Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kronieken van Leest
    bij Mechelen
    08-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    1991 – Vrijdag 27 september : K.V.L.V.-verzustering met Tisselt
    Algemene vergadering om 19 uur te Tisselt, lokaal ‘Parochiecentrum’ (Beekstraat).
    (PB, 19/9)

     

    1991 – 28 september : Aan alle jongeren tussen 14 en 18 jaar.
    Zoekt u een aangename sportkring, en houd u niet van voetbal, basketbal of volleybal, kom dan naar de handbal.
    Sedert drie jaar is er in de sporthal van Leest een handbal club.
    Wij zoeken jongere spelers om de toekomst van de club te vrijwaren.
    Indien jullie geinteresseerd bent, schrijf of telefoneer naar onse secretaris, Geens Guy, Ankerstraat 13 2800 Mechelen, Tel.015/21.81.73.
             Sportieve groeten
             Mechelse Handbal Klub – Lid van de Vlaamse Handbalvereniging. (folder)

     

    1991 – Zaterdag 28 september : Barbecue van de Stedelijke Basisschool
    Met medewerking van de Vriendenkring.

    Keuzemogelijkheden
    -Aperitief Porto of Sherry : 60 fr.
    -Schotel met forel : 250 fr.
    -Schotel met reuzensaté : 200 fr.
    -Schotel met twee pensen : 150 fr.
    -Hasseltse koffie : 100 fr.

    Kindermenu’s :
    -Schotel met kleine saté : 100 fr.
    -Schotel met witte pens : 80 fr.
    -Schotel met zwarte pens : 80 fr.

    Nagerecht :
    -Fruittaartje met koffie : 80 fr.
    -Astridje met koffie : 80 fr.
    -Ijs – Dame blanche : 80 fr.
    -Kinderijs : 30 fr.

    Alle vis- en vleesschotels werden geserveerd met brood, groenten en/of appelmoes.
    De opbrengst van deze activiteit ging naar het fonds voor bijkomende didactisch materiaal en voor de schoolreizen.
    (Folder)

     

     

    1991 – Oktobernummer “Toeters en Trompetten” : REDACTIONEEL
    “Een nieuw schooljaar is herbegonnen, de leerlingen worden weer het ritme van het schoolleven gewoon : eindelijk rust voor de ouders. Dat onze fanfare een zwaar jaar voor de boeg heeft is duidelijk : een nieuwe zaal, een muziekschool die veel inspanningen vergt, vele concerten, eventueel een paar wedstrijden… Om deze planning te verwezenlijken hebben we veel hulp nodig en…een goede verstandhouding.
    Zoals u wel zult gemerkt hebben, is de lay-out van onze T&T veranderd. Wij hopen dan ook het werk van Bart Lauwens evenwaardig voort te zetten. We moeten echter nog zoeken en uitproberen om een vaste en aantrekkelijke lay-out te verkrijgen. We staan open voor uw gezonde kritiek. Al wie wil meehelpen is meer dan welkom, want hulp hebben we nodig. Iemand die goed met een pen kan omgaan mag teksten naar ons sturen want teksten vinden altijd een plaatsje in ons tijdschrift. Ook andere zaken zoals tekeningen, kruiswoordraadsels, noem maar op, zijn welkom op ons adres.”

    Het adres van de periodiek die toen aan de 10de jaargang toe was : V. Verschueren, Elleboogstraat 36 Leest.
    De redactie bestond uit : Diane Lammens, Jef Lauwers, Tim Van Medegael en Doremifasol.
    De illustraties en de lay-out werden verzorgd door Dingo.
    Verantwoordelijke tekstverwerking : Diane Lammens en Tim Van Medegael.
    Druk : Pol Huybrechts.
    Verantwoordelijk uitgever : Van Medegael, Vinkstraat 21 Leest. 

    In hetzelfde verenigingsblad :
    -“Rik en Willem van Matilleke (Noot : Lauwens) spelen niet meer op hun koperinstrument, maar zijn overgeschakeld op slagwerk. Op die manier hebben we eindelijk terug een vaste sectie slagwerk. (Tim Van Medegael)”
    -“Luc Vertommen (onze onderchef) legde een exaam hafabra af in het Lemmensinstituut. Hij kon daarvoor op de medewerking van het harmonie-orkest van het Lemmensinstituut en op Brass Band Willebroek rekenen. Hij behaalde een mooie uitslag. (Tim Van Medegael)”

     

    1991 – Vrijdag 4 oktober : Mosselavond LRV Leest
    Van 18 tot 22 uur in de Chalet van VV Leest, achter de sporthal.
    Mosselen-Brood : 350 frank.
    Ook kindermenu aan 200 frank en alternatief fricassee van kip+brood: 250fr. (Folder)

     

    1991 – Zaterdag 5 oktober : K.V.G. reis
    Bezoek aan de Zeebrugse haven, nadien naar Dadizele voor een Gallo-Romeinse Avond.
    (folder)

     

    1991 – 5 oktober : Schepen deelde 13 “sleutels op de deur” uit.
    Schepen van onderwijs Bervoets overhandigde zaterdagavond , in zijn hoedanigheid van voorzitter van de gewestelijke maatschappij voor Mechelen en omstreken, symbolisch de voordeursleutels uit aan de betrokken kopers van de meest recente woonverwezenlijking. Ook de zaakvoerder van de gewestelijke maatschappij Jan Geens, was bij de officiële overhandiging betrokken.
    Na een korte toespraak werd in het klasje van de stedelijke basisschool van Leest het officiële gedeelte afgesloten met een receptie. Deze nieuwbouw werd verwezenlijkt te Leest, tussen Vinkstraat, Molenbeek en Roekstraat. In een eerste fase werden begin september 13 sociale woningen opgeleverd. Iets meer dan een jaar geleden werd gestart met de bouw van deze woningen waarvan er twee in de openbebouwing-vorm en de andere als halfopen werden gebouwd.
    Voorzitter Bervoets onderstreepte dat men sinds kort is afgestapt van het navolgen van de nationale meerjarenplanning in verband met de sociale woningbouw. Deze 13 woningen stammen van het nieuwe systeem, namelijk de uitvoering ervan gebeurt in eigen beheer.
    Sinds de oprichting van deze maatschappij in 1938 werder er iets meer dan 1.000 sociale koopwoningen gebouwd. Met deze eerste fase werd ook geopteerd voor een voetgangersvriendelijke omgeving. De auto werd totaal ondergeschikt gemaakt. Bewijzen hiervan zijn onder andere de aanplanting van bomen midden op de straat. Veiligheid, rust en groen primeren in deze woonwijk. Een volgende fase van nieuwe koopwoningen in Leest wordt opgenomen in het bouwprogramma 1992. Dit betekent in de praktijk dat men in 1993 zal bouwen en dat de nieuwe eigenaars vanaf ’94 hun nieuwe optrekje in gebruik zullen kunnen nemen. (GvA,8/10/91)

     

    1991 – 8 oktober – Het Laatste Nieuws : “Ontmoeting met haar idool". (Foto's onderaan)

     

               Prijswinnares “Vraag van 1 miljoen” ging champagne drinken met Eddy Merckx 

    Een kwis winnen op VTM en bij Merckx getrakteerd worden op champagne, het zal je maar overkomen. Het gebeurde met Renild Polfliet, die enkele weken geleden als eerste de “Kwis van 1 miljoen” won met als onderwerp Eddy Merckx.
    Veeleer toevallig was zij, door een vriend van haar man, bij de kwis terecht gekomen.
    “Ik kreeg plots het inschrijvingsformulier toegestuurd en toen ik bij de vraag kwam naar het onderwerp waarover ik ondervraagd wou worden heb ik zonder veel nadenken “Eddy Merckx” ingevuld”, vertelt Renild.
    “Pas later, toen ik uitgenodigd werd voor de preselecties, realiseerde ik mij wat dat allemaal inhield en was ik mij opeens bewust van het feit dat ik er misschien toch niet zoveel over wist. Bij het nalezen van verschillende werken over Merckx, boeken van mezelf maar ook uit de thuisbibliotheek van Guido Hellemans, vriend en gesprekspartner als het over wielrennen gaat, kwamen alle gegevens als in een film terug. Bij elke gebeurtenis herinnerde ik mij een situatie of een voorval, dat voor mij belangrijk geweest was en dat onverbrekelijk met koers en Merckx in verband stond.”
    Na de uitzending kwam er uiteraard veel reactie.
    “In een gezelschap met mannen moet ik mij sindsdien telkens opnieuw bewijzen. Iedereen denkt wel iets te weten over Merckx dat ik zeker niet zal weten maar dan zijn ze er toch naast. Ze kunnen het niet verkroppen, dat een vrouw zoiets presteert, en dan nog over een onderwerp dat een beetje voorbehouden is aan mannen”, aldus de winnares.
    Zelfs Eddy Merckx, die zijn bewondering niet onder stoelen of banken stak over de prestatie, kon het niet nalaten om Renild een vraag te stellen. Hij wou weten, met welke ploeg hij voor de eerste keer de Tour de France gewonnen had.
    Als twee oude bekenden werden herinneringen opgerakeld, feiten, voorvalletjes, met telkens het randverhaal van Renild uit haar eigen leven, dat met dat feit in verband stond. Van bij het begin van zijn carrière had ze een boon voor die knappe jonge renner, die op een bepaalde dag totaal onverwacht Jan Janssen klopte. Ze herinnert zich alles als de dag van vandaag.
    ”In 1969 had ik hem bijna van dichtbij gezien!” vertelt ze.
    “Voor de renners is het eerste criterium na de Tour, het criterium van Aalst, heel belangrijk. Ik was in verwachting en we zouden toch naar Aalst gaan om de renners te zien op het ereschavotje. We waren daar zeker een uur te vroeg en we stonden in dat gedrum voor het podium. De renners waren er bijna, toen alles zwart werd voor mijn ogen en ik mij nog net uit het gedrum kon bevrijden om een straat verder doodziek tegen een muurtje te gaan staan. Staf zei nog “Nee Renild, nu toch niet zeker, ze zijn er bijna” en toen ik terugkwam waren de renners al voorbij”.
    Die verkeken kans werd nu ruimschoots goedgemaakt want ze kreeg toch ruim een uur de tijd om honderduit te vertellen.
    Eddy Merckx van zijn kant was blij dat er zich nog eens een gelegenheid voordeed om een fles champagne te kraken.
    “De eerste aflevering heb ik niet gezien maar ik vond toch ook dat het niet gemakkelijk was”, aldus de wielerkampioen.
    “Er was er zelfs eentje bij waarop ik zelf verkeerd zou geantwoord hebben en dat was op de hoeveelste plaats ik eindigde in mijn laatste Ronde van Frankrijk. Er is toen wel iemand gediskwalificeerd, maar Renild zat toch direct juist. Dat er ook heel wat vrouwen in sport geïnteresseerd zijn, wist ik wel maar het blijft toch een opmerkelijke prestatie”.
    Eddy Merckx gebruikte dezelfde woorden als Renild bij ons eerste gesprek toen wij hem vroegen naar een slotindruk : “Iets dat men heeft meegemaakt, onthoudt men veel gemakkelijker, het is een deel van je jeugd geweest en dat blijft altijd bij”.
       Ann Devos”.

     

    Foto’s :
    -Een glas op een schitterende carrière. ‘Als Merckx dat niet had gedaan, had ik ook die kwis niet kunnen winnen’, zegt Renild Polfliet.
    -Renild klopte alle mannen in de sprint. (Foto’s : HLN)

     





    08-08-2014 om 15:55 geschreven door Marcel Van Hoof

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uit de programmabrochure van de
    Internationale Concertwedstrijd van St.Cecilia :
    de muzikale leiding van de Leestse fanfare.
    19de uitgave van het I.C.W. zie verderop.

     

     

     

     

     

     

    1991 – Leest 12 september :  Aankondiging Kwis V.V. Leest 

    Beste sportvrienden. 

    Op vrijdag 22 november organiseert het jeugdcomité van V.V. Leest haar derde kwisavond. Onze vorige kwisavond bleef beperkt tot onze eigen jeugdspelers. Nu willen wij iedereen de kans geven om aan deze kwis deel te nemen. De bedoeling is een kwis in te richten waaraan iedereen, volwassenen en jeugd, kan deelnemen.
    Daarom nodigen wij alle Leestse verenigingen, families, geburenkringen en straten uit om deel te nemen aan deze kwis. Ook kwisploegen, sympathiserende voetbalploegen en vriendenploegen van buiten de gemeente zijn van harte welkom. Men kan inschrijven met meerdere ploegen per vereniging.
    Maar ‘last but not least’ is dit een oproep tot onze jeugdspelers en hun ouders om samen met vrienden een ploeg te vormen. Ma en/of pa mogen best ook eens wat van ‘hun kunnen’ laten zien. Wedden dat zoonlief komt supporteren ?
    Zo draaien we de rollen voor éénmaal om.
    Enkele praktische inlichtingen :
    -wanneer ? vrijdag 22 november 1991 om 20.00 uur stipt.
    -Waar ? OMNIZAAL – LEEST.
    -De ploegen bestaan uit minimum 3 en maximum 5 personen.
    -Inschrijvingsgeld : 400 fr. per ploeg, te betalen bij inschrijving.
    -Onderwerpen : sport, actualiteit, muziek, aardrijkskunde, geschiedenis, film en T.V., het jaar 1991 e.a.
    -Inschrijven : voor 15 november bij volgende personen :
    -Erwin Andries, Heike 8 Hombeek.
    -Manuel Kerremans, Juniorslaan 30 Leest.
    -Dany Meeuws, Arendonkstraat 63 Mechelen.
    -Willy Slachmuylders, Vinkstraat 48 Leest.
    -Jan Van den Heuvel, Kleine Heide 5 Leest.
    Wij hopen op heelwat inschrijvingen en beloven U een aangename ontspanningsavond.
           Het Jeugdbestuur

     

    1991 – 15 september : Chiro ‘Overgangszondag’
    Om 14.15 u. “Ook ’nieuwkomers’ zijn van harte welkom om het ‘nieuwe’ chirojaar in te zetten en om speels elke zondagnamiddag te beleven.
    Lokalen en speelterrein in de omgeving van ‘Ons Parochiehuis’, op de Kouter.”
    (PB, 12/9)

     

    1991 – 20, 21 en 22 september : CECILIAFEESTEN en I.C.W. 
    “Onze vereniging nodigt U hartelijk uit op haar jaarlijkse CECILIAFEESTEN en de 19de INTERNATIONALE CONCERTWEDSTRIJD voor harmonieën en fanfares.
    Deze festiviteiten vinden plaats in de nieuwe OMNI-HAL en de SPORTHAL gelegen aan de Dorpstraat te Leest.
    De klemtoon valt met het duizendtal deelnemende muzikanten hoofdzakelijk op volkse muziek. De I.C.W. is reeds jaren een internationaal gebeuren. Tijdens de 19de uitgave begroeten wij korpsen uit Nederland en België.
    De 19de I.C.W. wordt georganiseerd door de Kon. Fanfare St.-Cecilia v.z.w. onder auspiciën van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Administratie en permanente Vorming, het Stadsbestuur van Mechelen, het Muziekverbond van België en Fedekam.
    Tevens verleent de B.R.T. haar medewerking.
    We danken de sponsors van deze concertwedstrijd en de vele vrijwillige medewerkers voor hun tomeloze inzet.
    Tijdens de uitvoering verwachten we van de toehoorders de nodige discipline.
    Hopelijk mogen wij U ook begroeten op één van de nevenactiviteiten.
    Veel luistergenot en een leuke tijd in Leest !
       De Voorzitter, Vic Verschueren.”

     

    De internationale Concertwedstrijd (I.C.W.) – Een brok geschiedenis.
    De I.C.W. 1991 van Mechelen-Leest is aan zijn 19de uitgave toe. Ze is stilaan uitgegroeid tot de grootste periodieke internationale muziekwedstrijd van België.
    Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan richtte men in mei 1949 een grote nationale muziekwedstrijd in, niet minder dan 30 korpsen die deelnamen.
    Vanaf 1959 werd, onder impuls van de Heer Pol Piessens, internationale contacten gezocht met buitenlandse organisaties en korpsen.
    In mei 1972 startte men definitief met de Ceciliafeesten en de I.C.W.
    Ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de Leestse fanfare traden 45 van de 117 inschrijvingen aan op de 4de internationale stapmars en showwedstrijd. De Britse, Nederlandse en Belgische korpsen lieten zich van hun beste kant zien. Het optreden van de showband ‘The Derby Serenades’ uit Groot Brittanië roept nu nog altijd prachtige herinneringen op.
    Door het groot enthousiasme en het aanwezige organisatietalent werd in mei 1975 voor het eerst het Europees Kampioenschap voor Brass-bands georganiseerd, zeven Britse bands, één Deense en één Belgische band werden gejureerd door gereputeerde muziekkenners als G. Follmann (B), G. Beckingham (GB), A. Haberling (ZW) en H. Van Lijnschoten (NL).
    Eind juni 1976 werden de Ceciliafeesten en de I.C.W. een voltreffer met het Europees Kampioenschap voor Harmonieën en Fanfares.
    Op 4 juni 1978 zorgde men weeral voor een primeur en werd het Belgisch Kampioenschap georganiseerd in samenwerking met het Muziekverbond van België.
    Een 25 korpsen traden op 24, 25 en 26 mei 1979 aan op de Jubileumwedstrijd.
    Het 80 jarig bestaan van de Leestse fanfare was een enorme meevaller. Vooral van Nederlandse zijde kregen de Belgische korpsen duchtig verweer.
    Stilaan kreeg de I.C.W. meer en meer internationale faam. Zelfs korpsen uit het Oostblok en Zuid Europa namen deel…
    Zie hier dan een overzicht van de algemene winnaars van de internationale wedstrijd van de voorbije jaren.

     

                                                                 ERE-LIJST van de I.C.W.

    Jaar-Aantal deeln.-Aantal buitenl.leden-Jury-Algemeen winnaar- %.           

    1972- 9 - 1 NL – G..Follmann            (B) - K.F. Concordia Tisselt - 96,5
                                 K.De Schrijver (B) 

    1974- 23 - 10 NL - G.Follmann(B) - K.F.Concordia Tisselt - 97,23
                       1 GB - K.De Schrijver(B)
                                   J.Moerenhout (B) 

    1975 – 7 - 1 S - G.Follmann(B) - Carlton Main Frickley Coliery – 94,89
                     5 GB- G.Beckingham (GB)           Band   
                               A.Haeberling (CH)
                               J.Van Lijnschoten (NL) 

    1976 -8 - 1 N -    G.Follmann (B) - K.J. Nut en Vermaak Bornem – 93,20
                   2 NL - M.Boekel (NL)
                               J.Moerenhout (B) 

    1977 – 11 - 1 D - J.P.Laro (NL) - Showdrumband Lyra – 95,37
                         1 GB - J.Segers (B)
                         1 NL - J.P.Leveugle (B)  

    1978 – 9 -       J.Moerenhout (B) - K.F.St.Cecilia Londerzeel - 97,00
                          A.Heldenberg (B)
                          Wanthier (B)
                          J. Segers (B) 

    1979 – 12 - 1 NL - J.Segers (B) - Fanf. St. Jozef – 92,36
                                   J.P.Laro (NL)
                                   Born (NL)
                                   J.P.Leveugle (B) 

    1980 – 21 - 2 NL - J.Segers (B) - Brass-Band Willebroek – 96,67
                                Vansdriessche(B)  
                                Waignein (B)           

    1981 – 9 - 2 NL - J. Segers (B) - K.F. De Vreugdegalm Heffen – 94,00
                                 A.Waignein (B)
                                 A.. Vandriessche(B)    

    1982 – 21 - 8 NL - J. Segers (B) - Nos Jungit Apollo, St.Oedenrode (NL) – 92,00
                                   H. Van Lijnschoten(NL)                        

    1983 – 17 - 7 NL - J. Segers (B) – Ostrava (CSSR) – 93,33
                               G. Follmann  
                       1 DK - J.P.Laro (NL)              

    1984 – 21 - 7 NL - J. Segers (B) - Fanf. St Cornelius, Schin-op-Geul (NL) – 91,00
                         1 I          -   J.P.Laro (NL)                                              

    1985 – 10 - 4 NL - J. Segers (B) - Fanf. St.Gertrudis (NL) – 92,33
                         1 I          -   J.P.Laro (NL)
                         1 CSSR -     J.Steutelings (B) 

    1986 – 20 - 7 NL - J. Segers (B) - Oude Harmonie, Eijsden (NL) – 94,16
                         1 I          -   J.P.Laro (NL)
                                   A.Vandriessche (B) 

    1987 – 17 - 10 NL - J. Segers (B) - Harm. St.Martinus, Herk De Stad – 95,33
                         1 I -     R. Cardon(B)
                                     J.Steutelings (B)                       

    1988 – 11 - 9 NL - J. Segers (B) - Kon. Oude Harmonie Eysden (NL) – 92,83
                         1 I -     J.P. Laro (NL)  
                                   K. De Wolf (B) 

    1989 – 16 - 7 NL - J. Segers (B) - Kon. Fanfare Moed en Volharding – 91,00
                     1 CSSR - J.P.Laro (NL) Heist-od/Berg
                                   K. De Wolf (B) 

    1990 – 9 - N NL - J. Segers (B)   - Fanf. Concordia, Ittervoort (NL) -94,16
                                 K. De Wolf (B)
                                 F. Violet (B)         

     

                                                     Juryleden van de I.C.W. 1991

    Jan SEGERS(B)
    Componist, diensthoofd muziekregie B.R.T., docent harmonie, fanfare en directie aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel, dirigent van het harmonieorkest van dezelfde instelling.

    Karel DE WOLF(B)
    Componist, dirigent, directeur en muziek-pedagoog aan het Lemmensinstituut te Leuven, losse medewerker van B.R.T. 1.

    Jan COBER (NL)
    Dirigent van meerdere orkesten in binnen- en buitenland; hoofdvakdocent aan de conservatoria van Utrecht, Tilburg en Maastricht, landelijk consulent voor de blaasverenigingen.
    (Uit de programmabrochure) 

    Voor de 19de maal bracht de K.F. Sint-Cecilia haar internationaal hooggewaardeerde concertwedstrijd. Op vrijdagavond waren de feesten geopend met een kaartavond en een Rodeo-Party voor de jongeren met een mechanische stier en de muzikale leiding van Power Limits.
    Zaterdag viel de publieke belangstelling tijdens het optreden van Danny en Conny Fabry zwaar tegen. Ondanks 400 in voorverkoop verkochte kaarten stuurden de meeste toeschouwers hun kat. Voor een 150-tal toeschouwers diende het showbizz-koppel hun optreden af te werken. Nadien werden de deuren van de bar-tropical geopend.
    Wat de wedstrijd betrof : bij de harmonieën behaalde de Harmonie Peer het hoogste percentage. De fanfare “Werkmanszonen” uit Riemst was diezelfde eer weggelegd. Die werden met 94,6 % ook algemeen winnaar.   

    In “T&T” van oktober ’91 verscheen een eerste evaluatie :
    “De 20ste (?) Ceciliafeesten zijn achter de rug. De verhuis van het parochiecomplex naar het sportcomplex bracht wat minder werk mee : geen dagenlange voorbereiding, geen glazen uitpakken noch spoelen, geen tent rechtzetten : daartegen hadden we een nieuwe concertzaal met ‘saloon’. Rood Kruis-afdeling en secretariaat en daarbij nog een deel van de sporthal en de ingerichte keuken.
    Vrijdagavond was het ‘de’ avond van de jeugd met een ‘rodeo party’ in de omnihal, sfeervol ingekleed en voorzien van een mechanische stier.
    In de sporthal vond de ‘grote kaartwedstrijd’ plaats. Het werd een geslaagde avond met heel veel kaarters en een reuze tombola.
    Zaterdagavond hadden we Danny & Conny Fabry uitgenodigd. Het werd een showavond in mineur.
    Het hoofddoel van de Ceciliafeesten blijft nog steeds de Internationale Concertwedstrijd. Dit jaar waren er 10 verenigingen ingeschreven. Allen zetten ze hun beste beentje voor. Hier volgt dan de uitslag :

    Harmonieën :
    1.Peer (B)                   93,5
    2.Sittard (NL)              92,66
    3.Schelle (B)               88,66
    4.Veldhoven (NL)        83,66
    5.Aubange (B)            80
    6.Budel (NL)               78

    Fanfares :
    1.Riemst (B)               94,16
    2.Holtum (NL)             92,16
    3.Neerbeek (NL)         91,33
    4.Hoensbroek (NL)     77,5.               

     

    08-08-2014 om 15:19 geschreven door Marcel Van Hoof

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    1991 – Zondag 11 augustus : Parochiefeesten
    Ten voordele van de verbouwingswerken der parochielokalen op de speelterreinen van de Vrije Basisschool.

    Programma :
    11 u. Eucharistieviering opgeluisterd door het zangkoor.
    12 – 14 u. barbecue
    14 u. werfbezoek per paardentram – kinderanimatie – springkasteel – ijsroom – taart – pannenkoeken – cafétaria.
    17 – 19 u. barbecue.
    Toegang vrij.
    (Folder van ‘Ons Parochiehuis’)

     

    1991 – 15 augustus : V.V. Leest en Tisselt tornooiwinnaars
    Net als vorig seizoen is VV Leest in haar eigen tornooi winnaar geworden van de beker Huysmans. Hiervoor moest het in de finale van de A-reeks gebuur SK bekampen en overwinnen. “Nochtans kwam de formatie van trainer Yvan Emmerechts het best uit de startblokken, maar faalde bij de afwerking. Bij VV bleek Peter De Brabandere een goede aanwinst en met twee doelpunten zette hij zijn team op weg naar de overwinning. Een tegentreffer van Steve De Lauw veranderde niets meer aan die situatie. Enkele gele kaarten en een uitsluiting ontsierden deze finale op het einde. Voor de derde plaats was Temse duidelijk sterker dan Katelijne.” (GvA 16/8)  
    In de B-reeks werd de beker in de wacht gesleept door Tissselt dat in de finale Muizen versloeg.

     

    1991 – 16 augustus – Gazet van Antwerpen : Leestse herberg gekraakt
    “Via het kelderraam drongen onbekenden binnen in herberg De Drij Gapers, Molenstraat 1 Leest. De geldlade en de speelautomaten werden opengebroken, maar hoeveel geld er juist verdween, is moeilijk te schatten. Ook sigaretten en wat klein gereedschap werden meegenomen.” (GvA)

     

    1991 – Zondag 18 augustus : K.F.St.-Cecilia gaf een optreden in Heist aan Zee.
    De Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Heist aan Zee hield op 17 en 18 augustus haar muziekfestival. De fanfare uit Leest verleende haar medewerking en trad die zondag op tussen 11 en 12 uur op het Heldenplein. In zaal ‘Ravelingen’ kregen de muzikanten een broodmaaltijd aangeboden. Nadien was iedereen vrij tot 18 uur.
    Ereleden betaalden voor de autobus en de maaltijd 400 fr.
    (Omzendbrief van 4/7)

     

    1991 – 21 augustus : Briljanten bruiloft (Foto onderaan)
    In de Geerhoek (nr.2) te Blaasveld vierde het echtpaar Charel Van Breedam en Stephanie Fierens hun 65-jarig huwelijksjubileum. Charel was geboren te Blaasveld op 17 januari 1903 en Stephanie te LEEST op 4 augustus 1905. Het echtpaar kreeg 2 zonen, 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

     

    1991 – Zondag 25 augustus : Eetdag KVG Zennevallei
    In zaal Piessens te Leest.
    Op het menu stond :
    Aperitief (porto) aan 60 fr.
    Voorgerecht : kaaskroketten aan 100 fr of toast heilbot aan 140 fr.
    Soep (tomatensoep met balletjes) aan 60 fr.
    Hoofdgerechten met frieten :
    Kalkoengebraad met ananas aan 350 frank.
    Steak poivre of steak natuur aan 350 frank.
    Halve kip natuur aan 300 fr.
    Nagerechten : koffie en gebak aan 80 frank of ijs met chocoladesaus aan 80 fr. (folder)

    Inschrijven kon bij :
    -Henriette Verschueren, Elleboogstraat 24.
    -Familie Van Roy – Verlinden, Kouter 55.
    -Lydia Verbruggen, Kouter 10
    -Johan Vandeputte, Vinkstraat 58.
    -Alice Segers, Juniorslaan 66.
    -Pastorie Hombeek.
    -Frans Ceuppens, Leliëndaalstraat 29 Hombeek.
    -Vik Michiels, Hombekerkouter 142 Hombeek.
    -Jan Jacobs, Fabiolalaan 27 Heffen.

     

    1991 – 25 augustus : Vevoc Viskampioenschap
    In de Mayersputten te Heindonk. (PB,22/8)

     

    1991 – Zaterdag 31 augustus : Doetsjé Rock in Sporthal van Leest
    Jeugdhuis Doetsjé uit Kapelle-op-den-Bos organiseerde voor de tweede maal Doetsjé Rock in de sporthal van Leest met optredens van The Pop Gun, Tröckener Kecks en Raymond van het Groenewoud. De kaarten kostten 350 fr. aan de kassa. (GvA, 30/8)

     

    1991 – 31 augustus : Jaarlijkse reis KWB naar Land van Herve.
    Programma : vertrek om 8 uur stipt op het dorpsplein te Leest.
    09.45 uur : aankomst te Blégny-Trembleur.
    10.00 uur : geleid bezoek door een oud mijnwerker aan een oude steenkoolmijn.
    12.30 uur : middagmaal te Blégny in het groepsrestaurant.
    14.30 uur : vertrek toeristisch treintje van Blégny tot Mortroux en terug.
    18.30 uur : avondmaal in het provinciaal domein “Nieuwenhove” bij St.-Truiden.
    23.30 uur : terugkeer Leest.
    Prijs : 1.000 fr per persoon (begrepen : busreis, bezoek steenkoolmijn, middagmaal, toeristisch treintje, gidsen, avondmaal en drinkgeld chauffeur) (folder KWB)

     

    1991 – September : Aanvang Nieuw Voetbalseizoen (Foto’s onderaan) 

    S.K. Leest
    Startte op 1 september het vierde seizoen in eerste provinciale. In de laatste twee kon een vooraanstaande rol opgeëist worden met telkens een plaats in de eindronde. In het tussenseizoen kozen enkele talentrijke middenvelders voor een andere club en daar dienden dus de nodige vervangers voor aangetrokken.
    Afdeling: eerste provinciale Antwerpen.
    Aantal jeugdploegen : 1.
    Voorzitter : Jean Van Dam. Secretaris : Jean Apers. Trainer : Yvan Emmerechts.
    Kern : Ben Hamou Manix, Boonen Guy, Claes Geert, Cleymans Johan, De Lauw Steve, De Smedt Raf, De Vos Johan, Engelen Peter, Geens Rudi, Goossens Chris, Lavaert Eddy, Lumuanganu Jean, Meul Manfred, Schiettecatte Rudi, Schillemans Peter, Selleslaghs Bart, Van Craen Dirk, Van den Bergh Tim, Van Goylen Chris, Van Mullem Pascal, Verbruggen Danny en Verreth Patrick. 

    V.V. Leest
    Mocht enkele jaren proeven van het nationaal voetbal maar kreeg na een belabberd seizoen opnieuw provinciaal voetbal op het menu.
    Van het team van vorig seizoen bleven maar een zestal titularissen behouden zodat de nieuwe trainer Julien Van den Broecke een zware opdracht meekreeg.
    Afdeling : eerste provinciale Antwerpen.
    Aantal jeugdploegen : 8.
    Voorzitter: August Emmeregs. Secretaris : Willy Slachmuylders.
    Trainer : Julien Van den Broecke. (was enkele seizoenen geleden ook bij VV aan de slag).
    Kern : Askraba Sini, Croes Frans, Debrabandere Peter, De Gendt Gordon,, Doms Luc, Hellemans Bart, Huys Paul, Kesteloot Max, Lauwers Stefan, Mossoux Michel, Muysoms Paul, Pepermans Yves, Rodrigo Guy, Rohart Jan, Spinnael Francis, Van Acoleyen Dirk, Verheyden Carl, Verstraeten Jesse en Willems Danny.

     

    Foto’s :
    -Stephanie Fierens reeds 65 jaar getrouwd met Charel Van Breedam.
    -Het team van SK Leest dat de nieuwe competitie inging.
    -De nieuwe ploeg van VV Leest.

     







    07-08-2014 om 10:07 geschreven door Marcel Van Hoof

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    1991 – Woensdag 26 juni : Met Ziekenzorg Leest naar Blaasveld’s Broek
    Gastheer : Hans Van Praet.

     

    1991 – 30 juni : Fietstocht KVG Zennevallei Fort van Liezele

    “…Dit jaar wordt het een ritje van meer dan 40 km. Begin maar alvast wat vitamientjes onder je tong te laten smelten want je zal ze nodig hebben. Om 12u30 stipt zetten we ons in Leest dorp recht op de pedalen richting Breendonk.
    Met een Duvel van de brouwerij Moortgat duwen we onze tocht definitief uit zijn startblokken. Van Breendonk, doorheen de bloemkoolvelden en langs de Molenbeek arriveren we rond 14u00 op het domein van het Fort van Liesele. Daar, midden het 18 ha groot recreatiedomein en wellicht verscholen achter het schuim van een koel glas bier, ontmoeten we onze autoridders.
    Lang kan deze bierpret niet duren want het tijdschema jaagt ons ongenadig verder doorheen de Wipheide en de Breutheide, langs het Lippelobos en het kasteel van Groenhoven tot aan Leireken station, het verste punt van de tocht. Daar kunnen we onze kuitkrampen verdoven met een aperitief maison en dat komt best uit want de honger zit al een tijdje te knagen.
    Toch nog doorbijten tot In Londerzeel en daar, zo rond 18u00, op de boerderij bij Mark en Hildegard D’Hertveld – D’Hollander steken we onze stramme benen onder de tafel totdat er geen kruimel meer overblijft.
    Terug ? Geen idee…maar het zou wel eens 21u00 kunnen zijn !

    Alles op een rijtje :
    -fietstocht 30 juni 1991
    -vertrek Leest dorp om 12u30
    -kosten : 100 fr.
    -auto’s verwacht aan ’t Fort van Liezele om 14u00 en aan Leireken Station om 16u00.
    Inschrijving bij Alice Segers of bij een bestuurslid.
    Groeten,
         KVG-Zennevallei.”

     

    1991 – 30 juni : Concert K.F. St.-Cecilia te Mechelen

     

    1991 – Zondag 1 juli : Start Vijfde Zenne-zoektocht

    Vanaf vandaag kunnen fietsers, wandelaars, natuur- en zoektochtliefhebbers er langs de Zenneboorden op uit trekken om deel te nemen aan de 5de Zennezoektocht. Deze tocht werd georganiseerd door de werkgroep “Benedenloop van de Zenne” een onderdeel van de vzw Uilenspiegel.

    “Zaterdag stelden de organisatoren van de werkgroep hun lustrumuitgave van de ‘Zenne-zuiver-water’-tocht uitgebreid voor in taverne Brughuis te Leest.
    De tocht voor jong en oud, individualist of groepszoeker start immers daar, in het schilderachtige decor van de Zennebrug. De formule kan uniek genoemd worden. Iedereen kan de hele zomer lang, zo dikwijls als gewenst, de tocht geheel of gedeeltelijk afwerken. Die tocht gaat over ongeveer 30 km in de omgeving van de Zenne, de Leuvense vaart, de Dijle, het Groot Begijnhof en het Vrijbroekpark.
    Voor het eerst kunnen liefhebbers in het Groot Begijnhof de fiets aan de kant laten staan en een recreatieve wandeling maken. Via de routebeschrijving en de te vinden foto’s worden de vragen ter plaatse opgelost. Eind september moeten de antwoordformulieren dan weer binnengebracht worden. Deze ontspannende en leerrijke onderneming geeft de deelnemers de kans om waardevolle prijzen te winnen uit een prijzenpot van 150.000 fr. die bijeengebracht werd door diverse sponsors.
    De uitreiking daarvan is voorzien medio december. Iedere deelnemer steunt op deze wijze de actie voor een ‘levende Zenne’. Vorig jaar werden er zo’n 1.000 deelnemingsformulieren uitgereikt.
    Aansluitend aan de voorstelling van de tocht zetten de organisatoren de talrijke tekenaars en kleurders in de bloemetjes. Er kwamen 500 inzendingen binnen die vermoedelijk aan milieuminister Kelchtermans zullen bezorgd worden. De laureaatjes uit de scholen van de Zenne-omgeving zijn Kristof Collier, Raf Hermans en Bart Smets uit Hombeek. Wim Van Cauwenbergh en Nathalie Huyghe uit Leest. Glenn Candries uit Battel en Ilke Huyghe uit Heffen. De speciale prijs van het milieucomité ging naar Dirk Cammaer uit Hombeek en ook Natalie Struyt uit Battel kreeg een extra vermelding.” (GvA, 1/7)

     

    1991 – Van 11 tot 21 juli : Bivak Chiromeisjes te Gooik
    De chirojongens gingen naar dezelfde plaats van 21 tot 31 juli.

     

    1991 – 12, 13 en 14 juli : LEEST-HEIDE KERMIS

    Ter gelegenheid van Leest-Heide Kermis prachtige 2-daagse kaarting “Boomke Wies” met voor 30.000 frank aan prijzen. Inleg : 100 frank. Per avond ook 2 kippen per tafel te winnen. Op zondag was er in de namiddag een “Zotte Fietskroegentocht” voor alle gekke rijwielen en vanaf 20.30 uur Discobar PIRREWIT.
    Ook op vrijdag 29 en zaterdag 20 juli werd een tweedaagse kaarting georganiseerd en op maandag 22 juli SUPER MOSSELEN met brood of frietten t.v.v. De Maryse boys. Telkens in café Duivenlokaal, Juniorslaan 74. (Folders)          

     

    1991 – Zaterdag 13 juli : Davidsfonds ééndagsreis “BOVEN GENT RIJST”

    ’s Morgens bezoek aan het “Kasteel van Laarne”, daarna bezoek aan de “Plantentuin” van de Gentse Rijksuniversiteit met gids. ’s Middags picknick in de Gentse binnenstad en nadien bezoek aan het Belfort, het Stadhuis en de Sint-Baafskathedraal. Later ook bezoek aan het “Campo Santo”, het Groot Begijnhof, het Volkskunde Museum en het “Patershol”. ’s Avonds werd halt gehouden aan het Donkmeer van Overmere Donk.
    Prijs : 590 fr per persoon.

     

    1991 – Zondag 21 juli : Te-Deum ter gelegenheid van de Nationale Feestdag.

    N.S.B. Leest stuurde (22 juni) volgend bericht aan haar leden : 

    “Wij hebben de eer U mee te delen dat op zondag 21 juli a.s. om 10 uur in de kerk van Sint-Niklaas te leest een TE-DEUM zal gezongen worden ter gelegenheid van de Nationale Feestdag.
    Wij verzoeken de gemeenteraadsleden, de oudstrijders, hun dames, de weduwen, hun familieleden en alle vaderlandslievende kameraden deel te nemen aan de kerkelijke plechtigheid. Ze worden vriendelijk verzocht zich rechtstreeks naar de kerk te begeven. ER ZIJN VOORBEHOUDEN PLAATSEN VOORZIEN IN DE KERK.
    Na de kerkelijke plechtigheid volgt een bloemenhulde aan het monument der gesneuvelden en overleden wapenbroeders.
    Deze gebeurtenis, vrienden oudstrijders, gemeenteraadsleden en weduwen moeten wij allen verenigd vieren en moet in de geschiedenis van onze vereniging een onuitwisbare datum blijven. Eretekens worden gedragen. De leden van de Nationale Strijdersbond afdeling Leest samen met de genodigden en hun dames worden vervolgens uitgenodigd om de receptie bij te wonen die zal plaats vinden na de bloemenhulde aan het monument.
    Met de beste groeten.
    NAMENS HET BESTUUR VAN DE NATIONALE STRIJDERSBOND AFD. LEEST.
    VEILLER G., Secretaris     VAN BEERSEL Eug., Voorzitter.”

     

    1991 – Zaterdag 27 juli : Reis KVG Zennevallei naar Haspengouw.

    “Beste KVG-vrienden.

    Op zaterdag 27 juli trekt KVG-Zennevallei trelt er weer op uit. Voor diegenen die er hun zomervakantie reeds hebben op zitten, wordt het een leuk nakomertje en wie nog op reis mag, kan zich alvast inrijden op onze tocht doorheen Haspengouw.
    Het wordt vroeg vertrekken en voor wie moeilijkheden heeft met het wakker worden voorzien we in Tienen een eerste koffieslurp. Daarna lessen we je nieuwgierigheid tijdens een kort bezoek aan de fruitveiling van St.Truiden.
    Het is trouwens op deze plaats dat men je zal inwijden in de geheimen van een culinair fruitmiddagmaal.
    Om de namiddagloomheid van je af te schudden gidsen we je doorheen de wonderen van de Haspengouwse natuur en één van die wonderen is zeker de koffie met vla van het Mariën klooster. En als je dan, moe van al dat zwerven, neerzinkt in een diepe fauteuil van het domein Oud België, dan is dat om het laatste stukje honger met belegde broodjes te verdrijven of om je dorst te blussen in een koel glas bier.
    Terugkomen doen we wel, maar wanneer…that’s the question !

    In ’t kort :
    Wat ? reis KVG Zennevallei
    Wanneer : 27 juli 1991
    Hoe laat ? vertrek 7u30 Hombeek kerk
                                   7u45 Leest kerk
                                   8u00 Heffen kerk
    Hoeveel ? 875 fr alles inbegrepen (kinderen krijgen 200 fr reductie)
    Groeten KVG-Zennevallei.” (Brief aan de leden)

     

    1991 – Zondag 28 juli : 3de Zennetochten te Leest
    (Folder ‘De Slak’)

     

    1991 – 29 juli : Muziekcursussen K.F. St.-Cecilia

    “Beste ouders, jongens en meisjes, Dames en Heren, 

    In navolging van onze vorige muziekcursussen start onze fanfare met het nieuwe schooljaar, een nieuwe cursus in muziekonderricht voor beginnelingen. Deze cursus is toegankelijk voor iedereen vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar.
    Waar : zaal Piessens, Dorpstraat 56 b, Leest.
    Wanneer : iedere zaterdag van 9 tot 10 uur.
    Programma : de eerste maanden theoretisch onderricht. Daarna wordt door de fanfare een instrument gratis ter beschikking gesteld voor het praktisch onderricht (vanaf april-mei 1992).Benodigdheden : alles wordt door de fanfare ter beschikking gesteld.
    Inschrijvingen : Jan De Decker, Dorpstraat 8 Leest, Yves De Wit of bij een bestuurslid.
    Volwassenen : indien we meer dan vijf belangstellenden ouder dan 16 jaar hebben, wordt door ons eveneens een nieuwe, aparte cursus ingericht.
    Iedereen is van harte welkom.
    Het bestuur.” (Brief)

     

    1991 – 30 juli – Gazet van Antwerpen : “Oud Mechelen” verwacht veel van Leliëndael 

               Opgravingen 13de eeuws Norbertinessenklooster gestart 

    De Archeologische Vereniging “Oud Mechelen” blijft niet bij de pakken zitten. Nadat zij begin dit jaar de opgravingen te Rumst succesvol heeft afgerond heeft de vereniging sinds een week haar tenten opgeslagen te Hombeek.
    Zoals de zaken er nu voorstaan, na één weekend graven, ziet het er naar uit dat ook hier belangrijke vondsten zullen tevoorschijn komen.
    (...)
    Op de grens van Hombeek en Leest, tegen de Zenne, lag eertijds (13de eeuw) het mooie kloostergebouw van Leliëndael.
    De zusters Norbertinessen leefden daar vele jaren gelukkig in hun gesloten gemeenschap.
    Binnen het domein, 4ha groot, beschikten de zusters over al het nodige om in hun levensonderhoud te voorzien. Boerderij, bakkerij, tot en met een brouwerij. Voor het geestelijk welzijn beschikten de zusters over een mooie kapel.
    (...)
    Tot nu toe bleef de nauwkeurige ligging van het klooster onbekend. Men wist natuurlijk wel van het bestaan af maar men vond geen enkel oud plan in de archieven terug.
    In het Caertboeck van Acoleyen (1712) zou men normaal het klooster (of ten minste de ruïnes) moeten terugvinden, maar om de één of andere reden werd de hoek Zenne Hombeek-Leest niet getekend.
    De werken die tussen 1895 en 1905 werden uitgevoerd om de loop van de Zenne recht te trekken, bemoeilijkten daarenboven de situering.
    De juiste loop van de oorspronkelijke Zenne is nergens exact te vinden. Toch was het de Zenne die de vorsers op het goede spoor zou zetten. Want in 1974 en later in 1982, werden bij werkzaamheden aan de Zennedijken, muurfunderingen gevonden.
    Een diepgaand onderzoek bleef toen uit. Alleen Frans Van den Heuvel nam toen initiatief en zette door. Hij wist enkele belangrijke stukken (aardewerk, vloertegels en bouwelementen) op te graven. Maar door omstandigheden, o.m. een gebrek aan preciese informatie over de ligging, dienden de werkzaamheden te worden stopgezet.

    De Archeologische Vereniging “Oud-Mechelen” heeft de laatste jaren een flinke reputatie opgebouwd. Enkele maanden geleden besloten zij op zoek te gaan naar het klooster Leliëndael. Na een grondige studie en een goede voorbereiding werd vorige week met de opgravingen begonnen. Enkele uren later had men al succes : een waterput met daarin mooi aardewerk. Een beloning voor de talrijke medewerkers en de zekerheid dat het verdwenen Norbertinessenklooster is gevonden.
    Vanuit de waterput vertrekken afvoersystemen en die zouden moeten leiden naar het kloostergebouw.(...)
    De kring, die de eigenaars en pachter van de grond zeer dankbaar is, spreekt nu al over “de belangrijkste opgraving die in Mechelen ooit is gebeurd”.
    (...)

     

    Foto’s :
    -In de 13de eeuw stond op het grondgebied Hombeek, op de grens met Leest, een Norbertinnenklooster zoals deze tekening toont. Na verschillende plunderingen verdween het zonder sporen na te laten. Daarin is nu verandering in gekomen. (GvA)
    -De leden van Oud-Mechelen hadden vrijwel onmiddellijk succes. (GvA)
    -De graafmachine had nog maar enkele meters graszoden verwijderd en men stootte op een goed bewaarde waterput met op de bodem enkele waardevolle kruiken. (GvA)

     







    06-08-2014 om 21:10 geschreven door Marcel Van Hoof

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    1991 – Juni : Examens leerlingen K.F.St.-Cecilia

    “Onze leerlingen legden in juni examen instrument af in de academie Willebroek. Hier volgen de uitslagen :
    70 tot 80% :
    Vloeberg Sandra, Verbeeck Stefan, Gobien Angélique, Van Laenen Ivan, Van Medegael Ann, Verschueren Katrien, Jespers Jo.
    80 tot 90% :
    De Rooster Tom, Peeters Gunter, Lamberts Kathleen, Peeters Ilse, Verschueren Jurgen, Lamberts Veerle, Peters Lien, Peters Jan. 

    De leerlingen van Frans Violet behaalden de volgende uitslagen : Van Medegael Vera (cornet) 80%, De Wit Yves (bas sib) 86%, Van Medegael Tim (bastromb) 93%. 

    De muziekschool van onze fanfare
    Er wordt hard gewerkt om jong bloed in onze fanfare te pompen. Het is nu het derde jaar dat we deze inspanningen leveren en we mogen met fierheid zeggen dat een 40-tal leerlingen lessen volgen, waaronder een paar overgegaan zijn naar een muziekschool. Deze leerlingen vormen een jeugdfanfare om alle basistechnieken van een muziekensemble aan te leren. De resultaten zullen ten gepasten tijde te horen zijn onder de vorm van een concert(en), maar dat zal uitgebreid besproken worden in een volgende uitgave van T&T.
    Dit jaar hopen we van start te gaan met een muziekcursus voor volwassenen. Iedereen die geïnteresseerd is om op een ontspannen, ludieke en toch professionele manier kennis te maken met de geheimen van de fanfaremuziek, is hartelijk welkom. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen bij de bestuursleden.” (“T&T”, oktober ‘91) 

    In “T&T” van januari ’92 verscheen nog een correctie :

    “Gerhard Gieselink 88%, (hogere graad A, oude structuur). Dat Gerhard (zie foto onderaan) een van onze uitblinkers is van onze jeugd- en onze grote fanfare blijkt wel degelijk, want samen met Gunter & Ilse Peeters heeft hij meegedaan aan het solisten tornooi voor jongeren-senioren-kleine ensembles, georganiseerd door het Muziekverbond van België (20 oktober 1991). Ze behaalden volgende resultaten :

    Lagere afdeling :
    Ilse Peeters – alto 71%. Sonatine – Clemanti. Stuart Johnson, bew. Luc Vertommen.

    Middelbare afdeling :
    Gerhard Gieselink– bariton 89%. Concertino – André Waignein.
    Gunter Peeters – cornet 84%. Conversation for cornet, Clare Grundman.

    Al diegenen die meer dan 85% behaalden mochten meedoen aan de nationale wedstrijd. Gerhard mocht dus meedingen aan het nationaal kampioenschap dat doorging te Heist-op-den-Berg. Hij behaalde er de eerste prijs met 90% nog wel. Een dikke proficiat voor onze Gerhard en onze Peeterkens.”

     

    1991 – 1 juni – Gazet van Antwerpen : Georges Herregods weg uit Zennegemeente. 

                                                 Uit het oog maar niet uit het hart.

    “Priester Georges Herregods heeft Leest officieel verlaten. Wellicht blijft de aalmoezenier met hart en ziel verknocht aan de Zennegemeente. Het omgekeerde geldt ook, want tijdens de jongste ‘Posse Leest’ zette het Davidsfonds hem nog eens in de bloemetjes met een eigen retrospectieve.

    Georges Herregods was hoofdaalmoezenier van de Belgische strijdkrachten in Duitsland. Sinds kort is hij echter op rust gesteld. Herregods behoort tot de generatie van priesters uit de ‘grote’ jaren. Samen met hem kwamen er in 1950, 59 nieuwe priesters bij in het bisdom Gent. Een deel van hen werd tijdens de oorlog, na hun humaniora, opgeëist door de bezetter.
    Georges kon hieraan ontsnappen door als arbeider te gaan werken in een weverij.
    ‘Dat jaar tussen de arbeiders gaf mij een andere kijk op de realiteit’, zegt hij. ‘Ik behoor tot de generatie priesters die toen al half in de conciliaire vernieuwing stonden, nog voor Vaticanum II. Vanuit onze ervaring hadden we een ander beeld van de figuur van de priester”.

    Na zijn wijding werd priester Herregods leraar aan de hogere landbouwschool en aan het college van Oudenaarde. In ’57 startte hij zijn loopbaan als aalmoezenier in Siegen, in Duitsland. ‘Ik heb toen veel aan Milac-werk kunnen doen omdat de jongens in die tijd echt aan hun lot overgelaten werden.’

    Drie jaar later ging Georges als aalmoezenier mee naar Katanga, waar hij tijdens de onlusten getuige was van de moord op twee mensen. Via een aalmoezenierspost in Mechelen, en zijn terugkeer naar Siegen, werd hij begin ’70 aangesteld in Peutie. Ondertussen verbleef hij in Leest, waar hij een tiental jaar woonde en waar hij dicht naar de mensen groeide. Hij werd een echte Leestenaar. In ’83 verkoos de opperaalmoezenier echter om Georges terug naar Duitsland te sturen om er het hoofdaalmoezenierschap op zich te nemen. Deze taak loopt momenteel naar zijn einde, maar Georges blijft als priester actief in zijn gemeentestreek Elst. Tijdens zijn loopbaan ontpopte de aalmoezenier zich als een volleerd kunstenaar, die ettelijke uren op de banken van diverse kunstscholen zat. ‘Als kind tekende ik de achterkanten van affiches vol met stripverhalen. Dat was in het café van mijn grootmoeder, in Brakel. Ik heb lang geaarzeld of ik les zou volgen aan het Sint-Lucasinstituut, me zou aanmelden voor militaire dienst, of naar het seminarie zou gaan. Ik koos voor het laatste, maar had het geluk dat ik ook met de andere twee kon kennis maken.’

    Georges, die zichzelf een selfmade man noemt, liet geen gelegenheid voorbij gaan om zich op artiestiek vlak te vervolmaken. Van ’51 tot ’56 volgde hij les bij Gerard Hermans, aan het Sint-Lucasinstituut in Gent, waar hij zich bekwaamde in etsen en schilderen. Nadat hij naar Siegen was gestuurd volgde hij er een jaar les in schilderen bij de abstracte schilder Meyer-Lippe en daarna bij Willy Schulz. Schulz kreeg zelf zijn opleiding van de wereldbefaamde Oostenrijkse, later Britse, Kokoschka. Naar hem is trouwens een bekende schilderprijs genaamd.
    Zijn later verblijf in Köln gaf Georges de gelegenheid om drie jaar cursus te volgen bij Wolfgang Guntermann, in de privéschool ‘Kölner Schule für Malerei’.
    Priester Herregods’ werk is volks. Op al zijn schilderijen en keramieken komen mensen voor. De werken zijn expressief en overgoten met humor. Herregods is trouwens opgegroeid in de tijd van het expressionisme en hij heeft zich daar nooit echt van los gemaakt. Tal van zijn kunstwerken verraden ook zijn religieus engagement. Zo zet hij graag kruisen en Christusfiguren neer. ‘Het Koor van Herzoegenrath’ bestempelt de priester zelf als één van zijn beste werken.

    Als we vele Leestenaars, die hem allen een warm hart toedragen, mogen geloven, is het afscheid van Georges niet definitief. De aalmoezenier zal immers ongetwijfeld nog vaak naar de Zennestreek terugkeren. Een prettig ‘tot ziens’ dus, in plaats van ‘vaarwel’.”

     

    1991 – Zaterdag 1 juni : Zitdag Minister Van den Brande in de Sporthal van Leest
    Van 10 tot 12 uur. (PB, 23/5)

     

    1991 – Zondag 2 juni : Schoolfeest Vrije Basisschool
    In de namiddag in de Sporthal van Leest. (PB, 30/5)

     

    1991 – 2 juni : Fietstocht en Barbecue
    Organisatie van SP Brusselsesteenweg/Half-Galg & SP Leest. Afstand 35 km. Samenkomst om 10u45 aan de Dorpplaats te Leest en om 11 uur aan de ingang van het Mechelse Vrijbroekpark. Vanaf 16 uur was er in het Chalet van SK Leest barbecue. (Folder)

     

    1991 – Zaterdag 15 juni : Vervanging oude kerkstoelen
    Die dag werd een flink aantal oude kerkstoelen in de kerk vervangen door nieuwe “zitstoelen”. Geïnteresseerden konden de oude stoelen aankopen. (PB,6/6)

     

    1991 – 15 juni : Viering pater-pastoor Van Aken
    Voor 25 jaar parochiewerk werden de pater-pastoor en zijn zuster Maria gevierd. Na de eucharistieviering van 18 uur werd er een heildronk aangeboden op de speelplaats van de Vrije Basisschool.

    25 jaar Parochieleven in Leest
    “Pater-Pastoor en zijn zus Maria, willen samen met de Leestse parochianen, de familie en vrienden, de Heer danken voor 25 jaar parochiewerk. Zij nodigen U hierbij uit, om samen met hen, eucharistie te vieren op zaterdag 15 juni om 18 uur. Daarna zal een heildronk aangeboden worden aan al de aanwezigen, op de speelplaats van de Vrije Basisschool. Uw offergave in de H. Mis is een bijdrage, om vanwege de parochiegemeenschap een geschenk aan te bieden voor de Kerk. We wensen pater-pastoor en zijn zus Maria, nog vele jaren in ons midden. Ook gedenken wij E.H. Pastoor Frans Lornoy, die bijna 25 jaar in ons midden heeft gewerkt en die nu vanuit de hemel onze voorspreker is voor heel de parochie.”
    (PB, 6/6)

     

    1991 – 16 juni : Eetdag Sportvrienden SP Leest
    In de Chalet van SK Leest.

    Inschrijvingen bij één van volgende bestuursleden :
    Nuytkens Daniel, Dorpstraat 44.
    Vloeberghen Jozef, Ten Moortele 5.
    De Borger Ivan, Vinkstraat 32.
    De Bondt Mariette, Dorpstraat 78.
    Robijns Lydia, Kleine Heide 48.
    Vloeberghen Tinneke, Kouter 91.
    Van Neck Celest, Electriciteitsstraat 27 bus 203 Mechelen.
    Verhoeven Herman, Juniorslaan 59.
    De Borger Gerard, Vinkstraat 32.
    Verschaeren Malvine, Electriciteitsstraat 27 bus 203 Mechelen.
    Van Damme Jozef, Juniorslaan 61.
    De Bleser Armand, Dorpstraat 78.
    De Haes Freddy, Juniorslaan 101. (Folder)

     

    1991 – Vrijdag 21 juni : Midsummernightparty in ‘Den Rooselaer’.
    In taverne “Den Rooselaer”, Dorpsplein 24 Leest. –Open terras –
    “Sangria bolero – Barbecue met exotische salade – 1 glas wijn – om 24.00 uur Midsummernightcoctail.
    Muziek : D.J. Louis v Leest. Prijs 650 frank.” (folder)

     

    Bijgevoegd :
    -Gerhard Gieselink. (Foto : verzameling familie Lauwens-Piessens)
    -De affiche van de ‘Midsummernightparty’ in ‘Den Rooselaer’.

     





    06-08-2014 om 15:06 geschreven door Marcel Van Hoof

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    1991 – Zondag 19 mei : Optreden van de Leestse fanfare in Wiekevorst

    Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de K. Fanfare Sint Jansvrienden uit Wiekevorst, verzorgde de K.Fanfare St.-Cecilia Leest een concert dat doorging in de sporthal ‘De Wimpel’ in Wiekevorst. (Omzendbrief van 10/5)

     

    1991 – 19 en 20 mei : Dag zonder koken en...afwas – Eetdagen van S.K. Leest

    In de Chalet aan de Zennebrug, vanaf 16 u. beide dagen doorlopend.

    Keuzemogelijkheden :
    Aperitief SK Leest (70 fr.), voorgerecht kaaskroketten (80) of tomaat met garnaal (140), soep : bouillon verse groenten (70), steak au poivre & frietten (325), steak nature of steak met champignons & frietten (325), ½ kip natuur & frietten (200), nagerecht : ijskreem met aardbeien en slagroom (80), afzakkertje : Hasseltse koffie (100), kindermenu’s : mini kip frietten (100), mini steak frietten (165).
    Dranken (bieren-frisdranken-witte en rode wijn – koffie) ter plaatse te bestellen.
    Inschrijven kon bij volgende bestuursleden :
    Ludo Verschuren, Jozef Van der Elst, André Van den Heuvel, Herman Verhoeven, Willy Verschuren, Francis Van Heck, Julien Piessens, Jean Apers, Jan Scheers, Jean Van Dam, Luc Van Achter en M. Van Bosstraeten. (Folder)

     

    1991 – Zondag 26 mei : Gezinswandeling

    L.G. en K.V.L.V. organiseerden een gezinswandeling in Brakel. (PB, 23/5)

     

    1991 – Zondag 26 mei : K.Fanfare St.-Cecilia Leest trad op in het Vrijbroekpark.

    N.a.v. de ‘Open Parkdagen in Vlaanderen’ gaf de fanfare uit Leest een optreden in het Provinciaal Domein Vrijbroekpark te Mechelen. Dit tussen 16 en 18 uur.
    (Omzendbrief van 10/5/91)

     

    1991 – 31 mei : Overlijden van Juliaan Alfons ‘Zjein van de Sjeit’ Geerts (Foto’s onderaan)

    Juliaan Geerts werd te Leest geboren op 29 augustus 1898. Hij was gehuwd met Alida Jacobs (°Leest 23/7/1897, +St.Niklaas 8/12/1963) en schoonvader van fanfaresecretaris en de latere burgemeester August Lauwers.
    Juliaan Geerts was uitbater van café ‘Stadion’ aan de Kleine Heide. Eveneens was hij handelaar in steenkool, plantaardappelen en meststoffen.
    Tot zolang zijn lichamelijke conditie het maar enigszins toeliet ging hij met de fanfare mee naar alle concertuitvoeringen. Sterker nog : hij kwam zelfs wekelijks naar de repetitie en ging dan samen met Louis De Croes, Emerance Van den Heuvel en Louis Verschuren in de repetitiezaal luisteren. Hij bleef de hele repetitie lang gezellig zitten en dronk af en toe een pintje bier. Hij was onafscheidelijk verbonden met zijn pijp.
    Zijn café was destijds het lokaal van de duivenmaatschappij en ook hij was een fervent duivenliefhebber. Zijn café was ook ooit de stamplaats van de vermaarde voetbalploeg FC Leest, die vooral actief was omstreeks 1940.
    Juliaan Geerts was een bijzonder graag geziene figuur in de fanfare en ook daarbuiten. Wie als jongeling in zijn café één of andere boodschap kwam overbrengen, kreeg gegarandeerd een stuk chocolade. Hij bekeek het leven op een Bourgondische manier en genoot er met volle teugen van. Hij begreep maar niet dat zijn leeftijdgenoten en al wie jonger was dan hijzelf zo vroeg overleden ondanks hun gezegende leeftijd. Hij zei dan : ‘Hoe is het mogelijk dat het nu al met hem is afgelopen…!’
    (‘Leest in Feest’, Stan Gobien)

    Naast Ere-lid van de Kon. Fanfare Sint-Cecilia Leest, was Juliaan Geerts ook weggevoerde 1914 -1918 en lid van de Oud-Strijdersbond.

    “Va,
    gij stelde geen hoge betrachtingen in het leven.
    Tevreden met het lief en leed dat u was beschreven.
    Steeds eenvoudig maar met een klaar verstand
    hield ge ons allen samen in familieverband.
    Uw werklust, uw vriendschap en uw zachtmoedigheid,
    die zullen u vergezellen naar de eeuwigheid.
    Verenigingen allerhande die trokken u aan,
    ’t was een brokje leven
    naast ’t dagelijks bestaan.
    De zin van ’t muzikale leven,
    het maakte u zo blij
    bij elk optreden van Sint-Cecilia uw maatschappij.
    Soms spannend, dan weer vredig, zo was ’t hier in Leest,
    maar het was uw wereld in ’t hart en in de geest.
    Ook als duivenliefhebber waart gij steeds paraat,
    ’t bracht mensen weer samen, ’t bracht leven in ’t straat.
    In uw handel en wandel waart ge zo spontaan,
    gij en uw echtgenote 36 jaar achter de tapkast gestaan.
    Ge hield van dit leven, de mens, de natuur,
    soms stil zitten mijmeren samen met een gebuur.
    Zo gingen de uren, de dagen voorbij,
    maar toen kwam een dag, ’t was de laatste van mei. 

    Beste familie, dank voor de goede zorgen en genegenheid die ik van u mocht ontvangen.
    Beste Lydia, dank zij u heb ik mijn laatste levensjaren gelukkig in mijn vertrouwde huis kunnen sluiten. Vaarwel, eens zien we elkaar weer, allen verenigd bij de Heer.”
    (Uit zijn gedachtenisprentje)

     

    1991- Zomer : Begin van de werken aan de café-zaal St.-Cecilia

    In december 1987 besloot de Leestse fanfare uit te wijken naar een ander lokaal omdat de materiële toestand van de zaal in de Dorpstraat er lamentabel begon uit te zien. Wanneer er gerepeteerd werd op een regendag, moest er een plekje gezocht worden waar het niet doorregende en Erevoorzitter Frans Piessens jr. stelde toen zijn ‘zaal’, de vroegere schoenenfabriek achter de huizenrij aan de Dorpstraat (‘de root’) ter beschikking van de fanfare. Met de nieuwe locatie had de fanfare een echt clubhuis gevonden en de ruimte was voldoende om er de restaurantdagen, het jaarlijkse ledenfeest en zelfs het Palmzondagconcert te organiseren.

    In 1990 begonnen er bij sommige fanfareleden stemmen op te gaan dat het toch niet zo interessant was dat de vereniging gebonden was voor onderdak aan één bepaalde persoon of familie en zij stelden voor om het vroegere lokaal te renoveren. Voor erevoorzitter Frans Piessens was dat geen probleem want zijn gezin begon na een aantal jaren maar pas te ondervinden dat de druk op hun privéleven door de fanfare boven de aanvaardbare grenzen was gestegen.
    Met de eigenaars van café-zaal ‘St.-Cecilia’ werd overeengekomen dat de vereniging zelf het vroegere fanfarelokaal zou herstellen en uitbaten. Met man en macht werd, in de zomer van ’91, gewerkt om het café en de zaal aan de Dorpstraat 6 in orde te krijgen. De accommodatie was ruim vijf jaar niet meer voor het publiek opengesteld geweest en er werd door de fanfare flink geïnvesteerd om het geheel terug op te lappen. Vera Van Medegael tekende de plannen. Door deze drukke werkzaamheden die werden gecoördineerd door penningmeester-muzikant Yves De Wit en door feestleider Jef Lauwers stond alles wat met de fanfare te maken had in het teken van de terugkeer naar het oude, vertrouwde lokaal. Bestuursleden, muzikanten en ereleden met ‘handen aan het lijf’ werkten gedurende maanden na hun dagtaak en tijdens de weekeinden aan de wederopbouw van de zaal.
    Al wat mogelijk was, om niet te zeggen alles, werd met eigen handen gedaan. Na afloop van de werkzaamheden waren de Cecilianen bijzonder fier over het gepresteerde werk. En terecht !

    Volgende herstellings- en renovatiewerken werden aan het fanfarelokaal uitgevoerd : het dak werd hersteld en er werden nieuwe sanitaire voorzieningen geïnstalleerd. Nieuwe vloeren werden geplaatst. Er werden volledig nieuwe elektriciteitsleidingern aangelegd. Er werd een nieuwe keuken geïnstalleerd, nieuwe muren en togen gemetseld, stukadoors- en schilderwerken uitgevoerd en centrale verwarming aangelegd. Daarbij werden de nodige maatregelen getroffen opdat de zaal in orde zou zijn met de wettelijke veiligheidsmaatregelen.
    Het jaarlijks ledenfeest had in 1991 terug plaats in de zaal ‘St.-Cecilia’. Iedere Ceciliaan was tevreden en vol bewondering voor het gepresteerde werk. Vanaf dan werd het vroegere lokaal terug het centrum van het fanfareleven.
    Aangezien het café en de zaal elke vrijdagavond werden gebruikt voor de repetities en op de vaste fanfarefeestelijkheden en festijnen, waren er heel wat dagen waarop het fanfarecomplex niet werd gebruikt. De vereniging besloot daarom het gebouw te verhuren, in de eerste plaats aan leden van de vereniging die er feesten wilden organiseren. Later werd deze kans ook geboden aan Leestse verenigingen en aan alle Leestenaars.
    (‘Leest in Feest’, Stan Gobien)

     

    Nieuwe zaal St.-Cecilia (“T&T, oktober ’91)

    “Er wordt volop gewerkt om de zaal St.-Cecilia vlakbij het dorp te renoveren. Elk weekend wordt er gewerkt van zaterdagmorgen 09.00 uur tot zondagavond 17.00 uur. Allerlei veranderingen werden gepland : muren uitbreken, nieuw sanitair voorzien, een stuk dak herleggen, nieuwe vloer in de zaal leggen, vals plafond herspuiten in de zaal, vals plafond aanleggen in het café, nieuw afvoerkanaal voor de toiletten en keuken graven, nieuw elektriciteitsnet aanleggen, nieuwe keuken installeren…Dit alles hoopt men af te krijgen voor de teerfeesten. Er is dan ook heel hard gewerkt want alle afbraak is al gedaan, het vals plafond in het café is af, alle nieuwe muren staan er, het afvoerkanaal voor de w.c.’s en keuken is gelegd, het elektriciteitsnetwerk in het café is bijna af, de ruwbouw van de toiletten is voltooid, er is een nieuw stuk dak gelegd, de vloer van de zaal is bijna gelegd en…
    Maar de teerfeesten naderen met rasse schreden en het einde van de werkzaamheden is nog niet in ’t zicht. Dus iedereen die vrij heeft in het weekend wordt verzocht de handen uit de mouwen te teken. Iedereen is welkom, groot en klein, oud en jong.”

     

    Foto ‘s :
    -Tweemaal Juliaan Geerts.
    -Enkele sfeerfoto’s van de werken aan café-zaal St.-Cecilia.
    (Foto’s : Familie Lauwens-Piessens)











    04-08-2014 om 12:28 geschreven door Marcel Van Hoof

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!