Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Fall in love all over again with the lucky 17 - Bazan, Wendles, Wolfie, Dieu, Soul, Cloud, Binh An, Xanadu, Song Be, Jane, and Chom Chom, Holly, Anh Sang, Mana, Mia, Manu, and Tim…
They feel the warmth of your kindness with every new footstep onto soft grass, every sweet taste of ripe watermelon, and every time they snuggle with new friends into their cosy nests.
But it’s not only the lucky 17 your kindness and giving helped last year....
With your help, the once-hungry bellies of more than 350 bile farm survivors were kept full as our bears munched their way through 270 tonnes (the weight of around 30 adult elephants!) of the fresh fruit and veggies.
We can’t bear to lose you! Changes to privacy regulations mean that soon, we may not be allowed to stay in touch with you by email anymore! Make sure you and the bears aren’t forced apart by simply clicking the button below.
By Clicking, you’ll be agreeing to carry on receiving wonderful email updates about the bears, our work, fundraising appeals like emergency rescues, and other ways you can help.
Tot het standaardrepertoire van de vivisectionist behoort ook de als verontschuldiging bedoelde frase: ‘Ik doe het ook niet voor mijn plezier.’ Het zou al netter zijn als erachter gezegd zou worden: '…. maar voor het geld.’ Het zal iedereen duidelijk zijn dat vivisectie volledig uit vrije wil verricht wordt. Wie er echt bezwaar tegen heeft, weigert het of gaat ander werk doen. In ieder geval is het wel tot hem of haar doorgedrongen dat vivisectie smerig werk is, beulswerk. Dat iemand dit werk voor geld doet, disculpeert de persoon niet. Verre van. Net zo min als het de huurmoordenaar vrijpleit. Als de vivisectionist voor één keer oprecht zou willen zijn, dan zou hij niet een verband met plezier of lust moeten leggen, maar met de moraal. Bijv. door te zeggen: ‘Ik weet dat het immoreel is.’ Een zodanige opvatting zou heel misschien een basis voor een dialoog kunnen zijn. Gepost door Barend op 22:31
BizarKlanten van een restaurant in de Chinese stad Hengyang konden hun ogen niet geloven toen een gebakken vis plots begon te bewegen op een dienblad. Het filmpje ging snel viraal en sommigen meenden zelfs dat de vis pijn leed. Maar volgens de wetenschap was de vis wel degelijk dood.
Een klant in het restaurant begon te filmen toen een gebakken vis plots bewoog. Niet veel later begon het dier hevig te stuipen: “Oh nee, nee, nee! Hij beweegt!” roept een klant in het filmpje. Het filmpje ging viraal op de Chinese sociaalnetwerksite Weibo, waar sommigen het restaurant aanklaagden voor dierenmishandeling. Maar daar bleek geen sprake van, de vis was wel degelijk dood.
Volgens IFLScience is de vis zeker dood en zijn de beweging enkel stuipen. “Hoewel de hersenen en het hart niet meer werken, zijn er wel nog cellen die reageren op impulsen”, luidt het op IFLScience. De vis heeft dus niet afgezien, enkel de aanwezige klanten schrik aangejaagd.
Een tiener van 14 die besluit om haar lange blonde lokken te doneren aan het goede doel, dat is een uitzonderlijke gebeurtenis. Niamh Baldwin uit Cornwall kreeg echter stank voor dank voor haar goede daad, want haar school zette haar prompt in isolatie.
De meeste tieners zijn erg met hun uiterlijk en looks bezig, maar dat weerhield Niamh er niet van om een prachtig gebaar te maken. Tijdens de kerstperiode besloot ze om al haar haren af te scheren en die te doneren aan de Little Princess Trust, een organisatie die pruiken maakt voor kankerpatiënten. Een beslissing waar haar mama Anneka helemaal achter staat. “Ze is altijd een bedachtzaam en zorgzaam kind geweest”, vertelt die. “Ik was enorm onder de indruk toen ze me haar plannen vertelde. Ik vond het een van de dapperste dingen die ze kon doen. We zijn erg trots op haar.”
De school van Niamh dacht daar echter anders over. De tiener werd na de kerstvakantie - haar school hernam de lessen op 3 januari - meteen in isolatie gezet. Een millimeterkapsel wordt immers verboden door het schoolreglement. De tiener moet nu de lessen zelfstandig verwerken in een apart lokaal en mag pas terug naar haar klasgenoten als haar haar een centimeter gegroeid is.
Hoofddoek
Niamhs moeder kan er niet om lachen. “Ze heeft altijd geweldige rapporten en krijgt goede feedback van al haar leraren. Iedereen zegt altijd dat ze zo’n beleefd en lief meisje is. Dat verandert toch niet nu ze een ander kapsel heeft? Dit is discriminatie, ik ben echt woest.”
Volgens de school zijn de regels echter duidelijk. “Ook voor jongens is zo’n korte haardos verboden. De richtlijnen staan al jaren helder uitgelegd in het reglement”, aldus schoolhoofd Sara Davey. “Extreme kapsels, zoals het afscheren van het haar, zijn niet toegelaten, en dat is in veel scholen in het VK zo. Als ze ons op voorhand op de hoogte had gebracht, hadden we haar kunnen waarschuwen.” Volgens haar had de situatie perfect vermeden kunnen worden. “Maar ik zal nogmaals met Niamhs moeder praten om de situatie op te lossen. Misschien is het onder de omstandigheden een optie om een sjaal om haar hoofd dragen tot het weer lang genoeg is.”
Het was puur toeval. Anouschka Schutte las op Twitter over een nieuwe, minder ingrijpende operatie voor patiënten met darmkanker. Nu wordt haar moeder waarschijnlijk op deze manier van haar tumor afgeholpen. Moet je als patiënt met kanker dus altijd zelf op zoek naar alternatieve behandelingen?
Het was een tweet over het Maxima Medisch Centrum die Anouschka Schutte aan het denken zette. In dat ziekenhuis kan een tumor in de endeldarm worden geopereerd via de anus. Daardoor is een tijdelijke stoma na de operatie niet nodig.
Twee keer onder het mes
De moeder van Schutte heeft de bestraling al achter de rug. Ze ziet op tegen de operatie die nog moet volgen. "Een stoma zou voor haar zo ingrijpend zijn", zegt dochter Schutte. "Na de operatie twee tot drie maanden een stoma en dan nog een keer onder het mes om die weer te verwijderen. Die tweede operatie is weliswaar een kleine, maar dat betekent wel weer een narcose en ervan herstellen."
De kans is klein dat we onze zin krijgen, dachten Schutte en haar moeder na een kort gesprek met de chirurg. 'Ja, ik ken de operatie', had hij gezegd, 'maar die is vrij experimenteel, dus die doen wij nog niet'. Schutte: "Daar was de kous eigenlijk mee af."
Een dokter die luistert
Tot vorige week week het telefoontje kwam. "De chirurg belde zelf. 'Misschien dat u toch voor die operatie met de nieuwe techniek in aanmerking kunt komen', zei hij tegen mijn moeder."
Schutte is blij en verbaasd tegelijk. "Kennelijk hebben we toch een zaadje geplant in het hoofd van de dokter. Het heeft me echt verrast dat hij heeft geluisterd. Ik ben blij dat mijn moeder waarschijnlijk een operatie krijgt die minder aangrijpend wordt dan in eerste instantie gedacht."
Proact.Translations@JouwVertaler
Ik zag op Twitter een nieuwe operatietechniek bij kanker voorbij komen. Ik besprak dat met mam, die het zei tegen de chirurg. Nou belde de chirurg vandaag met het nieuws dat ze mss geschikt is voor die operatie. De kracht van Twitter, maar dan echt he...
Alle opties moeten op tafel
Dit is zo'n bekend verhaal, zegt Hans van Houwelingen, oprichter van de stichting Leven met kanker. "Wij horen dit heel veel." Volgens Ella Visserman, projectleider bij Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties is er al heel veel voorlichting voor patiënten met kanker, maar kan er inderdaad nog veel verbeteren. "Het is goed om ook zelf, als dat lukt, de regie te houden over de keus voor je behandeling."
Patiënten moeten geïnformeerd worden over álle opties die ze hebben, zegt Visserman. "Misschien is een behandeling medisch gezien niet de beste, maar heeft die vanwege de hogere kwaliteit van leven toch de voorkeur van de patiënt. Ook de behandelingen die niet worden aangeboden in het ziekenhuis waar de patiënt op dat moment is, moeten aan bod komen. Zo kan hij zelf kiezen voor de behandeling en het ziekenhuis die het beste passen bij zijn eigen voorkeuren."
'Duidelijk zeggen: ik wil dit'
"De patiënt gaat er vanuit dat elke arts alle behandelingen kent en kan, maar de een durft veel minder dan de ander", is de ervaring van Hans van Houwelingen. "Je moet ze als leek soms helpen door ze een zetje in de goede richting te geven." Dus ook zelf online op zoek naar behandelmethoden? Ja, zegt Van Houwelingen. "En duidelijk zeggen: 'Ik wil dit'. Als je zo praat, zul je zien dat er iets mogelijk is."
"Je moet zeker als patiënt niet denken: ik ga erheen en de dokter weet wel hoe het moet. Die tijd is voorbij", zegt een woordvoerder van Patiëntenfederatie Nederland. "De dokter kan ook weleens wat vergeten of iets toevallig niet weten."
Samen beslissen in de spreekkamer
Het ideaal is dat de dokter en de patiënt samen beslissen in de spreekkamer. Je moet je daarvoor als patiënt weerbaar opstellen, adviseert Patiëntenfederatie Nederland. Hoe dan?
Als je denkt dat het een moeilijk gesprek wordt, neem dan iemand mee. Die stelt dan de vragen die jij niet durft te stellen.
Vraag of je een gesprek of de samenvatting daarvan mag opnemen, zodat je deze thuis nog eens kunt naluisteren.
Vraag sowieso altijd wat de mogelijkheden zijn en wat de voor- en nadelen van de behandelingen zijn.
Je kunt altijd op lotgenotenfora kijken. Wat voor ziekte je ook hebt, er zijn altijd mensen die hem ook hebben en erover praten.
Je kunt altijd een second opinion aanvragen als je dat wil.
Wat kanker doet in een lichaam:
Het is doodsoorzaak nummer één: kanker. Vooral borst-, prostaat- en darmkanker komen veel voor. Gelukkig kunnen veel vormen ook al genezen worden. Maar wat is het eigenlijk?
De SGP in Kapelle is klaar met de overlast van katten. Die horen op eigen terrein of aan de lijn, vindt lijsttrekker Marco Kleppe. ,,Het is niet normaal om dieren los te laten lopen.”
Rolf BosboomLaatste update:08-01-18, 09:06
Het is een opmerkelijk punt in het verkiezingsprogramma van de SGP in Kapelle. De partij wil verbieden dat katteneigenaren nog langer hun huisdieren onbeperkt op straat laten rondlopen. Lijsttrekker Marco Kleppe bindt de kat de bel aan. Of liever nog: een tuigje.
Lees ook
'De kat wil erop uit, dat is zijn natuur'
Lees meer
poll
Ophokplicht voor katten is dierenmishandeling
Eens (51%)
Oneens (49%)
Hebt u een hekel aan katten?
,,Nee hoor. Ik vind het leuke beesten. Ik ben dol op dieren. We hebben zelf vissen, vogels en konijnen. Ik zie ook absoluut de meerwaarde van huisdieren, namelijk dat mensen echt een maatje hebben. Maar een huisdier moet wel een huisdier zijn. Die houd je binnen of in je eigen tuin.”
Waarom zet u hier zo op in?
,,We hebben veel belangrijkere zaken in Kapelle. Maar er zijn ook een heleboel kleinere dingen waar mensen zich aan ergeren. Toen we de afgelopen maanden met burgers spraken, werd dit onderwerp heel vaak genoemd. Dan moeten we er ook wat mee.”
Waarom zou je met je kat niet een stukje gaan wandelen?
Marco Kleppe (SGP)
Wat is het plan?
,,We willen geen loslopende katten meer toestaan in de openbare ruimte. Over honden bestaan al heldere afspraken: we vinden het heel normaal dat we onze hond niet los laten lopen. Maar bij katten is dat niet vanzelfsprekend. Hondeneigenaren ruimen vaak ook netjes de poep op. Een katteneigenaar zet het dier ‘s ochtends buiten en denkt: ik zie je vanavond wel terug.”
Is dat erg?
,,Het is een beetje scheef en eigenlijk gewoon niet netjes. Het is ook vies als kinderen spelen op plaatsen waar kattenpoep ligt. Bovendien brengen uitwerpselen gezondheidsrisico’s met zich mee. Toxoplasmose is een bekend verhaal.”
U dwingt een katteneigenaar wel tot allerlei maatregelen.
,,Mensen moeten vooral genieten van zo’n dier, maar ook de consequenties ervan dragen en misschien af en toe offers brengen. Een hond laat je ook drie keer per dag uit. Misschien gaan we dat op termijn met katten ook wel zien. Je hebt voor vier euro een tuigje met een riempje. Waarom zou je met je kat niet een stukje gaan wandelen?”
Is zo’n losloopverbod te handhaven?
,,Ik heb niet de illusie dat na de gemeenteraadsverkiezingen Kapelle kattenvrij is. Maar het begint met bewustwording dat het niet normaal is dat een kat onbeperkt in en uit loopt en overal zijn behoefte doet. Vervolgens hoop ik dat eigenaren hun dier laten chippen en voorzieningen aanbrengen zodat de kat niet meer over de schutting kan. Dan hou je op straat alleen de zwerfkatten over. Die kun je vangen en naar het asiel brengen. Of laten castreren, zoals bijvoorbeeld Stichting Scheldekat doet.”
Is dit geen verkiezingsstunt?
,,Ik realiseer me heel goed dat er mensen zijn die dit een belachelijk idee vinden. Maar ik ben ervan overtuigd dat er een grotere groep is die zegt: dit is een serieus probleem, goed dat iemand het onderkent. Ik ga niet beloven dat ik het ga oplossen, want dat moet de samenleving echt zelf doen. Maar ik weet zeker dat het kan. Elke omwenteling begint met erover te praten. Een lawine begint ook klein en neemt vanzelf steeds meer met zich mee, totdat we met z’n allen zeggen: we gaan het anders doen in ons land. Laten we daarmee beginnen in Kapelle.”