Standaard BWT waterfiltersysteem in kampeerauto’s en caravans van Knaus Tabbert. Een onbekende graffitikunstenaar heeft het ooit in een notendop gezegd: stil water is muf. Omdat de transparante chemische verbinding met de formule H2O vaak wordt onderschat als "stilstaand water", hoewel het voedsel nummer één is. In België en Duitsland drinkt u vrijwel overal kraanwater zonder te aarzelen, omdat het regelmatig wordt schoongemaakt en gecontroleerd door de gezondheidsautoriteiten. De Belgische en Duitse drinkwaterverordening stelt strikte grenswaarden voor verontreinigende stoffen vast. Want: schoon water is een symbool van gezondheid en kwaliteit van leven zelfs onderweg. BWT-filtersysteem maakt water schoon en smakelijk Maar hoe zit het met uitstapjes naar het buitenland, waar de kwaliteit van het drinkwater iets te wensen overlaat? Als u een zwerfauto of een caravan bij Knaus Tabbert koopt, hoeft u zich geen zorgen te maken: vanaf het modeljaar 2020, zorgt het ruimtebesparende BWT-waterfiltersysteem voor schoon water aan boord. BWT staat voor "Best Water Technology". Het bedrijf uit Schriesheim, niet ver van Heidelberg, is gespecialiseerd in waterbehandeling, reiniging en filtratie. In Knaus Tabbert voertuigen vanaf modeljaar 2020 wordt het water gefilterd en is dus schoon, zacht en aangenaam van smaak. Bovendien worden apparaten zoals koffiemachines effectief beschermd tegen kalkaanslag. Aangename bijwerking: in de douche en wastafel zijn minder kalkvlekken. Niet alleen de nieuwe voertuigen profiteren: het BWT-waterfiltersysteem kan ook achteraf worden ingebouwd in oudere Knaus Tabbert-modellen
Schoon water is levenskracht Het aantal stoffen dat het drinkwater vervuilt, is groot. Pesticiden, nitraten, huishoudelijke chemicaliën, medicijnresiduen, ziekteverwekkers, chloor, kalk, zware metaaldeeltjes of zwevende deeltjes veroorzaken problemen. Bovendien worden tanks en waterleidingen van kampeerauto’s en caravans over het algemeen niet regelmatig doorgespoeld, waardoor er na verloop van tijd afzetting en bacteriën ontstaan aan koffieautomaten en waterkokers. Water dat lange tijd in containers en pijpen blijft, blijft niet vers. Vooral veroorzaakt hitte een film in de watertank, die een ideale broedplaats voor micro-organismen vormt. Kiemen vermenigvuldigen zich ook aanzienlijk sneller onder deze omstandigheden. Deze kiemen kunnen zich ook ophopen in pompen en kleppen.
Kalkafzetting is een ander probleem het kan de kiemvorming bevorderen. Als het water een paar dagen stil staat, is dit meestal geen probleem, maar het geeft al snel een muffe smaak. Als u echter per zwerfauto of caravan naar warme landen reist, moet u zich ervan bewust zijn dat er meer ziektekiemen ontstaan als het water te lang in de tank blijft. Alleen wanneer water luchtdicht afgesloten blijft is het nagenoeg onbeperkt houdbaar. Iedereen die regelmatig de schoonwatertank reinigt en desinfecteert, vermindert het risico van kiembesmetting. Dit schoonmaken kan het beste twee keer per jaar worden gedaan. Afhankelijk van de ouderdom en toestand van het watersysteem, zijn er reinigingsproducten en ontkalker in de gespecialiseerde handel. Controversieel is ondertussen het gebruik van zogenaamde zilverionen voor de strijd tegen ziektekiemen. Volgens recente interpretatie van de drinkwaterverordening zijn oplosbare additieven die zilverchloride bevatten problematisch. Het is maar goed dat Knaus Tabbert nu het standaard BWT-waterfilter gebruikt om dit te voorkomen, zodat het water niet langer ongezond is.
|