Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • 1 Mei
  • De werkzaamheidsgraad
  • Exit Vivaldi ?
  • Een Vlaamsnationale samenwerking ?
  • De solidaire garage
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    26-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Belgische loonnorm
    Zolang het in 2008 nog overal goed draaide, dreigden de vakbonden met een hete herfst. Daarvan is later niets in huis gekomen, omdat iedereen zag wat er overal gebeurde: sluitingen en afdankingen. Tenslotte kwam er zelfs vrij vlot een CAO voor het hele land, maar dit was grotendeels het gevolg van het feit, dat het de staat zal zijn, de belastingbetaler dus (u en ik), die het allemaal zullen mogen ophoesten.
    Die CAO bepaalde o.m. dat er per sector verder moest worden afgesproken hoe ver men kon gaan. In principe zou elke werknemer dit jaar tot 125 euro extra kunnen krijgen en volgend jaar zelfs 250. In heel wat sectoren kwamen er akkoorden, denk maar aan de voedingsnijverheid, De Lijn, de Bouw en zelfs in de sector van de pretparken. Hier en daar ging het ABVV dwars liggen, maar werd er uiteindelijk vrede gesloten. Dat is echter nog niet het geval met de distributiesector, waar de vakbonden nu dreigen met een staking tijdens het komende Pinksterweekeinde. De hele discussie daar draait om de vraag of die 125 euro alleen gelden voor wie voltijds werkt, iets wat in die sector bijna de uitzondering is.
    Zelfs met het inzakken van de inflatie en het goedkoper worden van allerlei producten en diensten, beseffen heel wat mensen blijkbaar niet, dat het beter is iets minder te krijgen dan straks geen werk te hebben. België in zijn geheel staat er nl veel slechter voor dan zijn concurrerende buurlanden. Dat heeft niet alleen te maken met de torenhoge Belgische staatsschuld en het steeds groter wordende gat in de begroting. De loonkloof tussen de Belgische werknemers en die van onze buurlanden wordt nl met het jaar groter. Hoofdoorzaak hiervan is onze automatische indexering. Wij zijn het enige land ter wereld die er nog zo een heeft. In onze buurlanden bv moet er telkens onderhandeld worden opdat de lonen de inflatie zouden volgen. Bij ons gebeurt dat automatisch.  Zo moesten de lonen op nationaal vlak in België begin dit jaar met 4,8% omhoog, louter als gevolg van de indexering. Dat op zich zelf zou niet erg zijn, ware het niet, dat pas daarna nog eens onderhandeld wordt in afspraken per sector en daarna nog eens op bedrijfsniveau. Het resultaat daarvan is, dat de lonen in België maar blijven stijgen, zeker t.o.v. die van onze buurlanden en dat daardoor de loonkloof met onze concurrenten steeds groter wordt en dit in ons nadeel. Zo komt er bv in de voedingssector, bovenop de verworven indexering van 4,8%, nog eens 87 euro netto per jaar per werknemer bij. Te betalen door de werkgever.
    En dan zijn er mensen, die zich afvragen waarom bepaalde bedrijfstakken hier wegtrekken...

    26-05-2009, 10:30 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    25-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De multiculturele processenweek
    Deze week maken we weer een zoveelste proces in  beroep mee tegen de Koerdische DHKP/C terroristen. Het proces zelf is beter bekend onder de naam van de voortvluchtige Fehriye Erdal, beschuldigd van medeplichtigheid aan een drievoudige moord in Turkije. Ze heeft jaren in België kunnen wonen, beschermd door onze justitie en is er tussenuit geknepen, toen de grond onder haar voeten te heet werd. Achttien (18!) politie-inspecteurs, die haar zgz "volgden", konden deze ontsnapping niet vermijden. De zaak van de DHKP/C is al tien jaar oud en is aan haar derde beroep bezig. Er bestaat een kans, dat er later nog een vierde proces volgt, mocht men Erdal te pakken krijgen. Wie hier immers bij verstek veroordeeld wordt en later gepakt, krijg nóg eens een extra proces; We zijn nu eenmaal een rijk land, niet?
    Vorige week was er trouwens nog zo'n zaak, een echte moordzaak in België zelf, waarbij een Marokkaan een drinkebroer en cocaïneleverancier van kant gemaakt had. De man was gevlucht, hier dan bij verstek veroordeeld en daarna weer gepakt in Madrid en naar hier uitgeleverd. Daarna weer veroordeeld, maar ook dat proces moet nog eens worden overgedaan, omdat de jury de motivatie niet vermeld had in haar eindverslag (dat moet tegenwoordig van Europa: de rechten van  de mens, weet je wel).
    Tenslotte begint deze week nog een ander proces, waarbij de daders gevlucht zijn. Het gaat om de steekpartij in Gent, waarbij student Simon Wijffels ei zo na de keel werd overgesneden door twee Oekrainse broertjes van een hier illegaal verblijvende familie. Heel die familie zit ondertussen in Israel en de messenhelden hebben al laten weten niét naar hier te zullen komen. Nog eens een proces dat later misschien weer dient overgedaan te worden.
    Heerlijk land waar we zoveel werk creëren dank zij onze multiculturele medeburgers. Dat komt allemaal maar naar hier, vecht hier zijn vetes uit en wij moeten maar zorgen dat ze netjes veroordeeld worden, volgens alle mogelijke internationale regels en wetten. Ondertussen puilen onze gevangenissen uit van dat soort volk. De meerderheid van de gedetineerden in de Belgische gevangenissen zijn vreemdelingen  of genaturaliseerde Belgen van vreemde origine. Maar geen nood: als het aan De Gucht ligt, krijgen we er straks nog een groepje bij vanuit Guantanamo...

    25-05-2009, 16:53 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    24-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regel van drie
    Over exact twee weken kunnen we dan eindelijk naar de stembus. Maar zien wat er daarna zal gebeuren. We hebben in Vlaanderen te maken met groepjes van drie:
    - Drie traditionele partijen (CD&V, Open VLD en SP.a), waarvan de Vlaamsgezinde weinig te verwachten heeft, om de eenvoudige reden dat ze alle drie té veel gebonden zijn aan het federale België.
    - Drie echt Vlaamsgezinde partijen (VB, N-VA en  LDD), waarvan elke overtuigde Vlaming hoopt dat ze het ooit tot een serieuze samenwerking zullen brengen.
    - Drie liberale partijen: van donkerblauw (LDD) over blauw (Open VLD) naar lichtblauw (SLP), waarmee men alle kanten uit kan.
    - Drie linkse partijen: S.P.a, Groen! en PvdA, waarvan de Vlamingen helemaal niets te verwachten hebben.
    In totaal is er in Vlaanderen een keuze tussen liefst negen partijen. SLP en PvdA lopen er echter maar bij om de hoop te vergroten. Behoudens een mirakel halen die nooit de kiesdrempel. N-VA en Groen! lijken dat wel te zullen doen, maar zonder veel overschot. Voor Vlaanderen zou het zeker beter zijn, mocht Groen! de drempel niét halen. Terwijl de meeste partijen, zeker de traditionele, uitpuilen van lamme goedzakken, is Groen! gewoon anti-Vlaams. Dat simpele ziel Mie Vogels (ik probeer beleefd te blijven) nu staat uit te bazuinen dat ze een grote overwinning gaan halen en misschien wel zelfs mee in de volgende Vlaamse regering gaan stappen, is voor haar rekening. Hopelijk gaat de Vlaamse ezel zich geen twee keer stoten aan dezelfde steen.
    Enfin, er blijven vijf partijen over die allemaal (in de peilingen althans) scoren tussen de 15 en de 20%. Het maakt feitelijk weinig uit hoe de volgende Vlaamse regering eruit zal zien, als ze eindelijk maar eens toont wat haar op haar tanden te hebben. Zie maar wat er weer allemaal gebeurt in de Rand. De strapatsen van de drie wetsovertreders uit Kraainem, Linkebeek en Wezenbeek-Oppem krijgen al navolging: nu gaan ook de franskiljons van St Genesius-Rode dwars liggen. Marino Keulen heeft beloofd maandag daarover een beslissing te gaan nemen. We zullen zien wat het wordt, maar gewoon de niet-benoeming bevestigen zal niet genoeg zijn. Die drie moeten worden afgezet en die van St. Genesius-Rode moet worden geschorst. Wat zijn wij met een regering die de wetteloosheid gedoogt?

    24-05-2009, 17:41 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    23-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze man in Guantanamo
    Toen  de Amerikanen erin slaagden de Taliban te verjagen uit Afghanistan, hielden ze daar enkele honderden gevangenen aan over. De meeste van hen waren niet eens Afghanen, maar buitenlanders in dienst van het moslimfundamentalisme. Ze konden ter plaatse moeilijk opgesloten blijven, daarvoor was (en is) Afghanistan een te onveilig land, en men besloot dan maar ze elders onder te brengen. Het werd tenslotte Guantanamo, omdat men op die militaire basis in Cuba de minste pottenkijkers zou hebben. Die gevangenen hadden feitelijk nog geluk dat de Amerikanen ze gepakt hadden. Was dat gebeurd door e.o.a. dictatoriaal regime, dan was de kans groot geweest, dat ze Afghanistan nooit levend zouden verlaten hebben en zou er nooit over Guantanamo gesproken zijn .
    Over die gevangenis in Guantanamo is ondertussen al veel te doen geweest. De politiek-correcte pers vond het niet kunnen dat die moslimfanatici daar zonder enige vorm van proces werden vastgehouden. Volgens de rechtsnormen van een democratische staat is dat ook zo. Nu zullen er, onder die gevangenen, zeker wel enkele onschuldigen tussen gezeten hebben. De vraag is dan wel, wat zij toen in Afghanistan kwamen doen. Als het niet was om te vechten, dan was het waarschijnlijk o.w.v. van e.o.a drugstrafiek. Dat het louter toeristen zouden geweest zijn, gelooft niemand.
    Obama heeft, meteen na zijn aanstelling tot president, beloofd de gevangenis van Guantanamo te zullen sluiten. Dat blijkt echter sneller gezegd dan gedaan. Om te beginnen blokkeert de Amerikaanse senaat, ondanks de riante meerderheid van de democraten in die instelling, de fondsen voor de sluiting ervan. Verder zijn er een aantal gedetineerden, die misschien onschuldig zijn, maar die men niet naar hun land van herkomst kan terugsturen, omdat ze daar zgz "onrechtvaardig" zouden behandeld worden. M.a.w. waarschijnlijk weten ze daar wél wat die mensen hebben uitgespookt. Alternatief is die gedetineerden in de States te houden, wat de Amerikanen dan weer niet willen. Een alternatief is, dat andere landen enkele van die gevangenen zouden opnemen.
    Op dat punt komt Karel De Gucht, onze onvergelijkbare minister van Buitenlandse Dinges, in de schijnwerpers. Karel zit momenteel in Washington en is daar aan zijn ambtsgenoot Hillary Clinton gaan vertellen, dat België bereid is enkele van de inmates uit Guantanamo naar België te laten komen. Hypocrieter kan moeilijk. Uitgerekend België, met zijn kaduuk gerechtelijk systeem, zijn uitpuilende gevangenissen en zijn falend politiecorps, zou Guantanamo gevangenen gaan opnemen en die hier (waarschijnlijk) vrij laten rondlopen. Zelfs al zouden diegenen die naar hier komen niets gedaan hebben, (wat zo goed als niet te achterhalen is), toch gaat het hier om fanatieke moslims, waarvan iedereen weet waartoe ze in staat zijn. Net deze week werden er in New-York nog vier opgepakt, die weer eens bommen wilden gaan leggen.
    Zelfs onze minister van Justitie, Stefan De Clerck, toch een collega van De Gucht in de federale regering, zegt van niets te (willen) weten. Die heeft het trouwens nog te druk met het voorakkoord dat hij met Nederland heeft om een vijfhonderd  gedetineerden uit Belgische gevangenissen over te brengen naar de Nederlandse gevangenis van Tilburg. Het zou kunnen dat het doorgaat, maar zeker is het allerminst. Alvorens het zover is moeten nl alle zeven (7!) parlementen van dit land het  hebben goedgekeurd...
    "Heerlijk, heerlijk!", zou Toon Hermans gezegd hebben.

    23-05-2009, 10:24 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    22-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wonderjaar 2014
    Voor zover dat nog nodig was, heeft het Planbureau nog eens gewaarschuwd dat de huidige crisis verre van voorbij is. Met wat geluk krijgen we een echte heropleving binnen 5 jaar. Dat is dan het magische jaar 2014, waarop de Belgische begroting weer in evenwicht zou moeten zijn. Wie dat gelooft, gelooft ook nog in Sinterklaas. Niet alleen doet de huidige regering niets, alles laat vermoeden dat ze ook na de verkiezingen van 7 juni geïmmobiliseerd zal zijn. Zelfs, als dat niet het geval zou zijn en doet de regering van notaris Van Rompuy zijn termijn uit, dan is maar tot 2011. Als 2014 zo belangrijk wordt, dan zal het een andere regering zijn die dat moet oplossen, een regering die er nu nog niet eens is.
    De huidige crisis treft niet alleen België, natuurlijk. In dit land zijn er echter problemen, evenwichten, grendels en andere ondemocratische geplogenheden, die ervoor zorgen dat wij te maken hebben met extra problemen die onze buurlanden niet hebben. België krijgt zijn begroting en zijn staatsschuld nooit ofte nimmer meer opgelost, als er hier, in dit land van zes regeringen en zeven parlementen, geen grondige staatshervorming komt. Het land moet kiezen voor een vergaande vorm van federalisme, laten we het confederalisme noemen, al is dat niet de juiste term. Enkele maatregelen die absoluut moeten genomen worden:
    - Waals gewest en Waalse deelregering moeten samensmelten. In Vlaanderen is dat al sinds het begin van de eerste staatshervorming, waarom kan dat niet in het Zuiden?.
    - Brussel stad en gewest moeten ook één geheel vormen. Als de brandweer in Brussel het hele grondgebied aankan, dan moeten de andere geledingen dat ook kunnen.
    - Senaat en provincieraden moeten worden afgeschaft. Louter tijd- en geldverlies.
    - Er moet een splitsing komen van de sociale zekerheid en de werkgelegenheid. Alleen op die manier kunnen de specifieke noden van dit land opgelost geraken.
    - De kernenergie moet in stand worden gehouden tot er een echte vervanger is. Dat geleuter over groene stroom kan hoogstens leiden tot 10% van onze energiebehoeften, gaat ons daarenboven hopen geld kosten en ruimt de problemen met de CO² uitstoot niet op.
    - Er moet een einde gemaakt worden aan de gratuïte instroom van economische gelukzoekers van buiten de E.U. Dit land heeft de middelen niet meer om te zorgen voor mensen die hier binnenvallen en niets bijdragen. Het heeft zelfs de middelen niet meer om de eigen behoeftigen deftig te helpen, alle eisen van 1 mei en Rerum Novarum ten spijt.
    België, zoals het nu bestaat, heeft afgedaan. Als er geen drastische veranderingen komen, gaat dit land failiet, erger nog dan IJsland, waar er tenminste nog één volk en één taal is.
    De problemen opgelost in 2014? Laat ons lachen. Zonder staatshervorming worden die hier nooit opgelost, zelfs niet tegen 2041!

    22-05-2009, 10:54 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    21-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, Marino Keulen?
    De drie pippo's uit de Rand hebben weer toegeslagen. Net zoals bij de vorige, federale verkiezingen, hebben de opstandige burgemeesters van Kraainem, Linkebeek en Wezenbeek-Oppem Franstalige oproepbrieven verstuurd voor de verkiezingen van 7 juni a.s. Nu was er wel het smoesje, dat de brieven verstuurd zouden zijn vanuit Brussel, maar dat maakt de zaak even onwettelijk als wanneer ze die rechtstreeks vanuit de eigen gemeente verstuurd zouden hebben. Eén van de overtreders kwam trouwens op de VRT nog fier vertellen dat de omzendbrief Peeters voor hem geen waarde heeft, evenmin als alle andere wetten van dit land die de Franstaligen niet bevallen.
    Zowel de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant (Lodewijk De Witte, broer van Youssef van het beruchte centrum) als bevoegd minister Marino Keulen dreigen er (weer) eens mee de drie burgemeesters, die nog steeds plaatsvervangend werken, niét te zullen benoemen. Dat is flauwe kul, want dat weten we reeds sinds juni 2007. Wat er nu moet gebeuren is, dat de drie wetsovertreders moeten worden afgezet en - bij gebrek aan een andere kandidaat - moeten vervangen worden door een regeringscommissaris. De Raad van State heeft Vlaanderen gelijk gegeven in deze zaak. Zij, de burgemeesters, leven de wet niet na en zijn dus in overtreding. Afzetten die pippo's! Als zij toch zo graag bij Brussel willen behoren, dat zij dan naar Brussel verhuizen. Maar nee, zij willen de voordelen van Vlaanderen, waar het goed wonen is én daarbij de taalwetten blijven overtreden.
    Marino Keulen heeft nog tot 7 juni de tijd om eens te tonen dat hij het meent. Als hij niets doet, dan zal hij de zoveelste Open-VLD-er zijn die in het verdomhoekje geraakt en waarop best niet meer kan gestemd worden.
    ---
    Daarmee zijn we terug in Brussel-Halle/Vilvoorde beland, de kieskring die nog steeds niet gesplitst is, alhoewel ook dat geëist wordt door diezelfde Raad van State. Dat die zaak in het federaal parlement nog steeds niet geregeld is,  is uitsluitend de schuld van CD&V en Open-VLD die als de dood zijn voor een breuk in de federale coalitie. In principe kan deze vaudeville zelfs nog duren tot 23 januari 2010, maar dan zou de Duitstalige gemeenschap ook een klacht moeten indienen. Wat heeft die in Gods naam daarmee te maken?
    Feit is wel, dat de Europese verkiezingen in België ongeldig verklaard kunnen worden, want ook dan kunnen Franstaligen in de Vlaamse Rand verkozen worden. Vlaanderen moet niet wachten tot de volgende federale verkiezingen, maar reeds  tegen of na 7 juni klacht neerleggen tegen deze gang van zaken. Als Vlaanderen gelijk krijgt - en dat zou moeten, want het heeft de wet mee - dan dienen die verkiezingen te worden overgedaan nadat eerst een oplossing gevonden is voor de discriminatie waarvan Vlaanderen nu al jaren het slachtoffer is. Het zou een zoveelste blaam zijn voor onze zelfverklaarde Mister Europe, die zelf de oorzaak is van heel die miserie. Het was Verhofstadts regering die de kieskringen heeft veranderd...

    21-05-2009, 10:44 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    20-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natte vinger politiek
    "Veel beloven en weinig geven, doet de gekken in vreugde leven". In deze pre-electorale tijden is dat spreekwoord weer actueel. "Morgen scheert men gratis". De partijen beloven maar, of er later iets van zal komen hangt niet alleen af van de uitslag die ze zullen halen, maar ook van de vraag of ze er (weer) bij zullen zijn als de prijzen worden uitgedeeld (ttz de regeringsdeelname). Of hun beloften financieel haalbaar zullen zijn, is voor de meeste deelnemers nu helemaal niet relevant. Zeker op Vlaams gebied is men de laatste jaren verwend geworden. De Vlaamse regering scheen in het geld te zwemmen. Er was geen schuld meer en er werd, bijna letterlijk, met geld gesmeten. Allemaal nog een gevolg van het Lambermontakkoord, een van de vele miskleunen van de regeringen Verhofstadt. Niemand blijkt er momenteel bij stil te staan, dat de crisis ook zal gelden op het gewestelijk niveau. Dat er ook daar minder geld zal binnenkomen en minder zal kunnen besteed worden, tenzij de volgende Vlaamse regering verkiest weer in het rood te gaan.
    Neem nu enkele beloftes, zoals bv de verdubbeling van de jobkorting,  of de 1500 extra kleuterklassen. Dat gaat samen enkele bijkomende miljarden kosten. Waar moet dat geld vandaan komen,  mochten er straks minder inkomsten zijn? De 150.000 nieuwe jobs is helemaal een giller. Dat er tijdens Verhofstadt II meer dan 200.000 jobs zijn bijgekomen, was niet de verdienste van Paars, maar van de goede internationale conjunctuur én het feit dat heel wat van die jobs bij de ambtenarij kwamen, uitgerekend de sector die men nu wil afslanken.
    De enige partij die zich kan veroorloven hemel en aarde te beloven, is het Vlaams Belang. Als ik het daar voor het zeggen zou hebben, ik zou nog veel meer beloven dan wat de partij nu doet. Reden daarvoor is de wetenschap, dat er na de verkiezingen toch weer geen rekenschap mee zal gehouden worden. Stel eens voor dat de traditionele partijen een opstoot van verlichting zouden kennen (we gaan naar Pinksteren) en  straks het VB mee in de Vlaamse regering zouden nemen, het zou wat geven en de partij zou eindelijk eieren voor zijn geld moeten kiezen en voor dilemma's komen te staan zoals de vroegere Volksunie. Men moet daarvoor echter geen schrik hebben. Zó slim zijn die zgz democratische partijen nu ook weer niet.

    20-05-2009, 10:30 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    19-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tóch oranjeblauw?

    Het zit er (weer eens) bovenarms op in Walenland. MR en PS vechten een strijd op leven en dood om baas te worden in het Waalse huishouden. Rechtuit gezegd: erg moeilijk moet dat voor de MR niet zijn. Eerst het geval Van Cau, dan dat van Anne-Marie Lizin, vervolgens de afgang van regionaal minister Donfut. Tussendoor een hele serie kleine schandalen in en rond Charleroi en nu ook in Bergen, het fiefdom van Di Rupo waar zopas bekend werd dat een van zijn bloedeigen schepenen zich met kinderporno bezig hield. De man is ondertussen geschorst als schepen én uit de partij gesmeten, maar het onheil is wel gebeurd. Reynders had dan ook overschot van gelijk toen hij vorig weekeinde in datzelfde Bergen ging vertellen dat de PS een te vermijden partij is. De term "infréquentable", die hij gebruikte is bij tante Laurette verkeerd in haar keelgat geschoten. Die hanteerde men nl voorheen alleen als men het over zgz "niet-democratische" partijen had. In de ogen van madame Uyttendaele zijn dat het FN, het VB, de N-VA en LDD, niét haar parti scandaleux. Die is nl, volgens haar, wél democratisch en mág dan ook foefelen en frauderen, liefst met het geld van de belastingbetaler.
    Onkelinx dreigt nu uit de federale regering te stappen. Het is nog niet duidelijk of ze dat alleen gaat doen of dat haar partij haar zal volgen. Mocht dat laatste zo zijn, dan kan de federale regering van notaris Van Rompuy rustig aanblijven, want ze behoudt ook zonder de PS een meerderheid. Die partij was er inderdaad bijgenomen omdat men zo aan een tweederde meerderheid kon geraken, nodig om eventueel de grondwet aan te passen. Een tweede reden was, dat ook madame Milfoisnon Milquet anders niet meer mee wou doen. Die zal nu wel twee keer nadenken alvorens weer dwars te gaan liggen voor het heil van de PS. Op 7 juni kan het immers allemaal voorbij zijn, ook voor het linkse CDH.
    Een regering Van Rompuy zonder de PS zou dan weer terug kunnen vallen op een oranjeblauwe coalitie en CD&V de gelegenheid geven de scheefgetrokken situatie Vlamingen/Walen terug recht te zetten. Op die manier zou de partij een beetje gezichtsverlies kunnen recupereren. Anderzijds zouden problemen zoals het terugdraaien van het sluiten van de kerncentrales weer bespreekbaar kunnen worden, evenals een andere aanpak van de problemen met de begroting.
    Zal het ooit zover komen? Ik geloof het niet. De PS zou een hele sliert van haar aanhang zonder werk zien vallen (men spreekt van een duizendtal!). Daarenboven groeit de kans dat de schandalenpartij na 7 juni ook uit de Waalse gewestregering zal gebonjourd worden en dan wordt de ramp nóg groter. Ecolo staat te trappelen om weer mee te mogen doen.
    Enfin, 7 juni kan nog altijd een kantelmoment worden in de Belgische politiek, zowel boven als onder de taalgrens. België dreigt steeds meer onbestuurbaar te worden. Het initiatief zal dan ook bij de regionale regeringen en parlementen komen te liggen en die moeten er dan maar eens werk van maken om eens échts iets te laten veranderen in dit kunstmatige land.

    19-05-2009, 17:26 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solidariteit en transfers
    Wat hebben, in dit land althans, solidariteit en geldtransfers gemeen? Wel, dat ze allebei steeds in dezelfde richting uitgaan: van noord naar zuid en niét omgekeerd. Een paar tienduizend bezoekers op een gratis concert in Brussel zal daaraan niets veranderen. Wat betekent zo'n cijfer trouwens in een land met 10 miljoen inwoners? Een vol voetbalstadion voor een topmatch...
    Af en toe hoopt Vlaanderen ook wel eens op een beetje solidariteit in de andere richting. Die komt er zo goed als nooit. Neem nu de affaire Van den Branden. Deze CD&V-er is kandidaat voor de post van secretaris-generaal van de Raad van Europa. Niet alleen werd de man niét gesteund door zijn Waalse collega's, hij werd zelfs nog tegengewerkt. Half april stuurden zes Franstalige Belgische parlementsleden een brief naar alle ambassadeurs bij die Raad van Europa met de vraag niét voor Van den Branden te stemmen. Het werd zelfs nog erger. Toen de zaak ter discussie kwam, had normaal gezien de Waalse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken (Olivier Chastel MR) voor Van den Branden moeten komen pleiten. Die weigerde dat te doen, zodat minister De Gucht in allerijl een reis naar Australië en Zuid-Korea moest inkorten om zelf de verdediging van Van den Branden op zich te nemen, blijkbaar zonder veel resultaat.
    Of Van den Branden al dan niet die post bij de Raad van Europa zal krijgen, is bijzaak. Belangrijk is te weten, dat wij - Vlamingen - niet op onze Franstalige landgenoten moeten rekenen als zij eens een klein beetje solidariteit zouden kunnen tonen. Tegenover de twaalf miljard euro die Wallonië elk jaar van ons krijgt, is het een peulschil, maar zelfs dat kan er blijkbaar niet af.
    Een ander voorbeeld is de kruidentuin van Meise, waarover al acht jaar geleden beslist werd hem over te hevelen naar Vlaanderen. Tot op heden is dat nog steeds niet gebeurd en ligt die prachtige exotische tuin compleet te verkommeren. Liever een puinhoop creëren dan iets af te staan aan Vlaanderen...
    Tenslotte nog dit, aan de diehards die blijven zeggen dat er vroeger ook transfers zouden geweest van Wallonië van Vlaanderen, raad ik aan eens het boek van Professor Juul Hannes te lezen, "Mythe van omgekeerde transfers". Kan besteld worden bij www.cosmox.be. De schrijver heeft de hele Belgische geschiedenis uitgepluisd vanaf 1830 en heeft niet één transfer richting noord ontdekt.
    Met innige deelneming aan de tientallen, overwegend Vlaamse, idioten die denken dit land te kunnen redden met wat zij muziek noemen...

    18-05-2009, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    17-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevraagd: klare politieke taal
    In deze laatste fase vóór de verkiezingen zijn we (weer) aanbeland bij de loze beloften en holle slagzinnen. "Sterk in moeilijke tijden", bv, waar slaat dat nu op? Of de zoveelste belastingverlaging die beloofd wordt door de liberalen, terwijl iedereen weet, dat er nu al geen geld is meer in de staatskas. Of "jobs, jobs, jobs", terwijl er elke week drommen mensen (al dan niet technisch) werkloos worden.
    Ik moest eraan denken, toen ik gisteren, eerder toevallig, op Kanaal Z het interview zag dat Guy Polspoel afnam van Filip Dewinter. Nu kan men voor of tegen "El Cid" zijn, de man  heeft in elk geval het voordeel dat hij duidelijk is. Moet de immigratie stoppen? Natuurlijk, zegt Dewinter, en we moeten de illegalen ook meteen terugsturen, ze hier niet verder laten verkommeren, waardoor we er zeven jaar later nog mee zitten en de meesten in de criminaliteit zullen zijn aanbeland. Moeten we doorgaan met kernenergie? Ja, zegt Dewinter, en we moeten zelfs kerncentrales bijbouwen (wat dat betreft zit hij trouwens op dezelfde golflengte van Groot-Brittannië dat elf nieuwe kerncentrales gaat bouwen en Italië dat opnieuw voor kernenergie heeft gekozen). Moet het brugpensioen worden afgeschaft? Ja, zegt Dewinter, want er zal morgen geen geld meer zijn om de (brug)gepensioneerden te betalen. Amper de helft van de 50 tot 64-jarigen is in ons land nog aan het werk, dat terwijl de officiële pensioendatum nog altijd op 65 staat en feitelijk zou moeten worden opgetrokken. In Duitsland heeft men dat al gedaan (tot 67 jaar) en in Nederland wordt dat overwogen. Wat dit laatste land betreft ligt daar momenteel de ouderdom om op brugpensioen te kunnen gaan op 62, niet op 52 (of zelfs minder) zoals bij ons. Als we willen, dat de pensioenen betaalbaar blijven, zal men ook bij ons langer moeten werken. Dat weten alle partijen, maar de meeste politiekers steken hun hoofd in het zand als het over dergelijke onontkomelijke problemen gaat. Dat Dewinter en zijn Vlaams Belang zo eerlijk zijn dat niet te doen, strekt hun alleen tot eer. Zoals bv ook hun standpunt, dat het traditioneel gezin de hoeksteen van onze samenleving moet blijven. Al die experimenten er omheen, die we de laatste tijd meemaken, leiden alleen maar tot een verscheurde samenleving die van het mensdom een beestenboel maakt.

    17-05-2009, 10:19 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    16-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De (on)macht van de media
    De berichtgeving over de komende verkiezingen worden in de media in het lang en het breed uitgesmeerd. Daarbij heeft men de indruk, dat sommige zgz kwaliteitskranten en vooral de VRT denken dat zij hun steentje kunnen bijdragen om die verkiezingen in de door hen gewenste richting te krijgen (denk maar aan "De Stemtest"). Ik heb daar steeds mijn twijfels bij gehad en was dan ook blij verrast, dat ik niet de enige ben die daar zo over denkt. In De Standaard van gisteren verscheen er nl een artikel aan  de hand van twee onderzoekers aan de universiteit Antwerpen en eentje van Indigov, die bevestigen dat alle verkiezingsdrukte in de media weinig uithaalt. Wie echt in de politiek geïnteresseerd is, leest er zoveel mogelijk over, maar laat er zich weinig door beïnvloeden. Dat gevoel hebben we feitelijk te danken aan onze nationale Tv-zender. Die heeft in de loop der tijden al zoveel leugens verteld,  dat de doorsnee kijker er het zijne van denkt en blijft denken. Dat is al zo van toen de zender nog het NIR heette. Op de melodie, waarmee het journaal toen begon, zong men: "alle leugens van eind' en ver, hoort men op het NIR"!
    Trouwens, er is nog een ander bewijs, dat de invloed van de media op de kiesintenties van de mensen miniem is. Als het nl wél waar zou zijn, dan zou het Vlaams Belang, dat zo goed als doodgezwegen wordt in onze politiek-correcte media, geen stemmen mogen halen, dat terwijl die partij tussen de 15 en de 20% haalt.
    De reden, waarom men denkt dat de media meetellen, is louter perceptie, om het met een hedendaags modewoord te zeggen. Het heeft te maken met het feit dat politici en politieke verslaggevers heel de tijd met elkaar in contact zijn. Politici blijken verslaafd te zijn aan de media. Gemiddeld leest elke Vlaamse politieker zo'n drie kranten per dag. Kwestie van meteen op de hoogte te zijn en even snel te kunnen reageren.
    Als we de zaken zo bekijken, dan is het feitelijk zonde van de tijd en het geld dat bij heel dat politiek circus verloren gaat.

    16-05-2009, 10:36 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sale-and-lease-back fraude
    O.w.v. de grote heisa zou men het haast vergeten, maar de aanleiding tot de vaudeville rond Dirk Vijnck was het onderzoek, opgedragen door Deckerke aan een privé-detective, om uit te maken of er onregelmatigheden waren gebeurd bij de sale-and-lease-back operatie waarbij het gerechtshof van Veurne was betrokken. De speurtocht ging in feite naar de eventuele betrokkenheid van Karel De Gucht in deze zaak, maar dat bleek, officieel althans, dus niet het geval te zijn. Toch blijven er nog vraagtekens, omdat weinig mensen weten wat er daar feitelijk allemaal is overeengekomen en wat dat allemaal heeft gekost.
    Bovenstaande werd touwens nog maar eens bevestigd, nu blijkt dat er met de allereerste sale-and-lease-back fraude is gepleegd. Bij de rechtbank van eerste aanleg van Brussel worden in juni de pleidooien opgestart over de verkoop en verhuur van de Financietoren. Die werd in 2001, samen met het aanpalende Rijksadministratief  Centrum verkocht aan het Nederlandse vastgoedbedrijf Breevast. De overheid blijkt het huurcontract voor dat centrum al gesloten te hebben vóór het verkocht werd. De consultants, die door de regering in deze zaak werden ingezet, bleken aan de affaire 372.200 euro te hebben verdiend en daar hield het niet mee op. Het parket van Brussel vervolgt twee Luxemburgse vennootschappen en drie consultants die ervan verdacht worden daarenboven nog eens, houdt u vast, 2 miljoen euro zouden hebben opgestreken van Breevast!
    M.a.w. aan heel dit zaak is er stront aan de knikker en het vermoeden is groot, dat het bij deze ene affaire niet gebleven is. De regeringen Verhofstadt, de actieve welvaartstaat weet je wel, hebben daarna nog een heel patrimonium verpatst, enkel en alleen om de begroting officieel in evenwicht te krijgen (hetgeen hen tenslotte niet eens gelukt is).
    De staat dreigt nu ettelijke miljoenen extra schulden te hebben gemaakt, al is dat alles bij elkaar maar een peulschil t.o.v. het gat dat in de begroting zit. Daarbij valt op, dat men er losjes van uit gaat, dat men dit gat tegen 2014 zal hebben weggewerkt. Hoé, dat weet niemand te zeggen. Zeker niet door verhoogde belastingen. Uitgerekend deze week werd nog bericht, dat België aan de top blijft in Europa en dat alles met een staatsschuld die de 100% van het BNP dit jaar zal overtreffen.
    Als we de zangers van Belgavox mogen geloven, heeft België nog toekomst. De vraag is, hoe lang ze dat refreintje nog zullen kunnen zingen...

    15-05-2009, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    14-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingen voor België
    Uitgerekend op dezelfde dag dat de Vlaamse Volksbeweging in Antwerpen haar conventie houdt over het thema "Ik kies voor Vlaanderen", wordt in Brussel een gratis België concert gegeven. Van een toeval gesproken! Al wat in de Belgicistische kringen enige naam heeft, zal bij het atomium aanwezig zijn. Te beginnen met de hele schare subsidietrekkers, die zich zangers en artiesten noemt, Axel Red en Arno op kop. Alleen Tom Barman, de man van de 0110 ontbreekt. Hoe is het mogelijk?
    Wat aan het hele zaakje een kwalijke geur geeft, is het feit, dat het concert voor België feitelijk gesponsord wordt door de Belgische staat, ttz door de belastingbetaler, dus ook door u en mij, die het met dat zingen niet eens zouden zijn. Om te beginnen de Nationale Loterij, Belgacom (voor 54%) in handen van de staat en de openbare omroepen VRT en RTBf. En last but not least door de stad Brussel. Daarbovenop voorziet de NMBS in een voordelig tarief voor wie met de trein naar het concert wil.
    Er zijn ook enkele privaatondernemingen die meedoen: Delhaize bv, maar ook het weekblad Knack. Het is maar, dat de overtuigde Vlamingen weten waar ze voortaan hun aankopen niet (meer) moeten doen en welk blad ze niet meer moeten kopen.
    Heel wat Vlamingen maken zich druk over dat brood en spelen, dat zou moeten dienen om dit land te redden. Ik zou er me niet zoveel van aantrekken. Dit land heeft meer nodig dan dergelijke simplistische activiteiten om uit zijn failliete situatie te geraken. De enige mogelijkheid om België te redden, is een echte staatshervorming en die zal gaan naar een verdere federalisering, niet de weg terug naar het Belgique à papa.
    Als men zondag echt iets wil vernemen over de echte problemen van dit land en over de oplossingen die onze toekomst (ook die van de francofonen) zouden kunnen veilig stellen, dan moet men daarvoor niet in Brussel zijn, maar wel in Antwerpen, om 14.30 uur in hangar 29 (Hal 2, Rijnkaai, 150).
    Tot spijt van wie 't benijdt.

    14-05-2009, 10:40 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communautair graaien
    In Wallonië zijn ze aan het zoveelste politieke schandaal toe. Deze keer mag de Waalse minister van Volksgezondheid, Sociale Zaken en Gelijke kansen (!) opstappen. De man, Didier Donfut, blijkt al sinds het begin van deze eeuw 13.000 euro per maand extra te krijgen, bovenop zijn ministerieel loon, als "consultant" van een Waalse intercommunale. Belangenvermenging dus. Hij had het nochtans zeer clever aan boord gelegd, via een bedrijfje dat de originele naam "Idee" meekreeg (International Dévelopement en Energie et Environment), waarvan hijzelf de enige aandeelhouder is. Buiten dat blijkt de man ook bestuurder te zijn van een hele serie andere intercommunales, is hij burgemeester van Frameries en adviseur van Socofe, nog een intercommunale waarvan - oh, toeval! - een andere Waalse minister (Jean-Claude Marcourt) voorzitter van is.
    Onnodig er aan toe te voegen dat de heer Donfut behoort tot de Parti Scandaleux. Opmerkelijk in deze zaak is trouwens ook het feit, dat het PS-auditcomité, een soort ethisch comité door de partij opgericht n.a.v. de vroegere schandalen, van de zaak afwist, maar er evenmin graten in vond. Evenmin zoals het graten vindt in de handel en wandel van vader en zoon Daerden, die eveneens in die sector "incasseren".
    ---
    We moeten trouwens in Vlaanderen stilaan gaan oppassen dat we hier niet in hetzelfde bedje ziek worden. Uitgerekend gisteren, raakte bekend dat een zekere heer Jean-Luc Dehaene zichzelf een riante loonsverhoging heeft toegekend als directeur van Dexia, een functie - nota bene - waarvoor hij al 400.000 euro per jaar kreeg. Diezelfde Dehaene is het boegbeeld van CD&V voor de Europese verkiezingen. Op een partijfeest, vorige zondag in Bobbejaanland ("het plezantste land") was hij nog dé attractie van zijn partij. Brave Kris Peeters mocht blij zijn in zijn schaduw te mogen staan. De CD&V-kiezers worden dan ook vriendelijk verzocht allemaal voor mijnheer Dehaene te stemmen, zodat hij, bij zijn tonnen euro's die hij bij Dexia krijgt (én de schnabbels bij AB-Inbev en God weet waar nog), morgen ook nog eens een extra riante verloning krijgt van Europa.
    Voor wie het nog niet mocht weten: Dehaene is van ACV-strekking, ge weet wel die vereniging die zich inzet voor de arbeiders en de minder bedeelden...

    13-05-2009, 10:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het politieke loon
    De Standaard pakte op maandag uit met een extra bijlage van liefst 24 bladzijden over het "loonzakje" van onze politiekers. Ik vraag me af, wat voor nut zoiets heeft, buiten het vullen van de krant. Het is tegenwoordig bon ton uit te pluizen hoeveel iemand "verdient", ook buiten de politiek. Dat woord "verdienen" is trouwens fout. Men zou eerder mogen zeggen,  hoeveel iemand krijgt. Als mensen een loon krijgen, is dat niet altijd verdiend, ook niet in de politiek. Zo heb ik ooit eens een artikel gezien met als titel "Wat ons koningshuis verdient". Nou, ja, dat verdient volgens mij helemaal niets, het krijgt het alleen maar.
    Om even terug te komen op de bijlage van De Standaard. Daarin wordt o.m. gesteld dat bepaalde politiekers veel meer zouden kunnen verdienen als ze in "de privé" zouden gaan werken. Ook dat is larie en apekool. De overgrote meerderheid van onze politiekers is niet bekwaam om in de zakenwereld te slagen. De weinigen die dat gepresteerd hebben, zijn de uitzonderingen op de regel. Het tegenovergestelde is ook waar: succesvolle zakenmensen kunnen in de politiek niets gaan doen (zie maar wart gebeurd is met Huts en Leman, om er maar twee te noemen).
    Waar het schoentje nijpt, is niet hoeveel e.o.a. politieker krijgt, maar wat de politiek ons in zijn totaliteit kost. En dat is enorm veel geld, waarop heel wat zou kunnen bespaard worden. Als men  bv bedenkt dat alle senatoren, alle provincieraadsleden en de meeste Brusselse gemeenteraden feitelijk totaal overbodig zijn, dan zou men elk jaar hopen geld kunnen uitsparen. De partijen krijgen jaarlijks van de staat 52 miljoen euro cadeau. 85% van het budget van de politieke partijen komt van de staatskas. En ga zo maar door.
    Tenslotte nog twee leuke reacties van twee VB-politiekers op de "revelaties" uit De Standaard:
    - Pieter Huybrechts zegt verbaasd te zijn van die krant voor de allereerste keer een mailtje te hebben gekregen. In een eerste moment dacht hij, dat de krant geïnteresseerd was in zijn opinie. Niet dus, alleen in wat hij verdient.
    - Hugo Coveliers vraagt dat de krant ook het inkomen van de journalisten zou publiceren. Hij heeft een abonnement op De Standaard, zegt hij, en heeft ook het recht te weten wat er o.m. met zijn geld gebeurt.
    Uit een recente peiling blijkt dat slechts 18% van de bevolking nog vertrouwen heeft in de politiekers. Voor de journalisten herinner ik me het juiste cijfer niet meer, maar het lag niet veel hoger. Ze zouden allemaal dan ook beter een toontje lager zingen.

    12-05-2009, 10:32 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De prijs van het grijs
    1 op 5 gepensioneerden in België leeft onder de armoedegrens. Bij de 75-plussers komt het zelfs op 1 op 4. De redenen daarvoor zijn uiteenlopend. Het gaat meestal om mensen die vroeger niet de kans tot pensioensparen gekregen hebben en/of er zelf ook niet aan dachten. Een andere reden is dat de Belgische pensioenen tegenwoordig bij de laagsten van Europa behoren. Sinds het Generatiepact is een wel een welvaartsvastheid gekomen, maar dat maakt de rekening niet van de bovenvernoemde groepen, waarvan het meestal nog gaat om éénverdieners en mensen die tot hun 65ste hebben gewerkt.
    Misschien vraagt hier of daar zich wel iemand af, wat er geworden is van dat fameuze zilverfonds, dé uitvinding van de geleerde professor Vande Lanotte in de tweede regering Verhofstadt. Wel, dat is een lege doos gebleken, zoals al herhaaldelijk door economen werd gesteld. De laatste twee jaren van Paars werd er geen cent meer in gestoken en dat is zo gebleven, ook onder de regering van binnenlandse stilstand die we nu kennen. Daar komt nog bij, dat zo'n zilverfonds alleen maar kan werken, als de staat een schuldenlast zou hebben van minder dan 60% van het BNP. We stevenen nu af op 100% (en misschien zelfs meer), zodat we ook dat mogen vergeten.
    En dan is er nog de kwestie van het brugpensioen. Zopas is nog gebleken, dat onze 50-plussers de helft van de RVA-uitgaven op souperen. De bedrijven in moeilijkheden - en die worden met de dag talrijker - gaan rustig door met het op brugpensioen sturen van hun 50-plussers. Daardoor blijft de werkingsgraad van de Belgen continu zakken, wordt er steeds minder afgedragen en moet men steeds meer uitbetalen. Met de komst van de babyboomers op de pensioengerechtigde leeftijd (dat begint nu al), wordt dit voor het land een financiële tijdbom. In Vlaanderen is er reeds een timide bijsturing van het activeringsbeleid, maar op federaal vlak gebeurt er driemaal niets. Het resultaat van dat alles zal zijn, dat we er allemaal armer op zullen worden, niet alleen de gepensioneerden, die nog minder zullen krijgen, maar ook de werkenden, die meer zullen moeten afdragen.
    De actieve welvaartstaat van Verhofstadt ligt verder af dan ooit...

    11-05-2009, 16:15 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    10-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Brussels Gewestfeest
    Deze week vierde Brussel haar zgz Irisfeest, het feest van het Brussels stadsgewest. In Vlaanderen werd het nauwelijks opgemerkt en o.m.Benoît Cerexhe, Brussels "minister", heeft zich daarover erg boos gemaakt. "De Vlaamse afwezigheid", zei hij, "is een ostentatief teken van minachting tegenover wat Brussel, de stad die Vlaanderen heeft gekozen als haar hoofdstad, in twintig jaar geworden is". Helemaal ongelijk heeft de man niet, maar er hoeven toch enige kanttekeningen bij te worden gemaakt:
    - In Brussel is het wel elke week feest. Het lijkt er soms op, alsof er in die stad niets andere gedaan wordt dan gefeest. Als het elke dag zondag is, wordt de zondag ook maar een gewone dag,  om het met een oud adagium te zeggen. Die feesten zijn trouwens meestal gratis en voor niks, officieel althans. In werkelijkheid kosten die allemaal veel geld en brengen die weinig of niets op.
    - Brussel had nooit een derde gewest mogen worden. Het is één groot kluwen geworden, waarin zelfs een kat haar jongen niet meer terug zou vinden. 19 gemeenten met evenveel burgemeesters, schepenen, gemeenteraden, OCMW's en ga zo maar door, plus daarbovenop nog een soort parlement en gewestregering. Het enige wat in Brussel gecentraliseerd is (én goed werkt) is de brandweer. Voordat Brussel au sérieux wil genomen worden, zou het er best aan doen eerst eens orde op zaken te stellen.
    - Een kwart van de Brusselse bevolking leeft onder de armoedegrens. Brussel alleen kan dat nooit opgelost krijgen. Alleen Vlaanderen is, voorlopig nog, bij machte Brussel te onderhouden. Wallobrux en andere van die ideeën zullen nooit gerealiseerd kunnen worden. Uit de recente peiling van Le Soir/RTBf is trouwens gebleken dat Walen en Brusselaars niet staan te springen om samen te gaan. Officieel hebben ze de taal, het Frans, gemeen, maar zelfs dat is aan het verwateren, zodat veel Brusselaars zelfs het Engels verkiezen als omgangstaal. In de Franstalige gemeenschap van dit land voeren de Brusselaars het hoge woord en dat ligt de Walen dan weer niet.
    Kortom, Brussel moet kiezen tussen een economisch en rendabel samengaan met Vlaanderen of een verdere verpaupering met Wallonië. Er is geen andere oplossing.
    - Er blijft natuurlijk het feit dat Vlaanderen inderdaad Brussel verkozen heeft als hoofdstad. Dat houdt echter niet in, dat wij Brussel wilen overheersen noch vernederlandsen. Brussel heeft alleen een toekomst als internationaal gewest in een confederatie met Vlaanderen. Vergeet Europa. Die zal die rol nooit overnemen. Het heeft nog genoeg andere arme streken en steden.

    10-05-2009, 11:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    09-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moeder aller verkiezingen
    Het is merkwaardig, hoe men nog steeds - bijna dagelijks - artikels te lezen krijgt van mensen die vinden dat alle verkiezingen in dit land zouden moeten samenvallen. Men krijgt de indruk, dat dit gaat om één groot georkestreerd offensief van de laatste belgicisten. Zeker, als men weet dat het vóór 7 juni a.s. technisch niet meer mogelijk is er nog een extra verkiezing bij te nemen.
    Nu is het zo, dat de meeste voorstanders van één grote verkiezing voor alle niveaus zich sterk voelen, omdat de federale regering Van Rompuy zo goed als stilgevallen is, terwijl dat helemaal niet zou moeten: er zijn immers geen federale verkiezingen. Toch is er meer aan de hand.
    De politiek binnen België wordt georkestreerd door kleine groepjes, die het in de verschillende partijen voor het zeggen hebben. Mochten alle verkiezingen samenvallen, dan zouden die groepjes hun macht op de instellingen nóg meer kunnen versterken. Nu worden ze regelmatig geconfronteerd door verkiezingen die elkaar doorkruisen op de verschillende niveaus. Een andere reden zie ik niet, want de problemen in dit land zullen dezelfde blijven, of die verkiezingen nu samenvallen of niet. Anderzijds kan een federale regering bv morgen vallen, waardoor er dan opnieuw moet gestemd worden. Zou men dan ook alle deelregeringen opzeggen?
    Bij de Vlaamse partijen zijn VB, N-VA, SLP én CD&V tegen samenvallende verkiezingen. Bij de tsjeven is het een hypocritische toestand. Als zij tegen samenvallende verkiezingen zijn, waarom werkt de regering, waarvan zij de premier levert, dan niet gewoon door? Dat gebeurt niet en bewijst nog maar eens, dat op die partij niet moet gerekend worden om klare wijn te schenken.
    Tenslotte is het de kiezer die iets aan de situatie zou kunnen doen. Bv door niet te stemmen voor mensen die op verschillende lijsten voorkomen of die - erger nog - op voorhand zeggen niet te zullen zetelen, mochten ze verkozen worden. En dit geldt voor álle partijen en personen, ongeacht of ze nu Verhofstadt, Dedecker of bv Vanhecke heten. Als de kiezer zou beginnen de cumulards en overlopers links te laten liggen, zullen de partijen wel genoodzaakt zijn in de toekomst ervoor te zorgen dat elk niveau zijn eigen kandidaten krijgt en dat uitzonderingen daarop ook echt uitzonderlijk zouden zijn.
    Mag ik even dromen?

    09-05-2009, 10:53 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    08-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De (blauwe) geschiedenis herhaalt zich
    Bij de verkiezingen van Juni 2007 was de Open VLD een van de grote verliezers. Dat viel niet zo erg op, omdat het rechtse kamp serieus gewonnen had, waardoor de blauwen verder mee mochten spelen. Een van de redenen, waarom die partij zo veel verloren had, was omdat ze een linkse koers was gaan voeren. Een andere reden was het gekrakeel binnen de partij zelf, waar allerlei ruzies en schandaaltjes met regelmaat de kop opstaken en dat in de aanloop van de verkiezingen. Denk maar aan de perikelen van Chevalier, Daems, Dewael en De Gucht, om er maar enkele op te noemen.
    Het lijkt er sterk op, dat we in de aanloop naar de volgende verkiezingen, over amper één maand, weer aan hetzelfde toe zijn:
    - Voorzitter Somers heeft zich hopeloos belachelijk gemaakt met de zaak Vijnck en komt helemaal niet meer geloofwaardig over, voor zover hij dat trouwens daarvoor al was. De man heeft altijd maar gediend als voetmat voor het trio Verhofstadt, De Gucht en Dewael en is daar nooit onderuit gekomen.
    - De Gucht heeft zichzelf (nog maar eens) in de voet geschoten door zijn zoveelste ondoordachte uitspraken, ditmaal bij Phara de Aguirre, over Fortis. Eerst helpt hij mee de bank verkopen aan de Fransen, daarna zegt hij dat het een slechte zaak is. De Fortis aandeelhouders, zeker de bekende (liberale) families, zullen hem dat niet in dank afnemen.
    - De zaak Koekelberg blijft Dewael achtervolgen. Hij is ervoor naar het parlement gevlucht en hoopt dat Depadt de kastanjes voor hem uit het vuur zal halen. Vraag is maar, of dat zal lukken, zeker omdat ook daar De Gucht nog roet in het eten kan gooien. Een straffe uitspraak is snel gevallen.
    - In de zaak Moerman is een onderzoeksrechter aangesteld. Leuk als men weet dat Fientje op plaats nummer twee staat in haar arrondissement. Dat laatste is er alleen maar gekomen, opdat Jean-Jacques - zoon van - op de eerste plaats moest komen.
    - En dan is er nog Verhofstadt, die zich veel te goed vindt om zich nog bezig te houden met die kleingeestige Belgische politiek. Hij gaat eerst Europa hervormen en daarna de wereld redden. Vraag is maar, wie nu zo liberaal dom kan zijn om bij de regionale verkiezingen te kiezen voor een partij waarvan de kopman alleen maar oog heeft voor de Europese ver-van-mijn- bed show.
    Kortom, de kans dat de Open VLD bij de regionale verkiezingen van 7 juni een tweede keer de kous over de kop gaat krijgen, is reëel. Met daarbij de kans dat ze straks zelfs niet eens meer zullen mogen meespelen...

    08-05-2009, 16:13 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoorzender Onkelinx
    Gisteren kon ook in eigen land eindelijk de eerste genetische gemanipuleerde populier geplant worden door het Vlaams Instituut van Biowetenschappen. Dat VIB had reeds van die bomen, die moeten dienen voor de bevoorrading van de tweede generatie biobrandstoffen (en dus toelaten dat er geen voedsel meer wordt opgestookt) geplant in Nederland en Duitsland, omdat in het eigen land de Waalse ministers Magnette en Onkelinx dwars bleven liggen. Na een protest van de Vlaamse overheid bij de Raad van State, kon er dus eindelijk werk van gemaakt worden. Welk voordeel de SP uit deze zaak wilde halen, is nog altijd niet duidelijk, tenzij het zou gaan om het zoveelste rondje Vlamingen pesten. De Waalse ministers werden trouwens daarin gesteund door de groenen (ook de Vlaamse), waarbij nog maar eens duidelijk wordt dat Vlaanderen van de ecologisten niets te verwachten heeft.
    Maar Onkelinx kwam deze week nog voor een andere straffe toer in het nieuws. Mevrouw de minister wil nl drugverslaafden de kans geven hun drugs op "kwaliteit" te laten controleren en dit helemaal gratis. Dit is, nota bene, een initiatief van onze minister van "volksgezondheid". Om te beginnen is het bezit van drugs strafbaar en illegaal. Wie zich met drugs zou presenteren, moet daarvoor moeten worden aangeklaagd. Ten tweede is het godgeklaagd dat een federaal minister in functie zich daarmee bezig houdt. Er blijkt, ten derde, in Wallonië reeds zo'n project te lopen, ook volledig illegaal dus. Het gebruikelijke procédé: de Belgische wetten schijnen niet te gelden voor de francofonen als ze denken dat die hen niet goed uitkomen.
    Op 19 mei gaat Onkelinx haar plan voorleggen aan de 7 (zeven!) ministers van volksgezondheid die dit land "rijk" is.
    Waar zijn we mee bezig? Moeten er eerst nog een paar Kim De Gelders opdagen?

    07-05-2009, 10:39 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!