NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Wijzigingen - aanvullingen. Het aardappelcontract van Frans Geerts.
 • Wijzigingen - aanvullingen.
 • Wijzigingen - aanvullingen.
 • Wijzigingen - aanvullingen. Vervolg Herinneringen aan W.O. II.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Kronieken van Leest
  bij Mechelen
  23-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Thuisploeg SK Leest versloeg dorpsgenoot
  VV met 1-0. Op de foto vecht De Vos van
  SK een duel uit met een tegenstrever. 

   

   

   

  1991 – Zaterdag 23 en zondag 24 november : Teerfeesten K.F.St.-Cecilia
  Deze feesten gingen door in zaal Sint Cecilia, Dorpstraat 6 te Leest.

  Programma van zaterdag :
  -14 uur : Samenkomst in lokaal Sint Cecilia.
  -14.20 uur : Vertrek naar de kerk.
  -14.30 uur : Misviering ter intentie van de overleden leden. Nadien bezoek aan de leden herbergiers, respectievelijk ‘Den Rooselaer’ en bij Fikke ‘Op den Hoek’. Daarna kregen de muzikanten de gelegenheid om hun uniform te ruilen voor burgerkledij.
  -17.30 uur stipt : Banket.
  Op het menu : Kipcocktail, Sint Germainesoep, Rosbief en gebraad met groentenkrans en kroketten, Roomijs.
  Deelnemingsprijs : 750 fr.
  Nadien gezellige dans- en amusementsavond met Studio Satan en met tussendoortje trekking van de hoofdprijzen van de tombola.

  Programma van zondag :
  Na het volbrengen van de stemplicht werd iedereen uitgenodigd om vanaf 11.30 tot 12.30 uur de traditionele biefstuk te verorberen.
  -13.00 uur : Vertrek naar Leest Heide met bezoek aan leden herbergiers : ‘Bij Maryse’ en het ‘Supporterslokaal’ van SK Leest.
  -15.15 uur : Vertrek naar het Dorp en terug naar het lokaal.
  -17.30 uur : Stipt Banket met op het menu : Preiroomsoep, Kip met gemengde sla, Koffie en gebak.
  Deelnameprijs biefstuk : 100 fr., banket : 500 fr.
  Na het eetfestijn Superverkiezing van Missen en Misters Sint Cecilia.
  Muzikanten mochten gratis meedoen. (Omzendbrief) 

  Een verslag verscheen in “T&T” van januari ’92 :

  Zaterdag
  “Dit jaar werd onze vernieuwde zaal St.-Cecilia klaargestoomd om er te kunnen teren. Het huzarenstukje lukte dank zij de inzet en het doorzettingsvermogen van een paar ‘bezeten’ bestuursleden en vele hulpverlenende handen. Het weerzien, de heimwee en het genoegen van vele uren zwoegen en zweten werden snel weggespoeld met het milde vocht uit de nieuwe tapkranen. Velen hadden het moeilijk; anderen keken bewonderend. Na de mis en het bezoek aan ons nieuw lid ‘Den Rooselaer’ trokken we richting feestzaal om onze benen onder tafel te zetten. De feestmaaltijd werd een echte tegenvaller : geen warm eten, smaakloos, te weinig personeel; volgens mij de naam traiteur niet waardig. Het blijft wel moeilijk om tegen democratische prijzen en voor een groot ensemble een goede feestmaaltijd samen te stellen…maar er wordt uitgekeken naar een betere kok.
  ‘Teren’ bestaat niet enkel uit eten : de sfeer, de goede wil, het samenzijn zijn zeker zo belangrijk…en die elementen waren aanwezig.
  Tussen het eten door gaf Jefke een overzicht van het afgelopen jaar en las Yves een overzicht van het financieel verslag voor. De laatste kaarten van de tombola werden verkocht.
  Voor het dessert werden de nieuwe muzikanten gedoopt door het studenten-praesidium, geleid door Tim. Dit jaar waren dat :
  1.Michel Van Der Planken : brassband-speler (bastuba), wonende in Boom. Vader van 2 zonen. Hij ontsnapte aan de doop daar hij teerde in Boom maar we schelden hem dat niet kwijt, we stellen het enkel uit…
  2.Marcel Schippers : brassband-speler (bugel), wonende in Hombeek, vader van 1 dochter.
  3.Ann Spoelders : echtgenote van Marcel Schippers en cornetspeelster.
  4.Roland Van Welden : echtgenoot van Maggy De Borger, wonende te Mechelen, klarinetspeler maar leerling bariton.

  Zondag
  Na het vervullen van onze kiesplicht konden we een lekkere biefstuk verorberen alvorens in marstempo naar “D’Aa” te trekken. Het weer was schitterend, de meesten ontnuchterd en de supporters talrijk. In elk café werd er gevraagd om een spelletje te doen samen met de misses & misters Cecilia van de vorige jaren. De spelletjes waren ludiek en pikant, maar brachten de nodige lach en sfeer.
  Voor het donker werd, keerden we richting zaal St.-Cecilia, waar ons vandaag een betere maaltijd geserveerd werd.
  Voor de laatste keer werd er een super – Miss & Mister Cecilia georganiseerd met de ‘ex-en’ :
  -Lief Vlemincx + Willem Lauwens (’86)
  -Christel De Maeyer + Pol Van Roy (’87)
  -Linda Moons + Rik Lauwens (’88)
  -Maria Lauwens + Freddy Walschaers (’89)
  -Jacqueline De Neys + Bert De Borger (’90).
  Het ‘clown’ schilderen, de spreekwoorden raden, de liedjes herkennen, de ballonnen rapen, de leugens achterhalen, de ‘super Miss & Mister, Lieve Vlemincx en Willem Lauwens werden beloond voor hun inspanningen en bleken het beste koppel dank zij de samenwerking met Josephine Polfliet. Proficiat aan onze ‘verdienstelijke blekken’ !!
  Na 6 jaar Miss & Mister-verkiezingen zijn de ideeën van Yves en mij wat uitgeput en is de formule versleten. We doen hierbij een oproep voor mannelijke of vrouwelijke leiders, toneelspelers of animators om deze teerfeestzondag op te vrolijken. Ik vrees dat als er niets georganiseerd wordt er een leegte zal zijn.
  Dus vrouwen en mannen laat jullie verbeelding werken, zoek inspiratie en leg de hoofden bij elkaar om tegen de teerfeesten ’92 ons een geslaagde zondagavond te bezorgen. We rekenen op U !

  Maandag
  De ‘3de dag’ bleek een voltreffer : een zestigtal leden en muzikanten teerden mee. Ik kan er helaas niets over vertellen want ik was er niet bij. Naar het schijnt smaakte de zelfgemaakte kippe-fricassé heerlijk…de rest waarschijnlijk ook !”

   

  1991 – 24 november : Derby SK Leest-VV Leest (Foto bovenaan)
  Met een doelpunt van de ingekomen Cleymans in de slotfaze schreef SK Leest de eerste officiële derby in Eerste Provinciale op haar palmares. De talrijk opgekomen toeschouwers zagen maar een matige wedstrijd waarbij de meeste duels op het middenveld werden uitgevochten en zonder echte scoringskansen.
  Matchwinnaar werd doelman Claes die een strafschop van Verstraeten stopte.

   

  G.v.A. over de derby (26/11) :
  Uiteraard was men bij SK Leest gelukkig na de winst in de eerste officiële Leestse derby. Een doelpunt van de ingekomen Johan Cleymans in de slotfaze besliste over winst of verlies. Trainer Yvan Emmerechts voelde zich na afloop weer een gelukkig man.
  “Net zoals de laatste weken hebben wij het vooral moeten hebben van onze inzet en karakter. Ik mag dan ook gans de ploeg feliciteren dat zij VV nooit in hun spel hebben laten komen. Met het stoppen van de strafschop heeft doelman Geert Claes zich wel als matchwinnaar opgeworpen. De talrijke toeschouwers hebben niet zo’n denderende wedstrijd gezien, maar daarvoor waren aan weerszijden de belangen te groot. Wij staan nu waar we gehoopt hadden, wat veiliger opgeborgen in de omvangrijke middengroep.”
  In het verliezende kamp was men van oordeel dat een gelijkspel een juistere weergave ware geweest.
  “Maar alleen de doelpunten tellen,” aldus Jan Van den Heuvel, “ en die kansen hebben wij vandaag niet zoveel gekregen. Over het strafschopgeval zal deze week nog gepraat worden. Tegen de instructies in heeft Jesse Verstraeten de verantwoordelijkheid genomen met het noodlottige gevolg. Normaal diende Paul Muysoms deze karwei te klaren. Maar gedane zaken nemen geen keer.”

   

  23-08-2014 om 10:45 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  1991 – Donderdag 21 november – Gazet van Antwerpen : Burgemeester Vanroy steunt Gust Emmeregs en Jef Van Eetvelt

  Het was lang stil in en rond het CVP-huishouden van Mechelen.
  Het leek dat de strijdbijl tussen de verschillende clans voor on
  epaalde tijd begraven was. Optimisten hoopten zelfs dat de “gewapende” vrede na 24 november voor onbepaalde tijd zou worden verdergezet. Burgemeesteer Vanroy oordeelde daar anders over.
  Zopas kregen een behoorlijk aantal inwoners van de stad Mechelen een omzendbrief in de bus gedropt met bovenaan links het logo van de CVP en onderaan de naam van de verantwoordelijke uitgever, zijnde Gust Emmeregs uit Leest.
  De inhoud van dit verkiezingsdrukwerk, waaronder de handtekening van burgemeester Vanroy prijkt, is een oproep en verzoek van Vanroy om op de provincielijst Mechelen-Puurs resoluut een stem te geven aan Gust Emmeregs.
  “Die gewetensvol en trouw zijn kiezers ter harte neemt en waarvan inzet zijn handelsmerk is” geeft de Mechelse burgemeester nog mee.
  Met dit schrijven wil Jos Vanroy duidelijk de electorale wind die kopman, Lieve Keuleers in de zeilen heeft, naar een andere richting laten waaien.
  En dat heeft dan weer als gevolg dat de vrede in de Mechelse CVP enkele dagen voor de verkiezingen grondig wordt gestoord.
  Lieve Keuleers kwam als lijsttrekker voor de CVP op de provincielijst, nadat Leo Stevens afzag van verlenging van mandaat. Dat werd reeds eerder beslist. Men weet ook dat Lieve Keuleers in de CVP-familie behoort tot het andere kamp dan Vanroy en zijn getrouwen w.o. Gust Emmeregs.
  Deze brief waarin Vanroy een kandidaat steunt, is evenwel niet de enige die de Mechelse burgemeester schreef.
  Zo kregen een aantal getrouwen van de burgemeester een persoonlijk schrijven –geen verkiezingsdrukwerk- waarin hij vraagt op de Kamerlijst de kandidatuur van lijsttrekker Jef Van Eetvelt te steunen. Hier niets aan de hand tenzij men weet dat op diezelfde Kamerlijst op de 5de plaats Patrick Backx fungeert.
  Aangezien men bij de effectieven maar één kandidaat kan steunen is het duidelijk dat ook hier wordt afgerekend met iemand uit het andere CVP-kamp.
       F.T.

   

  1991 – Zaterdag 23 november : 52 ploegen nemen deel aan Jong V.V. Leest-kwis 

  Met 52 participerende ploegen verdubbelde Jong V.V. Leest het deelnemersveld van de vorige kwisuitgave. Jeugdvoorzitter Dany Meeuws, die de kwis inleidde, sprak nadien zijn tevredenheid uit over de voorbereiding en het verloop van de avond. Meeuws had tevens woorden van dank voor de voorzitter van V.V. Leest en voor Tony Dons, kwismaster en draaischijf van de avond.
  De kwis zelf kende een spannend verloop. De eerste vijf ploegen eindigden met een verschil van slechts 4 punten. De leiders Hobbits en A.S.L.K. kwamen beiden uit met dezelfde punten : 87 op 110 vragen. Bovendien scoorden ze alle twee met de supervraag. Er diende dus diep in de reglementen gegraven te worden om een winnaar uit te roepen. Het bleek dat in de 18de vragenreeks de Hobbits één punt meer behaald hadden dan de A.S.L.K. Ze werden voor de tweede maal uitgeroepen tot laureaten van de derde kwis van Jong V.V. Leest.

  De uitslag : 1. Hobbits 87 p., 2. A.S.L.K. 87 p., 3. Arena I, 85 p., 4. Outsiders 84 p., 5. Telefaxen 83 p., 6. Stap I, 81 p., 7. Middenmoters 77 p., 8. Keepvrienden 75 p., 9. Seband 75 p., 10. Diabetes & Erato 73 p. Alle ploegen van V.V. Leest hadden minstens één team ingeschreven. Dat er ook van ver buiten Leest belangstelling was, bewees de winnaar van de fruitkorf. Hij kwam uit Stekene en raadde het gewicht van de korf tot op minder dan 10 gram juist.
  PJW” (Het Nieuwsblad) 

  Noot MVH : Met de kwisploeg ‘de Hobbits’ hebben we enkele jaren, met wisselend succes, het Mechelse en het Dendermondse afgeschuimd. Elk lid had zijn specialiteit. Ikzelf was gespecialiseerd in de Griekse mythologie, geschiedenis, film en literatuur. In die tijd dienden we vaak onze kwisnaam te verantwoorden. Weinigen kenden J.R. Tolkien tot Peter Jackson, in 2001, de auteur en zijn geesteskinderen de Hobbits, wereldberoemd maakte met het eerste deel van zijn driedelige verfilming van ‘The Lord of the Rings’.

   

  Foto's :
  -Het winnende team de Hobbits. Van l. naar r. : Jef Nicolay, Marcel Van Hoof, Fons Smets en Rudi Van Hoof. Roger Nicolay ontbreekt op de foto. Marcel en Rudi Van Hoof zijn zonen van veldwachter Victor.
  -Enkele van de trofeeën bijeengekwist door ‘de Hobbits’. In die tijd was er voor de winnende ploeg vaak een beker voorzien.

   

  23-08-2014 om 10:08 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  1991 – 2 en 3 november : Rust Roest bracht ‘Het derde woord’. (Foto onderaan) 

  Personages
  Mathilde, Salbana, landeigenares en weduwe                    Renild Polfiet
  Angelina, haar ongehuwde zuster                                     Christel Vinck
  Pablo, zoon van hun gestorven broer                                Jan Devos
  Meneer Roldans sr.,broer van Pablo’s moeder                   Marcel Verwerft
  Julio Roldan jr., juridisch raadgever                                 Gert Corten
  Eusebio, tuinman                                                            Raf Scheers
  Margareta Cugan, lerares                                                 Ann Devos
  Dr. Augusto Perez-Roldan, professor                                 Marc Windelen
  Lulu, zijn vrouw                                                               Vera Vinck
  Fifi, zijn dochter                                                               Ria Verschooten 

  Achter de schermen
  Teksthulp                                           Jan Emmeregs
  Grime                                                 Nancy Vluymans
  Kostuums                                           Miloe Van Stijvoort
  Geluidsmontage                                  Banny Van Humbeeck
  Video-opname                                     Ludo Kerremans
  Decorbouw                                        Dominiek, Peter, Jo, Steven, Raf o.l.v. Fik Diddens
  Belichting,tehcniek,decoraankl.            Fik Diddens
  Algemene leiding                                Guido Hellemans
  (‘Rust Roest Ontmaskerd’, G. Hellemans)                                  

   

  1991 – 7 november – Parochieblad : Bedenking bij...267 aanwezigen vanwege pater-pastoor.
  “267 aanwezigen in onze weekend-eucharistievieringen van 19 en 20 oktober.
  Dit is 11% van onze “parochie-bevolking”.
  Proficiat en dank aan de “getrouwen”. Toch een ernstige bedenking hierbij.
  Van jaar tot jaar moet ik vaststellen dat het getal “aanwezigen” nog steeds vermindert.
  Vorig jaar in deze periode nog 398 aanwezigen.
  Anders ligt het bij de uitvaartdiensten. Daar mogen wij U danken voor een veelvuldige aanwezigheid en blijken van medeleven. Maar daarom juist deze bedenking. Ik vraag mij af of ik stilaan alleen nog pastoor zal moeten zijn voor “overleden” parochianen.
  Wie echt als “familie” voor elkaar een levendige en voelbare belangstelling betoont, die komt geregeld samen, samen aan huis, samen aan tafel.
  Willen wij het als parochie waar-maken dat wij een groep, een gemeenschap van mensen zijn die voor elkaars leven en welzijn belangstelling hebben, dan is het wenselijk, dan is het nodig, dan is het belangrijk toch eens ernstig na te denken over onze “afwezigheid” (of aanwezigheid) bij de parochiale samenkomst rond de tafel van de Heer ; in onze samenkomst met de parochiegemeenschap om eucharistie te vieren ; om contact te houden met de Heer en met elkaar. Dan pas kunnen wij ons echt als “mede-parochianen” gevoelen.”

   

  1991 – Maandag 11 november : Wapenstilstandviering
  De weerman was niet vriendelijk voor de oudstrijders. In stoet vertrok men aan het gemeentehuis, richting kerk, onder begeleiding van Sint-Cecilia. Tijdens de eucharistieviering bracht pastoor Van Aken hulde aan de gesneuvelden van beide wereldoorlogen. Daarna richtte secretaris-penningmeerster Georges Veiller zich tot de aanwezigen.Vervolgens overhandigden gemeenteraadsleden Gust Emmeregs, Jozef Vloeberghen en Ivan De Borger eretekens aan verdienstelijke leden.
  Frans Jacobs, Frans De Laet, Louis Vloebergh, Victor Van Hoof, Louis Goossens, Eugeen Van Beersel en Georges Veiller werden in de bloemetjes gezet. Nadien werd aan het monument van de gesneuvelden en oudstrijders van beide wereldoorlogen bloemen neergelegd door voorzitter Eugeen Van Beersel. Met het uitvoeren van het Te Velde, het Vaderlands Lied en de Vlaamse Leeuw door de K. Fanfare Sint-Cecilia werd de plechtigheid besloten.
  Na het officiële gedeelte begaven de N.S.B.-ers zich, samen met de leden van de fanfare, respectievelijk naar het lokaal ‘In den Bareel’ en het café van Vic De Maeyer.
  Tegen 14.00 uur trokken de oudstrijders opnieuw naar hun lokaal waar volgend menu werd aangeboden : “Heildrank – Kippencocktail – Tomatenroomsoep met ballekens – Gebraad+rosbief, groentenkrans en kroketten – Nagerecht : gebak met drinks naar verlangen”… (GvA 15/11 en folder NSB Leest)

   

  1991 – 14 november – Kerk en Leven : Voor toekomstige trouwers
  “Zeer belangrijk om de weg naar een kerkelijk huwelijk tijdig af te leggen. Begin er tijdig aan ! Zo mogelijk 6 maand voor de vastgestelde datum om de volgende voorbereidingsweg naar een kerkelijk huwelijk rustig en bijtijds af te leggen. Voortaan zullen de volgende stappen dienen gezet te worden. De jongen gaat vooreerst naar de parochiepastoor van zijn woonplaats. Nadien komen de verloofden naar de parochiepastoor waar het huwelijk wordt ingezegend en dit voor de nodige afspraken en inlichtingen. Vervolgens dienen zij in contact te treden met een gezin, waar in overleg met dat gezin uitgekeken wordt naar een “verloofdenweekend” of “verloofdendag”. Pas nadien komen zij naar de pastoor terug voor de “ondertrouw” en definitieve afspraken. Een zeer grote en voorname levensstap dient ook met de nodige voorbereiding en begeleiding tot een schone en waardevolle “Trouw-belofte” te komen : een levens-belofte !

   

  Foto (‘Rust Roest Ontmaskerd’) :
  -Staande : Guido Hellemans, Benny Van Humbeeck, Fik Diddens, Gert Corten, Marcel Verwerft, Ann Devos, Jan Emmeregs, Jan Devos, Tanja Vluymans, Raf Scheers, Vera Vinck, Ria Verschooten, Steven De Wit, Marc Windelen.
  Zittend : Renild Polfliet, Christel Vinck.
  -Toegangsticket voor ‘Het Derde Woord’.                          

  22-08-2014 om 18:50 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  1991 – 10 oktober – Parochieblad : De werken aan ons Parochiehuis
  “Vorderen goed dank zij getrouwe bereidwillige medewerkers. Ook de omgeving van het Parochiehuis vraagt om een opknapbeurt. Grondwerkers met handen, een troefel en kruiwagen zijn daarom zeer welkom. Een seintje voor de afspraak of een welkom op zaterdag. Samenwerking schept vreugde in het leven en het werk.”

   

  1991 – Zaterdag 12 oktober : Grote Cross-Fuif van Chiro-Vevoc
  Omwille van het werkgedruis in en rond het Parochiecentrum, werd een tent geplaatst op de belendende weide. Deze fuif vergde dit keer dan ook heel wat meer organisatie, opzetten tent, veiligheidsvoorzieningen, verwarming, enz.
  Studio Satan wist de ambiance bij het dansende jeugdige volkje er tot de vroege uurtjes in te houden. Ze waren met ruim 500, voornamelijk chiro-jeugd.

   

  1991 – Zondag 13 oktober : 19de editie Vevoc-Chiro-Cross
  Omwille van de concurrentie met de trein-tram-bus-dag en een steeds weerkerend nationaal chirogebeuren, het eerste weekend van oktober, werd de organisatie van het cross-weekend een week verlaat.
  De stratenloop bracht 152 deelnemers op de been die een afstand afhaspelden van 5, 10 of 15 kilometer.
  Voor de loopcross werden, verdeeld over de diverse leeftijdscategorieën bij jongens en meisjes maar liefst 600 koppen, voor het eerst met de computer, geteld.
  De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar waren goed voor zowat 100 deelnemertjes buiten competitie.
  Die zondag lag het hele loop- en crossterrein er schitterend bij. Door de regenval van de afgelopen dagen was de bodem hier en daar wel zompig, maar regenen deed het niet. Integendeel, bij een meer dan goed herfsttemperatuurtje trokken om 14 u. zowat 150 dames- en heren-joggers de straat op voor hun afstand. Voor de 5 km afstand werd nog een onderscheid gemaakt tussen dames en heren, respectievelijk gewonnen door Reinild De Schutter en Jozef Huyghe. Voor de 15 km daagden alleen mannen op. Paul Wuyts maalde de afstand af in net geen 52 minuten. Patrick Soetewey had voor de 10 km geen 36 minuten nodig om de eindstreep te bereiken. Op de 38ste plaats de eerste vrouw, Bernadette Van Horenbeeck, die al joggend op bijna 50 minuten werd afgeklokt.
  Hierna werd het voor de toeschouwers geel-blauw en/of bruin/beige voor de ogen. Voor ruim 90% waren de deelnemers immers aangesloten bij een of andere chiro uit de regio.
  In snel tempo werden de verschillende afstanden door de verschillende leeftijdscategorieën afgewerkt. Ondanks de vermoeidheid werd na de ‘prijsuitreiking’, vooral door de oudste chiro-afdelingen, nog de moed gevonden om de beentjes de hoogte in te gooien op de tonen van de volksdansmuziek. Tot lang na de prijsuitreiking waren fietsende en liftende jeugdigen onderweg om hun chiro-thuishaven te bereiken. (Samenvatting GvA, 15/10)

   

                                                                           Uitslagen

   

  Meisjes microben :
  1.Ann Verbruggen, 2.Nele De Rooster, 3.Jet Peters.

  Meisjes pupillen :
  1.Lien Peters, 2. Kristien Van Win, 3.Leen van Buynder.

  Meisjes miniemen :
  1.Els Leemans, 2.Liesbeth Blaes, 3.Ilse Laarmans.

  Meisjes kadetten :
  1.Hilde Verbruggen, 2.An Van Buynder.

  Meisjes scholieren :
  1.Chantal Buelens, Annik Isabeaux, 3. Inge Van Moer.

  Meisjes junioren :
  1.Chantal Mees, 2.Renilde De Schutter, 3.Domeniek Fierens

  Jongens microben :
  1.Jonathan Vleminckx, 2.Kevin Donneux, 3.Wim Slachmuylders.

  Jongens pupillen :
  1.Bert Boonen, 2.Wim Jansens, 3.Thomas Van Waeyenberg.

  Jongens kadetten :
  1.Geert (?), 2.Jeffrey Philips, 3.Tom Van Doren.

  Jongens scholieren :
  1.Mark De Bruyn, 2.Tom Van Aken, 3.Emmanuel Loverie.

  Jongens junioren :
  1.Filip Goovaerts, 2.Dirk Miseur, 3.Patrick Soetewey.

  Veteranen :
  1.Wim Verhoeven, 2.Carlo Huyghe, 3.Eddy Belis.
  (GvA, 15/10)

   

  1991 – 18 oktober : VV Leest zoekt kwissers
  “Jong VV-Leest pakt op vrijdag 22 november uit met de derde kwisavond. In de omnizaal, achter de sporthal, worden alle puzzelaars en denksportliefhebbers verwacht om 20 u.
  Jong-VV-Leest organiseert volgende maand weer een kwis voor ploegen van minstens drie en maximum vijf personen. De deelnemers krijgen vragen over verschillende onderwerpen op zich afgevuurd. Zo komen sport, muziek, geschiedenis, film en tv, actualiteit, aardrijkskunde en een overzicht van 1991 aan bod. Wie hoog wil scoren duikt dus best even met zijn neus in boeken en kranten.
  Personen die willen deelnemen aan de derde kwisavond kunnen nog tot 16 november inschrijven bij Erwin Andries, Heike Hombeek, Emmanuel Kerremans, Juniorslaan Leest, Dany Meeuws Arendonckstraat Mechelen, Willy Slachmuylders, Vinkstraat Leest en Jan Van den Heuvel, Kleinde Heide Leest. Ook in het chalet van VV Leest of in lokaal Bareel, Dorp Leest kan men terecht.” (GvA)

   

  1991 – Zaterdag 19 oktober : Oud-Papierinzameling Chiro
  “Niettegenstaande ‘oud-papier’ waardeloos is en er geen vergoeding meer wordt voor uitbetaald, zullen wij toch een inzameling houden…tot bevordering van het leefmilieu, tot vermindering van de ‘afvalberg’ en in de hoop op betere tijden voor een beetje loon naar werken of subsidies van de stad of gemeente.” (PB, 5/9 en 26/9 –correctie datum)

   

  1991 – Zaterdag 19 oktober : Jaarlijkse statutaire vergadering van ziekenfonds De Voorzorg
  Had plaats om 20 u. in het chalet van S.K. Leest aan de Zennebrug.

  Dagorde :
  -Moreel en financieel verslag 1990.
  -Uittredende en herkiesbare leden van de Raden van Bestuur van de ziekenfondsen De Voorzorg en S.V.V.
  -De nieuwe wet op de ziekenfondsen.
  -Rechtshulp en Rechtsbijstand.
  -Ledenwervingsactie.
  -Aanpassing der bijdragen kleine risico’s vanaf 1/7/91.
  -Allerlei.

  Het menu dat werd aangeboden bestond uit :
  Koninginnenhapje, groentensoep met balletjes, kalkoengebraad met fruit en koffie en gebak.
  Deelnemingsprijs : 300 fr.
  Inschrijven kon bij de bestuursleden.
  De folder was ondertekend door Luc Lodewijckx, Gewestelijk Secretaris en Fernand Geens, Secreatris-Generaal. (Uitnodiging voor de leden van het Ziekenfonds)

   

  1991 – Zaterdag 19 oktober : Davidsfonds wandeling.
  Wandeling in Bornem. Om 14.30 u. (PB, 10/10)

   

  1991 – 23 oktober – Gazet van Antwerpen :

             Rioleringsprobleem Leestsesteenweg eindelijk van de baan ?
  “Volgens de informatie die ons door de NV studiebureau-Talboom (Puurs) ter beschikking werd gesteld, schijnt het dossier Leestsesteenweg eindelijk rond te zijn. Dit houdt in dat de Leestsesteenweg vanaf het bruggetje over de Zenne tot de Gentsesteenweg van een primaire riolering wordt voorzien. Bovendien wordt het straatbeeld grondig herschikt. Trottoirs aan beide zijden, een fietspad, twee rijstroken –één in elke richting- met asverschuiving, naast de aanleg van parkeerplaatsen en groenvoorziening moeten van dit oude dossier een nieuwe weg maken.
  (...)”

            

  1991 – Vrijdag 25 oktober : “Den Rooselaer” – 1 jaar open
  “Christina en Noël nodigen u uit op de feesdtelijke receptie van 20 tot 22 uur. Muzikale omlijsting : ’t Piereverdriet.” (folder)

   

  1991 – Woensdag 30 oktober : Davidsfonds Leest naar Europalia
  Vertrek per auto of trein om 18 uur voor bezoek naar Europalia (Portugal) te Brussel. (PB, 30/10)

   

  1991 – Zaterdag 2 november : Francois Glorieux voor “Kom op tegen kanker”.
  In de Leestse Omnihal gaf de bekende pianist Francois Glorieux in het kader van de actie “Kom op tegen Kanker” een prestigieus benefietconcert. De artiest gaf twee optredens van telkens 40 minuten en deed dit volledig gratis zodat alle gelden rechtstreeks en integraal konden worden overgemaakt aan de Nationale Organisatie o.l.v. Kathy Lindekens.
  Kaarten in voorverkoop : 250 frank, aan de kassa : 350 frank. (Folder)

   

  22-08-2014 om 18:25 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 24/06-30/06 2019
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!