Boven : Guido Hellemans, Ria Verschooten, Renild Polfliet, Jan Emmeregs. Onder : Marcel Verwerft, Gert Corten, Christel Vinck.
1992 – 4 en 5 april : Rust Roest bracht ‘Obsessie’. Een psychologische thriller van Philip Levene.
Personages Raf Engelen, student in de rechten Gert Corten Frank Engelen, advocaat, zijn vader Marcel Verwerft Ruth Engelen, zijn stiefmoeder Christel Vinck Henriette Engelen, zijn tante Renild Polfliet Ted Harduwijn, rechercheur, inspecteur Jan Emmeregs Dr. De Rover, psychiater Guido Hellemans Karolien Swinnen, een buurmeisje Ria Verschooten
Achter de schermen Teksthulp Tanja Vluymans Grime Nancy Vluymans Kostuums Miloe Van Stijvoort, Guido Hellemans Geluidsmontage Benny Van Humbeeck Decorbouw Dominiek, Marc, Jo, Steven, Raf, Eric o.l.v. Fik Diddens Belichting en techniek Fik Diddens Algemene leiding Guido Hellemans. (‘Rust Roest Ontmaskerd’, G. Hellemans)
1992 – 8 april – (advertentie) : “De Gazet van Willebroek” Kantoor van Notaris Jacques MORRENS, Grote Heidestraat 2 te Bonheiden. Kantoor van Notaris Karel VANDEKERCKHOVE, Oude Brusselstraat 18 Mechelen. Vrijwillige openbare verkoping van zeer goed gelegen woning en naastliggende bouwgrond te Mechelen vroeger Leest, Blaasveldstraat nr. 40. Notaris Jacques Morrens te Bonheiden, zal met tussenkomst van notaris Karel Vandekerckhove te Mechelen, openbaar verkopen met WINST VAN VERDIEREN voor de inmijner : STAD MECHELEN, vroeger gemeente LEEST. KOOP EEN : een zeer goed gelegen WONING (omgebouwde kleine hoeve) met bijgebouwen en hof, aan de Blaasveldstraat nr.40 met een breedte aan de straat van 22m en een oppervlakte van 700 m2, gekadastreerd wijk A 311/F ex (Kad. Inkomen 7.700 = klein beschrijf mogelijk). Niet verhuurd of verpacht onmiddellijk beschikbaar. Bezichtiging : woensdag tussen 15 en 16 u en zaterdag tussen 10 en 11 uur. KOOP TWEE : een prachtig perceel bouwgrond voor open bebouwing aan de Blaasveldstraat naast voorgaande koop met een breedte van 33,15 m en een oppervlakte van 912 m2 gekadastreerd wijk A deel van nr 311/F (stedebouwkundig attest nr 1 dd 10 februari 1992 277P/91) Zitdagen : inmijning : dinsdag 14 april 1992 om 15 uur. Toewijzing : dinsdag 28 april 1992 om 15 uur in de herberg OP DEN HOEK te Mechelen-Leest, Dorpsstraat nr.1. In gemeenschap gehuwde kopers moeten beiden aanwezig zijn, voorzien van trouwboekje en eventueel huwelijkscontract.
1992 – 12 april : 47ste Palmzondagconcert - Jeugd maakte debuut bij St-Cecilia Een bomvolle zaal trouwe aanhangers voor dit jaarlijks Palmzondagconcert. Uitschieters dit jaar waren het eerste optreden van het jeugdensemble en een solistenoptreden van euphoniumsolist Stef Pillaert. De zowat 45 muzikanten stonden o.l.v. Frans Violet. Johan De Win leidde het jeugdensemble. Niettegenstaande de gemiddelde leeftijd van de fanfareleden maar goed rond de dertig lag, werd de jeugdwerking niet geschuwd. Zo werd er voor enkele jaren gestart met een eerste groepje dat notenleer volgde op vrijdagavond. Ondertussen kwam er een tweede en een derde jaar notenleer -het leerlingenbestand liep op tot 32- en werd er ook tesamen met de instrumenten geoefend. Tot en met het tweede jaar werd de notenleer in eigen lokalen gegeven, nadien ging het richting muziekacademie. Het jeugdensemble dat zijn muziekvuurdoop kreeg, bevatte leerlingen van de drie “eigen” klassen. (Samengevat GvA, 15/4)
“Voor het concert werd er nog even gerepeteerd om zeker te zijn. Omstreeks 19.30 uur stroomde de zaal geleidelijk vol, er moesten zelfs nog mensen recht staan. We hadden dit jaar ook een solist in ons midden, Stef Pillaert. Het is ongelooflijk wat hij allemaal uit dat instrument kan toveren. Na de pauze was de jeugd aan de beurt voor hun eerste optreden onder leiding van Johan De Win. Vol zenuwen gingen ze op het podium. Voor één keer stonden zij in de belangstelling voor een volle zaal en terecht, het was een geslaagd optreden.” (“T&T” april ’92)
1992 – 13 april : Het ontstaan van de paasboom in café St. Cecilia “Na een geslaagde avond geschenkdozen beplakken onder leiding van Lieve Vlemincx werden er op 13 april paasboompjes gemaakt, en wat een opkomst van onze ceciliadames. Rond 19 uur werd het startsein gegeven en iedereen begon stukjes luguster of buxus in de oase te prikken. Dit moest een rond geheel vormen en nadien de afwerking (eitjes, strikjes en eventueel bloempjes). Er werd veel gelachen en gepraat maar uiteindelijk ging iedereen toch naar huis met een geslaagde paasboom !!!” (“T&T” april ’92)
|