Inhoud blog
  • Witte Donderdag
  • De Zuid-Willemsvaart historisch...
  • We maken het gemakkelijk
  • Trouwfoto 1921 de namen
  • Familiegeschiedenis
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    De "schatjes" Thibault en Julie op een regenachtige vakantiedag!
    Foto
    Maarten en Jonas in hun "zand-fort"!
    Foto
    Mijn schoonmoeder Mw. Anna Conings-Bocken : 98 jaar op 08-10-2007 !!! Omringd door al haar kinderen, overleden op 15 december 2007.
    Foto
    Thibault en Julie worden groter... juni 2008
    Foto
    Jonas wordt 9 en Maarten en opa vinden het ook geweldig !
    Foto
    Thibault en Julie in het ballenbad!
    Foto
    Julie leest haar Nieuwjaarsbrief op opa's schoot! 01-01-2009.
    Foto
    25 april 2009 : Julie en Thibault in Plopsa Coo tijdens de Vrijwilligersdag van Child Focus!
    Foto
    13 juli 2009 : Julie en Thibault in Kinderstad Heerlen!
    Foto
    18 sept 2009 : Opa met Julie en Thibault in Maasmechelen Village !
    Foto
    Julie in balletpakje gaat haar balletvriendjes "trakteren" op haar verjaardag!
    Foto
    Communicant Maarten bedankt zijn lieve nichtje Julie voor de mooie cadeautjes: 13 mei 2010.
    Foto
    Julie en Thibault met de trein op weg naar Brussel! 17 aug 2010
    Foto
    25 dec 2010 : Julie als "sneeuwpop(je) !
    Foto
    10 maart 2011 : Museum voor Natuurwetenschappen Brussel : Thibault aangevallen door een vleesetende dino !!!
    Foto
    20 april 2011 : Tongeren : Gallo-Romeins Museum : Jonas en Maarten met hun diploma "Archeoloog voor 1 dag"!
    Foto
    25 sept 2011: Maarten treedt in de voetsporen van zijn overgrootvader: hij volgt klarinetles en speelt op de klarinet van zijn overgrootvader Pierre Medaer!
    Foto
    03  april 2012 : Julie noteert de bestellingen voor het eten in haar "restaurant"!
    Een Betere Wereld
    Boodschap in vele talen met info, concrete projecten, vrijwilligerswerk en verslag daarover, geschiedenis van onze regio.
    22-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend ... mensen ... natuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt (weer) een druk weekend: vandaag orgel spelen tijdens een uitvaartplechtigheid in Vucht , deze avond wekelijkse dienst in Meeswijk; zondagvoormliddag het koor begeleiden in Leut en maandagvoormiddag : een uitvaartplechtigheid voor een 100-jarige (!) in Eisden Dorp...

    Mensen... telkens een "uniek" leven met zijn ontelbare aspecten ...

    En toch ook eens even aandacht voor onze prachtige natuur : gisteren maakte onze zoon Luc een prachtige foto van een zeldzaam mooie regenboog: even de auto langs de kant en ... klik ... : en ... de foto is helemaal niet "gefotoshopt": daarom staat die paal daar ... niet foto-bedervend maar hij maakt het "echt" ! Proficiat Luc. Zelfs de Limburgse weerman Ruben Weytjens plaatste de foto op zijn facebook-pagina en daar zijn er reeds ongeveer 600 'likes' !

    KLIK op de foto : regenboog boven Lanklaar, vrijdag 21 februari, 16.50 uur.

    22-02-2014 om 09:10 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreekbeurt...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een prachtige namiddag geworden in de Beau Séjour in Lanklaar. De 57 aanwezigen genoten blijkbaar van mijn "verhaal" over "Het Maasland en de Eerste Wereldoorlog".

    Commentaren als "zeer leerrijk, uitermate boeiend, unieke documenten, vlotte vertelling ..." : je wordt er rood van tot achter je oren! Zelf vond ik het ook geweldig : wat een aandacht en ... de commentaren bij persoonlijke gesprekken achteraf waren echt "hartverwarmend". De Eerste Wereldoorlog is blijkbaar nog altijd "onbekend" of "weinig bekend" in heel wat aspecten.

    Bedankt lieve mensen voor jullie aandacht, interesse en commentaren. Bedankt voor jullie aanwezigheid, niet alleen leden van onze COV-gepensioneerden maar ook familie, zangers uit de diverse koren, geïnteresseerden, mensen uit Lanklaar en Stokkem, pastoor Eddy, ... en in het bijzonder welkoim aan Edith Bronckaers: van haar grootvader hebben we toch "even" enkele beelden kunnen laten zien.

    Het is een lange voorbereidingsweg geweest maar het was echt de moeite waard, ook voor mezelf. Woorden van dank om "gewone" mensen te "eren" die in vreselijke omstandigheden "hun" plicht hebben gedaan, hun vreugde en - misschien vooral - verdriet hebben gekend, dat blijft heel belangrijk !!!

    We gaan ook verder met onze rubriek over "Het Maasland tijdens Wereldoorlog I " : alleen zal de titel iets korter worden  ("voorbereiding spreekbeurt" knippen we ervan af) ...

    We blijven wel verder werken aan ons "verhaal", aan onze studie : er komen immers nog locaties waar ik zal spreken, een beetje in "gewijzigde" vorm : ruisthuizen, school, Cultureel Centrum, verenigingen ... : daar proberen we telkens een "eigen cachet" aan te geven! Alle info blijft dus welkom!

    Bedankt COV-bestuur voor de bijdrage aan ons project : de steun gaat ook nu naar de door de tyfoon getroffen mensen op de Filippijnen, in het bijzonder naar ons "adoptiedorp" Tinago!

    FOTO : een eerste "beeldje" : aandachtige toehoorders tijdens de uiteenzetting ...

    KLIK op de FOTO

    21-02-2014 om 09:54 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreekbeurt ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag geef ik de spreekbeurt over "Het Maasland tijdens de Eerste Wereldoorlog" in hotel Beau Séjour in Lanklaar: 57 (!) personen hebben zich ingeschreven voor de geïllustreerde uiteenzetting , reagerend op de uitnodiging van onze groep COV-gepoensioneerden.

    Meer dan 200 dia's zullen "voorbijkomen" , een groot aantal, maar sommige zullen slechts "even voorbijflitsen". Zij vertegenwoordigen het levensverhaal van vele "Maaslanders" , maar ook van anderen. Die periode is er één geweest van vooral veel verdriet: soms krijg ik het echt moeilijk wanneer ik de beelden zie, de verhalen nog eens overlees...

    Deze voormiddag wilde ik eigenlijk alles nog eens grondig bekijken en doorlezen, maar een telefoontje beslist er anders over: "Kun je orgel spelen in Leut tijdens een uitvaartplechtigheid?" - Natuurlijk , dat doen we eerst en dan zetten we alles gereed.

    Onze "achtergrondtekst" beslaat 111 pagina's: daarom : vragen zijn altijd welkom en als we kunnen helpen ... graag een seintje !!!

    We brengen wel verslag uit...

    FOTO : de "gevaarlijke" (?) bodem van de granaat voor Sockelflak (Patronenfabrik Karlsruhe 1918).

    KLIK op de fOTO

    20-02-2014 om 08:03 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I : voorbereiding spreekbeurt (36)...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een "scoop" die morgen, tijdens onze spreekbeurt over Wereldoorlog I niet zal ontbreken, is wel echt uniek.

    De "leven-reddende kogel"! Onvoorstelbaar, paradoxaal,... en toch echt. Een soldaat - morgen vertellen we er meer over - wordt getroffen door een Duitse kogel die ... in een kogel die hijzelf voor zijn lichaam draagt, blijft steken, er zich eigenlijk door-boort, maar vast blijft zitten ...

    Toen één van de zonen van de bewuste soldaat het mij vertelde, kon ik het haast niet geloven: dus : op interview en... fototoestel mee !!! En ja ... het is zo: morgen de beelden . Vandaag een andere foto die ik kon maken bij één van de zonen van de "geredde" soldaat : een "granaatl" voor "Sockelflak" : 3,7 cm. Op de Limburgse erfgoeddagen toonde iemand 2 van deze projectielen en ééntje was eigenlijk nog "geladen". Ik moet er niet aan denken dat deze - het projectiel heeft ook nog dat "plaatje" beneden - moest geladen zijn ...

    FOTO : projectiel voor Sockelflak (Duitse luchtdoelartillerie) : 120 granaten per minuut konden afgevuurd worden, met een mondingsnelheid tot 350 m/sec en een bereik tot 2,5 km hoogte. Het projectiel dat ik hier in mijn linkerhand houd om te fotograferen is vervaardigd in de "Patronenfabrik Karlsruhe".

    KLIK op de FOTO

    19-02-2014 om 07:52 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I : voorbereiding spreekbeurt (35)...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We kregen enkele mooie reacties op het lied ("Bij de optocht naar de loopgracht" dat we gisteren publiceerden : blijkbaar zijn mensen in verband met de Eerste Wereldoorlog ook naar dat "item" op zoek. Daarom vandaag ook het gisteren reeds vermelde : "Yser-Ring".

    KLIK op de FOTO!

    Onze "presentatie" is helemaal "klaar" ... hoewel : je moet op een bepaald ogenblik "stoppen" : er is nog zoveel te vertellen maar ... alles "vatten" is niet mogelijk.

    Hoe verder je echter op de materie ingaat, hoe meer respect je krijgt voor diegenen die het meemaakten, zowel voor hen die er hun leven bij lieten als voor diegenen die terugkeerden met alle mogelijke "littekens" ... ook al waren sommigen misschien niet "fysiek" gekwetst... andere "wonden" helen soms ook heel moeilijk ... of niet ...

    18-02-2014 om 08:33 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag ... 3-korendag ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Muziek staat centraal vandaag: we repeteren met het koor van OKRA en met de kerkkoren van Meeswijk en Lanklaar. Maar ook is er "muziek" tijdens de voorbereiding van onze spreekbeurt voor aanstaande donderdag. We zijn nu bij de dia's over "liederen" tijdens de Eerste Wereldoorlog.

    We kunnen slechts enkele "voorbeelden" weergeven van de vele liederen - eventueel even enkele noten "aanslaan" op de piano waar we de uiteenzetting geven - : zo vermelden we even : 

    "Lied bij de optocht naar de loopgracht" : eigenlijk bijna onvoorstelbaar...

    " '"t Liedje van den Yser-Ring"

    "Het Oorlogskindeke" : een soldaat verneemt dat hij vader geworden is: hij (een Gentenaar) schrijft een gedicht over zijn gevoelens en Emiel Siroux zorgt voor de toonzetting. Dit lied heb ik aangeleerd aan ons OKRA-koor!

    Er zijn natuurlijk ook spotliederen "gecomponeerd: "Nieuwjaarswensen aan den keizer" wenst hem "van alles" toe: dat publiceren we later eens volledig !!!

    En naderhand ontstonden ook liederen die we zelfs vroeger tijdens onze zangstonde bij de Chiro zongen : "In de tijd der patriotten ..."

    FOTO : "Lied bij optocht naar de loopgraaf"

    KLIK op de FOTO

    17-02-2014 om 09:03 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I : voorbereiding spreekbeurt (34)...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onze voorbereiding nadert haar einde: ongeveer 200 (!) dia's staan klaar : bij sommige hoort er een "verhaal" , andere dienen even ter illustratie en zullen relatief snel voorbij-flitsen...

    En ... onze gepensioneerde leerkrachten en andere belangstellenden schrijven zich heel vlot in : de teller staat op 56 ... : dus : nog maar eens alles heel goed "checken" en ... onze les van buiten leren : hier en daar lezen we natuurlijk een passage voor!

    FOTO : een briefje noodgeld uit Leuven (Wereldoorlog I) dat we "op de kop " konden tikken ...

    KLIK op de FOTO

    Tussendoor maken we muziek samen met kleinzoon Maarten ...

    16-02-2014 om 08:43 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Drie diensten zijn er dit weekend om er orgel te spelen : vandaag uitvaart in Leut, deze avond wekelijkse viering in Meeswijk en morgenvroeg in het Rusthuis te Stokkem ...

    Tussendoor : onze spreekbeurt over WOI afwerken : 1/3 van de "beelden" met heel summiere commentaar (de rest vertel ik) is definitief klaar ... nou ja ... definitief : je denkt toch steeds weer aan "iets". We beginnen met een heel kort overzicht van oorzaken , aanleiding en verloop en daarna illustreren we vele aspecten van WOI met het verhaal van mensen van bij ons : loopgraven, front, brieven, oorlogsmeters, de elektrische draad, vuurkruisers, gas, verlof, leven in onze Maaslandse dorpen, liederen, monumenten, vieringen, ..... er zijn zoveel "aspecten" te bespreken.

    En ... kleinzoon Maarten komt op weekend: dat wordt musiceren : hij klarinet en opa mag hem op piano begeleiden !!! Heerlijk !!!

    FOTO : kleinzoon Maarten : even "inblazen" ...

    KLIK op de FOTO

    15-02-2014 om 09:08 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mish Mash 2014 : geslaagd met grootste onderscheiding !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een prachtige dag geworden in de KHLim te Hasselt! Er was een drukte van belang op de "markt" en ... bij onze spreekbeurt over "Boodschap voor een Betere Wereld" mocht ik 34 studenten en enkele professoren verwelkomen.

    Ze waren allemaal heel geboeid door ons verhaal en spraken er zich lovend over uit! Bedankt organisatoren, bedankt lieve studenten (orthopedagogie, verpleegkunde, ...): jullie reacties bewijzen dat zovele jongeren met een positieve ingesteldheid de maatschappij benaderen en ik ben er zeker van dat jullie alle ontwikkelde talenten ten dienste zullen stellen van anderen!

    Hopelijk mogen we onze Boodschap weer "uitdragen" in 2015 !

    FOTO : op de "markt" , samen met Emmanuëlla Wijckmans: zij voert actie ten voordele van de ALS Liga : kijk ook op facebook naar : www.facebook.com/ALSLiga : een "like" brengt een euro op voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte ...

    KLIK op de FOTO

    14-02-2014 om 09:19 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Lesgeven" ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Lesgeven" (bewust in 1 woord geschreven) heb ik mijn hele leven lang ontzettend graag gedaan, vooral vertellend en met heel veel "interactie". Dat hoop ik vandaag ook weer te ervaren, deze keer voor 18- à 20-jarigen!

    Het wordt beslist een boeiende dag aan de KHLim , een dag met heel diverse "ontmoetingen": heel wat groepen die op diverse vlakken "helpen" in onze maatschappij stellen hun projecten en datgene wat ze doen voor "hun" doelgroep, voor. En ... uiteraard zijn de muzikanten van de "Meander" uit Stokkem aanwezig. Enkelen van hen waren of zijn nog in "De Garve" ,een school voor Buitengewoon Ondedrwijs.

    Die naam "De Garve" heb ik ooit aangereikt als naam voor die school: de term komt uit een gedicht van een "voorvader" - Arnold Sauwen" (dichter uit Stokkem waar de "roots" van onze familie liggen) : het woord betekent "korenschoof" : daarin zit nog "alles", het "betere" en het "andere" : zo ook in die school, in dat instituut, in die opvangmogelijkheid: mensen met verschillende kwaliteiten, elk op "zijn" niveau! En ... zo treden zij bijvoorbeeld naar buiten met hun "orkest" ! Vorig jaar stopte er zelfs ééntje even met spelen toen hij me zag: wat een "warmte" !!! Sommigen van hen ontmoet ik regelmatig in het nabijgelegen rusthuis en... wat een jovialiteit steeds !!!

    "Talenten ontwikkelen en ... ze gebruiken ... ook voor anderen!" : dat is de "ondertitel" van ons project "Boodschap voor een Betere Wereld" : we brengen wel verslag uit !

    FOTO : op 20 oktober 1996 stond ik aan de micro op het podium tijdens de "Witte Mars" voor 300.000 mensen, samen met Philippe Soreil van RTLTVi, vandaag zijn het er beduidend "minder" maar ... we kunnen onze ervaringen weer "delen" en een oproep doen!

    KLIK op de FOTO

    13-02-2014 om 07:56 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiden ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze voormiddag orgel spelen tijdens een uitvaartplechtigheid in Eisden Dorp: we nemen afscheid van een familielid van één van onze koorleden : de dierbare overledene bereikte de "gezegende" leeftijd van 90 jaar ...

    Daarna werken we verdedr aan onze spreekbeurten:

    - morgen, donderdag, spreek ik over ons project "Boodschap voor een Betere Wereld" aan de KHLim in Hasselt tijdens de dag van "Mish Mash" (dag van de diversiteit): "ondertitel" van mijn presentatie :"Talenten ontwikkelen en er iets mee doen... zeker ook voor anderen!" Via heel wat beelden kpmen aan bod : de historiek van het project (vanuit de zaak Dutroux toen ik lid was van het "Comité Julie et Mélissa") de Witte Mars , de betekenis van de Boodschap, Child Focus (verdwijningen, cyberpesten,...)voorbeelden van ver- en hertalingen van onze Boodschap (nu reeds in 730 talen), onze in het buitenland opgestarte projecten...   

    FOTO : de affiche "Mish Mash" : tevens uitnodiging voor de "markt" !

    KLIK op de FOTO

    - volgende week donderdag : spreekbeurt over het Maasland tijdens de Eerste Wereldoorlog : gisteren was ik in Eisden op interview en ... ik mag het (nog) niet verklappen maar daar zag ik o.a. iets ... een bewijs van een miraculeus ontsnappen aan de dood (ik kom er nog op terug) ...

    12-02-2014 om 09:34 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I : voorbereiding spreekbeurt (33)...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Langzamerhand beginnen we onze spreekbeurt (voor 20 februari) "af te ronden. Nog eens alles goed op een "rijtje" proberen te zetten. Een echte "chronologische" logica - zoals in de vorige spreekbeurten, kan ik er niet inleggen. We gaan namelijk vooral uit van hetgeen mensen van bij ons meemaakten: een aparte invalshoek om via "onze" mensen naar het algemene te gaan.

    We beginnen uiteraard met een kort overzicht van oorzaken, aanleiding, verloop ... en dan komen de "levensverhalen"...

    Eindigen doen we uiteraard met de Wapenstilstand en de huldigingen, oprichting van Oudstrijdersbonden, ...

    Toen ik gisteren op interview was (ook één van de laatste) mocht ik een prachtige getekende postkaart inscannen: die wil ik jullie niet "onthouden"!

    FOTO : een "overwinningskaart" met een "poilu" (Franse frontsoldaat) en een kleine Franse woordspeling waarbij de "klank" van woorden tot een andere betekenis kan leiden! Misschien zoek je zelf eens even... daarna kun je hier beneden de oplossing vinden maar ... die heb je dan natuurlijk al !!!

    KLIK op de FOTO

    Letterlijk staat er (woord en tekening) :

    Les Français sont vingt (20) coeur (hart)...  Les Boches sont vingt (20)  Q (letter q)

    Hardop gelezen kun je het dan als volgt schrijven :

    Les Français sont vainqueurs , les Boches sont vaincus.

    (De Fransen zijn overwinnaars, de Duitsers zijn overwonnen)

    N.B.

    "Boche" is een scheldnaam voor de Duitse soldaten: deze term gebruiken we alleen nog maar in zijn "historische" context ! Hij komt vermoedelijk van al-boche (al: korter voor allemand en boche zou een "kop" betekenen...

    "Poilu" duidt de Franse soldaten aan : in Franse gewesttalen betekende het woord : dapper, mannelijk...

    11-02-2014 om 10:04 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag ... korendag ... en ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Twee koorrepetities zijn er op deze maandag :

    - OKRA Meeswijk : voorbereiden van het optreden in Heusden (10 april): instuderen van de eigen nummers en van de liederen die we gezamenlijk met de andere koren zullen zingen

    - mannenkoor Meeswijk : Pasen voorbereiden en ... al even "vooruitkijken" naar zaterdag 15 maart wanneer we in Aldeneik de wekelijujkse viering zullen verzorgen!

    Deze week donderdag spreek ik in Hasselt (KHLim) over ons project "Een Betere Wereld" : dus nog even "updaten". Er is woensdag orgel te spelen tijdens een uitvaart in Eisden en... er staan nog 6 interviews op het programma en dan ... is ook de eerste spreekbeurt over Wereldoorlog I klaar : die houd ik op 20 februari in de namiddag in hotel Beau Séjour in Lanklaar voor COV-gepensioneerden (en voor "enkele" mensen die aangaven daar ook te willen zijn) : nog interesse? Graag een seintje dan stuur ik info op!

    We blijven u over alles informeren ... ondertussen zijn we - gisteren - met ons blog tot plaats 62 (!) geraakt op 22.259 blogs : bedankt !!!

    FOTO : binnenaanzicht van de prachtige kerk van Aldeneik waar we zullen zingen op 15 maart.

    KLIK op de FOTO

    10-02-2014 om 08:50 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I : voorbereiding spreekbeurt (32)...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als je historische bronnen raadpleegt moet je ook af en toe eens een beetje geluk hebben. Bij het doorbladeren van de overlijdensregisters uit Meeswijk trof ik hier en daar een persoonlijke nota aan, een aanvulling door de ZEH Pastoor.

    En die "randbemerkingen" - letterlijk en figuurlijk - geven soms een heel interessante aanwijzing. Zo is er in het dat register het bericht van het overlijden van Felix PORTA uit Meeswijk. In de rand noteerde pastoor Grauls een bijkomende tekst.

    FOTO : uit het overlijdensregister van Meeswijk : nota bij het overlijden van soldaat Felix Porta : hij was een broer van Leon Porta, jarenlang Belgische consul in Monaco.

    Felix Porta (geboren in Meeswijk) was student Retorica aan het College van de Kruisheren in Maaseik. Hij nam dienst als oorlogsvrijwilliger : in mei 1915 vroeg hij toelating om de klas te verlaten waarna hij de grens overstak om als vrijwilliger dienst te nemen. Hij sneuvelde bij Diksmuide (31/01/1916), getroffen door een schrapnel. Hij ligt begraven te Adinkerke...

    KLIK op de FOTO !

    09-02-2014 om 12:56 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Site ...

    Ook gisteren hadden we weer meer dan 100 bezoek(st)ers op deze site : we proberen alle aspecten zoveel mogelijk bij te houden ... Straks werken we verder ...

    Deze voormiddag orgel spelen in Leut en daarna werken we verder aan één of ander item...

    Onze buitenlandse teams blijven info sturen : in Benin is één van onze "leerlingen" er weer in geslaagd een hoger diploma te behalen: félicitations Abel ! En op de Filippijnen blijft ons team hulp bieden in Tinago met afwisselende "ploegen" ...

    09-02-2014 om 09:23 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I : voorbereiding spreekbeurt (31)...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Gepakt door de gaas" - dat overkwam ook Pieter-Antoon SIMONS uit ons dorp Lanklaar. Zijn overlijdensbericht (januari 1941 - tijdens de Tweede Wereldoorlog) was opgesteld in het Nederlands, zijn bidprentje in het Frans.

    Pieter-Antoon was groot-oorlogsinvalied en hij bracht het in zijn militaire carrière tot Luitenant Kolonel. Aan het front streed hij samen met 2 van zijn broers (waarvan er één de rang van kapitein had en ook ernstig gekwetst werd aan het front).

    KLIK op de FOTO : gedachtenisprentje Pieter-Antoon Simons (gehuwd met Bertha WAGNER).

    08-02-2014 om 09:14 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I : voorbereiding spreekbeurt (31)...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 2 december 1915 sneuvelde VAESEN Theodoor uit Stokkem. Hij stierf in de armen van mijn oom Henri Medaer (oudste broer van mijn vader), zijn beste vriend.

    Een grote obusscherf drong in het lichaam: Henri (ambulancier) deed samen met een chirurg nog al wat hij kon maar ... tevergeefs. Dit greep mijn oom zodanig aan dat hij een mooie herinneringstekst - versierd met een palm - in prachtig handschrift neerpende...

    FOTO : een fragment uit het eerbetoon dat Henri Medaer neerschreef voor zijn diepbetreurde makker ...

    KLIK op de FOTO

    Theodoor Vaesen sneuvelde te Reninge, aan het IJzerfront: hij was soldaat bij het 22ste linieregiment ...

    07-02-2014 om 09:14 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog beelden uit de Filippijnen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl we "stevig" verder werken aan onze spreekbeurten over ons project "Een Betere Wereld" (KHLim Hasselt 13 februari) en "Het Maasland tijdens de Eerste Wereldoorlog" (COV 20 februari Lanklaar) blijven we uiteraard ook contacten onderhouden met o.a. ons team op de Filippijnen.

    In Tinago propberen de mensen zo goed als mogelijk hun leven terug op te nemen na de tyfoon Haiyan. Ons team heeft er rechtstreeks contact en biedt hulp in de mate van het mogelijke.

    Hier nog een beeldje dat ze ons stuurden...

    KLIK op de FOTO : Tinago , Filippijnen !

    06-02-2014 om 09:14 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I : voorbereiding spreekbeurt (30)...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens onze spreekbeurt willen we natuurlijk ook vertellen over de vele helden die er tijdens de Eerste Wereldoorlog waren : en niet alleen aan het front!

    Zo kwamen we het verhaal tegen van Hendrik Vandebroek (je vindt ook de schrijfwijze Van de Broek). Hij bracht talloze berichten en ook vele vrijwilligers over naar Nederland. Maar in mei 1918 werd hij aangehouden aan de grens bij Hamont, bij de draad. Overgebracht naar de gevangenis te Hasselt wedrd hij daar op 25 juni 1918 ter dood veroordeeld.

    Maar ... Hendrik kon samen met een medegevangene op spectaculaire wijze ontsnappen!

    Dat verhaal vertel ik tijdens de spreekbeurt en ik zal er later op deze site ook nog op terugkomen!

    FOTO : Hendrik Vandebroek uit Neeroeteren!

    KLIK op de FOTO !

    05-02-2014 om 09:39 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I : voorbereiding spreekbeurt (29)...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wanneer je bidprentjes bekijkt van overleden oudstrijders uit Wereldoorlog I , lees je soms het woord "oorlogsinvalied". Dat is een term die heel veel leed kan verbergen ...

    Het kan gaan om de gevolgen van een schotwond, een granaatscherf, een instorting van een gebouw, een ... Zo kwam ik terecht bij Jan Louis Hubert PIJKELS uit "Meeswijck" , oud-burgemeester en gemeenteraadslid. Ook op zijn bidprentje staat vermeld "oorlogsinvalied". Hij was - zoals men het in ons dialect zegt - "Gepakt door de gaas" een andere oorzaak van invaliditeit ...

    Zijn bidprentje wordt onze inleiding op de "gasaanvallen" die onze soldaten moesten verduren : een verschrikkelijke ervaring naast zovele andere ...

    FOTO : bidprentje Pijkels

    KLIK op de FOTO

    04-02-2014 om 09:16 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Onze 4 kleinkinderen:
    foto 1 : Maarten en Jonas
    foto 2: Thibault en Julie !
    foto 3: Thibault en Julie worden groter!
    foto 4: Julieke bij de kerstman
    foto 5: Thibault als cowboy in de turnles!
    foto 6: Julieke 31 maart 2007: ik word groter!
    foto 7: 11 april 2007: de 4 schatten van kleinkinderen samen met opa.
    foto 8: Moederdag: Kleindochter Julieke en haar mama Jill.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Startpagina !

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Thibault blaast 5 kaarsjes uit en neefje Maarten mag helpen!
    Foto

    Jonas, onze oudste kleinzoon : juli 2013
    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!