NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Wijzigingen - aanvullingen.
 • Wijzigingen - aanvullingen.
 • Wijzigingen - aanvullingen. Vervolg Herinneringen aan W.O. II.
 • Wijzigingen - aanvullingen. Nog oorlogsherinneringen van Susse Teughels.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Kronieken van Leest
  bij Mechelen
  07-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De vernielde keuken
  en bergplaats. 

   

   

   

  1987 – Donderdag 21 mei : Brand bij “Emmerence van de Croes”

  Op het middaguur brak er brand uit in de woning van de 72-jarige Emmerance De Croes-Van den Heuvel, Kouter 31 te Leest. Emmerance draaide de butaangasoven aan, waarna een luide knal volgde. Ruiten vlogen aan scherven en onmiddellijk ontstond er brand die snel uitbreiding nam in keuken en nabijgelegen bergplaats. De bewoonster snelde in paniek de straat op. Buurman De Borger sloeg alarm, waarna de brandweer ter plaatse kwam. Die kon een lekkende butaanfles, die waarschijnlijk de oorzaak van de brand was, naar buiten dragen en slaagde er vrij vlug in de vlammen te doven, maar in de woning werd toch aanzienlijke schade aangebracht. Ook de woning van buurman De Borger liep brandschade op. Emmerance vond onderdak bij één van haar kinderen.
  Emmerance was jarenlang waardin in café “De Zwaan” op de hoek van Kouter en Dorpstraat.
  (HLN en GvM)

   

  1987 – 22 mei : Botsing
  In de Dorpstaat te Leest botsten twee auto’s. Maria Emmeregs, Tisseltbaan 36 Leest en Paula De Groot, Hombeeksesteenweg 261 Mechelen, werden beiden gewond en naar het O.L.Vrouwziekenhuis overgebracht. (GvM)

   

  1987 – Vrijdag 22 mei : KRO Soundmix met Henny Huysman
  In het Sportcentrum van Leest.
  Van de voor deze show geselecteerde kandidaten kregen enkelen de kans door te dringen tot de selecties van de Nederlandse televisie.
  (GvM, 22/5)

   

  1987 – 22, 23 en 24 mei : 2de Groot Voetbaltornooi Wisselbeker Alfons Hellemans
  Op de terreinen van S.K. Leest met als deelnemende ploegen : SP Erps-Kwerps, SP Tisselt, VK Weerde, FC Rapid, FC Walem, FC Ramsdonk, KFC Humbeek, SV Grasheide, KVO Aarschot, FC Niel, VAL Overmere, FC Kapel.-o/d-Bos, VV Leest en SK Leest.

   

  1987 – Zaterdag 23 mei : Herinrichting speelruimte

  Vanaf 9 uur staken mensen van de stad en vrijwilligers uit de buurt de handen uit de mouwen voor de plaatsing van een “Mekano-speel-constructie” op het speelplein aan de Kouter.

  De stad Mechelen had “aan de bewoners van de Kouter, Leest Dorp, Ten Moortele, Molenstraat, Vinkstraat, Dorpstraat, Kerkenblokweg, Mechelbaan, Cecilialaan, Verschuerenlaan en De Prinsenlaan”, om medewerking verzocht. Indien mogelijk dienden ze zich te voorzien van “een schop en moersleutel nr. 13”.

   

  1987 – 23 mei : RVA-zaalvoetbaltoernooi in Sportcentrum Leest.
  (GvM, 20/3)

   

  1987 – Zaterdag 23 mei : Kruisdagen

  “Hiermede willen we U in kennis brengen om het terug invoeren van de Kruisdag mee te maken op 23 mei a.s. Samenkomst te 20 uur bij Vic De Laet, Tiendeschuurstraat.

  Na een processietocht door de velden wordt een eucharistieviering opgedragen in de schuur van Vic De Laet. Wij hopen dat u dit nieuw initiatief ten zeerste op prijs zult stellen.”
  (Kerk en Leven, 14/5/87)

  Deze Kruisdag met Kruisprocessie was een organisatie van L.G. en K.V.L.V. (‘DB’, mei ’87)
  Wat toen werd aangezet, bleef bestaan tot in 2007 (Wilfried Hellemans).

   

  In ‘De Band’ van mei ’87 stond volgend verslag van de Kruisdagen :

   

  “‘De Band nam inlichtingen bij iemand van de groep aangaande de kruisdagen en vernamen hier het volgende : tot enkele jaren geleden waren de jaarlijkse kruisdagen een stevig ingewortelde traditie.

  De dagen voor Hemelvaartdag trokken de boeren en hun gezinnen al biddend door de velden om Gods zegen af te smeken over ‘de vruchten der aarde’.

  Ze wisten heel goed dat de boer wel kon ploegen, zaaien en bemesten, maar of zijn werk ook vruchten draagt hangt niet van hem alleen af.

  Het mysterie van telkenjare weerkerende groei en bloei van de vruchten der aarde, brachten zij, heel terecht, in verband met God, de gever van alle goed.

  Op veel plaatsen is de viering van de kruisdagen in onbruik geraakt. Elders echter is de traditie springlevend en geniet zij steeds de belangstelling van velen.

  Dat is dan te danken aan het feit dat de parochiepriesters er een nieuwe vorm en inhoud aan gegeven hebben.

  Wat is nu de oorsprong van de kruisdagen ?

  Deze is terug te vinden omstreeks het jaar 500. Toen besliste de bisschop van Vienne telkenjare boeteprocessies te organiseren nadat verschillende rampen de streek hadden getroffen.

  Zeer vlug werd deze gewoonde verspreid over gans Frankrijk, en later over gans de katholieke kerk.

  En nu…Vertrouwen landbouwers en tuinders meer op hun vakbekwaamheid, op wetenschap en techniek, dan op de tussenkomst van God ?

  Het blijft zinvol en christelijk zich met een vraaggebed te richten tot God. Voor elke mens blijkt het belangrijk dat hij de band met de natuur niet verlaat.

  Ook nu nog : ‘zolang de aarde bestaat blijft er zaaitijd en oogsttijd, koude en hitte, zomer en winter, dag en nacht, nooit houdt dat op.’ (Gen.8.22)

  In dit perspectief is het nuttig de kruisdagen niet te beperken tot boeren en tuinders maar zich te richten tot de ganse landelijke bevolking.

  VOOR IEDEREEN. 

  Wat is er nu te Leest voorzien ?

  In samenspraak met onze Pater Pastoor werd de mogelijkheid nagegaan een processie te organiseren over één avond en dit door de velden.

  Hoe zien we de realisatie ?

  Op zaterdag, 23 mei a.s. zouden alle deelnemers samenkomen bij Vic De Laet, aan de Tiendeschuurstraat (parking genoeg).

  Vandaar zouden we in processie door de velden gaan.

  Deze processie zou bestaan uit verenigingsvlaggen aangevuld met oudere opgeborgen vlaggen van de parochie.

  Enkele muzikanten zouden zeker welkom zijn om het geheel wat meer leven in te blazen.

  Na deze processie door de velden zal een H. Mis opgedragen worden in de schuur van Vic De Laet (daarna gezellig onder mekaar).

  We hopen dat U dit initiatief zal op prijs stellen en zijn steeds bereid verdere gedachten of voorstellen te onderzoeken en zo mogelijk uit te voeren.

  Hiervoor volstaat het dat U in verbinding zou gaan met iemand van de werkgroep hiervoor opgericht, of met een bestuurslid van KVLV of Landelijke Gilde.

  We verwachten U alvast op 23 mei te 20.00 u. bij Vic De Laet.

  Deze was als eerste in de rij, bereid om ons te ontvangen voor deze gebeurtenis.

  Hopelijk volgen de andere bedrijven de volgende jaren.
  We danken hem hiervoor.
       R.P.”

   

  1987 – 24 mei : Vevoc Volleytoernooi in Sportcentrum Leest.
  (GvM, 20/3)

   

  1987 – Zondag 24 mei : Parochie Leest nam deel aan Hanswijkprocessie.

  “Zondag 24 mei gaat in Mechelen de aloude processie uit om 15 uur met deelname van onze parochie. Maria beschermt en aanhoort de mensen die op haar vertrouwen. Spreek met mekaar af om samen vanuit de parochie op te stappen in de groep ‘De Boodschap van de engel aan Maria’.” (“Parochieblad”, 30/4 en 14/5)

   

  07-03-2014 om 08:55 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Rudi Van Hoof hier in
  actie tegen Willebroek.

   

   

   

   

  1987 – 12 mei – Gazet van Mechelen : 

                                           Eind goed, al goed bij VV Leest

  “VV Leest heeft aan het eind van haar eerste seizoen in vierde nationale het behoud in deze reeks kunnen verzekeren en als nieuwkomer is dat een resultaat dat meer gevestigde ploegen maar net hebben kunnen evenaren. Na een geslaagde oefencampagne verliep de competitiestart alles behalve rooskleurig voor de ploeg van trainer Yvan Emmerechts. Met een noodploeg, ingevolge de vele kwetsuren, haalde VV slechts twee op twaalf met een laatste plaats als gevolg. Tijdens de rest van de heenronde kon een prachtige remonte ingezet worden en met negen wedstrijden op rij zonder nederlaag, waaruit 14 punten werden gepuurd, werd die heenronde met een bemoedigend resultaat van 16 punten afgesloten. Maar na de winterstop kon die gunstige tendens niet worden doorgetrokken en werd te krampachtig gevoetbald om de nodige punten te verzamelen. Een zege en zeven gelijke spelen bracht VV zelfs in degradatiegevaar en het bestuur besloot Frans Tuyaerts naast Yvan Emmerechts te plaatsen. Dat bracht ook niet veel aarde aan de dijk want men moest tot op de voorlaatste competitiedag knokken om degradatie te ontlopen. Een gelukkig einde herstelde ook het vaak geschokte vertrouwen tussen de verschillende geledingen.

  VV sloot het seizoen af met 7 overwinningen, waarvan 5 aan huis. De 13 gelijke spelen werden gelijk verdeeld : 7 thuis en 6 uit. Dat leverde aan huis 17 punten op, terwijl buiten huis 10 punten werden verzameld. De aanvallers zorgden voor 38 doelpunten in 22 wedstrijden, want in 8 partijen kregen zij geen bal voorbij de doelman. Danny Willems met 11 wachtte tot op de slotdag om zich tot de beste doelschutter te kronen.

  Guido Slachmuylders 9, Luc Maeremans en Rudy Wouters elk 4, Jan Allard 3, Theo Van den Bergh, Franky Heremans en Paul Huys elk 2 en Rudy Geens met één zorgden voor de andere rozen. De verdediging hield in zes wedstrijden de netten ongeschonden en moest in de overige partijen 43 doelpunten toestaan, waarvan de helft in 6 wedstrijden.

  Bart Hellemans en Dirk De Prins misten geen enkele wedstrijd, ook al moest laatstgenoemde meestal vanop de bank toekijken. De Prins moest driemaal Francis Spinnael vervangen. De overige kernspelers totaliseerden tussen de 24 en 29 selecties. Theo Van den Bergh begon pas na Nieuwjaar en Rudi Van Hoof moest door allerlei kwetsuren meermaals verstek laten gaan.”

   

  1987 – 15 mei : KWB-Bezoek aan koninklijke serres te Laken.
  Inschrijvingen via de wijkmeesters bij Jef Lauwers.
  Onkosten (busreis en inkom) : 150 frank. (KWB Informatiefolder)

   

  1987 – 17 mei : Schoolfeest Vrije Basisschool
  In de Sporthal. Aanvang 14 u. (‘DB’, mei ’87)

   

  1987 – 17 mei : Zwemmeeting Vevoc
  10 u. in de zwemdok aan de Geerdegemvaart Mechelen. (‘DB’, mei ’87)

   

  1987 – Zondag 17 mei : VV Leest speelde oefenmatch tegen Racing Mechelen.

  De ploeg uit Leest maakte van de gelegenheid gebruik om enkele spelers te testen. Onder hen Gerrit De Craen (Bornem), Walter Roofthoofd (Hever) en Patrick Janssens (Beerschot). (GvM 16/5)

  Het verslag van deze wedstrijd verscheen in dezelfde krant van 18 mei :

  RC Mechelen- Leest 3-3.

  “Met een doelpunt van Rudi Wouters in de slotminuut sleepte een verdienstelijk Leest een gelijkspel uit de brand. De thuisploeg stelde in deze wedstrijd aanwinst Peter Cox (Wuustwezel) aan het publiek voor. Antwerp-invaller Guy Pluym legde een bevredigende test af.

  RC Mechelen : Bosmans (46’ Van Bulck), Claes, Op de Beeck (46’ Van Craen), Doms, Verbruggen, Pluym, Askraba, Cox, Van Kets, De Coninck (62’ Van Buggenhout) en Leys.

  VV Leest : Spinnael (46’ De Prins), Geens (67’ Cornelissens), Wouters, W. Janssens, Huys, Roofthooft (72’ Bogaerts), De Craen, Maeremans, P. Janssens (46’ Hellemans), Willems en Slachmuylders. (noot : zonder Heremans, Goossens en Rudi Van Hoof)

  Doelpunten : 11’ Pluym 1-0, 33’ Van Kets 2-0, 41’ Willems 2-1, 62’ Maeremans 2-2, 73’ Van Kets 3-2 en 90’ Wouters 3-3.”

   

  1987 – Woensdag 20 mei : Bedevaart naar O.L.Vrouw van Hanswijk.

  “Op woensdag 25 mei gaan wij op bedevaart met de parochies Hofstade, Hombeek en Leest naar O.L.Vrouw van Hanswijk. Rozenhoedje om 19 u., de eucharistie om 19.30 u. Wij hopen dat de belangstelling dit jaar nog moge groeien met de aanwezigheid van onze vormelingen en hun ouders.. (“Parochieblad”, 30/4)

   

  05-03-2014 om 17:18 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  1987 – 9 mei : Zaalvoetbaltornooi Procter and Gamble in Sportcentrum Leest.

   

  1987 – 9 mei : Overlijden van Frans SPOELDERS

  Frans Spoelders werd te Tisselt geboren op 17 juli 1945. 

  “Zoals wij lezen : geboren in Tisselt maar inwoner geworden van Leest in 1951, dit in de Alemstraat. Zijn ‘lagere-schooljaren’ bleef hij echter in zijn geboortedorp volgen. De stap voor een ‘grotere’ school deed hij naar Mechelen, en van dan af heeft hij blijkbaar ‘Leest-dorp’ leren kennen, alsook de Chiro voor de beleving van zijn jeugdjaren.

  Reeds vroeg moest hij thuis als jongeman karweien opknappen; vandaar dat hij bekwaam was ‘architect en bouwheer’ te spelen om zijn woning in de Oxdonkstraat recht te zetten en af te werken.

  Door zijn huwelijk met Jeannine, inwoner geworden van Kapelle-op-den-Bos, woonde hij voordien in de Mechelse weg bij zijn schoonouders, boven. Toch voelde hij zich steeds sterk verbonden met de streek van zijn jeugdjaren. Die verbondenheid werd nog wat verstevigd toen de ‘Vereniging van Oud-Chiroleden’ (Vevoc) in Leest werd opgericht in 1973 en waarvan hij meteen bestuurslid werd. Vandaar ook dat hij regelmatig in Leest vertoefde, vooral dan bij de activiteiten van Vevoc-sport en ontspanning. Geruime tijd is hij voetbal-verantwoordelijke geweest.

  Leest kon hij zker en vast uit het oog niet verliezen, vermits hij dagelijks er doorheen bolde om zich naar zijn werk te begeven, naar de Gevaert te Mortsel.

  Was blijkbaar Leest zijn ontspanningsterrein, evenzeer was hiervoor zijnen thuis en omgeving zijn geliefkoosd gebied. Een echte duivenmelker zoals hij, was bij of omtrent zijn duivenkot te vinden. De vissen zagen hem ook geregeld met ‘de lijn’ aan de vaartkant. En de groententuin kon hij niet missen om goed te weten wat er in en op het bord aan tafel kwam.
  Niettegenstaande zijn zorgvuldige gezondheidszorg en zelfdiscipline heeft een hedendaagse kwaal zijn sportief en krachtig lichaam stilaan ondermijnd.

  Het hierna-volgend gedicht van het gedachtenis-prentje is als een spiegelbeeld van zijn persoonlijkheid en van zijn levenswijze.

   

  O het was goed                                             O het was mooi

  de weg met jou te gaan                                je loflied aan het leven

  ons in je liefde veilig mogen weten             eenzelfde lenigheid van lichaam als van geven

  en zoveel vriendschap heilige mogen heten en hoe je ramen dichtte voor de kou

  en het was goed                                            en het was mooi

  gewoon bij jou te staan                                 je kind te zijn, je vrouw.

   

  O je had lief                                                   We keken samen

  de mensen en de hoven                                ’t steile einde aan

  en wat al planten en kruiden ons beloven     en hij had zon voorzien en ook seringen

  en waarnaartoe de verre vogels gaan          omdat Hij wist,de God van alle dingen,

  en je had lief                                                 dat Hij met jou de eeuwige mei zou gaan.

  Ons zomers madrigaal.                                 En zeker weten wij, de hemel kent je naam

                                                                         want alles wat je deed was wel gedaan.”
  (‘DB’, juni ’87)           

   

  1987 – 9 mei : Barbecue van de Stedelijke Basisschool

  Ingericht door de Vriendenkring S.B.S. Leest ten voordele van het fonds voor bijkomend didactische materieel en voor de schoolreizen.

  Er waren volgende keuzemogeljkheden :
  -Reuzesaté met forel (300 fr.)
  -Reuzesaté met varkensrib (300 fr.)
  -Reuzesaté met twee pensen, wit of zwart (300 fr.)
  -Kindermenu : kleine saté met ofwel witte ofwel zwarte pens (150 fr.).
  Alle menu’s waren met brood, groenten en appelmoes. (Folder)

   

  1987 – 10 mei : KWB-Volleybaltornooi voor Dames- en Herenploegen
  In de sporthal te Leest. Zes dames- en twaalf mannenteams namen deel.

   

  1987 – Zondag 10 mei : M.M.T.-Toneelavond met het Davidsfonds
  ‘Clementine’ van Ernest Claes. (‘DB’, mei ’87)

   

  1987 – 10 mei : Nieuws uit Chili 

  “Liefste familie, liefste medezusters, lieve vrienden.
  Hier is weeral heel wat nieuws sedert het laatste schrijven. We hebben dus 12 april het 2de deel van het hospitaal ingewijd. De polykliniek kreeg de naam van Paus ‘Juan Pablo Segundo’. We hebben een prachtige foto aan de ingang geplaatst en een plaatje met zijn naam. Dan werden de twee verdiepingen ingezegend. Voor ’t ogenblik zijn dus in de ondergrond alle diensten (keuken, gas, verwarming…), 1e verdieping (in België gelijkvloers) de polykliniek, 2e, 3e en 4e verdiepingen voor de terminale zieken : 66 bedden.

  Zoals de 1e keer was er zeer veel volk. Het was ook palmzondag. – Een anekdote : we kregen 500.000 pesos van de gemeente. Daarmee betaalden we de laatste factuur voor de lift. De burgemeester vroeg wat we met het geld deden. Ik wilde dus de lift tonen en hem uitnodigen er mee te reizen. Samen met de gouverneur, de burgemeester en nog een dokter stapten we in. Alles ging goed. Plots een hevige klop en de lift viel stil tussen twee verdiepingen. Daar hingen we bijna een half uur eer we bevrijd werden. Gelukkig werd alles blij opgenomen. Hier in Chili gebeurt dat regelmatig. Daarom was er geen paniek. Ik was ook al eens blijven hangen in een andere lift.
  Verder gaat alles hier goed. We beginnen reeds vele vruchten van het pausbezoek te zien. Vooreerst is het land veel rustiger. Daarbij zijn er zeer veel bekeringen. Veel meer mensen die helpen en vooral zeer veel mensen die als vrijwilliger willen komen helpen in de Hogar. We gaan dus een vrijwilligersdienst organiseren. Die bestond al maar zonder veel organisatie; de groep wordt te groot nu.

  Hier beginnen we ook met een Bijbelstudie en een gebedsgroep. Gevolg van de voorbereiding van het pausbezoek.

  Het was vandaag moederkensdag. Ik kreeg zeer veel blijken van genegenheid vanwege onze kinderen en de mensen van de wijk (Ik heb 66 kinderen).

  U zult van alles het honderdvoud krijgen, zei Jezus.
     Zeer genegen, Juanita.”
  (‘DB’, juni ’87)

   

  1987 – Van 11 tot 14 mei : Bezinningsdagen gepensioneerden
  “Wij volgen in Bonheiden-Zellaar de bezinningsdagen vanaf maandag 11 mei om 17 uur tot donderdag 14 mei in de namiddag. Voor vervoer wordt gezorgd.” (“Parochieblad”, 7/5)

   

  05-03-2014 om 17:09 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dirk Van Dam in actie, zoals men hem het voorbije seizoen
  vaak kon bewonderen : in snelheid voorbij een tegenstrever
  en op weg naar een doelpunt.

   

   

   

   

  1987 – 6 mei : SK Leest-spits Dirk Van Dam voor de tweede keer topschutter

  “Al twee weken geleden wist SK Leest voor de tweede opeenvolgende keer binnen haar korte carrière binnen de Belgische voetbalbond de kampioenschapstitel in de wacht te slepen.

  En haar spits Dirk Van Dam, jongste zoon van SK-voorzitter Jean, kon zich voor de tweede maal op rij de beste doelschutter van de Antwerpse ploegen in de regio Mechelen tonen.

  Vorig seizoen in vierde provinciale prikte Dirk het leder liefst 34 keer tegen de netten van de tegenstanders. Dat het dit seizoen in derde wel wat minder zou zijn wist Dirk al voor aanvang van de competitie : ‘Voor de aanvang van het seizoen had ik mij als doel gesteld een twintigtal maal te kunnen scoren, maar wanneer ik bij de winterstop al tot dertien geraakt was had ik mijn streefgetal verhoogd tot vijfentwintig. Ondanks een mindere periode in de terugronde, tengevolge van schorsingen, een aanslepende kniekwetsuur en de gevolgen van het innemen van antibiotica om een bronchitis te genezen, en dus daling van de productiviteit ben ik er toch in geslaagd dit streefgetal te bereiken en de laatste weken weer aan de kop van die rangschikking te geraken. Mede omdat de toenmalige leider Wim Boeds van Rijmenam de laatste weken niet meer kon scoren en ik met de vier treffers op Blaasveld weer het volle vertrouwen kreeg’.

   

  Gemiddeld een doelpunt per wedstrijd

  Door de reeds geciteerde oorzaken miste Dirk dit seizoen drie wedstrijden en kwam in twee andere maar voor een halve wedstrijd op het terrein, zodat hij precies ook 26 wedstrijden tussen de lijnen stond, wat dus één doelpunt gemiddeld per wedstrijd opleverde. Het aanvalsspel bij SK Leest was dan ook hoofdzakelijk op het spel van Dirk afgestemd en zijn medespelers maakten dankbaar gebruik van de kwaliteiten van hun spits : ‘Ik word het liefst in snelheid uitgespeeld in een man-tegen-man-situatie, en of dat nu langs links of rechts gebeurt speelt niet zo een belangrijke rol, want al is mijn linker wel mijn beste, ik kan ook met mijn rechter behoorlijk uit de voeten. Moest mijn kopspel nog wat beter zijn, dan zou ik wellicht nog meer doelpunten kunnen scoren. Daarom zal ik bij hoekschoppen steeds bij de eerste paal plaatsnemen om de aandacht af te leiden of om door te kunnen koppen, en alzo aan Ronny De Smedt die over een beter kopspel beschikt meer kans te bieden’.

   

  Meer bescherming voor voorspelers

  De 26 doelpunten van dit seizoen geven Dirk evenveel voldoening als de 34 van vorig

  seizoen : ‘Na de vorige competitie waren er nog een aantal mensen die met wat misprijzen spraken omdat het maar vierde provinciale was. En voor mij heeft dit seizoen getoond dat ik ook in derde voor de nodige doelpunten kan zorgen. Als ik volgend seizoen bij SK blijf wil ik ook in tweede aantonen dat ik wat afweet van doelpunten maken, ook al weet ik zeer goed dat de tegenstand dan nog groter zal zijn. En ik hoop dat de scheidsrechters maar al wat meer begrip opbrengen voor de voorspelers. Ik durfde niet zonder beenbeschermers te spelen, want de tikken die men te verwerken krijgt zijn niet te tellen. En dan kan ik mij vaak niet voldoende beheersen met een aantal gele kaarten als gevolg’.

   

  Wil het ook wel eens hoger proberen

  Net als vorig seizoen hebben zich een aantal clubs, meestal uit tweede nationale, gemeld en belangstelling betoond voor de schutterskwaliteiten van Dirk. Tot nu toe werden enkele tests afgelegd en de maand mei moet uitsluitsel brengen : ‘Moest er een ernstige kandidaat komen opdagen, die bereid is het gevraagde bedrag te betalen, dan hoop ik dat SK dit keer wel bereid zal zijn mij die kans te geven. Als ik nu niet wegga zal de belangstelling zeker afnemen. Ik word weldra 26 en dat lijkt mij wel een uiterste grens om het hogerop nog te kunnen waarmaken’.” (GvM, 6/5)

   

  1987 – 7 mei - “Parochieblad” : Chiro-sluitingsuren
  In de zomerperiode vanaf nu tot eind september. Bij de meisjes :
  -voor Prutsen, Speelclub en Kwiks om 17.30 uur.
  -voor Tippers om 19 uur.
  -voor Tiptiens en Aspi’s om 19.30 u.

  Bij de jongens :
  -voor Sloebers, Speelclub en Rakkers om 17.30 u.
  -voor Toppers om 19 uur.
  -voor Kerels en Aspi’s om 20 uur.

   

  1987 – Zaterdag 9 mei : Viering 75-jarig bestaan K.V.L.V.

  Jubel-eucharistieviering om 18 uur in de parochiezaal, gevolgd door een feestvergadering in de parochiezaal. Ditmaal waren ook de echtgenoten uitgenodigd. (‘DB’, mei ’87)

   

  Verslag Jubelviering

  “In 1922 werd in Leuven de Boerinnenbond gesticht, later genoemd K.V.L.V.

  Daar er al 75 jaar zijn overheengegaan werden er dit jaar op nationaal vlak tal van manifestaties op touw gezet o.a. te Gent, Oostmalle, Antwerpen, Aarschot en tal van andere plaatsen. Slechts een klein getal van onze leden nam er aan deel, er was dan ook vraag naar een plaatselijke viering. Het bestuur is op deze wens ingegaan en de mannen mochten er voor deze gelegenheid ook eens bij zijn.

  Als inzet een Eucharistieviering in de kerk. Deze werd verzorgd door de leden van de Vinkstraat, Ten Moortele, Dorp en Warande, lectoren waren Ingrid, Vera en Erna. Tijdens de offerande werden de offergaven naar voren gebracht. Tekst, muziek en zang waren in handen van de werkgroep. Alle lof voor hen, ‘t was fijn verzorgd.

  Na de mis receptie in de parochiezaal. Daar ieder een goed plaatske wilde bemachtigen, waren spoedig alle stoelen bezet. Het glas schuimwijn werd dan ter plekke aangeboden…het werd een ‘zittende receptie’.

  De voorzitster wenste eenieder van harte welkom, inzonderheid de mannen. Zij dankte voor de fijne misviering, voor mooie versierde tafels, kortom, zij bemoedigde al degenen die zich hadden ingezet tot het wellukken van dit feest.

  Het etentje dat we ditmaal aangeboden kregen hadden we overgelaten aan een traiteur, zo hoefden we daar eens niet in de bres voor te springen en was er de tijd om tussenin een paar gelegenheidsliedjes te zingen.

  Na de hoofdschotel werd het ontspanningsgedeelte aangevat. De show ‘De vrouw door de eeuwen heen’ was het werk van de Kouterwijk. We kregen te zien hoe de kledij van de vrouw evolueerde, dit vanaf de schepping van de mens tot onze hedendaagse moderne tijd. Zeker enthousiast waren de mannen wanneer ze hun echtgenote op het podium zagen paraderen als echte mannequins, met een bewegingsritme, elk volgens zijn eigen functie. Het was Eva die toch wel het meeste bewondering kreeg, van de mannen wel te verstaan.

  Ja, er werd gelachen, ’t was toch allemaal zo fijn gebracht.
  Hilda zorgde voor de muzikale omlijsting en Julia, die presenteerde de show.

  De Tisseltbaan en compagnie zorgden voor de lotjesverkoop, zij hadden de tombola in handen. ’t Werd een echte prijzenregen en de namen van de schenkers werden bekendgemaakt. Na de verfrissing ging het spelprogramma ‘Wedden dat’ van start, een activiteit van de Bist en omliggende. Tussen de weddenschappen in kregen we live-optredens van Soeur Sourire, Nana Mouskouri, Corry Van Gorp en André Van Duin. De eerste weddenschap kwam uit het publiek en was bestemd voor een goed doel, dat werd voorgedragen door oud-chiroleider Jean Van Praet. ’10 kgr rammelgeld uit het publiek bijeen halen’ was wel een hele klus. De weddenschap werd gemist en als tegenprestatie zal de Pater zijn auto gewassen worden.

  Het elleboogstoten van José werd gewonnen, wol opwinden werd verloren en Maria moet met de fiets naar Scherpenheuvel. De barrikade van schoen opstellen, weddenschap van Pelagie, werd eveneens gewonnen.

  Wie nu uit het panel de meeste punten scoorde was wel wat uit de hand gelopen. Maar als slot werden de gasten en panelleden door Eveline in de bloemekes gezet en het door haar bijeengebrachte rammelgeld werd aan Pater-Pastoor overhandigd, dit om de chirolokalen wat op te frissen.

  ’t Was allemaal een spannend gebeuren geweest en de avond zat er stilaan op. Samen rustig nog wat napraten met gebak en koffie en als slot werd in koor het dank u-lied gezongen. Ja dank u voor alle vreugde, voor al de samenwerking en voor alle eensgezindheid, want jubileren en feesten, het brengt ons allemaal een stukje dichter bij elkaar.”

  (‘DB’, juni ’87)  

  05-03-2014 om 09:48 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  1987 – Vrijdag 1 mei : Fuif – ZVK Leest
  In het chalet van VV-Leest met Studio Satan. Kaarten : 50 frank.

   

  1987 – 2 en 3 mei : Rommel- en Antiekmarkt in Sporthal Leest

  Organisatie van V. V. Leest.

  “Wie thuis wat staan heeft dat niet meer gebruikt wordt van antiek of rommel en dat voor zoiets kan dienen (zie maar eens op zolder, in de kelder of berging) mag ons verwittigen. Wij komen het ophalen en proberen het door te verkopen. Het is zo simpel : bij jullie stond het in de weg en de club wordt er door gesteund…” (Folder)

   

  1987 – Zondag 3 mei : Eerste Communie

  Bert Apers, Dorpstraat 59

  Hans De Maeyer, Vinkstraat 64

  Bart Fonteyn, Dorpstraat 41bis

  David Janssens, Keepstraat 6

  Mariska Liekens, Vinkstraat 39

  Sabrina Robbens, Vinkstraat 60

  Lindsay Slachmuylders, Vinkstraat 14

  Steve Van Cauter, Kapelseweg 164

  Vincent Van Cauter, Kapelseweg 164

  Inge Van den Heuvel, Kouter 72

  Katleen Van Laenen, Kerkenblokweg 10

  Luc Van Linden, Hertstraat 3

  Inge Van Praet, Kouter 47

  Kristof Verbeeck, Verschuerenlaan 9

  Benny Andries, Heike, Hombeek

  Pieter Brasseur, Tiendeschuurstraat 7

  Karen Cordemans, Molenstraat 5

  Veerle Duran, Juniorslaan 29

  Kris Kerremans, Juniorslaan 30

  Geertrui Liebrecht, Kouter 49

  Wouter Mollemans, Vinkstraat 66

  Jan Peters, Molenstraat 7

  Koen Schelkens, Dorpstraat 41

  Bert Van den Heuvel, Kleine Heide 7

  Frank Vandenwijngaert, Juniorslaan 104

  Johan Verbruggen, Larestraat 2

  Leen Verbruggen, Tiendeschuurstraat 21

  Bram Willemen, Heidestraat 7 Heffen.

  (‘DB’, april ’87)

   

  1987 – Dinsdag 5 mei : Bedevaart Scherpenheuvel

  De bedevaart naar Scherpenheuvel met de parochies van de dekenij Eppegem-Zemst vond plaats op dinsdag 5 mei. Aansluiten met de bedevaarders van Hombeek en vertrek aan de kerk om 9 uur. Prijs : 200 frank. Inschrijvingen op de pastorie. (“Parochieblad”, 23/4 en 30/4)

  05-03-2014 om 09:40 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!