Inhoud blog
  • De Zuid-Willemsvaart historisch...
  • We maken het gemakkelijk
  • Trouwfoto 1921 de namen
  • Familiegeschiedenis
  • Test...
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    De "schatjes" Thibault en Julie op een regenachtige vakantiedag!
    Foto
    Maarten en Jonas in hun "zand-fort"!
    Foto
    Mijn schoonmoeder Mw. Anna Conings-Bocken : 98 jaar op 08-10-2007 !!! Omringd door al haar kinderen, overleden op 15 december 2007.
    Foto
    Thibault en Julie worden groter... juni 2008
    Foto
    Jonas wordt 9 en Maarten en opa vinden het ook geweldig !
    Foto
    Thibault en Julie in het ballenbad!
    Foto
    Julie leest haar Nieuwjaarsbrief op opa's schoot! 01-01-2009.
    Foto
    25 april 2009 : Julie en Thibault in Plopsa Coo tijdens de Vrijwilligersdag van Child Focus!
    Foto
    13 juli 2009 : Julie en Thibault in Kinderstad Heerlen!
    Foto
    18 sept 2009 : Opa met Julie en Thibault in Maasmechelen Village !
    Foto
    Julie in balletpakje gaat haar balletvriendjes "trakteren" op haar verjaardag!
    Foto
    Communicant Maarten bedankt zijn lieve nichtje Julie voor de mooie cadeautjes: 13 mei 2010.
    Foto
    Julie en Thibault met de trein op weg naar Brussel! 17 aug 2010
    Foto
    25 dec 2010 : Julie als "sneeuwpop(je) !
    Foto
    10 maart 2011 : Museum voor Natuurwetenschappen Brussel : Thibault aangevallen door een vleesetende dino !!!
    Foto
    20 april 2011 : Tongeren : Gallo-Romeins Museum : Jonas en Maarten met hun diploma "Archeoloog voor 1 dag"!
    Foto
    25 sept 2011: Maarten treedt in de voetsporen van zijn overgrootvader: hij volgt klarinetles en speelt op de klarinet van zijn overgrootvader Pierre Medaer!
    Foto
    03  april 2012 : Julie noteert de bestellingen voor het eten in haar "restaurant"!
    Een Betere Wereld
    Boodschap in vele talen met info, concrete projecten, vrijwilligerswerk en verslag daarover, geschiedenis van onze regio.
    12-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag... zingen ... musiceren !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Twee koorrepetities zijn er vandaag !

    Met ons OKRA-koor Meeswijk  "herhalen" we enkele liederen en kijken we een paar "nieuwe" liederen na : dan beslissen we welk(e) lied(eren) we aan ons repertorium gaan toevoegen : we zijn al aan nummer 189 !!!

    Het klinkt wat "voorbarig" maar tijdens de repetitie met ons parochiaal Mannenkoor Meeswijk kijken we vooruit naar Pasen ... !!!

    Het is altijd weer heerlijk om samen te "musiceren" !

    Dat deden we gisteren in familie ook tijdens het verjaardagsfeestje van mijn echtgenote : piano , orgel , violen , klarinet, gitaar ! En ... zingen natuurlijk !

    FOTO : kleindochter Julie speelt haar pianolesje met de handjes onder een keukenhanddoek ... : plezier beleven aan het musiceren, dat is belangrijk ! Ik speelde ooit 3 liederen achter elkaar - op aanvraag - geblinddoekt ... voor een lekker glaasje wijn !!!

    KLIK op de FOTO !

    12-01-2015 om 10:17 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    11-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vormelingen Mariaheide : Een Betere Wereld ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een boeiende namiddag geworden in de zaal naast de kerk van Mariaheide! 27 Vormelingen en hun begeleid(st)ers volgden heel geboeid de beelden en de verhalen bij de geschiedenis van ons project "Boodschap voor een Betere Wereld" !

    Natuurlijk gingen we heel sterk in op het aspect "veilige wereld" met o.a. "duiding" van de terreur waar zij vele beelden van gezien hebben, teruggrijpen naar de Eerste Wereldoorlog, de eigen "leefsituatie" , cyberpesten , Child Focus, gevaren van "chatten", enz...

    Heel wat vragen leven bij jongeren: ze worden met ontzettend veel "elementen" geconfronteerd. Een namiddag als deze geeft de mogelijkheid om eens rustig op al die aspecten in te gaan! En ... er kwamen uiteraard heel wat vragen!

    Bedankt lieve jongeren voor uw geweldige luisterbereidheid, uw interessante vragen en ... beloften om er samen een betere wereld van te maken voor iedereen ! Succes in uw verder leven !

    FOTO : samen met de vormelingen !

    KLIK op de FOTO !

    11-01-2015 om 08:41 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vormelingen Mariaheide ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    eenvoudige Vandaag spreek ik voor de vormelingen van Mariaheide , een jaarlijks terugkerende namiddag. Niet gemakkelijk deze dagen om ook de actualiteit te "duiden" temeer omdat onze Boodschap voor een Betere Wereld begint met de woorden : "Wij willen een veilige wereld ..."

    Toch is dat de noodzakelijke voorwaarde om je talenten te kunnen ontwikkelen EN ze ten dienste te stellen van de medemens! Dat is de weg naar een "Betere Wereld" , geen blind en vernietigend fanatisme om welke motieven dan ook !

    Ieder jaar vraag ik me af wat er gebeurd is met de vormelingen van de vorige jaren ... hebben zij "iets" uit onze voordracht, onze beelden, ... "meegenomen" voor hun verdere leven? "Heel soms" krijg ik zo nog eens een berichtje of een vraagje ...

    Pratend over één van onze projecten zullen we zeker deze foto van de affiche - die het Kerstfeest aankondigt in Putik (Filipijnen) -  laten zien !

    KLIK op de FOTO

    10-01-2015 om 09:24 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitvaart, vergadering, receptie, voorbereiden ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is weer zo een dag met veel "emoties" :

    - Deze voormiddag verzorgen we met orgel en gezangen een uitvaartplechtigheid in Meeswijk : symbool : de kleuren ...

    - Daarna snel naar Lanaken voor een vergadering met de animatie : voorbereiding van de namiddaggen die ik er ga geven in het Woonzorgcentrum "Bessemerberg" over "Vroeger en Nu" met tijdens de tweede namiddag "125 jaar Mode" ... : de eerste keer in mijn leven dat ik een défilé op de "catwalk" mag presenteren !!!

    - In het Woonzorgcentrum 't Kempken (Stokkem) laten we ons even "zien" op de Nieuwjaarsreceptie : een babbel met residenten, hun familie en de vele vrijwillig(st)ers

    - Ten slotte: nog eens even onze presentatie "checken" want morgen spreek ik over "Een Betere Wereld" voor de vormelingen van Mariaheide!

    En ... de FOTO is ééntje uit de reeks die we van onze groep "A Better World Philippines" hebben gekregen : in het dorp "Putik" hebben ze een aantal kansarme kinderen en hun familie een mooi kerstfeest bezorgd: hartverwartmend als je die beelden weer krijgt. En dat nu reeds voor het 14de jaar op rij !!!

    KLIK op de FOTO !

    09-01-2015 om 09:43 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrede
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op een site als deze - "Boodschap voor een Betere Wereld" - kunnen we niet anders dan "even" ingaan op de verschrikkelijke aanslag in Parijs...

    Talloze reacties spreken hun afschuw uit maar ... heel wat reacties beginnen met "ik haat" ... en dat is eigenlijk een brug te ver. Extremisme, onder welke vorm ook, kan nooit leiden tot een vreedzame samenleving. Het is eerst in het respect voor anderen dat echte vrede kan gevonden worden. Uiteraard is een aanslag als deze met alle kracht te veroordelen maar als het daarbij blijft, als de gespierde taal alleen maar omgezet wordt in bestraffen - wat uiteraard moet gebeuren - dan komen we er niet.

    Men kan gelovig of ongelovig zijn maar bepaalde grenzen mogen niet overschreden worden! In iedere boodschap - of ze nu godsdienstig of louter humanistisch is - zitten fundamentele waarden die kunnen leiden tot een prachtige samenleving. Maar in het extreme vind je de "problemen".

    Ik dacht bij het schrijven van deze woorden aan de Boodschap die ik samen met Carine - en anderen - uitdroeg in de kerk van Sint Barbara in Eisden tijdens onze "inleidende presentatie" : "Vrede begint in het hart van iedere mens ..."

    KLIK op de FOTO

    Een hele lange weg is er nog te gaan ... en het "evenwicht" vinden tussen respectvolle vrije meningsuiting en onderdrukking van ieder "uitgesproken , neergeschreven of getekend woord" is een heel moeizame "oefening" ...

    08-01-2015 om 09:20 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de geschiedenis van ons dorp (65)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De CHIRO heeft in de tweede helft van de vorige eeuw een heel belangrijke plaats ingenomen in onze "dorpsgemeenschap" Lanklaar. Een grote meisjesgroep en een "stevige" jongensafdeling hielpen tussen de jongeren van ons dorp een geweldige "band" ontstaan!

    Op een heel zinvolle wijze werd "tijd" ingevujld : talrijke vergaderingen, zangstonden en ... bij de jongens : onze "Muziekkapel" ! Eerst bescheiden begonnen met 2 "landsknechttrommels" , daarna 2 kleine concertrommen en ... ten slotte de klaroenen en een "overslagtrom" ! Dat was bij de chiro nationaal een probleem : alleen maar landsknechttrommels waren aanvankelijk toegelaten.

    Maar ... met onze groep (ik was tamboer-majoor en leidde de dril en het samenspel) namen we deel aan wedstrijden en daar zagen we het effect van een overslagtrom. Dus ... eentje aangeschaft en twee keer Eerste Prijs op het internationaal concours in Neerpelt!

    Een stapmars wordt meestal "geslagen" en "gemarcheerd" aan 120 slagen per minuut: maar wij deden er 128 (!) en ... dan liep de jury langs je op gedurende 200 meter en moest je van begin tot einde hetzelfde tempo aanhouden: maar dat zat in mijn hoofd "ingebakken" (mijn vader o.a. klarinetleraar en dirigent van de fanfare)had me dat wel geleerd.

    We vertellen nog wel meer ! Vandaag alvast een foto uit de beginperiode !

    KLIK op de FOTO

    De muziekkapel bij het begin : nog geen overslagtrom 

    boven : Jean Conings, René Paulissen, Jos Leenders, Mathieu Hendrikx (later overslagtrom) , Paul Jeandarme, Nico Medaer, Marcel Dalemans, Toon Hoeven, René Conings

    en beneden : Pierre Smeets , Mathieu Pannemans, Pierre Luyten , Frans Medaer, Frans Dreesen, Pol Medaer

    07-01-2015 om 08:53 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I: (87)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de krant "Les NOUVELLES" van 4 december 1914 (zie hoofding Het Maasland en Wereldoorlog I nr 86) staat de lijst opgesomd van de kranten die van de Duitse overheid de toelating tot publicatie kregen.

    We drukken de passage uit het bewuste artikel hierbij af.

    KLIK op de FOTO

    "Les Nouvelles" staat er niet bij en we hebben nog andere originele kranten die ook niet toegelaten waren : ze werden via "passeurs" toch overgebracht naar ons land , het bezette gebied, zelfs doorheen de "dodendraad" na juni - juli 1915 (de draad werd niet overal gelijktijdig "ingeschakeld").

    En toch lees je ook in de laatste zin dat de Duitse autoriteiten zich ten allen tijde het recht voorbehouden om bepaalde "nummers" te verbieden !

    De reden van deze lijst staat enkele lijnen hoger : ik geef ze hier in vertaling weer : "Om de openbare rust te verzekeren in de provincie en om de ongemakken (les torts !) te voorkomen die het verspreiden van deze leugenachtige kranten meebrengen, beveel ik ( = militair generaal Keim)... in akkoord met de militaire gouverneur van Limburg, dat de drukwerken die spreken over de oorlog en de kranten slechts mogen verspreid worden nadat ze de toelating krijgen vanwege de overste van de burgerlijke administratie te Brussel of door mij. Met de hand geschreven berichten worden gelijksgesteld met de gedrukte."

    En dan volgt de opsomming van de "ge-autoriseerde" en die begint - uiteraard - met : alle Duitse kranten ...

    06-01-2015 om 09:07 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I: (86)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In mijn archief bevinden zich verschillende originele kranten uit de Eerste Wereldoorlog. Sommige werden in Nederland gedrukt en van daaruit naar België overgesmokkeld. Dat kostte in Kanne zelfs het leven aan een 15-jarige (daarover later meer).

    Vandaag een eerste "hoofding" van zo een originele krant : "LES NOUVELLES"' , vrijdag 4 december 1914 !

    KLIK op de FOTO

    Het is een Belgisch dagblad dat te Maastricht gepubliceerd werd door een groep Luikse journalisten.

    In het artikel "L'héroïsme des civils" schrijven de journalisten dat heel wat burgers heldendaden verrichten. Zij citeren o.a. (in vertaling) : het heldhaftig gedrag van dokters en verpleegsters die onder vallende obussen zoveel mogelijk Engelse gekwetsten blijven bijstaan. De mannen waren gekwetst bij de verdediging van het kanaal van Mons naar Condé. "Les obus continuaient à pleuvoir, les blessés à arriver..." (het bleef obussen regenen en voortdurend bleven gekwetsten aankomen...)

    05-01-2015 om 09:21 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I: (85)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op het einde van mijn lezingen over "Het Maasland en de Eerste Wereldoorlog" speel ik altijd de "Last Post": ik zet het register "trompet" op , op mijn synthesizer. Steeds weer een indrukwekkend moment ...

    FOTO : aan de Menenpoort in Ieper op 18 okt 2014 (gidsen voor KWB Eisden)

    KLIK op de FOTO

    Daarbij vertel ik het verhaal van het ontstaan de "last post" en dat wil ik hier eens even weergeven :

    Het verhaal van het ontstaan van de “Last Post”.

    Het verhaal begint in 1862 tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Terwijl het leger van de Unie van kapitein Robert Ellicombe in de buurt was van Harrrison’s Landing in Virginia, stond aan de andere kant van deze smalle landsgrens het leger van de Confederatie. Tijdens de nacht, hoorde kapitein Ellicombe het gekreun van een ernstig gewonde soldaat. Niet wetende of het een soldaat van de Unie of van de Confederatie was, besloot de kapitein ondanks het levensgevaar de gewonde soldaat te gaan zoeken om hem medische verzorging te bieden.  

    In het onophoudelijk vuur van het gevecht, sluipt hij tot bij de gewonde soldaat en brengt hem naar het kamp van het leger van de Unie. Wanneer hij uiteindelijk zijn kamp bereikt, ontdekt hij dat het een vijandelijke soldaat is. ....de soldaat was reeds overleden.

     De kapitein ontstak een lantaarn en in de schemering zag hij het gezicht van de overledene.   Het was zijn eigen zoon. De jongen studeerde muziek in het Zuiden toen de oorlog uitbrak. Zonder zijn vader te verwittigen, nam hij dienst in het leger van de Confederatie. De volgende ochtend, met een gebroken hart, vraagt de kapitein ondanks de vijandelijke status van zijn zoon aan zijn oversten om hem met militaire eer te begraven. Zijn verzoek werd uitzonderlijk ingewilligd.

     De kapitein vroeg ook of de muziekkapel van het leger de begrafenis mocht begeleiden. Zijn verzoek werd geweigerd wegens het feit dat zijn zoon een vijandelijke soldaat was. Maar uit respect voor de vader, werd toch besloten om één enkele muzikant toe te wijzen. De kapitein koos voor een hoornblazer.

     Hij vroeg de muzikant een reeks noten te spelen van een stukje papier dat hij gevonden had in de jaszak van het uniform van de jonge militair, die zijn zoon was. 

    Zo ontstond de ingrijpende melodie “The Last Post”, die tegenwoordig op iedere militaire begrafenis weerklinkt en ook elke avond onder de Menenpoort te Ieper.

    De tekst is als volgt :

     Day is done. Gone the sun.

    De dag is voorbij. De zon is weg.

    From the lakes.   From the hills.

    Van de meren.   Van de heuvels.

    From the sky.   All is well.

    Van de hemel.   Alles is goed.

    Safely rest.   God is nigh.

    Veilig rusten.   God is nabij.

     Met o.a. dank aan de heer Wousen, gids in Ieper !

    04-01-2015 om 09:07 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I: (84)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens onze lezing in Lanaken (22 januari) gaan we na het vertellen van het algemenere "kader"  zeker ook in op de "plaatselijke" verhalen.

    Dat bestuderen we nu en ... ons trof een bidprentje van een soldaat uit Rekem, gesneuveld op de laatste dag van de oorlog, 11 november 1918 ... Hoe wreed kan het lot toeslaan !

    KLIK op de FOTO

    03-01-2015 om 09:02 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiden ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van enkele "overgangsdagen" maken we gebruik om de "maand" januari voor te bereiden:

    1. Op maandag 5 januari zijn er de 3 koorrepetities : in Meeswijk beginnen we met telkens een kleine Nieuwjaarsreceptie en ... blikken we vooruit op het jaar 2015: OKRA : nieuwe liederen, optredens (o.a. Heusden , Geel, Maaseik , ....    Kerkkoor Meeswijk : de nieuwe uitvaartplechtigheden, Pasen (!), ... In Lanklaar bereiden we de diensten van de week voor en houden we een vergadering over de toekomst van het koor...

    2. Zaterdag 10 januari : spreken voor de vormelingen van Mariaheide : "Boodschap voor een Betere Wereld" met vooral aandacht voor het hele "cybergebeuren" (pesten enz...) en bij "vrede" een terugblik naar de "jeugd" tijdens WOI ...

    3. Optredens in het Woonzorgcentrum "Bessemerberg" te Lanaken : op 14 januari presenteer ik er "Vroeger en Nu" met bijzondere aandacht voor de "kleding" en op 16 januari houden we er samen met het personeel een heuse "historische modeshow" : dus ... : powerpoints maken ...

    4. Op donderdag 22 januari : lezing over het Maasland en de Eerste Wereldoorlog in het Cultureel Centrum van Lanaken : het "algemene" kader is klaar , nu nog wat meer verdiepen in Lanaken !

    FOTO : de uitnodiging voor de lezing in Lanaken !

    KLIK op de FOTO

    02-01-2015 om 10:34 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Wensen !!!

    Nogmaals de allerbeste wensen voor een heel voorspoedig 2015 !

    En ... we zullen ook in dit jaar voortgaan met onze rubrieken en ons project "Een Betere Wereld" : info over de Eerste Wereldoorlog en het Maasland, onze regio vroeger en nu, de geschiedenis van ons dorp, onze Boodschap, lezingen, optredens, de diverse koren, ..... de nog "maagdelijk blanke kalender" zal weer snel met van alles "ingevuld " worden ...

    01-01-2015 om 09:34 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde ... en begin ...

    Het is "raar" , maar een dag die gevuld wordt met wensen voor een "voorspoedig" Nieuwjaar , 2015 , begin ik met orgel te spelen tijdens een uitvaartplechtigheid...

    Afscheid nemen, definitief ... en toch is er dat gevoelen van : er komt weer een jaar met al zijn verwachtingen, zijn vreugde en droefheid... De koorleden die de gezangen verzorgen zullen elkaar ook na de plechtigheid een goed "jaareinde" en alvast een "gezond" 2015 toewensen ... en de familie en vrienden van de overledene zullen elkaar vergezellen naar het kerkhof ... maar ook zij zullen na de "koffietafel" elkaar troosten en de hoop uitspreken dat 2015 toch een "beter" jaar zal worden ...

    Aan alle blogbezoek(st)ers : een "behouden" 2015 ...

    31-12-2014 om 08:55 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze regio vroeger en nu (108)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tussen onze "familiepapieren" vonden we een mooi verslag. Het werd in zijn fraai handschrift opgetekend door "voorouder" H. Medaer, in de 19de eeuw onderwijzer in Stokkem.

    In Mechelen-aan-de-Maas was er op 5 mei 1881 een vergadering van de Maaslandse onderwijzers onder voorzitterschap van de heer Paumen, kantonnaal inspecteur te "Maeseyck". Het document geeft op de eerste pagina de aanwezige Maaslandse onderwijzers weer en... het bezorgt ons dus zeer interessante informatie.

    KLIK op de FOTO !

    Andere elementen uit het verslag komen nog wel aan bod!

    30-12-2014 om 09:20 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de geschiedenis van ons dorp (64)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een mooi, weliswaar verborgen plekje destijds : naast het voormalige statige postgebouw (kruispunt Lanklaar) dat verdween in 1970 bij de verbreding van de Rijksweg, lag er een kleine boomgaard. En daarin , tegen een mooie kastanjeboom, een kapelletje: onzichtbaar voor "buitenstaanders" maar heel "geëerd" door de bewoners.

    Omdat de bewoners nogal veel Frans spraken noemden ze het Lievevrouwebeeldje : "Notre Dame du Marronnier" : Onze Lieve Vrouw van de kastanjeboom ...

    KLIK op de FOTO

    Bladerend doorheen oude foto's kwam ik het tegen en ... nu mag iedereen ervan meegenieten... een momentje van "reflexie" - je mag het ook gebed noemen - kan nooit kwaad ! "Vragen" om wat steun , troost, bescherming... dat mag altijd

    29-12-2014 om 09:24 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even "poseren" ... 21 jaar geleden ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de reeks "karakters" komt Eddy Merckx op tv aan de beurt en ... dat deed me denken aan deze foto...

    In 1993 ontmoetten we Eddy Merckx in ons hotel dichtbij  Avignon: zijn zoon Axel verbleef er samen met de collega's uit zijn wielerploeg. Het werd een zeer spontaan gesprek over allerlei zaken, niet "afstandelijk" maar heel joviaal en ... ik "mocht" even met hem op de foto (getrokken door mijn echtgenote).

    KLIK op de FOTO

    Eddy , jaargang 1945, ikzelf, jaargang 1942 ... een blijvende herinnering aan vader Eddy en aan Axel, ook een heel joviale "jongen" ...

    28-12-2014 om 08:38 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk Kerstfeest in familiekring !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat een mooie "Kerst" gisteren : oma, opa, de 2 zonen, de schoondochters en de 4 kleinkinderen ! Super! Een dag met een "gouden" randje !

    En ... de ipads werden vele uren opzij gelegd... de "Kolonisten van Catan" werd gespeeld door de 4 kleinkinderen. En de "volwassenen" ? Op groot  scherm via een beamer ... samen naar "Marina" gekeken... en heel veel "bijgebabbeld" !!!

    En deze morgen lag er hier een beetje sneeuw maar ... kleinzoon Thibault had (in Maaseik) al "stevig" gewerkt aan een sneeuwman: dat beeldje mogen we u niet "onthouden" !

    KLIK op de FOTO

    Geniet van de sneeuw (als die blijft liggen of nog komt...) maar hou het veilig !!!

    27-12-2014 om 09:44 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het "oorlogskindeke"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens het "voorprogramma" bij het Requiem van Goodall (gebracht door het koor Cantate) zongen we met 8 mannen op een heel sobere wijze "Het Oorlogskindeke".

    Een Belgische soldaat vernam in gevangenschap dat hij vader geworden was , schreef een prachtige tekst en een viend, Emile Siroux, maakte er een mooi lied van. Wat is het heerlijk zo enkele mannen te kunnen dirigeren en samen met hen in een volle kerk dit mooie lied te laten weerklinken !!! De reacties waren overweldigend...

    KLIK op FOTO

    Ondergetekende samen met (boven van links naar rechts) Albert, Jef, Frans, Hubert, Martino, (en beneden)Roger en Willy.

    26-12-2014 om 10:02 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kertstbestand ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Juist 100 jaar geleden, tijdens de Eerste Wereldoorlog,  was er een heel kleine "adempauze van vrede" aan het front : de vijandelijkheden werden even gestaakt en soldaten van vijandelijke machten vergaten even de kogels, de bevelen, ... en "vierden" een kort moment van vrede, het "Kerstbestand". Daarna gingen de gevechten weer even moorddagdig verder ...

    Dit deed me denken aan het "voorprogramma" dat ik uitwerkte en presenteerde in de kerk van Sint-Barbara in Eisden toen Cantate het "Requiem" van Goodall bracht. Een soldaat, met lange jas en een originele helm uit de Eerste Wereldoorlog, zat heel sober, ingetogen , naast ons ... een ideetje dat je zo plots naar boven komt ... maar het was echt indrukwekkend in zijn eenvoud en soberheid !

    KLIK op de FOTO

    Aan allen nogmaals een "vredevol" Kerstfeest toegewenst !

    25-12-2014 om 08:31 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig Kerstfeest !

    Een klein, sober, berichtje dat mijn gevoelens uitdrukt bij het wensen van een "Zalig Kerstfeest": het is echt welgemeend (in de diepe betekenis van dit adjectief) maar wil ook een uitdrukking zijn van de zorgen die er op dit ogenblik - hier en elders - leven bij heel veel mensen: daar staat geen rijkgevulde tafel te wachten, daar is er geen knalfuif, daar ... is Kerstmis heel "sober" ...

    Misschien zijn velen de "echte" zin van Kerstmis wat vergeten en ... dan hoef je niet naar verschillende diensten in de kerk te gaan maar ... is een gedachte aan, een klein geschenk voor, een sobere wens, wat vrede in de naaste omgeving, ... van grote betekenis!

    Vanavond speel ik orgel en dirigeer ik tijdens 2 diensten (Meeswijk en Lanklaar) en morgenvroeg draaien we de volgorde om: weer zullen mooie kerstliederen weerklinken, weer zal een boodschap van vrede weerklinken... en : die kan waargemaakt worden, vertrekkend diep vanuit het hart !!!

    Een Zalig Kerstfeest !!!

    24-12-2014 om 08:54 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Onze 4 kleinkinderen:
    foto 1 : Maarten en Jonas
    foto 2: Thibault en Julie !
    foto 3: Thibault en Julie worden groter!
    foto 4: Julieke bij de kerstman
    foto 5: Thibault als cowboy in de turnles!
    foto 6: Julieke 31 maart 2007: ik word groter!
    foto 7: 11 april 2007: de 4 schatten van kleinkinderen samen met opa.
    foto 8: Moederdag: Kleindochter Julieke en haar mama Jill.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Startpagina !

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Thibault blaast 5 kaarsjes uit en neefje Maarten mag helpen!
    Foto

    Jonas, onze oudste kleinzoon : juli 2013
    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!