De "schatjes" Thibault en Julie op een regenachtige vakantiedag!
Maarten en Jonas in hun "zand-fort"!
Mijn schoonmoeder Mw. Anna Conings-Bocken : 98 jaar op 08-10-2007 !!! Omringd door al haar kinderen, overleden op 15 december 2007.
Thibault en Julie worden groter... juni 2008
Jonas wordt 9 en Maarten en opa vinden het ook geweldig !
Thibault en Julie in het ballenbad!
Julie leest haar Nieuwjaarsbrief op opa's schoot! 01-01-2009.
25 april 2009 : Julie en Thibault in Plopsa Coo tijdens de Vrijwilligersdag van Child Focus!
13 juli 2009 : Julie en Thibault in Kinderstad Heerlen!
18 sept 2009 : Opa met Julie en Thibault in Maasmechelen Village !
Julie in balletpakje gaat haar balletvriendjes "trakteren" op haar verjaardag!
Communicant Maarten bedankt zijn lieve nichtje Julie voor de mooie cadeautjes: 13 mei 2010.
Julie en Thibault met de trein op weg naar Brussel! 17 aug 2010
25 dec 2010 : Julie als "sneeuwpop(je) !
10 maart 2011 : Museum voor Natuurwetenschappen Brussel : Thibault aangevallen door een vleesetende dino !!!
20 april 2011 : Tongeren : Gallo-Romeins Museum : Jonas en Maarten met hun diploma "Archeoloog voor 1 dag"!
25 sept 2011: Maarten treedt in de voetsporen van zijn overgrootvader: hij volgt klarinetles en speelt op de klarinet van zijn overgrootvader Pierre Medaer!
03 april 2012 : Julie noteert de bestellingen voor het eten in haar "restaurant"!
Een Betere Wereld
Boodschap in vele talen met info, concrete projecten, vrijwilligerswerk en verslag daarover, geschiedenis van onze regio.
17-11-2024
Diakenwijding
We zijn in volle voorbereiding ! Op 8 december is er de plechtige diakenwijding van "ambulancier" Vinz Sanz-Dreesen. Zo zal hij nog meer "temidden van de mensen" staan !
Reeds 270 inschrijvingen zijn er voor de viering in de kerk van Sint-Barbara te Eisden-Cité. Ik mag er een koor van 40 zangers en zangeressen dirigeren en... we zullen zingen in 4 talen !
Noteer alvast in je agenda: zondag 8 december 14 uur kerk Sint-Barbara Eisden-Cité !
Onze presentatie is klaar: we hebben ons weer aan het "updaten" gezet!
Maandag, 18 november , geef ik een vertelnamiddag in het Woonzorgcentrum 't Kempken in Stokkem. Thema : "Vroeger en Nu" ... met als ondertitel : "Was vroeger alles beter?"
KLIK op de FOTO : de huidige "vierbaansweg"... met verbreding in 1970... het traject van de oude "steenweg" Givet - Venlo (Napoleonsweg...) : in 1950 konden we nog voetballen op de straat... om de 10 minuten moesten we even opzij... want dan kwam er een auto !
Dat wordt weer een heerlijke namiddag met heel veel reacties !!!
Onze Boodschap verwerkt in een toespraak voor 11 november.
Ik mag u hier met enige fierheid de toespraak weergeven die Hubert Paulissen hield op 11 november te Lanaken en... waarin hij onze Boodschap voor een Betere Wereld verwerkte ! Inmiddels werd ze ook in het Frans uitgesproken !!! Hartelijke dank !
Hier zijn we weer om te herdenken en gedenken.
Net zoals vorig jaar en alle andere jaren daarvoor. Het zou gemakkelijk zijn om te zeggen: “Sinds vorig jaar is er niets veranderd. Bedankt voor jullie aanwezigheid” Maar dit toont geen respect voor onze voorvaders, zij die hun leven en zoveel meer opgeofferd hebben in de strijd voor onze vrijheid. Het is een moeilijke taak ervoor te zorgen dat mensen de geschiedenislessen niet vergeten. Kunnen we alles zomaar vergeten? We mogen het verleden niet vergeten als we van het heden en de toekomst willen genieten, maar we moeten er niet in blijven hangen want we moeten verder met het leven. Het zou echt foute boel zijn als we eraan vast zouden blijven houden. Neen, dat moeten we niet willen en telkens sluiten we af met ‘nooit meer oorlog - dit nooit meer’. Deze woorden ‘nooit meer oorlog - dit nooit meer’ moeten ook letterlijk genomen worden. Leiders over de hele wereld papegaaiden dit na, maar als er moest of moet ingegrepen worden deden of doen ze niets, waren en zijn ze onverschillig en onbeweeglijk. Geen daden, alleen woorden. Spanningen tussen mensen kunnen zo hoog oplopen dat geweld, genocide of oorlogsmisdaden helaas niet voorkomen kunnen worden. Enerzijds stemde de internationale gemeenschap maatregelen om dit te verhinderen, anderzijds bedenken ze manieren om zich aan die plicht te onttrekken en tonen ze onwil tot ingrijpen. Geschillen moeten opgelost aan de vergadertafel en burgers worden beschermd. In werkelijkheid volgt er massamoord en genocide door onderdrukten en weggedrevenen die onderdrukkers en wegdrijvers geworden zijn of door mannen met vuur- en ander wapens die duizenden mensen afslachten terwijl de wereld toekijkt. Mensen geloven niet meer dat diplomatie iets oplost, in de werking van sancties en dat grootmachten het eens kunnen worden. Het is in ieders belang dat de uitspraak ‘nooit meer oorlog - dit nooit meer’ geen loze belofte blijft die te vaak bij massagraven wordt geuit. In 1998 lanceerde Frans Medaer wereldwijd volgende vredesboodschap welke ondertussen in meer dan 900 talen en dialecten vertaald werd zonder kunstmatige intelligentie: ‘Wij willen een veilige wereld waarin jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van vertrouwen en wederzijds respect’. En daarom herdenken we vandaag niet alleen het verleden, maar maken we ook een belofte aan de toekomst, laten we onze herdenkingen niet beperken tot een moment van stilte, maar laten we deze omzetten in daden van vrede, respect en verantwoordelijkheid. Dit is de beste manier om de offergaven van onze voorgangers te eren door te werken aan de wereld die zij zich voor ons gewenst hebben.
Zoals eerder vermeld had ik mijn lezing over de Eerste Wereldoorlog en latere conflicten weer "aangepast". Nadruk werd er gelegd op de originele voorwerpen uit de loopgraven. Ik vertelde ook het verhaal van de ontwikkeling van het gasmasker (van zakdoek waarop werd geplast ... enz...tot "professionele" gasmaskers) en had er eentje bij uit de Tweede Wereldoorlog!
KLIK op de FOTO : dat werd "fier" gedragen....één van de leerlingen "poseert" !
Vandaag , woensdag 13 december , gaf ik lezing 102 over de Eerste Wereldoorlog en latere conflicten + mijn Boodschap voor een Betere Wereld. Een aangepaste lezing want ik was in BUSO De Garve in Stokkem.
KLIK olp de FOTO : gereed voor de lezing.
De jongeren hebben geweldig goed gevolgd en - ik had het zo voorbereid - antwoordden op de vele vragen die ik hun stelde !
Op woensdag 13 december spreek ik over "Wapenstilstand op 11 november" in de school " De Garve" in Stokkem , leerlingen van het Bijzonder Onderwijs!
Jaren geleden zocht de directrice naar een passende naam voor haar school : ik reikte toen "De Garve" aan: de titel van een gedicht van Arnold Sauwen : een garve is een korenschoof... met kaf en koren , met leerlingen die het gemakkelijk of moeilijker hebben...
Dus passen we ons aan : veel vertellen , veel beelden en voorwerpen !
KLIK op de FOTO : een lepel uit de loopgraven , opgegraven op het industrieterrein van Boesinghe
Vandaag , 11 november , verzorgden we de dienst in de kerk van Lanklaar. We waren weer met 3 : Pierre en René zongen samen met mij...We zongen o.a. het gevoelvolle : "Vaarwel mijn broeder..."
KLIK op de FOTO : kerk Lanklaar
Op deze dag van de "Wapenstilstand" mocht ik met fierheid aan het gezelschap vertellen dat mijn Boodschap voor een Betere Wereld verspreid wordt in 924 talen en 55 dorpsdialecten ! En... op woensdag 13 november geef ik lezing 102 over de Eerste Wereldoorlog en latere conflicten! Niet alleen op 11 november , maar het hele jaar door verspreid ik die Boodschap van Vrede !
Onze 4 kleinkinderen: foto 1 : Maarten en Jonas foto 2: Thibault en Julie ! foto 3: Thibault en Julie worden groter! foto 4: Julieke bij de kerstman foto 5: Thibault als cowboy in de turnles! foto 6: Julieke 31 maart 2007: ik word groter! foto 7: 11 april 2007: de 4 schatten van kleinkinderen samen met opa. foto 8: Moederdag: Kleindochter Julieke en haar mama Jill.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek