Inhoud blog
  • Alpenzicht
  • Veel nieuws voor 2025 bij Kabe
  • Een stevige brug over de Serein
  • Sante Vertu
  • Mooie landschappen
  • Brug over de Loire
  • Een andere stijl
  • Adria Aviva 422 PY eens wat anders
  • Breed landschap
  • Tweedehandswagens
  • Coligny in Frankrijk
  • Nieuws over pedelecs
  • Basiliek van Zweifalten
  • Aan hangsloten geen gebrek
  • Aan de haven
  • Breed landschap
  • Tickets voor het salon
  • Baseliek van Zweifalten
  • Ongevallen met vluchtmisdrijf
  • De Seine
  • Op weg
  • Nieuw bij D'Ieteren
  • Duitsland
  • Wees op uw hoede
  • Speed Pedelecs
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    16-08-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel nieuws voor 2025 bij Kabe

     

    Handige campers en slimme caravans

    – KABE lanceert haar breedste modelprogramma ooit

    Voor modeljaar 2025 presenteert KABE een reeks interessante noviteiten op het gebied van caravans en campers. De nieuwe slanke Novum Compact, de herlancering van het instapmodel Classic op Fiat-chassis en de eerste volledig geïntegreerde camper met dubbele wielen be­horen tot de spannendste campernoviteiten van dit jaar. In het caravanprogramma krijgt de instapserie Estate een uiterlijke designupgrade en worden alle KABE-caravans uitgerust met een nieuw modern keuken en slimme tv-oplossingen.

    Het jaar 2023 was een van de beste jaren in de geschiedenis van de KABE-groep. De toenemende belangstelling voor duurzame en klimaat neutrale vormen van vakantie – en niet te vergeten de binnenlands vakantie – heeft de positie van KABE als marktleider in Scandinavië in de productie van caravans en campers verder versterkt. In het caravansegment heeft KABE een indrukwekkend marktaandeel van 24 procent op de Zweedse markt, terwijl het percentage voor campers 7 procent bedraagt. Bovendien is de exportinspanning van het bedrijf zeer succesvol gebleken, met name de verkoop naar de Benelux, Duitsland en Groot-Brittannië is aanzienlijk gestegen. Een officieel bewijs van de kwaliteiten van het merk werd in januari 2024 gegeven toen KABE prachtige onderscheidingen ontving op de beurs CMT in Stuttgart. In totaal werden zes prijzen gewonnen in de prestigieuze competitie, waaronder de prijs voor ”Caravan van het Jaar 2024”.

    KABE Campers 2025

    KABE Novum Compact – korter, smaller, handiger

    De KABE Novum is een betaalbaar half geïntegreerd model met een totaalgewicht van 3,5 ton, gebouwd op de Mercedes Sprinter met AL-KO chassis en goed uitgerust met de volledige KABE-standaard. Nu wordt de Novum Compact gelanceerd, een nieuw segment in KABE’s al brede camperprogramma. Het model is 716 centimeter lang en 224 centimeter breed, dus 29 centimeter korter en 15 centimeter smaller dan de reguliere Novum. De vraag naar compacte campers groeit snel en met de Novum Compact voldoen we aan een behoefte bij veel klanten. Een iets kortere, iets smallere en iets handigere camper die makkelijk te navigeren is op de wegen en campings, vertelt Peter Vlaanderen, sales manager van onder andere Nederland en België. De Novum Compact wordt aangeboden in twee indelingen – LXL en LGB. LXL heeft een Frans bed (196x132) terwijl LGB is uitgerust met enkele bedden (196x78). Beide indelingen hebben face-to-face banken, een recht keukenblok met werkblad, gaskookplaat en afzuigkap, evenals een badkamer met toilet, wastafel en douche. Het enige dat in de praktijk het interieur van de Novum Compact onderscheidt van de gewone Novum is dat de koelkast smaller is en dat een hefbed niet als optie beschikbaar is.

    Handig in gebruik

    De compacte afmetingen in combinatie met slimme materiaalkeuzes geven de Novum Compact een laadvermogen van ongeveer 500 kilo, wat indrukwekkend is voor een premium model met watergedragen Alde-verwarming. De Novum Compact is de kleinste camper in KABE’s modelprogramma, maar maakt geen compromissen op de basiswaarden die altijd kenmerkend zijn voor de producent uit Zweden. – Dit is een echt goede camper om mee rond te rijden. We denken dat hij aantrekkelijk is voor een klant die misschien een campervan heeft en een stap groter wil zonder een hele brede camper aan te schaffen, zegt Peter Vlaanderen. De Novum Compact kan worden besteld met twee uitrustingspakketten. Het Heavy-pakket met een totaalgewicht van 4,5 ton of een Royal-pakket met extra uitrusting zoals een 170 pk-motor, KABE Air Vent, het vloerverwarmingssysteem AGS II Pro, leren stuurwiel, draadloze oplaadplaat en extra luidsprekers.

    Classic 740 T.Altijd een stap verder…

    KABE Ri810 LGB – groter trekvermogen met dubbele wielen

    Voor het eerst lanceert KABE een volledig geïntegreerde camper met dubbele wielen, dat wil zeggen dubbele achter­wielen op dezelfde as. De reden is de toenemende vraag naar de mogelijkheid om zwaardere aanhangers te trekken. Actieve camperbezitters met vrijetijdshobby’s zoals bijvoorbeeld paarden, boten, motoren of racewagens willen de mogelijkheid hebben om zware aanhangers te trekken met hun camper, zegt Mikael Blomqvist, CEO van KABE. De nieuwe KABE Ri810 LGB met dubbele wielen heeft een maximale treinlast van 7 ton, wat het hoogste toegestane gecombineerde gewicht van auto en aanhanger is. Het trekgewicht bedraagt tot 2 ton. Het model, dat is gebouwd op de Mercedes Sprinter met Mercedes eigen chassis met framebalken, kan worden geleverd met een motor van 190 pk. – De sterke motor in combinatie met de achterwie­laandrijving biedt zeer goede rijeigenschappen, vooral op winterse wegen of gladde ondergronden, zegt Mikael. De KABE Ri810 is beschikbaar in zowel Crown- als Imperial-uitvoering met een LGB-indeling met queensbed, hoekkeuken, in hoogte verstelbaar dubbel bed en gecombineerde douche en toilet in dezelfde ruimte.

    KABE Travel Master Classic 740 – een langverwachte comeback

    Dit jaar wordt de Travel Master Classic 740 herlanceerd in KABE’s modelprogramma. Classic, die veel succes heeft ge­boekt als instapmodel in de jaren 2015–2022, is terug met een nieuw uiterlijk en nieuwe specificaties, maar met hetzel­fde beproefde en gewaardeerde concept. Gebouwd op het geheel nieuwe Fiat Ducato-chassis met een 140 pk-motor, 8-traps automaat en een handige lengte van 740 cm, beschikt de serie over goede rijeigenschappen en biedt het een ervaring met veel auto-gevoel. De TMC 740 heeft een nieuw extern ontwerp met een unieke decoratie in de klassieke KABE-kleuren rood en zwart. De grijs gelakte bestuurderscabine draagt bij aan een frisse uitstraling van de serie.

    Drie indelingen

    De nieuwe Classic wordt gelanceerd in drie vertrouwde indelingen; LXL met Frans bed en de enkele bedvarianten LGB en T. Alle drie de modellen zijn half geïntegreerde campers in de 3,5-ton klasse en kunnen worden bestuurd met een gewoon B-rijbewijs. – De nieuwe Classic is waarschijnlijk de meest betaalbare modelserie op de markt met gepatente­erde KABE-kwaliteit, all-year eigenschappen en moderne techniek, zegt Mikael Blomqvist, CEO van KABE. Classic kan worden besteld met drie verschillende optiepakketten – veiligheidspakket, heavy pakket met een totaalgewicht van 4250 kilo en heavy pakket met een totaalgewicht van 4400 kilo en een motor van 180 pk.

    Deze foto is bewerkt.

    Classic 740 LXL.

    Classic 740 LGB.

    Classic 740 T.

    Deze foto is bewerkt. Altijd een stap verder…

    KABE Van – designupdate en nieuw off-road pakket

    Dit jaar is het vijf jaar geleden dat KABE haar eerste Van-model lanceerde. Het is snel populair geworden, niet in de laatste plaats vanwege de goede winterse eigenschappen, het comfortabele rijgedrag en het mooie design. Voor modeljaar 2025 is het externe ontwerp geüpdatet met een groter decor die een sportieve indruk geven. Onlangs werd een off-road pakket geïntroduceerd voor de KABE Van van de modellen 2023 en 2024. Dit pakket bevat 18-inch off-road banden en velgen, spatbordverbreders en een robuuste frontbeugel. Voor 2025 wordt dit pakket uitgebreid met onder andere elektrische opstappen, een praktische en designmatige verbetering. – Het off-road pakket vergemakkelijkt het rijden in moeilijk bereikbare gebieden. Maar de externe uitstraling wordt ook indrukwekkender, het is natuurlijk ook een designkwestie, zegt Peter Vlaanderen. Een andere nieuwigheid is het unieke verstelbare tv-montagesysteem, geplaatst tussen de voorkant van de toiletruimte en de rugleuning van de zithoek. Met een simpele druk op de knop kan de tv omhoog of omlaag worden gehaald. Andere nieuwtjes op de KABE Van zijn een vernieuwde zitgroep met nieuwe gordelhouder met verstelbare hoofdsteun en een grotere verswatertank van 91 liter.

    Overige campernieuwtjes

    Voor modeljaar 2025 wordt de garage in alle volledig geïntegreerde KABE-campers geüpdatet. Het achterste deel van de garage is herontworpen, wat zorgt voor een ruimere opbergruimte. Dit betekent ook dat de deuren van de garage groter zijn geworden, zowel in breedte als hoogte. De garagedeuren zijn nu 118 cm hoog en 95 cm breed, wat 12,5 cm hoger en 18 cm breder is dan voorheen (behalve bij de 790-modellen en Imperial 910 GB/QB). Verder zijn alle KABE-campers die zijn gebouwd op de Mercedes-Benz Sprinter bijgewerkt met nieuwe geavanceerde veiligheidssystemen. Dit komt vooral de volledig geïntegreerde modellen ten goede die nu zijn voorzien van Active Lane Keeping Assist (helpt om de auto in de juiste rijstrook te houden), Crosswind Assist (corrigeert zijwind) en Tire Pressure Monitoring (bewaakt de bandenspanning).

    KABE Caravans 2025

    KABE Estate - stijlvolle facelift

    KABE biedt vijf verschillende modelseries caravans aan – van het instapmodel Estate tot de exclusieve Imperial-caravan, eigenlijk het meest exclusieve caravanmodel van Europa. Het brede aanbod en de hoge kwaliteit hebben van KABE de meest verkochte caravan van Zweden in 2023 gemaakt met een marktaandeel van maar liefst 24 procent. Een van de noviteiten van dit jaar bevindt zich in de moderne Estate-serie die het modeljaar 2025 verwelkomt in een nieuwe frisse outfit. De betaalbare Estate-serie werd gelanceerd in 2022 en spreekt vooral nieuwe kampeerders en jonge gezinnen aan. Het strakke design en de moderne vormgeving vallen op, met name de fraaie bovenkasten die de toon zetten voor de hele caravan. Vorig jaar werden de bovenkasten verder verbeterd met nieuwe deuren in folie Grau met houten rand en zwarte streep.

    KABE Van met vernieuwd exterieur.

    KABE Van met off-road pakket. Altijd een stap verder…

    Nieuw exterieur

    De KABE Estate krijgt voor modeljaar 2025 een nieuw sportief exterieur design. – De serie krijgt een geheel nieuwe decals-set met 3D-gevoel die een stijlvol statement vormt, zegt Peter Vlaanderen, salesmanager voor onder andere Nederland en België. Het rechte design van vorig jaar is vervangen door vloeiende lijnen die snelheid en vooruitgang uitstralen. Net als voorheen heeft de Estate veel standaarduitrusting, waaronder water gedragen vloerverwarming met Alde Compact verwarmingselement, tv-antenne, stereo, ingebouwde luidsprekers, router, USB-aansluiting en een skivak met een externe vergrendelbare klep. De KABE Estate is beschikbaar in dertien indelingen.

    Slimme tv-oplossing in alle caravans

    Veel mensen willen hun favoriete serie ook onderweg kunnen bekijken. Daarom heeft KABE de tv-oplossing dit jaar prioriteit gegeven in het modelprogramma. – Alle caravans hebben nu een instap met een nieuw ontwerp. Het tv-statief is geplaatst op de wand bij de entree en kan eenvoudig worden uitged­raaid, legt Peter Vlaanderen uit. Het nieuwe ontwerp maakt het mogelijk om een tv tot 32 inch te hebben. De indelingen CTDL en CXL behouden hun slimme tv-oplossing met het op-en-neer verstelbare tv-montagesysteem geplaatst in de rugleuning van de zithoek. Hier kan je de tv omhoog of omlaag brengen met een simpele druk op de knop. Standaard bij alle KABE-caravans wordt een tv-antenne met versterker en een router geleverd die het gebruik van streamingdiensten eenvoudig maakt.

    Stijlvolle en functionele keukens

    Voor modeljaar 2025 krijgt de keuken in alle KABE-caravans een smakelijke update die de ervaring in misschien wel het belangrijkste gedeelte van een recreatievoertuig verbetert. – De keuken is vaak het hart van een caravan. De interesse om te koken tijdens de vakantie neemt toe en met de keuken-noviteiten van dit jaar verbeteren we zowel de functionaliteit als de esthetiek, zegt Peter Vlaanderen. De focus ligt op schone lijnen en naadloze overgangen. Zijkanten en lijsten zijn minder zichtbaar gemaakt om een homogeen geheel te geven. De keukenkastjes hebben zwarte handgrepen die mooi in het geheel passen. Op Royal en Imperial zit een afstand tussen de vloer met verlichting. De afstand zorgt voor ruimte voor de voeten, wat een betere werkhouding bij het keukenblad creëert.

    Gas-under-Glass kookplaat – unieke noviteit!

    De luxe Imperial-caravans krijgen de exclusieve keukenmengkraan die we herkennen van de Imperial-campers van vorig jaar. In de Imperial vinden we ook een andere interessante noviteit, namelijk de kookplaat Gas-under-Glass. Deze heeft twee gaspitten en een inductiekookplaat – alles mooi verborgen onder de gladde kookplaat. – Het is zowel esthetisch aantrek­kelijk als eenvoudig schoon te maken. Gas-under-Glass is een spannende innovatie die we als eerste in de caravanmarkt introduceren, zegt Peter Vlaanderen.

    Nieuwe hoekkeuken

    Verder wordt er een geheel nieuwe hoekkeuken aangeboden als optie voor de modellen 560 XL en 600 XL in de Edelstenen-, Royal- en Imperial-series. In de serie Edelstenen en Royal heeft KABE een nieuwe module ontwikkeld met een hoekkookplaat voor de kleinere keukens. – Ook de oven is nieuw, een fraai model met glazen front dat een moderne indruk geeft, voegt Peter toe. Vier modellen in de Edelstenen-serie krijgen een nieuwe rechte kookplaat. Ook de Estate wordt geüpdatet met een rechte kookplaat met drie gaspitten. Als optie in de kleinere Royal-caravans is er een kookplaat met twee gaspitten en een inductiekookplaat. Dit jaar zijn bijna alle KABE-caravans uitgerust met koelkasten van Thetford. Een verdere verbetering is dat alle caravans nu standaard worden geleverd met de grote koelkast.Altijd een stap verder…

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 19/08-25/08 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 05/08-11/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!