St. Ambrosius zet cursus bijenhouden op poten

vrijdag 9 december 2016 - 14:35|Maarten Driessen

ASTEN/SOMEREN - De Astense en Somerense tak van bijenhoudervereniging St. Ambrosius organiseren momenteel  gezamenlijk een cursus bijenhouden. De cursus bestaat uit vijf theorielessen die plaatsvinden in de komende wintermaanden. Daarna volgen negen praktijklessen.

Imkers zijn voortdurend bezig met de natuur en alles wat er groeit en bloeit. Dit omdat bijen afhankelijk zijn van planten die voldoende stuifmeel en nectar leveren. De imker wacht vervolgens een beloning in de vorm van honing en andere bijenproducten. Maar het vereist kennis van zaken voor een imker om daar te komen. Een goede opleiding is onmisbaar.

Diploma
De cursus van St. Ambrosius wordt afgesloten met een examen. Als dat examen positief wordt afgerond, krijgen deelnemers een NBV-diploma. De cursus is bedoeld voor mensen die serieus overwegen om bijen te gaan houden. Deelname kost 150 euro. De cursus gaat door als er voldoende animo is. Meer informatie is verkrijgbaar via www.bijenhouders.nl, op de pagina van de Astense en Somerense vereniging. Aanmelden kan tot en met 25 december per mail via fmunsters@hotmail.com of ambrosiussomeren@chello.nl