Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • Het 505-concert
  • Het nulmoment
  • Artikel 195
  • Griekenland aan de Noordzee
  • Het Libanon van Europa ?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste stap

       In deze rubriek heb ik al meermaals geschreven dat de Vlaamse onafhankelijkheid, hoe wenselijk ook, er niet op één, twee, drie zal komen. Voor een eerste stap is een Vlaamsnationale meerderheid nodig in het eigen parlement en dat kan in het beste geval pas na de regionale verkiezingen van 2024. Niet eerder, omdat de Vlaamse gewestregering een legislatuurregering is, wat bij een eventuele val geen nieuwe verkiezingen tot gevolg kan hebben. In 2024 zou dat wél kunnen en een Vlaamsnationale meerderheid, al dan niet gesteund door andere partijen, zou dan de zogenoemde Senelle-doctrine kunnen toepassen, waarbij het Vlaams parlement Vlaanderen uitroept tot deelstaat van het federale België, met als grenzen de bestaande grenzen van het Nederlands taalgebied. Dat is democratisch volledig legitiem, want het Vlaams parlement, verkozen om Vlaanderen te besturen, is de uitdrukking van het Vlaamse volk, wat voor overtuigde democraten het enige is wat telt.

       Bovenstaande heb ik al meermaals geschreven en komt uit het boek ‘De ordelijke opdeling van België’, door Annemans en Utsi. Deze soevereiniteitsverklaring is  een eerste stap die wel noodzakelijk is om de verdere evolutie naar een onafhankelijkheid een wettelijke basis te geven.

       Daarna moet er o.m. een overgangsfase komen binnen het raamwerk van een sterk gereduceerde Belgische constructie, met als gevolg een boedelscheidingsverdrag die moet uitmonden in een onafhankelijkheidsverklaring. Iets parallels zou tegelijkertijd ook kunnen gebeuren aan francofone kant, maar dat is niet noodzakelijk.

        Er zal dus nog heel wat water naar zee lopen vóٕór het zover zal zijn, maar men moet érgens mee beginnen en dat zal in de eerste plaats zijn ervoor te zorgen dat álle overtuigde Vlamingen in 2024 ervoor zorgen dat die eerste stap zal kunnen gezet worden.

     

    08-10-2022, 03:16 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    07-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het index vervolgverhaal

         Punt nummer één van mijn lijst ‘Only in Belgium’, de automatische indexverhoging, wordt met de dag actueler. Vorige week zaterdag drong Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank (NBB) nog aan om er een politiek debat over te houden. Af en toe zo’n verhoging mag, maar vier tot vijf op één jaar is ‘des Guten zuviel’.

       Het klopt dat de Belgische werknemers door die automatische index minder koopkracht verliezen dan die van onze buurlanden. Het probleem daarbij is dat die verhoging wordt doorgeschoven naar de werkgevers en dat kleine en middelgrote bedrijven dat niet blijven aankunnen. De loonkostenhandicap met de buurlanden gaat naar 16%. Daardoor kost een uur arbeid in België nu zo’n 45 euro, in onze buurlanden slechts 38 euro. Vooral voor bedrijven die exporteren is dat een slechte zaak. In januari zal er voor bijna de helft van de werknemers een loonsverhoging van 11% inzitten. Bedrijven die het al moeilijk hebben zullen dan ook meer dan waarschijnlijk geen nieuwe mensen aanwerven, maar eerder afdanken, voor zover ze de zaak zelf boven water zullen kunnen houden, waarbij daar iedereen zijn job kwijt raakt..

         Om de concurrentiekracht van onze bedrijven te kunnen behouden en/of verbeteren zal er hoe dan ook over die index moeten gepraat worden. Er zou bv een indexsprong kunnen gemaakt worden, waarbij één verhoging zou worden overgeslagen, iets dat één keer werd gedaan onder de regering Michel (en verscheidene keren onder die van Dehaene). Met Paarsgeel, dat Lachaert beloofde, had dat kunnen lukken. Met Paatsgroen+ zit dat er niet in. Een ander voorbeeld zou een netto indexering kunnen zijn, waarbij de werknemer dezelfde verhoging zou krijgen, maar de werkgever er niet voor zou moeten opdraaien. Die werkgeversbijdrage zou zelfs helemaal kunnen worden  geschrapt of uitgesteld naar betere tijden, maar dan blijft onze nu al bijna bankroete staat met de kosten zitten.

       Persoonlijk blijf ik erbij dat zo’n systeem, dat nergens anders nog bestaat, ook hier best verdwijnt. Dan zou ook de discussie over de loonnorm, die nu telkens weer oplaait, grotendeels vermeden kunnen worden. Elders wordt ook over dat probleem gediscussieerd, maar gebeurt dat per sector, zodat sectoren waarin het goed gaat wel iets kunnen doen en bedrijven waar het minder goed of slecht gaat al dan niet tijdelijk gespaard worden van de ondergang.

     

     

     

     

     

    07-10-2022, 06:54 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
    06-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.King Connah's ultimatum

       Als ons mateke zijn dreiging waar maakt en alle coalities met de N-VA zou stopzetten mocht die partij een akkoord sluiten met het VB, dan kan dat alleen maar in de koekenstad, de enige plaats waar momenteel zo’n coalitie bestaat. De reden waarom De Wever de gauche caviar bij in een volgende Vlaamse regering zou nemen, is omdat hij vindt dat zijn Antwerpse coalitie met matekes maten daar lijkt te werken. Bart zou echter op gewestelijk niveau beter rekening houden met de 81% van zijn eigen potentiële N-VA-kiezers die in een peiling begin dit jaar verklaarde wél bereid te zijn met het VB samen te werken mochten beide Vlaamsnationale partijen in 2024 een meerderheid halen in het Vlaamse parlement. We kunnen alleen maar hopen dat die kiezers, bij gebrek aan een alternatief zonder ons mateke, bij die verkiezingen consequent voor het VB zullen stemmen, al was het alleen maar gewestelijk.

       Een Vlaamsnationale meerderheid in het eigen parlement zou niet alleen zorgen voor een Vlaamse  soevereiniteitsverklaring als eerste stap naar de onafhankelijkheid, maar tevens voor het officiële einde van het ondemocratische cordon sanitaire in Vlaanderen en zou bovendien de francofonen ertoe verplichten dat ook te aanvaarden als voorwaarde om nog te praten hoe het verder moet met België.

       

    06-10-2022, 06:49 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    05-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijprogramma punt 1

       In ’t Pallieterke van vorige week verscheen er een interview met Em. Prof. Dr. Karel Evrard, n.a.v. diens speech op de IJzerwake. De man, in een vroeger leven zenuwarts, breekt er een lans voor Vlaamse samenwerking. Wat er speciaal aan was, is dat hij de gezegende leeftijd van 98 jaar heeft bereikt en desondanks dus nog zeer goed van geest.

        Prof. Evrard wijst in dit interview op de zware verantwoordelijkheid van alle partijen, maar in  het bijzonder van de N-VA, die – net zoals het VB – de Vlaamse onafhankelijkheid als eerste punt in haar partijprogramma heeft staan. Daarmee zit hij op één lijn met mijn redenering dat de Vlaamsnationalisten in eerste instantie een meerderheid moeten halen in hun eigen parlement en er, als eerste stap, de Vlaamse soevereiniteit moeten uitroepen.

        Het wordt daarmee steeds duidelijker dat álle Vlamingen, ook die normaal het N-VA  of de traditionele partijen steunen, tenminste bij de volgende regionale verkiezingen voor het VB moeten stemmen. Zolang De Wever en Co zich immers daartegen blijven verzetten, zal het geen zin hebben regionaal anders te stemmen. Zelfs mocht De Wever tegen 2024 van mening veranderen, zou ik het nog niet doen, want een ‘Lachaertje’ is gauw gemaakt.

    ---

       Die prof Evrard vertelde in dat interview nog iets interessants. Hij werd er ooit door journalist Hugo Camps (Gauche Caviar) van beschuldigd dat hij homoseksualiteit een ziekte zou genoemd hebben. ‘Dat is niet waar’, zegt Evrard; ‘het is louter een afwijking van de gewone norm, zoals bv linkshandigheid’. Linkshandige kinderen, die vroeger op school verplicht werden rechts te schrijven, konden daar, volgens de zenuwarts, ongunstige gevolgen in de hersenen aan overhouden. Volgens de professor is homofilie zoals linkshandigheid. De ene heeft het, de andere niet. Men moet er mee leren leven’.

     

     

    05-10-2022, 03:27 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    04-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijden wordt lijden

     

       Alain Grootaers is een gepensioneerde Vlaming die ergens in Zuid-Spanje renteniert, maar die e.e.a. hier en in de rest van de wereld blijft volgen. Hij is ook een tijdje zijn columns kwijt geraakt in ’t Pallieterke, maar nu kwam ik hem tegen in de Doorbraak Magazine van september met een toch wel spectaculair nieuws. Volgens Alain vroeg de overheid van California begin september haar burgers hun elektrische wagen niet meer bij te laden om zodoende het elektriciteitsnet te ontlasten. Als het klopt, zijn we er goed mee bezig, zeker als men weet dat in Californië al bijna 38% van de energiemix bestaat uit hernieuwbare energie. Zoiets zou dus straks ook hier kunnen gebeuren als zowat iedereen tegen 2035 elektrisch zou moeten rijden.

        Vóór men elektrisch kan gaan rijden, moet men eerst aan zo’n wagen geraken (gesteld dat ge er het geld voor hebt) en ook dat is de dag van vandaag niet vanzelfsprekend. Alleen al om bv de groeiende vraag naar autobatterijen te volgen, is volgens een recente studie van Benchmark Mineral Intelligence, tegen 2035 zes keer zoveel lithium, drie keer zoveel kobalt; twee keer zoveel nikkel en zeven keer zoveel grafiet nodig als vandaag. Om die hoeveelheden te halen, zijn meer dan 350 nieuwe mijnen nodig, investeringen die in de honderden miljarden lopen en jaren voorbereiding vragen. Terwijl de prijzen voor de grondstoffen nu al oplopen, moet de echte krapte – men schat over drie jaar - nog komen.

        Sinds begin 2020 zijn de prijzen voor de grondstoffen voor elektrische wagens verdubbeld en denkt men niet dat het daarbij zal blijven. Gegarandeerd zal het elektrisch vervoer ook een stuk duurder worden, voor zover er al genoeg stroom voorhanden zal zijn. Zoals Grootaers ook schrijft, riskeren we straks, als iedereen elektrisch moet rijden, ‘allemaal elektrisch stil te staan’. Dan wordt rijden lijden.

     

     

     

     

     

    04-10-2022, 04:40 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    03-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gemeenschapsdienst

       De stafchef van het Belgisch leger, admiraal Michel Hofman, pleit voor een herinvoering van de dienstplicht. Zijn leger heeft volk tekort. En daarmee zitten we op eenzelfde lijn, want in deze rubriek heb ik al meer dan eens gepleit voor een herinvoering van e.o.a. soort van dienstplicht. Dat is al gebeurd in de Scandinavische en Baltische landen en ook in Oostenrijk en Griekenland. Blijkt nu dat de dienstplicht in België in de jaren 1990 niet is afgeschaft – zoals ik eerst dacht – maar opgeschort. Dit laatste betekent dat de Grondwet daar niet voor moet worden aangepast en dat die met een gewone wet, gestemd door een meerderheid van het parlement, kan worden heringevoerd.

        Als dat ooit zou gebeuren, zou dat geen terugkeer zijn naar de vroegere militaire dienstplicht, maar eerder een gemeenschapsdienst, een keuze tussen militaire- en burgerplicht voor zowel jongens als meesjes, met daarin verschillende categorieën, gaande van een soort extra burgerbescherming over specialisatie op IT-gebied tot echte militaire dienst. Zoals dat bv al in Zweden gebeurt, zou men er wel fatsoenlijk voor betaald worden en zou de duur afhankelijk zijn van de soort opleiding. Wie wil, kan na de dienstplicht bij het leger blijven en dan dus beroepsmilitair worden. In Zweden is dat een succes geworden.

        Enfin, dat zal nog niet voor morgen zijn, maar in een steeds sneller veranderende wereld kunnen  we beter tijdig voorbereid zijn, dan anders straks weer achter de feiten te moeten aanlopen. Tegelijk zal de jeugd er leren wat discipline en autoriteit betekent en zal de dienst ook kunnen dienen voor het eventueel bekomen of kwijtspelen van de nationaliteit. Dit laatste voor wie ook een andere nationaliteit heeft en op grond daarvan de dienstplicht zou weigeren.

      

     

     

     

    03-10-2022, 07:10 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    02-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giorgia

      

       Ik kom even terug op de uitspraak van Magnette i.v.m. de overwinning van de rechtse partijen bij de laatste verkiezingen in Italië, volgens Magnette een reden om bij ons het cordon sanitaire tegen het VB in stand te houden, waarbij hij die partij ‘fascistisch’ noemt.

        Het fascisme is een goedkoop scheldwoord geworden, meestal gebruikt door mensen die niet weten wat het betekent. Dat geldt niet voor ‘professor’ Magnette. Het ontleent zijn naam aan het woord ‘fascio’, dat in feite niet meer betekent dan een busseltje hout met daarin gebonden een korte bijl. Het lijkt niets voor te stellen, maar het was een soort overwinningssymbool bij de oude Romeinen, die het voorop in elke overwinningsparade droegen. Mussolini ontleende daar de naam aan om de Italianen weer trots te maken op hun verleden. Dat was in het interbellum tussen de twee wereldoorlogen nodig. Het land was ontredderd en veel Italianen emigreerden, meestal naar de States.

       Ikzelf heb in de jaren 1960/70 negen jaar in Italië gewoond, op Sardinië, waar twee van mijn drie kinderen zijn geboren. Ik had en heb er nog veel vrienden en met hen heb ik meermaals over de Italiaanse politiek gesproken. Daaruit bleek dat Mussolini uiteindelijk fout was, maar toch ook goede dingen heeft verwezenlijkt. De grote fout die hij gemaakt heeft is, dat hij zijn land mee in WOII heeft gesleurd, denkende dat Duitsland die oorlog wel zou winnen. Had hij dat niet gedaan, dan had Italië na 1945 waarschijnlijk zo’n beetje in dezelfde situatie gezeten van het Spanje van Franco.

       Grote overwinnaar van de laatste Italiaanse verkiezingen is de uiterst rechtse partij ‘Fratelli d’Italia’ wat ook de eerste woorden zijn van het nationale Italiaanse hymne. Haar voorzitter is een voorzitster en heet Giorgia Meloni, een 45-jarige dame uit de regio Le Marche (hoofdstad Ancona), die al 30 jaar in de politiek zit en wel eens de allereerste vrouwelijke premier van Italië zou kunnen worden. In tegenstelling tot Mussolini, revolutionair, antidemocratisch en socialist, is zij geen fasciste van de oude stempel, maar conservatief, democratisch en op economisch vlak liberaal. Ze veroordeelt de Russische inval in Oekraïne en is bereid met de E.U. een gesprek aan te gaan. Ze is tegen Woke en de zgz ‘alfabetgeneratie’ (lgtb enz.), vóór het klassieke gezin en de eigen identiteit. Zoals ze het zelf zo kernachtig uitdrukt: ‘Ik ben Giorgia, een vrouw, een moeder, een Italiaanse, een christen,

       We zullen zien hoe ze het er vanaf brengt, maar ik ga ervoor duimen..

     

     

     

     

     

     

    02-10-2022, 05:56 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    01-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.September ge-emmer

       

        De Vlaamse regering draait vierkant en dat is niets nieuws. Ik heb al meermaals geschreven dat de regering ‘Pasbon’ de zwakste is die we tot nu toe gekend hebben. Dat heeft in de eerste plaats te maken met het feit dat de N-VA er constant af te rekenen heeft met twee partijen – Open VLD en cd&v – die ook in de federale regering zitten en dus op twee paarden wedden. Het wordt echter steeds duidelijker dat liberalen en christendemocraten bij een volgende verkiezing flink zullen worden afgestraft. Open VLD omdat haar voorzitter zijn woord brak t.o.v. zijn donkerblauwe achterban nadat hij verkozen werd en cd&v omdat ze toegetreden is tot een federale regering die haar alleen nodig had om de Vlaamse oppositie in het federaal parlement te verzwakken. Daar komt nog bij dat de nieuwe voorzitter niet de verhoopte ‘verlosser’* is geworden en Crevits een nieuwe Coens zou kunnen worden, ongeacht of ze nog gezondheidsproblemen zou hebben of niet. Mijns inziens is Pieter De Crem de enige die daarvoor bij cd&v nog in aanmerking zou komen. De man heeft ervaring, heeft bewezen wat aan te kunnen en is daarenboven burgemeester, een niveau waarop cd&v nog wat meetelt. Vraag is maar of hij nog uit zijn ‘Cremlin’ – zoals ze het gemeentehuis noemen in Aalter – zal willen komen.

    ---

       *Ironisch genoeg betekent de naam Mahdi, maar dan uitgesproken met een ‘a’, zoals hij wordt geschreven,  in het Arabisch ‘Verlosser’.

     

    ---  

     

       En dan nog dit: in de nasleep van de overwinning van rechts in Italië roept Magnette (PS) op het cordon sanitaire bij ons in leven te houden. Hij zegt het er natuurlijk niet bij, maar in werkelijkheid hoopt hij zo minstens een kwart van de Vlamingen in het beleid van België én Vlaanderen uit te schakelen en de Waalse minderheid te verstevigen.

       Wij, Vlamingen, krijgen in 2024 de kans daarop een duidelijk antwoord te geven door in de regionale verkiezingen massaal te stemmen voor het Vlaams Belang, ook zij die het met die partij niet altijd eens zijn. Nationaal kan dan nog iedereen voor de eigen partij stemmen, maar een regionale Vlaamsnationale meerderheid in het eigen parlement kan niet alleen een einde maken aan dat cordon en – als Magnette en Co voet bij stek zouden houden – aan dit België dat lacht met onze Vlaamse, democratische, maar waardeloze meerderheid en ons zal blijven reduceren tot de betalers van het Belgische deficit.

     

     

    01-10-2022, 02:23 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (21 Stemmen)
    30-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De staatsveiligheid

        Men kan het een politieagent niet kwalijk nemen als hij iemand neerschiet, die eerst op hem geschoten heeft. Dat zal het onderzoek trouwens moeten uitwijzen. Dat het nog maar eens een confrontatie was van de Belgische staatsveiligheid met uiterst rechtse mogelijke verdachten is een ander verhaal en voor mij geen verrassing.

       Onze staatsveiligheid houdt zich nl bijna uitsluitend bezig met al dan niet uiterst rechts. Onze  Vlaamsnationale partijen kunnen daarover mee spreken, als ze een ‘stille’ op bezoek krijgen bij hun diverse initiatieven. De zaak doet ook denken aan die van Jurgen Conings. Het ging nu wel om meerdere personen, maar al bij al toch eerder de klassieke drie man en een paardenkop, die zgz e.o.a. staatsgreep dreigden uit te voeren. Te gek voor woorden.

       Als de bende van Nijvel uit uiterst rechtse elementen zou hebben bestaan, was ze ook waarschijnlijk al jaren geleden opgerold geweest. Het feit dat dat toen niet gebeurd is, versterkt de gedachte dat die bende eerder links was. Of die écht een uiterst linkse inslag zou gehad hebben, zullen we nooit te weten komen, gewoon omdat daarnaar nooit werd gezocht.* Dat vernamen we nog toen Eddy Vos, hoofd van het onderzoek naar de bende, in de weekeindeditie van 30 juli van De Standaard t.g.v. zijn pensionering toegaf in de 15 jaar dat hij het onderzoek geleid had, nooit naar één inbreng van de CCC – de ‘Celulles Communistes Combattantes’ – had gezocht. Sinds de dag dat die CCC werd opgerold, werd er door de bende geen enkele aanslag meer gepleegd. Té toevallig om waar te zijn. Ik weet niet of de CCC zelf de aanslagen pleegden, maar dat ze er op e.o.a. manier bij betrokken waren, blijft mogelijk, maar werd nooit onderzocht.

    ---

    *Mijn blog van 2 augustus (‘De bende van Nijvel. De finale?’)

     

     

     

    ---

    30-09-2022, 03:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    29-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop in de Wetstraat

        VRT-Wetstraatjournalist Ivan De Vadder heeft een boek uitgebracht met de sprekende titel ‘Wanhoop in de Wetstraat’, het verhaal van een vastgelopen democratie. Nu weten we dat we als Vlaamsnationalisten politieke commentaren van de VRT best met een korreltje zout nemen, maar anderzijds is het wel zo dat De Vadder & Co daar in de Wetstraat wel e.e.a. zullen hebben meegemaakt. Zo maakt hij in het boek o.m. brandhout van de dode letter gebleven Burgermanifesten van Verhofstadt, de voorloper van Lachaert, die ook zijn woord niet hield en het tegenovergestelde deed van wat hij beloofde. Vertrouwen is echter iets wat je alleen verdient door te doén wat je belooft en dat zijn ze bij de kiezers van Open VLD kwijt..

        Wat De Vadders boek ook interessant maakt, is de kritiek op  de Belgische politiek vanwege François Perin een Luikse grondwetspecialist die begon als links Waals activist en voorstander was van de aanhechting van Wallonië bij Frankrijk. Hij startte zijn politieke carrière in de jaren 1960 en gaf in maart 1980 – ondertussen, nota bene, liberaal geworden - zijn afscheidsspeech in een afgeladen Senaat, waarbij hij stelde dat België leed aan drie ongeneeslijke k ziekten. Ten eerste het Vlaams nationalisme (Perin hoopte dat Vlaanderen onafhankelijk werd, dat paste bij de Waalse aansluiting bij Frankrijk). Ten tweede de particratie (die er nog steeds is) en ten derde wat hij noemde ‘De stijfkoppige, egoïstische, onverantwoordelijke, negativistische en destructieve vakbonden’, die de staat verlammen en elke diepgaande hervorming blokkeren. We zijn nu zo’n 40 jaar verder en we staan blijkbaar nog geen stap verder.

    ---

        In het boek is De Vadder ook niet mals voor Bart De Wever, die hij verwijt soms hard te zijn t.o.v. zijn eigen medewerkers en in dit opzicht als partijvoorzitter niet veel beter te zijn dan een Guy Verhofstadt, een Karel Van Miert of een Guy Spitaels. Het is niet voor niets – en dit is van mij, niet van De Vadder – dat Barts twee vice-voorzitters vertrokken zijn. Het doet allemaal zo’n beetje denken aan Hugo Schiltz die indertijd zijn Volksunie eerst ook groot maakte om ze daarna zelf af te breken. Dat gebeurde toen o.a. ook door zijn drang voor een uitbreiding naar links (Nelly Maes & Co), exact zoals De Wever nu lonkt naar de Gauche Caviar van ons mateke.

    ---

       Tenslotte nog dit:

    -         Bij de mogelijke ontvoering van  Quicky in  Kortrijk, waren die Nederlanders daar wel degelijks zinnens iets te doen, wat wát is niet duidelijk. In hun auto in de omgeving waar Quicky woont, werd een wapen en twee flessen benzine gevonden. Ik vraag me nl wel af of ge om iemand te kidnappen flessen benzine nodig hebt...

    ---

    -            Bij de problemen rond het onderzoek naar extreem rechts in Merksem, blijkt er ook een onderzoek geweest te zijn mijn Kasterlee. Even melden dat dat niet bij mij was!

     

    29-09-2022, 09:31 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
    28-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom 60-plussers wachtwoorden haten

    Een 60-plus computergebruiker probeert wachtwoord in te stellen

     

    WINDOWS: vul wachtwoord in

     GEBRUIKER: bloemkool

     WINDOWS: Sorry, het wachtwoord moet meer dan 10 karakters bevatten

     GEBRUIKER: gekookte bloemkool

     WINDOWS: Sorry, het wachtwoord moet een getal bevatten

     GEBRUIKER: 1 gekookte bloemkool

     WINDOWS: Sorry, het wachtwoord mag geen spaties bevatten

     GEBRUIKER: 50gekooktebloemkolen

     WINDOWS: Sorry, het wachtwoord moet ten minste één hoofdletter bevatten

     GEBRUIKER: 50GEKOOKTEbloemkolen

     WINDOWS: Sorry, het wachtwoord mag niet meer dan 1 op elkaar volgende hoofdletter bevatten

     GEBRUIKER:  50GekookteBloemkolen(DieUinUwGatKanSteken)AlsMijnWachtwoordNuNogNietGoedIs!!

     WINDOWS: Sorry, het wachtwoord mag geen leestekens bevatten

     GEBRUIKER:  50GekookteBloemkolenDieUinUwGatKanStekenAlsMijnWachtwoordNuNogNietGoedIsGodverdommemiljaardedjuu

     WINDOWS: Sorry, het wachtwoord is al in gebruik

     

    ---

     

       Bovenstaande grap is nog van een blog die onze vriend Jean me drie jaar geleden al stuurde, maar waarvan ik ondervonden heb dat die nog altijd actueel zou kunnen zijn. Zaterdagavond verbrak SeniorenNet nl mijn blogverbinding en raakte ik er niet meer in, wat ik ook probeerde. Daar dit in het weekeinde gebeurde kon ik mijn systeembeheerder niet direct bereiken en liep alles uit. Gelukkig is het probleem nu weer opgelost.

       Ik neem aan dat SeniorenNet af en toe eens orde op zaken moet stellen, maar iemand die al 17 jaar bijna dagelijks een bijdrage levert eruit smijten zonder boe of bah vind ik toch een beetje belachelijk.

     

     

    28-09-2022, 08:08 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    27-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Eensgezindheid

          Zoals ik reeds schreef in mijn  blog van 14 dezer (‘La fédération fallimentaire’) weigert de staatsbank Belfius nog onbeperkt krediet te geven aan het zo goed als failliete Waals Gewest. De termijn van tien jaar, die nu staat te vervallen, wordt herleid tot twee, t.t.z. tot aan de verkiezingen van 2024. Zoals te verwachten was, kwam daarop heel wat kritiek van  onze zuiderburen, die zeggen dat Belfius niet zomaar een commerciële bank is, maar een die voor 100% bezit is van de Belgische Staat, waardoor de bank zomaar niet kan doen wat ze wil. Maar een klant, in dit geval het Waals Gewest, schulden laten blijven maken die het niet meer kan vereffenen, is ook tegen de interesse van het land.

        Positief in deze zaak is wel dat de fractieleiders van de N-VA én het VB – Peter De Roover en Barbara Pas -  het voor een keer daarover roerend eens zijn. Hopelijk blijft dit geen uitzondering, maar zal er straks nog meer samenwerking komen en moeten we in dit land gaan naar een volledige boedelscheiding, geen zoveelste staatshervorming. Het blijft trouwens opmerkelijk dat heel wat journalisten nog steeds denken dat N-VA na de volgende verkiezingen een Vlaamse regering zou willen vormen met de Gauche Caviar van ons mateke, omdat die samenwerking met Open VLD en cd&v momenteel in de Vlaamse regering niet optimaal is, om het voorzichtig te zeggen, maar ook omdat het in Antwerpen met Vooruit beter  lijkt te werken. Vlamingen die het daarmee niet eens zijn kunnen daarom – zoals ik al meerdere keren geschreven heb - bij de volgende regionale verkiezingen van 2024 best VB stemmen, ook die van de N-VA en de andere partijen. Als we iets moeten vermijden, dan zal het een nieuwe Vlaamse regering zijn die niets opgelost zal krijgen. Onze Vlaamsnationale partijen moeten gewoon het voorbeeld volgen van Italië, waar de rechtse partijen wél gaan samenwerken.

       Tenslotte moet ik tot vervelens toe herhalen dat ook in het debat over de financiering van het Waals Gewest door Belfius geen woord gezegd wordt – zelfs niet in een artikel daarover in ’t Pallieterke – over de ongrondwettelijke Franse Gemeenschap, de zgz ‘Fédération Bruxelles-Wallonie’, die geen tegenhanger heeft in het Vlaams Gewest en die het Waals Gewest jaarlijks oplaadt met een schuld van zo’n miljard euro. Dit blijft dweilen dan met de kraan open als men dat blijft gedogen.

     

      

     

    27-09-2022, 16:54 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    24-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bodemloos

        Al jaren schrijf ik in deze rubriek dat de officiële cijfers van de noord-zuid transfers maar de helft zijn van de werkelijke en dat Vlaanderen elk jaar zo’n 12 miljard euro van zijn welvaart afgeeft aan Wallonië, die daar zo goed als niets mee doet en het hoofdzakelijk uitdeelt zonder het ook maar ergens in te investeren. Officieel spreekt men altijd van zo’n 6 miljard die Wallonië zou krijgen in directe en indirecte overdrachten via de sociale zekerheid, maar men vergeet daarbij dat Vlaanderen zo’n 90% van de Belgische staatsschuld betaalt (Brussel 10% en Wallonië 0,0% - nul komma nul!)).

        Dit laatste wordt nog maar eens bevestigd door een nieuw boek van VB-kamerfractievoorzitter Barbara Pas en ere-Vlaamsparlementslid Lode Vereeck, dat in oktober uitkomt. Over het hele jaar 2021 komen zij aan 12,9 miljard, zodat ik er toch nog niet zo ver naast zat.

       Ik heb het boek (‘Bodemloos’) nog niet gelezen, maar in principe zouden deze transfers moeten beginnen uitdoven vanaf 2025, zoals bepaald in de zesde en tot nu toe laatste staatshervorming om verdwenen te zijn in 2035. ‘Eerst zien’, zei de blinde.

       Ondertussen gaan er buiten de officiële transfercijfers nog steeds verdoken transfers door. Daartoe behoren alle financieringen waarbij Wallonië en Vlaanderen evenveel krijgen in absolute cijfers, terwijl Vlaanderen 60% van de bevolking uitmaakt. Dat geldt ook voor de politieke benoemingen, tot op het federale niveau toe, maar soms is het veel subtieler.

        Zo is de energiesteun ook al een verborgen transfer. Gezinnen die verwarmen met stookolie krijgen een steun van 300 euro, die met gas 400. Maar in Wallonië verwarmt men 56% van de woningen nog met  stookolie, in Vlaanderen slechts 25%, wat maakt dat onze zuiderburen per gezin meer krijgen. En zo gaat dit carrousel maar door en zal dat zo blijven tot men dit land dat men – volgens The Economist - niet meer zou uitvinden mocht het niet bestaan, in zijn huidige vorm afschaft.

     

       

     

     

    24-09-2022, 00:07 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (7)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (22 Stemmen)
    23-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar betogen gevaarlijk wordt

        ‘De mensen in Rusland en Wit-Rusland willen geen ander leven. Zij willen gewoon goed leven. Zij hebben geen ervaring met vrijheid. Zij denken niet na over democratie. Vandaar die keizerlijke vorm van presidentschap die Poetin en Loekasjenko zich kunnen permitteren’.

        Bovenstaande is niet van mij maar van Svetlana Elexijevitsj, Nobelprijswinnares Literatuur 2015. 

       Het is maar de vraag hoe lang Poetin die ‘keizerlijke vorm van presidentschap’ zal kunnen handhaven. Na zijn speech op de Russische Tv waarin hij een gedeeltelijke dienstplicht invoert om zijn gedecimeerde grondtroepen in Oekraïne aan te vullen, krijgt hij in eigen land steeds meer kritiek dan hem lief is en heeft hij meer weg van een Kalimero die zich tekort gedaan voelt, terwijl   het wel zijn leger is dat een onafhankelijk buurland is binnengevallen en het grotendeels verwoest heeft, wat reeds tienduizenden mensen het leven heeft gekost, eigen militairen inbegrepen  Het is dan ook geen verrassing dat er in heel Rusland tegen geprotesteerd wordt en velen van die opgeroepen dienstplichtigen het land in allerijl ontvluchten naar Georgië, Mongolië, Turkije en de zgz ‘Stan-landen’, vroegere Sovjet republieken wier naam op ‘stan’ eindigt.

       Volgens Poetin (en ‘his master’s voice’ Lavrov bij de VN) is Rusland de oorlog in Oekraïne begonnen omdat het zich bedreigd voelde. Misschien door fabeltjesland? Geen land bedreigde Rusland met een oorlog en/of een invasie. ‘Kalimero’ van zijn kant bedreigt zo stilaan de hele westerse wereld.

    ---

       Het Rusland van Poetin is trouwens niet het enige regime dat met een steeds grotere kritiek van zijn eigen burgers heeft af te rekenen. In Iran, die schurkenstaat  der Ayatholla’s, riskeren betogende burgers geen 15 jaar cel zoals in het Rusland van Poetin, maar schiet de politie er zelfs dood, omdat ze protesteren tegen de dood van een jonge vrouw van 22, die door de ‘zedenpolitie’ werd aangehouden omdat ze haar hoofddoek – verplicht in Iran! – niet op de juiste manier zou gedragen hebben. Inch Allah!

     

     

     

     

    23-09-2022, 00:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    22-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Pfas vervolgverhaal

        En daar hebben we de Pfas weer! Van de verschillende organisaties die ermee bezig zijn: de  gemeente Zwijndrecht, de Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt, Lantis, de Vlaamse Overheid, Grondrecht, Greenpeace en een zekere Thomas Goorden, die zich ‘activist’ noemt, willen de laatste drie niet verder onderhandelen als ze daarvoor geen subsidie krijgen van 60.000 euro, louter om mee aan tafel te komen! Om de poen is het dus te doen en dan mag er wat chantage bij zijn. Daarbij dreigen de aanleg van de Oosterweelverbinding en de Scheldetunnel ernstig in het gedrang te komen.

        Ondertussen is gebleken dat zowat overal in Vlaanderen Pfas in de grond zit. Dat is wel degelijk een vervuilend goedje, waar men ondertussen is van afgestapt en waarvan tot nu toe nog altijd geen mens ziek is geworden en ook geen enkele specifieke gezondheidsklacht is binnen gekomen. Zelfs een uitgebreid onderzoek naar allerlei verschillende kankers heeft uitgewezen dat die in de streek rond Zwijndrecht niet erger zijn dan elders in Vlaanderen. Het hele verhaal doet zo’n beetje denken aan de bezigheidstherapie van de Bende van Nijvel, met dit verschil dat de Oosterweelverbinding niet alleen al miljarden euro heeft gekost, maar daarenboven dreigt serieuze schade toe te brengen aan de haven van Antwerpen, die nog altijd zorgt voor bijna 20% van de werkgelegenheid in Vlaanderen.

       Nog een geluk dat er tegenwoordig geen andere problemen zijn !

      

    22-09-2022, 00:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    21-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste show

         De naam Alla Poegatsjova zal de meeste lezers evenmin iets zeggen als mij, maar die blijkt in Rusland een idool van de popmuziek te zijn. De nu 73-jarige zangeres verkocht zo’n 200 miljoen platen, heeft ooit meegedaan en – als ik me niet vergis – zelfs een keer gewonnen op het Eurosong festival. Ze wordt wegens haar haardracht de Tina Turner van de Russische pop genoemd, maar ‘met een vleugje Edith Piaf’.

        Nu is die Alla in het nieuws gekomen, omdat ze het Russische ministerie van Justitie gevraagd heeft haar te bestempelen als ‘buitenlands agent’, een titel die haar man recentelijk al gekregen had. In het Rusland van Poetin betekent dat zoveel als ‘spion’. De reden waarom ze het deed was, omdat ze niet langer akkoord kan gaan met Poetins ‘speciale militaire operatie’ in Oekraïne en vindt dat Russische jongeren daar niet langer hun leven moeten laten voor de ‘denkbeeldige doelen’ van een vroegere geheimagent.

        Haar oproep kwam op het Russische Instagram, waarop zij zo’n 3,5 miljoen volgers heeft en er een half miljoen ‘likes’ op kreeg. Zijzelf en haar man bevinden zich momenteel in het buitenland, evenals de naar schatting 3 miljoen Russen die er sinds het aantreden van Poetin vertrokken zijn en waar er naar schatting nog een kleine 2 miljoen zijn bij gekomen sinds de Russische invasie in Oekraïne.

        Sinds het begin van Poetins ‘speciale militaire operatie’ in Oekraïne kochten Russen trouwens in Turkije al een kleine 7.000 huizen en appartementen. De meeste van hen doen dat in de eerste plaats als belegging, mocht het in eigen land mislopen. In dat laatste geval zou het niet denkbeeldig zijn dat ze verhuizen naar Turkije, waar ze zelfs de mogelijkheid krijgen Turks staatsburger te worden als ze een eigendom hebben boven een bepaalde waarde.

        N.a.v. de dood van Gorbatsjov doet er in Rusland het mopje de ronde dat Gorbatsjov een ‘president van Rusland was uit het ‘Poegatsjova tijdperk’. Het zou wel eens kunnen dat men dat ooit ook wel eens zal zeggen van Poetin...

     

    ---

     

       En dan nog dit. Op de VRT wist men gisteren te vertellen dat de verlichting op de Waalse autosnelwegen voortaan vanaf 22.00 tot 05.00 uur zal worden afgezet. Dat doet men in Vlaanderen al drie jaar, maar dat blijkt dan weer geen nieuws te zijn.

     

    21-09-2022, 00:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    20-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergane glorie

       Er viel gisteren niet naast te kijken. Hét nieuws van de dag was de begrafenis van Elisabeth II in Londen, met een pracht en praal uit vroeger tijden. ‘Het einde van een tijdperk’, werd er verteld, maar in feite was dat einde al vele decennia voorbij en begon dat al na WO II en het opdoeken van de halve wereld die de koloniën van het UK bleken te zijn in de jaren 1960. Zelfs de overwinning in de Falkland oorlog veranderde daar niets aan. In tegenstelling tot de andere koloniale mogendheden behield het UK wel een Gemenebest, het zogeheten Commonwealth, in 1949 opgericht met 56 landen, waarvan er nog steeds 15 het Britse staatshoofd ook als eigen staatshoofd erkennen, maar dat was en is steeds meer voor de façade dan voor iets anders. Wat wél stand houdt is dat hun taal, het Engels, de facto de lingua franca van de wereld is geworden, al is dat grotendeels de verdienste van de Verenigde Staten.

       Voor wat de plechtigheid in London betrof, in tegenstelling tot wat in Schotland gebeurd was, had men in de Britse hoofdstad toch een lijkwagen van eigen Britse makelij kunnen vinden en moest men er geen beroep doen op een Duitse Mercedes. Het zou gevloekt hebben tussen all that British.

     

     

    20-09-2022, 00:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    19-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen alternatief

         In ’t Pallieterke van deze week verscheen er een uitgebreid interview met Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van de werkgeverorganisatie VOKA (Vlaamse Ondernemers & Kamers van Koophandel), het vroegere VEV (Vlaams Economisch Verbond). Voor zover dat nog nodig is, stelt ook Bart vas,t dat de economische verschillen tussen de Belgische regio’s niet meer te overzien zijn, waardoor Vlaanderen enerzijds, Wallonië en Brussel anderzijds ook op politiek vlak steeds verder uiteendrijven. Vlaanderen heeft de grootste economische activiteiten en heeft meer mensen aan het werk. Van Craeynest stelt vast dat Vlaanderen momenteel heel België sponsort. Als Wallonië er alleen voor stond, was dit al lang niet meer houdbaar geweest.

       Zo hoort men het ook eens van iemand anders, een specialist ter zake bovendien. Vraag is maar wat onze politiek eraan doet. Voorlopig weinig of niets. Dit België geeft Vlaanderen geen toekomst.

    ---

       Een probleem bij een scheiding van België blijft natuurlijk Brussel. Dat ligt nu eenmaal in Vlaanderen, is internationaal financieel belangrijk, maar wordt al decennia lang mismeesterd en blijft, met zijn 19 baronieën, zijn zes politiezones en zijn 186 verschillende nationaliteiten een onmogelijk goed te besturen gewest. Brussel blijft best niet bij Vlaanderen. Hooguit moeten we enkele interregionale akkoorden sluiten, waarbij de Vlaamse bevolking binnen het Brussels Gewest en de Vlaamse Rand rond Brussel beschermd worden.

       We kunnen alleen maar hopen dat er na de volgende verkiezingen een bredere Vlaamse consensus komt die ons toe zal laten tenminste een eerste stap te zetten naar een Vlaamse zelfstandigheid. ‘TINA : There Is No Alternative’’

     

     

     

     

     

     

     

     

    19-09-2022, 00:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    18-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het energieverbruik

         Ondertussen is de federale regering nog eens samen geweest er zijn er beslissingen genomen i.v.m. de kortingen op de energierekeningen. Die heeft men overal kunnen zien en horen, de onmiddellijke klachten daarover inbegrepen. Goed zal het nooit voor iedereen zijn, gewoon omdat dit land alleen maar schulden heeft en zelfs nog moet uitzoeken waar ze het geld voor de helft van de beloofde kortingen zelf nog moet gaan zoeken. Het wordt zo’n beetje ‘ieder voor zich’.

        Toen wij in 1975 ons huis lieten bouwen, ook midden in een oliecrisis, besloten we geen ketel meer te installeren, geen vat meer in de grond, geen leidingen meer doorheen het huis om de radiateurs te bereiken. Wij besloten het huis en het water elektrisch te verwarmen met accumulatie en isoleerden toen reeds het huis met glaswol, isomo, dubbel glas en slagvensters, wel volgens de normen van die tijd. Wij geloofden nl toen al niet meer in een toekomst voor een stookolieverwarming en zagen met verbazing dat we een van de weinige uitzonderingen bleken te zijn. Alle buren die na ons bouwden (in een nieuwe verkaveling) bleven immers wél stoken met olie en doen dat nu nog, bijna 50 jaar later. Hoe men de dag van vandaag ook verwarmt, ook elektrisch, het zal een stuk duurder zijn. Elektriciteit zal er echter altijd zijn en kan van alles gemaakt worden, ook duurzaam. En in het slechtste geval beschik ik nog over een open haard met warme luchttoevoer die ik de laatste 10 jaar niet meer heb gebruikt, maar die ik steeds zou kunnen activeren mocht dat nodig zijn.

       Wie leeft, zal zien.

     

     

     

    18-09-2022, 00:02 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    17-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees rechts in opmars

        In Zweden hebben de rechtse partijen op 11 september nipt de meerderheid behaald in de verkiezingen. Dat was daar nog nooit gebeurd en had vooral te maken met de uiterst-rechtse Zweden Democraten die er in 10 jaar tijd de grootste rechtse partij werd, nog vóór de ‘Moderatpartiet’ de Zweedse N-VA, zeg maar, eindigde en dat in een land dat de laatste eeuw bijna uitsluitend door Links bestuurd werd. De ‘Sverigedemokraterna’, zoals ze in het Zweeds heten, hadden maar één belangrijk punt en dat was het stoppen van de ongebreidelde immigratie. Op een bevolking van zo’n tien miljoen, kregen de Zweden er de laatste tien jaar één miljoen ‘vluchtelingen’ bij. Het resultaat daarvan was een grote toename van de criminaliteit en onrust in de meeste voorsteden. Er werden alleen al dit jaar in Zweden 48 mensen gedood bij schietincidenten, steeds met vreemdelingen in de hoofdrol.

       Zweden is trouwens niet het enige land waar rechts zich laat gelden via de problemen omtrent immigratie. Het wordt uitkijken naar de uitslag van de Italiaanse verkiezingen van eind volgende week, waar een combinatie van drie rechtse partijen  grote kans maakt de verkiezingen te winnen. Het zou zelfs kunnen dat de uiterst-rechtse ‘Fratelli d’Italia’er de grootste partij wordt en er een rechtse regering komt met de Liga van Salvini en Forza Italia van Berlusconi.

       Het kan alleen maar een opsteker zijn voor onze Vlaamsnationalisten die, althans in de peilingen; ook de wind van achter hebben en in 2024 dé kans krijgen om het Zweedse en Italiaanse voorbeeld te volgen, maar dan zullen ze net als in Zweden en Italië tegen die tijd overeen moeten komen.

    ---

       En dan nog dit:

       Dat het Oekraïense leger ook geweld pleegt op Oekraïeners, klopt. Maar het gaat dan wel om Oekraïeners die Russisch spreken en sympatiseren met de Russen. Er zijn ook Witrussen die een eigen divisie hebben binnen het Oekraiense leger en vechten tegen de Russen, wat ze onder dictator  Loekashenko in eigen land niet kunnen.

     

     

    17-09-2022, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!