Inhoud blog
  • De Zuid-Willemsvaart historisch...
  • We maken het gemakkelijk
  • Trouwfoto 1921 de namen
  • Familiegeschiedenis
  • Test...
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    De "schatjes" Thibault en Julie op een regenachtige vakantiedag!
    Foto
    Maarten en Jonas in hun "zand-fort"!
    Foto
    Mijn schoonmoeder Mw. Anna Conings-Bocken : 98 jaar op 08-10-2007 !!! Omringd door al haar kinderen, overleden op 15 december 2007.
    Foto
    Thibault en Julie worden groter... juni 2008
    Foto
    Jonas wordt 9 en Maarten en opa vinden het ook geweldig !
    Foto
    Thibault en Julie in het ballenbad!
    Foto
    Julie leest haar Nieuwjaarsbrief op opa's schoot! 01-01-2009.
    Foto
    25 april 2009 : Julie en Thibault in Plopsa Coo tijdens de Vrijwilligersdag van Child Focus!
    Foto
    13 juli 2009 : Julie en Thibault in Kinderstad Heerlen!
    Foto
    18 sept 2009 : Opa met Julie en Thibault in Maasmechelen Village !
    Foto
    Julie in balletpakje gaat haar balletvriendjes "trakteren" op haar verjaardag!
    Foto
    Communicant Maarten bedankt zijn lieve nichtje Julie voor de mooie cadeautjes: 13 mei 2010.
    Foto
    Julie en Thibault met de trein op weg naar Brussel! 17 aug 2010
    Foto
    25 dec 2010 : Julie als "sneeuwpop(je) !
    Foto
    10 maart 2011 : Museum voor Natuurwetenschappen Brussel : Thibault aangevallen door een vleesetende dino !!!
    Foto
    20 april 2011 : Tongeren : Gallo-Romeins Museum : Jonas en Maarten met hun diploma "Archeoloog voor 1 dag"!
    Foto
    25 sept 2011: Maarten treedt in de voetsporen van zijn overgrootvader: hij volgt klarinetles en speelt op de klarinet van zijn overgrootvader Pierre Medaer!
    Foto
    03  april 2012 : Julie noteert de bestellingen voor het eten in haar "restaurant"!
    Een Betere Wereld
    Boodschap in vele talen met info, concrete projecten, vrijwilligerswerk en verslag daarover, geschiedenis van onze regio.
    30-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I: (91)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als één van de oorzaken van de Eerste Wereldoorlog geef ik altijd de "Frans-Duitse Oorlog uit 1870 -1871" aan. Het lijkt een beetje "ver van ons af" en ... ik illustreer graag alles vertrekkend van "mensen van bij ons"!

    Dus ... zoeken in welke mate België ook aan dat conflict "gelinkt" is. En ... inderdaad : ons land heeft bij die oorlog wel (gelukkig) zijn neutraliteit ongeschonden kunnen bewaren, maar ... ook in België zijn er veel soldaten gemobiliseerd geweest! En ... daar hebben we nu ook - hier bij ons - tastbare sporen van teruggevonden.

    Op het kerkhof in Lanklaar vinden we op een grafsteen een vermelding terug en een heel oud bidprentje uit Meeswijk - we kijken nu eens grondig alle details na - lezen we ook over dat conflict !

    We gaan er nog dieper op in maar tonen vandaag al het fragment van grafsteen : oud kerkhof Lanklaar. (met dank aan M. Dreesen)

    KLIK op de FOTO !

    We lezen:

    Pierre Jean CRIJNS  

    Employé de douane 

    Sous-off de la guerre 1870 

    Bocholt 1-9-1844  Lanklaer 12-5-1935

    N.B. In Lanklaar waren er steeds douaniers aan de kanaalbrug.

    30-01-2015 om 09:45 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I: (90)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als het meezit ... zijn we volgende zondag bij de vormelingen in Elen. De presentatie schiet wel op (tussendoor). Maar ... voor jongeren worden er toch wat "andere" accenten gelegd. Ze groeien op in een maatschappij die weliswaar "bol" staat van alle mogelijke geweld maar in onze Maaslandse regio lijkt het allemaal heel ver van ons af...

    Een parallel tussen 1914 en 2015 is een heel moeilijke denkoefening en een vergelijking die in heel veel opzichten niet opgaat! Toch zijn er lessen te trekken (de geschiedenisleraar spreekt weer).

    Enkele confronterende beelden van "mensen" uit hun dorp - nu 100 jaar gedleden - met familienamen die nog altijd in Elen aanwezig zijn, dat brengt alles heel dichtbij! Gesneuvelden worden herdacht maar ... bij teruggekeerden was leed (zichtbaar en/of onzichtbaar) ook heel "tekenend"!

    FOTO : De Elenaar Jean Coenen (een echte naam uit Elen) werd zwaar gekwetst en verloor een arm tijdens de "Groote Oorlog" : daar zullen we ons "verhaal" vermoedelijk mee beginnen !

    KLIK op de FOTO !

    29-01-2015 om 10:35 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Documenteren ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ziekte blijkt hardnekkiger dan gedacht ... dus veel rusten en wat achtergrondinformatie zoeken voor volgende lezingen.

    Zo was ik nu bezig met wat meer info te zoeken over "Hotel Océan" in De Panne dat in de Eerste Wereldoorlog een groot ziekenhuis was. Ook koningin Elisabeth "fungeerde" er regelmatig als verpleegster. De "link" naar onze regio ligt in het feit dat er heel wat militairen van hier ook verzorgd werden of er overleden ... en in de jaren '50 gingen wij er met ons gezin regelmatig op vakantie :  de eigenaar was toen uit Stokkem afkomstig :  de familie Steegmans.

    Tijdens de oorlog was de hoofdgeneesheer dr Antoine Depage. Toen ik wat meer info over hem zocht kwam ik bij volgend gegeven uit dat ik zeker weer zal vertellen bij gelegenheid (er zijn zoveel details dat je er natuurlijk altijd vergeet) :  zijn echtgenote Marie Picard-Depage, was slachtoffer van de Lusitania (vergaan op 7 mei 1915 : getorpedeerd door Duitse U 20 : 1198 doden). Ze kwam terug van de US waar ze fondsen verzamelde voor de militare hospitalen in België. Ze werd begraven, op vraag van Dokter Depage, in de duinen van De Panne.

    FOTO : Marie Picard-Depage

    KLIK op de FOTO

    28-01-2015 om 10:03 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoontje ...

    Het voelt raar aan ... : je ligt ziek te slapen en dan krijg je een telefoontje vanwege een vereniging om tijdens hun "Paasfeestje" (Ziekenzorg Opoeteren) een namiddag te komen vertellen over de Eerste Wereldoorlog in het kader van hun thema "Vrede, het hele jaar door".

    Dus ... agenda erbij en ... met koortsige vingers weer een notitie bij-ingeven...

    Raar ... want voor vandaag moest ik een uitvaartdienst afzeggen en morgen kan ik niet naar de uitvaart van de echtgenoot van een goede vriendin en ex-collega : sedert 1969 werken we al samen in het kader van ontwikkelingshulp ...

    Je hebt wel tijd om te denken, vele dingen te relativeren en ... je goed te voelen - klinkt vreemd als je ziek bent - in de verbondenheid met heel wat medemensen !

    27-01-2015 om 10:29 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzieken ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heel raar woord ... maar ja : dat zullen we er maar moeten bijnemen. Erger is het als je daardoor verschillende afspraken moet afzeggen : de 2 koorrepetities vandaag (hoelang is dat geleden ?) , een uitvaartplechtigheid morgen in Mariaheide (vervanger gezocht), ... en onze voorbereidingen voor de volgende lezingen ...

    Toch "studeren" we en "documenteren" we ons verder. Ik kreeg nog net een foto toegezonden van een Brrits  geweer uit WOI met daarop gemonteerd een "draadschaar" om de prikkeldraad bij het aanvallen te kunnen doorknippen : zonder veel resultaat ...

    KLIK op de FOTO ! 

    26-01-2015 om 09:05 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi commentaar in de krant ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben weer een koorts- en hoestrijke nacht achter de rug... maar we trekken ons op aan het prachtige verslag dat Nol Roberts maakte van mijn lezing van vorige donderdag in Lanaken: en ... ik moet zeggen dat hij heel goed heeft opgelet ! Bedankt ! Ik geef hier zijn tekst weer en een "actiefoto" !

                    De lezing in het CC Lanaken van gepensioneerd leraar Frans Medaer over de Groote Oorlog in het Maasland, georganiseerd door kon. GOSSU Lanaken, trekt veel volk.

    De leden, van de Kon. GOSSU Lanaken, kwamen afgelopen weekend samen, in De Kleine zaal van het Cultureel Centrum in Lanaken, waar gepensioneerd leraar en historicus, Frans Medaer uit Lanklaar, een lezing verzorgde, in beeld en klank, over de vier jaren durende invloed van de Groote Oorlog op de Maaslandse bevolking. Ook niet-leden waren aanwezig en zijn steeds welkom tijdens lezingen van de geschiedkundige vereniging. Voorzitter Jean Maenen heette de aanwezigen welkom tijdens de aankondiging van de gepassioneerde historicus en beloofde hen een boeiende avond.

    De lezing begon bij de dodelijke schoten, op het Oostenrijkse kroonprinsenpaar, afgevuurd door Gavrilo Princip in Serajevo en eindigde met een dia van de Menenpoort, het herdenkingsmonument voor militairen van het Britse Gemenebest in Ieper, waar nog steeds elke avond klokslag 20.00 uur de Last Post geblazen wordt, door klaroenblazers van de vrijwillige brandweer.
    Frans Medaer stoffeert zijn lezing met oorlogs- en soldatenliederen, waarbij het orgel bespeelt. Bij het tonen van de Menenpoort en het spelen van de Last Post stonden enkele aanwezigen op uit eerbetoon.
    Frans Medaer gaat van stad naar stad en van dorp naar dorp, om zijn lezing te doen en zorgt ervoor dat er voldoende informatie ingelast is, met betrekking tot de plaatselijke belevenissen, tijdens de ‘Groote Oorlog’, zoals het verzet van de burgemeester van Lanaken De Caritat de Peruzzis en het platbranden, op de 4e oktober 1914, van een deel van Lanaken als represaillemaatregel op die verzetsdaden, waarbij één burgerslachtoffer te betreuren viel.

    Ook briefwisseling naar het thuisfront via Nederlandse adressen, die de brieven dan, niet zonder gevaar, smokkelden naar de familie en de brieven geschreven aan oorlogsmeters, in Frankrijk kwamen ter sprake. Die ene bekende gezamenlijke kerstviering door een aantal frontsoldaten werd door Spreker aangehaald, die destijds uit hun loopgraven kwamen toen het Stille Nacht gezongen werd.
    Eveneens de, destijds onbegrepen, Shell Shock en de inzet van het strijdgas, voor het eerst ingezet in april 1915.

    Het is dit jaar, in april, honderd jaar geleden dat de Duitsers begonnen met de plaatsing van de draadversperring die op hun bevel, door de plaatselijke bevolking aangelegd moest worden, over de gehele lengte van de grens, tussen België en Nederland, van Vaals tot de kust in Zeeland. De bewoners van het Maasland kregen de uitwerking van deze geëlektrificeerde versperring duidelijk te merken. De Dodelijke Draad maakte menig slachtoffer bij burgers en dieren, maar ook bij deserterende soldaten. Tragisch was het verhaal van een jong kind dat zijn vader, aan het eind van de oorlog in 1918, zag aankomen aan de andere kant van die verfoeilijke draad en zijn vader tegemoet liep, waarbij het kind,voor de ogen van vader en moeder, de dood tegemoet liep. De oorlog was dan wel gedaan maar de draad stond nog steeds onder spanning.

    De oprichting van Monumenten, door heel België en de heldenvereringen hadden ook een plaatsje in de lezing. Na een geweldig applaus, konden de aanwezigen enkele tastbare bewijzen, waaronder oorlogskranten, van het oorlogsleed bekijken die door Frans Medaer tentoongesteld

    25-01-2015 om 08:48 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziek ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag houd ik het heel kort op mijn blog : het is - denk ik - ongeveer 12 jaar geleden dat ik nog serieus  ziek was : nu , de griep , ganse nacht hoesten, hoge koorts ...

    Dus : enkele vervangingen zoeken : orgel in Meeswijk en Leut ... doet echt raar ... En met dit mooie winterse weer kan ik alleen maar genieten van de vogeltjes die in de tuin de "vetbolletjes" opeten en de "idyllische" schilderijtjes in de sneeuw ...

    Voor jullie alvast een fijn weekend toegewenst !!!

    Toch snel een beeldje van mijn uitzicht ... geniet ervan !

    KLIK op de FOTO

    24-01-2015 om 09:56 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie commentaren ontvangen over mijn lezing in Lanaken...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De 60 aanwezigen hebben in Lanaken heel geboeid geluisterd en gekeken naar mijn verhaal over "Het Maasland en de Eerste Wereldoorlog".

    Het is raar zo over je eigen te schrijven maar ... de commentaren waren eensluidend positief : zeer boeiend, talloze anekdootjes, mooie live-muziek, ondanks het moeilijke onderwerp toch ook heel wat humor, heel emotionele momenten (vooral tijdens het lezen van tekstfragmenten...), veel eer voor "gewone" jongens die anders misschien nooit - of veel te weinig - geëerd worden, ook heel wat info over de lokale situatie...

    FOTO : een klein deel van mijn collectie voorwerpen uit de Eerste Wereldoorlog... een "decor" dat ik steeds aanbreng bij een lezing...: medailles , kogels (Franse) en "bolletjes" uit een schrapnel (Duitse en geallieerde) , een fragment van een ontploft kanon dat Theodoor Vaesen doodde en door mijn oom-ambulancier bewaard werd, de kop en de huls van een "bom" , een flesje (vermoedelijk voor yoghurt : vers opgegraven in Boezinge) ...

    KLIK op de FOTO

    En nu gaan we ons verdiepen in "andere" gemeenten  : Zutendaal , Dilsen, Elen, Maaseik, Gerdingen , Hasselt ...

    23-01-2015 om 10:50 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezing in Lanaken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn nu ongeveer 6 jaar niet meer ziek geweest en nu ... hoesten , beetje koorts, pijn in de "ledematen" ... ondanks griepspuit en ... net vanavond Lezing in Lanaken ... dus : in plaats van alles nog eens grondig door te nemen, een hele dag "rust" ...

    Maar ons blog houden we dagelijks bij !!!

    Fragmenten lezen we voor uit o.a. een brief van een soldaat - Henri FLOCH - (zie FOTO) - die als "voorbeeld" zal gefusilleerd worden : op zeker ogenblik , temidden van de waanzin van het sneuvelen van talrijke soldaten...  Zelf begrijpt hij het (natuurlijk) niet want hij is nog uit de handen van de Duitsers kunnen ontsnappen ... Hij schrijft o.a.

    (de afscheidsbrief in eigen vertaling uit het Frans)

    Mijn teergeliefde Lucie,

     Wanneer deze brief bij jou zal toekomen, zal ik gefusilleerd zijn.

    Ziehier waarom: op 27 november, rond 5 uur ’s avonds, na een hevig bombardement van 2 uur, in een loopgracht in de 1ste linie, juist wanneer we gedaan hadden met onze soep te drinken, zijn Duitsers in onze loopgraven binnengedrongen en hebben mij, samen met 2 andere kameraden, gevangen genomen. Van een moment van verwarring heb ik gebruik gemaakt om te ontsnappen uit handen van de Duitsers. Ik heb mijn vrienden gevolgd, en vervolgens, werd ik beschuldigd mijn post te hebben verlaten in tegenwoordigheid van de vijand.

    Gisterenavond zijn wij met 24 moeten verschijnen voor de Krijgsraad. 6 werden ter dood veroordeeld, waaronder ik. Ik ben niet schuldiger dan de anderen, maar er was een voorbeeld nodig.

    Mijn brieventas, met wat erin zit, zal je bezorgd worden. Met tranen in de ogen en met een geweldig pijn in mijn hart neem ik haastig afscheid van je. Op mijn beide knieën vraag ik je heel deemoedig vergiffenis voor al de pijn die ik je zal aandoen en de moeilijkheden waarin ik je zal doen terechtkomen.

    Mijn kleine, lieve Lucie, nogmaals vergiffenis.

    Ik zal nu mijn biecht spreken en ik hoop je in een betere wereld mogen terugzien.

    Ik sterf onschuldig voor de misdaad die mij ten laste wordt gelegd, namelijk als zou ik mijn post in tegenwoordigheid van de vijand verlaten hebben.

    Het is het noodlot !

    Mijn laatste gedachten gaan naar u tot het einde.

    Henry Floch

    6 soldaten (Fransen) worden op 4 december 1914 gefusilleerd bij wijze van voorbeeld ... ze worden "gerehabiliteerd" in 1921 ...

    22-01-2015 om 09:41 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Powerpoint ... gereed !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De powerpoint voor de lezing van morgenavond in Lanaken is klaar : 220 dia's (sommigen zullen heel snel voorbij-flitsen), enkele teksten (fragmenten uit frontbrieven en zelfs uit een brief van mensen die gaan gefusilleerd worden ...) , de titels van enkele "oorlogsliederen" (de noten zitten al in het geheugen opgeslagen) en enkele originele voorwerpen!

    De tekst ... vraagt men me dan ... die zit ook "gestockeerd" ...: ik hou er niet van om af te lezen ... Er zijn wel zoveel details dat we er altijd vergeten maar ... met nog 10 lezingen te gaan ... houden we het ook voor onszelf heel boeiend!

    Deze keer weer "iets" veranderd : ik volg de tocht van Belgische regimenten naar de IJzer aan de hand van de plaatsen waar jongens van de "Maaskant" (of het Maasland) hun leven lieten ... Triestig maar heel realistisch en een gelegenheid om hen te eren !!!

    Zo viel Willem Frissong bij de slag om Antwerpen ...  :  respect !

    KLIK op de FOTO

    21-01-2015 om 10:03 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de geschiedenis van ons dorp (67)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren publiceerden we uit de kadasterplannen van 1826 de "dorpskern" van Lanklaar.

    Vandaag geven we het algemene overzicht van ons dorp met zijn "langwerpige" figuur. Vele bossen en heide komen erbij "achter" het kanaal . De bossen werden later nog veel intenser aangelegd om hout te hebben voor de stutten in de koolmijn van Eisden.

    Daarvoor "knoopte" men het zand van het Kempisch plateau vast door struiken en wat bomen, anders bleef het bij stormen naar het dorp waaien (wegens de overwegende winden uit het zuid-westen) : zo kregen we ook onze bijnaam : "de Zavelknuipers" !

    KLIK op de FOTO !

    20-01-2015 om 09:08 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de geschiedenis van ons dorp (66)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 1826 werd het "Voedingskanaal" ( "Rigole Nourricière") verbreed en verdiept en alzo omgevormd tot "Zuid-Willemsvaart". Het door de Fransen aangelegde kanaal(tje) was bedoeld om een kanaal te voeden dat een verbinding zou betekenen tussen de Maas en de Schelde met als "splitsing" de waterscheidingslijn in Lozen-Bocholt.

    In datzelfde jaar verschenen nieuwe kadasterplannen: we zijn dan in de "Hollandse Tijd" !

    Op de FOTO : onze dorpskern van Lanklaar met de bocht van de Zuid-Willemsvaart, waar het brugwachtershuisje nog moest komen, en die in de jaren '30 van, vorige eeuw tot "oud kanaal" zou worden omdat men een "rechter" en breder traject zou bijmaken!

    KLIK op de FOTO

    19-01-2015 om 09:57 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de Verenigingenquiz !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zaterdag 7 maart mag ik voor het 5de jaar op rij de "Verenigingenquiz" : "Rotary Good Luck" presenteren in zaal Nieuwenborgh te Stokkem.

    Alle verenigingen uit Dilsen-Stokkem zijn weer uitgenodigd voor een heerlijke en spannende quiz-avond, de mogelijkheid om een aardige "cent" te verdienen voor hun vereniging en ... een goed doel te steunen : vorig jaar konden we een behoorlijke som bijeenbrengen voor een aangepaste rolstoelfiets voor Freya, daarvoor :o.a. Make a Wish,  ....

    Snel inschrijven want er kunnen slechts een 70-tal ploegen geplaatst worden !!!

    KLIK op de FOTO

    18-01-2015 om 08:36 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend ... voorbereidingen ...

    Het weekend beginnen we weer met het orgel spelen tijdens een uitvaart plechtigheid in Leut. We hadden ook in Lanklaar moeten gaan maar ... dat telefoontje kwam te laat ... Een "collega" zal het oplossen!

    De voorbereiding van onze lezing over "Het Maasland en de Eerste Wereldoorlog" - Cultureel Centrum Lanaken  op donderdagavond 22 januari - is voor 85% klaar : nog wat meer "Lanaker" accenten leggen en ... dan kunnen we al aan de volgende lezing beginnen te denken ...

    Uit Geel kwam nogmaals de uitnodiging om er met ons OKRA-koor te gaan zingen in een Woonzorgcentrum : dus... ergens "inplannen" en ... vervoer regelen : een programma samenstellen zal geen probleem zijn : ons repertorium telt ondertussen 190 liederen. 

    En dit weekend vergeten we de natuur niet : het is vogel-tel-weekend !

    Aan iedereen een mooi weekend toegewenst !!!

    17-01-2015 om 09:44 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke namiddag in het Woonzorgcentrum "Bessemerberg"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ongeveer 100 (!) aanwezige residenten, familieleden, personeelsleden "genoten" van de vele vertellingen bij de beelden over "Vroeger en Nu"! In de presentatie had ik - meer dan anders - aandacht geschonken aan de "kledij" : een verhaal van ongeveer 125 jaar "zich kleden" ! En ... de commentaren bij de badmode en de lingerie waren natuurlijk om van te snoepen !!!

    De nieuwjaarsbrief doet het ieder jaar opnieuw weer (telkens wat geactualiseerd) : ik heb nu June uit "Familie" de vrouwelijke JR uit "Dallas" genoemd enz ...

    FOTO : de aankondiging in de hal van het Woonzorgcentrum "Bessemerberg" in Lanaken.

    KLIK op de FOTO !

    Lieve mensen, bedankt voor jullie actief "meedoen" en voor de bijdrage aan ons project en ... tot een volgende keer !!!

    16-01-2015 om 10:00 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I: (89)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens onze lezing proberen we de "tocht " van het Belgisch leger te illustreren aan de -helaas - gevallen soldaten of via andere info : de "gewone" mens moet centraal staan.

    Vandaag de beeldzijde van een bidprentje : soldaat Hendrik CAMPSTEYN , hoornblazer , echtgenoot van Anna-E. Braeken, sneuvelde te Aerschot op 19 augustus 1914, 7 dagen na de "Slag der Zilveren Helmen", toen bepaalde regimenten van het Belgisch leger terug trokken in de richting van Leuven , Mechelen , Antwerpen ... en zoverder naar de IJzer

    KLIK op de FOTO !

    We houden ons aanbevolen voor bidprentjes van Limburgse gesneuvelden (vooral Maaslanders) : scans zijn uiteraard ook heel welkom !

    15-01-2015 om 09:47 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I: (88 A)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om onze lezing in Lanaken goed voor te bereiden proberen we ons alle "locaties" duidelijk voor te stellen. In het vorige "item" zagen we enkel Duitse soldaten op wacht staan ldichtbij de brug over de Zuid-Willemsvaart te Smeermaas.

    Vandaag een postkaart - in kleur - van voor de Eerste Wereldoorlog : het is diezelfde locatie aan het kanaal in Smeermaas maar nu werd de foto genomen op de andere oever: een prachtig "tijdsdocument !

    KLIK op de FOTO

    14-01-2015 om 08:51 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en Wereldoorlog I: (88)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat onze lezing betreft in Lanaken (volgende week)  zijn we  "in volle voorbereiding": alle mogelijke info wordt opgezocht en ... zo kwamen we ook een foto tegen van de "Duitse wacht" aan de brug in Smeermaas (Smeermaes). Een heel interessant document dat we zeker gaan tonen en... we zullen er een "moderne" foto naast leggen, kwestie van alles duidelijk te situeren.

    Tijd ... moesten we nog "meer" hebben : verschillende telefoontjes bieden info aan maar ... overal geraken is niet mogelijk!

    Vandaag proberen we toch "even" de tentoonstelling te bezoeken in Vucht: het gaat over het begin 1940 neergestorte vliegtuig : weliswaar WOII maar daar hebben we ook al een heel uitgebreide "map" over ... weeral plaats tekort in de "boekenkast" ...

    KLIK op de FOTO

    13-01-2015 om 09:19 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag... zingen ... musiceren !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Twee koorrepetities zijn er vandaag !

    Met ons OKRA-koor Meeswijk  "herhalen" we enkele liederen en kijken we een paar "nieuwe" liederen na : dan beslissen we welk(e) lied(eren) we aan ons repertorium gaan toevoegen : we zijn al aan nummer 189 !!!

    Het klinkt wat "voorbarig" maar tijdens de repetitie met ons parochiaal Mannenkoor Meeswijk kijken we vooruit naar Pasen ... !!!

    Het is altijd weer heerlijk om samen te "musiceren" !

    Dat deden we gisteren in familie ook tijdens het verjaardagsfeestje van mijn echtgenote : piano , orgel , violen , klarinet, gitaar ! En ... zingen natuurlijk !

    FOTO : kleindochter Julie speelt haar pianolesje met de handjes onder een keukenhanddoek ... : plezier beleven aan het musiceren, dat is belangrijk ! Ik speelde ooit 3 liederen achter elkaar - op aanvraag - geblinddoekt ... voor een lekker glaasje wijn !!!

    KLIK op de FOTO !

    12-01-2015 om 10:17 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    11-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vormelingen Mariaheide : Een Betere Wereld ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een boeiende namiddag geworden in de zaal naast de kerk van Mariaheide! 27 Vormelingen en hun begeleid(st)ers volgden heel geboeid de beelden en de verhalen bij de geschiedenis van ons project "Boodschap voor een Betere Wereld" !

    Natuurlijk gingen we heel sterk in op het aspect "veilige wereld" met o.a. "duiding" van de terreur waar zij vele beelden van gezien hebben, teruggrijpen naar de Eerste Wereldoorlog, de eigen "leefsituatie" , cyberpesten , Child Focus, gevaren van "chatten", enz...

    Heel wat vragen leven bij jongeren: ze worden met ontzettend veel "elementen" geconfronteerd. Een namiddag als deze geeft de mogelijkheid om eens rustig op al die aspecten in te gaan! En ... er kwamen uiteraard heel wat vragen!

    Bedankt lieve jongeren voor uw geweldige luisterbereidheid, uw interessante vragen en ... beloften om er samen een betere wereld van te maken voor iedereen ! Succes in uw verder leven !

    FOTO : samen met de vormelingen !

    KLIK op de FOTO !

    11-01-2015 om 08:41 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Onze 4 kleinkinderen:
    foto 1 : Maarten en Jonas
    foto 2: Thibault en Julie !
    foto 3: Thibault en Julie worden groter!
    foto 4: Julieke bij de kerstman
    foto 5: Thibault als cowboy in de turnles!
    foto 6: Julieke 31 maart 2007: ik word groter!
    foto 7: 11 april 2007: de 4 schatten van kleinkinderen samen met opa.
    foto 8: Moederdag: Kleindochter Julieke en haar mama Jill.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Startpagina !

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Thibault blaast 5 kaarsjes uit en neefje Maarten mag helpen!
    Foto

    Jonas, onze oudste kleinzoon : juli 2013
    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!