NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Wijzigingen - aanvullingen.
 • Wijzigingen - aanvullingen.
 • Wijzigingen - aanvullingen. Vervolg Herinneringen aan W.O. II.
 • Wijzigingen - aanvullingen. Nog oorlogsherinneringen van Susse Teughels.
 • Wijzigingen - aanvullingen. Vervolg Willy Verbruggen.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Kronieken van Leest
  bij Mechelen
  01-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vervolg Rudi Van Hoof

   

  In “De Mechelse Week” van 13/12/’84 verscheen volgend intervieuw :

   

  “Jubilaris Rudi Van Hoof blikt tevreden terug op Racing Mechelen

  Rudi Van Hoof, vorige week gelauwerd voor zijn 250ste match, heeft al heel wat meegemaakt op Racing Mechelen.
  Nu, op 31 jaar, neemt hij nog altijd trouw deel aan alle trainingen. Niet meer met de inzet van vroeger maar dat wordt door de vingers gekeken. De lol van de vroegere jaren bleef wel. Van Hoof, Lemmens en Caes halen daar heel wat fratsen uit achter de brede rug van trainer Bers. Maar dat typeert Racing Mechelen. Er heerst niet die echte profmentaliteit en voor ambiance is er altijd wel tijd, als de resultaten er maar zijn.
  Daarom waarschijnlijk dat de meeste spelers er zovele jaren blijven. Zo ook Rudi Van Hoof die nu al aan zijn 10de seizoen in het eerste elftal toe is en een échte Racinger is.

  Als kleine knaap doorliep hij daar alle jeugdreeksen zodat Racing ook zijn enige club is.

  “Ik ben hier groot geworden. Als 20-jarige maakte ik mijn debuut in het eerste elftal. Dat was in ’75 toen we in eerste afdeling speelden. Kunnecke was trainer. En dat doet je toch altijd iets als je als jongere in de hoogste afdeling mag uitkomen. IK heb dit seizoen 24 matchen gespeeld en daar heb ik niets dan goede herinneringen aan overgehouden.”.

  Rudi was de laatste weken terug kapitein omdat Ronny Claes langs de kant stond. Maar Van Hoof heeft in al die jaren niet alleen back gespeeld.

  “Och, ik heb al bijna op alle plaatsen gespeeld behalve voorin. Linksback,  rechtsback, halfback, teruggetrokken middenvelder, links en rechtsmidden.

  Het is pas de laatste 3 seizoenen dat ik terug op de rechterback speel. Zo debuteerde ik ook. Nadien ben ik tot kapitein opgeklommen tot die band me opeens zonder enige uitleg werd afgenomen. Ik ben de oudste speler in de ploeg maar daar til ik nu niet zwaar aan. Op mijn oude dag is het wel fijn die kapiteinsband nog eens aan te hebben.”

  Tien jaar eerste elftal, dan moet Rudi al heel wat meegemaakt hebben. Hij zag al de jongeren bijkomen en knoopte dan ook vriendschap aan met Paul Van Nuffelen, Danny Lemmens en Danny Caes. Die hangen al jaren aaneen. Goeie sportieve herinneringen heeft Van Hoof echter ook.

  “Vooral die wedstrijden in eerste klasse zijn me bijgbleven. Ook de eindronde van vorig seizoen was een formidabel iets. Elk seizoen was ik telkens goed voor gemiddeld 25 matchen, ik was dus een heel regelmatige speler. Enkel vorig seizoen ben ik er een hele tijd out geweest met m’n kwetsuur. Aan ’80 heb ik ook een goed souvenir toen de federatie mij uitriep tot beste Racingspeler van dat seizoen.”

  Van Hoof weet van z’n eigen dat hij nooit een vedettespeler is geweest. Wel een energieke speler met veel ijver en inzet die nooit verlegen zat om z’n shirtje nat te maken. Dat heeft bij de supporters steeds veel waardering afgedwongen. Hij kreeg de bronzen schoen en verleden seizoen miste men Van Hoof voor het eerst toen hij maanden out was.

  “Ik ben nooit die speler geweest met een transferprijs van miljoenen op m’n hoofd. Spelers van eigen kweek hebben het wel een ietsje moeilijker om hun contract te verhogen. Ik wachtte dan wel altijd tot op het laatste moment om bij te tekenen maar ik kwam steeds aan m’n trekken.

  Ik heb uiteraard heel wat derby’s meegemaakt. Dat waren geen goede herinneringen omdat we die buiten de laatste drie meestal verloren hebben. Ik ben nog een van de weinige Mechelaars in de ploeg en mij heeft het steeds aangesproken.

  De laatste tijd is ons publiek ook fel gebeterd. De supporters staan nu achter ons en ze moedigen ons geweldig aan in moeilijke tijden. Op andere velden is dat wel anders.”

  De laatste loodjes wegen steeds het zwaarst zegt men maar Van Hoof heeft geen moeite met z’n tiende seizoen. Hij loopt er nog steeds van bij de eerste wedstrijd bij, heeft geen kwetsuren en heeft zich de laatste weken met de kapiteinsband vol vertrouwen naar voren gewerkt. Trainer Bers weet ook welk vlees hij in de kuip heeft. Rudi spaarde zich vroeger telkens tijdens de trainingen om zondags voluit te kunnen gaan. Vandaar dat hij er zondags al eens vlug doorzat en kwetsuren kreeg. Nu traint hij elke dag volop mee, niet even sterk als de jongeren en dat kan ook niet zodat hij steeds een goede prestatie levert, aldus Bers.

  Over zijn leeftijd maakt Van Hoof zich ook geen problemen.

  Men maakt er geen geheim van. Rudi Van Hoof is waarschijnlijk aan z’n laatste seizoen bezig. Moest Racing promoveren dan wordt het achteraan lastiger en de jongeren (Doms, Croes en Van Craen o.a.) staan te dringen.. Hoe bekijkt Van Hoof zijn toekomst ?

  “Dat is beslist mijn laatste seizoen dat ik op dat niveau meespeel. Ik hoop dan dat ik een transfer krijg naar een ploeg uit 3de afdeling of lager. Pas op, fysiek kom ik nog steeds met de besten mee en kan ik me op m’n leeftijd nog met de jongeren meten, maar de snelheid is er niet meer.Ik word een beetje trager. Als Racing naar eerste moest gaan mag iemand anders de fakkel overnemen. Ik heb het ook op m’n 20 jaar moeten doen. En op de bank zitten als ervaren routinier dat zegt me toch niks. Dan speel ik liever elke zondag een trapje lager.”

  De jubilaris wil echter wel in schoonheid eindigen. Met Racing in eerste beginnen en er ook eindigen.

  Rudi heeft ook enkele bemerkingen over de derby’s en het publiek.

  V.H. : “Alhoewel ik de senior van de ploeg ben kom ik heel goed overeen met de jongeren. Een een beetje ervaring kunnen ze wel gebruiken. Ik ben nog steeds een nuttige speler en ik hoop net zoals de anderen dat we ons beste seizoen goed afsluiten. Ik mag langs deze weg bestuur, trainer, ploegmaats en supporters zeker niet vergeten te bedanken voor hun steun die ze me al die jaren gegeven hebben. Die viering vorige week en die massale belangstelling heeft me aangenaam verrast. De kampioenstitel zou een mooi afscheidskado zijn.”

  (Jos Moeyersons)

   

  01-11-2012 om 18:02 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  1978 – 21 november – Het Laatste Nieuws :

   

              Rudi Van Hoof, Racings nuttigste werkpaard

              Geen schoonheidsprijs voor man uit Leest.

   “Rudi Van Hoof is een van de regelmatigste en efficiëntste voetballers van  Racing Mechelen.

  Hij praat weinig maar hij werkt veel in de huidige Racingploeg, de sterke Rudi Van Hoof, verdediger of defensieve half uit Leest.

  Dat de man uit Leest zo weinig in het nieuws komt heeft te maken met zijn speelstijl die niet bepaald esthetisch aandoet. Wie evenwel met trainer Peeters, libero Roelandt of keeper Mesmaekers praat, weet hoezeer de tactische discipline van Rudi wordt gewaardeerd bij groenwit, de ploeg van de dag in Tweede.

  Van Hoof, vierentwintig en RTT-bediende, zit dus goed bij een club die stoelt op een jonge generatie die laat onderstellen dat de sportieve bloei opwaarts zal evolueren.

  Spelers als Ronny Claes, Danny Caes en dra ook Luc Leys zijn echte beloften die nog ver van hun plafond staan.

  De financiële toestand van de vereniging is gezond, het beleid uitstekend en ook de trainer prima.

                      Willy Romain”

   

  Rudi Van Hoof (°19/7/1956) is een zoon van veldwachter Victor en Maria Leonore Mees uit de Scheerstraat (nu Ten Moortele). Niet te verwarren met zijn neef en naamgenoot, de wielrenner van de gelijknamige Renault garage uit de Dorpstraat.

  Rudi Van Hoof had een prachtige voetbalcarriëre bij Racing Mechelen, dat toen in de Eerste en de Tweede Voetbalklasse acteerde.

  Rudi was een echt Racing-product, reeds van zijn tiende speelde hij voor deze Mechelse

  club : dat had meer na- dan voordelen, vooral bij contractonderhandelingen, “geen sant in eigen land” was hier zeer toepasselijk.

  Zijn debuut in het eerste elftal vond plaats in 1975 onder trainer Kunnecke.
  In ’76 kreeg hij van trainer Martens de gelegenheid om te bevestigen en het jaar  nadien werd hij onder trainer Peeters een vaste waarde.

  Hij droeg ook lang de kapiteinsarmband.

  In het seizoen 1979-1980 kreeg hij de Bronzen Schoen als verdienstelijkste Racing-speler en in november ’84 werd hij door Racing Mechelen in de bloemetjes gezet naar aanleiding van zijn 250ste wedstrijd in de eerste ploeg.     

  Rudi was een echte clubspeler en maakte vooral naam als mandekker.

  Zijn onvoorwaardelijke inzet, karakter en fysieke conditie waren legendarisch.

  Rudi heeft nooit een profstatuut gehad, hij cumuleerde zijn voetbalcarriëre met zijn beroep als bediende bij de toenmalige RTT (het latere Belgacom).

  In ’86 speelde hij voor V.V.Leest waar hij in 1989 adjunct-trainer werd onder Johnny De Fre.

  Later zou hij er een tijdje de jeugd trainen.

  Rudi Van Hoof is gehuwd met Liliane Doms uit Nieuwenrode die hem twee kinderen schonk : Kim en Nick. Bij de geboorte van zijn oudste kreeg hij van trainer Peeters, in het begin van de tweede helft in de thuismatch tegen Aalst, een applausvervanging en mocht hij zijn echtgenote vervoegen in de kraamkliniek. De stand was toen 2-0 voor Racing en het publiek scandeerde luidkeels ‘papa Van Hoof, papa Van Hoof…’

  Na zijn huwelijk vestigde hij zich te Mechelen waar hij thans nog steeds woonachtig is.

   

  Met Van Hoof geen wandeling voor Rensenbrink

  “Men herinnert zich hoe na de heenmatch Racing Mechelen- Anderlecht (1-2), de Nederlandse bondscoach Knobel verklaarde zich geen idee te kunnen vormen over Rensenbrinks mogelijkheden op dat ogenblik, wegens de zwakte van de tegenstander, de Spaanse junior Nortes van de Maneblussers. Voor de terugwedstrijd staat het al vast dat Rensenbrink een zwaardere brok te verorberen krijgt. De titularis als rechtsachter is Rudi Van Hoof, een eigen kweek uit Leest van éénentwintig lenten en met amper een tweetal maanden ervaring van de topklasse. Toch is die Van Hoof in een korte tijd een stevige zelfs harde maar vooralsnog altijd sportieve back geworden. Zodat Rensenbrink zich geenszins aan een nieuwe wandeling mag verwachten. De mentaliteit van trainer Kunnecke ten opzichte van deze ontmoeting liegt er trouwens niet om : ‘Iedereen praat reeds als over een bij voorbaat verloren partij. Dat is een verkeerde opvatting, die ik mijn spelers uit het hoofd aan het praten ben. Beringen weerstond in het Astridpark tot de voorlaatste minuut. Waarom zouden wij met een beetje geluk geen verrassing kunnen bewerken, indien de overgave er bij is, spijts het ontbreken van een zieke Van Vaerenbergh en de geel geschorste Struyf ?’

  W.Rn.”  (Het Laatste Nieuws)

  Trainer Kunnecke was iets te optimistich in zijn vooruitblik. Racing ging de boot in met 4-0, drie doelpunten van Rensenbrink. Rudi speelde nochtans een verdienstelijke partij en kreeg een warm applaus van het Anderlecht-publiek omwille van zijn faire speelstijl.

  Die Rensenbrink was niet de eerste de beste. In 1973 werd hij topschutter in de Belgische competitie en drie jaar later won hij de Gouden Schoen. Deze Nederlandse linksbuiten viel vooral op door zijn onnavolgbare dribbels en snelheid. Dat leverde hem destijds de bijnaam ‘het slangenmens’ op. Als speler van Anderlecht veroverde hij onder meer de Europacup II en de Uefa Super Cup. In zowel 1974 als in 1978 bereikte hij met Oranje de finale van het Wereldkampioenschap.

   

  Foto’s :

  -Rudi Van Hoof.

  -Bovenaan als derde van links in het fanionelftal van Racing Mechelen.

  -Bikkelend met de Boomse aanvaller Herrera.

  -Achteraan zijn teammaat en vriend Hans Schöning, vooraan Kasprzak.

  -Op de foto verlaat hij het terrein van Anderlecht in het gezelschap van één van ’s werelds beste voetballers : ‘slangenmens’ Robbie Rensenbrink.

     01-11-2012 om 17:38 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  1978 – 8 november : “Kinderturnen” – Bond van Grote en Jonge Gezinnen

              Op 8 november startte de B.G.J.G.met een lessenreeks “kinderturnen”.

              De lessen werden gegeven in de turnzaal van de gemeentelijke jongensschool

              en dit iedere woensdag.

              Voor de grootsten van 14 tot 15 uur en voor de kleinsten van 15 tot 16 uur.

              Lucia Leemans, licentiate in de lichamelijke opvoeding nam deze taak op zich.

   

  1978 – Zondag 12 november : Chiro Familiefeest

              Thema : “Holder de Bolder op Chirozolder”.

              De parochiezaal was tot in de uiterste hoekjes gevuld. (250 mensen  op de

              koffietafel en zo’n 200 chiroleden die de hele namiddag voor spektakel

              zorgden.)

              Twee oud-chiroleden hadden op zolder gerommeld en vonden daar heel wat

              herinneringen aan chiro-dagen.

              Oud-leiding keek terug op 30 jaar jongens- en 15 jaar meisjeschiro.

              Onder begeleiding van Hilda Silverans met accordeon en lied werd een

              prachtige namiddag en vooravond afgesloten.

              Als blijvende herinnering kreeg elke aanwezige chirofamilie een “Kölner-

              Stanger-glas”, waarop het vignet van het jubeljaar was aangebracht.

   

  De Chirofamilie in feest

  “Op 12 november werd het jaarlijks chiro-familiefeest gevierd, met als hoofdpunt : het besluiten van een zeer actief Jubileumjaar.

  Voor deze gelegenheid was ook Vevoc uitgenodigd, als blijk van dank voor de degelijke samenwerking bij de Jubileumvieringen.

  Dit feest werd voorafgegaan en ingezet op zaterdagavond met een Eucharistieviering, waarin de jonge leiding haar belofte van trouw kwam uitspreken.

  Zoals bij de Eucharistieviering was ook de parochiezaal volzet, met 250 mensen aan de koffietafel en bovendien 200 chiroleden die de ganse namiddag voor spektakel zorgden.

  Om 14.40 u. kon gestart worden met ‘Kolder-debolder op chirozolder’. Het geheel van deze viering stond voornamelijk in het teken van de voorbije chirojaren en chirowerking.

  Dit kwam zeer goed tot uitdrukking ‘op de zolder’, met een gewaardeerde bindtekst. Werd bovendien goed en sterk tot uiting gebracht door de Aspi-jongens met ‘God schiep de chiro’.

  De Toppers brachten met ‘de Paus-keure’ en voornamelijk met een kwis heel wat gelach in de zaal. Chironieuws en vroegere chiro-wetenswaardigheden waren opgediept uit ‘De Band’ van vroeger jaren, en dus even ten gehore gebracht.

  De Kwiks brachten in een kleurrijk geheel verschillende personages…

  Zelfgemaakte liedjes, uit vroeger jaren en bivakleven, weerklonken door Tippersstemmen.

  Choreografie en belichting werd genietbaar uitgebeeld door de Tiptiens. Maar ook de hedendaagse chiro leefde : doorheen de uitbeelding van het jaarthema ‘Daar gaat de vlieger op’ met het bijbehorend liedje en het typisch chirolied der aspirantenmeisjes Leest.

  Dat chiro typische ‘spel-beweging’ voor de jeugd is, werd door de Speelclub jongens uit hun knutselen aan de ‘kalanouchie’ onderlijnd. Speelclubmeisjes beleefden hun droomwereld door de uitbeelding van het sprookje ‘Prins Valentijn’.

  De allerkleinsten van de jongens, de Sloebers, kwamen zich even voorstellen bij hun grote sprongen. Een dik gevuld programma en zodoende wat overtijd geraakt, bracht ons bij de koffie omstreeks 17 u. 

  De ‘kous’ werd door onze genodigden behoorlijk gevuld om de kosten van koeken, broodjes, enz. voor de 450 monden te helpen dekken.

  En vooruit moesten wij, want het streefuur van 18 zou wellicht overschreden worden. De Kerels hadden inspiratie gevonden bij een schimmenspel dat het verloop van een dag op een appartement trachtte weer te geven, met natuurlijk de komische effecten van licht en schaduw. Het toneelstuk van ‘St.Antonius’ werd met een beeld ten val gebracht, en over de kosten werd smakelijk door de Rakkers geredetwist.

  Al bij al komt er door de vele spelen en chiro-activiteiten ook heel wat souvenirs en rommel op de zolder, maar de chiro moet vandaag leven. Daarom zorgden de kleinsten van de meisjes, de Prutskes, voor een speelse opruiming op het ritme van een lied.

  Dia’s, gekozen uit voorgaande jaren en activiteiten, werden levensgroot op de muur van de zaal geprojecteerd.

  Onder begeleiding van Hilda Silverans met accordeon en lied kon een schone namiddag en vooravond als slot van het Jubileumjaar beëindigd worden.

  Als blijvende herinnering aan dit gevierd chirojaar, mocht elke aanwezige chirofamilie een ‘Kölner-Stanger-glas’, waarop het vignet van het Jubeljaar, in ontvangst nemen. Het was reeds 18.45 u. geworden.

  Nabeschouwingen, bedenkingen en wensen konden gelezen worden op kleurige kaarten, daartoe bestemd, en door aanwezige ouders genoteerd. Aanmoedigend waren de woorden : zeer genietbaar, fijn, proficiat. Welgekomen aanwijzigingen zoals : de dienst aan tafel, en andere kleine bemerkingen worden ter harte genomen, zelfs de bemerking van de moedige maar dorstige vaders.”

  (DB, december 1978)

   

  1978 - 19 november : Rust Roest bracht : ‘Bloemen van Dorothy’.

              Een blijspel van Mark Belloy. Locatie : parochiezaal Leest.

               Inkom : 60 frank.

              Dit stuk werd herhaald op 26 november.

  01-11-2012 om 17:29 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Vervolg Nuytkens-Van de Vondel

   

  Jan Van Rompaey uit de Juniorslaan wist ons te melden dat Fons Nuytkens ook bromfietsen verkocht, meer bepaald van het merk Flandria.

  Vooraleer Fons zijn atelier had in het dorp woonde het gezin aan het kapelletje van de Boerinnengilde op de hoek Juniorslaan-Wagenmakersstraat.

  Daar beschikte hij alleen over een garage waarin hij uitsluitend fietsen herstelde.
  Na zijn verhuis naar het dorp begon hij ook met de verkoop van bromfietsen.

  Met ‘Posse Leest’ had hij een zeer verzorgde fietsenstand tussen de andere standhouders

  (foto).

  Jan was, bij zijn weten, de enige die bij Fons een Flandria King (foto) aankocht. Dat was in 1960. De sportbrommers van Flandria werden in Mechelen massaal verkocht maar in Leest waren er geen liefhebbers voor.
  (met dank aan Jan Van Rompaey)

   

  1978 – 28 oktober : Grote Kaartwedstrijd “Wiezen” – KWB Leest

              In de parochiezaal Kouter Leest. Voor 10.000 fr aan prijzen.

              Deelnameprijs : 50 frank.

              Er werden 116 inschrijvingen genoteerd en 13 verenigingen lieten zich

              vertegenwoordigen.

              Het plakket voor de best vertegenwoordigde vereniging ging naar

              KWB-Hombeek met 17 deelnemers.

              Frans Thomas won het dagklassement met 137 punten.

   

  1978 – 5 november : Vergadering KVLV

   

  “Op deze startvergadering mocht onthaalwijk de Kouter een 75-tal leden welkom heten.

  Als inzet was er een korte bezinning aansluitend bij het thema ‘hebben is niet alles’.

  Dan trachtte de proost ons meer inzicht te brengen aangaande bestuursvormen in verschillende afdelingen. Na een korte tussenpauze kregen we onze voordrachtgeefster Maria Van Beerzel aan het woord, zij wilde ons duidelijk maken dat hebben niet alles is. Men mag de mens niet beoordelen volgens zijn bezit maar voor wat hij waard is als mens en drie zinnen werden in vraag gesteld, namelijk : hoe sober leven wij ? Vindt ge soberheid belangrijk en waarom ? Hoe kan je op een sobere manier feesten ?  Eenieder was het eens dat sober leven niet altijd gierig leven is, voortdurend worden we gestimuleerd om ons bezit op te drijven en dan weer klakkeloos te verbruiken, laten we matig zijn in het gebruik van de materiële goederen, dan zullen we stelselmatig ook gezonder leven, ten slotte wij leven niet van brood alleen, laten we ons bewust worden van andere levensvoorwaarden als goedheid, dankbaarheid, dienstvaardigheid, en zo meer, en hoe we op een sobere manier gezellig kunnen feesten dat heeft de onthaalwijk te meer bewezen en iedereen zei : ‘dat het goed gezegd was’.

  Als ontspanning nog een dans en een sketch alles sober opgevat en toch heeft de opvoering van ‘Jefke is dood’ ons achtereenvolgens tranen doen lachen en wenen.

  Zo werd het stilaan laat en vlug nog enkele mededelingen vanwege de schrijfster en ook de nieuwe voorzitster Roza De Smet had nog een goed woordje voor ons allemaal en met een samenzang van het “ ’s avonds is het goed”, konden we een streep zetten achter onze eerste vergadering van een nieuw werkjaar.

      ADP”.

  (DB, december 1978) 

   

  Foto’s :

  -‘’Posse Leest” 1954 : uiterst links Fons Nuytkens met twee van zijn zonen bij zijn fietsenstand.

  -De “Flandria King” van Jan Van Rompaey. (foto : Jan Van Rompaey)

   

  29-10-2012 om 13:22 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!