Inhoud blog
  • een interieur
  • even een ander werkje
  • De terrassen zijn nog leeg
  • zomer aan de Bodensee
  • Pretpark
  • Een toren met kleintjes
  • Een nieuwe MAXIA bij Hobby
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
  • Zwerfauparkeerplaats reserveren
  • Achter de bloemen
  • De nieuwe ITrend van Dethleffs
  • Veel verschillende
  • Een nieuwe versie van een Niesmann-Bisschoff
  • Opgepast !!
  • Rijdt niet te snel !!!!!
  • niet te snel rijden
  • Hobby caravans in de kijker
  • Feest in de stad
  • Fietsen in Belgiê
  • Een oude granaat werper
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    14-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinsberg daagt uit

    Weinsberg CaraCito

    Alles met stroom

    Een caravan zonder gas is de laatste jaren een uitdaging voor de fabrikanten. Weinsberg start nu met een geniaal idee dat goed zou kunnen aanslaan. De fabrikant rust de nieuwe CaraCito uit met een luchtkoeler in een caravan van rond de 10.000 euro dat is zeker een uitdaging.

    Het interieur ziet er bij een eerste blik eenvoudig en solide uit. Bovenkasten met vlakke deuren in licht houtdecor, in de natte cel voldoende bergvakken, een keukenblok met roestvrijstalen spoelbak en besteklade, werkvlakken en tafel met stevig materiaal en eenvoudig decor, doch alles goed afgewerkt, dakluiken en vensters met rollo’s het is allemaal aan boord. De technische uitrusting bestaat uitsluitend uit elektrische apparaten. Daarbij behoren een 230 Volt glaskeramiek kookvuur, een 60 l compressor koelkast. De LED verlichting en waterpompen werken op 12 Volt. Alle CaraCito caravans zijn uitgerust met verwarming. De luchtkoeler is een gecombineerd apparaat dat koude lucht tegen het plafond verdeeld en de warme lucht zoals reeds lang bekend door de slangen langs de vloer stuwt. Zo heerst tijdens de zomer en de overgang periode altijd een aangename temperatuur in de caravan.

    Weinsberg heeft vijf compacte modellen voor gezinnen en paren in de aanbieding.: de 390 QD, 450 FU, 470 QDK en 500 QDK die naast enkele bedden, dubbele bedden zowel een Fransbed en stapelbedden in het gamma hebben. Allen hebben de comfortabele EvoPore HRC matrassen op lattenbodems liggen. Volgend jaar 2021 hebben ze een nieuwe buitendeur.

    De prijzen beginnen bij een ruime 10.000 euro. Zoals gewoonlijk staan er nog enkele uitrustingspakketten op de prijslijst. Naar wens kan de CaraCito extra worden uitgerust met een 2 vlam kookvuur en met een Truma S gas verwarming inbegrepen de slangen voor de warme lucht verdeling.

    Informatie: www.weinsberg.com















    14-08-2020 om 19:18 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tabbert verfraaid zijn instapmodel

    Een instapmodel bij Tabbert

    Tabbert plaatst de nieuwe Primus bij de instappers.

    De Rossini is bij Tabbert een instapmodel type. Instapmodellen, we spreken hier al vlug over caravans van rond de 20.000 euro. Voor 2021 wordt zowel het interieur als het exterieur grondig vernieuwd. Een ander meubeldecor, kussens in beige, bruin en grijstinten geven de Rossini een exclusief karakter en we durven hem nauwelijks een instapmodel noemen, de prijs in aanmerking genomen.

    Zoals zijn grote broeders heeft hij nu ook het nieuwe 32 mm sterke dak met een aluminium bovenplaat, die optioneel vervangbaar is door hagelbestendig materiaal. Het achterfront met de markante LED lichten doen niet ongemerkt hun dienst. Om de Rossini 2021 nog meer op te waarderen heeft hij zoals een Finest Edition licht metalen 17 duim velgen, gladde zijwanden, verzilverde profielen rondom, polyester disselafdekking, anti insecten deur, verlichte luifel en verlichte instap. De klant kan kiezen tussen stoffen overtrekken voor de kussens of kunstlederen varianten. Een draagarm voor een tv met 230 en 12 Volt aansluiting is voorzien. Truma heeft het MonoControl CS systeem inbegrepen een gasfilter mogen leveren. Daarbij heeft Tabbert nog een pakket met het antislinger systeem ATC, een veiligheidsslot Safety Compact van AL-KO. Als we dat alles samen vatten mogen kampeerders zeker niet klagen van deze Rossini Finest Edition als “instapmodel”. Hij is te bekomen in 7 indelingen met totale lengtes tussen de 6,69 m en de 8,31 m

    Informatie www.tabbert.de

     















    13-08-2020 om 20:33 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veranderingen bij Hobby kampeerauto's

    Hobby smelt een reeks samen

    Optima Ontour

    De alkoof modellen van Hobby sluiten het komend jaar aan bij de Contour familie.

    De fabrikant uit Fockbek integreert de alkooftypes bij de instapmodellen reeks Optima Ontour. In vergelijk met de Siesta alkoven dalen de basisprijzen nu met enkele duizenden euro’s .In het aanbod zijn 3 gezinsvriendelijke indelingen. 2 met een dwarsbed en 1 met stapelbedden achterin. Kenmerkend aan de Optima Ontour types zijn de nieuwe alkoven boven de stuurcabine en de uitgebreide standaard uitrusting. Die bestaat uit een luifel, gasflessen lade, achteruitrij camera en een verwarmde afvaltank om de voornaamste te vermelden. Als basisvoertuig verkoos Hobby een Citroen Jumper 120 pk turbodiesel te nemen. Het zelfde basisvoertuig werd ook ingezet voor de halfintegrale Optima Ontour. Voor het jaar 2021 brengt Hobby twee nieuwe indelingen met achterin een brede badkamer. De T 70 E heeft enkele bedden vóór de badkamer en de T 70 F heeft een dubbel bed. De vloer van de Optima Ontour modellen bestaat uit polyester en waterafstotend XPS schuim als isolatie materiaal. Voor de zijwanden werd EPS gebruikt.

















    12-08-2020 om 20:32 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chalenger aanbod iets kleiner

    Challenger herbekijkt zijn gamma en maakt het aanbod eenvoudiger.

    Een aantal minder gevraagde types worden uit productie genomen. De voordelige uitrusting pakketten worden tot 2 herleid. Voor de klant wordt het nu iets eenvoudiger om een zwerfauto naar keus te vinden. Dat geeft de fabrikant de mogelijkheid om het product fijner af te werken. Voor volgend jaar kan de zogenaamde Start-Edition met een Graphite-VIP pakket op Fiat Ducato of Graphite-Premium Paket op Ford Transit en meerwaarde krijgen. Daarbij is de Start Edition al met enkele extra’s uitgerust, waaronder luchtkoeling in de stuurcabine. Panorama dakvenster en een snelheid regelaar. Dat geld ook voor de nieuwe modellen 328 en 337 GA. Deze laatste is 7,2 m lang, heeft 1,9 m lange enkele bedden en sanitair met afzonderlijke douchecel. De Challenger 328 heeft een 1,6 m breed eilandbed in de hoogte verstelbaar. Aansluitend een brede natte cel. Beide hebben vooraan een zitgroep met zitbanken langs de zijwanden. Die comfortabele zitbanken zijn ombouwbaar tot enkele zittingen met veiligheidsgordels in de rijrichting. Boven de zitgroep hangt een elektrisch bediend hefbed voor 2 personen. In Start-Edition kost de 337 GA op Ford Transit ongeveer 54.000 euro afhankelijk van mogelijke opties. Voor de Graphite-Premium versie met uitrustings pakket aan halve prijs zal de klant ongeveer een 59.000 euro op tafel moeten leggen.

    www.trigano.fr

    11-08-2020 om 20:31 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laika Ecovip met dubbele bodem

    Laika Ecovip

    De succesvolle Ecovips krijgen een dubbele bodem.

    Zowel van binnen als van buiten zullen de integrale en halfintegrale een ander uitzicht hebben in 2021. Niet alleen dat ook de indelingen werden herbekeken.

    Het grote nieuws van de fabrikant is de dubbele bodem die voor het eerst wordt toegepast in de Ecovip reeks, die in het Laika gamma tussen de instap types en de luxe Kreos modellen te vinden is.

    Alle Ecovips worden op een Fiat Ducato basisvoertuig gebouwd. De integrale Ecovip I wordt aangeboden in 9 verschillende indelingen. Te beginnen met de 6.59 m lange Ecovip L 2009 met enkele bedden boven de garage tot de 7,4 m grote Ecovip L 4012 DS, hij heeft achterin een eilandbed en zitgroep met lange zitbanken tegen de wanden achter de stuurcabine. Het tafelblad klapt samen om de doorgang te verbeteren van en naar de stuurcabine. Een derde 6,99 m lange Ecovip L 3009 heeft achterin enkele bedden. Twee bijkomende reizigers kunnen hun bedje opmaken in het optionele elektrisch bediend hefbed boven de zitgroep. De klanten hebben de keuze tussen een licht houtdecor voor de vloer en donker hout voor het meubilair ofwel omgekeerd. In beide gevallen valt het interieur best mee, het is een kwestie van smaak.

    De halfintegrale vallen op met hun nieuw achterfront in 3D uitvoering en supermoderne de lichten. De verwarmde en geïsoleerde garage mag tot 250 kg beladen worden.

    De Italianen gaven de Ecovip een H achter dit type benaming. Ook hier zijn 9 indelingen met lengtes tussen de 6,59 m en de 7,40 m. te bekomen. We zien er 5 met enkele bedden, 3 met een eilandbed en 1 met een dwarsbed achterin.

    Laika biedt ook 3 omgebouwde bestelwagens aan vanaf 5,41 m tot 6,36 m met klassieke indelingen met dwarsbed of in de grootste met enkele bedden.

    Info: www.laika.it









    10-08-2020 om 21:15 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malibu met veel nieuws

    MALIBU VAN "FIRST CLASS - TWO ROOMS" MET UNIEKE PLATTEGROND, MALIBU VAN "FAMILY-FOR-4" MET EXCLUSIEF HYBRIDE DAK

    • Malibu Van: de comfortabele camper onder de      bestelwagens
    • Nieuwe Malibu van "first class - twee kamers":      unieke plattegrond - een busje, twee kamers
    • Slaapgedeelte: grote bedden en veel opslagruimte
    • Woninginrichting met kleedkamers en tal van andere      finesse
    • Nieuwe Flexibad 2.0 - nog meer ruimte, verbeterde      ergonomie
    • Nieuwe Malibu Van "family-for-4": exclusief      hybride dak met tweepersoonsbed
    • Malibu Van 2021: het busje op maat gemaakt

    Malibu Van is een van de pioniers van de populaire comfort camping bussen met badkamer. Hij begint het modeljaar 2021 met veel nieuwe producten en markeert nieuwe bestelwagens. Hij heeft een volledig nieuwe twee-kamer concept,. De Malibu Van familie voor 4 maakt indruk met zijn hybride installatiedak dat exclusief door de fabrikant is ontwikkeld en vervaardigd. Het is licht, zeer stabiel, het best geïsoleerd en creëert veel ruimte met een extra bed. Daarnaast zijn er nog veel meer ideeën. De Malibu Van 2021 is verspreid in vier productgroepen met in totaal acht basismodellen, met tal van varianten als family-for-4, coupé en charmante GT skyview en vier stijlwerelden.

    Met de Vans charmante GT skyview en coupé heeft Malibu de afgelopen twee jaar nieuwe maatstaven gezet,. De Malibu Van een concept met een nieuwe keuken en een universele hoge kast breidt de leefruimte uit en creëert een open as van uitzicht van de voorstoelen tot de eenpersoonsbedden aan de achterzijde. Het resultaat is een tweekamerconcept van de woonkamer met geïntegreerde kleedkamer

    En dit zijn de speciale kenmerken van het nieuwe busje. De koelkast is nu geïntegreerd in de keuken aan de voorzijde, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanaf de buitenkant. Ten gunste van de opslagruimte werden de eenpersoonsbedden aan de achterzijde enkele centimeters verhoogd. Als de bedden in residentiële positie zijn, leidt een comfortabele ingangstrap naar de liggende gebieden. Ze zijn aanzienlijk gegroeid met de nieuwe plattegrond. Dit betekent een liglengte van 1,89 m aan de bestuurderskant, en zelfs een knappe 2.03 m aan de passagierszijde.

    Nog een pluspunt van de Malibu Van. Van de open deur tot de badkamer en een extra opvouwbaar element, in het midden gedeelte van het busje wordt een kleedkamer gecreëerd. Deze extra kamer vergroot ook de slaapkamer aan de achterzijde.

    Comfort is de naam van de Malibu Van first class twee kamers tegelijk, omdat er twee stijlwerelden beschikbaar zijn. "Cherry Classic" betekent meubeloppervlakken in bicolor look. De optionele stijl wereld "Cherry Style" verschilt door bicolor look met fronten in hoogglans ivoor decor en het decor edele kersen.

    Nieuwe Malibu Van family-for-4: exclusief hybride dak met tweepersoonsbed

    Een Malibu busje biedt meer ideeën, meer comfort, meer praktisch gebruik, meer individualiteit. Een ander bewijs van de creativiteit van het merk is de nieuwe Malibu Van family-for-4 met zijn exclusieve dak. Daarnaast is er boven een volwaardig tweepersoonsbed beschikbaar als aanvulling op de achterste bedden. Malibu vertrouwt ook op hoogwaardige campertechnologie voor de nieuwe family-for-4 met hybride dak. Wat goed is voor de uitstekend geïsoleerde wanden van liner-klasse kampeerauto’s past ook bij de Malibu Van: De uitgebreide sandwichconstructie van het hybride dak bestaat uit een robuuste GfK dakbedekking buiten en binnen, aluminium met ademende microvezelbedekking en in het midden een isolerende kern gemaakt van RTM stijf schuim. De afgeronde dakranden en de gebogen dak punt bestaan uit kunststof gegoten onderdelen. Het 30 mm dikke dak past op de carrosserie van het basisvoertuig Ducato. Het dak is licht en toch zeer stabiel, het isoleert uitstekend, of in de winter tegen kou of in de zomer tegen de zonwarmte. Een extra dakhuid van GfK beschermt standaard tegen hagel

    Onder het dak bevindt zich een bed van 200 x 135 cm met een koudschuim matras. De onderkant van het dak is bedekt met microvezel. Het nieuwe family-for-4 dak is verkrijgbaar als modelvariant voor alle comfort en charmante modellen van de Malibu Van, ook voor de nieuwe Malibu Van first class twee kamers Inrichting van alle Malibu Vans zijn opgewaardeerd

    Het jaar 2021 van de Malibu Van overtuigt met vele andere praktische van ideeën. De nieuwe Malibu Premium ramen in de woongroep en schuifdeur dragen een extra frame en beschermen reizigers tegen ongenode gasten.

    Dankzij een aangepaste fitting kan de tafel in de woongroep nu verplaatst worden zonder de plaat op te tillen.. Direct naast de deur, een extra handvat maakt het makkelijker om de schuifdeur te sluiten van binnenuit

    Met acht basismodellen in drie lengtes van 5,41 tot 6,36 m in vier productgroepen is de Malibu Van diverser dan ooit tevoren. Daarnaast zijn er de talrijke modelvarianten family-for-4 met het nieuwe exclusieve hybride dak en Malibu Van charmante coupé en GT skyview. Een nieuwe indeling in de vier productgroepen genaamd "compact", "comfort", "first class - two-rooms" en "charming" maakt de selectie gemakkelijker.

    Onder de term "compact" vat Malibu de 540 DB- en 600 LE-modellen samen. De "comfort" modellen 600 DB en 640 LE verschillen van hen door een meer uitgebreide en verfijnde apparatuur, evenals het grotere formaat van de 640 LE. Met de Van first class twee kamers 640 LE RB introduceert Malibu een nieuwe productgroep. De exclusieve modellen zijn 600 DB, 640 LE en 640 RB, hetzij als charmante coupé of als charmante GT skyview

    Nieuw koetswerk voor de integrale en halfintegrale.

    Voor de nieuwelingen heeft Carthago redelijk wat onderzoek en arbeid verricht om het totaal nieuwe koetswerk van hun kampeerauto’s op punt te stellen. Ditmaal geen detail veranderingen, neen een totaal ander concept. Er is geen splinter hout meer in te vinden. De verbindingen van wanden, bodem en dak gebeurt met speciale koudebrugvrije aluminium profielen. Zoals het hoort bij moderne koetswerken zijn de hoeken met het dak en de wanden keurig afgerond. Volgens Carthago minder gevoelig voor zijwinden, betere stijfheid van het koetswerk waarmee een aangenamer rijcomfort. En minder geruis van de rijwind. Het is beter bestand tegen de jaren des tijds en verkoopwaarde daalt minder snel. De achterlichten hebben eveneens een modern uitzicht en de integrale hebben LED dagrijlichten.

    Het meubilair kreeg wat aanpassingen. Zo zijn de bovenkastdeuren naar binnen gebogen. Dat geeft een ruimtelijk gevoel in het interieur. Het nieuwe meubilair is nu twee kleurig   en de l-vormige zitbank heeft een uitdraaibare schoenkast. Een uit trekbare TV kast behoort nu tot het interieur. Bij enkele typen is zelfs een 32 duim LED vlakscherm mogelijk.

    WWW.malibu-carthago.com

     

     





    09-08-2020 om 20:41 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprite met een schitterende buiten decoratie

                         

     Sprite komt komend seizoen met nieuwe ontwerpen en indelingen!

     Sprite caravans worden al jaren gebouwd bij Swift Group Limited in Cottingham en is het merk voor export caravans van deze fabriek. Ondanks de Corona-crisis heeft de fabrikant een prima seizoen gehad.

    Komend modellen jaar zijn er vier series.

    De Basecamp wordt voorzien van een nieuwe buitendecoratie en een aangepaste “sportievere” aankleding. De buitendeur wordt voorzien van een raam.Er komt een nieuwe indeling: de Basecamp 4. Dit betekent tevens dat de bestaande Basecamp indeling voortaan Basecamp 2 gaat heten.De binnenlengte van de Basecamp 4 wordt 3,91 meter (49 cm langer) waardoor er een extra zitje toegevoegd kon worden. Deze zit is tevens om te bouwen tot een stapelbed, waardoor de Basecamp 4 geschikt is voor 4 personen. Een stel kan desgewenst de voorzit als bed laten en gebruik maken van het achter-zitje voor het ontbijt.

    De Alpine Sport reeks komt met een nieuwe knappe buitendecoratie en nieuwe bekleding. Tevens zijn de zijbovenkastjes aan de voorzijde nu ook voorzien van scharnieren, hierdoor zijn deze kasten over de hele lengte te openen.

    Het kleinste model uit de reeks, de 370 EK, krijgt een nieuwe wasbak met onderkastje in de toiletruimte.

    De Mondial SE reeks wordt voorzien van nieuwe stoffering en een nieuwe buitendecoratie.

    De Cruzer SR reeks behoudt de huidige bekleding, maar krijgt wel een nieuwe buitendecoratie. Ook hier zijn de zijbovenkastjes aan de voorzijde nu te openen.

    Tevens wordt de Cruzer reeks uitgebreid met een nieuwe indeling: de Cruzer 550 SR.De Cruzer 550 SR heeft een binnen lengte van 5,83 meter en is even breed (2.44 meter) als de Cruzer 635 SR. Dit model is in tegenstelling tot de Cruzer 635 SR voorzien van een enkele as. De caravan heeft een ruime zitgroep aan de voorzijde, een midden keuken met daar tegenover de deur en de grote 133 liter slimline koelkast.Via de slaapkamer met een ruim bed van 2 bij 1,40 meter komt men in de grote badkamer met doucheruimte.

    De standaarduitrusting van de Cruzer reeks is omvangrijk met onder andere een luxe ovencombinatie, een magnetron, een Truma Combi-unit voor warm water en verwarming, een radio met bluetooth en het Swift Command systeem. Met dit laatste kunt u bijna alle apparatuur in uw caravan bedienen via de Swift Command App op uw mobiele telefoon. Alle Cruzers zijn voorzien van een luxe doucheruimte.

     De prijzen van de Sprite caravans liggen ongeveer tussen € 20.000 en de € 25.000

    De prijzen voor deze ruim uitgeruste caravans zijn All-in, dus inclusief 21% BTW, kentekenbewijs, verwijderingsbijdrage, transport naar de dealer en kosten rijklaar maken.

    Sprite biedt tot 10 jaar garantie op vochtinwerking.

    Voor meer informatie: www.spritecaravans.com

     

     

     

     

     

















    08-08-2020 om 20:02 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LIONTRON batterijen

    LIONTRON

    LIONTRON lithium-ijzerfosfaatbatterijen Arctic kunnen nu tot -30 ° C worden gebruikt

    De krachtleeuwen van Nettetal smelten het ijs: LIONTRON, de marktleider in loodzuuraccu's, demonstreert voor het eerst de nieuwe Arctic LiFePO4-accu voor caravans en kampeerauto’s op de Düsseldorf Caravan Salon 2020 in hal 13, stand D11.

    De nieuwe LIONTRON LX Arctic voor caravans en kampeerauto’s is de eerste LiFePO4-lithiumbatterij die bij omgevingstemperaturen tot -30 ° C kan worden opgeladen en onbeperkt kan worden ontladen.
    Het wordt ijskoud op de stand: LIONTRON laat met twee LIONTRON LX Arctic batterijen in een vriezer zien waartoe de nieuwe batterijserie in staat is. Een omvormer van 500 watt haalt stroom uit de eerste batterij en voedt een oplader van 30 ampère. De oplader laadt vervolgens de tweede batterij op met de stroom van de eerste batterij. Zodra de eerste batterij leeg is en uitschakelt, wordt hij opgeladen door de tweede batterij en dit alles bij temperaturen onder -20 ° C. (Demonstratie: commerciële vriezers bieden momenteel geen lagere temperaturen)
    De Arctic versie kan na de beurs geleverd worden voor alle LIONTRON LiFePO4 lithium batterij maten 12,8V van 100Ah tot 200Ah. De Arctic-versie is ook beschikbaar voor de 25,6 V 100 Ah-batterij. De meerprijs voor de Arctic-versie is uniform voor alle maten onder de 100 euro.
    Alle kopers van LIONTRON LX-batterijen zonder Arctic-functie kunnen hun batterijen ook achteraf inbouwen! Het oude BMS (batterijbeheersysteem) moet echter worden vervangen door een nieuw BMS. De kosten bedragen ongeveer 250 euro. Passende kits zijn na de beurs verkrijgbaar bij alle LIONTRON-verkooppartners.

    Informatie: www.liontron.de





    07-08-2020 om 20:34 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Carthago liner 2021 voor twee

    Carthago liner-for-two modeljaar 2021 meer comfort en veiliger

    • Topseries zijn consequent afgestemd op reizende      koppels
    • Nog opvallender: expressief ontwerp, full LED      koplampen
    • Veiliger: nieuwe assistentiesystemen voor modellen op      Iveco Daily
    • Nog comfortabeler: opgefleurd interieur in zitgroep en      cockpit

    In het ruime aanbod van kampeerauto’s bij dit merk vindt u allicht een wagen die aan uw wensen voldoet. De liner-for-two zou wel eens in aanmerking kunnen komen. De succesvolle top-klasse reeks is afgestemd op reizende koppels en kreeg volgend modellen jaar een hele reeks vernieuwingen. De liner-for-two gaat een nieuwe fase in. Het volledig nieuwe en expressieve ontwerp maakt op het eerste gezicht duidelijk dat hier om een knappe zwerfauto handelt. De high-performance koplampen zijn ontwikkeld en vervaardigd uitsluitend voor Carthago in full LED-technologie. Zachte verdere ontwikkelingen verhogen het comfort in het nieuwe modeljaar, standaard een nieuw rijassistentie pakket en het nieuwe voorfront met horizontale dubbele chromen profielen geeft hem een elegante en sportieve look.

    Carthago liner voor twee: het profiel

    Hij is een perfect voorbeeld van Carthago's innovatieve kracht en vindingrijkheid. Technisch gezien is het gebaseerd op Carthago chique e-line/s-plus, maar met een compromisloos op maat gemaakt interieur voor reizende koppels. De indeling is uitstekend met een vierkamer concept in een voertuiglengte van slechts 7,83 meter. Het centrale punt is de ronde zitgroep aan de achterzijde met een elektrisch uitschuifbare zitbank. Een verhoogde scheidingswand in verticale golfvorm scheidt ze met de kleerkast. Boven de cockpit zijn in de lengterichting elektrisch neerlaatbare eenpersoonsbedden. De cockpit zelf, met zijn meubels, dient als een extra woonruimte of als een kantoor.

    Nog opvallender: expressief design, exclusieve full LED koplampen

    Het nieuwe ontwerp van de Carthago liner-for-two neemt het huidige familie gezicht over van chic e-line/s-plus. De focus ligt op de kenmerkende radiatorgrille met zes verchroomde dubbele profielen. De dynamisch gevormde behuizingen van de mistlichten flankeren links en rechts de snuit. De high-performance koplampen in full LED-technologie, die exclusief zijn ontworpen en vervaardigd voor Carthago, geven het front een speciaal accent.

    De modellen op basis van de Ducato krijgen een voorruit die 13 centimeter verder naar het dak wordt opgetrokken. Het onderstreept en verbetert tegelijkertijd het zicht op verkeerslichten of het landschap. De even dynamische en elegante exterieur decorstukken zijn aangepast aan het nieuwe uitzicht. In de kern, donkergrijs, wordt het omlijst door elementen in antraciet en goud en staat voor exclusiviteit. Ook in goud is de kenmerkende "C" een onmiskenbaar handelsmerk op beide flanken.

    De uitgebreide standaarduitrusting van alle liner-for-two omvat de high-performance koplampen in volledige LED-technologie, inclusief dag rij verlichting met LED-glasvezeltechnologie. De vele voordelen, hun lichte kleur komt overeen met daglicht en maakt de ogen daardoor minder vermoeiend dan andere verlichtingssystemen. De duurzaamheid van LED-lampen gaat over de levensduur van het voertuig, dat is de reden waarom lamp veranderingen niet langer nodig zijn. In tegenstelling tot andere systemen blijft de lichtopbrengst vrijwel constant gedurende de gehele levensduur een echte veiligheidsfactor. Last but not least is het stroomverbruik laag, hoewel de hoge lichtopbrengst aanzienlijk hoger is dan die van xenonkoplampen. De Carthago koplampen integreren dimlicht, grootlicht, dag rij- en positieverlichting en knipperlichten in de vorm van elegante LED-lichtstrips.

    Opgefleurd interieur in zitgroep en cockpit

    Met zorgvuldige ingrepen breidt Carthago opnieuw het reiscomfort van de liner-voor-twee voor het nieuwe modeljaar uit. Op verzoek fleurt een extra dakluik boven de ronde zitgroep aan de achterzijde de sfeer weer op. De zitgroep is verkrijgbaar in andere lederen versies. Het meubilair in de cockpit is ook helderder, de bovenste segmenten van de kasten aan de linkerkant zijn in glanzend ivoor decor. Last but not least, de optiek wint weer door het overnemen van de deur naar de badkamer met aantrekkelijke decoratieve elementen uit de chique e-line. Het keukenblok profiteert van nieuwe koelkast met dubbele scharnieren. Optioneel is een oven op praktische werkhoogte in de bovenkast geïntegreerd.

    Nog veiliger: nieuwe assistentiesystemen voor modellen op Iveco Daily

    Voor de liner-for-two op basis van de Iveco Daily heeft Carthago een uitgebreid rijassistentiepakket samengesteld met tal van assistentiesystemen. Het verhoogt de veiligheidstechnologie tot het niveau van moderne personenauto's. De noodrem assistent met City Brake Pro start automatisch een remmanoeuvre in geval van botsingen. De afstand cruise control met filefunctie is gebaseerd op de snelheid van de voorligger. De actieve rijstrook assistent houdt de zwerfauto in de juiste rijstrook door middel van stuur interventie en de zijwind assistent stabiliseert deze bij windstoten. De regen/lichtsensor schakelt indien nodig dimlicht en ruitenwissers aan en de automatische groot lichtactivering zorgt voor het best mogelijke zicht buiten de stad. Tot slot waarschuwen banden spanning sensoren voor een onjuiste luchtdruk.

    Carthago liner-for-two: het modelprogramma voor 2021

    De exclusieve liner-for-two gaat het nieuwe jaar 2021 in met een ongewijzigd modellengamma. U kan kiezen uit een indeling in twee lengtes van ongeveer 7,8 en 8,5 m. Het verschil wordt voornamelijk bepaald door verschillende garages aan de achterzijde. Er zijn ook twee basisvoertuigen: Ducato met voorwielaandrijving een tweede met dubbele as en voorwielaandrijving, elk met AL-KO laag chassis, en de Iveco Daily met achterwielaandrijving.















    07-08-2020 om 17:12 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterckeman brengt nieuws voor 2021

     Sterckeman caravans komt met spectaculaire Graphite reeks!

     De Franse caravanproducent Sterckeman is al jaren op de Nederlandse en Belgische markt aanwezig en heeft een trouwe klantenkring opgebouwd. Dit jaar wordt het programma uitgebreid met een nieuwe serie. De Starlett Graphite.

    Easy

    De basis serie, de Easy, krijgt een nieuwe volwassen bumper.

    Ook vinden we meer kleur aan de buitenzijde door toevoeging van extra stickers.

    In de modelserie vinden we een paar wijzigingen: de Easy 430 PE wordt vervangen door de 470 PE, een langere versie van de eerdere kinderkamerindeling. Deze 470 PE biedt meer comfort in het bredere stapelbed en meer loopruimte in het algemeen.

    Helemaal nieuw is de Easy 470 LJ. Een caravan met achterin een treinzit naast de toiletruimte, een middenkeuken en voorin 2 enkele bedden. Dit alles op een binnen lengte van slechts 4,70 meter. Het bed is zelfs om te bouwen tot eiland bed.

    Een groot voordeel van deze caravan is het lage leeggewicht van 900 kg.

    De standaarduitrusting van de Easy reeks is uit te breiden met twee pakketten waardoor de caravan meer dan compleet wordt. Het Pack Touring: AKS 3004 stabilisator, schokbrekers, serviceluik 75x30 cm. En een reservewielhouder in de disselbak.Het Pack Performance: een 5 liter Trumatherme boiler, handdouche, een Midi Heki dakluik van 70x50 cm, een hordeur, een vaste watertank van 30 liter en 3 extra LED-leesspots.

     

    Starlett Comfort

    Deze serie wordt in het nieuwe seizoen voorzien van een nieuwe stoffering. Tevens verdwijnt de grote kinderkamerindeling ten gunste van een kleine compacte indeling: de Starlett Comfort 420 CP.Met een binnen lengte van 4,2 meter biedt deze 420 CP een dwars tweepersoons bed, een treinzit, een toiletruimte en een ruimte keuken achterin, zonder dat het model “hokkerig” wordt. De caravan oogt juist zeer ruim.

     

    Starlett Graphite

    Helemaal nieuw is de Starlett Graphite, bestaande uit 3 indelingen: de 390 CP, de 430 CP en de 470 CP. Van klein naar groot, elke indeling biedt plaats aan 4 personen. Uitblinker is wel de Starlett Graphite 430 CP. Deze geheel nieuw ontwikkelde compacte caravan met een binnen lengte van 4.50 meter heeft een dwarsgeplaatst tweepersoons bed aan de voorzijde. In het midden staat de toiletruimte tegenover een prachtige keuken van 165 cm lang. Achterin een ruime treinzit met daarnaast de hangkast.De Starlett Graphite wordt het hele jaar voor een scherpe prijs aangeboden en met een ruime hoeveelheid extra’s ten opzichte van de Starlett Comfort. Wat dacht u van: speciaal “Graphite” interieur design, rondverwarming, ultra heat elektrische verwarming, verzwaarde uitdraaisteunen, lichtmetalen velgen, reservewiel, hordeur, dissel-afdek, sportieve dakreling, buitendeur met raam, grijze polyester wanden en luxe bekleding. De 430 CP en 470 CP hebben ook nog een 150 liter ladekoelkast.

     

    Evolution

    De Evolution reeks krijgt een nieuw interieur met een frisse uitstraling, passend bij de uitgebreide standaarduitrusting. De blikvanger in de Evolution serie is uiteraard de 150 liter XL-Freeze koelkast.Nieuw is de Evolution 520 CP, een caravan met een ruime rondzit, een keuken met bar en langwerpige kookplaat en een groot rechthoekig bed. Echt een caravan voor de verwende kampeerder.

    Sterckeman heeft een ruim aanbod aan caravans voor zowel gezinnen als voor de kampeerder die zich graag laat verwennen in een comfortabele caravan. De prijzen beginnen ongeveer bij 13.000 euro en voor plus minus 10.000 euro meer hebt je een luxe huisje op wielen.

    Sterckeman geeft op alle modellen 3jaar fabrieksgarantie en 7 jaar garantie op vochtinwerking.

    Voor meer informatie: Caravan Trading Europe B.V.















    06-08-2020 om 17:09 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carthago met veel nieuws

    Carthago chique e-line/s-plus modeljaar 2021

    • De      kroon op de Carthago Liner klasse: chique e-line/s-plus
    • Nog      functioneler: leefruimte in detail verbeterd
    • Nog      veiliger: nieuwe assistentiesystemen voor de chique s-plus op Iveco Daily

    De succesvolle kampeerauto’s van de topklasse bekronen de Carthago Liner klasse en inspireren met hun look, technologie en comfort. Geïntroduceerd als een "Nieuwe Generatie" een jaar geleden, Carthago chique e-line en chique s-plus hebben sindsdien hun segment opnieuw opgewaardeerd. Beide hebben design, bouw en apparatuur gemeen. Het verschil: De Carthago chique e-line is gebouwd op Mercedes-Benz Sprinter en Ducato met voorwielaandrijving en AL-KO laag chassis, de chique s-plus op de Iveco Daily met achterwielaandrijving. Voor het nieuwe seizoen zal het duo profiteren van detail verbeteringen, evenals een nieuwe rijassistentie pakket voor de chique s-plus.

    Carthago chique e-line/s-plus: het profiel

    Dit is het Carthago Premium DNA in perfectie: hoogwaardige carrosserie, dubbele bodem met veel opbergruimte, hoog laadvermogen, uitstekende verwarmings- en airconditioning technologie. Of het nu gaat om het onmiskenbare krachtige ontwerp of de standaard koplampen die exclusief voor Carthago zijn ontwikkeld en vervaardigd in volledige LED-technologie, waaronder dagrijverlichting met LED-lichtgeleider technologie. Carthago chique e-line en chique s-plus bewijzen klasse op het eerste gezicht. Dit gaat verder in de royaal ontworpen woonkamers. Meer dan 2 meter stahoogte elegant gebogen vormen en tal van verfijningen creëren een uitzonderlijk harmonieuze sfeer. De meubelarchitectuur "emotioneel" is beschikbaar in twee stijlen, samen met tal van indelingen is er voor elk wat wils. Uitgebreide woonkamers, ruime keukens en weelderige badkamers combineren met comfortabele slaapkamers om een exclusieve woonervaring te creëren.

    Nog functioneler: leefruimte in detail bekeken

    De allround nieuwe inrichtingen van Carthago chique e-line/s-plus voor het modellen jaar 2021 zijn een essentieel ingrediënt in het recept voor succes van de dubbele reeks. De ontwikkelaars hebben goed geluisterd naar de klanten en ontwikkelde praktische details voor 2021. Het nu afgeronde uiteinde van de bank in de XL biedt nog meer bewegingsvrijheid, de LED-basisverlichting is geoptimaliseerd, de koffie machine in de bovenkast heeft nu een lift naar beneden voor gebruik in een comfortabele werkhoogte. Last but not least heeft de deur naar de kleerkast van het I 51 LE model een nieuw design.

    Nog veiliger: nieuwe assistentiesystemen voor de chique s-plus op Iveco Daily

    Voor de chique s-plus op basis van de Iveco Daily heeft Carthago een uitgebreid rijassistentiepakket samengesteld met tal van assistentiesystemen. Het verhoogt de veiligheidstechnologie van de chique s-plus tot het niveau van personenauto's. De noodrem assistent met City Brake Pro start automatisch bij een rem manoeuvre in geval van een botsing. De distance control en de cruise control met file functie is gebaseerd op de snelheid van het voorligger. De actieve rijstrook assistent houdt de kampeerauto in de rijbaan door middel van stuur interventie en de zijwind assistent stabiliseert deze bij windstoten. De regen/lichtsensor schakelt indien nodig dimlicht- en ruitenwissers aan en de automatische grootlichtactivering zorgt voor het best mogelijke zicht buiten de stad. Tot slot waarschuwen banden spanning sensoren voor een onjuiste luchtdruk.

    Carthago chic e-line/s-plus: het modelgamma van 2021

    Een aangepaste kampeerauto in de premium klasse. De chique e-line is verkrijgbaar
    op Mercedes-Benz Sprinter en Ducato, elk met AL-KO speciaal laag chassis als enkele en dubbele as met voorwielaandrijving. De Carthago s-plus rijdt op de Iveco Daily met achterwielaandrijving. Dit resulteert in een totaal van 14 chique e-line van 7,88 m tot 8,99 m lang en vier chique s-plus met bijna identieke afmetingen. Daarnaast zijn er aantrekkelijke varianten met bovenkasten in plaats van het standaard hefbed en "Sky Dream Comfort" met design dakhemel.











    05-08-2020 om 16:47 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carthago verbeterd de c-compactline voor 2021

    Carthago c-compactline modeljaar 2021: exterieur en interieur flink verbeterd

    • Carthago c-compactline: de premium integraal in de 3,5      t premium klasse
    • Exterieur: nieuwe achterzijde en nieuw decor
    • Interieur: Stijlelementen uit de liner klasse van      Carthago

    Het is de premium integraal tussen de compacts, de Carthago c-compactline Super-Lightweight transfers cutting-edge technologie en topkwaliteit in het segment van slanke geïntegreerde kampeerauto’s. Reiscomfort zonder compromissen en alle attributen van het Carthago DNA in bestelwagenformaat, dat alleen de Carthago c-compactline creëert. Voor het modellen jaar 2021 zijn er talrijke verfijningen in het woongedeelte.

    Carthago c-compactline: het profiel

    Met een opbouw breedte van slechts 2,12 kan de hij ook de kleine wegen aan. Daarnaast zijn er typische Carthago kenmerken zoals de stuurcabine en de bus spiegels. De c-compactline brengt alle kenmerken van het Carthago Premium DNA, van de houtvrije en zeer stabiele behuizing tot volledig aluminium sandwich panelen van de zijwanden en GfK dak en bodem en een volwaardige dubbele vloer tot het AL-KO laag chassis. Dankzij de lichtgewicht technologie is het laadvermogen toch redelijk hoog. Indelingen en de meubelarchitectuur "smartline" zijn aangepast aan het smallere interieur reizigers zullen het nauwelijks merken.

    Exterieur met vernieuwd achterfront.

    In het modeljaar 2021 krijgt de Carthago c-compactline opnieuw een gestalte. Hij geniet van een gloednieuw en herstel vriendelijk achterfront met een perfecte afwerking van de elegante dak ronding. Centrale letters en het decor sieren de achterwand. De achterlichten met hun mooie vorm passen harmonieus in het achterfront. Een ander kenmerk zijn de nieuwe decor stukken op de flanken van de c-compactline. De I 144 LE en QB modellen hebben verder een externe toegang tot de dubbele bodem aan de passagierszijde.

    Interieur: Stijlelementen uit de liner klasse van Carthago

    Een nieuw antracietkleurige dashboard gemaakt van kunstleer en nieuwe binnen panelen aan de zijruiten versterken de cockpit van de integrale kampeerauto’s. De bovenkasten aan de zitgroep zijn opnieuw ontworpen, evenals de bergvakken bij het verwijderen van het standaard hefbed. In de woonkamer contrasteert de nieuwe vloer "Senso Rigato" met het meubilair. In het middengebied wint de men plaats door een nieuwe meubelarchitectuur. Een verhoogd aanrecht scheidt de woongroep duidelijker van de keuken. Daarnaast profiteert men van de nieuwe design-tv-kast in het 143 LE-model. Afhankelijk van het interieur groeien de optionele LED-vlakscherm tv tot 32 duim scherm, waardoor visueel de voorloper van een bioscoop voor stacaravan wordt bereikt. De verlichting van de woonkamer is aanzienlijk verbeterd en kan nu afzonderlijk worden bediend. Daarnaast neemt de fabrikant nu tal van elementen uit de Carthago Liner klasse over. Kenmerkend hiervoor zijn bijvoorbeeld het praktische draaibare schoenen vak onder de zitgroep of de elegante basisverlichting in de vloer, inclusief de keuken. Daar draagt de onderste rij van de laden nu een houten decoratie. Afhankelijk van de indeling kan een oven in de kast worden geïntegreerd op een comfortabele handgreephoogte. In de slaapkamer zijn nu heldere strips in ivoordecor.

    De ontwikkelaars hebben ook de praktische combinatie bad van de c-compactline over genomen. De focus lag op een merkbare toename van bewegingsvrijheid en ergonomie. Daarnaast zijn er praktische details zoals een opbergruimte in de douche en de handdoekhouder in de dakkap.

    Het modelgamma van 2021

    De Carthago c-compactline begint het nieuwe modeljaar met vijf geïntegreerde zwerfauto’s van de korte I 138 met slechts 6,41 m tot de 6,99 m lange varianten I 144 LE en I 144 QB op Ducato. Of het nu gaat om eenpersoonsbedden, dubbelbed of een dwarsbed, praktische compacte badkamer of luxe badkamer, de populaire c-compactline is in elk opzicht een hele grote onder de compacts.







    04-08-2020 om 10:31 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Oulaw voor sportmensen

    Weinsberg CaraBus 630 MEG Outlaw


    Voor sportieve zwerver.
    Weinsberg CaraBus 630 MEG Outlaw is ontworpen voor fietsen, moto’s en indien nodig zelfs een quad te vervoeren en er bovendien nog te kunnen in wonen. Hij ziet er uit als zijn vergelijkbare broeders. Alleen achteraan heeft hij een uit de kluiten gewassen garage. Als je de achterdeur open trekt sta je perplex van de enorme garage voor een zwerfauto, zeker als ze leeg is. Staan er een moto of enkele fietsen in vermindert dat effect een beetje. Ze is meer dan 2 m diep, links en rechts zijn kasten die de wielkasten wat verbergen. Er tussen is nog 1,35 m breed voor de lading die zelfs 1.5 m hoog mag zijn. Uit voorzorg is de bodem met geript aluminium plaat bedekt. Om fietsen of moto’s te vervoeren zijn stevige verankeringspunten gemonteerd.

    Voor actieve zwervers.
    De CaraBus Outlaw is niet zo direct ontworpen voor rustige kampeerders, die de voorkeur geven aan een ruim interieur en een rustige vakantie tegenover actieve zwervers die tijdens de vakantie of weekeinden met hun moto of mountainbikes op en over de bergen willen snorren. Dankzij het extra verhoogd dak kon de fabrikant boven de garage nog een breed bed installeren. Als je het grondplan bekijkt heeft de Outlaw een door de weekse indeling. Vooraan draaibare cabine zetels, een smal tafeltje met zitbank waarachter zich het sanitair bevindt. De keuken is aan de schuifdeur.


    De Outlaw behoort met zijn 6,36 m lengte tot de langste Fiat Ducato’s. Minder bekent maar wel een gewone optie voor het extra hoge dak waarmee hij een hoogte van 2,82 m bereikt. Al lijkt volgens het grondplan het interieur voor dit type kampeerauto heel normaal, toch moeten de bewoners vrede nemen met enkele compromissen. Zo heeft de zitgroep een tafeltje van slechts 0,8 x 0,37 m. Het eetgerief zal dus wat aangepast moeten zijn. Erger is de zitbank met de ongemakkelijke stijlrechten rugleuning. De fabrikant ging er waarschijnlijk van uit dat de bewoners jonge en sportieve lui zouden zijn die zich in de cabine zetels zouden nestelen, maar die zijn niet zo comfortabel bij het eten aan tafel. Wie zijn half huishouden wil meenemen komt bedrogen uit want er is geen overvloed aan bergruimte. Jonge paren zijn meestal tevreden als ze het noodzakelijk kunnen meenemen. Voor soms een specifieke kledij en helmen blijft wel een plekje vrij in de garage om een ​​valies te zetten. Goed gestapeld kan in de kast boven de stuurcabine nog redelijk wat bagage. De keuken is goed uitgerust om te kokkerellen. Twee branders met elektrische ontsteking, een ruime spoelbak en op het aanrecht is voldoende werkoppervlakte om de culinaire voorbereidingen tot een goed einde te brengen. Onderaan zijn laden, de koelkast en bovenkasten ontbreken niet om samen voldoende keukenbenodigdheden te bergen. De natte cel is net groot genoeg voor het menselijke sanitaire onderhoud. Nog een compromis die we feitelijk niet erg gevonden, is de ladder om in het hoge bed te geraken. Om 's nachts naar de wc te gaan moet je als je beneden bent ze wegnemen want ze staat voor de deur van het sanitair. Als voordeel heb je een comfortabel bed van zo maar eventjes 2,07 m lang en 1,60 m breed. Dat vindt je zelden in een omgebouwde bestelwagen. Van het interieur uit kan je in de garage die perfecte afgesloten wordt door een deur met rubberen dichtingen zodat er geen geurtjes in het interieur sijpelen. In de kasten aan de zijkanten van de garage zijn de elektriciteitscentrale verborgen, batterijen en de verswatertank, alles goed bereikbaar.

    Eerst even een optelling maken.
    Voor de aankoop van de Outlaw doet men er best aan een sommetje te maken van wat mee op vakantie moet. Blijft het bij een paar "gewone" fietsen dan hoeft het eigenlijk niet om voor een outlaw te kiezen. Gaan er één of twee moto’s mee of zelfs een quad dan is het noodzakelijk de gewichten op te tellen. De standaard 3,5 ton van deze zwerfauto is snel bereikt. In dit geval is het misschien beter voor een maxi chassis van 4 ton te kiezen. Houdt er vooral rekening mee dat het grote gewicht op de achteras terecht komt. Een versterkt veersysteem zal zeker geen overdreven luxe zijn. Denkt er aan dat boven de gewicht grens van 3,5 ton een aantal verkeersbeperkingen zijn en het rijbewijs aangepast moet zijn.

    Samen gevat
    De Weinsberg CaraBus 630 MEG Outlaw is best geschikt voor jonge sportievelingen die de compromissen in het interieur zonder morren er bij nemen. Voor hen is de wagen geweldig als moto's, fietsen of ander groot materiaal gemakkelijk in en uit de garage kunnen en er een goed en veilig onderkomen vinden.


    Meer informatie: www.weinsberg.com



















    Bijlagen:
    grondplan.jpg (71.5 KB)   

    31-07-2020 om 17:58 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dethleffs jubileert met de Aero

    De Aero van Dethleffs als jubileum caravan.

    Dethleffs, de fabrikant uit Isny, maakt een uitzondering bij de jubileum feestvierders. De meeste bekende fabrikanten kenden hun startjaren 10-15 jaren na de laatste wereldoorlog. De economie was goed aan het opleven, lonen stegen en we kregen meer vakantie. De fabricatie van tenten kende al succes. Na een uitgeregende vakantie begonnen de vakantiegangers meer naar iets comfortabeler uit te kijken. Caravans kwamen meer in beeld, van kampeerauto’s was toen nog geen spraak. Vandaar dat er veel fabrikanten rond deze tijd hun 50 tot 60 jarig bestaan vieren. Dethleffs kan nu een 90 jarig bestaan vieren omdat Arist Dethleffs in 1931 waarschijnlijk als eerste in Duitsland voor zich en zijn gezin een caravan bouwde.

    De Aero van begin jaren 80

    Caravans van na de oorlog hoewel ze op het eerste zicht niet veel veranderd blijken te zijn buiten de ontbrekende disselkoffer, zijn gewoonweg niet te vergelijken met de huidige constructies. Alles is intussen totaal verbeterd. Mooier en steviger meubilair, verlichting was enkel op gas en water moest men uit de kit in een potje gieten om koffie te maken, kasten die niet meer van de wand vallen na een rit op slechte wegen en banden die op het meest ongelegen ogenblik in flarden vlogen. Het koetswerk zit nu stevig gelijmd in elkaar. Een waterdichtheid garantie van 10 jaar en meer geven al meerdere fabrikanten. Er werd ook veel geëxperimenteerd met de vorm van de caravans. Dat kwam soms ten goede van de aerodynamische vorm, maar ten nadele van het interieur. Inhoudelijk werden bovenkasten kleiner en soms moeilijker te bevestigen, de kleerkast was bovenaan smaller, vooraan kon soms enkel een vast bed staan omdat de voorwand te schuin was en men er niet kon zitten.

    De eerste Aero.

    Zo ontstond in 1982 de eerste Aero met een flink hellend voorfront. Voor die tijd een modern interieur en goed afgewerkt. Toen waren er nog geen vaste bedden en werd de zithoek vooraan omgebouwd tot bed. Daar zitten was alleen geschikt voor kleine kinderen wegens het schuine voorfront. De slogan was: ”de caravan voor snelle chauffeurs”. Zijn vorm was het resultaat van het in 1980 ontwikkelde schaalmodel ZET 2000. Inderdaad de Aero 450 T had een prima weggedrag, helaas het verbruik van het trekkende voertuig schoot snel de hoogte in. We deden verbruiksproeven met een Dethleffs Nomad Luxus bijna dezelfde opbouwlengte en zelfde gewicht als de Aero 450 T Voor de Nomad Luxus hadden we op onze Datsun 2.8 zes cilinder een spoiler geplaatst. We hadden geluk om onder gelijke weersomstandigheden redelijk wat rijtesten te kunnen uitvoeren. Met de Nomad Luxus aan de trekhaak konden we sneller rijden en bij gelijke snelheid met de Aero 450 T was het verbruik telkens minder.

    Veel veranderd.

    Intussen is er veel verbeterd zowel aan de auto’s als aan de caravans en zijn er nauwelijks nog enkele caravans met een hellend voorfront. De meeste hebben nu licht afgeronde verticale hoeken vooraan, dat heeft zijn voordeel zonder het interieur er mee te belasten. Dat zien we dus ook bij de nieuwe Aero van Dethleffs. Het voorfront heeft nog een lichte helling en de profielen op de hoeken zorgen voor betere afvoer van de rijwind. De disselkoffer is geïntegreerd in het voorfront wat de aerodynamische vorm nog verbeterd.

    Het jubileum model.

    Nu komt de nieuwe Aero 2021 van Dethleffs in beeld als een frisse moderne caravan voor een gunstige prijs. De fabrikant richt zich hiermee tot een jonger prijsbewust publiek, dat toch graag nog wat comfort wil genieten. Zo biedt Dethleffs 3 verschillende interieurs aan met een licht meubilair en schuine bovenkasten wat het ruimtelijk gevoel sterk vergroot. De 5 aangeboden types hebben een klassieke indeling bijzonder geschikt voor paren met of zonder kinderen. Omdat het om jubileum modellen gaat kan men als optie een 90 jarig jubileums pakket bestellen, wat zeker niet te versmaden is. Voor iets meer dan 3.000 euro kun je dat pakket van de fabriek laten inbouwen. Voor winterkampeerders heeft Dethleffs zelfs een echt winterpakket ontwikkeld en als dat nog niet genoeg is bestaat er en nog een autark pakket.

    De Indelingen

    Om zeker te zijn dat de indelingen goed aanslaan bij de kampeerders hielden de ontwerpers zich aan de klassieke indelingen. Zo heeft de kleinste Aero 410 QS een dwarsbed vooraan en achterin een treinzit plus kleerkast. Een maatje groter is de Aero 470 FR met het beroemde Fransbed voorin en achteraan een ruime comfortabele U zitgroep. Voor gezinnen heeft men de Aero 500 QSK bedacht. De papa en de mama (?) slapen vooraan terwijl de kinderen in de stapelbedden mogen. Andere kampeerders zullen voor de Aero 510 ER of de nog iets grotere 520 ER kiezen omwille van de enkele bedden die het slaapgedeelte sieren. Alle types zijn 2,30 m breed en zijn tussen de 6,34 en de 7,51 m lang. De MTM’s kunnen oplopen tot 1.400 kg of zelfs met optie tot 1.800 kg.

    Het 90 jarig jubileum pakket.

    -        Disselafdekking

    -        17 duim alu velgen

    -        Een venster in de brede buitendeur

    -        Glanzend gladde aluminium buiten beplating

    -        Fliegendeur

    -        Een extra Midi Heki dakluik.

    Foto's onder.

    De eerste foto is een Aero 450 T waarmee we de testritten deden in 1983 ( met een ander trekkend voertuig)

    De andere foto's zijn van de nieuwe Aero

     











    27-07-2020 om 20:52 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws vor 2021 bij Weinsberg en Tabbert

    Caravans Weinsberg en Tabbert


    CaraCito


    Zonder gas, en een uniek design slaat de nieuwe CaraCito een andere weg in. Omdat de eerste caravan van het merk zonder gasflessen voor meer opbergruimte zorgt (een douche kan optioneel worden uitgebreid), drie bekledingsvarianten in bruine, blauwe of grijze tinten met standaard WEINSBERG borduurwerk heeft, daarbij zijn diepe roestvrijstalen spoelbak en besteklade in de keuken, keukenwerkblad en tafelblad met een kenmerkende mediterrane inrichting standaard. Dakramen en ramen (keukenraam met rolgordijn) laten veel licht binnen in het interieur.
    Met de comfortabele EvoPore HRC matrassen, stoffering en meubels in een mooi decor, evenals een nieuwe deur, is de nieuwe CaraCito verkrijgbaar vanaf 10.990 euro inclusief airconditioning met verwarming. Net zo uniek als de uitrusting en het ontwerp is de prijsprestatieverhouding wat de CaraCito ook aantrekkelijk maakt voor jonge kampeerders, gezinnen en een doelgroep met duidelijke budget ideeën interessant. Met verschillende opties en pakketten kan het natuurlijk nog verder en individueler worden uitgerust. De modellen (390 QD, 450 FU, 470 EU, 470 QDK, 500 QDK) laten ook niets te wensen over: naast de types voor één- en tweepersoonsbedden en indelingen met een Frans bed is de CaraCito ook beschikbaar voor gezinnen met extra stapelbedden.
    Het exterieur straalt met een duidelijk design in contrast met het witte plaatwerk op de zijwanden en het dak zijn de aluminium zijschorten en de wielkasten in antraciet. De ruime gasflessenbox biedt veel opbergruimte of desgewenst plaats voor twee 11 kg gasflessen.


    TABBERT


    2021 is het TABBERT jaar. In een evolutionair ontwikkelingsproces is in het exterieur een geheel nieuwe ontwerptaal gecreëerd, die de hoge ontwerpnormen van de caravans op het eerste gezicht zichtbaar maakt en met zijn opvallende extravagante uiterlijk het sterke, luxueuze voertuigkarakter naar buiten uitdrukt. De sterke punten van zijn heroverwogen nieuwe technologieën, het innovatieve TABBERT dak herontwikkeld met als resultaat volledig nieuwe normen voor caravaning, De dakneus in de voor- en achtersteven komt nu goed tot zijn recht en lijkt hij bijna op een spoiler. Het karakteristieke TABBERT schommelelement van de exterieurgrafiek wordt uitgebreid en opnieuw geïnterpreteerd samen met twee brede lijnen boven en onder de zijruiten wordt een vloeiend, samenhangend totaalbeeld gecreëerd, waaraan ook de nieuwe achterlichtbeugel bijdraagt. Afhankelijk van de modelreeks is het exterieur ontworpen met een riemstrip en boeg en achterspatborden als standaard nog eleganter of kan optioneel worden geüpgraded. Markeringslichten in de rok omlijsten het voertuig met homogeen licht en zorgen voor meer veiligheid en zichtbaarheid. ROSSINI, DA VINCI, VIVALDI, PUCCINI evenals BOTTESINI, BELLINI en BELLISSIMO hebben nu multi-LED-lampen met mistlampen. Met het storing sensorsysteem wordt elke storing aan het verlichtingssysteem direct aan de chauffeur gemeld. De manoeuvreergrepen aan de achterkant van de VIVALDI en PUCCINI hebben een edel chromen kap.
    Voor een groot laadvermogen kunnen optioneel de PUCCINI, VIVALDI en DA VINCI worden besteld met een chassis van twee ton. Vanaf het nieuwe modeljaar is de PUCCINI 550 E naast de breedte van 2,5 m ook verkrijgbaar met een slanke 2,3 m versie. Het anti-roll systeem ATC is nu standaard inbegrepen in de CELLINI SLIDE-OUT.
    Speciale extra in de ROSSINI, DA VINCI, VIVALDI, PUCCINI en CELLINI is er een voucher waarmee de MEDKIT gratis kan worden besteld een exclusieve set medicijnen voor apotheken die in geen enkele caravanapotheek mag ontbreken: b.v. Antiallergie, pijngel, wondspray en pijnstillers.
    Om te worden beschermd tegen diefstal hebben alle TABBERT-caravans een GPS-tracker, die ook verkrijgbaar is met een levenslange licentie voor onbeperkte, EU-brede volgfunctie vanaf modeljaar 2021.


    ROSSINI & ROSSINI FINEST EDITION
    Het instapmodel voor gevorderde gebruikers.

    ROSSINI is het instapmodel in de TABBERT premium wereld. Voor het nieuwe modeljaar naast het nieuwe exterieur heeft hij een nieuw meubeldecor en nieuwe gestoffeerde woonruimtes (stof en synthetisch leer) gekregen in natuurlijke beige, bruine en grijze tinten, waardoor het een nog exclusiever tintje krijgt en de aangename sfeer nog meer nuanceert. . Het 32 ​​mm dikke dak met een aluminium toplaag is optioneel ook leverbaar in GVK. Een nieuw pakket maakt hem op verzoek nog veiliger Het beveiligingspakket bevat het antirolsysteem ATC, het veiligheidsslot AL-KO Safety Compact en een gasdetector.
    Vanaf 2021 is de ROSSINI leverbaar.

     















     

    25-07-2020 om 21:03 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knaus en Weinsberg kampeerauto's voor 2021

    Kampeerauto’s voor 2021


    Sun I


    Perfect gevormd tot in het kleinste detail, luxe gecombineerd met sportieve elegantie die eigenlijk moeilijk worden verhoogd. En toch: de nieuwe SUN I is van nog hogere kwaliteit, met nog betere functionaliteit, in het nieuwe modeljaar.
    Het hertekende voorfront geeft het luxe uitzicht van KNAUS met zes full-led-koplampen in een unieke U-vorm een ​​onmiskenbaar gezicht. Tegelijkertijd zorgen de nieuwe koplampen voor uitstekend zicht. Sportieve, opvallende decorelementen in chroom- en carbonlook onderstrepen het dynamische karakter van het voertuig en geven het een hoge herkenningswaarde.
    En het interieur van de nieuwe SUN I straalt ook luxe uit op het eerste gezicht verwarmde dubbele vloer in jachtlook, opvallend natuurlijk mat houten decor met een uniek gevoel, meubelgrepen in zwart en chroom, donker keukenblad en eettafel, verlichting geïntegreerd in muren en meubels, die de KNAUS swing opneemt in vloeiende, filigranen lijnen en tegelijkertijd het unieke ontwerp van de SUN I benadrukt de woonkamer belichaamt tijdloze elegantie. Tegelijkertijd is het buitengewoon gezellig en uitnodigend door de comfortabele zitgroep bekleding, die in verschillende elegante kleuren ook verkrijgbaar in echt leer. De keuken biedt veel ruimte om te koken en praktische opbergmogelijkheden voor een breed scala aan keukengerei. De 177 liter koelkast is aan beide zijden te openen dankzij de dubbele stop. Veel bagage kan worden opgeborgen in kleerkasten, opbergvakken en open schappen in het slaapgedeelte voor twee personen, ontworpen in lichtgrijze tinten. Op het hefbed in de boeg kunnen twee andere passagiers hun bedje dekken. De badkamer met aparte toiletruimte straalt echte wellnessflair uit.
    De nieuwe SUN I zal vanaf 2021 met dubbele as beschikbaar zijn op de 900 LEG- en 900 LX-indelingen.


    L! VE reeks


    Energiek, jong, modern, actief dat is L! VE, de starterserie van KNAUS. De L! VE modellen bieden een gezellige en stijlvolle tijdelijke woning met de beste benutting van de ruimte, goede uitrusting en een mooi interieur, tegen een interessante prijs.
    Voor het nieuwe modeljaar hebben L! VE I, TI en WAVE een nieuwe, frisse, nog huiselijkere uitstraling gekregen met het MATARA TEAK meubeldecor, en drie standaard gestoffeerde woonruimtes. Als optie kunnen ook andere stoffen en een versie van echt leer worden besteld. Er is ook een 27-inch televisie op aanvraag. De uitgebreide sfeerverlichting zorgt voor sfeervol, aangenaam licht.
    Alle indelingen van de integrale L! VE I hebben nu de 700 mm brede buitendeur. Optioneel zijn ze ook leverbaar met ALDE vloeistof vloerverwarming. En naast de 650 MEG en 700 MEG heeft de L! VE I een nieuw type met dubbele as, de 900 LEG op een 5 ton chassis. Als geen andere integrale toont het aan dat luxe niet per se duur hoeft te zijn, maar dat ruimte niet te versmaden is in een zwerfauto. De 900 LEG overtuigt met twee eenpersoonsbedden achterin, een hefbed met een breedte van 150 cm in de boeg, extreem grote L-vormige zitgroep met veel plaats om gasten uit te nodigen, veel bergruimte, grote kleerkasten en een natte cel met aparte douche.


    VAN TI & VAN TI VANSATION


    Grote badkamer, eenpersoonsbedden met een lengte van meer dan twee meter aan beide zijden, grote, comfortabele zitgroep, brede buitendeur, gemakkelijk toegankelijke gasfleskast, dit alles is mogelijk in de bouw van een kampeerauto, elk voertuig kan verschillende van deze voordelen bieden. Maar slechts één wagen heeft al deze eigenschappen tegelijkertijd de nieuwe VAN TI. Hij werd volledig her ontwikkeld voor modeljaar 2021 de focus lag hier op functionaliteit, goede kwaliteit en de nieuwste technologie. Het resultaat is een gedeeltelijk halfintegrale die binnen groter lijkt dan buiten. Bijna tien cm meer binnenruimte zonder de buitenlengte van het voertuig te vergroten met het FoldXpand productieproces heeft KNAUS een knappe technologie ontwikkeld. De nieuwe achterlichtbeugel vormt een vlak oppervlak met de achterwand, dit creëert een volledig nieuwe koetswerkfront met ruimte besparende binnenkant.
    Automotive materialen zijn kenmerkend voor het gehele voertuig, bijvoorbeeld vooraan met eigen verlichting, die perfect in de leefruimte past. Heldere leuke tinten domineren het interieur van de twee indelingen 550 MF en 650 MEG het discrete patroon van gordijnen en kruislings gelamineerd hout en het lichtgekleurde hieldecor komen overeen met de meubels in verschillende matte materialen (synthetisch leer of microfiber en gestructureerd materiaal) in contrasterende kleuren. Op verzoek kunnen ook actieve stoffen en een echt lederen versie worden besteld. Bijzonderheid de veiligheidsgordels zijn bekleed en is bijna onzichtbaar een visueel genoegen. De zitplaats in de nieuwe VAN TI is twaalf cm groter. Dankzij rugkussens met aanzienlijk meer volume en een ergonomisch gebogen lendensteun wordt maximaal zitcomfort bereikt. Optioneel heeft de 650 MEG-indeling een vrijstaande tafel voor meer comfort, een zijzitje biedt extra ruimte aan de eettafel. De keuken met een vergroot werkblad biedt voldoende plaats voor thuiskoks en de 650 MEG heeft zelfs een vak dat perfect past op een koffiezetapparaat inclusief een capsulehouder. De draaibare badkamer in de grootste van de twee interieurs is knap doordacht. De douchekolom is verborgen achter de draaibare muur wanneer deze niet wordt gebruikt, waardoor een groot vlak vrij komt voor het wastafeltje. De combifunctie van de douche is zo ontworpen dat deze intuïtief kan worden begrepen en bediend zonder ingewikkelde vouw- en sluitmechanismen. Handdoeken en tal van toiletgerief kunnen in een brede kast worden opgeborgen. De badkamer wordt afgesloten met een elegante een schuifdeur. Zelfs in de kortere interieurs 550 MF met badkamer met aparte wastafel, Frans bed en kledingkast, is er veel ruimtegevoel.

    De dakkap van de nieuwe VAN TI met geïntegreerde isolatie is standaard gemaakt van vezel versterkt polyurethaan. Deze zogenaamde LFI-componenten (injectie met lange vezels) zijn lichter, geurloos, extreem stabiel en resistent, zowel bij extreem hoge als lage temperaturen.

    Nog een uniek detail aan de buitenkant: de twee gasflessen bevinden zich naast elkaar in de gaskoffer en kunnen eenvoudig en gemakkelijk worden verwisseld. Door het elektrische systeem van het voertuig in de garage achterin te plaatsen, wordt ook het gebruiksgemak vergroot, al het belangrijke is daar gemakkelijk toegankelijk en vereenvoudigt het onderhoud.

    Ook nieuw in modeljaar 2021 het rijkelijk uitgeruste speciale model VAN TI VANSATION. De VANSATION uitrusting omvat de speciale modelbekleding WINTER WHITE met moderne zwart-witcontrasten, een 27 duim televisie, head-up display, achteruitkijkcamera inclusief bekabeling, cruise control radio DAB +, alles-in-één Navigatiesysteem met kampeersoftware, Truma iNet-systeem, Truma CP-Plus digitaal bedieningspaneel voor verwarming, LED-dagrijverlichting, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, BWT waterfilter en 16 duim lichtmetalen velgen.

    Zowel VAN TI als VAN TI VANSATION betreden het nieuwe modeljaar op Fiat Ducato-basis.

    WEINSBERG

     

    Voor 2021 brengt Weinsberg niet alleen veel nieuws voor zijn vakantievoertuigen ook de site werd flink opgewaardeerd.

    Een ander bedieningspaneel in de zwerfauto’s toont duidelijk alle niveaus en is nog intuïtiever gemaakt met de draai- drukschakelaars. Daarnaast is er voor alle kampeerauto’s het praktische Thule fietsbevestigingssysteem, waarmee de fietsen in de garage achterin veilig kunnen worden vastgezet. CaraHome en CaraCompact EDITION [PEPPER] staan ​​nu op het Fiat Ducato-chassis. De CaraHome heeft ook een optionele traploos verstelbare achterruit gekregen en een nieuw houtdecor dat het interieur een nobel tintje geeft. De speciale uitrusting van de CaraCore werd opgewaardeerd met een ALDE vloeistof vloerverwarming. In combinatie met de optionele EXKLUSIV opklapdeur zijn garagedeuren en servicekleppen bovendien voorzien van centrale vergrendeling. Een verrijking in de pakketuitrusting van alle WEINSBERG voertuigen heeft de nieuwe MEDKIT veel nuttige medicijnen voor noodgevallen. Alle 17 duim aluminium velgen van de zwerfauto’s zijn uitgerust met all-season banden.

     

    CaraLoft en CaraSuite

    Compact, maar comfortabel, veel uitrusting, modern ontwerp, doordachte details zijn de sterke punten van CaraLoft en CaraSuite. Voor het nieuwe modeljaar krijgen de twee halfintegrale een LFI dakkap in een moderne vorm die het dynamische karakter van het voertuig onderstreept. LFI een bijzonderheid in deze prijsklasse staat voor injectie met lange vezels, d.w.z. de dakkap met geïntegreerde isolatie is gemaakt van vezel versterkt polyurethaan, waardoor deze licht en tegelijkertijd zeer stabiel is zelfs bij extreme temperaturen.

    Beide voertuigen hebben hetzelfde bestelwagen model (2,94 m buitenhoogte, 2,18 m binnen breedte), wat zorgt voor een ruimtelijk gevoel en veel opbergruimte in de CaraLoft. De CaraSuite biedt standaard een hefbed in vooraan, in plaats daarvan zijn bovenkasten mogelijk. CaraLoft en CaraSuite hebben ook een ALDE-boiler en rijden het nieuwe modeljaar elk in drie indelingen in CaraLoft 600 MF, 650 ME, 650 MF, CaraSuite 650 MF, 650 MG, 700 ME

















    24-07-2020 om 21:24 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knaus, Tabbert en Weinsberg brengen nieuws voor 2021

    KNAUS TABBERT en WEINSBERG tonen hun nieuwigheden voor 2021

    De innovaties voor het modeljaar 2021


    Uitdagingen accepteren, technologie en design voortdurend verbeteren en de toekomst van caravaning revolutioneren. Knaus Tabbert zet de volgende beslissende stappen voorwaarts.


    De eerste helft van 2020 stelde iedereen voor grote uitdagingen maar: er is momenteel geen vakantie die veiliger is en meer potentie heeft dan caravaning.
    Het eerste kwartaal van 2020 liet al zien hoe groot deze mogelijkheden zijn, wat wederom zeer succesvol was voor Knaus Tabbert GmbH. In het eerste kwartaal steeg de omzet in het percentage met dubbele cijfers in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar. Op deze manier kon Knaus Tabbert zelfs in tijden van crisis zonder staatsteun verder werken. Caravaning staat al lang centraal in de samenleving.
    Daarom kijkt Knaus Tabbert meer dan positief en toonde op de jaarlijkse persvoorstelling van dit jaar frisse ideeën en innovatieve nieuwe ontwikkelingen voor modeljaar 2021 De toekomst van de caravan komt binnen handbereik, onder het motto "We move".
    Vrijetijdsvoertuigen van de toekomst zijn caravans en zwerfauto’s zoals we in de komende beurzen zullen kunnen zien.

     

    De hoogtepunten van modeljaar 2021 zijn onder meer:

    CUV's KNAUS en WEINSBERG

    CUV’s zijn omgebouwde bestelwagens.


    • Groot ruimtegevoel: panoramische dakramen voor de CUV's van KNAUS en WEINSBERG.
    • Gezellige slaapkamer op het dak: CUV's met een innovatief pop-top dak.
    • Dynamisch, comfortabel, veilig: KNAUS BOXDRIVE op MAN TGE.
    • Frisse uitstraling: de CaraTour van WEINSBERG met een nieuw interieur.


    KNAUS
    • 60 jaar KNAUS: voor een mijlpaalverjaardag: SÜDWIND, BOXSTAR en SKY WAVE als speciale jubileummodellen 60 JAAR KNAUS.
    • Pure luxe: de SUN I in een nieuw design - nog sportiever, opvallender, nobeler.
    • L! VE is leven: nieuwe grote indeling 900 LEG - L! VE I nu ook met dubbele as.
    • VANSATION - Sensation: De VAN TI volledig her ontwikkeld, ook als een uitgebreid uitgerust speciaal model VANSATION.


    WEINSBERG
    • Bewezen en nu nog beter: Cara Loft en Cara Suite met LFI-dakkap en andere revisies.
    • Weg van gas: de nieuwe Cara Cito met zijn unieke design is de eerste WEINSBERG-caravan zonder gasflessen.


    TABBERT
    • Binnenkomst in de luxe wereld: de ROSSINI met een nieuw exterieur, ook als een rijkelijk uitgeruste FINEST EDITION.
    • TABBERT-traditie met moderne elegantie voor de nieuwe DA VINCI.

    T @ B
    • Tijdloos, iconisch, retro: de T @ B zet een steile succescurve voort in het nieuwe modeljaar.

    HUUR EN REIS
    • Huur een voertuig, stap in, geniet van uw vakantie: momenteel meer dan 170 verhuurlocaties en 1.900 huurcaravans, kampeerauto’s en CUV's.
    • Altijd bij de hand: alle details over autoverhuur, informatie over reisbestemmingen, noodnummers.

     

    CUV's (Caravaning Utility Vehicles)
    KNAUS en WEINSBERG. Twee merken die in 2021 nog een stap verder gaan, de CUV's rijden het nieuwe modeljaar nog beter en innovatiever in.
    In de KNAUS BOXSTAR en BOXLIFE evenals in de WEINSBERG CaraBus en CaraTour creëert het grote SKYROOF panoramische dakraam vooraan (voor voertuigen met H2-dakhoogte) een groot ruimtegevoel, terwijl er tegelijkertijd veel licht binnen valt. Bijzonderheid: het nieuwe panoramavenster kan worden geopend en heeft daarom naast het verduisteringsgordijn een hor.
    Het nieuwe, innovatieve uitklapbare dak in de BOXSTAR, BOXLIFE en WEINSBERG CUV's (met L2H2-, L4H2- en L5H2-chassis) biedt een enorm ruimteprofiel. Als absolute nieuwigheid in de industrie is het gebouwd in compacte, extreem stabiele LFI-technologie (injectie met lange vezels). Om optimale lucht- en lichtomstandigheden te creëren, bevindt de geïntegreerde Heki zich precies boven het inkom gebied wanneer het dak gesloten is. Bovendien is het nieuwe uitklapbare dak aerodynamisch geoptimaliseerd voor een lage luchtweerstand tijdens het rijden. Extra ruimte creëren in het voertuig is heel eenvoudig: hang de ladder in de boeg, til het dak gemakkelijk met de hand op en de slaapkamer op de bovenverdieping van de CUV is klaar. Comfortabele uitbreiding met sfeerverlichting en geïntegreerde leeslampjes, verwarmingsopeningen en een comfortabele matras (2 x 1,35 m) zorgen voor een nachtrust. De gesloten onderbouw van het uitklapbare dak met ventilatiekanalen voor de matras verhoogt de stijfheid en het draagvermogen van het dak. De matras zelf wordt geventileerd met een extra stof om vochtophoping te voorkomen. Voor degenen die in bed een film willen kijken of een e-book willen lezen, zijn er USB-aansluitingen voor het opladen van tablets, mobiele telefoons, enz. Vervolgens kunnen de apparaten worden opgeborgen in de geïntegreerde schapjes. Als je graag in de frisse lucht ligt, beschermt een muskietennet je tegen ongewenste bezoekers. Voordat de reis verder gaat, wordt het pop-up dak eenvoudig met de hand teruggevouwen met behulp van een slinger en ligt het vervolgens plat en ruimtebesparend op de CUV. Bij de typen 600 en 630 is naast de geïntegreerde Heki een extra dakraam achterin of een dak airco mogelijk. Om het silhouet van de zwerfauto te behouden, is het frame van het uitklapbare dak verlengd om de lengte van het voertuig te evenaren. De nieuw ontwikkelde luifelbeugel inclusief regengoot past perfect op het frame, zowel optisch als praktisch.


    KNAUS
    Voor de compacte KNAUS wagens brengt het modeljaar 2021 nog meer innovaties: de BOXDRIVE krijgt een nieuw chassis en rijdt net als de kampeerauto VAN TI PLUS nu op MAN TGE. De voordelen zijn duidelijk: tal van assistentiesystemen, zoals Noodremming en starthulp op hellingen, ESP, ABS en vermoeidheidsdetectie bieden hoge veiligheid en comfort. De BOXDRIVE is nog steeds verkrijgbaar als 680 ME en met nieuwe uitrustingspakketten.


    WEINSBERG
    En de WEINSBERG CaraTour krijgt ook een nieuwe, sportieve, coole look in het interieur: gebaseerd op de "50 Years Limited Edition", waarmee de verjaardag van de WEINSBERG CUV's werd gevierd in 2019, zal het interieur van de CaraTour in 2021 kleuriger uitzien.Duurzame CPL-oppervlakken passen bij het sportieve, dynamische karakter van het voertuig. De nieuwe woonomgeving onderscheidt ook duidelijk de CaraTour van de CaraBus, die nog steeds verkrijgbaar is met het meubeldecor EFFECT ULME.
    Beide CUV reeksen, CaraBus en CaraTour, zijn nu ook verkrijgbaar met een nieuwe bekledingsvariant in synthetisch leer.


    KNAUS
    Voor het nieuwe modeljaar hebben de kampeerauto’s van KNAUS verschillende optimalisaties gekregen: de VAN I PLATINUM SELECTION heeft nu dim- en grootlicht in LED-technologie. SKY WAVE en SKY TI kunnen op verzoek worden besteld met een 27 inch televisie. De 17 duim KNAUS-lichtmetalen velgen op grote en kleine zwerfauto’s werden opgewaardeerd met banden voor alle seizoenen. Omdat de velgen ook zoutwaterbestendig zijn en daarom ook bij uitstek geschikt in de winter, neemt hun gebruikswaarde enorm toe. Dit betekent dat er geen tweede wielen set nodig is, het voertuig kan het hele jaar door worden gebruikt met dezelfde banden.
    De variabele DESEO-caravan heeft een facelift gekregen of beter gezegd “backlift” waardoor de achterkant er nog opvallender uitziet met full-led verlichting. Ook de achterklep, die de volledige breedte van het voertuig beslaat, is technisch geoptimaliseerd. Vliegbescherming voor de grote opening aan de achterkant kan ook als optie worden besteld.
    De voor alle KNAUS voertuigen beschikbare insecten werende deur is nu nog stabieler en gebruiksvriendelijker. Het vergeeft elke onjuiste werking en kan, als het uit de geleiderail is gesprongen, gemakkelijk met één hand worden teruggezet naar de oorspronkelijke staat.

    60 jaar KNAUS - jubileummodellen
    Hij zou dit jaar 100 zijn geworden: Helmut Knaus had een visie “gratis vakantiegeluk voor iedereen” en richtte 60 jaar geleden het succesvolle merk KNAUS op. Deze twee ronde verjaardagen moeten op de juiste manier worden gevierd met drie speciale jubileummodellen:
    In 1962, twee jaar na de oprichting van KNAUS, kwam de eerste SÜDWIND op de markt hij is sindsdien het caravanicoon. Naast de uitgebreide SÜDWIND uitrusting heeft het nieuwe jubileummodel SÜDWIND 60 YEARS KNAUS bekleding (optioneel ook met Active LINE-stoffen) en een decoratiepakket met borduursel van 60 YEARS. Op de buitenkant staan ​​de 60 JAAR KNAUS sticker op de zijwand met de historische voertuigstickers van de eerste KNAUS caravans.
    De SÜDWIND reeks wordt uitgebreid met een populaire éénpersoons indeling, de 500 EU is compact met een nuttige lengte van iets meer dan vijf meter en biedt tegelijkertijd veel ruimte binnen. In totaal vier eenpersoons bedden vooraan en de omgebouwde U zitgroep achterin, tal van opbergvakken en schappen, ruime badkamer en keuken.
    Met maximaal zes slaapplaatsen is de SKY WAVE de ideale kampeerauto voor gezinnen, wendbaar en aerodynamisch dankzij de golfvormige dakconstructie een echte allrounder en mag als zodanig niet ontbreken in het assortiment jubileum modellen. De SKY WAVE 60 YEARS KNAUS wordt geleverd met een chassis in opvallend stormblauw metallic. De speciale stickers in nobele grijstinten worden aangevuld met de 60 JAAR KNAUS-stickers op de zijwand. Passend de COOL GREY bekleding met blauwe stiksels en net als het decoratiepakket met 60 JAAR KNAUS borduursel.
    Bijna precies 15 jaar geleden lanceerde KNAUS de eerste CUV. De BOXSTAR viert ook een klein jubileum: de BOXSTAR 60 YEARS KNAUS - natuurlijk ook verkrijgbaar met het nieuwe panoramische dakvenster of het innovatieve pop-topdak maakt indruk met zijn extravagante buitenkant, de buitenkleur stormblauw metallic, het donkere raamgebied. De zitkussens in CASUAL SILVER met blauwe stiksels en het decoratiepakket zijn ook voorzien van 60 YEARS KNAUS borduursel op de verjaardag BOXSTAR.











    23-07-2020 om 16:30 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concorde lanceert een nieuwe reeks

    2021 Het jaar van de Liner


    Concorde Liner generatie met nog meer luxe in 2021
    Volledig nieuwe modellen: Liner 990 GI, 996 MI en 1090 GI
    Speciale modellen Liner "Diamond Series", credo "Red Edition"
    Het past in de bedrijfsfilosofie van Concorde om niet in alle series met tal van min of meer grote innovaties te werken. Concorde concentreert zich eerder op een specifieke serie voor elk modeljaar. Voor modeljaar 2021 betreft het de reeks liners.

    Vanaf modeljaar 2021 zal de Liner reeks alleen onder deze naam verkrijgbaar zijn. Deze omvatten de nieuwe Liner 990 GI, 996 MI en 1090 GI modellen, de beproefde lay-outs van de voormalige Liner Plus-modellen en de speciale modellen van de "Diamond Series".

    De drie nieuwe modellen van de liner-serie zijn allemaal gebaseerd op Mercedes Benz Atego. Met achterwielaandrijving, toelaatbaar totaalgewicht bijna 12 tot 15 ton, een 6 cilinders, 7,7 liter motor met een vermogen van 299 pk (220 kW).

    Een grote autobusruit, met als bijzonderheid een PVB-folie tussen de binnen- en buitenruit, UV straling en hittebestendig. Nieuw ontworpen achterlichten en spoilers met opmerkelijke afmetingen van ongeveer 10 meter lang en bijna 2,50 meter breed bepalen de buitenkant van de nieuwe generatie liner. Het spreekt voor zich dat in deze klasse een rijbewijs klasse C vereist is volgens de bovengenoemde gewichtsgegevens. Het B rijbewijs is voldoende voor de Smart (Liner 990 GI) die in de garage wordt vervoerd, evenals de Fiat 500 / Abarth 500 of Mini-Cooper in de Liner 1090 GI.

    Ruimte speelt geen rol in de nieuwe voeringmodellen. Het aanbod aan kleerkasten en bovenkasten is navenant genereus. Aan de achterkant lokken alle modellen met een eiland bed. De badkamer heeft “marmeren panelen” met een exclusieve optionele regendouche.

    De keuken is een droom voor alle kookexperts. Het assortiment apparaten bestaande uit een gasfornuis en optionele inductie, twee roestvrijstalen wastafels met professionele waterarmaturen bieden een perfect speelveld. Dit omvat ook de 177 liter optionele compressor koelkast met de deurscharnieren aan beide zijden, het 20 liter vriesvak, de elektrisch uitschuifbare koffiemachine en de optioneel verkrijgbare magnetron en vaatwasser.

    De woonkamer bestaat uit een L-vormige zithoek en tegenoverliggende lange zitbank. Het meubel- en interieurdesign fascineert door een exclusief ogende mix van lichte stof- / leer-tinten (vanille) en notenhouten meubelfronten in het Jatoba-Briljant tekening, zwarte hoogglans toepassingen, een flexibel uitschuifbare tafelconstructie evenals LED-plafondspots en indirecte verlichting.

    Daarna volgt de bestuurderscabine (optioneel met hefbed), die door een overzichtelijke opstelling van alle instrumenten de bestuurder er een optimaal zicht op biedt en een hoog rijcomfort garandeert. Dit geldt ook voor de luchtvering standaard in beide klasse.

     

    De nieuwe Liners maken over het algemeen indruk met innovatieve technologische hoogtepunten. Dit omvat het optionele Birdview camerasysteem, dat een perfect zicht rondom biedt en van onschatbare waarde is bij het manoeuvreren, parkeren of zelfs draaien (blinde hoeken) van de grote voertuigen. Hetzelfde geldt voor het hydraulische ondersteuningssysteem bij stilstand van het voertuig. Voldoende energie voor alle hightech accessoires zorgt voor een sterk lithium-ion batterijpakket en een stroomgenerator in de "kelder" voor het geval er geen 230 Volt stroom beschikbaar is.

    De hydraulisch te openen achterklep, de elektrisch te ontgrendelen opberg- en servicekleppen en bijvoorbeeld de bredere koetswerkdeur, die met een cijfercombinatie of radiosleutel kan worden bediend, zorgen voor extra gemak.

    De nieuwe Liner modellen beginnen bij ongeveer € 350.000

    Naast de nieuwe liners worden ook nieuwe speciale modellen aangeboden onder de naam "Diamond Series". Dit is te herkennen aan de bekende luxe (interieur) uitrustingen, met name aan de opvallende groothoekverlichting, die als extra frontconstructie boven de kuip is gepositioneerd. Bovendien schitteren de "Diamond Series" -modellen met opvallende stickers, frameloze zijruiten in de cabine en van binnen met nieuwe, uitvoerig bewerkte (lederen) bekleding met een exclusief quiltpatroon.

    De rest van het voertuig werd opgewaardeerd met kleine comfortverbeteringen. Bij alle modellen die op Iveco Daily-chassis zijn gebouwd, is bijvoorbeeld het stuur verwijderd om de bewegingsvrijheid op dit gebied te verbeteren en de bestuurdersstoel te verplaatsen.
    Bovendien krijgen alle modellen voor 2021 de nieuwe koelkast van 177 liter met een aan beide zijden openende deur, die ook kan worden gecombineerd met een magnetron of oven.

    De Credo-serie komt in het modeljaar 2021 met de speciale serie "Red Edition" op de markt. Op het eerste gezicht (exterieur) schittert dit met opvallende rode buitenspiegels, een overeenkomstig gekleurd exterieurdesign en opvallende privacy zwarte beglazing. Binnenin heeft Concorde de editie-modellen opnieuw ontworpen met bovenkasten in grijsachtige Magnolia-fronten. Het zitmeubilair en de woonkamer maken indruk met een speciaal tweekleurig lederen interieur.











    22-07-2020 om 11:56 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe parkeerplaats

    Nieuwe "camperplaats aan Wandelweg"

    Let op zwerfautomobilisten er is een nieuwe en comfortabele overnachtingsplaats in Kamp-Lintfort in Nederrijn.


    38 comfortruimtes ook voor grote kampeerauto’s , 6 x 12 meter percelen
    Betalen met kaart
    Elektriciteitsfacturering naar verbruik;

    Sanitairgebouw met douches
    Locatie dicht bij de stad met veel recreatiemogelijkheden


    De parkeerplaats aan de Gohrstrasse is nu officieel geopend. Op het circa 5.400 vierkante meter grote terrein zijn 38 comfortabele parkeerplaatsen met ruime kavels. De parkeerplaats met slagboomgeleide toegang is centraal gelegen op slechts ongeveer 900 meter van het centrum van Kamp-Lintfort. Het terrein heeft een sanitair blok, beide met gratis toiletten en wastafels en aparte badkamers (douche / wastafel / toilet) die tegen betaling gebruikt kunnen worden. Voor de bezoekers zijn een verswaterstation, aan- en afvoerstation en een overrijdbare grijswaterschacht beschikbaar. In lijn met de hoge ruimtestandaard is er een 230V-voeding met verbruiksafrekening. De site beschikt ook over gratis WiFi. Met een basisoppervlakte van 6 meter breed en 10 tot 12 meter diep bieden de parkeerplaatsen ook voldoende ruimte voor grote kampeerauto’s. U kunt aankomen van 06:00 uur tot 22:00 uur. De parkeerplaats en betalende diensten kunnen niet met baargeld betaald worden. Betalingen worden afgewikkeld aan de serviceautomaat met een SmartCard, die wordt aangevuld met een EC-kaart of creditcard. Het tegoed wordt bij vertrek terugbetaald. Honden zijn welkom, maar dienen op het veld aangelijnd te zijn.
    Een overnachting kost 12 euro per kampeerauto. Een uitgebreid luxe ontbijt in het Wellings Parkhotel is beschikbaar voor 16,50 euro. Ook voor lunch en diner biedt het hotel culinaire opties voor bezoekers, van bier en hamburgers tot het klassieke meer gangen menu met wijn begeleiding in restaurant Sommer garten, Wellings Wirtschaft, de wijnbar of het terras aan het meer. Maar ook zelfcatering wordt overwogen. Er is een bakkerij, die ook op zondag geopend is, en een plaatselijke supermarkt op 200 meter afstand.

    Naast de ruime parkeerplaatsen, loopt de rustige beek "Große Goorley" Vanaf de parkeerplaats van de zwerfauto's kunt u de hele stad te voet of met de fiets verkennen. Of het nu het historische klooster Kamp is, met zijn baroktuinen en het museum met schatkamer over het leven van de cisterciënzer monniken in Kamp-Lintfort, de moderne Hogeschool Rijn-Waal met de regelmatig toegankelijke 3D-productie FabLab of de industriële cultuur van de voormalige mijn met grote moderne Mijnpark en informatiecentrum voor alles wat met stad en mijnbouw te maken heeft. Er valt veel te ontdekken in Kamp-Lintfort. De State Garden Show 2020 in Kamp-Lintfort zal ook plaatsvinden tot half oktober. Het biedt prachtige showtuinen en vele andere (floristische) attracties.

    Maar er is ook veel te beleven in de omgeving: met uw eigen of geleende Niederrhein-fietsen, van het hotel kunt u de Nederrhein gaan verkennen. De Niederrhein Route, de Baumkreis Route en andere lokale fietsroutes staan ​​in de regio goed aangegeven. Maar ook wandelaars vinden op de Niederrhein Weg, de mijnwandel route, de K-Weg rondom Kamp-Lintfort en vele andere routes naar de naburige steden kleine en grote wandeltochten. Informatiemateriaal is beschikbaar in het servicegebied van de parkeerplaats of digitaal met gpx download op

    https://www.kamp-lintfort.de/de/inhalt/tourismus











    17-07-2020 om 20:42 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LMC biedt een nieuw instapmodel

    Route 65 "instapmodel voor een eenmalige prijs.

    Nieuwe speciale caravan stijl 493 K in het LMC jubileumjaar

    Deel twee van de" 65-jarige editie ".

    Aan het begin van het jaar lanceerde LMC de Van 643 G met speciale uitrusting aan boord en een bijzonder exterieur. Na de kampeerauto’s wordt in het jubileumjaar van Sassenberger de wereld van caravans uitgebreid. Klanten kunnen zich verheugen op het 65-jarige model Style 493 K in modeljaar 2021. “Met zijn comfortabele uitrusting en vele extra's voor een speciale prijs is de Style 493 K een leuke aanbieding. Het is bijvoorbeeld het ideale instapmodel voor jonge gezinnen die in de zomer misschien voor het eerst met een caravan beginnen. Op de zogenaamde "Route 65" zijn tot eind december verschillende nieuwigheden gepland.. In vergelijking met vorig jaar, de Style 490 K, is het toegestane totale gewicht van de nieuwe 493 K caravan met ongeveer 400 kg toegenomen tot 1.700 kg; een pluspunt voor gezinnen die veel bagage willen meenemen. Het jubileumpakket bevat ook hoogwaardige aluminium velgen en de stickers van buiten zijn een echte blikvangers. Binnen zorgt het 230 Volt luchtcirculatie systeem voor een efficiënte warmteverdeling door de caravan. De design bekleding is naargelang het model exclusief geborduurd met een 65 jarig opschrift. Hij heeft een compressor koelkast in plaats van absorptiekoelkast aan boord. Terwijl de conventionele absorptiekoelkast met gas een koeltijd van een hele dag nodig heeft, is de 15 kg lichtere compressorkoelkast al na twee uur klaar voor gebruik. De compressor scoort zelfs bij hoge buitentemperaturen een laag verbruik. Een klein nadeel van de compressor koelkast is dat ze enkel op elektriciteit werkt. Tegelijkertijd is, in vergelijking met de gasoplossing, de ventilatie aan de zijwand al geïntegreerd in deze stroom voerende versie. De "65 Years Edition" Style 493 K is verkrijgbaar voor een speciale prijs van 19.990 euro.















    16-07-2020 om 21:28 geschreven door Flup

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!