UITGEHONGERDE DIEREN IN SOEDAN!

Foto’s van de bijna uitgehongerde leeuwen in een dierentuin in Soedan circuleerden over de hele wereld en trokken onmiddellijk onze aandacht. De dieren zijn uitgehongerd vanwege een gebrek aan financiële middelen. We willen eindelijk een einde maken aan hun lijden.

Dierenarts en hoofd van de noodmissie Amir Khalil

Ons reddingsteam is aangekomen in de hoofdstad Khartoem, waar de grote katachtigen en andere dieren verhongeren in het Al Qurashi Family Park. Helaas is een van de leeuwinnen al gestorven. De Soedanese autoriteiten hebben het team, onder leiding van dierenarts Amir Khalil van VIER VOETERS, toestemming gegeven om het land binnen te komen en de dieren van het dringend benodigde voedsel en medische zorg te voorzien.

Het VIER VOETERS-team, bestaande uit internationale deskundigen van wilde dieren en dierenartsen, evalueert de situatie ter plaatse en zorgt ervoor dat de leeuwen correct worden gediagnosticeerd, behandeld en in staat zijn om te herstellen van hun beproevingen. De grote katachtigen zijn ernstig ondervoed en we hopen dat het niet te laat is voor hen.

We waren geschokt door de foto’s van de magere leeuwen. Het was ons duidelijk dat we snel moesten handelen omdat de dieren het niet langer zouden uithouden. Zodra we ter plaatse zijn, zullen we de ernstig ondervoede leeuwen van goed voedsel en medische zorg voorzien. De hoogste prioriteit op dit moment is het stabiliseren en verbeteren van de gezondheidstoestand van de dieren en het bepalen van oplossingen op de lange termijn voor hen.‘ 

Maandag 2 maart

Lion Mansour
Mansour is een jager!

We zijn blij om verbeteringen te zien bij de leeuw die zo uitgehongerd was in de Al Qurashi Family Park Zoo in Soedan. Mansour blijft aankomen door het specialistische dieet van onze natuurdeskundigen en toegewijde lokale vrijwilligers te volgen. Hij wordt elke dag sterker en zet enorme stappen vooruit die we graag met je delen. Heel erg bedankt voor jullie steun tijdens deze missie. Blijf ons werk in Khartoem volgen en doneer vandaag nog.

https://www.vier-voeters.nl/dierenthemas/dieren-in-nood/missie-in-soedan