1986 – 1 november : ALLERHEILIGEN Zowel ‘Conny’ in de Dorpstraat als Zelfbediening ‘bij Julia’ Leest-Dorp 13 verkochten chrysanten en ‘andere grafstukken’. (Zie folders onderaan)
1986 – 3 november : Overlijden Jan Frans Absilis. “Op weg naar ‘diamant’ heeft Frans met Pelleken 57 jaar samen lief en leed gedeeld.
Geboren en getogen in de Blaasveldstraat, aan den draai, op den ‘dén’, waar nu Louis Teughels woont, is hij nadien, -eens getrouwd- vooraan in de straat komen wonen. Als 13-14 jarige ging hij reeds werken in ’t Garenfabriekske in Battel, en dit gedurende 24 jaar. Met de crisisjaren van de dertiger jaren is Frans beginnen te boeren, maar uiteindelijk ermee gestopt omwille van de gezondheid van zijn vrouw. En zo trok Frans terug naar de fabriek; deze keer naar Kapellen, naar den Eternit. De ergste souvenier van dat fabriekswerk was een veelvoudig gebroken been, maar is ondanks dat aan zijn pensioen-leeftijd geraakt.
Maar Frans ‘moest bezig zijn’; dat was zijn leven; altijd zo geweest; van jonsaf zo gewoon gemaakt. En zo zagen velen Frans op weg van-of-naar het ‘stort van Leest’, want in de ‘gouden’ tijd werd veel ‘goeds’ weggegooid. En uit dat ‘goeds’,…dat was zijn amusatie en…dus zijn lang leven, dat haalde hij uit elkaar; sorteerde naar waarde en soort, en nam er de ‘zottigheid’, die hij ervoor kreeg van zijn kinderen, er op de kooptoe bij. Frans had zijn bezigheid; daar was het om te doen, en ook wel een beetje omdat het ‘sun’ was, zomaar alles weg te gooien.
Frans, een gelovig man, ging steeds naar de kerk zolang hij kon; en ging dat niet meer dan kon hij op ’t laatste nog meebollen met den auto van Juul uit de Hertstraat. En toen het helemaal niet meer ging, werd er veel ‘gepaternosterd’, Frans en Pelleken samen.” (‘DB’, december ’86)
Jan Frans Absillis werd te Leest geboren op 28 februari 1905 en hij overleed te Mechelen. Zijn echtgenote Maria Pelagia ‘Pelleke’ Huysmans werd te Tisselt geboren op 24 februari 1902, zij overleed te Willebroek op 9 september1987.
1986 – 5 november – Gazet van Mechelen :
Leests kaarttoernooi succesrijk afgesloten
“Na vijf vrijdagen van spanning, geluk en tegenslag is het ‘superkaarttoernooi’ van de supportersclub SK Leest succesvol geëindigd. Met een toernooi waaraan 540 mensen deelnamen mogen de organisatoren zich de eer opstrijken het grootste kaarttoernooi van België te hbben verwezenlijkt. Met een aanvankelijke prijzenpot van 700.000 fr., uiteindelijk nog uitgebouwd tot ong. 760.000 fr. waren zowel deelnemers als organisatoren in hun nopjes.
De hoofdprijs, een splinternieuwe personenwagen ging, samen met een kleur-TV – groot scherm – en een herenfiets naar Lier en werd eigendom van Walter Claes die een totaal van 624 punten verzamelde (4 beste uitslagen). Vitavie Van Luyten uit Wintam die de laatste dag als winnaar besloot, moest in het eindklassement Roland Van de Waeren laten voorafgaan. (…)”
1986 – 7 november : Supportersclub SK Leest haalde “Gaston en Leo” naar Witte Paard
Voorzitter Ludo Verschuren van de supportersclub van S.K. Leest slaagde erin de komieken Gaston Berghmans en Leo Martin te strikken voor een avondvullend showprogramma dat doorging in “Het Witte Paard” te Kapelle-o/d-Bos. Kaarten aan de kassa : 350 fr en in voorverkoop 300 fr.
-De folders met Allerheiligen van Conny en Julia. -De folder van de supportersclub van S.K. Leest.
Georges De Laet – mei 1940 – De Jongste Soldaat van Leest
“Op 16 november 1939 ben ik binnengegaan, zegt Georges, in de kazerne Baron Michel in Mechelen, bij het 16e Linie Regiment. Ik was toen 18 jaar. Enkele maanden ervoor was ik naar ‘de keur’ geweest –nu noemen ze dat uw drie dagen gaan doen in het Klein Kasteeltje. In onze tijd was dat ‘de keur’ en ik herinner me nog dat ik daar was met een dorpsgenoot en toen de officier hem vroeg vanwaar hij afkomstig was antwoordde hij ‘uit de Geuzenhoek’.
De mobilisatie
Onze opleiding was met de paarden leren rijden, dat gebeurde op een terrein aan de Racing ; ik was zelf ne keer met mijn paard tot aan huis gereden. Twee keer zijn wij naar de tir geweest om te leren schieten. Maar na een tijd ben ik toch in de keuken terecht gekomen. Eind februari ’40 was de opleiding gedaan. We werden toen uitgezet in barakken in Herenthout. Maar er was bijlange geen plaats genoeg om iedereen in die barakken onder te brengen. De rest werd dan bij de boeren gelogeerd. Met het gevolg dat ik na enkele weken alleen nog in ons barak, waar 60 man inkon, achterbleef. Iedereen verkoos het logement bij de boeren (dochters). Ik stond toen ook in de keuken. Veel was er niet te doen, alleen op zondagmorgen kwamen ze allemaal af : dan was het rozijnenbrood met cacao. Iedere dag reed ik met de fiets naar huis van Herenthout naar Leest langs Koningshooikt, daar was de ijzeren muur van de K – W (Koningshooikt – Waver ) linie en die de Duitse tanks moest tegenhouden. Ik zat daar ne ganse dag niets te doen, oefeningen waren er niet. Ik ben dan ook met mijn fiets schoolvriendinnen, die met ons Julia in Antwerpen op school gezeten hadden en daar in de omtrek woonden, gaan bezoeken. Wat mij toen opgevallen is, is dat de boeren het daar zeker niet breed hadden.
De oorlog breekt uit
Op 10 mei ’40 was ik met congé thuis. Over de radio hoorden wij dat de oorlog uitgebroken was. Ons moe zei ‘Jongen, trek maar op’. Ik reed dus op met mijn fiets naar Herenthout. In Koningshooikt was de weg versperd en werd ik tegengehouden. Hoewel ik al mijn papieren bij had heb ik daar een uur moeten palaberen. Ze dachten dat ik een vermomde Duitse parachutist was. Eindelijk mocht ik door. In Herenthout aangekomen, tegen de middag, waren ons mannen al weg. Niets meer te zien van onze compagnie. Ik ben dan maar wat in de omgeving rondgereden tot ik mannen met paarden en drie kanonnen tegengekomen ben. Die kwamen van Wiekevorst. Ik ben op een van die kanonnen gekropen en zo zijn wij de Vlaanders ingetrokken. Bij elk kanon waren vier paarden. Officieren waren er niet meer bij. Waarheen wij moesten wisten wij niet, wij volgden maar steeds de stroom van soldaten en vluchtelingen over de wegen. Af en toe werden wij door vliegers beschoten. De derde nacht hebben wij geslapen aan een molen en ik weet het nog goed, uit schrik heb ik mij gelegd buiten onder de molenstenen, die schuin tegen de muur stonden. We trokken van boerderij naar boerderij. Die boerderijen waren meestal verlaten. Dan was het koekenbak en feest. Al wat er te vinden was werd opgegeten of opgedronken. Want er zaten ‘beesten’ bij die soldaten : ik heb gezien dat ze een varken de keel overgesneden hebben in het bed van de boer en duiven hebben ze op een keer van het hok gehaald, ze allemaal met hun kop aan een koord gebonden en ze zo achter het kanon gehangen. Ook heb ik gezien hoe soldaten een pelswinkel leegplunderden…ge had dat moeten zien : jonge soldaten in uniform en daarboven nen pelsen frak. We hebben ook veel vluchtelingen, die allemaal naar Frankrijk trokken, meegevoerd op ons kanon. Dikwijls ook zaten de schuren al vol vluchtelingen. Zo zijn wij dan in Oostende geraakt, in de volledige verwarring, niemand die zich iets van ons aantrok, zodat wij wel zelf voor ons eigen moesten zorgen. Ik had wel een kanon, maar ik had geen geweer. In Oostende stonden officieren. Die hielden iedereen tegen en gaven ons de keuze : proberen over zee Engeland te bereiken of terugkeren landinwaarts, maar de kanonnen en de paarden achterlaten. De officieren raadden zelfs aan het uniform uit te trekken en via de binnenwegen thuis te geraken. Ik betrouwde het water niet en met 3 man –ene uit Breendonk en ene uit Ruisbroek- zijn wij op stap gegaan, maar onze uniform hielden wij aan. Aan een kruispunt aan een grote steenweg in de omgeving van Brugge zijn we dan op Duitsers gebotst. Het waren de eerste Duitsers die we zagen. Ze waren zeer vriendelijk en deden ons in een wei gaan waar nog veel andere krijgsgevangenen werden samengebracht. Mijn oorlog was voorbij zonder een schot gelost te hebben.
Krijgsgevangenschap
’s Avonds werden wij naar de statie gebracht ergens tegen Brugge en met 60 man in een beestenwagen op de trein gezet. Toen besefte ik voor het eerst dat ik krijgsgevangen was. In Dortmund werden wij in een velodroom ondergebracht en daar hebben wij geslapen, eten hadden wij nog niet gekregen. Wel herinner ik mij nog dat wij ergens in België voorbij een bareel reden, daar stond een vrouw met een lang stokkebrood, en een van de soldaten heeft dat van uit de trein vanonder de arm van die vrouw gegrabbeld. Van Dortmund ging het dan naar Maagdenburg, en van daar uit naar het kamp Altengrabo. Dat was een kamp met pinnekensdraad en wachttorens. Daar heb ik 2 maand gezeten. Er waren enkel Vlamingen. Wij moesten er niets doen maar waren er scheel van de honger : ’s morgens kregen wij wat raapkolensoep en een snede bruin bood, daar moest ge het de ganse dag mee stellen. Na twee maand kwam er verandering. Wij werden met een ganse groep naar een marktplein, zo een typisch Duits plein, van een boerendorp gereden. Daar moesten wij uitstappen en rondom ons zagen wij allemaal Duitse boeren, oude mannen –de jonge waren aan het front- die met hun karren gekomen waren. En zo werden wij aan die boeren ‘verkocht’. De sterksten waren eerst weg en ik weet het nog goed : ik bleef de laatste over. Ik woog nog 38 kg. Thuisgekomen bij de boer zie ik nog altijd het gezicht van de boerin tegen de boer, zo van wat hedde u nu weer in uw handen laten stoppen. En echt ze hebben me direct op de baskuul gezet en zo weet ik dat ik maar 38 kg woog. Ik kon direct het hooi gaan keren en ’s avonds de koeien melken – dat viel de boer wel mee dat ik kon melken. ’s Avonds moesten dan al de krijgsgevangenen verzamelen op de dorpsplaats en een uur marsjeren onder begeleiding van een wacht naar een zoutmijn. Daar sliepen wij dan in bedden, 3 man boveneen. Iedere morgen de weg terug. Dat is zo gans de tijd gebleven. De boer kon vloeken en tieren, maar in zijn hart was hij beter dan dat hij zich uitgaf. Hij had 1 dochter, ze was zeer Hitler gezind. Haar lief woonde twee dorpen verder. Ze is getrouwd wanneer ik daar was en ik ben op het trouwfeest mogen blijven. Voor die ene keer moest ik niet terug naar de zoutmijn. Haar man is in het leger, kort na de trouw, opgeroepen geworden en is vroeg gesneuveld –ze was toen al in verwachting. Dan is ze veel minder oorlogsgezind geworden. Het werd zomer en het leven was nu veel dragelijker. Wij konden brieven schrijven en kregen er ook. In de zoutmijn zaten ook Fransen, die hadden het veel minder goed. Ik heb nog dikwijls in een fles gemolken en eieren gepikt en die dan ’s avonds in de zoutmijn aan de Fransen gegeven. In de barakken zegden ze ook dat wij de Duitsers zoveel mogelijk moesten kl…door bijvoorbeeld distels uit te zaaien. Achteraf stelden wij vast dat de boeren ginds de distels afmaaiden en maalden tot eten voor de varkens. Eerst moest ik apart eten, maar op de duur mocht ik bij hen aan tafel zitten. Er was ook een tijdje een jonge gast van 14-15 jaar van de Hitlerjeugd als hulp. Op een dag was de vulpen van de dochter verdwenen. Ik was natuurlijk de eerste verdachte. Later is het uitgekomen dat die jonge gast het gedaan had en is die met klikken en klakken weggevlogen. Na 6 maand zaten wij in de barakken in de zoutmijn allemaal vol luizen, luizen van 6 verschillende kleuren. Ze hebben ons dan naar een ontsmettingskamp gebracht : al ons haar af, als ons kleren uit en als we ze terug kregen waren ze gekrompen. Ge had ons daar moeten zien staan : plekkop in veel te kleine kleren. De winter van 40-41 was zeer koud. Wij hebben toen veel afgezien. Stilaan begon het nieuws door te sijpelen dat de Vlamingen naar huis zouden mogen gaan. De boer vroeg me verschillende keren om te blijven, maar ge ziet dat van hier. In maart ’41 was het dan zo ver. Ik mocht naar huis. Ik had nog een Belgisch stuk van 50 fr en twee grote zakdoeken. Die heb ik gegeven aan een Pools meisje dat bij een oude boer werkte. De boer bracht me met zijn kar naar de statie. Hij gaf me twee sigaren en hij weende. Ik dacht bij mezelf ‘ontplof, ik ben hier toch weg’. Ik reed met de trein naar Maagdenburg. Ene van Tisselt zat ook op de trein. In Maagdenburg waren ze juist aan het bombarderen. Ik bibberde uiteen van de schrik. Thuisgekomen had ik nog een plekkop en ik zat terug vol luizen, ze hebben me in de bassin afgeschrobd. Ik heb gegeten dat ik er ziek van werd en ze ’s nachts naar de dokter moesten lopen.
Dit is het lang verhaal van Georges. Zelf heeft hij het in nauwelijks een uur verteld. Toen hij het beleefde was hij amper een groot kind : 18 jaar oud. Nu, zoveel jaren later vertelt hij alles in een trok. De oorlog zit diep in de mens gegrifd.”
Georges De Laet was te Leest geboren op 18 december 1919 en hij overleed er in zijn huiskring op 12 juli 1999. Hij was gehuwd met Simonne Verbruggen.
“Vanuit een diep geloof en een sterke verbondenheid met de natuur – het LEVEN – drukt onze eigen vader zijn eigen leven en sterven uit met de volgende woorden : Ik dank de Heer Kijk naar de bloemen en denk aan mij aan mijn vrouw en kinderen en voor al het schone dat het leven heeft gegeven ik dank u allen en tot ziens je vader.” (Uit zijn gedachtenisprentje)
De gewestelijke miniemen van VV Leest die de maat namen van FC Niel. (Foto : GvM)
1986 – Vrijdag 10 oktober : Mosselavond LRV Leest Van 17u30 tot 22 uur in de parochiezaal te Leest. Mosselen+brood : 230 frank. Stoofvlees+brood : 200 frank. (Folder)
1986 – Zaterdag 11 oktober : Jaarlijks Ledenfeest KWB Na de klassieke mis werd volgend feestmaal geserveerd :tomatensoep, koninginnenhapjes, ossetong in madeirasaus, puree, rode wijn en citroensorbet. Muziek : ‘Nonkel Isidoor’. Prijs : 500 fr. per persoon. (Folder)
1986 – Zondag 12 oktober : K.V.L.V. – Algemene Vergadering ‘De Landbouw in ons Leefmilieu’. (‘DB’, oktober ’86)
1986 – Maandag 13 oktober : K.B.G. Ledenfeest -14 u. : mis voor overleden leden -15 u. : feestzitting met bestuursverkiezing. (‘DB’,oktober ’86)
1986 – Donderdag 16 oktober : “OPSCHIK LICHAAMS- GELAATSVERZORGING” Organisatie van S.V.V. afdeling Leest. Deze avond werd verzorgd door een schoonheidsspecialiste en vond plaats in zaal Sint-Cecilia vanaf 20 uur. (Folder)
1986 – 18 oktober : K.V.G.TEERFEEST(‘DB’,oktober ’86)
1986 – 19 oktober : Gewestelijke miniemen van VV Leest verpletteren FC Niel (Foto boven)
“Een duel tussen twee ploegen, die op gelijke hoogte stonden in het klassement, eindigde uiteindelijk met een ruime zege voor de thuisploeg. FC Niel kende een goede competitiestart, maar is nu een weinig teruggevallen. Tijdens de eerste speelhelft speelden de bezoekers goed mee. De afwerking was echter een probleem. Leest ging rusten met een 2-0 voorsprong. Na een goede aanval op rechts opende Sollie de score. Tien minuten later kon Denies met een vrije trap verdubbelen. Na de rust gingen bij de bezoekers enkele spelertjes door de knieën en zij konden alleen de eer redden via een doelpunt van Daelemans, die een werkloze doelman Spoelders kon verslaan. Voor dat doelpunt had thuisspeler Van Laethem de stand op 3-0 gebracht. Van aan de middellijn was hij iedereen te vlug af, kwam alleen voor doelman Schuurmans en rondde kalm af. Sollie nam de vierde treffer voor zijn rekening en ook Denies lukte zijn tweede doelpunt, toen hij een hoekschop rechtstreeks binnen gaf. Leest bleef de wedstrijd domineren en lukte in de slotminuut nog een zesde goal. Maes rolde de rechterflank op en gaf Slachmuylders de gelegenheid om te scoren. VV Leest : Spoelders, Beullens, Meeuws, Denies, Neefs, Geerts (55’ Slachmuylders), De Neve, Van Laethem, Sollie, Gobien.” (GvM, 23/10)
1986 – 19 oktober : Grootse Modeshow De NV Sportcentrum organiseerde met MODELTEAM CASHIVE een grootse modeshow met deelname van ‘The Best Stores’, ‘Couture Nicole’, ‘Lin Sport’, ‘Textielhandel Verlinden’, ‘Lederwaren Lenaerts’ en Hair Studio’, allen uit Mechelen. (‘De Sportieve Leestenaar’, oktober 1986)
1986 – Zondag 19 oktober : Provinciaal Kampioenschap Fedekam te Mechelen Deze wedstrijd vond plaats in de Stedelijke Feestzaal, Botermarkt te Mechelen.
Kon.Fanfare Sint-Cecilia Provinciaal Kampioen.
“De miezerige regen toverde donkere kringetjes op onze uniformbroeken toen we aan de stadsfeestzaal te Mechelen aankwamen. We hadden reeds een repetitie achter de rug om de moeilijke passages nog eens door te nemen en de supporters vonden dat het goed klonk. In de immense hal van de nieuwe stadsfeestzaal was er een drukte van jewelste. Wat opviel waren de vele jonge muzikanten die zonder complexen tussen hun oudere collega’s rondliepen. De slagwerkers hadden alle moeite om gans dit assortiment van instrumenten via de steile trap boven te brengen. Hier en daar herkende je een bekend gezicht of zag je een trouwe concertbezoeker. Zelfs enkele I.C.W.-gangers waren aanwezig. Rond 16.30 uur trad onze fanfare aan. De ‘Frans’ had ze gestemd gekregen en zag de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. De muzikanten namen het zelfvertrouwen van hun dirigent over en met vaste tred naderden ze het podium onder begeleiding van twee charmante dames. Op dat ogenblik hadden onze mannen daar geen oog voor want iedereen leek diep geconcentreerd. De jury, bestaande uit Jan Stevens, Nico Neyens en Jan Van Landeghem gaf het startsein. Om alle zenuwen weg te blazen en de instrumenten goed warm te krijgen werden als inspeelwerk enkele koralen gebracht. Dan was men klaar voor de wedstrijd. Als verplicht werk werd ‘A Handalian Suite’ van Denis Wright gespeeld. Daarna volgde meteen ‘Second Suite’ van Gustav Holst, ons gekozen stuk. Iedereen in de zaal (dat vermoeden wij toch) vond het een geweldige uitvoering. (…) Gevolg : Provinciaal Kampioen Uitmuntendheid met een totaal van 92,5%. Achteraf bleek volgens ingewijden dat onze fanfare het misschien nog beter, qua percentage, in de ere-afdeling had gedaan. Het is namelijk zo dat een jury meer punten durft te geven voor een hoger geklasseerd korps omdat de moeilijkheidsgraad hoger ligt en hoe dichter men de top benadert, hoe groter de kloof tussen de andere klassen wordt. Dit zijn echter beweringen die we in de wandelgangen van de stadsfeestzaal toegefluisterd kregen. Eén ding staat vast. Onze fanfare is haar pluimen nog niet verloren. Het is al een hele prestatie om met je eigen muzikanten een danig hoge performance te brengen. Er zitten heel wat mogelijkheden in ons korps. De kunst is wel het er ten gepaste tijde uit te halen. Daarvoor moeten we zeker een woordje van dank richten aan Frans en Eduard, die toch week na week de muzikanten trachten te stimuleren om blijven muziek te maken. Maar vooral onze muzikanten mogen in de bloemetjes gezet worden omdat zij, als ze willen, er blijven in geloven dat de volksmuziek een mooi ding is om ervoor samen te komen en te werken. We hopen dat dit behaalde resultaat onze muzikanten, leden, dirigenten en bestuur ertoe aanzet om in de toekomst nog intenser samen te werken.” (‘Toeters en Trompetten’, jaargang 6, nr.2)
1986 – Zaterdag 25 oktober : Start Kaarttornooi 1986-87 van de KWB. Eerste van 12 kaartavonden die plaatsvonden in ‘Ons Parochiehuis’. Er was een prijzenpot voorzien van ruim 25.000 fr. met per avond 1 hoofdprijs en 1 kip voor de tafelwinnaars. Inleg : 60 fr. (Folder)
1986 – 27 oktober : Pastoor Lornoy Ridder in de Orde van Leopold II. Bij KB van 27 oktober 1986 werd de h. Frans Lornoy, erepastoor van Leest, benoemd tot Ridder in de Orde van Leopold II. (Belgisch Staatsblad en GVM 22/11/1986)
1986 – 28 oktober : Overlijden Frans Van Camp “Frans werd geboren in Mechelen maar grootgebracht bij zijn grootouders in Hombeek. De voornaamste tijd van zijn leven voor de kostwinning verliep in Vilvoorde in de ‘Radiator’. Zijn laatste loopbaan-werkjaren heeft hij in de streekfabriek ‘Eternit’ doorgebracht. In zijn pensioenleeftijd bleef hij vol aandacht voor de zaak van de familie Kero in de Vinkstraat. Intussentijd is hij met zijn vrouw Elisa Peeters komen wonen in Ten Moortele 16. Vrienden had hij vooral met en bij de duivenmelkers; hoe kan het ook anders, zelf duivenmelker zijnde. Dit jaar nog won zijn ‘oude duif’ het Kampioenschap van Quiévrain bij de ‘Luchtreizigers’. In al die tussentijd bleef hij niet gespaard van lichamelijk leed met daarbij komend de nodige operaties in Leuven en Bonheiden. En is het laatste levensjaar met ‘ademnood’ meermaals naar de St.-Jozefkliniek weggevoerd, waar Frans dan overleden is op 28 oktober.” (‘DB’, december ’86) Frans Van Camp was te Mechelen geboren op 17 maart 1917.
1986 – 31 oktober : ‘Volksdansbal’ van Korneel Om 20 u. in de Parochiezaal. ’t Muziekske speelde ten dans. (‘DB’, oktober ’86)
Ruim 900 deelnemers namen de start in de 14de Chiro-Vevoc-Cross.
1986 – Vrijdag 3 oktober : 9e Grote KWB-Kaartwedstrijd In “Ons Parochiehuis” Kouter. Met meer dan 35.000 fr aan prijzen waaronder ‘een fiets, een stofzuiger, een allessnijder, een koffiezet, enz…enz…’ Elke tafelwinnaar had prijs. Inleg : 100 fr. (Folder)
1986 – 3 oktober : 3de Super Kaarttornooi Supportersclub S.K. Leest In zaal ‘Het Witte Paard’ Kapelle-op-den-Bos, vanaf 20 u. Tweede van vijf avonden met als hoofdprijs een Ford Fiesta T. Het inschrijvingsgeld bedroeg 1.200 frank. (Folder)
1986 – 4 oktober : Kaartwedstrijd ‘Boomke Wies’ V.V. Leest In het Sportcentrum vanaf 20 u.
1986 – Zondag 5 oktober : 14de Chiro-Vevoc-Cross 900 deelnemers meldden zich voor een trip door de velden bij een prima weertje. Chiro Kapelle-o/d-Bos won het groepsklassement met hun 135 deelnemers, chiro Leest nam deel met 80 en chiro Hombeek met 70 lopers.
Een opmerkelijke deelname was die van de familie Miseur. Vader en zes kinderen namen reeds voor de derde maal deel en ze deden het niet onaardig. Een eerste plaats voor Dirk, een tweede plaats voor Herman en nog wat ereplaatsen voor de andere gezinsleden. Voor hun deelname en inzet ontvingen ze de beker geschonken door de voorzitter van de Vlaamse Gemeenschap, Minister Geens.
Chiro-Vevoc zorgde ook voor enkele nevenactiviteiten. Een swingende, overbevolkte cross-fuif ’s zaterdags, leuke ritmische volksdansen na de cross van 18 tot 20 uur en nadien zware dampende rock van het plaatselijke fenomeen “The Neat”.
Voor wie dit alles van het goede teveel was, bood de exotische cocktailbar nog enige relatieve rust.
Uitslagen :
Microben meisjesMicroben jongens 1.Vanderstappen Marijke 1.Van Nuffelen Glen 2.Spruyt Veerle 2.V.d.Stappen Werner 3.De Smet Joëlle 3.Leboda Tom 4.Verbruggen Hilde 4.Lauwers Koen 5.Lauwens Ilse 5.Van de Maele Koen 6.De Smet Tinneke 6.De Schutter Vincent 7.Nauwelaerts Sabine 7.Clerbout Wim 8.Lefever Kathleen 8. Van Crombruggen Geert 9.Robeyns Annelies 9.V.d.Campenhout Dave 10.Van der Auwera Ilse 10.Van Werenbeek Oliver.
Pupillen meisjesPupillen jongens 1.Isabeaux Annick 1.Van Rompay Sven 2.Laevaert Sara 2.Van Loo Johan 3.Mertens Elke 3.V.d.Broeck V. 4.Sabrecht Sara 4.Haegeman Jurgen 5.Calebaut Cindy 5.Van Praet Tom 6.Galicia Barbara 6.De Smet Sven 7.Somers Ingrid 7.V.d.Maele Dirk 8.Peeters Ilse 8.Lefever Hans 9.Teughels Veerle 9.Tesseur Ben 10.Muysoms Kathleen 10.Selleslagh Patrick
Miniemen meisjes Miniemen jongens 1.Van Nuffel Hellen 1.Miseur Dirk 2.Van De Perre Elke 2.Prikken Steven 3.Van Win Tina 3.De Gendt Glenn 4.Volkaerts Sandra 4.Willockx Andy 5.Cleymans Fabienne 5.Galicia Jo 6.Buelens Chantalle 6.Broothaerts Gunther 7.De Gendt Wendy 7.De Neys Jurgen 8.De Maeyer Diane 8.Tiri Johan 9.Houtekete Sandra 9.Vanderstappen Erwin 10.Carleer Wendy 10.Broothaerts Joris
Kadetten meisjes Kadetten jongens 1.V.d.Dries Veerle 1.De Vroe Rudy 2.Plasqui Kathleen 2.Miseur Herman 3.Moortgat Christel 3.Schelfhout Geert 4.Soors Griet 4.Wegsteen Jan 5.Keuleers Kathleen 5.De Win Jurgen 6.De Korte Lisette 6.Verbruggen Patrick 7.Verhulst An 7.Willockx Joeri 8.Jacobs Gaetane 8.Plasqui Johan 9.Peulders Katja 9.Coosemans Jan 10.Tampons Francisca 10.Isabaux Stefan
Scholieren meisjes Scholieren jongens 1.Volkaerts Marleen 1.Goovaerts Filip 2.De Schouwer Conny 2.Van Loo Pascal 3.Somers Peggy 3.Piessens Bart 4.Van Loo Christine 4.Cumps Christof 5.Van den Heuvel Nancy 5.Govaerts Stefan 6.Herpoelaert Lieve 6.Marckx Karel 7.Minten Nicole 7. Jaak II 8.Volders Anja 8. Bernaerts Christoph 9.Pittois Karen 9. Peeters Guido 10.Broothaers Marleen 10.De Vis Alfred
Juniores-Seniores meisjesJuniores jongens 1.De Brandt Kristine 1.Van Winghe Bruno 2.De Ridder Gerda 2.Van Rompaey Rudy 3.Van Winghe Sonja 3.Lauwers Mark 4.Buelens Karine 4.V.d.Bossche Jos 5.Van Winghe Diane 5.De Borger Stefan 6.De Smet Els 6.V.d.Bossche Jan 7.Mollekens Edith 7.Assakali Jamal 8.Stevens Lieven 8.Juliens Gunter 9.De Wit Marina 9.Fierens R. 10.V.d. Eede Martine 10.Peerlinks Patrik
Veteranen vrouwenVeteranen mannen 1.Vingerhoeds Leonie 1.Huyghe Jozef 2.Schelfhout Agnes 2.Peeters Alfred 3.Huybrechts Raphaelle 3.Van Praet Hugo 4.De Backer Els 4.Teughels Mark 5.Coppens Marie-Louise 5.Janssens Luc 6.Houtekeete Cyrile 6.Van Nuffel Paul 7.Wijns Francine 7.Van Win Nico 8.Op de Beeck Rika 8.Leboda Vincent 9.Lauwers Alice 9.De Prins Benny 10.Tounelier Michel
Mannen +40 1.Van den Dries Frans 2.Goovaerts Frans 3.Van de Perre Jose 4.Leenaerts Louis 5.Belis Eddy 6.Denruyter Jos 7.Verstrepen Ernest 8.Piessens Jozef 9.Van Dam Willy 10.De Boeck Francois.