Inhoud blog
  • Lezing Weert voorbereiden
  • Voorbereiden
  • Voorwerpen...
  • Onze Boodschap voor een Betere Wereld in de taal OGBA: taal 908 !
  • Lezing 99 : De Groote Oorlog en actuele conflicten
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    De "schatjes" Thibault en Julie op een regenachtige vakantiedag!
    Foto
    Maarten en Jonas in hun "zand-fort"!
    Foto
    Mijn schoonmoeder Mw. Anna Conings-Bocken : 98 jaar op 08-10-2007 !!! Omringd door al haar kinderen, overleden op 15 december 2007.
    Foto
    Thibault en Julie worden groter... juni 2008
    Foto
    Jonas wordt 9 en Maarten en opa vinden het ook geweldig !
    Foto
    Thibault en Julie in het ballenbad!
    Foto
    Julie leest haar Nieuwjaarsbrief op opa's schoot! 01-01-2009.
    Foto
    25 april 2009 : Julie en Thibault in Plopsa Coo tijdens de Vrijwilligersdag van Child Focus!
    Foto
    13 juli 2009 : Julie en Thibault in Kinderstad Heerlen!
    Foto
    18 sept 2009 : Opa met Julie en Thibault in Maasmechelen Village !
    Foto
    Julie in balletpakje gaat haar balletvriendjes "trakteren" op haar verjaardag!
    Foto
    Communicant Maarten bedankt zijn lieve nichtje Julie voor de mooie cadeautjes: 13 mei 2010.
    Foto
    Julie en Thibault met de trein op weg naar Brussel! 17 aug 2010
    Foto
    25 dec 2010 : Julie als "sneeuwpop(je) !
    Foto
    10 maart 2011 : Museum voor Natuurwetenschappen Brussel : Thibault aangevallen door een vleesetende dino !!!
    Foto
    20 april 2011 : Tongeren : Gallo-Romeins Museum : Jonas en Maarten met hun diploma "Archeoloog voor 1 dag"!
    Foto
    25 sept 2011: Maarten treedt in de voetsporen van zijn overgrootvader: hij volgt klarinetles en speelt op de klarinet van zijn overgrootvader Pierre Medaer!
    Foto
    03  april 2012 : Julie noteert de bestellingen voor het eten in haar "restaurant"!
    Een Betere Wereld
    Boodschap in vele talen met info, concrete projecten, vrijwilligerswerk en verslag daarover, geschiedenis van onze regio.
    24-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bochum : Bergbaumuseum ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren waren we met 4 OKRA-leden Meeswijk een dag in het Bergbaumuseum in Bochum! Een prachtige dag en ... zeer leerrijk door de deskundige commentaren van Gerrit.

    Wat een unieke collectie! Op één dag heb je niet alles gezien. Buitengewoon was ook de ervaring "ondergronds"!  Voeg daarbij nog prachtige vergezichten vanop de 50-meter hoge schachttoren ... : een dag met een "gouden randje"!

    KLIK op de FOTO : samen met Gerrit, Hubert en Willy op het binnenplein van het museum...

    Een schitterende gelegenheidstentoonstelling over de H. Barbara gaf een extra dimensie aan dit bezoek!

    En ... zoals dikwijls ... volgt er vandaag weer een dag midden in de realiteit : in Opgrimbie mag ik het koor van Annie begeleiden tijdens de uitvaart van de moeder van organist Marc ... Onze oprechte deelneming!

    24-07-2015 om 09:08 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons "gelegenheidskoor" ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 21 juli verzorgden we de Eucharistieviering met één voor die gelegenheid samengesteld mannenkoor : Meeswijk , Eisden , Lanklaar, ...

    We poseren even op de trappen, voor de prachtige "Mijnkathedraal" van Eisden-Tuinwijk , samen met pastoor Braeken.

    KLIK op de FOTO

    23-07-2015 om 07:25 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Positieve reacties...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben heel veel positieve reacties ontvangen op het verzorgen van de Eucharistieviering in Eisden Tuinwijk ter gelegenheid van 21 juli en ook op onze "speech" aan het monument van de "Putmannen"!

    Dat doet goed! Een positieve boodschap met o.a. een oproep voor blijvend respect !

    Toch ook even een beeldje "posten" , genomen tijdens de receptie, samen met verantwoordelijken van de oudstrijders-verenigingen en voormalig senator A. Kenzeler..

    KLIK op de FOTO

    22-07-2015 om 11:37 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juli ...

    Vandaag heb ik een voor de gelegenheid samengesteld mannenkoor mogen dirigeren !

    In de prachtige "Mijnkathedraal" van Eisden Tuinwijk zongen we de plechtige Eucharistieviering ter gelegenheid van 21 juli - onze Nationale Feestdag - er het "Te Deum". Na afloop van de viering mocht ik aan het Monument van de "Putmannen" - verongelukte mijnwerkers uit de mijn van Eisden - een spreekbeurt houden.

    Hier mijn tekst ... zoals ik die ongeveer uitsprak (ik kan me moeilijk aan mijn voorbereide tekst houden) :

    21 juli 2015                         Eisden

    Dames en heren,

    Men heeft me gevraagd om hier vandaag , tijdens deze plechtigheid, enkele gedachten weer te geven rondom het zingen van het “Te Deum”.

    Op 21 juli 1831 legde Leopold van Saksen Coburg Gotha de eed af als eerste koning van de Belgen, de eerste van de 7 koningen die ons land tot nu telt : immers , op 21 juli 2013 werd prins Filip de zevende koning der Belgen.

    Wanneer we hier nu staan bij het monument van de “eerste burgers” van ons land , de “putmannen” , wil ik bij deze herdenking onze gedachten ook laten uitgaan naar de talloze slachtoffers – militairen en burgers - van de Twee Wereldoorlogen en van tal van andere conflicten en ook naar al diegenen die met gevaar voor eigen leven aan onze vrijheid en aan de welvaart van ons land meebouwden..

    Data als 4 augustus 1914 en 10 mei 1940 staan in ons geheugen gegrift. Maar op dit zelfde ogenblik maken we ook weer een vreselijk conflict mee dat op een heel andere wijze dan vroeger uitgevochten wordt. Ook nu is onze vrijheid , zijn onze rechten , onze democratie, ernstig bedreigd.

    Tijdens de Eucharistieviering met als 3-voudig thema : HULDE, RESPECT en VREDE , zongen we het “Te Deum” .

    ‘Te Deum laudamus’ (U, God, brengen wij lof) zijn de beginwoorden van een eeuwenoude lofzang waarvan de tekst lange tijd werd toegeschreven aan Sint-Ambrosius (ca. 339 – 397). Vandaag gaat men ervan uit dat de kern van de tekst van de hand is van Nicetas van Remesiana (begin 5de eeuw) en dat later verzen zijn toegevoegd.

    Het is een uitschrijven van de oproep die de apostel Paulus doet in zijn eerste brief aan Timoteüs: “Allereerst vraag ik u gebeden, smekingen, voorbeden en dankzeggingen te verrichten voor alle mensen, voor koningen en alle hooggeplaatsten, opdat wij, ongestoord en rustig, een in alle opzichten vroom en waardig leven kunnen leiden” (1 Tim 2,1).

    Wij hebben er een nieuwe dimensie aan toegevoegd : we zingen een lofzang, niet alleen gericht naar de gezagsdragers maar eigenlijk naar alle mensen !

    Het ‘Te Deum’ wordt gezongen bij plechtige gelegenheden, vooral als er aanleiding tot bijzondere dank is. Dat de hymne in ons land gezongen wordt op 21 juli (Nationale Feestdag) en 15 november (Koningsfeest) dateert van 1866, toen de katholieke Leopold II koning geworden was van België. Leopold I , de” eerste vorst van ons land is altijd Luthers gebleven!

    Sinds 2001 wordt het ‘Te Deum’ niet meer georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Maar de kerkleiding blijft het belangrijk vinden dat er gebeden wordt. Kardinaal en de bisschoppen vragen sindsdien aan de gemeenschap om deel te nemen aan de plechtige vieringen die in de kathedralen van de bisschopssteden worden georganiseerd en vandaag dus ook in onze “mijnkathedraal”!.

    100 jaar geleden woedde de Eerste Wereldoorlog in ons Land. Tijdens prachtige tentoonstellingen – zoals in het Cultuurcentrum van Maasmechelen – en tijdens de 20 lezingen die ik tot nu toe gaf over de Eerste Wereldoorlog en onze Regio – hebben we de nadruk gelegd op de mens , de militair , de burger . We kunnen nooit genoeg huldigen , we kunnen wel blijvend respect brengen!

    Tijdens WOI zorgde Koning Albert ervoor dat de Belgische soldaten eerder een verdedigende opdracht kregen , geen aanvallende zoals bijv. de Fransen waarbij het gevecht “à l’outrance” - met blinde stormlopen - honderdduizenden jonge levens eiste.

    Dat bracht mee dat de soldaten de koning eerden, dat ze respect voor hem opbrachten en … dat de gewone soldaten hem dikwijls beschouwden als één van hen.

    Hierbij wil ik toch even het verhaaltje vertellen dat mijn oom Henri Medaer noteerde in één van zijn frontbrieven. Enkele Stockheimer soldaten van de Stockheimenaren keken naar de koning tijdens één van zijn bezoeken aan het hospitaal Océan in De Panne . Toen de kanonnen begonnen te bulderen en de bommen en schrapnels dichtbij insloegen riep één van de Stokkemenaren : “Hei lange , buk diech , ze sjeete diech kapot”!

    Si non è vero , è bene trovato : als het al niet waar is – het is alleszins mooi gevonden . En … wie zijn wij om aan de woorden van Stokkemenaren te twijfelen?

    Maar een 20-tal jaren later kwam er een nieuw conflict dat weer ontelbaar vele levens eiste en nog altijd heel diepe sporen nalaat…

    De vorst … de gewone mens… de nadruk moet liggen op dit laatste woord : de mens…met zijn gevoelens , zijn verstand, zijn denkvermogen…

    Maar tegenwoordig worden wij eigenlijk een beetje geleefd…

    In zijn boodschap ter gelegenheid van 21 juli zei koning Filip onder andere : “ De sociale media brengen ons dichter bij elkaar maar … In de virtuele wereld bestaan tijd en ruimte nog amper en dat zet er ons toe aan om àlles te willen en wel onmiddellijk. Dit kan leiden tot oppervlakkige relaties, die het menselijke cement niet de tijd geven om 'zich te binden', zodat wij daar duurzaam op voort kunnen bouwen. Bovendien bereikt dit overaanbod aan informatie ons vaak in de vorm van een geformatteerd 'kant-en-klaar denken', soms ten koste van het eigen denkvermogen.”

    Een eigen denkvermogen : geen holle slogans waar “men” in gelooft. In de 30-er jaren van vorige eeuw ging een onvoorstelbaar grote massa de waanideeën van een dictator volgen zonder zich nog kritisch te durven afvragen wat er nu eigenlijk aan het gebeuren was. Slechts ten koste van heel veel doden – zowel soldaten als burgers – kon het gevaar bezworen worden.

    Die massa-indoctrinatie , dat gebeurt nu ook weer… en daarin schuilt opnieuw het grote gevaar.

    Het is dan ook van het grootste belang om een plechtigheid als deze in ere te houden , om de diepere zin ervan te begrijpen , door te geven aan de volgende generaties. Gebrek aan kennis van het verleden leidt tot nieuwe fouten .

    Vrijwel niemand van ons heeft aan den lijve ervaren wat onze soldaten doormaakten aan het front… Respect zijn we hen en vele burgers blijvend verschuldigd !

    Te Deum laudamus … in deze lofzang , gezongen in het gregoriaans , eren we allen en vragen we blijvend respect !

    Frans Medaer 21 juli 2015 Eisden Sint-Barbara

    Graag wat commentaar ...

    21-07-2015 om 21:52 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen rondom de oude kanaalarm in Lanklaar ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren eens als deelnemer meegelopen rondom de Oude Kanaalarm. Gids van dienst was Mark Dreesen , reporter en oud-leerling!

    Heel veel interessante details over de huizen, de bewoners ... en dat allemaal heel vlot verteld ! Mooi zo !!!

    FOTO : even het verhaal van Beau Séjour beluisteren op de oude draaibrug: met meer dan 30 "aanwezigen" zeker geslaagd ! Volgende zondag is er weer zo een gelegenheid...

    KLIK op de FOTO

    20-07-2015 om 09:30 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de geschiedenis van ons dorp (83)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de papieren van mijn vader Pierre Medaer , krijgsgevangene WOII en jarenlang secretaris van de Lanklaarse Oud-Strijdersvereniging, vond ik een foto : het verplaatsen van het "Monument " ("De Stein") in het begin van der jaren '70 bij de verbreding van de Rijksweg !

    Op de "Steen" vind je  o.a. de tekst van Arnold Sauwen : "Laat verbrokkelen dit graniet , heldendaden sterven niet"! Het monument "prijkt" sindsdien op het kerkplein.

    KLIK op de FOTO

    De Gemeente zorgt voor het "verplaatsen" ! We zoeken de namen nog van de "arbeiders" : ik denk iemand van Boonen te herkennen (links) en Jean Jeurissen (2de van rechts) : we zoeken ...

    19-07-2015 om 09:58 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Maasland en de Eerste Wereldoorlog (108)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog 2 dagen en dan zal het juist 100 jaar geleden zijn dat "deze" (zie FOTO) kaart verstuurd werd.

    Het was de tijd van de Eerste Wereldoorlog en alle correspondentie werd "gescreend" - om het met een heel modern woord te zeggen!

    KLIK op de FOTO

    De kaart heeft als vertrekstempel Hasselt , 20 - 07 - 1915 , tussen 10 en 11 u. in de voormiddag. De aankomststempel is uit ons dorp Lanklaer , 20-07- 1915 , tussen 17 en 18 uur : snel hé !!!

    De "opdruk" Belgien , 5 centimes op 5 Pfennig groen op "chamois".

    De "censuurstempel" is rechthoekig en vermeldt : Geprüft , Post , Überwachungsstelle Hasselt.

    Een prachtig "document" zoals we er verschillende hebben in onze collectie ! De kaart is gericht aan de heer Ludovic Nagels "à sa villa Wurfeld Maeseyck".

    18-07-2015 om 11:21 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de geschiedenis van ons dorp (82)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bladerend in ons archief kwamen we - midden in de zomer - een prachtige foto tegen uit de jaren '50 : in het "oude" kerkje van Lanklaar werd de kerststal boven het altaar geplaatst!

    We herinneren ons die Kerstdagen nog goed : eerste H.Mis om half 6 (!) 's morgens : de "dageraadsmis" ... en daarna volgden er nog 2 ... : de "kindermis" en de plechtige hoogmis die we met ons mannenkoor verzorgden !

    KLIK op de FOTO !

    17-07-2015 om 11:22 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te Deum ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 21 juli is er een Plechtige Eucharistieviering met "heldenhulde" voor de oudstrijdersverenigingen van Maasland Noord in de prachtige kerk van Sint-Barbara te Eisden.

    Ondergetekende werd gevraagd een viering samen te stellen en ... een groepje mannen op te trommelen - klinkt als de tamboers van legers in verre tijden - om o.a. het Te Deum te zingen. Marc zal het orgel spelen en zelf ... "mag" ik dirigeren ... hetgeen we overigens heel graag doen!

    Dus hebben we onze "Graduale Romanum" nog eens bovengehaald en gaan we alles mooi in orde brengen voor de viering.

    FOTO Het begin van het "Te Deum"

    Klik op de FOTO !

    16-07-2015 om 10:57 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezingen ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van "opruimen" en "voorbereiden" ...

    De "vakantieperiode" (spreken we nog altijd over... ook na 12 jaar pensioen ... wat gaat de tijd toch vlug ...) vullen we deze dagen in met "opruimen" en "voorbereiden" !

    "Opruimen" : ik heb het eigenlijk nog altijd niet geleerd: wat gooi je weg ??? Aan ieder document , ieder voorwerp, ieder boek, ieder ... hangt een "reden" vast om "het" toch maar te behouden : eigenlijk vind ik dat ik alles "ooit" nodig heb en ... dan is het er niet meer ... Presentaties , lezingen, dagreizen gidsen, ... steeds weer zijn het de "anekdootjes" die het "zout" zijn van je verhaal !!!

    "Voorbereiden" : lezingen over Wereldoorlog I in Lanklaar , Neeroeteren , Opglabbeek en Kinrooi liggen al vast. Dus gaan we ons in die "localiteiten" verdiepen : boeiend en respectvol naar de "gewone" mens toe! Een wijze raad die me kruisheer Donaat Snijders (mijn eerste directeur) steeds meegaf : "Denk aan de "gewone" mens !" Hij schreef er talloze gedichten en verhalen over...

    Dus ... aan de slag !!!

    FOTO : titelpagina van de publicatie van kruisheer D. Snijders : "De kleine ballade van de kleine man" : daarin eert hij de "gewone" mens op een heel bijzondere wijze !!!  (eigen archief)

    KLIK op de FOTO

    15-07-2015 om 11:51 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 9 juni laatstleden mocht ik gids zijn voor Missiekring Maaseik tijdens een dagtrip naar Luik. Bij de "toeristen" was er ook een voormalige klasgenoot , Mathieu Geurts. Samen met zijn echtgenote ging hij regelmatig mee op uitstap ... Ging ... want vorige week verongelukte hij...

    Mathieu kende ik als klasgenoot op Poësis en Retorica (5de en 6de jaar Grieks-Latijnse) en naderhand als postmeester in Neeroeteren. Ik kwam al eens bij hem vanuit de school, ons College, waar ik leraar was en verantwoordelijke...

    In Luik maakte ik een mooie foto van Mathieu en zijn echtgenote bij het vliegtuigje op de Place Saint-Lambert waar we samen nog lachten met de fratsen van Nanesse en Tchantchès ...

    KLIK op de FOTO

    Onze gevoelens van oprechte deelneming gaan uit naar zijn echtgenote, zijn gezin en de ganse familie, ...

    14-07-2015 om 09:17 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluk ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben het even stil gehouden ... maar deze week zijn we naar Praag geweest !

    Samen met "oma" zijn we terug van een prachtige week in Praag en omgeving met zonen, schoondochters en kleinkinderen ! Reeds 2 jaar geleden hadden we dit samen willen doen maar de ziekte van oma besliste er anders over ...

    De kids hebben zich degelijk "uitgekuurd" in de talrijke glijbanen van het zwembad: een beetje normaal met 2 zonen die vroeger talrijke medailles behaalden op zwemkampioenschappen !!! En ... opa deed (soms) dapper mee. 

    Ook was er heel wat cultuur in die prachtige stad en de omgeving en ... de dorst werd op tijd "gelaafd"!

    Hopelijk kunnen we het nog eens "ergens" over-doen !!!

    FOTO : de hele familie tijdens de "afscheidsreceptie" ! En ... we zijn weer veilig thuis... met de 3 auto's ...

    KLIK op de FOTO

    We tonen nog wel beelden en brengen nog verslag uit van bezoekjes enz... ook veel in het teken van ons project, onze presentaties en lezingen !!!

    12-07-2015 om 23:29 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagtrip naar Ieper !

    Op 3 oktober 2015 mag ik als reisleider-gids een dagtrip naar Ieper en omgeving begeleiden.

    De trip is georganiseerd door het Cultuurcentrum van Maasmechelen.

    We bezoeken zeker het Flanders Fields Museum. Daarna maken we een rondrit met bezoeken : Essex Farm Cemetery (waar o.a. John Mc Crae het beroemde gedicht "In Flanders Fields" schreef), de Yorkshire Trench and Dugout, Langemark en Tyne Cot). Afsluiten doen we onder de Menenpoort (met kranslegging) bij de Last Post die gisteren voor de 30.000ste maal geblazen werd !

    Info en plaatsbespreking (de bus begint vol te lopen ...) : Cultuurcentrum Maasmechelen 089 76 97 97

    We geven nog wel meer details !!!

    10-07-2015 om 18:44 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Presentaties voorbereiden...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er lopen weer heel wat uitnodigingen binnen voor het geven van lezingen en diverse presentaties.

    Zo is er een uitnodiging om het verhaal te doen van de Schelde-Maas-Rijnverbindingen en het Ontstaan van de Oude Kanaalarm.

    We hebben uiteraard zo een presentatie (verschillende zelfs !) maar ... als we nieuwe beelden "tegenkomen" , nemen we die gaarne op - kwestie van het ook voor ons zelf interessant te houden en ... zo leren we zelf steeds bij.

    FOTO : schema van de aanleg van de "Nieuwe" Kanaalarm in Lanklaar (in de jaren '30) en dus ook het ontstaan van de Oude Kanaalarm !

    KLIK op de FOTO !!!

    09-07-2015 om 17:47 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Boodschap: vertalen en verspreiden !

    We hebben er weer een vertaling bij : onze Boodschap in een Maleisische Minderheidstaal :

    Minangese


    “Tujuan kami adolah untuak mambangun dunia nan labiah elok sarato labiah aman dimano saluruah anak-anak mandapekan pandidiakan nan baiak sarato bisa mangambangkan bakaik mereka sapanuahnyo dan nantinyo bilo dewaso mereka dapek saliang mambantu sesamo dalam samangaik solidaritas, kapicayoan sarato saliang manghormati.”

    We zoeken zoveel mogelijk info op

    en ...

    ik denk dat we onze Boodschap voor een Betere Wereld

    nu reeds in 732 talen bezitten en verspreiden !!!

    We houden u op de hoogte en ... zoals steeds ... we speuren verder !

    08-07-2015 om 22:20 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Boodschap: vertalen en verspreiden !

    We hebben weer een versie van het Roemeens ontvangen !!! Even kijken of het algemeen "Roemens" is dan wel een aparte, lokale, variant.

    ROEMEENS

    Scopul nostru este acela de a construi o lume mai buna si mai sigura in care toti copiii sa primeasca o educatie de calitate pentru a deveni capabili sa isi dezvolte plenar talentele personale si pentru ca si acum, si mai tarziu,ca si adulti sa se poata ajuta unii pe altii intr-un spirit de deplina solidaritate, incredere si respect reciproc.

    Bij het lezen zie je heel duidelijk dat het Roemeens een "Romaanse" taal is !!!

    Nederlands

    Wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren
    onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om
    ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van
    solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    En ... zoals steeds ... wij speuren verder !!!

    07-07-2015 om 17:30 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Boodschap: vertalen en verspreiden !

    We hebben nog contacten !

    Een specialist in de taal die gesproken wordt in Würzburg" zal onze Boodschap in die taal "her- en vertalen" !

    Dat zou nr 732 worden want in Würzburg beschouwen ze "hun" taal als meer dan een dialect! We leggen het wel voor aan specialisten , en anders, wordt het een "variant" van het "'Platt-Deutsch.

    Maar het "Kölsch" mochten we van de universiteit in Keulen ook "apart" noteren. En ... in Würzburg is er niet alleen een "Alte Universität" maar ook nog een "Neue Universität"...

    Spannend... en dus houden we u - zoals gewoonlijk - op de hoogte !

    06-07-2015 om 07:37 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend
    Tijdens het weekend hebben we de verspreiding van onze Boodschap voor een Betere Wereld weer concreet opgenomen... En met succes.
    Via Zambia hebben we contact met een specialist in de taal Kituba. Dat wordt taal 731!
    We houden u op de hoogte !

    04-07-2015 om 19:55 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie-archief (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vakantie doet - en deed - wegdromen...

    In het begin van de 30-tiger jaren maakten mijn moeder Hubertine Peeters (links staande in de boot) , haar vader (mijn opa dus ... en peter) Frans Peeters een reis naar Rome. Tussenstop was uiteraard Venetiê!

    In de gondel zittend :  Maria Aerts, echtgenote van moeders broer Pol : deze laatste maakte de foto('s) en ontwikkelde ze zelf !

    KLIK op de FOTO

    03-07-2015 om 09:53 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de geschiedenis van ons dorp (81)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In deze tropisch-warme dagen een kaartje dat een klein beetje "verfrissing" aanbiedt : een postkaart, verzonden in 1913, met daarop de "Vrietselbeek".

    Vroeger werd ze rechtstreeks gevoed door de bronnen in "het Greven" maar sedert de mijnverzakkingen loopt de beek richting Eisden. De Vrietselbeek wordt nu via een duiker gevoed door water uit de Zuid-Willemsvaart (dus eigenlijk Maaswater)!

    KLIK op de FOTO

    Er werd heel wat gespeeld en gezwommen in de beek en aan de bronnen was het water drinkbaar, heerlijk fris! Ook werden er heel wat vissen gevangen, ... nu is het anders ...

    02-07-2015 om 09:40 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Onze 4 kleinkinderen:
    foto 1 : Maarten en Jonas
    foto 2: Thibault en Julie !
    foto 3: Thibault en Julie worden groter!
    foto 4: Julieke bij de kerstman
    foto 5: Thibault als cowboy in de turnles!
    foto 6: Julieke 31 maart 2007: ik word groter!
    foto 7: 11 april 2007: de 4 schatten van kleinkinderen samen met opa.
    foto 8: Moederdag: Kleindochter Julieke en haar mama Jill.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Startpagina !

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Thibault blaast 5 kaarsjes uit en neefje Maarten mag helpen!
    Foto

    Jonas, onze oudste kleinzoon : juli 2013
    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!