NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Wijzigingen - aanvullingen.
 • Wijzigingen - aanvullingen.
 • Wijzigingen - aanvullingen. Vervolg Herinneringen aan W.O. II.
 • Wijzigingen - aanvullingen. Nog oorlogsherinneringen van Susse Teughels.
 • Wijzigingen - aanvullingen. Vervolg Willy Verbruggen.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Kronieken van Leest
  bij Mechelen
  21-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  1983 – Zaterdag 19 en zondag 20 maart : Toneel met Rust Roest “Greenwich” in de zaal Ste Cecilia.

  “Na een schitterend voorseizoen waarin we tweemaal voor een bomvolle zaal en éénmaal voor een goed bezette zaal (telkens met een enthousiast publiek)  ‘De Koord van Spinoza’ in aanwezigheid van de auteur gespeeld hebben, kondigen wij nu ons tweede toneelstuk aan :

  ‘GREENWICH’ – toneelstuk in 4 bedrijven van Walter Van den Broeck.

  Wederom een auteur van eigen bodem en wederom een toneelwerk van en over ‘onszelf.’

   

  Toneelvrienden, aan dit reuzestuk dat ongetwijfeld het succes van de voorgaande tegemoet gaat, werken mee als spelers, decorbouw, belichting, kledij, muziek, grime, enz…: Renild Polfliet, Jan Emmeregs, Nicole Van Gindertaelen, Hilde De Kock, Marcel Verwerft, Fik Diddens, Stefan De laet, Werner De Nijn, Tony Baarendse, Kris De Laet, Karel en Milou Mertens, Vera Moernhout, Karl Casteels, Wendy Van Steen, Hilde Van Dam, e.a.

  Onze toneelvoorstellingen zijn de laatste jaren ware gebeurtenissen geworden in de zin dat er degelijk gewerkt wordt, en dat de kijkers zichzelf aan de lijve betrokken voelen in het spel.

  …”

  (Guido Hellemans in ‘De Band’ februari 1983)

   

  In het daaropvolgende nummer van ‘De Band’ (maart ’83) schreef voorzitter, regisseur, acteur, manusje-van-alles van de Leestse toneelkring Guido Hellemans, zijn visie neer over toneel :

   

  TONEEL ZIEN EN BELEVEN

  “De aanleiding van dit artikel is het beluisteren van een LP waarop fragmenten  staan van het tien jaar geleden opgevoerde toneelstuk ‘Mistero Buffo’ van Dario Fo in een regie van Arturo Corso door de ‘Nieuwe Scene’. Die voorstelling was de toneelrevelatie in mijn leven tot hiertoe. We kregen daar een homogeen geheel van totaal-toneel; t.t.z. beweging, zang, dans, humor, kolder, tragiek, enz. in een zowel ruwe als verfijnde vormgeving. Dit alles in een weergaloze stijl en meeslepende ambiance waar een ganse groep eensgezind als één brok leven (energie) naar voren trad.

  Ik geloof dat dit gebeuren de start is geweest na de tweede wereldoorlog voor een nieuwe toneelbeoefening. Terug naar de bron, naar het volk (dit zijn wij allen ontdaan van kunstmatige franjes), naar de oergegevens van het leven. Het was een stuk over honger, uitbuiting, oorlog en vrede, liefde en geluk (dat voor weinigen is weggelegd), over geloof en ongeloof, over verdraagzaamheid en revolutie.

  Ik heb twee opvoeringen gezien, nog 10 zou ik er willen zien, 50 maal heb ik de LP reeds beluisterd, wat hopelijk nog dikwijls kan.

  Toneel hoeft geen boodschap in te houden, tenzij een boodschap van leven. Toneel biedt een stuk leven eenzijdig belicht (elke visie is onvolledig). En de kijker laat het over zich komen en neemt er uit wat hem geschikt voorkomt. En dit is de grondhouding om toneel te genieten dunkt mij, nl. ontvankelijk en open staan waardoor de vonk (de goddelijke vonk) van spelers naar publiek overslaat. En eens die kortsluiting tot stand gebracht kan er iets beleefd worden. En alle vooroordelen als : wie speelt, wat speelt men, waar, hoe enz. zijn bijkomstig.

  Het basisgegeven blijft er bij te zijn ‘als het ijs breekt en het kind sterft; en kijken naar de takken die langzaam verder leven’ (Carel Swinkels).

  Onlangs zag ik twee dagen na elkaar ‘Eindspel’ van Samuel Beckett door de hoofdrolspelers Julien Schoenaerts en Jo De Meyere. Een tragisch, luguber, aangrijpend spel over het zielige leven van oude mensen die aan hun ‘laatste spel’ toe zijn.

  De eerste maal zat ik achteraan en was meer een afstandelijk toeschouwer. ’s Anderendaags zat ik vooraan en kroop op de acteurs hun huid. Ik heb samen met hen gezweet, gehuiverd, angst doorstaan en heb met hen mijn einde voelen naderen. Het einde was in ’t zicht, en wat komt er na de dood ? Dit is afwachten. Zo vroeg de Nederlandse dichter Roland Holst aan zijn collega Jacques Bloem : ‘Zou jij het levenselexir om nooit meer te sterven opdrinken ?’

  Het antwoord was een panische angst.

  Zondag zag ik in de Antwerpse KNS een voorstelling over de ‘Ierse onlusten’. Ik heb met de Ierse bevolking gerild van schrik omwille van de folteringen, ik heb met hen geschimpt op de vreemde heersers, getriomfeerd om een overwinning door de bevolking, en ik heb ineengeslagen gewacht op de executie der vrijheidsstrijders.

  ‘Toneel’, zegt Van Dale, ‘is elke plaats waar iets belangrijks gebeurt, waar alle ogen op gevestigd zijn.’

  Toneel is voor mij iets sacraals, is gewijd. De handelingen der spelers zijn gewijde handelingen. Met zijn rituelen waar niet genoeg zorg kan aan besteed worden. Toneelspelers zijn zichzelf en hun publiek verplicht een metamorfose te ondergaan tot een brok authentiek leven.

  Telkens ik naar een toneelvoorstelling ga (amateur of beroeps) ga ik met hoge verwachtingen, dan bibbert mijn bloed. Want daar, daar tussen die drie wanden op de scene, daar gebeurt het, daar heeft de gedaanteverandering plaats, daar worden wij weggerukt uit dit leven en meegesleurd naar een ander leven. Vaak veel krachtiger dan de fletse rommel die ons als leven wordt voorgeschoteld. Maar helaas als ik zoete koek en slappe voorgekauwde kost te verteren krijg : mijn TV-kast heeft veel van dit. Beter was ik bij mijn boekenkast gebleven, daar ze oneindig meer te bieden heeft.

  Niemand vraagt perfectie (dit is niet van hier zegt Paulus), maar we vragen inzet, bezieling, geestdrift, en…leven.

  Hopelijk is er wat te beleven met : GREENWICH…”  

   

                                De Mechelse Week 24 maart 1983 :

   

  “Naast de komische situaties, bemerken we steeds een tragische achtergrond. Nicole Van Gindertaelen, in de rol van de oudste dochter Andrea, een mentaal gehandicapt meisje, was voortreffelijk.

  Eveneens de andere acteurs Renild Polfliet als de vrouw, Hilde De Kock als de jongste dochter en Jan Emmeregs als Saturnino, verdienen een speciale vermelding.

  Tijdens deze twee voorstellingen was de zaal werkelijk te klein voor alle toeschouwers.

  “Rust Roest” heeft beslist een naam die op zichzelf reeds een massa mensen aantrekt. Niet voor niets trouwens.
  Tenslotte willen we nog alle medewerkers achter de schermen een woordje van dank geven, o.a. Marcel Verwerft voor de teksthulp, F. Diddens, Stefan en Kris De Laet, Werner De Nijn voor de dekorbouw.
  Stefan De Laet voor de dekoraankleding. Fik Diddens voor een professionele belichting. Vera Moernaut voor de grime. Karel Mertens voor de bandmontage en Milou Van Stijvoort voor de kostumering.

  Rust Roest zorgde de twee dagen voor een schitterende vertolking van “Greenwich”, een toneelstuk van Walter Van den Broeck.
  Deze Leestse toneelkring heeft dit weekend bewezen dat amateurtoneel dikwijls meer is dan een vrijetijdsbesteding. De spelers waren zo in hun rol en op elkaar ingespeeld dat een lovende kritiek hier zeker op zijn plaats is.
  We kunnen ons best indenken wat het moet betekenen om wekenlang, na een dagtaak of na drukke huishoudelijke bezigheden, ’s avonds en de weekends een toneelstuk te repeteren.

  De regie voor dit stuk stond onder leiding van Guido Hellemans, die dan ook niet enkel van zijn spelers, maar ook van zichzelf het beste heeft weten te geven.

  Het stuk zelf, op het eerste zicht een blijspel, bezit een diepere inhoud : het thema is het “vadercomplex”, aldus Walter Van den Broeck zelf.

  In het stuk worden de kinderen gedomineerd door de vaderfiguur, in dit stuk schitterend vertolkt door Guido Hellemans, de regisseur.”

   

                                      Gazet van Mechelen van 22 maart ’83 :

  “Hoewel wij aannemen dat het grote publiek zaterdagavond jl. bij de premiére van ‘Greenwich’ niet voor auteur WalterVan den Broeck, maar wel voor de plaatselijke toneelgroep ‘Rust Roest’ buitenkwam, geloven we toch dat de toneelliefhebber niet op het appel ontbrak.

  Regisseur Hellemans heeft voor een sobere aanpak geopteerd. Geen overbodige theaterattributen, noch gemaakte theatercharges. Wel een aanpak volledig conform aan het theater van Van den Broeck : volks, d.w.z. met een directe taal, zonder veel franjes.

  De symboliek zorgt ervoor dat achter het gewone verhaal nog een tweede zit.

  Zo o.m. het vadercomplex en het sociale element. Renild Polfliet, als vrouw van Robert Verachtert, gaf gestalte aan haar rol, hoewel zij zich heel de tijd in een rolstoel beweegt, staat zij heel natuurlijk, ongekunsteld bij momenten hard-meedogenloos, soms aangrijpend-ontroerend.

  Nicole Van Gindertaele in de rol van Andrea, de oudste dochter, bewijst dat ze de figuur aanvoelt.

  Hilde De Kock en Jan Emmeregs zijn aan mekaar gewaagd.

  Blijft Guido Hellemans in het hoofdpersonage van Robert Verachtert de metaalarbeider. Gaaf, puntzuiver en puik, zoals we het van hem gewoon zijn.

  Een tiental mensen achter de scène maakte de voorstelling tot een waardig avondje uit. Wat we ook naar zijn volle waarde schatten is de keuze van de opeenvolgende producties. Geen overjaarse boerenkluchten, (bedenkelijke) billenkletsers of pseudo-psychologisch geleuter, maar een ernstige poging om goed theater te brengen. (D.D.S.)”

   

  -De aankondigingsfolder van het volkstoneelstuk ‘Greenwich’ van Walter Van den Broeck.

  -Een scène uit ‘Greenwich’.

  21-03-2013 om 15:18 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Geert De Bruyn.

   

   

   

   

   

   

   

  1983 – 14 maart, eerste dag van de : ZEEKLASSEN

  Voor hun schoolkrant maakten de leerlingen van de Stedelijke Lagere School een verslagje van hun belevenissen tijdens de Zeeklassen.

  14/03/83 :

  Noël en Geert : “Op 14 maart gingen we op zeeklassen. Om twee uur gingen we wandelen. We gingen van Oostende naar Middelkerke. We hadden ver gelopen want iedereen was moe. We raapten schelpen en andere dingen. Op de terugweg zagen we meeuwen en andere dieren. Toen gingen we eten in het restaurant. Daar was het heel lekker en ik hoop dat het een prettige vacantie wordt.

  Steven : “Om 08u30 vertrokken we in Leest naar Oostende op zeeklassen. We waren om elf uur in ‘Zeezicht’. Dan pakten we onze valiezen uit en legden we alles in de kast. Na het eten gingen we van Oostende te voet naar Middelkerke. Het was wel 20 km lang, en schelpen rapen hebben we ook gedaan.”

  15/03/83 :

  Ben : “De tweede dag op zeeklassen en weeral wat beleefd. Wij zijn ’s morgens naar de Sealink gaan kijken. In de buik van het schip kunnen 320 auto’s of 48 vrachtwagens. De kapitein leidde ons rond. Het was er heel erg comfortabel. Er waren ook grote salons. We zijn ook in de duinen gaan spelen. Helaas kon Stefan De Wit niet meespelen, hij had zijn voet verstuikt. ’s Avonds moesten we leren volksdansen.”

  Stefan : “Vandaag zijn we de Sealink gaan bekijken. Dat is een groot schip. Er kunnen 1500 personen en 320 auto’s of 48 vrachtwagens op. In de namiddag zijn we naar de duinen gegaan.”

  Raymond : “We zijn naar de Sealink gaan kijken. Hij stond van voor open en er konden 48 vrachtwagens  of 320 auto’s in. Maar, voor ik het vergeet : er konden ook 1500 mensen in. Daarna gingen we in de duinen spelen. Mijn botten zaten vol zand. Het was prettig.”

  16/03/83 :

  Guy : Vandaag zijn we naar het zeeaquarium geweest. Er waren veel vissen. Zoals de paling. Er was ook een vis die de Oostendenaars ‘strontvis’ noemen omdat hij in België niets waard is, maar in Noorwegen is hij een lekkernij. We gingen ook nog naar het strand. Daar gingen we wat spelen.”

  Daniëla : “We zijn naar het zeeaquarium gaan kijken. Ik was daar al geweest. We kwamen ook zotten tegen. Die vierden hun honderd dagen. Ze hadden een auto op de stoep gesleept en een raam ingeslagen. Gelukkig was de juffrouw bij ons.”

  Dominiek : “Vandaag gingen we eerst wat leren en dan eten. Daarna gingen we wandelen en spelen op het strand. En toen gingen we naar het zeeaquarium. Daar was een mijnheer, die ons vertelde wel soort vis het was. We gingen naar het hotel en de dag was om.”

  17/03/83 :

  Ivan : Op 17 maart zijn we naar het Olympisch zwembad geweest. Daar was veel zout in het water. Na het zwemmen mochten we iets gaan drinken in het cafetaria. Tijdens de terugweg mochten we op het strand lopen. Daar deden we spelletjes met de juf. De juffrouw is een paar keer gevallen tijdens de spelletjes. ’s Avonds was er een kwis. Er waren moeilijke vragen bij. Wij eindigden derde. Zo werd de avond afgesloten.”

  Géry : “Gisterenmorgen waren wij vroeg wakker. Om ongeveer 8 uur zijn we gaan eten. We hebben ook van een stagiaire les gekregen. In de namiddag zijn we gaan zwemmen in het Olympisch zwembad, gedurende bijna één uur. En dan mochten we nog iets drinken. Op de terugweg hebben we nog gespeeld, een spel met de juf, die was er ook bij. Ook hadden we nog een kwis. Daar waren we derde.”

  Hans : “Op 17 maart zijn we naar het Olympisch zwembad gaan zwemmen. Het was wel zout water. Ik ben dikwijls mijn mond gaan spoelen. Daarna zijn we naar het cafetaria nog wat gaan drinken. We mochten kiezen tussen cola en limonade. Op de terugweg hebben we met de juffrouw  spelletjes gespeeld op het strand. Er speelden jongens en meisjes mee van andere scholen. Na het avondmaal zijn we gaan kwissen. Ik zat bij 4 groepen : geschiedenis, aardrijkskunde, rekenen en sport. Sport en allerlei was niet zo schitterend. Toch eindigden we derde. Nu hebben we een medaille gewonnen.” 

   

  1983 – 15 maart – Gazet van Mechelen :

   

              Geert De Bruyn mist training (foto boven)

   

              “Ik kom nog heel wat training tekort bij het begin van het nieuwe seizoen, maar

              dat is het gevolg van de last met mijn knie. Mijn winterseizoen is daardoor ook

              voor een groot gedeelte in rook opgegaan. De bedoeling was op de piste uit te

              komen maar daar kwam ook weinig van in huis”, aldus Geert De Bruyn.

              Zondag 6 maart te Kapelle-o/d-Bos reed de man uit Leest zijn eerste wedstrijd

              van het nieuwe seizoen en behaalde er een 12de plaats op meer dan 80

              deelnemers. Vorige woensdag te Fayt-La-Franc werd hij in de laatste meters

              enkel door Jerry Cooman nog voorbijgegaan.

              “Met meer dan 60 renners kwamen wij in de spurt die praktisch 3 km duurde.

              Het was toen ik op het einde stil viel dat Jerry Cooman over mij is gekomen.

              Daar denkt ge achteraf nog wel eens over na maar er is niets meer aan te

              veranderen. Ik was wel wat geschokt toen ik een paar dagen later in een dagblad

              las over mijn moeilijk karakter en dat ik praktisch met al mijn klubgenoten zou in

              ruzie liggen. Waar die heren al die onzin gehaald hebben weet ik niet maar

              aangenaam vond ik, noch mijn supporters, het niet.

              En ook die zogezegde uitlating van mijn nonkel alsof ik het koersen zou verleerd

              hebben op één jaar.”

              Twaalf overwinningen behaalde Geert De Bruyn vorig jaar nog bij de

              nieuwelingen toen hij op 17 juli overstapte naar de juniores.

              “Daar won ik dan ook nog tweemaal. Dit is toch niet zo slecht”, dacht Geert.

              (...)”

   

  1983 –Vrijdag 18 maart  : Milac-Film  “Ya Ya generaal” met Jerry Lewis in de

              parochiezaal.

  21-03-2013 om 15:07 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  1983 – 11 maart : Vrije Kleuter- en Basisschool Leest op de cover van Zonneland

              ‘Verwondering alom ! Onze speelplaats en enkele leerlingen worden vereeuwigd

              op de voorpagina van Zonneland.”

              (‘Blikvangers’ Schoolkrant 1983)

   

  1983 – Op de vrijdagen 11, 13 en  25 maart : “Reuze Kaartavonden”

              Van SK Leest in het chalet aan de Zennebrug met 1 grote kip per tafel.

              Inleg 40 frank.

   

  1983 – Zaterdag 12 maart : Bezoek aan Mechelen met C.S.C.-S.V.V.-Leest

              In het kader van “Ken Uw stad” vervolgde de afdeling Leest de reeks bezoeken

              aan Mechelen met een wandeling door de IJzerenleen, Korenmarkt en zo naar de kerk

              van O.L.Vrouw-Over-De-Dijle.

              Zoals steeds met een ervaren stadsgids. Na de rondleiding bood gemeenteraadslid

              Jef Vloeberghen namens het bestuur een drink aan. 

   

  1983 – Zaterdag 12 maart : Carnavalbal van de Kon. Fanfare St.-Cecilia (foto’s)

              In zaal St.Cecilia met als speciale attractie de verkiezing van de ‘Minister van

              Groot-Leest’ 1983.

              Een 20-tal kandidaten dong als ET, als baby, eskimo,...naar de titel.

              De gemaskerden mochten gratis de zaal binnen en eveneens gratis deelnemen

              aan de tombola speciaal voor hen ingericht.

              ‘Minister’ werd Wendy Van Steen die  voor de gelegenheid was uitgedost als

              scheepskapitein. (DMW,17/3/1983 en HLN 9/3/83)

   

  1983 – Zondag 13 maart : K.A.J. Ontdek-uw-ster (foto)

              De Leestse parochiezaal was te klein om het massaal opgekomen jeugdige

              publiek te kunnen bevatten. Organisator was de Leestse Katholieke

              Arbeidersjeugd, met als voornaamste coördinator Dirk De Smet.

              Tien deelnemers dienden hun beste (muzikale) beentje voor te zetten voor

              niet alleen een paar honderd sympathisanten, maar tevens voor een heuse jury,

              bestaande uit Leen Verschueren, Jan De Decker, Mieke De Wachter en

              voorzitster Hilde Silverans.

              Marc Verschueren kwam als eerste uit de bus, tweede werd Pol Van Roy,

              derde Marc Keulemans en de Leestse groep “Onkruid” behaalde de vierde

              plaats.(DMW,17 maart 1983) 

   

  De K.A.J.

  In 1925 werd de KAJ gesticht.

  De geschiedenis van de KAJ (Katholieke Arbeidersjeugd) en haar vrouwelijke tak VKAJ hangt helemaal samen met die van de stichter, de charismatische Jozef Cardijn.

  Cardijn was in 1924 onderpastoor in Laken, toen hij vaststelde dat jonge arbeid(st)ers nauwelijks iets betekenden in het kapitalisme van die tijd. Tegelijkertijd rukte het antiklerikale socialisme op, waarvoor hij erg beducht was. Het begon met een studiekring voor jonge arbeidsters. Het initiatief sloeg aan en er kwam een hele beweging tot stand, gericht op betere werkomstandigheden en respect voor de jonge arbeiders.

  In de loop van de geschiedenis van deze beweging stonden afwisselend religieuze en sociale acties op de voorgrond.

  Tot in de jaren vijftig overheerste echter vooral de moreel-godsdienstige stroming. De kerkelijke overheid zag de KAJ niet graag de sociale toer opgaan. Dat kon immers ook politieke gevolgen hebben.

  In die jaren kende de KAJ een groeiend succes. Van 7.164 in 1928 ging het ledenaantal naar 20.997 in 1933. Op het einde van W.O.II waren er 30.000 leden.

  Nadien begon de koude oorlog. Vele mensen keerden zich af van het socialisme en de koningskwestie dreef de katholieken dichter bij elkaar. Ook de KAJ haalde daar profijt uit. Op de viering van 25 jaar KAJ waren 100.000 jongeren aanwezig.

  Meteen was echter het hoogtepunt bereikt.

  Ook voor deze vereniging waren de jaren 60 een keerpunt. Ook inhoudelijk.

  De arbeiders kozen voor maatschappelijke verandering van structuren en voor een klasseloze maatschappij. Dat veroorzaakte interne spanningen.

  De VKAJ haakte af en zes KAJ-verbonden gingen een eigen weg als kajottersbeweging, die dichter bij de traditionele koers wou blijven.

  De aanhang van de officiële KAJ smolt geleidelijk weg.

  Begin jaren 80 begon het ledenaantal echter weer aan te groeien.

  In 1985, bij het zestigjarig bestaan, telde de KAJ 9.000 betalende leden.

  De vernieuwing in organisatie en werking waren daar niet vreemd aan, evenals de crisis die meer jongeren in de kou liet staan.

  Sinds 1979 werden er ook inspanningen gedaan om de activiteiten te organiseren rond plaatselijke jeugdlokalen waar arbeidsjongeren elkaar konden ontmoeten in een ontspannen sfeer.

  (GvM, 16/4/1985,6/12/2004)

   

  -Alle gemaskerden. (Foto : ‘DMW)

  -De ‘gemaskerde’ rechts op de foto won de prijskamp. Later bleek de winnaar een winnares te zijn…

  -Wendy Van Steen : de ‘Minister van Groot-Leest 1983’.

  -Marc Verschueren, Laureaat van “Ontdek uw Ster” Leest. Hij ontving voor zijn prestatie de beker van de Mechelse Week. (Foto : DMW)

  19-03-2013 om 08:52 geschreven door Marcel Van Hoof

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!