Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kronieken van Leest
    bij Mechelen
    05-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    1972 – 9 januari : Traditioneel familiefeest Chiroxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

                “Deze vreugdedag werd ingezet met een H. Eucharistieviering.

                Hierin werd door de lektor de zin en de betekenis van ons

                Hedendaags jeugdverenigingsleven nader belicht.

                Even na 14 u begon het eigenlijke familiefeest. Wat is de Chiro ?

                Wat heeft zij te bieden ? Met welke moeilijkheden heeft zij te kampen ?

                Welke zijn haar eisen, wensen voor de toekomst…?

                Een duidelijk antwoord werd hierop gegeven tijdens een korte, maar

                snedige inleiding.

                Hierna gaven de drie jongste afdelingen wat ten beste voor het publiek in de zaal.

                Dans en humoristische stukjes wisselden af met leutige liedjes en

                krachtpatserij. Kortom elk liet zien wat hij kon.

                Een smakelijk etentje aan de gezellige koffietafel bracht de gepaste stemming

                er helemaal in. Nadien kreeg men de gelegenheid om de verschillende

                afdelingshoeken te bewonderen. Een kort filmpje ging de conzonissima vooraf.

                Een heleboel kandidaten maakten het de jury niet makkelijker.

                Al volksdanend besloten we deze gezellige namiddag.

                De leiding en de Proost dankten iedereen die aanwezig was en hierdoor voor

                de steun en sympathie zorgde.” (DB, februari 1972)

     

    1972 – 21 januari : Gazet van Mechelen :

     

                Goud voor Rust Roest te Leest

    “Vorige week gingen we even praten met de heer Alfons Hellemans, te Leest en omliggen beter gekend als meester Hellemans, naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de plaatselijke toneelkring “Rust Roest”.

    Terwijl wij samen grasduinden in vergeelde en naar ouderdom ruikende programmabrochures en mat glimlachende foto’s bekeken, vertelde onze sympathieke gastheer ons een heleboel wetenswaardigheden over de 50 jaar toneelaktiviteit van “Rust Roest”.

    Op zondag 23 januari a.s. viert “Rust Roest” zijn gouden toneeljubileum met de opvoering van “Het Huis op de Rots”, een dedectievespel door G. Batson, in regie van Alfons Hellemans.

    Gouden Jubileum

    Eind 1921 werd “Rust Roest” gesticht als onderafdeling van de fanfare “Arbeid Adelt”.

    Van de 10 stichters zijn er nog 4 in leven, nl. Jef Van Hoof, Frans Selleslagh, Jaak Publie en Alfons Hellemans. Aleen de laatste twee wonen nog te Leest en zijn nog actief in “Rust Roest”.

    In februari 1922 volgde dan het eerste optreden in de zaal van Th. Van den Heuvel, onder leiding van Jan Steenackers uit Kapelle-op-den-Bos.

    In 1925 werd Alfons Hellemans regisseur en van 1927 af speelde “Rust Roest” in zaal “De Rozelaar” bij de heer Th. Teughels.

    In akkoord met fanfare “Arbeid Adelt” werd “Rust Roest” in 1931 een zelfstandig toneelgild, hoewel de fanfare de toneelopvoeringen soms nog muzikaal bleef opluisteren.

    Op dit ogenblik telt “Rust Roest” een twintigtal leden, waaronder 8 actieve toneelbeoefenaars, nl. 3 dames en 5 heren.

    De heer Alfons Hellemans is nog steeds regisseur, acteur, grimeur, decorontwerper en realisator en zowat duivel-doet-al.

    In 50 jaar

    In 50 jaar was de oogst van “Rust Roest” biezonder rijk : twee toneelspelen per jaar of ruim over de honderd opvoeringen, ook buiten Leest.

    Drama’s, blijspelen, operetten, passiespelen, kluchten en mysteriespelen vormden het veelzijdig repertorium van “Rust Roest”.

    Successen waren ontegensprekelijk “Waar de Ster bleef stille staan” (Felix Timmermans), een kerstspel dat in de dertiger jaren een 10-tal opvoeringen kende en een buitengewone meevaller werd.

    Verder ook het legendespel “Marieke van Nijmegen” dat in een moderne bewerking viermaal te Leest, tweemaal te Zemst-Laar en éénmaal te Reet volle zalen lokte.

    In het blijspelgenre kenden “De Wonderdoktoor” (J. Janssen) en de operette “De Filosoof van Hagem” (J. Scheirs) grote bijval, terwijl ook drama’s als “Onder een Dak” (J. Fabricius), “Dolle Hans” (id), “Kinderen van ons Volk” (A. Coolen) en “Voor Outer en Heerd” (Everaard) e.a. het echt wel deden.

    Een ander toneelgenre dat “Rust Roest” met succes beoefende en dat te Leest de voorkeur van het toneelpubliek wegdroeg waren de passiespelen, o.a. “Passiebloemen” (H.Thans) en “Het Geding van Ons Heer” (P. de Mont).

    Naast thrillers als “De Spooktrein” (A. Ridley) speelde “Rust Roest” ook een stuk in versvorm, nl. “De Zonderlinge Gast” van A. Van Duinkerken.

    Onderscheidingen

    Van successtukken als “Waar de Ster bleef stille staan” en als “Marieken van Nijmegen” gaf “Rust Roest” ook gastvoorstellingen buiten de gemeente.

    Toneelliefhebbers van Hombeek-Heike, Heffen, Hofstade, Battel, Kapelle-op-den-Bos, Ramsdonk, Zemst-Laar, Reet en St-Amands zullen zich “Rust Roest” beslist nog wel herinneren.

    Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Leestse toneelkring reeds verscheidene keren onderscheiden werd. Twee leden werden van staatswege gedecoreerd en vier andere ontvingen het diploma van het St-Genesiusgild om hun prestaties op toneelgebied.

    “Rust Roest” nam destijds ook deel aan toneelwedstrijden.

    Niet zonder succes nog wel. Het behaalde de eerste prijs voor uitspraak in het Vondeljuweel van het Algemeen Katholiek Vlaams Toneelverbond met de opvoering van “Waar de Ster bleef stille staan” en de prijs voor de twee beste vertolkingen in hetzelfde toneelspel in een toernooi van de Mechelse toneelkring “Dienen”.

    Wij wensen “Rust Roest” nog vele jaren bloeiend liefhebberstoneel “God ter ere en ons volk ten bate”. “

     

    Op zondag 23 januari 1972  was het voor de toneelkring de grote dag.

    Er was een huldiging op het gemeentehuis door het college van burgemeester en schepenen en ook de hoogmis stond volledig in het teken van de viering van het 50-jarig bestaan.

    Schepen Polspoel verwelkomde de vier nog in leven zijnde stichters Alfons Hellemans, Jaak Publie, Jef Van Hoof (Battel) en Frans Selleslagh (Kapelle-op-den-Bos).

    Na een pakkende toespraak kondigde hij aan dat het gemeentebestuur als blijk van erkentelijkheid, waardering en steun de toelage voor 72 zal verdubbelen.

    Namens de jongeren van de toneelkring dankte Guido Hellemans het college van burgemeester en schepenen voor de fijne attenties en de beloofde steun.

    Dit alles werd gevolgd door een receptie waarbij menige anekdote uit de voorbije 50 jaar werd opgehaald.

    ’s Avonds bracht de jubilerende vereniging “Het Huis op de Rots” voor het voetlicht.

    Gazet van Antwerpen (26/1/1972) maakte daar volgend verslag van :

     

    “Rust Roest” uit Leest oogstte succes met “Het huis op de rots”

    “De heer Alfons Hellemans voerde de regie van dit spannende detektivespel van G. Batson dat bij het publiek grote bijval kende.

    Dat ‘Ons Parochiehuis’ te klein was, bewijst wel dat de 50-jarige toneelgroep nog steeds een grote aantrekkingskracht heeft op de plaatselijke bevolking.

    (...)

    Alles samengenomen kunnen we de vertolking degelijk, zelfs voortreffelijk noemen.

    Eén algemene opmerking slechts : naar onze bescheiden mening liep de handeling op sommige momenten niet vlot genoeg van stapel, waardoor de spanning aan kracht inboette. Hiervoor heeft “Rust Roest” wel een excuus. De voorbereidingsperiode was ietwat te kort, omdat aanvankelijk een ander stuk was aangepakt, dat echter na een maand voorbereiding opzij diende geschoven door het forfait van een van de kernspelers.

    (...)

    Als topspeler mogen we ontegensprekelijk Guy Hellemans vermelden, die een sterke typering weggaf van de ondoorgrondelijke en extravagante pianist Peter Collier. Deze jongeman kent de knepen van het vak en beschikt bovendien over een mooie stem en een prachtige intonatie.

    Mariëtte Verbeeck speelde erg vlot de aantrekkelijke mannequin Kitty Collier. Haar uitspraak zou zowat perfect zijn, als deze talentvolle juffrouw haar tweeklanken wat beter verzorgde.

    Renilde Tuyaerts- Polfliet was de innemende vrouw des huizes die haar niet gemakkelijke en belangrijke rol wel behoorlijk vertolkte, maar die haar zegging en mimiek soms wat te vlak hield.

    Als tegenspeler had zij Marcel Verwerft die overtuigde als de rondborstige letterkundige Simon Antrobus die ook nog wat anders op het oog had dan boeken schrijven.

    Elza Lamberts tekende met overtuiging het dienstmeisje Joyce, terwijl Guy Mollemans helemaal geen slecht figuur sloeg als sergeant Hale.

    De rol van Steve Taylor lag Jan Voet uitstekend : met zijn expressieve mimiek en met de zwierige zelfverzekerdheid waarmee deze jongeman zich op het toneel bewoog, oogstte hij wel succes bij het publiek.”

    (GvM, 26 januari 1972)

     

    En Het Laatste Nieuws (1 februari 1972) :

    Leest huldigt zijn gouden toneelgroep

    “Na de succesrijke opvoering van ‘Het huis op de rots’, een dedectivespel van C. Baton, had een feestelijke huldiging plaats van ‘Rust Roest’, de jubilerende Leestse toneelgroep.

    Onder de aanwezigen bemerkten we de parochiepriesters Lornoy en Van Aken, burgemeester Lauwers, schepenen Polspoel en Van den Heuvel, talrijke gemeenteraadsleden,

    de heren Peeters en Maes, resp. afgevaardigden van het AKVT gouw Antwerpen en kern Mechelen. Vooral de heren J. Van Hoof, A. Hellemans, J. Publie en L. Verbruggen, de nog

    overlevende pioniers van ‘Rust Roest’ viel een denderende hulde te beurt. De heer G. Hellemans hield een fijne en diepzinnige feestrede.

    50 jaar toneel

    ‘Gelijk de mens op uitgelezen ogenblikken de paden van de olympische hoogte mag betreden, kan toneelspelen hem optillen tot die magische wereld waarin hij gedetermineerd

    wordt door andere dan rationele wetmatigheden’, zo begon Guido Hellemans zijn mooie en keurig gepresenteerde spelen, dat volgens hem een antwoord kan zijn op de elke mens

    aangeboren drang, in elke tijd en in elke cultuur, heel even maar in contact te treden met dat onzichtbare, mysterieuze Opperwezen, wat G. Gezelle als volgt uitdrukte :

    ‘Ja, dat kranke handen hulpeloos in de blinde donker tastende, daar de hand des Heren treffen die terstond hun hoop en kracht geeft…’

    Deze hoop en deze kracht, betoogde de heer G. Hellemans, hebben stellig meerdere mensen van ‘Rust Roest’ gevonden, dank zij het initiatief van de hh. V. Selleslagh, A. Hellemans,

    J. Publie, J. Van Hoof, Fr. Selleslagh, J. Huysmans, A. Huys, Am. Van Steen, Th. En J. Pateet en J. Steenackers, de mannen die 50 jaar geleden ‘Rust Roest’ oprichten.

    De heer G. Hellemans bestempelde de jubileumviering als het feest van het groepswerk, van het menselijk kunnen, van vriendschap en ontmoeting als het feest van vreugde en

    dank om alles wat in 50 jaar gepresteerd werd. Hierna schetste spreker gevat de historiek van de jubilerende toneelgroep.

    Hulde en onderscheidingen

    Heel wat bloemen, geschenen en telegrams kwamen de feestvreugde verhogen. De h. G. Hellemans huldigde o.a. de nog vier overlevende pioniers van ‘Rust Roest’ die hij aan het

    publiek voorstelde. De heer Jef Van Hoof uit Battel kenschetste hij als de knappe vertolker van pittige humoristische rollen, iets waaraan de kijkers steeds veel genoegen beleefden.

    De h. Alfons Hellemans, sinds 1924 ook regisseur van ‘Rust Roest’, typeerde hij als de onvermoeibare, doordrijvende bezieler van het Leestse toneel, die onschatbaar werk presteerde

    en voor wie het toneel een fascinerende hobby was.

    De h. Jaak Publie, sinds de stichting van ‘Rust Roest’ de vindingrijke decorbouwer, werd voorgesteld als de bescheiden, altijd blije man-achter-de-schermen op wie nooit tevergeefs

    een beroep gedaan werd, terwijl de heer L. Verbruggen, de huidige voorzitter, geprezen werd als de toegewijde, organisatieleider en administrator.

    Tenslotte dankte G. Hellemans pastoor Lornoy voor de fijne jubileummis, het gemeentebestuur voor de receptie op het gemeentehuis en voor de beloofde dubbele toelage, en

    allen die op een of andere wijze bijdroegen tot het welslagen van de viering van ‘t 50-jarig bestaan van ‘Rust Roest’.

    De heren Peeters, afgevaardigde van het AKVT-provincie Antwerpen en de heer J. Maes, afgevaardigde van de AKVT-kern Mechelen, overhandigden elk een tinnen herinneringsschotel

    aan de heren A. Hellemans en J. Publie en aan ‘Rust Roest’.

    De heren Publie, A. Hellemans en Verbruggen werden ook onderscheiden in de orde van het St.-Genesiusgild, terwijl de heer A. Hellemans bovendien vanwege het AKVT nog bedacht

    werd met een prachtig boek over kunstschilder Breughel.

    (H.V.L, Kap.-op-den-Bos)”

     

    En ook De Band :

    “Langs de pers om werd een breedvoerig verslag gegeven over de opvoering van ‘Het huis op de rots’ ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van deze toneelkring.

    Wij wensen evenwel onze indruk weer te geven. Wanneer men een vergelijking maakt tussen het vorig optreden met ‘De schat uit Kongo’ dan is het opgevallen dat enorme

    vooruitgang werd geboekt. Niemand zal ontkennen dat deze schare een zeer goede vertolking ten tonele heeft gebracht, en, dat afzonderlijke beoordeling van personen

    best achterwege blijft, omdat wij ditmaal de homogeniteit willen onderstrepen.

    Het mag dan ook onderlijnd worden dat prachtig werk werd verricht en eens te meer bewezen werd dat door toneel aan zo noodzakelijk cultuurwerk kan worden gedaan,

    en effectief wordt gedaan.

    De enorme belangstelling dat mocht geboekt worden weze een aansporing om verder te doen, het kan alleen ons volk ten nutte komen.

    Iedereen zal zich graag aansluiten bij de woorden van de heer Polspoel, schepen voor cultuur, die o.m. zegde : ‘Als Vlaming kan ik niet nalaten u mijn oprechte dank te betuigen

    voor uw  verdienstelijk werk op taalgebied, waardoor u niet in geringe mate hebt meegewerkt aan de Vlaamse bewustwording en waardoor u anderen de schoonheid en de rijkdom

    van onze moedertaal hebt leren waarderen’.

    De huldeblijken aan het adres van de onvermoeibare spelleider Alfons Hellemans en zijn medegevierden Louis Verbruggen en Jaak Publie waren dan ook over-verdiend. Dat tevens

    bij deze gouden jubelviering gans de toneelploeg betrokken werd, was dan ook een dankbetuiging voor de geleverde prestatie.

    De prachtige geschenken aangeboden na de opvoering zullen voor de gevierden een blijvende herinnering blijven aan deze heuglijke gebeurtenis, en het was een naar waarde

    te schatten geste, de dames Hellemans en Publie in deze hulde te betrekken.

    De heer Guy Hellemans zegde het zo mooi : ‘dat er te Leest door het toneel een verrijkende cultuuropdracht plaats greep’.

    Leest heeft een genoeglijke avond beleefd, waaruit wat te leren valt.

    Wij twijfelen er niet aan dat ook in de toekomst onze mensen ‘Rust Roest’ zullen blijven steunen, door het bijwonen van hun opvoeringen.”    
                                                                                                                                                                                                    

    Foto :

    -Vooraan van links naar rechts Louis Verbruggen, Alfons Hellemans, Jaak Publie, Renild Polfliet en Guido Hellemans met de cast van ‘Het huis op de rots’ .

    -Gouden jubileum ‘Rust Roest’, bij die gelegenheid had op het gemeentehuis een feestelijke ontvangst plaats. Rechts schepen Polspoel.

     







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 18/11-24/11 2024
  • 11/11-17/11 2024
  • 04/11-10/11 2024
  • 21/10-27/10 2024
  • 14/10-20/10 2024
  • 07/10-13/10 2024
  • 30/09-06/10 2024
  • 23/09-29/09 2024
  • 16/09-22/09 2024
  • 09/09-15/09 2024
  • 02/09-08/09 2024
  • 26/08-01/09 2024
  • 19/08-25/08 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 22/07-28/07 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!