Inhoud blog
  • een interieur
  • even een ander werkje
  • De terrassen zijn nog leeg
  • zomer aan de Bodensee
  • Pretpark
  • Een toren met kleintjes
  • Een nieuwe MAXIA bij Hobby
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    29-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunlight nieuwe modellen 2020
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sunlight

    Voor het modellenjaar 2020 heeft de fabrikant uit Neustadt zijn zwerfauto’s weer wat opgewaardeerd en een aantal toebehoren in de opstap reeks toegevoegd. Zwervers zullen zeker hun gading vinden in de 5 verschillende reeksen, aan de jubileum modellen mogen ze zeker niet voorbij gaan.

    Snel en beweeglijk

    Wie een compacte zwerfauto zoekt zal zeker iets vinden bij de Camper Vans van Sunlight. De CLIFF is het bekijken waard, de prijs maakt hem nog aantrekkelijker. Het interieur is in licht houtdecor wat het ruimtelijk effect beïnvloed. Samen met een knappe keuken is hij het nieuwste product voor 2020. Er zijn 4 indelingen in het aanbod met lengtes van 5,41 m tot 6,36 m. In het interieur kan men zowel dwarsbedden, enkele bedden en stapelbedden vinden.

    De “Van” van Sunlight is 18 cm smaller dan de halfintegrale, doch biedt hij nog voldoende woonruimte. Door zijn geringere afmetingen weegt hij ledig iets minder ten voordele van de lading. Hij is gebouwd op een Fiat chassis als V60 en 5,99 m lang met dwarsbed en de V66 heeft met zijn lengte van 6,65 m enkele bedden. Ze hebben eveneens het lichte houtdecor voor het interieur. Voor 2020 hebben de nieuwe bovenkasten automatisch sluitende deuren.

    Integrale

    De architecten van Sunlight bedachten voor de integrale en halfintegrale talrijke verbeteringen, daar komen nog 2 nieuwe indelingen bij. De succesmodellen van deze kampeerauto’s zijn de 7 m lange T67S en de I67S. Beklede vensters aan de keuken in dezelfde kleur als het aanrecht zijn in alle wagens voorzien. Achterin kregen de wanden aan de bedden een stofbekleding dat geeft een warmer gevoel in de slaapkamer. Aan de zijkant van de zitbank in de A70 is een deurtje gemaakt, handig om schoenen te bergen. Er zijn betere matrassen op de bedden.

    Goed om weten dat: alle Sunlight wagens uitgerust zijn met ABS. ESP, airbag, ERD, versterkt polyesterdak en achterwand, zeker niet vergeten dat de fabrikant 7 jaar garantie geeft op de waterdichtheid.

    29-05-2019 om 22:08 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dethleffs model 2020

    Kampeerauto

    Globeline T 6613

    Het meest opmerkelijk aan deze nieuwe productie van Dethleffs is dat de Globeline T 6613 op Mercedes Sprinter is gebouwd. De fabrikant uit Isny koos voor een compacte halfintegraal, bedoeld voor een koppel dat zich met wat meer luxe en comfort wil laten vertroetelen. De architecten kozen voor de succesvolle indeling met enkele bedden plus een hefbed boven de zitgroep. Het meubilair is luxueuze afgewerkt met 2 kleurige bovenkastdeurtjes als blikvanger. Als opbouw en interieur is het zo ongeveer een luxe uitgave van de Pulse 6811LB. Natuurlijk zijn er enkele extra’s in voorzien zoals verwarmde watertank en de meer en meer gebruikte 0,7 m buitendeur met een raampje. Het voorgestelde type heeft een zwarte stuurcabine, wat zeer opvallend is en zeker met de Mercedes snoet, het is wel een optie. Achterin is een garage met een redelijk grote deur. Het Mercedes basisvoertuig heeft zo ongeveer alles wat tegenwoordig aan rij- en veiligheidssystemen te vinden is.













    26-05-2019 om 21:57 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dethleffs modellen 2020

    Kampeerauto’s

    Nieuw bij de Trend

    Nieuwe indelingen T/I6617 EB en T/I6717 DBL bij de halfintegraal en integraal modellen en het alkoof type Trend A7877-2 schitterender

    De Trend heeft zich ontwikkeld tot een bestseller in het kampeerautoprogramma van Dethleffs. In het nieuwe modeljaar 2020 krijgen de halfintegraal en de integraal modellen twee nieuwe indelingen: een populaire enkel bed indeling met een ruime garage en een eilandbed indeling met een trendy loungezitgroep. Beide indelingen blijven onder een lengte van zeven meter en een MTM van 3,5 t. Het grootste familielid uit de reeks, de Trend Alkoof A 7877-2, krijgt in het nieuwe modeljaar een opwaardering en kenmerkt zich door een chique look, verbeterde details en extra, praktische toebehoren.

    Nieuwe indeling Trend T/I6757 DBL

    De T/I 6757 DBL is 695 cm lang en zijn MTM ligt onder 3,5 t. De moderne en nieuwe indeling van de zitgroep met tegenoverliggende banken in de lengte geeft het voertuig meer bewegingsvrijheid. Een ander pluspunt is de ruime badkamer, die door middel van schuifdeuren van de woonruimte wordt afgescheiden. Terwijl de integraal modellen het hefbed standaard aan boord hebben, kan men bij de T 6757 DBL optioneel een hefbed voor twee personen bekomen.

    Nieuwe indeling Trend T/I6617 EB

    Deze indeling beleefde al in januari 2019, op de CMT in Stuttgart, zijn première. Hij heeft enkele bedden, een lengte van 696 cm en een MTM van 3,5 ton, een garage. De Trend T/I 6617 EB heeft een grote badkamer met douchecabine. Bij het binnengaan van het voertuig krijgt u meteen een open gevoel van ruimte door het vrije zicht tot achterin. De integraal beschikt standaard over een hefbed voor twee volwassenen.

    De Trend A7877-2

    Voor het nieuwe modeljaar 2020 is dit model, met zijn 860 cm het langste Trendfamilielid, niet alleen optisch verbeterd, maar valt hij ook op door zijn vele nieuwe, praktische details. Er zijn 6 volwaardige zitplaatsen en bedden. Bovendien is hij met zijn dubbele vloer geschikt om het hele jaar door mee te reizen. Met zijn MTM van vijf ton biedt hij extra veel ruimte. Voor het nieuwe modeljaar heeft de gezinsalkoof nu een frissere en moderner uitzicht. In het interieur werd hier en daar het Welsh White gebruikt. De pvc-vloer heeft nu een, lichtgrijze natuurtint en het laminaat van de tafel en het aanrecht heeft een nieuw uiterlijk gekregen. De keukenachterwand in gelakt plexiglas heeft achtergrondverlichting. Verbeterde details maken het interieur helemaal af. Het interieur van de Trend A 7877-2 ziet er veel leuker uit.

     

    26-05-2019 om 21:06 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekeind Zonhove 21-23 juni 2019
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weekeind Zonhove 21-23 juni 2019

    Vrijdagmiddag 21 juni:
     We komen samen bij: 
     
    Camping Holsteenbron  Hengelhoefseweg 9 3520 Zonhoven Aankomst tussen 10 en 22 uur 
     honden zijn toegelaten mits aan de leiband!  Vergeet uw fiets niet! Samenkomst in Kantine van de camping.

    Zaterdag 22 juni:
     Fietstocht  “happen en trappen”: we starten op de camping en fietsen van de ene lekkernij naar de andere. Alles samen een lekkere en gezonde maaltijd! (soep, hoofdgerecht, dessert). Terug op de camping rond 17 uur. (ong. 50 km in verschillende etappes) 
     
     Zondag 23 juni:
     -fietstocht van ongeveer 25 km in de omgeving.  
     
    Prijs
     Op basis van:
      2 personen per motorhome:      € 65 Per Persoon
       1 persoon per motorhome:  € 83 Per Persoon
     Inclusief:
     2 overnachtingen op camping Elektriciteit Happen en trappen tocht 
     
    Programma
    Bij problemen onderweg: 
     0473 36 05 78  (Luc en Heidi)
     
    Hoe inschrijven? Neem eerst contact op met Heidi en Luc om uw deelname te bevestigen. (0473 36 05 78 na 19 uur of reymenengels@skynet.be 
     Uiterste inschrijvingsdatum: 10 juni 2019!
     
     
    Het verschuldigde bedrag kan u dan overschrijven op de rekening van De Zwervers:  BE88 7755 9103 2741 Met vermelding van uw naam, welke activiteit (Zonhoven in dit geval) en het aantal personen. 

    26-05-2019 om 20:04 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dethleffs nieuwe modellen 2020
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dethleffs

    Nieuwe caravan modellen 2020

    “Niet zonder mijn gezin!" besloot Arist Dethleffs in 1931. Hij bouwde toen de eerste caravan van Duitsland, die hij toen nog "kampeerauto" noemde, omdat de fabrikant van skistokken en zwepen zijn gezin tijdens lange dienstreizen bij zich wilde hebben. Het begrip "vrije tijd" kenden toen slechts enkelingen, gezinsvakantie was een privilege en het toerisme stond nog in de kinderschoenen. Met de uitvinding van de Dethleffs caravans begon een nieuw tijdperk, vooral voor de onderneming, die zich op een bepaald moment volledig aan de productie van caravans en later ook van kampeerauto's wijdde. De pioniersgeest van Arist Dethleffs is ook tegenwoordig nog in de onderneming merkbaar: in de permanente verdere ontwikkeling van series, in talloze innovaties en natuurlijk centraal in het campingverhaal: het gezin. Van meet af aan is het bedrijf nauw verbonden met de plaats lsny in Allgàu' Door zijn engagement als "vriend van het gezin" blijft het merk zich concentreren op zijn kerntaak. ln lsny worden naast kampeerauto’s en caravans van het merk Dethleffs ook buscampers en Urban Vehicles van de merken Pössl en Crosscamp ontwikkeld en geproduceerd.

     

    Twee nieuwe compacte indelingen voor 2020

    c'joy en c'go hebben nieuwe indelingen voor beginnende kampeerders, overstappers of koppels die op zoek zijn naar compacte en lichte caravans.

    c'joy 420 QSH met keuken achterin en dwars tweepersoonsbed aan de voorzijde. c'go 475 FR met een rondzitgroep aan de achterzijde een Fransbed.

    De c'joy is met een breedte van 212 cm de smalste caravan in zijn klasse met opbouwlengten van 493 tot maximaal 593 cm. Andere types tot 2.50 m breed vinden we in het gamma. De opbouwlengten variëren van 498 tot 672 cm met een indeling die twee hefbed indelingen biedt. Beide indelingen zijn ontworpen voor paren en de zitgroepen kunnen indien nodig optioneel heel eenvoudig tot bedden worden omgebouwd. De c'joy 420 QSH Deze smalle en compacte indeling heeft een totale lengte van 612 cm en een opbouwlengte van 503 cm. Aan de voorzijde bevindt zich een dwars tweepersoonsbed, dat eenvoudig te bereiken is via een opstap. Bijzonder praktisch is de keuken achterin met daarnaast de badkamer.

    c'joy hebben een eenvoudige inrichting, maar met alles erop en eraan, met compacte afmetingen en een laag gewicht keren we terug naar de oorsprong van het kamperen. Hij heeft alle kampeerbenodigdheden aan boord in de gebruikelijke Dethleffs kwaliteit, maar met het oog op een aantrekkelijke prijs en het gewicht zijn alle zaken weggelaten die hem zouden overbelasten.

    De c'go 475 FR

    Deze indeling is 230 cm breed en heeft een opbouwlengte van 558 cm. Hij heeft een Fransbed aan de voorzijde met daarnaast een badkamer met open wasgelegenheid. Aan de achterzijde bevindt zich een rondzitgroep, die net als de keuken genoeg ruimte voor koppels biedt

    ln het modeljaar 2018 is de c'go volledig herzien. De reeks is in het bijzonder gericht op nieuwkomers in het kampeersegment. Sinds begin 2019 is het gamma verrijkt met twee hefbed-indelingen. Ondanks de overzichtelijke afmetingen biedt hij veel ruimte dankzij een hefbed boven de zitgroep en door een stahoogte binnenin van 208 cm heeft u ook nog veel ruimte boven uw hoofd.

     

    De nieuwe Nomad

    De reeks bestaat uit 12 indelingen, waarvan 2 nieuwe De vorm van de caravan bleef behouden, maar de achterbumper met integraalverlichting, de chromen sierstrips aan de zijkanten en de rangeergrepen in chroomlook laten al doorschemeren dat de Nomad in het nieuwe modeljaar een verandering heeft ondergaan. En één blik op het interieur is genoeg: niets is hier bij het oude gebleven, de nieuwe Nomad heeft een volledige opwaardering gekregen.

    De reeks biedt keuze aan twee- of eenpersoonsbedden met doordachte oplossingen voor de woonruimte. Komt er opeens bezoek of reizen er kinderen mee, dan kunnen snel extra slaapplaatsen worden gecreëerd. Als alternatief zijn er drie kinderbed-indelingen. De opbouwlengten lopen uiteen van een compacte 550 cm tot 805 cm. Afhankelijk van het model varieert de breedte van de caravan van 230 tot 250 cm. De Nomad heeft een omvangrijke standaarduitvoering met onder andere een antislingerkoppeling, zelfstellende remmen, een GFK-dak. indirecte binnenverlichting, een grote koelkast en een buitendeur met raam.

    De ontwikkelaars van Dethleffs hebben bij het nieuwe ontwerp van de Nomad speciale aandacht besteed aan het interieur en de keuken. De binnenruimte van de Nomad is er in een harmonieuze combinatie van licht hazelnootbruine meubelpanelen, grijs-beige hoogglans-bovenkastkleppen en een vloer in steenlook. De moderne, maar toch knusse omgeving wordt ondersteund door een sfeervolle, indirecte belichting. De dwarsstructuur van het houtdecor geeft de binnenruimte een royale ruimtelijke indruk.

    De nieuwe keuken van de Nomad heeft een kookeenheid met aangepaste spoelbak. Laden, een uittrekbare apothekerskast en de koelkast maken de praktische onderdelen in de keuken

    Negen van de twaalf indelingen zijn al bekende klassiekers uit het modellenprogramma. Nu zijn er twee nieuwe. De eerste is de tweepersoonsbed-indeling Nomad 490 BLF met Fransbed. Het opvallende aan deze indeling is de kopkeuken in de 230 cm brede en 590 cm lange caravan. De plaatsing aan de voorzijde creëert veel ruimte en geeft het idee van een open woonkeuken. In de badkamer is standaard een raam aanwezig. Doordat het aanrecht naast de ingang is geplaatst en door de centrale zitgroep is het zicht bij het binnenkomen volledig vrij, waardoor een ruimtelijke indruk ontstaat.

    De Nomad 490 EST heeft enkele bedden en een totale lengte van 729 cm. Hij valt op door een grote badkamer achterin met veel bergruimte. De bedden zijn meer dan 2 m lang. Bij deze indeling is de focus op slaapcomfort en de badkamer gelegd.

    26-05-2019 om 19:55 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dethleffs c'joy 460 LE model 2020

    Caravan

    Kennis making met de c’joy 460 LE

    Regelmatig komt Dethleffs met iets nieuws op de markt. Soms is het spectaculair zoals nog maar pas de Coco. Dat houdt wel een risico in want hoe knap en vindingrijk het ontworpen is, de kampeerders moeten het kopen. Voor enkele jaren werd de c’joy voorgesteld, een eenvoudige caravan bedoeld voor jonge gezinnen al dan niet met kinderen. Prijs en gewicht waren de grote troeven. Hij sloeg goed aan bij het publiek en hij werd ieder jaar opgewaardeerd, nu lijkt hij niet meer op de goedkope versie van voor enkele jaren. In tussen is de reeks uitgegroeid tot 15 types met opbouwlengten van 4,93 tot 6,72 m met het langer worden van het koetswerk neemt ook de breedte toe van 2,12 tot 2,5 m. Voor zowel gezinnen zonder kinderen als met 3 kinderen zijn er volwaardige zit- en slaapplaatsen voorzien.

    Geschikt voor een koppel

    We maakte kennis met de c’joy 460 LE een prima caravan voor een koppel, hij heeft een opbouwlengte van 5,53 m en is 2,12 m breed ideaal als toercaravan waarbij het gewicht tot 1200 kg beperkt is. Uiterlijk is er buiten wat decorstukken weinig verschil met de andere caravans van Dethleffs te merken. Hij heeft een licht schuin voorfront met geïntegreerde disselkoffer, venster en luiken waar nodig is en achteraan krachtige lichten om “gezien te worden”. Model 460LE voor het jaar 2020 valt best mee als je binnenstapt. Zijn lichte kleuren met enkele donkere tinten zijn daar niet vreemd aan. Hij heeft een veel gevraagde indeling met enkele bedden en vooraan een zitgroep. Bij middel van een uittrekbare lattenbodem kan men de bedden tot één groot formaat omvormen. Onder de bedden zijn koffers, echter oppassen niet te zwaar laden want dat beïnvloed nadelig de kogeldruk. Achterin zijn bovenkasten met tweekleurige deurtjes, de kasten hebben een grote inhoud helaas ze hebben geen verdelingen. Dat heeft natuurlijk te maken met de prijs en het gewicht. Links en rechts zijn vensters met er boven open legvakken. De zitgroep met zijn comfortabele zittingen is ruim bemeten voor een koppel. Om in de bergvakken onder zittingen te kunnen moet men minstens de rugkussens wegnemen. De verhouding tafel-zithoogte is keurig berekend om comfortabel aan tafel te kunnen zitten. Hier ook zijn bovenkasten met de knappe tweekleurige deurtjes. Dus aan bergvakken is er geen gebrek. Volgens het boekje mag de 460 LE 305 kg vakantiebagage laden, voor 2 personen is dat meer dan genoeg. Wat ons opviel was de verlichting. Twee eenvoudige doch veel lichtgevende plafondlampen zorgen voor de algemene verlichting. Wil men het wat gezelliger houden steekt men de verstelbare en van schakelaar voorzien LED’s in de zitgroep aan. Om het kookproces in de potten te volgen heeft men er boven LED’s gemonteerd. Het aanrecht bevat 3 kookvuren en wasbakje afgedekt met een glazenplaat. Onderaan vinden we een koelkast plus laden en boven nog een kast zelfs met verdelingen. In de badkamer is in verhouding een redelijk breed wastafeltje. De sproeier van de kraan doet eveneens dienst voor de douche. Daar douchen is geen aanrader er is te weinig plaats en na de eerste warmwater druppels kleeft het gordijn tegen je billen. Het sanitair van de camping is zoveel handiger, bovendien moet men geen water aansleuren en het daarna weer afvoeren. Het draaibaar wc is gebruiksvriendelijk opgesteld.

    Samengevat

    Voor zijn prijs heeft de c’joy 460LE een keurig afgewerkt interieur dat met zijn kleurvariaties waar men nog wat eikenhout decor in gebruikt heeft snel een vakantie gevoel zowel voor de zomer als voor een niet te extreme koude wintervakantie zal opwekken.

    Technische gegevens

    Chassis  lichtgewicht

    L X B X H   5,53 x 2,12 x 2,61 m

    Stahoogte 1,92 m

    Bedden 1,9 x 1,0 m   1,95 x 0,8 m   2,0 x 0,8 m

    Gewicht rijklaar 895 kg

    MTM 1200 kg



















    25-05-2019 om 21:03 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dethleffs Pulse T6811 EB

    Kampeerauto

    Kennis making met de Pulse T6811EB

    De Pulse bestaat uit twee reeksen de integralen en de halfintegrale. De indelingen zijn identiek. Drie hebben enkele bedden achteraan, de andere hebben een eilandbed. Ze zijn alle geschikt voor minstens 3 reizigers. Buiten de bedden achterin hebben ze een hefbed boven de zitgroep. Rekening houdend dat de mensen groter worden zijn het hefbed en één enkel bed 2 meter lang.

    De Pulse kreeg een sober maar toch mooi getekend uiterlijk mee. Een eenvoudige penseel streek van de schilder en enkele zwarte vlakken op de snuit boven de stuurcabine zorgen voor een elegante verschijning.

    Via een brede buitendeur komen we in een mooi en keurig afgewerkt interieur terecht. Direct aan de deur is een schoenlade en de drager voor de TV. Boven de deur is het bekende bedieningspaneel met drie wijzerplaten. Het elektrisch bediend hefbed boven de zitgroep is hier vlak bij. De zitgroep zelf is net groot genoeg voor de drie bewoners, als men geen te uitgebreid eetgerief op tafel zet komen de drie bewoners best aan hun trekken. Boven de vensters en de voorruit zijn open vakken waar men veel in kwijt kan dat men snel en regelmatig bij de hand wil hebben. Bovendien is er ook nog een dakluik. Achter de zitbank bevindt zich de keuken met in het aanrecht geïntegreerd drie kookvuren en de spoelbak. Onderaan zijn 3 laden en een kast voor de grote voorwerpen. In de grote bovenkast zijn verdelingen en de deuren plooien samen bij het openen. De kleerkast kan de balkleren van mevrouw herbergen zonder dat ze de bodem raken. Om je van kop tot teen te bewonderen is de hoge spiegel een wel gekomen hulp. De smalle Thetford koelkast is bijna even hoog. Achteraan hebben de enkele bedden comfortabele matrassen. Indien gewenst kan men er één groot bed van maken. Onder het voeteinde van de bedden zijn kasten en de treden naar de bedden kunnen ook nog vol geladen worden, aan bergruimte is er zeker geen te kort. Links en rechts zijn vensters. De badkamer heeft een met acrylglazen vouwdeuren afzonderlijk douchecel. Daarnaast een klein wasbakje en al even kleine kastjes. Het draaibaar toilet zit wel comfortabel. De architecten echter hebben er geen rekening mee gehouden dat je buiten comfortabel zitten ook nog iets anders moet doen en dat lukt niet want je zit geperst tussen 2 wanden met alle gevolgen dat je niet uw.......

    Samen gevat heeft de Pulse T6811EB een mooi en gezellig interieur. De afwisselende kleuren van wanden, kasten, deuren met hier en daar nog wat houtdecor maken dat het er aangenaam vertoeven is. Ook bij avond kan je zowel overal veel licht hebben of het verminderen tot een gezellige sfeerverlichting.

     

    Technische gegevens

    LXBXH 6,99 X 2,33 X 3,00 m

    Stahoogte 2,05 m

    Bedden 1,95 X 0,8 m en 2,05 X 0,8 m

    Hefbed 2,0 X 1,05 m

    Stopcontacten 230 V/12 V/ USB 6/1/2

    Verlaagd Fiat chassis

    Motor 2,3 Mjet 120 Pk

    Gewicht rijklaar 2.820 kg

    MTM 3.499 kg















    25-05-2019 om 17:32 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto verkopen 5.2019



    Waar moet u op letten als u uw wagen verkoopt.



    Vandaag is het gerecht op 200 plaatsen tegelijkertijd
    binnengevallen om een bende autodieven op te rollen. Autozwendel is een zeer
    lucratieve business. Waar moet u op letten wanneer u uw wagen verkoopt om niet
    in hun netten verstrikt te raken?


    Het internet is op vandaag dé plaats om uw
    tweedehandswagen te koop aan te bieden. Malafide criminelen misbruiken het
    medium en de goedgelovigheid van de particuliere verkopers om hen hun wagen te
    ontfutselen.

    Waar moet u op letten:

    Controleer de identiteit van uw koper: is het een
    handelaar, ga checken op het internet of hij wel degelijk bestaat. Ga desnoods
    ter plaatse.

    Maak een verkoopovereenkomst op waarin u de verkoop
    bevestigt met vermelding van de gegevens van het voertuig, de verkoper en de
    koper.

    • Allerbelangrijkst: sta nooit uw voertuig, uw sleutels of
      documenten af voordat de volledige betaling werd geregeld. Indien u cash
      ontvangt: vergeet niet tijdens de openingsuren bij de bank langs te gaan en te
      checken of de biljetten die u ontvangt wel écht zijn. Vertrouw geen énkel bewijs
      van overschrijving: enkel indien u zélf het bedrag op uw rekening ziet staan,
      kan u met gerust gemoed uw wagen overhandigen.

    Indien u écht geen enkel risico wil lopen, ga dan langs bij een TRAXIO-erkend dealer of verkoper.
    Hij zal u met raad en daad bijstaan en samen met u alle (wettelijke)
    formaliteiten afhandelen.

     

    08-05-2019 om 19:10 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caravan salon in Düsseldorf 2019
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Caravansalon Düsseldorf 2019

    Hier klopt het hart van de caravaning: van 31 augustus tot en met 8 september 2019 (vakbezoekersdag op 30 augustus) mogen de bezoekers van CARAVAN SALON DÜSSELDORF zich op een unieke selectie rondom de vrijetijd verheugen. “Opnieuw zal het beursterrein van Düsseldorf tien dagen lang het belangrijkste trefpunt zijn  voor alle vrienden, liefhebbers en fans van Caravaning. Op ’s werelds grootste beurs voor zwerfauto‘s en caravans presenteren meer dan 600 exposanten op een oppervlakte van 214.000 vierkante meter een grote hoeveelheid wereldnoviteiten, premières en innovaties. Hier biedt de branche ook aan de hand van studies of de presentatie van opzienbarende prototypes een blik in de toekomst van het mobiele reizen. CARAVAN SALON is zowel voor bezoekers als voor exposanten het highlight van het jaar,” aldus projectleider Stefan Koschke. In Düsseldorf zullen ruim 130 caravan- en kampeerautomerken met meer dan 2.100 vrijetijdsvoertuigen te bewonderen zijn – van mini-caravans met slaapplaatsen en kookgelegenheid voor de kleine portemonnee tot aan luxueuze zwerfauto’s - alles is op de beurs te vinden. Het aanbod omvat zowel bewezen modellen en voertuigklassiekers als splinternieuwe modellen voor het seizoen 2020, die voor het eerst op CARAVAN SALON worden gepresenteerd. Daarnaast vinden de bezoekers in 13 hallen en op het buitenterrein zoals gebruikelijk ook toebehoren, inbouwonderdelen, tenten, mobiele woningen, vakantiebestemmingen en camping- en zwerfautoparkings.







    06-05-2019 om 20:08 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tweedehandsvoertuig invoeren en inschrijven



    Een tweedehandsvoertuig invoeren en
    inschrijven: waarop moet u
    letten?



    Bent u van plan
    een tweedehandswagen uit de EU aan te kopen? Dan worden binnenkort een aantal
    zaken makkelijker, maar…

    Van alle ingevoerde nieuwe wagens sturen de Belgische importeurs systematisch alle
    technische kenmerken door naar de DIV: de preregistratie. Dit laat toe later een
    wagen via webDIV elektronisch in te schrijven aangezien de overheid al over alle
    noodzakelijke informatie beschikt.

    Dit kan vanaf begin april eveneens voor ingevoerde tweedehandswagens maar veronderstelt
    ook een preregistratie van deze wagens. Een gewone inschrijving met het
    formulier ‘Aanvraag tot inschrijving’ kan nog tot eind juni. Vanaf 1 juli zullen
    alle niet-gepreregistreerde voertuigen geweigerd worden aan de loketten van de
    DIV.

    Nadat u dus eerst via een douanekantoor uw wagen heeft ingeklaard, dient u deze te
    preregistreren. Wil u dit als particulier zelf doen, dan kan dit via de website
    van de DIV. Daarna gaat u met de wagen naar de technische keuring, waar men een
    document ‘aanvraag tot inschrijving’ aflevert. Normaliter kan de keuring nog
    ontbrekende gegevens in het preregistratiedossier aanvullen maar in de praktijk
    blijkt dit niet altijd het geval. Let u er dus zeker op alle gegevens in de
    preregistratie volledig op te nemen. Hierna kan uw verzekeraar via webDIV uw
    wagen inschrijven.


    Wil u zich al deze moeite besparen? Indien u een occasie aankoopt via een professional,
    neemt hij deze hele adminstratieve procedure voor zijn rekening. En u vertrekt
    met een wagen waarop u minstens één jaar garantie
    geniet.

    Meer informatie

     

    12-04-2019 om 20:36 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Startbatterijen opgelet!

    Startbatterij verzorgen!

    Tijdens de wintermaanden vragen de startbaterijen extra aandacht. Wat oudere batterijen die tijdens de warme maanden nog voldoende vermogen leveren om de motor te starten geven op een koude wintermorgen forfait. Batterijen verliezen tijdens hun eerste 4 tot 5 jaar een deel van hun vermogen, daalt het kwik naar de nul of lager schiet er weinig van over. Wie weinig met zijn zwerfauto op stap gaat, zeker tijdens de koude maanden, kan best de batterij in een verwarmde plaats stokkeren tenzij de wagen in een verwarmde plaats staat hoeft het niet. Kan je de batterij aan een druppellader aansluiten is dat een betere oplossing.

    In winteroorden

    In winteroorden kan het er slechter aan toe gaan. Temperaturen onder het vriespunt zijn geen ideale omstandigheden om de batterij in optimale toestand te houden. Van het ogenblik dat je op een vaste stek staat is een batterijlader aansluiten een goede optie. Kan de batterij genieten van een warme luchtstroom uit de kachel in de woonruimte is dat een pluspunt. Men kan als er plaats is de batterij rondom isoleren, dat help slechts een korte tijd. In tegenstelling tot huishoudbatterijen moet een startbatterij een korte tijd veel stroom kunnen leveren om de motor aan het draaien te krijgen. Vooral in de winter heeft de motor wat moeite om in beweging te komen en een oudere batterij heeft nog maar de helft van haar maximale capaciteit. Daarom moet je bij aankoop van een nieuwe batterij altijd uitkijken dat ze hetzelfde vermogen heeft als de oude. Gebruik je de kampeerauto regelmatig voor korte afstanden, vooral in de winter, rijd je met licht, verwarming, radio of luchtkoeler om de ruiten te ontwasemen draait de alternator niet lang genoeg om de batterij voldoende op te laden. Het is dus aan te raden om eens per week of na 2 weken de lader aan te sluiten. Het is dodelijk voor een batterij als ze lang half of minder geladen blijft staan. Bij een poging tot starten is ze dan plotseling helemaal “plat” en kan je maar best een nieuwe aanschaffen.

    Starten met hulp.

    Wil de motor niet starten wegen een te zwakke batterij kan een behulpzame automobilist soms helpen. Wees echter zeer VOORZICHTIG want de autocomputer zou wel eens de geest kunnen geven. Veiliger is het zeker wat betreft de elektronica om de wagen in gang te trekken, al is het soms niet evident om de wagen van zijn parkeerplaats te krijgen. De voorkeur gaat naar een pechdienst of garagist. Het allerlaatste middel is met de hulp van de batterij in een andere wagen. Men moet over voldoende dikke startkabels beschikken vooral omdat het bijna altijd om dieselmotoren gaat.

    Aan het werk

    De energie leverende motor moet draaien vooraleer de startkabels worden aangesloten. Vergeet niet de handrem van beide wagens aan te trekken.

    Een plus pool vind je bij veel wagens onder de motorkap en hoef je niet op zoek te gaan naar de soms moeilijk te bereiken stroomleverancier.

    Alle stroomverbruikers bij het slachtoffer moeten uitgeschakeld worden.

    1 startkabel aansluiten aan de plus pool van de lege batterij.

    2 het andere einde aan de plus pool van de goede batterij.

    3 Tweede kabel aan min pool van de goede batterij

    4 het andere einde aan zuiver metaal ergens aan het koetswerk klemmen. NOOIT de kabel aansluiten aan de min pool van de lege batterij. In uitzonderlijke omstandigheden kan een gasontploffing plaats vinden.

    5 even wachten, versnellingen uitschakelen, koppelingspedaal indrukken en de motor starten.

    6 draait de motor, de bekabeling in omgekeerde volgorde ontkoppelen en minstens 50 km rijden. Binnen die tijd de motor zeker niet stilleggen.

    Bij de foto’s

    1 Startkabels lang en dik genoeg

    2 Fiat Ducato aansluitpunt

    3 Fiat Ducato aansluitpunt afgedekt

    4 Fiat Ducato batterij onder de voeten in de stuurcabine

    5 Ford aansluitpunt

    6 Mercedes afgedekt aansluitpunt 

    7 Mercedes aansluitpunt















    17-02-2019 om 18:00 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtkussens voor zwerfauto’s

    Luchtkussens voor zwerfauto’s

    De flat-jack® Camper Edition

    Wie kent de situatie op de camping of de parkeerplaats niet. De wagen staan schuin of vooraan te hoog of te laag. Meest voorkomend is in de koffer duiken en wiggen onder te lagen wielen leggen. Dat gaat niet altijd even vlot. Heeft men een volautomatisch systeem om de wagen horizontaal te zetten, enkel op een knop drukken en de rest gaan vanzelf. Sommige wagens hebben hoek steunen dat is in veel gevallen een goed middel om de wagen te stabiliseren. Kampeerders vragen regelmatig of er luchtkussens voor kampeerauto’s met hogere gewichten bestaan.
    JA, voor de zwaardere zwerfauto’s is de Camper Editions (camper en camper plus) ontwikkeld.
    ▪ Hoge laadcapaciteit en draagvermogen: geschikt voor voertuigen tot 7,5 ton
    ▪ voor bandbreedtes tot 255 mm (flat-jack® camperversie) en tot 275 mm (flat-jack® camper plus versie)
    ▪ supereenvoudig en ruimtebesparend
    ▪ Bandbescherming en ophanging
    ▪ met speciale binnen constructie voor kampeervoertuigen en dus ook op oneffen terrein te gebruiken. (een platte jack® camper kussen tot 6 cm, twee kussen samen tot 12cm)
    Nieuw: camper plus. Met een kussen tot 12 cm opblazen is mogelijk (afhankelijk van gewicht!)

    Het opblazen van de Flat-Jack kan zowel met een voetpomp als met een motor aangedreven pomp.

    Meer informatie www.flat-jack.de







    05-02-2019 om 20:04 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euramobil een stukje geschiedenis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eura Mobil

    Een stukje geschiedenis.

    De geschiedenis van Eura Mobil vangt aan in de tijd dat veel mannen met nu bekende namen een caravan bedrijf opstartte. Meestal begon dat met een caravan voor zich zelf te maken, de buren vonden hem mooi, maak je er voor ons ook een? was de volgende vraag. Nog een voor nonkel Jef en de start was gegeven. De garage werd te klein.

    Zo begon Heinz Blessing de oprichter van de Blessing Wohnwagen GmbH in Sprendlingen wat later Eura Mobil GmbH zou worden.

    Tot 1969 gingen de caravans vlot van de hand. Heinz Blessing’s gezondheid liet hem een beetje in de steek en hij trok zich terug uit het bedrijf. Zijn vrouw Annelies nam de leiding over.

    Het verhaal kennen we, Heinz Blessing ging graag op reis, dus begon hij zoals enkele andere vaardige mannen zelf een caravan te bouwen. De caravan werd uit triplex gemaakt in een aanbouw achter zijn huis. Aluminiumplaten zoals we ze nu kennen waren toen nog niet beschikbaar. Heinz was elektro ingenieur van beroep en hij zorgde voor de technische inrichting van cinema’s. De cinemarkt verminderde en hij veranderde van beroep in hobby caravanbouwer. In 1959 richtte hij de Blessing Wohnwagenbou GmbH op. Om kosten te besparen bouwde hij met een vriend schrijnwerker enkele caravans samen op. Het koetswerk van de eerste caravans was enkel gemaakt met triplex later werden ze met aluminium plaat bekleed. Vanaf het begin echter werden ramen met dubbelglas gemonteerd. Eerst tweedelige die toen in de VW bus werden gebruikt. Voor en achter hadden de caravans een mini luifeltje boven de ramen om te beletten dat het regenwater over het glas liep. Zijn vrouw Annelies was voor het interieur verantwoordelijk, zij zorgde voor de kussens, gordijnen en alles wat met kleuren en bekleding te maken had. Beide stonden tussen de arbeiders en hielpen de eerste caravans mee op wielen krijgen. De vraag naar Blessing caravans steeg gestadig en er moest naar een grotere productiehal worden uitgekeken. In 1965 werd een nieuwe hal gebouwd in de Kreuznacher Strasse. Er moest ook een nieuw logo getekend worden. Maar de kompasroos in het midden van een rode cirkel bleek een doorn in het oog van de autofabrikant Mercedes te zijn. Niettegenstaande veel tegen stribbelen moest het logo weg. Men moest weer een ander logo ontwerpen. In de begin jaren werden 200 caravans verkocht vooral aan bezoekers van de beurzen in Essen, IAA Frankfurt en Lausanne. Het handelaarsnet in binnen en buitenland werd uitgebreid tot de fabrikant eens verscheen op het titelblad van de “Quick”(1,7 miljoen oplage) toen ging de vraag naar Blessing caravan met sprongen omhoog. In 1963 werden 5 verschillende modellen gefabriceerd met een opbouw tussen de 3 m en de 4,25 m. Op het einde van de jaren 60 produceerden ze jaarlijks 800 caravans met 50 werknemers. Ze werden per spoor naar de handelaars gevoerd. In 1969 wou men de naam veranderen in “Europa Caravan” dat mocht niet, “Euro” was reeds gepatenteerd dan maar EURA wat staat voor E = Erholung, U = Urlaub, R = Reisen en A = Auspannen. Daarmee was de eerste steen gelegd voor het huidig bekende Eura Mobil.

    04-02-2019 om 20:35 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vierseizoenen of winterbanden?

    Vierseizoenenbanden

    Steeds meer auto- en zwerfautomobilisten verkiezen vierseizoenenbanden voor hun wagen. Ze sparen 2 maal per jaar een bandenwissel uit en eventueel onkosten voor de stokkering. Wie hier in de lage landen verblijft en zijn ritten beperkt in de omgeving van zijn woonplaats zal weinig problemen met sneeuw en andere gladde wegen ondervinden. Wie echter naar de winteroorden vertrekt zijn “echte” winterbanden een aanrader.

    Tegenwoordig kiezen 34% chauffeurs voor vierseizoenenbanden terwijl ongeveer nog een 60% voor winterbanden kiezen. Een belangrijk element voor de meeste gebruikers is het 2 maal jaarlijks omwisselen van de wielen op voorwaarde dat beide types banden op velgen staan. De banden telkens van velgen veranderen is geen al te best idee. Dat is ieder jaar telkens een kleine besparing van tijd en euro’s. Wie een stel winterbanden versleten heeft zal gemakkelijker terug winterbanden aanschaffen omdat het een veiliger gevoel geeft. Andere die hun auto thuis kunnen laten bij winterweer houden het meestal bij vierseizoenenbanden of zelfs de zomerbanden. Vierseizoenenbanden hebben het nadeel dat ze wat sneller verslijten en afhankelijk van de rijstijl moeten ze meestal vóór de 60.000 km vervangen worden. Winterbanden geven wel een veiliger gevoel, let op ze hebben ook hun beperkingen want op bevroren en hard gereden sneeuw hebben ze weinig grip net zoals op verijzelde wegen. Bij een niet aangepast rijgedrag rijdt of schuift de wagen ergens naartoe waarheen je het niet graag hebt.

    In sommige landen worden de vierseizoenenbanden tijdens de wintermaanden niet aanvaard tenzij het sneeuwvlok symbool er op staat.

    Waar zijn winterbanden verplicht?

    België – niet verplicht

    Frankrijk – winterbanden enkel verplicht wanneer een verkeersbord dit aangeeft, maar ze worden wel aanbevolen. De winterbanden moeten voorzien zijn van een M+S aanduiding en hebben een minimaal vereiste profieldiepte van 3,5 mm. Sneeuwkettingen zijn eveneens verplicht wanneer dit met een verkeersbord wordt aangegeven. Ook kunnen deze verkeersborden voorzien worden van de tekst ‘pneus à neige admis’, wat betekent dat sneeuwkettingen niet verplicht zijn wanneer je op winterbanden rijdt. Rijd je met sneeuwkettingen? Dan is het goed om te weten dat de maximum snelheid, afhankelijk van de kettingen, 50 km/h is.

     

    Luxemburg – verplicht bij winterse omstandigheden

    Nederland – niet verplicht

    Italië – enkel verplicht vanaf een aangepast verkeersbord.

    Oostenrijk –Als automobilist ben je in Oostenrijk van 1 november tot 15 april verplicht, bij winterse omstandigheden, winterbanden te gebruiken. Buiten deze periode kan er in de Oostenrijkse bergen een verplichting zijn tot deze winterbanden, dat wordt kenbaar gemaakt met een verkeersbord. Winterbanden in Oostenrijk hebben minimaal 4 mm profieldiepte nodig, alsmede een M+S aanduiding. Mocht je auto niet beschikken over winterbanden, ben je verplicht om sneeuwkettingen om te leggen. Let hierbij wel op, het is alleen toegestaan om met kettingen te rijden wanneer het wegdek bedekt is met sneeuw of ijs. Ook in Oostenrijk ligt hierbij je maximale snelheid op 50 km/h. Tijdens de winterperiode moet men passende sneeuwkettingen aan boord hebben.

     

    Duitsland – In Duitsland is het, bij winterse omstandigheden, verplicht om banden met winterse eigenschappen te gebruiken. Dit mogen winterbanden of vierseizoenenbanden banden zijn. Sinds kort is de Duitse wet aangescherpt: banden met enkel een M+S aanduiding zijn niet langer goedgekeurd, banden met het Alpine-symbool (berg met een sneeuwvlok) zijn verplicht. Wanneer je als automobilist in het bezit bent van enkel M+S gemarkeerde banden, mag je deze voorlopig in Duitsland blijven gebruiken (mits deze vóór 1 januari 2018 geproduceerd zijn).









    02-01-2019 om 20:40 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de winteroorden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Winter vakantie OPLETTEN!

    Deze dagen vertrekken veel zwervers en caravanners op wintervakantie. Caravans en zwerfauto’s zijn tegenwoordig goed geïsoleerd, hebben een degelijke verwarming en voor de stuurcabines, altijd een bron van koude, zijn isolatiedekens te koop. Eens aangekomen op het vakantieoord zijn er weinig problemen te melden. Tijdens de reis moet u wel op een aantal zaken letten waar in het algemeen te weinig over geschreven wordt.

    Veel nuttige informatie kunt u vinden op www.radio2/inspecteur

     

    20-12-2018 om 00:00 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangevroren autoruiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aangevroren autoruiten.

    We hebben een eerste kleine winterprik gehad. Hoewel de weermannen het voorspelden werden veel automobilisten verrast met een dikke laag ijs op de autoruiten.

    Met wat geluk start de motor, ijskrabber zoeken en omgeven door gisgassen van de draaiende motor 10 min. in de ijskoude wind de ruiten trachten ijsvrij te maken is voor de meeste chauffeurs een ochtend ritueel. Het kan veel sneller en zonder in de gifgassen van de ijskoude motor te moeten vertoeven. Neem een gieter met 7-8 l KOUD water van de kraan, ja u leest goed KOUD water, gebruik nooit warm water!!! Zet het contact aan zonder de motor te starten. Giet het KOUD water over de voorruit, zet de ruitenwissers aan zonder de motor te starten. Ga een beetje naar achter staan want de wisser zwiert het water opzij. Laat ze even werken tot de ruit droog is. Giet wat KOUD water over de zijruiten. Start de motor en rij rustig weg. Een stationair draaiende motor wordt nauwelijks warm, hij stoot 3 maal zo veel gifgas en fijnstof uit als een warme motor en dat alles blijft tijdelijk ter plaatste hangen. Een trekkende motor warmt sneller op de uitstoot vermindert en over een veel groter oppervlakte verdeeld.

    Er zijn nog andere middelen om de ruiten ijsvrij te maken. Sommige auto’s hebben een ingebouwde stand verwarming (Webasto of Eberspächer)zet hem een tiental minuten aan vóór je vertrekt. De motor is dan al een beetje opgewarmd en de ruiten ontdooid. ’s Avonds een isolatiematje over de voorruit spannen is een prima hulpmiddel. Er bestaan zelfs hoezen die alle ruiten afdekken. Tenslotte is er niets beter dan de auto in de garage zetten, Helaas heeft niet iedereen die mogelijkheid.

    16-12-2018 om 00:00 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescherm uw zwerfauto

    Bescherm uw zwerfauto.

    Door de snel stijgende verkoop van kampeerauto’s hebben de dieven meer keus en verdwijnen er veel meer vrijetijdsvoertuigen. Tegenover 2016 zijn het aantal diefstallen al meer dan verdubbeld. Verzekeringsmaatschappijen zien dat met lede ogen aan en beginnen stilaan hogere eisen te stellen aan de beveiliging van zwerfauto’s. Bijzonder de zogenaamde bus campers van Volkswagen T5 en T6 vallen in de smaak van begerige handen. Omgebouwde bestelwagens van Mercedes of klassieke kampeerauto’s ontsnappen al evenmin aan grijpgrage vingers. Net zoals dure auto’s door bendes op bestelling worden gestolen gebeurt het ook met kampeervoertuigen. Zij verdwijnen zeer snel uit het land. Denk nu niet, mijn wagen is elektronisch beveiligd, er kan mij niets overkomen. De gangsters zijn zo knap dat ze zonder stukken te maken of sporen van inbraak achter te laten, de elektronica uitschakelen en de wagen meenemen of hem voor een deel leeg stelen waarbij heel dikwijls ook de airbag verdwijnt. De vraag is of we niet beter terug grijpen naar de nu sterk verbeterde mechanische beveiliging, die veel moeilijker te kraken is. Enkele van die sloten zijn het versnellingsbakslot, motorkapslot, verschillende stuurwielsloten, extra sloten op de deuren en minder handig maar wel degelijk de wielklem. Al die zowel elektronische als mechanische sloten helpen de diefstal vertragen. Als een “gewone” dief ziet dat het te lang gaat duren vooraleer hij het karweitje geklaard heeft kijkt hij uit naar een andere minder beveiligde wagen, er staan er tegenwoordig genoeg op straat of op een parking. Als provisionele gangsters uw zwerf- of ander auto willen stelen is daar niets aan te doen. Eén van de beste antidiefstel sloten is de “DISKLOK” hij belet dat ongewenste niet met de wagen kunnen rijden en beschermt vooral de airbag die dagelijks uit een paar honderd auto’s worden gestolen. De Disklok, op vrachtwagens na, past op bijna alle wagens en voorkomt verbreking van het stuurslot en diefstal van de airbag omdat het volledige stuurwiel omsloten is. Het is het enige stuurslot dat het hele stuurwiel van de wagen omsluit. De behuizing is van gehard staal, bedekt met een sterke chroomkleurige laklaag en bedrukt met de benaming wat potentiele dieven afschrikt. Het speciale slot uit titanium vergrendelt samen met de metalen lange beugel de behuizing. Hij kwam trouwens als één van de beste beveiligingssysteem tegen diefstal uit Duitse testen.

    Samengevat

    -   Voorzien van SCM goedkeuring

    -   Beschermt airbag tegen diefstal.

    -   Verkrijgbaar in drie afmetingen.

    -   Voor stuurwielen tussen de 35 en 44 cm doormeter.

    -   Stuurslot voor kampeervoertuigen, personenwagens, bestelwagens.

    -   Houten of met leder beklede stuurwielen bescherm je met een optionele hoes.

    -   Handige draagtas ligt stevig op automatten.

    -   Prijzen tussen de 149 en de 169 euro.

    -   de DISKLOK is in de meeste winkels voor auto toebehoren te koop




    De DISKLOK omvat heel het stuurwiel

    06-07-2018 om 00:00 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karmann-Davis modellen 2019

    Karmann-Mobil

    Karmann-Mobil lanceert 2 nieuwe compacte zwerfauto’s op basis van Fiat Talento de Danny 490 en de Danny 530. Hoewel de Danny 490 slechts 4,99 m langs is,196 m breed en 2,06 m hoog is en meer aan een SUV dan aan een kampeervoertuig doet denken heeft hij toch een redelijk uitgebreide kampeeruitrusting. Koel- en kleerkast zijn aan boord en het hefdak dat ook een bed herbergt wordt elektrisch bediend. Achter kan de vast ingebouwde zitbank tot bed uitgevouwen worden, er onder zijn twee grote laden. Als je de tafel niet nodig hebt kan je ze tijdelijk achter de zitbank schuiven. Wegens zijn beperkte afmetingen moet de Danny 490 wel enkele comfort uitrustingen missen, maar hij is met zijn krachtige 145 pk motor geschikt voor dagelijks gebruik, zijn standaard kampeeruitrusting laat toe om er verre reizen mee te maken. Meer comfort biedt de iets grotere Danny 530, hij heeft een badkamertje met wc en douche. Hier kon ook een grotere keuken worden geplaatst met veel bergvakken. Hoewel het meubeldecor vrij donker gehouden werd is het interieur redelijk licht dank zij het witte keukenblok, kastdeuren, de brede vensters en de krachtige LED verlichting. De ontwerpers hebben van het interieur een aangenaam verblijf gemaakt door de wanden van zitgroep en slaapkamer met leder te bekleden. De in hoog glanzend wit uitgevoerde keuken vormt een aangenaam contrast met het meubilair. Met het optionele “Lifestyle-paket” kan de Davis nog luxueuzer worden uitgerust. Zo krijgen de bovenkasten exclusieve glanzende deuren met een brede handgreep en onrechtstreekse verlichting aan de bovenkasten en de keuken. Een langs buiten bereikbare keukenlade, bergvakken in de achterdeuren en boven de stuurcabine maken er een complete kampeerauto van. Als standaarduitrusting hebben ze LED met geïntegreerde schakelaar, nieuwe kussens, sterker tafelblad, Truma C4 en met leder bekleed stuurwiel. Daarbij komen nog de 145 pk diesel motor, luchtkoeler, fietsdrager, luifel en een 120 l dieseltank. De 4 bekende Davis type 540, 590, 600 en de 620 blijven behouden.







    03-07-2018 om 21:35 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eura-Mobil modellen 2019

    Eura Mobil

    De nieuwste Integra-Line heeft een ander uitzicht met zijn verandert voor-en achterfront waarbij Eura Mobil de RIM voor toepast met zeer nauwkeurig gevormde bouwonderdelen. In het voorfront zijn krachtige LED lichten die 30% meer licht uitstralen dan de vorige halogeenlampen. Met een exclusief pakket dat veel chroomlijsten omvat heeft de nieuwe Integra-line een luxe uitstraling. Voor het comfort van de reizigers hebben de afvaltank een elektrisch bediende afvoerkraan, een Alde vloeistof verwarming, in de hoogte elektrisch verstelbare hefbedden en betere vensters. Voor het interieur heeft de klant de keuze tussen twee decors in lichte eik of in hoogglans decor. Aan de verlichting is veel aandacht besteed en de zitgroep biedt een aangenaam zitcomfort. Daarbij heeft de Integra-Line een uitrusting die men van een zwerfauto uit die prijsklasse mag verwachten.

    De Profila T en RTS kregen voor 2019 een duidelijke opwaardering en zelfs een 10 jaar durende waterdichtheid garantie. Ze kregen dezelfde achterlichten als de Integra-line en de elektrisch bediende kraan voor het afvalwater. De 720 EB, de 720 QB en de 730 EB hebben voor het komende seizoen een Alde verwarming, afhankelijk van het type zijn een aantal bedden 1,50 m breed.

    De Activa One 570 HS een compacte alkoof type van 5,99 m lang heeft alvast een waterdichtheid garantie van 10 jaar. Hij heeft een klassieke zitgroep zoals we meestal vinden in alkoof modellen. In plaats van de traditionele 105 l koelkast in de keuken werd een afzonderlijke 140 l koelkast geplaatst waardoor veel bergruimte vrij komt. Onder de zitbanken in combinatie met de 37 cm hoge dubbele bodem heeft men enorme bergvakken. Langs 3 grote kofferdeksels is de bagage eenvoudig te bereiken.







    03-07-2018 om 21:32 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carado modellen 2019

    Carado 2019

    Carado brengt voor 2019 vier nieuwe VLOW’s op de markt, compacte zwerfauto’s aan zeer gunstige prijzen. De 540 en de 600 met dwars opgestelde bedden, de 601 met stapelbedden en de 640 zelfs met een eilandbed, allen ingericht voor het verblijf van vier personen. Als optie kan vooraan nog een bed worden voorzien. De lengtes van de basis bestelwagens variëren tussen de 5,41 m en de 6,63 m. De ontwerpers hebben de hoofden bij elkaar gestoken en een aangenaam wooninterieur bedacht. Een tweekleurig meubeldecor met aangepaste kussens zijn de meest op vallende zaken. Bij avond zorgt de LED verlichting voor zowel helder licht als voor sfeerverlichting. De koelkast kreeg een uitgekiende plaats om de doorgang te verbreden. Met het oog op de groter wordende zwervers is het keuken aanrecht wat hoger geplaatst. Twee kookvuren en een spoelbakje staan ter beschikking van de kok van dienst. Achterin is de slaapkamer met comfortabele bedden. Afhankelijk van het type kunnen ze opzij klappen om fietsen of ander groot materiaal te vervoeren. Verankeringspunten zijn aanwezig. In de natte cel is een wc, een vast wastafeltje en toiletkastje. Dank zij de verbeterde isolatie hoef je geen angst te hebben om op wintervakantie te gaan. Om de VLOW naar eigen wensen te personaliseren zijn er nog tal van pakketten.

    Wie wat meer levensruimte in de wagen wil hebben kan kiezen voor de nieuwe net geen 7 m lange integrale I339 met een eilandbed. Niettegenstaande hij korter is dan de I447 en de I449 biedt hij het zelfde ruimte gevoel. Het koetswerk met zijn brede panoramisch voorruit kreeg andere meer sportievere decorstukken op de flanken. Het interieur werd vernieuwd met aan de buitendeur een spiegel met verlichting, een brede handgreep en in de directe omgeving stevigere kapstokken. Aan de zitgroep werd veel aandacht besteed door een mooie wandbekleding en bijzonder aan het LED licht systeem. De doorgang naar de stuurcabine is verbreed. Wanden en werkbladen zijn wat lichter wat al snel een vakantiegevoel geeft. De techniek stond niet stil en met een centraal paneel kan men alle lichten en apparaten bedienen. Knap gevonden is de wegdraaiende wc in de badkamer. Bij middel van een handgreep draait ze in de wand wat natuurlijk de vloeroppervlakte in de natte cel vergroot.













    03-07-2018 om 20:52 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!