van een voordracht die de schrijver gaf sedert Maart 1888 (!!!) , een voordracht waar hij nog van alles bijgeschreven heeft (en toen gepubliceerd).

  Vooral de geschreven tekst (-die publiceren we in een volgend item-) is interessant  : zo weten we dat aanmoedigingsprijzen werden uitgedeeld in de Lanklaarse Gemeenteschool rond 1900.

  Die Maria Aerts moet toen dus ongeveer 12 zijn geweest (14 of 15 als er een 8ste studiejaar was…) : zoeken dus !

  Ook de onderwerpen gaan boeien : eerst staan de 7 "klassieke" wereldwonderen beschreven , daarna de 7 "nieuwe" wereldwonderen : in 1888 ... : we vermelden ze nog wel !!!

  01-08-2017 om 12:50 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze regio vroeger en nu.(120)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nog een beeldje van dezelfde plek... lang geleden... kruispunt in Eisden Dorp

  KLIK op de FOTO (postkaart) en... let op de aanduiding "Eysden Ste-Barbe": dat duidt eigenlijk Eisden Cité (Tuinwijk) aan ... en op de kaart zijn we wel degelijk in "Eysden Dorp" : maar ja, de mijncité Eisden Sint-Barbara was meer bekend... en volgens Jos Bemong werd er destijds vermoedelijk nog geen onderscheid gemaakt tussen Eisden Tuinwijk en Eisden Dorp ...

  Eysden Saint-Willibrord???

  We speuren...

  31-07-2017 om 10:33 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze regio vroeger en nu.(119)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Optredens in woonzorgcentra en elders vergen altijd een "aangepaste" presentatie. 

  Zo ontvingen we (weer) een uitnodiging om in Maasmechelen een uurtje te gaan babbelen na een "eten" dat wekelijks vanuit de Bolster + OCMW georganiseerd wordt: dus: zoeken naar interessante beelden en de nodige verhalen erbij...

  En zo vonden we deze heel oude foto, genomen aan het kruispunt te Eisden Dorp (nu de 4-baansweg , locatie aan de "Markt") : de wegwijzer vermeldt mooi "Leuth" en "Eysden" en het gemakkelijkste herkenningspunt is de kerk van Eisden Dorp!

  KLIK op de FOTO

  Dat zal weer de nodige commentaren opleveren !!!

  Een mooie zondag toegewenst en... we houden ons steeds aanbevolen voor oude foto's uit ons Maasland !!!

  30-07-2017 om 09:58 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even...

  Vandaag verzorgen we een uitvaart in Lanklaar : een dorpsgenote... verblijvend in het Woonzorgcentrum te Stokkem... geen gezichtsvermogen meer... maar iedere keer "present" wanneer ik een vertelnamiddag gaf... met klank... en beeld.

  En dan vroeg ik haar steeds of ze genoten had. En steevast was haar antwoord: "Iech höb gezeen waat geer höbt laote kie:ke... zoe sjoe:n höbt ger het vertèld"... Dat zal ons steeds bijblijven...

  Onze innige deelneming aan familie en vrienden !

  29-07-2017 om 09:34 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Selfie"...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In 2013 was "selfie" het "Woord van het Jaar". We waren er nog niet erg meer vertrouwd maar ondertussen is het heel "gewoon"!

  Daar dacht ik aan toen ik de foto's van ons verblijf in Leiwen aan de Moezel aan het "ordenen" was.

  KLIK op de...FOTO... : een "selfie" , samen aan tafel in "Eurostrand" Leiwen : selfie gemaakt door schoondochter jill , vooraan links

  Ordenen... dat gaan we vandaag doen: eens alles op een rijtje zetten , goed dateren en... mapjes maken : liederen voor de beide koren, optredens alleen en met een koor , lezingen over WOI (reeds 11 aanvragen)... telkens aan te passen ... gisteren : "Groot-Diest"...we rijden dus zeker nog eens tot in Halen ... speech houden op een feest... teksten verbeteren... misviering voorbereiden voor een bruiloft... vertalingen van onze Boodschap zoeken... enz... 

  We blijven u informeren en "mooie" details zullen we u zeker niet onthouden !!!

  28-07-2017 om 09:59 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en de Eerste Wereldoorlog (141 A)

  We hebben "gespeurd"... en weten nu dat HABETS Louis geboren werd in Düsseldorf.

  Dat brengt ons bij de naam "Overvellie" : misschien is bedoeld "OVERBILK" (- historische naam-), een stadsdeel van Düsseldorf dat nu de naam "Oberbilk" draagt...

  Wanneer je bij overlijdensattesten in Calais ,  BEUTEN uit Stokkem terugvindt bij de naam REUTER ; dat Neeroeteren "Neerhoutère" wordt   en    Maesen "Maisin"... ... dan weet je dat er heel veel "fouten" gemaakt werden.

  Dus... blijven we voorlopig bij onze hypothese ...

  En nu... herlezen we het artikel nog eens van onze oud-leerling die een unieke munt vond en daar een tekst over schreef : meer mogen we voorlopig niet prijs-geven... en een "prijs" kleeft er zeker aan die munt !!!

  27-07-2017 om 10:12 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en de Eerste Wereldoorlog (141)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben reeds 1 vraagteken kunnen "wegwerken" : van soldaat Habets vonden we in de archieven van Calais het officiële overlijdensattest... en dus ook de juiste overlijdensdatum : 13 januari 1915 : de maand was dus juist bij de info , de dag hebben we erbij gevonden en... we zien dat er een verkeerd jaartal was opgegeven...

  KLIK op de FOTO

  Een korte "vertaling" :

  Uittreksel uit het overlijdensregister van de stad Calais voor het jaar 1915.

  Op 13 januari 1915, om 9 uur 45 's avonds, overleed, in de "ziekenhuispost" (ambulance) , gelegen "rue du midi" : Louis HABETS, soldaat van het 12de Linieregiment, 3de bataljon, 1ste compagnie, inschrijvingsnummer 7885, geboren te "Overvellie"(België) -(prentje geeft Rotem / Overvellie voorlopig onbekend) - op 12 maart 1893, woonachtig te Rotem, provincie Limburg (België). Zonder andere inlichtingen. Acte opgemaakt op 15 januari 1915 om 5.15u. 's avonds, volgens verklaring van Alfred Debauche, 50 jaar, sergeant-majoor van de administratietroepen van het Belgisch Leger, gestationneerd te Calais en Emile Duvivier, 58 jaar, bediende te Calais; na lezing hebben beiden getekend samen met ons, Henri Charles Ravisse, adjunct bij de burgemeester van Calais, officier van de burgerlijke stand in opdracht.

  .....

  Er is dus weer een nieuw vraagteken bijgekomen "Overvellie" ... we speuren verder !

  26-07-2017 om 13:26 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Onze 4 kleinkinderen:
  foto 1 : Maarten en Jonas
  foto 2: Thibault en Julie !
  foto 3: Thibault en Julie worden groter!
  foto 4: Julieke bij de kerstman
  foto 5: Thibault als cowboy in de turnles!
  foto 6: Julieke 31 maart 2007: ik word groter!
  foto 7: 11 april 2007: de 4 schatten van kleinkinderen samen met opa.
  foto 8: Moederdag: Kleindochter Julieke en haar mama Jill.
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Startpagina !

  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Thibault blaast 5 kaarsjes uit en neefje Maarten mag helpen!
  Foto

  Jonas, onze oudste kleinzoon : juli 2013
  Archief per week
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 02/05-08/05 2005
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!