Uitbreiding camping Westende Op het voorziene tijdstip is de afbraak begonnen van de bureaus (met aanpalend huis) en van de ateliers van wat ooit de bloeiende firma Soetaert in Westende was. Zoals ik al in één van mijn vorige artikels schreef, werd alles opgekocht door de eigenaars van de camping Westende, uiteraard met de bedoeling hun kampeerterrein uit te breiden. Voor de geschiedenisboeken over Westende, heb ik de werken gefotografeerd.
Eindelijk ook hondenpoepbuizen in Middelkerke Middelkerke heeft een 20-tal hondentoiletten verspreid staan/liggen over de gemeente. Wie gaat wandelen met zijn hond kan zijn zakjes met hondenpoep nu ook kwijt in speciaal daarvoor voorziene hondenpoepbuizen. In eerste instantie gaat het om een proefproject waarbij deze buizen op volgende proeflocaties worden uitgetest:
- Loopweide Klein Kasteelstraat (Middelkerke) - Tramwegel (Leffinge). Hier verdwijnt wel het huidige hondentoilet - Leopoldlaan/Jules Van den Heuvelstraat (Middelkerke) - Hoek Parklaan-Zilvermeeuwenlaan (Westende) . Hier is wel het vroegere hondentoilet verdwenen. - Steenovenstraat (Middelkerke)
Wat moet Middelkerke daar nog aan proeven? Worden er 'testhonden' ingezet?Ervaren of de locaties wel geschikt zijn? Gaat men er dan telkens slechts vijf tegelijk plaatsen? Bredene (20 buizen), Blankenberge (85), De Panne (35), Koksijde (35) en Oostende (30) plaatsten die buizen al enkele jaren geleden. Middelkerke heeft waarschijnlijk nog die hele tijd moeten sparen om het geld ervoor bijeen te krijgen!! De hondenpoepbuis is een koker/paaltje van 1 meter lang. De opening bovenaan is klein opdat er enkel drolzakjes in gedeponeerd kunnen worden. De buis kan gemakkelijk geledigd worden via een groter deksel onderaan. Het is eigenlijk een alternatieve vuilnisbak waarin men de zakjes kan kwijtraken. Met een hangslot wordt de toegang door onbevoegden onderaan onmogelijk gemaakt. Hieronder zien jullie de input en de output.
De hondenpoepbuizen worden geplaatst op sites waar overlast is.
Middelkerke houdt niet zo van officiële vlaggen. Sinds wanneer zijn ze hier zo koningsgezind? Onze nationale vlag is een driekleur bestaande uit drie verticale banden: zwart tegen de stok, geel in het midden en rood aan de buitenkant. Zo ken ik die al mijn hele leven, zonder verdere opschriften of figuren. Nu duiken overal Belgische vlaggen op waar logos en/of teksten aan toegevoegd werden. Vooreerst is er deze waarop het Belgische wapenschild afgedrukt staat. (hieronder links) Je hebt er ook één van de Belgische alliantie, (hieronder midden) een nationale en Belgischgezinde partij opgericht in maart 2008 te Brugge. De partij wil de verschillende regio's opnieuw dichter bij elkaar brengen en in de eerste plaats de Belgische federale staat versterken door bevoegdheden terug naar het federale niveau over te hevelen. Diezelfde alliantie heeft ter gelegenheid van de troonwisseling nog een andere vlag gepromoot. (hieronder tweede van rechts) Ik heb ook nog een andere fantasievlag gevonden (rechts)
In andere landen zie je zoiets niet. Op de Nederlandse vlag behoort, tenzij daartoe gerechtigd, geen enkele versiering of andere toevoeging te worden aangebracht. Bij ons doen ze dat dus wel. Ik heb wel niet kunnen terugvinden of het toegelaten is of niet. Aan het gemeentehuis van Middelkerke wappert zelfs fier de derde van bovenstaande vlaggen, naast de allergrootste trots van ons bestuur, de toeristenvlag, waarvan ik dus wel weet dat ze onwettelijk is. Ik wou ook nazien welke vlag er hangt aan het oud-gemeentehuis van Westende, maar dat is spijtig genoeg niet mogelijk. Jullie zien hieronder rechts waarom niet.
De troonwissel was blijkbaar het sein voor een campagne om het nationaal gevoel te doen opflakkeren. Alle media werkten er aan mee en vooral door de sport wil men de bevolking diets maken dat België nog steeds een eendrachtig land is. Vooral de Rode Duivels, met al hun talent, worden daarvoor gebruikt/misbruikt. Ook aan de meet van op TV uitgezonden wielerwedstrijden, ziet men meer en meer Belgische vlaggen, naast de Vlaamse overigens die waarschijnlijk niet toegestaan worden bij voetbalwedstrijden, want daar zie je er geen. Dat lijkt niet meer op een offensief, dat is er één.
Toch een vrolijke noot: op de feesten van de troonwissel doken toch enkele leuke driekleurige combinaties op. Ons royalistisch gemeentebestuur kan misschien voortaan bij officiële gelegenheden van één daarvan gebruikmaken. Wij hebben toch ook drie vrouwelijke schepenen en zelfs een vrouwelijke burgemeester.
|