NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Wijzigingen - aanvullingen.
 • Wijzigingen - aanvullingen.
 • Wijzigingen - aanvullingen. Vervolg Herinneringen aan W.O. II.
 • Wijzigingen - aanvullingen. Nog oorlogsherinneringen van Susse Teughels.
 • Wijzigingen - aanvullingen. Vervolg Willy Verbruggen.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Kronieken van Leest
  bij Mechelen
  19-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  1995 – 23 en 24 september :  Groenten uit eigen streek…
  In feestzaal “de Kouter” Leest.
  Wij citeren de folder :

  “Met veel genoegen nodigen wij u uit op onze vierde eetdagen met als thema :

             GROENTEN UIT EIGEN STREEK
  Ingevolge de positieve weerklank die we in het verleden mochten ondervinden houden we eraan om de groenten uit Leest en omstreken op het menu te zetten en verder te promoten. Uw aanwezigheid van de vorige jaren steekt ons een hart onder de riem en geeft ons de moed om op de ingeslagen weg verder te gaan. Het is immers op deze manier voor ons mogelijk om de feestzaal en aaanverwante lokalen op een degelijke manier te onderhouden en waar nodig nog te verbeteren. Wij danken u alvast voor uw aanwezigheid en alle suggestie of opmerkingen zijn steeds welkom bij één van de bestuursleden.
               Paul Peeters, Voorzitter.”

  De prijs voor een hoofdgerecht “groenten uit eigen streek met friet of brood” bedroeg 300 frank.

   

  1995 – Zondag 24 september :

   

  Demonstratiedag van het Muziekverbond van Antwerpen
  De korpsen die waren aangesloten bij het Muziekverbond van Antwerpen konden zich vrijblijvend laten beoordelen door een jury. Deze demonstratiedag werd georganiseerd in de zaal van de Leestse fanfare.

  Deze laatste diende enkel te zorgen voor de materiële organisatie en kreeg in ruil daarvoor de opbrengst van de drankenverkoop. (“T&T”, juni ’95)

   

  1995 – Zondag 1 oktober : Rapid Leest sloeg terug in Leests derby – 3-0. (Foto’s onderaan)
  Vorig seizoen behaalde VV Leest nog 4 op 4 tegen de buren van Rapid.
  Dit seizoen een heel ander beeld. Een fellere thuisploeg maakte komaf met zijn buur en boekte verdiend een eerste seizoensoverwinning. De thuisploeg was met de verwachte elf op de afspraak gekomen : Stroobants, Van Mullem, Desmedt, Engelen, Goossens, Selleslagh, Scheers, Van Goylen, Askraba, Lumuanganu, Meert (87’ Slachmuylders).
  Bezoekend trainer-speler had volgend team in stelling gebracht : Geert Claes, Bouwmeester, Verhaegen, Cireasa, Rohart, Molkens (46’ De Prins), Werner Huys, Paul Huys, Simons, Danny Claes en Leys (82’ Rillaerts).
  Nadat Lumuanganu zich losgerukt had van drie tegenstrevers besloot hij droog in de rechterbovenhoek : 1-0. Even later had Jeanke een dubbele voorsprong in zijn voet maar Geert Claes hield er nog even de spanning in. Na de pauze vloeide het spel vlot heen en weer. De gebroeders Huys zorgden voor het eerste gevaar maar een doelpunt volgde slechts nadat Meert op snelheid iedereen achter zich liet. Tien minuten voor het einde was de kous voor VV helemaal af, toen De Prins met een tweede gele kaart naar de kant moest. Het gaf Lumuanganu en Meert nog wat meer vrijheid en laatstgenoemde maakte er nog 3-0 van en mocht dan onder een daverend applaus de kleedkamer opzoeken. 

  Het Nieuwsblad van 4 oktober blokletterde :

  “Ratko” redt Rapid – 48-jarige doelman Willy Stroobants is al 180 minuten ongeslagen.
  De jaarlijkse derby maakte zondag weer de nodige emoties los in Leest. Thuisploeg Rapid boekte een eerste, ruime overwinning. Dat dat mocht gebeuren tegen buur VV zorgde voor dubbele pret. Een figuur trad tijdens het voetbalgebeuren doorlopend in het spotlicht : de 48-jarige thuisportier Willy Stroobants. De “Ratko” van Rapid Leest beleefde hoogdagen.
  Willy Stroobants was aan zijn tweede optreden in het eerste elftal toe ter vervanging van de geblesseerde Jan Van der Veer. Vorige week hield hij zijn netten schoon in Edegem en ook nu liet hij niks over de kalklijn passeren. Honderdtachtig minuten is de veteraan ongeslagen.
  “Na de blessure van Van der Veer moest de trainer kiezen tussen Gysen en mezelf. Het zou onrechtvaardig geweest zijn om de jonge Gysen in moeilijke omstandigheden voor de leeuwen te gooien en daarom nam ik letterlijk en figuurlijk de handschoen op. Wat volgde is te mooi om waar te zijn.”
  Stroobants is in feite de titularisdoelman bij de veteranen. Jaren geleden werd hij opgemerkt bij het ter ziele gegane Jimboys. “We speelden toen tegen SK Leest in vierde provinciale.Ik kreeg er wel veertien om de oren. Dat was daar trouwens geen aardigheid. De toenmalige voorzitter Van Dam vond mijn prestatie niet echt slecht en haalde me naar Leest als tweede doelman. Ik zou de club, die ik een warm hart toedraag, nooit meer verlaten.”
  De Lierse-supporter voetbalt nog met een indrukwekkende gretigheid. Navraag bij oefenmeester Van den Heuvel leert ons dat het zweet er na afloop nog geregeld afdruipt.
  “Ik probeer telkens de trainingen te volgen. De sfeer onder de doelmannen is ook uitstekend. We peppen elkaar voortdurend op, drijven onszelf tot het uiterste. Enkel zo kom je tot degelijke resultaten.”
  Willy is steeds een graaggeziene gast geweest op Rapid. De peetvader van de ploeg kan je stellen. Steeds goed geluimd, dienstig voor de club. Wat hem nu overkomt, is enkel een beloning voor jaren arbeid in stilte.
  “Vorig jaar moest ik enkele weken inspringen om Boonen te vervangen bij de reserven. Maar dat is natuurlijk nog wat anders. Ik wou de groep nu zeker niet in de steek laten. Het ging niet te best met Rapid, de belangen waren groot. De huidige resultaten zijn dan ook een opluchting voor iedereen.”
  “Wat zondag gebeurde was uiteraard een prachtige ervaring. Dit maakt niet alleen het huidige seizoen, maar ook de volgende vijf jaren nog goed. Na de match op handen gedragen worden, dat was een fantastische ervaring. Je voelde dat de spelers van VV speculeerden op een misser. Zij schoten vaak vanop wel dertig meter naar doel. Maar vanop die afstand pakt zelfs een 48-jarige de ballen natuurlijk,” grapte Willy naderhand.
  Ook zondag zal de Leestse trucker nog tussen het kaderwerk geplaatst worden. “Al zal ik er geen moeite mee hebben om mijn plaats terug af te staan. Moeilijk doen ligt niet in mijn aard. Elke week die ik speel is mooi meegenomen”. (OML)

   

                                        Willy STROOBANTS

  Willy Stroobants begon met voetballen bij de scholieren van VC Hooikt. Men plaatste hem toen maar in de goal opdat hij niet in de weg zou lopen vertelde hij. Op zijn achttiende kreeg hij daar zijn eerste kans in de fanionploeg en twaalf seizoenen later stond hij er nog onder de lat. Lierse kwam toen bij hem aankloppen maar omwille van zijn beroep als vrachtwagenchauffeur kon hij niet voldoende trainen. Via de reserven van Excelsior Kessel kwam hij respectievelijk bij Massenhoven en Jimboys Duffel terecht. Op zijn 35ste werd hij door Jean Van Dam naar Rapid Leest gehaald.
  Ingevolge een domme reactie op een scheidsrechter in een wedstrijd met de veteranen legde de voetbalbond hem drie jaar speelverbod op. Hij bleef echter actief in het liefhebbersverbond en na zijn schorsing nam hij opnieuw zijn plaats in bij de veteranen van SK Rapid.
  Na al die jaren raakte hij uiteindelijk op zijn 48ste in de eerste ploeg en tot zijn eigen verbazing voor vier opeenvolgende wedstrijden tot de terugkeer van Jan Van der Veer. Ook het jaar nadien, op zijn 49ste, maar dan in 2de provinciale, zou hij verschillende keren tussen de palen staan van het eerste elftal.
  Bij Rapid speelde Stroobants meestal bij de veteranen en de reserven. Hij was er ook keepers- en een korte periode hulptrainer. Later was hij voor zijn club nog een tijdlang woordvoerder naar de pers toe.
  Willy was echt gebeten door de voetbalmicrobe. Ooit kreeg hij als vrachtwagenbestuurder de bons omdat hij het vertikte langer te wachten op een lading in Oostenrijk, hij moest immers gaan voetballen. Op latere leeftijd was hij actief als buschauffeur.
  (Uit mijn boek “Van Telstar tot SK Rapid Leest” uit 2007)

   

  Foto’s :
  -Derby Sk Rapid Leest-VV Leest : Molkens is De Smet een voetje te vlug af. (Foto : DSJ)
  -Chris Meert wordt na het tweede doelpunt door zijn maats letterlijk onder de gelukwensen bedolven. (Foto : JL)
  -Rapid Leest plaatste na de blessure van goalie Van der Veer de 48-jarige Willy Styroobants in doel. Hij hield keurig zijn netten schoon, een prestatie voor een 48-jarige.(Foto : JL)  19-07-2015 om 11:07 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De brug over de Zenne was al
  afgesloten vanaf 16 augustus. 

   

  1995 – 1 september – Het Nieuwsblad :

   

             Wegenwerken volgens planning 

  In Mechelen zijn er verschillende wegenwerken aan de gang. Bovendien staan er ook nog enkele op het programma voor de komende weken en maanden. Volgens de schepen van openbare werken Willy Vandenbrande verlopen nagenoeg al die werken volgens planning. In enkele gevallen heeft de aannemer zelfs een voorsprong op het schema.
  (...)
  In Leest is de Zennebrug onderbroken door de aan de gang zijnde wegen- en rioleringswerken. In tegenstelling tot eerdere berichten blijft de brug slechts twee maanden gesloten, tot omstreeks half oktober. Daarna is Leest terug bereikbaar via de brug.

   

  1995 – Van 1 september dit jaar tot 31 augustus 1996 mocht de Leestse fanfare concerten verzorgen die in aanmerking kwamen voor subsidiëring. De organisatoren dienden wel door het departement Ministerie van Cultuur erkende organisaties zijn.
  Naar sommige mensen van de fanfare vernamen, had hun vereniging inspectie gekregen ter gelegenheid van het Palmzondagconcert en dat scheen in de smaak gevallen te zijn, want de uitkoopsom die St.-Cecilia mocht vragen, was verhoogd.
  (“T&T”, juni ’95)

  1995 – Zaterdag 2 september : St.-Cecilia-jeugd naar BellewaerdeDit werd door de fanfare georganiseerd voor de leerling-muzikanten van haar muziekschool.
  Ouders mochten mee als begeleiders maar dienden wel 300 BEF (74 £) te betalen. De kosten voor de autocar viel ten laste van de fanfare. (“T&T”, juni ’95)

   

  1995 – Zondag 3 september : Fietstocht van de K.F. ‘St.-Cecilia’.
  “Net als vorig jaar stond op de eerste zondag van september de fietstocht op het programma. Alice en Marcel hadden weer een aangepaste route uitgezocht. Het weer scheen aanvankelijk wel tegen te vallen. Wat ze de dag eerder in Bellewaerde kregen te verwerken, was nu boven Leest en omstreken aangekomen. Ruim zeventig deelnemers, de beentjes ingesmeerd met groene olie, de plastieken doorkijkhoedjes op het hoofd en de opplooibare regenjasjes om de middel, vertrokken omstreeks 13 u. vol goede moed aan de tocht. Tegen de verwachtingen in was de weg in laatste instantie gewijzigd. Op verzoek van Mille Van Moer werd het grensgebied tussen Leest en Heffen ook eens aangedaan. Vandaar ging het langs de Geuzen Hoek, waar het nog het voorbije weekeinde kermis was geweest, en toen ging het naar het grensgebied Leest – Tisselt – Kapelle-op-den-Bos om op de vaartdijk te belanden. Het was er veilig tot we in Humbeek kwamen. Een paar chauffeurs vonden er niets beters op dan door de waterplassen te rijden om hier en daar een Leestse fietser een verfrissing te geven. Waarschijnlijk hadden die chauffeurs in de gaten dat er hier en daar een toerist ‘droog stond’. De bespatte fietsers namen het echter niet en hier en daar zetten er een paar een eindspurt in zoals alleen Abdoejaparov of Nelissen dat kunnen. De roekeloze chauffeurs werden de levieten gelezen en dat niet altijd in een erg katholiek taaltje. Ergens tussen de Verbrande Brug en Eppegem werd er halt gehouden. De streekbieren vloeiden door de keelgaten : het was niet aan te zien dat hier erg gedisciplineerde sporters op weg waren ! Via Zemst ging het dan verder naar Hombeek. In deze verlaten streek, langs de boorden van de weg tegen de maïsvelden en er zelfs een paar meter in, waren de gevolgen van de streekbieren merkbaar. “Hetgeen erin ging, moest er ook uit !” In Hombeek werd er terug bijgetankt en toen ging het richting zaal ‘St.-Cecilia’ waar de koffietafel wachtte.

  Ondertussen was het al lang mooi weer geworden, zodat ook deze dag op een prettige manier en zonder ongevallen kon worden afgesloten. De feestleider kondigde nog aan dat er volgend jaar ook terug een hengelwedstrijd zou worden georganiseerd, maar dan moeten we een geschikt viswater vinden. We dachten al aan de Molenbeek en onlangs hebben we geprobeerd daar nog stekelbaarsjes te vangen, maar spijtig genoeg…ze zijn er verdwenen !”
  (“T&T”,oktober ’95)

   

  1995 – 15, 16, 17, 23 en 24 september : Ceciliafeesten  

  Op vrijdag (15/9) was er de 2de Nazomerkwis voor ploegen maar het hoogtepunt van de Ceciliafeesten lag op de Palingfeesten. Liefhebbers van vlees konden biefstuk bestellen en er waren ook kinderschotels te krijgen. Uiteindelijk zouden niet minder dan 580 eters komen opdagen. 

  In het fanfareblad van oktober 1995 verschenen verslagen van de Kwis en de Palingfeesten : 

  NAZOMERKWIS

  “Voor de tweede keer werden de Ceciliafeesten 1995 ingezet met een kwis. Vorig jaar was dat een onverhoopt succes geweest en daarom zouden we er mee doorgaan. Dit jaar waren er een paar ploegen minder, maar toch nog meer dan voldoende. Ploegen die het in 1994 te moeilijk hadden gevonden, waren er deze keer niet meer bij. In de plaats daarvan kwamen andere deelnemers, een aantal zogenaamde semi-professionele kwissers. Ze hadden gehoopt dat het ten minste zo moeilijk zou geweest zijn als vorige keer, maar we hadden de vragen anders ingedeeld : per reeks van 10 vragen hadden we 3 erg gemakkelijke, 4 gewone en 3 moeilijke vragen voorzien. En nog was het niet gemakkelijk genoeg voor sommigen…

  Het is ook mogelijk dat zij de verwachte vragen niet voorgeschoteld kregen. Het duurde dan ook niet lang of er kwamen protesten binnen tegen wat te gemakkelijke vragen. We hebben ondertussen een en ander uitgezocht. ‘My Way’ van Frank Sinatra is inderdaad een compositie van Franse oorsprong, maar het is geen volksliedje, wel een stuk dat is geschreven door wijlen Claude Francois. Zo staat het genoteerd in het documentatiecentrum van SABAM. De Noormannen die onze streken binnenvielen, kwamen wel uit Denemarken, volgens een universiteitsprofessor geschiedenis. De Winkler Prins is waarschijnlijk van Nederlandse origine en de Noormannen die Nederland binnenvielen, kwamen waarschijnlijk uit Noorwegen. Ze maakten waarschijnlijk destijds ook al afspraken over wie waar zou gaan plunderen. Dan waren er ook nog wat moeilijkheden rond een paar vragen over radio, film en televisie. Maar alles bij elkaar viel het nog best mee. Semi-professionele kwissers houden van wat heibel op zo’n avond, heeft men ons achteraf verteld.
  We kregen felicitaties voor de organisatie en de meeste deelnemers verklaarden achteraf dat ze zich goed hadden geamuseerd. Het was eveneens verheugend vast te stellen dat er toch nog zoveel Leestse ploegen hebben deelgenomen.
  De winnaar werd de Davidsfondsploeg, net als vorige keer. Op zondag werd dit al meegedeeld op RTV en zo kreeg onze vereniging en het Leestse Davidsfonds de nodige reclame.
  Ondertussen werd er al beslist dat we volgend jaar een nieuwe kwis organiseren en deze keer zullen we de nodige maatregelen treffen. We nemen geen vragen meer uit de radio-kwis van Guy Deprez, onze muziekvragen laten we conctroleren door Sabam, met onze aardrijkskunde- en geschiedenisvragen trekken we naar de universiteit en de radio-, tv- en filmvragen laten we controleren door VTM en de BRTN. Daarbij zullen we zorgen dat er meer andere prijzen zijn dan planten en bloemetjes en we verzekeren de kandidaat-deelnemers dat de kwis zal afgelopen zijn omstreeks 23.30 u. De prijsuitreiking kan dan ten laatste beginnen om middernacht.
  Maar om dat te kunnen realiseren, hebben we de hulp nodig van iemand die met de computer de resultaten kan intikken en de totalen kan berekenen. Indien iemand zich hiervoor kandidaat stelt, kan die zich altijd presenteren bij de kwisvoorzitter Lieve Vlemincx.”  

  PALINGFEESTEN

  “Het hoogtepunt van de Ceciliafeesten lag in 1994 op de Palingfeesten en omdat het vorig jaar zo’n succes was geweest, kon het niet anders of we moesten het dit jaar weer op het programma plaatsen. “Iets wat succes heeft, mag niet van het programma geschrapt worden,” zo hebben de vroegere Cecilianen het steeds gezegd. Maar destijds waren ze ook wel zo slim om af en toe wat aan te passen.

  Op de Palingfeesten van 1995 werd er daarom ook biefstuk geserveerd en er waren ook kinderschotels te krijgen. Dank zij de uitbreiding van het menu kregen we nog meer eters dan vorig jaar. Het waren er deze keer zo’n 580 ! Vermoedelijk kunnen we het nog aan om tot 600 mensen eten te geven, maar dan zitten we waarschijnlijk aan het verzadigingspunt.
  De deelnemers waren uiterst tevreden over de netheid en de zorg waarmee de tafels en de zaal waren versierd en over de wijze waarop de schotels werden opgediend. . Hier en daar waren er een paar wanklanken over de smaak van dit of dat, maar dat waren gelukkig uitzonderingen. Al met al waren de deelnemers bijzonder tevreden.
  Volgende keer moeten we toch een en ander veranderen en dan vooral wat de openingstijden van het restaurant betreft. De zondagavond komt te vervallen omdat we met een groot dood moment zitten tijdens de late namiddag. De medewerkers zijn dan al moe en ze beginnen zich te vervelen. Trouwens op zondagavond zijn er toch niet zoveel deelnemers die nog komen opdagen.
  We hebben het nog steeds moeilijk om voldoende medewerkers te vinden voor de zondag, meer bepaald dienstpersoneel. Het lukt nog wel, maar als de bestuursleden steeds moeten gaan smeken om toch maar op zondag te komen opdienen, dan komt er ooit een tijd dat ook dit niet meer helpt. En dan zal het afgelopen zijn met de restaurantdagen van de fanfare. De inkomsten van deze activiteiten zijn en blijven nodig, ja zelfs noodzakelijk. Als we deze niet meer hebben, dan is dat mogelijk het begin van het einde…En dat wil niemand van onze vereniging zelf, hopen we. Daarom vragen we iedereen, die de mogelijkheden heeft, zich in de toekomst kandidaat te stellen als er zo’n oproep komt.
  Toch houden we eraan al de medewerkers, en dat waren er weer een zestigtal, te danken voor hun medewerking. Gelukkig zijn zij er nog om de zaak draaiende te houden.
  Natuurlijk danken we ook al degenen, zowel muzikanten als ereleden als niet-leden, die hebben deelgenomen aan de palingfeesten. Dank zij hun talrijke opkomst hebben we steeds personeel te weinig. We hopen zelfs dat er nog wat deelnemers bijkomen !”

   

  1995 – Zaterdag 23 september : 1ste Herfstconcert van de K.F. St.-Cecilia.
  O.l.v. Johan De Win in de gelijknamige zaal, met moderne en ontspannende muziek en optredens van verschillende solisten. Creatie van “Tantalus” een nieuw werk van Johan Evenepoel, speciaal geschreven voor ‘Sint-Cecilia’ Leest.
  Solist : Tim Van Medegael, bastrombone.
  Voorverkoop : 100 frank, aan de kassa : 150 frank. 

  “Het muzikaal hoogtepunt van de Ceciliafeesten zou het 1ste Herfstconcert worden. We wisten dat het vrij moeilijk, zo niet onmogelijk zou zijn, om het aantal toeschouwers te halen van het 50ste Palmzondagconcert eerder op het jaar. Maar anderzijds stonden we voor een nieuwe uitdaging : een nieuw programma instuderen met de eerste uitvoering van een vrij moeilijk nieuw werk en dat een goede maand na het einde van de zomervakantie ! We hadden ook een beroep gedaan op sponsors en in totaal hadden we er toch een veertigtal. We hebben daarvoor géén huisbezoeken afgelegd en de handelaars waren vrij al dan niet in te gaan op onze oproep. De sponsors kregen wel wat als tegenprestatie : een aantal inkomkaarten, een vermelding in de brochure die op 1500 exemplaren werd gedrukt, een speciaal reclameblad dat werd uitgedeeld aan alle deelnemers van de Ceciliafeesten en…reclame via onze geluidsinstallatie. De eresponsors kregen daarbij nog een gratis fles wijn op het herfstconcert. In de toekomst moeten we afzien van de geluidsreclame omdat het zo goed als geen effect heeft. Ook zullen de sponsors die van hun vrijkaarten willen gebruik maken, zelf plaatsen moeten reserveren, want nu bleven een aantal voorbehouden plaatsen onbezet en dat terwijl er al toehoorders vanaf 19.10 u. uitkeken naar een zitplaats. Pas om half acht konden die plaatsen worden ingenomen. We hadden een volle zaal en dat voldeed ten zeerste aan onze verwachtingen.
  Over het optreden was iedereen het eens. Het was weer eens een verzorgd concert. “Goed afgeborsteld,” hebben we vernomen. Bart Lauwens ging deze keer met zijn presentaties de poëtische toer op en dat viel ten zeerste in de smaak van de kunstminnende aanwezigen. Het hoogtepunt was de creatie van “Tantalus” een solostuk voor bastrombone en groot koperensemble. Tim Van Medegael liet zich van zijn beste zijde zien en bracht eveneens met stijl “Monologue”, een echt solostuk zonder de minste begeleiding. Een groot aantal aanwezigen heeft op deze manier én de muzikale kwaliteiten van Tim én de bastrombone leren kennen. Verder waren er nog solostukken van Edy Van Asch op althoorn en van Arthur Vanderhoeft op bugel. Arthur Vanderhoeft is de dirigent van A.M.Brass en verving Marcel Schippers, die wegens een huwelijksfeest van een familielid moest verstek geven.
  “Dichter en Boer”, nochtans een stuk dat eerder steeds met veel zwier was uitgevoerd, liep deze keer wat stroever. Misschien is het tijd om von Suppé een tijdje links te laten liggen en eens “La Gaza Ladra” van Rossini aan te pakken !
  De componist van “Tantalus”, Johan Evenepoel, was in de wolken over de uitvoering van zijn nieuwe werk. Hij kon er maar niet over uitgepraat raken en we hebben vernomen dat hij omstreeks zondagmiddag nog steeds in Leest vertoefde…

  Aan de dirigent en de muzikanten onze gelukwensen voor dit eerste herfstconcert. Ondanks de erg drukke periode was het toch weer eens een succes ! Spijtig genoeg moesten we een beroep doen op een paar vrijwillige muzikanten uit andere korpsen, maar ooit zal nog wel de tijd komen dat ook dit tot het verleden behoort en wel wanneer onze huidige leerling-muzikanten met onze fanfare kunnen meespelen en wanneer alle instrumentengroepen volledig zijn opgevuld.
  Gerda Van Hool en Lieve Vlemincx zorgden voor de passende zaalversiering.”
  (“T&T”, oktober ’95) 

  De solist bastrombonist Tim Van Medegael
  Tim Van Medegael is een Leestenaar die in Mechelen werd geboren in 1971. Hij kreeg zijn eerste muzieklessen bij de Kon. Fanfare ‘St.-Cecilia’ Leest en werd evenals een aantal van zijn Leestse generatiegenoten beroepsmuzikant. Zijn opleiding tot bastrombonist genoot hij aan het Lemmensinstituut te Leuven en aan het Gentse conservatorium. Hij volgt nog les bij Ben Van Dijck voor contrabastrombone. Hij volgde een groot aantal ‘masterclasses’ in binnen- en buitenland. Sinds korte tijd volgt hij ook de vervolmakingscursus voor bastrombone aan het Conservatorium in Parijs bij F. Pottier.
  Sinds 1994 is hij bastrombonist bij het BRTN-Filharmonisch Orkest. Daarnaast is hij lid van het kamermuziekduo Tromba en speelt hij free-lance bij verschillende orkesten, o.a. bij Champ d’Action, het orkest van de Vlaamse Opera, de Muntschouwburg en de Beethovenacademie. Tim Van Medegael is daarnaast bastrombonist bij Brassband Willebroek en bij de Kon. Fanfare ‘St.-Cecilia’ Leest.
  In april laatstleden ging hij op tournee met het Gustav Mahler Jugend-Orchester onder leiding van Claudio Abbado en Bernard Haltink.
  Hij dirigeert eveneens het koperensemble ‘Booster Brass’.
  (Uit de feestbrochure van de Ceciliafeesten 1995)

   

  19-07-2015 om 10:55 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!