NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Succes in Hasselt...
 • Terechtstelling 1916 ...
 • Alles klaar...
 • Uit de geschiedenis van ons dorp (136)
 • Karikaturen...
  Zoeken in blog

  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  De "schatjes" Thibault en Julie op een regenachtige vakantiedag!
  Foto
  Maarten en Jonas in hun "zand-fort"!
  Foto
  Mijn schoonmoeder Mw. Anna Conings-Bocken : 98 jaar op 08-10-2007 !!! Omringd door al haar kinderen, overleden op 15 december 2007.
  Foto
  Thibault en Julie worden groter... juni 2008
  Foto
  Jonas wordt 9 en Maarten en opa vinden het ook geweldig !
  Foto
  Thibault en Julie in het ballenbad!
  Foto
  Julie leest haar Nieuwjaarsbrief op opa's schoot! 01-01-2009.
  Foto
  25 april 2009 : Julie en Thibault in Plopsa Coo tijdens de Vrijwilligersdag van Child Focus!
  Foto
  13 juli 2009 : Julie en Thibault in Kinderstad Heerlen!
  Foto
  18 sept 2009 : Opa met Julie en Thibault in Maasmechelen Village !
  Foto
  Julie in balletpakje gaat haar balletvriendjes "trakteren" op haar verjaardag!
  Foto
  Communicant Maarten bedankt zijn lieve nichtje Julie voor de mooie cadeautjes: 13 mei 2010.
  Foto
  Julie en Thibault met de trein op weg naar Brussel! 17 aug 2010
  Foto
  25 dec 2010 : Julie als "sneeuwpop(je) !
  Foto
  10 maart 2011 : Museum voor Natuurwetenschappen Brussel : Thibault aangevallen door een vleesetende dino !!!
  Foto
  20 april 2011 : Tongeren : Gallo-Romeins Museum : Jonas en Maarten met hun diploma "Archeoloog voor 1 dag"!
  Foto
  25 sept 2011: Maarten treedt in de voetsporen van zijn overgrootvader: hij volgt klarinetles en speelt op de klarinet van zijn overgrootvader Pierre Medaer!
  Foto
  03  april 2012 : Julie noteert de bestellingen voor het eten in haar "restaurant"!
  Een Betere Wereld
  Boodschap in vele talen met info, concrete projecten, vrijwilligerswerk en verslag daarover, geschiedenis van onze regio.
  10-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de geschiedenis van ons dorp (135) ... : 1873....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In ons archief - tussen enkele oude documenten in - ontdekten we een papiertje , helemaal opgeplooid en... wel moeilijk leesbaar maar... interessante info over een "Kerk-rekening" uit 1873.

  We proberen alles te ontcijferen... maar... het is hier en daar vrij moeilijk : toch al enkele details.

  In 1873 werd er voor 65 franken aan miswijn aangekocht en ... gedronken... misschien hebben ook de misdienaars eens aan een glaasje "genipt"... Wij zijn ook vele jaren lang misdienaar geweest en... met rood op de wangen geven we het toe : onze eerste druppeltjes wijn ( - en het waren er maar enkele -) waren miswijn... Zou zo een "publieke" biecht ook tellen en... welke "penitentie" staat ons te wachten ???

  Wierook werd er voor 12 Franken aangeschaft... en het wassen van het "Lijnwaad" kostte 20 Franken !

  Het loon van de koster : 139 , 30 Fr. voor 1873 en... de "zangers" ontvingen 7,20 Fr. Hoe groot het "koor" was staat er niet bij...

  Dat allemaal in het "oude kerkje" van Lanklaar (afgebroken in 1963) : in 1845 was er een serieuze "reconstructie" met o.a. "herbruik" van heel wat "elementen" uit de nog oudere kerk... : we komen er nog op terug !!!

  FOTO : de "oude kerk" die in 1963 werd afgebroken ...    KLIK op de FOTO

  Een mooi weekend toegewenst !

  10-02-2018 om 10:52 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Boodschap voor een Betere Wereld in de taal YOM : taal 764 !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Slechts ongeveer 300.000 sprekers telt de taal Yom. Je vindt ze in Benin , meer bepaald in de stad DJOUGOU en de naaste omgeving!

  Onze Boodschap voor een Betere Wereld bestaat nu ook in die taal : YOM : taal 764 !!! Relatief weinig woorden - je moet ook maar iemand vinden die een vertaling kan maken - maar de essentie van de boodschap staat erin , zo werd me verteld: "we willen een veilige wereld waarin alle jongeren gelijke kansen hebben om hun talenten te ontwikkelen om elkaar dan te helpen in een geest van respect voor elkaar!"

  KLIK op de FOTO

  EN...ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

  Alvast een fijn weekend toegewenst !

  09-02-2018 om 15:33 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Boodschap voor een Betere Wereld in de taal Baatonu : taal 763 !

  Op het programma vandaag : voorbereiding van lezingen over WOI (Hasselt op 19 februari: en de Helix op 23 februari : leerlingen 5de jaar) en over onze Boodschap voior een Betere Wereld (Lanklaar: vriendenkring uit Maasmechelen... op 22 februari) : ze volgen elkaar goed op !!!

  En .....

  Zoals eerder vermeld ontvingen we weer 2 "nieuwe" vertalingen van onze Boodschap voor een Betere Wereld. Vandaag publiceren we onze Boodschap in de Taal Baatonu : taal 763 ! We ontvingen ze uit Benin via onze medewerker Abel : merci beaucoup !!!

  Baatonu is in sommige gebieden een alternatieve" naam voor de taal Bariba (waarin onze Boodschap reeds bestaat) maar in sommige regio's zijn er heel duidelijke "verschillen": we noteren deze versie dus "apart" !

  Wã te sa kiin, n weenɛ wa ta n sãa wã te sɔɔ dakari kpindu to ko n wã. Wã te sɔɔ, wendiya ka aruwasi bo ko n yɛɛru gia ya kpa ba n sɔmburu mɔ ka busi. N weenɛ wã bɛsɛn wãaru te ta n sã, wã te sɔɔ aruwasi ka wendiya ba ba n na tɔmbu dera baa doma ka gɔru tia, ka jirima, kpa ba n bee tii nanɛ sãa.

  EN... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !

  08-02-2018 om 10:02 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Eerste Wereldoorlog en... het aspect communicatie !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tijdens mijn "lezing" over WOI - of beter gezegd "vertelvoormiddag" - in de Middenschool H. Hart van Bree lag het accent op "communicatie". Zo sloegen we een brug over de taalgrens heen en... bespraken we "ook" de taalbarrière die vele soldaten voelden aan het front. In de lezing had ik ook veel verwerkt over Leuze-en-Hainaut in oorlogstijd !

  Heel geboeide leerlingen uit beide "landsdelen" die na de lezing nog een speurtocht hadden en dan in diverse "workshops" alles "verwerkten" : op PC foto's bewerken en info bijvoegen , een "kunstwerk" maken , toneeltjes spelen...

  FOTO : even poseren samen met leerkracht David tijdens de voorbereiding van de "speurtocht" !

  KLIK op de FOTO

  Proficiat begeleid(st)ers en leerlingen : mes félicitations !!! 

  07-02-2018 om 13:04 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke dag...

  Een mooie alliteratie als titel : Drukke Dag...

  Deze voormiddag verzorgden we een uitvaart in Lanklaar... altijd weer een moment van "reflexie"... En toen ik thuiskwam vond ik weer 2 nieuwe vertalingen van onze Boodschap voor een Betere Wereld: beide uit Benin : Baatuno (taal 763) en Yom (taal 764) : die geven we nog wel weer!!! Daarbij ook nog een wetenschappelijke vertaling van onze Boodschap in de taal Dendi : in die taal hebben we reeds een vertaling maar nu weten we dat die van vandaag heel verantwoord is ! Het is dus eerder een linguïstische benadering van het vertalen van onze Boodschap maar dat is ook heel belangrijk !!!

  En nu... maken we alles klaar voor de 48ste lezing over onze Regio en WOI : morgen rijden we naar Bree : terug naar school !

  06-02-2018 om 16:30 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonovergoten maandag...

  Frisjes, maar met een stralende zon overgoten maandag... en wij gieten er nog een muzikaal "sausje" overheen ! De 2 koorrepetities zorgen daar wel voor.

  Onze lezing voor woensdag is ook klaar en... de 14 "voorwerpen" liggen netjes op een rij! Die "stallen we woensdag vroeg in de morgen uit in de studiezaal van de Middenschool H.Hart in Bree. En dan maar zoeken naar de juiste "term"...

  Op voorhand hebben we ook een mooie woordenlijst doorgestuurd : die hebben de leerlingen al "ingestudeerd"... zeker handig voor de leerlingen uit Leuze: bijv. bronnen, opgravingen, pastoorsverslagen , gesneuveld , vermist, .....

  We kijken ernaar uit !

  Een mooie week toegewenst !

  05-02-2018 om 09:33 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellig... en heel lekker !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ons jaarlijks souper was inderdaad weer heel gezellig en lekker!

  Even voor statistieken : dit is mijn 30ste jaar in Meeswijk bij het mannenkoor...niet te geloven : 3 decennia... Hopelijk kunnen we er nog enkele jaartjes mee doorgaan !!!

  Vandaag , zondag, maken we er volgens een oud "gebuik" , een rustdag van... Alles eens op een rijtje zetten en de week voorbereiden : muziek nakijken voor OKRA en Mannenkoor en ... de beelden voor de lezing over WOI  in de Middenschool van Bree nog eens doornemen : de "voorwerpen" liggen klaar: die moeten de leerlingen "benoemen" en met telkens één letter uit het juiste woord kunnen ze dan een woord van 14 letters vormen , een "term" die je terugvindt tegen het einde van het "wapengekletter" (dit woord is het niet... maar het heeft met de omschrijving te maken) ...: een nadenkertje...

  Een voorbeeldje : via welk neutraal land kwam deze kaart in ons bezette landje aan?

  KLIK op de FOTO...

  En nu het zonnetje (eindelijk) van de partij blijkt te zijnn... ook een beetje "gezonde" lucht op snuiven !

  Een mooie zondag toegewenst !

  04-02-2018 om 11:08 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen "tafelen"...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanavond is er ons jaarlijks "souper". Op de eerste zaterdagavond van februari komen we samen met ons Mannenkoor Sint-Cecilia en... de dames zijn ook uitgenodigd! 

  Het wordt weer lekker en gezellig : de werking eens even overlopen en plannen bespreken !!!

  FOTO : een kleine herinnering aan vorig jaar : Rik , Jef en Roger...

  Klik op de FOTO

  Voor rest... een vrij rustig weekend met een "rumoerigere" eucharistieviering in Meeswijk : voor "Lichtmis" zijn de baby'tjes ook daar: heerlijk !!! En we werken verder aan de lezingen over WOI : er komt "schot" in - om het in oorlogstermen te zeggen - ...

  Ook aan alle blogbezoek(st)ers een fijn weekend toegewenst !

  03-02-2018 om 10:22 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuze-en-Hainaut ...en WOI
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Henegouwen werd ook niet "gespaard" tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Duitse troepen trokken er massaal door in de augustusmaand van 1914 en lieten een spoor van vernieling achter en vele burgers werden terechtgesteld... 

  We tonen dan ook enkele beelden aan de leerlingen tijdens de uiteenzetting in Bree : zij kunnen dan ook vertellen over "hun" gemeente Leuze-en-Hainaut!

  FOTO : Leuze tijdens WOI

  KLIK op de FOTO en... de kaart werd verspreid dadelijk na de oorlog : daarom vind je nog de scheldnaam "les Boches" op de kaart...

  Voor een verklaring van het woord "boche(s)" keken we in de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren :

  De Fransen noemen de Duitsers les boches. Het woord boche komt voor het eerst voor in Metz in 1862 in de volkse uitdrukking têtes de boches, wat zoveel wil zeggen als ‘hardkoppen’. Boche zou door aferesis verklaard kunnen worden uit alboche, een slangwoord voor ‘Duitser’ (voor 1870), te vergelijken met italboche. Maar het is veeleer een verkorting van caboche‘hoofd’, ook tête de caboche, d.w.z. tête carrée of ‘koppigaard’. Het woord maakte vooral opgang in de Eerste Wereldoorlog.

  Nog even een term verduidelijken : aferesis : betekent : weglating van enkele beginletters (ca - boche)

  02-02-2018 om 10:24 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezingen over de Eerste Wereldoorlog...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Lezing 48 nadert nu snel : volgende week woensdag 7 februari Middenschool H.Hart Bree: leerlingen uit Bree en omgeving en uit Leuze-en-Hainaut. In de studiezaal zullen we een 11-tal "voorwerpen" neerleggen : met een letter uit de "naam" van elk voorwerp moet er dan een "woord" gevormd worden dat met de Eerste Wereldoorlog te maken heeft ...

  Tijdens het "verteluurje" of de "lezing" gaan we dit jaar ook al een link leggen naar volgend schooljaar : dan zal de herdenking van 100 jaar Wereldoorlog I voorbij zijn en zal de aandacht tamelijk snel "weg-ebben" maar we willen dan het aspect "vrede" benadrukken via lezingen over onze Boodschap voor een Betere Wereld. Dus dit jaar : "Oorlog En Vrede"... Wat is er terechtgekomen van de kreet : "Nooit meer Oorlog!"

  FOTO : een beeld dat we zeker zullen tonen : een kaart aan het adres van een krijgsgevangene: een "eenvoudigere" weg dan een kaartje naar een soldaat aan het front... ook een aspect van "communicatie" in die periode...

  KLIK op de FOTO

  01-02-2018 om 11:00 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optreden...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze waren met 48 , de "Maasnimfen" , op hun Nieuwjaarsreceptie!

  Mijn presentatie met beelden, anekdootjes, muzikale quiz,... genoot heel veel bijval : de dames zongen mee... "uit volle borst" wilde ik schrijven ... maar dat geeft altijd aanleiding tot de klassieke woordspeling waarbij ... ik hou het heel deftig (hihi)... een meervoud gebruikt wordt !

  FOTO : gereed voor de muzikale begeleiding tijdens het eten : klik op de foto

  En nu richten we de focus volledig op de lezing over "Oorlog en Vrede  (herdenking 100 j WOI)" in de Middenschool H.Hart van Bree (met bijzondere aandacht dit jaar voor het aspect "communicatie") , tijdens hun "uitwisselingsweek" met leerlingen uit Leuze-en-Hainaut.

  En... de dagtrip naar Mechelen gaat door op 30 mei : Ursulinenklooster in Sint-Katelijne-Waver en stad Mechelen: wie mee wil gaan: graag een seintje : de Missiegroep uit Maaseik nodigt uit...

  31-01-2018 om 09:58 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Vroeger en Nu"...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze avond ga ik voor een aantal dames - de "Maasnimfen" uit Dilsen-Stokkem - vertellen over "Vreuger en Nouw" : een verteluurtje als inleiding op hun Nieuwjaarsreceptie: anekdootjes, beelden en... meezingers !

  Raar om dit "plezierig moment" in te "tikken" wanneer je net terug komt van het orgel spelen tijdens een uitvaart in Eisden Dorp , na een seintje dat ik gisterenavond laat ontving... Maar ja... dat is het leven: "vroeger en nu" leunen soms veel dichter tegen elkaar aan dan je denkt...

  Toch nog even een mooie foto tonen die ik zondag maakte tijdens de voorbereidingstrtip naar het Ursulinenklooster in Sint-Katelijne-Waver : een prachtige "fontein" in de wintertuin: allemaal "Villeroy en Boch"... en de fontein werd echt gebruikt om in de "Wintertuiin" een sfeer van "echte" natuur en... soms een tropische sfeer weer te geven !

  KLIK op de FOTO

  Rond de fontein unieke beelden in marmer van Carrara : zij "stralen levensnoodzakelijke deugden uit"!!!

  30-01-2018 om 12:54 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een "nieuwe" week...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We beginnen er weer aan...!

  Vandaag zijn er de 2 "maandagse" koorrepetities: OKRA (nieuwe liederen instuderen , "oud repertoire" herhalen, afspraken maken...) en Mannenkoor (oorlogsliederen en... "paasprogramma"...).

  Toch nog even terugkomen op het weekend : gisteren bezochten we het Ursulinenklooster in Sint-Katelijne-Waver : prachtig ! We gaan er eind mei of begin juni naartoe met de Missiegroep van Maaseik : voor het tiende jaar op rij, een dagtrip, nu met bestemming Mechelen en Sint-Katelijne-Waver.

  FOTO : in het Ursulinenklooster (Sint-Katelijne-Waver) tijdens een bezoek aan de unieke "wintertuin"!

  KLIK op de FOTO

  Zo kunnen we langzamerhand alle dagtrips "regelen" en voorbereiden : sommige zijn "nieuw" , andere... bijna "routine"... maar steeds met evenveel enthousiasme : Düsseldorf , Keulen , Den Bosch, Utrecht, Dordrecht , Mechelen , Bastogne !

  Een fijne week toegewenst !!!

  29-01-2018 om 10:12 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Boodschap voor een Betere Wereld in de taal Karay-a : taal 762 !!!

  Zoals in het vorige item beloofd beloofd geven we hier de tekst weer van onze "Boodschap voor een Betere Wereld" in de taal Karay-a (of : Kinaray-a) : taal 762

  De taal telt minder dan 400.000 sprekers : je vindt ze voornamelijk in de provincie Antique op het eiland Panay (Filippijnen).

  Karay-a   or  Kinaray-a translation:

  "Tinutuyo namën nga magtukod kang sangka mas mayad kag mas luwas nga kalibutan sa diin ang mga bata makabaton kang mayad nga edukasyon kag mahimu magpasanyog kang andang mga kinaadman agëd sa kadya kag sa andang paghamtëng mabuligan nanda ang sara kag sara sa espiritu kang paghiriusa, pagsarighanay, at pagrespetuhanay."

  EN... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

  Een mooie zondag toegewenst...

  28-01-2018 om 11:18 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Heppen tot... Manilla...

  Vandaag ontvingen we onze Boodschap voor een Betere Wereld in taal 762 : Karay-a of Kinaray-a : deze keer niet uit Heppen of Genk... maar vanuit de universiteit De la Salle in Manilla  (Filipijnen)!

  Ze werd vertaald en herschreven door een prof van de faculteit "Kunsten" : we geven de vertaling nog wel weer : eerst eens kijken waar die taal zich juist bevindt : we weten wel al dat er nog slechts minder dan 400.000 sprekers zijn...

  En zo doen we voort !!!

  Een fijn weekend toegewenst !!!

  27-01-2018 om 10:35 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het "vordert"...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als je enkele uren aan één stuk kan "werken" ( opzoeken , bellen , nalezen,...) dan krijg je wel "iets" klaar : ons optreden tijdens een receptie in Stokkem is klaar (beelden, anekdootjes, muziek,...) alsook de lezing over WOI in de school van Bree !

  FOTO : tijdens de "lezing" over WOI in Bree (taal-uitwisselingsproject) leggen we dit jaar de nadruk op communicatie: we vergelijken de mogelijkheden tijdens WOI en... nu

  KLIK op de FOTO

  De dagtrip naar Düsseldorf met het koor "Singhet Vro" van Opglabbeek...: alles is geregeld : Rheinturm , Boot , Middag- en avondmaal in Zum Schlüssel, ...

  En nu bereiden we een lezing voor over ons project (22 februari : Seniorenclub Maasmechelen) en ééntje over Wereldoorlog I (voor de vijfdejaars van de Helix op 23 februari).... Dadelijk erna komen de leerlingen van PTS Eisden en de vormelingen van Meeswijk en Leut...: dus : weer aanpassen... maar dat houdt ons jong!

  De tocht naar Mechelen met Missiegroep Maaseik... "vergt" een andere datum: het Ursulinenklooster in Sint-Katelijne-Waver wordt zo druk bezocht dat een datum "prikken" moeilijk wordt en... we willen er tijdens onze dagtrip koffie drinken en het complex in de voormiddag bezoeken: puzzelen dus...

  26-01-2018 om 11:10 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Boodschap voor een Betere Wereld in het "PLat Heppes" !

  Van Gust Caelen ontving ik onze Boodschap voor een Betere Wereld in het "PLatHeppes" ! Schitterend... probeer ze maar te lezen in weer zo een heerlijk Limburgs dialect !

  Wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding 

  Wèllie wulle ne vaelige wirreld waorin da alle jông minse ônner gôi begelaeding

  al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later

  al hun talente ôptimaol kunne ôntwikkele ôm ze nae én laoter

   ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit,

  in dienst te stelle van mekaaner inne gieëst van sôllidarritaet,

  vertrouwen en wederzijds respect.

  vertraauwe én respect van weerskante.

   

      Gust Caelen (Guusje va Stinus Caole)

  En hij "schrijft" erbij : 

  Zaterdag hebben we vergadering met Veldeke en ik zal voorstellen dat alle dialect schrijvers jouw tekst in hun dialect vertalen.

  Bedankt Guusje !

  Het artikel van Joos Meesters heeft duidelijk effect !! We speuren verder !!!

  25-01-2018 om 09:36 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Boodschap in het "Gènker Dialekt" !!!

  Onze "voorkeur-dagtrips" brengen ons steeds weer naar Düsseldorf en/of Den Bosch. En... dit jaar doen we weer beide steden aan : "dat gaat naar Den Bosch toe" (zoals het liedje klinkt) met een vereniging "Spoor" en naar Düsseldorf met het koor van Opglabbeek : dus: bellen en reserveren !

  Ondertussen werken we verder aan de verspreiding van onze Boodschap voor een Betere Wereld in zoveel mogelijk talen en lokale varianten van talen. Veldeke Beljs Limburg probeert - zoals eerder vermeld - onze Boodschap weer te geven in het dialect van heel wat Limburgse dorpen en steden. Een eerste succes : Onze Boodschap in het "GENKS of GENKERS" ! Niet gewoon "vertaald" maar... ook helemaal "her-taald" !!! Super !!! Met heel veel dank aan Theo Achten !!!

   

  Gènker Dialekt  (Genker Dialekt)

   

  Vèè willen ‘ne wèèreld zonner sjrik, besjaermd  tieëge gevoar en    geweld.

  Boe alle jóng gaste, wèchtjes en jónge goed geholpe wèère;  boedoer hin talenten de mieëgelekhèd  krijge vier oeëpe te bleeë.

  Boedoor ze heië en loater d’aaner konnen helpe ènne geest van soamelèèven en soameviele.

  Boedat ze ze deendaaner goed verstoeën, begrijpen en vertrooë.

  Boedoer ze allemool de erkènning vènne vier hin zijn, hin positief dènke, doehn en lótte. 

                                                     Gènker dialekt  jannewoarie 2018    T.A.

  24-01-2018 om 10:49 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naklank...

  De repetities klinken nog "na" in onze oren !!!

  Bij OKRA herhaalden we de 3 "nieuwe" liedjes en... namen we er nog ééntje bij : "Hoor de Muzikanten" : dat gaan we zeker "gebruiken" bij ons optreden samen met de fanfare van Meeswijk op 12 mei...

  Met ons Mannenkoor zongen we soldatenliederen uit WOI die we zullen brengen bij diverse optredens : vooral de 2 Engelse liederen ("It's a long way to Tipperary" en "Pack up your troubles in your old kit bag and smile smile smile"), tegelijkertijd gezongen... deden de kerk "daveren"...

  Daarna volgde er een eerste "lezing" van de gevoelvolle Missa Brevis van Gounod : het begon al te klinken... er zijn bijzonder mooie passages !!!

  En nu... werken we verder aan de presentaties : volgende week "entertain" ik de "Maasnymfen" tijdens hun Nieuwjaarsreceptie met beeld en klank en de week erna is er reeds de lezing over de Eerste Wereldoorlog (Thema : Oorlog en Vrede) voor de leerlingen van Bree "et pour les élè!ves de Leuze-en-Hainaut" ! We leggen dan een bijzondere nadruk op het thema "Communicatie"... in al zijn aspecten ! Dit is lezing 48 in de reeks...

  23-01-2018 om 10:18 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een "nieuwe" week...

  Voorlopig ziet de week er heel "rustig" uit : vandaag 2 koorrepetities (OKRA en Mannenkoor) en morgen een bezoekje brengen aan de weduwe van een neef... zij is er 94 en belde me gisteren: "Frans, wennie kumpst te nog ins?"... Heerlijk telefoontje!

  Voorbereidingen zijn er genoeg... daar vinden we deze week dus wat tijd voor: volgende week vertelavond voor een groep dames en de week erna "vertelvoormiddag" over Wereldoorlog I in de Middenschool van Bree: die "lezing" kadert weer in een uitwisseling met een groep Franstalige leerlingen uit Leuze-en-Hainaut : het 3de jaar op rij ! En... op langere termijn : lezingen , vertelnamiddagen,  dagtrips... 

  We houden natuurlijk zoveel mogelijk "regionaal nieuws" bij om onze vertelnamiddagen steeds weer te "actualiseren" : oud-leerling Rocky Grispen gaat vandaag de Markt van Maaseik "scannen"... op zoek naar "onderaardse Bokkenrijdersgangen"... we zijn benieuwd. Pater Sangers vertelde er altijd over maar... had stevige "bedenkingen"...

  22-01-2018 om 09:33 geschreven door Frans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Onze 4 kleinkinderen:
  foto 1 : Maarten en Jonas
  foto 2: Thibault en Julie !
  foto 3: Thibault en Julie worden groter!
  foto 4: Julieke bij de kerstman
  foto 5: Thibault als cowboy in de turnles!
  foto 6: Julieke 31 maart 2007: ik word groter!
  foto 7: 11 april 2007: de 4 schatten van kleinkinderen samen met opa.
  foto 8: Moederdag: Kleindochter Julieke en haar mama Jill.
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Startpagina !

  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Thibault blaast 5 kaarsjes uit en neefje Maarten mag helpen!
  Foto

  Jonas, onze oudste kleinzoon : juli 2013
  Archief per week
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 02/05-08/05 2005
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!