Het mooi weer komt er aan en dus spring ik weer vaker op de fiets. Ik kom dus overal in de gemeente en het zou u vast verwonderen als ik niet reeds enkele keren de wenkbrauwen gefronst had.
De Distellaan lijkt wel meer op een bouwwerf dan op de hoofdstraat van Westende-bad. De oude post is afgebroken. Dat geldt eveneens voor meerdere andere appartementsblokken. Er wordt dus flink gebouwd wat doet veronderstellen dat de crisis weinig vat schijnt te hebben op de wereld van de immobiliën bij ons. Is er echt nog zo veel vraag naar appartementen? Zo veel te beter, maar ze zijn toch hun hand niet aan het overspelen, zeker? Ze gaan toch niet in moeilijkheden komen? De overheid zal straks toch niet moeten bijspringen, zoals voor de banken en de auto-industrie? Want, wie zou dat dan weer moeten betalen? Juist! Er is nog een bijkomend facet aan de bouwlust in de Distellaan. Het wegdek uit rode steentjes zag er al zo slecht uit en wordt nu dagelijks geteisterd door het aan- en af rijden van zware camions met bouwmaterialen. Wie draait eigenlijk op voor die herstelkosten? Toch weer niet juist!, zeker?
Ik wijdde al eens een bijzondere bijdrage aan de (lachwekkende) verkeersregeling als de gemeente zelf werken uitvoert. Zie hiervoor mijn blogartikel van 7 september 2008. Nu is het weer van dat. In de dorpskom staan verkeersborden die tijdig werken aankondigen en die beletten dat men er zijn auto kan plaatsen, tenzij voor laden en lossen. De werken zijn nochtans al heel lang beëindigd.
Ik had het ook reeds vaak over de slechte toestand van onze fietspaden. De Fietsenbond heeft in 31 gemeenten een onderzoek uitgevoerd, met behulp van een meetfiets, ontwikkeld door de Katholieke Universiteit Leuven. Wat werd er gecontroleerd? Het trillingscomfort, de vlakheid , de breedte van de fietspaden en de overgang/ afstand tussen fietspad en rijbaan! Ik weet niet of Middelkerke één van de 31 was. Ik heb het aan de Fietsbond gevraagd, maar ik ben zeker geen antwoord waard. Ook dan weet ik zeker dat wij niet hoog zouden scoren op die punten. In mijn blogartikel van 8 juni 2008, over een onderzoek naar de tevredenheid van de inwoners over de fietspaden, vermeld ik de beschamende voorlaatste plaats van Middelkerke op een lijst van de kustgemeenten. Nochtans lees ik in het achtste engagement van de VLD Middelkerke dat ze steeds verder willen werken aan de uitbouw van een veilig fietspadennetwerk. Dat klopt misschien wel als het gaat over grote nieuwe werken, waarmee men meer in de belangstelling komt, maar waar het schoentje hier vooral wringt, is de kwaliteit van de bestaande gemeentelijke fietspaden.
En die is bedroevend laag!
|