Inhoud blog
  • een interieur
  • even een ander werkje
  • De terrassen zijn nog leeg
  • zomer aan de Bodensee
  • Pretpark
  • Een toren met kleintjes
  • Een nieuwe MAXIA bij Hobby
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    15-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caravelair met een actiemodel voor 2020

     Nieuw actiemodel de Antares Style 390 Titanium

    Caravelair komt in het voorjaar met een opmerkelijke aanbieding: de Antares Style 390 Titanium.

     De Antares Style 390 Titanium is een compacte caravan met een binnenlengte van 4 meter.

     Voorin de caravan staat het dwarsgeplaatste tweepersoons bed van 1,40 x 1,90 meter. In het midden is de keuken geplaatst tegenover de hangkast. De zitgroep en toiletruimte bevinden zich achterin.

     De standaard Antares Style uitvoeringen hebben al een uitgebreide uitrusting met onder andere polyester zijwanden, dak en bodemplaat, de exclusieve IRP opbouwtechniek, een AKS koppeling, een serviceluik 100 x 40 cm, de Truma 3004 verwarming, een 5 liter boiler, een groot dakluik van 70 x 50 cm, luxe kussenopmaak, meerdere spotjes met USB aansluiting, een ruime koelkast van 85 liter, een vaste verswatertank van 50 liter, een afvalwatertak van 30 liter en een dik koudschuimmatras van 15 cm op het vaste bed.

    Het Titanium pakket voegt hier nog een aantal toebehoren bij:

    • Rondverwarming.
    • Ultraheat elektrische verwarming..
    • Verzwaarde uitdraaisteunen.
    • Lichtmetalen velgen.
    • Reservewiel.
    • Hordeur.
    • Disselafdekking.
    • Sportieve dakreling.
    • Buitendeur met raam.
    • Grijze polyester wanden.
    • TV steun.
    • Luxe “Sydney” bekleding (uit de Caravelair Allegra Optima)

     De normale prijs van dit pakket is € 3.005,-

     In de Caravelair Antares Style 390 Titanium wordt dit alles gratis meegeleverd.

     Vandaar dat de prijs op een scherpe € 15.995,- uitkomt. En dat mag als een bijzonder verrassende aanbieding gezien worden.

     Op de Caravana beurs in Leeuwarden van 23 t/m 28 januari wordt een prototype getoond.

     Caravelair geeft op alle modellen 3jaar fabrieksgarantie en 7 jaar garantie op vochtinwerking.

     Info: www.Caravan Trading Europe B.V









    15-01-2020 om 19:32 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caravelair met nieuw type 2020

      Allegra Optima 520                                            

     Caravelair breidt Allegra Optima serie uit met nieuwe indeling!

    Caravelair heeft de Allegra Optima reeks uitgebreid met een nieuwe indeling: de Allegra Optima 520.

     Afgelopen zomer is de nieuwe Allegra Optima serie geïntroduceerd. Een serie bestaande uit twee modellen met een bijzonder uitgebreide uitrusting. Deze modellen kenmerken zich tevens door het strakke front met skyroof en de fraaie kunststof achterzijde.

     Naar aanleiding van het succes hiervan wordt deze serie nu uitgebreid.

     De nieuwe indeling is aanzienlijk korter dan de eerste twee modellen, maar desondanks verrassend ruim.

     Voorin bevindt zich, onder het skyroof, de ruime zitgroep. In het midden van de caravan staat de grote keuken tegenover de buitendeur en de 140 liter koelkast. Achterin vinden we de badkamer en het grote rechthoekige bed.

     De Allegra Optima reeks kenmerkte zich al door een uitgebreide standaarduitrusting met onder andere het skyroof aan de voorzijde, aluminium velgen, 2 serviceluiken, een elektrische bediende opstap, de Truma combi-boiler/verwarming op gas en elektriciteit, meerdere kleine en grote dakluiken, een oven met grill-functie, een wasemkap en de 140 liter koelkast.

     De Allegra Optima 520 doet daar nog een schepje bovenop met bijvoorbeeld een douchekolom met ledverlichting, HDMI tv-aansluitingen in slaap- en woonruimte, een rails voor keukenaccessoires, een rookmelder en een uitgebreid verlichtingpakket.

     De prijs van deze  caravan komt op € 31.990

     De Allegra Optima 520 is te bekijken op de Caravana beurs in Leeuwarden van 23 t/m 28 januari.

     Caravelair geeft op alle modellen 3jaar fabrieksgarantie en 7 jaar garantie op vochtinwerking.

     Info: www. Caravan Trading Europe B.V.

     







    15-01-2020 om 19:23 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knaus valt in de prijzen tijdens de CMT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KNAUS L! VE I ontvangt de "European Innovation Award"

    Innovatieve, toekomstgerichte oplossingen, concepten, strategieën en producten uit de caravanindustrie zijn degenen die de "European Innovation Award" eert. DoldeMedien Verlag selecteerde de beste innovaties op CMT op zondag 12 januari met vertegenwoordigers van Europa's toonaangevende redactieteams voor caravaning.  Knaus is een van de trotse winnaars: de L! VE I kreeg de felbegeerde prijs in de categorie "Totaalconcept van een kampeerauto".
    Een internationale jury, bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende onafhankelijke redactiekantoren uit de toonaangevende caravanlanden in Europa, beoordeelt de ingediende inzendingen en selecteert de winnaars.
    Als "de betere semi-geïntegreerd" met standaard een hefbed, met een bruto voertuiggewicht van 3.500 kg, state-of-the-art technologie, onderscheidend ontwerp en een uitstekende prijs prestatieverhouding, zet de L! VE I nieuwe normen in het volledig geïntegreerde segment en overtuigt met zijn bekroonde algemene concept , "Caravaning Insights Vision Award"

    Caravaning Insights, het nieuwe industrieportaal van DoldeMedien Verlag, presenteerde dit jaar de "Caravaning Insights Vision Award" voor bijzonder visionair denken als onderdeel van de "European Innovation Awards". In de categorie "Vision Concept Production" ging de prijs naar Bosch Engineering GmbH, een 100% dochteronderneming van Bosch, voor de samenwerking met Knaus Tabbert. De twee innovatieve bedrijven werken samen aan de toekomst van caravan: met een intelligent 48 volt elektrisch systeem wordt vrijheid volledig opnieuw gedefinieerd, concreet betekent dit: onafhankelijke voeding in de caravan, langer, zelfvoorzienend caravan en met alle comfort.
    Bedrijfsleider CSO Gerd Adamietzki is blij met de prijzen: De prijzen met de European Innovation Award en de Caravaning Insights Vision Award zijn een geweldige bevestiging van de prestaties van ons team en de samenwerking met Bosch Engineering. We zijn erg blij en vereerd.

    14-01-2020 om 18:57 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiets routes in Frankrijk gezien in de CMT Stuttgart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "De Maas maakt je mobiel"
    De mooiste fietstochten door Frankrijk

    Frankrijk is ruim voorzien van overnachting plaatsten en campings voor zwerfauto’s, andere vakantievoertuigen en tenten. Aangezien autorijden niet meer zo leuk is omwille van het drukke verkeer en alle soorten belastingen kan je best de wagen ergens parkeren voor een paar dagen en de omgeving per fiets verkennen.

    Een nieuwe Maasfietsroute leidt u naar opmerkelijke steden en pleinen in Lotharingen over 180 kilometer
    Prachtige landschappen voor je en af ​​en toe een stop om de speciale kenmerken van de regio met je gehemelte te verkennen, het leven voor fietstoeristen in Frankrijk kan zo leuk zijn. Verschillende regio's uit vele delen van het land presenteerden speciale fietsroutes op de CMT.
    Het Rijn-fietspad, de Eurovelo 15, loopt 200 kilometer door het midden van de Elzas, voornamelijk langs grachten en door natuurreservaten. 75 procent van dit deel van de Eurovelo 15 loopt op aangewezen fietspaden. Attracties zoals het Würth Museum in Erstein of de Citadel Vauban nodigen u uit voor een lange stop. De Euro Velo 5-route loopt 140 kilometer over landbouwpaden langs de Elzas-wijnroute. Kasteelruïnes, pittoreske dorpjes zoals Ribeauvillé en tal van wijnhuizen liggen langs de route. De routes staan ​​op de website www.radfahrenimelsass.de met PDF-aanwijzingen en GPS-gegevens, vooral voor Duitse fietstoeristen. Er zijn ook kortere routesuggesties voor de regio, die maximaal 50 kilometer lang zijn.
    De Via Rhôna is een heel speciale fietsroute: hij loopt van Genève naar de Middellandse Zee over 815 kilometer. In de regio Drôme Ardeche loopt 160 kilometer van deze gevarieerde route langs de Rhône, langs bezienswaardigheden zoals de Himalaya brug in Rochemaure die over de rivier leidt, het middeleeuwse stadje Viviers en Montélimar, het bolwerk van de nougats.
    75 fietsvriendelijke accommodaties zijn beschikbaar voor overnachtingen. De regio beveelt ook uitstapjes aan naar kleinere rivierdalen: 90 km langs de rivier de Eyrieux op een niet meer gebruikte spoorlijn. De Velodrôme-fietsroute kan ook worden ervaren als een rondleiding. Als u liever in een tent slaapt zijn de campings in het Drômetal gericht op fietstoeristen.
    Van Frankrijk tot België tot Nederland
    Lorraine biedt sinds vorig jaar een nieuw hoogtepunt voor fietsers: de Maas-fietsroute leidt over fietspaden en rustige landwegen op verschillende etappes van Vaucouleurs via Verdun naar Stenay. Zelfs als er nauwelijks verticale meters langs de rivier te beheersen zijn: “De Maas maakt
    mobiel 'belooft Vincent van Lorraine Tourisme. De hele route loopt via België naar Hoek vanuit Nederland.
    Als u het een beetje sportiever vindt, kunt u stoom afblazen op 400 kilometer mountainbikeroutes in de Franse Alpen rond Annecy. Tours in de Grand Chambery Alps, niet ver weg, trekken ook tours aan voor ambitieuze fietsers. Er zijn daar ook gezinsvriendelijke routes, zoals een tocht over het Lac du Bourget, waar je maar 320 meter hoog hoeft te klimmen. Fijnproevers moeten absoluut de Colombier d'Aillon-fietsroute reserveren: een tour met talloze kaasproeverijen onderweg

    12-01-2020 om 19:24 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morelo op de CMT Stuttgart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10 JAAR MORELO REISEMOBIEL
    Geweldige jubileummodellen en beurspakketten op de CMT

    MORELO staat voor eersteklas kampeerauto’s en heeft zich in 10 jaar tijd ontwikkeld tot een echte maat onder luxe kampeerauto’s. Het bedrijf uit Schlüsselfeld viert dit met drie jubileummodellen uit de LOFT- en PALACE-reeks. De modellen kunnen worden besteld tijdens de CMT 2020 in Stuttgart met een prijsvoordeel tot € 31.860. Beursbezoekers kunnen ook uitkijken naar de herziene MORELO HOME, die wordt aangeboden met een uitgebreid uitrustingspakket tegen een absolute spotprijs.

    Een overzicht van de jubileummodellen

    Dankzij de vele speciale uitrustingsopties zorgen de aantrekkelijke jubileumpakketten voor nog meer reis- en wooncomfort, inclusief luxe designelementen. De buitenkant schittert met een exclusief jubileumdecor inclusief een verlicht logo op het voor- en achterfront. De jubileummodellen scoren ook op het gebied van rijprestaties en comfort: de 210 pk sterke motor, de elektrische parkeerrem, de noodrem en het rijstrookverkeerswaarschuwingssysteem met waarschuwingsgeluid en adaptieve cruisecontrol onderstrepen de hoge normen van maximaal rijcomfort en veiligheid. Het enorme panoramische dakraam, het satelliet-tv-systeem met een 32-inch led-flatscreen en het afneembare lederen stuurwiel zorgen voor maximale WELKOM THUIS. Er zijn ook vier verschillende kleurenpakketten om uit te kiezen om de leefruimte volgens uw eigen voorkeuren te ontwerpen. Dankzij het standaard multi-zone EvoPore-matras met watergel-toplaag wordt het slaapgedeelte de perfecte plek om te ontspannen. En voor alle winterfans bieden de jubileummodellen standaard al continue vloerverwarming. De jubileummodellen hebben ook veel te bieden als het gaat om zelfvoorziening en zijn onder andere overtuigend. met een krachtig zonnestelsel (2x130 watt maximale output) en het "Energy Lithium Power" elektrisch pakket inclusief premium bedieningspaneel, stroomverdeling en volledig automatische topklasse batterijbescherming.

    Eerlijke promotie: MORELO HOME voor een speciale prijs

    Met MORELO kampeerauto’s kunt u altijd eersteklas wooncomfort verwachten. De herziene MORELO Home bevat nu ook echte EMPIRE-genen. Een opvallend uiterlijk, de heldere designtaal en uitgebreide uitrustingsopties laten niets te wensen over op het gebied van comfort en luxe. Op CMT 2020 in Stuttgart presenteert MORELO een speciale campagne met een aantrekkelijk beurspakket van HOME. Met drie plattegronden van de MORELO HOME 78L, 82 LS en 82 M op IVECO DAILY chassis, bevat het pakket uitgebreide uitrustingsopties. In plaats van 180 pk, omvat het chassispakket een motor van 210 pk, een afneembaar stuur van hoogwaardig leer en een panoramisch dakvenster voor nog meer comfort. Het keukenpakket is ook uitgebreid en bevat alles wat een fornuishart begeert, van een gasoven tot een AES-koelkast van 177 liter met een apart vriesvak en een Nespresso-apparaat. Het beursaanbod scoort ook met een Life & Style-pakket, een elektrisch pakket en een satelliet-tv-systeem met een 24-inch led-flatscreen. Het jubileumaanbod is beschikbaar tot 29 februari 2020 voor de modellen MORELO LOFT 79F, 79L en 82LB evenals voor de MORELO PALACE 85L, 88LB en 90M en biedt met alle inbegrepen eersteklas extra's een overweldigend prijsvoordeel van maximaal 31.860 euro. Het beurspakket van de MORELO HOME is van toepassing op de 78L, 82 LS en 82 M-serie en omvat indrukwekkende besparingen tot 28.220 euro.

    MORELO OPEN 2020

    10 jaar MORELO zijn een speciale reden om te vieren. En omdat er niets beters is dan dit evenement met honderden zwerfautofans te delen, besloot het bedrijf vanaf 21 mei de MORELO OPEN te kiezen. bedenk tegen 24 mei 2020 een onvergetelijk jubileumprogramma. Eersteklas catering en spectaculair entertainment zijn slechts een kleine voorproefje van wat bezoekers kunnen verwachten. Het MORELO-team verwacht dit jaar opnieuw een nieuw bezoekersrecord en kijkt ernaar uit 1.000 voertuigen op het fabrieksterrein te verwelkomen.

    U kunt een exclusief voorproefje van de aantrekkelijke MORELO-jubileummodellen krijgen in de CMT in hal 03 stand 3B52 en u laten inspireren door de tentoonstellingsmodellen. Alle verdere informatie over de jubileummodellen en het tentoonstellingspakket is beschikbaar op de site bij de MORELO-beursstand.

     

     

    12-01-2020 om 17:30 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwigheden in CTM Stuttgart 2020
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Nieuwigheden en wereldpremières op de CMT
     
    Caravan fabrikanten, toebehoren specialisten en dienstverleners presenteren hun nieuwste voertuigen en producten op de CMT Stuttgart 
     De caravanindustrie is buitengewoon innovatief op de CMT 11-19 januari 2020, 's werelds grootste handelsbeurs voor toerisme en vrije tijd. De lijst met nieuwe producten is lang, ongeveer 120 premières en wereld nieuwigheden zullen te zien zijn. We hebben een selectie van de aangekondigde nieuwigheden voor u samengesteld.

    AL-KO
    Wereldpremière van het nieuwe HY2-ondersteuningssysteem van Al-KO Met Al-KO HY2 is een automatische ondersteuning van de kampeerauto op de achteras heel eenvoudig. Net als het beproefde volledig automatische HY4-hefsysteem, maakt ook het "kleine broertje" met zijn perfecte voertuigondersteuning, maximale bedrijfsveiligheid en antidiefstalbeveiliging indruk. Tegelijkertijd brengt de Al-KO HY2 een aanzienlijk lager gewicht met zich mee en is het een kosteneffectief alternatief voor het systeem met vier steunen. Een volgende upgrade naar HY4 is eenvoudig mogelijk. Tijdens de CMT presenteert AL-KO voor het eerst de nieuwe HY2. Het systeem is beschikbaar vanaf maart 2020 voor Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroen Jumper ongeacht het geïnstalleerde chassis. Een latere upgrade van HY2 naar HY4 zal ook worden aangeboden.

    Informatie: www.alko-tech.de

    BLAUPUNKT
    presenteert het Blaupunkt Competence Center Car Multimedia bezoekers vijf nieuwe producten. De drie nieuwe 2-DIN-radio's van de "Camper" -serie (Camper 590 DAB, 690 DAB en 790 DAB) en twee nieuwe achteruitrijcamera's voor kampeerauto’s voor het eerst getoond 75-inch touchscreen, Blaupunkt Codem IV high-end tuner en DAB + digitale tuner, Bluetooth, luidspreker en tal van interfaces, zodat de verbinding met de achteruitrijcamera of de afstandsbediening op het stuur ook mogelijk is -V-Automotive achteruitrijcamera's "RVC 3.0" en "RVC 2.0" De PAL-camera's bieden een helder en royaal zicht naar achteren, zelfs bij slechte lichtomstandigheden, dankzij hun krachtige CCD-sensor, IR-led inclusief optimalisatie bij weinig licht en groothoek.

    Info: www.blaupunkt.de

     


    CARTHAGO
    Carthago betekent kampeerauto premières in het teken van de ster en prominente gasten. De bezoekers kunnen zich verheugen op het ontmoeten van de uitzonderlijke atleet Joey Kelly en de cabaretartiest Christoph Sonntag. presenteert Carthago een indrukwekkende falanx van nieuwe kampeerauto’s met een ster: vier nieuwe Carthago chic c-line I en drie chic e-line I op Mercedes-Benz Sprinter met AL-KO diep frame. Ze worden aangeboden parallel aan de bekende modellen op Fiat Ducato. Samen met de Carthago s-plus op de nieuwe Iveco Daily biedt Carthago een unieke selectie premium kampeerauto’s op drie zeer verschillende basisvoertuigen. Bij Carthago ligt de focus ook op de nieuwe generatie van de chique e-line / s-plus dual-serie. Ze viert ook haar CMT-première. Beide hebben het aantrekkelijke uiterlijk, de hoogwaardige constructie en het volledig innovatieve en luxueuze interieur gemeen. Nieuwe exclusieve Carthago full-LED-koplampen onderstrepen het dynamische ontwerp en verhogen de veiligheid. De koplampen met hoge intensiteit maken ook deel uit van de chique c-line I superieure modellijn. Ook voor het eerst: de Carthago c-compactline met een nieuw exterieurontwerp. Tot slot heeft Carthago het nieuwe uitrustingspakket kantoor en de tv-kamer in de cockpit ontwikkeld voor de eerste lijn voering voor twee. Het opent nieuwe toepassingen voor de campers met hun exclusieve plattegrond voor twee personen. Info: ww.carthago.com

     

    CONCORDE

    Op 1.000 vierkante meter presenteert Concorde in totaal twaalf voertuigen. Voor het eerst wordt de alkoofkruiser 791 RL SUV 4x4 aan het publiek in Stuttgart gepresenteerd. De technische uitrusting en vooral het uiterlijk zijn uitzonderlijk. Waar Concorde duidelijk benadrukt dat deze camper niet voldoet aan de claim van een expeditiemobiel - het is eerder synoniem met de SUV-trend in de autosector. De Centurion 910 LI viert zijn première op het Daily-chassis in Stuttgart. Hij is de grote broer van Centurion 860 LI. Met een lengte van 9,27 meter biedt het een grotere keuken met meer werkblad en een tweede apothekerskast, evenals de optionele optie om een ​​extra bar-versie in de woonkamer te installeren, die 25 centimeter langer is een extra, vooral door twee reizigers worden gewenst en gewaardeerd.
    Info: www.concorde.eu.


    DETHLEFFS

    Derde truc van Dethleffs: Na de e.home en de e.home Coco presenteert Dethleffs de Globevan e.Hybrid, de eerste productie-klaar camper met plug-in hybride. Zelfs in de caravansector wordt de toekomst een realiteit bij Dethleffs: de e.home Coco gaat de testfase in. Dethleffs laat zien hoe e.home Coco, een studie gepresenteerd in 2018, een functioneel prototype werd dat volgens de CMT de grote uitdaging van het oversteken van de Alpen in het voorjaar van 2020 zal aangaan. Het heden biedt kampeerauto’s de instapserie Trend, die dankzij zijn prijs en zijn diensten een vriend is geworden van veel kampeerfamilies. De semi-geïntegreerde start met uitgebreide standaarduitrusting in drie lay-outvarianten in het seizoen 2020.

    Info: www.dethleffs.de

     

    EURA MOBIL

    Voor de eerste keer in Stuttgart, de nieuwe editie van de alkoof bestseller Activa One van Eura met het trendy interieur "Beach Home". De heruitgave van de bestverkopende Activa One van Eura Mobil speelt ook een maritieme flair. Het gedoopte interieur "Beach Home" brengt een frisse zeebries in het anders klassiek ingerichte alkoofsegment. De nissen in de Activa One-reeks voldoen ook aan de eisen van de winterbestendige norm EN 1646-1 met behulp van de verwarmde dubbele bodem en vorstbestendige watertanks. Een tienjarige garantie voor de constructieweerstand en de driejarige garantie voor meubelbouw maken het pakket compleet. De basis hiervoor is de constructie van gelijmd GfK-composietmateriaal met houtvrije wanden. De basisprijs in Duitsland begint bij 53,990 euro voor de nieuwe Activa One 550 MS. Info: www.euramobil.de


    FENDT-CARAVAN
    Verjaardag bij Fendt: de caravanfabrikant uit Mertingen bouwde de 250.000 met de lancering van de serie "Bianco Selection 465 SFB". Caravans. In 1970 verliet de eerste Fendt Caravan de productielijn. Sindsdien heeft het bedrijf Mertinger een buitengewoon succesverhaal bedacht. Tegenwoordig is het een van 's werelds grootste caravanproducenten. De Jubilee Caravan zal te zien zijn tijdens de komende CMT samen met vele andere caravans van het huidige Fendt Caravan Programma van het seizoen 2020.

    Info: www.fendt-caravan.de

     

    HOBBY
    Hobby heeft alle nieuwe functies van het 2020-seizoen aan boord. Voor kampeerauto’s wordt de portefeuille in het instapsegment aangevuld met de Optima Ontour. De serie heeft vier indelingen: de T65 FL met een Frans langsbed, de T65 HFL met een opklapbed en een Frans langsbed en de T65 GE met twee eenpersoonsbedden. Nieuw in het programma is de T65 HKM voor zes personen met een stapelbed van 2 verdiepingen en een comfortabel hefbed. De Van-serie Optima Ontour Edition krijgt de modellen V65 GE en V65 GF met de V65 GQ de eerste eilandbed oplossing in een bestelwagen. Ondanks zijn compacte buitenafmetingen overtuigt deze semi-geïntegreerde eenheid met zijn royale slaapcompartiment. De twee nieuwe caravanindelingen van de Prestige-serie bieden een intelligente ruimtelijke indeling met veel ruimte voor welzijn. De 560 FC heeft een ruim tweepersoonsbed en een wasruimte naast elkaar. De Doppelachser 720 WQC heeft echter een groot uitschuifbaar eilandbed en een ruime en-suite badkamer. Beide indelingen bevatten elk een moderne L-keuken met veel ruimte voor koken en opslag.

    Info: www.hobby-caravan.de



    KNAUS TABBERT
    Als motor van innovatie in de industrie werkt het Neder-Beierse bedrijf altijd aan nieuwe benaderingen houdt het altijd in de gaten: consistente klantgerichtheid en uniek ontwerp. Sterke innovaties, nieuwe trendsettende kampeerauto’s, CUV's en caravans. Nieuwe hoogtepunten van het modeljaar 2020 zijn onder meer: ​​laadboosters in serie voor alle kampeerauto’s en CUV's. Gefilterd water in alle Knaus Tabbert-modellen. Head-up display in het mediapakket voor alle kampeerauto’s en CUV's. Optionele spraakbesturing in de nieuwe Tabbert Cellini. Bosch Engineering en Knaus Tabbert werken aan een volledig nieuwe caravanvrijheid met een elektrisch systeem van 48 volt aan boord. Onderhoud en reparatie van alle Knaus- en Weinsberg kampeerauto’s op twaalf MAN-servicepunten. Knaus: de nieuwe L! VE I, een volledig geïntegreerde tegen een instapprijs. De succesvolle Sky TI als een goed uitgeruste Platinium-selectie. De Sport & Fun as Black Selection in zwart en zilvergrijs. De boxster met nieuwe, ruime plattegronden met hoog dak. Tabbert: Puccini zet nieuwe normen in de luxeklasse. Cellini herdefinieert de high-end standaard. T @ B: De moderne retro-klassieker rijdt met succes het modeljaar 2020 in. Huur en reis: momenteel meer dan 160 verhuurstations en 1900 voertuigen inclusief huurcaravans.

    Info: www.knaustabbert.de

     

    TRUMA
    Het lijkt de "wet van Murphy" te zijn: de gasfles is altijd 's nachts of in de regen leeg! Dit kan niet gebeuren met de Truma LevelControl. Het handige apparaat bepaalt snel en nauwkeurig het gasniveau per app en nu nog eenvoudiger. Truma lanceert de nieuwe LevelControl app, die het mogelijk maakt om de gasvoorraad rechtstreeks via Bluetooth op te vragen. Dit werkt comfortabel en betrouwbaar in het voertuig en in de directe omgeving. Als u ook onderweg uw vulniveau wilt controleren, hebt u de beproefde Truma-app en de iNet Box nodig. Het stuurt de meetresultaten via sms naar de smartphone. De iNet Box maakt het ook mogelijk om andere apparaten zoals Truma kachels of airconditioningsystemen te integreren in het iNet-systeem en ze te bedienen met de Truma app. De Truma LevelControl app is perfect voor kampeerders die hun gasvoorraad op hun smartphones willen controleren, maar geen Truma iNet-box in hun camper of caravan hebben.

    Info: www.truma.com

    WEINSBERG

    Het is 50 jaar geleden dat Weinsberg zijn eerste kampeerauto lanceerde een compacte wagen met een pop up dak op basis van de Fiat 238. En daarom viert Weinsberg deze mijlpaalverjaardag met de "50 Years Limited Edition" van de CaraTour 600 MQ. Het Weinsberg-jubileumvoertuig, een CaraTour 600 MG, maakt indruk met zijn interieur: heldere zilvergrijze tinten domineren het interieur, keukenbladen, tafel en lederapplicaties in de accenten van de zitgroepset in antraciet. Het interieurontwerp in beperkte oplage wordt aangevuld met speciale bekleding met Activestoff en "50 Years" logo borduursel. En niet alleen het ontwerp heeft het allemaal: naast de standaard CaraTour uitrusting heeft de Limited Edition een breed scala aan optionele extra's. Op de stand: de CaraCore, de eerste volledig geïntegreerde op Weinsberg. Het biedt het hoogste comfort in de middenklasse. CaraCompact en CaraCompact Edition Pepper komen in een nieuw ontwerp en de CaraOne in een frisse gedaante, nu met een opklapbed.

    Info: www.weinsberg.com

     

     

     

     

     

    11-12-2019 om 21:39 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CMT Stuttgart 2020
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CMT Stuttgart Veel Nieuws

    Een caravan en kampeerautobeurs zoals de CMT in Stuttgart bezoeken is een belevenis. Naast de vele vakantievoertuigen zijn er ook een enorm aanbod van reizen, bestemmingen en toeristische diensten van een groot aantal landen. Een ander pluspunt is dat Stuttgart met een beetje goede wil op de weg ligt naar veel winteroorden. Waarom dus niet na het beurs bezoek op wintervakantie? Voor zowel caravan als zwerfauto’s zijn er ingerichte overnachtingsplaatsen op de parking van de CMT

     CMT 2020 presenteert het grootste vakantievoertuigen gedeelte aller tijden: meer dan 75.000 vierkante meter halruimte en uitgebreid marktoverzicht.
     
    Meer dan een halve eeuw oud en tegelijkertijd fris en wendbaar als nooit tevoren: de CMT begint op volle toeren in het jaar 2020 en heeft zichzelf gepositioneerd als een nieuwsshow aan het begin van het jaar tot ver over de grenzen van Duitsland. Als 's werelds grootste handelsbeurs voor toerisme en vrije tijd, trekt de CMT enthousiastelingen en nieuwkomers naar het expositiecentrum van Stuttgart van 11 tot 19 januari 2020. "Onze bezoekers kunnen zich dit jaar verheugen op het grootste en meest gevarieerde caravan gedeelte aller tijden", geeft teamleider Alexander Ege een vooruitblik op het komende evenement.

    Zes zalen vol vakantievoertuigen...
     

    L-Bank Forum (hal 1): in deze hal tonen de volumefabrikanten hun nieuwe producten. De galerij bundelt het aanbod van off-road voertuigen, vouwwagens en daktenten. Deze twee gebieden worden aangevuld met de bijbehorende accessoires.

    Hal 2: Knaus Tabbert toont de innovaties van de verschillende merken.

    Hal 3: Hier presenteren fabrikanten uit het premiumsegment en andere volumefabrikanten zich.

    Hal 5: Bezoekers van de beurs zullen hier meer volumefabrikanten vinden.

    Hal 7: Op meer dan 10.000 vierkante meter is deze hal voor het eerst exclusief gewijd aan accessoires. Van de nieuwe koelkast tot praktische manoeuvreerhulpmiddelen tot de nieuwste retrofit-elektronica, bezoekers vinden hier alles wat hun vakantie in een zwerfauto of caravan nog comfortabeler maakt.

    Hal 10 (Paul Horn Hall): Deze hal is de "nieuwe" in de ronde van caravans. Bezoekers vinden hier compacte voertuigen, vooral bestelwagens. Dit aanbod wordt afgerond door leveranciers van modulaire ingebouwde systemen.
     
    Op CMT 2020 is het uitgebreide assortiment kampeer- en kampeerplaatsen voor het eerst ondergebracht in de Alfred Kärcher-hal (hal 8), samen met tal van andere toeristische bestemmingen. In hal 6 (Oskar Lapp Halle) en 9 (tweede CMT-weekend) presenteert de caravaning partner zich dit jaar: de kuuroorden en kuuroorden van Baden-Württemberg. In zijn jubileumjaar toont het Heilbadverband Baden-Württemberg de nieuwste aanbiedingen en trends op het gebied van recreatie en gezondheid, met en in de natuur.. Je kunt de natuur immers heel goed ervaren met deze vorm van vakantie - geniet bijvoorbeeld van het genezende klimaat in het Zwarte Woud en slaap er middenin. Natuurlijk zijn er nog veel meer aanbiedingen in het "badland nummer één". Er zijn ongeveer 50 zwerfauto parkings en campings in de kuuroorden van Baden-Württemberg.
     
    Ege: "Het caravangedeelte van CMT groeit met meer dan 5.000 vierkante meter in vergelijking met het voorgaande jaar. We zijn verheugd om CMT-bezoekers nog meer keuze te bieden en om de diversiteit van kamperen en reizen nog beter in kaart te brengen

    Meer info: www.messe-stuttgart.de

    02-12-2019 om 19:41 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concorde op de CMT in Stuttgart

    Voor de eerste keer in Stuttgart de Concorde Cruiser 791 RL SUV "4x4" en de premiere van de Centurion 910 LI 

    De Concorde-Reisemobile GmbH trekt een positief handelsevenwicht in het najaar van 2019. In alle landen waar het bedrijf aanwezig is, werden de zeer goede resultaten van het voorgaande jaar behouden en soms zelfs licht verhoogd met uitzondering van Engeland. Daar is de markt voor Concorde volledig ingestort door de Brexit-achtergrond. Concorde is optimistisch over de start van de beurs in Stuttgart Twaalf voertuigen worden tentoongesteld op ongeveer 1.000 vierkante meter en twee nieuwe modellen worden gepresenteerd met de 791 RL SUV 4x4 alkoofkruiser en de Centurion Daily 910 LI.
     
    Het jaar 2019 loopt ten einde en marketingdirecteur Markus Freitag trekt een positief najaar evenwicht. Na een zeer succesvolle Caravan Salon waren de beurzen in Scandinavië, Italië en Frankrijk succesvol. In alle landen werden de zeer goede resultaten van het voorgaande jaar gehandhaafd en in sommige gevallen zelfs licht overtroffen. Alleen in Engeland stortte de markt voor Concorde volledig in. 
    Helaas betekenen de succesvolle beurzen dat bepaalde modellen nu een levertijd hebben van bijna 18 maanden.
    Door de succesvolle herfstbeurzen is Concorde optimistisch over het beursjaar 2020. 
    Van 11 tot 19 januari presenteert Concorde 12 mobiele tentoonstellingseenheden, die een uitgebreide dwarsdoorsnede van het huidige assortiment vertegenwoordigen.
    Voor het eerst wordt de alkoofkruiser 791 RL SUV 4x4 aan het publiek in Stuttgart gepresenteerd. Al op alle herfstbeurzen was hij een absolute blikvanger. De technische uitrusting en vooral het aantrekkelijke uiterlijk zijn buitengewoon. Waar Concorde duidelijk benadrukt dat deze kampeerauto niet voldoet aan de claim van een expeditie mobiel het is eerder synoniem met de SUV-trend in de autosector.
    De Centurion 910 LI viert zijn première op het Daily Chassis in Stuttgart. Hij is de grote broer van Centurion 860 LI. Hij biedt een grotere keuken met meer werkruimte en een tweede apothekerskast op een voertuiglengte van 9,27 meter, evenals de optie om een ​​extra bar-versie in de 25 centimeter langere woonruimte te installeren is een extra, vooral voor een koppels. 
    Naast de kampeerauto’s heeft de beursstand van Concorde ook veel partners die er zijn om u tips en advies te geven over reizen met Concorde. Of het nu gaat om verzekeringen, een rijschool (vooral voor vrouwen), advies over plaatsen, reistips of verfijning van voertuigen, Concorde en haar partners bieden een antwoord op elke vraag.
     

    De Concorde-stand bevindt zich in hal 3 stand 3B12.

    Meer informatie: fb.me/concorde-reisemobile

     







    28-11-2019 om 21:35 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watertanks netjes houden

    Drinkwatertank en onderhoud.

    Gelukkig hoeven we ons over het drinkwater in de Europese landen niet zo veel zorgen te maken, hoewel…..opletten is toch de boodschap. De kwaliteit is in het algemeen redelijk tot goed. Het is meer een beetje oppassen met de netheid van de waterslang, steek die best nooit in de watertank om te vullen. Ga je verder op vakantie naar de warme landen is het zeker oppassen met water van de “kraan”.

     

    Kampeervoertuigen zijn uitgerust met watertanks die regelmatig opnieuw moeten worden gevuld. Veel caravans hebben een losse watertank en kampeerauto’s een vast ingebouwde watertank. 

    De watertanks kunnen oorzaak zijn van veel ongemak. Veel ziektes tijdens de vakantie vinden hun oorzaak in besmette watertanks. Als er aan de watertanks niet voldoende aandacht wordt besteed, kan het drinkwater bederven. Belangrijkste oorzaken van het teruglopen van de waterkwaliteit zijn: vuil in de tank, onvoldoende onderhoud en te weinig afname, waardoor waterresten te lang in de tank blijven. Voorzorgen om problemen met bedorven water te voorkomen zijn: Zorg ervoor dat de vulopening, de afsluitdop, de waterslang en de kraan schoon zijn, zodat vuil en bacteriën niet in de tank terecht kunnen komen.

    Laat bij vullen van uw watertank de kraan van het watertappunt goed doorspoelen, bijzonder opletten als het vulsysteem in de warme zon staat, als u er niet zeker van bent dat de kraan pas nog gebruikt is. Het eventuele oude water dat enige tijd in de leiding heeft stilgestaan komt dan niet in de tank.

    Het is nodig dat het water minstens eens per week wordt ververst, zeker bij hoge omgevingstemperaturen. Er mag geen restwater in de tank achterblijven. De tank moet dus helemaal leeg zijn voordat er nieuw water in wordt gedaan.

    Zorg dat de tank op een frisse goed stof-en zandvrije plaats staat. Bacteriën krijgen dan minder kans zich te ontwikkelen.

    ln de handel zijn waterfilters met verwisselbare patronen verkrijgbaar die men vast kan inbouwen. Zij vragen echter een regelmatig niet te ontkomen onderhoud.

    De legionellabacterie gedijt in water met een temperatuur tussen 25 en 60°C en is alleen gevaarlijk in nevelvorm, dus zeker bij het douchen. Voor drinkwater en voor kookdoeleinden volkomen onschadelijk.Als u wilt douchen in caravan of zwerfauto houdt dan de boiler op ten minste 65'C.

     

    Samengevat

    Om een goede waterkwaliteit te handhaven en besmetting van het water te voorkomen, wordt het volgende geadviseerd:

    - Maak de watertank liefst ieder jaar schoon met een reinigingsmiddel, bijvoorbeeld soda. Spoel daarna de tank en de leidingen alsmede de kraan goed schoon met water.

    - Het ontsmetten kan het beste gebeuren met bleekwater, eén liter bleekwater per kubieke meter water oftewel 1 op 1000 of een in de handel verkrijgbaar speciaal middel

    - Voor het in gebruik nemen van uw tank, en dat geldt zowel voor een nieuwe tank als voor het begin van een nieuw vakantie seizoen, is het nuttig de volgende handeling te verrichten: vul uw tank met een mengsel van l0 liter water met 2 liter (witte) azijn. Deze verhouding van 5:1 gebruikt men altijd. Dit mengsel laat u twee weken in de watertank en leidingen staan. Leegmaken en goed doorspoelen met schoon water en u bent verzekerd van een goede drinkwatersmaak.

    - ln de winterstalling alle leidingen en tanks geheel leegmaken. Vergeet vooral de eventuele boiler niet. Zet hiervoor de kranen open en de hoofdschakelaar uit.

     













    25-11-2019 om 21:27 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.G+S zorgt voor nieuwe zetelhoezen

    Andere zetelhoezen
     
    G + S, de stoffeerders presenteren nieuwe overtrekken voor pilootstoelen en banken, eveneens op maat gemaakte beschermhoezen met dubbele naden voor zitgroepen. Op maat gemaakt ook voor bestuurders- en passagiersstoelen met 24-uurs service in stofkwaliteit en design met veel varianten. Beurspromotie bij de CMT in Hal 7 Stand E 31 in Stuttgart 

    De stoffeerders, wiens echte naam "G + S Sitz und Polstermöbel GmbH" is, behoren tot de marktleiders in de caravan- en zwerfautoindustrie. Hun specialiteit is de eerste uitrusting en aanpassing van kampeerauto’s en caravans, elk met op maat gemaakte bekleding, matrassen, tapijten, gordijnen en sierelementen. Nieuw is nu op maat gemaakt en beschikbaar in meer dan talrijke stoffen en designvarianten beschermhoezen voor bestuurders- en passagiersstoelen en zitgroepen in kampeerauto’s. Speciaal kenmerk zijn nauwkeurig gemeten en perfect passende beschermhoezen voor pilootstoelen. Naast het verbeterde uiterlijk is de duurzaamheid aanzienlijk toegenomen.
     
    Een veel bewoonde ruimte in een zwerfauto is de stuurcabine en vooral de twee stoelen. Ze worden intensief gebruikt. Vaak zie je als gevolg van minder respectabele staat van de stoelen amateuristisch bevestigde hoezen. Dit kan beter dit met professioneel vervaardigde en vaste beschermhoezen van G + S.
    Vanaf 2020 biedt G + S, de fabrikant van de meubelstoffering, een nieuwe en sterk verbeterde kwaliteit zachte hoezen. Dan heeft de klant de mogelijkheid om de hoezen ook veelkleurig te maken, dubbele naden te gebruiken en verschillende materialen op aanvraag te combineren. Het idee is om, naast de normale hoezen, die alleen voor de pure bescherming dienen en afwasbaar moeten zijn, op verzoek een visueel aantrekkelijk en kwalitatief beter alternatief te bieden. Nu kan de beschermhoes er ook aantrekkelijk en vooral individueel uitzien.

    De klant krijgt een op maat gemaakte hoes die visueel moeilijk te onderscheiden is van een vaste hoes, het ziet er fantastisch uit en natuurlijk beschermt ze wat eronder zit.
    Tufan Sahin van de stoffeerder beschrijft de mogelijkheden, "voertuig of stoeltype (enkele stoel of groep) zijn volledig irrelevant. We meten elke stoel en elke groep afzonderlijk en passen alles overeenkomstig aan. De stofkwaliteit en het kleurontwerp zijn volledig gratis voor de klant. We adviseren natuurlijk materialen met vlekbescherming, op verzoek kan de klant ook leer of kunstleer krijgen.
    Voor uitgebreid verwerkte beschermhoezen voor de structureel gecompliceerde pilootstoelen is de prijs per hoes 195 euro. Eenvoudigere versies kosten meestal 120 euro. Afhankelijk van het ontwerp, de stofkwaliteit en het ontwerp zijn er prijsklassen die afzonderlijk worden berekend.
    Als u uw voertuig individueel wilt upgraden met individuele beschermhoezen, moet u naar G + S in Enkenbach-Alsenborn eens gaan. Elke stoel of zitgroep wordt daar individueel gemeten in het klantencentrum. Onder deskundig advies worden de stofkwaliteit en het ontwerp geselecteerd. Binnen 24 uur vertrekt de klant met een (bijna) nieuwe kampeerauto. Vergeet niet een afspraak te maken door te bellen naar 06701/205260.
    Aan het begin van het jaar presenteert G + S "Die Polstermacher" deze dienst en nog meer op de CMT in Stuttgart in hal 7, stand E 31. Voor de introductie kost elke pilootzetel slechts 175 euro.
     
    Meer informatie is te vinden op internet op www.diepolstermacher.de

     

     







    24-11-2019 om 21:04 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.70 jaar blauwe gasflessen

    70 jaar blauwe campinggasflessen.

    Zoals veel fabrikanten in de kampeerwereld hun 50ste tot 70ste verjaardag vieren zo viert de Blauwe Campinggasflessen fabrikant ook zijn 70ste verjaardag.

    Kamperen zou voor iedereen betaalbaar moeten zijn. Dat was de gedachtegang van drie collega’s André Colomb, René Sillon en Gabriel Corbet in 1949. In een kleine garage begonnen ze een compacte hervulbare gasfles te ontwikkelen. Na nog wat aanpassingen veroverde ze op een onverwachte snelle manier bijna heel Europa. Eens de productie op volle gang, de flessen werden niet meer in de garage gemaakt, werden naar bijpassende toebehoren gezocht. Na slechts een paar jaar werd de firma “Campingaz” opgericht. Bijna gelijktijdig kwam het eerste kookstel op de markt. Wat voor 70 jaren met een kleine blauwe gasfles begon is nu een van de grootste Outdoor firma’s van de wereld. In hun enorm programma vinden we van zowel een eenvoudig gaslicht als gesofistikeerde grillinstallatie, die niet meer geschikt is om in de koffer van caravan of zwerfauto mee te voeren.

    Meer informatie: www.campingaz.com/de

     





    22-11-2019 om 12:17 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webasto nieuws



    Meer flexibiliteit met de Webasto ThermoConnect-app

    Standverwarming werking zoals gewenst.
    Standkachels gaan meestal een leven lang mee. Dus ook hun bediening. Maar het type operatie evolueert voortdurend en wordt flexibeler. De multifunctionele ThermoConnect-app van Webasto, marktleider in standverwarmeringen, regelt nu ook meerdere verwarmingen. Ook nieuw is de mogelijke stembesturing door een gratis Alexa-vaardigheid. Bestuurders die al een Webasto standkachel hebben, kunnen de regeling via een app achteraf aanbrengen ongeacht of deze al in de fabriek is geïnstalleerd of achteraf is geïnstalleerd.

    Een app voor meerdere kachels
    Als u meerdere kachels van Webasto gebruikt, bijvoorbeeld omdat er een auto en een zwerfauto in het huishouden is, kunt u nu alle apparaten met één app bedienen. ThermoConnect regelt zowel de Thermo Top Evo bijverwarming als de Air Top 2000 STC en Air Top Evo 40/55 luchtverwarmers.

    Nieuw: bediening met Alexa Skill
    Dankzij een nieuwe Alexa vaardigheid kan de Webasto standkachel ook vanaf het eerste kwartaal van 2020 met spraak worden bediend. Voorwaarde hiervoor is het gebruik van een taalassistent van Amazon en de hulpverwarming via ThermoConnect. Dit maakt het programmeren van de bijverwarming kinderspel.

    Eenvoudige upgrade voor het bedieningspaneel
    Voor Webasto standkachels in auto's en kampeerauto’s, die momenteel worden bediend met een preselectorklok, radiografische afstandsbediening of ThermoCall app, is er nu de optie van aanpassing achteraf voor gemakkelijke bediening met de webgebaseerde App ThermoConnect.
    Als de bijverwarming al is geïnstalleerd door de autofabrikant en wordt bestuurd door het bedieningselement in de auto of via een radiografische afstandsbediening, vereist de upgrade naar de app alleen een adapterkabel die is aangesloten op de in de fabriek geïnstalleerde ontvanger. Dit geldt voor voertuigen van bijna alle merken.

    Voor hulpverwarmers die achteraf zijn aangebracht, is het nog eenvoudiger omdat er geen extra kabel nodig is. Bovendien wordt in geen geval een ThermoConnect-regeleenheid in het voertuig geïnstalleerd. Het bevat al een simkaart. Na het downloaden van de gratis app kan de verwarming onafhankelijk van de afstand worden bediend via smartphone, tablet of pc. De verwarmingstijden kunnen op elk moment van tevoren worden ingesteld, zelfs regelmatig worden herhaald.

    Meer informatie news@webasto.com









     

     







    12-11-2019 om 19:35 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lithium batterijen laden

     

    Opgelet met lithium batterijen.

    Tijdens een vakantie met tent, caravan, zwerfauto en zelfs op hotel gaat over het algemeen heel wat apparatuur mee. De laptop, iPad, fotoapparaten, spelletjes, elektrische fietsen... Al deze apparaten hebben oplaadbare lithium batterijen en moeten met enige regelmaat aan de lader. Het is niet meer zoals vroeger, de nieuwe type batterijen zijn veel gevoeliger voor foutief gebruik. Men leest of hoort regelmatig van ontploffende batterijen die de oorzaak zijn van branden.

    Hoewel je er waarschijnlijk niet bij stilstaat wanneer je je telefoon of een ander apparaat aan de lader legt, is het verkeerd gebruik van batterijen mogelijk gevaarlijk. Batterijen kunnen erg warm worden en bijvoorbeeld vlam vatten. Vaak gebeurt dit door het gebruik van niet-originele laders, het overladen of een defect in de batterij.

     

    Enkele tips.

    We geven enkele tips om de batterijen zowel thuis als tijdens de vakantie veilig op te laden en te gebruiken.

    . Lees de gebruiksaanwijzingen van de fabrikant en volg deze ook op.

    . Gebruik alleen de originele lader en snoertjes die bij het apparaat geleverd worden.

    Haal de stekker uit het stopcontact als de batterij vol is.

    . Leg een batterij niet in het volle zonlicht. Zorg ook dat de batterij niet te koud wordt.

    . Leg een apparaat en/of batterij tijdens het laden vrij neer op een stabiele, onbrandbare plek.

    . Laat de batterij bijvoorbeeld tijden winterse dagen niet te koud worden. Hou ze op kamertemperatuur.

    . Laad de batterij minstens eens in de twee maanden op en liefst in de loop van de dag.

    . Is je apparaat gevallen, beschadigd of vervormd? Leg het buiten en lever het zo snel mogelijk in.

    . Zo mogelijk laad een batterij op in de buurt van een rookmelder en houd toezicht tijdens het laden.

    . Gaat er iets fout onmiddellijk de stekker uit het stopcontact trekken.

     







    11-11-2019 om 17:27 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorg uw fietsbatterij

    Opgelet met fietsbatterijen.

    -   Laat je fiets niet voor de wintermaanden aan de kant staan. Bij goed weer maak er een paar ritten mee. Bewegen is tegenwoordig het slagwoord.

    -   Bewaar de batterij altijd op een plaats waar een temperatuur tussen de 1° en de 20° heerst, die bovendien nog goed droog is.

    -   Gebruik je de fiets niet tijdens de wintermaanden, laad de batterij minstens éénmaal per maand wat bij. Zowel een fietsbatterij als autobatterijen moeten regelmatig wat ontladen en bijgeladen worden om lang dienst te kunnen doen.

    -   Hou de batterij vrij van nat en vocht. Heb je eens door een modderige weg gereden maak de batterij zuiver met een vochtige doek, vooral niet met de waterslang afspuiten. Zorg dat de contacten droog blijven. Ook de motor kun je beter niet proper spuiten.

    -   Na een koude winterse fietstocht laat de batterij eerst op kamertemperatuur komen vooraleer bij te laden. Een ijskoude batterij zou condens aan de contacten kunnen veroorzaken en dat kun je maar best vermijden.

    -   Net zoals een autobatterij levert een ijskoude fietsbatterij minder energie dan bij warme dagen. Je moet wat meer zelf doen en legt minder kilometers af met een lading.

    -   Gaat de fiets toch in het “schuurtje” berg de batterij niet leeg op zorg dat ze minstens voor een deel opgeladen is en doe verder zoals in paragraaf 2 en 3.

    Afbeeldingsresultaat voor foto elektrische fietsen

    09-11-2019 om 17:03 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwerfautoclub Antwerpen Jaarprogramma 2020

     

     Beste Zwervers,

    In deze folder vinden jullie ons programma voor

    2020

     Enkele mooie weekends vormen alweer de basis van een ontspannend programma!

     Noteer de datums vlug in je agenda en aarzel niet om in te schrijven!

     PROGRAMMA 2020

     3-5 april 2020:

    Weekendje Sluis (NL)

    Verrassende ontdekkingen net over de grens.

     

    8-10 mei 2020:

    Weekendje Blijdorp - Rotterdam (NL)

    ‘beestig’ weekendje!

     

    20-28 juni 2020:

    Weekje naar Berlijn! (zie verder)

    Genieten van een wereldstad.

     

    11-13 september 2020:

    Weekendje Brielle (NL)

    Genieten van historisch Zeeland.

     

    9-11oktober 2020:

    Sluitingsweekend (omgeving Antwerpen)

    Meer info volgt

     

     Berlijn 2020 – korte info:

     -Heen- en terugreis telkens in het weekend.

     -3 volle dagen in Berlijn,

     -telkens veel vrijheid, wij zorgen voor een dagprogramma als inspiratie, zonder verplichting.

     3 dagen gebruik van de ‘Welcome card Berlin, inclusief openbaar vervoer

     -gezamenlijke busrondrit de avond van aankomst

     -gezamenlijk bezoek aan de ‘Reichstag’

     -1 dag verplaatsing naar Potsdam

     -1 dag bezoek “Schloss Sanssouci”

     

    Maximaal 15 motorhomes

    Meer info volgt!

     

     Inschrijven voor een activiteit:

     Eén van onze activiteiten spreekt je aan, en je wil graag deelnemen:

     U kan voortaan enkel nog inschrijven bij:

     

    Heidi en Luc Reymen - Engels

     

    Schoonbroek 100

    2180 Ekeren

    03-647.09.02 (NA 18 uur)

    reymenengels@skynet.be

     

    1. Neem ALTIJD eerst contact op per telefoon of per email.

         2.   Bevestig dat je mee wil gaan

         3.  Schrijf het verschuldigde bedrag over op onze rekening.

         PAS DAN bent u definitief ingeschreven.

     

    Ons rekeningnummer:

    Voor betalingen bij deelname aan activiteiten:

     BE88 7755 9103 2741

     Annulering:

     Om één of andere reden kan u toch niet mee:

    • Contacteer zo snel mogelijk de verantwoordelijke.
    • Bevestig uw annulatie steeds schriftelijk (email)
    • Als u annuleert wordt geval per geval bekeken in hoeverre wij u nog kunnen terugbetalen. Wij houden daarbij rekening met reeds gemaakte kosten en reserveringen.

     

    Algemene Informatie:

     Hebt u vragen omtrent “de Zwervers”, onze werking, of vragen om en rond de motorhome, neem dan gerust contact op met:

     Robert Vermeulen

    0477-43 85 66

    vermeulenrobert59@gmail.com

     

    Heidi en Luc Reymen – Engels

    03-647.09.02

    reymenengels@skynet.be

     

     Oproep

     Onze vereniging steunt volledig op de medewerking van vrijwilligers. En het groepje werkers is de laatste jaren flink geslonken.

    Als wij dus in de toekomst verder mooie activiteiten willen blijven aanbieden, zouden een paar extra helpende handen zeker welkom zijn.

    • Wil je wat tijd vrij maken om samen met ons af en toe iets te organiseren?
    • Wil je wat tijd vrijmaken om ons administratief wat te ondersteunen?
    • Wil je wel eens de handen uit de mouwen steken op een weekend of tijdens een reis?
    • Kan je ons helpen aan leuke Bestem- mingen en/of overnachtingsplaatsen?

     Laat dan vlug iets van je horen bij één van de contactadressen.

    Iedereen welkom voor een vrijblijvend gesprekje over de mogelijkheden!

     

    Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten? Geef uw email adres door, en wij sturen u automatisch alle details van onze activiteiten!

    15-10-2019 om 20:23 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ford Transit 2020

    De nieuwe Ford Transit

    De nieuwe Ford Transit heeft tot 80 kilogram meer laadvermogen. De nieuw ontwikkelde motoren verbruiken minder brandstof. In de cockpit domineert een groot navigatiescherm.
    Het nieuwe modeljaar van de Ford Transit zal dankzij gerichte maatregelen om gewicht te besparen in de toekomst meer dan één kilogram meer laadvermogen bieden. De eerste aluminium motorkap draagt ​​hieraan bij aan een Europees bedrijfsvoertuig, een zeer sterke scheidingswand in de bagageruimte gemaakt van composietmateriaal en voorgevormde wielen. De nieuwe Ford Transit weegt dus in de modelvariant 350 met achterwielaandrijving, lange wielbasis en middelhoog dak 80 kg minder dan zijn vergelijkbare voorganger. In de overeenkomstige variant met voorwielaandrijving is de winst aan laadvermogen 48 kilogram. Het lagere voertuiggewicht verbetert ook het brandstofverbruik en de CO 2 emissies. De vorige reeks motoren met 105, 130 en 170 pk breidt Ford uit met een nieuwe, vierde variant. Hij levert 185 pk bij een maximumkoppel van 415 Newton meter. Dank zij de verbeterde turbolader
    wordt de geometrie van de turbocompressor verder verbeterd, is het koppel zelfs in het geval van de andere motoren nog groter. Ford verlaagt het verbruik door het automatische start stopsysteem, standaard in alle versies met voor- en achterwielaandrijving. Bovendien gebruikt de Driving Program Efficient Drive Mode de informatie van het Navigatie systeem om inzicht te krijgen in de toekomstige routekenmerken en geeft het aanwijzingen voor een zuiniger rijstijl. Op verzoek is de 48 Volt_ Mild Hybrid Dieseltechnologie (mHEV) beschikbaar voor de varianten met voor- of achterwielaandrijving met handgeschakelde versnellingsbak, die Ford als eerste fabrikant in dit segment aanbiedt. In het binnenlandse aanbod- en distributietransport met frequente opstartactiviteiten biedt het bijvoorbeeld verdere potentiële besparingen tot acht procent. Een grotere motorgrill met drie opvallende dwarsstangen kenmerkt de nieuwe doorvoer. Andere opvallende kenmerken zijn het communicatie en entertainmentsysteem Ford Sync met spraakbediening en een acht duim aanraakscherm. De uitrusting omvat nu de dode hoek assistent met aanhangwagenbevestiging, verkeersborden met snelheidslimiet en actieve spoor assistent, evenals pre-collision assistent met voetgangersherkenning zelfs 's nachts. Tijdens het manoeuvreren wordt de bestuurder ondersteund door voor- en achteruit zicht camera's met split-view technologie parkeersensoren met zijsensoren, parkeerhulp en cross-traffic Alert ondersteuning.

    Meer informatie: www.ford.be







    12-10-2019 om 23:10 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hobby's compacte zwerfauto's voor 2020

    Kampeerauto’s.

    Voor het volgend modellen jaar heeft Hobby zijn gamma kampeerauto’s tot 26 verschillende types uitgebreid

    De succesvolle Optima OnTour Edition van Vans, bij Hobby zijn het ingerichte bestelwagens, wordt het komende seizoen uitgebreid met de nieuwe V65 GQ, een compacte zwerfauto met een eiland bed.

    Niettegenstaande de compacte buitenafmetingen oogt hij toch nog ruim. De nieuwe Optima OnTour is nu toegevoegd aan het instapsegment en hierin presenteert Hobby de eerste eilandbed oplossing in een Van. Het bed is niet alleen slim ontworpen maar ook gemakkelijk toegankelijk en het biedt veel opbergruimte onder het bed.

    Sinds de lancering zijn de V65 GE en de V65 GF-modellen een doorslaand succes, voor Hobby zijn het de bestsellers. Zowel de volledig uitgeruste Optima OnTour Edition als het instapmodel Optima Ontour heeft een compacte keuken, bovenkasten, een 140 liter Slim Tower koelkast en voldoende ruimte voor bagage. Een uittrekbare plank in de gasfleskast maakt het gasfles wisselen tot een fluitje van een cent. De geïsoleerde en verwarmde afvalwatertank en de GRP-vloer met XPs isolatie zorgen dat het binnen behaaglijk warm is. De Vantana is verkrijgbaar in de uitvoering OnTour, De Luxe en als Vantana Premium.

    Daarnaast heb je de Optima-serie met vier modellen: de Optima OnTour, de Optima OnTour Edition, de Optima De Luxe en de Optima Premium. En tot slot is er dan nog de Hobby Siësta De Luxe. Het wordt een hele klus voor de klant om het juiste type zwerfauto hem en zijn gezin te vinden.

    Meer nieuws: www.hobby-caravans.de











    10-10-2019 om 21:48 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hobby nieuws vvor 2020

    Hobby-caravan nieuws

     Voor het volgend modellen jaar heeft Hobby zo maar eventjes 58 verschillende types in de aanbieding.

    Hobby is al jaren bekend voor zijn gezellige interieurs, buiten gewijzigde indelingen voor meer levensruimte, zijn de woongedeelten in de caravans nog verfijnd.

    Met de 560 FC en de 720 WQC presenteert de fabrikant uit Fockbek twee nieuwe lay-outs in het Prestige-modellensegment. Bij een totale lengte van 7,51 m is de 560 FC uitgerust met een tweepersoonsbed met aangrenzend een wasruimte en een aparte douche. De 720 WQC heeft een totale lengte van 9,04 cm. Deze grote caravan is voorzien van een dubbele as, heeft een groot uitschuifbaar eilandbed bed en ook een ruime badkamer met een aparte douche behoort tot de voorzieningen. Een andere comfortpunt is de verwarmde kapstok bij de ingang, bedoeld om natte kleding te drogen. Optioneel kan de 720 WQC worden voorzien van Alde vloerverwarming. De Hobby Ontour, De Luxe, De Luxe Edition en Excellent modellen zullen hetzelfde achterfront krijgen zoals vorig jaar is uitgevoerd bij de Prestige-reeks. Gezien het verkoopsucces van het nieuwe achterfront bij de Prestigereeks is dit een logisch vervolg voor de andere modellen. Bij de Premium blijft alles bij het oude.

    De Hobby Prestige.

    De Hobby Prestige wordt, volgens de fabrikant uit Fockbek, gemaakt voor gezinnen met stijl die ruimte op prijs stellen. Deze luxe caravan is beschikbaar in elf indelingen, waaronder twee gezinsvriendelijke indelingen. Volgens Hobby heeft de Premium de caravan ontwerp wereld zo'n beetje op zijn kop gezet. Logisch dat de zes indelingen dan ook onveranderd het seizoen 2020 in gaan. Wel zijn het tft-bedieningspaneel en de aluminium velgen nu voortaan standaardvoorzieningen.

    De lichtgewicht reiscaravan bij uitstek, de OnTour, begint bij 1200 kg en is 2,20 m breed. Deze compacte caravan is dan ook door een kleinere auto goed te trekken. Net als in het seizoen 2019 zullen de vier bestaande indelingen ook in 2020 onveranderd leverbaar zijn.

     De Hobby De Luxe.

    Bij de Hobby De Luxe reeks heeft de consument door vijf nieuwe indelingen nu de keus uit totaal 18 types, waar onder zes met een kinderkamer. Nieuw zijn hier de 440 SF, de 460 SFi de 540 FU, de 540 UFF en de 650 KFU. Maar eigenlijk zijn dit gewoon lay-outs die zijn overgenomen uit de OnTour-serie.

    Over De Luxe Edition zegt men bij Hobby dat het de meest gezinsvriendelijke caravan is. En misschien is dat ook wel zo, omdat maar liefst vier van de zes modellen geschikt zijn voor een gezin. Veel liefhebbers van een Hobby vallen dan ook voor de sportieve en dynamische uitstraling.

    De Hobby Excellent is verreweg het populairste model, het ruime interieur en de sfeerverlichting zijn er de blikvangers, maar ook het exterieur geeft voor veel kopers de doorslag. De Excellent zal in 2020 leverbaar zijn 13 verschillende indelingen, waarbij opgemerkt moet worden dat de 560 KMFE wordt vervangen door de 650 UMFE. Hobby-kenners weten dat dit model afkomstig is uit de Prestige-serie. Als de kers op de taart is het interieur opgefrist met andere bekledingen en gordijnen.

    Meer informatie: www.Hobby-caravan.de











    10-10-2019 om 21:35 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Truma hulp tijdens de winter 2019


     Truma tijdens de Kerstvakantie 2019


     Ontspannen kamperen tijdens de winter Truma Service tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode 2019
     
    Ook dit jaar staat Truma Service paraat tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode om u de kans te geven ontspannen te kamperen tijdens de winter. Van 21 tot 31 december 2019 staan Truma servicemonteurs voor u klaar op vijf campings in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Deze experten repareren toestellen, vervangen onderdelen en staan ter beschikking om u tips te geven en uw vragen te beantwoorden over alle producten:
     
    • Naturcampingpark Isarhorn, 82481

    Mittenwald, Duitsland • Camping Grüntensee, 87497

    Wertach, Duitsland • Camping Bankenhof, 79822

    Hinterzarten am Titisee, Duitsland • Eurocamp Wilder Kaiser, 6345

    Kössen, Oostenrijk  • Erlebnis Comfort Camping Aufenfeld, 6274

    Aschau, Oostenrijk • Caravan Park Sexten, 39030 Sexten,

    Italië De camping in Sexten wordt bediend door onze Service Partner (27 tot 31 december 2019) PCS Camper Mobiel: +39 340 573 6194 Contact: Michael Pistore
     
    Van daaruit bestrijken we ook de omliggende campings.  De Truma Service is tijdens de vakantiedagen voor noodgevallen telefonisch bereikbaar op het centrale nummer +49 (0) 89-46 17 20 20. Verdere info: www.truma.nl/service.
     
    Winterservice ook in Zwitserland Ook in de Zwitserse Alpen staat van 24 tot 31 december 2019 een service voor noodgevallen ter beschikking. Winterkampeerders kunnen zich direct tot de Truma Service Partners of de Trumaimporteur Selzam AG wenden.  
     
    Regio Graubünden / Kanton Graubünden  Camper Huus, Felsenaustr. 41, 7000 Chur Tel.: +41 81 284 64 79 Mobiel: +41 79 350 85 86 Contact: Roland Meier
     
    Regio Rhônetal / Kanton Wallis  Caravan-Service Siegenthaler, Walligrundstr. 32, 3930 Eyholz Tel.: +41 27 946 23 07 Contact: Kurt Siegenthaler Alleen service in eigen werkplaats
     
    Regio Centraal Zwitserland / Kanton Luzern  Arber Caravans, Sagenwaldstrasse 26, 6033 Buchrain Tel.: +41 41 448 28 28  Mobiel: +41 79 777 57 70 Contact: Ueli Arber Alleen service in eigen werkplaats
     
    Regio Mittelland  KHC Service GmbH, Güterstrasse 19, 5014 Gretzenbach Tel.: +41 76 589 57 79 Contact: Martin Debald Mobiele Service Partner
     
    Truma importeur Selzam AG, Harzachstrasse 8, 8404 Winterthur Servicetelefoon: +41 900 085 085 Contact: Alois Haueis

    07-10-2019 om 20:34 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Truma viert zijn 70 jarig bestaan

    Truma bestaat 70 jaar.

    Sinds 1949 is Truma een belangrijke fabrikant voor vrijetijdsvoertuigen.

    Het begon in 1949 toen Phillipe Kreis een gaslamp voor zijn Engelse avondlessen ontwikkelde, want tijdens de naoorlogse jaren viel de elektriciteit in zijn streek om de haverklap uit. Die gaslamp kende ook succes in bedrijven en huishoudens dat zelfs zijn studenten nu en dan een handje hielpen om er genoeg te kunnen maken. Datzelfde jaar richtte hij Truma op, genoemd naar de toenmalige president van de USA Harry S. Truman, die hij zeer waardeerde voor de hulp bij de heropbouw van Duitsland. In 1961 brengt hij de eerste caravan verwarming op de markt, die het winterkamperen met caravan mogelijk maakte. Na wat experimenteren lanceert hij in 1969 de gasdrukregelaar “Dogmatic”. Een regelaar die de volle gasfles opent als de lege leeg is. Na verder onderzoek groeide hieruit de Truma Duo Control CS, hij beschikt over een geïntegreerde crashsensor die verwarmen tijdens het rijden wettelijke toelaat. Intussen is Truma een belangrijke wereldwijde fabrikant geworden van gastoestellen en brengt hij in 1975 de Trumatic E verwarming uit, die later model stond voor de VarioHeat. Nieuwe toestellen volgden elkaar soms snel op want in 1976 verschijnt de Truma Therme en meteen hadden we warm water in de caravan. Voor het volgend product, de gas/elektroboiler moesten we wachten tot 1981. Hij zorgde voor meer en sneller warm water. Dertien jaar later in 1994 verschijnt de Truma C verwarming op de beurzen, hij wordt in 2007 vervangen door de Combi verwarming. Het bleef echter niet bij gas lucht/waterverwarmingen. In 1997 wordt de bekende Alde vloeistof verwarming overgenomen, dat was nog niet alles want in 1999 zorgde Truma voor iets heel anders. In plaats van verwarmingen waren het nu luchtkoelers en zelfs de eerste movers deden hun intreden.

    Omwille van de grote omzet richt Truma dochterondernemingen op in Italië, Scandinavië, Australië, China en de USA. De elektronica neemt stilaan een belangrijke plaats bij de vrijetijdsvoertuigen in. Sinds 2015 ontwikkelt de fabrikant het Truma iNetSysteem om met een smartphone van op afstand de verwarming, de airco te bedienen en zelfs de gasvoorraad vast te stellen. Tussendoor werden toebehoren zoals gasdrukregelaars, hoge drukslangen en gasfilters in het al uitgebreide gamma aangeboden. Het voorlopig laatste nieuws is een fluisterstille luchtkoeler.











    05-10-2019 om 19:00 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!