Inhoud blog
  • Onze Boodschap voor een Betere Wereld in de taal Cusco Quechua : taal 911 !
  • Even stilstaan...
  • Daar zijn we weer ...
  • Weer een taal erbij...
  • Onze Boodschap voor een Betere Wereld in de taal Gun: taal 910.
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    De "schatjes" Thibault en Julie op een regenachtige vakantiedag!
    Foto
    Maarten en Jonas in hun "zand-fort"!
    Foto
    Mijn schoonmoeder Mw. Anna Conings-Bocken : 98 jaar op 08-10-2007 !!! Omringd door al haar kinderen, overleden op 15 december 2007.
    Foto
    Thibault en Julie worden groter... juni 2008
    Foto
    Jonas wordt 9 en Maarten en opa vinden het ook geweldig !
    Foto
    Thibault en Julie in het ballenbad!
    Foto
    Julie leest haar Nieuwjaarsbrief op opa's schoot! 01-01-2009.
    Foto
    25 april 2009 : Julie en Thibault in Plopsa Coo tijdens de Vrijwilligersdag van Child Focus!
    Foto
    13 juli 2009 : Julie en Thibault in Kinderstad Heerlen!
    Foto
    18 sept 2009 : Opa met Julie en Thibault in Maasmechelen Village !
    Foto
    Julie in balletpakje gaat haar balletvriendjes "trakteren" op haar verjaardag!
    Foto
    Communicant Maarten bedankt zijn lieve nichtje Julie voor de mooie cadeautjes: 13 mei 2010.
    Foto
    Julie en Thibault met de trein op weg naar Brussel! 17 aug 2010
    Foto
    25 dec 2010 : Julie als "sneeuwpop(je) !
    Foto
    10 maart 2011 : Museum voor Natuurwetenschappen Brussel : Thibault aangevallen door een vleesetende dino !!!
    Foto
    20 april 2011 : Tongeren : Gallo-Romeins Museum : Jonas en Maarten met hun diploma "Archeoloog voor 1 dag"!
    Foto
    25 sept 2011: Maarten treedt in de voetsporen van zijn overgrootvader: hij volgt klarinetles en speelt op de klarinet van zijn overgrootvader Pierre Medaer!
    Foto
    03  april 2012 : Julie noteert de bestellingen voor het eten in haar "restaurant"!
    Een Betere Wereld
    Boodschap in vele talen met info, concrete projecten, vrijwilligerswerk en verslag daarover, geschiedenis van onze regio.
    31-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 503 : Onze Boodschap in de taal Mapudungun !

    Het is al een hele tijd geleden maar nu zijn we toch weer eens in Zuid-Amerika voor een uitzonderlijke vertaling. Van uit Chili ontvingen we de vertaling van onze Boodschap voor een Betere Wereld in de taal Mapudungun : taal 503 !!!

    Mapudungun is de taal van de Mapuche. Deze taal telt ongeveer 200.000 sprekers in Chili. We kregen de vertaling via een lid van ons team "Message for a Better World" namelijk Stephanie Donoso uit Chili. De vertaling werd gemaakt door Arturo Lincopi !

    MAPUDUNGUN

    Küdawyemekefiyiñ ta ka antü iñ küme mongen nieael,

    chew kom pu pichikeche kümeke ngülam ñi llowael-engün,

    fei ñi itro fillem pepilkan-nieaingün,

    amu tremkülechi che reke kom kisuwen kelluwküleael-engün

    llamniewael ka ekun mew ñi püramnieael ñi mongen.


    De Mapuche leven in het Zuiden van Chili. Hun naam bestaat uit 2 delen: "Mapu" (land) en "che" (volk). Zij noemen hun taal Mapudungun: dit woord bestaat ook weer uit 2 delen : "mapu" (land) en "dungun" (spreken). Soms duidt men volk en taal aan met het Spaanse woord "Araucano" of het Engelse "Araucanian".


    Nederlands
    Wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!


    31-08-2007 om 17:28 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 502 : Onze Boodschap in de taal Baaoeno !
    In de regio Buhi, op de Camarinen-eilanden , worden verschillende taal-varianten gesproken! We kunnen nu onze Boodschap voor een Betere Wereld weergeven in de taal Baaoeno : taal 502 !!!

    De vertaling kwam weer tot stand dankzij de hulp van ons team op de Filippijnen en de NCIP!  Dit was het begeleidend commentaar: BAAOENO was contributed by the people of Buhi, Camarines Sur in cooperation with the National Commission of Indigenous Peoples (NCIP) in Region IV. Under the office of Ms. Lee Arroyo, Regional Director of NCIP Region IV, and also with the big help of Ms. Evelyn Javier (NCIP, Pili, Camarines Sur) and Ms. Vivian Tanamor (NCIP, Buhi, Camarines Sur)… 

    Thank you!!!
     
    Baaoeno

    "A gusto namo makagibo kin maray saka ligtas nakinaban na a mga egin makakaku nin maray na edukasyon, mapakaray a kandang kadunungan o talento tanganing ngowan sagkod sa maabot na mga aldow bilang mga guran magkatinabangan sa ispiritu ka pagkauusad, tiwala saka pagrinespituwan ka kada usad"...

    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

    Nog niet gestemd voor onze levensdroom? Hier is de link! Bedankt!
    http://www.seniorennet.be/Pages/Levensdromen/detail.php?droom=1024&methode=dvt 

    27-08-2007 om 09:14 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 501 : Onze Boodschap in de taal Itawis !
    We kunnen weer verder met vertalingen van onze Boodschap voor een Betere Wereld. Deze keer ook weer een Filippijnse taal : Itawis : taal 501 !

    De taal wordt gesproken op Luzon, in zuidelijk Cagayan en telt ongeveer 130.000 sprekers !

     
    Itawis


    “Yo kayat mi e napiya entere kurug nga nakasta nga mundo, nge yo anak ira e makagillammu entere mapekat day o inammammu da se nattaruk morroffun da se kan megatu kang imamamak, kumfiyensa entere amma kakua.”


    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

    En : via de nu volgende link kun je nog altijd - indien je het vergeten was - stemmen voor de realisatie van ons project :  bedankt !

    http://www.seniorennet.be/Pages/Levensdromen/detail.php?droom=1024&methode=dvt 

    24-08-2007 om 11:26 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Betere Wereld : droom en werkelijkheid : om over na te denken!
    Heel regelmatig krijgen we een vertaling toegestuurd in een inheemse Filippijnse taal. De leden van ons team "A Better World Philippines" werken heel hard om onze Boodschap in hun regio te verspreiden in zoveel mogelijk talen EN om de doelstellingen ervan te realiseren.

    Toch worden zij heel regelmatig geconfronteerd met een heel harde realiteit die wij hier niet kennen. Ze stuurden ons een lange brief met een "update" van de actuele situatie in hun regio. Jammer genoeg wordt er hier te weinig aandacht besteed aan die realiteit... We leven met hen mee en geven hier een korte samenvatting weer van de woorden van Mary Grace: ze schreef lange brief die in het Engels was opgesteld...

    " De stad waarin ik geboren ben is nu veranderd in een slagveld waar troepen van de Filippijnse regering en Moslim extremisten elkaar bekampen. Ik heb ervaren dat in mijn geliefde geboorteplaats Mangal het ontbijt "verworden" is tot de klanken  van een vuurgevecht. Ik groeide op in deze prachtige strreek van ons eiland, één van de mooiste plekjes op aarde. Niet omdat IK daar geboren ben maar omdat de prachtige witte stranden en de blauwe lagunes je dagelijks uitnodigen om te zwemmen tussen de allermooiste vissen die je met je handen kan aanraken...

    Ik hou van deze plek ook al vormen we een kleine christelijke minderheid tussen de moslims... geen probleem ... tot enige tijd geleden ...

    Het begon allemaal met de ontvoering van een Italiaanse priester, vader Giancarlo Bossi, op 10 juni laatstleden.  Dit liet de mensen van zijn parochie Payao in shock achter. En dan begon een bloedige confrontatie waarbij 14 soldaten omkwamen: 10 van hen werden onthoofd... De pater werd ten slotte bevrijd maar de gevechten gingen verder en er zijn nu reeds tienrtallen doden gevallen in deze schitterende regio...

    Ik moet het vertellen hoewel het verschrikkelijk is, zeker als ik denk aan de talrijke burgers die zich in een uiterst gevaarlijke situatie bevinden en vooral als ik denk aan de kinderen die temidden van dit geweld moeten proberen te overleven...

    Ik hoop dat er snel een einde komt aan deze verschrikkelijke periode en dat we verder kunnen in een vreedzame samenleving..."

    Een getuigenis dat ons diep raakt... We leven met hen mee en hopen dat we met onze Boodschap van Hoop een steentje kunnen bijdragen aan vrede in de regio. Hoopgevend is alleszins dat er door de jongeren weer een nieuwe vredesmars is gepland voor het einde van dit jaar - mars in het teken van onze Boodschap -  met verzekerde deelname van jongeren uit verschillende politieke en religieuze strekkingen !!!

    20-08-2007 om 14:40 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 500 : Onze Boodschap in de taal Aeta Mag'antsi !!!
    Een heel bijzonder aantal vertalingen van onze Boodschap voor een Betere Wereld kunnen we vandaag aangeven: onze Boodschap in de taal Aeta Mag'antsi : taal 500  !!!!!

    De vertaling komt weer van ons team op de Filippijnen in samenwerking met het NCIP en de Isabela State University! Dank u! Thank you!!! Deze taal wordt slechts gesproken door ongeveer 4.200 mensen. Zij kklasseren de taal bij de taalgroep "Sambalic". Je vindt ze in de gemeenten Zambaleno van Botolan, San Marcelino en Castillejos; in de Tarlaqueno gemeenten van Capas en Bamban; in Mabalacat , Pampanga en de stad Angeles (Filippijnen).

    Steun hun acties - als je het nog niet deed - en help onze dromen waar-maken, door naar volgende link te gaan en te stemmen voor de 5 sterren : bedankt! : 

    http://www.seniorennet.be/Pages/Levensdromen/detail.php?droom=1024&methode=dvt 

    Aeta Mag'antsi


    “ Ya labay na’en manyag he’n mihay kahampatan bale’, ta ‘eme’n ya kabataan kaanakan, ay makapag-aral, bo’y ‘eme’n madiyag ya’y hilan kamuwangan ta haupan hilan, mimihang lugar ha pimiminghan, boy paniniwala, boy, pam-‘in galang bawat miha kantamu.”


    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!!!

    19-08-2007 om 15:31 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 499 : Onze Boodschap in de taal Ga'dang !
    We zijn nog slechts één taal verwijderd van de 500 ... en die komt eraan! Vandaag onze Boodschap voor een Betere Wereld in de taal Ga'dang : taal 499! Ga'dang is een taal die voorkomt op de Filippijnen en slechts ongeveer 6000 sprekers telt !

    Deze mensen wonen in de regio Solano, in de provincie Nueva Vizcaya, in de streek van de Cagayan Vallei - ook genoemd regio II - op de Filippijnen!

     
    Ga'dang

    “Yo punterya takesi makaangwa si mapia anna awan maral a maangwa sito intero a lubbung takesi ammin a abbing e makaappa si mapia a edukasyon anna dama ra a maangwa yi poray da akyad si dumokal ira ya dama ran a makka-duffun si ispirilo a matta-tata-tata, makka-kompyansa anna makkarespe-respeto.”


    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

    En ... wie nog niet stemde: hier is de link waar je onze droom kan helpen waarmaken:

    http://www.seniorennet.be/Pages/Levensdromen/detail.php?droom=1024&methode=dvt

      Bedankt!

    17-08-2007 om 13:41 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 498 : Onze Boodschap in de taal Bicol-Guinubatan.
    Het NCIP (Vereniging ter Bescherming van Inheemse Filippijnse Talen) stuurde ons weer een vertaling van onze Boodschap voor een Betere Wereld. Deze keer in de taal : Bicol-Guinubatan: taal 498 ! De taal wordt slechts door enkele duizenden mensen gesproken en komt voor in de regio Albay.

    Maak hun project waar : een "Leer- en Opvangcentrum" voor kinderen van 02 tot 06 jaar door even op de nu volgende link te klikken en daar te stemmen! Van harte dank!


    http://www.seniorennet.be/Pages/Levensdromen/detail.php?droom=1024&methode=dvt

      
     
    Bicol-Guinubatan  (Albay)

    An satong misyon magtugdok ki marhay asin ligtas na kinaban kung saen an mga aki makarisibi ki marhay na edukasyon asin maparahay an saindang mga talento tanganing ngunyan asin sa maabot na panahon pag sinda dakula na, matatabangan ninda an lambing saro na may pagkasararo, tiwala asin respeto.


    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

    16-08-2007 om 17:12 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 497 : Onze Boodschap in de taal Runyankole !
    We zijn nog eens in Afrika, meer bepaald in Uganda. Patrik Okech, een jonge journalist, vertaalde onze Boodschap voor een Betere Wereld in de taal Runyankole of Nyankore : taal 497 !!!

    Deze taal telt ongeveer 1,6 miljoen sprekers! Je vindt ze in de Westelijke Provincie,  District Ankole, ten Oosten van het Lake Edward (of Edward-Meer). 

    Contacten werden gelegd via ons team op de Filippijnen en via eigen contacten die we in Afrika hebben in het kader van ons project! Steun ook onze Afrikaanse jongeren door deze link aan te klikken en te stemmen:


    http://www.seniorennet.be/Pages/Levensdromen/detail.php?droom=1024&methode=dvt

     
    Runyankole

    "Ekijjenderera kiitu nekyokwombeka ensi enuunji, abaana boona batuunge emishomo enuungi ne’ntuunguka, babasi ku tunguka ebiiro byomumisho bakwatane no kukoragaana..."

    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

    13-08-2007 om 19:49 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 496 : Onze Boodschap in de taal Aeta Magbukun !
    We zijn bijna aan de 500 talen !!! Deze keer ontvingen we onze Boodschap voor een Betere Wereld weer in een heel lokale Filippijnse taal : Aeta Magbukun : taal 496 !!! De taal telt slechts ongeveer 5000 sprekers !!!

    De vertaling werd ons ook weer bezorgd via het NCIP, Regio III, de goede zorgen van de directeur Salong M. Sunggod en ons team "A Better World Philippines"! 

    Steun hen en ook ons project met straatkinderen en wezen in Zambia door even op deze link te klikken en je stem te geven voor de 5 sterren!  En... vertel het aan al je vrienden, contactpersonen, ... Stuur hen de link even door! Bedankt !!!

    http://www.seniorennet.be/Pages/Levensdromen/detail.php?droom=1024&methode=dvt


    Aeta Magbukun

    “ Hai nais tamuy gumawa ning mayhaug mapayapang mundo tamung hai la-at kabataan ay makapag-aral gamitin hai kanilang karunungan na tulugan ‘ti bawat may-ha ha may-sang sambayanang pagkakamay-ha pagtitiwala ta paggalang ha bawat may-ha.”


    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!


    11-08-2007 om 21:01 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 495 : Onze Boodschap in de taal Bicol Rinconada/Iriga.
    Jayson Malate uit de Filippijnen, lid van het NCIP (en vandaag is het juist de dag van de inheemse volkeren), stuurde ons weer een uitzonderlijke vertaling van onze Boodschap voor een Betere Wereld : Bicol Rinconada/Iriga : taal 495 !!!

    Zo wordt onze Boodschap verder verspreid in de Bicol-regio (Filippijnen) tot in de verste uithoeken!!!

    Steun hen en ook ons project met straatkinderen en wezen in Zambia door even op deze link te klikken en je stem te geven voor de 5 sterren!  En... vertel het aan al je vrienden, contactpersonen, ... Stuur hen de link even door! Bedankt !!!

    http://www.seniorennet.be/Pages/Levensdromen/detail.php?droom=1024&methode=dvt


    Bicol Rinconada/Iriga


    An gusto namo gumibo nin usad na trangkilong kinaban tangani a ngamin na kaiginan makapag'adal, gamiton an kanirang kadunongan na tabangan a kada usad sa usad na namamanwaan sa pagkakausad, pagtutubod, pagrespeto sa kada usad.


    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!


    09-08-2007 om 18:12 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 494 : Onze Boodschap in de taal Libon !
    Onze Boodschap voor een Betere Wereld werd weer eens vertaald in een inheemse Filippijnse taal : Libon : taal 494 ! Deze vertaling werd gemaakt door mensen uit Libon, Provincie Albay op de Filippijnen. Mevrouw Ela Pavilando zorgde voor de contacten en de vertaalster was Mw Alexia Sayson. Thank you very much !!! Naar ons werd de weg gevonden via ons team " A Better World Philippines" !!!

    Steun hen en ook ons project met straatkinderen en wezen in Zambia door even op deze link te klikken en je stem te geven voor de 5 sterren!  En... vertel het aan al je vrienden, contactpersonen, ... Stuur hen de link even door! Bedankt !!!

    http://www.seniorennet.be/Pages/Levensdromen/detail.php?droom=1024&methode=dvt


    Deze heel plaatselijke taal wordt gesproken door ongeveer 65. 000 mensen! De regio is zeer bekend om haar rijst-cultuur. Door de acties van ons team en het NCIP ( Filippijns Instituut voor de bescherming van inheemse talen) krijgen we heel wat plaatselijke medewerking... er werden ons nog vertalingen beloofd en ... er zijn er weer aangekomen: die publiceren we nog allemaal: op naar de 500 enz... !!!

    LIBON


    " Yan samon na pagmawot o pangaturugan amu yan na magkaagku nin maraay saka trangkilong kinaban na kon sarin yan ngamin na mga kaiginan may tamang natoran sa eskwelahan saka yan kayang mga talento kompletong nahasa tanganing nguwaan sagkod sa panahon nian kayang panggurang saya nagtitiranabang-tabangan dara yan espiritung pagkaorosad, tiwala saka may respecto sa lambang osad”…


    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

    06-08-2007 om 08:49 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 493 : Onze Boodschap in de taal Ibatan !

    Taal 493 : Ibatan of Ivatan is ook weer uitzondelijk: slechts een 30.000 sprekers telt deze taal. De vertaling werd ons weer bezorgd via ons team "A Better World Philippines" en het NCIP! Je vindt de taal op de Batanes-eilanden, ten Noorden van Luzon en ten Zuiden van Taiwan.

    Steun hen en ook ons project met straatkinderen en wezen in Zambia door even op deze link te klikken en je stem te geven voor de 5 sterren! Van harte dank !!!

    http://www.seniorennet.be/Pages/Levensdromen/detail.php?droom=1024&methode=dvt


    IBATAN / IVATAN


    ]“Nu ichahajey ta amnu kapatnek su mapia kanu masuhito a mundo, tapian nu tatavoj a kamutdehan am makarawat su mavij a nipatnanawan an kaparing dasya pipapiayawen uka kasulivan da, tapian an mipa markem dana cira am maparin sa a macicidung du ispiritu nu payuwan, saray an kanu mapia anib.”

    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.


    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

    05-08-2007 om 09:45 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 492 : Onze Boodschap in de taal Tingguian Sur.
    Ons team op de Filippijnen werkt hard aan de voorbereiding van het Daycare Center voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Geef hen een steuntje in de rug door volgende link aan te klikken en even te stemmen via het bolletje voor de 5 sterren : hoe meer stemmen, hoe meer kans op steun !!!

    http://www.seniorennet.be/Pages/Levensdromen/detail.php?droom=1024&methode=dvt

    Onze Boodschap werd nu door hen toegestuurd in de taal : TINGGUIAN of Ilocos Sur and Il : taal 492 !!! Deze variant wordt door slechts ongeveer 6000 mensen gesproken !!! Bijzonder dus!

     
    TINGGUIAN of Ilocos Sur and Il


    "Nan kayatmi ay matun-oyan ket naginek ay batawa, tapnon am-in ay u-ung-nga ket makaeskwela da ket makabadang da as panagtitimpeg, panagtitinalek ken panagdidinnayaw di an-in ipugaw"...

    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

    01-08-2007 om 13:16 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 491: Onze Boodschap in de taal Ndengese !
    We hebben weer een heel bijzondere vertaling van onze Boodschap voor een Betere Wereld. Ze wordt nu ook verspreid in de taal Ndengese: taal 491 !!!

    Deze taal telt slechts ongeveer 8.600 sprekers. Ze wordt gesproken in het gebied Dekese in Kasaï in de Democratische Republiek Congo!

    Help ons onze Boodschap waar te maken door te klikken op volgende link :
     
    en daar je stem uit te brengen voor de 5 sterren !!! Van harte dank!

     
    Ndengese


    "Tokopaso nde bokidji be polo bone bembanga benkfunvo bambotfumana, bakoko mpodje t'imba t'evoko bwanda bi la mvusa, batshikie bainavo t'imba toko la djokanelo, la ndjakopa ole la ndja memia.


    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!



    30-07-2007 om 21:18 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help onze droom waar te maken !!!
    Beste bezoek(st)er van onze site!

    Ons project "Boodschap voor een Betere Wereld" staat nu ook tussen de "Levensdromen" die via het seniorennet kunnen waargemaakt worden!!!

    Klik de "link" op het volgende lijntje even aan en... geef daar een waardering, liefst het bolletje bij de 5 sterren.


    Een geschreven reactie is ook altijd welkom!!!

    Hartelijke dank!

    Samen kunnen we voor heel veel jongeren het verschil maken !!!

    28-07-2007 om 00:00 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 490 : Onze Boodschap in de taal Ilanun (Maleisië)!
    De taal Ilanun komt voor op de Filippijnen als Maranao maar in Maleisië leeft een eigen variant bij slechts ongeveer 12.000 sprekers. Daarin konden we onze Boodschap voor een Betere Wereld ontvangen: Ilanun of Illanun : taal 490!

     
    Ilanun

    "A pidtaroh ami kapiya sa dunya para sa kalangon mga watah anggoh makapag-iskol usalon sa kapiyahan anggoh makatabang sa-satiman dokkiran a ngaran magkasatimanah, pagsiddik pagidsan-gidsan a addat".


    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!


    26-07-2007 om 21:04 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 489 : Onze Boodschap in de taal Manobo Matigsalug !
    Weer eens een uitzondelijke vertaling van onze Boodschap voor een Betere Wereld. Van op de Filippijnen ontvingen we een vertaling in een taal die slechts door ongeveer 30.000 mensen gesproken wordt: Manobo Matigsalug : taal 489 !!!

    De taal komt voor in de regio Davao del Norte, meer bepaald in het Zuid-Oosten van Bukidnon op Mindanao! Men wil de taal behouden want deze mensen beginnen meer en meer Cebuano te spreken. De vertaling kregen we weer dank zij onze goed contacten met ons team "A Better World Philippines", de vereniging ter bescherming van inheemse Filippijnse talen en de Isabela State University! Dit is hun dank voor onze pogingen om hen te helpen bij het opzetten van het "Learning Daycare Center" !!! Als dat lukt willen ze het ook op andere plaatsen proberen!

     
    Manobo Matigsalug

    "Gusto namun mag-istar sa pinakahilway kag pinakalinung nga lugar nga sa diin and tanan nga mga bata o (puya) unga magkatoon it mayad kag sarang makapakita kang anda ikasrang agud nga mabulingan ang mga kamal-aman o magorang sa pag-isa, pagsarig kag pagtaha o rispito sa kada isa."


    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!

    23-07-2007 om 22:15 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons project in Zambia:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ons project kreeg ook erkenning in het buitenland. Een Amerikaanse organisatie bezorgde reeds 1 ploeg een mooie uitrusting!
    Klik op de foto!

    De jongeren worden aangemoedigd hun sporttalenten te ontwikkelen samen met een schoolprogramma: leren lezen, schrijven, .... Daarom kregen ze ook de toelating op de terreinen van de High School te mogen oefenen!


    De stad Chililabombwe telt een bevolking van ongeveer 100.000 mensen waarvan 80% leeft beneden de armoedegrens . Er is een hoge kindersterfte (AIDS is een belangrijke oorzaak) en vele kinderen leven in armoede, zijn wees, leven op straat, gaan eventueel stelen, …
    Aan al deze dingen wil de groep iets doen!


    Vrijwilligers geven les in voetbal- en basketbaltraining , controleren of de jongeren regelmatig naar school gaan en onderrichten ook in het leren nemen van verantwoordelijkheid.

    Dit schrijven ze ons o.a.

    The Malalo Sport foundation was formed in the year 2003.The Foundation with its soccer academies has so far trained far produced over 60 players who are now plying their trades with the Football Associations Clubs in Zambia.

    The academy is divided into the following:-

    Under 14- have 20 players
    Under 17- have 30 players
    Under 20- have 30 players
    Since inception we have won various soccer trophies in Chililabombwe district for the Youths in the

    Je ziet dat ze fier zijn omdat ze reeds enkele trofeeën hebben gewonnen! Het geloof, de wil, de moed, het idealisme... alles is aanwezig! Met wat steun van onze kant kan er verschrikkelijk veel gerealiseerd worden.

    Wat zoeken ze zoal??? Hier hun lijstje (in het Engels maar heel duidelijk...)

    Equipment     UITRUSTING
    Note 1
    Jerseys set (1 x18) juniors 
    Jerseys set under 
    Boots 
    Balls 
    Cones 
    Socks 
    Bibs 

    Note 2

    Education    OPVOEDING/ONTWIKKELING


    Basic School(fees,books,uniforms..) 
    Secondary School 

    Note 3

    Transport / Vervoer        
    Trainings / Trainingssessies, Cursussen


    HIV/Aids(workshops for Children and their parents on the pandemic) 

    Coaching Clinics (empower of Volunteers with coaching and counseling skills) 

    Het zijn duidelijk "basisbehoeften" om hun droom te kunnen realiseren!!!

    We houden U op de hoogte !!! En ... tips zijn welkom !!!

    frans.medaer@scarlet.be

    22-07-2007 om 21:46 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons project in Zambia: "Sports for Poverty Reduction" (1)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op school in Chililabombwe.
    Klik op de foto!

    Ons team "Message for a Better World Zambia" heeft ons niet alleen de vertaling van onze Boodschap voor een Betere Wereld bezorgd maar ze proberen ook de doelstellingen van onze Boodschap te realiseren door een heel bijzondere actie.

    Ze wonen in Chililabombwe, in de Copperbelt provincie, in Zambia. In de omgeving zijn er heel veel jongeren die leven in armoede; velen zijn wees (Aids-wezen), velen brengen hun dagen door op straat, bedelend, stelend, ... zonder enige vorm van onderwijs. Sedert 2003 heeft ons team daar de "Malalo Sport Foundation" opgericht.

    Malalo is een woord uit de taal Lamba en betenkent "DROOM". Wat is de bedoeling van deze groep? Ze willen de jongeren uit de armoede halen door hen via een sport-opleiding, gecombineerd met verplicht naar school gaan, zin te geven in het leven en de kans te bieden hun talenten te ontwikkelen! Ze verwachten van hen dat ze dan later ook hun verantwoordelijkheid binnen hun eigen samenleving zullen opnemen!

    De sporten die ze met toelating van het Ministerie van Sport mogen organiseren op de velden van de Chilabombwe High School zijn voornamelijk voetbal en basketbal.

    Hier een vertaling van de tekst die ze ons toezonden in het Engels:

    ACHTERGROND

     

    De maatschappij waar de Stichting voor werkt telt voor meer dan de helft een zeer jonge populatie: kinderen en jongeren waarvoor vrijwel geen sport- en/of andere vrijetijdsaccomodaties bestaan, die leven in erge armoede en waar HIV en AIDS de bevolking decimeren. De toekomst van deze jonge generatie is zeer onzeker. Daarom wil Malalo een kans bieden om via de scouting en begeleiding van jonge voelbaltalenten een toekomst te bieden aan een aantal van hen, op weg naar een mogelijke professionele carrière. Maar ook de andere jongeren profiteren in goede zin van de opleiding. Daarbij streeft de Stchting ook naar uitwisseling van ideeën, ontmoetingen, opbouwen van duurzame vriendschap in samenwerking met jongeren van andere gemeenschappen, provincies of landen.



    Meer uitleg over hun werking en de concrete initiatieven die ze al namen in aflevering 2 !

    19-07-2007 om 13:45 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal 488 : Onze Boodschap in de taal Libon.
    Nu we terug zijn van enkele heerlijke dagen aan zee met kinderen en kleinkinderen hernemen we weer onze speurtocht naar vertalingen van onze Boodschap voor een Betere Wereld! En ... ons team uit de Filippijnen blijft voor vertalingen zorgen. Deze keer in de regionale taal LIBON : taal 488 !

    Libon is een "gemeente" in de provincie Albay op het eiland Luzon (Filippijnen). De taal telt ongeveer 66.000 sprekers! We krijgen een fantastische "collectie" van vertalingen in inheemse Filippijnse talen.

    Deze keer kwam de vertaling tot stand dank zij de steun van the Planning Department, Municipality of Libon, Province of Albay, Philippines. De vertalers waren (samen met de hulp van plaatselijke "kenners"): Ms. Ela Pavilando en Ms Alexia Sayson. Van harte dank! Thank you very much! En zoals steeds dank aan het adres van ons Filippijns team! Dit is hun bijdrage: wij kunnen van onze kant proberen hun "Day Care Center" en hun "Peace Caravan" te realiseren !!! Hun cultureel erfgoed is hun rijkdom!

    LIBON


    " Yan samon na pagmawot o pangaturugan amu yan na magkaagku nin maraay saka trangkilong kinaban na kon sarin yan ngamin na mga kaiginan may tamang natoran sa eskwelahan saka yan kayang mga talento kompletong nahasa tanganing nguwaan sagkod sa panahon nian kayang panggurang saya nagtitiranabang-tabangan dara yan espiritung pagkaorosad, tiwala saka may respecto sa lambang osad”…



    Nederlands

    wij willen een veilige wereld waarin alle jongeren onder goede begeleiding al hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen om ze nu en later ten dienste te stellen van elkaar in een geest van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect.

    EN ... ZOALS STEEDS ... WE SPEUREN VERDER !!!



    18-07-2007 om 10:47 geschreven door Frans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Onze 4 kleinkinderen:
    foto 1 : Maarten en Jonas
    foto 2: Thibault en Julie !
    foto 3: Thibault en Julie worden groter!
    foto 4: Julieke bij de kerstman
    foto 5: Thibault als cowboy in de turnles!
    foto 6: Julieke 31 maart 2007: ik word groter!
    foto 7: 11 april 2007: de 4 schatten van kleinkinderen samen met opa.
    foto 8: Moederdag: Kleindochter Julieke en haar mama Jill.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Startpagina !

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Thibault blaast 5 kaarsjes uit en neefje Maarten mag helpen!
    Foto

    Jonas, onze oudste kleinzoon : juli 2013
    Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!