Inhoud blog
  • Duitse vakwerkhuizen
  • Een moderne Malibu
  • De terrassen zijn nog leeg
  • zomer aan de Bodensee
  • Pretpark
  • Een toren met kleintjes
  • Een nieuwe MAXIA bij Hobby
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    21-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Commentaar van het Caravan salon van Düsseldorf

    CARAVAN SALON 2022 met een geweldig resultaat

    Beursterrein als emotionele ontmoetingsplek

     CARAVAN SALON Düsseldorf 2022 heeft met talrijke noviteiten en innovaties, een groot aantal bezoekers en een uitstekende stemming op indrukwekkende wijze bevestigd, dat de vakantievorm ‘Caravaning’ een absolute trend is. Tijdens de tien beursdagen vergaarden 235.000 caravaning-fans uit 72 landen in 16 beurshallen informatie over het aanbod van 736 exposanten uit 34 landen. Messe Düsseldorf en de Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD) zijn meer dan blij met het geweldige resultaat. “Ondanks een economisch uitdagende setting, is het ons gelukt om bezoekers aan te trekken met een bovenmatige interesse in deze vakantievorm en daarnaast met concrete aankoopintenties kwamen. Wat vooral opviel, was de uitstekende sfeer tijdens de hele beurslooptijd, waarbij de passie voor de mobiele vrije tijd ieder moment merkbaar was. Alleen CARAVAN SALON weerspiegelt de complete, veelzijdige wereld van de caravaning,” vat Erhard Wienkamp, directeur van Messe Düsseldorf samen.

     Wat ook positief is, is het feit dat wederom veel nieuwkomers en jonge gezinnen de caravaning-beurs hebben bezocht. Voor deze doelgroep was het adviesaanbod bij de ‘StarterWelt’ ideaal, maar ook het nieuwe thema ‘Abenteuer Ausbau’ (avontuur doe-het-zelf-uitbouw) kon op veel bijval rekenen. 

     CIVD-president Herrmann Pfaff was erg tevreden over het verloop van het 61ste CARAVAN SALON: “Na twee jaren met pandemierestricties, konden we elkaar in 2022 weer onder relatief normale omstandigheden in Düsseldorf ontmoeten. Geheel naar verwachting hebben ook dit jaar veel mensen de kans gegrepen, om informatie in te winnen over noviteiten en de trends van de caravaning-branche. Haar naam als dé toonaangevende beurs heeft CARAVAN SALON weer volledig waargemaakt. De 61ste editie was niet alleen de grootste ooit, maar heeft ook qua kwaliteit en veelheid van de tentoongestelde producten en noviteiten de toon gezet. Niet eerder was de keuze aan campers, caravans en toebehoren zo groot. Bovendien heeft de beurs zich tot een belangrijk dialoogplatform ontwikkeld, waar onze branche het contact met beslissers uit de politiek en het toerisme onderhoudt, daar het economische en toeristische potentieel van de vakantievorm caravaning nog lang niet is uitgeput en verder kan worden uitgediept. CARAVAN SALON is van oudsher niet alleen een podium voor nieuwe producten, maar ook een emotionele ontmoetingsplek, zowel voor caravaning-fans als nieuwkomers. Dit aspect is in de huidige tijd nog belangrijker geworden, daar campers en caravans vrije tijd, individualiteit en dromen belichamen, en mensen met elkaar verbinden. Het is dan ook niet verrassend, dat onze manier van vakantie vieren al vóór aanvang van de pandemie in populariteit steeg en voor veel vakantiegangers niet meer weg te denken is. Een einde van de caravaning-trend is niet in zicht.

    Kortom: CARAVAN SALON heeft niet alleen bezoekers geënthousiasmeerd, maar was ook voor organisaties en exposanten een groot succes en zorgt ervoor dat we als branche de toekomst vol vertrouwen tegemoet kunnen zien.”

     Ook de exposanten van CARAVAN SALON waren overwegend zeer tevreden:

     “CARAVAN SALON 2022 is voor Hobby weer een hele succesvolle beurs geweest. We waren erg blij met de positieve feedback van journalisten en het groot aantal bezoekers op onze stand,” zegt Hobby-directeur Holger Schulz. “In het middelpunt van onze beurspresentatie stond de nieuwe Hobby Maxia Van op een VW Crafter- chassis, waarmee Hobby nu ook in het segment van premium kampeerbusjes is gestapt. Onze Beachy en zijn presentatie op strandzand, was ook de afgelopen editie een echte highlight van de beurs. We zijn dan ook extra blij, dat we met onze lichtgewicht bouwstudie Beachy Air, samen met de VW ID Buzzdie  - beide voor het eerst op een publieksbeurs gepresenteerd - een nieuw hoogtepunt hebben kunnen creëren. De beursstandplaats Düsseldorf biedt een ideaal platform voor de opmaat van ons seizoen en we willen Messe Düsseldorf bedanken voor de goede service en de geweldige gastvrijheid.”

     Dr. Holger Siebert, directeur van Euro Mobil GmbH en Trigano Deutschland KG: “Deze editie van CARAVAN SALON werd gekenmerkt door een grote interesse in producten, maar ook slechte levertijden en een hoge mate van onzekerheid met betrekking tot de toekomst. De mensen houden van de mobiele vrije tijd, en willen, ondanks duidelijk gestegen prijzen, een voertuig kopen. Dat de verkoop op deze beurs over het algemeen terug was gelopen, ligt aan het gebrek aan basisvoertuigen voor campers, en dan vooral bij de marktleider Fiat. Het wereldwijde tekort aan voertuigelektronica zorgt voor langere periodes van productiestilstand – beginnend bij de chassis- en gevolgd door de camperproducenten. Bij al onze acht merken hebben we vastgesteld, dat de klanten direct tot aankopen over willen gaan, als de levertijd kort is en de leveringstermijnen en prijzen vaststaan. Als echter de levertijd een jaar bedraagt en de handel geen leveringstermijn- en prijsgarantie kan geven, dan zijn de klanten terughoudend. Bij enkele van onze merken zijn vanwege betere leveringsmogelijkheden veel campers op een Ford-chassis verkocht, en bij het premium-merk Eura Mobil lag de focus bij hoogwaardige campers op een Mercedes-Benz-chassis.”

     “We zijn meer dan tevreden over het verloop van deze CARAVAN SALON. Onze prognoses zijn duidelijk overtroffen en onze handelaren zijn zeer enthousiast; zij hebben ons volop positieve feedback gegeven. Vooral onze meerdere merkenstrategie’ met de nieuwe basisvoertuigen van Volkswagen, Ford, MAN en Mercedes-Benz kon bij bezoekers en klanten op grote bijval rekenen en zorgde voor uitgesproken positieve verkoopcijfers. Over de gehele linie is CARAVAN SALON voor Knaus Tabbert wederom een groot succes, daar er hier in Düsseldorf optimale randvoorwaarden zijn,” aldus Gerd Adamietzki, Chief Sales Officer bij Knaus Tabbert. 

    “Als Hymer GmbH & Co. KG kunnen we op een beursweek met een uitstekend aantal bezoekers en een zeer goede sfeer op CARAVAN SALON 2022 terugkijken. De interesse in deze reisvorm is nog steeds groot: vooral de vraag naar campers met een zeer uitgebreide inrichting is groot. Ook zijn de thema’s 4-wheel drive en zelfvoorziening grote trends. Dat bleek uit de talloze persoonlijke gesprekken; het bevestigt de aanhoudend positieve trend van de branche en toont tegelijkertijd, dat we met onze premiumstrategie exact de behoefte van de veeleisende camperliefhebbers aanspreken. De beurs is een uitstekend platform voor het directe contact met handelaren, partners, klanten en geïnteresseerden. We zijn dan ook blij, dat we hier na drie jaar weer bij waren. We hebben een volledig nieuw standconcept gebruikt, dat onze positionering en de hoge standaard van Hymer, maar ook belangrijke toekomstige thema’s zoals het gebruik van duurzame materialen weerspiegelt. Daar past ook de Venture S - onze beurshighlight en een echte publiekstrekker, bij. We nemen alle impulsen mee en verheugen ons op de herfst van 2022, waarin we hopelijk veel geïnteresseerden bij onze handelspartners terugzien,” zegt Christian Bauer, voorzitter van de directie van HYMER GmbH & Co. KG.

     Bernd Wuschack, directeur Verkoop, Marketing en Klantcontact van de Carthago Gruppe: “Tegen het licht van de leverings- en prijssituatie, hadden we dit jaar gemengde gevoelens over het te verwachten resultaat. We waren daarom extra tevreden met het daadwerkelijke resultaat van CARAVAN SALON. De aandacht voor onze vakantievorm is nog steeds overweldigend, wat goed uit het groot aantal bezoekers en de positieve gesprekken op onze stands bleek. Ondanks de veranderingen, waarmee we dit jaar als geheel concept te maken hadden gekregen, werd de beurs voor ons door een hoge kwaliteit en een aangename sfeer gekenmerkt. Hier moet ook worden opgemerkt, dat de samenwerking met Messe Düsseldorf uitstekend verloopt. De bekroning voor onze handelspartners en voor ons, was de gezamenlijke beursavond op onze stand met als eregast Ralf Schumacher.” 

     “Met het oog op de economische situatie in Duitsland, zijn wij met lage verwachtingen naar CARAVAN SALON gereisd. De grote interesse van klanten heeft ons echter positief verrast. We hebben een respectabel verkoopresultaat behaald en zijn erg tevreden over het verloop van CARAVAN SALON 2022,” vat Marco Lange, directeur en eigenaar van la strada Fahrzeugbau GmbH samen.

     CARAVAN SALON is in de segmenten Toebehoren, Technische Onderdelen en Uitbouwonderdelen met de hallen 13 en 14 buitengewoon goed opgesteld. Bij geen ander evenement voor caravaning wereldwijd, vinden vakmensen en consumenten een groter, omvangrijker en internationaler productaanbod. Jürgen Vöhringer, directeur-eigenaar van Vöhringer GmbH & Co. KG zegt: “Toeleveranciers staan altijd garant voor innovaties. Het is goed om te zien, dat de vakgesprekken gedurende de afgelopen jaren duidelijk aan kwaliteit hebben toegenomen. De sfeer in de hallen is ondanks de lastige omstandigheden zoals problemen in de leveringsketen, de oorlog en inflatie heel positief. De branche ziet de uitdagingen en neemt deze met een positieve instelling aan, waarbij ook de samenhang binnen de branche goed is om te zien. We kunnen met veel plezier vaststellen, dat dit jaar het aantal bezoekers uit Oceanië, Azië en Noord-Amerika sterk is toegenomen. CARAVAN SALON was uitstekend georganiseerd.”

    Hal 3 was dit jaar het centrum van de segmenten Equipment & Outdoor en Travel & Nature. Hier werden wandelbestemmingen uit de hele wereld gepresenteerd, die op grote interesse van de outdoor-fans konden rekenen. Er was vooral veel vraag naar bestemmingen in de buurt van steden, wat bijvoorbeeld op de groepsstand van Tourismus NRW, ondersteund door het ministerie van economische zaken van deze deelstaat te merken was.

     Ute Dicks, directeur van de Duitse Wandelvereniging: “De beurs heeft aangetoond, dat de mensen binnen het wandeltoerisme op zoek zijn naar een kwaliteitsaanbod, zoals de ‘Qualitätswege Wanderbares Deutschland’, en dan het liefst in een natuurlandschap dat nog intact is. Ze hechten ook in hun vrije tijd veel waarde aan duurzaamheid. De zorgen om de veranderingen ten gevolge van het klimaat konden niet worden genegeerd. Vooral wandeltoeristen tonen zich zeer geëngageerd, om hun voetprint zo klein mogelijk te houden. Wandelwegen met een aansluitingen op het openbaar vervoer, regionale producten bij overnachtingsmogelijkheden en groene energie worden steeds belangrijker. Dat duurzaamheid ook in andere toeristische segmenten aan terrein wint, blijkt over de hele linie bij caravaning. Ook daar wordt het fundament bepaald door een natuurlandschap dat zoveel mogelijk intact is. Daarom zijn we zo blij, dat we tijdens CARAVAN SALON gezamenlijk met de Caravaning Industrie Verband de voorwaarden en kansen van een duurzaam natuurtoerisme hebben kunnen benoemen. We moeten en zullen daarbij verder blijven samenwerken, om zo onze natuur te behouden. Alleen zo zal een waardeketen binnen het natuurtoerisme mogelijk zijn.”

    “Onze deelname dit jaar aan CARAVAN SALON was een groot succes! De vraag naar Catalonië als camping- en outdoor-bestemming was enorm en ons nieuwste product, de Grand Tour van Catalonië, stond volop in de aandacht.  Voor ons was de combinatie van een stand en presentaties op het Travel & Nature CONNECTED-podium de perfecte vorm om de beursbezoekers over ons veelzijdige aanbod te kunnen informeren,” aldus een enthousiaste Montserrat Sierra, directeur van de Catalan Tourist Board – Central Europe. 

    Ole Schnack, directeur van Landvergnügen GmbH: “CARAVAN SALON is een plaats, waar wij onze klanten en Landvergnügen-partners persoonlijk kunnen ontmoeten. Hier kunnen we te midden van de beursactiviteiten ervaringen uitwisselen, gezamenlijk problemen oplossen en bijzondere verhalen delen. Ik vind het zeer verheugend te zien, dat hier vaak ‘oude’ klanten aan nieuwe geïnteresseerden uitleggen, hoe Landvergnügen functioneert. Daarvoor is CARAVAN SALON de plek bij uitstek, daar we hier mensen uit alle regionen van Duitsland, Nederland en België kunnen ontmoeten.”

     Jarle Sänder van het Wandermagazin: “Elkaar eindelijk weer, vrijwel zorgeloos, face to face ontmoeten – dat is toch geweldig! Onder de bezoekers van CARAVAN SALON bevinden zich altijd enorm veel wandel- en outdoor-fans, die graag actief in de buitenlucht zijn en het avontuur zoeken. Wij van het Wandermagazin hadden onze handen vol en hopen, dat in 2023 weer een groter toeristisch aanbod uit Duitsland en Europa in de beurshallen van Düsseldorf aanwezig zal zijn. Het zijn namelijk de landschappen en speelweides van deze regionen waar de moderne camper-, kampeerbusje- en caravaneigenaren overnachten, wandelen, klimmen of fietsen.”



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!