Inhoud blog
  • Voorbereiden
  • Voorwerpen...
  • Onze Boodschap voor een Betere Wereld in de taal OGBA: taal 908 !
  • Lezing 99 : De Groote Oorlog en actuele conflicten
  • Lezing 99 klaar !
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    De "schatjes" Thibault en Julie op een regenachtige vakantiedag!
    Foto
    Maarten en Jonas in hun "zand-fort"!
    Foto
    Mijn schoonmoeder Mw. Anna Conings-Bocken : 98 jaar op 08-10-2007 !!! Omringd door al haar kinderen, overleden op 15 december 2007.
    Foto
    Thibault en Julie worden groter... juni 2008
    Foto
    Jonas wordt 9 en Maarten en opa vinden het ook geweldig !
    Foto
    Thibault en Julie in het ballenbad!
    Foto
    Julie leest haar Nieuwjaarsbrief op opa's schoot! 01-01-2009.
    Foto
    25 april 2009 : Julie en Thibault in Plopsa Coo tijdens de Vrijwilligersdag van Child Focus!
    Foto
    13 juli 2009 : Julie en Thibault in Kinderstad Heerlen!
    Foto
    18 sept 2009 : Opa met Julie en Thibault in Maasmechelen Village !
    Foto
    Julie in balletpakje gaat haar balletvriendjes "trakteren" op haar verjaardag!
    Foto
    Communicant Maarten bedankt zijn lieve nichtje Julie voor de mooie cadeautjes: 13 mei 2010.
    Foto
    Julie en Thibault met de trein op weg naar Brussel! 17 aug 2010
    Foto
    25 dec 2010 : Julie als "sneeuwpop(je) !
    Foto
    10 maart 2011 : Museum voor Natuurwetenschappen Brussel : Thibault aangevallen door een vleesetende dino !!!
    Foto
    20 april 2011 : Tongeren : Gallo-Romeins Museum : Jonas en Maarten met hun diploma "Archeoloog voor 1 dag"!
    Foto
    25 sept 2011: Maarten treedt in de voetsporen van zijn overgrootvader: hij volgt klarinetles en speelt op de klarinet van zijn overgrootvader Pierre Medaer!
    Foto
    03  april 2012 : Julie noteert de bestellingen voor het eten in haar "restaurant"!
    Een Betere Wereld
    Boodschap in vele talen met info, concrete projecten, vrijwilligerswerk en verslag daarover, geschiedenis van onze regio.
    24-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag... Neeroeterendag (!)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We rijden vandaag 3 keren naar Neeroeteren ( de plaats waar ik bijna 40 jaar leerkracht was in ons geliefd college !).

    In de voormiddag speel ik orgel tijdens een uitvaartplechtigheid, daarna gaan we kijken naar de rapporten van de kleinkinderen en... deze avond is er repetitie met het kerkkoor (paasprogramma) en "bollen" we nog even naar de receptie van onze organisatie "Noord Zuid" : we maken er een bilan op van de werking van het voorbije jaar en... smeden plannen voor een duurzame toekomst voor heel wat mensen binnen diverse projecten!

    Info vind je altijd op de site van de stad Maaseik!

    Ons team in Benin wacht ondertussen met spanning op de resultaten van een project dat werd ingediend om een frequentie te krijgen voor een lokale radio die heel veel nieuws wil brengen over o.a. het werken aan een betere toekomst ... : het zou ook een tewerkstelling voor een 6-tal mensen betekenen : afwachten.

    FOTO : ons team op de Filippijnen stuurde ons nog een mooie foto door van de werking in Lacnapan waar ze nu ook het hele jaar door de werking van de Lagere School opvolgen en steunen waar het kan!

    KLIK op de FOTO!

    24-01-2013 om 09:04 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pestgedrag ...
    Reeds in november schreven we over "pesten" en de problemen die het bij slachtoffers veroorzaakt! We verwezen toen naar een feuilleton waar zo een geval helemaal "uit de doeken" gedaan wordt.

    En ... het loopt verder... Het zal dan in dat feuilleton wel (hopelijk) goed aflopen maar ... er zijn jongeren - en we weten het maar al te goed bij Child Focus - die stelselmatig over verschillende jaren heen gepest worden en in een volledig uitzichtloze situatie terechtkomen en... de stap naar hulp op geen enkele wijze nog weten te zetten.

    Het volstaat niet om op het einde van de uitzending even te verwijzen naar een hulplijn ...

    Binnenkort ga ik weer verschillende keren spreken voor vormelingen en in scholen : daarna komen er altijd vertrouwelijke berichten, jongeren die dan (eindelijk) eens iemand in vertrouwen durven te nemen ... We helpen dan waar we kunnen maar ... dat lukt niet altijd. We dringen er wel steeds op aan ouder(s) of familieleden of leerkrachten of ... in vertrouwen te nemen! Maar de weg naar die eerste stap is soms heel moeilijk, soms bijna niet (meer) te zetten  ... Toch moet die gezet worden !!!

    23-01-2013 om 08:33 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de geschiedenis van ons dorp... (13)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sommige blogbezoek(st)ers vragen ons wanneer we verder gaan met de reeks "Uit de geschiedenis van ons dorp" : ze brengen de beelden bijeen in een map om zo de geschiedenis van de lokale gemeenschap in beeld te brengen.

    Wel ... hier het 13de "deel" : een oude "communiefoto" uit de 40-er jaren : we hebben al enkele namen opgespoord o.a. mijn neef Pierre Medaer (bovenste rij derde van links), daarbij o.a. Van Holzaets Pierre, Swillens Jozef, ...

    We speuren uiteraard verder !!!

    KLIK op de FOTO !

    22-01-2013 om 09:25 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingen ... en voorbereiden !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eerst even vermelden dat we gisteren een recordaantal unieke bezoek(st)ers op onze site mochten verwelkomen : 109 ... en ze bekeken vele pagina's! Bedankt en... steeds welkom!

    Onze "Boodschap voor een Betere Wereld" heeft niet alleen een heel uitgebreide "betekenis" maar de vertaling in meer dan 700 talen is ook voor heel wat studenten op taalkundig vlak erg welgekomen... en onze activiteiten en concrete projecten worden goed "gevolgd"! We proberen onze site zo gevarieerd mogelijk te houden !!!

    Vandaag zijn er dus (slechts) 2 koorrepetities : de kerkkoren van Meeswijk en Lanklaar. Met de leden van, dit laatste koor zaten we gisteren de hele namiddag gezellig samen: een fijne sfeer maar ook een blik op de realiteit : jongeren bij een kerkkoor aantrekken, een vrijwel onmogelijke opdracht tegenwoordig ...

    Even wat "familienieuws" : onze lieve kleinzoon Maarten (10 j.) speelt nu sedert sept. 2011 op de klarinet van zijn overgrootvader en... hij maakt vorderingen! Op volgende link kun je hem samen met zijn leraar een duet zien en horen spelen: http://www.youtube.com/watch?v=iR0SnzHZx_Y

    Heerlijk !!!

    Maar ook onze kids in de diverse buitenlandse projecten sturen via hun team berichten over hun vorderingen : en dat doet goed !!!

    We beginnen nu wat rond te bellen om diverse ééndagsreizen voor te bereiden : Düsseldorf , Den Bosch, Luik en Utrecht! En volgende zondag houden we weer een "aangepaste" spreekbeurt over het ontstaan van de oude kanaalarmen, deze keer voor het parochieteam van Maaseik en Heppeneert...

    FOTO : deze foto zal zeker getoond worden tijdens onze uiteenzetting : de "historische evocatie" van het ontstaan van de Zuid-Willemsvaart! (foto M.Dreesen)

    KLIK op de FOTO !

    21-01-2013 om 10:06 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag ... varia ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We beginnen ons blog vandaag op ... zaterdag ... en ... eindigen op maandag...

    Gisteren, zaterdag, ben ik naar Hoensbroek gereden om er eens te gaan kijken naar het orgel in de "Grote Sint Jan" omdat ik er op 4 mei zal spelen tijdens het huwelijk van een oud-leerling. En ... het is een geweldig orgel dat de kerk helemaal "vult" als je de nodige registers "opentrekt"!

    FOTO : Hoensbroek (bij Heerlen) : de imposante Grote Sintjanskerk en ... op de achtergrond "piept" even de toren van de "Kleine Sint Jan" : een heel mooi kerkje !!!

    KLIK op de FOTO !

    Vandaag , zondag , komen we samen met de leden van het parochiekoor van Lanklaar om eens gezellig bij te praten en ... te genieten van een lekker etentje!

    En morgen, maandag, zijn er "slechts" 2 koorrepetities : OKRA-Meeswijk gaat NIET door : de kleine weg naar de ingang en de trappen aan de ingang zelf zijn echt te gevaarlijk bij sneeuw en ijs: het is niet bij te houden...: we zijn dan wel verzekerd maar ... we blijven het beter "veilig houden"! De repetities van kerkkoor Meeswijk en Lanklaar gaan wel door...

    Nog een fijne zondag gewenst aan alle blogbeozek(st)ers en ... houdt het ook veilig!

    20-01-2013 om 09:09 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 725 : Onze Boodschap in de taal Swahili Kenya.

    Van de taal Swahili - of Kiswahili - bestaan er heel wat varianten die een soort "eigen" leven zijn gaan leiden. Deze keer kunnen we onze " Boodschap voor een Betere Wereld" in de Keniaanse variant weergeven : Swahili Kenya : taal 725 !

    Ongeveer 140.000 mensen in Kenya spreken er een variant van het Swahili, variant die nog in verschillende dialecten opgedeeld is : welke variant we hier juist hebben moet ons nog verteld worden...

    Thank you dear Ola for the contacts, thank you dear Mwizi for the translation!

    SWAHILI KENYA

    "Mathumuni yetu ni kuifanya dunia kuwa salama na bora, watoto wote wapate elimu nzuri na kukuza vipawa vyao ili sasa na hata usoni wasaidiane kwa umoja, kuaminiana na kuheshimiana"

    Nederlands

    "Wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect."

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

    19-01-2013 om 09:27 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijwillig(st)erswerk ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eén keer per jaar worden de vrijwillig(st)ers eens extra onder de aandacht gebracht. Maar ... zij zetten zich het ganse jaar in!

    Daar dacht ik aan toen ik gisterenavond in de kerk van Neeroeteren kwam om er de repetitie te leiden. Wieske had er weer voor gezrorgd dat alle zangers en zangeressen op hun stoel 2 pakketjes vonden: ééntje voor aanstaande zondag en... de "paasmap"! Geweldig!

    En daarna werd er stevig gerepeteerd en klonken "Panis Angelicus" van C. Franck en het "Ave Verum" van Mozart al prachtig - vierstemmig - doorheen die schitterende kerk !!! Nog werk aan... maar de basis is er al: heerlijk genieten zo samen musiceren !

    FOTO : de bundeltjes liggen klaar voor de repetitie: een foto zonder "personen" maar heel "veelzeggend" !!!

    KLIK op de FOTO

    18-01-2013 om 10:02 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag om alles "bij te werken" ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We blazen eerst even uit van een toch wel heel gevarieerde woensdag.

    In de voormiddag waren we jurylid in onze voormalige school tijdens de" Epreuve intégrée" van de leerlingen van 6 Secretariaat-Talen voor het vak Frans. Niet gemakkelijk voor het "jonge volkje" om de enquête te bespreken over "Le bien-être au travail" en om een nieuw concept van "Le nouveau Secrétariat" uit te werken. Maar ... ze hebben hun best gedaan en hopelijk hebben onze "bemerkingen" het gewenste resultaat. Alleszins "Félicitations"  aan het adres van de leerlingen en van hun leerkrachten!

    FOTO : leerkrachten en juryleden na de presentatie...

    KLIK op de FOTO

    Daarna was er de "wekelijkse" hulp aan enkele studenten en gisterenavond hadden we ten huize van Jan en Marijke de jaarvergadering van het kerkkoor van Leut. Het is weer een heel gezellige avond geworden - dank aan Jan en Marijke - en de video-opname van het schitterende kerstconcert werd heel aandachtig bekeken: een geweldig resultaat !

    Ondertussen ontvingen we een telefoontje van een dame die zich wenst aan te sluiten bij ons OKRA-koor : "Neet jonk waal sjoen" ! Geweldig, weer een lid erbij! Welkom Gerarda!

    We ontvingen weer een nieuwe vertaling van onze Boodschap voor een Betere Wereld  (taal 725 !!!): die publiceren we in een volgende bijdrage. Dat brengt altijd heel wat werk mee bij de voorbereiding van de publicatie... Bij welk getal zouden we "stoppen" ? Voorlopig kan ik het nog niet ...

    En op donderdagavond is er het koor van Neeroeteren: we werken aan het Paasprogramma!

    Wat Child Focus betreft zijn we nu vervangend-coördinator voor het Arrondissement Tongeren-Maaseik gedurende het korte verlof van de coördinator: hopelijk hoeven we niet "in te grijpen"...

    En ... het bezoekersaantal van onze site gaat in stijgende lijn : eergisteren waren er weer 108 "unieke" bezoek(st)ers! Welkom !!!

    17-01-2013 om 10:04 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar school ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze voormiddag ben ik weer eens op school! Ieder jaar - sinds mijn pensionering - word ik uitgenodigd door de leerlingen van het 6de Jaar Handel om in de jury te zetelen tijdens het mondeling examen Frans van hun GIP : geîntegreerde proef...

    De leerlingen gaan dit jaar de resultaten voorstellen van een enquête die ze hielden bij diverse bedrijven : "Le bien-être au travail" en presenteren aan de hand van een powerpoint hun visie op "Le réaménagement du secrétariat de l'école".

    Het wordt weer spannend en ... naar jaarlijkse gewoonte ... zullen we weer proberen te helpen en "mild" te zijn !

    En ... we genieten uiteraard nog na van die prachtige namiddag in hotel Beau Séjour te Lanklaar waar ik sprak voor 46 leden van de Seniorenclub COV Maasmechelen-Lanaken. Ze waren allemaal heel geboeid door de diverse verhaaltjes en de beelden en... de commentaren waren heel lovend!

    Bedankt lieve mensen voor jullie aandacht, jullie commentaren en ... voor de centen voor ons project "Een Betere Wereld"!

    FOTO : een beeld uit de presentatie over de geschiedenis van het Maasland: de gepensioneerde leerkrachten vonden het heerlijk ... maar ik denk dat de leerlingen tijdens het examen op woensdag een heel andere "school" zullen voorstellen !!!

    KLIK op de FOTO

    16-01-2013 om 06:45 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreekbeurt in Hotel Beau Séjour.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De spreekbeurt die ik vandaag geef in hotel Beau Séjour draagt als titel : "Het Maasland doorheen de geschiedenis".

    Het wordt een geïllustreerde (powerpoint met 120 dia's) "vertelnamiddag" met heel veel "anekdootjes" uit het verleden van onze mooie regio! De groep die mij deze keer uitnodigde : Seniorenclub C.O.V. Maasmechelen-Lanaken. Gepensioneerde leerkrachten... dus hebben we ons weer eens extra voorbereid!

    Zoals steeds wordt de presentatie afgesloten met het voorstellen van ons project " Boodschap voor een Betere Wereld" : de speurtocht naar weergave in 724 talen en de concrete realisaties. om daar middelen voor bijeen te brengen geven we ook deze spreekbeurt!

    FOTO : één van de "beelden" (schets) die we tonen: de Maas loopt natuurlijk als een soort rode draad doorheen onze presentatie ... en hier heb je een prachtig voorbeeld van een historische maasverplaatsing waarbij "Boyen" (in Stokkem), nu eens ten Oosten, dan weer ten Westen van de Maas komt te liggen ... en dus van "land" verandert!

    KLIK op de FOTO

    15-01-2013 om 09:38 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag ... koordag... en...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We gaan er "muzikaal" weer tegen aan !!!

    Bij ons OKRA-koor Meeswijk " Neet jonk, waal sjoen" starten we met het aanleren van 5 "nieuwe" liederen : we voegen ze toe aan ons repertotium : de nummers 160 tot en met 164! En ... dat is een indrukwekkende reeks !!!

    We beginnen met "Santa Lucia" : in het Italiaans want we treden regelmatig op in Rusthuizen waar nogal wat residenten van Italiaanse oorsprong zijn en... dit zal hen zeker weer heel erg bevallen! Dan komt er een mooi lied over "Liefde" . We gaan de Limburgse toer op met het liedje ( in het dialect) : " 't Kapelke" : Woe mien moeder miech gelie:rd hèèt om te bèèje...". Dan komt "In 't Groene Woud" en ten slotte het pittige - oude liedje - : "Het Vinkje"! Een heel programma maar ... het wordt weer gezellig !!!

    Ondertussen hebben we de 3 liederen voor de samenzang van alle Limburgse koren opgestuurd naar OKRA-Limburg: "Begroet iedere dag, Lentelied en De Mei Viva": de namiddag zal weer doorgaan in het Kuipershof in Heusden, dit jaar op 11 april... : we houden u op de hoogte.

    Ons Mannenkoor gaat werken aan de wekelijkse diensten en... bereidt zich voor op Pasen. Ook daar kijken we naar enkele "profane" nummers voor eventuele optredens en ook aan onze schat aan Marialiederen voegen we er nog toe!

    FOTO : tijdens de Nieuwjaarsreceptie met het kerkkoor van Neeroeteren worden de 2 dirigenten (Lut verving mij tijdens de kerstvieringen) door Carine schitterend "getracteerd" op een "huldelied"!

    KLIK op de FOTO !

    14-01-2013 om 09:18 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 724 : Onze Boodschap in de taal Annang !

    Onze "Boodschap voor een Betere Wereld" werd door de goede zorgen van ons team in Nigeria nu ook vertaald in de taal Annang (Anaang of Anang) : taal 724 !!!

    Het is uiteraard niet gemakkelijk om van onze Boodschap vertalingen te vinden in talen die we nog niet "bezitten" : 724 is dan ook al een geweldige lijst, uniek in de wereld voor een "eigen" boodschap! Maar ons team in Nigeria is nu bezig met het systematisch zoeken naar contacten in hun land en... een geweldig resultaat mochten ze ons al toesturen.

    In de vertaling zie je dat ze soms "problemen" hebben met het vertalen van bepaalde termen (bijv. talents, spirit) ... en sommige "tekens" zijn moeilijk weer te geven, maar de goede wil is er en... we laten de vertaling uiteraard weer bestuderen!

    De taal Annang (ook vermeld als Anang of Anaang) wordt gesproken door ongeveer 1,4 miljoen mensen. Je vindt ze in Nigeria in de regio Akwa Ibom, in Ikot Ekpene, Essien Udim, Abak, Ukanafun en  Oruk-Anam . (ethnologue)

    ANNANG

    Mbon nnyin edi,man ibup eli edu uwem, bko ke ufot erenmbot emi, ke nte kpukpru ndito edibode eti ifiok ukpem bwed, ye se idinamde mmc ekeme edi siohe me talents eno mmc cychc-cychc ke idaha emi ye ke mi iso-nte akwa owo, se edi idade iowan idem mmc ye owo eten k eyen eka esie ke spirit ediana ctc kiet ke urunam ye ke ifioyc,ye ke ndibakare me eno<ckpc> ukem - ukem ke idak ima yeukponc.


    Nederlands

    "Wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect."

    Thank you dear Ola !!!


    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

    13-01-2013 om 08:58 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit weekend staat vooral in het teken van "voorbereiden"  ... en "reflecties"...

    Verschillende studenten kijken uit naar tips bij "werken" , de koren wachten op het programma voor de volgende optredens en... er zijn verschillende spreekbeurten in de loop van de volgende weken ...

    Maar vandaag gaan onze gedachten - wat ons project betreft - in het bijzonder uit naar ons team in Mali dat meewerkt aan een groot landbouwproject rond herbebossing! We hebben verschillende mails gestuurd maar ... telkens weer krijgen we als antwoord dat de situatie in grote delen van het land dramatisch is. Jammer ... ze zijn zo goed op weg (hebben zelfs geen financiële steun meer gevraagd) en de teamleider heeft een job als bediende op het Ministerie van Landbouw: je ziet hoe ontwikkelingshulp ook op lange termijn kan werken. Maar dan is er die gevaarlijke situatie, die onveiligheid, die strijd...

    Niet voor niets begint onze Boodschap voor een Betere Wereld" met de woorden : "Wij willen een veilige wereld..." : dat is de primaire voorwaarde waaraan moet voldaan zijn om een kans op ontwikkeling te bieden !!!

    We houden u op de hoogte!

    FOTO : ontmoeting met Kabine uit Mali, in Brussel (aug. 2010): de auto wordt gevuld met hulpgoederen voor ons team in Mali en de kinderen in Ganbaka : vele kinderen kunnen er nu via ons project naar school ... zoalng het er veilig is...

    KLIK op de FOTO

    12-01-2013 om 09:01 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptie in het Rusthuis ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was een heerlijke dag, gisteren, in het hotel Beau Séjour te Lanklaar en in "De Lepelaar" te Neeroeteren!

    In de namiddag presenteerde ik in Lanklaar verhaal van ons project "Een Betere Wereld" en van het ontstaan van de Oude Kanaalarm aan een groep van weduwen en weduwnaars, die zich regelmatig ontmoeten om elkaar te steunen.

    FOTO : in hotel Beau Séjour in Lanklaar : een deel van de groep!

    KLIK op de FOTO

    De aanwezigen waren bijzonder geïnteresseerd in de vele aspecten van ons project en ... vroegen om er nog eens over te komen vertellen : dat doen we zeker! Beste dank ook voor de steun aan ons project : we kunnen weer heel wat kinderen blij maken !!!

    En 's avonds was er de Nieuwjaarsreceptie met het kerkkoor van Neeroeteren : een heel aangename avond met een drankje, een hapje en heel veel gezang !!! Een heel fijn gezelschap en... er waren zelfs heel "gepersonaliseerde" liederen!

    Deze namiddag is er de Nieuwjaarsreceptie voor de residenten van het Rusthuis " 't Kempken" in Stokkem : ik speel er wat achtergrondmuziek en begeleid het OKRA-koor van Stokkem . We brengen uiteraard heel wat "meezingers" ...

    Feesten ... en toch ook even een traan wegpinken : één van de residenten verliet ons deze dagen, een voormalige postbode waarvan ik het levensverhaal nog beschreef in mijn boek over de "Postgeschiedenis van Lanklaar": hij was het die in de jaren '70 de eerste "postauto" mocht ontvangen en besturen: heel fier toonde hij aan de residenten de foto waarop hij "prijkt samen met de auto en zijn zoon:  rust in vrede, Marcel ...

    11-01-2013 om 08:52 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreekbeurt ... en receptie...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het wordt (weer) een drukke dag ...

    Deze namiddag houd ik een spreekbeurt over ons project "Boodschap voor een Betere Wereld" en over het ontstaan van de oude kanaalarm in Lanklaar. We zijn dan ook "op locatie" in het hotel "Beau Séjour". Het gezelschap? Een groep van een 20-tal weduwen : zij ontmoeten elkaar regelmatig om bij elkaar steun te vinden...

    Dit gegeven deed me denken aan een foto die ik maakte ... 11 maanden geleden (februari 2012) toen de oude kanaalarm in Lanklaar er heel bevroren bij lag ...

    KLIK op de FOTO

    Deze avond hebben we "Nieuwjaarsreceptie" met het kerkkoor van Neeroeteren en bespreken we uiteraard het "paasprogramma"!

    Vanwege de verantwoordelijken van "Porta da Vida" - het dagcentrum in Limbricht waar we met ons Mannenkoor een kerstconcert gaven op 18 dec. - ontvingen we een mooie steun voor ons project : waarvoor van harte dank !!!

    En ... we bereiden ons heel degelijk voor op onze spreekbeurt aan de KHLIM : we staan er geprogrammeerd met o.a. Kristien Hemmerechts... en vele anderen...Ons thema : wil je een betere wereld, zorg er dan voor dat iedereen zijn of haar talenten ten volle kan ontwikkelen om er dan ten voordele van anderen iets mee te doen... !!!

    10-01-2013 om 09:19 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plannen ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ons team uit Nigeria stuurde ons een "inventaris" van hetgeen ze in de "pakkketjes" stoppen die ze willen uitdelen aan de vele hulpbehoevenden in het station van Agege. De frequentie hangt natuurlijk af van de middelen die ze krijgen van verschillende orgagnisaties...

    Een pakje rijst , gedroogde bonen, wat boter (indien mogelijk bij die temperatuur), een kleine 'drink' (sinaasappelsap), soms een beetje tandpasta  en bij gelegenheid een lapje stof of een afgedragen t-shirt ... Hun "richtprijs" : 6 à 8 Euro per pakje...

    We proberen in contact te komen met andere organisaties om te kijken of er een meer "gerichte" actie kan ondernomen worden en op termijn willen we ook via bijv. de ambassade van Nigeria kijken naar oplossingen... : we houden u op de hoogte !!!

    Als we dan beelden van hier naast beelden van onze buitenlandse teams plaatsen ... dan is er uiteraard altijd een soort "cultuurschok" ... maar ook tijdens de nieuwjaarsreceptie van ons OKRA-koor hadden we heel wat aandacht voor de minstbedeelden en namen we het besluit onze acties voor hen te blijven voortzetten! Waarvoor dank lieve koorleden ! En ... daar mag toch een glaasje op gedronken worden!

    FOTO : onze OKRA-koorleden (Angéline ontbrak ... en de "fotograaf" staat uiteraard ook niet op het plaatje. Suzanne schenkt koffie in en de verjaardagspralines van Annie doen de ronde!

    KLIK op de FOTO !

    09-01-2013 om 08:46 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreekbeurten voorbereiden...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De recepties met onze twee koren - OKRA en Mannenkoor Meeswijk - waren heel gezellig en dank natuurlijk aan Martino en Suzanne voor dewijn en de wafels! Nog proficiat aan Annie en dank voor de heerlijke verjaardagspralines!

    In Lanklaar hebben we de volgende 2 zondagen voorbereid en ... daar heb ik plots mijn stem verloren ... gevolg van een heel zware kou die me deze voormiddag in bed gehouden heeft : hoe lang dat geleden is ... ik weet het niet ... maar ja ... de vermoeidheid moest ooit ergens toeslaan!

    Ola en zijn team uit Nigeria hebben ons meer info bezorgd over het uitdelen van voedsel aan vooral gehandicapte "hulpbehoevenden" aan het station van Agege: die mensen komen er dagelijks samen om te kijken of ze van iemand iets kunnen krijgen om zo wat te kunnen "leven" : enkele organisaties doen hun best maar het is bijna niet te doen... Velen van hen komen met de trein: er zijn voor hen geen voorzieningen... Ik spaar u de meest aangrijpende foto's...

    FOTO : een vrouw ontvangt een pakje uit de handen van Ola: er zit een beetje voedsel in...

    Vanwege de Hogeschool in Hasselt - KHLIM - ontvingen we vandaag het rooster voor 28 februari: dan ga ik er voor een aantal studenten spreken over ons project. Dat gaan we weer stevig voorbereiden : de 20-jarigen krijgen andere aspecten te horen dan de vormelingen van ongeveer 13 jaar ...: maar eerst ie er de spreekbeurt op donderdag 10 januari, ook over ons project ... Dus ... wordt het zaak om de stem zo snel mogelijk terug te vinden !!!

    08-01-2013 om 11:54 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Repetities... recepties ... en nadenken...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag... korendag! We beginnen het Nieuwe Jaar met 2 recepties: OKRA en ons Mannenkoor met heel wat woorden van dank en de allerbeste wensen! In Lanklaar repeteren we al : daar hebben we "souper" op 20 januari...

    Woorden van dank want onze koren maken het mede mogelijk dat we heel wat mensen, hier en elders, kunnen helpen! We werken op 2 vlakken : duurzame ontwikkeling (op lange termijn) en we proberen onmiddellijke nood te lenigen. Een voorbeeld daarvan zijn o.a. onze acties op de Filioppijnen en in Lagos (Niogeria).

    Op de FOTO kun je de toestand zien die onze mensen dagelijks aantreffen op een treinstation: daar gaan ze wat voedsel uitdelen (Agege , Lagos) aan kansarmen en - vooral - gehandicapten...  Structureel kunnen we daar - jammer genoeg - niets of heel weinig aan doen...

    Zingen ... vieren ... maar ook danken en denken aan ...

    07-01-2013 om 09:24 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedsel uitdelen ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ieder jaar werken we met onze verschillende koren mee aan een zangavond ten voordele van de Vincentiusvereniging. Die doet heel veel goed werk. Maar onze buitenlandse teams worden geconfronteerd met tal van mensen die vrijwel niets hebben .

    Zo gaat ons team in Nigeria (Lagos) regelmatig wat voedsel uitdelen aan gehandicapten en mensen die geen enkele vorm van inkomen hebben en die in dat land niet op nutsvoorzieningen zoals hier kunnen terugvallen.

    Over dat initiatief van ons team publiceren we meer en... we hebben ook enkele foto's ontvangen van zo een "bedeling", aan het treinstation van Agege waar die mensen iedere dag komen kijken of er iets te "krijgen" valt ...

    FOTO : uitdeling van voedsel aan het treinstation in Agege.

    We danken nog eens extra allen die ons dit helpen mogelijk maken !!!

    06-01-2013 om 23:08 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoontjes ...
    Vandaag een telefoontje ontvangen van de dirigent van het koor van het prachtige Maria-oord Heppeneert: of ik zondagvoormiddag het orgel kan bespelen tijdens de dienst.

    En ... waar we de andere keren niet konden, gaat het nu wel! Komt eens één keer uit deze zondagvoormiddag... en Heppeneert heeft toch altijd iets aparts... De laatste keer dat we er waren met muziek, was bij de opening van de Mariamaand: die verzorgden we met ons Meeswijker mannenkoor. 

    Vieringen in het rusthuis "Heyvis" te Eisden zullen ook weer "anders" zijn : pastoor Moors overleed vandaag in de gezegende ouderdom van 97 jaar! In de kerstperiode ging hij nog voor tijdens de vieringen. En ... als we daar waren met één van onze koren om de viering op te luisteren, had hij altijd een bijzonder woordje. En toen het wat moeilijker werd zei hij soms: "Frans, als ik ergens twijfel, dan help je mij wel hé! En dat doen we dan plechtig... dan, valt het niet op!!!" Een buitengewone mens verlaat ons ...

    05-01-2013 om 23:30 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Onze 4 kleinkinderen:
    foto 1 : Maarten en Jonas
    foto 2: Thibault en Julie !
    foto 3: Thibault en Julie worden groter!
    foto 4: Julieke bij de kerstman
    foto 5: Thibault als cowboy in de turnles!
    foto 6: Julieke 31 maart 2007: ik word groter!
    foto 7: 11 april 2007: de 4 schatten van kleinkinderen samen met opa.
    foto 8: Moederdag: Kleindochter Julieke en haar mama Jill.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Startpagina !

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Thibault blaast 5 kaarsjes uit en neefje Maarten mag helpen!
    Foto

    Jonas, onze oudste kleinzoon : juli 2013
    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!